Autor |
Příspěvek |
Nikki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 954 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:18:56 |
|
takže do Pohořelic se 24.11. údajně nejede. Všem, kteří se mnou prohráli sázku sděluji, že výhry přijímám na účtu sdružení. Takže trestní oznámení pana Machaly byl slepý výstřel do tmy. Já jsem skutečně neměl strach, že by se tam jelo.
Společnost moravských okresních drah, spol. s r. o. http://www.smod.cz/
|
|
Vojtik Moderátor
Číslo příspěvku: 5466 Registrován: 2-2007
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:21:57 |
|
Bude to ještě ve více diskusích? |
Nikki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 955 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:25:57 |
|
nebude - jen v těchto dvou, kde se útok na mne odehrál.
|
|
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:29:08 |
|
Akce je odložena a pojede se tam, na tom nic nezmění železniční jehovista ani železniční žid. |
MAPE Neregistrovaný host Odeslán z: 85.160.34.185
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:30:46 |
|
Podbabák: Máte naprostou pravdu! Díky a |
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53 Registrován: 9-2012
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:31:20 |
|
Akce se pouze překládá nikoli ruší a proč ??? to zrovna tebe nemusí zajímat... |
Nikki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 956 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:33:34 |
|
není třeba abych to komentoval, že ne?
|
|
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:47:14 |
|
Komentovat to nemusíš, na seznamu cestujících jsi nebyl. |
Nikki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 957 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 21:54:42 |
|
ja to nekomentuju, jen bych se, Oline, rád dočkal té omluvy, za to trestní oznámení.
|
|
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2012 - 22:22:43 |
|
Dal jsem jen oznámení za výhružné emaily co jsi posílal mě a kolegovi. Ať patřiční rozhodnou, jestli to bude trestní oznámení, nebo ne. Někomu vyhrožuješ emailem a pak se stavíš do role poškozeného??? Jinak se moc těším na tu žalobu, co jsi vypisoval, jak jsi ji na mě podal. Na to nemusím mít ani jeden semestr práv, natož nedokončené právní vzdělání-jako máš ty. Já se nemám za co omlouvat a ani nebudu. Jeden normální a rozumný důvod, když někomu vyhrožuješ, proč se ti má dotyčný ještě omlouvat. Vrať se dodělat si právní vzdělání, máš v něm velké mezery. Jinak se neboj, že bude něco u očtř odloženo. Ono to bude mít ještě další pokračování. No a jinak si posílej výhružných emailů kolik chceš, mám nastaveno to, že se všechny emaily od tebe automaticky mažou. |
Vojtag
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1513 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 12:09:44 |
|
Bývalé nz. Mořkov. Takové pěkné místo to bylo.... A pár schémat
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice Holport - T466.0007
|
|
Nostalgia
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 600 Registrován: 6-2010
| Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 19:44:52 |
|
Nechme už těch žabomyších hádek a SJEDNOŤME SE V BOJI PROTI RUŠITELŮM DRAH
Vlast tě volá! |
|
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 9-2012
| Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 20:05:27 |
|
Jsou situace, které neovlivním, byť jsou dělány účelně... |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8379 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 21:25:45 |
|
Podbabák: Já myslím, že NIDKO nebrání zájemcům si trať převzít a provozovat, to je koneckonců v reportáži řečeno. Takže bych uvítal, kdybyste se zklidnil. Kde jsou peníze třeba na trať 144? Možná právě u těch stran a politiků, po kterých tak voláte. Nebo v těch tratích, kde se ještě jezdí. Ono rozhodnutí, že trať MUSÍ být provozuschopná, ještě žádné další peníze nepřinese. A tak se prostě může stát, že sice budeme mít spousty kilometrů provozuschopných tratí, kde projede za rok dva tři páry vlaků, ale v o to horším stavu bude ten zbytek. Cestující třeba na trati 171 se Vám zajisté poděkují. Ale pravda, můžete je odkázat, že místo z Řevnic do Prahy mohou jít bydlet do Krásného Jezu a dojíždět do Lokte. Co tam? No to bych také rád věděl. jak může SŽDC tak zbabrat tendr na Ejpovice-Doubravka a hrozí ztráta 3mld z EU Vy snad už znáte rozhodnutí ÚOHS?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět) |
