K-report
 

Archiv do 2. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archiv do 2. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Shaman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 14. dubna 2009 - 20:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: zdarec, prosimte z ceho mas udelany pneu na modylku? Hledam nejaky rozumny reseni pro tu svoji potvurku.. jestli radsi nejakej gumovej plat a vyriznout, nebo odlyt? Na moje uzasny, rozsireny a spolecnosti uznavany meritko 1:8 neni sance sehnat nic

Jinak momentalne jsem ve fazi vyroby naprav. Mam k dispozici 2 hodiny tydne ve skole soustruh, takze to jde naprosto dokonale a rychle
Stavba modelu trolejbusu 14trR 1:8

U tohoto uživatele byla provedena lobotomie
Nexion
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 01. května 2009 - 23:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož je napsáno v závorce nejen trolejbusů tak to sem dám. Pořidil jsem si novou "hračku" RC letadlo Wild Hawk . Dnes byl poprve ve vzduchu a hned karambol (odstartoval, krásně šel nahoru, špatně jsem hnul s páčkou a zafoukal vítr a byl dole). Naštěstí stačilo lepidlo, páratka a izolepa a je jako novej. Zítra se jde na druhý pokus a doufám že dopadne lépe. A snad nebude tolik foukat.


EFKI = Kajaani Airport. FINNAIR
CVMHD.IC.CZ - Můj web o MHD v Chomutově a Jirkově.

Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 13:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem v noci vyzkoušel na provizorním podvozku provizorní elektorniku, konečně s drátovým DO. Vše zatím funguje a dokonce i jezdí.
Tu je pár fotek...




Fotky focené s bleskem sem dávat nebudu, aby mi nebylo vyhrožováno, co to je za konstrukci.
Škoda 18Tr
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 19:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouri: za lego se nemáš co stydět.
http://fotohladik.7x.cz/
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 8-2007

Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 20:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, je to lego, ale není to stavěný na ten výkon motoru (trochu víc zaberu a místo trhání asfaltu trhám uchycení motoru a před úpravou náprav jsem trhal rovnou nápravy). To za A.
Za B ta konstrukce není stavěná na jakékoli nerovnosti, stačí najet na malej šutr a při rychlejší jízdě (nad 2km/h) se to rozpadá (abych s tím dojel k autu, musel jsem auto rovnou přistavit) a i na nejnižší výkon s tím byly problémy po těch nerovnostech.
A za C je to mnohem horší konstrukce, než slavná 15TrM, včetně kloubu.

Každopádně jak jsem se zmínil, je to jen provizorní konstrukce, takže později mě čeká kuprex...
Škoda 18Tr
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3478
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 10. května 2009 - 22:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou já si s legem taky dneska hrál, když jsem chtěl v mezičase při nabíjení baterií do 22TrACE něco postavit synovcům. Tak jsem zapojil všechny svoje staré nápady, omládl o asi dvacet let a jal se stavět formuli jedna asi dvacet čísel dlouhou. Až v dnešní době jsem ale přišel na to, že to, co mi stačilo dřív, už nestačí, ale Lego se nezměnilo k lepšímu, takže například jsem zjistil, že z Lego Technic nejde postavit osmiválec do V. Pohořel jsem už hned na klikové hřídeli a na tom, že válce a písty jsem měl jenom dva. Takže po asi hodině jsem postavil několik verzí dvouválcového motoru jak v řadě, tak do V, akorát ten řadovej měl dvě klikovky a tři pomocný "vačkový" hřídele, který si navzájem zavazely, a do V zase nešel dát podélně do té formule. To mě zklamalo, takže formule má dvouváloec do V příčně a bez převodovky a diferenciálu. Ani váhu vzduchu a rozdělovač Technic nemá, no je to šmejd.
Ale vážně, hoši - dnešní Lego není to co bejvalo. Synovec má letadýlko z krabičky, ale nic jinýho než to letadýlko z toho prostě postavit ani nejde, protože každej dílek je vlastně speciální. Tytam jsou časy kostiček, placiček, osiček, děravých příček a podobných univerzálních dílů. Přijde mi to, že se nějak vytratila základní vlastnost Lega - podněcovat tvořivost u děcek. Koneckonců i u mě a mé modelařiny sehrálo Lego velkou roli. Dneska už se z toho nic pobastlit nedá.
Kroměštěp kruciprsk hleďkloč uhnibrč klápště, brčplyš drátěkruť nebo cože vlastně.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2903
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 10. května 2009 - 22:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keď tak sem-tam skočim pozrieť do hračkarstva tak nič už nie je to čo bývalo a to som z tej mladšej generácie... Napr. u nás v Tescu už nenajdeš poriadne nákladne auto ktore sa podoba skutočnosti, niekedy tam toho bolo kopu aj keď všekto "ameriky" ale dnes same sci-fi pi*oviny a potom sa čudujeme, že su tie deti "čudne".

