K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 28. 03. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 28. 03. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5035
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 18:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už spíš propojení Nerudná - Tchýně dostavbou někdejšího trianglu (problém je že je částečně zastavěnej nějakou ohradou...) a vlak od Tchýně rovnou do Nučic přes novou zastávku v Rudný na návsi.

Mch je škoda že padla za oběť obratům obsluha zastávky na Krahulově, druhdy jedné z nejvíc využívaných.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 20:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, tak zkuste se opatrně zeptat na Mořině, kolik ta vlečka bude koštovať...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 21:03:17    Odkaz na tento příspěvek  

No... vezmu to teď teda vážně:

1) Spojku u Rudné určitě oživit. Nevím jak se to s ní má majetkoprávně a zda je veřejná či soukromá, ale smysl by měla, jak píše Petr_vlček, už teď, až se rozjede Chýně. Vést vlaky z Nučic bude mnohem užitečnější než z Rudné. A to i kdyby nebyla Rudná-město.

2) Kdysi se uvažovala na KND (kladensko-nučická dráha, pod níž patří i vlečka Mořina) zastávka Hořelice, a že by vlaky z Nučic-nádraží jeli do nich.

To je dle mě nesmysl - minimum nových cestujích, ale měl bych jiný návhr. A ten by právě využil kousek z té vlečky Mořina.

=Podívejte se na mapy.cz ve fotomapě na okolí křížení vlečky na Mořinu s ulicí Tyršova v Nučicích.

Prostor pro zastávku tam je a hlavně v okolí do 500m se nachází poměrně slušná část Nučic. A pokud vezmeme v úvahu v pohodě přijatených 700m (vzdálenost co lidé běžně chodí na metro, pokud díky tomu mají přímou cestu), získáme opravdu hodně domů v okolí zastávky. Hlavně tím, že to bude přímo v zástavbě, budeme mít nemálo lidí do 300m = 3minuty rychlejší chůze.

A pro všechny ty lidi (do 300/500/700 metrů) by vlak na Smíchovské nádraží či do Hostivic/Veleslavína (zde je jedno, zda to navážeme na S6 a nebo na S65), byl velmi pohodlnou a rychlou variantou jak do Prahy, aniž by se museli kodrcat na Zličín a pak se otravovat v méně pohodlném metru (kde to utíká pomaleji než ve vlaku - z toho těží dnešní S6). Autu to bude také konkurenceschopné - bude to přiměřeně rychlá příměstská doprava.

Stačí nám 2 vyhybky a 200m koleje mezi vlečkou a tratí 173 v ulici U Zastávky. Pak peníze na tu zastávku Nučice-Tyršova a vymyslet jak tam ty vlaky ukončovat. Přeci jen... nádraží to nebude. Ale pokud by to časově vycházelo, aby tam vlak dojel, vyhodil lidi a nabral nové a zas frčel pryč, tak to nevadí.

Věřím tomu, že obrat na té zastávce Nučice-Tyršova by klidně mohl být 70-120 lidí denně (interval 1h). A za to stojí ujet o 2km více (10 navíc by za to nestálo, ale 2km ano). Tímhle se provozní náklady zvýší zanedbatelné (Praha v pohodě má na provozování ML do Hostivaře a třeba by si i Nučice přispěli) a ta stavba nebude nic drahého. To celé máme v pohodě pořízené za 10-20 mega. S intervalem 30min by mohl být obrat lidí klidně 120-170/den. A Nučicím se zvýší jejich atraktivnost a dostupnost do Prahy (byly by blbé, kdyby byly proti).

3) vlečku na Mořinu bych z hlediska budoucnosti vedl jako významnou vlečku. Její likvidace snad zatím nehrozí. Vést vlaky dál za Nučice-Tyršova je samozřejmě v blízké budoucnosti kokotina (můj příspěvek byla spíš parodie na to, jaké projekty mají v okolí Prahy šanci), ale nikdy nevíme, jak ty obce budou vypadat za 15-20 let. Jihomoravský kraj ve svých plánech Dopravní obslužnosti má položku "významná vlečka". Právě pro tyhle účely.
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 21:15:03    Odkaz na tento příspěvek  

4) Rozhodně by už v současnosti (bez jakýchkoli investic) nebylo nezajímavé, mít turistické cyklovlaky na Mořinu (Ameriku) - do místa kde se kříží trať a žlutá turistická značka. 2 páry o víkendech od května do konce září.

Záleželo by na a) dohodě s majitelem vlečky (určitě nebude proti tomu, aby si snížil malinko snížil náklady na údržbu, kapacitu vlečky mu to sníží zanedbatelně) a b) nalezení financí na dřevěné nástupiště alá Gymnazijní u toho křížení se žlutou značkou (vyjímka na nasypané nástupiště z hlíny alá staré tratě by asi neprošla).

Než se tomu začnete smát, tak si uvědomte, že na trati 121 máme cyklovlaky pro 5-20 lidí, od března do října, jedou mnohem delší úsek než je vlečka na Mořinu a nijak to rozpočet Prahy neruinuje! Oblast Mořiny má turistický potenciál pro výletníky i cyklisty. Těch cca 750.000 za ty 2 páry víkendových vlaků po 4 měsíce, je pro Prahu jako plivnutí do Želivky (počítám jen úsek po vlečce Mořina, v úseku do Rudné by to byl řádný vlak)!

