K-report
 

Archiv do 26. dubna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě 240, 244, 245, 246, 247 a 248 » Archiv do 26. dubna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 13:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: no přesně tak jsem to myslel i já. Půus návaznost na Ostravu v Olomouci.

Happy: nebo jak říkáš ty, ale určitě přípoje v Břeclavi směr sever. Ona i poptávka ze Znojma tím směrem je celkem dobrá. Jak říkáš mezi Jihlavou a Znojmem je solidní poptávka a když se dá návaznost na Vídeň, hurá mohla by být ještě větší poptávka i po samotném výše zmi%novaném spojení.

Ať tak nebo tak, hlavně, kdyby už něco bylo. Myslím, že obě tyto varianty stojí za zvážení
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 13:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thomas11: to jsem se nechal nachytat:-D jinak o tom zrušení signalistek jsem slyšel, tak ale ono tam zas tolik práce pro dva není nebo se pletu?

Eancode: no já rád Hostan jako znojmák, ale co mě v Brně zbývá:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)
Eancode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 14:15:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká je vlastně pracovní náplň signalisty, hradláře nebo hláskaře?
Někdo mi tady poradil, že si mám udělat zkoušky na nějakou z těchhle profesí (původní dotaz byl na nějakou brigádu u drah). Takže než bych se do toho pustil, rád bych věděl, co to obnáší (a taky jestli bych pak sehnal brigádu někde na Znojemsku, nebo alespoň na tratích ze Znojma).
[root@server ~]# [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 14:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vedení rychlíků Olomouc - Otrokovice - Břeclav - Znojmo považuji za nesmysl, a to s ohledem na rozdílnost trakce, kapacity vlaku, a také zřejmého požadavku JMK na přímé spojení Hodonín - Břeclav - Brno, a logicky i toho, odkud kam jezdí nejvíce lidí, a kde je tudíž nejvíce potřeba přímé spojení. Všechny rychlíky, které přijedou do Břeclavi od Olomouce, budou zcela jistě pokračovat do Brna, nikoliv do Znojma.

K trati č. 246 - říkám si, co by tam takové spěšné vlaky, které by tam jezdily v intervalu 2 h, udělaly. Nejsem si jist, jestli by se k nim vešla ještě jedna vrstva zastávkových vlaků, jedoucích každou hodinu. Přece jen jsou na trati i některé poměrně dlouhé mezistaniční úseky.
Stav, který by znamenal třeba jen 2 h-interval spěšných vlaků a do toho 2h-interval zastávkových vlaků, bych také nepovažoval za šťastný, protože 2h-interval ve špičce je nedostatečný, stejně by musel být zahušťován autobusovými spoji (nehledě na to, že už dnes jsou mezi Břeclaví a Valticemi i mezi Valticemi a Mikulovem zahušťovány i vlakové spoje, jedoucí zastávkově v hodinovém intervalu, autobusovými linkami č. 571 a 585).
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 48862
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 14:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla sem vmísena diskuse odsad: https://www.k-report.net/discus/messages/28/126856.html
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 15:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: K tomu přímýmu spojení Znojmo - Olomouc, máš pravdu, ale já už se po několikátý opakuju, že jsem myslel třeba dva přímý vozy. V Břeclavi stejně probíhá přepřah u stávajících rychlíků mezi Brnem a Olomoucí, tudíž by akorát lokomotiva přijela k vlaku s dalšíma dvěma vozama. Tím můj názor neobhajuju, jen pokládám vysvětlení, jak jsem si to představoval s kapacitou vlaku a s nutností přepřahu, v tomhle by tím pádem problém nebyl a ani s vedením rychlíků Olomouc - Břeclav - Brno, ke kterým by se jen připojovalo (od kterých by se odpojovalo) část vlaku.

Co by to udělalo s propustností na 246 by chtělo podrobnější průzkum, máíš pravdu, že jednoduchý by to asi nebylo...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3241
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 16:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam:
V Břeclavi stejně probíhá přepřah u stávajících rychlíků mezi Brnem a Olomoucí, tudíž by akorát lokomotiva přijela k vlaku s dalšíma dvěma vozama.
Ve směru Olomouc - Znojmo bych si to představit dokázal, v opačném směru by byl ten posun asi složitější, nebo ne? (myslím to tak, že pokud by mašina se dvěma vozy najela na konec rychlíku, tak by se sama "zablokovala" mezi těmi dvěma a dalšími vagóny).
Ale myslím, že takové přímé vozy by snad nutné nebyly, přestup v Břeclavi snad není něčím takovým, kvůli čemu by se měly zavádět přímé vozy od Olomouce.

