K-report
 

Archiv do 28.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archiv do 28.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28550
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 23:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak je to i na 750. 900 poměrně často.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 17. prosince 2006 - 23:53:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To chápu, nicméně řada součástek je dimenzovaných na 600/750 V, a tedy předpokládám, že by měly vydržet i 750 V "rozsah". Např. trakční motor, silový blok také, tam jsou prvky i na 1500V. Otázkou tedy je, jak moc se liší provedení 600/750V v použitých komponentech - například 22ACčko je stejně jako 24/25Tr modifikovatelné na obě soustavy a představuje to jen změnu nějakého soft nastavení (velmi laicky řečeno).
Bára!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 12:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebudu vám rušit diskuzi, abych nebyl nazvaný fanatickým zastáncem Solarisů, ale jednu větu si neodpustím:

No mě spíše napadá to, že ten vůz je prostě nekvalitní, či z někvalitních dílů. To samé je Citelis 156

Já nevím, ale výroba je sériová...Nechápu, jak může být jeden vůz(nebo pět, na čísle až tak nesejde) z nekvalitních dílů. Ty díly sou jeden jak druhý.
O přístupu výrobce svědčí, že vůz v záruce stojí půl (?) roku. A jestli je pravda to, co píše Kosťa, že výrobce neví co s tím???? Tak doufejte, že bude jedinný taký. Elektrika se vice méně nedá dělat sériově.
No, DP by měl zatalčit na výrobce. Co mám zkušenosti, tak k Vám chodí absoultně největší vraky (viz. kloub 65...) po vzoru, že Solaris nemá šanci a DP vezme všechno. Stejný princip funguje i ve Zlíně i v Ostravě a jde to vidět. Ústí, kde Škodovka vyhrála přinejmenším tak nějak pofidérně, má podle mě vcelku kvalitně zpracované vozy, tiché a svižné. Ti si je sice zničí sami, ale o něčem to svědčí.
A otázka na závěr: Čím jiným může být vrzání kajsik v nápravě než údržbou? Nejste špatná vyjímka, co se vozů týče (ikdyž prý sou Solarisy starší než ostravské), ale když to nikde jinde nedělá??
Moc nevěřím hláškám typu "jezdí se střídavými úspěchy týden". Ty stihneš vidět všechny vozy DP? A kolik lidí může jezdit se Solarisy?
A k těm ND: Vzhledem k tomu, že máte dost autobusů, které pokryjou poptávku, nemá cenu objednávat ND pro Solaris...Sporadicky jezdící záložní vozy ND moc nepotřebují. A jak píše JzHK, je lepší objednávat ND hromadně, je to levnější

