K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 05. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.187.20
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 01:27:58    Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, metro, dneska už neplatí, že končí v sídlištích. "C" v polích - proč ne do sídliště Letňany? "A" v kopci - proč ne do sídliště Řepy?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12667
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 01:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pacifik je na tom ještě hůř než ta nyní v Německu zavíraná trať. Protože na něm není ani to příměsto po Vrané.
Naopak - dolní Pacifik je veden přímo z centra Prahy, zatímco pro cestu např. do Nossenu je potřeba přestup v Míšni + už předtím courání se S-Bahnem (ono zastavovat každé 2 km taky není to pravé ořechové).

v listopadové středy v 14h je na tom náš pacifik stejně zle jako ta trať
V "listopadové středy ve 14 h" je rozdíl mj. v tom, že zatímco na té trati je pouze 2 h takt bez jakéhokoliv posílení (už to je zatraceně velké úskalí v atraktivitě pro denní dojíždějící), tak na Pacifiku (tím více v úseku Praha - Vrané) je to o něčem jiném.

Údržbu ano, ale výraznější investice ne.
Však ta nyní provedená/prováděná koncentrovaná údržba je osekaná až na kost, viz též sousední diskuse.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 13:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NES (ale i další): Měl byste být sakra rád za současnou investici, protože odkládáním jakýchkoli investic to může dospět akorát k tomu, že se změní vláda a investice už do této trati nikdy žádná nebude.

To sice ano, ale myslím, že kromě možností "rychle a blbě, nebo nic" tu přece jen byla i možnost "rychle a dobře". Nebo aspoň "rychle a aspoň v rámci daných omezení co nejlépe". Problém totiž je, že pro někoho je snaha o co nejlepší výstupní parametry (rychlost, kapacita apod) jaksi přirozená a snaží se ji dostat do jakékoli varianty, kterou tvoří. Pro spoustu lidí je to ale spíš něco navíc, co "předpis nepožaduje" a tudíž to nejprve navrhnou "nějak podle normy", a teprve dodatečně by to měnili, což ale nestíhají. A taky, co si budeme povídat, ne každý podílející se na vzniku návrhů (v pozici projektanta i na SŽDC) je automaticky nadšencem pro věc, stejně jako není automaticky génius.
Takže bychom se asi dostali k debatě, jak vybírat vhodné lidi (nebo spíš "shánět", obávám se), co jim lze nabídnout, jaké (de)motivační faktory hrají roli a tak dále... Upřímně řečeno, já mám obavu, že některé ty věci by se staly i kdyby se dané stavby nepřipravovaly jako "OPD šturm". Prostě proto, že není dostatečná intelektuální kapacita a navíc když je, tak musí bojovat s "mentálním nastavením" mnohých dokazujících spíše svou (domnělou) důležitost, a přemýšlením nad vhodnou koncepcí návrhů tak stráví bohužel jen velmi malý podíl celkového času (resp. celkové vynaložené "duševní energie") celé přípravy.


A ta trať bude čím dál více jen pro turisty. (...) Investice do něj vesměs nemají smysl. Pro turisty to stačí udržovat.

Řekl bych, že ne nutně cca po Luka. A navíc je tu pořád možnost "S-Bahnu" Měchenice - Praha s přestupy na busy teprve zde. Ale to by asi vyžadovalo pořádně vyřešit Prahu z tohoto směru, osobně bych to viděl jako reálné v případě stavby diametru Smíchov - Karlák - TGM a současně mostu Modřany - Chuchle (tj. přivedení Pacifiku bez oklik přímo do centra Prahy). Samozřejmě, že to nebude ani zítra, ani za 10 let, ale je to něco, co by té trati dalo i docela zajímavý "neturistický" smysl.
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 7-2010

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 14:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ona dálnice bude a bude celkem brzo do Jílového a neobslouží poté Jílové, ale i další obce a města. Co neobslouží dálnice, obslouží metro D, které bude prakticky obsluhovat i Břežany. On by pacifik fungoval, kdyby se udělal moderně a třeba i elektrifikací, 30min interval a min rychlost 80km/h, busy by spíš lidi k vlaku přibližoval, než bral a v Krči/Písnici by mohl terminál vesele fungovat. Neexistovala by ranní špička kolem Prahy 4 a místní ucpané silnice. Ale to je pro tento stát a i Vás těžké sci-fi. Takhle i přítelkyni koupim brzo auto( bydlíme defacto na nádraží). Trať bude v provozu v relaci Davle- hl.nádraží funkční po hodině a zbytek pouze pátek- neděle, se zbytkem se rozlučte.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.49.8
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 16:19:56    Odkaz na tento příspěvek  

Poté, co provedli se Strakonickou (1 pruh pro BUS), takže [auto] [angry] by možná stálo za úvahu posílení vlaků na Zbraslav. Ve sci-fi rovině by pak asi byl most přes Vltavu Komořany-Zbraslav se spojkou do Černošic?
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 16:31:56    Odkaz na tento příspěvek  

mot: hodně sci-fi rovina... Asi jako kompletní zrušení úrovňových přejezdů ze Smíchova do Řevnic.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5204
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 17:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:Ty vole Brame,
Ty vůbec nejsi blbej a jenom se tímhle shazuješ. Je to Tvoje volba a nikdo Tě nenutí k tomu, abys to měl takhle nastavený. Zatím tu s Tebou všichni jednají v rukavičkách. Ona je to často v reálném životě ta nejlepší volba jak jednat s hulvátem, neb nikdo nechce riskovat, jaká bouře a smršť se přižene v případě, že si dovolí jednat na rovinu. Já to teď ale risknu ...