|
Podbabák Neregistrovaný host Odeslán z: 89.177.89.143
| Odesláno Pátek, 23. listopadu 2012 - 22:00:24 |
|
Hroch: 1) A už je uzákoněno, že pokud bude objednáno těch 14 párů vlaků na trati týdně, tak bude mít povinnost SFDI té soukromé firmě vyplácet dotaci na její údržbu? Nevidím důvod, proč by to nezávislý subjekt měl dělat za svoje, když SŽDC nemusela. JHMD to taky nedělá za svoje. Též nevidím důvod, platit SŽDC za převod tratě i jen 1Kč. Kolik za ně zaplatila státu ona? Uvítal bych, kdybyste upřesnil, co tím "NIDKO nebrání zájemcům si trať převzít a provozovat" myslíte. 2) "Cestující třeba na trati 171 se Vám zajisté poděkují." Nezlobte se, ale tohle je řešení na jak dlouho? 10 let? 15 let? Až vám ty lokálky dojdou, tak začnete pomalu omezovat i hlavní tratě? Nebo mám očekávat, že s každým dalším rokem budou náklady na údržbu hlavních tratí nižší? Na stejném principu můžu přestat stavět nové silnice a zvýšit peníze na údržbu stávajích. To by se tu jezdilo. Opět ale... kdy mi ten "nový fond" díky inflaci nakonec dojde? 3) Rozhodnutí neznám, ale deadline známe všichni, čas plyne a pokud se nemýlím, tak nějakou dobu to stavět trvá. A neslyšel jsem o tom, že by EU pro ČR chtěla udělat precedent a posunout nám termín, do kdy to jde postavit. To by potom mohl chtít každý a jakékoli termíny by ztratily význam. |
McBain Administrátor
Číslo příspěvku: 21053 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 09:22:50 |
|
Cestující třeba na trati 171 se Vám zajisté poděkují. Ale pravda, můžete je odkázat, že místo z Řevnic do Prahy mohou jít bydlet do Krásného Jezu a dojíždět do Lokte. Sorry Hrochu, ale svalovat dezolátní stav trati 171 a neschopnost ho řešit na hypotetickou opravu trati 144 mi přijde trochu jako demagogie. A tak se prostě může stát, že sice budeme mít spousty kilometrů provozuschopných tratí, kde projede za rok dva tři páry vlaků, ale v o to horším stavu bude ten zbytek. Upřímně řečeno, možná by bylo lepší mít spousty kilometrů provozuschopných tratí, kde projede za rok dva tři páry vlaků, než třeba "koridor" Plzeň - Cheb...
|
Naroznej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 418 Registrován: 3-2009
| Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 12:56:57 |
|
Sorry , ale já mám úplně názor. A troufnu si říci , že o 180 stupňů otočený od většiny z vás. Já bych změnil formu SŽDC ze státní organizace do klasické obchodní společnosti.Do SŽDC bych bezplatně převedl veškerý nemovitý majetek , který je dnes ve vlastnictví ČD. Každá trať by měla mít svůj účet. Na jedné straně příjmy..na druhé straně výdaje... Pokud by se některá trať objevila v červených číslech , poté by měla přijít na řadu analýza toho , proč tomu tak je včetně návrhu na zlepšení finanční situace. Pokud by bylo jasné , že finanční situaci nelze nijak zlepšit... poté by měl přijít od SŽDC návrh na zrušení tratě. Pokud by na takové trati byl objednávána doprava státní správou...pak by SŽDC měla buď trvat na "dosypu" nebo na zrušení provozu. Je třeba si uvědomit , že rozpočet je omezený. Že taková třetina sítě nemá žádnou perspektivu,ale na druhou stranu jsou oblasti , které jsou velmi perspektivní . A budu-li investovat do něčeho,co nemá žádnou perspektivu , pak už mi na investice do perspektivních oblastí moc peněz nezbyde. |
Nostalgia
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 602 Registrován: 6-2010
| Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 14:30:53 |
|
Naroznej: Nesouhlasím. Takhle bychom měli jen pár hlavních drah. Spíš hledej nějaký způsob, jak může SŽDC ušetřit na údržbě. V účetnictví SŽDC se u malých drah objevují výdaje na neprovedenou údržbu.