Toš tak, můžete se na mě vrhnout :-)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Kosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 14:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Ještě k tomu Citelisu: Prý už byl 2× zpátky v Karose, kde se to snažili naladit, resp. naladili, ale prostě si o pokaždý rozmyslel. Osobně si taky myslim, že ačkoliv jde o poměrně složitou záležitost, tak se nedomnívám, že to je neopravitelný, nehledě na to, že je v záruce. Jinak by měl DP odstoupit od smlouvy, protože je sice hezký, že mají nízkopodlažní vůz, ale když je spíš na parádu než k užitku, tak je k nepotřebě. A stál ranec.
Maličko mimo: v Táboře jsou Citelisy taky a taky tam byly problémy - elektrika - zlobilo otevírání dveří. Mimochodem jsem slyšel, že když je fungl nový vezli z Mýta, tak si to jeden rozmyslel už cestou a táhli ho zpátky
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 15:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citelis č. 156 dneska jezdí na lince 1.
Ze dvou kurzů linky 15 viděny opět dvě 25Tr č.61 a 62, na třetím keürzu nevím, zase poruchové období 21Tr.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. prosince 2006 - 15:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na třetím je (jak jinak) 64. Tudíž dneska to obsadily samé 25Tr
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
klex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.217.87
Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 00:44:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná píšu mimo téma, ale chtěl bych upozornit DP ČB na zoufalý provoz trolejbusů číslo 3 a to zvlášť v neděli večer, kdy od nádraží (zvlášť po příjezdů vlaků od Prahy) je trolejbus narvaný-tzn. sardinky a to až do zastávky vysokoškolské koleje, cestující na ratolesti a na výstavišti už mají smůlu a nevejdou se. Můžu napsat konkrétní případ z neděle po osmé hodině večer, kdy na zastávkách ratolest zůstalo 6 lidí a na výstavišti 8 lidí, protože se nevešli.Řidič nehodlal čekat a přivíral lidi mezi dveřmi, kteří se prostě nevešly, situace prostě chaotická! Nešlo by posílit v neděli večer dopravu na trojce ve směru na koleje? Ale ona Obdobná situace je i ve všení dny v poledne do centra a odpoledne z centra, ale to už není tak extrémní.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 11:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 15: Ty stihneš vidět všechny vozy DP? Ano stíhám, stačí mi k tomu hodina a půl. Navíc pokud hledám 15m Solaris, tak mi k tomu stačí necelá hodina.
Jinak upozorňuji, že Citelis 156 půl roku nestojí.
Co mám zkušenosti, tak k Vám chodí absoultně největší vraky (viz. kloub 65...) Ty zde bydlíš??? Krom 3 15m Solarisů a jednoho Citelisu tu žádné vraky nejsou (21Tr jsou případ sám pro sebe). Co je myšleno tím číslem 65???
A kolik lidí může jezdit se Solarisy? Nechápu...
Sporadicky jezdící záložní vozy ND moc nepotřebují. Nic takového u nás neexistuje. Výjimku tvoří nejstarší B732, které pravidelně obsazují zálohu na trolejbusech.

Macek: zase poruchové období 21Tr. Spíš jich máme málo . Ne vážně. Obávám se, že přednostně je již nikdo vypravovat nebude. Prostě co mu přijde pod ruku, to napíše.

klex: To si musíš stěžovat na DP, ne tady. Navíc snad není problém použít linku 1 a ten kousek dojít, ne?
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28575
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 15:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by nebyl problém linku 1 v exponovaných časech převést na trasu přes Šumavu a odpadlou část linky vykrýt linkou 17.
V neděli by to bylo snad bezproblémové, jindy nechci a nedokážu soudit, jak moc by to vadilo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

přesměrování v exponovaných časech se mi nelíbí z principielního hlediska. Znepřehledňuje, tvoří zmatky.
že se líp přizpůsobí potpávce je jasné
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: že se rozčiluješ.....
Mě se podařilo od 8 do 20 hodin za 12 hodin stihnout komplet tramvaje v Praze i s obědem... Oproti tomu výprava v ČB je brnkačka......
V ČB se rozhodli 2x změnit dodavatele vozů. Z Karosy na Solaris a pak po změně vedení zpět. Tímto "politikařením" bohužel dochází k tomu, že druhý (ten odstrčený) dodavatel se začíná chovat jinak, než když je ten výhledově perspektivní....
To se projevovalo na Renaultech a nyní se to projevuje na Solarisech (kde je to navíc podmíněno skutečně "kusovými" dodávkami).

