Autor |
Příspěvek |
W. Neregistrovaný host Odeslán z: 89.103.77.34
| Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 17:17:55 |
|
Přesně toto miluju, zatracuju a nenávidím! A proto dostaly nyní přednost Perwerzne koleje Państwowe před kompletací Beneluxu... A navíc do Belgie začíná levně lítat Wizzair a kurz Eura není zrovna optimální pro delší pobyt na západě. Pro PKP ještě malé varování - prakticky každého koho znám tak okradli nebo zmlátili. Já kdysi jentaktak utekl feťákovi kdesi u Stroní Slaskich.... |
Kámo Neregistrovaný host Odeslán z: 87.249.130.159
| Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 17:45:57 |
|
Jak to je teďko s tím to: Bilet turystyczny – w cenie 39,00 zł, ważny będzie w klasie dowolnej we wszystkich pociągach uruchamianych przez PKP Przewozy Regionalne; Platí to stále na rychlíky a osobáky nebo z poklesem ceny poklesla nabídka? |
mirek26 Neregistrovaný host Odeslán z: 213.226.223.57
| Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 18:06:41 |
|
Chci se jen zeptat, zda jsou opravdu zrušeny vlaky Chyrov – Sambor? Internetový ukrajinský JŘ je stále uvadí. |
| Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 18:15:57 |
|
Kámo: Potíž je v tom, že PKP PR skoro žádný R nevozí. mirek26: Uvádí, ale už tady někdo vkládal fotky s odjezdovými tabulemi z místa činu a tam byly všechny spoje škrtlý. Ale spíš si myslím, že je za čas zase obnoví. Jako se to stalo kdesi daleko na střední UA po prostestech samosprávy. |
Wool
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 356 Registrován: 1-2005
| Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 18:17:03 |
|
Kámo - jasně, platí to i na rychlíky, ale ty, jež zůstaly PKP PR (takže třeba R v relaci Praha - Vratislav). Vzhledem k tomu, že R zásadně přešly pod PKP Intercity, ztrácí turystyczny prakticky na významu. Ale dojet k moři se s ním dá, osobáky Vratislav - Štětín... |
Petr_vlček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1511 Registrován: 5-2004
| Odesláno Středa, 04. února 2009 - 09:27:47 |
|
No on provoz v podobě "čmelda se dvouma šrotama" asi zrovna levnej nebude. Navíc trať taky nevypadala krásně. A pokud se jelo do Nižankovic (tak půl na půl se Starjavou) tak se v Chyrowě objíždělo. Je vůbec teoreticky sjízdná normálněrozchodně někdejší peáž z Chyrowa přes Nižankowice do Přemyšla? Z Chyrowa se to zdálo lautr nepojížděný. |
Wool
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 358 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pátek, 06. února 2009 - 13:30:03 |
|
Lubawka - http://www.pr.pkp.pl/img_in//SRJP/Zmiany%20do%20SRJP%202008%20-%2 02009/Zmiana%20nr%2033%20z%20dnia%2004.02.2009.pdf |
| Odesláno Neděle, 08. února 2009 - 17:18:13 |
|
Vlček: Z Přemyšli je už 1435mm kolej částečně rozebraná, podobně jako v Ravě Russký (co leží na UA). |
| Odesláno Neděle, 08. února 2009 - 17:21:47 |
|
Neuvěřitelné zážitky z putování za szynobusy. Odjíždím z Prahy R do Wroclawi s jízdní dobou zhruba 7 hodin. Z toho jemně vyplývá, že ranní spoj je pro mezinárodní spojení celkem k ničemu, protože většinu dne prosedíte v koženkovém Béčku. A tak odjíždím po 15té hodině z Prahy. V 1. třídě neteče voda, no nic. V Letohradu se mě průvodčí pro jistotu ptá jestli jedu do Polska. Na kladnou odpověď jen pronese: "Proboha...". Pomalu usínám za tmy v BDsku. Ovšem kdesi za Střelínem začíná legrace. Ožralý Polák zkouší vykopnout dveře v Bds, zřejmě nechápe princip pojistky. Nechávám ho řádit a pokouším se usnout. Probouzí mě neidentifikovatelná ohlušující rána. Začínám se dusit, do kupé vniká jakási bílá mlha.... Posléze zjišťuji, že ožralý polský idiot z legrace vystřídal na chodbičku celej hasičák