Zde vážně a směle říkám: "Proč ne?". Úvrať v Hořelicích turistické 810ce rozhodně nevadí. Nad podobnou atrakcí by šlo klidně váhat. Pro začátek třeba jen 1-2x měsíčně. Pro prověření zájmu. Podle mě zde potenciál je.

Ono zase tolik atraktivních míst, kam jde udělat "turistický vláček" z Prahy, není. A proto proč to nevyužít?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7982
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 21:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost:
A v Řevnicích a Karlštejně budou možná pro odjezdy zřízeny PN
O tom zatím nic nevíme, ale každopádně po tom už léta voláme. Doposud marně.

Já kdybych volal z okna, tak mě také asi moc lidí neuslyší (= je potřeba volat na správném místě).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 21:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(= je potřeba volat na správném místě)
To mi promiň, ale od toho nejsou výpravčí aby běhali v praze po úřadech a vyprošovali si změny ZZ
To si musí někdo uvědomit sám, že se tím ušetří při mimořádnostech fůry času i problémů ....nám to může být koneckonců vlastně jedno, my jsme v práci až do vystřídání....
..anebo že by nahoře nevěděli, že ty světelné PN nemáme?

(Příspěvek byl editován uživatelem Ghost.)
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7984
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 22:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to nejspíš ty, co to vědí a mohli by pro to něco udělat, nepálí. Anebo ty, co to pálí, zase něvědí, že tam je takový problém zrovna s PN ...
Já jen reagoval na to volání.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 22:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

=>Marek000: Problém s jakýmkoliv prodlužováním S6 za Nučice je ten, že ono je to narovnané tak, aby vlak stihnul trasu ujet pod půl hodiny a tam i zpátky za hodinu, takže stačí dva motoráky na půlhodinový takt. Analogicky do Berouna je to necelá hodina. Jakmile by to bylo 35 nebo 40 minut, tak vždycky bude někde nějaký vlak stát a čumět. Dopravce je dotován za vozokm, čili pochopitelně z toho nebude moc nadšen.

Další věc je, že obrat 120-170 denně je strašně málo. Ve Kbelích je podle předloňského sčítání něco málo přes 100, interval taky hodina, a to jsou jednotky lidí na každý vlak, mimo špičku třeba i nikdo.

Jestli je zájem o víkendové (cyklo)turistické vlaky, tak ten nápad s vlečkou není zas tak zlý. Otázkou je jenom, jak je to s přepravou osob po tratích, které jsou vedené jako vlečky - jestli je jediný rozdíl v tom, že to nepatří SŽDC, nebo je to i jinak legislativně záludné.

pohodlnou a rychlou variantou jak do Prahy, aniž by se museli kodrcat na Zličín a pak se otravovat v méně pohodlném metru
Chtěl bych potkat toho masochistu, pro kterého je 810 nebo hypernova pohodlnější než metro. Než se kodrcat jakoukoliv inkarnací šukafonu déle než 20 minut, raději pojedu metrem, děkuji pěkně. V metru to naopak (alespoň mně) utíká docela pěkně, jízda je svižná, nikde se nečeká několik minut na protijedoucí vlak, nikde se necourá třicítkou (pokud se zrovna nevyměňujou pražce)... jezdil jsem dva semestry několikrát týdně na Chodov, zpátky občas i trasu Opatov - Letňany. M1 je pohodlnější než 81-71M, ale řekl bych, že člověk si zvykne.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.193.115
Odesláno Sobota, 17. března 2012 - 23:06:16    Odkaz na tento příspěvek  

V metru to naopak (alespoň mně) utíká docela pěkně .. nojo, furt se něco děje, rozjezd, brždění, dveře, výměna substrátu .. se těch deset dvacet minut ani neurotickej kaštan nenudí
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 04:26:14    Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi:

1) Ten argument chápu. Inu, vyšlo by to o něco dráž, ale třeba časem by kraj, Nučice a Praha o to měli zájem. Všude se kouká na cenu, ale zde v okolí Prahy přece jen o něco méně, než třeba na Pardubicku...

A může se toho mnoho změnit. Třeba bude tlak na interval 20 minut místo 30ti (1 vlak do Berouna, 2 do Rudné) a pak už stejně padá oběh 2 vozidel, ne?

Na tu zajíždku tam a zpět budeme potřebovat přesně 2,5 minuty *2 (2,2km, rozjezd, brzdění). Výstup v Nučicích 1min. Nejkratší pobyt v Nučice-Tyršova by šel 4min, jako je nyní v Nučice. Ty se de-facto převedou ze současných Nučic. Pobyt v Nučicích při cestě zpět = opět 1min. A ty 4 min ze současných Nučic si zas odečteme.

Takže to máme 1+2,5+4+2,5+1-4 = 7minut navíc. Tohle na současném 30min intervalu nenahoníme ani náhodou (i kdyby jsme tam nasadili RS1, protože co získáme ztratíme v Rudná-město+Jinočany), ale při 20minutovém by tam zbýt 7 minut mohlo.