K těm spěšným vlakům - pokud bych je měl uvažovat v rámci současných parametrů tratí i JŘ na jiných tratích, tak bych se zamyslel nad tím, jesli se dá za 57 minut od příjezdu rychlíku od Olomouce do odjezdu rychlíku na Olomouc stihnout toto: čas na přestup v Břeclavi na Sp na Znojmo, jízda tohoto Sp směr Mikulov (se zastavením jen ve Valticích městě), křižování v Mikulově s protijedoucím Sp, jízda tohoto protijedoucího Sp do Břeclavi (opět se zastavením ve Valticích městě), dostatečná přestupní doba v Břeclavi na rychlík směr Olomouc).
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 16:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: asi máš recht s tím, že není něco takovýho třeba zavádět, to jsem měl asi takovej malej mozkovej průjem:-D O tý proveditelnosti by se špekulovat mohlo;-)

Jinak za těch 57 minut by se to podle mě stihnout dalo, řekněme, že bysme na přestupy nechali po 6ti minutách, pak by zbylo na jízdu 2x 22 minut ( počítat umím, ale minutu jsem vypustil:-) ), což by neměl být problém, dnes když jede osobák z Břeclavi, co nezastavuje jen ve Valticích, tak to dokáže stihnout za 24minut, zažil jsem to, když jsme "doháněli" zpoždění, mnohem horší by bylo, že v tu dobu jezdí zrovna ty osobáky, to by se musel systém na celý trati překopak a to bych měl strach, že by to mohlo narazit:-/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 19. dubna 2009 - 16:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: Já bych na trati č. 246 (a vlastně i 241) spíš upřednostnil to, co jsem uvedl nedávno v té tabulce, bohužel ani to by nebylo za současné infrastuktury možné.
Na druhou stranu - když se vrátím k tomu svému návrhu - nevím, co by bylo potřeba provést na 241 a 246 (také vozidla by to asi chtělo svižnější), aby se na nich dal vyjezdit tento koncept:

Okříšky - MB 28 minut
MB - Gránice (výhybna v místě bývalé hlásky a před dávnými lety prý také výhybny) 29 minut
Gránice - Znojmo - Božice 29 minut
Božice - Hrušovany - Mikulov 29 minut
Mikulov - Břeclav 25 minut (třeba i za cenu projíždění žst. Valtice. Neznám situace v Bořím lese - nestačilo by tam stavět jen před začátky/po konci pracovních směn v nedalekém průmyslovém areálu?)
Libochovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.95.200
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 11:31:43    Odkaz na tento příspěvek  

Znojemsko a město Znojmo potřebuje a zaslouží si kvalitní žel. spojení do vnitrozemí. Jako region je na tom po Liberecku nejhůře v ČR. Liberec jak-takž dobré spojení na Drážďany, Znojmo na Vídeň a do vnitrozemí je to u obou tristní. Liberec 2,5x větší než Znojmo, má však R spojení na Ústí nad Labem a i na Pardubice na rozdíl od Znojma.

To by vyřešily R Pce-Rosice-Chrudim-Hlinsko-Havlbrod-Jih-Okříšky-MB-Znojmo.

Možným důvodem proč je MD zatím neobjednalo, naráží na žalostnou infrastrukturu a nedostatečný počet vhodných vozidel.

Uvažované R Pce-Znojmo by měly mít přípoje aspoň v Havlbrodě na Prahu a ve Znojmě na Břeclav a Vídeň. S jízdní dobou by mě měly vejít do časového rozpětí 3:30-3:45h.

Za vhodná vozidla mající ČD považuji jen 843+943 s nimiž by se dal stihnout stanovený čas, 843+943 není nazbyt a musely by se sebrat z jiných relací např. z R přes Jeseníky,což taky není ideální. ČD chybí další generace 843,což se dá vyřešit nákupem DM12 nebo řadou 612 DB, naklápěcí Desiro.

K těm mým časům pro fiktivní R Pce-Znojmo z nynějšího JŘ přibližně úsek Pce-Havlbrod 90 min, Havlbrod-Jih 20 min, Jih-Okříšky 30 min, Okříšky-Znojmo 80 min.

