K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 22. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 22. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 14:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorry, ale tohle je jednoznačně šotoušsky řečeno . Tady se neustále někdo otírá o ty pralinky. Ví vůbec někdo z vás, jaký kšefty tam jsou? Opravdu když slyšim, že by si to tam půlka z vás nikdy nekoupila, tak se mi zdá, že jste nikdy ještě neochutnali co je dobrý (tady je souhlas s Dusanemh - pralinky jsou výborný), nebo nechtěli někomu udělat radost, a zrovna přitom spěchali a neměli čas chodit do "specializovaných obchodů"... Bože dyť to je jeden z nejnavštěvovanějších prodejen na nádraží. Proč asi? Někdo udělá třeba někomu radost i něcim jinym, než hnusnou čokoládou značky ZORA z prodejny Norma. A že jsou dražší? A jejich cena neodpovídá cenám pro obyčejné cestujícící? alenotak.. já jsem třeba dle mě obyčejnej cestující, dále taky obyčejnej zaměstnanec, kterej bere průměrnou mzdu. No a stejně si zrovna do těch pralinek někdy rád zajdu a něco si koupim, ať už třeba pět bonbonů, byť za ně dám cca 60-80kč jestli si dobře pamatuju, a nebo si tam koupim dárkový balení v ceně 700-800,-. Berte to jako normální lidi a ně jako šotouši, pro který je nádraží jen nádražím. Hlavák opravdu neni žádný luxusní nákupní centrum. Má jen zpříjemnit cestování (samozřejmě o tom, že GS chce vydělat se bavit nemusíme). Chtěl bych vidět, jak jinak by jste vy všichni mudrcové tady, co se vám furt něco nelíbí chtěli to nádraží zkulturnit, nez toho, aby tam byli takovíto nájemci... Ale jo, třeba by se vám to povedlo, zcela jistě by se to povedlo, ale prodělali by jste natom i slipy!
Používat hlavu a reálný pohled na dnešní svět se vyplatí používat...
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:00:31    Odkaz na tento příspěvek  

Letenky zrovna kupuju na Madeiru, Dušane, ale Parvus se mi nehlásil. Já bych to nechal historii, bůhví jakej sortiment bude ta minidelbila mít v reálu. Ono se to nějak srovná, Šašové už myslim pochopili že prachy jsou jinde a vypadli .. ať si to vyzkoušej další. Spíš mě zajímá Fantovka, jestli tam udělaj použitelnou hospodu a nezmršej to taky stylem "sklo přede mnou, sklo za mnou".
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.9.220
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:14:05    Odkaz na tento příspěvek  

To je tak těžké pochopit, že lidé jsou různí? Někomu pralinky chutnají, někomu ne a někdo je má třeba ze zdravotních důvodů zakázané. Nikomu nebráním sežrat třeba 5 kg pralinek na posezení a pak se poblít, každý máme nějakého koníčka. Mám pouze pochybnosti, zda je nádraží vhodný prostor pro prodej takového zboží. Občas z Hlaváku někam cestuji a pokud kolem té prodejny pralinek projdu, vidím zívající prodavčky marně čekající na nějakého zákazníka. Ale třeba majiteli na obratu a zisku nezáleží, třeba tam tu prodejnu má jen tak ze sportu. Mám pocit, že ani prodejny oblečení na Hlaváku nepraskají ve švech pod náporem koupěchtivých zákazníků. Psal jsem zde nekonfliktně a po zásluze jsem byl odměněn nenávistnými osobními útoky. Dobře mi tak, se slušností člověk dojde jenom do...... Takže pánové, abych nebyl za blba, který nastavuje druhou tvář: Pana Dusanha upozorňuji, že jsem dospělý a svéprávný člověk a že nejsem zvědav na jeho doporučení. Až budu chtít navštívit KLDR, koupím si potřebnou letenku. A až budu chtít aby mi bylo špatně, koupím si pralinky. Zatím taková výstřední přání nechovám. Pana Themufa posílám zpět do základní školy. Nepíše se "....žádný luxusní nákupní centrum...", ale "....žádné luxusní nákupní centrum..." Nepíše se "...by jste...", ale "...byste...". To byste ovšem musel dávat větší pozor v základní škole. Nebo jste snad chodil do zvláštní? Inu, někdo si kupuje pralinky a někdo zase umí správně mluvit a psát česky. Nemůže mít každý všechno. Posíláte mě do KLDR, ale sami k politickému systému té země máte blíž než si myslíte. Nejraději byste každého přzpůsobili k obrazu svému. Uniformita, to je vaše. Děkuji, nechci.
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.9.220
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:23:12    Odkaz na tento příspěvek  