a hodil mi ho ke dveřím. Otevírám rychle okna, ostatní cestující kamsi zmizeli (i s četou...). Ve Wroclawi opilec pokřikuje ze služebního okénka Bds-ka a já urychleně opouštím zdemolovaný vagon. Průvodčí hrdě vylejzají z jedničky ... :-) V informacích zjišťuji, že se zrovna změnil JŘ a z Ulikowa do Kalisze Pom. se zrovna nejezdí, náhrada NAD. Operativně tedy měním plán za tramvajový provoz ve Štětíně. Příplatek na lehátko cca 400Kč. Vozy výrazně lepší než známe z ČD. Nicméně smrad z cestujícího je napadnutí. Ale co chcete v 0,24 v noci ve Wroclawi - beru za vděk a usínám. Szynobusiky : Darlowo, okolí Chojnice, Wierzchucina, Bydgošče. To je na dlouhé vyprávění. Osobně mi nejvíce vyhovovaly arrivácké ojetiny z Dánska - pohodlné nové sedačky, vozy označeny výmluvnou zkratkou MRD. Produkty polské výroby PESA apod. mají své mušky nebo spíš mouchy - za mrazů netopí, IS nehlásí zastávky (někde už ano), občas rozvrat JŘ. Na něco jako IGT zapomeňte. Spojka Lipowa Tuchola - Szlachta: Doporučuji, podle mě celkem k ničemu (podobně jako většina osobky na Kašubách...) Bydgošč - Chelmža: Doporučuji, zajímavá krajina, společný silničně-železniční most přes Wislu. Chelmža je pěkné město, východního charakteru, stojí za prohlídku. Zato Bydgošč by možná měli opět bombardovat. Děs-běs. Pokud Vám rychle z těch sídlišť a špíny nejebne v palici, jeďte se uklidnit na Myšlečinku. To není kobjetka co dává zadarmo, ale parková železnice na severním okraji města, na konečné smyčce tramvaje. Slupsk - Ustka: po cestě výhled do přírodní rezervace, v Ustce pěkné doky (rozpadající se...). V zimě jen 2 páry spojů. Ve Slupsku ve městě zachovaná tramvaj a kus koleje. Slawno - Darlowo: Hustý JŘ, Rügenwalde/Darlowo je velmi pěkné, zámek nad řekou v něm muzeum. Vodní tramvaje jezdí na poptávku po řece do Darlowka. 2,5 km dlouhá vlečka na vojenské letiště v Darlówku. Vlečky do přístuvu mimo provoz. |
| Odesláno Neděle, 08. února 2009 - 17:22:24 |
|
Jízdenku sieczowu dla kolejarza zrovna priváti neuznávají, jízdné ale přijatelné. Soudím, že podoně by dopadnul i cestující s Interrailem. Bydlení: pokud nejste zrovna socky vyhýbat se schroniskům, hotelíkům či Hotelům Turisztycznym. Tam (a ještě dost v privátu) sice bydlíte za 50 PLZ, ale taky to podle toho vypadá. V Chojnici na náměstí jsem v hotelů turystyčným raději ani nešel do sprchy (špína, bordel, smrad no prostě Polsko). Od 100 PLZ je už slušné bydlení bez blech a kousavé deky. tramvaje: Bydgošč a Štětín mají některé tratě ve výluce, nelze projet celou síť. Návrat: Lůžko v R 200 Varšava - Praha, doplatek za 400 Kč. V ceně ráno kafe, flaška s vodou a rohlík. Subjektivně se mi zdálo, že WLABdu PKP je poněkud hlučný, ale možná už mi z těch zmagořených vlaků šibalo v palici. Tak a doufám, že mě tam už nikdo dobrých 6 neděl neuvidí... :-) |
Dejw
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 08. února 2009 - 17:44:52 |
|
W.: Zajímavý příspěvek, zvlášť pro mě, jako Poláka bydlícího zde v ČR. Teď už často do Polska nejezdím, ale koukám že nic se nezměnilo ;) hlavně v noci pořád ty ožralý hovada, i když možná už nejsou vojáky vracející se z vojny a dělající snad největší bordel? A ještě dotaz, jestli pak se Ti libí Štětín? Moje rodné město Zdravím
http://www.dejw.estranky.cz |
|
| Odesláno Neděle, 08. února 2009 - 18:23:13 |
|
Štětín: Centrum pěkné, velmi pěknou polohu má nádraží - z lávky se dobře fotí se zálivem v pozadí. Pěkná je tramvajová trať vedoucí na sever podle vody - bohužel ji zkrátili jen vozovně. Ale i tak jsou na ní částečně jednokolejné úseky a dvojí křižování s vlečkou. Předměstí jsou pak buď sídliště (panel..), parky na západě, trochu i vilové čtvrti z dávných dob. Ve srovnání s jinými městy vcelku slušné. Bohužel nemám čas ten rozsáhlý příspěvek nějak lépe stylizovat a upravit, takže jsou to jen takové záblesky. Bylo by to na delší povídání... Opilci: Asi jak kde. Ve Wroclawi v okolí nádraží dost drsné. Někdy klid a jindy je lepší se uklidit někam do bezpečí. |