A pořád je tu i možnost s S65 (za předpokladu oživení trianglu u Rudné). I když tuhle variantu nevidím reálně. Silně pochybuji, že by byl zájem jezdit z Nučic-Tyršova na přestup do Hostivic. Zde by vedla cesta jen přes ty přímé vlaky do Veleslavína a to bez modernizace rychlodráhy nelze. Navíc kdo ví, jak moc se bude chtít kraji/Praze roztrhnout S65 na 2 linky, že.

Ale rozhodně bych v zastávce Nučice-Tyršova viděl potenciál a bral bych ji víc, než stupidní Rudná-Hořelice. A tu vlečku chránil pro budoucnost.

2) Třeba by byl i vyšší. Tohle nebudou Kbely... Kbely jsou v Praze a ne pro každého mají smysl, zvlášt, když to často znamená lézt do narvaného vlaku. Lidé mimo Prahu jsou spíš ochotnější tím jezdit, než Pražáci po Praze. Pražáci po Praze používají vlak jen pokud je pro ně opravdu jednoznačně lepší. Nebaví je přizpůsobovat se jízdním řádům. To je největší nevýhoda u zastávek jako Kbely. Ale to se Nučic-Tyršové netýká.

U těch Nučic-Tyršova nepochybuji, že by se na každý spoj nenašel aspoň 1 člověk. Berme to tak, že jízda na Smíchovské nádraží by trvala přesně 30 minut. A to je perfektní.

A třeba jednou půjde procpat S6 až na hlavák, což jí napojí na metro C a stane se z ní mnohem vytíženější linka.

Je otázka, kolik by těch 2,5km navíc stálo dotova. Řekněme 20 párů vlaků, pouze ve všední dny. 20*2*2,5*261 = 26100 vlkm/rok. Budeme se asi blížit ke 3 milionům za rok... Ale třeba by to únosné bylo. Sranda přes Chýni bude stát kraj mnohem víc mega a je reálná? Je.
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 04:53:47    Odkaz na tento příspěvek  

3) Metro vs. 810/814... Zde se neshodneme. Pro mě osobně vlak nabízí mnohem více místa a lepší sedačky než metro. Nabízí WC, stoleček, věšák na bundu, nebývá narvaný jako metro. Regina má opěrky pod ruku. Bývá ve vlaku čistěji, nebývají tam individua (myslím v těhle solo motoráčkách/814, nemyslím 451 a 471). Vlak má dle mého názoru navrch.

A nezapomínejte na efekt "pokud jedu domů s přestupy, je příjemné, když si přesupy odbydu ze začátku, následně si sednu a jedu nějakou dobu v kuse a pak už jen vystoupím a do 5min jsem pěšky doma". Večer v zimě metrem na Zličín, pak jít čekat na 380ku 5min v mrazu, muset si v mrazu ve frontě vyndavat opencard, šero v autobuse, aby řidič viděl... ne to není moc příjemné. S6 je znevýhodněna dnes jen tím, že docházková vzdálenost v Rudné je moc velká. Až bude Rudná-město, jistě se nemalá část lidí ráda přizpůsobí tomu, že vlak jezdí méně často než busy. Jízda přes Prokopské údolí je imho opravdu příjemnější a víc utíkající, než nekonečná cesta Bčkem.

Ano, jet v 810/814 na stojáka je proti metru příjemné méně, ale v sedu nesouhlasím. Já jezdím ze Strašnické na Dejvickou, což je jen 17minut a neutíká mi to.

S čím budu souhlasit je, že vlak občas vytváří stres, zda dojede člověk včas. Ovšem pokud jedete domů a už nikde dál nepřestupujete, tak už je vám to i docela jedno. Zpoždění delší než 5min nebývají pravidlem. To se zas netvařme. Stane se to, ale minimálně. A ta trať se brzy fyzicky mírně zlepší.

Ale je to celé individuální, pokud to máte jinak, tak vám to brát nechci. To se nebojte. Pro třeba koukání na seriály na mobilu se hodí jet spíše za umělého světla v metru, než za odrazů denního ve vlaku. Cestující s tímhle koníčkem mají silný argument pro metro (či pro noc :D ).
Marek000
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.202.85
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 05:30:26    Odkaz na tento příspěvek  

4) K té Mořině: Já teď hlavně kroutím hlavou sám nad sebou, co jsem to plácnul za chujovinu. 750.000. :D :D

Ta Mořina je řekněme 13km navíc, 2 páry o víkendech = 8 vlaků za víkend. A 4 měsíce provozu. Tedy 4,5*4 = 18 víkendů.

To máme 8*13*18= 936 vlkm. 936 x 120Kč = 112 320 Kč dotace.

Co se týče zájmu. Já bych řekl, že s trochou levné reklamy (ne bilboardy, ale články na netu, v novinách, reporáž v tv, na nádražích něco vylepit) by tu byl potenciál na minimálně 1000 lidí za ty 4 měsíce* (a dalších 1000 šotoušů, co by se postupně sjeli to vyzkoušet :D ). Možná ne první rok provozu, ale druhý už ano a pak by to jen rostlo. Někteří by si to chtěli zopakovat, další se o tom dozvěděli. Celá ta oblast je turisticky atraktivní - Amerika, Karlštejn, Svatý Ján pod Skalou.

(*beru, že vlaky zpět pojedou spíš prázdné... Proto v reálu nedělte 1000 lidí počtem 144 vlaků, ale jen polovinu vlaků = 1000/72. Protože tohle bude spíš jednosměrná linka.)