Oprava překlepů: "prodavčky" = "prodavačky"; "přzpůsobili" = "přizpůsobili"
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.9.220
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:27:57    Odkaz na tento příspěvek  

Themuf: "Bože dyť to je jeden z nejnavštěvovanějších prodejen na nádraží."
Správně by to mělo být: "Bože, vždyť to je jedna z nejnavštěvovanějších prodejen na nádraží." Ta jedna prodejna, ne ten jeden prodejen, chápete? Ty pralinky už raději nejezte, evidentně to má destruktivní vliv na vaše šedé buňky mozkové, jak by řekl Hercules Poirot.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5130
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Parvus: Mám pouze pochybnosti, zda je nádraží vhodný prostor pro prodej takového zboží.

Co si lze představit pod výrazem "vhodný"?
Já tam taky nenakupuju, protože to zkrátka nemusím, ale pokud to kupují ostatní a obchod se uživí (sám se divím), tak nic proti němu nemám.
Mnohým by tam stačily jen pokladny, trafika příp. buřtstánek, ale když mám prostor, kterým prochází tisíce lidí, tak bych byl blbej, abych jim nezkusil nabídnout i něco jiného.


pozn.: překlepy se dají, tuším do 30 min. editovat v původním příspěvku

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem rozepsanou reakci, ale to se nedá . Hele, já píšu tak, jak mi zobák narostl, a opravdu mě nezajímá to, jestli mi tady budeš opravovat moje příspěvky (jsi snad zhrzenej /ano je to nespisovně/ učitel?). Já si nepotřebuju hrát na nějakýho slušňáčka, kterej bude psát spisovně a pak v reálu stejně mluvit nespisovně. Proč bych to dělal? Potřebuju si na něco hrát? Nepochopí to tady snad někdo? Je všechno v životě jen spisovný? NE!
Ano, rozdíl bude, když budu psát v práci protokol, nebo cokoliv jinýho, tak ano, budu psát jedině spisovně. Ale tady?
Mimochodem je vidět, že když dojdou argumenty, vždy se začně se spisovnou/nespisovnou češtinou...

A pravdu má Zapa, "proč bych jim nezkusil nabídnout i něco jiného"

/Čekám, že můj příspěvek bude opět gramaticky opraven. A já se budu opět moct pořádne zasmát /
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podívaj´ Parvus, nejsou oni trochu přecitlivělej?

Mimochodem váš pravopis také nemá valnou kvalitu, takže si příště tato doporučení nechte od cesty (namátkou "blíž než si myslíte" místo správného "blíže, než si myslíte" apod.). To jenom na okraj, když máte rád ty lekce gramatiky...
A až budete mít příště trochu lepší náladu, tak zkuste popřemýšlet, jestli náhodou slovo "uniformita" neoznačuje stav, kdy je všechno sjednoceno. Od tohoto stavu se pražské hlavní nádraží již nějaký ten pátek naštěstí úspěšně vzdaluje...
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.9.220
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:44:33    Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Nikomu nevnucuji své představy, ale když jsem na cestách, mám hlad a cca 20 - 40 minut na přestup, uvítal bych možnost dát si v samoobslužné jídelně nějakou hotovku. V takové situaci samozřejmě nemám čas na to, abych usedl do luxusní restaurace, vyčkal příchodu vrchního ve fraku a s motýlkem, degustoval nabídnuté víno, formuloval objednávku a pak čekal, až mi objednanou specialitu přinesou. Domnívám se, že většina cestujících je na tom podobně. Nikomu nezakazuji konzumaci pralinek, ale ty si může koupit jinde, pro cestu vlakem nejsou nezbytné. Kdežto nějaká bageta nebo houska se salámem pro toho, kdo cestuje a nemá čas najíst se jinak, nezbytné jsou.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5133
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 15:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Parvus: Že by tam ty pralinky vadily prodeji baget jsem si ještě nestačil všimnout, asi se tam dneska pořádně rozhlídnu.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.9.220
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 16:12:05    Odkaz na tento příspěvek  

