K-report
 

Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 28. 03. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 28. 03. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 16. března 2015 - 15:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OŘ odbočky Brno-Černovice:
V mezistaničním úseku Brno-Černovice – Brno-Slatina je traťové zabezpečovací zařízení 3. kategorie - obousměrný tříznakový automatický blok AB 3-74.
V mezistaničním úseku Brno-Černovice – Brno hlavní nádraží je traťové zabezpečovací zařízení 2. kategorie – reléový poloautomatický blok (RPB).
V mezistaničním úseku Brno-Černovice zhlaví Táborská – Brno-dolní nádraží je traťové zabezpečovací zařízení 3. kategorie - jednosměrný tříznakový automatický blok AB 3 - traťový souhlas s kontrolou volnosti trati.
V mezistaničním úseku Brno-Židenice - Brno-Černovice zhlaví Táborská je v koleji č. 1 traťové zabezpečovací zařízení 3. kategorie jednosměrný tříznakový automatický blok s traťovým souhlasem.
V mezistaničním úseku Brno-Černovice zhlaví Táborská - Brno-Židenice je v koleji č. 2 traťové zabezpečovací zařízení 3. kategorie jednosměrný tříznakový automatický blok s traťovým souhlasem.
Parmezano
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 16. března 2015 - 16:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22michal: jo , ale tu šlo o to , jestli je tam jednosměrné AB nebo UAB
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Pondělí, 16. března 2015 - 17:26:05    Odkaz na tento příspěvek  

967.
PN na vjezdových, cestových nebo odjezdových návěstidlech strojvedoucímu vlaku dále přikazuje jízdu podle rozhledových poměrů a přikazuje mu jet v obvodu výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu nejvýše rychlostí 40 km/h (30 km/h, pokud je návěstidlo označeno indikátorovou tabulkou s číslicí 3 nebo je-li v TJŘ u příslušné stanice značka, vyjadřující snížení vjezdové a odjezdové rychlosti při jízdě na PN na 30 km/h). Není-li obvod výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu, přikazuje strojvedoucímu jet rychlostí nejvýše 40 km/h až k následujícímu hlavnímu návěstidlu.

PN na vjezdovém nebo cestovém návěstidle přikazuje jízdu podle rozhledových poměrů od tohoto návěstidla až k následujícímu hlavnímu návěstidlu nebo k návěsti Konec vlakové cesty.

PN na odjezdovém návěstidle přikazuje jízdu podle rozhledových poměrů od tohoto návěstidla až k vjezdovému návěstidlu pro opačný směr jízdy; při odjezdu na trať s AB (kromě AB bez oddílových návěstidel) musí strojvedoucí dodržet podmínky jízdy podle rozhledových poměrů až k prvnímu oddílovému návěstidlu AB.

bylo by fajn ten článek napsat celý
- tedy, jedu-li na PN kolem odjezdového náv. tak:
1) přes vyhýbky max. 40 km/h + podle rozhledu
a) není-li AB, nebo AB bez oddílových návěstidel jen do úrovně vjezdového návěstidla pro opačný směr, pokud po cestě narazím na "bílý střelecký terč v černém poli" (u AB bez oddílů) tak to musím brát jako návěst "výstraha i na nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost" (proto máme všichni poznání, že)
b) je-li AB s oddílovými návěstidly, tak po minutí zhlaví (pokud je) jedu podle rozhledu (Vmax 100km/h pokud není traťová nižší) až po první návěstidlo AB (a pokud nemám kód, tak na něm musím očekávat návěst "stůj")