Říkám si, že pokud bychom se jako malí kluci potkali na pískovišti a stavěli z písku hrady, tak my dva bychom se poměrně záhy přestali bavit. Tvůj hrad by totiž nebyl lepší než hrady ostatních, ale zato bys chodil kolem všech a kibicoval a říkal jim, co mají špatně a co mají předělat.

A tu mou poznámku ohledně toho, že bys toho na sebe nemusel prozrazovat tolik, jsi nepochopil. Těžce nepochopil! Klidně piš dál, ale než to po přečtení náhledu pošleš, tak si vždy polož otázku: Proč to do [zadnice] píšu zrovna takhle? Co to o mně kurva vypovídá? A v dalším kole, až zjistíš, že si ty otázky kladeš bežně, tak si na ně začni odpovídat.

P.S.: Sorry za to familiární oslovení, ale když bez rukaviček, tak bez rukaviček. Já to zvládám i takhle, ale ony dosud byly pro tvoje dobro.



Mible, já jsem na jednání bez rukaviček zvyklý, čili to, co jsi napsal, mne nijak neuráží, spíše naopak[wink].


Sice se tu do mne někteří další pustili a snažili si takto se mnou vyřídit své účty, ale to je jejich věc, kterou přejdu již dále bez komentáře.

Nějak totiž nejen jim, ale i Tobě uniklo to podstatné. Řešili jste skoro všichni obal výrobku a ne výrobek samotný a od Hajného šlo v případě Braníku o evidentní zastírací manévr, což vzhledem k tomu, kde je zaměstnán, i na jednu stranu chápu. Chrání si své pole působnosti (a kolegů třeba ze SUDOPu) a neměl by radost, když si někdo dovolí poukazovat na něco, co šlo udělat s ohledem na budoucnost trochu jinak, ale zároveň respektovat daná omezení. Poukazovali na to jiní, například Mladějov.


Dovolil bych si malou odbočku, která těm, co budou chtít vidět, mnohé osvětlí.

Skoro osm let jsem byl zaměstnán v mimodrážním sektoru - konkrétně v inženýringové společnosti zabývající se hlavně konstrukčními pracemi pro automobilový průmysl. Byla to velmi dobrá zkušenost a proto se koukám na mnohé věci z trochu jiného úhlu, než ti, co celý svůj profesní život spjali s dráhou a věcmi okolo ní.

Proto jsem se ježil, když mi zde zejména Hajnej vysvětloval, že něco nešlo udělat jinak, než rychle a ne úplně dobře (s ohledem na budoucnost).

S tímto přístupem by kupříkladu dodavatel konstrukčních prací pro automobilový průmysl rychle přišel o zakázky a mohl by podnik zavřít a nejen konstruktéři by byli na dlažbě. Odmyslím li si fakt, že inženýringové společnosti působící v ČR mají hlavně zahraniční zákazníky, kde se připojuje určitá jazyková bariéra (je skoro vždy, neboť málokterý konstruktér je schopen se domluvit v AJ či NJ jako rodilý mluvčí), tak si nemohou dovolit jiný postup, než vyžadovat krom přesné definice toho, co mají vyprojektovat, také neustále komunikovat se zadavatelem a neustále mu předkládat to, co vytvořili. To neustále znamená v podstatě každodenní informování mailem o stavu projekčních prací, alespoň obden zvednout telefon a v powerpointové prezentaci popsat to, co se změnilo. V případě nějaké nejistoty jakéhokoliv projektanta v inženýringové společnosti se okamžitě zeptat zadavatele, jakým způsobem věc řešit. Je to nutné kvůli tomu, pokud odečteme případy, kdy zadavatel požadoval z technických důvodů nerealizovatelné řešení, aby se shodovalo to, co inženýringová společnost vytvoří, nejen se zadáním od zadavatele, ale i s myšlenkovými pochody zadavetele (tj. s jeho představou, kterou ale nikdy nelze v zadání na 100 procent obsáhnout) neobsažené v zadáním, alespoň na 99,9 procent.


Jinak bude zadavatel prací (například koncern Daimler) hodně přemýšlet, zda neobjedná konstrukční práce někde jinde, nebo bude požadovat pro tyto "chyby" snížení ceny pro další práci. Můžete se stokrát odvolávat na nějakou smlouvu řešící vztah zadavatel vs. inženýringová společnost, ale můžete si s ní tak leda víte co? Jde o další budoucnost a jak jsem již zmínil, tu bez zakázek od podniků typu Daimler nebude mít inženýringová společnost nikdy růžovou.........


Proto mne prostě zaráží, když zde někdo obhajuje jiné řešení, než "rychle a dobře". V automobilovém průmyslu totiž platí, že "rychle a dobře" se může z různých důvodů také měnit, ale jen na "výrazně rychleji, než bylo předpokládáno a dobře". To dobře bych ani zmiňovat nemusel, to se bere automaticky a jiné řešení se nepřipouští.

Jenže jsme lidi a při velkém kvantu prací se chyby prostě vyskytují.

