K-report
 

Archiv diskuse LEO Express do 14. 03. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » LEO Express » Archiv diskuse LEO Express do 14. 03. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6693
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 08:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

objednaly samy od sebe pro LE stojící v Přerově motorové loko, zatímco na vlaky stojící v Drahotuších, Lipníku, Suchdole, Hranicích...
Jak vidíte, sám si odpovídáte. Ale asi pořád nechápete, jaký je rozdíl mezi vlaky, co stihly dojet někam do stanice a vlaky, co uvázly na trati a mezilehlých stanicích, ke kterým se šlo dostat až po postupném odtažení jednoho za druhým.
Nebo si myslíte, že i skrz ucpanou trať to leoš projel?[nene]

Podsouváte něco, co jsem nepsal
Zdá se, že ani nechápete souvislost mezi neplacením daní a stavbou silnic atd.[wink]
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 08:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:antiRJ
Další co mne "nutí" jet jedině ČD. A proč ? Abych musel vícekrát přestupovat ? Nebo jet přes Ostravu ? Cestovat kvůli tomu o několik hodin déle ? Díky, nechci, to si radši vezmu auto.
Když LE nejel (rozbité sklo), jel jsem pendolinem.
Mělo zpoždění a cestovat 6 a více hodin domů již nechci, když je to možno dát za 3-4 hodiny...

Kecy Vám jdou, ale zkuste spíše vyhledat lepší spoj. To ne ? Ale plácat a kverulovat to ano. Musím se tomu smát. Vaše srovnání s hospodou je trochu mimo mísu. Takže dle Vás, když budu chtít do hospody, schválně půjdu tam, kde je méně pohodlí, pomalejší obsluha, je to dále, bude mi chutnat méně? A půjdu tam jen proto, aby ostatní kverulanti, co hájí jen systém "jedné jediné hospody" měli radost ? Všechny ostatní hospody jsou špatné, protože mají třeba méně stolů či číšníků ?

A všichni "kverulanti" zde zapomínají na hlavní věc. "Soukroši" jezdí na své náklady a nedostávají miliardy od státu a nás daňových poplatníků. A když měl soukromý dopravce zájem o dotované tratě, tak se se zlou potázal. Všechno se tady mete pod koberec ČD. A ať jsou dopravci jací jsou, konkurence je třeba jako sůl. Jinak by dodnes třeba asi nejezdily Railjety atd.

A místo aby někdo napsal, že dopravci my měli spolupracovat, uznávat navzájem své jízdenky, jako je tomu jinde ve světě, a stát by měl toto stmnelovat a ne štvát jedny proti druhým. A taky přiměřeně čekat na přípoje (třeba do 5 minut, pokud to nezpůsobí komplikace). Protože kdo na tom vydělá ? Jedině zákazník a pak všichni dopravci, protože budou táhnout za jeden provaz a bude zájem cetující přilákat a ne odlákat ať si jedou autem.......ale jak je bohužel vidět, je tu spousta ČDfilů, kteří stále nemohou rozdýchat konkurenční dopravce a spolupráci si představují tak, že cestující budou jezdit jedině s ČD a jestli pojedete s jiným, zasloužíte si trest.

Děkuji tedy za Vaše inteligentní příspěvky, byly opravdu k věci...dokud budou existovat mezi lidmi takoví, jako jste vy, tak vzájemná spolupráce asi nikdy nebude, i kdyby LE a Regiojet brali lidi s jízdenkami ČD zadarmo....
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 08:40:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:Ohl
Já si nic nemyslím, já tu trať s LE fakticky projel ještě v noci. Při stání v Přerově a čekání na loko ani jeden vlak ČD, co zde stál neodjel, my byli první. Trať na Ovu byla volná mašiny i přes jiskření doskákaly do stanic.
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 09:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A že po cestě LE1363 ho zdržují jiné zpožděné vlaky ČD, načež nabere zpoždění hlavně kvůli nim, už tady neřešíte...

Neřešíme, protože to není pravda. LE 1363 odjel pozdě už z Prahy, cestou zpoždění už nenavyšoval, naopak krátil.
Zpoždění navýšil až poskakováním za EC 1011 dopravce Regiojet.

Kdyby odjel z Prahy včas, dopadlo by to stejně, akorát by za vlakem RJ poskakoval už od Přelouče. [crazy]
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.190.228
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 09:17:13    Odkaz na tento příspěvek  

ad Dohlib bohužel, vy nejste moc chápavý že? Nechcete se vrátit do školy, aby vám vysvětlili význam psaného textu?.¨
Prosím a vy myslíte, že má i Leo zájem na jednání s ČD? A proč toho vašeho úžasného Leoška tahají ČD už tolikrát z bryndy.
Vaše argumenty o tom, kolik má ČD diesel lokomotiv. Vy snad ani nemyslíte. Myslíte, že jsou někde po lesích a když vaše blahorodí pískne všichni vyjedou? Ty lokomotivy zachraňovali situaci po celé ČR.
Brát si jako argument přírodní kalamitu to jste u mě....
Bohužel nemáte argumenty, tak používáte tyhle dětské voloviny.
Další diskuse s vámi opravdu nemá smysl, protože žijete někde na višni a nejste schopen chápat realitu života.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9097
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 09:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"A místo aby někdo napsal, že dopravci my měli spolupracovat, uznávat navzájem své jízdenky, jako je tomu jinde ve světě, a stát by měl toto stmnelovat a ne štvát jedny proti druhým. A taky přiměřeně čekat na přípoje (třeba do 5 minut, pokud to nezpůsobí komplikace)"

Milej pane, tohle tu píše už dlouho spousta lidí a i já jsem to napsal. Dokonce to, jak jsem to jinými slovy napsal cintujete v příspěvku 76.

