K-report
 

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 28. 04. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 28. 04. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 14:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč teda ve Švédsku ti bezdomovci nejsou?
Vy jste tam evidentně nebyl.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 14:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přitom řada těch lidí, co skončila bez domova v nedávné době svojí prací vytvářela kapitál proto, aby se lufki mohl na škole zabývat netvůrčí činností. A tento spratek si dovoluje otvírat svojí nevymáchanou hubu.
Ad ekonomové. Ekonomové hodni toho jména radili hospodářské reformy v řadě zemích, které jejich rady poslali do neskutečné bídy. Jako třeba úžasné rady, které způsobily, že bída 5% úpopulace se za 6 let zvýšila na 30% tedy šestinásobně. Slumy, které v tomto státě neexistovaly se rozrostly do nových celých čtvrtí, kam se policie bála páchnout. To jsou ty úspěchy?
Nejlépe hodnocený ministr financí Kalousek dosáhl nejvyšších deficitů a místo hospodářského poklesu předpovídal hospodářský růst a současný sátní rozpočet na rok 2011 mu opět nevychází a místo vyšších příjmů, které plánoval má příjmy dokonce nižší, takže rekord opět překonáme. Levnou pracovní silou se podbízíme pěkně dlouho bez jakéhokoliv posunu vpřed. Otrocká práce není výkonná, tudíž bez pozitivní motivace pro zaměstnance těžko dosáhnu kýžených výsledků.
Ad. privatizace. Je zajímavé, jak lidé z VŠE a další paústavů dávají rady, přitom to jsou lidi, kteří prosazovali kuponovou privatizaci, která byla tím důvodem krachu všecho, kam přišla.
Ať mě hlavně nepoučují pánové typu soudruha delegáta KSČ 80. let pana Ševčíka, co je sprácné a co ne a co je ještě více modré a pravicově dobré pro tuto společnost.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 14:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen se nebojte, já tu školu státu na daních bohatě splatím.

Mluvíte-li o tom, který ministr financí dosáhl jakých deficitů a přitom o hospodářském růstu a poklesu, asi jste ten pojem už někde slyšel, ale nemáte nejmenší páru, co to vlastně znamená a jaký to má dopad na státní rozpočet.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 14:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím jste nic nesplatil a kdo ví jestli splatíte. Hlavně, že vy tomu rozumíte. No hald nejlepší ministr financí se vysmíval opačným názorům, které se potvrdily jako pravdivé.
A ještě k tomu zaplacení daní. nezapomeňte dodat ty skutečné příjmy, které vzniknou na základě okrádání vašich "klientů". Jsou to lidi jako vy, kteří svoji vychcanou politikou a zneužíváním svých dovedností posílají lidi do exekuce.
lidi jako vy jsou plně zodpovědní za exekuce a bezdomovectví druhých. Vy zneužíváte svých vychcaných schopností a dovedností v neprospěch společnosti jako celku pro dosažení svých sobeckých cílů a zájmů. Hlavně, aby se klient upsal. Kalousek s Drábkem vám již zařizují další živnost bez práce. Můžete se těšit na tunelování toho posledního co ještě zbylo.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 15:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož si při škole přivydělávám, tak už jsem něco málo splatil. Asi si mě ale s někým pletete. Já nikoho neokrádám, neposílám do exekuce ani netuneluji a pokud po škole uplatním své "vychcané dovednosti" z oboru informačních technologií a vedlejší specializace logistiky, zcela jistě to nebude pouze k tomu, aby se zákazník upsal.

Ač tuším, že kázat vám o ekonomii je házení perel sviním, důvod, proč Kalousek tvrdil, že HDP bude růst, když klesalo, je prostý. Obchodníci s akciemi jsou jako stádo ovcí a pokud jim řeknete, že ekonomika půjde dolů, tak zpanikaří a ekonomika skutečně jde dolů.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 15:28:19    Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzíku, já bych to neviděl tak černě, jako Vy.
Až z našeho státu a jeho majetku zbydou jen ohlodané kosti, tak mladí dynamičtí ekonomové, absolventi např. tohoto oboru: http://kie.vse.cz/studium/materialy/5ie410/ se pořád ještě mohou vrhnout na "sakrál". Bláhově se domnívají pánbíčkáři, že církvím se bude něco vracet - právě naopak. Z církevních movitostí i nemovitostí se ještě dá pekných pár desítek či set miliard korun vyždímat. Ale nelze s tím otálet. Je to jako když v Čapkově sci-fi románu "Válka s Mloky" Chief Salamander nabádá lidstvo: Prodávejte pevniny, dostanete za ně dobře zaplaceno. Dokud jich máte dostatek - za poslední kousky souše už toho moc nedostanete.
Po vpádu muslimských barbarů hodnota těch křesťanských náboženských cetek totiž značně poklesne.
Takže - přeji veselé Velikonoce.

