K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 02. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 02. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 15:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zugexpert: koukni třeba na příkladné Německo, když budeš chtít z Norimberka do Drážďan, nejlíp vyjde RE a to taky není to nejlepší na 4 hodinovou cestu, mě se v něm navíc nedělá nejlíp.
Osobně je právě LE v business class moje volba číslo 1 - radši budu v něčem novém, i když to sebou trošku háže, než v notně opotřebovaném "nadvlaku" co akutně potřebuje GO interieru.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Zugexpert
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.180.185
Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 16:06:22    Odkaz na tento příspěvek  

Regio Swinger - souhlas, taky jsem z něj jednou odcházel trochu zelený. Ale to bylo klopením a ne podivným chodem celého vlaku. Co se týče interiéru SC, nepřijde mi zatím, že by byl na výměnu. V německém ICE mi to přišlo o dost ošumtělejší. To je ale samozřejmě hodně subjektivní a asi se bude lišit souprava od soupravy. Business class u LE jsem nezkoušel, a ani nemám za ty peníze úplně v plánu (cesty si platím za své, nejedná se o služební cestu), ale to kodrcání tam bude předpokládám stejné, nebo se liší u jednotlivých vozů soupravy?
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 18:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: RJ sice zim přežil už několik, ale za cenu stamilionové ztráty. LE nevím, jestli přežije zimu, ale jeho ztráty jsou ještě vyšší (je rád, že je v provozním zisku, ale jím slibovaná výnosnost investice v řádu 10-15 % je tatam, když vlastně ani ty jednotky ještě nezačal splácet..). Oba bez vyhlídky na obrat v dohledné době. ČD jistě prohloubilo ztrátu z provozu v této relaci také, a nedivil bych se, kdyby to bylo opět ve stovkách milionů.

Jinak mám pocit, že se mi někteří snažili vnutit, že jezdit na vlastní triko musí být ziskové, když do toho oba jdou (pánko Jančura a Novotný) a že já neumím na rozdíl od nich počítat. Tak ať si udělá každý obrázek sám.

T.H. kapacita objednaná až po termínu ročního GVD už je "dodatková", čili přihlíží se k ní až po konstrukci dříve objednaných vlaků... čili LEO teď už to původně objednané ZSSK nedostane.
Tak to není žádná novinka, ale nepředpokládám, že by ZSSK dále o ty trasy stálo. A ono nejde, aby ZSSK objednané trasy uvolnilo a LE si je dodatečně objednal? Ale on nic neobjedná, teď má alespoň záminku Slovensko odpískat. A může dál rozmýšlet, co s těmi nevhodnými jednotkami dál podnikne.
(Jinak jestli se těmi návrhy vůbec někdo zabýval, tak ho určitě napadlo, kde se každý den vezme tolik cestuchtivých Košičanů, aby zaplnili vlaky 7:56, 8:08 i 8:14..)

Ono je to asi celkem jedno, spíš by mě fakt zajímalo, proč měla ZSSK spolupracovat s LE? Aby si pod sebou podřízla větev?
Duchodce_z_vysočiny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 12-2010

Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 18:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spíš by mě fakt zajímalo, proč měla ZSSK spolupracovat s LE? Aby si pod sebou podřízla větev?
to by mě taky zajímalo
S tím kolik lidí by jelo do Košic bych neřešil, dopadne to jak v čechách na Ostravu, kdy moc nových lidí nepřišlo jak se tradovalo, spíš ubude u jednoho dopravce a nahrne se k druhýmu, no nahrne, on to stejně žádný zázrak nebude, Praha-Košice je snad nejideálnější jet přes noc v leže, to soukromníci zatím nenabízí ale najde se i spousta lidí na denní cestu viz Ex/EC Košičan. Rozhodně na téhle trase prohraje na plné čáře LE se svojí trmvají, která je absolutně nepoužitelná na takovou štreku, snad jen, kdyby vymetal kdejakou díru jako rychlíky a bral spíš úsekovou frekvenci a ne aby projížděl Pardubice a jim podobná města,
Bych navrhoval stavění Praha hl.n.(Libeň)-Kolín-Pardubice-Ústí n.O.-ČT-Zábřeh-Olomouc-(Přerov)Hranice-Studénka-Svinov-hl.n.-Bohu mín-Karviná-Č.Těšín-Třinec-Mosty-Čadca-Kysucké Nové Mesto-Žilina-Vrútky-Kraľovany-Ružomberok-L.Mikuláš-Poprad-Spišská Nová Ves-Margecany-Košice, možná by to jel tejden, ale tu místní frekvenci by posbíral a vydělal by možná víc než kdyby stavěl jen Praha-Olomouc-Ostrava-Žilina-Vrútky-Košice či co má v plánu
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6204
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 21:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koreň: nebýt MD, už by jeho vozidla jezdila v modrém šatstvu.[proud]

