K-report
 

Archiv do 2. února 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Student Agency » Archiv do 2. února 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 30. ledna 2010 - 19:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to reagovat na Bručouna...

Při uvíznutí v zácpě člověk ví co se děje. Není tedy třeba ptát se průvodčího "proč nejedeme", abychom se dozvěděli "protože stojíme"
Snad by stačilo říct, proti nám jede vlak, který má 10 minut zpoždění a je tu jen jedna kolej... naprosto stejný efekt jako zácpa na dálnici...

V průměru mívá menší zpoždění než firma "Času Dost". Vlakem jezdím pravidelně rok a půl, dvakrát týdně + prázdniny a ve valné většině případů jsem dojel na čas, takže by to "statisticky udávané zpoždění 5 %" celkem sedělo.

A co přípoje? Když je bus zpožděn, informuje autobusák jiného, aby na něj počkal? Dočkám se třeba informace o návaznosti přímo u řidiče? Krom pár místních spojů. A můžeme pokračovat...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 12-2009
Odesláno Sobota, 30. ledna 2010 - 20:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jak jsem vždy se navážel do dvorního PR SA u MfD, tak dnes se musím hluboce poklonit. Pan Jan Sůra si dal práci a trochu natřel firmy Martina Romana (včetně neprůhlednosti vlastnictví a dokázanosti provazů). Za to mu patří obdiv. Uvidíme, zda tlaky z jistého zdroje ho neumlčí.
Fakt .
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 30. ledna 2010 - 20:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Při nástupu do busu si můžu sundat bundu.
Před nástupem zatím stále aspoň někde nemusím čekat na mrazu.
Při jízdě mimo "občanskou dobu" mám čím jet.
Cestou si nepřipadám jak v rakvi, z které není úniku.
Při cestě vlakem nevidím kolem tratě šlapky.
Pokud mi nevyhovuje teplota, mám možnost s tím bez omezování ostatních něco dělat.
Při zpoždění jednoho vlaku mohu bez problémů využít jiný.
Jízdenku si koupím jen jednou a nemusím k tomu mít pytel drobáků.
...
...

To by byla asi poněkud zbytečná debata.
Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 30. ledna 2010 - 22:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Při cestě z Prahy není třeba absolvovat 100 jarních kilometrů při cestě k pokladnám a na nástupiště."
Akorát se musí dojet MHD někam do prdele. Kdo nemá tramvajenku tak za 26. Na vlak se zpravidla taky jede MHD, je ale daleko víc míst odkud je nádraží v centru v docházkové vzdálenosti. Na ČM je třrba v docházkovce pro houmlesy zpodmostu

Zdenda99999:
No třeba zrovna HK je linka kde slávu neudělá. Mj proto, že HK není Liberec "na konci světa" a nemálo lidí pokračuje za něj. Z HK se rozjíždějí skupiny vlaků ca. v celou - mezi XX.05 a XX.10. Jan Čura tam dojede v XX.15. Na skupinu se vlaky sjedou ca. XX.48-XX.55. Jan Čura vyráží v celou, takže s ohledem na to že autobusák už není před nádrem ale kus pěší cesty stranou a je třeba mít rezervaci na spoj, je to k ničemu. No ale přeci se dálkovka nebude přizpůsobovat místní dopravě, že. Důležitější je jet z ČM v celou.

Pochybuju že HK kraj bude hejbat v celým kraji s taktem vlaků (i busů) aby vázal na tuto dálkovku. On tedy na smysluplnou dálkovku váže - jak vlak z/do Prahy tak i z/do Perníkova směr Olomouc/Brno.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 30. ledna 2010 - 22:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin240025: ad přípoje a zpoždění: asi jezdíte po jiných tratích než já. Loni jsem absolvoval tak 30% zpožděných vlaků nad 10 minut, a několik ujetých přípojů.

Obecně: Dotaz byl, jestli má autobus proti vlaku výhody. Tak jsem napsal, co považuju za ty výhody. Kdyby otázka zněla, jestli má autobus nevýhody proti vlaku, tak napíšu nevýhody (namátkově, že vás klidně vyhodí se psem, že kolikrát nechce vzít skupinu dětí atd.). To jen zaslepenci si myslí, že jeden z těchto dopravních prostředků je vždy a za všech okolností zcela úžasný, a druhý vždy a za všech okolností zcela otřesný.

Osobně volím ten dopravní prostředek, který se vzhledem k trase a účelu cesty víc hodí. Zkrátka někdy použiju špinavý zapáchající koženkový vlak, jindy přeplněnou polorozpadlou vrakosu, ještě jindy zánovní autobus kde není místo pro nohy, a v dalším případě drkotavý vlak s pohodlnými sedačkami.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2224
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 30. ledna 2010 - 23:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asi jezdíte po jiných tratích než já. Loni jsem absolvoval tak 30% zpožděných vlaků nad 10 minut, a několik ujetých přípojů. já tedy jezdím po trati, kde je v JŘ celkem vata, občas vlak stojí v Táboře třeba 5 minut, běžný příjezd do ČB bývá tak o 5 minut dřív
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 05:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: No třeba zrovna HK je linka kde slávu neudělá. Mj proto, že HK není Liberec "na konci světa" a nemálo lidí pokračuje za něj.