P.S.: Je toto opravdu téma, kde se debatuje o železničním uzlu Praha, zejména jeho infrastruktuře?
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 15:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to je pravda, ještě se dá vytunelovat církevní majetek.
Lufki. No já pro jistotu, kdybyste byl další "ekonóm". Já lidem ze VŠE nevěřím a mám k tomu pádné důvody v podobě devastace tohoto státu, jménem kuponová privatizace a další.
Ad. Kalousek. No podsekly se příjmy, snížilo se zatížení rpo firmy a nezaměstnanost stejně roste. Hald poučky o spáse jménem levná pracovní síla neplatí. A podle vašich fašistických názorů zde jsem vás logicky do toho pytle musel dát s těmi ostatními. Skutečně řešit kulturu chudoby a její syndrom zhoršováním situace dotyčných se nemusí vyplatit. Až vám někdo zavraždí dítě kvůli pár stovkám, tak se nedivte, byl jste přímým spolutvůrcem tohoto asociálního systému.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 10-2010
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 18:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co jsem napsat chtěl, už jsem napsal, a kdo to chtěl pochopit, ten to pochopil. Nemíním už tady dál ztrácet čas a plevelit tohle téma.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 19:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik. Chlape, ty jsi mlaďoch. K tomu levičácký pohled, nikdo mě nepoučujte a hlavně totální nezávislost patří. Není levice a pravice. Ani není šetřit nebo si pujčovat a projíst budoucnost.
Je spíš průser, který přiznává jen pár ekonomů světa a to je spíš okamžitá spotřeba a po nás potopa (paradoxně USA, GB), anebo pujčka na lepší budoucnost (na sítě, technologie). U těch slumů je totiž jiná divočina. Já třeba fakt dost cestuju, mám aktuálně projeto nějakých 77 zemí a těch civilizivaných tam moc není. Kamarád, který průvodcuje, jel dělat logostika pro Lékaře bez hranic (nebo nějakou podobno organizaci). A popisoval nám Zimbabwe z trošku jiného úhlu. Že tam mají nerostů vagony a můžou být ultrabohatý stát... No on i je, ale vlastní jej pouze pár lidí. A i humanitární pracovníci směli dostávat peníze jen místní, nikoliv dolary. Takže když dostali plat, okamžitě už byli připraveni obchodníci jej směnit třeba za pytle rýže, protože odpoledne už byl za stejnou sumu poloviční pytel. A toto je metoda, jak legálně a nádherně okrádat i o to málo co mají, místní obyvatele. ZÁKLADNÍM ÚČELEM STÁTU JE TOTIŽ VYDĚLAT PRACHY. Spousta států, typu Libye je dokonce zprivatizována či ukradena do soukromých rukou. (Kaddáfí je nejbohatší člověk světa, víme?)
Ale jak šetřit na důchod Ti neporadím, tam pravdivě všechny poučky stojí zaprd.
Příkladem moje teta v 1981 emigrovala, v 1983 dostali občanství do USA, 1987 začali šetřit v důchodových fondech. Mají byt a chatu. Po revoluci se nevrátili, v roce 2000, když byl pořád ještě dolar za 40 Kč tak ne a před 3 roky začali stavět domek na dožití v ČR. Hypotéční krize snížila hodnotu jejich bytu na pár tisíc dolarů (50x méně než předtím), chatu na podobnou sumu, protože kousek od ní skončil velký požár národního parku. No a fondy dopadly jak dopadly a z nich mají rentu 700 USD měsíčně. Jen chod toho bytu stojí 1200 USD měsíčně. Díky tomu, že odpracovali něco i v ČR, důchod ve výši 8 tis (nyní 490 dolarů) je pro ně záchrana...
add Cogwheel. Muslimové se množí takovým způsobem, že jejich vpád už v zemích jako GB, Francie, částečně Německo, Švédsko nastal.

Tak a zpátky k vlakům. I když v Praze žádné velké změny...
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.61.9
Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 12:26:35    Odkaz na tento příspěvek  

Ku Praze,Vávro,ku Praze...
Sedmička 21.4. píše,že 1.června by konečně měla být otevřena vítkovská cyklostezka.
Marian Kechlibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.67.225
Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 13:36:24    Odkaz na tento příspěvek  

Proleze-li turista-baťůžkář slumy v západní Evropě, zjistí, že jde o výsledek masivní imigrace z arabských a afrických zemí, případně Pákistánu.

Dávat tohle za vinu ekonomům je absurdní. Ve všech příslušných zemích se zkrátka našli nějací západní Kocábové, kteří se rozhodli svému nudně bílému obyvatelstvu pořádně vymáchat nos v multikulturní diverzitě. Nemýlím-li se, tak ve Švédsku má tuto pověst Mona Sahlin.

Samozřejmě, dovezete-li negramotné lidi z primitivních zemí, dovezete s nimi i příslušnou kulturu. Těžko pak čekat, že by našli nějakou kvalifikovanou práci, a že by jejich sídliště vypadala jako vzorné švýcarské vesničky.

Zatím to Západ řeší fyzickou izolací, ale pokud se jednou nepokoje přelijí z "předměstí" do bohatších čtvrtí, tak se děsím reakce domácího obyvatelstva. Už teď je vidět, jak podpora nacionalistů v celé Evropě roste každým rokem. Ve Finsku měli zrovna minulý víkend mimořádný, bezprecedentní úspěch - málem ty volby vyhráli úplně.

No nic, ku Praze, Vávro, omlouvám se...