Vlast tě volá! |
|
Orky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7758 Registrován: 10-2004
| Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 15:36:37 |
|
SŽDC by hlavně potřebovala být pořádně kontrolována.V řadě případů by zřejmě jimi předložené náklady byly násobně vyšší než skutečně jsou. Dalším řešením je zkusit na správu tratí vypisovat výběrová řízení. |
Nostalgia
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 604 Registrován: 6-2010
| Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 16:02:59 |
|
Orky: Kontroly ano, nicméně jsem pro to, aby tratě spravovala SŽDC sama.
Vlast tě volá! |
|
353
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5708 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 20:08:10 |
|
Nechme už těch žabomyších hádek a SJEDNOŤME SE V BOJI PROTI RUŠITELŮM DRAH Sjednocování je k ničemu, stačil by jeden co by vymyslel, jak na tratě ohrožené zrušením dostat nějakou lukrativní nákladní dopravu ... pak by se nic nerušilo.
|
| Odesláno Sobota, 24. listopadu 2012 - 20:21:17 |
|
Narozenej: pokud chcete zlikvidovat 2/3 tratí, pak ano. A ve ztrátě bude nejspíš všechno (pokud se nemýlím, tak SŽDC vybere na poplatku za dopravní cestu 2,5mld ročně a náklady má kolem 8). Takže zrušíte 2/3 tratí, na zbytku brutálně zvednete poplatky a vysajete krajům poslední peníze. Efektivita výdajů na veřejnou dopravu klesne tak na polovinu. Za stejné peníze jako dnes budou kraje objednávat 1/3 vlaků. Geniální. Nejspíš se vám na to vykašlou úplně, objednají radši 3x tolik busů než mají dneska vlaků a celou SŽDC si můžete i s kolejemi zavřít. Kraje tady nejsou na sponzorování SŽDC. A nákladka vám ty tratě imho neuživí. Nejsme v USA, kde máte podíl nákladní dopravy po železnici přes 40%. Kolem nás zůstanou nadále státy, kde nákladní vlak bude dál muset dávat přednost osobnímu. To bude dost problém při zvyšování podílu nákladních vlaků u nás. A pokud podíl nákladní dopravy pro zrušení osobní v ČR nestoupne natolik, aby se to zaplatilo, tak SŽDC může udělat pápá a Narozej si dát metál za úspěšné ukončení existence železnice v ČR. Naopak - mnohem efektivnější by bylo dotovaným vlakům poplatek za dopravní cestu zrušit. Proč? No... nejdřív krajům nalejeme balík peněz pomocí Memoranda a pak to od nich kasírujeme částečně zpět v poplatku? Nebylo by jednoduší zrušit celý poplatek, ty peníze dát SŽDC rovnou, ušetřit za tuhle agendu a na kraje převést to co zbylo? To, že si pak kraje mohou objednat nedejbože o 1 pár vlaků víc než dnes... ty tratě určitě hrozně ohobluje a SŽDC na tom jistě strašně prodělá... :D Při existenci memoranda a faktu, že rychlíky platí MD, opravdu nechápu sebemenší smysl poplatku za dopravní cestu pro osobní vlaky. Možná snad jediný - aby to vypadalo proti autobusům o co nejvíc dráž. (poplatek bych nechal komerčním spojům a klidně ho pak i zvýšil... ty vydělávají a ať tedy pěkně platí...) |
Orky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7764 Registrován: 10-2004
| Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 09:17:41 |
|
Nostalgia: Kontroly ano, nicméně jsem pro to, aby tratě spravovala SŽDC sama. ...i když by se našel někdo, kdo by byl schopen tratě udržovat lépe za nižší cenu? 353: Sjednocování je k ničemu, stačil by jeden co by vymyslel, jak na tratě ohrožené zrušením dostat nějakou lukrativní nákladní dopravu ... pak by se nic nerušilo. A jak to chcete udělat? Třeba honit někoho, aby v Žacléři vybudoval významné logistické centrum? |
M_k
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3785 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 09:21:42 |
|
Sjednocování je k ničemu, stačil by jeden co by vymyslel, jak na tratě ohrožené zrušením dostat nějakou lukrativní nákladní dopravu ... pak by se nic nerušilo. Bojkot obchodních řetězců, kteří nevozí alespoň 50% nákladů vlakem??
