K-report
 

Archiv do 28. ledna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Student Agency » Archiv do 28. ledna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 20:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z dnešního cestování: Na spoj do budějovic dobíhá Na Knížecí na poslední chvíli cestující, bus už odjíždí, ale ještě nevyjel z AN, ani po mohutném klepání na dveře řidič nezastavuje a odjíždí na svoji trasu, aby pak mohl v Písku 15 minut s cigárkem klábosit s kolegou z protijedoucího spoje. Trochu by to chtělo řidiči učísnout ten jeho žlutý hřebínek, který mu narostl. Byl to bus s odjezdem v 15.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 20:28:29    Odkaz na tento příspěvek  

ad Bručoun žádné sprosté slovo jsem nepoužil.
Apropo od vás to sedí! už jste tady častoval výrazy také. Takže když zloděj volá chyťte zloděje, není to uplně košér.
Ale myslím, že zpět se vraťme k tématům naposled Sipi něco píše.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 20:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: po času odjezdu se posádky nesmí zabývat někým, kdo přišel v čas odjezdu, Radimův výmysl. Kdyby tam měl kontrolu kvality tak je bez peněz, kdyby dobíhajícímu cestujícímu po čase odjezdu (nebo v čas odjezdu) otevřel. A navíc, místenka propadá 5 minut před odjezdem.
Budweistrolejbusák: však já vím, a ta ledová čokoláda byla kupodivu i poživatelná

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdenda999.)
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 21:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 pohledy:

z vlaku: pokud vlak zavře dveře, má postavenou cestu, tak musí prostě vyjet, blokuje místo dalším. To samé u letadel. Letadlo se zpozdí o 5 minut, v konečném výsledku může odletět o 50 minut později, dokud nebude volný slot (říkám to správně? Letadla moc nesleduji).

"starýho pardála"(pánové, neuražte se, někteří opravdu staří nejste) z ČSAD: jeden provozák mi řekl, že chce, aby řidiči odjížděli raději o 2 minuty později, cestou to někde stáhnou a v konečném důsledku 2 minuty nehrají roli.

Podle mě z technologického hlediska nikdo na SA netlačí, aby opustila štafl o 2 - 3 minuty později, aby nabrala opozdilce. Pravda, opozdilec si to příště lépe zapamatuje, v kolik bus jede. A i pokud by to měl být problém, tak má řidič následujícího spoje snad nějaké pochopení, pokud to není konkurenční spoj na stejné trase

Ale i u vlaku se najdou dobré duše, na YouTube jsem viděl video, kde brzdí rychlík ve Strakonicích, aby mohl někdo naskočit, mě osobně se párkrát stalo, že jsem doběhl na vlak, který na mě čekal.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 22:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda 999:Pět minut před odjezdem na SA linkách neplatí, skutečně se na cestujícího čeká do poslední minuty, sám chodím 2-3 minuty před odjezdem a nikdy mi místo neprodali jinému.

ad Žlutý anděl: Vy jste teda exot, tipoval bych Vás na nějakého zeleného fundamentalistu, návrat k přírodě, možná k frontám na banány. Což o to, párkrát do roka si taky rád odepřu některé civilizační vymoženosti, když si vyjedeme s kamarády do kopců a mezi poletováním tam kempujeme, ale používáme při tom jiné výdobytky, které ten život docela usnadňují - GPS, variometry atd. Tím chci říct, že ač humanitně vzdělán, se s technikou a technickými hračičkami kamarádím často a rád.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2921
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 22:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeden provozák mi řekl, že chce, aby řidiči odjížděli raději o 2 minuty později, cestou to někde stáhnou a v konečném důsledku 2 minuty nehrají roli.

Na nějaké místní lince ČSAD to možné je... Pokud tam jsou příliš natažené jízdní doby a řidič ví, že kdyby odjel z výchozí zastávky načas, musel by se kvůli dodržení JŘ ploužit 30 km/h, je zpoždění odjezdu rozumné řešení. Ale u dálkových linek mi nepřijde jako rozumné paušálně zpožďovat všechny odjezdy... Ono kdyby se odjíždělo o 2 minuty později, beztak by se do autobusu dobýval někdo, kdo přišel 3 minuty po pravidelném odjezdu, takže ve výsledku by to ničemu nepomohlo. Naopak, víc lidí by se naučilo chodit pozdě. Nejlepší lék je odjiždět načas... Případný opozdilec si pro příště bude sakra dobře pamatovat, že má chodit včas.

Ale v případě, kdy někdo zkouší stopnout odjíždějící autobus 30 m za zastávkou, řidič ho vidí, má volné místo a zastavením nedojde k ohrožení bezpečnosti, přikláním se k tomu, dotyčnému ještě zastavit. Výjimkou jsou notoričtí pozdní chodiči - u těch už skutečně není na vybranou. Ale pokud řidič ujede, i když cestujícího mohl bez větších problémů vzít, bude považován za hulváta...
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2208
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 22:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda z hk: v Tunisku se mi stalo, že jsme nastoupili v Kairouanu do taxi, vzali jsme si ho na AN/taxi vyšel skoro jako MHD/ s tím, že pojedeme v 16:00, řidič na to šlápl, že jede také v 15:30 autobus do Sousse, autobus vyjížděl z AN a taxikář troubil na autobusáka, ať nás také naloží, holt jsme pro něj byli kšeft navíc :-), bezpečnost OK, bylo to v areálu AN.

