K-report
 

Archiv do 7. dubna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Modely a modelářství » Modely v měřítku H0 a větším » Archiv do 7. dubna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 18:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23 - Každý grafický program se dá nějak předělat a písmenka pak odpovídají podle skutčnosti.
Nejlépe si vše nafotit a přenést do grafického programu a pak jen dosazovat písmenka a pak jen vše převést do potřebného měřítka.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 19:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman: Záhada spočívá v tom, že mám normální HP 1315 tiskárnu, když bych tisk z ní dal do vody, okamžitě se rozpustí, přemýšlel jsem nad tím, jak to udělat bez ivestic do Laserové tiskárny, je to tak, že to vytisknu, pak to stříknu bezbarvákem a po zaschnutí šup do vody. Najednou to šlo a písmena zůstala celá :-) Je to dobrá věc, když si vezmu, co vše se teď dá tisknout a kolik tím ušetřím peněz pro mou kvantu modelů.
A pro další kvantu, kterou bych ještě chtěl postupně vlastnit.

,,Nejhorší,, na tom je to, že jsem byl vždy ,,motorovej,, ale co jsem tady na K viděl od někoho předělanou bobinu 140, tak jsem do té trakce nějak spadl. A když si představím těch alespoň základních řad, nevím kde začít dřív.
( 140, 150, 372, panťák, atd...)

Tempotaxi: Jojo, ale já žádnej takovej prográmek nemám, myslíš (Korel), nebo jak se to píše?

Raději bych rád znal to, zda se Vám modely páčí, či kde je ještě chybička ? Nebo bych ocenil, když by sem dal i někdo jiný než já, něco z jeho vozového parku, nejsem přeci jediný !!
(rád bych se zase pokochal a nabral inspiraci)
_mf_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 10:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj lidi Pavel 32: Tvé modely se mi líbí jen u toho Viamontu mi nějak opravdu vadí tenhle font na té 2. Pokud nemůžeš nebo nechceš křivkovat použil bych Arial nebo Helvetiku. Ale na druhou stranu spoustu modelů tam nemá nic ten tvůj je věrnější a opravdu tam něco je Jinak hrany nálepek ( na viamontu je to poznat ) bych bral černou aby to nebylo bílí na černým Nátěr já osobně neumím vůbec (ani nemám na to zázemí) takže ten hodnotit nemůžu jen ta černá ale by asi ještě ostřejší být mohla. K čemu ale nemám vůbec nic a moc se mi to líbí jsou skříně vybaveny zábradlíčkama otevřenýma oknama a kabely se zásuvkami Jinak líbí se mi tvoje technologie na obtisky na co to tiskneš na folii ?Já tisknu na laseru a začínal jsem v malování pod vindousem vznikl tak můj tranzistor rozměry jsem získal ze stažené vystřihovánky od pana Šléšky. Původně jsem to chtěl použít rovnou ale nakonec jsem to celé překreslil podle sebe a i udělal jiný systém skládání krerý mi vyhovoval jezdí na podvozku od starého Hektora dostal i jiné místní číslo. Pak v Corelu přišla ještě Esmeralda s vagonem (celá předělaná i rozměry protože Parsvystřihovánka byla špatně a tak vznikla i jedna tříčtvrtka ale jezdí)podvozky mám odlitý podle stavebnice M152a v Ilustrátoru jeden vagon (rozměry od pana Šléšky) A jedno Lego (už nevym v čem dělaný).


_mf_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 10:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jeden zapomenutý :-)
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 16:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj. Večer jsem prdnu další příspěvek s Regionovou, na kterou jsem konečně dnes sehnal potisk...../ po půl roce :-) /

Do toho ještě dělám 2 služebáky ČSD Da
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 16:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nestavěl jste už někdo Kuberův Daa-k H0? Docela mě zajímá jeho leptové provedení...
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 11:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem to už včera nestihl, tady jsou fotky Regia .020. Člověk se učí z chyb, mohla být lepší ! Ale docela to jde, až doma jsem zjistil, že jsem koupil tisk .020 pro Moravskoslezský kraj, ač jsem z Vých.čech, no škoda, nenapadlo mě to. Je zatím jak je vidět bez pojezdů a bez osvětlení, to někdy dodělám...

Mf: Díky za pochvalu i připomínky, když jsou k věci, jsem rád ! Když jsem viděl prvně tvou zelenou ( 812 - nevím zda to píšu dobře ), myslel jsem, že jde o odlitek, že to je z papíru, to vypadá slušně, máš tím dost výhod ( netrhá se ti barva, vše je přesně rovné a hladké, a hlavně, je to slabostěné! Ale já osobně bych modely z papíru ve svém voz.parku neuvítal. Ale jen tak dál...