Rozhodně bych zde tak vehementně neodsuzoval údržbu a opravárenskou základnu v DP.
Jednak se dělají modernizace vozidel, které jsou hodnoceny odbornou veřejností velmi kladně - dokonce několikrát na odborných fórech padlo, že jsou to nejpečlivější modernizace silničních vozidel v ČR (nedochází k tomu - jako v jiných městech, že se do vozů vrací staré koženkové třikrát záplatované sedáky nebo v jiném městě udělali modernizaci, dali výřezy pro digitální panely a vůz jezdil i nadále cedulový, protože už došli peníze na nákup BUSE panelů) a jednak začínají do větších oprav nabíhat Citybusy, tudíž ty také skutečně něco spolknou. Když už pak zbývá na opravu chronické závady vozu Solaris15 č.154, tak se bohužel nedaří tento problém i přes veškerou snahu odstranit.
Tolik asi k tomuto tématu.
Ještě si ale neodpustím jednu poznámku: díky naší publikační činnosti máme kontakty na nejvyšší vedení DP, tudíž obíhání a zjišťování informací od řidičů je už díky bohu za námi...... Informace lze získat mnohem lépe a seriozněji.
Tímto považuji tuto kapitolu z mé strany uzavřenou.
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. prosince 2006 - 19:29:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: na silvestrovské (nebo aprílové) vtípky je ještě času dost......
Ale jako vtip je to samozřejmě dobrý......
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 08:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: No to s tou 1 je snad vtip . Nevím, ale myslím, že studenti by ten kousek dojít mohli. Kdybi byli v Pardubkách, tak by na ČB vzpomínali jako na slast.
Vencabocku: Díky za objektivní zhodnocení situace.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28595
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 15:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně je to ukradený, ale opravdu je potřeba na zastávku u Kasáren a Oskara Nedbala vést souběžně dvě poloprázdná vozidla (i když v prokladu) a na nejsilnější lince (3) pouze jedno (paskvil č. 15 nepočítám, stejně nenavazuje...)?
Když nemůže jet posilové vozidlo, tak přesměrování dvou nebo tří spojů (20:10 a 22:10 určitě, možná i 21:10) je nejjednodušším řešením. Nebo snad spoje od Motoru k Nádraží (v rámci linky 6 zcela nesystémové a matoucí) jsou také silvestrovským vtípkem?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 15:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souběžně? Linky č.1 a 17 jsou proložený. NEJEDOU SOBĚŽNĚ. A navíc mají ve své trase svůj význam (ty kloubáky tam nejsou náhodou). Schválně se někdy koukni, kolik tam bude lidí.........
Pokud je u kolejí problém (u kterých vysokoškolských kolejí v neděli večer není), rozhodně se to nevyřeší tím, že podříznu obsluhu ulice O.Nedbala.
Je třeba tudíž dělat něco z tou "nejkmenovější z kmenových" (linka č.3).
A ještě jedna jedovatá poznámka: spoje od Bosche k nádraží jsou (skutečně formálně) vedeny u linky č.104, předtím to byla linka č.4 - u 6 už nejsou. Viděl si je někdy? Je tam JASNĚ napsáno, že jde o rychlospoj k nádraží. Lidé jsou informovaní (teda ty, pro které je to určené) a využívají je docela silně.
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 15:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, ty si samý žert: teď to čtu ještě jednou a nevím, jestli se smát nebo brečet?
ale opravdu je potřeba na zastávku u Kasáren a Oskara Nedbala vést souběžně dvě poloprázdná vozidla (i když v prokladu) a na nejsilnější lince (3) pouze jedno
Fígl je ovšem v tom, že zatímco ke Kasárnům projedou dle některých dvě poloprázdná vozidla, k univerzitě mezitím ale projedou čtyři, NIKOLI JEDNO. Bylo by vhodné (pokud už to nesleduješ v terénu), alespoň trochu pracovat s "kapesním" jízdním řádem.....
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Nebo snad spoje od Motoru k Nádraží (v rámci linky 6 zcela nesystémové a matoucí) jsou také silvestrovským vtípkem?
No to rozhodně není vtip, to jsou sakra veledůležitý spoje!!! To sólo mnohdy málem nepobírá!!!! Navíc to šestka nejezdí již dva (tři?) roky, jak je psáno výše...
Jinak linky 1 a 17 NEJEDOU souběžně a ve svojí trase mají zcela své opodstatnění a to včetně kloubáků!!! Viz sóla na 17 v době výluk. Byly tam ca 3 víkendy a hodně rychle se vrátili kloubáky!

Takže opakuji. Studenti mohou jet 3 a pokud se nevejdou, tak 1! Těch pár set metrů nikoho nezabije a je to v docházkové vzdálenosti. Přesměrování některých spojů linky 1 je nesmysl, který vnáší do dopravy naprostý chaos!!!
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28599
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souběžně? Linky č.1 a 17 jsou proložený. NEJEDOU SOBĚŽNĚ. A navíc mají ve své trase svůj význam (ty kloubáky tam nejsou náhodou). Schválně se někdy koukni, kolik tam bude lidí.........