|
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8387 Registrován: 8-2004
| Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 13:49:18 |
|
Podbabák: Uvítal bych, kdybyste upřesnil, co tím "NIDKO nebrání zájemcům si trať převzít a provozovat" myslíte. Podle mě ať si to kraje, obce, spolky nebo kdo chce, převezme klidně i za korunu. Nicméně MD by mělo stanovit, které tratě jsou pro ČR nějak významné, strategické, ... (třeba kvůli vojákům, podpoře vozových zásilek, či co já vím) a na tyto tratě dávat příslušným subjektům dotaci (tak jak se děje již nyní). Zbytek nechť si platí, kdo chce a uzná za potřebné - kraje, obce, spolky, podniky ... Pokud stát nemá na důchody nebo na zdravotnictví, tak nevím, proč by měl mít zrovna na všechny možné tratě (ať už je udržuje kdo chce). Nicméně to stejně nezáleží na mě. Až vám ty lokálky dojdou, tak začnete pomalu omezovat i hlavní tratě? ... Mohl byste upřesnit, na co narážíte? Samozřejmě pokud se příspěvek státu sníží, může se problém se stavem infrastruktury rozšířit. ad3) Samozřejmě, že může EU proplatit třeba jen část, která se stihne postavit nebo třeba proplatí stavbu ze dvou navazujících programů (ze dvou sedmiletek), z každého část. Tak či tak bych se teď netroufal bez znalosti všech detailů tvrdit, že to je zrovna SŽDC, kdo za zdržení může. Ano, třeba je to tak, třeba ne, pokud nejste z ÚOHS, tak bych nepředjímal. McBain: Sorry Hrochu, ale svalovat dezolátní stav trati 171 a neschopnost ho řešit na hypotetickou opravu trati 144 mi přijde trochu jako demagogie. Sorry, McBaine, samozřejmě, že lze za tytéž prachy usjízdnit 144 a nasekat do 171 (nebo třeba do 140, ať zůstaneme v kraji) terče, ale to bych fakt nerad. Balík je stále stejný, nikdo ždáné penězoplatnáže nenašel, tak je třeba určit priority. Upřímně řečeno, možná by bylo lepší mít spousty kilometrů provozuschopných tratí, kde projede za rok dva tři páry vlaků, než třeba "koridor" Plzeň - Cheb... Nevím, co s tím má společného koridor Plzeň-Cheb. A propo zrovna u tohoto úseku jsem tu už několikrát psal, že bych raději viděl jeho řešení v rámci údržby, než to, co tam vzniklo.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět) |
|
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8388 Registrován: 8-2004
| Odesláno Neděle, 25. listopadu 2012 - 15:24:26 |
|
Ještě upřesnění upřesnění k prvnímu odstavci předchozího příspěvku: Píšu samozřejmě o tratích bez pravidelného provozu ZDO, dlouhodobě vyloučené apod.