2) pokud není za tímto klackem zhlaví (Vmax 40km/h se týká JEN výhybek) - tak jedu podle rozhledu (Vmax 100km/h - nebo nižší traťová) až po:
a) vjezd. náv. pro opačný směr není-li AB, pokud je AB bez oddílových návěstidel, tak zřejmě pocestě narazím na ten "střelecký terč", a nemám-li kód VZ, musím na tomto návěstidle očekávat návěst "stůj" i na nedostatečnou zábrzdnou vzdálenost

b) pokud je AB s oddíly tak Vmax 100km/h, nebo nižší až po první oddílové návěstidlo AB, nemám-li kód, tak na něm musím očekávat návěst stůj

stačí to takto?
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Pondělí, 16. března 2015 - 17:32:33    Odkaz na tento příspěvek  

tak, a teď jsem napsal kravinu ohledně kódu VZ na AB - všude má být bez ohledu na kód VZ
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4442
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 16. března 2015 - 17:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připište si do výčtu S1a, S2a v Pze Uhříněvsi, dtto v Benešově, L1c, L2c v Olbramovicích, L901a, L902a v Č. Budějovicích.

"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 16. března 2015 - 18:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, pane Practicusi. Odkud až kam jet PRP je jasné.
Jen smysl té poslední věty 1.odst. čl.967: "Není-li obvod výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu, přikazuje strojvedoucímu jet rychlostí nejvýše 40 km/h až k následujícímu hlavnímu návěstidlu" jste mi nevysvětlil v situaci, kdy ta PN bude svítit na odjezdovém návěstidle. Já bych tu poslední větu z předpisu vyškrtla.
Pleteme dohromady 2 věci:
- odkud až kam jet PRP (tam není problém)
- omezení rychlosti při jízdě na PN.
V bodě 2) s Vámi nesouhlasím co se rychlosti týče.
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 14:29:57    Odkaz na tento příspěvek  

Haan - kde je hranice širé trati a dopravny s kolejovým rozvětvením?

jakou maximální rychlostí smím jet na širé trati, jedu-li podle rozhledu?

na PN rozvícené na AH pojedete taky jen max. 40?

2845.
Vlakovou cestou u vlaku projíždějícího (popř. u vlaku zastavujícího, který má v době vjezdu již dovolený odjezd) se rozumí úsek koleje mezi vjezdovým návěstidlem na vjezdové straně a úrovní vjezdového návěstidla pro opačný směr jízdy vlaku na odjezdové straně.

2846.
Vlakovou cestou u vlaku odjíždějícího se rozumí úsek koleje od konce vlaku až do úrovně vjezdového návěstidla pro opačný směr jízdy na odjezdové straně.
Je-li mezi cestovým návěstidlem dovolujícím odjezd vlaku a vjezdovým návěstidlem pro opačný směr jízdy další hlavní návěstidlo (odjezdové nebo cestové), které zakazuje jízdu vlaku, končí vlaková cesta u tohoto návěstidla; tam, kde takové návěstidlo není přímo u koleje, končí u návěstidla s návěstí Konec vlakové cesty.
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 14:43:07    Odkaz na tento příspěvek  

Haan - Já bych tu poslední větu z předpisu vyškrtla. - nemůžete ji vyškrtnout, protože tato věta se týká i vjezdových a cestových návěstidel, které nemají obvod přilehlých výhybek

odjezdové návěstidlo, které nemá za sebou zhlaví, "kryje" to záhlaví (tedy úsek od tohoto odjezdového návěstidla po vjezdové návěstidlo pro opačný směr), pokud je trať vybavena AB, tak kryje i ten traťový oddíl po první oddílové návěstidlo autobloku
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 16:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Practicus: PN na oddílovém návěstidle nenařizuje jízdu PRP a tedy z ní nevyplývá žádné omezení rychlosti, která s jízdou PRP souvisí (vyjímka je výhybka na širé trati-čl.1000).
čl.967: "PN na vjezdových, cestových nebo odjezdových návěstidlech strojvedoucímu vlaku dále přikazuje jízdu podle rozhledových poměrů a přikazuje mu jet v obvodu výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu nejvýše rychlostí 40 km/h (30 km/h, pokud je návěstidlo označeno indikátorovou tabulkou s číslicí 3 nebo je-li v TJŘ u příslušné stanice značka, vyjadřující snížení vjezdové a odjezdové rychlosti při jízdě na PN na 30 km/h). Není-li obvod výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu, přikazuje strojvedoucímu jet rychlostí nejvýše 40 km/h až k následujícímu hlavnímu návěstidlu."