Obraťte se na kraj. Aby vám zajistil čekání. Pokud takových cestujících jezdí víc a pravidelně tak se tím třeba bude i zabývat.

Nebo jednejte s Leošem aby když je o tolik lepší než ČD zkusil jezdit včas (= měl nějakou vatu v JŘ) nebo alespoň do +10. Ono když se "honí časy" aby to vypadalo jak je někdo rychlej tak to pak funguje leda v zimě když není kalamita a nejsou výluky. To je stejnej případ jako u busníků schopných nalhat do jř jízdní doby vyjezditelný v neděli ráno - u nich to akorát není vidět neb nevedou žádný "aktuální polohy spojů" natož historii zpoždění.

Mch - když si tu jízdenku kupujete na návazný spoj až ve vlaku (což samozřejmě můžete) - tak k tomu vlaku musíte přijít včas[biggrin]. To je podobný jako kdybyste naříkal že vám to ráno ujelo protože jste nedopil kafe a přišel až minutu po odjezdu...
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 09:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

: Neznamy
Občas nechají Regiojet předjet, třeba v Pardubicích. A těch vlaků je po cestě spousta, osobáky z Pardubic do ČT a rychlíky do Brna, pak
za Zábřehem Os Šumperk-Nezamyslice atd.
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 09:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

: žlutý anděl
Opravdu diskuse s vámi nemá smysl. Je pějete ódy na ČD a všichni ostatní jsou pro vás póvl. Nic konkrétního jste nenapsal jen všemu odporujete, a to bez rozumných argumentů.
Naopak si myslím, že taková kalamita nejvíce prokáže, jak se kdo dokáže postarat. ČD tahaly LE z bryndy, když LE vezl personál i cestující ČD do Ovy...nemám dalších slov nad vašimi závěry.
Jste asi expert z nábřeží, ti tam ví vše nejlíp za nejlepší peníz :-)
P.S. Do školy se vraťte především vy. A důvod:
"Ty lokomotivy zachraňovali situaci" nepíše se ve slově zachraňovali tvrdé y ?!?


(Příspěvek byl editován uživatelem dohlib.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 09:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A místo aby někdo napsal, že dopravci my měli spolupracovat
V tomto konkrétním případě se bavíme o čekání vlaků objednávaných MS krajem. To, jak dlouho se bude čekat na který vlak, by měl určovat objednatel, ne dopravce. Na tom, jestli dopravci spolupracují, tedy (v tomto případě) vůbec nezáleží.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.190.228
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 09:56:35    Odkaz na tento příspěvek  

ad dohlib co to melete za kraviny? Kde pěju nějaké ody?Jinak jste přesně typ člověka(pindala), který musí být vše, ihned při kalamitě uklizeno, teď hned, já chci!
Ale je vidět, že vůbec nemáte představy co to obnáší,protože jste sám nikdy nic neřešil. A když má 10 souprav a 300 souprav po celé ČR, tak je to diametrální rozdíl.
Proč tedy pro to něco neuděláte, když tak stojíte o tu návaznost?
Už jste kontaktoval kraj? Ne, protože to by jste musel něco dělat. To už ne co? Pindat tady u klávesnice to jo, ale co něco udělat.
Už asi podesáté vám říkám že dopravce v závaku si nemůže vyjednávat jakékoliv prodloužení a návaznost na jiné spoje. Prosím přečtěte si to třeba 5x třeba pochopíte psaný text.
P.S. pokuty ano ta je nižší byl to jen pro představivost a přesně jsem věděl jak budete reagovat. I když zas tak daleko jsem nebyl od pravdy. Ale to by jste o tom musel něco vědět.

Proto vás vyzývám, udělejte pro dobro věci to, že vyjednáte na kraji možnost, aby navazovali vlaky ČD na kdejakého soukromníka, který někdy raději odříká spoje, když nemá záložní soupravy. Ukažte se jako formát, že něco dokážete. Zatím jste nic neukázal.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.190.228
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 10:00:09    Odkaz na tento příspěvek  

ad Babilon dovolím si menší úpravu:
"V tomto konkrétním případě se bavíme o čekání vlaků objednávaných MS krajem. To, jak dlouho se bude čekat na který vlak, URČUJE objednatel, ne dopravce"
omlouvám se vám ze přebrání vašeho textu, musel jsem pozměnit kousek textu.
Friedrich.S
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2013
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 10:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lokomotivy zachraňovali situaci
aby navazovali vlaky

- Pane, nešli tady vojáky?
- Říká se vojáci, pane.
- Tak dobře, neviděl jste tady jít vojáci?
- To se zas říká vojáky!
- Víte co, jděte s těmi vašemi vojáky někam!
- No vidíte, jak vám to jde, když chcete!
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 10:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

: žlutý anděl
To jsem již dělal. ČD odpověděly, že na vlaky jiných dopravců nečekají. Kraj - ač jsem jim psal do datové schránky, neráčili se ani odpovědět.
Ministerstvo jakbysmet.
A na soudy a žaloby nemám čas, musím pracovat a vytvářet daně, aby ČD mohly dostat víc miliard, aby při kalamitě plakaly, že mají na trati moc vláčků a málo loko...a zarytí jejich fandové je zde obhajovali..