Proto je také nutná vícestupňová kontrola a mnohdy dochází k tomu, že inženýringová společnost je nucena napravovat chyby, které napáchal zadavatel. A je mu to nutné s co největší opatrností a slušností sdělit a hlavně se o tom přitom u jiných pracovníků zadavatele, než u toho, u kterého chyba či třeba i jen funkčně správné, ale výrazně dražší řešení, vznikly, vůbec nezmiňovat.

Můžete si říci: Co je mi po tom, zadavatel to tak udělal, je to jeho problém. Jenže chyba lávky, omázné se to dle zákona padajícího h.o.w.n.a. skoro vždy o inženýringovou společnost. I když budete přesně dokladovat zadavateli komunikaci, ze které je zřejmé, že je v tom inženýringová společnost nevinně, tak zadavatel přispěchá s otázkou: Spolupracujeme s vámi, máme vaše lidi za naše a bereme vás jako lidi odborně zdatné jako jsme my (dobře znějící věta, ale ve skutečnosti jen nechutný medový kec), tak jak je možné, když jsme si toho nevšimli my, tak že ani tedy vy? Vykroutit se z toho dá jedině písemně dokladovanou komunikací typu: Opravdu toto řešení chcete, ač není správné/vhodné a musí být potvrzeno zadavatelem, že to tak opravdu i přes námitky inženýringové společnosti opravdu chce.

A zmíním se také o tom "rychleji" - může se klidně stát (a stává se to), že se u zadavatele je nějaké zdržení (vesměs není ujasněná koncepce či do toho moc žvaní vrcholoví manažeři), ale termín, do kdy má být práce hotova, se prostě nemění. Na inženýringovou společnost je pak kladen požadavek zvládnout takovou špičku. Jenže konstruktéra si nekoupíte jako spotřební zboží v obchodě a když ho nebudete potřebovat, tak ho pak šoupnete do skříně. Takže mnohdy dochází k tomu, že se pracuje sedm dní v týdnu a třeba deset dvanáct hodin. Nikdo se na nic neptá. Termín je daný a milá inženýringová společnosti - zařiď si to jak chceš a je nám jedno jak.

Tak teď máte drobný náhled na to, v jakých podmínkách se projektují automobily........ Vzal jsem to trochu do extrému, který není po celý rok, ale vyskytuje se několikrát do roka, což jsem jako obyčejný řadový konstruktér nejednou za ta léta zažil.........

A teď se skrz optiku automobilového průmyslu podíváme třeba na stanici Hojsova Stráž, konkrétně na výhybku pro připojení manipulační koleje. Tato výhybka je umístěna na klatovském zhlaví a je transformovaná. Vzhledem tomu, že je transformovaná, je nejen z hlediska pořizovacích nákladů dražší (i její údržba bude stát více, než u výhybky netransformované), tak je otázka, proč tato kolej nebyla zapojena na svém opačném konci netransformovanou výhybkou. Kamarád, který pracuje na SŽDC, vznesl připomínku k projektu rekonstrukce stanice Hojsova Stráž v tomto duchu. Připomínka ale nebyla akceptována, údajně nebyl čas projekt měnit.......

V automobilovém průmyslu zcela nepředstavitelná situace. Pokud by vztah zadavatel (SŽDC) vs. projektant fungoval obdobně jako v automobilovém průmyslu, byl by z toho pěkný průser. Patrně by došlo k tomu, že by projektant dostal k zaplacení rozdíl ceny transformované výhybky oproti výhybce netransformované a i na SŽDC by z toho byl rambajz - někdo by tam měl pěkný problém, že neuhlídal použití levnějšího, ale plně dostačujícího řešení. Projektant by měl pak situaci u dalších zakázek velmi ztíženou.


Já vím, že na železnici je situace jiná, proto jsem se Vám všem snažil popsat situaci, jak to dopadne v jiném oboru, když řešení není "rychle a dobře".



Tomáš Záruba:To sice ano, ale myslím, že kromě možností "rychle a blbě, nebo nic" tu přece jen byla i možnost "rychle a dobře". Nebo aspoň "rychle a aspoň v rámci daných omezení co nejlépe". Problém totiž je, že pro někoho je snaha o co nejlepší výstupní parametry (rychlost, kapacita apod) jaksi přirozená a snaží se ji dostat do jakékoli varianty, kterou tvoří. Pro spoustu lidí je to ale spíš něco navíc, co "předpis nepožaduje" a tudíž to nejprve navrhnou "nějak podle normy", a teprve dodatečně by to měnili, což ale nestíhají. A taky, co si budeme povídat, ne každý podílející se na vzniku návrhů (v pozici projektanta i na SŽDC) je automaticky nadšencem pro věc, stejně jako není automaticky génius.
Takže bychom se asi dostali k debatě, jak vybírat vhodné lidi (nebo spíš "shánět", obávám se), co jim lze nabídnout, jaké (de)motivační faktory hrají roli a tak dále... Upřímně řečeno, já mám obavu, že některé ty věci by se staly i kdyby se dané stavby nepřipravovaly jako "OPD šturm". Prostě proto, že není dostatečná intelektuální kapacita a navíc když je, tak musí bojovat s "mentálním nastavením" mnohých dokazujících spíše svou (domnělou) důležitost, a přemýšlením nad vhodnou koncepcí návrhů tak stráví bohužel jen velmi malý podíl celkového času (resp. celkové vynaložené "duševní energie") celé přípravy.



