Autor |
Příspěvek |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190 Registrován: 10-2007
| Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 15:38:19 |
|
Zdravím pánové,ty UČJčka mi asi ještě před dvěma létama namontovali na závory na předzváněčku(2 ze tří),na dobu anulace i na ztrátu šuntu...tak se to asi ještě někde dělá.Ale jinak si myslím,že moc přesné nejsou....asi podle okolní teploty,kór,když v domečku není topení.A to zvonění přejezdu,když jsou závory dole?Tam to tuším taky závisí na tom jestli jsou ty břevna celé(přes celou cestu) nebo poloviční.Aspoň myslím. Tak se mějte. |
Aleš Liesk. Neregistrovaný host Odeslán z: 81.19.47.123
| Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 16:04:43 |
|
Já viděl relé, které se vinou nějaké poruchy rozehřálo tak, že se zdeformoval plexisklový kryt a zafixoval kontakty v zapnuté poloze. Jestli to relé pocházelo z Košic nevím :-) |
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2373 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 16:15:22 |
|
Co je UČJ...? Jestli je to ten bimetalovej bazmek, tak ten je pokud vím teplotně kompenzovanej. A anulace se u PZZ AŽD71 snad typově měřila motorovým relé, ne...? |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191 Registrován: 10-2007
| Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 16:52:47 |
|
UČJ...myslím,že kluci myslí-Univerzální Časovou Jednotku(třeba ji někdy vyfotím,jak si vzpomenu)...jinak na PZS se normálně měří doba anulace motorovým relé,jak píše Hajnej,to jo(TM 10)..a ty stojí taky kolikrát za prd...složitě ji vyměníš a pak zjistíš,že ti nejede motor,jsou ztrhlé šroubky na dotažení drátů nebo ti nespíná kontakt po doměření doby a mužete to akorát naštvaně znovu poslat do opravy.A ty UČJčka nebo nové časáky se aspoň nemusí co dva roky měnit,pokud se to nepokazí. Jo a to uškvařené relé,rozteklý kryt...to jsem osobně už taky viděl...releovka se musela 14 dní větrat jaký tam byl smrad. Tak se zatím mějte. |
Híhou Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28 Registrován: 9-2008
| Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 17:13:47 |
|
Pospec: V Lípě na Holáku, Provodín, Staré Splavy, Malé Březno, Praha-Ruzyně, Opava-Komárov. U všech těhle a mnohem víc to zvoní celou dobu (jen ne při zvedání závor). Záleží na roce výstavby a také na tom, jesti jsou závory přes celou komunikaci či na tom, jestli tam mohou chodci atd. Jinak v Lípě na Děčínský a Českokamenický jsou poloviční závory a tam to nezvoní celou dobu. Jsou prý starší než na holáku... |
Pospec
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1545 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 19:45:07 |
|
Híhou: Mno, dnes jsem se na to podival poradne - je tam chodnik, takze me to mohlo napadnout samotneho. Prejezd je instalovany snad 3 roky, na vjezdu do Zlin-Malenovice od Otrokovic. Samozrejme mi je jasne, ze nektere PZZ muzou byt odlisne od "standardu". Posláno z mobilu.