Takže to je o lidech a o případných prémiích z každého cestujícího
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 22:29:38    Odkaz na tento příspěvek  

ad Goldfinger podívejte se do zrcadla ten popis je vám jak šitý na míru. Jinak se nebojte já mám také techniku rád a zelené vyloženě nesnáším.
Vidíte tohle je přesně uživatel, který není ochoten přijmout a respektovat jiné hodnoty. PS. jinak jste mi uplně stejně ukraden.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 25. ledna 2010 - 23:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda vyslechnout si od Bručouna přednášku o hulvátství, to je zajímavé...;-)) Nevím, kdo je Bručoun, Goldfinger ani Žlutý anděl (i když jeho názory jsou mi blízké), ale dovolte připomenutí: Žlutý adněl vyjádřil názor, že ho neba si někde něco rezervovat a radši přijde a jede. Na to reagoval jediný Sipi tím, že každý má své a vzájemně si nemusejí vadit. Ostatní zastánci SA začali více či méně otevřeně dokazovat, že systém rezervací SA je dobrý, pamatuje na kdeco a není důvod ho nevyužívat (to jsou moje slova, Bručoune, takhle to tady fakt nezaznělo, až mě za to budete chtít chytit).. Už v té chvíli jste nepochopili, co chce Žlutý anděl říct, on ten systém ani trošku nekritizoval, jen Vy jste to vzali jako kritiku SA. V této souvislosti tvrzení Bručouna, že fakta jsou jen jedna a kdo je zkresluje, je lhář, jsou naprostým blábolem. Tady přece od začátku o žádná fakta nejde, fakta nikdo nezpochybnil, diskutovalo se o tom, jak kdo přistupuje k životu a co mu vyhovuje. Podobně mimo je Goldfingerovo atak ohledně zelenosti Žlutého anděla a kamarádění se s technikou...Jediný Sipi to pochopil.

Ostatně oceňuju i jeho info o ujíždějícícm řidiči SA, řekl bych, že nám přibývá jeden objektivní a soudný parťák...

A co se týká toho ujetí: Moc se mi nechce věřit, že tohle je direktiva RJ, přes všechny výhrady, které bych na něj dokázal nahromadit, si myslím, že v té firmě on jako nikdo jiný (myslím tím jízdní personál) chápe, že zákazníka lze ztratit jen jednou a kvůli takovéhle kravině...? Jenda z HK to vyjádřil úplně přesně...viděl bych to na šprajc řidiče...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 00:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Ten cestující přiběhl přesně v 15:00, tedy v čas pravidelného odjezdu, jenže autobus již byl v pohybu. Z lidského hlediska mi to přišlo od řidiče sprosté, když sám autobus zdrží svým krafáním na další zastávce-Písku o 13 minut. Jinak bych o tom nepsal.
Jinak místa k sezení byly, takže to byl asi ten tzv. šprajc řidiče.

Slim: Já jsem kolikrát psal, že nejsem fanatickým zastáncem této společnosti. To že mi vyhovují její služby ještě neznamená, že mám žluté brýle.

To ujetí registruji snad již potřetí co s nimi jezdím. Zajímavé je, že dřív jsem třeba jezdil s jihotransem a tam vždy počkal nebo zastavil a nikdy se mi nestalo, že by ujel.
Zvlášť v Praze by měl být řidič tolerantnější, tam vypadne třeba jedna tramvaj nebo linkový autobus a hned je skluz.

(Příspěvek byl editován uživatelem sipi.)
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 02:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, lze připustit určitou toleranci u dálkových linek. Stane se, že cestující volají na dispečink, že jsou třeba v Metru a mají z libovolné příčiny 5 min zpoždění. Nikam to nehlásíme, ale bus na ně počká. Ale u místenek jsme nekompromisní: cestující s místenkou je povinen obsadit ve výchozí zastávce svoje místo nejpozději 10 min před odjezdem. A 10 min před odjezdem začne řidič odbavovat normální cestující. A bus prodán a na poslední chvíli se chce nacpat cestující, který (nejlépe zevluje s cigárem tak 20 min před busem) čekal s místenkou na poslední chvíli? Tak má smůlu. Buď stojí, nebo nejede vůbec.

A k SA místenkování: po dobu monopolu SA na Liberci se nedalo jet normálně do Reichenbergu jinak než busem do Jablonce a 11. Tenhle kripl navíc nebere ohled na místní linky a jezdí si jen podle svého taktu. Ještě štěstí (a to jsem zatvrzelý pravičák), že tohoto velkohuba - dopravního ignoranta - nepustily kraje ještě na koleje. Pak by i ta ČernáDíra se svými smradlavými, plesnivými a věčně zpožděnými vlaky byla vzorem VHD.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 05:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem ráno dostal od stewardky jako horký nápoj ledovou čokoládu - Ano, je to jen technika, stalo se mi, že kávovar nefungoval vůbec, nebo že kvůli exxtrémnímu mrazu nešlo používat WC, ale rozzhodně bych nic z toho nepoužil ke kritice nebo výpadům proti SA.