Jo tohle je svatá pravda a Jančurovi velmi vyčítám, že HK neprodloužil, protože HK je ta "lehčí" polovina východních čech. Ta druhá polovina je třeba Trutnov, Náchod, Častolovice (Doudleby, Letohrad) nebo i ten Jeseník. Tam by šel krásně udělat proklad. Jeseník by stačil jednou denně. Trutnov třeba 4x denně a ostatní.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 09:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun: To jen zaslepenci si myslí, že jeden z těchto dopravních prostředků je vždy a za všech okolností zcela úžasný, a druhý vždy a za všech okolností zcela otřesný.

S tím plné souhlasím, přesto mi Vaše příspěvky v poslední době ohledně autobusové dopravy do tohoto škatulkování trochu zapadají. Skoro mi připadá, že žijete v jakémsi téměř ideálním "buslandu" (okolí Berouna ?), kde autobusová doprava funguje ve všech směrech jak má a potíže jsou jen u jiných dopravních prostředků. Moc bych si přál, aby v "mém" regionu Kolín - Čáslav tomu tak bylo alespoň z poloviny

Ad Sipi: Jo tohle je svatá pravda a Jančurovi velmi vyčítám, že HK neprodloužil, protože HK je ta "lehčí" polovina východních čech.

Já jsem naopak rád, že to žlutohuba nenapadlo.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 09:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adv Petr Vlček: Pochybuju že HK kraj bude hejbat v celým kraji s taktem vlaků (i busů) aby vázal na tuto dálkovku.

Samozřejmě nebude, to je naprostý nesmysl.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 09:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"v jakémsi téměř ideálním "buslandu" ?)"

.... a proto tvrdím, že "Švejci" (rychlíky přes Příbram) jsou potřebnější, než například všechny vlaky-osobáky přes Zdice?
Mně zas přijde, že jste tak vyhraněně pro železnici, že každého, kdo vidí na autobusech něco pozitivního, přinejmenším nechápete.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2193
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 09:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: ono by ho to možná i napadlo. Jenže to je zcela mimo jeho koncepci. Dál za HK by se hlotonil po pochybnejch okreskách (směr Dobruška/Nový město), horskejch silničkách (Jeseník od Kostelce dál) resp. po dost zatíženejch silnicích kde bejval problémy typu bouračka-zácpa, který se obtížně se žlutou obludou objedou přes Maršov u Opice via Zimoměř a Trutnov. Do toho Trutnova by to ostatně stejně vyšlo vlakem i busem přes Hořice časově srovnatelně. Navíc tak jak má Jančura postavenej rezervační systém tak sám sobě vylučuje dovytížení linky úsekovkou typu Dvůr - Trauč. A přizpůsobit se místnímu taktu on z principu nechce, protože on "je něco víc". Navíc i kdyby, tak směr Týniště by možná nějakou frekvenci získal, směr Trauč spíš ne, protože přestupovat z přímýho vlaku, dát si procházku v HK, udělat si rezervaci a dojet na ČM za ca. stejnou dobu jak do centra Prahy mi přijde jako ptákovina.

Plzeň je větší než HK takže to uživí. Kdo ale jede dál tak v převážné míře za tu Plzeň taky jede vlakem (a tipnu že i tu Prahu lidi volej podle toho zda v Plzni jsou u CAN nebo hl.n.).
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 10:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun: Mně zas přijde, že jste tak vyhraněně pro železnici, že každého, kdo vidí na autobusech něco pozitivního, přinejmenším nechápete.

Váš pocit. V roce 2009 jsem nacestoval autobusem odhadem 4000 km, pravda většinou mimo Evropu. A pro porovnání třeba na Náchodsku mi přijde cestování tímto druhem dopravy mnohem příjemnější než v části Středních Čech, kde se pohybuji - čím to asi bude ?

Ad Petr Vlček: opět souhlasím, jeho styl odbavení pro cesty typu DKnL - Trutnov asi nebude ten nejvhodnější ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2972
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 10:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"třeba na Náchodsku mi přijde cestování tímto druhem dopravy mnohem příjemnější než v části Středních Čech, kde se pohybuji - čím to asi bude?"

Tak to bych věděl.
(A nemyslete si, autobusy v okolí Berouna zas tak ideální nejsou. I když jsou linky většinou jistě lépe řešené než ty "Vaše".)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2973
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 10:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kdo ale jede dál tak v převážné míře za tu Plzeň taky jede vlakem" ....