Yeah Federace zlínských fotičů - nejlepši |
|
Pavouk Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 474 Registrován: 9-2008
| Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 21:04:34 |
|
Signalman_77: S UČJ jsem se už dlouho nesetkal. Nově se montují jednotky CJ, nebo CAS1 i na starší zařízení. Pospec: Chce se právě podívat na konfiguraci výstražníků a závor vůči chodníku. |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 543 Registrován: 7-2007
| Odesláno Úterý, 12. května 2009 - 06:21:57 |
|
Hajnej: UČJ = univerzální časová jednotka, zařízení někdy z konkce 70-tých let. Ze stabilizovaného zdroje napětí se přes nastavitelný odpor (karusel) nabíjí kondenzátor. Při určitém napětí na kondíku sepne výstupní tyristor a vybudí se relé. Petránek: Ano, závislost na teplotě je jedna z nectností UČJ (bohužel nikoliv jediná). Dá se to kompenzovat tím, že se nastaví buď delší čas (předzváněčka) nebo naopak kratší čas (mezní doba anulace), než je v tabulce přejezdu. Ale je to duchařina... Pavouk: Ptal jsem se na to z toho důvodu, že ještě před pěti lety se UČJ normálně nasazovaly i na nových PZS. Možná jsou dnes UČJ zakázány tím zavedením a zrušením ZL pro PZS AŽD 71, nevím. Smí se UČJ používat i na PZS-RE, PZS-K, PZS-ARE? Materiál z výzisku láká... |
Číslo příspěvku: 476 Registrován: 9-2008
| Odesláno Úterý, 12. května 2009 - 21:05:50 |
|
Signalman_77: U těchto přejezdů není zavedeno použití jednotek UČJ. |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 544 Registrován: 7-2007
| Odesláno Středa, 13. května 2009 - 07:49:38 |
|
Pavouk: Díky. |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 192 Registrován: 10-2007
| Odesláno Čtvrtek, 14. května 2009 - 19:47:21 |
|
Posílám foto těch UČJ pro ty,kteří to neviděli,čaute. |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 545 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 06:55:22 |
|
Oprava železničného priecestia v Plešivci: archiv TV Nova Čas posuňte na 13:06. |
Mirekm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1109 Registrován: 1-2004
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 07:42:06 |
|
Signalman_77: Viz téma V televizi říkali, že ... V novinách psali, že ...
|
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 08:13:26 |
|
Mirekm: Téma "V televizi říkali, že... V novinách psali, že..." nesleduji. |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 547 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 09:46:00 |
|
Mě by zajímalo hlavně to, jestli ten projíždějící vlak za nadávajícím pánem na bicyklu jel na Op. Podle záběrů to vypadá, že nejel. Jak je něco takového vůbec možné? Copak tam nemají od PZS kontrolní linku do dopravy? |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 11:59:10 |
|
Tak jsem se na to díval ještě několikrát a všimnul jsem si, že: 1) fíra před přejezdem houkal, 2) záběry po projetí kola jsou zrychlené. Takže beru zpět, co jsem napsal v předchozím příspěvku. Vlak zřejmě jel na Op. Zpravodajství TV Noha se opět ukázalo jako "kvalitní" a "objektivní", škoda se po obědě rozčilovat. Pokud někdo nezná silniční vyhlášku, je to jeho problém. Jiná věc je ta "fundovaná" oprava závor. To našemu řemeslu dobré jméno nedělá... |
Mirekm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1110 Registrován: 1-2004
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 12:02:05 |
|
Signalman_77: Téma "V televizi říkali, že... V novinách psali, že..." nesleduji. Proto sem dávám ten odkaz, abyste se podíval a „nepřekvapoval“ nás starou aktualitou. Zpravodajství TV Nova není totiž jen „kvalitní a objektivní“, ale v tomto případě taky velmi aktuální…
|
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 776 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 13:52:13 |
|
Mirekm, S_77: Zábery (vrátane zrýchlenia) sú prebraté zo slovenskej TV Markíza. Ten príspevok nie je práve aktuálna záležitosť, na Markíze bol zaradený myslím 2.5. Takisto "opravujúci" zamestnanci nie sú zamestnanci OZT ale signalisti Žst. Plešivec (Příspěvek byl editován uživatelem asdf.) |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 549 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 14:49:31 |
|
Mirekm, Asdf: Ok. |
Vojtik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2522 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 15:19:53 |
|
Jen tak ze zájmu: na Slovensku platí jiná opatření na přejezdech? Já jsem zvyklý, že se před přecházením přejezdu nejdříve rozhlídnu....