Ale v případě, kdy někdo zkouší stopnout odjíždějící autobus 30 m za zastávkou, řidič ho vidí, má volné místo a zastavením nedojde k ohrožení bezpečnosti, přikláním se k tomu, dotyčnému ještě zastavit. Výjimkou jsou notoričtí pozdní chodiči - u těch už skutečně není na vybranou. - Tak pod tohle se klidně podepíšu, zvláštní sortou jsou v tomto zahraniční turisté, především Asiati, kteří jsou schopni se rozčilovat, že jim ujel autobus v 15:30, když on dorazil na nástupiště v 15:33.

Takže to je o lidech a o případných prémiích z každého cestujícího - Ano, o víkendu jsem byl v Zagrebu a očekával jsem balík od přátel ze Splitu, který poslali, jak jinak než autobusem že? Autobus dorazil, řidič mi předal středně velkou krabici a na můj dotaz, jestli má 10,- Kn zpět mi oznámil něco ve smyslu "To neřeš, už je to vyrovnáno" - takže mám argument pro lidi, co budou kritizovat "finančně nenažrané" Chorvaty.

který (nejlépe zevluje s cigárem tak 20 min před busem) čekal s místenkou na poslední chvíli? Tak má smůlu. Buď stojí, nebo nejede vůbec - Což je správně, protože si to bude příště pamatovat stejně jako ti mnou zmiňovaní turisté.

To že mi vyhovují její služby ještě neznamená, že mám žluté brýle. - Což dokážu například já v souvislosti s tím, jak se tu někteří dokážou chytat za slovíčko a do krve hádat kvůli malichernostem, velmi ocenit.

(Příspěvek byl editován uživatelem Huples.)
Jww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 10:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: a nenapadlo vás, že když budeš nabírat cestující 30m od zastávky a on si např. vymkne kotník, zlomí nohu apod a je to mimo zastávku je to průser řidiče, až se ho doktor zeptá kde a jak se mu to stalo. nebo mohl tím zastavením blokovat místo na AN.
Jdi se podívat v pátek odpol. na čerňák 2x SA na Lib, HK + posily + bus do Jablonce, Milovic a na svůj štafl se nemužu probojovat.
Proto je to linková doprava a né taxík abysi lidi máváli jak chtěj od toho jsou tu ty taxíky. A ty jelita co choděj za minutu odjezd budou mít jednoho krásnýho dne smůlu.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 10:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si vždy myslel, že podobná diskuzní fóra jsou určena k tomu, aby tam lidé sdělovali svoje poznatky, zkušenosti dobré či špatné o dané problematice. Spoustu takových diskuzí lze využít v rámci podnikání nebo osobního ho života jako dobré či špatné doporučení zboží nebo služeb. Takových poznatků rád používám a hodně se mi vyplatilo, než jsem koupil zboží (např. auto) nebo využil služeb některé společnosti.
V rámci dopravní diskuze zde na k-reportu je super, pokud člověk zjistí, že může někam jet výhodněji, rychleji nebo příjemněji, když on sám na danou situaci nepřišel. Nebo se naopak podělit s dalšími o dobrou nebo špatnou zkušenost s dopravcem, aby se člověk špatným věcem vyvaroval. Jak vím, chodí se sem "dívat" i ti, kteří jsou třeba za dopravu odpovědní, plánují linky, dopravní obslužnost, sami dopravci atd. Stejně jako sem přijde někdo, kdo třeba s SA ještě nejel a tak sonduje, jak to tam vlastně funguje. A tak mu přijde vhod, pokud se dočte, jaký jsou plusy nebo mínusy daného dopravce.
Myslím si ale, že lze diskutovat bez nadávek a neustálého rýpání, jak se tady děje u jednoho z "diskutujících". Až jsem danou osobu poslal někam, protože na zveřejněnou poznámku reagovala jen rýpáním, hodnota jeho příspěvku byla nulová. Učinil jsem tak poprvé a naposledy, protože si myslím, že to sem nepatří a jak jsem psal, nehodlám tím trávit svůj volný čas. Dorazilo mne několik emailů od zdejších diskutujících, kteří mne v mém počínání podpořili, jen se nechtějí veřejně vyjadřovat, aby nesklidili snůšku nadávek od daného uživatele, jak je jeho zvykem.
Bručoun se zastal veřejně a hned dostal co proto.