.... nebo s jinými autobusovými dopravci (ČSAD+AKV, Štáhlich, o víkendu taky Probo)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2194
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 12:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono jak kam. Domažlice asi spíš ne, Klatovy asi busem dou, leč dál za ně asi spíš vlak, Stříbro a Tachov asi bus i vlak, ovšem některé štace busy v podstatě jen kladiva. Je top až s podivem při rozkopanosti 170. Štáhlich - to už radši B v čistotě Plzeň, PROBO tam má vesměs celej jeden víkendovej pár, takže to je tak pro studenty. ČSAD AKV netuším.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 12:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čsad AKV furt aš-cheb-plz-pha má snad stejnej rozsah spoju už leta.to samý čsad plzen domažlice-pha a ta jezdí-jizdila dost vytížená.přece jen ta cena oproti vlaku je jinde.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Marais
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 15:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis Novak: spíš k pozamání asi...
... první v ČR VANHOOL ASTROMEGA T9 ...
xxxMichalis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.136
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 16:27:33    Odkaz na tento příspěvek  

Martine víš moc dobře o co se jedná....tak nedělej blbého
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 16:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: Já jsem naopak rád, že to žlutohuba nenapadlo

Tak ono ho to možná napadlo, jen by měl potřebu tak dalších tří busů a po posílení budějic asi ty busy nemá.

Nicméně kdby udělal 4xTrutnov, 4x Nýchod a 2x Jeseník nic by nezkazil a nikoho by "snad" nezníčil. Zvlášť když čd, tedy kraj výrazně sešktrtal některé vlaky. Jen Trutnov má ponechaný takt dvě hodiny. Letohradský dvouhodinový takt rychláků vzal od prosince za své, takže se tím výrazně zkomplikovala vazba v Týništi n/O směr Nové město nad Metují, Náchod. Nyní do Náchoda přes Starkoč, ovšem vždy s přestupem. O Jeseníku vlakem nemůže bát ani řeč. Všechno myslím ze směru Praha.

Jen z nostalgie můžeme zavzpomínat na rychlík "Klidná síla" (Plzeň)-Praha-jeseník a zpět nebo na Náchodský expres, který jel z HK až do Prahy bez zastavení.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53514
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 17:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

xxxMichalis:
Ne, nevím. Obviňován jsem byl z přesného opaku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2923
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 17:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně kdby udělal 4xTrutnov, 4x Nýchod a 2x Jeseník nic by nezkazil a nikoho by "snad" nezníčil.

No nevím... Určitě by bylo zajímavé udělat takovouhle linku (resp. trojici linek), ale s Jančurovým konceptem provozu by to podle mě nefungovalo. Dopadlo by to tak, že v koncových úsecích by linka byla ztrátová, protože by nedokázala vydělat na místní frekvenci - část lidí by odradila nejistota volného místa a složité odbavení, zatímco u toho zbytku by "nadstandartní služby" spolykaly značnou část jízdného... Takže výsledek = "z bláta do louže".
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 10-2008
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 18:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba po takové lince skočí nějaký konkurenční dravec..., pro SA mi to fakt nepřipadá efektivní. Z důvodů, které jsou v předešlém příspěvku.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2925
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 18:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denis_novák: Neskočí, a to právě proto, že úsek Praha-HK už "zazdila" SA. Ovšem kdyby odtud SA vycouvala, byla by to pro takového "konkurenčního dravce" ideální příležitost. Pak je ovšem otázka, zda se vůbec najde někdo, kdo je schopný a ochotný něco takového rozjet - ono těch firem, které mají dostatečně kvalitní vozový park a dostatek kapitálu na rozjezd takového počtu spojů, až tak mnoho není...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 21:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím. Není to tak dávno co začal Trutnov Praha jezdit jakýsi TAD. A dodnes zůstaly v podstatě 2 spoje kolem víkendů. Škoda těch vlaků od Prahy co končej v HK - Doudleby místo motorů by jim slušely....

Praha - jeseník vlakem samosebou jde a celkem použitelně. Jen jaksi ne lokálkama via HK ale přes Zábřeh.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...nedávno jsem četl na Dfensovi nádherné pojednání o tuningu aut...ve stručnosti - nevím, proč si kdejaký garážový amatér myslí, že na koleně vylepší něco, co vymyslel a odzkoušel tým konstruktérů, ve kterém IQ nejhloupějšího člena je vyšší než součet IQ účastníků tuningového srazu...teď jsem se do Vás navezl poměrně hustě a věřím ve Váš smysl pro humor, ale nezlobte se - diskuse o tom, proč jakýkoli podnikatel v autobusové dopravě, SA nebo ČSAD nebo kdokoliv, jezdí něco nesmyslně a nejezdí něco, co by mu přineslo prachy, nebo dokonce kdy by za své prachy vyřešil problémy s dopravní oblsužností nějakého regionu, je podle mne dost silně mimo mísu...to si fakt myslíte, že ti podnikatelé (včetně RJ) jsou blbci, co střílejí jízdní řády od boku a posílají je na Zem z Marsu? Že v životě nezaregistrovali, že kolem nich jezdí konkurence a že mohou mít i přípoje? Fakt si myslíte, že tady na netu (dřív se říkalo v hospodě u piva) na to máte lepší recept než oni? A že by něco žlutohuba nenapadlo, co napadlo kohokoliv z Vás, o tom fakt pochybuju...a kdyby to teoreticky bylo tak přínosný, už by po tom dávno skočil, nemyslíte? Střílíte tady od boku, co by stačilo jednou denně a kde by se to naopak mělo posílit, to jako že ten Váš zbožňovaný RJ je blb, co nekouká kolem sebe? Já mu teda extrémně nefandím, ale rozhodně bych řekl, že nos na vydělávání peněz má jako málokdo druhý...zkuste Vaše návrhy a představy korigovat i jeho optikou...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...No a abychs e navezl taky sám do sebe:
Dneska jsem si vyzkoušel na vlastním těle tu cestu CB-PI-Knížecí a při přesném dodržování všech rychlostních limitů ( a se simulováním zajížďky do Písku otočkou na kruhovém objezdu za nádražím ve směru do města) se mi to povedlo v naprostém poklidu a pohodě za rovné 2:00 hodiny. Je fakt, že provoz byl víkendovoprázdninový, ale musím s hanbou odvolat, co jsem slíbil, a slíbit, co jsem odvolal - fakt se to dá v klidu a bez riskování stihnout...Takže Sipi, máš bod...;-)))
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53530
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A za kolik to bylo mezi Pískem a Budějcema (nejlépe ze střechy :-))?
Docela by mě zajímalo, zda alespoň při dnešním poklidném provozu šlo stihnout ten Boblickův čas.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šest minut AN - kruhák u Globusu (byl jsem tankovat), pak rovných 35 minut kruhák - Písek AN...takže CB AN - PI AN 41 minut a to podle mne rychleji bez porušení předpisů nejde, protože CB i cesta byla totálně prázdná a za celou dobu do PI mne absolutně nikdo nezdržel...to spíš já jsem byl brzda...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53531
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže někde mezi mým a Boblickovým číslem. :-) Budu si to muset někdy zkusit přeměřit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2926
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: TAD nyní jezdí z Trutnova do Prahy 2x denně, ale ne přes HK. Neúspěch trasy TU-HK-PHA bych přisuzoval souhře několika faktorů:
1) Podobnou trasou jezdí vlaky
2) Na trase HK-PHA je (a byla už před SA) poměrně velká konkurence mezi autobusovými dopravci
3) Skoro všichni dopravci jezdící PHA-HK jedou z Florence, takže dopravce s 1 spojem z ČM logicky zůstal na okraji zájmu "hradeckých" cestujících
4) TAD má sice kvalitní služby, ale cena jízdného HK-PHA u nich byla o tolik vyšší než u většiny ostatních dopravců, že to určitě dost lidí odradilo
5) Časové polohy těchto spojů taky nebyly zrovna skvělé
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 2-2005

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:34:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Užse nepamatuju, kolik jsi říkal Ty a kolik Boblick?
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53532
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 22:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsem to musel hledat...

Ale našel jsem: :-)

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1664585:
Pokud bus nezajíždí nikam (Vodňany, Platanov), tak z Merkury na AN v Písku jízdní doba 38min - a vše dle předpisů.

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1664627:
45 - 50 minutám bych klidně věřil, ve špičce při běžně ucpaných Budějcích 55 (při hodně ucpaných i víc).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 23:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Uznání za přiznání.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 31. ledna 2010 - 23:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:fakt se to dá v klidu a bez riskování stihnout...Takže Sipi, máš bod...;-)))

V pohodě, ono vždycky je nejlepší to zkusit na vlastní kůži.Velmi si vážím tohoto zhodnocení

Jenda_z_hk:Určitě by bylo zajímavé udělat takovouhle linku (resp. trojici linek), ale s Jančurovým konceptem provozu by to podle mě nefungovalo

Asi máš pravdu. Zajímalo by mě zda by se někde v té trojici linek uchytil. To však bez vyzkoušení nepůjde. Budějice měl ze začátku taky jen 4x denně a po roce a půl zdvojnásobil počet linek, protože zjistil, že se mu tam daří.
Otázka tedy zní proč to jen nezkusit?

A jen tak mimochodem jsem nedávno mluvil s člověkem, který jezdí denně vlakem z Poděbrad na Prahu a ten mi potvrdil, že rychlíky z HK už zdaleka nejsou tolik plné jako před příchodem SA, takže úbytek lidí z vlaků je zřejmě znát.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 01:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim, Sipi: teda pánové, já valím bulvy, že by se tady konečně začlo diskutovat?
Díky...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7316
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 07:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže i já musím učinit pokání, protože jsem tomu moc nevěřil. Neznám tu trasu, spíše znám dokonale 35 a proto jsem byl skeptický.