Jistě, ty kloubáky tam jedou kvůli těm dvěma zastávkám (když navíc z Oskara to pro dobrou polovinu bude ze Šumavy ±stejný a část využívá linky č. 1, aby jeli jako lidi, a ne jak dobytek na jatka).

A snad jsem jasně psal, že časově jsou v prokladu.


Fígl je ovšem v tom, že zatímco ke Kasárnům projedou dle některých dvě poloprázdná vozidla, k univerzitě mezitím ale projedou čtyři, NIKOLI JEDNO.

Ne. Po příjezdu vlaků jedou tím směrem pouze linka č. 1 a 3. Na další spoj bude těžko někdo dobrovolně čekat, když nemusí a ani nemá kde (teď se dá aspoň zalízt do tý šaškárny).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28601
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak linky 1 a 17 NEJEDOU souběžně a ve svojí trase mají zcela své opodstatnění a to včetně kloubáků!!!

To já nikomu neberu, nicméně to nezáleží na tom, zda to pojede ten kousek Branišovskou, nebo Husovkou.


Studenti mohou jet 3 a pokud se nevejdou, tak 1! Těch pár set metrů nikoho nezabije a je to v docházkové vzdálenosti.

Jistě, anebo ať rovnou neotravujou a přivezou si kolo. Úžasnej přístup. Ještě ujíždět vlakům před nosem a není si co víc přát.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No k tomu opravdu nemám co říct... MHD není taxík!
Jinak linka 3 jede ve večerním provozu po 15 min a je provozována v kloubákách, dle mého názoru naprosto postačující. ČB nejsou debilní Pardubice, kde ti k univerzitě jede linka 3 po 30min a v sólech. Ty ostatní "linky" ani nepočítám, to spíš nejezdí, než jezdí .
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.109.119
Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:47:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dám do placu už též jeden silvestrovskej.
Což takhle přejmenovat zastávku Družstevní dům v Mladém na Extrémistický dům?
Družsťáky "frčely" někdy před a po válce.
Je třeba jít s dobou! Stejně nikdo z mladé (i střední) generace neví, co vlastně tenkrát znamenaly družstevní domy
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28603
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak linka 3 jede ve večerním provozu po 15 min a je provozována v kloubákách, dle mého názoru naprosto postačující.

Ano, pro běžné cesty je večer zcela postačující, řekl bych i více než postačující. Po většinu týdne.
Ale když přijedeš do města, tak Ti krátký interval pomůže jen vb případě, že Ti spoj ujede. Nechat si ho ujíždět kvůli přeplněnému vozidlu je samozřejmě možné, ale není to rozhodně řešení.

MHD jistě není taxík, ale jakožto hromadná doprava by měla krom vymetení různých děr zajistit i přepravu těch nejsilnějších proudů. A když Ti přijede rychlík od Plzně a Prahy zároveň, tak je snad jasné, že pravidelný takt je nepoužitelný.
Pardubicemi bych neargumentoval, horší to samozřejmě může být vždycky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 17:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BMBČ: Dobré !
Martin zlivský: Přeprava nejsilněších proudů je zajiště dostačujícím způsobem, Nějaký problém bude asi na 11, nevím. Nové JŘ jsem důkladněji zatím nestudoval...
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nicméně to nezáleží na tom, zda to pojede ten kousek Branišovskou, nebo Husovkou
Ano, a můžeme pokračovat dále: část spojů linky č.2 přendat od Družby přes Palačák, když nám ta 11 jezdí večer jenom po 30 minutách, můžeme částí linky téhož čísla vést k přímo k nemocnici, kde trio "úžasných" 13,14,15 tvoří doopravdy obsluhu jak hrom.
Prostě odkloňme co nejvíc linek na co nejvíc tras, zaveďme každý spoj jinak očíslován a máme zde u východních sousedů dost často zaběhlý systém několika desítek linek v nesouvislém intervalu 1-131.