Takže dle Vás omlouváte a hájíte ČD, že jsou chudáčci, co sice berou na dotacích miliardy, ale když mají na trati moc vláčků, nemůžou se o ně postarat, že je jich moc.

To se mi také nelíbí, když LE odříká spoje, ať je to z jakéhokoli důvodu. Proto jsem musel pendolinem. Ale LE nebere dotace.

"Pindáte" tady u klávesnice stejně jako já a ostatní. Vy smíte a já nesmím ? Proč ? Za to, že jezdím s LE více jak s ČD ? A že mám na věc jiný názor než vy ?

Dávejte si tady klidně červené tučné a třeba blikající písmo jak chcete.

Taky jste nic neukázal, jen chcete prudit.

V diskusi má být hlavně diskuse, ne aby se tady člověk prokazoval, jak bojoval proti státnímu molochu. Nebudu to vytučňovat, ať jste vidět hlavně vy, nejchytřejší a nejinteligentnější obhájci systému.
Asi už chápu některé kolegy z práce, co vlakem ne, jedině autem. A sám jsem taky zkusil nespočetněkrát řídit do Prahy, Plzně...

Pokud budou mít všichni pohled na to jako jako vy (to je dáno a přes to nejede vlak-změnit se to nedá-čekat se nebude ani minutu), gumokolů bude přibývat. Taky by se vám líbilo, když vám ujede něco takřka před nosem (vlak, bus, tramvaj), a pak vám řekl, že za minutu zpoždění by mu naúčtoval kraj 10 tis.).
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6694
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 10:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proto jsem musel pendolinem. Ale LE nebere dotace.
Oba berou naprosto stejné "dotace".

konkurence je třeba jako sůl. Jinak by dodnes třeba asi nejezdily Railjety atd.

Kteří soukromí dopravci donutili svým vznikem k nákupu nových vlaků státním dopravcem v Rakousku?
Kteří soukromí dopravci donutil Rakušany před 30 lety mít pohodlnější a lepší vozy než u nás?
Které se ocitly jako o třídu lepší v ČR...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.190.228
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 10:52:24    Odkaz na tento příspěvek  

A při průměrné inteligenci jste nemusel psát na ČD.
Pojedenácté vám říkám že toto může udělat kraj.
A jelikož jste volič, tak si to vyřiďte s tím koho jste volil.
Nuž melete jak kafemlejnek totéž, ačkoliv vám to tady řeklo již několik lidí.
Přijde te mi jak malý harant, co mu sebrali hračku.
Já nemusím nic ukazovat chlapečku, já si totiž nestěžuju jako ty.
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 10:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas nechají Regiojet předjet, třeba v Pardubicích. A těch vlaků je po cestě spousta, osobáky z Pardubic do ČT a rychlíky do Brna, pak
za Zábřehem Os Šumperk-Nezamyslice atd.


Vlaků po cestě je sice spousta, ale jediným, který LE zdržel, byl právě a pouze vlak RJ. Nevím, jak jinak to mám napsat, abyste to pochopil. Navíc v popsaném případě si za většinu zpoždění může dopravce sám (opožděný odjezd už z Prahy).
Kdy se popisované předjíždění vlaku RJ v Pardubicích konalo? Občas v Zábřehu a Třebové se předjíždí.
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:žlutý dábel
Tady se nestěžuje, tady se diskutuje.
Já si nestěžuji, když to nejde, není dobrá vůle a spolupráce, všichni hledají, jak to nelze, místo aby hledali jak to lze. Gumokol to jistí, když se ani zde rozumně bez urážek diskutovat nedá.
A_d_a_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dohlib: Mně je jedno, jakým vlakem jezdíte z/do Prahy, je to vaše volba. Sám přestupuji v Suchdole nad Odrou a občas cestuji i směr Praha (jinak většinou je to směr Ostrava nebo Brno, tedy s ČD) a přemýšlel jsem nad jízdním řádem, jestli bych se večer spolehl na přestup LE-ČD, příp. RJ-ČD v Hranicích (5 minut), jednoznačnou odpověď jsem nenašel...
Pokud bych takto cestoval častěji, určitě bych řešil, aby mězi těmito vlaky byl přípoj, a to výhradně u objednavatele konkrétního přípojného vlaku, v případě Suchdolu tedy u Moravskoslezského kraje, ne u ČD. A vypadá to, že MSK má snahu tyto přípoje řešit. Už dnes totiž existují výjimky: V Suchdole čekají na vlak LE 1357 max 5 minut vlaky 13308, 13364 a 23364. 5minutové čekání je zavedeno také ve Studénce mezi vlaky LE 1353/Os 23314, LE 1355/Os 23316 a LE 1363/Os 23330.
Myslím si, že snaha je, je tedy vhodné obrátit se na Moravskoslezský kraj, za zkoušku nic nedáte [happy]
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