Tak nějak bych si představoval debatu
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 07:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský: Boblickovi vychází PI- PHA za 1,20 v pohodě, to musím potvrdit, aspň při včerejším provozu, ale CB-PI za 38 min podle předpisů fakt nelze. Vyrážel jsem v 15.42 z Mercury a za celou cestu Budějovicemi jsem stál na jediném semaforu, a to na křižovatce u Intersparu, a to jsem dobržďoval ve chvíli, kdy padala zelená a přede mnou bylo jedno auto. Neumím si představit hladší průjezd ČB. Ve všední den touhle dobou něco naprosto nemyslitelného...
706rto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 12:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám pohled občasného cestovatele autobusy a častého řidiče po silnicích zemí českých.

Mne SA jako dopravce v podstatě nevadí, prostě funguje jak umí, jako všichni ostatní.
Občas se potřebuji nahodile dopravit odněkud někam, kudy SA též jezdí, ale protože si nemohu dovolit dopředu naplánovat termín a rezervovat čas odjezdu, jedu s tím, kdo má nejdřívější termín odjezdu. Dvakrát mne to vyšlo na SA, a ani jednou jsem nebyl vpuštěn na jejich palubu, protože již nebylo místo. Takže jsem jel s jiným následujícím soukromníkem. Ti mne z tohoto pohledu tedy vyhovují lépe, protože se vždy vejdu, autobus je obvykle zaplněn od poloviny do 2/3, takže skoro vždy dvojsedadlo jen pro mne, což mám rád. :-)

Jako řidič se velmi často setkám s autobusy SA, a několikrát, nepospíchajíce, jsem se za nimi v závětří vezl. Až na výjimky maximální povolené rychlosti překračují, měřeno GPS. Jejich omezovače rychlosti jim dovolují docela hodně, možná i 115 km/hod. Na dálnici je to za normálních podmínek asi skoro jedno, ale i na státních silnicích toho dost často využívají. Kapitolou samo pro sebe jsou průjezdy obcemi. Tam na těch 50 km/hod. jdou jen v případě, že jim dopravní situace neumožní jet rychleji. Vůbec si ale nemyslím, že by u jiných dopravců byla situace z hlediska dodržování povolených rychlostí nějak lepší, už proto, že s nimi občas jezdím.

Bezpečnost a plynulost jízdy s autobusem závisí na něčem jiném, než na pouhém striktním dodržování předepsaných rychlostí. Šofér se pozná podle toho, že předvídá, že takřka nemusí brzdit, že jakoukoliv zatáčku dokáže projet jedním obloukem bez jakýchkoliv dodatečných korekcí a tudíž s cestujícím neháže z jedné strany na druhou. Že když už musí někde nečekaně brzdit, tak to, pokud nejde o vyloženou krizí vyvolanou nějakým jiným účastníkem provozu zvládne tak, že pasažéři se neocitají na opěradle před sebou. Z těch mých cest autobusem musím říci, že takovýmto příjemným šoférem zvládá být tak polovina řidičů autobusů, ale podmínkou tohoto pocitu rozhodně není, že nikde a nikdy nepřekročí povolenou rychlost. To, zda mu toto prochází u zaměstnavatele, nebo ten si to hlídá, a nutí je nepřekračování rychlostí dodržovat, a postihuje je za to, je již další věc.

Jistě, nikomu to nepřeji, ale když se mu přihodí průser, a zaviní dopravní nehodu, nebo dokonce se stane jen jejím účastníkem, a policie při vyšetřování zjistí, že v obci nebo i jinde místo povolené rychlosti jel víc, tak mu to přičtou k tíži, a je to jeho riziko profesionála. (Příběh mého známého s dvacetilotou praxí s autobusem bez nehody. Asi před sedmi lety měl ošklivou nehodu, kdy mu na čtyřpruhé rovné silnici v obci zpoza přerostlého živého plotu mezi vozovkou a chodníkem vyběhl kluk. Neměl šanci zastavit, a kluk si při vší své smůle naběhl hlavou rovnou na matku ramene stěrače Karosy řady 700, takže to byl hodně ošklivý úraz s následnou mnohahodinou operací hlavy. Šofér naštěstí již zbrzdil natolik, že nárazem odhozený kluk se již nedostal pod autobus. Kluka nakonec zachránili, i když památku si nese na celý život. Známý se bezprostředně po nehodě dostal do šoku, a i on v jeho důsledku skončil v nemocnici, byl z toho naprosto vyřízen, pořád viděl tu narážející hlavu kluka na autobus. Policie to vyšetřovala velmi důkladně, měřili brzdnou dráhu, znalci počítali rychlost před bržděním, v okamžiku nárazu, rychlost kluka při vběhnutí do vozovky, úhly, kdy jej spatřil, kdy reagoval, atd. Závěr byl, že střetu zabránit nemohl, maximální rychlost v okamžiku spatření kluka mu spočetli na 47 km/hod., využil plně brzdných schopností autobusu a že i včas reagoval. Tachograf ukázal, že ani před tím v této obci nejel rychleji, než je povoleno. To, že první věc byla zkouška na alkohol, nemusím asi ani říkat. Měl tedy velké štěstí, že nejel rychleji než 50 km/hod., jinak mu to už šlo k tíži jako spoluzavinění, nehledě na to, že tu větší ránu by ten klučina už asi nepřežil. Známý se i přes úřední potvrzení nezavinění za volant dokázal vrátit až asi po půl roce, psychicky z toho byl hodně dlouho špatný, a dodnes má pocit, že tehdy mohl třeba něco udělat jinak, třeba jen aspoň netrefit kluka tou hřídelí stěrače, ale "jen" plochou částí předku autobusu...)

