K-report
 

Archiv do 16. prosince 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv do 16. prosince 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3468
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 09:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield: Jednak pochvala, že máš na kole reflexní vestu...to by taky mělo být povinné, stejně jako pro chodce. Takže díky

No a k tomu tvému vtípku: Ano, taky jsem to kdysi dělal, reakce zaručené

Osobně já reflexní vesty řeším okamžitým srovnáním rychlosti dle rychlostního omezení a až pak řeším, co to vlastně je. Jednak každá reflexní vesta znamená nějakou mimořádnost (popeláře, chodce, cyklisty, stavba...) a jednak je lepší 1000x brzdit než jednou platit :-)

Takže tebou nastíněný vtípek má celkem velkou naději na úspěch. Já s kolegou 24Tr kdysi jezdil pracovně s bílou fábií...taky dobrá sranda :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 10:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pochvala, že máš na kole reflexní vestu...to by taky mělo být povinné, stejně jako pro chodce.

To jako že všichni by oblíkali reflexní vestu hned ve vchodových dveřích domu? A co cestující v trolejbuse? Bylo by povoleno, aby si ji sundali, když jedou víc jak tři zastávky? Samozřejmě před výstupem opět nasadit.

Co ještě dáme povinně? Sem s dalšími návrhy. Miluju, když zdejší diskutující navrhují zákony. Protože zákony všechno řeší - přikážeme, a hned je všem líp.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 11:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobne bych navrhoval veskere obleceni reflexni,na kazdem aute vystrazny majak a reflexni pruhy a take pneumaiky s ocelovymi hroty,aby se nahodou neco neprihodilo. Boze,Boze,to je zase debata....
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 11:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: něco jiného je chodec ve městě a úplně jiný případ je chodec jdoucí po silnici, kde není chodník za snížené viditelnosti nebo v noci např. mezi obcemi, kde bys ho nečekal a není ani veřejné osvětlení, tento případ asi Trollino myslel, a já s ním plně souhlasím...
A opět se diskuse chytá slovíček
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 12:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Vy mladší to nepamatujete, ale bývaly před semafory takové ukazatele rychlosti, kterou je třeba jet, aby se dalo plynule projet na zelenou vlnu.

Počkej, chceš snad říci, že když si ještě pamatuju tyto rychlostníky, tak jsem starej? V Olomouci jsou na průtahu městem stále nainstalovány a stále fungující i po změně max 50 km/h.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3469
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 12:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panebože, Risan, neříkej mi, že musím všechno vysvětlovat do posledního písmenka. Laskavě nejdříve použij vlastní mozek, pak se eventuálně zeptej a pak teprve nadávej:

Jednak - žádný zákon jsem nenavrhl.
Za další - vycházím z mnohaleté zkušenosti
Za třetí - Proti helmě taky nikdo nic nemá. Na bezpečnost má stejný vliv.
Za čtvrté - samozřejmě jsem měl na mysli zejména neosvětlené cesty, kde se prostě takové věci nedají čekat. Ale co já - já se jim vyhnu, existuje celá řada dementnějších řidičů, kteří si prostě všimnou moc pozdě.

A za další - když jde v noci chodec tmavě oblečen (a kdo chodí v zimě ve světlém) a proti mě jede auto, viditelnost chodce je nějakých 5 metrů. Spočítej si, o kolik stihnu zabrzdit, když jedu třeba jen 80. Podotýkám, že průměrná reakční doba je 1s, brzdy tedy učinkují jen 4s.

Za páté - i kdyby cyklista nebo chodec byl oblečen v černém a jel na neosvětleném kole - je to chyba řidiče. Já půjdu sedět a nikoho už nebude zajímat, jak se cyklista snažil nehodě zabránit. (jen pro pořádek - já si nestěžuju, jen oznamuju, jak to je).