Za více jak 4 hod se dá cesta z Pce-Znojmo zvládnout po korytu s kombinací SC/Os nebo EC/Os přes Břeclav, samozřejmě rozdíl cenově.
Osobně bych byl rád kdyby MD R objednalo, jsem však skeptický.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 11:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No osobně bych viděl určitou šanci na Sp (Pardubice) - Jihlava - Znojmo, kde by financování probíhalo podobně jako např. u Sp Jirkov-Lužná u Rakovníka. Tedy MD, kraj Vysočina a Kraj Jihomoravský (případně Pardubický). Otázkou je, zda je tu vůle po nějakém takovémto řešení...

Jinak při zavedení 2h taktu by pak mohly být omezeny Os v celém úseku, zejména potom mezi Okříškami a Znojmem....
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 12:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: některý časy by byly v poho zvládnutelný, jiný horko těžko...to by se muselo sednout a propočítat a vše skombinovat, to už ale na nás není:-/

Libochovičák: naprostý souhlas, jen si dovolím říct, že bych bral i 854 + 954, myslím, že je to taky obstojná souprava, Regioswinger by byl krásnej, ale asi hodně velkej sen:-(. A k těm časům, mezi Okříškama a Znojmem by to šlo ještě stáhnout, nejsou tam 40 přes stanice, takže by se dal čas ještě třeba o 20min stáhnout. Uvidíme, jestli se něco objedná...

Mates111: nevím, jak je to u tebou zmiňovaných vlaků, ale bojím se, že tohle by na Vysočině asi nechtěli platit, vem si, jaká je tam situace:-( Jinak samozřejmě, to už jsme tu mnohokrát probírali omezení Os na 241, hlavně v úseku mezi Okříškama a Mor. Budějovicema, teda pokud by tam něco zůstalo no a mezi Znojmem a Mor. Budějicema samozřejmě na střídačku Os, R(Sp)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 13:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1) Spoj mezi Pardubicemi a Znojmem by musel celý zaplatit stát (MD), protože dohoda tří krajů a MD je naprosto unreal. Navíc přecejenom i značka R je pozitivněji chápána než Sp (u lidí, kteří si spletou Desiro a Pendolinem).

2)Regioswinger, nebo-li 612 DB je sice hezká věc, ale nesmírně drahá. Nemyslím ani tak velkou cenu vozidla a ještě větší cenu za jeho údržbu, ale je i zde nemalá cena za to, že infrastruktura povolí provoz jednotek s naklápěcí skříní. Prostě na současná oraniště nemůžeme rozmístit patřičné rychlostníky pro tento typ vozidla. Já se držím "při zemi" a bohatě by mně stačilo vozidlo o dvou článcích z rodiny Desir, Lintů, Talentů, Flirtů, GTW atd. atd. Obecně vzato stačí něco, co bude mít zrychlení alespoň 0,9- 1 m/s2.

3) Možným důvodem proč je MD zatím neobjednalo, naráží na žalostnou infrastrukturu a nedostatečný počet vhodných vozidel.
Tak jednak vozidla vůbec nemusí MD zajímat, pokud chtějí, nechť vypíší VŘ. Oni i čd si uvědomí, že je lepší za cca 120 kč na vlkm drandit s hydrou na R než za "59 kč" od kraje Vysočina mezi Jihlavou a Třebíčí. A s infrastrukturou bych byl opatrný. Myslím, že to není zase tak špatné. Rozhodně by se dalo dosáhnout lepších cestovních časů než na 240 a 225 u R 66x.
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 18:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen taková další nová věc, co přibyla ve Znojmě, zatím první dva z celkem osmi světelných panelů ( dva budou vnitřní ) už jsou na místě. Když jsem se na to díval, tak už jsem si představoval, jak to svítí a vedle stojí souprava do Vídně:-) jinak omluvte jako vždy kvalitu, je to mobilová dokumentačka;-)

Happy: no já si taky myslím, že jediná varianta je MD, někdo tu i psal, že je to v plánu, ale jen po 4 hod. Jen se zeptám, co je krom Desir ještě schválený na SŽDC z toho, cos psal? Já jsem to nikdy nesledoval, ale zdá se mi, že toho moc není:-/ Ale bylo by to zlatý, kdyby to tady jezdilo:-)


