Autor |
Příspěvek |
IV-klasik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27 Registrován: 11-2012
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 03:08:13 |
|
Ahoj, existuje nějaká společnost s názvem jenom "Group"? http://www.somvprahe.sk/blog/igorik/otrasna-jazda-autobusovou-spo locnostou-group-nikdy-viac |
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3649 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 09:15:27 |
|
IV-klasik: Ano, existuje a linku Praha-Sofia skutečně jezdí: http://group-ood.com . |
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4448 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 12:33:35 |
|
Tak v tom případě znám suverénně nejhorších dopravních společností poměrně hodně... Čímž to neobhajuju.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. (Jan Werich)
|
|
Huples
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638 Registrován: 2-2005
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 12:58:21 |
|
Ano, Group e.o.o.d. (s.r.o.) provozuje linku Praha-Brno(jen pro nástup)-Bratislava-Budapest-Sofia a je to firma SPOLEHLIVÁ. Tzn., že si nepamatuji, že by kdy vynechali spoj! I když mají 2 lidi, tak JEDOU! Já s nimi jezdím poměrně často - vozový park VELMI slušný (Bovy a Mercedesy), autobusy z venku i ze vnitř ČISTÉ. Co se týče kouření za jízdy, ano, je JEDNA posádka, která tuto činnost provozuje, ale vždy s dostatečným větráním (jsem zapřisáhlý nekuřák a smrad v autobuse by mi hodně vadil), u ostatních posádek jsem se s tímto nešvarem nesetkal. GROUP e.o.o.d. je rozhodně stokrát spolehlivější dopravce, než v diskuzi z IV-klasikova odkazu chválený dopravce, který upřednostňuje cestující podle národnosti a v poslední době velmi často vynechává spoje a občas jede s pronajatými vozy hluboko pod úrovní Bov a Mercedesů GROUP e.o.o.d. Moje jednička na trase Praha-Bratislava je Eurolines Business Class a pokud nejedu s nimi, jedu s GROUPem. Stejně tak služeb GROUPu využiju i když jedu do Budapešti a potřebuju tam být v podvečer, mnohokrát jsem s nimi jel i do Srbska (Beograd, Niš). Pokud by měla být nějaká kritéria pro to, kdo může využívat služeb určitého autobusového nádraží, jak je zmíněno v diskuzi z odkazu, pak by to měla být především četnost vynechávání spojů oproti schválenému JŘ a samozřejmě i přístupu dopravce - pokud někdo vynechá spoj, omluví se a kompenzuje jízdné okamžitě a v plné výši (bez nutnosti konzultovat tuto kompenzaci s reklamačním oddělením v cizině telefonicky, kde v danou chvíli "náhodou" mluví pouze svoji mateřštinou) je to více-méně v pořádku. Pokud je ale vynechávání časté a ke kompenzaci jízdného je přistupováno tak, jak jsem popsal, je to podstatně závažnější problém než kouření jedné z několika posádek v autobuse. |
Huples
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 639 Registrován: 2-2005
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 13:07:24 |
|
A ještě pro upřesnění, kromě GROUP e.o.o.d. existuje i nová společnost, která dle toho, co jsem se dověděl, vznikla založením několika bývalými zaměstnanci GROUPu ze Sofie, a to GROUP MT e.o.o.d. s linkou Praha-Brno(jen pro nástup)-Bratislava-Budapest-Sofia s odjezdem z Prahy rovněž denně v 10:30, která si své cestující teprve hledá, ale i přes malou obsazenost si nepamatuju, že by kdy vynechal spoj. Vozový park jsou zánovní licenční turecké Mistubishi Maraton. Za tuto linku je mnoho cestujících do Bratislavy vděčných, protože mezi 9:00 a 13:00 nebyl dříve spoj, teď mají tuto možnost v 10:30. |
Vozejk78 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 97 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 14:49:22 |
|
Ten článek je více než tři roky starý, takže hodnotit podle něj dnes dopravce Group mi přijde dost ošidné. |
Huples
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 640 Registrován: 2-2005
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 14:55:01 |
|
Vozejk78: No právě poslední necelé 4 roky s nimi jezdím pravidelně, dříve to bylo tak 1-2x do roka. |
Fkam
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462 Registrován: 3-2011
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 21:00:57 |
|
Já s Groupem jel do Sofie a jsou to borci, ano sice kouření za jízdy nebo i nepřiměřená rychlost. Ale ochotní, slušní a autobusy pohodlné, jel jsem tam s Bovou a zpět Setrou (Minulý rok). Opravdu umožní vysazení i mimo zastávky v jízdním řádu. Takže s nimi bych si uměl představit i další cesty.