Čl.967 nařizuje podmínky (jízdu PRP a z ní vyplývající omezení rychlosti) při jízdě na PN na vjezdovém, cestovém a odjezdovém návěstidle. Nikoliv na oddílovém návěstidle. Já tu poslední větu 1.odst. čl.967 "Není-li obvod výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu..", beru v kontextu s těmi návěstidly, o kterých ten 1.odst. v úvodu píše. Tedy že to platí jen pro vjezdové, cestové a odjezdové návěstidlo. A jestliže předpis uvádí pravidla pro jízdu na PN na vjezdových, cestových, odjezdových návěstidlech včetně omezení rychlosti pro přilehlý obvod výhybek (1.věta čl.967) a dále uvádí další podmínku omezení rychlosti, kdy k hlavnímu návěstidlu nepřiléhá žádný obvod výhybek, tak ji holt je nutno dodržet.

"...nemůžete ji vyškrtnout, protože..."
Já můžu tak akorát prd. Myslela jsem vždy, že omezení rychlosti při jízdě na PN na 40(30) má vždy souvislost jen s obvodem výhybek přilehlých k těmto návěstidlům. V tom případě by ta poslední věta neměla význam a mohla by být škrtnuta. Ale asi tam je důvod pro omezení rychlosti ještě jiný - jaký? Ten neznám. Vy ho znáte?
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 16:43:38    Odkaz na tento příspěvek  

Haan - nevím, proč ten důvod je, a ani po něm nepátrám, prostě to tak je

Čl.967 platí ale jen v dopravnách, s kolejovým rozvětvením - ve stanicích - tedy od vjezdového návěstidla po vjezdové návěstidlo opačného směru, ne na širé trati, ovšem pokud je trať vybavena autoblokem, platí ustanovení jízdy podle rozhledových poměru po první oddílové návěstidlo, pokud je AB bez oddílů, tak po vjezdové návěstidlo následující dopravny.

Rychlostní omezení se týká výhybek, a pokud ty tam nejsou tak:
a) po následující návěstidlo v té samé dopravně (či konec vl. cesty a pod.)
b) po odjezdové návěstidlo opačného směru protože vjezdová návěstidla nám ohraničují dopravnu x širou trať a na širé trati je jen jedno omezaní a to, že bez kódu VZ můžu jet jako vlak max. 100 km/h
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 17:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Practicus:"Čl.967 platí ale jen v dopravnách, s kolejovým rozvětvením - ve stanicích..."
To tam nikde napsané není. Hovoří se jen o PN na vjezdových, cestových a odjezdových návěstidlech s výhybkami ne/přilehlými k návěstidlu.
Jedna věc je přikázat jízdu PRP-od odjezdu a po vjezd z opačné strany (na trati s AB až k dd. návěstidlu)-čl.967-3.odst. a jiná další věc je přikázat omezení rychlosti tam, kde není obvod výhybek přilehlý k hl. návěstidlu-proč tam v té poslední větě není napsáno totéž jako ve 3.odst.-tedy nejvýše 40 až k vjezdovému návěstidlu pro opačný směr jízdy? Místo toho je tam... "až k následujícímu hlavnímu návěstidlu".
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 17:26:23    Odkaz na tento příspěvek  

Haan - tak jiná otázka: je oddílové návěstidlo autobloku hlavní návěstidlo?
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 17:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, proč ta otázka?
PN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.254
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 19:12:43    Odkaz na tento příspěvek  