(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 2-2004

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 20:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Kubam: ...když lízat, tak... zmrzlinu?
Auta stojí, motorky jedou!                     Profil
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.112
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:16:11    Odkaz na tento příspěvek  

Když tančím tak rumbu, když lížu, tak ... nanuk ! :-)))
Ad Kubam: pěkné nádraží má Znojmo. Jen aby ze Znojma nebyly "druhé Klatovy". Mylím to tak, že Klatovy mají krásné velké nádraží, peronizované, jsou železničním uzlem, ale dlouhá desetiletí tam nejezdily žádné dálkové vlaky - pouze nedělní rychlík do Prahy (jako ze Znojma ;-) ). Teprve před dvěma lety byly zavedeny rychlíky Praha-Klatovy-Železná Ruda. Takže uvidíme zda do Znojma bude jezdit něco dálkového. Jako třeba ty zmiňované rychlíky Pardubice-Znojmo či Olomouc-Znojmo.
Marc Neaze
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.76.231.58
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:16:47    Odkaz na tento příspěvek  

752013, Okrisky, 06.04.94.
749242, Zastavka u Brna, 10:53 Jihlava - Brno, 19.11.94.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D-vo: jj, přesně tak:-)

Z F J: doufejme, snad se to povede, moje takový zbožný přání je kvalitní spojení s Vídní ( to bude ), pak ty R směr Jihlava ( Pardubice ), Sp do Břeclavi a kdyyž tu padla řeč o nedělním rychhlíku do Prahhy, ten už je taky asi 4 roky zrušenej a to jezdil solidně zaplněnej, ten bych obnovil taky. Jinak, nádraží se mi taky líbí, trošku mě mrzí malej počet nástupišť jak na vsi, mohla býd využita ještě ttřetí kusá kolej k čtvrtý nástupištní hraně, ale tot je detail. Jinak už i zkouší SZZ, na konci července už má fungovat i dálkovina, tak jsem zvědavej:-)
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 9-2008
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak už i zkouší SZZ, na konci července už má fungovat i dálkovina, tak jsem zvědavej:-)

SZZ se zkouší už přes měsíc a dálkovina určitě nebude do konce července ;-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3257
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: Myslíš, že ten počet nástupišť ve Znojmě je nějak nízký?
Myslím, že je toho až až, skoro předimenzované. Fakticky jde o šest nástupních hran.

Pokud jde o interval takových rychlíků, tak si myslím, že interval 4 hodin nic zásadního neřeší, takové spojení by vyhovovalo asi málokomu, a stejně by bylo asi potřeba to "dohustit" nějakými vlaky, co by musel (nebo spíše "měl by") objednávat kraj. Kdyby šlo o interval 2 h, tak by už kraj nemusel objednávat vůbec nic, nebo jen špičkové posily.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 22:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: já o těch 6ti nástupištních hranách vím moc dobře;-) to se neboj, ale tři jsou v podstatě jen pro směr Vídeň, i když v dohlédný době to stačí, kdyby se v budoucnu zavedlo to, o čem tu diskutujeme, trošku by problémy za jistých okolností problémy vznikat mohly, ale ne neřešitelný:-) Já spíš jen prezentoval svoje představy, jak by se mi to líbilo;-)
čistě teoreticky: během nějaký kratší chvilky příjezd R z Pardubic a příjezd Os od Břeclavi na dvě koleje, na odjezd nachystanej na třetí koleji Sp do Břeclavi a Os do Mor. BUdějovic (to jsou čtyři hrany), plus třeba příjezd a odjezd Vídeň, tak to máš pěkně zaplněný, smaozřejmě tady neuvažuju nějaký možný časy a jízdní doby, jen prachsprostý spekulace:-D a stejně by to stačilo:-D

S těma intervalama souhlasím!

(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)

(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 09:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci brát nikomu iluze, ale úvahy o zavedení rychlíků Pardubice-Znojmo, či Olomouc-Znojmo, jsou mimo. To by bylo možná na pořadu dne před 20 lety, ale dnes bude mít MD co dělat, aby udrželo stávající objem "R" vlaků.
Důvod je jednoduchý - Znojmo je jako zdroj či cíl takových vlaků příliš malé. Možná kdyby někdy v budoucnosti jezdil šnelcug Vídeň-Praha via Znojmo. Jinak ne.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3258
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 09:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že Olomouc - Znojmo sice je mimo, ale Havlíčkův Brod - Znojmo (s možností provázání s rychlíky Jihlava - Pardubice) "mimo" není.