|
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 777 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 15:35:04 |
|
Vojtik: V tomto prípade upozorňujem na zjavne nenulový obsah alkoholu v krvi dotyčného cyklistu ... |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193 Registrován: 10-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 19:42:25 |
|
Jestli můžu říct svůj názor tak se mi taky zdálo,že ten záběr byl trochu zrychlený a že na té Nově jsou takový opoždění a ...no nazdárci,to je asi všem jasné.A z toho pak vznikají různé fámy a zmatky u normálních lidí,kteří této problematice vůbec nerozumí. |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 19:55:53 |
|
Asdf: Ještě mně to nedá.. Signalisté na Slovensku můžou opravovat zab. zař.? Jinak myslím, že když je nouze největší, je kus drátu dobrým pomocníkem. Ale měli tam dát alespoň nějakou dopravní značku, Stop + upozornění o tom, že je ZZ mimo provoz. |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 551 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 20:01:54 |
|
Petránek: Můžu se Vás zeptat, jakou dobu odměřuje ta deska UČJ nastavená na 10 sekund? Odložení výstrahy? |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194 Registrován: 10-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 20:02:54 |
|
Tak každý už asi nějakého toho signalistu či výpravčího poslal,aby mu udělal to či ono pro záchranu situace...to asi jo,ale kdo ví jak to tam bylo......šak to znáte,že?Mějte se. |
Martin2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1275 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 21:30:41 |
|
To máš Petránku pravdu, každý kdo je delší dobu v provozu, tak asi zažil nějakou takovou vzájemnou pomoc. Martin |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 195 Registrován: 10-2007
| Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 22:04:55 |
|
Signalman 77-ta deska na 10s je Ztráta šuntu,např.při najetí a vyjetí z jednoho obvodu..jako tam a zpět bez ovlivnění dalšího obvodu PZS to trvá 10 sekund než skončí výstraha a např.závory jdou nahoru.Nebo prostě kdyby se krátkodobě ztrácel v obvodu nějaký lehký stroj,tak se tím tomu zamezí. |
Číslo příspěvku: 488 Registrován: 9-2008
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 00:48:35 |
|
Petránek: A nařízenou úpravu proti ztrátě šuntu, která měla být hotova do 31.3.2009, jste na přejezdu (odkud pochází fotka) ještě nerealizovali? |
Sonic
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 352 Registrován: 11-2006
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 00:54:01 |
|
Pavouk: nařízenou úpravu proti ztrátě šuntu V čem ta úprava spočívá? |
Číslo příspěvku: 489 Registrován: 9-2008
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 05:31:57 |
|
Přenastavení dob měření ztrát šuntu, náhrada tepelných relé pro měření doby ztráty šuntu (mimo VKO s příjmmači PSS, PST) a v určitých případech možnost doplnění kolového spínače ... |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552 Registrován: 7-2007
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 07:19:46 |
|
Petránek: Dík. Pavouk: Jedna z úprav, o kterých se zmiňujete, je také opatření proti dlouhodobé ztrátě šuntu v přibližováku PZS s vazbou na SZZ. No, jsem zvědavý, jak se to v praxi uplatní. Aby to nedopadlo tak, že přejezd bude každou chvíli zavřený a uživatelé silniční komunikace pak nebrali výstrahu jako běžný folklór. Mimochodem, jak se věci mají s tou navrhovanou úpravou SZZ proti ztrátám šuntu na staniční koleji? Napřed obrovský humbuk a teď ticho po pěšině. Připadá mně, že se to celé nechává vyhnít.. (Příspěvek byl editován uživatelem Signalman_77.) |
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2395 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 08:21:06 |
|
S-77: naposledy, kdy jsem se okolo toho víceméně náhodně ochomýtl (přece jenom jsem vozidlář a ne staničář), se něco řešilo se schvalovatelem, což na vyhnití až zas tak nevypadá... |