Nezbývá, než věřit, že řidiči (nejen autobusů) jsou zodpovědní, dostatečně zkušení a rozumní, a že budeme mít i trochu štěstí, že se nestane nic špatného v důsledku toho, že někdo selže.
Když autokar, tak 706 RTO LUX
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 17:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Písek - Budějky:
Pro, ty co znají, prozradím fintu, která šetří 6min: za hlubockým přivaděčem první světelná doprava a na dalších světlech doleva. A pak už furt jen rovně za nosem až ke Komerčce, pravo, dvakrát vlevo a bus je na střeše - za popsanou dobu.
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 18:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlshaus: A máte tuhle jmenovanou trasu takhle popsanou a schválenou v licenci? Dost bych se divil, kdyby tomu tak bylo...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53563
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 18:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po starý výpadovce se to ovšem vyplatí jen ve směru do Budějc a při ucpaným Diamantu (je tam 50 a velice často se tam měří). Úplně nejrychlejší je to vzít po hlavní, pak jakoby na Vltavu a tam se za zastávkama otočit. Ale to jde jen s osobákem a je třeba si dát bacha, jednak na provoz, jednak na příslušníky, kteří nesprávné otáčení trestají.
Cestou z NANu se tím neušetří ani chvilka, to je občas výhodnější to vzít Ménesovkou (problém bývá u Jatek).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 20:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sipi: Zvlášť když čd, tedy kraj výrazně sešktrtal některé vlaky. Jen Trutnov má ponechaný takt dvě hodiny. Letohradský dvouhodinový takt rychláků vzal od prosince za své, takže se tím výrazně zkomplikovala vazba v Týništi n/O směr Nové město nad Metují, Náchod.

V úseku Praha - HK - Doudleby n.O. se trasy rychláků (co to je za výraz ?) nezmněnily, přibyl ale u většiny vlaků přestup v HK. Uznávám, že je to vopruz, ale vyloženě rušení to není.

A jen tak mimochodem jsem nedávno mluvil s člověkem, který jezdí denně vlakem z Poděbrad na Prahu a ten mi potvrdil, že rychlíky z HK už zdaleka nejsou tolik plné jako před příchodem SA, takže úbytek lidí z vlaků je zřejmě znát.

Rychlíky po 020 jezdím několikrát týdně a žádný úbytek nezaznamenávám, resp. případný pohyb v počtu zákazníků ať již do + či - je minimální.

Ad TAD: Dopolední spoj okolo 11h z HK -> Praha jsem občas vídával a nikdy to nebyla žádná sláva, obvykle do 15 ks.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 01. února 2010 - 21:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Peoza:
To si pište, že v licenci to je. Jinak tam, jinak zpět. Takovýhle fígle používáme i v jiných městech a občas je to pro místní městskou policii značné překvapení, když na ně šofer vyrukuje s licencí (dopravce je povinen dodržovat trasu licence i když dotyčné město umístí dodatečně i zákazové značky a nepožádá o změnu licence u dopravce).
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 00:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"dopravce je povinen dodržovat trasu licence i když dotyčné město umístí dodatečně i zákazové značky a nepožádá o změnu licence u dopravce)"

Hodně velká kravina. Mimochodem, co když město za zákazem vjezdu snese most?