No vida, tak tím je řečeno to, na co jsem v případě "Braník" poukazoval já. Jen jsem si nevzal bílé rukavičky a nedržel jsem se akademického způsobu diskuse[wink].
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9824
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 19:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"v případě stavby diametru Smíchov - Karlák - TGM a současně mostu Modřany - Chuchle (tj. přivedení Pacifiku bez oklik přímo do centra Prahy)"

A co tak zásadního je na tom Smíchově že se kvůli tomu nutno utnout Prahu 4 kolem Budějárny? Resp. jaká bude výhoda dojet tamtéž co dojedou ty busy?

A oč rychlejší to bude někam do centra k hlaváku (dejme tomu za účelem přestupů na další MHD/dálkovku neb v centru čím dál víc chcíp pes) než dnes kdy to je z Bránika na hlavák nějakých 15-16 minut? Spíš by to chtělo naučit lidi využívat potenciál na pravej břeh (ne tím že na pár tejdnů zruším novej Kačerov...) a přidat třeba někdejší zastávku Michle. Odklonem na levej břeh a do diametru spolehlivě vyženete ty co jezděj z levýho břehu na P4 do aut.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4463
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 19:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Michle, to by asi šlo, samože s inteligentním přestupem na MHD (ne to zprasit, jako v Podbábě) a dále legalizovat zastávku Vršovice depo, aby, když už tam ty vlaky musejí zastavovat režijkářům, je mohl využít i platící substrát. Prý se na legalizaci této zastávky pracuje, jde o přístupovou cestu. Jak je to dneska?
No a pak snad taky pomůže protažení podchodů pod celými Vršovicemi osobním nádraží.
Každopádně já využívám minimálně jednou týdně jeden ranní a jeden podvečerní spoj z Hlaváku na Kačerov a v kladiva na Kačerově stále dost mizerná výměna cestjících i když setrvale stoupá. Je to tak 8 výstup a 4 nástup u obou spojů. Dost by mne zajímala statistika a trend Kačerova.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2201
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 20:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co tak zásadního je na tom Smíchově

Na Smíchově nic. Možná Anděl. Já myslel Karlovo náměstí. Tam by to bylo z Modřan tak za 8-10 min.
Mimochodem když už se bavíme v horizontu 2040++, tak nevidím důvod nejezdit třeba od Čerčan na Smíchov (a do diametru) a od Dobříše na tu Prahu 4 coby různé linky.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 20:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Kdyby se radši pracovalo na přesunu té "Michle" do polohy U Plynárny... Tohle je zkrátka pomník těžké modrogumnosti. :-(
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 29. listopadu 2015 - 21:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: On je totiž objednatel poslal s požadavkem na stavění na tomto privátním haltu (a prodlužování JD) kamsi. Takže jedinou cestou, jak se dostat do depa na režijku je udělat z toho veřejnou zastávku sloužící tisícům obyvatel v bezprostředním okolí...
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10425
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 09:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: od Hajného šlo v případě Braníku o evidentní zastírací manévr, což vzhledem k tomu, kde je zaměstnán, i na jednu stranu chápu.
Ale houbeles, to je jen Tvůj myšlenkový zkrat po spatření toho, co mám v mailu za zavináčem.
S projektováním stanic nemám společného vůbec nic (kromě toho, že vím ledacos o geometrii koleje) a dělám praktický výhradně vozidla.

může se klidně stát (a stává se to), že se u zadavatele je nějaké zdržení (vesměs není ujasněná koncepce či do toho moc žvaní vrcholoví manažeři), ale termín, do kdy má být práce hotova, se prostě nemění
To ovšem není žádné špecifikum automobilového průmyslu, s tímhle se kolegové ve stanicích a já na vozidlech potýkáme dnes a denně.
Na stavbách typicky dodavatel zabzař, který je zpravidla vpuštěn na stavbu jako poslední a vyžírá si tak zpoždění všech předchozích složek stavby.
Na vozidlech typicky dodavatel řídicího systému, ten si zas vyžere zpoždění mechanikářů a elektrikářů.

Vzhledem tomu, že je transformovaná, je nejen z hlediska pořizovacích nákladů dražší (i její údržba bude stát více, než u výhybky netransformované)
Ta výhybka je podle všeho dražší nikoliv proto, že je transformovaná, ale proto, že je štíhlejší (aby vyšel poloměr odbočné větve).
Jindy se naopak lze užitím oboustranných transformovaných výhybek dostat na vyšší rychlost za nižší cenu.

tak je otázka, proč tato kolej nebyla zapojena na svém opačném konci netransformovanou výhybkou
Na opačném konci, to jest uprostřed 3. koleje? Obávám se, že by to byl exemplární případ šetření na nesprávném místě:
- zbytečně by vznikla výhybka uprostřed dopravní koleje (což je věc, které je dobré se důsledně vyhýbat),
- při obsluze by se muselo posunovat přes přechod (s rizikem, že se mi tam někdo připlete),
- při obsluze by se muselo najíždět na vozy po spádu (s rizikem dalšího Čachnova/Krouny).
Opravdu tyhle tři komplikace stojí za ušetřené peníze za výhybku...?