Když jsem se podíval zpátky do diskuzí, tak jsem zjistil, že je to u daného uživatele zvykem. A tak se budu chovat podle emailu jednoho ze zdejších uživatelů, který mne došel:
Dobrý den,
pokud mohu něco doporučit, nejlepší je k-report a zejména žlutého anděla zcela ignorovat. Dá to sice přemáháním některým diskutujícím něco nenapsat, ale jakmile tohle překonáte, je to krásný pocit se tam občas podívat:-)
Berte to jako radu člověka, který má na SA podobné názory i zkušenosti a občas nemohl ty zjevné lži, co se tam o nich píší, také vystát:-)


Takže díky těm, co mi poslali email a nechtěli se tady stát terčem rýpání, jak je tady u někoho zvykem. Bručounovi díky za veřejnou podporu.


(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 11:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zase materiál.
Na dopravce, který požaduje, abych si rezervoval místo a ještě přišel 10 minut napřed, opravdu nejsem ani trochu zvědavý.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 11:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík:
Nelžete, je to u vnitrostátních linek 5 minut, což je běžné u všech místenkových spojů. A pokud přijdete 1 minutu před odjezdem bez jízdenky a bude volné místo, tak můžete jet taky.
Když se Vám dopravce nelíbí, tak alespoň nelžete!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 11:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis novák: A nemyslel Karfík spíše toto:

... cestující s místenkou je povinen obsadit ve výchozí zastávce svoje místo nejpozději 10 min před odjezdem ...

což se vůbec nevztahovalo k SA?
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 11:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abych nikoho neurazil, uvedu informaci takto:
Diskutující Karfík uvádí nepřesnou informaci,je to u vnitrostátních linek 5 minut, což je běžné u všech místenkových spojů. A pokud cestující přijde 1 minutu před odjezdem bez jízdenky a bude volné místo, tak bude přepraven také, jízdenku si zakoupí u řidiče.
10 minut před odjezdem je nutno se dostavit u vnitrostátních spojů SA.
Kompletní přepravní podmínky:
http://www.studentagency.cz/smluvni-prepravni-podminky-103150/cze ch/
Pochopitelně můžete využít jakéhokoliv přepravce, SA Vám tady nikdo nenutí. Jen jste uvedl nepřesnou informaci.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2173
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 11:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Novák - když si přečtete příspěvek Karlshause č. 156 (asi o 4 příspěvky vejš), tak tam se píše o dolevci (dopravce se chová normálně...) kýž těch 10 minut má.

Takže je fajn že umíte psát tučně, leč nezbejvá než konstatovat "když už neumíte číst tak z toho nevyvozujte závěry že ten kdo číst umí lže".
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 11:42:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley:
Je to v diskuzi o SA a nebylo uvedeno, že se jedná o jiného dopravce. Berte to tedy jako informaci, jak je to u SA.
Pokud to Karfík myslel na dopravce XY, tak to jsem z toho nevyčetl. Proto jsem svoji informaci opravil.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 11:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček:
Už jsem to vysvětlil, omlouvám se Karfíkovi, že jsem se nepodíval a nenašel to v textu výš, neměl to napsané jako reakci na kohokoliv... Tak se nezlobte.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 12:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jww: a nenapadlo vás, že když budeš nabírat cestující 30m od zastávky a on si např. vymkne kotník, zlomí nohu apod a je to mimo zastávku je to průser řidiče, až se ho doktor zeptá kde a jak se mu to stalo. nebo mohl tím zastavením blokovat místo na AN.

To všechno vím a k tomu, že řidič opozdilci nezastavil jsem nenapsal ani popel, protože řidič na to měl právo. Ale v kontextu s tím, že pak on sám zdrží na další zastávce bus s 50-ti lidma o 13 minut mi to přišlo trochu nefér.
Nedávám řidiči žádnou vinu, že ujel. V tu dobu na to měl už právo.
Jww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 13:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: nechci působit jako fanatickej zastaváč řidiče, ale mohl čekat na bus co jede proti, nebo nehoda, nebo mu volali čekat na přípoj apod.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 13:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jww - SA bude těžko čekat na přípoj.
Jww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 15:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: tak mě hned nechytej za slovo, tak třeba měl předat poštu, vzkaz.... netuším, nebo s ním měl jet táta Jančury a nestíhal....
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 16:02:50    Odkaz na tento příspěvek  

Poslední příspěvek k vám pane Nováku! Jste obyčejný lhář. Nikde jsem do vás nerýpal a vy to víte. Dnes se vám také už podařilo napadnout Karfíka že.. Opravdu se nejdřív naučte číst.
Nezapomeňte zase někoho poslat do oných míst, jak umíte.
Prosím už neodpovídejte, radši napište těm co vám psali ty mejly. A že jich bylo že... 0...
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 18:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud někdo zná podmínky odbavení především na Florenci, tak povinnost místenek být odbaven 10 min předem, aby mohli být odbaveni i ostatní cestující - a bus odjel na čas - považuji za lepší podmínku než obligátních 5 min a odjezd tak 10 min po pravidelném odjezdu. Dopravce prostě bere dle techničáku i na stání a není zvědav na lemply, co na linku okolo 200km přijdou 1min po odjezdu a ještě si vynucují průchod plnou uličkou k obsazenému místu. Tyhle lidi prostě nechápu a proto řidič má pravomoc je 5min před odjezdem (byť s místenkou) odmítnout k přepravě. Jde především o pátky a soboty. Kdo skutečně dělá dopravu, tak ví, že toto je rozumný požadavek na místenkáře.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2932
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 21:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: "tvrzení Bručouna, že fakta jsou jen jedna a kdo je zkresluje, je lhář, jsou naprostým blábolem."