Ta vítkovská stezka končí oficiálně kde? Dá se dojet/dojít až na Balabenku?
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 13:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: tu privatizaci realizovali VŠkoláci nebo úředníci dosazení bratříčkováním bez výběrka? V zahraničí kup.privat. nejsou? To jen jestli zdejší diskuse na toto téma není zavádějící... a balastovat to zde
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.64.24
Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 14:28:47    Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím,že končí někde pod Ohradou.Na Balabenku se dá dostat,ale po normální silnici.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 15:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problémem je jedině syndrom kultury chudoby. Nadnárodní společnosti vysávají, kde co můžou. Pořád platí to samé dovézt cenné věci za babku a vyvézt bezcenné korálky za pěkné pálky. To jsou pak důsledky. 95-100% příjmů práce v rozvojových zemích jde nadnárodním finančním mafiánům schovávajícím se za americké jaderné zbraně, letadla, tanky apod. 0-5% výnosů práce zůstává v těchto zemích. Tak se nedivte, že nemají na vzdělání apod. A místní elity jsou samozřejmě klienty těchto společnosít. Něco se jim hodí, jsou spokojeni a tak nemají dál o nic zájem. A velcí hráči kasín. (burzy) se vesele baví na úkor celého světa. Ad předměstí. No tak ta sídliště ve Sˇvédsku jsou pěkná, klidne bych tam bydlel. Přijedete dostanete byt, studium, práci a brečítě štěstím a nakonec skončíte klidně i ve vědeckém ústavu. U nás? Narodíte se v Praze, stratíte práci a skončíte pod mostem. A vůbec tam teda problémy nejsou. Setkal jsem se s lidmi, co mají známé ve Švédsku a pěkně mi to řekli, jak to tam funguje. Tam nidko nikoho psychicky neterorizuje a nezastrašuje, což je snad jediné, co sem po revoluci nového přišlo. Tam jedinci jako lufki vůbec nebydlí, tak proto je tam ráj na zemi. Kdežto u nás jsou jen samí lufkiové.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 16:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uctivě vás prosím, držte už hubu. Neumíte ani správně opsat pět písmen, natož abyste něco věděl o veřejných financích nebo mezinárodním obchodu.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 23. dubna 2011 - 23:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík My jsme neměli tu Abbu, EUROPE a zbraně jsme kromě vývozu taky mohutně vyráběli pro sebe, neb jsme byli na potenciální hranici první linie, kdežto Švédsko si hrálo na neutralitu, pokud se teda dobře pamatuju.
A slumy... No byť je to život na skládce, lidi se tam alespoň v Africe a části Ameriky dramaticky sestěhovávají z venkova, neb i na té skládce (slum) se mají líp. A to je ten důvod, chtějí se mít líp.
A pozor, občas se i mají, neb 3G síť jsme začali pořádně budovat až loni (byť Pha a Brno stojí leta) a v několika státech Afriky nahrazuje fixní sítě = paradoxně měli rychlejší internet než my. A to právě i v těch slumech. (paradoxně jsme v době, kdy tady byly neprodejné se výborně vyvážely 3G modemy právě tímto směrem, byl jsem u toho). Ale o pitné vodě, spolehlivé elektřině a kvalitním ovzduší jsme v plusu my.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 18:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drahý lufki, nechte si svůj arogantní tón. Samozřejmě o mezinárodním obchodu vím hodně. Argumenty vám chybí.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 19:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná zdejší pravičáci budou stejného typu jako pravicový fanatik Martin Komárek, který ve svých komentářích v 80. letech v Mladé Frontě Včera psal články extra servilní."Imperialisté opět odmítli rozumné návrhy Varšavské smlouvy", Kapitalisté se snaží zneužít černobylskou havárii", Nový sovětský volební zákon dává občanům Sovětského svazu daleko širší práva, než mají občané jakékoliv kapitalistické země", nebo normalizační komunistický aparáčník liberál Ševčík, kterej nikdy žádnou práci nedělal jen se vezl a působil na zašívárně Ústavu marxismu-leninismu aještě do konce rokui 1989 ve straně aktivně působil neb nevěděl, která bije. Tito lidé jsou ti nejhorší. Lufki je typ človíčka, kterej by ve 30-40. letech byl v Německu fanatickým esesákem. Ať tito lidé raději sklapnou.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 24. dubna 2011 - 19:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zpět k tématu: nevíte někdo, kdy bude otevřena Billa na hlaváku? Díky.
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 09:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, tak protože se v týhle chvíli chystaj pomalu začít lejt podlahy, tak počítám, že by BILLA mohla bejt hotová tak za dva měsíce... Opravdu tam maj práce ještě dost - je to hodně specifickej prostor...
A mimochodem, možná si již někteří všimli toho, že je na hlaváku "novej" nájemnce a prodejce jízdenek, REGIOJET. Je v prostorách bývalého WASTEELSu v severní části nádraží.
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 18:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a co prodává, kddyž vlaky mu ještě nejezdí?
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 10-2005

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 18:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všechno ostatní co Student Agency nabízí...