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 21:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, tak já si dovolím zavtipkovat, ať mají někteří vodu na mlýn i do budoucna: [happy]

Podle mě LE nepřežije zimu. Vzhledem k nelepšícím se hospodářským výsledkům se od něj odvrátí investoři (už jim nebude stačit ve výročních zprávách uvedený rostoucí počet fanoušků na FB), jejichž pohledávky budou následně uspokojeny prodejem jednotek neznámo kam [happy]

Prosím o zkopírování tohoto příspěvku do této diskuze za 2,5 roku.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 22:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zugexpert: Taky si to platím sám, většinou mám možnost koupit v předstihu, protože vím, kdy a kam pojedu. Jezdím tedy jen Praha - Olomouc a 300 - 350, dnes většinou 399 mi nepřijde moc.
Když si vezmu za kolik jsem jezdil kdysi dávno ještě s příplatkem na EC Košičanem, tak je to pořád hezká cena.
Zugexpert
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.180.185
Odesláno Pondělí, 16. června 2014 - 22:51:55    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Tak to buďte rád. Já to vím maximálně 3-4 dny předem a potom je cena co jsem se teď díval +/- 499 Kč, to pro mne nedává smysl. To pojedu raději SC za 330 Kč, za těch 170 Kč můžu s klidem dát oběd i s pitím a ještě tam budu o půl hodiny rychleji.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 17. června 2014 - 18:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zugexpert: no trošku to občas jde srazit dobitím si kreditu, kde dostaneš bonus a pokud si zařídíš i smile kartu k Leošově účtu, tak i za jízdu se pak přičítají body (v některé dny dvojnásobné) posléze vyměnitelné za kredity. Dřív bylo, že za 1000 10% nahoru a jízdenka v business jako dárek. Teď už chtěli 1500. S tou 1000 a jízdenkou do business grátis to pak vyšlo tak, že si sice kupoval přes 400, ale reálně jezdil pod 300.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Rail
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2014

Odesláno Středa, 18. června 2014 - 15:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při nedávné cestě Praha - Přerov jsem využil Lea třídy Economy, přidám tedy pár postřehů. Personál relativně příjemný, žádný problém nebyl. Interiér čistý, na pohled příjemný. Díky absenci přepážek se zdá souprava prostorná, klimatizace OK.

Velmi nemile mne však překvapilo houpání a vlnění soupravy, na některých úsecích i relativně velký hluk od podvozků. Tohle se fakt nepovedlo... Nicméně vypružení jakobsů se bez větších konstrukčních změn (a peněz) při projektování asi moc upravit nedalo. Na horším svršku to házelo fakt solidně. Porovnám-li cestování v é-šusu i na rozmr..né trati, tak Flirt těžce prohrává. Jak by na tom bylo třeba podvozkové Desiro Mainline nedokážu posoudit.
Sedačky byly překvapení číslo dvě. Seděl jsem v Ečku, sedadla za sebou. Místo na nohy i při mé výšce OK, ale samotná sesle byla taková...divná. Za celou cestu jsem v ní nemohl najít příjemnou polohu, přičemž problémem nebyla ani tak šířka, jako spíš vzpřímenost a celkové tvarování. Anatomicky je tvarovaná tak pro bezrukého kvasimóda s třikrát zalomeným krkem. Trochu mi to připomínalo klasické B ČD, kde si na prosezené koženkové sedačce člověk normálně a pohodlně nesedne a jako bonus pomalu ale jistě sklouzává na podlahu (ovšem záleží na tvarování prosezení [lol]). Podobně, jako ve Škodovkách (hlavně Octavii), kde se po hodině cesta začíná měnit na praktikování kamasutry a hledání použitelné polohy za volantem.