Otázka: Dělá se k Regiu prostřední vložený vůz z odlitku ? Díky

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel23.)
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 12:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23:
Mozem jednu malu otazku??? Kde sa da kupit regionova v HO ako odliatok???
Pripadne niekto nevie???
Mrkef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 13:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím všecky kolegy modeláře. Prosil bych pokud by někdo neporadil na níže uvedená témata:
1) budu předělávat jedno starší kolejiště s dutým kolejivem na profil 2,5mm, ale nevím po jakých výhybkách sáhnout, aby tam dobře pasovaly místo starých PIKO. Zdá se mi, že snad stejnou, či hodně podobnou geometrii má ynější Tillig H0 (dříve Pilz) - myslím ty základní výhybky, žádný oblouky atp. K nim jsou ty klasické přestavníky co byly k Pilzům. Tady mě zajímá: dělí je na levé a pravé přestavníky (kam se přidělává který, z které strany se to bere?)

Jako další alternativu bych viděl novékolejivo PIKO A-gleis, ale tam jsou ty odbočky trochu mírnější a nevím jestli bych to tam pak dobře napasoval :-)

Pokud někdo budete mít nějaké tipy a rady budu rád.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 15:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carman2: To nevím, zda se vůbec vyrábí ??

Ještě jsem našel něco z uložených fotek....


(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel23.)

mf : Díky, díky. Co myslíš tím měchem ? To vůbec netuším o čem je řeč...Extra Regio vyrábí, ale nevím, zda by mi případně prodali jen prostř.vůz, a zda ho vůbec nabízej. Oni prodávají hotové modely, a to bych nebyl modelář,když bych si to neudělal za pár kaček sám :-))). Myslel jsem spíše kastly z burzy jako odlitek.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel23.)
_mf_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 15:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj lidi Pavel23: Děkuji ti za pochvalu stima výhodama máš pravdu, ale má to i své nevýhody hlavně všelijaké zaoblinky ty prostě nejdou, ale šlo by udělat boky a střechu zvlášť z něčeho jiného (vlastně stejné je to i u leptů.Jinak v mém případě se nejedná čistě o papír je to folietakže je to hladké a i lesklé. Jako ve skutečnosti, ale při stavbě se musí dávat bacha na jakékoliv špatné šáhnutí. Skalpel, pravítko či nůžky jsou nevratné. To platí i při lepení pak už po dokončení je to jako umělí model (jen je o hodně míň pevný). Podvozek je kombinace Forexu, umělé hmoty a papíru plus je přidaná kovová destička na zátěž (jedna bedna má olovo)hodně velké problémy mi dělalo uchycení spřáhla, ale už jsem to postupem času vyřešil (dělám očko z vlasce místo pružinky které drží klasické spřáhlo). Křížení skříně brání vnitřní přepážky s dveřma Papíroví je kromě podvozků jen Pomeranč (ten se jen tahá)a ten červený vagonek vedle něj(ten má papír venku ve vnitř už je to něco jiného)Oba jsou překopírovaný z ABC.Tahá se také i to Lego, ale časem si třeba udělám i motorové Esmeralda motorová jeJinak tvá Regionova to bude hezké vozítko, ale na tvém místě bych jsem se asi pokusil udělat nějak (dosadit) ten měch. Inspiraci bych bral od tramvajových/autobusových modelářů. Na vložený se zkus kouknout u EXTRA ty dělají Regionovu jestli i vložený netuším.To je asi tak zase odemne vše.
_mf_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 16:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím zda jsem se dobře vyjádřil měchem nazývám tu gumu kterou na sebe jednotlivé vozy dosedají a prochází tím lidi z vozu do vozu. Ale měch spíš asi mají rychlíkáče a Hydry. Tady bych tomu dal asi název Harmonika (ten kloub) no a tramvajoví /autobusoví modeláři ty klouby mají dost dobře (někteří) zmáklí. Výsledek je že v oblouku se mašinka neláme tak že ukáže celí přechod mimo. (A že ten malí modelový panáček místo do druhého vozu nevystoupí ven do kolejí) Jinak svým modelům (pokusům o model) říkám FOLIÁČCI No a stím vložeňákem to opravdu nemám o tom přehled myslel jsem to tak jako že třeba by možná šlo se po telefonu s nějakým tím výrobcem domluvit
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 20:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23:
Nic ve zlém ale při ceně tvýho officejetu a inkoustů, bys měl černobílej laser, kdyby jsis přidal tisícovku tak i barevnej... Ale to je věc názoru. Pokud tiskneš na inkoustu, tak je jasné, že před namočením do vody se to musí nalakovat:-) To se musí i ten lasertisk, jinak se to rozsype při usazování... Ale ta regionova je dobrá, jak jsi dělal čelo?
Lamablanka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 2-2008
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 21:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RakamanKluci,promiňte,že se vám míchám do hovoru, pokud by mě někdo poslal rozměrovej náčrtek ,pohled ze předu,z boku(nejlépe výkres) tak bych Vám to vyrobyl z odlitku,jen to čelo,potažmo jen kabinu.(v TT)
Nebylo by to hned,ale dělal bych na tom,jak jen bych mohl...