To je dobrá hláška.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 21:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se zastat Bručouna:
S některými názory nesouhlasím, ale vede poměrně slušnou debatu. A na hrubý pytel hrubá záplata.
Bručoun ať je jakýkoliv, tak jeho příspěvky jsou k tématu.
Jak všichni víte z dosavadní diskuze, s Bručounem jen občas, ale proti dopravním ignorantům máme společné myšlenky. Ne názory.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 21:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl:
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 21:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Souhlasím, chceš místenku, přijď včas. Na druhou stranu pokud řidič vyjede ze zastávky a po 30metrech na něj mává dobíhajícíí cestující, tak zákon nezákon, pokud není plný, nezastaví jen to hovado (mimo jiné svému zaměstnavateli takhle přinese tržbu) a i kdyby byl plný, byla by slušnost u dobrého řidiče zastavit a říct mu to...Tohle nikoho neomezí a neohrozí...řekl bych, že to by měl být rozdíl mezi starou strukturou z ex ČSAD, do kterých se tady často jistý skupina naváží, a řidičem firmy, která sama sebe prezentuje jako jednička na trhu a něco víc...Ale proboha, to není útok proti SA, mně je úplně jasný, že řidiče si nikdo nevybírá, každý je rád, že má kusy a že umějí aspoň jezdit...Sipi jako ex zastánce SA to vystihl skvěle, i firma, kterou má rád, má svý mouchy a nezastírá je.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 21:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... 30 metrů za zastávkou > kdyby se při nástupu cestujícímu něco stalo tak má pan řidič hodně velkej problém, že umožnil nástup mimo zastávku. Řidič je hovado když ujede tehdy, nemá li přísný zákaz věnovat se cestujícím, kteří přijdou až v čas odjezdu nebo po odjezdu... Je to ptákovina, ale Jančura si to tak vymyslel a skutečně za to řidiče postihuje, kontrola kvality v buse, nebo na nástupišti a je to..
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 21:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:? A prej že vedete slušnou debatu. Vona ta druhá polovina toho hned za tím zní:
"Tady přece od začátku o žádná fakta nejde, fakta nikdo nezpochybnil, diskutovalo se o tom, jak kdo přistupuje k životu a co mu vyhovuje."
Ale to se Vám už do blábolu nehodilo, že , Dr. Rathe? Klasická ukázka Vaší demagogie.

Faktem je v této debatě to, že SA má nějaký rezervační systém a že existují i jiné způsopby, jak se dostat do autobusu. To nikdy nikdo nezpochybnil. Názorem je to, že někomu to připadá super a využívá to, pro někoho je to nevhodné, protože atd... Váš problém je, že Vy zpochyňujete názor, ale ten je od toho, aby měl každý svůj. Ukažte mi, kde tady někdo zpochybnil nějaký fakt?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 21:58:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda 999: Já nezpochybňuju právní stránku toho zastavení, ale že by zrovna tohle Jančura vyžadoval nejstriktněji? Má třeba taky nějaký postih za zpožděný odjezd jako takový? Řekl bych, že to má na image firmy daleko negativnější vliv...Sice to tady nečtu poprvé, ale zrovně k němu mi to nejde a připadá mi to spíš jako výmluva řidiče.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 26. ledna 2010 - 22:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...nevím, jak to stíhá, ale vím, že si na to řidiči SA (alespoň ti, se kterýma jezdím) dávají fakt pozor a dost často i popohání stewardky, aby urichlily odbavování a stihnul se odjezd, takže to asi nějak stíhá, už dostkrát jsem slyšel to kázání řidičů stewardkám (samozřejmě si řidič se stewardkou nesmí povídat, a to má stewardka v pracovní náplni "úzkou spolupráci s řidiči")... O něčem to asi vypovídá
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 11:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis_novák:
Nic se neděje.
Jen jsem se opět přesvědčil, jak tu především zarytí obhájci SA předpokládají, že všichni chtějí neustále a podle útočit.

Když si ale nějaký dopravce hraje na svatého a nejlepšího, proč nedokáže přiznat pravdu? Proč Jančura maže lidem med kolem huby s jízdními dobami kratší než XY a toto odbavení do nich nezapočítá? I lidi si pak samozřejmě neuvědomují, že těch 5 (10) minut už tráví přepravou. Zatímco poloha AN na periferiích může být z hlediska času přínosem, těchto pět (deset) minut je zdržením pro všechny betz rozdílu.
To je jako Káem, který ignoruje, že při použití metpa musím slízt do jámy a na metro čekat, zatímco na povrchu se i to čekání dá optimalizovat.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 11:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě menší zamyšlení. Když Jančura neustálemluví o kolejích a o tom, jak to je jen větší autobus a jiné kraviny.