A konečně za šesté - Investice za 86 korun (včetně potisku "Kouzlo dopravy" :-)) Vám může zachránit život a v konečném důsledku i život řidiče. Je to takový problém? Inteligentnější lidi, což ty evidentně nejsi, v okolí Křivoklátu (nebo i jinde) už na to přišli a chodí buď ve vestě nebo s baterkou. Viditelnost je stonásobná.

Hřib: Díky, přesně tak jsem to myslel
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4827
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 12:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednak pochvala, že máš na kole reflexní vestu...to by taky mělo být povinné, stejně jako pro chodce. Takže díky

Ještě jeden pohled: Také najezdím ročně nekolik tisíc km na kole, primárně jsem terénní cyklista, ale silnicím se prostě nedá vyhnout. Každopádně každý, kdo to myslí trochu vážně a chce se na kole cítit pohodlně, používá zpravidla oblečení z funkčních materiálů, které není zrovna levné a zpravidla je opatřeno řadou reflexních prvků. A tuto funkčnost mám vyměnit za reflexní skleník za 86 Kč? Děkuji, nechci.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 12:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15: Vycházel jsem z toho, že povinnosti lze ukládat jedině zákonem. Ale už jsi to vysvětlil. Slovem "povinně" jsi nemyslel povinně. Teď je to jasné i mně, i když nemám dost rozmu, abych se uživil kroucením volantem.

Doktor: tak v Brně už to nejmíň 15 let nikde není.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 13:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: tak v Brně už to nejmíň 15 let nikde není.
Vím, v Brně jsem drahno let žil a rychlostníky si pamatuji. Jejich využití vpodstatě skončilo se změnou Vmax 60 km/h.

Trollino: (jen pro pořádek - já si nestěžuju, jen oznamuju, jak to je)
A to já zas v tomto problém vidím - v uznávání plné viny řidiče, který má střet v noci s neosvětleným cyklistou či přejede člověka ležícího na silnici. Argumentaci příslušníků a soudů, že nepřizpůsobil bla bla bla považuji za hovadskou, anžto přizpůsobením by byla jízda rychlostí chůze, popřípadě předběžec s praporkem hlásící ožralce na asfaltě. Nebo svícení dálkovými světly na dálnici, kterak radí dopravní expert Huml
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 13:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnes jsem měnil žárovku v naší RX-8 - záležitost na hodinu
No počkej až si pořídíš tu 323.. po hodině už jsem byl naprosto zoufalej a myslel že snad demontuju celý světlo.. Hnus blít a přitom je to starý auto...
Někdy mi připadá že se ČD řídí heslem Vikyho Cabadaje:
"Pojedeme zkratkou. Je to sice dál, ale za to horší cesta."
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 16:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co teprve taková Mazda 3 - tam jsem výměnu žárovky vzdal, protože nemám v zápěstí 2 klouby a tudíž se k žárovce nedostanu ani omylem...
TEchnicky SLAbý
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5560
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 17:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dobře, dobře :-)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3470
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 19:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Samozřejmě...jakýkoli reflexní proužek, pokud není na zadku, je super a zviditelňuje cyklisty nebo chodce mnohonásobně. Bohatě stačí...konec konců i reflexní vesta má na sobě jen dva reflexní proužky, zbytek je pouze jasná barva.

Risan: Říct svůj názor (zavedl bych to povinně) není vymýšlení zákona. U vchodových dveří? Stačí klidně při použití neosvětlených silnic nebo na úsecích mimo obec. A když už tedy mluvíš o zákonech - napsat se tam dá i přesná definice, kdy vestu použít a kdy ji můžeš nechat doma. Stejně jako pro chodce. A když vestu nemáš? Ok, ale když tě něco trefí, mělo by se k tomu přihlížet jako k přitěžující okolnosti.
Já ale zákon nevymýšlím, jen říkám zkušenosti z praxe. Konec konců, až tě něco trefí a pokud to náhodou přežiješ, třeba ti to dojde...že, ikdyž zákon v současné době tvrdí něco jiného, můžeš si za to sám.