Haan: souhlasím s tím, co píšete. Možný důvod věty článku 967: Není-li obvod výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu, přikazuje strojvedoucímu jet rychlostí nejvýše 40 km/h až k následujícímu hlavnímu návěstidlu" bych viděl v tom, že při PN na cestovém návěstidle, které není přilehlé k obvodu výhybek (a takových jsou spousty), bude tato PN nařizovat pouze jízdu PRP (podle článku 66). Pokud tedy bude na takovém cesťáku PN, pak strojvedoucí musí jet do jeho úrovně rychlostí 40 km/h (článek 683). Po jeho minutí se řídí návěstím znakem tohoto návěstidla - tj. může jet až 100 km/h k dalšímu hlavnímu návěstidlu, což podle mě převyšuje "konstrukční" rychlost většiny staničních kolejí.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 19:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PN: ano, u cesťáku tu větu chápu (psala jsem již dříve, neb k němu nemusí přiléhat žádný obvod výhybek). Ale tím, že ve čl.967-1.odstavci jsou v úvodu vyjmenovaná všechna tři návěstidla, spadlo do toho možná nechtěně omezení i pro odjezdové bez přilehlých výhybek. A to je ten můj "kámen úrazu".
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 20:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PN: ještě bych dodala k Vašemu textu:
"Pokud tedy bude na takovém cesťáku PN, pak strojvedoucí musí jet do jeho úrovně rychlostí 40 km/h (článek 683). Po jeho minutí se řídí návěstím znakem tohoto návěstidla - tj. může jet až 100 km/h k dalšímu hlavnímu návěstidlu, což podle mě převyšuje "konstrukční" rychlost většiny staničních kolejí."
Tak já čl.683 vidím tahle: vlak stojí na koleji před cestovým návěstidlem (ke kterému nepřiléhá žádný obvod výhybek).
- na návěst PN k němu dojede v souladu s čl.683 max.40,
- za tento cesťák pojede podle čl.684-od úrovně cestového návěstidla musí strojvedoucí jet podle náv. znaku odjezdového (cestového) návěstidla,
- a protože na něm svítí PN, pojede od jeho úrovně dále PRP a rychlostí max. 40 až k dalšímu hl. návěstidlu (cesťáku, odjezdu),
- tedy za ten cesťák s PN nesmí jet až max.100 právě podle té poslední věty čl.967-1.odst., protože k němu nepřiléhá žádný obvod výhybek.
Chápu to blbě?
Pravda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.248
Odesláno Úterý, 17. března 2015 - 21:08:45    Odkaz na tento příspěvek  

ať pojedu jak pojedu , vždy si to může každý vysvětlit podle sebe a já jedu špatně. Tak pojedu max. 40 a mám klid [happy])) tuto rychlost si vždy zdůvodním. Jinak je v těch předpisech asi bordel proto aby se jimi mohlo živit co nejvíc lehkoživků.Já když něco přehlédnu , tak jdu z kůží na trh ale byl z nich někdo potrestán za to co vymýšlejí ? Já o nikom nevím a to jezdím přes 40 let [happy]. A myslím, že tady na káčku změnu nevymyslíme.
PN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.32.9
Odesláno Středa, 18. března 2015 - 06:14:00    Odkaz na tento příspěvek  

Haan: právě tak byl myšlen můj příspěvek - právě proto tam ta věta je.
asocial
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 18. března 2015 - 10:31:34    Odkaz na tento příspěvek  

Existoval projekt nejake unifikovane lokomotivy CKD a Skoda? Ze by byly stejne podvozky, ramy, kabiny... jen jedna by byla naftova a druha elektricka.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6935
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 18. března 2015 - 16:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asocial - NE...

Zato ale byly ruzne dily z CKD na masinach Shade a mozna i naopak - polovodice, kompresory...

Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 2-2010
Odesláno Středa, 18. března 2015 - 18:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PN:"právě tak byl myšlen můj příspěvek - právě proto tam ta věta je." Omlouvám se za mé nesprávné pochopení Vašeho 1.příspěvku[blush]. Děkuji Vám za dodatečné ujasnění.
Pro případ odjezdu na PN na odjezdovém návěstidle ke kterému nepřiléhá žádný obvod výhybek, je tam ta poslední věta ve čl.967-1.odst. buď nešťastně nedomyšlená, nebo to má ještě jiný důvod, proč jet až k dalšímu hl. návěstidlu max.40, což může být až i vjezdové do další stanice-jak jsem psala už dříve.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Středa, 18. března 2015 - 19:49:55    Odkaz na tento příspěvek  