Dusanh: Správné jsou oba tvary, "blíž než si myslíte" i "blíže, než si myslíte". Tím ze své strany končím s pravopisem. Příspěvky Themufa opravovat nebudu, proč bych to měl - navíc zdarma - dělat? Když je někdo nevzdělaný primitiv a ještě je na to pyšný, tak ať si to užívá. Stejně jako ty pralinky. Jenom bych rád četl ty tebou (také mi tykáš) sepsané protokoly, to musí být pastva pro oko i pro ducha. Vida kam jsme se to dostali. Jenom jsem napsal, že na nádraží by se mělo prodávat hlavně to, co většina cestujících potřebuje, a ne nějaké luxusní zbytečnosti. A hned jsem se dozvěděl, že jsem a) zhrzený učitel, b) potenciální návštěvník KLDR. Není nad věcnou diskusi. Vám dvěma vadí, že se zabývám gramatikou. Dobře, už nebudu. Mně zase vadí, že každého, kdo má jen trochu odlišný názor, posíláte do KLDR. To je vskutku následováníhodyný příklad věcné a seriózní diskuse. Z Dusanhových příspěvků vyplývá, že jeho matka je psychiatrička. To už tak někdy bývá, že kovářova kobyla chodí bosa. Ta dobrá žena vám jistě potvrdí, že přehnaná konzumace čokolády má stejný neuropsychologický základ jako nadměrná konzumace alkoholu a svědčí o určité osobnostní labilitě.
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 16:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tyjo... dlouho jsem se tady zase takhle nebavil. Jednou z hlavních vlastností těch zlých internetů, je to, že za klávesnicí je každý chytrý jak rádio. Tak víš co uděláme, přijď, milý Parvusi na kafíčko, do pralinek, koupim ti klidně i tu pralinku. Ty mě na oplátku zase můžeš naučit něco z toho pravopisu, abych uměl číst a psát, když tak dobře víš, jaké protokolární skvosty v té práci tvořím a jaký jsem nevzdělaný primitiv. Cotynato? Na kdy se domluvíme?

A stejně s tim luxusem nepřestane... :-D asi kažý máme holt jiné měřítko luxusu. Já například považuju za luxus šál od Louis Vuitton za 12000,-Kč (příklad), ale považovat za luxus pralinky za 80,-kč? promiň... A jak napsal Zapa, nikde neni důvod, proč by měla prodejna pralinek vadit bagetám...
Já ale vidim problém některých jinde. Prostě někteří chtějí mít stále ceny, jak za socialismu. Jako podivejte se na to, jste v Praze, v centru Prahy, na hlavním nádraží. Jaké ceny by jste tam chtěli mít? Prostě realita dnešní doby je taková, že v centrech jako je Hl.n., nebo jakýchkoliv centrech podobných tomuto jsou ceny už určené a pohybují se ve stejných relacích. Všude je ta bageta od Crocodile za 40,- a vejš, čerstvá bageta za 65,- a vejš, pralinky za 70,- a vejš, atd. No, ale pokud tohle někdo považuje za luxus, tak se dál ani nemusíme bavit...

