K-report
 

Archiv do 23. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv do 23. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 13:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak nejsou vidět průstřely po kulometných projektilech....
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 14:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič : To přetahování o volant v podání Jirky & Honzy je fakt cool !
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 7-2005

Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 15:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak něco pro zasmání...schotouši..... :-))))))



Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 16:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adrenalinové sporty jako přejezd přes přejezd před vlakem, vystrkování tělesné schránky do průjezdného profilu a pod. nepěstuju.

Nicméně mě nebude poučovat blbec, který by vše řešil kulometem nebo úmyslným najetím.....

Bylo by zajímavé sestavit nějakou statistiku, kolik bylo /procentuelně/ na přejezdech zlikvidováno honců vlaků ve srovnání s těmi ostatními. Mám takový nepříjemný pocit, že by to nebyly ani promile a nedivil bych se kdyby tam byla nula.
Já za svou dlouhou kariéru lokofotiče pamatuju jeden - v roce 1989 u Staré Paky vjel Holanďan pod vlak neb na polní cestě mu jelo zabržděné auto jako sáně a mohl jen poulit zrak. Ani zatočit mu nešlo. On to přežil, BMW nikoli...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7438
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 17:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČmoudČmoudik: supr... Jsme holt blázni...

Před pár lety jsem vzal na jednu fotoakci kamarádku. Drahou zcela nedotčenou, ale taky fotící. Velmi hezky... V porovnání s místy dosti hektickou akcí typu SPP atp, to byla relativně selanka, neb vlak jel jak jsme si určili a bylo na vše relativně dost času. Na akci má dle jejich slov nezapomenutelné zážitky. Nejvíce se jí to líbilo, kdy banda lidí vyskáče z aut, vytvoří "rojnici", vylezou všude možně a po průjezdu zase spěšně uhánějí dále. Toho dne my fotili vlak, ona nás. A její fotky jsou rozhodně více srdečné...

Mad_noodle2: hezky napsáno. Nechci nikterak omlouvat přejíždění přes přejezd ve výstraze a jiné šílenosti, ale dovolím si říct, že drtivá většina šotoušů má moc dobrý přehled o tom, kde se v danou chvíli vlak nachází a zda tedy riskují "jen" nervy a řidičák, nebo vlastní život. V té neustále dookola omýlané Rožné by bylo proto dobré podotknout, že přejezd se spouštěl ještě před příjezdem zde zastavujícícho vlaku (řeč je o vlaku ze směru Tišnov) a řada aut tak jela "na červenou" ve chvíli, kdy vlak ještě ani nestál ve stanici. Pokud někdo prosvištěl těsně před rozjíždějícím se vlakem, pak na plná ústa říkám "je to blb, který by zasloužil přes držku". Pokud se však jednalo o předem popsané případy, je to taky špatně, ale kulometná palba či jiné šílenosti - to je asi taky poněkud přehnané...
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 20:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Byl jsem svědkem že pokud se přejíždělo na červenou v Rožné tak v momentě kdy vlak zastavující ve stanici tam teprve přijížděl. Otázkou však je zda to byli šotouši, či místních poměrů znalí domorodci. V momentě zastavení na přejezd již nikdo nevjel. Takže žádné výrazné drama, žádný stříkající adrenalin. Jediný adrenalin byl kolem poledního v sobotu při čekání na "Vindobonu". A to při pohledu na pohybující se mráčky nad hlavou. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem redbird.)
redbird

Nevymýšlej důvody proč to nejde.

http://www.home.karneval.cz/00009480/Ferda-Morris-Redbird.htm
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 20:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... Při dodržování všech pravidel ze strany účastníků silničního provozu je tedy střet s vlakem zcela vyloučen. Přesto na nich při několika stech nehodách ročně zahynou desítky osob. V drtivé většině jsou viníky účastníci silničního provozu, kteří vjedou na přejezd v době, kdy to zákon zakazuje....
Tolik citace ze stránek DI ČR. Většina dotyčných řidičů si myslela, že má "moc dobrý přehled o tom, kde se vlak v danou chvíli nachází". Skutečnost je ovšem trošičku jiná. Samozřejmě, že jsou zde i případy oslnění sluncem apod. ale to vyšetřovatele nezajímá. Tak jako tak nese vinu řidič.
Docela by mě zajímalo co si představit pod pojmem "úmyslné najetí", pár příkladů:
Hlavní silnice vedoucí podél tratě, kterou dvakrát křižuje. Na trati je 50 km/h. Řidiči jedoucí po dané silnici jsou ovšem v daném úseku rychlejší a velmi často zpomalují / zastavují na poslední chvíli před přejezdy. Mám snad jako strojvedocí automaticky počítat s tím, že jsou řidiči prasata a rovnou použít rychlobrzdu? Z vlastní zkušenosti vím, že bych takto musel brzdit v cca v 85% průjezdů.
A nebo zastavím na zastávce. Na konci zastávky je přejezd. Když stojím, klidně mávnu na řidiče ať přejedou, neboť na to mají času dostatek. Po zajištění dveří a povolení brzdy dám zvukovou návěst a uvedu vlak do pohybu. Ke konci nástupiště mohu mít v závislosti na soupravě 20 - 30 km/h. První auto stojící u přejezdu se dává do pohybu a přejezd přejíždí, koneckonců na to má čas. Auto stojící za ním už by to nestihlo, přesto se dává do pohybu. Mám jako strojvedoucí automaticky počítat s tím, že mi tam vjede? Nebo si jenom popojíždí?
Další příklad - u přejezdu stojí automobil. Další se blíží za ním. Mám automaticky předpokládat, že ho předjede (tu a tam se to také stává) a brzit rychlobrzdou?
A dalo by se pokračovat dál. Na některých lokálkách s častou frekvencí nechráněných přejezdů by strojvedoucí musel používat častěji rychlobrzdu, než klasické brzdění!
A malý dotaz na závěr, kdopak pokosil rychlostník omezující traťovou rychlost přes přejezd na 20 km/h nedaleko Poříčí nad Sázavou? Že by spadla sama? Asi těžko!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7440
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 21:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr: Tolik citace ze stránek DI ČR. - dovolím si použít Mad_noodleho otázku - byl někdo z těch, "co to nestihli" šotouš nahánějící vlak? Silně pochybuju. Znovu opakuju, nechci nikterak omlouvat hazardní chování na přejezdech, ale drtivá většina takto "hazardujících" šotoušů moc dobře ví, co si můžou dovolit. Nakonec - bylo by to proti jejich zájmu to "přepísknout" - nestihli by další flek...