: Neznamy
Odkaz jako důkaz zde vám dát nemohu, je to zakázáno. Ale sledoval jsem to na mapě. V Pardubicích předjížděl Leo Regiojet teď někdy cca týden zpět.
A když vidím, že např. pustí v Moravičan do Červenky Os Šumperk-Nezamyslice, kde jízdní doba je asi 6 minut a na autoblok za ním jede LE, který má v grafikonu dobu 4 minuty a díky tomu, že musí jet za ním pomaleji než 160 a pak čekat až přehodí výhybku a jede to díky tomu déle a zpoždění se tím pádem zvětší. Sledoval jsem to a je to i v archivu.
Ale pochopil jsem, že pro diskutující zde jsou ČD svaté, takže jediný, kdo může zbrzdit LE, nejsou ČD-ti se na trati do Ostravy asi moc nevyskytují :-)), ale jen soukromí dopravci..
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:A d a m
Děkuji, konečně rozumný příspěvek. Jak již jsem psal, obracel jsem se na ně, ale bohužel nestojím jim za odpověď. Zatím se asi kolegy spolehnu na gumokol, i když vláčkem jezdím moc rád.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6695
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spolehnu na gumokol
Udělejte to. Na silnicích není důvod si na nic stěžovat, vždy dojedete ve stejný čas.[proud]
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3027
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl > no, vam uz nekdy vas gumokol ujel pred nosem? [biggrin]

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:Ohl
Nic jiného mi totiž nezbývá, vrtulník a letadlo jsou drahé a busy jezdí dlouho. Autem jsem měl asi vždy štěstí, rekord je 2,5 hodiny...
A_d_a_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 1-2011
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dohlib: Jestli mohu doporučit, zkusil bych tento e-mailový kontakt. Ze své zkušenosti mohu říci, že odpoví [happy]
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 8-2010
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:31:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se to nějak rozjelo nicméně vše důležité už padlo. Prostě ty motoráčky objednává kraj, takže s požadavkem čekání na LE se obraťte na něj. U nás v Olomouckém kraji taky v Olomouci nečekají osobáky do různých směrů na Regiojet a LE. Smiřte se s tím, že pokud chcete jistotu přípoje, musíte jet s ČD. Teď je hrozná móda nadávat na ČD, ale přípoje u nich fungují. A psal jsem i v sousedním vlákně, že jsem byl už hodněkrát účastníkem toho, že jsme v Pendolinu až do Prahy poskakovaly za zpožděným Regiojetem a kvůli toho nabrali 20 minut. Nejproblematičtější vlaky co zdržují jsou opravdu Regiojety, protože už před přistavením v Praze mají i 15 minut. ČD jezdí převážně včas, Regiojet bohužel věčně pozdě. Jinak jak jsem psal, ČD by mohly zase zastavovat v Suchdole, vše by se tím vyřešilo.
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 11:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dohlib:
Nevím, jaký odkaz byste mi měl dávat, odkazy na intranet fungovat stejně nebudou. Stačí mi datum a čísla vlaků.
Bez toho beru, že si vymýšlíte a místo reality jen píšete, jak si přejet, aby to bylo.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.190.228
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 12:02:04    Odkaz na tento příspěvek  

"Ale sledoval jsem to na mapě"
to hodně vysvětluje a navíc to potvrzuje moje podezření.
Kdoví kam jste psal.
Chvílemi mám chuť jim napsat a zařídit to za vás.
Ale to tady pak budete za d....
To vám nemohu udělat.
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 12:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

: neznamy
Je to běžný odkaz od szdc.cz, který si vyhledáte na třeba na google. Sem se ale nesmí dávat, nevím sice proč, ale asi cenzura musí být. Už jsem to tu se snažil dát, ale bylo to smazáno.
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 8-2014

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 12:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

: Honza 7887
Ohledně poskakování jsem to taky zažil jak pendolino za Pernerem. Ale za to odpovídají snad dispečeři SŽDC, aby pustili rychlejší vlak před pomalejší.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6696
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 15:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vam uz nekdy vas gumokol ujel pred nosem?
Ještě ne, ale plno lidem po nezabrzdění ručni brzdou už ano.[proud]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6697
Registrován: 12-2009
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 15:31:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autem jsem měl asi vždy štěstí, rekord je 2,5 hodiny...
Jinými slovy, hodněkrát dojedete v jiném čase. Tudíž to stejné, co kritizujete u vlaků.
A rekordy bohužel na dráze být nemohou. Ono se tam porušení předpisů trestá.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 8-2011

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 17:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A psal jsem i v sousedním vlákně, že jsem byl už hodněkrát účastníkem toho, že jsme v Pendolinu až do Prahy poskakovaly za zpožděným Regiojetem a kvůli toho nabrali 20 minut. Nejproblematičtější vlaky co zdržují jsou opravdu Regiojety, protože už před přistavením v Praze mají i 15 minut. ČD jezdí převážně včas, Regiojet bohužel věčně pozdě

Šotoušku,do kolika vláken ještě tyhle svoje cinty hodláš nacpat a hlavně kolikrát? Minimálně každý den? A kolikrát si na hajzlíku v Pendolínu vydrandíš šulínka nám taky napíšeš? A už máš hotový úkoly?
Rodny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 17:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela mě zaujalo, jak pan dohlib píše, že LE jezdil během kalamity... Já jsem shodou okolností byl oba dva dny v prostoru mezi Bohumínem a Suchdolem (dělal jsem si poznání tratě) a viděl jsem jezdit kde co všechno. Rychlík na Brno v čele s 742, IC/EC od Prahy a na Prahu s 754, rychlík do Brna s 754, pak jsem zaznamenal i snad jeden vlak od RJ, ale LE ani jeden. Pouze v Suchdole se mě ptal panáček v černozelené teplákovce, jestli jedu s Leošem autobusem do Prahy... A v Bohumíně jsem potkal takové dvě krásné zamrzlé černozlaté jednotky s nápisem LEOexpres, ale moc pohyblivě nevypadaly... Takže ono zmiňované odtažení z Přerova byl na několik dní jejich poslední pohyb po kolejích... PS: Docela by mě zajímalo, čím to táhli, když si stěžujete, že u ČD byla ve vlaku zima, ale LEOš asi tím pádem topil...