Číslo příspěvku: 1277 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 14:51:36 |
|
V trati 200 a spol. psal Martin Zlivský, že se prý při ostrém křižování nemá nechávat uzavřený přejezd, pokud je stanice obsluhována pomocí JOPky. Třeba v Mirovicích se po vjezdu vlaku od Březnice přejezdy nechají otevřít a při stavění odjezdové VC se pak nechají zase zavřít, což zbytečně prodlužuje dobu pro rozsvícení volno znaku. Neví někdo, zda to je jen kachna nebo opravdu nějaké nařízení zakazuje výpravčímu (dispečerovi) na JOPce při křižování si přidržet uzavřený přejezd? Pak by mne zajímal i důvod. Martin |
Petránek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 196 Registrován: 10-2007
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 15:24:58 |
|
Pavouk..o nějaké změně nevím..to by šéfové už urgovali...jinak tam co je to UČJčko jsou normální kolejové obvody s relé 1000/1000.Čaute. |
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2397 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 15:56:55 |
|
Možná by stálo za to vyrobit mutaci zavření přejezdu, které se postavením cesty přes přejezd "spotřebuje". Dovedu si totiž představit, že klasické uzavření někdo zapomene. Trochu mi to připomíná srovnání Matry s LZA: LZA mělo "spotřebovávané" povely, takže se nadstavbou snadno řešilo opakované zadávání povelu v téže stanici nebo postupné zadávání povelu témuž vlaku během jízdy stanicemi. Matra to měla až do odvolání, takže když se po zadání průjezdu pro vlak odstupující do depa zbořila komunikace, tak bylo vymalováno (a substrát zuřil, páč se místo na BD octl až na KC)... |
Slídil Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 836 Registrován: 7-2002
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 17:19:23 |
|
Ono by to hlavně chtělo nějakou nadstavbu, která bude konkrétní povely zadávat sama, a že bude ovládat i související věci, jako např. informační systémy pro substrát, a ne že bude výpravčí klikat jak pako. Anebo že nebude na panelech "viset" vlak, který je už dávno pryč, jak se furt děje na Wilsoňáku (zřejmě stačí, aby si operátorka odskočila na WC). Protože on se nám zatím ten způsob řízení dopravy od dob císaře pána moc nezměnil, akorát už se netočí klikou indukktoru, ale kliká se myší. A jsme rádi, když nám to alespoň přenáší čísla vlaků ... |
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1563 Registrován: 1-2007
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 20:45:04 |
|
Hajnej: Když postavím na JOPce vjezd a do zásobníku si dám VC pro odjezd toho druhýho vlaku, zůstane přejezd uzavřen nebo se otevře? |
Číslo příspěvku: 492 Registrován: 9-2008
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 21:05:12 |
|
Petránek: Nařízení vyšlo už 26. 11. 2008 a bylo zasláno vrchním přednostům (ředitelům) všech SDC. Signalman_77: AŽD pracuje na úpravě systémového SW a se SŽDC se řeší jeho chování. Spíš kolem toho utichla mediální kauza. Šotouš_kuba: Anulací/vybavením příslušného závěru se výstraha ukončí. |
Pavel_b Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5 Registrován: 1-2009
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 21:06:20 |
|
Šotouš_kuba: Přejezd se otevře a pak zase zavře :-) |
Číslo příspěvku: 1278 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 19. května 2009 - 23:13:02 |
|
Se zapomenutím máš pravdu a pokud nějaké takové nařízení opravdu je, tak asi kvůli zapomínání... Buď to udělat jak píšeš a nebo by šlo taky udělat, že když bude ručně uzavřený neobsazený přejezd bez závěru JC déle jak třeba 2 minuty, tak výpravčímu vyskočí hláška, že je uzavřen přejezd. On se bude muset rozhodnout zda ho dále nechá zavřený a nebo ho otevře. Martin |
Balik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1353 Registrován: 11-2002
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 02:21:18 |
|