A to lego, mal som cisternu na benzin "Oktan" a dali sa z nej postaviť 3 verzie, dnes kupiš 4 kocky v podobe bagra za 200 korun a nepostaviš z toho takmer nič.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 10. května 2009 - 23:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V mým případě na tom jsem asi ještě dobře, já si dokážu udělat 6válec do V, součástky na to mám, dokonce i převodovku si pamatuju (z nějakýho hodně starýho a hodně velkýho auta (asi 3/4 metru dlouhýho), jak udělat (byť jen 3° a bez zpátečky).
A mám docela hodně těch malých součástek, takže si s tím dokážu vyhrát do detailu...
Ale je pravda, že už to není co bývalo a hlavně ceny těch lepších věci jsou od 5000Kč nahoru. Moje poslední Lego byl nějakej zelenej náklaďák s kódovačem na čárové kódy, z něj se dalo udělat hodně. Možná ten kódovač použiju na můj model a udělám z 18Tr třeba B841, když to umí i zvuky náklaďáku.

Verusha: Zítra pošlu speciálně tobě pár fotek, jak je na tom ta moje konstrukce, ať máš co pomlouvat (na zlepšení nálady ), když je to horší než 15TrM.
Škoda 18Tr
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2904
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 10. května 2009 - 23:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja som dostla ako posledne lego kamion Ferrari s formulou a nejakymi tymi blbosťami dookola.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 10. května 2009 - 23:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady sem něco našel o tom zeleným kamionu, ať máte představu, co že to vlastním... Číslo má 8479 a hrdě nese poznámku CODE PILOT.
http://www.youtube.com/watch?v=skjr9wNZmk8
http://www.youtube.com/watch?v=MF0kEsPqJtI
Ano, ta černá krabice mezi zelenými "lyžinami" za kabinou je ten Code Pilot, umí plno blbostí včetně zvuku různých vozidel s různou rychlostí motoru (otáčky snímá pomocí čtečky čárových kódů, konkrétně snímá otáčky jakéhosi kolečka s drážkami).

(Příspěvek byl editován uživatelem Bouri.)
Škoda 18Tr
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11427
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 00:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale vážně, hoši - dnešní Lego není to co bejvalo. Synovec má letadýlko z krabičky, ale nic jinýho než to letadýlko z toho prostě postavit ani nejde, protože každej dílek je vlastně speciální. Tytam jsou časy kostiček, placiček, osiček, děravých příček a podobných univerzálních dílů. Přijde mi to, že se nějak vytratila základní vlastnost Lega - podněcovat tvořivost u děcek.

Já jsem svoje první a poslední Lego dostal k vánocům 2008 od přítelkyně mého bratra (opravdu jsem nečekal, že ještě někdy v životě budu mít vlastní lego, když už mám za sebou víc jak čtvrtstoletí života a pomalu se blížím k věku s trojkou na začátku), z něj se dá postavit lokomotiva ve třech různých verzích, jedna parní a dvě motorové. Nicméně pouze ta parní lokomotiva vypadá opravdu jako lokomotiva, ty zbylé dvě jsou spíš od toho, aby podněcovaly představivost při dohadech nad tím, co to vlastně je.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3348
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 11. května 2009 - 23:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha, Martin_J

Od mala jsem vyrůstal (tzn. přelom 80. a 90.let) na Chevě, tu doteď mám, a musím říct, že je podstatně lepší, než lego. Kostičky jsou univerzální, můžu postavit co chci, nejenom jeden určitý tvar a dost. I když je pravda, že dnes je poptávka spíš po těch určitých tvarech, a ty chevě mnohdy chyběly. Vzpomínám si, že někdy kolem r.1995 byla Cheva k dostání v zelených kyblíčcích, šel z toho postavit dům. No, přiznám se, že jediná hračka, se kterou si i dnes (skoro 21 let) hraju, je (krom Merkuru, který je, si myslím, dosud nepřekonán) právě ta Cheva.


Konec OT :-)
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Vlado09
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 12. května 2009 - 21:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové když tak čtu o tom legu tak jsem si vzpoměl že před pár měsíci mi brácha řikal něco o programu na stavění lega. Jmenuje se Lego Creator nebo tak nějak, je to super věc. Spustíte to, vyberete si z velkého množství dílků, a stavíte co vás napadne, dokonce když se vám to líbí tak si prostě za pár dolarů necháte ty dílky i s návodem poslat a máte svoje vlastní lego doma. Doporučuju, když není do čeho píchnou tak u toho sedím a dělám hovadiny.
Domitea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2008

Odesláno Středa, 13. května 2009 - 19:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klikněte!
Moje tvorba(a jiné zaměření)
Web o mých modelech www.merkur.tk
Karosa B952E - 50%
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 13. května 2009 - 20:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlado09: skušal som, postavli par autobusov a vykašľal sa na to...

Veru tak, si pamätam, mal som malu Legovu sanitku a z toho som si postaval aj (za použitia iných "kociek") kabriolet, sedan atď. Ešte ku koncu 90. rokov sa dali lega dobre formovať, napr. z náklaďáku som spravil niečo podobné C934-ke, ale vtedy som s reálnymi modelmi končil, lebo "odliatok" na jedno nepasuje na druhé... Síce tie staršie bývali hranatejšie, ale bývali lepšie...
www.autobusova-doprava.tk - DolphinBUS, a.s. www.smnd.sk/tomino - my blog ICQ - 489-696-538
Slovak & Poland Rap 4ever
!!!Karosa & Renault FOREVER!!!

Maintt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1096
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2009 - 00:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prvy bus, ktorý u mňa mal kĺb- legobus, a to si ešte pamatám na papierový kĺb.
Chcete pozorovať pri západe Slnka nad horizontom obiehajúcu družicu ISS? Stačí sa len registrovať na www.heavens-above.com, zadať údaje miesta, z ktorého pozorujete a následovne si vypočítať súradnice, podľa ktorých sa orientujete voči svetovým stranám.

SKYes.hostujem.sk , klikni
Mischo3201
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2009 - 18:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dufam ze sa nenahnevate ak tu pridam nejake fotky zo stavby modelu Košickej KAROSY B952E (5244) ktory robim v mierke 1:14 na dialkove ovladanie a momentalne som dal pozvarat podvozok ak uz bude pozvarany tak urcite poskitnem dalsie fotky ... za kvalitu fotiek sa ospravedlnujem lebo to bolo fotene mobilom
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2009 - 19:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkné, z čehopak to je vyráběno?
www.MESTSKADOPRAVA.net - pravidelné aktualizace galerie z Prahy, ČSAD, SAD a mnoho dalšího
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2009 - 19:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, nehněváme se, stejně už tu někde je brněnská B741.

Taky si myslím, že pěkné.
Materiál bych tipoval na hliníkové "U" profily, krásně drží hrany a zvláště ten "U" profil.
Nápravy jak vidím Tamiya.

Jinak když porovnám měřítko 1:13 a 1:14, tak je poznat, jak u 1:14 vyčuhujou kola z kastle do šířky (u 1:13 to není poznat, viz. foto).

Šířka náprav s koly je 186mm, šířka kastle (2500mm) v 1:14 je cca 180mm a v 1:13 192mm. Přední náprava je na fotce.

Škoda 18Tr
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2009 - 19:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouri: jestli tě mohu poopravit, i když to je prkotina a asi i zbytečnost, tak tu před pár lety byla brněnská B961E a ode mě pražská B741, u které jsem se zadrhnul u tmelení předního článku a teď se spíš zaměřuju na maturitu, která mě čeká za pár týdnů
www.MESTSKADOPRAVA.net - pravidelné aktualizace galerie z Prahy, ČSAD, SAD a mnoho dalšího
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2009 - 19:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se trochu seknul. I já tak trochu stojím, mám tu semestrální zkoušky a po nich hodlám na modelu něco dělat. Minimálně 3D počítačový model, z kterého budu vycházet při stavbě. :-)
Škoda 18Tr
Mischo3201
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 15. května 2009 - 14:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouri ta predna naprava je rovnaka ako u mojho modelu tak asi dufam ze to bude taky tak od firmy tamiya
http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/index.html?pod=/rctruck/str anky/232x0-pneu.htm
http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/index.html?pod=/rctruck/stranky/_31321-naprava-predni-pevna-s-130mm.htm
http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/index.html?pod=/rctruck/stranky/_12087-disk--44-20-predni-evropsky.htm
toto je predna naprava u mojho modelu a ako pozeram tak aj u tvojho

(Příspěvek byl editován uživatelem mischo3201.)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 00:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych takový nápad, kolegové modeláři z Brna a okolních vesnic (Bouri :-) ), což takhle opět nějaké decentní pivní posezení, dejme tomu v pátek 29.5.?
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3497
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 18. května 2009 - 00:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se účastniti nebudu, jelikož poslední dobou je se mnou po modelářské stránce hovnes a mimojiné nemám 29.5. čaz.
Kroměštěp kruciprsk hleďkloč uhnibrč klápště, brčplyš drátěkruť nebo cože vlastně.
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 11:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Procházím si takhle YouTube a na co nenarazím, nějakej Marvin G. má toho Lega asi hodně, že se mu chtělo stavět metrovej kloubovej bus.
video
Pneumaticky ovládaný dveře i kneeling. S motory, světly i blikači.
Škoda 18Tr
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 25. května 2009 - 15:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,existuje baldova T6A5 do Trainz?A KT8D5 do TRS 04

Děkuji
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 25. května 2009 - 16:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalous65: mírně sis spletl téma, kolego. Zde se probírají velké RC modely ;-)
www.MESTSKADOPRAVA.net - pravidelné aktualizace galerie z Prahy, ČSAD, SAD a mnoho dalšího
Mischo3201
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 27. května 2009 - 20:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak tu je pozvarany podvozok teraz treba este upevnit kolesa na ram potom sa zacnem troska vrtat v elektronike ako je motorcek baterka diferencial a take drobnosti

Pety
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 10:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám jednu asi blbou otázku,z čeho děláte ty trolejbusy?
Skype: ppeetyy
Email: PSVS@stream.cz
stránka: http://www.bve4-2.tfe.cz/
Moje fórum o Simulátoru BVE a ještě atd!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3855
Registrován: 7-2003

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 13:08:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vsechno mozny :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál.
Pety
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 09:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs: To znamená balzový atp?
Skype: ppeetyy
Email: PSVS@stream.cz
stránka: http://www.bve4-2.tfe.cz/
Moje fórum o Simulátoru BVE a ještě atd!
Cuclin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 11:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pety: podivej se do archyvu této diskuze a zjistíš vše potřebné
ŠOTOUŠI VŠECH ZEMI SPOJTE SE.
AKCE BRNO 140LET MHD ZBYVA JEN 12 SEDADEL!!!!!

Hledáme nové redaktory nebo fotografy pro web o MHD v Moravskoslezském kraji, vice na: www.i-mhd.eu
Pety
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 02. června 2009 - 20:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cuclin: V archívu jsem to nenašel,a navíc jsem už několikrát chtěl udělat ale nevěděl jak a navíc jsem to zvoral!! chci spíš stavět pražský metro a potřebuji aby mě někdo dal plán na metro: 8171!
Skype: ppeetyy
Email: PSVS@stream.cz
stránka: Nemám chuť dělat nové stránky!
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 02. června 2009 - 20:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pety: Hledej na metrowebu.
www.doz.estranky.cz - střední opravy pražských autobusů
Pety
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 10. června 2009 - 20:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_proper: Tam jsem to vůbec nenašel! Jedině přesný odkaz,Např: Tady je ten návod! ale neotvírej to je to vymyšlená stránka!
Skype: ppeetyy
Email: PSVS@stream.cz
stránka: Nemám chuť dělat nové stránky!
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 931
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 10. června 2009 - 20:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pety: tady a tady
www.doz.estranky.cz - střední opravy pražských autobusů
Škoda_14_tr_116
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 14:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím chtěl bych se zeptat,kde se dají sehant nákresy 14Tr 11/6 díky moc
Shaman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 21:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PANEBOZE

deti umite vubec cist???? co je tohle za diskusi????
"pomoc detem pri jejich problemech s nakresem" asi ne ze????

kindermafie me jednou privede do hrobu a donuti me si ho i vykopat
Stavba modelu trolejbusu 14tr 1:8

Na mě nemusíte křičet, stačí mi to říct 10×
Pety
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 19:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Shaman: To máš pravdu,a ty si je nakresli sám!!
Skype: ppeetyy
Email: PSVS@stream.cz
stránka: Nemám chuť dělat nové stránky!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4774
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 16. června 2009 - 22:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V archívu jsem to nenašel
Tam jsem to vůbec nenašel!
Tak se nauč líp hledat. A hlavně se nauč líp chovat. Ostatní tu nejsou proto, aby poslouchali tvoje pokyny a plnili tvoje požadavky.
399
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 30. června 2009 - 21:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


První rok na K-reportu
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 10. července 2009 - 21:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

399: To je tvoje? Odkad si to vzal? Takováhle byla i v Mariánkách v Miniaturparku při 100 letech MHD v roce 2002 a dokonce tam i jezdila :-)
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1122
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 17:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, aký máte názor na firmu Rietze/jej výrobky zn. Irisbus?

zaujíma ma hlavne tato Iliada, ktorá patrí Veolii

http://www.modelauto.cz/item.php?producer=44&item=64717

ďakujem.

Máte niekto takýto/podobný kúsok?
www.ad-smat.webz.cz www.imhd.sk ICQ - 489-696-538
Karosa B941.1936 - BB-390CH 4ever
!!! Vyhnali sme maďarské billboardy, vyženieme aj nespisovných psychopatov !!!
6117
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino:
Tak model od Rietzeho sice nemám,ale několikrát jsem jej držel v ruce a myslím si, že byl opravdu povedený. Co se týče přesnosti, model je na velmi dobré úrovni (myslím si, že je to jeden z nejlepších výrobců modelů autobusů v HO) a co se týče čistoty práce a lepení, tak kosek který jsem měl v rukou já (Áres a MAN Lion City) byly i celkem čistý. Jako tu a tam se někde může něco najít,ale to bys to musel zkoumat pod mikroskopem..
Čili shrnu to: Modely autobusů dělá Rietze velmi dobře, lépe než třeba BUSCH,nebo AWM, přesné jsou hodně a čistota na slušné urovni-doporučuju.
A za tu cenu bych to bral, nebot třeba složená Karosa od SDV je cenově podobná,ne-li někde dražší http://www.macmodel.cz/cz/auticka/model/6871/ a přesnost i čistota by mohly být lepší.
www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila...

(Příspěvek byl editován uživatelem 6117)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4454
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 08:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

modely Rietze v poslední době vypadají líp, ale před nějakýma 4 - 5 lety to byla dost tragédie, hlavně u autobusů (třeba citaro bylo v podstatě několik kusů potištěnýho plastu bez významnějších detailů).
Snem každého obchodníka je snadno programovatelný idiot s velkou kupní silou.
Je-li takových idiotů málo, je potřeba masy přesvědčit, že idiocie představuje generační životní styl.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 16:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6117, Petr: ďakujem za rady, zamyslím sa

Skúsim niekde (v okolí SR) zohnať aj Dr. Richardovu Iliadu, nakoľko tu som videl len v Nemeckych obchodoch
www.ad-smat.webz.cz www.imhd.sk ICQ - 489-696-538
Karosa B941.1936 - BB-390CH 4ever
!!! Vyhnali sme maďarské billboardy, vyženieme aj nespisovných psychopatov !!!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 8-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 17:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice je to tady mírně OT, ale když už se s tím začalo. Autobusy od firmy Rietze mohu také jen doporučit. Kvalita zpracování je opravdu na velmi vysoké úrovni, navíc pokud člověk bere v potaz příznivou pořizovací cenu. Není co řešit.