Nech to para tlačí!
S pozdravem Radim Škopec,webmaster čHž.sk
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 8-2010
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 19:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420: Aby ses z toho nepo... Ale chápu, žlutý nadvlak asi musí mít přednost. Jinak ty zpoždění Regiojetu jsou holá fakta nic víc, denně pozorováno na hlavním nádraží v Olomouci. I na FB Regiojetu přibývá stížnosti na zpoždění. To že to žlutí fanataci vidět nechtějí je věc jiná. Jinak je zajímavé, že LE umí jezdit včas, narozdíl od Regiojetu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Swariner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 20:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Honza7887: Slovo fanatik, bych Vám doporučoval pokud možno nepoužívat. Buď nevíte, co to je nebo nemáte doma zrcadlo. Nic ve zlém.

Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 21:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale chápu, žlutý nadvlak asi musí mít přednost. - co má přednost, je psáno v předpisech. [vypravci]
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 8-2010
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 21:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Swariner: Kdybych byl modrý fanatik tak bych občas nejezdil s LE, nejezdil s RJ (ze začátku jsem jezdil), nepodporoval žádnou konkurenci, jednotný tarif atd. Hlavně mě baví nářky na kvalitu expresů od horlivých zastánců Regiojetu, ČD na lince Praha-Ostrava, když nabízí stejné i lepší vozy než Regiojet.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.88
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 21:35:49    Odkaz na tento příspěvek  

Kdo má zájem, může si zpoždění jednotlivých vlaků za poslední dny prolistovat např. zde: http://www.poloha.vlaku.info/cs/
Z tohoto přehledu zjistí, že vlaky RJ na tom co do včasnosti jízdy opravdu moc dobře nejsou. A když si dá tu práci, může také prostým porovnáním časů daných vlaků zjistit, kdy Pendolino přijelo do Prahy pozdě proto, že před ním šustroval Regiojet. Ale RJ fanatikům toto zjišťování moc nedoporučuji, ještě by mohli poznat jak se věci skutečně mají, a to by jejich žlutému myšlení mohlo způsobit psychickou újmu... [lol]
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 13. března 2015 - 21:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když si dá tu práci, může také prostým porovnáním časů daných vlaků zjistit, kdy Pendolino přijelo do Prahy pozdě proto, že před ním šustroval Regiojet. - Radši bych tiskovou zprávu nebo aspoň stížnost od ČD. Bylo by výhodné, kdyby v Podolance dojetý RegioJet okamžitě zastavil a nechal se předjet?
Neznamy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 02:09:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Leinad:
Bylo by výhodné, kdyby v Podolance dojetý RegioJet okamžitě zastavil a nechal se předjet?

Při striktním postupu ano. Jenže realita je taková, že vlak RJ dojede a není před něj vpuštěn ani po 100 a více kilometrech. Tak laskavě nepřekrucujte. [ko]

V předpisech je psáno nejen o přednosti rychlejších vlaků, ale i o zákazu narušování jiných tras v případě jízdy vlaku těžšího, než pro který je stanoven jízdní řád.
Co to mění na tom, že se předpisy několikrát denně nerespektují? [crazy] Stížností od ČD má DA SŽDC i GŘ stohy. Asi na podpal v kamnech. Nějakému pablbovi na diskuzi to samozřejmě nikdo na vědomí posílat nebude. [lol]
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 02:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale chápu, žlutý nadvlak asi musí mít přednost.
Nikde nepíšu ani o žlutým ani o černým nadvlaku,to jen ty tady onanuješ u nadvlaku Pendolino pořád dokola a v několika vláknech. Jak už se ti snažil naznačit Swariner,jezdi čím chceš,ale všem to stačí sdělit jednou a ne denodenně číst tvoje orgasmy z vlaku ČD.
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2014

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 08:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

:Rodny
"Docela mě zaujalo, jak pan dohlib píše, že LE jezdil během kalamity... ale LE ani jeden. Pouze v Suchdole se mě ptal panáček v černozelené teplákovce, jestli jedu s Leošem autobusem do Prahy... A v Bohumíně jsem potkal takové dvě krásné zamrzlé černozlaté jednotky s nápisem LEOexpres, ale moc pohyblivě nevypadaly... Takže ono zmiňované odtažení z Přerova byl na několik dní jejich poslední pohyb po kolejích... PS: Docela by mě zajímalo, čím to táhli, když si stěžujete, že u ČD byla ve vlaku zima, ale LEOš asi tím pádem topil..."