P.S. No jelikož se může ukázat, že ani kombinace linek 1+3 k nárazové obsluze Branišárny nestačí, navrhuji tam odklonit ještě linku č.19 a pak se začít modlit, aby vlak neměl víc jak 15ti minutové zpoždění (což je nyní u pražských rychlíků zcela běžná taxa), aby mi tato hvězdná trojice linek neodjela.......

A teď trochu vážně: samozřejmě neříkám, že v současnosti je to optimální stav, ovšem není v našich zemích ojedinělý a díky "spolehlivosti" ČD docela obtížně řešitelný (pokud neuvážu k nádru jednu kloubovou zálohu, která bude vyčkávat, až "se to vyvalí"......)
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Já myslím, že spojení nádraží - koleje je v ČB jedno z těch lepších z měst této republiky. Jinak si to velmi vystihl. Obávám se, že platit v neděli večer dalšího člověka, který bude čekat na nádru jako záloha je naprosto nereálné. Jedině to řešit nějakým přejezdem, ale nenapadá mě z čeho...
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28611
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 18:53:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

což je nyní u pražských rychlíků zcela běžná taxa

Ale houby. Možná tak přes den, navíc v minulým grafikonu.
Teď už jezdí včas Plzeň (před Plzní je počítáno s výlukami) i Praha (jsou tam 3 vaty, ve směru z Prahy necelých 20 minut navíc).
Viz např. zde:
http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/cgi-bin/zpvlaku.cgi?v=207&d=15
http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/cgi-bin/zpvlaku.cgi?v=645&d=15
http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/cgi-bin/zpvlaku.cgi?v=647&d=15

Ale když přijede Plzeň včas a Praha pozdě (tedy se ujede - a že k tomu bude letos docházet tak akorát při velkém p****u a dlouhodobé NAD), tak už je to relativně v pohodě, davy se rozloží na dvě části.

Vozidlo navíc by bylo pěkné, ale zbytečně drahé, když tu kapacitu máme jinde. To už radši nějakým způsobem lidi informovat o možnosti jet do parčíku.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28613
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 19:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě odkloňme co nejvíc linek na co nejvíc tras, zaveďme každý spoj jinak očíslován a máme zde u východních sousedů dost často zaběhlý systém několika desítek linek v nesouvislém intervalu 1-131.

Jistě, proč nejít ode ke zdi. To umí každej. Ostatně - co například taková linka 5?
Chceme-li ale mít dobrý systém, tak je třeba občas tzv. „dokonalý” modelový systém opustit a trochu si ho přiohnout k realitě.

To je jako s proklady - k čemu jsou např. ve špičce? Akorát ke škodě, protože pak jezdí spoje kvůli různým trasám s různým zpožděním spíš za sebou. Ale na papíře to je přehledné a pěkné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 19:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasil bych v tom, že ideální by byl posilový vůz mimo normální pořadí (případně i formou rychlospoje ke kolejím - naplnilo by to aspoň sólo???), který by čekal na příjezd vlaku. Ideální ale neznamená snadno realizovatelný - bylo by nejspíš potřeba to řešit přejezdem z jiné linky, jak už tu někdo nastínil, čímž vyvstává otázka odkud (neříkám že by to nešlo, neměl jsem čas to hledat) a druhý zádrhel je přece jen (bohužel) nespolehlivost ČD - jak by se mělo postupovat v případě velkého zpoždění jednoho z vlaků?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28617
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 19:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak by se mělo postupovat v případě velkého zpoždění jednoho z vlaků?