Občerstvení ani Wi-fi jsem nevyužil, tedy nehodnotím.

Na tzv. palubní služby nejsem moc zvědavej, takže při výberu rozhoduje především rychlost, pohodlí a cena. Economy opakovat nebudu, možná ještě zkusím Business, zatím však Leo propadl. Příště raději v rakouské ojetině (modré/žluté), než v moderní švýcarsko-polské tortuře za 9,90 s vysmátým klubem [proud].
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 18. června 2014 - 15:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail:jako ve Škodovkách (hlavně Octavii), kde se po hodině cesta začíná měnit na praktikování kamasutry a hledání použitelné polohy za volantem. Zajímavý, já s tím nemám problém, Octavii mám a občas s ní jezdím i celý den prakticky v kuse. Asi záleží taky jaké sedačky ta která konkrétní Octavia má a taky ne všem může vyhovovat. Víc lidí-víc názorů to bude asi ten problém, já třeba bych se nikdy ani neopřel o Hyjundaee poctivé české auto z Nošovic a jím podobným pro mě střepům, jiným se zase líbí.

http://www.youtube.com/user/277slovan#p/u


S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 18. června 2014 - 16:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Esli von nemluví o zadních sedačkách, tam je to v Koktě fakt tragické. Naopak vepředu považuji produkci VW Gruppe za to nejlepší, co je k dispozici, samozřejmě s výjimkou specialistů jako Recaro.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Středa, 18. června 2014 - 16:49:55    Odkaz na tento příspěvek  

ad Zugexpert : ve Švýcarsku mnoho tratí na nichž se dá jezdit více jak 130 moc není, v podstatě ty NBS Mattstetten - Rothrist, Basistunel Lötschberg.
Jenže tam vozidla od pana Stadlera (zatím) nejezdí, nasazují se v regionální dopravě S-Bahn s častými zastávkami ...

ad Rail : sedačky - co si zákazník (majitel) objednal, to má.
"Není všechno zlato, co se třpytí", praví české přísloví ...
Rail
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2014

Odesláno Středa, 18. června 2014 - 16:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portabohemica: Mne se zatím nejlépe sedělo v Saabech, BMW a VW, dobré jsou i některé nové Fiaty. Zmiňovaná Octavia je druhá generace, rok asi 2004? Výbavu netuším, tak něco uprostřed [biggrin] (služební vůz). Z Fabie II. jsem málem dostal psotník.

Nedávno jsem též poprvé vyzkoušel Pindo ČD a překvapil mne podobný problém s vrtěním vozu. Ve 160 km/h se na dobrém svršku celý vůz třásl a silně vibroval. Tady se však asi jednalo o špatný technický stav konktérní jednotky/vozu, protože to byl fakt docela hardcore.

Velmi příjemné posezení (i poležení) je též v sesli sedmičkového brejlofce. Čímž se dostávám k naprosto nevyužitému potenciálu v soupravách Lea. Při jakékoliv jízdě je vždy jedna sedačka naprosto nevyužita, a to na zadním stanovišti ve směru jízdy. Takové mrhání místem... Na tuto sedačku bych zavedl novou třídu Extra s hodně tučnou cenu. Uzavřená soukromá kabina, exkluzivní výhled, kvalitní polohovatelné (švýcarské!) křeslo, osobní stewardka...A pak se přímo nabízejí dvě místa na WC. Samozřejmě za zvýhodněnou cenu se smajl klabem [lol].
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 18. června 2014 - 17:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A v Německu dá a přesto tam serou ty jejich uni sedačky, aby to bylo co nejvíc stejný a tím pádem levnější
Rail
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2014