No já jel 1.12.-první den kalamity ze Suchdolu směr Praha odpoledne. Na nádraží v Suchdole stál rychlík na Brno, pak přijel Landek a další vlak, LE přijel k budišovksému nástupišti. To proto, že v Polomi na přejezdu byla nějaká nehoda. Za hodinu se to rozjelo. Jenže Landek zůstal viset před námi někde před Olomoucí. My dojeli do Přerova, občas to zajiskřilo. V přerově jsme zůstali stát, ale strojvůdce se nipíchl na trolej a topilo to i svítilo. Pak přijel další LE, který bohužel netopil. Spojily se obě soupravy, do Prahy byla dále cesta neprůjezdná, přesto kdo chtěl, LE zajistil autobus, jinak zpět na Ostravu-přujely 2 loko Slezkomoravské žel. dráhy a obě soupravy jely do Ostravy. 2.12. další den kalamity již soupravy nejezdily, neboť buď byly zamrzlé nebo byl personál unaven a místo toho zajišťoval busy.
Takže štěstí v neštěstí, v Premium jsem měl teplo a nápoje i pohodlí zdarma, jen to čekání na odtah.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 08:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proc CD stejne nezajistily autobusy a neodvezli lidi z toho Landeku? Ze by rozdil mezi vozenim substratu a cestujicich? :-D
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 10:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ehm. Třeba protože bylo náledí a nebylo jenom na železnici, ale i na silnicích? Řekl bych, že autobusáci prostě řekli nasrat, do těch sraček nejedu. A to se pak blbě shání autobusy, které by odvezly lidi z desítek až stovek souprav...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.190.228
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 11:20:04    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám pokračuje ukájení nad kalamitou. Najednou jsou všichni chytří, jak to kdo měl udělat. Jo po bitvě je každý generál. Přitom tihle pindalové seděli doma v teple a podělaný, aby jim nepřestal jít proud.
Opět Leo a ty jeho "4" soupravy, na to dokáže sehnat každý debil pár autobusů na náhr. dopravu.
Ale ČD převáží desetiticíce lidí a tak je o mnoho těžší sehnat autobusy. Kde by jste je vzali. Kde do toho vezmete řidiče.
Opravdu někteří se chovají tady jak primitivové, co snad nežijí v realitě života.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 12:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja jsem si ten podvecer uzival reality zivota na ceste z Brezna do Cech. Byli hnusne ale cesta mi trvala jen asi o 15 minut dyl nez jindy. Tiskovy mluvci Cerne Diry exhiboval v radiu a ja jsem jen koukal jak se moloch utapi ve vlastni neschopnosti. Meli jsme na dvore ctyri zajezdove autobusy, soferi by byli do hodiny. Ale nezavolal nikdo.
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2014

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 12:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jaké je to ukájení nad kalamitou, když napíšu fakta. Zcela chápu, že ČD má více vlaků na cestě než LE. Ale také má více personálu, lokomotiv atd.
Zcela bych pochopil, když jsme stáli v Přerově na nádraží, kdyby alaspoň jeden vlak-a zejména rychlík ČD i EC ČD, co jich tam bylo několik a ani jeden se nepohnul, ani jedna motorová loko je nazachránila.
Kdyby aspoň to něco odtáhli, ale nechali je tam zřejmě celou noc. Jen občas přijel plný motorový osobák.
Takže říkejte si co chcete a obhajujte ČD jak chcete, že má moc vláčků a že to nejde. LE má 4 soupravy a z vlastí zkušenosti vím, že se postaral o 2 z nich, což je 50 procent. Což se o rychlících a EC stojících v Přerově říci nedá. Navíc LE nevlastní ani jednu motorovou loko a asi nezaměstnává asi jednoho strojvedoucího na motorové loko. ČD vlastní a strojvedoucí má.

Dále že na namrzlých vozovkách zajistil cestujícím do Prahy i bus, což je taky těžké, v době kalamity se i busy na silnice moc nehrnou, je plus pro LE. Pro Landek a další vlaky směr Praha nevím, zda ČD zajistily alaspoň něco, ale obávám se, že nic, cestující ČD většinou mrzli a měli so viceméně postarat sami o sebe (Přerov a okolí z vlastní zkušenosti, co jsem viděl).

Takže ať se na to každý dívá jak chce a žlutí ďáblové mne za mé názory a i fakta kamenují, že ČD je chudáček, co má moc mašinek a nemohli se postarat, že je to těžké atd.

Ano, ČD se nemohly se postarat o všechny, ale kdyby se postarali alespoň o polovinu, nebo čtvrtinu. Takže z vlastní praxe - ČD všechno stojí, a LE jede ( i když s najatými loko, a do Prahy jel bus).

Je fakt, že v LE došlo za několik hodin víno, pivo, čaj, jídlo...Ale hlady ani žízní jsem netrpěl, o teplu a pohodlí ani nemluvě...ve srovnání s ostatními vlaky okolo, jsem byl rád, že jsem jel tehdy s LE. V ČD dávali někde akorát čaj.
Takže ať si každý odělá obrázek sám, já zde nebudu pět ódy na nikoho, ani ČD, ani LE. Ale z vlastní praxe vím, že LE udělal pro cestující o dost víc, než musel. A to i v přepočtu vlaků na trati a jakéhokoli porovnání.
Nevím, jak se tehdy postaral Regiojet, ale žluté vlaky po cestě většinou stály. Možná cetující vzaly žluté busy SA, to ale nevím...
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2014

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 12:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, ještě jsem zapomněl podoktnout, že nebylo vůbec snadné propojit ty najaté motorové loko s max. 70 km/h se soupravami LE, Když se spojovaly jednotky LE, tak bez problémů, automaticky se to secvaklo.