Ze své přechozí praxe pamatuju, že pokud někdo udělá omezení nebo přerušení provozu, je součástí povolovacího řízení tohoto omezení náhradní trasa pro autobusové linky, trasa pro hasiče (pokud nosnost nebo profil objíďky nedovolují) apod. V rozdělovníku takového rozhodnutí jsou pak vždy uvedeni mimo jiné všichni dopravci, jejichž licence mají tudy vedenou trasu a ti to dostávají na vědomí. Někdy to přece vyžaduje i změnu jzdního řádu, zastávek, kilometrovníku a ceníku...
Stav, že město změní možnost průjezdu trasou dle licence a dopravce se o tom nedozví dřív, než to začne platit, nemůže nastat. Že městský policajt bývá kretén a tuto informaci neudrží, to ovšem možné je, fór ovšem spočívá v tom, že pokud je tam značka omezující autobus, pak dopravce dostal předem náhradní trasu a ten bus tam nemá co dělat, ergo pro toho kreténa skutečně platí ta značka a nic jiného...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 00:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..a moc díky 706 RTO za výborný příspěvek shrnující tady všechny naše debaty o jízdních dobách, riskování a hovadech nehovadech...je pravda, že někdy je 130 bezpečná rychlost i pro autobus a někdy je i 40 moc, i když značka povoluje víc...a o té rovnoměrnosti jízdy, brždění a trhání volantem...nádherné téma, možná samo pro sebe...řidič, u kterého cestující se zavřenýma očima necítí, že zastavil na červenou, u kterého cestující usne v Budějovicích a probudí se na Knížecí a neví, že dvě hodiny jel, nevyrazil si zuby při každém řazení, to je ten pravý král silnic...ale ubývají nám, kluci...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 53573
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 00:38:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:
Opravil jsem to.
Do 30 minut po odeslání může příspěvek opravit nebo smazat i sám autor (ikonka s tužkou, resp. s přeskrtlým bločkem).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 00:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Jsi mě předběhnul, už jsem se na to chystal
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 00:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, my starší lidi s počítačem zase až tak nekamarádíme...člověk se pořád učí...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7318
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 07:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Slim: Ale najdou se i mezi mladými řidiči, znám takové a mám z toho radost.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 11:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slim:
Ano rozdělovník. A také součást podmínek licence. Pokud ale město má značky "s povolením Měú" a licenci nepožaduje změnit, pak vesele jezdíme podle schválené trasy v licenci. Takhle jsem to už nechtěl moc rozepisovat.

Za normálních okolností to přijde i k běžným uzavírkám. Znám ale případ, že se stavební firma rozhodla pokládat koberec o dva dny dříve, nikomu nic neoznámila (osobně jsem volal na příslušný kraj), objíždka nebyla. A tak se naše dálkové busy 3x projely po čerstvém asfaltu. Výsledek: odkašlala to stavební firma, protože objízdnou trasu ještě neměla hotovu a tohle dělala dřív, než měla povolení.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 13:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: Ad Hradec
V úseku Praha - HK - Doudleby n.O. se trasy rychlíků nezmněnily, přibyl ale u většiny vlaků přestup v HK. Uznávám, že je to vopruz, ale vyloženě rušení to není.

Jenže já psal o Letohradu, kde nastal totální rozklad železniční dopravy a on to není jen Letohrad, al i Žamberk, Potštejn nebo Litice nad Orlicí. Doudleby, Častolovice a Kostelec nad Orlicí se zachránily alespoň spojením spěšných vlaků, to je pravda. Takže ve výsledku je z toho takové polovičaté řešení.

Rychlíky po 020 jezdím několikrát týdně a žádný úbytek nezaznamenávám, resp. případný pohyb v počtu zákazníků ať již do + či - je minimální.

Já jestli jedu rychlíky 4x za měsíc, tak je to dost, takže nemůžu moc soudit, ale v sousední železniční diskuzi náhodou proběhla debata na toto téma a tam odborník přes ropid uživatel "aa" mluví také o úbytku. Cituji:

-aa- příspěvek 1502
Praha - Hradec Králové bylo třeba řešit konkurenční boj s D11 (ostatně jako v Pečkách), zatímco v relaci Praha - Kutná Hora až Havlíčkův Brod tato konkurence není. U toho HK se to po zavedení busu SA začíná stejně projevovat.
-aa- příspěvek 1504
(v časech, kdy i IGK byly hůře konkurenceschopné, protože D11 v tehdy ještě končila v lužním lese na břehu Labe). Předtím autobusoví dopravci na trase HK - Pha moc nekonkurovali a naopak situace byla taková, že lidí ve vlacích přibývalo a autobusy umíraly (to co jezdilo, jelo většinou z pohraničí - Broumov apod., busy jen HK - Pha prakticky umřely). No a teď SA vyjela a ... překvapení se překvapivě (ne)koná ... lidí ve vlacích skutečně na relaci Pha - HK ubylo.

U SA převažuje vuči vlakům zřejmě cena, protože časově to vyjde stejně, když se k busům přičte metro do centra. Teď jde o to kolik lidí co jezdí rychlíky mají v praze kupony na mhd, protože pro ně je bus určitě výhodnější. Pokud někdo k jízdence SA musí kupovat ještě jízdenku mhd, takž se ten cenový rozdíl mezi busem SA a vlakem tolik neliší.
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 14:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim,762: Právě proto jsem se Boblicka takhle ptal... A s názorem 706rto a tvojí reakcí na něj také souhlasím na 100%.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2931
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předtím autobusoví dopravci na trase HK - Pha moc nekonkurovali a naopak situace byla taková, že lidí ve vlacích přibývalo a autobusy umíraly (to co jezdilo, jelo většinou z pohraničí - Broumov apod., busy jen HK - Pha prakticky umřely).