radek.kryl.lakynka@centrum.cz
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 00:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman: Díky za názory, jak jsem dělal čelo ? Co myslíš konkrétně na tom čelu ??

Lamablanka: tady to máš :-) A co chceš vlastně vyrobit ?
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 07:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To lama: To nezní špatně ta nabídka toho čela... Chystám se to vymodelovat z parafínu ale nemám na to vůbec čas... Takže je velký předpoklad, že to budeš mít daleko dřív. :-) Pokud by se ti to povedlo, tak bych měl zájem. Poslal jsem ti do e-mailu PDFko z Parsu. Nic lepšího bohužel nemám... Je to v podstatě to samé co má v příspěvku P23 ale daleko koukatelnější :-) Díky a předem se těším na výsledek :-)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7182
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 12:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrkef - starej Pilz má přestavníky L a P dle vexlí. geometrie je tušim stejná nebo velmi podobná, jako U Piko.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mrkef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 10-2007

Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 17:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Bobo: právě že ty Pilz (dneska Tillig) má možnost uchytit přestavník z obou stran - a právě tam asi bude jeden levej a druhej pravej, ale nevim jak se to pozná. Napadá mě jen, že když dám vyhybku před sebe aby se rozvětvovala a je jedno jestli je levá nebo pravá tak levej bude vlevo a pravej na pravý straně

L|/P or L\|P

L-P představuje přestavníky
Lamablanka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 2-2008
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 19:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23,Rakman no některé tvary mě někdy nutí k tomu,abych si je zkusil...Modeluju HO,ale podle Káčka myslím,že by šel na odbyt hlavně Téčkovej model.
Pokusím se jen o tu kabinu,zbytek je klasika a to mě neláká.
Každopádně oboum děkuji za podklady,dnes jsem si to byl nazmenšovat do M 1:120.
Radek
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 20:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To lama: No tak já si netroufám odhadovat, které měřítko půjde na odbyt více, možná by šly obě... Domnívám se, že rovné plochy se modelují celkem dobře. Takže mě osobně by stačila ta část za červenou čarou ale provedení nechám čistě na tobě :-) Když kabinu, tak kabinu :-)
Lamablanka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 2-2008
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 20:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman jasně přesně tuším jak to stačí,ale vycházejme z toho,že né každý je šikovný jako Ty, a tudíž navázat na bočnici pluhu a bočnic(půdorys),jako takovích ,v půlce jejich zakřivení by nemusel zvládnout každý...
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 10-2007

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 08:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lamablanka: Ahoj, ty chceš dělat celé čelo znovu ? Já nevím, zdá se ti tam, že je něco špatně ?? Nebo chceš dělat do tohoto odlitku vnitřní kabinu, jako řídící pult ?? Já bych spíše uvítal, když bys vyrobil odlitek prostředního vozu k Regiu !! :-)
( sic ani nevím, jaké má číslo )

Foto mého ( pracovního stolu )


(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel23.)
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7191
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 10:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrkef - nene, 1 vexle má vždycky stejný přestavník z obou stran. akorát anglán má přestavníky oba.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 10-2005

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 14:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si zase myslim, že by hodně lidí uvítalo regínu v H0. Přecijen H0čkařů neni zrovna málo a kupovat maketu za x tisíc, to fakt nee...
Tramway Modeller Squad! www.t-m-s.xf.cz
Mrkef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 10-2007

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 15:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Bobo: nj díky, už to vidim, prohlíd jsem si pár foteček a už mám jasno.

Takže levá vyhybka = levý přestavník a stejně pravá.