Proč nezavede ve svých busech stejně jako ve vlaku odbavení až za jízdy? Nebo snad odbavování u dveří vlaku plánuje i na nádražích? Může se to zdát na první pohled jako blbina, ale když může stewardka nosit po buse horkou vodu, jistě by bylo menším porušováním předpisů, kdyby provedla přepravní kontrolu.
Proč ve vlaku to až po odjezdu lze a v buse ne? Ano, v běžném buse to nejde, protože je tam jen řidič. Ale proč to nejde v superbusech SA? Protože se to tak nikdy nedělalo? Nebo snad chce velkohub říct, že považuje automaticky své zákazníky za zloděje?
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 12:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík: odbavování během cesty jsem viděl v chorvatských dálkových busech, vždy jde průvodčí a prodává z mechanického strojku jízdenky. Ale myslím si, že je tu problém ohledně rezervací...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 12:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký problém? Když je vlak větší bus, je bus menší vlak. Ve vlaku je s rezervacemi nějaký problém?
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 13:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík:
Ano, Jančura sice říká, že je vlak větší autobus, to máte pravdu, ale prakticky je to velkej rozdíl.
Ono nejde o to, že by snažili jezdit lidé vědomě bez jízdenky. Být odbavení v autobuse, tak Vám tam fakt vleze třeba i ten, co má otevřenou jízdenku a myslí si, že tím pádem může jet jakýmkoliv spojem na trase, někdo, kdo si dal rezervaci přes kreditku na jiný den nebo čas a neví o tom, další spoléhá, že bude volné nějaké místo, když si nekoupil jízdenku s místenkou dopředu, potom jsou tady ti, co mají ze zákona volné jízdné apod. Stevardi a stevardky by mohli vyprávět, měl jsem tam souseda z domu, co jezdil při studiu na VŠ jako stevard... Těžko potom během jízdy vykazovat cestujícího z autobusu, když nebude pro něj místo na sezení. Při současném systému si stevard/ka při nástupu v listu linky označuje nastoupené cestující a tím jí vyjde, kolik mám volných míst, kdo nepřišel na rezervaci apod. Někteří stevardi nebo stevardky aby poté zrychlili odjezd, tak cestující bez platné jízdenky posadí na volná místa a jízdenky jim donesou. Tím zpozdí odjezd tak o minutku, na Plzni jsem si všiml, že to teď takhle provádí celkem často. U odbavení třeba z Plzně by byl problém třeba i s tím, že jsou tam 2 nástupní místa po trasa, podobně třeba asi linka na K.Vary a zastávka na letišti. Systém SA je spíš hodně podobný odbavení v letadle, tam je taky kontrola před nástupem. I když pochopitelně letecká a autobusová doprava je každá o něčem jiném, to aby mne někdo nechytil za slovo. Vzhledem k tomu, že tenhle systém funguje po celou dobu provozu žlutých autobusů a postupně je jen upravován podle specifik nových linek, tak asi v něčem dobrý bude.
Toto není chvála SA a vnucování jeho systému ostatním, jen shrnutí, jak tam tento systém nyni funguje. Třeba, pokud se nepletu, tak u lehátkových a lůžkových vozů měl každý vůz svého průvodčího a při nástupu do vagonu jste mu musel předložit jízdenky a rezervace a on Vám přidělil lůžko nebo lehátko.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 13:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík:
Navíc třeba někdy jede na jednom spoji více busů - hlavní + posila. tam je taky potřeba posadit lidi tam, kam patří.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 13:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, máte pravdu. Ale u Pendolina je také povinná rezervace a stejně se doklady kontrolují nebo nakupují až cestou. A to se všude píše, jak je železniční tarif složitý.
Tak já nějak nevím teď, komu vlastně věřit. :-)
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 14:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík:
No jo, jsou ty vláčky o něco větší než ty žlutý busy..., to občas Jančura zapomíná. Železniční tarif je složitější, to je fakt. Taky Vám ve vlaku ale prodají jen tu nejjednodušší jízdenku, která bývá zpravidla nejdražší, navíc platíte příplatek za prodej ve vlaku. Koupit si levnější znamená mít nějakou klientskou kartu, co je tuším na 3 roky... Zkoušel jsem se na tarify podívat a nakonec mi pomohl bývalý spolužák, co teď dělá revizora u ČD a ten sám uznal, že mají spoustu akčních slev a někdy sami neví, co je pro cestujícího nejvýhodnější. Když si o to neřeknete, tak Vám u pokladny prodají jednosměrnou jízdenku a taky Vám automaticky nenabídnout zpáteční, která je o něco levnější.
Faktem je, což uznávám, že když jsem před 7 lety jel s SA poprvé, tak jsem taky tápal, co je pevná jízdenka, co otevřená apod. Je to složitější systém, co někomu vyhovuje a někomu ne.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2181
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 14:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak u kasy nevím, ale v takových 90% se průvodčí ptá "a kdy pojedete zpátky - to vás vyjde levnějc" a "nemáte nějakou slevu".
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 14:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Průvodčí se někdy fakt snaží, většinou jezdí na stejných trasách a tak mají jízdné v hlavě a poradí. U pokladny na Masaryčce jsem jen řekl Kolín a než jsem dořekl zpáteční, tak už byla vytištěna jednoduchá jízdenka. Pokladní byla ale slušná, tak se omluvila, že byla tak rychlá a vytiskla novou zpáteční. Je to fakt o přístupu lidí, jak se kdo cestujícímu věnuje. Vím, že je spousta akčních slev a dá se někdy jet hodně výhodně i s ČD, spoustu slev lze využít ale třeba jen při koupi přes internet a s datem dopředu, s klientskou kartou a tak. Chtěl jsem to uvést jen jako příklad mezi prodejem jízdenek dopředu u pokladny nebo přes e-shop a koupí jízdenky u průvodčího.