|
Rudolf_33
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3715 Registrován: 11-2007
| Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 09:32:43 |
|
Podbabák: "Při existenci memoranda a faktu, že rychlíky platí MD, opravdu nechápu sebemenší smysl poplatku za dopravní cestu pro osobní vlaky" Vy jste snad placeným agentem Jančury, Leoexpresu, GWRegio a Arrivy dohromady. A nebo Vám nedošlo, že osvobodíte-li od poplatku jednoho soutěžitele, musíte osvobodit všechny, jinak se dopouštíte evropsky protizákonného jednání, nazývaného zvýhodňování soutěžitele. |
| Odesláno Úterý, 27. listopadu 2012 - 23:44:16 |
|
Rudolf_33: Závorky na konci nečtete? Jinak nechápu, proč by např. GWRegio mělo za dotovaný vlak ten poplatek platit a ČD ne. On ten vlak GWRegiu dotuje Bakala? Nebo ho platí pořád ten samý kraj? Když chcete mermocí štourat, tak co takhle aby to vyše rýpání mělo aspoň logiku? |
Rudolf_33
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3717 Registrován: 11-2007
| Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 07:27:28 |
|
Podbabák: "Závorky na konci nečtete?" Právě, že čtu. V té závorce je totiž největší hloupost Vašeho příspěvku a proto jsem se ozval. Přečtěte si tu Vaši závorku sám ještě jednou a snad Vám to dojde. |
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61 Registrován: 6-2012
| Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 15:50:31 |
|
Pánové, co tady píšete o převodu tratí, je to hezká věc, ale nereálná. Proč by to SŽDC převedlo, když se o něco nestarají a fasují na to slušné peníze. Sami by se připravili o zdroj peněz. Také na Moravě žádá jeden spolek o převod dráhy a marně.... |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8397 Registrován: 8-2004
| Odesláno Středa, 28. listopadu 2012 - 18:41:48 |
|
hektor096: To, co píšete, mí sice svou logiku. Na druhou stranu z téhož důvodu by přeci SŽDC nemělo zájem ani na rušení těch tratí (o kterém tu byla řeč). Z tohoto úhlu pohledu by byla optimální dlouhodobá výluka.
|
Přednosta
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2104 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 05:29:16 |
|
Hroch: však SŽDC nechce ty tratě rušit, ale jen na nich zavést nulový provoz, aby peníze ze SFDI pobírala a přelila je mezi kamarády...jak prosté. |
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 12:56:41 |
|
Pánové, jdu s kartama ven. Jedná se o úsek Čejč-Klobouky u Brna. SŽDC již asi dva roky nikomu nepovolila vjezd na tuto trať v provozu D3. Pořád argumentují tím, že není žádný požadavek od žádného dopravce o zavedení vlaku. V rukou máme už dva odmítnuté vlaky, nepřidělení kapacity na trati, kde kromě muvky a to jen občas nic nejezdí. Argumenty, že chybí 2 km kolejí nejsou pravvdou. Úsek je muvkou pojížděn až do Uhřic u Kyjova. Jedná se jen o to, že nikde není takový bordel u SŽDC, tak jako na Moravě pod Brnem. Dokonce si traťák chce zachránit místo na patřičné židli tím, že zaterčuje nevyloučenou kolej. Jako bývalý OZOV prohlašuji, že na toto nemá právo, bez vyhlášení výluky. Když se někomu u sždc v Brně šlápne na kuří oko, tak je zle. Od minulého pátku to mezi mnou a sždc vře a to hodně. Najdou se i takový lidi, kteří z ředitelství zavolají na mobil i ve 21.30 a podají informace, na druhou stranu jsou tam i lidé, kterým se na takzvané kuří oko šláplo hodně a první co do mobilu vyjmenují, je čeho jsem se proti nim dopustil já, že jsem posbíral důkazy na to, co se u traťového okrsku děje. Pokud nebude do 10 dnů adekvátní vysvětlení zasláno aspoň dopravci, proč jsme nemohli 24.11 vyjet na žádnou trať, půjde vše drážnímu úřadu. Pro SŽDC s.o. není problém na trati, kde se nejezdí vykázat cokoli, aniž by to byla pravda. Nevím a nechtěl bych se opakovat, ale asi něco tady už v dřívější době psal i Nikki o traťovce, co měla na starosti Mutěnice-Kyjov. Ta samá traťovka má na starosti i Čejč-Uhřice u Kyjova..... |