Mimochodem by už stačilo toho ubohého točení se kolem českého jazyka. Já s ním v normálním životě rozhodně problém nemám, takže si myslim, že neni z tvé strany co řešit. (nee, pravda, je co řešit... nějakej komplex asi) :-*

A abych nebyl úplně OT: Tak během včerejšího a dnešního dne proběhla v jižní části nové odbavovací hale montáž plátna a projektoru, a v horní hale montáž LCD televizí, na kterých se bude promítat hokejové mistrovství světa po celou jeho dobu.
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5134
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 17:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Themuf: Tak to nevím jestli bude mít úspěch. Koukat na hokej a nemít k tomu levné pivo, to nemůže uspět.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 21:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žluťáci s cebulema na nádrHolu :-)
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1104/IMG_2008.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1104/IMG_2009.JPG.html
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1104/IMG_2010.JPG.html
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 13:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro nás neinformované, o co konkrétně v těch Vysočanech jde?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 20:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár fotek z Malešic a okolí
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1104/m/
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 20:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na hlaváku je nová restaurace s názvem Foodissimo. Slovo "food" je zeleně, zbytek bíle a podtržené je to fialovou čarou. Je to u vlezu/výlezu směr šervůd a Václavák. Možná by se dalo říct, že to je zrcadlově proti Potrefené huse.

Ve Vysočanech v 19 hodin dvě soupravy z Týnecké větve. Jednak 749.008 + 4xBmto a taky 749.146 + 3xBmto.
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 1-2004

Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 21:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda tady se řeší věci...
Houmr - CDP Praha: předminulý týden jsme prověřovali 3 možné lokality umístění prozatímního CDP Praha pro úseky Praha Hostivař - Votice a Úvaly - Pardubice(mimo)- Choceň:
Provozní budova hlavní nádraží - bohužel nízké stropy 3,2m neumožňují klasickou třístupňovou strikturu sálu.
Fantova budova - náročné stavební úpravy, nedostatek prostorů pro oba ovládané úseky, navíc budova není SŽDC a je pronajatá Italům, atd...
žst. Holešovice - jediné možné místo, ale budova je v majetku ČD a v uvažovaných prostorech je dnes SDC...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 30. dubna 2011 - 22:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CDP je teda nějaký centrální dispečink provozu? A co je s tím trvalým, že se řeší prozatímní?
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 1-2004

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 11:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, CDP = centrální dispečerské pracoviště.
Původně měla stát nová budova s 24 dispečerskými sály v prostoru trojúhelníku tratí na Balabence.
Vzhledem k velkým finančním nárokům na novou budovu, a faktu, že v současnosti lze dálkově ovládat minimum ze všech uvažovaných tratí, hledají se dostupné prostory pro umístění prozatímního dispečerského pracoviště, ze kterého by bylo možno ovládat alespoň 2 výše zmíněné traťové úseky...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 11:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha. A ve Vysočanech to bude kde, v nádražní budově? Nebo v tom olezlém paneláku vedle?
Zbyněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 1-2004

Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 11:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O Vysočanech řeč nebyla. V Holešovicích v patře kde je dispečer pro DOZ do Kralup, tam kde dnes sedí zabezpečováci...ale je to jen zatím návrh...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 12:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, já jsem si to špatně spojil
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 22:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se Trojhonzík dokázal zdržet těch svých výpadů, ukázalo by se, že zdaleka ne vše jsou blbiny. Takhle je to ovšem nanic.

Příklad: Desiro: teorie kultury chudoby tu je, pokud vím, asi 50 let a možná vás překvapí, že nejde o marxismus-leninismus. Zdroje si jistě dokážete vyhledat sám, stejně jako přeložit si termín (zpět) do angličtiny.

Lukfi: to je poněkud zkratová úvaha. Že se teď peníze rozkrádají, to přece neimplikuje zrušení přerozdělování jako jedinou cestu. Á propos, ono "starání" nemusí zajišťovat jen stát, ale taky obec, kraj, různé komunity nebo třeba družstva. Tady je ale etatistické pojetí dosud hegemonní.

Jinak jsem dnes v 1147 absolvoval mimořádnou projížďku z Vysočan přes Malešice do Vršek. V Libni se v 18:50 zastavilo, čímž vznikl ideální přípoj na ML do Hostivaře, ale obávám se, že jí to moc nepomohlo...
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 22:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli těm dvěma vlakům proti sobě? A dojelo se pak na Hlavák, nebo si lidi museli popojet něčím z Vysočan či Libně?
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 4-2004
Odesláno Neděle, 01. května 2011 - 23:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, kvůli čemusi takovému, nehledal jsem, o co šlo. Na Hlavák se nedojelo. Lidi ani moc nereptali a průvodčí to zvládla bře.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 21:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem dnes na hlaváku strávil 15 minut čekání na vlak sledováním hokeje. Ať už ten nápad s plátnem měl kdokoliv, zaslouží potlesk na otevřené scéně. A ty dva stolky svědčí o smyslu pro detail. Protentokrát jednoznačně
Redakce
Moderátor

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2001
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 00:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, zdržte se dalších off-topicových příspěvků. Děkuji.
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 11:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se vlastně může povést poslat dva vlaky proti sobě?