(Příspěvek byl editován uživatelem themuf.)
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 21:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radotín - Praha hl.n. přes Prahu Krč

http://www.youtube.com/watch?v=33BGQw0Rtps
http://www.youtube.com/paul2no
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 21:19:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Dusanh" = 1177:
Kdyby to bylo včera, bylo by pozdě - ČR je v tomto směru v naprostém SRABU: nemusíme jezdit nikam na "západ", abychom viděli na nádražích potravinové samoobsluhy s "normálními" cenami, nikoli předražené "PONTy" a podobné výplody pohrobků STBáckých předlistopadových úředníků JLV - stačí se podívat třeba do ("cikánských") Košic, kde v naprosté pohodě funguje na nádraží parádně zásobená a levná samoobsluha řetězce LIDL (který je rozhodně levnější, než BILLA - ale lepší něco, než nic = musíme být vděčni aspoň za tu deBILLu ...).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 21:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Lidl raději ne. To je jeden z nejhorších řetězců. Billa je proti Lidlu naprosto luxusní podnik s normálními cenami. Že nemáš rád Billu ty, ještě neznamená, že tomu tak je i u ostatních. Já do ní chodím docela rád a naopak se vyhýbám Lidlu.

Lidl je tristní podnik (na úrovni skladiště) pouze s nejzákladnějšími potravinami.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 23:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prazan+Bram: Presne tak. Povazuju vybrani Billy za vyborny pocin. Ma-li VHD byt sluzbou pro vsechny vrstvy obyvatel, ne jen pro nizkoprijmove, mel by byt na nadrazi obchod stredni urovne (cenami i kvalitou) a to podle me Billa presne splnuje.
Lidl by jen utvrdil rozsireny nazor, ze VHD je socka.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 00:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modernizace železniční stanice Praha hlavní nádraží

Nejen svým rozsahem a investičním nákladem, ale především provázaností všeho, co lze ve stavebním oboru provázat, od rekonstrukce dopravního uzlu přes obnovu památkově chráněného objektu v centru města, se řadí mezi projekty vybočující z řady jiných.

celý článek v PDF na stránkách Metroprojektu
http://www.metroprojekt.cz/files/casopis/metroprojekt_01_2011_pro web_1.pdf

jsou tam i nějaký plánky... :-)
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 03:03:40    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Sexuolog" = 761:
"BILLA" je momentálně co do cenové úrovně naprosto bezkonkurenčně nejdražší řetězec, který v ČR působí - ani Rakušané jej ostatně na svá nádraží nepouštějí.
Představa, že prodejny řetězce LIDL v ČR fungují na principu nabídky zboží přímo z palet, je už dávno naprosto nerealistická - stejně jako "PLUS" (obdoba rakouského "ZIELPUNKTu") i LIDL musel už dávno i v ČR od těchto "provoz zlevňujících" praktik upustit, ale cenově jsou oba tyto řetězce o cca 10 - 30 % níže, než zmíněná BILLA.

Ad "Kasme" = 298:
Není sporu o tom, že hlavní nádraží nyní vypadá lépe, než v posledních letech, ale přesto existují nejméně tři česká pořekadla velmi trefně se na Vámi zmíněnou presentaci účasti Metroprojektu na dění na hlavním nádraží hodící:
- "Každá liška chválí svůj ocas",
- "Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají", a
- "Navrch huj, vespod fuj"
(to poslední platí bezesporu také, protože předražené "hadrárny" a "pralinkárny" s čokoládou v ceně 1800 Kč/kg místo kvalitních a levných občerstvovacích zařízení jsou z pohledu potřeb cestujících tím "huj" skutečně jen na první pohled, ale v praxi připomínají spíše "prádelny" peněz, než prodejny užitečné pro cestující) ...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 06:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Když chceš chodit do Lidlu, choď si tam. Ale nevnucuj ho ostatním a už tuplem ne na nádraží. Jak správně napsal Sexuolog - Lidl by zbytečně dělal z VHD socku.

A opět je nutné říci, že "kvalitní" občerstvovací zařízení typu stánek s pivem obletovaný rojem bezdomovců nemá na nádraží, jako je třeba pražské hlavní nádraží, vůbec co pohledávat.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 10:34:50    Odkaz na tento příspěvek  

Mno pozorovánim dění musim konstatovat, že jen vyššíma cenama billy se ze "socky" nesocka rozhodně nestane. Billa je imho vůbec takovej nešťastnej případ, kterej nezaujme ani cenama, ani kvalitou, maximálně svou nepřehledností .. ale jestli někdo potřebuje (a má čas) vybírat z pětašedesáti různých polívek a osmdesáti kompotů, budiž mu přáno.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 11:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte Brame. Díky lidem jako vy jsou v Česku předražené věci, které jsou na Západě daleko levnější a běžné spotřební zboží se zde prodává jako luxusní. A to jen proto, aby si lidé jako vy nepřipadali jako socky.Bezdomovci jsou dneska už všude, jsou i tam, kde nikdy v 90. letech nebyli a Kalousek s Drábkem se rozhodli, že podíl sociálně vyloučených poroste tak rychle, že budeme moci soutěžit i s oblastmi subsaharské Afriky. Hald chyí nám pořádně velké slumy. Bezpečnostní agentury se na to těší, neb budou mít více práce. Kriminalitou jistě překročíme i Spojené Sáty a užijeme si pocitu Divokého Západu před 150 lety. Lékem není Billa místo Lidlu, lékem jsou pracující místo sociálně vyloučeným bezdomovcům se syndromem vyhoření a syndromem kultury chudoby. Pokud to konečně pochopí i ti nejzaostalejší, tak máme vyhráno. Obávám se však, že kvůli hladu přibudou nejen sebevraždy, ale i vraždy a příklady zabití kvůli stovce už tu jsou.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 13:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzíku. Pokud si z nás neděláte legraci (v což tajně doufám), tak vám doporučuji odjezd do Severní Koreje. Tam se budete cítit skvěle, nikdo si tam luxusní zboží nekupuje a všichni mají stejně.