Odesláno Středa, 18. června 2014 - 20:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jste narazil na Německo... Při jízdě z Regensburgu jednotkou Coradia Continental Agilisu si nevzpomínám na podobné vrtochy, byť je to v podstatě alstomácký Flirt. Odhadem to jelo 140 až 160, velmi klidný chod a famózní akcelerace [jidlo]. Jestli v tom tedy u nás nebude mít prsty (byť nový) svršek SŽDC [kladivo].
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 18. června 2014 - 21:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail: to jo, tam se většinou jede tak, že to vypadá, že vlak jede na magnetickém polštáři a ne po kolejích, mě šlo v tom příspěvku spíš o todle
Marek3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 21. června 2014 - 15:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, nemá někdo z Vás oběhy souprav LE? Děkuji.

Andulka "Ančí" = + 21.8.2010 - NEZAPOMENEME !!! :-( :-( :-(
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2008

Odesláno Sobota, 21. června 2014 - 18:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek 3:

1352/1361
1354/1357/1364/(1367)
(1351)/1356/1359/1366
1353/1360/1363
1350/1355/1362/1365
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 19:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na 1360/1363 jednotka 480.005 a díky průseru u Zábřeha jsme přijeli do Prahy v 17:35, takže obratový 1363 měl psaných +70 z Prahy. Realitu nevím.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 19:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: realita: LE 1363
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 22. června 2014 - 20:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.4koridor.cz/archives/18055/

Jak se jezdí do Ostravy [happy]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 17:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem měl konečně čas si prohlídnout ty návrhy a vzhledem k dnešku je třeba zajímavý spojení Olomouc - Poprad (Košice), dnes jen Košičan a noční, Leoš to má zvládout za 4 hodiny, tedy asi o půl rychleji jak dnes a to není zlý, navíc v docela dobrý časy.
Tommik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2013
Odesláno Pátek, 27. června 2014 - 18:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Ten jízdní řád ale není vůbec definitivní. Je to vyloženě nástřel. Bude se jednat ještě o přidání zastávek. A kdo ví jestli vůbec do těch Košice vyjede. Tohle mi bylo napsáno přímo od Lea.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3395
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 28. června 2014 - 23:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda že není trať z Velkého Oseka do Hradce Králové dvoukolejná. Dokázal bych si Leoše představit právě tam.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 08:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leošovy jednotky nemůžou jezdit na jednokolejných tratích?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3396
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 10:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, tím byla především myšlena nedostatečná kapacita při provozu na jedné koleji..

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 10:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tam v hodinovém taktu dnes projedou soupravy ČD, proč by tam náhradou za ně neprojely soupravy LE, i když je to jen jednokolejka? Časy by přece zůstaly stejné.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8325
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 11:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty jednotky ve stavu v jakym jsou, t.j. pro dalkovku s tu a tam zastavenim, jsou pro v podstate regio se zastavenim po 15-20 minutach a s velkou vymenou (nbk, cnc) temer nepouzitelny. Malo uzkejch dveri, bez prostor na zavazadla (zrovna tady byva kol i kocarku hafo) a v zime tam asi budou cestujici pri kazdou chvili otevrenejch vsech dveri fasovat vataky.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3397
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 12:01:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Typ tohoto vlaku je skutečně na příměsto. Nevím sice jak je to průchodností u tak úzkých dveří, ale pro zbytečné otevírání dveří, by mohl nainstalovat samostatná tlačítka - pokud je tam už nemá?!

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Rail
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2014

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 14:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Odkládací plochy na zavazadla má Flirt u dveří. Místo na kola/kočárky lze udělat mírnou úpravou interiéru v okolí dveří.
Vaťáky netřeba, počet dveří na délku jednotky není tak velký, aby docházelo k masivní výměně teplého a studeného vzduchu. Plus provozní režim dveří léto/zima.