Doktor: Větu "já si něstěžuju" jsem tam napsal hlavně proto, abych zabránil příspěvkům typu "když se ti to nelíbí, tak nejezdi." Jinak máš samozřejmě absolutní pravdu, já to taky považuju za problém, stejně jako je problém, když ti na silnici (!) vleze za auto chlap a ty ho trefíš. On šel po silnici, mimo přechod a ještě obešel celé auto, ale řidič je vinen, řidič nezajistil couvání a přes to nejede vlak. V lepším případě chytnete podmínku...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Petrd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 20:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte někdo tucha, co jsem dnes v Liberci vyfotil?

Předem díky za info
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3174
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 20:29:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemohl by to být nějaký zamaskovaný Mercedes?
i když na ten to bude krátký. Ty tvary mi ale tak nedjřív přišly.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Nemusim tu mít nic. :-)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3472
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 20:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě je to nová Hyundai Grandeur

EDIT: opraven typ

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 21:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petrd: Zrejme ten Grandeur.

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5370
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 21:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, na Grandeur mi to přijde málo krátký, navíc krátkou záď. Tohleto mi přijde jako nějaký sedan s karoserií coupé.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
frdo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.85.38
Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 22:36:04    Odkaz na tento příspěvek  

Hyundai Sonata
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4367
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 13. prosince 2010 - 23:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem sám, komu se tohle auto ekluje?

Může mi někdo vysvětlit funkci těch malých okýneček za C sloupkem?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5561
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 00:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslel, takhle od prvního pohledu, že je to Toyota, a on to Hyundai.

Není nad jednoduché tvary...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3474
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 08:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

frdo: Sonata z obrázku má jiné okýnka za zadními dveřmi

Hyundai Grandeur
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Petrd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 20:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino 15 a další: Díky

Pak bych tu měl jednoho (jedoucího) Mercedesa ze soboty, jen nepochopím ty řidiče, co si sníh smetou před okno a pak vyrazí do ulic.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 21:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já nepochopím lidi, kteří vůbec auto neometou a jedou s půlmetrem sněhu na střeše a kapotě a sice svítěj ale do sněhu..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 21:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolíno, cituji: ...Inteligentnější lidi, což ty evidentně nejsi, v okolí Křivoklátu (nebo i jinde) už na to přišli a chodí buď ve vestě nebo s baterkou. ... Konec konců, až tě něco trefí a pokud to náhodou přežiješ, třeba ti to dojde...

Kdybys mi nenadával a nešpekuloval o mých mentálních schopnostech, přišel bys na to, že jsem vůbec nezpochybňoval prospěšnost reflexního oblečení v noci.

... Já ale zákon nevymýšlím, jen říkám zkušenosti z praxe.

Trvám na tom, že chtít povinnost = chtít zákon. Nevím, jak bys jinak chtěl tu povinnost uložit.

...napsat se tam dá i přesná definice, kdy vestu použít a kdy ji můžeš nechat doma.

Toho jsem se právě bál. Proč, to už zde nebudu vysvětlovat.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1116
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 14. prosince 2010 - 23:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Minule jsme se nějak neshodli ohledně elektromobilů, ale te´d palec nahoru a podepisuju se pod Váš příspěvek...
Cuclin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 7-2007

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 01:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sem netušil že otáčkomer ma dvě ručičky

Solaris Urbino 12 Low Entry 1:10 40% hotovo(pálny a výkresy)
Jsem Soustružník ne Češtinář, berte na to ohledy ;-)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6707
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 08:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cuclin: myslel jsem, že nástěnné hodiny skončily u Favorita. U Felicie jsem myslel, že byl otáčkoměr již standardem...

Zřejmě u výbavy LX nikoliv
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 08:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rok se z rokem sešel a já pomalu uvažuju že vyměním svoji Mazdu 323 za něco novějšího. Vždycky se mi líbila Alfa 156. Uvažuju něco kolem roku 2004, motorizace nejlépe 2,4 JTD. Máte někdo zkušenost s tímto autem?
Někdy mi připadá že se ČD řídí heslem Vikyho Cabadaje:
"Pojedeme zkratkou. Je to sice dál, ale za to horší cesta."
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5567
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 09:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Felicie jsem myslel, že byl otáčkoměr již standardem...