Billa vs. Lidl (a spol.). Billa jednoznačně vítězí. Když jdu do Lidlu, tak si tam nemám šanci koupit: nebalené ovoce a zeleninu, čerstvě nakrájený salám, sýr apod. Tj. to, co by si normálně koupil člověk ke svačině. Opravdu nechápu, proč bych si měl kupovat úžasnou "šunku" a jiné lahody ze slevové akce, když se to nedá jíst.

A mám-li parafrázovat váš příspěvek, tak bych napsal: "Díky lidem, jako jste vy, nám prodejci nutí jídlo, které není k jídlu a které by si na Západě nikdo ani nekoupil."
Zboží je u nás drahé ze dvou důvodů:
1) je dostatek lidí, kteří si jej kupují i za vysokou cenu
2) západní řetězce (Billu nevyjímaje, pochopitelně) musí někde získat to, co na Západě v rámci velké konkurence nemohou vydělat. To je úplně totéž, jako banky, jejichž poplatky jsou u nás na světové špičce.

A pochopitelně, že se u nás některé, na západě běžné zboží prodává jako luxusní. Je to proto, že jej lidé jako luxusní vnímají a jsou ochotni si na to připlatit (souvisí s bodem ad 1).

Ad Pražan: jeďte se podívat do Bratislavy hl.st. Tam nenajdete ani pralinkárny ani hadrárny. Doufám, že budete maximálně spokojen.
A jestli máte svůj vlastní návrh, jak oživit a přestavět nádraží za stovky milionů, a potom jej obsadit "kvalitními a levnými" (do určité míry protimluv) občerstvovacími zařízeními, máte velkou šanci dohodnout se s ČD na modernizaci některého jiného nádraží. Stále jich zbývá spousta.

Abych to zakončil. Ještě bych uvítal kvalitní restauraci na vyšší úrovni než Potrefená husa a dále útulnou kavárnu.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 14:55:16    Odkaz na tento příspěvek  

Mno sem si dosud myslel, že "normální čelověk" se kvůli housce a salámu nehoní až do superhmarketu za sídlištem, ale koupí to v nejbližšim koloniálu .. leda by byl extrémně spořivej a měl režijku. Do velkýho super se snad chodí hlavně pro to "balený ve velkym" jednou tejdně .. i když už jsem zahlíd i nějaký malý Lídly. Nebalený ovoce tam mívaj běžně .. ale to samozřejmě nemůžete tušit, když tam nechodíte ;-()
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 15:22:30    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Dusanh" = 1178:
Do Bratislavy si klidně jezděte sám: já ji příliš rád nemám (ani jako město) a její "hlavná stanica" patří v postbolševickém bloku rozhodně k nejhorším "branám do hlavního města", které znám - ale za to nemůže to nádraží, nýbrž především lidé Vašeho typu, kteří svým povýšeneckým přístupem, kdy pro ně nejsou běžné obchody dost dobré, ponechávají nádraží v plen bezdomovcům, takže i ty drahé obchody nakonec na nádraží stejně dlouho nevydrží. Já si Vás dovolím naopak poslat "na zkušenou" třeba do Lince nebo Innsbrucku, kde se dá na nádraží "přežít" v pohodě i za v podstatě "české" ceny (ale podobně relativně levné potravinové samoobsluhy už se šíří třeba i na nádraží v Itálii), a přitom ta nádraží nejsou žádné bezdomovecké slumy - čehož všeho proto velmi spokojeně využívají i místní "kravaťáci", k nimž se osoby Vašeho smýšlení,tvářící se jako stvoření rádoby "vyšší kategorie", se svým čecháčkovským maloměšťáckým přístupem stejně úrovní nikdy nemohou ani vzdáleně přiblížit. (A dtto platí pochopitelně i pro "Brama" ...)
Samoobsluhy řetězce "LIDL" jsou už dávno zcela normální obchody jako "supermarkety" jiných řetězců, jen tam zatím běžně skutečně nemají nebalené "pultové" zboží - ovoce a zelenina je tam ovšem už běžně k dispozici i v nebalené podobě, stejně jako třeba čerstvé (jejich místní) pečivo: rozdíl je tedy především v ceně (za v podstatě stejnou kvalitu). Navíc musím konstatovat, že mi někdy v lecjakém obchodě kteréhokoli obchodníka to balené zboží připadá hygieničtější a kvalitou spolehlivější, než to, co se nabízí v "pultovém prodeji" jako nebalené ...
A propos: v mnou zmíněných Košicích funguje (opět) i kiosk s občerstvením na 2. nástupišti (ty ostatně fungují i ve Vámi zmíněné Bratislavě, a to podstatně lépe, než ty přednádražní) - košický kiosk sice prodává pivo jen lahvové, ale zato klidně nalévá třeba i borovičku, a to za velmi lidovou cenu (asi 0,60 EUR za 0,05 l, a to je čtyřicetiprocentní, ne žádná "ředěná"), a přesto se tam žádní "bezdomáči" ani jiná odporná individua nezdržují - je zjevné, že princip je úplně jinde, než ve existenci výhradně předražených podniků pro zpanštělce, kteří připomínají spíše žampiony (protože ve skutečnosti také vyrostli na hnoji) ...
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 15:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale za to nemůže to nádraží, nýbrž především lidé Vašeho typu, kteří svým povýšeneckým přístupem, kdy pro ně nejsou běžné obchody dost dobré, ponechávají nádraží v plen bezdomovcům