Bevelo: Výměna cestujících skrze jedny Leo dveře bude pravděpodobně rychlejší, než výměna skrze dvoje ČD Bdt dveře. Ač jsou flirtí dveře jednokřídlé, jsou poměrně široké a nástup je velmi pohodlný a rychlý. To se však nedá říct o "škvírách" na konci bédétéčka, kam se i zdravej člověk chvíli sápe, zvláště z nízkých peronů, kterých je na Pha - HK mraky. Nezmiňuji už ani starší lidi, kdy nástup/výstup dvou špatně se pohybujících důchodců znamená zablokování jedněch dveří i na půl minuty. Nástup/výstup s kolama/kočárkama dtto...

Naopak mi tato konfigurace jednotky připadá na výkony R/Ex Pha - HK/ČB/Plzeň/Ústí úplně ideální.
Troufám si tvrdit, že kdyby Leo utekl z ekskluzyvní linky na Votravu, kde pro tři dopravce prostě není dostatek cestujících a zamířil zrovna na ten HK či Ústí, měl by natřískáno po střechu i za relativně vyšší ceny, než jezdí teď. ČD si mohou dovolit syslit lepší vozy proti konkurenci na jedné trase, ale když se soukromníci rozptýlí, vozy uže nět! A to se bavím o provozu na vlastní triko, nikoliv o dotování.
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 14:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Troufám si tvrdit, že kdyby Leo utekl z ekskluzyvní linky na Votravu a zamířil zrovna na ten HK či Ústí, měl by natřískáno po střechu i za relativně vyšší ceny, než jezdí teď.

Problém je v tom, že oproti Vostravě čeká Leoše na těchto linkách modrá konkurence s dotací >100 Kč/vlkm . Myslíte že by ČD obratem nezavedly nějaké hyperakční relační jízdné, kterému dá průměrný český šetřílek přednost i za cenu koženky v B(dt)?
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 15:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_antonio: pokud by tam přišel Leoš, nepřišly by ČD tímto krokem o dotaci stejně jako v případě Ostravy?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3591
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 29. června 2014 - 22:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: To by závislosti od toho, aký by na MD ukázal JŘ. Ale bojím sa, že by beztak ukázal taký, že by ho na MD po správnosti odkázali do výberka...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 06:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na MD po správnosti odkázali do výberka...
Na MD dávají nějaké výkony prostřednictvím výběrka?
SIM25
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.0.30
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 08:16:51    Odkaz na tento příspěvek  

Leošovy jednotky by se spíš hodily na trase Praha - Pardubice - Hradec Králové.
Časově to vyjde rychleji než přes Velký Osek a až bude dvojkolejka HK-PCE, tak ideál...
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 7-2003
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 10:05:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SIM25: zbytečnost, to mezi Prahou a Pardubicema a Pardubicema a HK jezdí málo vlaků?
Tady lidi dělaj, že všichni lidi jezdí jen HK - PHA a mezistanice jakoby neexistovaly
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 10:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Nie, ale prevádzať celú linku do režimu open access na základe toho, že si niekto niekde namaľuje 4-6 open access spojov by, snáď sám uznáte, bolo nerozumné. Takže jediné čo by MD mohlo urobiť je prehádzať poradie chystných výberiek tak, aby trate, o ktoré je už teraz záujem viac dopravcov, išli ako prvé...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 10:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže jediné čo by MD mohlo urobiť je prehádzať poradie chystných výberiek
Rozumím, vám jde o to takovému dopravci dokázat zabránit v ježdění s výmluvou, že na trať X-Y bude výběrko, které samozřejmě jako předchozích patnáct let žádné nebude a přímým zadáním to samozřejmě nikdo mimo ČD dostat nemůže. Ano, to je dnes běžně používaná taktika.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3598
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 10:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Zájdite k psychológovi. Toto už môže byť aj paranoja.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1400
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 11:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je dnešní realita v této zemi. Vy jste snad viděl nějaká výběrka? Zájdite si k psychológovi, to môže byť halucinácia alebo aj obsesia.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3599
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 12:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Začínam byť o vašej paranoji presvedčený. Ale nie som odborník, tak Vám môžem len odporučiť odborníka navštíviť. A pridajte si k tomu prvú triedu základnej školy. Pretože s pochopením písaného textu máte tiež problém. To, že v súčasnej dobe (a bohvie ako dlho) žiadne výberové konania nie sú/nebudú s tým príspevkom nijak, nijak, naozaj nijak nesúvisí. To tam vidíte len Vy.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 12:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prehádzať poradie chystných výberiek
To, že v súčasnej dobe (a bohvie ako dlho) žiadne výberové konania nie sú/nebudú s tým príspevkom nijak, nijak, naozaj nijak nesúvisí.