| Odesláno Pondělí, 09. února 2009 - 10:32:04 |
|
Pár fotek, abych jen nesbíral, ale taky něco vkládal... Na nakonec jeden vtípek...
|
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3064 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 09. února 2009 - 13:58:32 |
|
A tak odjíždím po 15té hodině z Prahy. V 1. třídě neteče voda A do kupé 1. třídy usedá typický režista s nárokem na dvojku... . |
| Odesláno Pondělí, 09. února 2009 - 14:26:09 |
|
Můžete uklidnit svoji duši. Když už Vás to tolik zajímá, tak dotyčný má (zaplacený) nárok na 1. tř. |
Dejw
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pondělí, 09. února 2009 - 19:19:58 |
|
W: Bydlel jsem dvě ulice dále od ty fotky, na druhé stráně je vozovna, za zády konečna "59". Přidávám jednu fotku ze žel. trati jen kousek dál:
http://www.dejw.estranky.cz |
|
M62
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102 Registrován: 7-2007
| Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 00:30:02 |
|
V Polsku to bylo a je děsný,při mé loňské cestě do Ruska jsem si oddechnul,když jsem přejížděl hranice do Litvy. Ale jinak hory a jejich schroniska fajn. |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3066 Registrován: 4-2003
| Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 08:56:31 |
|
Můžete uklidnit svoji duši. Mě je to obecně zcela fuk a zrovna Vás nepodezřívám. (Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.) |
Kajman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15 Registrován: 1-2006
| Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 09:42:14 |
|
Díky za info o Chyrovu. Snad to tam nějak vydrží do května, dřív se tam nedostanu. |
Sebu
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7 Registrován: 10-2008
| Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 00:27:40 |
|
Už sem se ptal kousek vedle,ale ještě radši tady :-) Ví někdo jestli je o sobotách stejný provoz jako v prc.dny na LHS v Polsku (široká).Chtěl bych tam něco nafotit a vychází volno na víkend :-) |
S200
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1153 Registrován: 4-2006
| Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 10:25:39 |
|
Sebu: Provoz by měl být o vákendu zhruba stejný, tj. v nynější situace minimální. Tuším, že momentáýlně jezdí asi tři páry za 24 hodin, ale záleží samozřejmě na tom, kde budete, protože čím blíž do Sławkówa, tím méně vlaků. |
Wałbrzych
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 429 Registrován: 4-2004
| Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 15:42:09 |
|
RadekŠ: Nezdá se mi, že by vám to bylo jedno; nic ve zlém, ale je to jedno velmi časté téma vašich příspěvků... M62: Oddychnul? Když jste v Šeštokai přestupoval do motoráku, co jezdí dvakrát denně? Jednou jsem tam strávil noc, je to opravdu neopakovatelná jáma. Probíhal však čilý posun a jedna babka vedla přes koleje kolo a toho, že na ni najíždí vagón, si všimla cca 4 vteřiny před možnou smrtí. To už jsme ale u "Železnic v bývalém SSSR". |
Nuts
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1683 Registrován: 9-2003
| Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 22:55:43 |
|
Tak jsem byl včera několik minut v Miedzylesie (obrat R 251/Os 20036). Kromě těchto vlaků už jen odstavená jednotka EN57 PKP... Jinak pěkně chumelilo a bylo kosa Ale kousek duše šotouše byl uspokojen.
Z nejhoršího jsme uvnitř! |
|
Sag
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1013 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 16. února 2009 - 20:53:17 |
|
Dnes jsme s Buggym udělali výlet z Walbrzychu přes Klodzko a Kudowu Zdroj do Náchoda Walbrzych-glowny Klodzko-glowne Duszniki Zdroj }Kudowa Zdroj
www.vlakybroumov.estranky.cz |
|
Buggy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 627 Registrován: 10-2005
| Odesláno Úterý, 17. února 2009 - 00:41:17 |
|
Jak píše kolega, ale já začal už v Meziměstí Walbrzych-Glówny Klodzko-Glowne Duszniki Zdrój Kudowa Zdrój
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. Buggy/Beatlesák |
|
Vsacánek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13 Registrován: 7-2008
| Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 19:01:19 |
|
Jel někdo v poslední době trasu Warszawa-Sestokai-Vilnius? Zajímala by mě aktuální cena přeshraničního lístku Trakiszki-Sestokai. Jak jsem se někde dočetl, lístek z Mockavy(Gr) se neprodává. Pojedu buď o Velikonovích nebo kolem Svátku práce na prodloužený výlet s Biletem podroznika. Chci si vychutnat jarní aspekt v rezervaci Žuvintas |
Janatak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3036 Registrován: 9-2004
| Odesláno Sobota, 21. února 2009 - 19:14:08 |
|
Sag, Buggy - pěkné obrázky!
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem! |
|
Buggy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 635 Registrován: 10-2005
| Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 11:50:39 |
|
Sag, Buggy; tentokrát> Kudowa Zdrój Klodzko-Glowne Wroclaw-Glowny Miedzylesie Janatak: Díky. (Příspěvek byl editován uživatelem Buggy.)
Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. Buggy/Beatlesák |
|
Sag
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1021 Registrován: 6-2007
| Odesláno Neděle, 22. února 2009 - 12:09:59 |
|
tak já jěště doplním dalšíma fotkama
www.vlakybroumov.estranky.cz |
|
Sebu
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10 Registrován: 10-2008
| Odesláno Pondělí, 23. února 2009 - 12:06:08 |
|
Tak jen info že na LHS až do Slavkova jezdí zatím do konce března jen tzv.mixy.Pece v odstávce,ruda netřeba.V dení fotitelné době je to ve směru do Slavkova cca příjezd 9.30 a zpět k hranici cca 14.30.Je to směsná zátěž v různých širokých vozech(kotle,plošiňáky i uhláky).Alespoň tuto info jsem získal rukama nohama na místě a ten ranní viděl,odpolední fotil.Mimo to od devíti do čtyřech opravdu ani kolo. |
Petr_vlček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1555 Registrován: 5-2004
| Odesláno Úterý, 24. února 2009 - 12:58:21 |
|
Ono něco jezdí přes Trakiszki? |
Wałbrzych
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 433 Registrován: 4-2004
| Odesláno Úterý, 24. února 2009 - 15:59:15 |
|
Trakiszki: jeden pár R denně s přestupem v Šeštokai na Vilnius. Polská klasika a litevský široký motorák se tam potkají u jednoho perónu a za hodinku jedou zpátky. Jel jsem naposled IX/2007, ale co vím, je to furt stejné. U průvodčího byl přeshraniční lístek za pár zlotých, už nevím kolik, ale dvouciferné to nebylo. A v jednom směru nás snad i nechal bejt. |
M62
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 105 Registrován: 7-2007
| Odesláno Úterý, 24. února 2009 - 19:45:20 |
|
Ad Walbrzych Souhlasím,že Šestokai je díra,naštěstí tam je jen chvíle na přestup. Jinak Polsko mám docela projeté,kdysi jsem projížděl takové ty tratě a úzkokolejky,které už dnes nejezdí,dneska už se nad mým úsilím pousměju,ale názor na Polsko je pořád smíšený,ten se za ta léta nezměnil. Ale zase je to blíž než do Rumunska a vizuálně to vypadá podobně |
| Odesláno Středa, 25. února 2009 - 08:22:56 |
|
Inu, dnes zase jezdí jiný... Například 18.4. je velmi zajímavá akce s párou z Wolštýna přes Gorzów do Światek (-Myšliboř). Zaliczaci duźi se zase pro změnu mohou na jaře ukájet na odklonech po nákladní trati mimo žst. Legionowo. A takových úchyláren je v Polše celá řada. |
Petr_vlček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1557 Registrován: 5-2004
| Odesláno Středa, 25. února 2009 - 09:29:11 |
|
Jo Šoustakai je fakt díra, já tam tehdy hnil asi 3 hodiny:-). A v Litvě jezdí stále ty samý D1 s dřevennejma sedačkama zabalenejma do koženky a hajzlem plným odpadků? Přičemž to chvíli jelo na přední a chvíli na zadní motorák..... |
| Odesláno Středa, 25. února 2009 - 10:07:49 |
|
V roce 1995 jsme ráno přijeli prvním spojem do Šeštokai. Dál (kupodivu :-) ) nic nejelo, zato však jel dýzlpójezd D1 do Alytusu! Skočili jsme do něj a přes hodinu se houpali venkovskou krajinou. No hádejte kolik mám fotek... Grrrr. Hlavně, že jsem fotil nějaký úchylný paneláky v Alytusu. Tehdy se ještě jezdívalo do lázní Druškininkai... Ale i dneska je co v Pobaltí dělat. Mám tu pozvánku na úchylnou akci na drezínách po nějakých zavřených přeshraničních tratích mezi Litvou a Lotyšskem. |
M62
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107 Registrován: 7-2007
| Odesláno Středa, 25. února 2009 - 17:47:21 |
|
Já jel v dizelpojezdu modernizovaném,všude čisto.V Estonsku byl původní interier. Pobaltí je zajímavý,ale to se člověk musel rozpůlit,aby všechno stihnul,mě navíc dráha tolik nezajímá,narozdíl od minulosti,takže spíš jezdim po památkách a vlak používám jako prostředek k dopravě. Ale doma mám diplom,že jsem absolvoval v Elku kurz na waskotorove drezíně |
| Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 08:43:21 |
|
Pěkně to vedou: Po Kaliszi Pom. je NAD i na trati Slawno - Darlowo. Předběžně do 30.5. Nějaké problémy se szynobusy. |
Canfranc Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99 Registrován: 1-2004
| Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 10:21:56 |
|
Jezdí něco přímo po trati Źory - Chybie (resp. naopak)? Mně to všechno trasuje přes Pszczynu. A ještě: dá se jet něčím přímo z Rybnika (MIMO Rybnik Tow. a Rydultowy!) na Kiedzerzyn? Tyhle kousky mi chybějí ke spokojenosti :-) Dík. |
| Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 10:50:35 |
|
Jezdí, jezdí :-)) Viz např.: http://www.pr.pkp.pl/www.pr.pkp.pl/www.pr.pkp.pl/,informacje-biez ace,s,0,562.html Chybie - Žory 2 R, po spojce mimo Nedzu jeden pár R. Odpaňoval jsem to někdy před 2 lety, pěkný kraj, leč vlaky občas dosti zpožděné. Tehdy jsme museli pěšky z žst. Nedza na tu zastávku před spojkou. Ve vesnici na nás čuměli jako na idioty, je to takové "polské"... |
S200
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1158 Registrován: 4-2006
| Odesláno Čtvrtek, 26. února 2009 - 10:58:31 |
|
Canfranc: V úseku Żory - Chybie jedou dva páry rychlíků (46101/64100 Bielsko Biala - Wroclaw a 48501/84500 Bielsko Biala - Świnoujście, ale ten druhý jen v létě). Mimo Rydultowy jedou všechny rychlíky + osobáky, které nejedou do Racibórze (2 páry). |
Canfranc Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 100 Registrován: 1-2004
| Odesláno Pátek, 27. února 2009 - 15:37:12 |
|
Dík, už jsem to našel v tabulkách, no snad se tam někdy vypravím :-) |
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53 Registrován: 10-2008
| Odesláno Čtvrtek, 12. března 2009 - 11:05:44 |
|
Dobrý den přátelé - neví někdo z Vás, jak dostat 2 osoby (dospělé, s IN kartami) nejlevněji z Ostravy do Katowic a zpět v pracovní dny (v SO nebo NE bychom použili jízdenku SONE za tuším 250 Kč), a nebo z Ostravy do Krakowa a zpět, ať už v prac. dny, nebo v SONE? Díky moc za každou, použitelnou radu! |
Petr_vlček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1612 Registrován: 5-2004
| Odesláno Čtvrtek, 12. března 2009 - 11:34:13 |
|
No do Katowic asi tak, že by dojely vlakem do Bohumína, pak antabusem do Starýho Bohumína na náves, přešly most na nádro do Chaloupek a odjely za vnitro osobowym do Katowic..... Do Krakowa pak možná nejlíp přejet čáru s Biletem přesgraničným a koupit si vnitro s pisným. |
| Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 08:20:31 |
|
Tak NAD do Kalisze Pom. prodloužená až někdy do počátku léta. A kdo propásl skvělou akci Sudety 2001, má ještě trochu šanci: TKt48-18 z towarowym - impreza! Klub Sympatykow Kolei z Wroclawia ma zaszczyt zaprosic wszystkich chetnych na przejazd specjalnym pociagiem towarowo - osobowym, ktorego glowna atrakcja bedzie trasa Marciszow - Wojcieszow - Marciszow, otwarta dla ruchu (jakiegokolwiek) kilka miesiecy temu, po wielu latach zarastania i rozkradania. Cala trasa przedstawia sie nastepujaco: Wroclaw Glowny - Walbrzych Glowny (oficjalny poczatek imprezy) - Marciszow - Wojcieszow - Marciszow - Walbrzych Glowny - Wroclaw Glowny. Na stacji Walbrzych Glowny (w kierunku Marciszowa) parowoz zostanie obrzadzony na terenie lokomotywowni. Odjazd ze stacji Wroclaw Glowny - okolo 4.30 (pora wczesna, ale konieczna), powrot - okolo godziny 17. Data imprezy: 4.04.2009 (sobota). Zestawienie pociagu: TKt48-18 + 1Bi + wagony towarowe KSK. Cena: 100 zl okolo 70 zl - dla klubowiczow KSK. Szczegolowy rozklad zostanie podany niebawem - na stronie http://www.ksk.wroclaw.pl i w internecie. Jednoczesnie Klub pragnie poinformowac, iz planowany od dawna przejazd linia Malczyce - Ujazd Gorny z przyczyn zaleznych od PKP PLK na chwile obecna nie moze byc zrealizowany. Powod: brak przejezdnosci odcinka, oraz nieoplacalnosc (dla PLK) jego udrozenia dla jednego przejazdu. Prosimy o rozreklamowanie imprezy w mozliwie szerokim gronie. |
| Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 16:54:12 |
|
O parní jízdy je asi po zimě velký hlad - Światky jsou už vyprodané...! což mi mimochodem přijde docela "polské": než přidat vagon a s tím organizační potíže, tak raději menší zisk... |
Z F J Neregistrovaný host Odeslán z: 62.84.129.10
| Odesláno Středa, 18. března 2009 - 10:17:53 |
|
K diskuse o vlacích Polsko/Litva: zde jsou jen dvě možnosti - zavést přímý rychlík Warszawa-Vilnius (zda denní nebo noční to je otázka, ale noční Balti-expres byl nahrazen busem, takže asi denní), anebo na tuto relaci železnice rezignuje. Současná Hańcza Warszawa-Sestokai a dále courák je k ničemu. |
| Odesláno Středa, 18. března 2009 - 11:28:32 |
|
Dlouhodobě bude nejrozumnější modernizovat trať Ww - Suwalki na nejméně 160 Km/h a dále nějakou kompromisní mezinárodní formu optimalizace/modernizace spojení na Pobaltí. Poté se dostaneme s expresními spoji na rozumnou hodnotu, kde se již nevyplácí letecká doprava. |
S200
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1168 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 18. března 2009 - 11:52:23 |
|
W.: Toto je v plánu jako součást tzv. Rail Baltica. Zatím není definitivně rozhodnuto kudy by nová nebo modernizovaná trať měla vést, byť momentálně mírně vede varianta Ełk nad variantou Augustów. |
| Odesláno Středa, 18. března 2009 - 12:24:48 |
|
Rád bych se toho dožil Aby nám pak Baltica nepřeťala úzkokolejku Elk - Kalinowo - Turowo či odbočku Laski Male - Zawady Tworki |
Rybář
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 180 Registrován: 1-2007
| Odesláno Sobota, 21. března 2009 - 22:09:10 |
|
Dnešní výlet do Polska s jízdenkou SONE+PKP za 250,-kč.Přes Glucholazy do Nysy-Opole-Kedzierzin_Kozle-Racibórz-Bohumín.Asi nezapomenutelný zážitek při jízdě v EN 57 se sedačkami celé z plastu.Oproti tomu je jízda v 021 pohodlí.
Něco málo o trati 312 Bruntál-Malá Morávka www.trat312.webnode.cz |
|
Bohuš
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2 Registrován: 3-2009
| Odesláno Středa, 01. dubna 2009 - 11:42:07 |
|
Chtěl bych se zeptat jestli tuto sobotu 4.4.se někdo nechystá do polska na tu akci s tkt48 Marciszow-Wojcieszow. |
Bohuš
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5 Registrován: 3-2009
| Odesláno Středa, 08. dubna 2009 - 23:18:35 |
|
Posílám malou ochutnávku z akce Wojcieszow-Marciszow. |
| Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2009 - 08:28:58 |
|
A připomínám, že za 14 dní tu máme opět dužu onanyzacuji v pociagu osobowo-towarowym uchylnym... po Wielkopolskej! |
Z F J Neregistrovaný host Odeslán z: 62.84.129.10
| Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2009 - 15:03:16 |
|
Bohuš: Marciszów-WOjcieszów, to je součást té trati Marciszów-Legnica která se údajně opravuje a má na ní být obnovena osobní doprava (jak psali před cca měsícem na www.zelpage.cz v článcích o Koleji Dolnoslizké) ? |
| Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2009 - 16:01:10 |
|
A do Jerzmanic Zdróje dokonce již osobní vlaky v podobě Gomulek jezdí... (změna JŘ na 2 páry!!!) Ale lázně již v Jeřmanicích nehledejte, místo nich je vojenská posádka. Zato se okolí hemží nákladními vlaky. |
Z F J Neregistrovaný host Odeslán z: 89.176.246.204
| Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2009 - 20:27:35 |
|
W.: Znamená to tedy že trať Legnica-Jerzmanice-Wojcieszów-Marciszów je už durch průjezdná (když se to tam hemží nákladnjími vlaky) ? |
2m62u
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 266 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pátek, 10. dubna 2009 - 07:45:09 |
|
Solidní nákladní doprava je do stanice Pawlowice Male, kde odbočuje vlečka do huti mědi Legnica a dále do Jerzmanic Zdroj, do které zaúsťuje vlečka z lomu na čedič. Zajímavostí může být, že na ní slouží dva čmeláci, v minulosti i jeden rumun ex PKP. Dále bych ovšem řekl, že je trať až po Wojcieszow neprůjezdná. |
| Odesláno Pátek, 10. dubna 2009 - 08:43:59 |
|
Je to přesně tak jak píše pan 2m62u: Mezi Wojcieszowem a Jerzmanicemi je trať nesjízdná, jinak z obou stran je nákladní doprava, zajímavější je to pochopitelně z Legnice. |
Bohuš
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7 Registrován: 3-2009
| Odesláno Pátek, 10. dubna 2009 - 08:46:15 |
|
Taky se domnívám že úsek z Jerzmanic do Wojcieszowa je zatím neprůjezdný,protože pokud by se projet dal tak by ta pára v sobotu 4.4.jela určitě trasu Wroclaw-Legnica-Jerzmanice-Wojcieszow-Marciszow-Walbrzych-Wroclaw . |