Nebyl. Možná až pofaceliftu, nevím. Před určitě ne.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 09:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tátovo Felicie s novým xichtem (kromě nápisu X-line a motoru 1.3 o tom autě vůbec nic nevím) má hodiny taky...otáčkoměr byl za příplatek :-)

Mirous: Už jsi někdy odmetal dodávku nebo náklaďák? :-) Pravda, u malých aut to taky nesnáším...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2722
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 10:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já nepochopím lidi, kteří vůbec auto neometou a jedou s půlmetrem sněhu na střeše a kapotě a sice svítěj ale do sněhu..

Jo, toho si taky všímám - ten Mercedes třídy B toho má na skle tolik, že mu to tam asi spadlo až za jízdy, ale jinak občas vidím případy, jak lidi na ometání kašlou. A nemyslím tím žádné invalidy, pro které by byl problém obejít auto se stěrkou - občas vidím cápka mladšího než já, třeba kolem pětadvaceti, jak přijde k zasněženýmu autu a sedne prostě dovnitř, načež pustí stěrače vpředu, v lepším případě i vzdau, stáhne a vytáhne si u sebe okýnko a jede.

Další super věc, co pozoruju v současných kalamitách, je používání denního svícení (takže zadek úplně zhasnutý) bez ohledu na aktuální viditelnost. Tak trochu se tím vrací problém z doby před zavedením povinného svícení, kdy plno řidičů zapomínalo rozsvítit za šera apod., protože "já ještě vidím"...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 11:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Oni to zaplatí na jaře výměnou stěračů a případně už v zimě výměnou elektromotorků u bočních okýnek A nejhůře hned za rohem, když něco sejme.

je používání denního svícení (takže zadek úplně zhasnutý) bez ohledu na aktuální viditelnost

To mi taky chtěli dát na auto - poslal jsem je s tím do já i většina mých kolegů. Dnes už se to ale prý dá namontovat i tak, aby svítil zadek. Nicméně můj zákaz platí...jednak nemám rád, když se mi někdo hrabe v autě a jednak nechápu praktické využití.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 12:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: naklaďák ješťe ne,dodávky odmetám často od transita po skříňové iveco.a problém v tom nevidím.stačí velké koště.samozřejmě střechu boudy je nemožné odmést ale kabinu?žadnéj problém

Jinak to denni sviceni taky nemam rad..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 13:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak pokud ja vím,tak hodiny měla jen výbava Lx,Glx měla otáčkoměr a hodiny digitální a řekl bych že jen motory 1,3.. Já mam glx novej xicht a mám otáckomer.na fáčku taky máme otáčkoměr a digi hodiny.kdyby měl někdo zájem můžu v prospektu najít podle čeho se to dávalo
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6710
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 13:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby měl někdo zájem můžu v prospektu najít podle čeho se to dávalo

A sken prospektu bys sem nehodil?
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2103
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 14:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petr D - 147:
A jel s tím autem řidič nebo ženská? Ženská si přeci nebude ometat střechu, když se střešním oknem nedívá :-)))

Byť v tomto případě auto skleněnou střechu nemá, ale "logika" je stejná.
Kamby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 15:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260

otáčkoměr měly vždy jen nejlepší modely z řady Favorit/Forman a u Felicie též, GLX a GLXi. Ale mohlo to být i na přáni přemontováno u prodejce. Místo hodin otáčkoměr, napřed chybí otáčkoměr a pak zase hodiny. Ve vozech střední třídy je vždy obojí....
Co naděláme, že?
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 15:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamby: pokud dobře vím, tak pokud Favorit měl otáčkoměr, tak hodiny se montovaly digitální k vnitřnímu zpětnému zrcátku.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Vyslovit svůj názor má právo každej, sice někdy jen jednou.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4458
Registrován: 7-2003