Nejlepší dopravu mají v Curychu Nejlepší dopravce Student Agency Nejlepší silnice ve Švédsku |
|
Huples
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 643 Registrován: 2-2005
| Odesláno Pondělí, 24. prosince 2012 - 21:21:56 |
|
Fkam: Ano, vstřícnost je to pravé slovo a i když řidiči většinou (jsou mezi nimi i vyjímky) česky nebo slovensky neumění (jsou to bulharští zaměstnanci bulharského dopravce), je v Praze i v Brně vždy přítomen někdo z bulharských předprodejců jízdenek, kteří hovoří česky plynule. |
Shamin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 92 Registrován: 7-2009
| Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 12:29:48 |
|
Zdravím a mám prosbu, nemáte náhodou někdo jízdní řád linky 191102 Praha-Ostrava? měl to v minulosti jezdit Orlobus... Děkuju |
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225 Registrován: 12-2008
| Odesláno Úterý, 25. prosince 2012 - 22:45:58 |
|
Tak AZ BUS na lince 167105 zatím žádná sláva. Jezdí žlutá LC 735. "nakopec" poprázdnu. |
Lc937gt11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1260 Registrován: 1-2009
| Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 07:32:34 |
|
ad Jww: a to byl Špindleruv Mlyn nebo Horní Mísečky? |
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 226 Registrován: 12-2008
| Odesláno Středa, 26. prosince 2012 - 10:52:07 |
|
Horní Mísečky. Na Špindlech s tímto vozem se nechytne ani ve špicce při dané konkurenci a frekvenci místních dopravců. |
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 230 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 15:20:17 |
|
AZ BUS a jejich stroj na lince 167105
|
Fkam
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 466 Registrován: 3-2011
| Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 20:28:45 |
|
Přemýšlím o cestě do Stavropolu se společností Oleg Glushkov. Ví o tomto dopravci někdo více? Jaké vozy nasazuje na svojí linku a na co bych se měl připravit? Díky moc za pomoc
Nejlepší dopravu mají v Curychu Nejlepší dopravce Student Agency Nejlepší silnice ve Švédsku |
|
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3654 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 00:59:49 |
|
Fkam: Nedoporučuji. Sice by tam měl jezdit Berkhof v lůžkové úpravě, což na takovouhle cestu nemusí být špatné, ale prý je to dost nespolehlivé - není výjimkou, že spoj prostě vynechá. O osobě dopravce si lze udělat obrázek i podle tohoto. A obecně - tyto dálkové linky na Východ jsou v drtivé většině využívány dělníky, takže cestování v takovém autobuse je jen pro otrlejší - smrad, špína, ožralí spolucestující. Daleko lepší je jet tam vlakem... |
Huples
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 644 Registrován: 2-2005
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 15:31:07 |
|
Fkam: Tou linkou bych se taky svezl "jen tak" , ale nevím kdy, mám to v plánu už od té doby, co jezdí . Spíš tajně doufám, že budou zrušena ruská víza (Rusové na to intenzivně tlačí a jedná se o tom a údajně je to velmi blízko). Podle mě jezdí každé 2 týdny, ale z Florence pouze tehdy, pokud je prodána minimálně jedna jízdenka přes AMS. Co se mi doneslo, tak je v prodeji pouze 30 míst a po přezjedu hranic EU (Polsko/Ukrajina) předělají autobus na lůžkovou úpravu, což mi příjde velice rozumné. Vozidlo je žluto-modrý Berkhof z devadesátých let. Foceno v prosinci 2010 (mobilem)
|