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 13:04:20 |
|
Vzkaz pro SŽDC BRNO s.o. Konečně zvedněte své ctěné zadnice a laskavě dejte řádné a opodstatněné vysvětlení k tomu, proč byl vlak dne 24.11 zamítnut, aniž by to přišlo s adekvátním vysvětlením a podotýkám, že byla připravena varianta s lokomotivou T444 + osobní vůz na Úsek do Pohořelic. Toto vysvětlení po získání bude tady na K-report.net vyvěšeno, jako vysvětlení toho, proč se nesmělo dne 24.11.2012 vůbec vyjet. |
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 13:15:38 |
|
Pánové, hlavní a častý argument je to, že SŽDC s.o. nemá dostatek financí, na zabezpečení provozuschopnosti dráhy. Budu rád, když něco takového dokážou a tím prokážou, že nejsou způsobilí k zabezpečování provozu dráhy. Potom je dobré jim oznámit, když nejsou způsobilí, tak ať odstoupí a předají to subjektu, který to ze státních peněz dokáže. |
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 13:18:37 |
|
Přednosta: To co jste zde napsal, je naprostá pravda a nesetkal jsem se v Čechách s takovým nepořádkem, jako na Moravě pod správou Brna. |
Přednosta
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2105 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 14:24:10 |
|
hektor096: SDC Ústí nad Labem je totéž! To by mě zajímalo, jak tedy SŽDC podle § 14a zákona o dráhách prokazuje finanční způsobilost k provozování dráhy celostátní a regionální... |
Nikki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 968 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 14:34:42 |
|
Přednosto - podnět přesně v tom smyslu DÚ řeší.
|
|
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66 Registrován: 6-2012
| Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2012 - 14:53:37 |
|
Pánové, co já potřeboval loni pod Ústím, tak nebyl problém. Je fakt, že to bylo jen v létě, ne po celý rok. V roce 2013 budu zase na Ústecku něco dělat a to jen v létě. Jinak k tomu co se zde píše, tak SŽDC s.o. Musí být schopna udržovat dopravní infrastrukturu. Pokud na to nemají, je potřeba dělat audity a podobně. Lepší by asi bylo, kdyby se o určité úseky starali společnosti z výběrových řízení, které mají letité zkušenosti. Jen namátkou by to měli být firmy jako Sežev-Reko, Tomiremont, OHL-ŽS, Miko, Ch-T, Tchas a podobně.... |
Simba Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1297 Registrován: 7-2008
| Odesláno Pátek, 30. listopadu 2012 - 02:53:06 |
|
Foto : Mojmír Leštinský Zdroj : Železničář 15/1989 Sbírka : ÚTKD
4.ŽELEZNIČNÍ KORIDOR I NA FB! - www.4koridor.cz 140.let Dráhy císaře Fr. Josefa (KFJB 1871 - 2011) Jezdit autem zbytečně je největším projevem hlouposti. |
|
Pene
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1115 Registrován: 8-2009
| Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 14:51:48 |
|
Posílám odkaz na pěkně udělané videjko z cyklostezky Mutěnka. I když, vlaky a koleje bych tam viděl radši... |
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60 Registrován: 9-2012
| Odesláno Neděle, 02. prosince 2012 - 19:19:28 |
|
Se zbytkem Mutěnky u Mutěnic, je záminka něco udělat společně s DSO... Ta záminka není triangl zrušit... |
Nikki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 972 Registrován: 3-2010
| Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 22:44:36 |
|
ještě dozvuky kauzy mutěnka
|
|
074
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 809 Registrován: 3-2010
| Odesláno Úterý, 04. prosince 2012 - 22:51:37 |
|
Hektor: A má na to zmocnění?? |