První auto stojící u přejezdu se dává do pohybu a přejezd přejíždí, koneckonců na to má čas. Auto stojící za ním už by to nestihlo, přesto se dává do pohybu. Mám jako strojvedoucí automaticky počítat s tím, že mi tam vjede? Nebo si jenom popojíždí? - jako strojvedoucí si nepochybně dokážeš nejen na tuhle otázku odpovědět sám...
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 21:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Redbird: Pokud jsou pro Vás drama mráčky nad hlavou, pak si ani nechci představit ten adrenalin, když automobilem pospícháte na další šotoflek s myšlenkou, že byste jej mohl promarnit.
Jena: No, ona většina řidičů někam pospíchá. Ovšem ten způsob pospíchání je důvodem proč u nás máme ze silnic jatka.
Já si odpovědět dokážu. Ovšem, neshodnu se zdejší většinou, která zastává názoru, že bych měl rychlobrzdu použít i při spatření automobilu zaparkovaného na parkovišti před nádražní budovou.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 21:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mpvpvr- Buď jste dislektik nebo čtete mezi řádky to, co tam není.
Nikdo tady neobhajuje jízdu přes přejezd s výstrahou.
Řeč je pořád o Vašem skvostném duševním výpotku a střelbě.
Ano vidím li u přejezdu podivné chování řidiče radši se připravím na horší alternativu, pokud mám tu možnost... Tak co melete o autě u nádraží ?
Jedno Vám jde dobře - totiž překrucovat výroky jiných a odpovídat na to,na co se Vás nikdo neptal.
A Váš veletoč ze střelce z kulometu a přejezdového predátora na hodného a uznalého fíru je taky skvostný.
Nemáte potíže s rozpolcením osobnosti ?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7441
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 21:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr: Ovšem, neshodnu se zdejší většinou, která zastává názoru, že bych měl rychlobrzdu použít i při spatření automobilu zaparkovaného na parkovišti před nádražní budovou. - to zde někdo napsal? Ozvaly se pouze "protesty" proti tomu, aby jsi nebrzdil (přidal "plyn") i ve chvíli, kdy Ti už je jasné, že střet je neodvratný/vysoce pravděpodobný.
Máš pravdu v tom, že většina účastníků někam pospíchá. Šotouši však ten vlak často sledují i delší dobu a dobře vědí, kde se nachází, zda bude ještě někde zastavovat atd. To většina účastníků nehod neví, často vlak fyzicky vidí "poprvé", až když jim "načne" jejich plechovku.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 16. července 2010 - 21:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O žádném přidávání nepadla jediná zmínka. Rozhodně si nedokážu představit nikoho, kdo by schválně zrychloval aby došlo k nehodě. Jen jsem vyjádřil svůj osobní názor na řidiče hazardéry. Ten je takový, že je lepší když řidič svým stylem jízdy zabije sám sebe než někoho jiného.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 00:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr: Ocituji Tvá vlastní slova z Tvého příspěvku č.44 ze středy 07. července 2010 - 14:44:28

3) Obecného ohrožení se svým konáním dopouští onen řidič. Já mít v ruce řízení onoho vlaku a viděl jak se mi pod kola řítí šotoušský ultras, rozhodně bych nebrzdil! A kdo mi co dokáže...

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1841020
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 07:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič - je zřejmé, že ten pán neví co vlastně mele.
Je li to tedy vůbec pán. Připadá mi,že doluje kačera z kanálu a v přestávkách na oddech se znemožňuje tady.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 07:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: viz. můj příspěvek č. 45 - jak mám poznat, že jde o slušné řidiče (ať jde o šotouše nebo ne), kteří respektují všechna pravidla a před přejezdem zastaví nebo o hazardéry? Rozhodně je ale rozdíl v termínech "přidávat" a "nebrzdit". V případech z příspěvku č. 45 se položím na houkačku ale na rychlobrzdu nesáhnu do doby než je zcela evidentní, že ke srážce dojde. A to nejsou mnohdy ani sekundy, přičemž i účinek rychlobrzdy má určitou prodlevu! Takže nevím co si odporuje. Ještě jednou opakuji, že považuji za lepší když pirát silnic zabije sám sebe než někoho dalšího. S tím můžete nesouhlasit, můžete o tom diskutovat, ale je to můj názor.
Můžete mi ale věřit, že byste se mu dokázal velmi rychle přiblížit, kdyby rukou takového řičiče zahynul někdo z Vašich známích!
A propo - ještě se tu nikdo nepřihlásil k oné "spadlé" dvacítce, která se k zemi poroučela náhodou zrovna před průjezdem zamračené s patráky... Pokud by na ní strojvedoucí zapomněl a do něčeho vlítnul, šotoušek by se ke spoluvině asi nepřihlásil, co?!