Pořád je to do budoucna nejschůdnější varianta provozu na trati č. 241. Zastávkové vlaky tam budou ztrácet smysl (nádraží jsou často daleko od obcí + trať míjí Třebíč), kraje se na zavedení nějakých spěšných vlaků také asi těžko dohodnou, tak bych pořád viděl jako nejlepší řešení, aby to udělalo ministerstvo dopravy, podobně jako nedávno v případě trati č. 124, kde podle vyjádření Ústeckého kraje hradí ty Sp vlaky ve 2 h-intervalu také MD. Krja hradí jen doplňkové vlaky nad rámec tohoto taktu.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 10:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baile_atha: je spoustu menších měst, kde končí rychlíky nebo spěšný vlaky, vůbec si nemyslím, že je Znojmo malý na takovou věc a nejde taky o spojení jen těch dvou měst, ze Znojma by ten vlak jel zaplněnej, protože by nahrazoval dnešní osobáky ob jednu hodinu a zastavoval by např Šumná, (Blížkovice), Mor. Bud., Jaroměřice?, Okříšky...atd, určitě to není nějaká marná iluze. Jak píše David, takový skombinování by dobře zkvalitnilo 241.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 10:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě nějaký fotky z Hevlína a okolí, pak už se stmívalo, tak je to horší kvalita...jen dokumentačka, jindy nebyl čas:-)


Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 10:42:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych rychlíky Pardubice - Znojmo neztracoval. Stát a padat to bude především na vozidlech. Až se podaří na trati 200 prorazit s Desiry, dá se uvažovat o změnách na 238 a následném protahování na jih do Znojma. Do té doby je to asi fikce, neb asi nikdo nebude mít odvahu spustit další linku vozenou vršovickými desiry.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 10:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Důvod je jednoduchý - Znojmo je jako zdroj či cíl takových vlaků příliš malé. Možná kdyby někdy v budoucnosti jezdil šnelcug Vídeň-Praha via Znojmo. Jinak ne.
+) Nejde jen o spojení Znojma, ale nýbrž celého Znojemska do vnitrozemí.
++) Protáhnutí R až do Břeclavi, kde je silný přestupní uzel, ve Znojmě přípoj směr Vídeň a v Hrušovanech přestup směr Láva a Miroslav (patrně bus)...atd...
+++) Pardubice, jako výchozí bod, jsou taktéž silným přestupním bodem. Samozřejmě nepředpokládám, že někdo pojede do Pardubic ze Znojma, ale stejně jako R na 200 bude toto spojení spíše meziregionálního charakteru.

Jen se zeptám, co je krom Desir ještě schválený na SŽDC z toho, cos psal?
Myslím, že už asi nic. Ale neměl by být takový problém během jednoho roku schválit vozidlo s diesl-hydromechanickým přenosem. Tam toho zase tolik k měření není.
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 19:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: já tomu schvalování rozumím jak porodní bába turbíně, ale asi máš pravdu, je to logický...jen někdo musí mít zájem o schválení toho typu vozidel:-)
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 20:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dalo by se uvažovat o propojení těch uvažovaných "R" ze Znojma přes Pardubice až do Liberce. Poptávka po přepravě je ve všech oblastech, kterými by vlak projížděl přibližně stejná. Další variantou by bylo vést tyto "R" ze Znojma také do Liberce,ale přes Kolín a Mladou Boleslav - vím, že zde není všude tak rovnoměrná poptávka po přepravě, nicméně Znojemsko nemá spojení s Mladoboleslavskem vůbec žádné a trať sem vede přímo.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.112
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 21:07:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k dálkovým spojům do Znojma: pokud není vhodné zavedení spojů Pardubice-Znojmo, tak by stálo za úvahu obnovit spěšňáky Havlbrod-Jihlava-Znojmo(-Hrušovany-Mikulov-Břeclav), tentokrát jako kursy rychlíků Praha-Havlbrod-Brno (klidně motovozy ex-Vindobona zavěšené za pražskými rychlíky, ať se odpojení a připojení zvládne rychle). Ve Znojmě přípoj na Vídeň.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 22:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milan11111: no nevím, myslím, že budeme rádi, když se podaří do těch Pardubic, přecejenom, to už by byla pěkná štreka...nevím, jakej na to budou mít názor ostatní.