Je to o styku ESY z Hlaváku a reléovky z Vysočan? Nebo projetý návěstidlo?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4560
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 11:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Šída: Ani to, ani to.
Měli poruchu výhybek a signalista to postavil jinam. Po vyjetí trať to řádně udělalo padáka na Balabence, ale následující rádiová komunikace fíry vlaku od Prahy s Wilsonem do toho vnesla další zmatek.
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 15:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aje...

takže chyba, co se děje maximálně jednou za 100 let

Ještě že tam jsou bezpečnostní jištění. Díky za info. Trochu jsem se lekl, že je tohle možný na nejvytíženejším místě v Praze.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 16:16:05    Odkaz na tento příspěvek  

No jištění bylo snad jen jedno, a to výpravčí ve Vysočanech kterej si všim .. je to bezpečné?
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 11. května 2011 - 21:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pár fotek z "uzlu" :-)

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/smes/1105/v/
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3420
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 22:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výměna SZZ ve Vysočanech je zase odložena? Proč?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 16:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by došli peníze
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 00:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedno pozdní šotofoto:

Ještě to bude zítra odp.
Pak jela i 471, což v JŘ nebylo.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3762
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 07:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklostezka pod Vítkovem - uklizeno. Blíží se zřejmě kolaudace.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 11:09:23    Odkaz na tento příspěvek  

Možná, ale praha 3 se v radničnim listu chlubí, jak tu SŽDC zbuzerovala, aby si uklidila na svym pozemku.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5176
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 15:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Jo četl jsem. Jen si tak říkám, že se na nějakou cyklostezku měla SŽDC , když jsou z ní tak všichni "nadšení". Osobně bych to zahradil celý (ač to tedy sám využívám) a ať si radnice prská jak chce. Největší bordel tam překvapivě stejně dělaj asi místní, takže nevím na co si stěžují.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3764
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 16:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: úplně mimo mísu. Ono to navíc ani zahradit fyzicky nejde. A k nepořádku - právě do veřejně nepřístupných a nepoužívaných prostor nastoupí bleskem bezďáci.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5180
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 17:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Mimo mísu to sice možná je, každopádně by bylo dobrý kdyby se už dohodli a zprovoznili to (celé).
Chápu, že je to o převodech vlastnických vztahů, nicméně si myslím, že SŽDC tu není od toho aby uklízela bordel kolem cyklostezky, když chyběj peníze jinde.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3765
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. května 2011 - 21:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No je to pozemek SŽDC, takže má černého Petra a uklizeno uprostřed obytné čtvrti být musí. Tady není co řešit, kdo to má uklidit.
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 02:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, četl jsem článek od Jana Zukala "Trať Hrabovka – Libeň (horní nádraží) v roce 2005" z 11.9.2005 a zarazila mě věta "Jedinou změnou oproti roku 1928 je likvidace odstavného kolejiště i trolejí v obvodu někdejší zastávky Praha-Žižkov." To je překlep či zastávka Žižkov existovala?
Mám ještě takovou hodně blbou otázku: Kde se nacházela zastávka Hrabovka? (jen se domnívám, že na Hrabovku se dalo pouze odbočit na trati od Kolína směrem na Masaryčku, ale z Hrabovky už dále vlaky pokračovat nemohly; je to tak?)
Díky za odpověď.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 06:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budova zastávky Hrabovka byla zbourána při výstavbě nového spojení. Tedy v Trocnovské přesně pod mosty.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7314
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 12:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím se Zapou.