Ale jelikož s takovým typem motorové loko to nikdy nikdo asi nezkoušel, byl jsem svědkem, jak se baví strojvedoucí loko i LE, že jak to zapojit, jestli tuhle hadici tam a tuhle tam. Stáli jsme i chvilku na cestě do Ovy, a strojvedoucí s baterkou hledali tu správnou "konfiguraci". Bylo to v řádu minut, max.10. Takže kloubouk dolů před fíry a jejich snaze se s tím vypořádat. Prostě přišli na to, jak to udělat lze.
U ČD mluvky jsem jen slyšel výmluvy, jak to dělat nejde - nekompatibilní, fírové motorových loko nejsou na osobní přepravu školeni atd...-místo toho, aby hledali, jak to udělat lze (fírové elektrických mašin školeni jsou aj.)
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 8-2014

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 12:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sestava LE 1.12.2014 :
HV 94 54 1 480 003-3 (Vlaková)
Délka 90
Hmotnost 169
Počet vozidel 1
Počet náprav 12
Max. rychlost 160
Sestava ze stanice Přerov os.n.
HV 94 54 1 480 005-8 (Vlaková)
94 54 1 480 004-1 (Přípřežní)
92 54 2 740 645-7 (Přípřežní)
92 54 2 740 720-8 (Přípřežní)
Délka 207
Hmotnost 482
Počet vozidel 4
Počet náprav 32
Max. rychlost 70
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 8-2010
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 12:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se tu řeší kalamita ? Ano, po bitvě je každý generál. Jinak si pamatuji, že LE posílal lidi do autobusů, Regiojet jezdil jen s několika vlaky, ČD se v rámci možností snažily. Odvézt těch pár vlaků LE autobusy opravdu není žádné umění. Dle této logiky bych mohl nadávat na DPMO, když v Olomouci v tu dobu nejezdily celé 4 dny tramvaje. Autobusů bylo málo, jezdily jednou za půl hodiny. Nechápu, že se to ještě po takové době rozmazává. Regiojet selhal, LE poslal lidi do autobusů, ČD se snažily odjezdit co se dalo. Prostě mimořádná situace a každý se nějak snažil.
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 8-2009
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 13:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stížností od ČD má DA SŽDC i GŘ stohy. - a GŘ SŽDC je něco jako diktátor. Nejde dát stížnost nikam výš, k soudu, ani do médií.

Opět Leo a ty jeho "4" soupravy - A dispečerů má ČD stejně jako LEO. Záložních souprav, dieselů i strojvedoucích má taky ČD stejně.

LE .... se postaral o .... 50 procent. - [happy]

Dle této logiky bych mohl nadávat na DPMO, když v Olomouci v tu dobu nejezdily celé 4 dny tramvaje. - a bylo tam vyřešenom aspoň na jedné lince 50% spojů konkurenčního dopravce?
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 70971
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 13:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže ať si každý odělá obrázek sám, já zde nebudu pět ódy na nikoho, ani ČD, ani LE. Ale z vlastní praxe vím, že LE udělal pro cestující o dost víc, než musel. A to i v přepočtu vlaků na trati a jakéhokoli porovnání.

Sice tehdy ještě nestavěl v Pardubicích a jinam nejezdí, takže bych vlak LE stejně použít nemohl, ale i kdybych chtěl, těch pár busů bylo dobrých tak pro jednorázový přesun o den odložený, ne pro smysluplnou cestu někam a nazpět.
Všechny tři dny jsem vlaky v postiženáých úsecích jezdil (pondělí odpoledne/večer na otočku Plzeň, úterý Pardubice a přes noc na středu Budějce a pak do Olomouce) a když pominu u dvou vlaků nižší teplotu (ke konci cesty už to chtělo bundu) a o 1 - 2 hodiny delší cestu než obvykle, dostal jsem se, kam jsem potřeboval.
Kdybych měl používat LE (ale i RJ), tak bych zůstal v Praze a nikam nejel, protože pokud už bych někam dojel, tak leda dost pozdě, a už bych se třeba ani nestihl vrátit. Ale třeba jsem měl jen štěstí a udělal jsem chybu, že jsem si v novinách a od zdejších uživatelů nepřečetl, jak to nejde. [happy]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 8-2014

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 13:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Odvézt těch pár vlaků LE autobusy opravdu není žádné umění."
Ano, po bitvě každý generál. Objednat busy není žádné umění-ale v normální době.
V době kalamity v Přerově byly zácpy i na silnicích, v rádiu hlásili-pokud možno nevyjíždějte.
Spolucestující volali známým a příbuzným, ať pro ně přijedou autem-ti však odmítali, že nechtějí někde taky viset, dopravci se mají prý postarat..

Takže busy se nabízely asi tehdy samy od sebe a všichni autobusáci se hrnuli do služby a toužili zajezdit si na ledovce či kličkovat v zácpě... Nebo je někdo ani neráčil objednat, však substrát se o sebe postará sám...a taky kdo vyjel, nechal si asi lépe zaplatit...