Z F J: já si právě myslím, že mnohem smysluplnější je Zn - Pce, než nechat jezdit Pce - Jih a Zn - HBrod, takto by to nebylo šťastný. Aspoň to je můj názor. O přípojích ve Znojmě snad ani nemusíme psát, to je jasnačka a shodneme se na nich všeci;-)
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.246.112
Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 22:15:51    Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: I já jsem toho názoru že rychlíky Pardubice-Znojmo by byly asi nejrozumnější (přípoje ve Znojmě od/na Vídeň a v Havlbrodě od/na Prahu beru jako samozřejmost). Ale protože tu někteří psali že tudy cesta nevede, tak jsem napsal možnou alternativu.
Objevila se i myšlenka na protažení budoucích vlaků Vídeň-Znojmo do Havlbrodu, ale protože ty vlaky (aspoň předpokládám) budou vedeny elektrickou jednotkou, tak tudy cesta nevede.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 21. dubna 2009 - 23:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protažení do LBC zní zajímavě, ale:
1) R Pard.-Lbc. vznikly na základě výběrového řízení. Nevím do jaké míry by s tím šlo operovat. Každopádně to čd vyhrály s řadou 843, která je značně nedostatkovým zbožím.
2) Řada 854 s 054 a 954 by zase nestíhala jízdní doby 843+043+943
3) Navíc v dnešní době je moře výluk. Myslím, že by to byl asi kámen úrazu, protože Lib., Vys., Znojemsko, to jsou všechno jednokolejky, kde návazné spoje čekají. Takže by to mohlo mít za následek velké zpožďování a rozvraty grafikonu.

A pokud by chtěl někdo vlakem do Prahy, tak by přestoupil v Brodě, neb je Brod v celou a potkávají se tam R do Prahy a na Prahu. Samozřejmě v celou by tam byl i R Pard.- Znojmo
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11201
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 00:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potřeboval bych poradit. Jel jsem loni v květnu s autobusem z Břeclavi do Znojma a někde cestou jsem fotil na přejezdu tohle:



Je to 850.015 a mě by zajímalo, kde je to foceno. Nevíte?
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
471
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.70.119
Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 00:17:38    Odkaz na tento příspěvek  

Břežany,zrušená žst, nyní zastávka
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3262
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 08:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se to tu nakouslo - ve kterém roce přestaly být Břežany stanicí?
Poprvé jsem tudy jel na jaře roku 1997, a už tam tehdy byla jen jedna kolej, ale působilo to, jako by byla tehdy čerstvě vytržená.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 12:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: já ti neodpovím přesně, jen odhadem kolem roku 94-95, možná to tu někdo napíše přesně.

Z F J: já vím, že to tu někdo zhazoval, ale je to rčitě nejlepší řešení nynější situace, ti co se na to podívají blíž, tak těm je to jasný. A jak píše Happy, kdyby to jezdilo až do Liberce, blbě se to kompletilo:-/

Snad vyjdou ty Pce a co nejdřív, myslíte,že už je šance, že by se něco událo užletos?
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 18:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně si myslím, že spojovat ramena (Pardubice) - Havl. Brod - Znojmo a Znojmo-Břeclav je nesmysl, protože by to jednoduše nic nepřineslo. Oni ty přestupy ve Znojmě podle mě totiž nejsou tak slavný, jak by se mohlo na první pohled zdát. Domnívám se totiž, že většina cestujících má Znojmo jako svojí začáteční (koncovou) stanici, i když o tomhle by mohl více říci někdo místní.

Co se týká prodlužování dále než do Pardubic, domnívám se, že je to další nesmysl. vlaky na Liberec svojí funkci totiž plní dobře a takto bychom akorát vytvořili případné problémy se zpožděními. Stejně tak spojování směrem na Mladou Boleslav je nesmysl, protože poptávka po tomto spojení prostě není a mít po cestě 200 km dva přestupy není nic až tak hrozného....
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 18:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že spojení ramena Havlíčkův Brod - Okříšky - Znojmo a Znojmo - Břeclav by bylo dobré v té situaci, kdy by stála ve Znojmě druhá zastávka (na druhou stranu od centra, než je nádraží, bohužel to na té straně Znojma moc neznám), aby bylo možné jet vlakem z Břeclavi nebo třeba Hrušovan přímo na tu zastávku.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1725
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 21:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad David: Kdysi se mluvilo o zastávce u nemocnice, pak zas u Přímětické ulice, ale dle mě z toho nebude nic.