(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 15:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík: Ale u Pendolina je také povinná rezervace a stejně se doklady kontrolují nebo nakupují až cestou.

Jenže do pendolina nemůžete bez předem zakoupené rezervace. Ve žlutém buse můžete jet i bez rezervace. Proto nejde kontrolovat jízdní doklady až při cestě. Stevard/ka neví kolik má v buse volných míst a kolik tedy může pustit cestujících do autobusu bez rezervace.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 15:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže do pendolina nemůžete bez předem zakoupené rezervace.

To není pravda.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 16:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karfík: Do spojů SC Perndolino je možno nastoupit POUZE s rezervací. To, že po nastoupení bez místenky vás průvodčí odbaví neznamená, že je to povoleno !!!
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 19:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pendolina jezdí pouze na vlacích SC (super city). Výňatek ze smluvních podmínek na webu ČD:

Vnitrostátní jízdné:
Ve vlacích SuperCity lze využít jakékoliv jízdenky platné ve vlacích ČD ve spojení s povinnou místenkou SC. Místenka SC stojí 200 Kč, pro držitele slevy Rail plus je místenka SC zvýhodněna a stojí 100 Kč **. atd.


U mezinárodního jízdného je místenka povinná samozřejmě také.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 22:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sipi:
Tak SA stevardky neví, co mají prodáno? A jak asi při svém vyřvávání na Florenci nebo na Čerňáku přijdou na to, že mají nejen volná místa, ale dokonce čas toto vyřvávat?

Osobně jsem vždy při pozdním odbavení ve dvou řidičích preferoval okamžitý nástup cestujících a odbavení až za jízdy. Pokud by nebyl RJ dopravní ignorant, tak stevardku používá především na toto. Znamenalo by to značné zrychlení jízdní doby. Ale odbavovací systém SA vykazuje více nedostatků, z čehož my, jeho konkurenti, značně těžíme.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 23:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: ehm, jak zrychlíte jízdní dobu tím, že stewardka odbaví cestující až ve voze??? Rezervační systém toto jaksi nedovoluje, protože to by se ti cestující poprali o místa, bez ohledu na to, jestli by měli jízdenku, nebo ne... A ještě by mě zajímalo, kde Sipi tvrdí, že stewardka neví, kolik má volných míst, o tom nikde nepíše...
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 23:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: Jak může vědět kolik jí nepřijde k busu cestujících s rezervací a kolik pak může prodat jízdenek na tato neobsazená místa? Vyřvávání jsem nikdy neslyšel, tak k tomu se vyjadřovat nebudu.
Jan Sůra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.233
Odesláno Středa, 27. ledna 2010 - 23:21:32    Odkaz na tento příspěvek  

ad Karlshaus: dal jsem si sice vnitřní zákaz sem cokoliv psát, ale nedá mi to po delší době reagovat, protože zjevně lžete ve dvou případech:
jak často jste na ČM, že slyšíte vyřvávat stevardky? Za mých cca 500 jízd z SA na trase LB-PR-LB jsem je neslyšel ani jednou.takže z vaší strany jasné lži.
a k vašemu nedávnému výkřiku, že v době monopolu SA se nedalo do busů do Liberce dostat: zapomněl jste podotknout, že v době monopolu ČSAD Liberec se do busu vyprodávaly místenky i dva týdny dopředu a bylo je možné koupit jen na autobusovém nádraží v Liberci či na Černém Mostě. Zkuste se zeptat těch lidí, co jezdili mezi oběma městy a byli nuceni stopovat, protože nebylo ani jiné řešení.
V době monopolu SA byl sice problém dostat se do busu ve špičkách, ale rozhodně nebyla tak dramatická situace, jak to líčíte. Ani teď v době konkurence se někdy bez místenky nedostanete do autobusu DPML.
chápu, že vám SA leží v žaludku, nicméně alespoň to zkuste argumenty bez lží.
Podotýkám, že jestli se mi něco na SA líbí, tak je to právě jejich rezervační systém. Jednoduchý, funkční a ve své době naprosto převratný.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Čtvrtek, 28. ledna 2010 - 00:07:11    Odkaz na tento příspěvek  