O to více mě překvapuje Petr_k s tím, že před 4 - 5 lety byly autobusy dost tragédie. Netrvdím, že to není pravda, jen mě to dost udivilo. S modely od firmy Rietze totiž takto dlouholetou zkušenost nemám.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 19. července 2009 - 01:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové trolej/autobusoví modeláři, velice se vám omlouvám, že jsem zde již velmi dlouho nic podnětného nevywebil. Model 22TrACE 1:6 momentálně zcela stojí, teda resp. práce na něm jsem již před dlouhou dobou pozastavil z důvodů časových. První důvod je Camaro, které chci dodělat, protože na místě renovace už brzy začně zavazet a kromě toho už chci co nejdřív vyjet, druhým důvodem, který nastane od pondělí, je přítelkyně, která se mi vrátí z porodnice i s takovou modrookou blonďatou fešandou. Nicméně právě proto, že budu více času trávit doma než na autě, snad si uděám trochu času opět rozjet své modelářské pudy.
Takže bastlete bastlete, hned se k vám zase přidám :D
Žanetka * 17.7.2009 18:30 4250g 53cm
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 19. července 2009 - 19:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: tak to gratluji, pane kolego, a přeji hodně štěstí a zdraví, malé slešně :-) leč se z bastlení také omlouvám, jelikož na to delší dobu házim bobek, nejdříve maturita, pak přijímačky na vejšku a teď nové aktivityv oblasti sportu, takže jsem bez novinek :-/
www.MESTSKADOPRAVA.net - pravidelné aktualizace galerie z Prahy, ČSAD, SAD a mnoho dalšího
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3931
Registrován: 7-2003

Odesláno Neděle, 19. července 2009 - 20:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha prave dosahl vrcholu modelarske cinnosti. Dite v meritku 1:1
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 21. července 2009 - 15:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs - modelařina není v tomto případě úplně ten správnej pojem
Nejrychlejší způsob přepravy po Brně v dopravní špičce? Jednoznačně bicyklem!
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 17:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Prosím tě, píšeš tu, že jsi od Rietze viděl Veolií Illiadu, ale já ji bohužel nikde, ani v jejich katalogu, nevidím a tůj odkaz mi háže chybu. Jiné vyobrazení by nebylo? Díky
FTS Florbal Náchod 12. místo na MČR žáků www.florbalnachod.cz
Uvidíte-li nějakého šotiče s červeno-černou hlavou, tak jsem to asi já
ICQ: 499-501-207 Skype: marmares1
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 11. srpna 2009 - 17:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marmar: na www.modelauto.cz to bolo asi zmazané

http://www.omnibus-modell-shop.de/index.php?main_page=product_inf o&cPath=2_3&products_id=6477

na tej superstránke nájdeš aj Aresy, Evadysy a Iliady. Setry, Mercedesy, Many a Neoplany su samozrejmosťou.


a našiel som dnes jednu kráskus novinkus - http://modelauto.cz/item.php?producer=44&item=63950

a asi prvý model CapaCityho - http://www.mf-modellbau.eu/contents/de/image_viewer.html?lmd=4003 3.539583
www.ad-smat.webz.cz www.imhd.sk ICQ - 489-696-538
SOR radu LH. Najlepšie diaľkové autobusy na krátke vzdialenosti.
Karosa B941.1936 - BB-390CH 4ever
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 21:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

www.pardubickamhd.cz - setkání 22Tr v měřítku 1:13 s 9Tr v měřítku 1:1
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 30. srpna 2009 - 21:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jedna ode mě.

Bus-mafiaDance radio247 Drum'n'Bassrádio Beat
Co jééé?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 21:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S majitelem výše zmiňovaného modelu vozu 22Tr v 1:13 jsme se včera domlouvali zase na nějaký modelářský hospoding, ideálně nějaký pátek v Brně, konkrétně v Pivovarské.

Kdo by měl zájem - viděl bych to buď na tento pátek, tedy 4.9., nebo na pátek 11.9., pak asi až v říjnu?
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 21:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle, 4. a 5. září jsem přímo na Starobrnu, jako jeden z organizátorů nějakých oslav, nejspíš se tam takhle večer ukážu na pokecání.
Jestli je to na pivovarské, nevím, nemáte někdo nějaký odkaz, co se na Starobrnu vlastně děje?
Škoda 18Tr
Jajdulak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 22:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bouri: Den otevrenych dveri Link
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 31. srpna 2009 - 22:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, takže přecijen na Pivovarské.
Já tam budu v pátek cca od 14 do 22 (+-) a v sobotu od 7 někdy do rána.
Když by se se mnou dalo počítat, tak buď se mi podaří ukecat pro mě drobný volno, že bych se kdyžtak zastavil.
Škoda 18Tr
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 20:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prinášam pár fotiek modelov bližšie info k ním nemám ale pokúsim sa nejake pozisťovať :-)



Keď chceš lietať ako motýl nemávaj krídlami ako havran.