Děkuji za zlepšení odpolední nálady

PS: v Lidlu jsem se párkrát vyskytnul, když jsem potřeboval něco k pití a nebylo kde jinde. Takže obrázek jsem si udělal sám
PS2: borovičku za pár centů bych si rozhodně nikdy nedal. Jó to kdyby tam tak nalejvali 15letý Martell, to by byla jiná
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 16:11:43    Odkaz na tento příspěvek  

No on celej ten koncept "nádraží jako obchoďák" nemůže fungovat jen na základě železničních pasantů, pokud si nepřitáhne zákazníky z okolní zóny města. K tomu tam musí ale fungovat "normální" nabídka za "normální" ceny, ne z toho dělat druhou Ruzyň.

Navíc v Praze maj ještě toho smolíka, že prostor mezi Jindřišskou a kolejema je dlouhodobě obchodně mrtvej, jinak by v Opletalce musela bejt obchodní korzo-zona vzniklá přirozenym výběrem už dávno. Kdo asi odejde příště?
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 16:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to i v těch názvech. Tím lídr apod. Dneska každej je halt kravaťák. Dříve to byl obyčejnej úsekovej vedoucí a dneska tím lídr. V občance bylo dělník nebo úředník dle konané práce a dneska to jsou oba mamažéééééééééééééééři. A všichni s podprůměrným platem, ale čekající že je pozve britská královská rodina na čaj. totéž platí o operátoru výroby. Taky honosný název. A takto je to se vším.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 16:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prazan: A v te Italii, Linci a Innnsbrucku taky meli 20 let bezdaky a fetaky, a park, kteremu se ne nahodou rikalo Sherwood?
Jde o to, ze hlavak ma mezi masami otresnou povest, a pralinkarny a hadrarny je krok smerem k vylepseni image.
Az se lidem pri slove hlavak jako prvni vybavi neco jineho nez pachnouci bezdak, at se pralinkarny klidne zrusi.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5793
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 17:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože předražené "hadrárny" a "pralinkárny" s čokoládou v ceně 1800 Kč/kg místo kvalitních a levných občerstvovacích zařízení jsou z pohledu potřeb cestujících tím "huj" skutečně jen na první pohled, ale v praxi připomínají spíše "prádelny" peněz, než prodejny užitečné pro cestující

Kdy už konečně se dočkáme toho, že ty laciné hadry pro nemajetnou mládež prodávané na hlavním nádraží přestanou být považovány za něco drahého, nebo dokonce luxusního...
Slepeckou holí se golf nedá hrát!
Vít Špinka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.24.27
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 18:37:36    Odkaz na tento příspěvek  

prag: Mno sem si dosud myslel, že "normální čelověk" se kvůli housce a salámu nehoní až do superhmarketu za sídlištem, ale koupí to v nejbližšim koloniálu ..

To mi přijde jako důvod práve pro Billu a proti Lidlu. V Bille si spousta lidí koupí třeba něco k obědu do práce, něco k veřeři - prostě nákup na pár minut a k rychlé spotřebě (proto je výhoda Billy ve vážených uzenínách, výběru pečiva, čerstvých salátech apod.). Lidl je spíš na ty velké nákupy, ale ty málokdo dělá vlakem a autem na hlavák na nákup moc lidí nepojede.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 26. dubna 2011 - 20:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Nojo, abys ty zas jednou nezašlapával názorové oponety do země. Já ti Lidl neberu, choď si tam. Já povětšinou navštěvuji jiné podniky a to kvůli tomu, že tam seženu to, co prostě v Lidlu nemají. A že bych měl chuť utrácet peníze jen proto, že jsem nějaké hogo fogo? Ani omylem. Já jen chci, abych za tu částku, kterou v obchodě vydám, dostal kvalitativně odpovídající zboží. A proto si musím vybírat. Holt já nejsem živ povětšinou z tekutého chleba jako ty, takže mne nic jiného, než si trochu vybírat, nic jiného ani nezbývá. Já si prostě nehodlám kupovat třeba párky, které v životě neviděly maso.

A to, že se obchody přizpůsobily českým zákazníkům, se ani nedivím. Typický český zákazník je ten, který chce nakoupit co nejvíce zboží za co nejméně peněz. A kvalita ho absolutně nezajímá. Tak se nám tu objevuje třeba zelenina, která by byla v Německu neprodejná. A vida, ona se tu prodá během pár chvil. Že mu za chvíli shnije a on jí zanedlouho polovinu vyhodí, už nějak povětšinou neřeší. On prostě nakoupil výhodně ve slevě a tím to hasne. Jistě k tomuto českému fenoménu také náležíš, Pražane. Nebo že bych se snad mýlil? Dost pochybuji.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 11:17:46    Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: možná je tam neměli, protože s tim něco dělali, místo aby těch dvacet let čekali, že ten problém vyřeší nějaká neviditelná pazoura za ně .. a bezďáci furt ne a ne vychcípat, ač by podle makroekonomický teorie měli bez pravidelnýho příjmu dávno zdochnout hladem
Pralinky to asi nespasej, takže to bude chtít za dalších dvacet let zkusit zas něco novýho.