Díky ti
Mrkef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 10-2007

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 15:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dotázek: nemá někdo zkušenosti s FLEXI kolejivem PIKO x TILLIG? Zajímá mě obyč 2,5 mm profil. Tillig se dá sehnat asi za 60 a PIKO cca 90,-
Lamablanka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 2-2008
Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 16:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23 Nemá to nic společného s Tvíma čelama,jen mě zaujal ten tvar,a tak si to chci vyzkoušet vymodelovat sám.
Napadlo mě udělat čelní sklo stylem vlepování již předem vytvarovaného skla do odlitku čela.Tím by se dalo uvažovat o interieru kabiny.
Lamablanka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 2-2008
Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 17:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23 ten vložeňák myslíš tenhle?
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2007

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 21:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lamablanka: Jo to je přesně on !! Ten bych jako odlitek v TT bral... :-)
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 22:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: Prosím Tě,čím natíráš své modely?Stříkáš,nebo štětec a maskování?
Lamablanka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 2-2008
Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 23:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak jsem dnes sehnal materiál na to čelo Polyesterové destičky(plast) a co nevidět se do toho pustím...
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 08:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To lama: tak super držím palce :-) pošli kdyžtak foto z průběhu prací.

P23: proč si ten vložeňák nezkusíš postavit? Když jsi zvládnul ty krajní vozy???
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 10:07:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle: Jsou stříkaný
Rakman: Na stavbu vložeňáku nemám čas a ani žádné zkušenosti. Dokážu jen dodělat koupenej odlitek...
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 10:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P23: aha, a to co teda máš, to je odlitek? Kdo to nabízí? Já jsem myslel, že to je tvá vlastní výroba.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 12:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nene, ty všechny modely jsou buď z odlitků, nebo 010 a 810 ze stavebnice ( LPH Jičín ). Já to jen brousím, lakuju a tak, prostě dodělávky. Odlitek vypadá třeba takto.....u Bymee

Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 12:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Představuji Vám další modely vhodné pro případné posouzení.
Služebák ČSD, dnes budu dělat střechu.
BDs, u jednoho se mi podařilo nechtíc probrousit část pod vystouplým oknem, zamaskováno papírkem, ten je opatlán vteřiňákem, což po zaschnutí se z papírku stane skoro plast, pak teprve stříkáno.
Interiér je upravený z vozů AB.


954 řídící vůz k 854, prošel mnoho úpravami, zpočátku vypadal úplně jináč, jiná okna, bez potisků, jiný pojezd, atd...potisky na tento 954 vůz se nevyrábí, tudíž jsem tam dal podobizny z 842, čísla pak dotištěná v PC / Times /. Okna podlepena filmem, svítí dle směru.

Dostal číslo 954 004-8 FERDA, loni byl pod HK, teď už je fuč. Škoda je, že už to není jako dříve, stačila /1/ fotka např.řady 852 a ostatní kusy si byly dost podobné, nebo stejné. Teď u řad 854 a 954 - co kus, to originál !! Takže je lepší, jak už jsem někde na K četl, dělat model přesně podle skutečného vozu s totožným číslem, jako je pak na modelu. Já např.mám u dvojitých dveří nápis dvojku na P dveří, ale to má snad jen 954.001, ostatní to mají už na L dveřích. A takovýchto záludností je víc.....! A ještě musím předělat logo ČD, není tam, kde má být....ach jo



Vozy 050 mám zatím 3 kusy, 2 tyto a 1 krémovo-červený. Všechny svítí vně i uvnitř, interiér z papíru. Mají mosazný pojezd od Pana Pletichy.
Super jízdní vlastnosti:-)


(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel23.)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 18:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I když nejsem téčkař,pěkné..jen mám dotaz proč má vůz 050 nápisy žluté ČSD a pak vedle bíle ČD?Trochu chaos v epoše?
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jaro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 08:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: ten odliatok Bymee je v TT?: kde si to zohnal?
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 08:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf: To je jednoduché, dělám epochu, kolem roku 1996/1997, doba, kdy jsou k vidění jak ještě vozy ČSD, tak vozy ČD v nových nátěrech s krémovým pruhem. Jen jsem neodolal novinkám, jako Regio, 954 atd. Ty do této epochy nezapadají. Vybral jsem ten rok,protože to ještě byly 860.001 a 860.002 provozní. A já vlastním oba tyto unikáty. Pamatuju si, jak např. rychlíkáče typu Y, kde na boku uprostřed bylo ČSD, bylo zatřeno zelenou barvou S, aby vzniklo Č D. 050 mají logo obojí, nemohl jsem se rozhodnout :-) Díky za názor