Martin2, 19. května 2009 - 14:51:36: To bude spíš opeřenec . Celosíťové předpisy to nezakazují a prováděcí nařízení k jednotlivým stávajícím DOZ rovněž neřeší. Ledaže by budoucí PN DOZ pro "dvoustovku" bylo výjimkou? |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 553 Registrován: 7-2007
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 07:26:55 |
|
Pavouk: Ok. Ano, mediálně to zcela utichlo (jako by snad všechny stanice byly už upravené). Ani v odborných kruzích se o tom moc nemluví (alespoň z mého pohledu). Můj názor je takový, že by se každá navrhovaná úprava proti ztrátě šuntu měla provozně ověřit ještě předtím, než padne rozhodnutí o celosíťové realizaci. Aby to nenadělalo víc škody, než užitku. Martin2: Pokud přejezd zůstane uzavřený déle, než stanovenou dobu, vypíše se o tom na JOP hlášení. (Příspěvek byl editován uživatelem Signalman_77.) |
Číslo příspěvku: 1279 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 08:57:36 |
|
Taky si to balíku myslím, ale raději se ptám... Ještě mne napadlo, že to je na 200 zatím zakázané, aby se zjistilo zda ZZ opravdu chodí tak jak má. Jo tohle je podle mne lepší, nemusí se přidávat žádná další položka do menu a ZZ samo upozorní výpravčího, že je uzavřený PZZ. Martin |
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2399 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 09:54:59 |
|
S-77: lze předpokládat, že to bude mít obvyklý průběh - nejprve schválení, pak zkušební provoz a nakonec plošné rozšíření. Osobně nevidím důvod, proč by se to mělo dělat jinak, takže se naše názory shodují... |
Pepa_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1270 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:25:59 |
|
http://stellwerke.sgander.ch/album/index.html Tady jsem objevil, pro mě neznámou galerii... |
Balik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1355 Registrován: 11-2002
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:10:40 |
|
Pokud jde o dálkoviny, v těchto dnech taky dobíhá přepojování úsekových DOZ do CDP na severní Moravě, zde se to naštěstí (aspoň to tak vypadá podle babitronu) obešlo/obchází bez vlivu na provoz. Podle nedávného Železničáře je k dnešnímu dni hotový úsek Prosenice - Polom vč., do konce května by měla být druhá část Suchdol - odb. Odra vč. Zajímavé je, že se spolu s centralizací v tomto případě rozpadají některé dosavadní těsné vazby – ruší se úsekový DOZ Svinov (Svinov zůstává samostatný, Polanka a Odra budou z CDP) a úsekový DOZ Hranice (Hranice+Drahotuše z CDP, nově se zřizuje samostatné ovládání Hranic-města). Pokud jsem správně pochopil, na CDP v novém sále jsou (obdobně jako u staršího souseda) 2 traťoví (IB – Polanka-Polom, IIB – Hranice-Prosenice) a 2 úsekoví (IB, IIB – rozdělení kompetencí neznám) dispečeři, 2 operátoři. Pohotovostní v Prosenicích, Hranicích, Suchdole, Studénce. V Suchdole zůstává stávající dirigující dispečer pro lokálky (předpokládám správně, že funkce nebude spojena s pohotovostním, takže tam vlastně zůstanou i nadále 2 výpravčí?), ale přibude mu navíc D3 Studénka Bílovec. |
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 554 Registrován: 7-2007
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:14:31 |
|
Hajnej: Na tom se určitě shodneme. Moje určité obavy vyplývají z mediálního tlaku, který tady před časem byl. Někteří lidé totiž nemají představu, co taková úprava SW ZZ obnáší. Představují si to jako záplatu do Windows. |
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 783 Registrován: 5-2007
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:30:37 |
|
Sig_77: Ono by bolo možno k počudovaniu, ale životný cyklus takej záplaty do Windows je skoro tak komplikovaný ako úpravy v ZZ. |
Híhou Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29 Registrován: 9-2008
| Odesláno Středa, 20. května 2009 - 16:54:03 |
|
V Provodíně (stanice Jestřebí) taky přejezd zůstane uzavřený při křižování Os od Doks a R od ČL. To zůstane uzavřenej ručně z JOP při zrušení VC pro R a poté postavení VC pro Os? Ještě na podzim se tam křižovalo. |
Konopáč