A co zastávka Nový Šaldorf, ještě se o ní uvažuje, nebo to byl jen výstřel do tmy?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 21:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nuts: dnes bylo jednání o zastávce v Znojmo - Nový Šaldorf, zastávka bude, pokud se nepletu, v délce 170m vpravo trati před zrušeným přejezdem u Novýho Šaldorfu, stavba by měla být dokončena v září a v jízdním řádu bude pravděpodobně od novýho JŘ. Další zastávka ve Znojmě by nebyla přímo u Přímětické, pokud se nepletu stále není odsouzen vznik zastávky u lávky k nové nemocnici ( ostatně nedaleko Přímětický ulice;-) ), ta má být dlouhá jen 100m (teď nechci kecat, ale takto z patra myslím vpravo trati za přejezdem), protože zde nejsou v plánu tak dlouhý soupravy. Původně tato zastávka měla vzniknout k datu zaintegrování znojemska, ale už rok jsem o tom neslyšel, i když by tu zastávka určitě měla význam. Zkusím něco zjistit.

David: o té zastávce jsem psal výš, ale přímý propojení je nereálný, navíc nádraží má skvělou polohu. To raději s přestupem ve Znojmě.

Mates111: tak já jako místní se trošku vyjádřím, v současný době je možná většinou Znojmo jako počáteční nebo cílová stanice, ale to je dáno situací, není moc kam přestupovat a pokračovat, což by se mohlo hodně změnit, lepší nabídkou...když bude kam jet, bude to jinačí. Ale čím dál tím víc bych se asi taky přikláněl k samostatným ramenům...i když bych byl vděčnej za jakýkoli oživení.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 22:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: Tak mě napadá ještě jeden eventuální důvod (ale jen za jisté situace) - snížení počtu potřebných souprav. Pokud by byla pořízena třeba ta Desira, tak by byl tlak je využívat co nejintenzivněji.
Pokud by nedocházelo ve Znojmě k setkávání protijedoucích vlaků, tak by to bez propojení těchto dvou ramen znamenalo minimálně jednu soupravu navíc.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2009 - 22:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: jj, to je mi jasný, já už jsem to někdy dřív taky psal, jediná možnost, že by se soupravy hned vracely zpět s obratem třeba pět minut nebo tak nějak, pak by to bylo jedno. Ono když si vezmeš Znojmo - Břeclav za necelou hodinu, tak by teoreticky při intervalu 2h stačila jedna souprava. Další soupravy by jezdili na sever a ve Znojmě by mohla být jedna záložní. Jinak máš pravdu, za jiných okolností minimálně o jednu soupravu navíc.

Ještě oprava, nástupiště na zastávce Znojmo - Nový Šaldorf bude dlouhý 160m, omlouvám se za chybu, na zastávce bude přístřešek s přípojkou na označovač IDS JMK, v místě bývalýho přejezdu bude zřízen přechod pro chodce. Toť zatím vše k zastávce.

(Příspěvek byl editován uživatelem kubam.)
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 00:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak původní SZZ v ŽST Znojmo bylo včerejším dnem definitivně vypnuto z činnosti.
januch1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.160.52
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 12:48:58    Odkaz na tento příspěvek  

Pavouk: Ano, včera v 16:30 ukončil službu signalista na St1 a předal vše potřebné výpravčímu. Ode dneška jsou oba signalisté na provizorním stanovišti naproti St2 vedle boudy posunovačů Cargo. Dva dny zpátky se dodávali na výměny závaží a žluté se přetírali na černobílo. takhle situace potrvá cca dva týdny. Zajímavé je že se od každé seřaďovací koleje umísťují kromě ranžírek i výkolejky (dokonce i z depa).
Eancode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 14:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nenašla by se u někoho fotka ze znojemského St1? Zajímalo by mě, jak to vevnitř vlastně vypadalo.
[honza@postak ~]$ ping6 -c 4 -i 360000 2002:5762:b1ae::2088:3304
PING6(56=40+8+8 bytes) 2001:7b8:2ff:1d5::2 --> 2002:5762:b1ae::2088:3304
8 bytes from 2002:5762:b1ae::2088:3304, icmp_seq=0 hlim=19 time=1240514571864.345 ms