(Příspěvek byl editován uživatelem Npv_pvr.)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7442
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 08:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr: A propo - ještě se tu nikdo nepřihlásil k oné "spadlé" dvacítce, která se k zemi poroučela náhodou zrovna před průjezdem zamračené s patráky... - co si takhle připustit možnost, že to tu dotyčný nečte?

Rozhodně je ale rozdíl v termínech "přidávat" a "nebrzdit" - to nepochybně. Tvá slova ale vyzněla tak, že by jsi se srážce nesnažil zabránit ani náhodou a to už je pak jedno, zda "jen" nebrdíš, nebo (řečeno v nadsázce) dokonce přidáš.

jak mám poznat, že jde o slušné řidiče (ať jde o šotouše nebo ne), kteří respektují všechna pravidla a před přejezdem zastaví nebo o hazardéry? - vzhledem k výše citovanému Já mít v ruce řízení onoho vlaku a viděl jak se mi pod kola řítí šotoušský ultras, rozhodně bych nebrzdil! to asi bezpečně poznáš...
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 08:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena: Pokud jedno auto potkám cestou třikrát zaparkované u tratě, přičemž opodál stojí jeho majitel na štaflích s fotoaparátem v ruce - není o čem pochybovat
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 08:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr: Ten druhý případ mě nemůže postihnout, nejsem majitelem motorového vehiklu na čtyřech ale ani na dvou kolech. Dokonce nemám a nikdy jsem neměl řidičský průkaz. Dá se bez toho docela dobře žít. Jezdím na kole, ve veřejných dopravních prostředcích občas svezou kamarádi, díky jim za to. A není to otázkou ani peněz ani zdraví.

(Příspěvek byl editován uživatelem redbird.)
redbird

Nevymýšlej důvody proč to nejde.

http://www.home.karneval.cz/00009480/Ferda-Morris-Redbird.htm
sotousek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.246.126.173
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 08:54:27    Odkaz na tento příspěvek  

ja bych se vubec nedivil kdyby ten rychlostnik sundali sami strojvedouci aby tam nemuseli brzdit.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 09:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tak já tu dvacítku vezmu na sebe, aby byl klid když se k tomu nikdo nemá. Npv pvr bude mít aspoň radost jak mě dobře zaškatulkoval ve svém příspěvku č.42 Neděle, 11. července 2010 - 00:41:37

cituji:
5) Poslední skupina jsou šoto-onani, typu Topič. Fotografie hodnotí podle kritérií ŽP a i tato kritéria se jim zdají býti příliš benevolentní. Pro získání žádané fotografie dokáží porušovat veškerá pravidla - níčit dopravní značky, porušovat pravidla silničního provozu, kácet telegrafní sloupy, níčit stromky na hřbitově, šplhat po různých zařízení dráhy, přebíhat mezi jedoucími vlaky, shazovat kolegy ze skály pokud brání v záběru apod. Při získání takového snímku dosahují toho, čeho by jiným způsobebem dosáhnout nemohli a to je nefalšovaný orgasmus. Naopak, není-li na sledovaném vlaku nasazená potřebná lokomotiva upadají třeba i do několikaměsíční deprese.
Nechť se každý zařadí do skupiny, která je mu nejbližší, u Topiče je to jasné!


Sice nevím o jakou dvacítku jde a nikdy jsem tam nefotil, ale mám toho podle Npv pvr na krku tolik, že mě nějaká dvacítka už nemůže moc uškodit.\

post edit: Odpoledne bych chtěl jít fotit na odbočku Skály. Nechce se jít někdo se mnou provětrat?
http://www.youtube.com/watch?v=g55XbcfND5g
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 17. července 2010 - 10:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, diskuze s Npv pvr je stejně produktivní počínání jako zkoušet podojit slepici.
Nechte mu jeho chiméry a kačírky ,ať si vyhraje. Staré rčení praví , že dětem a bláznům se nemá odporovat....
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 00:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návěsti úmyslně níčí strojvedoucí, aby je náhodou nemuseli respektovat. Strojvedoucí jsou také vyníky 99% všech střetů na přejezdech, jenom kvůli tomu, že nezastaví aby auta mohla v klidu přejet. Tak copak ještě děláme špatně, šotouši poučte nás zlotřilé nádražáky!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 08:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr - A kdepak ,panáčku, toho fíru děláte ?
Zkusil bych Vám zařídit nové psychotesty. Neb tady vůčihledně není něco v pořádku. Na vaší straně pochopitelně.......
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 10:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Tož synku, nejčastěji okolo toho Práglu. Šotouš a psycholog amatér, to je kombinace k pohledání
Někdy k Vám zajdu na podrobný rozbor, protože odborné vyšetření mi těžko někdo zaplatí jen na základě doměnky (ba co hůř dokonce přesvědčení), že má vlak přednost před účastníky silničního provozu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Npv_pvr.)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 11:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A toto tvrzení Vám podsouval kdo? Zajít můžete, v Praze se vyskytuju takřka denně.
Na šotouše už jsem příliš stár takže poněkud vedle.

A řeč je stále o střelbě z kulometu a nepoužití brzdy ev. rychlobrzdy.

Čím dál ,tím víc jsem přesvědčen že:

1/ buď fírujete jen v divokých snech.

2/jste duševně nevyrovnaná osoba a ta nemá za rajčákem co dělat.

3/jste rychlokvaška, svělý to produkt snažení managementu ČD o doplnění stavů fírů cukráři, pekaři a jinými odborníky na kolejovou dopravu z Úřadů práce.