Qěcy, Mmm:
Výměna SZZ ve Vysočanech je zase odložena? Proč?
Že by došli peníze

Peníze jsou, ale (zatím) není komu je zaplatit (po provedené práci). Vyskytly se "jisté" obtíže.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 16:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: To vím, přesto děkuji. Mě šlo spíše o to, jestli z tratě 011 tam vedly nějaké kusé koleje zakončeny "šturcem" nebo jestli byla zastávka propojena z obou stran.
Já se jinak omlouvám, ale v době i ještě před v ýstavbou nového spojení jsem se o to nezajímal a teď to nemohu nikde dohledat. Díky za pochopení
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19438
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 17:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes zas po čase zavítal za světla na Nové spojení náklad:



Pn 50542 Třinec - Kladno-Dubí, odkloněný z Kolína mimo Úvaly přes Lysou, Vysočany a Negrelák do Bubenče, "a dále po své trase" .
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.197.76
Odesláno Sobota, 14. května 2011 - 23:06:03    Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy
Na Lysá - Vysočany 1. stavba není ukončené zadávací řízení na realizaci.

Borovička
Cyklostezka na žižkovské straně je na pozemku 4435/1, ten podle KN patří ČD a. s., nikoliv SŽDC.
Jáchym_rotor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2009

Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 13:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě šlo spíše o to, jestli z tratě 011 tam vedly nějaké kusé koleje zakončeny "šturcem" nebo jestli byla zastávka propojena z obou stran.

Byly to šturcy nad Trocnovskou ulicí.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. května 2011 - 18:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano bylo to napojeno jen od Karlína. Trocnovská nebyla přemostěna. Kolejiště zaniklo teprve nedávno. Lze to dohledat i na historických ortofotech Prahy.
Mr_nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 17. května 2011 - 20:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změna č. 2 k JŘ 2011
Část A – Abecední seznam stanic
A26
řádek Praha-Řepy škrtněte, za řádek Praha-Zbraslav dopište: Praha-Zličín 122 C,b1

http://gofin.cz/downloads/2_zmena_2011_pro_kraje.pdf

Chápu správně, že se stanice přejmenovává zase zpátky na Zličín???
Přehled vozidel v "Najbrtu": najbrt.ic.cz
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 17. května 2011 - 21:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo, někde se tu o tom psalo... Zličín se odvolal proti tomu, že jim DÚ(?) svévolně "sebral" nádraží.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. května 2011 - 07:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jj, kupodivu na trati 120, 122...
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2144981

Billa na hlaváku stále není v provozu...

a fungují krom středních i pravé a levé pokladny...
U středních fronta, vpravo ani noha :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem kasme.)
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 20:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když cyklostezku "nikdo nechce" tak navrhuji položit na ni opět kolej a ztrojkolejnit tak úsek Praha hl.n. - Odb. Baalabenka vč. napojení depa Libeň od západu.
PEVA
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 21. května 2011 - 22:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: svévolně asi těžko, bohužel podle zákona. Já zas těžce nesl přejmenování Chlumu u Třeboně
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3776
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 06:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Ale ono se tam i staví - dělají se opěrné zdi. A je tam momentálně čisto.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 06:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt: A pročpak? To bylo naopak v pořádku, že jakási obec, která je od nádraží hodně daleko a navíc nádraží neleží na jejím katastru, o pojmenování nádraží dle sebe přišla.
Myšák_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 08:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Tak např. ŽST Janovice nad Úhlavou:
- nynější název: Janovice nad Úhlavou
- nejbližší obec: Veselí
- KÚ.: Spůle
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 09:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: původní pojmenování bylo Chlumec-Pilař. Majdalena má zastávku v centru obce, tohle je v důsledku matoucí (když důvody byly jen lokálně prestižní). Je to věc, která by se takto (bez ohledu na cestující apod.) řešit neměla.
Třeba stanice Nové Hrady se jmenuje správně (podle katastru) - zkuste si to projít pěšky z Jakule do města.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 22. května 2011 - 09:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně zase vadí, že není název Brno-Chrlice, Liberec-Vesec, Liberec-Pilínkov,..., Kutná Hora-Poličany, Opava-Kylešovice atd.