Tak nejdříve píšete o tom, že na MD mají prohodit pořadí chystaných výběrových řízení. T_._H_. vám odpoví, že žádné výběrové řízení v dohledné době nebude a vy v dalším příspěvku najednou tvrdíte, že vlastně o žádná výběrová řízení nejde. Takže se zkusím zeptat. Co to vlastně na tom MD měli udělat?
Výběrová řízení v praxi
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3601
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 13:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv: Tak si to ešte raz prečítajte. OK uznávam, mal som za tú vetu prehádzať poradie chystných výberiek ešte doplniť poznámku (aby to pochopil aj T.H.) (ak sa teda nejaké chystajú). Do toho, či sa nejaké výberové konania chystajú nijak nevidím, a síce by som ich ako daňový poplatník videl rád, ale keďže nemám volebné právo, tak to ani neriešim.

Len sa desím toho, ako by dopadla doprava, keby sa na každej linke, o ktorú aspoň trocha zavadí nejaký súkromník, zavádzal open access. Toť vsjo.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1403
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 14:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ako by dopadla doprava, keby sa na každej linke, o ktorú aspoň trocha zavadí nejaký súkromník, zavádzal open access
No já jsem si hlavně nevšiml, že by tu někdo normální chtěl zavádět open-access na všech linkách, o které zavadí soukromník, to je zas jen nějaká potřeba podsunout nevyřčené a horečně s tím polemizovat. Ale to ukolébávání "počkejte do zimy, spadnou a výběrka budou" už po patnácti letech lží holt nefunguje.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 14:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Je vidieť, že keby ste nemal paranoidnú túžbu všetko na niečo obracať a za všetkým hľadať nejaké politické spiknutie v prospech ČD, tak by sme na koniec ani neboli ve při.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3398
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 15:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Tomáš už začíná magořit, a v názorech stejně nestabilní jako Nebureš Andrej: "budeme mít vyrovnaný rozpočet.., no, myslíme si, že jej vyrovnaný být budeme.., každopádně ale nevíme zda toho docílíme..!" Tomíku, Tomíku, ten boj za soukromé dopravce už se ti nějako vytrhává z kontextů [happy]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8330
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 30. června 2014 - 16:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak hradecký rychlíky - stejně jako ta Vostrava - žijou z úsekovky. CnC - HK (v Iredu), Pce/Nbk - Praha vesměs na IN100. HK - PH je zajímavá tak pá/ne u poloviny vlaků (a to ještě nezanedbatelnej přestup z 040 v CnC). To by mně fakt zajímalo jakou tarifní nabídkou by openaxes oslovil ty denně dojíždějící úsekáře.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1542
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 11:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Skôr vaša nenávisť k T.H. vám spôsobuje, že vidí v jeho príspevkoch to, čo tam vidieť chcete.
Bůvolo: Co to znamená "vytrhávat se z kontextů"? Já sice chápu, že jsi současně grafoman a dysgrafik, ale co kdyby sis ty kokotinky psal sám pro sebe doma a nezveřejňoval je?

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3611
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 12:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S4991023: A teraz kto vidí čo a kde? Keď po slovensky neviete, píšte česky, ja s češtinou nemám najmenší problém. Ale tým, kto z môjho príspevku v zmysle, že je nerozumné zavádzať na nejakej linke open access len preto, že sa o ňu začne zaujímať súkromník, spravil potieranie konkurencie a komplot v prospech ČD, bol T.H. Prečítajte si ešte raz tú diskusiu, a poriadne. Ak tomu nerozumiete, preložím Vám to do češtiny.
průvodčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.221.23
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 13:11:12    Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Souhlas,
HK - CnC je většina cestujících s IDS, důchodci s IN-Senior z nákupu, a pár zloudilých jedinců a nějaké tratovky
HK - PHA: studenti, akční jízdenky + IN-XX
CnC - přestup lidí z/na 040, dost často přestup v LnL na Ústí
Pod: Tratovky, většinou do Phy
Nbk: viz. Pod + lidi směr MB
LnL: Tratovky + přestup na Ústí