Ta Amerika je zatím dostupná hůře. Je tu tedy určitě potenciál nalákat lidi. Spousta lidí by si řekla: "Pojďme se tam podívat, to ještě neznáme, a vlak nás doveze 2km od toho a stojí to pár korun a pak dojdeme na Karlštejn a svezeme se domů". Cyklisté zase: "Prima, vyvezeme se k té Americe, podíváme se tam a pak si uděláme výlet v té oblasti... aspoň se nemusíme kodrcat z Prahy".

Dotace 112 tisíc bych řekl, že je únosná. Cyklovlak na Okoř je něco podobného, jen to stojí mnohem více a Praha+Ropid jasně ukazují, že těhle pár peněz navíc mají a v pohodě vydají.

+Za tuhle částku stejně nic viditelnějšího magistrát pořídit neumí a zavedením dalšího cyklovlaku si u lidí, za pár babek, zas trochu zlepší pověst.

A váš dotaz:
Jako vlečka je, pokud vím, vedená třeba Zubrnická dráha. A přepravovat tam lidi smějí. To asi nebude legislativně problém. Spíš se bojím, jak řešit výstupní zastávku u Mořiny. Levná dřevěná Gymnazijní byla na dočasnou vyjímku. Nasypat tam hlínu asi taky neprojde.

A hlavní otázka je - jak by se na celý nápad dívaly Lomy Mořina s.r.o. Poplatek kolem 6kč/km jim z těch 936 vlkm vydělá tak na jednu slušnou večeři pro ředitele.

Ty by k tomu museli přistoupit buď velkoryse, a nebo by to Prahu stálo bohužel dalších třeba 50 tisíc navíc, aby si Lomy řekly: "Ale jo, ty bodnou". A 50 tisíc je i není moc peněz. Sice technicky je 162 tisíc pro město pořád částka pod rozlišovací schopnosti, ale mohlo by to vypadat jako korupce... záminka někomu dát 50 klacků... Do očí by bylo, že je to hodně peněz za málo muziky, a do toho nikdo z úředníků nepůjde. Jen by dobrovolně riskoval krk pro prkotinu.

(PS: možná bych uvažoval spíš o 3 párech - jeden v 9, jeden v 11 a jeden ve 14... protože tohle je oblast v pohodě na půldenní výlet a řada lidí by mohla mít zájem "až po obědě" :D )
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 11:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle nebudou Kbely... Kbely jsou v Praze a ne pro každého mají smysl, zvlášt, když to často znamená lézt do narvaného vlaku.
Narvaným vlakem jsem ještě z/do Kbel nejel. Akorát jednou, když jela samotná 854, se v Satalicích přidala nějaká školka, nebo co.

U těch Nučic-Tyršova nepochybuji, že by se na každý spoj nenašel aspoň 1 člověk. Berme to tak, že jízda na Smíchovské nádraží by trvala přesně 30 minut. A to je perfektní.
Jeden člověk na každý spoj po 30 min., to je tak na taxík a ne vlak. A 30 minut na Smíchov není perfektní, ale pěkně blbé, pokud je zájem mít 30/60min takt. Leda by byl interval 20 minut (ale tomu se dráha brání jak čert kříži), nebo by to jezdilo na hlavák, čímž by se ta doba zase prodloužila a i na druhém konci by to mohlo jezdit dál.

Ten turistický vlak je za těch 112 tisíc docela fajn nápad (problém je akorát s tím vybudováním nástupiště), jestliže to jede jako standardní S6 a pak jenom dál. Z pohledu majitele vlečky by mi to asi bylo jedno, dokud by to nijak neomezovalo moje vlaky s vápencem.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 13:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebuďte troškaři - jiní uvažují v desítkách a stovkách miliónů: http://www.enterpriseplc.cz/cz/download/Amerika_Koncepce_Pr.c.1_F IN.pdf
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 18. března 2012 - 13:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ovšem bylo navrhováno ještě před hospodářskou krizí.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.93
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 06:47:42    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel - to je bomba! 67 mega na "Centrum černošické architektury"!!! Aby turisti z Mořiny měli kam zajít :-). Puch bývalého černošického starosty, toho třitečky,třitečky,třitečky rádla z toho čiší na 100 honů!!!
Jak by to dopadlo se může každý přesvědčit před zastávkou Mokropsy.... Ten úžasný zemní val akusticky kryje pozemky toho třitečky,třitečky,třitečky rádla...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5040
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 13:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ta obnova trianglu by při současném přidělání kolejové spojky na kladném zhlaví žst. Jeneč docela prospěla i těm vápencům neb by jim ubyla 2x ouvrať.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.234.1
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:01:50    Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar:
zvlaste pak, pokud by kustodky byly obleceny ve stylu slavneho kalendare na stejne tema. :-)

lukfi:
o tom se snad nikdo nehada, ze soucasny vozidla asi nejsou to pravy vorechovy (nesouhlasim akorat v pripade reginy - kastanstvo tam ma pohodli a pendrek se stara o to, z ceho je to zbastleno). pokud by jezdilo primo do centra neco na urovni doby (byt by to mela bejt ta "motorova tramvaj" vod stadlera), nemuze se s tim metro co do pohodli vubec rovnat.

jinak se prosim podivejte na nejakou novejsi mapu nez tu, co pouzivate. na tech olich na kopecku za chyni uz drahne let neroste pice, ale satelit.:-)

zaverem - ja se s vami opravdu nehadam, jen tam proste, zejmena do budoucna,vidim potencial. treba jednou bude mit praha i stc kompetentni vedeni a misto desitek miliard na blanku ci stovek milionu na proplaceni poplatku nebo zakovskeho jizdneho, budou o nekolik radu mensi penize na jine veci.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u té "réginy". Ona ta pohodlnost je relativní. Doporučuji se jí projet na naší hosrské 076, třeba na stoupání ze stanice Lhotka u Mělníka směr Mšeno, to si budete připadat jako pes, protože uslyšíte zvuky o kterých jste si až do té doby myslel, že jsou za prahem slyšitelnosti... :-)

Mimochodem můj synáček 4 roky se již dávno ode mě nakazil "vláčkovstvím" a 810 je pro něj "malá červená krabička" a Regionova, díky naším zkušenostem z 076 je jednou provždy "Pomalá regionova" :D
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.234.1
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 14:29:55    Odkaz na tento příspěvek  

marek000: idealne by ztam mohlo jezdit nejake vozidlo jako http://www.schienen-express.de/bilder/2010_06_13_wex_b03.html :-).

jo, todle je raj(ch).
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 917
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 19. března 2012 - 20:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Regionovou jsem párkrát jel a nejde ani tak o to, že by byla pomalá (Trio zas tak pomalé není), nebo že by tam byl hluk (to je v autobuse vzadu u motoru taky), ale *jaký* je to hluk. To vozidlo když jede rychleji než krokem, tak se prostě odněkud ozývá takové soustavné "kchhhh-chhhhh-kchhh-chhhhhhh". Možná mám moc citlivý uši (zacpávám si je, když vedle mě brzdí vlak), ale ten zvuk je naprosto nesnesitelnej.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 10:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes po ránu na 231 pendolíno, asi se zase něco vysypalo mezi Libní a Kolínem

před časem se tu řešilo, kdo má na odklonu přednost, tak popíšu dnešní situaci

8:33 z Lysé osobák na Nymburk
8:39 pendolíno na Kolín
8:48 rychlík na Hradec, 5 minut zpožděný asi kvůli vložení pendolína (? či jiný problém)

každopádně pendolíno osobák rychle dojelo a pak skákalo za ním a v Kostomlatech ho odstavili tak, že jsme jej s rychlíkem předjížděli

takže přednost evidentně funguje jenom do určité míry, záleží na dispečerovi, jak si to zorganizuje, aby se mu trať nesesypala

(ono při velkém problému na koridoru, kdy by se nejelo ani po jedné koleji to ani jinak nejde, protože pak by se normální provoz na 231 zastavil úplně)
flatt2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.84.70
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 17:26:33    Odkaz na tento příspěvek  

No, ještě k té Mořině. Málo se ví, ale Lomy Mořina nejsou jediným vlastníkem pozemků pod vlečkou, ještě je jedna fyzická osoba, a kdyby se tomu dotyčnému nějak nelíbili turistické a šoto vlaky (rozuměj - nic z toho nemá), tak nevím, nevím...jak ho tak znám....
Kuba_750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 8-2007

Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 17:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_Šída : to pendolíno bylo prázdné bez lidí a jelo na soustruh do Nymburka čili SV koukal jsem na to v lysé když jsem odjížděl do Milovic a dnes ráno zdechl ešus v Nymburce v 9 pro něj jela souprava z prahy a k tomu provozu nic by se nestalo vše se většinou stíhá jsou jen mírná zpoždění z důvodů jízdní doby ale to se ted díky poloutomatickému hradlu změní a zkrátí se jízdní doby

(Příspěvek byl editován uživatelem kuba_750.)
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 18:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo díky, všiml jsem si ho odpoledne, když jsem jel zpět, stál v dílnách v Nymburce

seděl jsem na 2. nástupišti a dovnitř jsem neviděl, sypu si popel na hlavu
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3710
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 20. března 2012 - 19:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba 750: no když jede po 231 ve špičkovém směru jeden ešus místo dvojitého (což nijak neobvyklé není), tak dokáže prodloužit z Lysé na MasNu až deset minut.

Ryhclík na Hradec byl za pendolínem opožděn už z Hlaváče.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 64732
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 15:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Závada byla „poněkud” prodloužena...

http://www.cd.cz/cd-online/vyluky/mimoradnost.php?mimo=5367:

Trať č. 171
Název tratě: (Souhrnná doprava Praha - Beroun (a zpět))
Úsek: Praha-Smíchov - Praha-Radotín - trať 171
Datum a čas: 21.března 2012 09:30 - 21.března 2012 17:00

Příčina mimořádnosti: porucha trakčního vedení


Opatření v dálkové dopravě:
Provoz je sveden do jedné ze dvou traťových kolejí.

Do 13:00 je provoz veden dle výlukového rozkazu (viz sekce Výluky - Trať 171.

Po ukončení platnosti tohoto výlukového rozkazu, budou přijata následující opatření v dálkové dopravě.


SMĚR PRAHA - BEROUN - (PLZEŇ HL.N.)
Dálkové vlaky jsou vedeny bez omezení. Z důvodu snížení propustnosti tratě, můžou dálkové vlaky jedoucí tímto úsekem v tomto směru nabírat zpoždění až 10 minut.

Vlak Ex 354 mimořádně zastaví ve stanici Praha-Radotín pro nástup a výstup cestujících.
Vlak R 760 mimořádně zastaví ve stanici Praha-Radotín pro nástup a výstup cestujících.

SMĚR (PLZEŇ HL.N.) - BEROUN - PRAHA
Vlak R 757 bude v úseku Beroun - Praha hl.n. veden po odklonové trase mimo stanici Praha-Smíchov.
- očekáváné zpoždění vlaku na příjezdu do stanice Praha hl.n. je cca 10 minut
- mimořádně zastaví pro nástup a výstup cestujících ve stanici Praha-Radotín

Vlak Ex 355 bude v úseku Beroun - Praha hl.n. veden po odklonové trase mimo stanici Praha-Smíchov.
- očekáváné zpoždění vlaku na příjezdu do stanice Praha hl.n. je cca 10 minut
- mimořádně zastaví pro nástup a výstup cestujících ve stanici Praha-Radotín

Vlak R 759 bude v úseku Beroun - Praha hl.n. veden po odklonové trase mimo stanici Praha-Smíchov.
- očekáváné zpoždění vlaku na příjezdu do stanice Praha hl.n. je cca 10 minut
- mimořádně zastaví pro nástup a výstup cestujících ve stanici Praha-Radotín

Vlak R 827 bude v úseku Beroun - Praha hl.n. veden po odklonové trase mimo stanici Praha-Smíchov.
- očekáváné zpoždění vlaku na příjezdu do stanice Praha hl.n. je cca 10 minut
- mimořádně zastaví pro nástup a výstup cestujících ve stanici Praha-Radotín


SMĚR PRAHA - BEROUN - (PÍSEK - ČESKÉ BUDĚJOVICE)
Dálkové vlaky jsou vedeny bez omezení. Z důvodu snížení prostupnosti tratě, můžou dálkové vlaky jedoucí tímto úsekem v tomto směrunabírat zpoždění až 10 minut.

SMĚR (ČESKÉ BUDĚJOVICE - PÍSEK) - BEROUN - PRAHA
Vlak R 1251 bude v úseku Beroun - Praha hl.n. veden po odklonové trase přes stanici Rudná u Prahy
- očekáváné zpoždění vlaku na příjezdu do stanic Praha-Smíchov a Praha hl.n. je cca 15 - 20 minut

Vlak R 1253 bude v úseku Beroun - Praha hl.n. veden po odklonové trase přes stanici Rudná u Prahy
- očekáváné zpoždění vlaku na příjezdu do stanic Praha-Smíchov a Praha hl.n. je cca 15 - 20 minut


Opatření v regionální dopravě:
V úseku Praha hl.n. - Praha-Radotín budou odřeknuty vlaky: Os 9920, Os 9922, Os 9924, Os 926.
V úseku Praha-Radotín - Praha hl.n. budou odřeknuty vlaky: Os 9931,Os 9933, Os 9935, Os 9937.

Náhradou za vlak Os 9924 mimořádně zastaví ve stanici Praha-Radotín vlak R 760 (cestující jsou v úseku Praha hl.n. - Praha-Radotín odbaveni jako v osobním vlaku).


Počínaje vlakem Os 8841 (odjezd z Prahy-Radotína 15:29) do cca 19:00 budou všechny osobní vlaky ze stanice Praha-Radotín vedeny do stanice Praha hl.n. odklonem.

Tyto vlaky nebudou obsluhovat zastávku Praha-Velká Chuchle a stanici Praha-Smíchov. Cestující do zastávky Praha-Velká Chuchle a stanice Praha-Smíchov mohou využít pravidelných vlaků ze stanice Praha hl.n.
Vlaky budou vlivem jízdy odklonem cca 5 až 10 minut opožděny.

Vlaky Os 8840, Os 8850 a Os 8845 budou vedeny v omezené kapacitě soupravy (pouze jednou jednotkou).
Ve všech vlacích R a Ex jsou v úseku Praha-Smíchov - Praha hl.n. cestující odbaveni jako v osobním vlaku.


Poznámka:
Porucha trakčního vedení mezi stanicemi Praha-Radotín - Praha-Smíchov.
Termín obnovení provozu bude upřesňován dle vývoje opravy trakčního vedení.


Co se tam zase děje?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.57.99
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 18:22:03    Odkaz na tento příspěvek  

Martin zlivský - v úseku cca 200m před mostem inteligence stržená trolej, dráteníci v 15:20 (jel jsem po vedlejší koleji) dělali jako kati. Kdo to serval nevím. Stromy ani vítr to nebyly....
Abdul_z_sb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 2-2009

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 19:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní "viník" stržených drátů pod Barrandovskou skálou již cestou domů zachycen na Vyšehradě.
Sběrač byl úplně pryč.

Náhrada za hliníka.

www.solvayovylomy.cz
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 21. března 2012 - 19:52:13    Odkaz na tento příspěvek  

sakra, takovahle atrakce se zabotlamem navrch a ja mam zrovna dovolenou.. .
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 21:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Popíjíme si tak ve Vráži u Berouna na zahrádce a najednou jede kolem Švejk. Načež všichni najednou řekli " tak kde zase strhli dráty či jiný průser se stal"
21.12.2012 - Konec světa jako tragédie všeobecně sdílená, není zase až takovou osobní katastrofou.
František_plášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 21. března 2012 - 21:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Abdul_z_sb ...sběrač jsem viděl, ze silnice, před 10.dopoledne ležet "v pangejtu" cca 150-200 metrů za jednotkou, malá část zůstala viset na prověšené troleji...
-------------------------------------------------
...miluju Bardotky, Cecule, Zamračené, Barči..jsem rád i za Brejlovce..
V dnešní době jsem ale rád za každou velkou traťovou dieselovou mašinu, ať má srdce ČKD, CAT, MTU,...
Ich
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.45.156
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 15:37:19    Odkaz na tento příspěvek  

Tam byla klika, že to chytil pevný bod. Přetrženo bylo nosné lano a na zemi to bylo komplet. Dostat to nahoru byla fuška. Večer to bylo jakžtakž ve vzduhu a noční mohli začít s novovýrobou věšáků a s laděním...
Zvědavci nechť se koukají cestou ze Smíchova od sloupu 53 dál.
Lodyha77
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2012 - 17:58:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před dvaceti minutami vjížděl do Nymburka slovenský Hercules. Za sebou měl dvě lokomotivy Viamont a vlak cisteren. Foto mám takové nic moc, ale dodám.
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 7-2009

Odesláno Neděle, 25. března 2012 - 09:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak včera byl první den provozu cyklovlaků po 121 mezi Prahou a Slaným. Jaká byla obsazenost spojů, nevíte někdo?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mapl.)
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 10:47:32    Odkaz na tento příspěvek  

tak mame na 171 vyluku a jezdi jen kazdy druhy vlak. a ja se ptam - dojde nekdy tomu inkompetentnimu retardovi (retardum), co ty vyluky vymejsli, ze kdyz jede jenom pulka vlaku, bylo by dobre u nich ponekud navysit kapacitu? dnesni jednosoupravovy 9921, sbirajici celou hodinovou frekvenci z udoli, byl hodne vyzivny...
Lucistnik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2010
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 10:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Mapl viděl sem odjezd cyklovlaku z Masny v neděli v 13.30, obsazenost 1+1 (v motoru 1 strojvůdce, ve vleku 1 průvodčí)...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 11:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl: pro zajímavost 19919 kvečeru z Berouna po hrbatý - tak tam se v 810 vezlo nebo spíš vlezlo 5 kol velkých a 4 dětská, obsazenost v Loděnici 19 osob. S přibývající sezónou zájemců o svezení nejspíš ještě přibude. Tyhle vlaky až do Berouna, resp. do Vráže by chtělo přes léto vozit aspoň v 814, kam se těch těch kol vleze přece jen o pár víc.
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 11:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl: Vsiml jsem si bohuzel jen trech spoju, poporade: sobotni ranni cyklovlak smerem z Prahy na odjezdu z Hostivic hodne slusne zaplneny (motor sedicimi, ve vleku dost kol i nejaci lide), odpoledni nedelni ve stejnem smeru prazdnejsi, ale 10+ lidi tam byt mohlo. Zpatecni nedelni vecerni taky vcelku obsazeny, opticky rozhodne vic jak odpoledni tam.

Pokud bych mohl zobecnit pozorovani z lonska, tak obvykle byva nejvytizenejsi ranni do Slaneho a vecerni do Prahy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12519
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 11:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jedna info o pražských motoráčcích
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2449634
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 11:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ... : 9921 jede ještě před výlukou, protože výluka začíná v 8:45 a 9921 vyjíždí z Řevnic v 8:03 a hodinovou frekvenici určitě nesbíral, protože před ním jel dvoješus 8815. Jinak všechny vlaky ve výlukovém sedle, kdy je hodinový takt Radotín-Beroun jsou vedeny 2x471!!!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 13:45:06    Odkaz na tento příspěvek  

montas: pardon, preklep. 8823. jedna souprava.
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 14:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano 8823 je jediná v sólu, protože v době, kdy odjíždí 8818 (obrat 8823) ještě není volná žádná posilová 471.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 15:28:48    Odkaz na tento příspěvek  

montas: to jsem rad, ze to vim, neco mi vsak rika, ze kdyby se misto duvodu hledal zpusob, dozajista by se nejaka jednotka z nejedoucich vlaku nasla. ale co, preci de jen vo kastany a na ty sere pes, stejne vsechno jen zbytecne komplikujou a nebejt jich, fungovala by ta draha jak hodinky.

kazdopadne 8823 bejva slusne narachlej i normalne, natoz takhle.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5065
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 15:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak minimálně by šla ukrást z jednoho obratu Radotína. Tam by se to neposralo a moh by zastavit R...
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 16:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 8823 býva normálně kolem 130 cestujících, takže bych netvrdil, že je nařáchlá..
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4709
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 20:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Montas: co blbneš, vždyť je to necelých 42% kapacity vozidla (včetně 1.tř). To ještě moc nařachlé není. Když k tomu připočteme, že každý cestující má zavazadlo položené vedle sebe, tak už se dostáváme na 84% a to už se dá mluvit na "nařachanosti".

Bohužel si někteří libují v superlativech
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 20:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Penik:
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 23:05:36    Odkaz na tento příspěvek  

hezky ste se poplacali po zadech, lec ja tim vcelku casto jezdim, takze si o tech 130 budu myslet svy.
kazdopadne za normalnich okolnosti to jedna souprava vcelku vpohode pobere, vo tom se nepru. jen bejva proste vcelku plna.

stejne jako si budu dal myslet, ze kdyz jezdi behem vyluky 88xx jednou za hodinu, mel by mit vzdy dve soupravy.

penik: presne tak. a kdyz je obsazenost 75 % a kazdy si da vedle sebe tasku, jsme na 150 procentech. boze, to je takovy pseudoproblem, ze se vubec nedivim, proc se na nem (alespon v teto diskusi) musi nejaky odbornik zaseknout nekolikrat do roka.
Montas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 26. března 2012 - 23:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ... : Já se s tebou nepřu o to, že by na vlacích do Berouna při výluce měly být vždy dvě soupravy, ale bylo ti vysvětleno proč na 8823 dvě soupravy jet nemužou...
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 07:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem - Až na to, že půlka těch čekajících čeká na pant směr Kralupy.
Na krásný víkendový podvečer vyloženě slaboučké vytížení, zvlášť když ze zkušenosti vím, že většina vystoupí v Holešovicích na metro.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12525
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 10:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: Už jsem vám to napsal v tramvajích - to to trvalo než ste vyškráb tenhle důvod a je moje chyba, že jsem nevyfotil i nástupiště po odjezdu. Přiznávám, jsem blbec. Ale nakonec důležitější je , jak je ten vlak obsazenej.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 11:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

důležitější je , jak je ten vlak v průměru obsazenej
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12527
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 11:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4 linky po 20 minutách jezděj v průměru po 5 minutách co spoj, ve skutečnosti přijedou 1-1-1-17. Tolik k významu průměru. Vono ho totiž těžko můžete v průměru zrušit nebo v průměru provozovat.
Btw: Nepoužijeme spíš medián?
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 11:16:32    Odkaz na tento příspěvek  

montas: to je prave omyl. tys mi nedal zadnej objektivni duvod, pouze si rek, proc to drahy nedokazou. coz sou dve diametralne odlisny veci :-).
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 12:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Btw: Nepoužijeme spíš medián?

Medián je vhodný pro pohled ze strany uživatelů (medián 20 cestujících znamená, že v 50% případů jede víc než nebo rovno 20 cestujících, zatímco ve zbylých 50% případů jede méně než 20 cestujících).

Z hlediska provozovatele je podstatnější ten průměr, protože medián 20 cestujících může klidně znamenat průměrné obsazení 10 cestujících, nebo třeba i 100 cestujících :-)
Inkvizitor Boblig
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.141.251.132
Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 14:51:33    Odkaz na tento příspěvek  

Celá trať 171 (170) potřebuje za stávajícího stavu změnu koncepce. Se svrškem se nedá nic velkého dělat, tak se prostě musí šáhnout do jízdních řádů.
Můj osobní náhled je tento: maximálně omezit Os mezi Řevnicemi a Berounem (jen školní spoje, víkenďáky). Zcela zrušit Radotíny. Zato ušetřené finance dát na ranní 15min interval (účelově Zadní Třebáň-) Řevnice - Praha, vedené co 30 min zastávkáčem a co 30 min Sp Zdice - Beroun - Karlštejn - Řevnice - Dobřichovice - (Mokropsy?) - Černošice - Praha, Smíchov - Praha,Hlavní. A dál ani ťuk. Úvaly jsou hovadina, pokud Kolín jezdí na Masaryčku.
A ještě R170 jen po 2h: stavět jen Praha, Hlavní - Praha, Smíchov - Karlštejn - (Beroun jen na přípojích Rokovník) - Hořovice - Rokycany - Plzeň a dál od 4h jednou Frantovky, jednou Železka.
A jako doplněk "Švejky" v pátek, sobotu, neděli, svátek po Hrbaté (stavět jen Rudnou, Loděnice, Vráž - cyklocíle) a dál do Volar jednou přes Prachatice, podruhé přes Blatnou a Vimperk. A nic víc.

A samozřejmě ukončit veškerou korytorizaci pro nesmyslnost: Němci to nechtějí (tak kam dál) a podél Berounky je utrum. Tunel by byl jen TUNEL na prachy, nic by neřešil.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6044
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 17:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inkvizitor Boblig: Vy jste musel něco hulit, jinak to není možný.

Obdobně ale můžete začít "šetřit" i jinde.
Nepopírám, že třeba půlhodina pro Karlštejn a Srbsko je luxus, ale zase bych to nehnal do extrémů.

Úvaly jsou hovadina, pokud Kolín jezdí na Masaryčku.

Kupodivu mají ale oba směry své cestující a hlavně se zvyšuje počet tranzitu přes hlavák.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7993
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 27. března 2012 - 17:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem, Ignác:
Fotit v Bubenči umí každý "blbec". Ale vyfotit tolik lidí v Hostivaři - to už chce fištróna.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4710
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 28. března 2012 - 05:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: když se dostaneme na obsazenost 150% míst k sezení, tak jednotka taktéž disponuje místy ke stání a nevidím důvod je nevyužít.