Takže ČD nebjednalo radši nic, protože se nebude opičit po LE, nebo to není žádné umění. A cestující, poraďte si jak umíte....
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 13:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jasny, ze by se ten vecer vyjizdelo za plne penize, zajezdak za 30,-/km bez reci. Konec koncu je to porad tretina toho co stoji sukafon...
Tommik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 8-2013
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 14:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dohlib: Když tak tady čtu Vaše příspěvky, tak jsou
jednostranné a zavádějící. To, že to ČD kalamitu nezvládli na 100 procent nepopírám, ale taky můžu říct na sto procent, že se snažili. Já sám jsem byl svědkem, kdy bylo požádáno u jedné dopravní společnosti o poskytnutí busů, ale odpověď byla záporná z důvodů počasí. Uvědomte si, že je opravdu problém sehnat 5 autobusů a nebo 30. A co se týče dopravce LE, tak to bych se ani raději nerozepisoval. Vím, že to asi není předmětem diskuze, ale následující dny stal zamrzlý v Bohumíně a ty neschopné ČD jezdili aspoň tak nějak. Podle mě je LE z těchto dopravců totálně nejhorší. Připadá mi to, že neví jak na to. JŘ totálně nekoncepční. (Některé spoje jedou přes Přerov, jiné zase ne, potom projede 80 000 Havířov aby pak zastavil v 5 000 Bystřici atd.) No je to jen můj názor.
dohlib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 8-2014

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 14:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No do rubriky ČD-nejlepší dopravce bych asi tyto příspěvky nepsal. Ale občas jsem si zde připadal jako kdybych v takovém vlákně byl. Jasně, jsme v rubrice Leo Express, takže zde může být kritika i chvála. Ale že je zde takřka bezbřehé obhajování ČD, to mě překvapilo. Takže své poznatky si příště radši nechám pro sebe než abych zde čelil až mnohdy četným osobním invektivám.
Jen tak na okraj-nedávno jel kolega pendolinem, na který mu pasoval víc přípoj od busu, jinak také lezdí většinou LE. Říkal, jak je diametrální rozdíl v přístupu. Když přišli s novinama-žádný pozdrav ani úsměv, tady to máš substráte a já jdu dál.....jasně, dříve noviny nebyly a jedinou komunikací s personálem bylo "jízdenky" nebo "kontrolola jízdenek". Dokud nejel s LE, připadalo mu to normální...ale po pár jízdách s LE už nikoliv. Prostě z lepšího se těžko zvyká na horší...nehledě ke kultuře cestování, místu na nohy aj.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 8-2010
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 14:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommik: Ano ta nekoncepce zastávek, kdy nemám např. jistotu jestli bude LE příští rok stavět v Pardubicích, nebo zajíždět do Přerova je opravdu k pláči. Hlavně, že v MHD Přerov měl obrovskou reklamní kampaň a teď ty spoje zredukoval. Umím si živě představit jak musí být cestující z Přerova se Smile kartou nadšeni. To je opravdu k pláči, třeba bude příští rok projíždět Olomouc, kdo ví.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 8-2010
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 14:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dohlib: Já teda jezdím Pendolinem 2x týdně a při podávání novin se úsměvu vždy dočkám, stejně jako když dostanu vodu od JLV, naopak na nepříjemného stevarda jsem narazil jak v Regiojetu tak v LE. Takže prosím nepaušalizujte. A nevím, ale většina lidí se shodne na tom, že v Economy LE je zoufale málo místa na nohy, to v Pendolinu je místa rozhodně víc. Když jedu někdy LE tak zásadně business. Do Economy LE by mě nikdo ani za těch 99 Kč nedostal. Nehledě nato, že Pendolino nabízí tichý oddíl už v té nejnižší třídě. To prostě v LE nebude, protože je to prostě taková průchozí vlakotramvaj, kde slyším všechno ze všech vagónů

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3451
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 14:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak musí být cestující z Přerova se Smile kartou nadšeni.

Proč by měli být kvůli kartě "nadšení", když je zdarma?

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2009
Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 14:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

á sám jsem byl svědkem, kdy bylo požádáno u jedné dopravní společnosti o poskytnutí busů, ale odpověď byla záporná z důvodů počasí. - Leoš si ty svoje busy vyčaroval.

potom projede 80 000 Havířov aby pak zastavil v 5 000 Bystřici atd. - Zastaví v 15k MuN aby projel 96k Kolín, a cesta Praha-Pardubice mu trvá stejně dlouho jako 140RJ zastavujícímu v Kolíně.

Umím si živě představit jak musí být cestující z Přerova se Smile kartou nadšeni. - to ano, dovedu si představit, že by změna JŘ byla důvodem k vrácení plné výše uložené částky.
Mimochodem držitelé IN25 taky maj radost, že ne všude maj slevu 25%.

Vím, že to asi není předmětem diskuze, ale následující dny stal zamrzlý v Bohumíně a ty neschopné ČD jezdili aspoň tak nějak. - jojo. Jedna věc je postarat se o lidi, který má dopravce teď ve vlaku. Druhá věc je zařídit si provoz na další den. Abych tak řekl, ČD selhaly v tom prvním, neodvezly autobusama 50% spojů z Ex1, jako LE. LE selhal v tom druhém, vracel jízdné a posílal maily, žádné čekání kaštanů na zpoždění naskakující po pětiminutách.