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 15:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle byla prvni vec, kterou sem na LX menil. Druha pristrojovka s otackomerem z aukra, tachec puvodni a je to. Hodiny jsou maly v otackomeru, tam stacej.
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 16:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano u Favorita pokud byl otáčkoměr byly digi hodiny u zrcátka, my je ve fáčku máme už z výroby v palubce nad popelníkem. Ale my vůbec máme takovej zvláštní atyp. Je to přelomovej model a třeba interiér je vhledově ze starýho modelu, barevně je tmavej z novýho ale ne tak černej jako u nových byl a výplně dveří jsou z části koženka a z části textil. :D
U Feldy jsou hodiny v otáčkoměru.
Kamby: jen bych si rýpnul, je výbava GLX, v případě GLXi znamená i elektronické vstřikování nikoliv prvek výbavy ale to je detail.

3260: není problém ale nejdřív příští týden ve čtvrtek. Do té doby se nedostanu domů kde je mám a mám tam i sken.
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 16:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych možná někde našel ceník posledních Felicií, tam by mohlo být napsáno, u kterých verzí byly standardně hodiny a otáčkoměr. Ale dřív než v sobotu to nebude.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 17:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: je to jinak: to "i" je jen u motorů škoda 1,3 a znamená 50kW výkonu. Pokud i není je v tom 40kW. Všechny fely dodávané do Evropy byly se vstřikováním.
TEchnicky SLAbý
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5571
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 17:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale my vůbec máme takovej zvláštní atyp. Je to přelomovej model a třeba interiér je vhledově ze starýho modelu, barevně je tmavej z novýho ale ne tak černej jako u nových byl a výplně dveří jsou z části koženka a z části textil.

LS?
Kamby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 17:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík 1653

to je pravda, ale to nejsou analogové hodiny v palubce, tedy takové opravdu "klasické" na podívání. V palubce s analogem nemusíte koukat na střechu ani přepočítávat kolik je 23 děleno 19.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6712
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 18:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šulu: byl jsi rychlejší. Přesně jak píšeš... První Felicie mají jednobodové vstřikování (BMM), od roku 1996 jsou motory s tříbodovým vstřikováním (MPI). Obě verze s výkonem 40 kW resp 50 kW Dá se říci, že všechny v Evropě se prodávaly se vstřikováním, tudíž nebylo třeba to nějak označovat do štítku.

Moje nedávno prodaná Felicia měla označení GLXi. Interiér vypadal takto:


Byl to model 1996, tedy s jednobodovým
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 20:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte pravdu, i znamená opravdu 50 kw, spletl jsem sorry..

Moje aktuální je 1,3 Mpi GLXi s vynikající výbavou v super stavu. Měl jsem kliku jako prase.