Velký procento jsou na téhle trati tvoří tratovky, zejména ti co dojíždějí do Prahy, pak studenti (tratovky a PA + NE) a pak úsekový cestující. Tady se asi nedá podnikat na cestujících, kteří jedou na velkou vzdálenost. Lidí kteří jedou HK - PHA je hrozně málo, část jich jezdí přes Pardubice, ovšem rvát na 031 další vlaky je šílenost, už ted je to ucpaný a zpoždění se dost často přenáší na další vlaky.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 01. července 2014 - 23:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: Pištík, ja som vedel po slovensky, keď ste vy ešte ani neboli na svete.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3622
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 00:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S4991023: Tak sa buď doučte časovanie slovies, alebo si lepšie kontrolujte preklepy [crazy]
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 07:11:22    Odkaz na tento příspěvek  

jestli on tomu metransu trochu neujel vlak, když je tu 2.7. reklama na kurz od 1.7. :-) Pro samej boj s ČD (a dobro národa, samozřejmě, Babiš s Jančurou nezvládnou všechno) zapomínaj na vlastní práci. Jak šlechetné a spasitelské!
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 08:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, komu ujel vlak (vím akorát o náboru strojvedoucích s oznamem, že kurz je už jen od 1.7., takže dále holt už jen ti s hotovými papíry), ale naprosto přesně vím, že to s LEO Expresem vůbec nijak nesouvisí, teda až na potřebu pana hmmm vysírat se k osobě kvůli argumentační nedostatečnosti věcné.

P.S. Mně se podle odhadu "ad-sense" zobrazuje spíš reklama na luxusní limuzíny, čertví čím to bude [biggrin]
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 08:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm: vy myslíte, že tu reklamu sem každý ráno dává osobně někdo z MTR?
Nebo si u nějaké reklamky objednali reklamu na Krepu "od 15.6. do 30.6. včetně", a že to tu visí déle, oni neovlivní?

(třeba reklamu ČD na lídlenky jsem kdysi viděl na nějakém nádraží ještě asi 3 měsíce po akci - a to to nádraží je ČD [crazy] a RailReklam jejich dceřinka)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5942
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 14:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Staré reklamy... relativně ještě nedávno byly k vidění ty s Nečasem na menší daně.[proud]
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 14:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm: Děkujeme za upozornění, vůbec jsme o tom nevěděli, my tady totiž jen sedíme s vyloženýma nohama.
Rád bych vás uvítal v sídle naší společnosti osobně, abych vám mohl předat na znak vděčnosti skromný dárek.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 02. července 2014 - 21:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 02. července 2014 - 21:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zase nesmyslný argument. Cesty na delší vzdálenost budou logicky levnější než na vzdálenost kratší (po přepočtu na 1 km), navíc je porovnávána cena Praha - Ostrava na jízdenku zakoupenou výrazně dopředu (při nákupu těsně před odjezdem je to 295 nebo 329 Kč/350 km, což je cca 0,84 a 0,94 Kč/km) s cenou Praha - Nymburk kdykoliv. (Navíc jízdenka Praha - Nymburk je vybrána zjevně účelově, neboť je to 49 km a zlevněné včasné jízdenky poskytují ČD až od 50 km včetně...) Nehledě na to, že 1180 Kč za Pendolino, to asi dotyčný "nezávislý znalec" rozpočítal náklady na Pendolino jen po dobu odpisů, ne? To jako ten vlak má trvanlivost osm let?
Jako věřím, že ČD jezdí podnákladově, ale nevěřím, že RJ a LE nejezdí podnákladově taky a u LE ještě o dost víc (ty ceny od 99 Kč jsou opravdu šílené...)