ad asocial : svým způsobem byla unifikována u motorové trakce elektromechanická regulace výkonu spalovacího motoru.
V principu (určité odchylky tam byly třeba co do počtu jízdních stupňů) ovládání výkonu spalovacího motoru se nelišila M 262.0 (830) z roku 1949 od brejláku T 478.3 (753) z roku 1973 ...
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Středa, 18. března 2015 - 22:15:35    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si oponovat: Motorové vozy M 262.0, vyráběné v r. 1949 (1.série) neměly elektromechanickou, ale elektropneumatickou regulaci otáček (a tím i výkonu) spalovacího motoru. Elektromechanickou regulaci měla až 3.série, vyráběná od r.1958. Zajímavé byly i regulátory otáček spalovacích motorů u dieselhydraulických lokomotiv i motorových vozů. Neměly elektromotorek pro natáčení vačkové hřídele regulátoru, ale volnběžkový pohon s elektrickým ovládáním.
Practicus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.184.182
Odesláno Středa, 18. března 2015 - 23:27:26    Odkaz na tento příspěvek  

jen si dovolím upřesnit, těch Vmax 100km/h platí na širé trati, ne ve stanici (od návěstidla k návěstidlu na PN)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8888
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2015 - 00:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: V principu (určité odchylky tam byly třeba co do počtu jízdních stupňů) ovládání výkonu spalovacího motoru se nelišila M 262.0 (830) z roku 1949 od brejláku T 478.3 (753) z roku 1973 Já se tedy obávám, že ani v principu, protože M262 měla potlačování otáček (nejsem si jist u poslední série) a T478.3 sdruženej regulátor...
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2871
Registrován: 9-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2015 - 08:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: myslím, že zacházíte do nevhodných podrobností. Pod pojmem "unifikace" se myslí shodnost různých dílů a tedy jejich záměnnost napříč různými řadami. Pochybuji, že by regulátor z M 262.x bylo možno dát do T 478.3 a naopak.
Stejně tak lze říci, že brejlovec i kredenc mají unifikovaný přenos výkonu - obě řady mají diesel, dynamo a trakční motory.
Unifikované ve značné míře byly např. řady 163 a 263 - ač "střevama" totálně odlišné, mechanicky a stanovištěm strojvedoucího vysoce jednotné.

A co se ptal asociál: S 458.0 a T 669.0 měly velice podobné (až téměř shodné) trakční motory (TE006 tuším), jen ten jezevec je měl upravené na napájení vlnivým napětím.
Starý vlk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.127.142
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2015 - 18:06:42    Odkaz na tento příspěvek  

I poslední série M 262.0 měla potlačování otáček. Jen řízení otáček bylo oproti těm starším jiné-velmi podobné T 435.0 (s doběhovým odporem). Až 831 potlačování otáček už neměla, tam to nešlo, turbomotor to neumí. Tak se tam vymyslela elektronická regulace buzení.
A čmeláci i jezevci (dnešní 210) mají motory TE 006, dokonce mají i stejný průměr kol.
asocial
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2015 - 18:15:24    Odkaz na tento příspěvek  

Ja to myslel tak, jestli neexistoval projekt na naftovou a elektrickou verzi jedne lokomotivy. S tim, ze by zamenitelne asi byly jen ramy, kabiny a casti podvozkovych skupin. Takovej eurorunner a eurosprinter.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8894
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. března 2015 - 18:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JxxxL(2459): Dynamo?
Ano, Jiříku, taková ta věc připojená k dieslu, co z ní vedou tlustý dráty k linkáčům, je na obou zmiňovaných řadách kupodivu ... dynamo.
Haan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2015 - 20:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Practicus: "jen si dovolím upřesnit, těch Vmax 100km/h platí na širé trati, ne ve stanici"
Dovolím si upřesnit, že těch Vmax 40 na PN na odjezdovém návěstidle ke kterému nepřiléhá žádný obvod výhybek, platí až k následujícímu hlavnímu návěstidlu a to i tehdy, když už je to následující hl. návěstidlo daleko na širé trati a bez ohledu na to, kde vám končí jízda PRP. Je to blbý, ale je to tak.[happy]
Až tam někde při té Vaší až Vmax 100 vypadnete, či začnete trhat TV, nebo vletíte na PZS do nezodpovědného řidiče, může se najít někdo, který si tu poslední větu čl.967-1.odst. vysvětlí stejně jako já, a hodí vám na hrb spoluvinu za zvýšení následků škody.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 20. března 2015 - 01:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asocial: to jsme pochopili, ale neexistoval. Projděte si třeba www.prototypy.cz, tam se mimochodem dozvíte i o vývoji v obou fabrikách.