,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4369
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 21:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapci feldoví, nemůžu si pomoct, víte že su na americký kraksny, ale jedno auto z českých luhů a hájů mám rád a to je právě Felda. Není to nijak extra zastaralý a přitom je to pořád "oldskchůl", který mě nevotravuje moderníma prvkama, který já se svou vrozenou antipatií k "obtěžující moderní technice" nesnáším.
V práci mám tu čest občas s Feldou Pikap 1,9 TD nbo jak se to jmenuje a je to snad jediný osobní auto (protože užitkový), kde mi nevadí diesel. i když už je to poměrně vylítaná herka, jezdím s tím rád. A kolega mě občas vozí ve své F Combi 1,3, občas to taky dostanu k řízení a jsem s tím nadmíru spokojen. i když tyhle auta mají nějaký "mouchy" jako klasicky rezatý 5 dveře nebo lemy blatníků a kdoví co ještě, naprosto chápu, proč se tohodle auta lidi zbavují s tak těžkým srdcem.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 21:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodiny v palubce měly pokud se nepletu pouze modely LX. GLX i LXi už měly otáčkoměr... Já měl faceliftové Combi LXi a hodiny to nemělo, táta má staré LXi od nového a taky to má otáčkoměr... Teď jsme měli dva měsíce v práci místo rozstřeleného Roomstera naftovou felcku a mělo to celkem milé jízdní parametry, fakt mě to překvapilo...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 15. prosince 2010 - 21:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak diesel ve Feldách je asi to nejhorší :D Máme v práci taky pick upa a to co odtahá je neuvěřitelný. Zrovna nedávno jsem četl, že je jich nedostatek v bazarech. Hele já chtěl původně úplně jiný auto. Osud zavelel a Felda vyhrála. V únoru jí budu mít dva roky a najel sem s ní 41 tisíc. Bez jednoho jediného problému. Má svoje mouchy, jak píšeš hlavně koroze. Já jí koupil nenapadenou. A to opravdu všude. Kontroloval jsem i páté dveře pod lištou. Po dvou letech co s ní bohužel jezdim v těch největších sajrajtech jsem oddělal lištu abych zkontroloval stav a čuměl jsem. Totální koroze. Lištu ještě nepřekročila tak není vidět. A nejhorší je, že s tím nic neudeláš.
Felda je prostě laciné auto, i když s výbavou laciná moc nebyla, ta moje stála jako nová 350 tisíc. Je to moderní Favorit ale nedá se to srovnávat. Je to úplně o něčem jiným. Je to držák, motory nejsou žádní rychlíci, přesto se opravdu v dnešním provozu nestačí a mnohdy nakope i moderním vozům ve stejné motorové kategorii. Jezdí se s ní dobře, pokud si člověk neplete serpentýny se závody do vrchu. Místa je v ní více než ve Fabii, bohužel chybí nastavení volantu. Když se něco rozbije opravíš to sám a za hubičku. Bohužel, bezpečnost není nic moc, i když mám airbagy nabourat bych se nechtěl. Ale mám to auto rád. Je to kámoš kterej nezradí. A stejně tak mám rád naše Fáčko. Budeme kupovat domů nový auto a fáčko tak přebývá, jenže ho máme 14 let, objelo s náma půlku světa, najeto má 250 tisíc a stále slušně jezdí. A nechci si představit, že někde stojí na vrakovišti a čeká až z něj bude konzerva. Rve mě to srdce ale nevím co s ním..na to abych ho zrenovoval a udělal budoucího veterána už je v dost špatném stavu...
Ted se tu vychrlí názory, že nemůžeme furt jezdit starýma šunkama, a že vývoj je důležitý a že nový auta nejsou šunky..a budou mít pravdu, ale třeba naší cestu k chalupě si troufnu projet leda tím fáčkem nebo feldou. Kámoš si tam napoprvé odrovnal novýho Focuse..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2454
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 08:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže s Alfou 156 2,4 JTD nemá nikdo žádné zkušenosti?
Někdy mi připadá že se ČD řídí heslem Vikyho Cabadaje:
"Pojedeme zkratkou. Je to sice dál, ale za to horší cesta."
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4460
Registrován: 7-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 08:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moje je 1,3 LXi 95 a mela hodiny. Ono fledy jsou z fabriky hrozny bastly. Kolikrat i stejnej rok, ale jenom par mesicu vyroby (nemyslim prelom po letnich prazdninach) a uz je jina vybava. KOlikrat se resi ze ten ci onen ma navic kabel mimoradnych priprav, nebo ze ma vyvedeny konektory na vyhrivany sedacky a elektricky zrcatka. Nemluve o takovych drobnostech jako kabelaz pro predni mlhovky, umisteni diagnostickyho konektoru. Vetdinou , co tu zustaly lip vybaveny zakladni verze , tak ty udajne mely byt pro nemce..
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 08:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: tak já tě překvapím a místo abych obhajoval moderní auta, tak se Tě zeptám, co znamená ten červený model na palubní desce?