Vyvraťte mi to, jeli to ve vašich silách, a já se Vám omluvím. Z očí do očí i veřejně tady na K-reportu.
Vaše oslovení synku mě hřeje ale není příliš reaálné. Zkuste své znalosti z matematiky - jsem ročník 1953, kolik by Vám tedy mělo být abyste fyziologicky mohl být mým taťkou?
Kdybyste měl extrémní touhu mě vidět in natura dejte vědět na mail. V Praze to nebude problém.
Depa znám celkem obstojně.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7448
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 12:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: aniž bych se chtěl pouštět do debaty - poslední dobou se tu dost zažilo "posmívat se" původním profesím nově přichozích fírů. Netvrdím, že jsou všichni "košér", ale ví se vlastně, kolik třeba těch pekařů šlo jezdit? Já o jednom pekaři vím (a několika dalších z jiných, s dráhou nesouvisejících, profesí) a protože vím, co má za vzdělání (obor elektrická trakce v dopravě se zaměřením právě na výkon funkce strojvedoucího), tak se mi to moc nelíbí. Neb asi není jediný... Jen školu vystudovali v době, kdy dostat se k dráze bylo takřka nemožné a nějak se živit museli. Ke své původně "vyvolené" profesi se pak vrátili až když to šlo (pokud ještě chtěli)...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4172
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 13:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr: Co takhle se mi do mailu (pod nickem) představit. Oplátkou udělám totéž. Není vyloučeno, že Vás znám, jen nevím, kam Vás zařadit.
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 4-2009

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 13:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena: To nebude výsměch novým kolegům, spíše jde o povzdech těch zkušenějších. A věřte, že rozdíly mezi "pekaři" a lidmi vzešlými z drážního prostředí vidím dnes a denně. Naposledy třeba v pátek, kdy mé kolegy dostala otázka: Který typ podvozku nelze označit jako bezrozsochový:
a) s kývačkami
b) pensylvánský
c) VUKV

A jelikož si nedovedli podvozky představit, tak zbytečně přicházeli o body v technickém testu zákonitých zkoušek.
A takových případů (i z provozu) se dá najít hodně. Co si třeba myslíte o člověku, který přehlédne nejen trpaslíka (stane se velmi snadno), ale i odjíždějící vlak?

(Příspěvek byl editován uživatelem Němec z ova.)
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 14:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena - ano, můžete mít pravdu. Jen zkušenosti starších fírů mluví jinak. Nenám nic proti pekařům,cukrářům a jiným profesím. Jsou třeba, ale na svých místech.
Souhlasím s Vámi, že adepti mohou mít různý původ, schopnosti i motivaci. Jenže podle ohlasů i zkušeností jsou zřejmě ti, kteří to berou jako poslední šanci a jiný vztah k dráze nemají, dosti rozšířeni.
Žel bohu takoví by fíru dělat neměli. Kvůli odpovědnosti, kterou pri výkonu povolání nesou...
A věřte, že vím o čem mluvím . Pár mi jich prošlo rukama i když ne na dráze.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 14:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Toto tvrzení mi podsouvá Zákon 361/200 Sb. o provozu na pozemních komunikacích:
§ 28

(1) Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit, zda může železniční přejezd bezpečně přejet.
(2) Vozidla se před železničním přejezdem řadí za sebou v pořadí, ve kterém přijela. Nejde-li o souběžnou jízdu nebo o jízdu podle § 12 odst. 2, smějí vozidla přejíždět přes železniční přejezd jen v jednom jízdním proudu.
(3) Ve vzdálenosti 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění smí řidič jet rychlostí nejvýše 30 km.h-1. Svítí- li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, smí 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění jet rychlostí nejvýše 50 km.h-1. Při přejíždění železničního přejezdu nesmí řidič zbytečně prodlužovat dobu jeho přejíždění.
(4) Dojde-li k zastavení vozidla na železničním přejezdu, musí jeho řidič odstranit vozidlo mimo železniční trať, a nemůže-li tak učinit, musí neprodleně učinit vše, aby řidiči kolejových vozidel byli před nebezpečím včas varováni.
(5) Před železničním přejezdem, u kterého je umístěna dopravní značka "Stůj, dej přednost v jízdě!", musí řidič zastavit vozidlo na takovém místě, odkud má náležitý rozhled na trať.

§ 29

(1) Řidič nesmí vjíždět na železniční přejezd,
a) je-li dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení,
b) je-li dávána výstraha přerušovaným zvukem houkačky nebo zvonku přejezdového zabezpečovacího zařízení,
c) sklápějí-li se, jsou-li sklopeny nebo zdvihají-li se závory,
d) je-li již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak nebo jiné drážní vozidlo nebo je-li slyšet jeho houkání nebo pískání; toto neplatí, svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení,
e) dává-li znamení k zastavení vozidla zaměstnanec dráhy kroužením červeným nebo žlutým praporkem a za snížené viditelnosti kroužením červeným světlem,
f) nedovoluje-li situace za železničním přejezdem jeho bezpečné přejetí a pokračování v jízdě.


Kde jste tedy vzal Vy, že mají přednost účastníci silničního provozu? Na tuto otázku jste mi také prozatím nedokázal odpovědět. Stejně tak termín "úmyslné najetí" - ze kterého zákona, vyhlášky či předpisu vychází a hlavně jak si ho vůbec představit?
Co se týče použití rychlobrzdy - viz můj příspěvek č. 45, nehodlám se opakovat.
Tím, že bych na šotouše-extremisty bral kulomet jsem nadneseně vyjádřil svůj odpor k této menšině. Sice není hezké někoho odsuzovat kvůli určité mentální odchylce, ale takto postižení jedinci mě jednoduše s*rou, protože ohrožují sebe i své okolí. Proti slušným fotografům, kteří ve slušnosti přijedou, vyfotí, nic neničí, neriskují kaskadérskými výkony lezením po různých zařízeních dráhy apod, nic nemám. To, že jste se zařadil automaticky do poslední skupiny je Vaše věc.

Pes 38: řekl bych, že jsme se již v Praze mohli vidět
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7449
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2, Němec_z_ova: nemůžu říct, že nesouhlasím. Pokud jde někdo dělat fíru jen proto, že tam má větší plat, o dráze ví kulový a ani ho nic nezajímá, pak máte naprostou pravdu. Existuje ale i skupina lidí, kteří toho o dráze (i přes dosavadí povolání) lecco ví, absolovali dokonce vhodnou odbornou přípravu a "původní" profesí se doposud neživili jen proto, že to nešlo. Nepopírám ale, že jsou v menšině oproti "skupině 1"...

PS: Jaké by měl mít člověk vzdělání / dosavadní praxi, aby byl označen za "vhodného"? Ono totiž škol, kde je možno vystudovat dříve typicky "fírovské" obory je velmi poskromnu. Podle Vás, různé požadavky na elektro průmky atp jsou obecně známy.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr - Příteli, buď jste opravdu natvrdlý nebo dementní.
Vámi citovaná ustanovení znám nazpaměť. Ale o nich jsem s Vámi nediskutoval.Stejně tak si nejsem vědom,že bych schvaloval hazard na přejezdech. O lezení po čemkoli už z mé strany nebyla řeč vůbec.

Co se týče Vašeho č.45 Vy jste povinen učinit vše, co je ve Vaších silách, k odvrácení střetu s čímkoli a kdekoli na dráze. To Vás neučili?

Úmyslé najetí není z vyhlášky ale je to stav ,kdynesplníte svou povinnost a neučiníte vše k odvrácení hrozícího střetu.

Kam jsem se zařadil nebo nezařadil nechte opravdu na mě.
Znovu musím konstatovat, že máte vůčihledné potíže s pochopením psaného textu což Vás diskvalifikuje pro případné povolání fíry- jak chcete pochopit ,co Vám výpravčí sděluje psaným rozkazem ? Nebo Vám malujou obrázky ?

A chcete li diskutovat musíte odpovídat na vznesené dotazy, nikoli jako zaseklý gramofon mlýt pořád dokola to samé.
Najděte a citujte jediné místo, kde bych psal něco o přednosti silničního vozidla před
kolejovým .
Pokud pracujete v PJ Praha Vršovice rád bych Vás viděl praotče strojvedoucí.
S úctou Váš postarší synek.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 15:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena - řekl bych ,že elektro či strojnícké průmky jsou vhodné. Ale nejen ty. Hlavně SPŠ dopravní nebo zámečník čí elektrikář kolejových vozidel a další.
Problém je následně v úrovni přípravy , teoretické i praktické a přístupu adepta. Pokud to má někdo jako flek z ,,musu" = jinam už to nejde, je něco špatně a jednou se to projeví. Podle mne nemůže kvalitně vykonávat funkci fíry nikdo bez určité dávky, řekněme, fandovství. Myslím,že se tomu říká entuziasmus. Nerad bych to zaměnil s eutanázií.
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 17:20:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Npv_pvr: § 29 není celý, ještě chybí odstavec 2)
V případech uvedených v odstavci 1 písm. a), b) a c) smí řidič vjíždět na železniční přejezd pouze tehdy, jestliže před železničním přejezdem dostal od pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy k jízdě přes železniční přejezd ústní souhlas. V tomto případě je řidič povinen řídit se při jízdě přes železniční přejezd pokyny pověřeného zaměstnance provozovatele dráhy. Pověřený zaměstnanec provozovatele dráhy je povinen se na požádání řidiče prokázat platným pověřením provozovatele dráhy.

(Příspěvek byl editován uživatelem poljaq.)
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4173
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 20:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr: No, to jste mi toho řekl, to toho vím...
Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Zvířata jednají pudově a proto po vás pudou...
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 20:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hle - toto krásné slovo se objevilo i tam, kde by člověk nečekal - v časopise pro alternativní medicínu "Energy"
Kuťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 6-2004

Odesláno Neděle, 18. července 2010 - 22:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, nechcete toho už nechat? Debaty kolem šotoušů na SPP byly k popukání, málem jsem si už objednal automat na kolu a popkorn, protože to sledování bylo pomalu zábavnější jak nějaké divadlení představení, ale už se ubíráte jiným směrem a akorát jste zbytečně pořád dokola ve-při.

Určitě, mít lidi odkojený od oboru je sice pěkný, ale už je jiná doba, je to vidět i u nás. Doba i technologie se mění, že? Čili bych lidi jdoucí do jámy lvové od zcela odlišných profesí neházel do jednoho pytle. Protože pokud dotyčný přistupuje k práci opravdu zodpovědně, tak je nejen mě, ale i kolegům a cestující veřejnosti milejší víc než nějaký hovado který bylo, je a bude hovadem, protože se prostě tak narodil. A je úplně jedno že má "modrou krev" a na mašinky koukal už jako batole. Je to všechno jen o lidech.

Radši mám člověka "bývalýho pekaře" kterýho ho to baví i když z kraje nemusí znát všechny druhy výhybek, než člověka který zná nazpaměť každý šroubek, ale je upe blbej od narození.

Doufám že mi dáte za pravdu a tím bych to asi ukončil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kuťas.)
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 05:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srážka s "pekařem" (příhoda stará cca hodinu a půl): Kolega jezdící o pár měsíců déle než já (což není problém), dodnes netušil co otevřít ve strojovně Zamračené, aby doplnil vodu do motoru. A to i přes skutečnost, že plnící hrdlo na boku identifikoval přesně. Prý to dosud nedělal. Aby taky jo, své směny diktuje strojmistrovi sám (a na pobíhání po depu přece nemá číslo). A takový lítá po traťových výkonech!
Stejně jako jiný kolega, ten zase netušil odkud vzít vzorky z Favorita (731). I když jsem mu to vysvětlil (telefonicky o půl čtvrté ráno), vzal pouze vodu, protože olej netekl i při nastartovaném motoru. Prý to pak vezme vystřídačka.
Stejně tak mívají "pekaři" problém s naftou. Po půl roce se objevím na Adéle a ta mi po třech minutách chodu motoru chcípne. Holt neměli čas dozbrojit naftu.
Prostě, kdo nezažil ten nepochopí. Jsou chvíle kdy bych "pekaře" kopl do míst, kde záda ztrácí své slušné jméno.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 06:56:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuťas - tady ale není primárně diskuze o typech fírů a to ,cos napsal už tu bylo jinou formou napsáno.
Diskuze je o povšechném stavu pana ?? Npv Pvr a jeho výplodech. Je usměvné, když údajný fíra nás školí se silničního zákona ač to po něm nikdo nežádal.A předpisy drážní jsou pro něj dým. Pokud budu mít chuť a čas, vyzobu jeho skvosty a porovnám je s realitou.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 09:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Vámi citovaná ustanovení znám nazpaměť. Ale o nich jsem s Vámi nediskutoval. Já bohužel diskutoval celou dobu pouze o nich, repektive přesvědení některých zdejších přispěvovatelů, kteří dokolečka tvrdí, že z těhle pravidel mají šotouši výjimku protože
- jim se přece nemůže nic stát, oni přece vědí nejlépe kde se vlak nachází a kolik mají času bez ohledu na PZZ
- fotografie za kterou se ženou hlava nehlava je nejdůležitější věc na světě
- když je strojvedoucí uvidí, přece musí přibrzdit a nechat je přejet, aby se jim náhodou něco nestalo a jejich šlechetný cíl nebyl zhacen.
Zároveň nepopírám povinnost zábránění nehodě všemi dostupnými prostředky - ale v případě, kdy je ono riziko zřejmé. Když ve 120 km/h uvidím na koridoru kamión nebo auto zapadlé do kolejí, pak je ohrožení evidentní. Ovšem když jsou někteří jedinci schopni vjet přímo pod vlak nebo do něj dokonce narazit z boku (!) tak bych musel pro sychr "rychlobrzdit" skutečně před každým přejezdem, protože co kdyby: http://www.youtube.com/watch?v=zI_M7ctUfgY
zápaďák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.246.126.69
Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 10:58:14    Odkaz na tento příspěvek  

U nás na druhým konci republiky je to to samý v bledě modrým. Dytyčný po zkouškách neumí dobrat vodu, popsat proužek, zapnout VZ, udělat ZBHV. A důvod? Nikdo jim to v zácviku neukázal a nevysvětlil, fíra si to prý udělal vždy sám. A teď babo raď, kde je chyba.
tokok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.143
Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 14:39:33    Odkaz na tento příspěvek  