Z F J Neregistrovaný host Odeslán z: 62.84.129.10
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 08:16:24 |
|
Osm tratí míří do prodeje, obrana je nechce http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/osm-trati-miri-do -prodeje-obrana-je-nechce-937968 Mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák doplnil ještě zbývající možnost odstátnění lokálek: Pokud se nenajde kupec, přichází v úvahu převod na obce za symbolickou cenu. Teprve po krachu této varianty je na řadě zrušení tratě. Správci železnic se před řadou měsíců pokoušeli ve správních řízeních přeskočit rovnou ke zrušení tratí. Proti tomu se ale vzedmula vlna odporu ze strany obcí, firem i zájmových klubů. Ministerstvo dopravy proto před rokem změnilo strategii, přišlo s nápadem prodeje a přesná pravidla následně schválila vláda. Tratě na prodej v první etapě: Heřmanův Městec - Chrudim město Čelákovice - Mochov Čížkovice - Obrnice Dolní Bousov - Kopidlno Dobronín - Polná Moravské Budějovice - Jemnice Kralovice - Mladotice Čejč - Uhřice |
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67 Registrován: 9-2012
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 14:03:57 |
|
Mám informace o tom, že SŽDC v souvislosti s konceptem zamítla všem uchazečům či zájemcům o tratě žádosti o převod... |
Nikki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 973 Registrován: 3-2010
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 14:49:34 |
|
zase šíříš lži, Pavle. Mně ne
|
|
pllayer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68 Registrován: 9-2012
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 14:57:01 |
|
Vlečka není dráha regionální... |
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67 Registrován: 6-2012
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 19:29:18 |
|
074 : Pokud je to míněno mě, tak zmocnění konkrétně k čemu? |
Cogwheel Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 737 Registrován: 1-2012
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 20:18:39 |
|
Jsem zvědav, zda se "poctivá nostalgie" nebo třeba katolická církev "praští přes kapsu" a nějakou z výše uvedených tratí si pořídí - nebo zda organizace tohoto typu umějí jen parazitovat na veřejných financích. Napadlo mě to v souvislosti s Polnou. Jen v té Polné se totiž dle http://www.mediafax.cz/kultura/4093112-Polna-na-Jihlavsku-otevrel a-zrestaurovany-barokni-chram v poslední době vrazilo do opravy kostela 100 000 000 Kč převážně z veřejných prostředků. Další milióny šly na tamní církevní muzeum, tělnatý kardinál Duka již před 2 lety (při tradiční pouti) obdržel čestné občanství Polné atd. Promrhat a rozfofrovat milióny (nejen při renovaci sakrálních staveb) není žádné umění. Ve srovnání s nemalými ciframi, týkajícími se Polné, ale stojí za zamyšlení, proč zrovna železnice do Polné zašla na úbytě. No nic, přeji pohodového Mikuláše. |
Martink
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 816 Registrován: 11-2004
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 21:04:37 |
|
Cogwheel: Haha! Říkal jsem si, že ten antikrist dnes na mne odněkud vyskočí, aniž bych musel vytáhnout paty z domu - a ejhle stalo se! Mikuláše by popřál a kardinála zatratil! Naštěstí svět tak jednoduchý není. Ona totiž ta oprava chrámu páně, Mikuláš a železnice spolu neodmyslitelně souvisí. Všechny tyto věci tvoří náš veřejný prostor a ve své barvitosti je to teprve ta pravá krása po staletí trvající a formující naší zemi, naši krajinu, náš obzor skutečný i duchovní. Ano, jsou lidi, kteří by zbořili kostely a jsou lidi, kteří by zrušili železnice. Mám pocit, že lidem z obou těchto skupin cosi v životě chybí, i když oni si možná myslí, že přebejvá.