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 273 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 09:24:38 |
|
Pepa_I: Pěkné... Je vidět, že většina mechanických zařízení je již neprovozních. Nicméně Švýcaři si staré techniky váží, nechají přístroje na svém místě, opraví je a nechají jako památku. U nás se zařízení zpravidla zlikviduje (pokud se výjimečně nepodaří něco odvézt do soukromé sbírky...) |
PAUL RED ADAIR Neregistrovaný host Odeslán z: 193.85.188.73
| Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 16:52:29 |
|
Dotaz: Pokud začínám ve stanici jízdu (= vznik vlaku) a jedu na trať vybavenou ETCS (Level 1 nebo 2) tak do doby než přejedu první balízu ve směru jízdy tak je palubka ETCS v jakém módu ?.... Někde píší Level 0, některé zdroje uvádí On Sight nebo dokonce Staff Responsible..???...Jaká je indikace na MMI..???... když nejsou dostupné z balízy informace o platném statickém rychlostním profilu resp. i o aktuálním znaku odjezdového návěstidla ?.... Díkec. |
Prcekzlipy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 558 Registrován: 11-2007
| Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 17:10:17 |
|
Híhou: je to jako na všech ostatních typech zabzař.PZZ se uzavře ručně (aby se neotevřel a nemuselo se znova čekat až se uzavře),a pak se zas ručně otevře.Ale takto se postupuje všude kde se křižuje naostro a jsou v obvodu stanice přejezdy např.Doksy,Okna,Bělá p.B,když už je řeč o trati ČL-Bakov |
Pepa_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1272 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 18:22:16 |
|
Konopáč: Pravda v tomhle jsou Švýcaři dál než my. U nás by z takto vystaveného zabza. nezbylo ani zblo. Za vše myslím hovoří vystavený chudák řídící přístroj v čekárně žst Most (myslím ex Krásná Lípa) |
Konopáč
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 274 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 18:29:21 |
|
Chudák řídicí přístroj z Mostu kamsi zmizel, alespoň posledně jsem ho tam neviděl... |
Paveldacicky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 374 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 12:06:04 |
|
Našel jsem nedávno toto,máš-li někdo zájem,ozvi se.Zdar. |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 49409 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 23. května 2009 - 20:32:14 |
|
K té 200. R 1250 s R 1251 křižovali v Tochovicích, první přijel R 1250. Od uvolnění námezníku R 1251 do postavení cesty pro R 1250 na Březnici uplynulo neuvěřitelných ±50 sekund. Doufám, že v Lochovicích to nebude probíhat podobně, bylo by smutné, aby se kvůli modernizaci zabzař prodloužilo křižování o půl minuty...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
Mirekm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1112 Registrován: 1-2004
| Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 07:38:12 |
|
Martin_zlivský: Nezlepší se to, až se s novým ZZ personál naučí?
|
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2416 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 18:07:40 |
|
MZ: ono třeba taky stačí, když se po dobu zkušebního provozu ještě dávají odhlášky, a půlminutka k půlminutce... |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 49429 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 24. května 2009 - 20:30:03 |
|
To mě taky napadlo, ale kdesi kdosi snad psal, že už tam nikdo není. A třeba na Hluboké nebo Nemanicích je ESA v plném provozu a velký rozdíl pozorovat nelze. Ale vydržím a budu doufat ve světlé zítřky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
Signalman_77
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 555 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 25. května 2009 - 06:15:21 |
|
PRA: Někde píší Level 0, některé zdroje uvádí On Sight nebo dokonce Staff Responsible..??? Pojede v úrovni L0, v módu Staff Responsible. Jak jste to myslel s tím "nebo dokonce"? SR je více restriktivní, než OS. V OS módu je jízdní cesta, kromě volnosti koleje, zajištěná. |