čmoudík: tady je máš ještě jednou

Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 15:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv_pvr- Tato taškařice ztrácí jakýkoli smysl. Pokud byste byl opravdu fíra tak Vám ještě prozradím odpověď na Váš 44 ,,a kdo mi to dokáže ?"
1/ Rychloměr
2/ DI + RIBŽD
3/ policajti - jde o střet na úrovňovém křížení
4/ Vlaková četa
5/ Svědci z vlaku
6/ Svědci ze silnice a okolí.
Zvlášť nové rychloměry jsou svině - napráskaj všechno.
Tkzv. časový snímek je taky svinstvo.
Brzdil byste ,protože v takové situaci člověk jedná instiktivně leda by byl kamikadze.
Pokud by se to už stalo, tak při vhodné konstelaci vozidel byste sám sebe přesvědčil o nezvládnutí základní školní fyziky. Kapitola akce a reakce a kinetická energie pohybujícího se tělesa.
Tím končím a pevně doufám, že nikdy nepojedu vlakem, který byste eventuelně strojvedl.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 17:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2: Máte pravdu, smysl to nemá. Mnohdy jde totiž o vteřiny a ani sám strojvedoucí do poslední chvíle netuší, že ke srážce dojde. Můžu se Vám přiznat, že když srazíte auto je nejhorší těch pár chvil před příjezdem záchranky. Slyšíte ty nelidské zvuky, které se nedají nazvat ani křikem, jako spíše hekotem nebo chroptěním. Ruce se Vám klepou, že ani nejste schopen vymačkat na telefonu správné číslo. Když se Vás na druhém konci telefonu zeptají jak je na tom osádka auta, vůbec se Vám nechce dolů z mašiny. Bráníte se tomu pohledu. Všude je cítit lehká vůně unikajícího oleje a benzínu. Je to opravdu strašnej pocit. Když pak slyšíte blížící se sirény, je pro Vás každá vteřina minutou, každá minuta hodinou. Nevíte v tu chvíli co máte dělat. Musíte zjistit jestli se nezranil někdo z cestujících, vlaková četa zjišťuje jestli ve vlaku náhodou necestuje lékař. Po příjezdu záchranářů se pak rozbíhá boj. A když už si myslíte, že je po všem přijede DI a začíná výslech a protokoly. Tuhle situaci pak nosíte v bedně ještě hodně dlouho a hodně dlouho před každým přejezdem houkáte jak o život, protože se Vám před očima vrací stále stejné obrázky.
A musím říct - v tu chvíli nikoho ani nenapadlo se ptát jestli jsem brzdil o vteřinu dřív nebo později. Ani následné vyšetřování není příjemné a po kompletním rozboru proužku mi strhli pár stovek za překročení rychlosti v řádech několika km/h (ovšem né před přejezdem, pak by to mělo jistě další dohru). Nikdo však v průběhu vyšetřování nepochyboval o vině řidiče. Nikdo mi neříkal, že jsem prase. Dokonce mi ani ani nikdo nevytýkal, že jsem nebrzdil okamžitě po spatření auta, snad protože v našich krajích bývá zvykem nebo snad slušností (rozhodně né pravidlem) před přejezdem zastavit.
Do takhle kritické situace jsem se dostal jednou a vícekrát bych nechtěl. Při řízení auta musím předpokládat chybu druhého, abych stihnul nehodě zabránit. U vlaku ovšem na potencionální riziko prostě vždycky reagovat nejde. Protože u auta, které brzdí u přejezdu rozhodně nebudete předpokládat, že se Vám v posledních vteřinách vrhne pod kola. S tím prostě nic neuděláte a můžete si myslet co chcete.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 11:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr: Jak už tady zaznělo dříve a nikdo to dosud nevyvrátil, tak není zatím znám případ, že by nějací šotoušové způsobili na přejezdu střet s vlakem. Pokud o takovém případu víš, tak ho laskavě uveď, jinak Tvé řeči zde jsou jen zbytečné plky, výmysly a napadání skupiny lidí, kteří nic takového nezpůsobili.
Npv_pvr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 3-2010
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 12:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Byla tu původně řeč o bezohledném chování určité skupiny šotoušů jako takovém. Tím bezohledným chováním bylo myšleno např.: nerespektování výstrahy PZZ (v jednom konkrétním případě na akci SPP), "kácení" dopravních značek a návěstidel (nebo dokonce sloupů), lezení po všem možném (návěstidla, budovy, sloupy TV), hulvátské chování k veřejnosti atd. Většinu z vyjmenovaných činností jsem osobně viděl a tudíž je zbytečné je popírat. Pro příklad mohu uvést jeden starší příklad, kdy parní lokomotiva s fotovlakem pózovala ve stanici a z blízkého baráku se přišel podívat dědula s vnoučkem. Takovou sprchu nadávek co se spustila jenom kvůli tomu, že se dostali do záběru jsem ještě neslyšel. Když někoho napadlo házet po nich kameny, raději jsem odešel.
Ještě jednou opakuji - toto chování nechci nikterak paušalizovat. Ani se nechci dohadovat o procentuálním zastoupení šotoultras vzhledem ke slušným šotoušům, ale když vidím co dokáží někteří rádoby "fanoušci" železnice, je mi z toho zle. Stejně tak davové šílenství z jediného mráčku na obloze, kterého jsem byl svědkem, mi opravdu nepříjde zcela normální.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 14:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Npv pvr: Zcela na počátku bylo něco jiného. Následně jsi Ty a další začali přispívat dost neurvalými příspěvky na adresu šotoušú a teď najednou začínáš tvrdit, že ne všichni jsou stejní. Takže kdybys na počátku nepsal o tom, že šotouše patří přejet a postřílet, tak by debata mohla skončit již dávno.

Znáš mě osobně, potkal jsi mě někde u trati, viděl jsi mě, že bych něco o čem píšeš prováděl, abys o mě mohl psát toto?

5) Poslední skupina jsou šoto-onani, typu Topič. Fotografie hodnotí podle kritérií ŽP a i tato kritéria se jim zdají býti příliš benevolentní. Pro získání žádané fotografie dokáží porušovat veškerá pravidla - níčit dopravní značky, porušovat pravidla silničního provozu, kácet telegrafní sloupy, níčit stromky na hřbitově, šplhat po různých zařízení dráhy, přebíhat mezi jedoucími vlaky, shazovat kolegy ze skály pokud brání v záběru apod. Při získání takového snímku dosahují toho, čeho by jiným způsobebem dosáhnout nemohli a to je nefalšovaný orgasmus. Naopak, není-li na sledovaném vlaku nasazená potřebná lokomotiva upadají třeba i do několikaměsíční deprese.
Nechť se každý zařadí do skupiny, která je mu nejbližší, u Topiče je to jasné!


Zastával jsem v kterémkoliv svém komentáři někoho, kdo by páchal Tebou vyjmenované činnosti? Ani v jednom, ani jedním slovem.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 15:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolega jezdící o pár měsíců déle než já (což není problém), dodnes netušil co otevřít ve strojovně Zamračené, aby doplnil vodu do motoru. A to i přes skutečnost, že plnící hrdlo na boku identifikoval přesně. Prý to dosud nedělal. Aby taky jo, své směny diktuje strojmistrovi sám (a na pobíhání po depu přece nemá číslo). A takový lítá po traťových výkonech!


Tohle je obecně problém ve všech technických oborech (jsem vyučenej zámečník a později technik ve strojírenské firmě). Nemalá část kluků pocházela ze sídlišť, kde přijít k praxi byl problém. Škola je nic kloudného nenaučila (nebyl čas) a už je šoupli do práce. Tam nadřízení zjistili, že nic kloudného neumí a tak jim dali nějakou jednoduchou primitivní práci (uklízet, jezdit s vozíkem, s flexou celé dny brousit svařence atd.). Starší kolegové je neměli moc chuť něco učit, neb se pracovalo v úkolu a tak byl každý nezacvičený nováček brzdou. Doba, kdy si lidi doma opravovali ledacos je také pryč, jednak není takový finanční problém si cokoliv koupit, za druhé na většinu přístrojů a zařízení v době elektroniky amatérské vybavení a znalosti domácích kutilů dnes nestačí. Kamarád co vede v Bezdružicích modelářský kroužek již řadu let mi potvrdil, že manuální zručnost dětí je oproti době v osmdesátých letech neskonale horší.

Těžko se divit, že to s manuální zručností a praktickou znalostí technických oborů u nás jde silně z kopce...

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 18:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M-K - jo staneme se národem ekonomů,obchodních akademiků, právníků a zajdeme na úbytě, protože budeme dovážet i rohlíky....
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2873
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 20. července 2010 - 20:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mad_noodle2, M_k: a divíte se? Až budu jako technik a absolvent technického oboru VŠ, ze které vylezu s NULOVOU praxí, bez jakéhokoliv papíru, že umím nějaké řemeslo (narozdíl třeba od blbýho učňáku s maturitou) brát minimálně tolik, co někteří mí soukmenovci, kteří sotva prolezli VŠE (a kolikrát ani to ne), nebo mají nějaký ekonomicko-managerský obor na nějaké "vesnické univerzitě" (pražácký výraz) a pracují v ekonomické, marketingové sféře či jako právníci a berou např. 50 litrů čistýho měsíčně, dále jestliže seženu jako absolvent technické VŠ práci "rozumně daleko" od místa svého bydliště (zatímco takové banky a jiné ouřady jsou v každém větším městě) a nebudu se za ní muset stěhovat přes půl republiky jak idiot a začínat totálně od nuly, tak pak budou ty pomyslné vavříny z úspěchu zdolání papírově "těžších" škol (technických) chutnat poněkud příjemněji. A možná i nalákají více potenciálních zájemců.

Sorry za OT.
Ok1xng
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 21. července 2010 - 00:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad MK - to mi povídej..... já mám občas na krku asi elektronika č.1 svýho věku, k němu asi chemika č.1 svýho věku a 1 vcelku normálního kluka a o tom co stojí 1 blbej integráč mi povídej.... financuju to z šuplat kamarádů a svý kapsy a je to děs...
K hadům se nemluví. Hadi se zabíjejí.
Fiqwert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. července 2010 - 16:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdopak to dnes po půl třetí šotil regiosráč v Praze-Jinonicích?


Stereo 2

FiQwert, ne Figwert!
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. července 2010 - 21:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moderator_Zlinsky: Týto dvaja si v Brne na DOD natáčali statívom stojacú tramvaj.
www.imhd.zoznam.sk Slovenský WEB o MHD
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 22. července 2010 - 22:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hugo: Byl byste překvapen, jak je stativ ve fotografii prospěšný. Ovšem to se o těch odkazovaných "hůlkách k rajčatům" nedá říct.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 06:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,právě a jen proto je u nás všechno dražší,než za západními hranicemi (i když bereme 3x méně). Samý kancelářský budovy,a čímže se to ti všichni živí? Dřív se tomu říkalo "vexl". Jeden to v kanclu prodává tomu druhému,dobře živeni chtějí být všichni,takže obchodní marže dělají i 150%,což se v civilizovanym světě nebere... Tam je kulturou těch jejich 30%. Velice dobře to teď odhalil trh s automobily. Kde se ceny dostaly na únosné hranice.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 11:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karl von Bahnhof: Tam je kulturou těch jejich 30%.
Na tuhle zhůvěřilost jste přišel jak? Vlastní zkušeností nebo jste si to jen tak vycucal z prstu?
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9851
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 15:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Tak jsem nedávno mluvil s jedním kamarádem a ten mi tvrdil, že se s tebou a se Sáblíkem a dalšími vám podobnými dostal do styku na akci...:-)
Příští rok, pokud tato akce bude, už rozhodně chybět nebudu, přidám se k partě lidí, co trávila pěkné chvíle ve Štěpánovicích...chci vidět, co jste zač..
Karl_von_bahnhof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 19:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: pobytem ve zmiňovaných zemích v různých firmách.
Máte snad jiné indicie? Podělte se... rád se něčemu přiučím.
(Bylo mi tam řečeno,že víc jak 30% je nemorálních)

(Příspěvek byl editován uživatelem karl von bahnhof.)
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 19:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karl von Banhof: Samozřejmě, že mám. Například u módního zboží (oděvy, obuv, bytové doplňky) jsou marže maloobchodníků celkem běžně ve výši 100% a více. Proto jsou možné výprodeje se slevami 50-70% z původních prodejních cen. U jiného spotřebního zboží to bývá 30-40%, u potravim méně. Jsou to pouze hrubé mantinely, které se v jednotlivých případech mohou vychýlit oběma směry. Za dvacet let relativně svobodného vývoje spotřebního trhu se tyto marže ustálily i v tuzemsku a většinou tak kopírují ceny v Evropě. Určité rozdíly u jedmotlivých komodit mohou být způsobeny různými vlivy (velikostí trhu a z toho plynoucími slevami od dodavatelů, různými náklady na dopravu, rozdílnou výší DPH v jednotlivých zemích atd.). Např. dětské oblečení je v UK oproštěno od DPH a je tak výrazně levnější než u nás.
Dalším faktorem, který je třeba vzít v potaz je směnný kurz CZK / EUR. Není tak dávná doba, kdy se za EUR platilo 30 CZK, za dolar téměř 40CZK a za GBP okolo 60 CZK. To byly tehdy panečku přepočty cen.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 19:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct: To víš, že jo, jen přijeď. A možná bys měl splnit svůj slib, že vystrčíš prdel z okna mašiny až pojedeš kolem šotoušů. Aspoň by si mohli vyfotit Tvoji pravou podobu.