Patrně by došlo k tomu, že by projektant dostal k zaplacení rozdíl ceny transformované výhybky oproti výhybce netransformované a i na SŽDC by z toho byl rambajz - někdo by tam měl pěkný problém, že neuhlídal použití levnějšího, ale plně dostačujícího řešení. Projektant by měl pak situaci u dalších zakázek velmi ztíženou.
A když tedy půjde projektant cestou levnějšího řešení, aby nemusel připlácet za štíhlejší výhybku, a pak tam někoho přejedou nebo ujedou vozy, tak to bude platit (a situaci mít ztíženou) kdo...?
Speciálně z této Tebou předestřené "kauzy Hojsovka" se mi velmi ulevilo, že projektant, kterým si tu vytíráš hubu, neuvažoval jako Ty.


(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5205
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 11:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:Ale houbeles, to je jen Tvůj myšlenkový zkrat po spatření toho, co mám v mailu za zavináčem.
S projektováním stanic nemám společného vůbec nic (kromě toho, že vím ledacos o geometrii koleje) a dělám praktický výhradně vozidla.


Ale kdež, já jsem žádný myšlenkový zkrat dostat při pohledu na to, co máš za zavináčem, ani nemohl. Jednak již hodně dlouho vím, kde pracuješ a co konkrétně děláš a v případě železničních staveb si děláš jen myšlenková cvičení. Kdybys mne náhodou podezíral pro neoprávněné sledování Tvé osoby, tak bych si dovolil připomenout alespoň článek o AVV v železničáři před několika lety, kde je toho o Tvé osobě uvedeno docela dost[wink].



- zbytečně by vznikla výhybka uprostřed dopravní koleje (což je věc, které je dobré se důsledně vyhýbat),
- při obsluze by se muselo posunovat přes přechod (s rizikem, že se mi tam někdo připlete),
- při obsluze by se muselo najíždět na vozy po spádu (s rizikem dalšího Čachnova/Krouny).
Opravdu tyhle tři komplikace stojí za ušetřené peníze za výhybku...?


Tím jsi mi akorát sdělil, že nevíš o co jde a pálíš od boku. Ta manipulační kolej je v Hojsově Stráži má využití minimální a pokud se nepletu, tak i před rekonstrukcí bylo využíváno napojení z prostředku a opačné napojení bylo vyloučeno. Jinak využití této koleje bylo minimální a přesto tam zůstala. Patrně asi pro sněžnou frézu nebo jiné případy. Nákladní vůz tam k nakládce či vykládce nebyl již nejspíš mnoho let.


A když tedy půjde projektant cestou levnějšího řešení, aby nemusel připlácet za štíhlejší výhybku, a pak tam někoho přejedou nebo ujedou vozy, tak to bude platit (a situaci mít ztíženou) kdo...? Speciálně z této Tebou předestřené "kauzy Hojsovka" se mi velmi ulevilo, že projektant, kterým si tu vytíráš hubu, neuvažoval jako Ty.

Ale no tak, i sami zaměstnanci SŽDC se nad použitým řešením podivovali a připomínkovali ho, takže to, co zde uvádíš, má platnost limitující k nule. Méně viděti rudě a bude Ti hned lépe[wink].
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10428
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 13:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Jednak již hodně dlouho vím, kde pracuješ a co konkrétně děláš a v případě železničních staveb si děláš jen myšlenková cvičení
Když si dělám jen myšlenkové cvičení, tak mi zaměstnavatele tak idiotsky předhazuješ proč...?

Ta manipulační kolej je v Hojsově Stráži má využití minimální
To je celkem jedno. Ono je to potřeba vidět v historických souvislostech, konkrétně v těch, jak se postupně měnila výprava vlaku (viz slovíčkaření nad tím, jestli je kolej 3 nebo 3a a tak podobně).
A přesně kvůli takovýmhle výhybkám vznikla v poslední době mánie cpát tam cestová návěstidla.

Méně viděti rudě
A jakou jinou barvou mám vidět červenou na cestovém návěstidle na konci 50 m fragmentu koleje...? [biggrin]

Čistě pro zajímavost: jak velkej je rozdíl v ceně těch dvou výhybek...?
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2303
Registrován: 7-2011
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 21:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ona dálnice bude a bude celkem brzo do Jílového a neobslouží poté Jílové, ale i další obce a města. Co neobslouží dálnice, obslouží metro D, které bude prakticky obsluhovat i Břežany.

Ehm, co je to "brzo"? 10-20let? Nepochybuju, že to jednou bude, otázka je, kdy to jednou nastane. Já jen, že už je to víc jak 10 let, co jsem bydlel v Kameňáku a už tenkrát se o dálnici, přetínající údolí někde u Žampachu silně mluvilo, jakože stavět by se mělo nejdýl pozítří, dokonce i prezident se tam na to byl podívat. A furt nějak nic. Dodneška se do Jílovýho kličkuje přes Psárský lesy. Což je mimochodem i při ucpaný Vídeňský pořád rychlejší tamtudy busem z Budějárny, než mnohem zoufalejším a pomalejším Pacifikem co jezdí v úterý a v dubnu. A to nepočítám, že nádraží je někde daleko v Borku. (I když, kdyby jezdil Pacifik nějak "furt" a rychle, aby přilákal lidi, udělat nějakej pendl od vlaku na naměstí je to nejmenší.)
Snickers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2015 - 23:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dálnice bude, dělá se hodně pro to aby byla. Cca do 2 let bude dostavěna do Budějovic, a tady u nás na severu se po okrskach asi věčně jezdit nebude. S tím busem je to na H a to by stačilo protahnout bus 441 k nádraží v rozumném taktu. Nádraží potřebuje nutnou opravu komunikací a krátká SORka by se tu také otočila(nebo nejméně u uhelných skladů ano). Rozumné doplnění budu 332 linkou 441 by bylo velkým přínosem pro lidi v Borku a Kabátech (všichni tu jezdí auty).
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 01:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dálnice do Budějovic možná bude, ale ne z Prahy. U Prahy určitě hned tak ne nebude, klonil bych se spíše k těm 20 letům, a to ne jen u D3, ale taky u severní a jihovýchodní části dálničního okruhu a na železnici podobným evergreenem je a bude spojení Praha-Kladno.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 11:12:52    Odkaz na tento příspěvek  

Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7267
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 11:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Proto mne prostě zaráží, když zde někdo obhajuje jiné řešení, než "rychle a dobře".

To i mne zaráží, ony holt představy lidí léta spjatých s drahou o rychlosti jsou někde sto let za opicema. Proto mne třeba štve, že se pořád někdo vymlouvá na Bártovy škrty. O možnosti europeněz se ví někdy od roku 2000. Léta příprava obsahovala tak maximálně malování nesmyslů typu Dráhy Orlických hor a najednou jsou všichni překvapeni, že jsou nějaké peníze. Ano Bárta to trochu zdržel, ale fakt, že kromě pár koridorů nebylo v roce 2010 v nějakém vyšším stádiu přípravy prakticky nic, je prostě fakt. A ještě horší fakt, že stávající přístup k modernizaci a rozvoji drážní infrastruktury je považován za absolutní dogma, jehož prolomení brání dvě věci - § 1 a absolutní nezájem mnohých tradičních dodavatelů na jakékoli změně.

Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8059
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 19:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z xichtoknihy
[biggrin]
Bohužel byl nápis už zlikvidován.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10573
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 20:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, Bkp:
Proto mne prostě zaráží, když zde někdo obhajuje jiné řešení, než "rychle a dobře".
Nemyslím si, že bych tu já (nebo třeba Hajnej) něco obhajoval. Snažím(e) se jen popsat stav a vysvětlit okrajové podmínky.

Já mám na celý systém svůj názor a párkrát jsem jej tu i naznačil. Ale vnímám, že nežiju na pustém ostrově a není všechno černobílé.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5064
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 20:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On je přece jen rozdíl mezi popisem a obhajobou. Ani já jsem to, co jsem psal nemyslel jako obhajobu stavu, ale jako popis toho, jak k tomu šturmu v závěrečné fázi došlo. A v tom zbytku věřím pohledu TZ. Ono v každém oboru lidské činnosti jsou výsledky úměrné tomu, jací lidé jsou k dispozici.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 21:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve světle zdejších diskusí se tedy jako dobrá zpráva pro pražskou železnici jeví, že rekonstrukce Negrelliho viaduktu se opět už poněkolikáte odkládá - nyní se optimisticky doufá, že začne možná už v roce 2017. Tedy bude dostatek času přemýšlet nad tím, jak to pak udělat "rychle a dobře" [lol]. A aspoň se také není třeba obávat souběhu s tím spojené úplné dvouleté výluky na Negrelláku s omezeními při rekonstrukci zastřešení hl. n., který tu ještě před začátkem letošního roku vzbuzoval velké obavy [lol]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9833
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 22:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem viděl přijet kolem 11,40 do Čakovic šukafon od Prahy a z něj vylez 1 (slovy JEDEN) lid. Ještěže to pobral.
Twix
Neregistrovaný host
Odeslán z: 108.171.128.189
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 23:05:00    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nevíte někdo podrobnosti o včerejším pádu stromů na 173 v Praze? Nastoupil jsem v 7:15 ve Zbuzanech a průvodčí ve dveřích informoval o tom, že kvůli pádu stromů pojedeme z Řeporyjí náhradním autobusem. Od té doby jsem ho už neviděl. V Řeporyjích všichni vystoupili, žádný autobus na obzoru nebyl, dav instinktivně šel na zastávku K Závětinám. Tam za chvilku přijel bus 352 výchozí ze Zbuzan, kam jsme se s částí osazenstva natlačili. Během toho tuším přijela jedna regína od Smíchova a s tou naší se pak posunovalo přes zhlaví, takže nás to ještě zdrželo na přejezdu. Žádná NAD se stále neukázala.