Zlámalíkovy mašinky: tt120.webnode.cz
polymer
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.221.56
Odesláno Sobota, 21. března 2015 - 13:47:05    Odkaz na tento příspěvek  

Koridor zase stojí kvůli přejetému mezi Pardubicema a Přeloučí. Já se ptám, ke opravdu nutné vyloučit celou dvojkolejnou kvůli? Proč se alespoň po druhé nemůže jezdit?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4806
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 21. března 2015 - 14:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

polymer: Minimálne do doby, kým sa tam dostanú príslušné orgány, zistí, že v nej neležia zbytky nebožtíka a zabezpečí sa akotaká bezpečnosť pohybu v koľajisku to naozaj nejde...
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 21. března 2015 - 17:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokázal by někdo zjistit, jak může být toto staré? Sebral jsem to ze země u holubovského mostu, trhaly se tam koleje... Díky [wink]


Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Lenka M.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.92.59.98
Odesláno Pondělí, 23. března 2015 - 10:54:59    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím [coze]) Nemáte někdo foto traktorů nebo kombajnů značky New Holland naložených na voze? A nevíte, kdo je přes Česko vozí? Moc děkuju :-D
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3156
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 23. března 2015 - 11:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lenka M.: Záleží, jak podrobné fotografie sháníte. Zde má kolega Valach jednu nedávnou přepravu. O něco podrobnější foto mám pak třeba já tady.
Dopravce je zřetelný ze snímků.

Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Lenka M.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.92.59.98
Odesláno Pondělí, 23. března 2015 - 16:00:50    Odkaz na tento příspěvek  

Němec_z_ova: Moc děkuju za fotky, hlavně ty podrobné jsou super!! [lame]
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 11-2012

Odesláno Pondělí, 23. března 2015 - 16:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žluté kombajny jsem viděl i dneska v práci (Přerov - Polní ulice, těsně před rozpletem trati a spojky ve směru na Přerov hlavní). Bylo něco po sedmé ranní. Jen nevím, zda to táhl Siemens či nějaké Eso.

[blesk]Vysoké napětí - životu nebezpečno dotýkat se elektrikářů i na zem spadlých![blesk]
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. března 2015 - 18:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna přeprava kombajnů z loňského května:
Lenka M.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.92.59.98
Odesláno Úterý, 24. března 2015 - 09:11:40    Odkaz na tento příspěvek  

Ty kombajny jedou asi z Polska do Turecka, že?
zved
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 24. března 2015 - 13:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1510015 : řekl bych, že je to z roku 76 nebo 78, výrobce patrně Šroubárna Kyjov
Joochen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 10:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, mam ad-hoc pridelene cislo vlaku s I zpusobem brzdeni do 500m, ja ale vezu vlak brzdeny v II s malymi procenty, jak se rychlost vs. procenta prepocitavaji? Vemu primo tabulku s II zpusobem a dohledam, nehlede na udaje z I?
majkie1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2015
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 11:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj lidi, existuje možnost nahlédnout do vlakových a autobusových jízdních řádů v minulých letech (např. 2014, 2013, 2012...) ?
A kdyby to šlo přes aplikaci, tak by to bylo super (podobně jako dnes u IDOSu).
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1123
Registrován: 1-2012

Odesláno Středa, 25. března 2015 - 20:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Každý má právo na můj vlastní názor.
Ikuzus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 25. března 2015 - 23:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Lenka M.