|
Cogwheel Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 738 Registrován: 1-2012
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 21:58:14 |
|
Nebyl bych proti, kdyby vznikla nějaká "Církevní železniční společnost" (jakožto právnická osoba) a ujala se trati do Polné. Mohli by tam vozit jak věřící "ovečky" a zájemce o historii, tak i místní obyvatelstvo. Jsem přesvědčen, že dráha s cílem v Polné má potenciál na reaktivaci - právě díky Polné, jejím památkám i náboženské historii. Pro zvýšení atraktivnosti/návštěvnosti by se v Polné s vhodným dobovým komparsem mohly občas pořádat stylové bitky mezi katolíky a židy, při nichž by se hádalí, kteří ho mají většího (Boha, pochopitelně). P.S.: Nezapomenutelným zážitkem pro mne byl "pohřební obřad" u "posledního vlaku" do Jemnice (který nakonec nebyl poslední) před 2 lety, kde účinkovala postava "kněze" s WC štětkou - tou "pohřbívanou" trať "vykropil". Kdosi mi poslal 2 fotky z tamní atmosféry (nejsem autorem, fotil jsem tam ještě na klasický aparát): |
Kadlos
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387 Registrován: 2-2009
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 22:09:15 |
|
No přiznám se že při reportáži v TV před dvěma roky z Jemnice mi "ukápla" slza |
074
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 814 Registrován: 3-2010
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 22:09:40 |
|
Hektor096: Každá výluka tr. koleje musí být na základě ROV a vydaného zmocnění, v zmocnění musí být uvedeno jméno OZOVa, datum, místo, co se vylučuje atd. Pokud neni zmocnění, nesmí se výluka zahájit (dlouhodobé vyloučení patří do předpokládaných výluk). |
Martink
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 817 Registrován: 11-2004
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 22:36:04 |
|
Kadlos: tak tu je něco na tu slzu https://picasaweb.google.com/118186009154647735465/IIMikulasskeJi zdyDoJemnice#
|
hektor096
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68 Registrován: 6-2012
| Odesláno Středa, 05. prosince 2012 - 23:33:50 |
|
074: Jen jsem reagoval na to, co se na úseku Čejč-Uhřice u Kyjova. Trať byla zaterčována a přitom nebyla vyloučena. Těch ALE je na tom úseku víc. To tady psát nebudu, to je spíše pro drážní úřad. Poprosím kolegu, ať sem dá fotku zaterčované koleje jako důkaz. |
| Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 04:02:58 |
|
Martink (číslo příspěvku 816): Moc hezky napsáno, zvláště ta poslední věta! |
kájík Neregistrovaný host Odeslán z: 88.100.65.202
| Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 09:29:06 |
|
Cogwheel: chápu, že advent i vánoce jsou pro Vás k nesnesení, tak si dejte prášek a obklad na hlavu a zanechte, prosím, svých rádoby vtipných nápadů... |
074
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 815 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 16:22:31 |
|
Hektor096: Ano, tak se koukněte jestli mají všechny listiny v pořádku, pokud nemají, tak podejte stížnost na drážní úřad... |
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4406 Registrován: 9-2002
| Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2012 - 21:57:45 |
|
Jsem zvědav, zda se "poctivá nostalgie" nebo třeba katolická církev "praští přes kapsu" a nějakou z výše uvedených tratí si pořídí - nebo zda organizace tohoto typu umějí jen parazitovat na veřejných financích. Napadlo mě to v souvislosti s Polnou. Jen v té Polné se totiž dle http://www.mediafax.cz/kultura/4093112-Polna-na-Jihlavsku-otevrel a-zrestaurovany-barokni-chram v poslední době vrazilo do opravy kostela 100 000 000 Kč převážně z veřejných prostředků. Další milióny šly na tamní církevní muzeum, tělnatý kardinál Duka již před 2 lety (při tradiční pouti) obdržel čestné občanství Polné atd. Promrhat a rozfofrovat milióny (nejen při renovaci sakrálních staveb) není žádné umění. Ve srovnání s nemalými ciframi, týkajícími se Polné, ale stojí za zamyšlení, proč zrovna železnice do Polné zašla na úbytě. No nic, přeji pohodového Mikuláše. Kdo je v Polny starosta ???
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran... Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
|