Jaro: všechno co tu ukazuji je TT, všechny odlitky jsou koupené v Praze. Další burza, kde to můžeš koupit je 19.dubna08
Jaro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 18:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel: na burzu chodievam, sice v zime castejsie na hory, ale Bymee som tam nevidel hoci som ho zhanal. v modelovom fore som sa uz aj pytal na Bymee co sm videl na kolajisku ale nakoniec to boli prefarbene http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/cs/3400/oso bni-vagon-pkp.aspx ten tvoj odliatok je zjavne Bymee nakolko ma 6 okien medzi dverami. nevies aky model bol predlohou toho odliatku? u koho si ho kupil? dik
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2387
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 18:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.Pavel - ok,chápu,jen nápisy ČSD měly být tuším bílé..vím,jsem hnusnej detailistaHodně zdaru v další práci.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 20:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf:
nápisy u os. vozů byly bílé před rokem 1957 a pak až po roce 1990.

Pavel23:
vozy 050 v tomto nátěru byly z výroby, ne za ČD. Označení dvou správ na jednom vozidle je poněkud nepravděpodobné, asi jakoby dnes nějaká mašina měla logo ČD a vedle toho logo Cargo
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 10-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 21:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jacek: Ty nikdy nedoceníš kvalitu jiných
Alf: Díky, díky, přeji také....
Jaro: Odlitek si můžeš zamluvit i skrze telefon, pak máš jistotu, že na tebe zbyde :-)
Dle vozu ve fotkách....no nevím, než se předělávat s již nastříkaným, to je lepší začít hezky od nuly a odlitek koupit. Nešlo by ani snad tak o to, že má uprostřed 5 oken, místo 6 oken. To už se to tu jednou řešilo, pánům detailňářům nevyhovovalo to, že jsem dělal vůz B jako 9 okeňák, když má míti oken 10 ...zde...

Ale to, že to Tillig prodává, to už je vpořádku, no jo....udělej si každý, na co se cítíš :-)



Konečně je hotovej jeden kus ze dvou služebáků ČSD\



Kastle z odlitku, pojezd z Y vozu upravený, dosazeny masky pro Da, kovová kola, bez osvětlení, dodělaný elektric. kabel na hraně kastle, ale nevím přesně k čemu kabel je??
Madla jsem zkoušel barvit na zeleno, jako kastly, tak by to mělo být, ale úplně zanikly, takže jsem je udělal znovu a nechal měděný...

Tady je originál
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 23:52:23    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: pěkné modely, "...elektric. kabel na hraně kastle..." ten je na topení
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 09:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534.0454 Díky, a jak to bylo s parním topením, tyto vozy ho také provozovaly ?? Nebo už jsou jen s elektr.kabelem ??
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 10:46:27    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: tyto vozy měli z výroby parní i elektrické topení, v době jejich výroby (55-62) totiž moc lokomotiv s el. topením nebylo (tento odkaz určitě znáte). Vytápění pouze elektřinou se u nás začalo prosazovat až v 90. letech a to už byly postupně vyřazovány (vyřazeny). Podobná úprava jako na vozech Bai (Byz) v 90.letech, tj. odpojení el. topení a přeznačení na Byz-k je nepravděpodobná. Na první fotce je pěkně vidět parní spojka (šipka), ale vůz je bez návalků (Da 7481). Pokud byste se chtěl podívat na vůz v měřítku 1:1, doporučuji Hradec Králové, jsou tam 2 dobře přístupné kousek od nástupiště (6.10.2007).
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 11:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534.0454 Díky za super info, tak koukám, že jsem na modelu zapomněl dodělat malá madla u všech 3 velikých dveří. V barvě zeleno-bílá, je to hezky vidět :-) Takže mě vlastně ještě chybí i dodělávka parního topení, pokud to dobře chápu. A madla u přechodu z vozu do vozu....no mám ještě dost práce. Děkuji
( HK mám celkem kousek, ale teď tam nemám cestu )
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 12:24:31    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: chápete to dobře. Ještě si dovolím upozornit na 2 drobnosti: ve velkých dveřích (pouze za sklem) a v oknech mezi nimi jsou mříže a schody jsou ze dřeva. Další info a pár fotek. Nakonec další Da (117) tentokrát z Lužné.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 13:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

534.0454: Opět velice děkuji. Je vždy lepší, když nějaký model dělám, abych o něm taky něco věděl a nevytvářel je kopie fotek :-)
Tak zde je již předělaný Da s parním topením.
Mřížky už dodělat nemohu, vůz je už zalepený, třeba příště, až se vrhnu také na kombinaci ČD