A zkuste si někdo stěžovat na 60 ms ping do internetu.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 19:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakra to je smůla!!!! Před čtvrthodinou projel Tetčicemi konvoj British Army ůzřejmě na cvičení do Náměště, vpředu dva kocouři a vzadu brejle... Bylo tam asi 10 tanků, vůz s vojáky a asi 20 aut.
A já prosím u sebe zrovna neměl ani telefon. To je k vzteku!!!
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 19:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

januch1: Výkolejky jsou navzženy kvůli zajištění přímé boční ochrany. A v noci se hned jedna výkolejka vyzkoušela v praxi.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 20:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cvičení do Náměště...10 tanků

Do Náměště s tankama?!
Worst renaissance fair ever!
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 20:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huffnagell: vpředu dva kocouři a vzadu brejle

Memá prosím někdo číslo té vlakové bangle ? Chtěl bych si to poznamenat k fotkám a mám jen číslo přípřežní 742.250 a postrkové 750.022.
M286.1032
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 21:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík: nevím v jakém složení to jelo dnes, ale včera také náklad se 742 345+198...

Pochlubíš se?
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Chcete zarámovat fotku Vaší oblíbené lokomotivy? Žádný problém! Pro více informocí pište na e-mail.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 21:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

halfmister:byly to takové malé BVP nahoře s kanónem, nevím, jak bych to odborně nazval - z vojny jsem už nějakej čas doma...:-)) Vzadu nákl. auta + Land Rovery, všechno British Army, uprostřed osobní vůz, stříbrná barva, typ nevím, byla to chvilka. V Náměšti začíná 27.4. velké voj. cvičení Flying Rhino 2009, možná, že těch převozů bude víc. Každopádně musí hoši jet zpátky...
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 06:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bytls: Zkusil jsem vylučovací methódu a vychází mi z toho na ten včerejšek dvojče 742.250 + 742.134

Pochlubíš se?

Čéče nevim, jestli je vhodné zrovna na k-rep dávat takový paparazzi fotky transportu výzbroje britské královské armády. Nerad bych od Johna Huttona dostal přes držku.
M286.1032
754_037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 09:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík:
Jel sem kolem toho, ale nevšiml sem si čísla 742, ale nakonec sem vysondoval 250+134, takže vylučovací methóda byla správná.
FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ

http://brejlofil.ic.cz/

Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 20:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepík:nevim, jestli je vhodné zrovna na k-rep dávat takový paparazzi fotky

Stačí na e-mail
Dík
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... no prostě stroje z LD Jihlava
Chcete zarámovat fotku Vaší oblíbené lokomotivy? Žádný problém! Pro více informocí pište na e-mail.
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 08:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eancode:jasně, že našla
Eancode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 13:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zv94: Hmm, díky, zajímací...
Dědeček pracoval ve Znojmě u dráhy, už si přesně nepamatuju co dělal, ale mám dojem, že školil snad signalisty nebo něco podobného. Občas mě vzal do školící místnosti, když to ještě fungovalo. Ale na stavědlo mě nikdy nevzal...
[honza@postak ~]$ ping6 -c 4 -i 360000 2002:5762:b1ae::2088:3304
PING6(56=40+8+8 bytes) 2001:7b8:2ff:1d5::2 --> 2002:5762:b1ae::2088:3304
8 bytes from 2002:5762:b1ae::2088:3304, icmp_seq=0 hlim=19 time=1240514571864.345 ms

A zkuste si někdo stěžovat na 60 ms ping do internetu.
Thomas11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 14:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavouk: slyšel jsem, prej skákala modrá Cargová cokoliv kamkoliv

něco ze sobotní Miroslavi:
Taurus4you
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 14:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>>>Thomas11<<<
Ty jsi z Miroslavi nebo z okolí???
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 15:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No když tady čtu návrhy na železniční spojení Znojma se světem, nestačím se divit. Osobně to vidím daleko méně růžově. Potenciál má akorát spojení Břeclav - Znojmo, spojení do Jihlavy je tak na umření a do Brna je to stejné. Pokud by se měla obnovit přímá vlaková doprava mezi Brnem a Znojmem, tak jedině po nové, hypotetické trati Novosedly - Vranovice. Pak by na tom vlaky byly mnohem lépe než autobusy v současnosti a troufl bych si říci, že lépe než IAD. Jenže to je můj hezký sen, kterého se asi nikdy nedožiji. Škoda. Budu rád, když se někdy dožiji nové dvoukolejné trati Brno - Přerov.