Tak tohle není pravda... Tam šlo o něco jiného. Linku HK-Praha jezdilo někdejší ČSAD BUS Chrudim, ze kterého se pak stal Connex a nakonec Veolie. Tento dopravce v konkurenčním boji na dálkových linkách zkrátka neobstál a tak, jak mu ubývali cestující, postupně jednotlivé spoje rušil. Zato zrovna na linkách z Broumova působilo svého času poměrně progresivní ČSAD Ústí nad Orlicí a následně noví dopravci CDS a P-transport. Dalším novým dopravcem byl Orlobus, který opanoval zejména trasy z Orlických hor. Díky konkurenci se ceny autobusových jízdenek na trase Praha-HK (a dále) drží dlouhodobě dost nízko, takže cestující mají motivaci autobusy využívat. Rozhodně se nedá řící, že by autobusy v té době umíraly. Jen se změnila struktura dopravců.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na netu SA zmizel nový ceník Sr, zato je aktualizovaný v časopise ŽLUTÝ. Z Prahy je to cca stejné, ovšem z Brna je to o mnoho lepší, třeba Bratislava obyčejné jízdné od 200Kč (místo avizovaných 395Kč). Třeba Košice, z Prahy za 656Kč, z Brna za 360Kč !!! A takto zvýhodněné je Brno u všech tras. Snad bude platit ten ceník, co je ve žluťáku...
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2934
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně ten nový ceník hned od začátku připadal nějaký podezřelý... Velké zdražení, a navíc avizované dlouho dopředu - takhle to SA ještě nikdy neudělala. Proto si myslím, že hlavním cílem bylo udělat podnět k tomu, aby ceny zvedla i konkurence. Jakmile se tak stane, SA svoje ceny opět "zkoriguje" tak, aby byla nejlevnější. Ale takováhle kravina - motivovat lidi z Prahy, aby si udělali přestup v Brně, protože tak je cesta vyjde levněji - to už fakt nějak nepobírám... Podle mě je to další z důkazů, že nakonec bude od 15.2. platit úplně jiný ceník než to, co bylo dosud prezentováno...
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 16:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Slovensko si pamatuju, že už alespoň jednou bylo také hodně dopředu, ale to zůstalo. Je fakt, že s tím zdražení tras z Brna by přišel o lidi, protože už teď jsou některé trasy na hranici únosnosti, díky zvýhodnění jen 100Kč... Jsem taky zvědavej, jak dlouho vydrží avizovaných 100Kč Brno - Ostrava od března.
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 18:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peoza + Karlshaus: Vysvětlení Karlshause je sice zpřesňující, ale obávám se, že pro toho městského debila ani v tomto případě není důvod nepokutovat...On totiž kontroluje dodržování vyhlášky o silničním provozu a nikoliv licence, licenci kontroluje dopravní úřad nebo jak se dneska nazývá. A obávám se, že to, že licence není v souladu se značkami, není důvod porušit vyhlášku. Jak městský debily nesnáším, tak v tomhle případě má sice zvrácenou, ale pravdu. Výjimky z dodržování určitých ustanovení vyhlášky jsou dány v ní samé (hasiči, sanitky, policie, ozbrojené složky, invalidi) a myslím, že správný postup by měl být, že když debil na městě zapomene uvést licenci do souladu se značením, měl by dopravce učinit sám, protože debilita dopravního úřadu, jak už jsme napsal, není omluva pro porušení vyhlášky. Že to občas debilovi městskýmu nedojde, je věc jiná,věřím, že docela čumějí...
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Sipi: odpověď máte v diskuzi Tratě a lokálky okolo HK.

Ad Jenda z hk (2931) - v zásadě souhlasím, obecně nabídka veřejné dopravy v této relaci je na velmi slušné úrovni, současně se ale obávám, že příchod SA s jejich až podezřele nízkými cenami způsobí menší rozvrat, který pocítí cestující za Hradcem Králové do menších měst v důsledku omezování spojů ostatních dopravců.
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak Slime: dopravní obsluha má také své přednosti. A dopravce skutečně nesmí sjet z licenčně dané trasy, pokud třeba značka má takové ty upřesňující poznámky: dopravní obsluze vjezd povolen, vjezd na povolení Měú, vozidlům stavby vjezd povolen. Největší perličkou jsou právě stanovené trasy bus linek, kdy se občas jezdí přímo do zákazu vjezdu bez omezení, protože někdo zapomenul na dodatkovou tabulku. Dokázal bych vyjmenovat asi 20 případů, ale nechci si dělat na obcích a městech zle - kdybych je prásknul. Stačí jen podívat do podrobné mapy a na linku 790810. Kdo ví, co má hledat, uvidí na první pohled.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Úterý, 02. února 2010 - 21:44:37    Odkaz na tento příspěvek  

"obecně nabídka veřejné dopravy v této relaci je na velmi slušné úrovni, současně se ale obávám, že příchod SA s jejich až podezřele nízkými cenami způsobí menší rozvrat, který pocítí cestující za Hradcem Králové do menších měst v důsledku omezování spojů ostatních dopravců."

Pane Jct budete označen žluťáky za kacíře!!
Jak tohleto můžete vůbec vypustit. Skvělá SA nikdy žádné rozvraty neudělala. Naopak se vždy chovala korektně. Obávám se pokud neodvoláte, skončíte jako Jan Hus na hranici.