Ještě jednou díky, jsem rád, když se mohu pomalu dopracovat skrz Vaše informace k pěknému výsledku
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 20:07:38    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel23: to je ono! Moc pěkné. Jen drobnost: chtělo by to nabarvit schody na hnědo příp. barvou "opršené dřevo" místo zelené. Už se těším na vůz v laku ČD. Ten je hodně vzácný a ještě jsem ho v modelu neviděl.
Pokud budete příště shánět informace tak je dejte do více DF (např. Historické vozy osobní a nákladní). Získáte tím informace z více zdrojů a můžete porovnávat (nejsme neomylní) a uděláte si objektivní závěr.
Nakonec mam malou prosbu o fotku. Na Vašem stolku jsem zahlédl zajímavé rychlíkáče s tenkým bílým proužkem. Děkuji
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 20:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, rád...jsou to vozy z řad ČSD 2 x zelené,
2 x jiné zelené a 2 x krémové


Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 21:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim,

Vypada to moc pekne, kde se daji ty odlitky sehnat? Jinak k zbarveni: ty madla zkuste priste udelat drybrushem, ale o chlup svetlejsi barvou - o kolik svetlejsi je nutno vyzkouset. Stejne tak zkuste ruzna zahloubeni a spary napustit zredenou tmavsi barvou - ziska to na plasticnosti.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 22:13:49    Odkaz na tento příspěvek  

Petr23: děkuji, pěkné. A dokonce máte i Bam-ku! Takto "plodných" modelářů s širokým záběrem se moc nevidí.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 09:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deka : děkuji. Měl by jste k tomu, co jste mi radil nějaký fotoseriál ? Lépe se člověk učí, když to zároveň vidí :-)
Již jsem psal, všechny odlitky jsou koupené v Praze na model.burze u Masar.nádraží. Od Pana Molaty, hydry, brejlovci a zamračené jsou lépe provedené od Pana Číže, ale to je věc názoru. Zase Pan Číž je o něco dražší.
Ale jak říkám, za kvalitu se platí !!

534.0454 : také děkuji, no zrovna těchto 6 kusů jsem nedělal pro svou potřebu, ale až si časem koupím nějakou páru ( už mám jednu vyhlídlou )
zde : http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/s/cs/231/parn i-lokomotivy-tt.aspx
BR56 za 1630 Kč, tak si nějaké ty ,,zelenáče,, ČSD také udělám, abych měl alespoň jednu ucelenou soupravu, třeba jako historický vlak. Simuluji totiž nádraží Jaroměř, není jen ještě zaelektrifikováno, ale i tam je ve skutečnosti depo ( muzeum ) s parní trakcí :-)


K té ,,plodnosti,,
Ani nevím, jak se to stalo. Můj první odlitek byla 853.009 někdy před 10 lety
Foto zde

V tom roce jsem udělal ještě Brejlovce / doposud nemá pojezd /, pak byla dlouhá odmlka. Co jsem se oženil, nějak jsem se k tomu pomalu vrátil, dostal jsem to už snad do ruky, začal jsem motorama ( to jsem jeden čas chtěl udělat všechny 852 a 853, které byly pod HK v roce ca 2000 ), ale z toho sešlo. Nejsem chamtivý, nebo tak, jen jsem si udělal širší náhled a zjistil jsem, že je moc moc hezkých vozů ČD, či ČSD a tak je pomalu zařazuji do svého voz.parku. Jen jsem ještě, nenajel na trakci.
Pavel23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 10-2007

Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 12:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z historických jsem ještě dělal před ca rokem tento Calm k modrému šípu
Maditel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 05. dubna 2008 - 23:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SŽM Pečky pořádalo o víkendu den otevřených dveří veřejnosti, přidávám nějaké fotky z dneška:
HO, TT,
TT, TT,
79
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.17.18
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 15:07:03    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je to TT, bylo by možné uveřejnit ještě nějaké foto Slovenské strely? Zajímalo by mě hlavně řešení pojezdu.
Lamablanka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 2-2008
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 16:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podle spřáhel to bude TT...
534.0454
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.56.182
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 18:39:51    Odkaz na tento příspěvek  

...podle 1. fotky je to spíš H0...
V SŽM Pečky mají TT a HO. Viz. tady.
igino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.245.82.117
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 18:44:42    Odkaz na tento příspěvek  

Je to veľkosť TT.