To že jsem nejel NAD mi nevadí, v tuto dobu je stejně zaručeno stání na barrandovském kopci. Mrzí mě na tom jen to, že podle webu ČD došlo k této mimořádnosti při jízdě prvního vlaku v půl 5. ráno, takže jsem tam byl téměř tři hodiny potom, čili žádná horká novinka - na zastávkách jsou informační displeje a hlášení, v regíně je hlášení, nic z toho se pro informování cestujících nepoužilo. Nevím jakou měl průvodčí v té chvíli jinou práci, že se nezvládl postarat o 60 cestujících jednoho motoráčku. Jestli ty světelné displeje na zastávkách mají vlastně stejnou funkci jako vyvěšený papírový jízdní řád, zase tak moc jsme tou modernizací nezískali.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 01. prosince 2015 - 23:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Twix: já jsem ze Zbuzan jel 19902 na Beroun. Zde byl infopanel využit k tomu, že asi 7 minut po tom, co měl tento vlak v 6:53 odjet, se objevilo na infopanelu zpoždění +15. Že průvodčí nebyli schopni informovat bych přičítal tomu, že ani oni neměli žádné informace a nevěděli kdy a čím jet - soudím podle toho, že průvodčí v 19902 si hlasitě pro sebe nadávala na debily, kteří jí neřekli, že má ze Smíchova jít na autobus a že ho chytla na poslední chvíli, jinak by asi 19902 z Řeporyj nejel kvůli chybějícímu doprovodu...
jkl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.78.181
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 00:41:38    Odkaz na tento příspěvek  

Že průvodčí nebyli schopni informovat bych přičítal tomu, že ani oni neměli žádné informace
Nefasovali náhodou průvodčí pro tyto případy chytré mobily? Zdrojem informací v těchto zařízeních by, předpokládám, byl web mimořádností ČD..
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 06:01:00    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: byl jsem se včera extra ve Všenorech podívat a důvodně se domnívám, že to je fotomontáž. Na omítce by musely zůstat nějaké stopy, kdy to bylo reálné.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 09:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jinak by asi 19902 z Řeporyj nejel kvůli chybějícímu doprovodu...
Co na tom, že v Germánii jezdí bez doprovodu i pěti/šesti vozové patrové soupravy. V ČR Balkánu nesmí jet bez doprovodu ani regínka, co kdyby náhodou byla zastávka v oblouku..? [crazy]

Ne, ale teď vážně, jízda bez doprovodu se občas přihodí a není nic zas až tak vzácného. I když dost často závisí především na strojvedoucím jestli na to kývne.
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 7-2011
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 09:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A není tam ten doprovod spíš proto, aby kaštánci nejezdili ouplně zadarmo, než kvůli nějakýmu mávání? Protože v ČR Balkánu by se to rozkřiklo velmi rychle a lupen by si nekupoval už fakt nikdo.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8060
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 09:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: To já původně myslel taky, ale je tam i odraz od lampy. A dneska jsem mluvil s lidma, který to osobně viděli.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
vlasak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 10:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj,
nevím, do které diskuse by měl tento dotaz patřit, za případně spatně zvolené vlákno se předem omlouvám.
Mám dotaz k PZZ a výstražníkům v Neratovicích na Mládežnické ulici. Co vím, mělo by to být takto:
Přejezd lokálky - AŽD 71
Přejezd hlavní tratě AŽD 71
Přejezd vleček do Spolany - AŽD 97.
Prosím, potvrďte nebo vyvraťte mé informace.
Děkuji... [happy]
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 18:52:15    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: dnes jsem viděl z Metoděje Vlacha patrně tentýž šukafon tamtéž a byl z 75% obsazen (k sezení, cca 16:40)).
Zapa: Pakliže to tam bylo, tak to tam nemohlo být dlouho.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 19:08:02    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: teď přišel mail s důvěryhodným svědectvím od jedné obyvatelky Všenor - takže to tam bylo. Ale asi krátce.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4838
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 20:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdy budou v provozu závory v HoPo na přejezdu na zelenečské straně? Sice se tam dá jet snad jen do toho areálu, ale i tak ta pomalá přes přejezd je vopruz.[uhoh]
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 02. prosince 2015 - 21:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem viděl přijet kolem 11,40 do Čakovic šukafon od Prahy a z něj vylez 1 (slovy JEDEN) lid. Ještěže to pobral.
Však tady se není čemu divit, v tyhle okolopolední časy jezdí opravdu málo lidí a navíc spíš do Satalic a Kbel.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6024
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 08:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem viděl přijet kolem 11,40 do Čakovic šukafon od Prahy a z něj vylez 1 (slovy JEDEN) lid. Ještěže to pobral.

Čakovice jsou součástí Prahy. Je to zřejmé i z nádražní tabule.

Co z toho vyplývá? Nic. Tedy až na to, že si někdo potřeboval hloupě kopnout.

Makat je fakt na ...
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 10:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ctidoma.cz/zpravodajstvi/2015-12-03-budoucnost-brandys ke-dopravy-vlakotramvaj-do-prahy-zatim-nebude-18369
V tomhle clanku mam tak trochu prsy ja, jeste musim podekovat ROPIDU za velmi rychlou reakci, a diky jednomu zdejsimu diskuterovi za odpovedi... [happy]
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 14600
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 10:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"nepovažujeme za ekonomicky rozumné požadovat po dopravcích nadstandardní výbavu vozidel"

Klimazitace ve vozidlech MHD (VHD) je v roce 2015 nadstandard? To si dělá pr.el ne? :-D

lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Bobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 7-2011
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 10:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari klid, stačí se podívat, kdo na dotazy odpovídá. Duo Jája a Pája se sice už rozpadlo, ale Pája na Ropidu holt ještě zbyl (a proto integrace StČ do PIDu nebude nikdy /stačí se podívat, jak rozvrtali MHD v Praze a je jasný proč asi/). [biggrin]
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 12:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobik, Sari: kdyz jsem tyto odpovedi dostal, tak jsem byl taky zklamany, nicmene jsem byl v pozici, kdy se nesmim prit, mel jsem to jen za ukol co by odborna osoba, tim to pro me haslo... Zkratka musim se v dany okamzik chovat neutralne, preci jenom se mi povedlo zjistit vice informaci, nez napriklad Metru,bohuzel pro dvacetitisicove mesto se z nejakeho duvodu nic nedela, to neni jen o ROPIDU, to se tyka i kraje ale i Prahy, ktere nevadi, ze nema severovychod sveho uzemi nejak alespon dustojne vyresen, ROPID je jen organizator a jak jsem napsal, z jeho strany se jednalo o vybornou reakci.?.. [happy]
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 19:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Čakovice: Vyplývá z toho zbytečné ježdění přes den. A potvrzuje to názor, že stačí cca 2-3 spoje ráno na Masaryčku a odpoledne/večer zase z Masaryčky.
Josefj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 19:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobik: Když ten druhý tomu teď velí na kraji, třeba se domluví. Co když i kvůli tomu dostal P právě integraci?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7283
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 19:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyplývá z toho zbytečné ježdění přes den. A potvrzuje to názor, že stačí cca 2-3 spoje ráno na Masaryčku a odpoledne/večer zase z Masaryčky.
Nojo, ale to by KŽC nemělo vejvar. Takže to prostě bude jezdit i prázdný.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9844
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2015 - 21:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Čakovice jsou součástí Prahy. Je to zřejmé i z nádražní tabule"

A vodkud jako že tam měl přijet voni chytrej? Vod Neratovic kolem zeměkoule?
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 07:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Čakovice jsou součástí Prahy. Je to zřejmé i z nádražní tabule.
Když v těchto končinách někdo řekne, že jede do Prahy, nebo že vlak přijíždí od Prahy, každý tomu rozumí. Jen vy blbě kafráte (kdekoliv, kde se na K-R vyskytnete)}.

Šari: Klimazitace ve vozidlech MHD (VHD) je v roce 2015 nadstandard? To si dělá pr.el ne? :-D
No, v autobusech a obecně dopravních prostředcích na krátkou vzdálenost je to nadstandard jednoznačně.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6237
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 09:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražská MHD změní jízdní řády, na advent posílí metro i tramvaje

Příměstské vlaky na lince S1 budou nově nabírat cestující ve stanici Praha - Běchovice střed.

Takže už je hotovo a od 13.12. se tam bude zastavovat?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10440
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 10:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prej jo.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 12:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: definujte mi pojem kratka vzdalenost k tomu by se i vyplatil dat casovy udaj...
Jpnk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 16:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka za zlatého bludišťáka pojedou zítra a pozítří vlaky linky S41 až do Hostivaře a nebo skončí v Libni. http://www.cd.cz/cs/vnitrostatni-cestovani/jizdni-rad/tratove-jiz dni-rady/index.php tvrdí že ano, info@cd.cz taktéž,ale vyhledávače spojení jsou jiného názoru.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 16:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>074: po Praze třeba spousta lidí jezdí odněkud z Řep tramvají, to je klidně 25 minut v dopravním prostředku bez klimatizace a myslím, že s dostatečnou nucenou ventilací to i v létě lze vydržet.
Ale co, já nevím, o kolik je pořízení a provoz klimatizovaného busu dražší a zase když to přiláká víc platících klientů, kteří by jinak radši jeli autem, třeba se to i vyplatí.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 21:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad klimatizace: po zkušenosti letošních vedrech - klimatizace do dopravních prostředků určitě ano! Vedro v tramvajích a busech silně odpuzovalo od použití MHD.
Tom225
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 1-2012
Odesláno Pátek, 04. prosince 2015 - 22:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha-Běchovice střed - minulou neděli jsem tam byl, ale podchody tedy ještě zdaleka hotové nebyly. Takže mě to nepřišlo být ve stavu, aby se za 14 dní otevíralo.

Jste-li na Facebooku, zaskočit můžete na http://www.facebook.com/pocasi.aktuality či na http://www.meteoaktuality.cz. A dovíte se, kdy bude vhodné počasí nejen na focení železnice či na cestování. Vyhledáte stránku například i na Google+ nebo Twitteru.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15869
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 09:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jezdí ARRIVA s 845 001 přes hrbatou z Prahy do Berouna [fotic]

ICQ 191300062
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 16:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

371.004 Nelahozeves zámek 8.3.2011

EN 457 "Phoenix"


http://krumpolc.rajce.idnes.cz/

Fotogalerie lokomotiv a bunkrů našeho pohraničního opevnění z let 1936 - 1938.
K6S31ODR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 6-2015
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 18:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč je v Čelákovicích ta 30 u St.1 ? Vždyť to tam ne tak dávno opravovali![crazy]
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 19:05:36    Odkaz na tento příspěvek  

Pépa_rákos: viděl jsem dneska ARRIVU v Černošicích, cca 14:00 (jela do Prahy)
Jeník_H..
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 3-2015

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 19:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní mikulašské oslavy mimořádnými soupravami ale taky běžný provoz v Prazé

Jirka_E
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 6-2015

Odesláno Sobota, 05. prosince 2015 - 20:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[fotic]

,,Naučili jsme se létat v povětří jako ptáci, potápět jako ryby. Zbývá jediné: Naučit se žít na Zemi jako lidé." (G. B. Shaw)