Milý pane Sůro. Ale vy také moc nemluvíte pravdu že? Ono v těch dobách monopolu ČSAD, kolik lidí mělo internet? Za chvíli mi tady začnete tvrdit, že v roce 1995 byla stejná možnost...
Pravdu nemluvíte ani v tom druhém případě.
Osobně jsem zažil několikeré přistavení dalšího autobusu v Liberci, Kdy nám bylo řečeno, počkejte za chvíli najede bus navíc. Tehdy 954, ale aspoň jsme jeli v pohodě.
Že nejste objektivní novinář vím dávno. To jste tu i přiznal.
A stále vás vyzývám, aby jste napsal článek o porušování licence dopravci (včetně SA), když berou do spojů s vyloučenou vnitro přepravou právě je. Že to neuděláte je mi jasné, protože by jste poškodil vámi milovanou SA.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53437
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. ledna 2010 - 00:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi:
Zdenda to napsal docela přesně (až na to že nástup bez místenky není povolen - je pouze vyjma vyjmenovaných případů penalizován). A v mezinárodce ta místenka padá, Rakušák ji nevyžaduje, pokud vím, nutná byla jen na Slovensko.

Kolega Denis_novák celkem pěkně popsal možnosti odbavení. Jen srovnání busu s letadlem kulhá, a to dosti. Zatímco z busu lze cestujícího vyloučit (po fyzické stránce) téměř kdykoliv, z vlaku už to jde hůře a z letadla je to téměř nemožné. U lehátek a lůžek je to individuální, dle časových možností. Tedy ti, kteří přijdou dříve před odjezdem, jsou odbaveni občas i před vagonem, ostatní až ve voze třeba i za jízdy.

Ale konečně celkem zajímavá debata. Opravdu je na místě se ptát, proč se u SA neodbavuje mnohem více až ve vozidle. Je na místě se ptát, zda by cestující ve vlaku nebyli zbytečně omezováni ještě více (za jinak stejného přístupu).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. ledna 2010 - 08:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by autobusy SA byly POVINNĚ MÍSTENKOVÉ, tak by to nebyl žádný problém, ale problémem jsou cestující bez rezervace. Tedy pokud by stew měla seznam i SMS rezervací dřív jak 30 min před odjezdem, tak by snad nebyl problém, aby cestující bez lístku byl usazen stew před nástupem do autobusu.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. ledna 2010 - 08:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco z busu lze cestujícího vyloučit (po fyzické stránce) téměř kdykoliv, z vlaku už to jde hůře a z letadla je to téměř nemožné.

Pamatuju jedno letní ráno, čas krátké po 6. hodině a povinně místenkový Košičan vyjíždějící z Prahy směrem na východ. Hned po výjezdu průvodčí přistihl rodinku bez místenek, která navíc seděla na místech někoho, kdo místenku měl. Takže následovala kratší vzrušená diskuze a pak vlak (neplánovaně) zastavil v Libni. Průvodčí otevřel dveře a cestující bez místenek vystoupil. Chvíli se ještě hádali u dveří, protože rodina celkem oprávněně protestovala, že chce vysadit až v Kolíně, jelikož v Libni nestaví rychlíky. No a pak jsme se rozjeli a černí pasažéři zůstali zírat na perónu v Libni.

Takhle nějak by to měla dělat SA? Že by nechali nastoupit všechny zájemce, po výjezdu stevardka zkontrolovala počet cestujících a počet volných sedaček a ty, co přebývají, vysadila z autobusu na první benzince na dálnici? Až budou šlapat zpátky do Prahy nebo platit litr za taxi, tak si určitě zapamatují, že se nemají cpát do busu bez místenky?

<Tento příspěvek obsahuje jednu skutečnou událost, zbytek je ironie. Kdo nevíte, co je ironie, tak snad radši ani nereagujte... >
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2217
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. ledna 2010 - 08:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: kdy to bylo? Já jel košičanem cca v roce 2006/7? a místenkový nebyl. A nemyslím si, že by bylo rozumné lidi vyhazovat, rozumné řešení je 30 kč poplatek k jízdence, pokud by bylo volné místo...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. ledna 2010 - 09:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odbavená a vlaky: Osobně jsem zažil v červnu 2009 v Praze na hl. n. U EN Slovakia pozamykané dveře a vlakovou četu kontrolující cestující ještě před nástupem do vlaku. Ale chápu, že je to jen vyjímka potvrzující pravidlo.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. ledna 2010 - 09:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin240025: Mnohem dřív, léto 1989. On s tím byl tenkrát problém stejně jako dnes, protože povinně místenkových bylo jen pár expresů, takže náhodní cestující to leckdy ani netušili a vyhazování a pokutování osob bez místenky bylo celkem běžné. Ale jednou jedinkrát jsem zažil, aby byli cestující vysazeni na zastávce neuvedené v JŘ vlaku a navíc na takové, kde další R/Ex nezastavují.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci