K-report
 

Archiv do 23. dubna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Schotousch nový živočišný druh » Archiv do 23. dubna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 00:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: Byl bys tak laskav a ukázal mi komentář, kde se zvráceně chlubím tím co všechno jsem s fotkou udělal než se dala dát na net.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 00:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Tak vyjmenovávání editací lze nalézt třeba zde.

No nic, foťte si technicky dokonalé fotky, já budu radši fotit vlaky.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4353
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 01:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také se přidám do debaty. Mam vypité tři piva tak mam na to nárok ...

Když už v náhledu vidím,že ta fotka nebude stát za nic tak jí kolikrát už ani neotvírám.
Raději se kouknu na zajímavou,nebo dobře zmáknutou fotku.
Myslím si ,že by se někteří diskutující co vkládaj fotky,měli před nahráním trochu zamyslet ....

Každý nějak začínal,i já jsem fotil mega howna a ted toho lituju ..... třeba je fotím i ted,ale nemám nic proti kritice....
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 02:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to zas jede... Ostatne jsem cekal na to, kdy se nejakej sotous/sotousove provari.

Ja to sem zkopiruju, aby si to ten material mohl precist - co z nich bude.

Jinak tezko se da verit tomu, ze pred porizenim tohoto - videa vyse v archivu, ktery to cely uvedly do pohybu - ty postizenci skutecne nejakeho dost silneho jointa nevycoudili. Mozna nezustalo jen u jednoho.

application/pdf
sotous.pdf (31.1 k)


Jelikoz u zdroje nebylo (C) tak me snad za to nikdo nezabije. Zrovna tak, kdyz uz se to tu (opakovane) objevilo. Ja sam se mezi sotouse nepocitam.

O urovni fotografa radeji nebudu nic vykladat, mel jsem tez obdobi kompulzivniho foceni, ale tak daleko to snad ani nedoslo. I kdyz kravin jsem nadelal dost.
Klaus na hrade Absurdistanu. To jsme teda dopadli.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 10:32:28    Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: No mě taky vadí například Rammsteinovy "fotky" neboli cvakání bez jakékoliv přidané hodnoty na nejbližším nádraží. Nicméně nejsem hulvát abych každýmu tykal na potkání nebo sáhodlouze referoval o tom jak obloha musí mít barevný úhel 210, jinak není správně modrá.
Mikulda: Ono to už ani nejsou fotky, ale jen upravené soubory nemající s realitou moc společného. Viz jeden, který vymazal i sloupy TV
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 11:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: Slyšeli jsme slovo Boží, amen. Máš recht. Nejlépe zachytí realitu fotka z krabičky do JPEGu, nejlépe na nějaký motivový program, třeba sport, když to jede rychle nebo krajinku, když se autor náhodou dostane mimo obvod nádraží. Také se dá použít program Portrét když fotíme čelovku nebo Moře, když ten nahoře moc svítí. To ví přece každý, že realita se zachycuje pouze "naturálním" focením a jakékoliv případné editace fotek jsou nežádoucí. Takže můžeme spatřit naprosto reálný Petrov nakloněný jako věž v Pise, vlaky naklánějící se v oblouku na druhou stranu tak, že div nevypadnou z kolejí a podobné, velmi reálné prvky a jevy hromadně se vyskytující všude kolem nás. To už nemluvím o tom, když foťák či autor fotku silně podexponuje, takže je tmavá jako prdel nebo naopak přeexponuje, až všechno na fotce "svítí" a obloha se zelená jako z jara. To je samozřejmě taky zobrazení reality, protože to tak autor nafotil a nebude nějakou editací znásilňovat realitu. Co na tom, že autor je nešika, který mnohdy ani neví na co ty čudlíky na foťáku jsou, protože proč by jinak fotil za slunečného dne na ISO1600 a clonu 22. Co by se tím zaobíral, vždyť fotí realitu. Že jsou fotky nakřivo, protože autor neudrží foťák v rovině? No a co, to je přeci realita. Že jsou fotky neostré, protože autorovi se klepou pazoury, nebo si AF vybral jiný bod než bylo třeba? No a co, fotíme přeci realitu. Co na tom, že výrobci foťáků vytvářejí algoritmy pro zpracování fotek snímaných do JPEGu, které jsou pak upraveny již ve foťáku aniž by to mohl autor ovlivnit. No a co? Jedině takhle se zachycuje realita. Realisticky naturálnímu fotografickému směru, zde kultovně vyznávanému, 3x nazdar.

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1759379
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1731491
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1645048
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1636540
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1745152
Bimbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 12:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ToPič - slyšeli jsme slovo blba, amen.

Ne každý, kdo vlastní řidičák, musí umět zacházet s autem jako Roman Kresta, většině smrtelníků stačí, když se přemístí z místa na místo. Co na tom, že zatáčky neprojíždí v ideální stopě. Ne každý kdo vlastní foťák, musí ovládat fotošop a další 3,14čoviny, ne každý majitel foťáku dává fotky do časopisů nebo webových galerií. Kdo má ambice stát se "lepším" fotografem, zapracuje na sobě sám a nepotřebuje k tomu samozvané rady nějakého argantního pitomce. Rozumíš!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 12:58:40    Odkaz na tento příspěvek  

Ono to taky potom vede k tomu, že pak jsou si ty fotky podobný jako vejce vejci, všechno podle jednoho mustru.
Jako odstrašující příklad lze uvést fotky na obálkách časopisu Dráha (i když zrovna č. 4/2010 str. 44 se mi líbí) a obligátní telenovely "Co přináší GVD v nasazení HV...", dvacátá série.
Naopak fotka ze zast. Šalanki je proti všem pravidlům a přitom pěkná, z provozu, s lidma, netuctová a vůbec... že si plácám elektrony.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 13:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bimbo: Zkus to někdy bez nadávek, vypadá to primitivně. Každý i ten nejnešikovnější řidič musí absolvovat autoškolu a tudíž alespoň trochu ovládat silniční pravidla a ovládání auta. Nemáš tam nějaký lepší příměr?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 13:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: Co vede k tomu, že jsou si pak fotky podobný jak vejce vejci? To, že by fotka měla být srovnaná, to, že by fotka měla být ostrá, to, že by fotka měla být dobře naexponovaná?
Připadá ti těch pět zdejších fotek, které jsem nalinkoval jako etalon toho, jak by to mělo vypadat?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 13:22:07    Odkaz na tento příspěvek  

Nene, ostrost nebo expozice s tím nesouvistí - to jsou "technické" parametry, zatímco já měl na mysli spíš celkový nápad, tupé "šlehání" stovek fotek na jednom fotofleku apod.
Ostatně pro technicky dokonalé fotky nelezu na K-rep, tohle je především informační web.
A naposledy se vymezuji proti tykání.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 14:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To víte s vykáním to tady máte těžký. Kdysi jsem to zkoušel, byl jsem však místními "matadory" poučen, že "mykárepácijsmevšichnijednarodina" a tudíž si tykáme.
Nějak nechápu váš první příspěvek do diskuse. Celou dobu se zde snažím vysvětlit, že by fotka měla být nějak zkomponovaná, aby dobře vypadala, neměla by mít pokud možno žádné zbytečné chyby (dotyky, řízlé linie či neukončené linie, nevhodné orámování atd.), stavby na ní zobrazené by měly být rovně, fotka by měla býz ostrá a dobře naexponovaná. S tím byste zřejmě i souhlasil. V žádném předchozím příspěvku jsem nepsal o žádné editaci ve Photoshopu ani o tom, že se mají na fotkách mazat sloupy. Vy sem přijdete a hned napálíte, že takové fotky jsou jen soubory nemající s realitou nic společného.
Jaké fotky? Jaké soubory?
Proč to tedy píšete, když vzápětí tvrdíte, že jste měl na mysli tupé šlehání fotek na jednom místě? Nějak nerozumím, co jste tím chtěl říci.
Z neznámého důvodu, zde téměř všichni hystericky křičí ať si takovéhle výmysly s fotošopem a úpravami reality nechám na žp a podobné hovadiny, přitom se celou dobu chci bavit o záležitostech, které jsou při focení v rukou autora. Zatím se bohužel nikdo nesnažil o nějakou konstruktivní debatu s nějakými věcnými fakty. Ti méně agresívní píší nesmysly bez souvislostí, ti jednodušší rovnou používají nadávky.
Wosel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 15:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že pravda je někde uprostřed. Pokud chci vidět, jak vypadá brejlovec v najbrtu, je mi jedno, že mu z čela čouhá sloup TV. Stejně tak mi na fotce brzdové zdrže v kupé nevadí, že se ten kus litiny nebo čeho nenachází zrovna ve zlatém řezu, a fotka poškozeného Bmeeru může mít klidně vagón od shora dolu zleva doprava a vypálené nebe od protisvětla, pokavaď je na ní vidět to samotné poškození. Stručně řečeno, existuje něco jako "dokumentační" fotka, kde na všech parametrech kvalitní fotky podle Topiče, ŽP nebo fotografovani.cz moc nesejde (dle mého názoru). Jistěže i dokumentačka může být hezky nasvícená, komponovaná apod., ale nevadí mi na ní ani školácké chyby.

Na druhou stranu pokud fotím vlaky (jenom?) proto, aby se na ně hezky koukalo, pak mi samozřejmě zásady pěkné fotky nesmí být cizí. Protože ty zásady nevymysleli pánové z nějaké übergalerie, ale někdo prostě přišel na to, že fotky vyfocené podle těch zásad většině lidí připadají pěkné.

Editace je jiná kapitola. Ona editace začíná už kompresí do JPEGu ve foťáku (nefotím-li do RAWu, ze kterého pak taky můžu dostat x různých fotek - která je ta "reálná"?). Takže tady bych se neodvážil kritizovat. Jistěže je umění udělat pěknou fotku jaksi rovnou, a navíc plno věcí editor nezachrání (třeba když je to nedojeté...), ale kolik té editace je tedy přípustné a kolik už ne?

Ti pozornější si všimli, že jsem nepřipojil žádnou svoji fotku, to má vcelku prostý důvod: nemám se čím chlubit, fotit podle těch slavných zásad není jednoduchá věc, chce to mj. taky talent a holt komu neni dáno... Prostě své fotky nepovažuji za tak dobré (=ke koukání), abych je někde ukazoval. Howgh.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5338
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 16:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: na isoři, blbe. Nebo myslíš,že o 751.374 na Mn se píše v Blesku?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 16:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wosel: Souhlasím téměř se vším. Ano dokumentační fotka může mít klidně nějaké chyby i když vypadá lépe bez nich. Pokud budu potřebovat fotky do monografie lokomotivní řady tak patřičné mašiny klidně nafotím tak, že budou od kraje do kraje fotky a prdnu ji doprostřed. Když budu potřebovat fotky k článku, tak také nebudu bazírovat na mnoha aspektech. S tím zcela souhlasím. Mám takových fotek plno, ale nemám potřebu s nimi ládovat internet.
Debata začala tím, že se zde jeden z uživatelů vyjádřil ke kompozici jedné fotky. Já jsem s ním ne zcela souhlasil a vypuklo to, co je výše.
Je bohužel smutnou skutečností, že většina zdejších přispěvatelů není schopna rozlišit, že jsou fotky dokumentační a fotky na které se má hezky koukat. Takové označují za umělé, neraálné a bůhvíjaké ještě a přitom i takové se dají nafotit rovnou na fleku a při dobrém světle není ani třeba nijaká výrazná editace, většinou postačí dobře zvládnutý převod z RAWu a např. nějaká mírná korekce jasu a tonality. Také nedokáží pochopit, že právě takové fotky ke koukání jsou tím, co je v galerii na žp vítáno. Raději zdůrazním, že jen v galerii. U článků je to samozřejmě jinak, dokumentační hodnota má přednost.
Opakovat zde, že editace už začíná kompresí a úpravou (implikovanou výrobcem aparátu) JPEGu ve foťáku samotném je asi zhola zbytečné. Zdejší "fotografové" nic takového neuznávají nebo spíš ani netuší, že se něco takového ve foťáku odehrává pak, oni přece fotí "realitu". Sice již přefiltrovanou foťákem, ale to jim nebrání vést krvavou intifádu proti editaci.
Nesouhlasil bych pouze s tím, že editor "nezachrání" nedojetou fotku. Většinou by měl postačit ořez. Editor spíš nezachrání fatálně přeexponovanou fotku nebo fotku značně neostrou či se špatným vyvážením bílé, když se foťák "zblázní" a změří to jinde než třeba (při focení do JPEGu).
Já jsem zde opakovaně tvrdil, že nikdo ze žp žádné zásady kompozice či editace nevymyslel. Ono se na fotky opravdu lépe kouká, když jsou dobře komponovány, ale tvrdit to zde můžete vy. Pokud to řeknu já, tak je to jako bych přišel s krucifixem do pekla a začal odříkávat Otčenáš.
Děkuji za věcný příspěvek.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 16:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáši, jdi už s tím pruzením do pr_ele, pokud si někdo bude chtít s tebou pokecat o nejsprávnější kompozici při focení pinďoura pod Petrovem, zajisté s tebou na šotopejdži zapřede řeč.
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 16:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, podle toho jak píšeš to na tebe přesně sedí, sedí u isoře a myslí si, že je mistr světa, ale nejsi sám co sedí u isoře chytráku.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5339
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 17:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcx: to víš,ne všichni píší tak kvalitní a zajímavé příspěvky o ho... jako ty.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3548
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 19:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad neurazí témeř deset let staré foto...


» lc.rajce.net «

KAROSA - šlechtic mezi autobusy
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3272
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 21:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jste nakousli "teorii šotouše" tak tady zajímavé psaní o kindermafii
Je to staré necelý rok a autorem je Koďas
application/pdf
Kindermafie.pdf (311.1 k)

Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic.
Ve škole miluj studování, za školou studuj milování...
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 9-2002

Odesláno Úterý, 20. dubna 2010 - 22:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nezpominat - spis pro firy a ridice - prejet/vytlacit ze silnice. Nekdy taky zavolat ostrahu/benga. Kdyz vam cele tydny chodi radit kindermafie ke straznimu domku - stavedlu, nevahejte ty benga zavolat.
Klaus na hrade Absurdistanu. To jsme teda dopadli.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9184
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 23:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
No myslel jsem, že se stihnu optat na pár věcných argumentů, než Vás tu spousta lidí zanese pěknou sprškou...
Nicméně...žádáte zde stále odpovědi od někoho a tudíž se zeptám já Vás znovu..
Kde je dáno, že tak, jak to tvrdíte Vy, je jen a to jediné správné??Už sem se tu ptal, nějaká odpověď mi byla sdělena...existují zřejmě nějaké základy fotografování...to vše co jste popsal kupodivu i chápu, ale pokládám si otázku..opravdu si myslíte, že je to na tomto serveru zapotřebí??
Je vidět, že o focení asi něco víte, ale zároveň urážíte ostatní, že jejich fotky jsou nedokonalé apod...vím, na tohle se ohradíte.
Nechápu taky, proč dáváte na posouzení pár fotek viz Vaše odkazy, které jsou skutečně střílené od boku s tou fotkou Pendolina..
Jestli se někde kácí Petrov, proboha kde??Myslíte to opravdu mírné doleva??

A nakonec...myslíte si, že všechny fotky na ŽP jsou jen a jen ty dokonale vyfocené??Předpokládám, že napíšete, že ne...pak ale nechápu nějaké desatero, které u vás snad ještě pořád vládne??
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9185
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 23:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Dnes jsem si pořídil ve stanici Havlíčkův Brod dvě fotografie vlaku, který jsem posléze odvezl:

Na první fotce jsem si příliš nelámal hlavu nad tím, že mám zprava ke kraji fotky sloup, jelikož jsem chtěl mít objekt shruba uprostřed...na druhém snímku jsem se pokusil o to, abych tam ten sloup neměl(vzpoměl jsem si na tu debatu zde:-)), což se povedlo, ale celkově na mne ta fotka působí mnohem hůře, než ta první...jinak řečeno, líbí se mi méně...na to mi asi napíšete, že se není čemu divit, že jsem se zase nedrželk jiných aspektů, jako je sklon apod..
Kvalitu prosim Vás neřešte, nevlastním profesionální krabici na focení...mě pro mé potřeby skutečně stačí moje digi krabička pro zvěčnění a ponechání si snímků na památku.I tak se snažím, aby objekt na fotce byl rozložen dle mne tak nějak rozumně...
Mužete se mi ke všemu dnes napsanému vyjádřit??Děkuji
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9186
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 23:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Samozřejmě též neřešte nějaký násvit...jak sám vidíte, žádný v tu dobu nebyl...proto působí fota možná tmavě...
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9187
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 21. dubna 2010 - 23:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hm na druhé fotce jsem si pro změnu nevšimnul sloupu na levé straně...holt těžké podmínky:-)
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 08:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, proto radši profesionálně nefotím, a mám klid.Chtěl bych mít takové starosti jako vy.
ICQ: 580-130-194
ICQ: 550-950-324
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 7378
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 10:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lubošu, jezdíš pod drátama, tam sloupy prostě jsou, rozumíš. Že se nad tím vůbec pozastavuješ, sloupů ve stanici máš 3

A vidím, že si pan Topič do úst vzal opět moji fotku. Děkuji za zařezení mezi nepovedené. Inu, na Zlínce nám nejezdí každý den IDS jako 151 OO1 v Bezpráví. Já vím, že pan Topiči, já vím
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703PočasíZpoždění

Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 10:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct: To je ale neskonalá drzost, že jste si dovolil dát sem fotku bez toho, abyste vyretušoval tu bránu a sloupy. Kde je topííííč!!!???
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 11:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct:
Neboj,ozve se,napíše.Jen se připrav na další přednášku ,která bude ve finále o něčem jiném než by si chtěl ty.
NÁCHOĎÁK JAK POLENO
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9194
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 12:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No doufám, že aspoň pochopí o co mi v těch dotazech jde:-)Na přednášku jsem kupodivu připravený...

A ještě se zeptám ostatních jelikož nevím jak to u nich funguje.To se opravdu najdou lidi, kteří něco z fotky odmazávají pryč??To doufám, že ne...to je teprve degradace snímku, to se snad nedělá..
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3277
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 12:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na nádraží plném sloupů ať už TV, osvětlení nebo návěstidel najít takovou kompozici, aby nic nerušilo je velice obtížné.

Tady se mi to jakštakš trochu i povedlo

Člověk, který nikdy nedělá chyby, je člověk, který nikdy nedělá nic.
Ve škole miluj studování, za školou studuj milování...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 12:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na téhle diskuzi mě nejvíc fascinuje, že o aktuálních fotkách je tady neskutečnej flame, co je a co není dokonalý. A pak se stejně všichni sejdeme nad fotkou starou 20-25 let, mírně rozostřenou, černobílou, z poškrábanýho negativu, rozpixelovanou od marné snahy autora, jak tomu scanu dodat aspoň trochu ostrosti - a všichni máme radost, že ta fotka vůbec existuje a něco je na ní k rozeznání...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
jk bez registrace
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.172.38
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:34:58    Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus:
Luboč čt: V sekci brejlovců nedávno nějaký umělec na svém oblíbeném stroji retušoval UIC zásuvky, diodová světla a loga ČD, neb tam podle něj nemají co pohledávat.

Jinak nenechte se rušit v plodné diskusi, materálu pro studium fenoménu "šotouš" není nikdy dost.
Připomíná mi to spor profesionálního sboristy a člověka zpívajícího si ve sprše o tom, kdo umí a kdo neumí zpívat a kdo ze zpěvu dělá zbytečnou vědu.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa: Záleží na úhlu pohledu. Mě se třeba líbí infrastruktura více než vozidla (je mi prostě jedno, co po těch kolejích jede), takže mi sloupy nevadí. A dokonce mám radši sloup (celý) na fotce, než bránu vedoucí odnikud nikam nebo výložník visící odnikud (Špáňa 4. fotka).
Kdo má pravdu a kdo ne? A kdo to bude smět posuzovat?

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Es499009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 13:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš:
Divil by ses co všechno se retušuje.Někdy je to až neskutečný.Jak říkám,na pěknou fotku se rád podívám,ale neodsuzuju lidi co fotí pro sebe,pro zábavu,památku atd.Ty sis cvaknul laminátku na který máš výkon.Chceš se podělit s ostatníma,tak proč ne?Ale nenapadlo by tě to dát na stránky,kde je laťka daleko vejš.A tak to já chápu.Tady je to celkem jedno.Někdy sem dá někdo docela hrůzu,která není ke koukání,ale většinou mu to tady někdo naznačí a je klid.Já mám třeba rád Šariho natelený fotky.A neřeším jestli to je podle nějakých pravidel.Ale taky vím,že když se podívám na fotky od Payuse,taky většinou natelený,tak to je prostě někde jinde,protože je profík.Abych to ukončil.Nechte nás naprostý amatéry a odborný debaty si nechte na stránky k tomu určený.A jestli bude někdo potřebovat poradit a naučit se co a jak,tak se jistě rád třeba na Topiče obrátí.

Trolejbus
Souhlas

(Příspěvek byl editován uživatelem es499009.)
NÁCHOĎÁK JAK POLENO
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 14:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda: Z jakého stroje je to focené? Mi příjde, že má barvu jako Milky Way.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 7379
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 14:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to se opravdu najdou lidi, kteří něco z fotky odmazávají pryč??To doufám, že ne...to je teprve degradace snímku, to se snad nedělá..
No jistě, Lůbo děláš jako bys to neveděl. Jo vymazavat sloupy, keře a já nevím co, to by jim šlo. Ale odmazat nežádoucí lidi ze stanoviště a být kolegiální, to ne. Kdepak

NÁCHOĎÁK JAK POLENO: Mě těší, inu s tvým textem se nedá nic jiného než, souhlasit. Asi bych to zkopíroval a v případě potřeby zase vytáhl. Třeba zase za měsíc.

Mě fotky vetšinou vznikají ve . Ale byl sem vyveden z omylu, to je špatně. Protože kdo needituje, ten nejede s námi

Topic: Abys zas neříkal, že uznávám fotky přímo z fotáku nalité na net, neuznávám Edituju si, ale decentně a podle vlastnich možností.

A co to je decentně ? Tak to zas bude debata
FZF » ozvd.ic.cz
TS 101TS 703PočasíZpoždění

Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 16:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luboš_ct: Zkusím to vzít nějak popořadě, aby to bylo trochu uspořádané.
O jakých urážkách mluvíte? Vše vzniklo tak, že zde 16.dubna uveřejnil dvě fotky Vojtík a Němec_z_Ova, k nim napsal komentář, se kterým jsem ne zcela souhlasil. Já jsem připojil svůj a v něm jsem naprosto neutrálně a věcně uvedl proč se mi fotka nelíbí.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1760051
Je v něm nějaká urážka?

Zde o pár příspěvků výše reaguji na komentář Wosla a snad jednoznačně píši, že rozlišuji mezi fotkami dokumentačními a fotkami "na které se dobře kouká". Kdyby Vojtík nepsal, že obě fotky dává jako důkaz pokroku svého fotografického umu a jeho vlastních zvyšujících se nároků na kvalitu, tak se tím zabývat ani nebudu.
Jaká byla reakce? Hysterické komentáře se sprostými nadávkami, které se prakticky vůbec nezabývaly fotkou, ale spíš mojí osobou.
Proto jsem se opakovaně ptal, proto jsem chtěl mluvit o něčem konkrétním a teprve po 4 dnech napsal smysluplný komentář Wosel, se kterým jsem téměř zcela souhlasil.
Já se nijak nevyjadřuji k fotkám, které někdy sice mají otřesnou úroveň, ale o kterých autoři netvrdí, že mají prezentovat jejich pokrok v řemesle fotografickém. Pokud považujete vyjádření názoru, že někdo něco dělá špatně za urážlivé, pak je asi další debata zbytečná.

Pokusím se to vysvětlit s těmi sloupy ještě jednou. Předesílám, že se bavíme o fotkách kategorie "aby se na ně dobře koukalo". V elektrifikovaných stanicích je dost obtížné fotit tak, aby si člověk všechno ohlídal a až doma nezjistil, že to nafotil tak nešikovně, že si nepomůže ani ořezem. Nicméně, pokud chci takovou fotku mít na "hezké pokoukání", tak jí těžko mohu rámovat sloupy při okrajích fotografie, mít ji nakloněnou na jednu stranu či podexponovanou.
Odkazy na fotky, jak vy označujete jako střílené od boku, jsem nalinkoval jako reakci na tvrzení některých, že oni fotí pouze realitu na rozdíl ode mě či fotek na žp. Také jsem napsal ironický příspěvek o "realisticky naturálním fotografování" a uvedl pár snímků jako příklad zachycení reality, kdy ta realita dost padá na hubu. Nevidím důvod, proč by i dokumentační fotka nemohla být rovně. Je to jednoduchý úkon, který zabere půl minuty. Doma si také věšíte obrazy nebo záclony nakřivo?
S těmi sloupy se to má asi tak. Podívejte se na vaší první fotku, kde je sloup od okraje fotky v dostatečné vzdálenosti na rozdíl od této fotky
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1759379
kde jsou sloupy těsně nalepené na okraj fotky a tu defacto na obou stranách rámují (uzavírají). Ono se to nedá říct nijak jednoznačně a dogmaticky. Chce to mít trochu citu co vypadá pěkně a co už ne. Správně píšete, že ta první fotka vypadá lépe. Je to proto, že vlak na ní není tak napraný od kraje ke kraji fotky, kompozice je trochu volnější a neprojevuje se na ní tak výrazně deformace vzniklá podhledem (kolinearita) a použitím širšího ohniska, která je na druhé fotce již dosti výrazná. Kdybyste tu první fotil ještě s větším odstupem a trochu ji srovnal, tak to bude dokumentačka celkem slušně zvládnutá. Ostatně to i sám píšete, že se vám ta druhá líbí méně.
I ve stanici se sloupy se dají udělat pěkné fotky "na koukání", pokud se podaří skloubit zajímavý pohled, dobré či mimořádné světelné podmínky, využije se spleti drátů či kolejí pro zajímavou kompozici.
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/680421.jpg
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/art104.jpg
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/art087.jpg

Samozřejmě, že ne všechny fotky na žp jsou dokonalé. To ani není možné. Někdy jsou zveřejněny fotky, které sice mají nějaké nedostatky (technické či kompoziční), ale jejich námět, atmosféra či výjimečnost jsou natolik dobré, že by bylo škoda je nezvěřejnit. Když má fotka "ksicht" nebo "koule" pak je to rozhodující hledisko.

Zapomeňte na zdejší blbé kecy o nějakém desateru. Snažte se fotit tak, aby to dobře vypadalo a nakonec přijdete sám na to, že jsou určité zvyklosti a zásady, které je dobré respektovat a využívat, aby fotka vypadala pěkně. Pokud máte trochu cit pro focení, tak třeba za nějaký čas přijdete na to, že to co jsem psal není tak úplně od věci a třeba přijdete na to, jak je to s těmi sloupy.

Je pouze na vás, zda budete chtít mít fotky lepší a lepší či zda budete hloupé řeči a primitivní urážky zdejších uživatelů považovat za směrodatné. Blbci se vždy posmívají, ti chytřejší přemýšlejí o tom, zda ten kdo něco umí nemá pravdu a zda by svoji činnost (koníčka) nemohli dělat lépe. Já jsem si raději zvolil tu druhou cestu a snad jsem se od těch co něco umí alespoň trochu přiučil.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 16:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyšeli jste slovo bóží...
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.90.23
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 17:51:35    Odkaz na tento příspěvek  

...ámen

Doktor č.p.1576:
Troufám si odhadnout za Mikuldu, že spíš než Mléčná kráva, ehm, dráha, je to 745 (V100) v barvách Railtransportu, nejspíš v Novém Sedle u Lokte
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3683
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 18:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Prosím o radu. Mé fotky v žádném případě neaspirují na nějakou výstavku. Jsem stejný jako Luboš_Ct. Prostě si občas vyfotím na čem a s čím, kde a kam jsem se zatoulal. Jedinou fotku kterou jsem fotil na X pokusů jsem chtěl na tapetu plochy notesu. Požadavek bylo tmavé pozadí (pro lepší zvýraznění ikon) a v centru moje oblíbená řada.
Výsledkem je toto:

A když sleduji diskuzi o fotkách tak jsem se snažil nějako to upravit dle přečteného.
Jenže pokud srovnám sloup vlevo, tak se zas začne kácet ten vpravo:

No a když ten stožár oříznu, tak mi ta brána TV tam nepasuje vůbec (visí ve vzduchu):

Jak porovnat ten stožár, aby nedošlo k těm deformacím druhého?
Protže mám výtvarné cítění zabořeného bagru, nechci jakkoliv soudit vaši diskuzi. Jen docela souhlasím s tím, že pokud máte nějakou galerii, tak jenom vy určujete co se v ní bude vystavovat. Ostatní se to může nelíbit, ale to je tak vše co proti tomu mohou dělat.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Zeleznicni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 10-2003
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 19:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Stožáry jdou srovnat oba dva, viz třeba Fotoškola - Flaška
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3684
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 19:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeleznicni: No tímhle jsem to dělal.
Děkuji, já netušil postup jen jedné strany. Máš u mě příležitostně opojný nápoj.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 19:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: a dostane opojný nápoj i původní tvůrce jednoduchého názorného šotonávodu kterak na flašku? (fotografickou) :-)

Základem je srovnat fotku do vodorovna, pak by se ideálně měly kácet oba kraje stejně, ovšem každý opáčně, čili dovnitř fotky. A zbytek je v tom článku.

OT:
Luboš_ct: (dotaz)
Šari: "to zas bude debata"
Topič: odpověď na Lubošovo dotaz
Deka: výsměch1, přínos do diskuse: 0,00nic
Ú.Di.Š.: výsměch2, přínos do diskuse: 0,00nic

Ještě mi tu chybí zase nějaké poslání topiče do příslušných závěrečných pasáží trávícího traktu a máme ten K-report tak nějak v kostce, ne? Dotaz > odpověď, která se někomu nelíbí (ale dotyčný v diskusi vůbec neparticipuje) > jdi o (_._)

Jen aby měl topič dost hrachu, sovy už docházejí :D
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3685
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 20:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary: Jistě, pokud se přihlásí bude mu právem opatřen.
Vám se ta fotka nezdá vodorovná? No schválně mi vpalte všechny chyby té fotky. To budu čumět jak tele...
Ještě jeden má u mě štampulku. Jeho návod na instalaci tohoto programu dosáhl mé PC magické geniality a právem mu náleží. Zatím však je to v pozici mléčného výrobku.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 20:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Další poměrně jednoduchou medtodu nabízí rozšířený Zoner. Po otevření fotky v editoru klepni na klávesu K (kolinearita), zobrazí se dvě svislice, každá má na sobě dva čtberečky. Za ty se myší tahá a svislici proložíš osu sloupu (hranu budovy, svislicí na mašině), prostě to co chceš srovnat na obou stranách fotky a klikneš na příkaz použít. Sloupy (svislice) se narovnají. Když jsou sloupy do luku, což je způsobeno širokým ohniskem, dá se to odstranit taky docela lehce pomocí funkce na odstranění soudkovitosti (poduškovitosti). Zoner není sice žádný výkřik editačního softwaru, ale ne jednoduché věci a nepříliš náročné úpravy fotek postačí i starší verze, které jsou často k sehnání jako přílohy časopisů či nějakých fotovýrobků. Navíc ani nové verze nejsou nijak závratně drahé.
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 20:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: co blázníš, ta první je IMHO jako tapeta naprosto supr
Wodě vale!
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 20:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Popisované úpravy plus trochu srovnat barvy, kontrast a ostrost, zabralo tak cca 10 mninut. Výsledek posílám mailem.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 21:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Já bych s tím v Irfanu provedl zhruba toto:

(pootočení, srovnání barev, a ztmavení), ještě to chce oříznout okraje, ale na to jsem moc líný
Nevěřím, že by v půl jedné v noci byla obloha tak jasně modrá :-)
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 22:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikuldo, máš recht, ta obloha není modrá nautikou, ale kdovíčím, editem? Místo čisté černé je tmavě modrá, všude, i ve stínu v podvozkách pod kaslí, kde tedy rozhodopádně nemá co dělat.

Oldcerry: No schválně mi vpalte všechny chyby té fotky.
Pokud jde o účelovou fotku na pozadí kompu, a to má být tmavé, tak bych neváhal klidně střílet víc pánu bohu do oken, neboli víc tmavého, míň světlého, víc oblohy s drátama, míň lože a svršku, beztak ty ikony jsou v horní části polochy, ne? takže dole bude mašína a basta.

Barvy se už řešily, ty sloupy jsou fakt divný, měly by se kácet dovnitř, jakoby A, ne ven V... :D
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. dubna 2010 - 22:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono by se s tím dalo hrát do nekonečna. (2h blbnutí) Takže opravdu záleží na vkusu každého soudruha, že...
Děkuji všem za diskutaci.
Zastavte stavbu pomníku hlouposti,neschopnosti,omezenosti a arogance jež se zove 4.koridor.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 00:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š.: Dík za odpověď. Že to není Milky Way je jasné, no 745 mě nenapadla. Mně ta modrá přišla taková do fialova. Ale už mám v sobě patřičný počet vitamínů z Plzně a vidím zřetelně Railtransportní modrou
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9206
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 00:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič:
Záměrně jsem nechtěl vyletět jak papírový čertík a počkal, kam se bude diskuze vyvíjet...jsem rád, že ste mi popsal tak nějak shruba to, co už jsem tak nějak tušil a to nemám vůbec žádné základy fotografování...chce to mít ten cit pro to...
Ono to bude asi taky hlavně tím, že lidi si podobných (pro vás velkých a chápu to) drobností, které "kazí" fotku nevšímají...mě to dříve taky vůbec nenapadlo, že by ty sloupy mohly mít na něco vliv..
Když se dívám znovu a znovu na fotku pendolina od Vojtika, tak já bych to asi řešil tak, že bych ten necelý sloup co lemuje levý okraj fotky ořízl uplně...však už několikrát jsem na tyto stránky vkládal fotky oříznuté...to, že by ta brána "visela" bych už asi neřešil, rozložení fotky by bylo určitě i tak přijatelné...jen to naklonění doleva mi nepřipadá tak katastrofické, já si ho skoro vůbec nevšimnul:-)

Jinak ale každej si fotí samože tak, jak se právě zrovna jemu líbí...to nemůžem mít nikomu za zlé a proto se tady občas vidí i něco fakticky hrozné (opět věc názoru)...fotky od Šariho jsou vesměs vždy super, příklad s tou fotkou, že je tmavá byl asi spíše daný nějakým dřívějším sporem bych to odhadoval...nebo se pletu??
Ale i přes tuto rozumnou debatu mi stále nejde do hlavy, proč někdo má potřebu některé věci retušovat z fotek pryč...to by se dle mne dělat nemělo toť můj názor.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 01:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak já bych to asi řešil tak, že bych ten necelý sloup co lemuje levý okraj fotky ořízl uplně...

A já bych si zase kousek couvl, aby tam ta brána byla celá. Kdo nás rozsoudí?
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9208
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 01:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda:
Já nás rozsoudím, máte pravdu vašnosti:-)Ale co teď už, když fotka dopadla jak dopadla?Na coufnutí už je pozdě...:-)
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 11:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde jsou ty časy, co jsem prostě fotku vyfotil co nejlíp jsem uměl a pak jenom čekal, jak mi to zmrví ve fotolabu...
úzkorozchodná železnice Třemešná ve Slezsku - Osoblaha
lokomotivy U57.001, U46.002, TU38.001
Slezské zemské dráhy - www.osoblazsko.com
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 12:28:29    Odkaz na tento příspěvek  

Také si říkám, zda by dnešní šotouši - počítačoví fotoexperti v rámci svého koníčka dokázali:
- vyvolat černobílý negativ
- obraz z něho pomocí zvětšováku přenést na fotografický papír
- fotku pak vyvolat, usušit, uhladit.
Přičemž nejdůležitější z těchto prací se musely dělat v temné komoře, která v sobě měla něco z chymické laboratoře...
Klokan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 12:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

COGWHEEL: Ti starší myslím, že ano. Nicméně myšlenka je to zajímavá. Takže malá anketa:
Přiznejte se, kdo umí zpracovat ČB fotku z negativu?
Ja jo
WWW.RAILGALLERY.CZ
Železnice Vaším objektivem
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 13:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Co se dříve dělalo poměrně složitě v temné komoře dělá se nyní jednodušeji v počítači. Není snad důležitější výsledek než postup jeho dosažení?
Budete se ptát doktora před laparoskopickým odstraněním žlučníku, zda by to dokázal jako dříve, teda rozšmikat skalpelem půl břicha, udělat jizvu jako kráva a nechat vás ležet pár dní v nemocnici?
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9216
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 23. dubna 2010 - 13:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se přiznávám, že to neumím a vůbec mi to nevadí, protože v dnešní době to už skutečně není potřeba...:-)
Ale musela s tím být určitě nelehká práce...