semo tamo jezdí na vlaku 45043 - kolem Přerova se tento vlak pohybuje cca mezi devátou až jedenáctou ranní. Záleží jaký náskok/zpoždění atd. Dopravce ČD - C.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6602
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 11:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, potřeboval bych přesně vědět, kdy se na nádraží Praha-Vršovice stavěly nebo byly postaveny ostrovní nástupiště, dík.

http://www.loko-film-tv.cz[vypravci]
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.163
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 11:57:44    Odkaz na tento příspěvek  

Marťa Rak- zrovna teď čtu tuhle knihu: http://www.kosmas.cz/knihy/199552/zmizela-praha-nadrazi-a-zelezni cni-trate-3.dil/
od pana Mahela, možná to tam někde je. Ale jinak vřele doporučuji.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8924
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 13:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MR: podle toho, kam až moje paměť sahá, tam už v 70. letech ostrovy byly.
Jinak RZZ je z roku 1973 a tak nějak bych očekával, že se to dělalo pospolu...
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 13:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé...
Prosím, nevíte kde bych našel na prohlídku tento "samosvorný přípravek" na vykládku beton.pražců pomocí jeřábu na drezíně na drezíně. Nebo mohl by jste mi někdo udělat podrobnou fotodokumentaci s rozměry? Nebo ještě lepé mít k tomu dokumentaci?.....
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6603
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 14:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22michal, Hajnej
Díky. Právě že všechny knihy Zmizelá Praha nemám u sebe. Ale bude to první polovina sedmdesátých let.

http://www.loko-film-tv.cz[vypravci]
Skarlet_kosinová
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 12-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 14:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[nene] Krejčiřík v Nádražích píše něco tušim o 60 letech, ještě před drátizací Bene

Skarlet Cos-inová, krajská policejní mluvčí
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3188
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 14:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy cca 1974 se i na nádraží Praha-Vršovice natáčely scény do filmu "Zbraně pro Prahu" ze dní Pražského povstání koncem války r. 1945. Ve filmu tak jsou zachycena i tamní krytá ostrovní nástupiště, což je historická nelogičnost - roku 1945 tam určitě ještě nebyla.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3189
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 15:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná jsem si to spletl s filmem "Osvobození Prahy", natočeným zhruba v téže době, viz: http://www.filmovamista.cz/789-Osvobozeni-Prahy
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6605
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2015 - 16:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: ano, Osvobození Prahy. O to mi právě jde, ale běžný divák to tehdá ani dnes neřeší.
Skarlet_kosinová: v jedné knize jsem viděl čb snímek nějaké T 478.1 ve vršovické stanici ještě bez nástupišť a snad tam byl rok 1968.

http://www.loko-film-tv.cz[vypravci]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6222
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 11:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuším, že 68-71 , se dělala ve Vrš. ta zastřešená nástupïště.
22michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.178.163
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 14:38:29    Odkaz na tento příspěvek  

Takový možná zvláštní dotaz- používají se na Panterech nebo řadě 560 klínové řemeny? Dnes jsem si všiml jednoho klíňáku mezi kolejnicemi na zastávce, ve středu tam určitě nebyl. Odhadem 10mm šířka, délka 800- 1000mm.
Samozřejmě jej tam mohl někdo hodit, ale třeba taky z něčeho upadl? Jiné řady tam veskrze neprojíždějí.
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 19:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo_17: Jsi informován dobře,ale málo-je to zakázáno v dopravních předpisech - a vyplývá z dopravních předpisů přímý nárok cestujícího? Při porušení nárok na vrácení jízdného?
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4697
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 27. března 2015 - 20:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leinad:Apollo_17: Jsi informován dobře


Já nejsem informován vůbec a nejmíň měsíc jsem se zde k ničemu nevyjadřoval[blush].
Martyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2012

Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 07:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,

nevíte někdo, prosím, proč mají osobní vozy v Rusku nárazníky?

Komu tykám? Zpravidla všem. Buď se s tím vyrovnej a tykej mi taky nebo se jdi třeba zabít.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8931
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. března 2015 - 08:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná proto, že se u nich předpokládá převazování podvozků na normální rozchod a jízda "za čáru"...?