Jinak úspěch Felicie je podle mne v tom, že základ - Favorit - byl asi dobře navržený kompromis mezi (tehdy) moderním autem a omezenými možnostmi tehdejšího průmyslu cpát tam nějaké komplikující extrašpeky. No a pak se už jen deset let vylepšovalo a ladilo. Skoro každé jednoduché a přiměřeně dobře navržené auto musí po deseti letech výroby s postupným vychytáváním mušek takto dopadnout. A Favorit/Felicia měla ještě jedno štěstí. Asi uprostřed do toho vstoupil někdo zvenku se zkušenostmi (VW), kdo přinesl další pohled na věc. To se málokterému výrobku podaří. Většinou se jeho výrobce sice snaží o doladění, ale přece jen je pořád v zajetí svých postupů, takže svůj stín nepřekročí.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 10:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ona felicia zkrátka podědila konstrukční řešení z osmdesátých let po favoritu.
Spousta z vás se tu ohání jednoduchostí, ale felicia je zkrátka taková, jako byly golfy, kadetty či una nebo jiná auta z té doby.
S těmi hodinami mi tady Trollino 15 trochu narušuje moji teorii, ale co já vím, tak favorit ve výbavě L, později Lx měl hodiny, výbava Ls, později Glx měla otáčkoměr. S tím, že otáčkoměr byl do nižší verze možný na přání.
Jeden náš rodinný známý měl "elko" z roku asi 89 či 90 s otáčkoměrem.
To samé felicia, až do faceliftu. Zkrátka všechny felicie s novou tváří, které jsem viděl, tak měly otáčkoměr.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8263
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 10:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U Felicie Lx byly například v roce 97 (před faceliftem) dvě verze. Verze plus (nevím, jestli to bylo přesně takové označení) měla otáčkoměr, mlhovky, centrál.
VDL Bus&Coach
Move. Together.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: to by odpovídalo spíš verzi GLX ne? já se příští týden mrknu do prospektů a budeme chytřejší..

Risan: co konkrétně tě o něm zajímá?
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8264
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Mirous: Já ji byl kupovat a 8 let byla v rodině. V tehdy módní tmavě zelené metalíze.
VDL Bus&Coach
Move. Together.
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3189
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 13:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V autoškole jsem jezdil s Feldou Lx po faceliftu a měla hodiny.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Nemusim tu mít nic. :-)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6716
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 14:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

naprosto chápu, proč se tohodle auta lidi zbavují s tak těžkým srdcem.

Mě to trvalo dva měsíce, stála před barákem, občas jsem se s ní jel projet... Prostě jsem jí měl rád, i přes všechny neduhy to bylo auto s nějakou duší a tváří.

Ale OK, nejsem z těch co vychvalují 20 let staré technologie, nová Fabia funguje jak má a komfort, bezpečnost a výbava jsou úplně někde jinde.
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. prosince 2010 - 14:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle stejné teď mám já. Mamka jezdí Favoritem. Auto, který máme 14 let a ještě nedávno to bylo jediný rodinný auto. Projel s náma kus světa, celou republiku, jezdil v zimě, v létě, mnohdy přetížen bagáží či odvozil stavební materiál. Najeli jsme s ním 200 000 kilometrů. A jasně, původní je snad jen kapota, střecha a oboje zadní dveře. Motor nedrží otáčky a eletrika taky není co bývala. Teče do něho takže podlaha se za chvíli asi rozpadne. Ale za celou dobu, nás zklamal a nedovezl snad třikrát. Auto s nímž jsem vyrůstal a s nímž jsem se učil řídit a dokuď jsem si nekoupil vlastní tak pravidelně jezdil. A teď budeme kupovat nový auto. A pro fáčko tak není místo protože je zbytečný mít tolik aut. Prodejný to už není a co s ním tedy? nedokážu si představit že ho dáme sešrotovat. Já vím, je to kus plechu, nemá to duši, necítí bolest ani zklamání ale přesto, je to člen rodiny a dát ho sešrotovat mě příjde jako podraz na kámoše. Máme ho rádi a fur hledám řešení jak ho zachovat.
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."