Bram: z Lídlu si odnesete přesně takový zboží, jaký si tam vyberete, v tom se neliší od jiných sámošek. Zrovna dojídám odtama rajčata, a žádný neshnilo, čim to? Ale když budete mermomocí chtít párky bez masa, tak vám je určitě prodaj i v tý Bile .. tam se pro zákazníka přetrhnou.
nezmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.169.180.142
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 11:42:50    Odkaz na tento příspěvek  

prag: Naposled jsem si kupoval neco v Lidlu u nadrazi v Libni (pred cestou vlakem) a musel jsem si vybrat to co meli (nebo byt o hladu).

Problem je, ze maji (treba proti te Bille) velice uzky sortiment -- a to vetsinou vyber z toho nejhorsiho.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 13:16:48    Odkaz na tento příspěvek  

No a pro mě má za Bila sortiment zbytečně a nepřehledně rozsáhlej, to je to. Ale ten se jim asi do hlaváku stejně nevejde, takže nabídka bude stejně v rozsahu sortimentu toho lídlu nebo tesco expres.

Na druhou stranu, se zplesnivělym sejrem z obchodovanýho úseku (spíš albert, bila tu nebyla) druhej den po nákupu mam svoje zkušenosti taky, to je pak lepší kupovat zatavený rovnou od výrobce v ochranným dusíku. A když chci fakt sejra, tak v Cheesy.

Do supermarketu pro svačinu teda nechodim, stavuju se dle situace u Lidlu, Normy či Penny naopak pro to, co v běžných kšeftech snadno nenajdu, nebo pro to, co se tam dá nakoupit ve většim množství za rozumější než de-bilové ceny (je to mnohde bejvalá delvita, že ..) Svačinu kupuju většinou u rákosníků v koloniálu, protože je po cestě od parkoviště a ten bůra navíc mě nezabije ;-)

Jinak je mi to jedno, imho je sámoška na hlaváku celkem k ničemu, leda by tam radotíňáci nakupovali na doma, ale na to asi bude drahá. Nějaký ty potraviny-lahůdky se stolečkem by holt zase konkurovaly kingům a příliš evokovaly nežádoucí socanskej buřtstánek ;-)
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

imho je sámoška na hlaváku celkem k ničemu

Tak to je vaše imho teda dost mimo. Ptal jsem se u nás pár lidí a všichni se těší, až cestou z práce PŘI CESTĚ udělají nějaký drobnější nákup. Nějaké ovoce, zeleninu, litr mlíka, půl chleba a takové drobnosti, které kupujete dvakrát týdně. A nikdo nebude muset nikam extra jezdit, protože kolem té billy půjde jaksi z principu, když z hlaváku odjíždí. A vydělají na tom i cestující, kteří si budou moci vybrat v mnohem širším sortimentu, než co poskytuje PONT - a pevně doufám, že i za nižší ceny

Jestli trpíte při výběru zboží ze "širokého" sortimentu *) negativními pocity, mám pro vás dobrou zprávu. Dá se to posoudit jako lehká psychická porucha a při vhodné terapii se nechá vyléčit.

*) asi jste ještě nebyl v obchodě, který má opravdu široký sortiment. Jinak byste tohle nenapsal. Billa je stran sortimentu naprosto tuctový obchod; Lidl, Penny a spol. pak podprůměrné.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Billy na Hlavním n. taky určitě sem tam zajdu, až tam bude (přesně z důvodů, o kterých píše Dusanh)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 15:29:27    Odkaz na tento příspěvek  

Milej Dušane, já vás taky nediagnostikoval. A mam svoje pochyby jestli na to máte vůbec kvalifikaci, kromě drzýho čela
Doba, kdy museli bejt všichni stejný, je snad pryč, nebo nám jen kecali?
Chodíte-li na nádraží předčasně a nemáte-li nic lepšího na práci, tak si spánembohem bluďte mezi regálama s co nejširšim sortimentem jak je libo, já vám to určitě závidět nebudu. Ale jak vidim většinu pasantů, ti maj tak čas popadnout bagetu z automatu a kafe z druhýho, což Bila neřeší. Spánembohem, my k vám taky nechodíme.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 16:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já opravdu ne, zato moje matka kvalifikaci v tomto směru má vč. celoživotní praxe. Pokud budete v Bille mezi regály cítit úzkost z rozsáhlého sortimentu, který vás zavaluje a dusí, tak se ozvěte. Pomůžu vám sjednat termín
Uvidíme sami, jaký bude o Billu zájem. Já říkám, že se vaše předpovědi nesplní a lidi tam nakupovat budou.
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 19:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno, a proč tedy ta Billa už dávno neotevřela, ví se?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 19:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smithers: odpověď nalezneš výše, příspěvek Themufa č. 291...
Mono_mono
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 9-2009

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 19:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a pro mě má za Bila sortiment zbytečně a nepřehledně rozsáhlej, to je to

Tvl, Vy jste ještě zřejmě neviděl hypermarket typu Globus, Tesco, Interspar, Albert Hypermarket..., co? To je oproti tomu billa obchod se základním zbožím.:-)

A můj odhad je, že nejnavštěvovanějším obchodem bude právě Billa.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.178
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 22:16:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ale viděl, těch nejmenovanejch obchodů do kterejch pokud možmo nechodim je hafo, prostě nehodlám trávit život mezi regálama broskvovin. Makro jste zapomněl ;-)
Třeba má matka pana Dušana aprobaci i na duševní hygienu. A už mě laskavě neřešte, mě je taky jedno jestli večer onanujete nebo chodíte za děvkama. Jestli vám odlišnej názor tak vadí, však já tady nemusim bejt.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2665
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 06:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Když se ti Billa nelíbí, tak tam prostě nelez. Když máš problémy s příliš velkým výběrem zboží v obchodech, je dobré se odstěhovat do Severní Koreje. Tam ten problém možnost řešit mít nebudeš a budeš spokojen.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 08:08:20    Odkaz na tento příspěvek  

Takže sice píšete o děvkách, ale ve skutečnosti jen onanujete, to jsem tušil správně
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 09:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: Kim čong il už na tebe čeká, tak si pospěš.
Themuf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 10-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 11:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No teda, když tady čtu některý názory, že BILLA neohromí ani cenou, ani sortimentem, ani kvalitou, tak se musim jen smát. Jediný o čem by se dalo polemizovat, tak o ceně, protože co si budem povídat, patří k těm dražším prodejnám. Ale zase nadruhou stranu tam koupim vždy to, co potřebuju, ať na malou sváču, tak na větší nákup... Nebudu řikat, že Lidl je špatněj (ikdyž jsem ho dost dlouho neměl rád) a zase že billa je zupa, ale prostě pokud si mám vybrat mezi těmahle dvouma prodejnama, tak asi volím billu (jediný, kdy bych se rozhodl pro lidl, tak kdybych chtěl chedar protože takovej, jakej maj v lidlu jinde opravdu nemaj). To, že má tato prodejna na hlaváku a taky i v širším okolí velkej význam se nemusíme dál bavit... Přecijen si vemte - bydlíte v okolních ulicích a něco potřebujete, nechce se vám chodit až na václavák do alberta, tak půjdete radši blíž, na hlavák... O lidech pracujících buď na nádraží, nebo v okolí se ani nebavím. > Vyzdvihnul jsem jen význam pro okolí, protože význam pro cestující je snad nadmíru jasnej, a to i přes zvláštní "odpor" některých místních "přispěvatelů". A jak už snad bylo tady někde podotknuto, tak bych vsázel nato, že to bude jedna z nejvíc navštěvovanejch prodejen.
Jinak co se týče termínu otevření, tak jsem posledně možná trochu přestřelil. Dle posledních včerejších informací, kdy jsme jim spouštěli vzduchotechniku by chtěli otevírat už někdy v květnu.
A když sem už píšu, tak nadhodím téma na další "rozepře" - včera jsem si projížděl počítač pro ovládání technologií a přibylo pár vzduchotechnik, mezi nima jedna jako příprava pro další etapy, a má název "Obchodní plocha - MC´Donald". Takže teď se už může polemizovat, co všechno bude ve Fantově budově po rekonstrukci a jak to komu bude vadit...
Hahahahaaa, nerob zo seba vraha, pretože keď pravda bude nahá a naruby, všeci ziscá ako si sereš do huby!
Hip-hop? ANO! Někteří hopeři maj holt nasráno v kalhotech, no někteří šotouši v hlavě...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 11:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...jsem měl pocit, že jsem rozkliknul diskuzi "Železniční uzel Praha" na dopravním serveru...
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Petas432
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 12:52:07    Odkaz na tento příspěvek  

...a zatím to tady vypadá, jak na iDnesu, včetně posílání lidí s jiným názorem do Severní Koreje.
Parvus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.9.220
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 13:56:34    Odkaz na tento příspěvek  

Neměli by se někteří z vás uklidnit? S tím posíláním na psychiatrii a do KLDR to trochu přeháníte! Přece jsou situace, kdy člověk ocení větší výběr, a jsou zase jiné, kdy dá přednost rychlosti obsluhy a/nebo nižší ceně. Na nádraží zpravidla přicházím na poslední chvíli a nemám čas brouzdat s nákupním vozíkem mezi přeplněnými regály. Chci rychle popadnout něco k jídlu a k pití a upalovat k vlaku. Je od vás hezké, že chcete z Hlaváku vypudit bezdomovce (představte si, že někteří z nich dříve ani nepomysleli, že by se z nich bezdomovci mohli stát, někteří jimi dokonce pohrdali, tak bacha na to!), ale vybudovat z toho obchodní centrum s luxusním zbožím, to je opačný extrém. Ty pralinky tam opravdu nepatří, kdo na ně má chuť, ať si je koupí ve specializovaném obchodě. Na nádraží by se mělo prodávat rychle, kulturně, ale ne luxusně. Sortiment by měl odpovídat pořebám průměrného cestujícího. Nikdy by mě nenapadlo kupovat si tam něco jiného než to, co potřebuji do vlaku. Kdo touží po značkovém oblečení, má zpravidla své oblíbené prodejny, nebude je kupovat na nádraží. Někteří zde zapomínají na prostou tautologii: Nádraží je nádraží.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 14:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Parvus, kupte si letenku spolu s prag. Aspoň budete mít slevu

Pralinky jsem si tam již vícekráte koupil. Výtečné - doporučuji

(Příspěvek byl editován uživatelem Dusanh.)