Telefony a internet ještě nebyly vynalezeny? U speciálního spoje by to mělo být samozřejmostí!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 20:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ano to souhlas ale měl by takový spoj odjet, když by měl jeden z vlaků třeba 20 min zpoždění nebo by ti z prvního vlaku měli na ten druhý čekat? - o to mi šlo. Pravdou ovšem je že v případě takového zpoždění by se nápor rozptýlil v čase a posilový spoj by možná nemusel vůbec být nasazen... Každopádně by to bylo realizovatelné ale orgaizačně (přiznejme si to) poněkud složité a neslo by to s sebou i finanční náklady. Tudíž kdyby se zadařilo a v budoucnu se něco takového objevilo tak by to bylo DP výrazně ke cti, ale těžko mu můžeme nějak hodně zazlívat, nestane-li se tak... Jsou tu i jednodušší či důležitější problémy k řešení, čímž toto ale nechci nějak odsouvat - pro ty co dojíždí na kolej je to poměrně stěžejní záležitost. A město jistě chce aby univerzita vzkvétala a studenti tu byli spokojeni se zázemím - nemusím jistě připomínat proč je to pro město jako je to naše tak důležité.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28622
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 22:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, to má být starostí zejména města.
Docela by mne zajímala ta čísla (=nechce se mi je bohužel hledat), ale nemohu se zbavit dojmu, že v Budějcích vysokoškoláků značně přibylo a MHD je už pár let stále stejná.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 10:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MHD je už pár let stále stejná. No to tedy není. Pokud srovnáš třeba JŘ 2000 a 2006, tak tam je nárůst prakticky u všeho dost viditelný.
co například taková linka 5?
Co je s ní???

Jinak asně, že jsou vlaky natažený až o 30 min. Ale PROČ je natažen třeba takovej rychlík 649 (? - ten co jede ve 21:14 z Wilsonky). Včera jsem si to zapisoval. Takže v Benešově se pro dorovnání JŘ stálo 10 min, v Olbramovicích 3, v Sobeslavi 7, ve Veseli 4 a do ČB jsme přijeli o 6 min dřív!) Takže celkem by to mohlo jet o 33 min míň. Nebo se snad koridor bude dělat i v noci?
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28628
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 10:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč? Protože takt.
Některé vlaky se z jeho spárů vyrvat nechaly (občas i za cenu narušení křižování!), ale zrovna R 649 je typickou ukázkou, jak se jde za nějakou modlou a jak je to na nic.
Ale o tom když tak jinde (vhodných témat je vela), tohle je jen velmi stručně, abych to tady nezaplácával.

MHD stejná opravdu není, naštěstí se většinou vcelku rozumně přizpůsobuje novým potřebám, stejné je pouze řešení uživatelem "klex" nastíněné záležitosti (=stále ten samý jeden kloubák, ale mnohem více lidí).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28639
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 14:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve světle této diskusi si doporučuji zde přečíst článek o záměrech radnice v oblasti „dopravy”.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hanysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 19:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za 15 let od vzniku JU se počet studentů rozrostl z cca 2500 na cca 10000 v letošním roce (rektor má radost, asi jen on), nicméně počet míst na kolejích ve Čtveráku je furt stejný, takže lehce out argument, spíš naopak protože po loňské reformě jsou na kolejích stále volná místa).

Ad: ať zbytek dojdou pěšky. Poněkud laciný argument nezdá se vám. Studenti rovněž platí jízdné, tak proč by měli chodit pěšky???

Nicméně sám tou jedničkou někdy jedu a pěšky zbytek dojdu v pohodě. Když je teplo a hezky, tak razím celou cestu pěšky, ale chápu že jiní chtějí jezdit.
Jen mě prostě ta argumentace trochu nadzdvihla
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 20:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ať zbytek dojdou pěšky. Poněkud laciný argument nezdá se vám. Studenti rovněž platí jízdné, tak proč by měli chodit pěšky???
Nikdo je nenutí, jen jsem uvedl vhodnou alternativu. Navíc znovu opakuji, že vysokoškolské koleje ve čtyráku mají nejlepší spojení ze všech městských částí po 24 hodin denně, takže zde všichni pláčete na špatném hrobě. Prosím, abyste si to všichni uvědomili!!!

No a nyní něco z provozu:
Dnes byl zázrak narazit na hlásící vůz, takže započala výměna hlásičů, aby mohlo být zavedeno nové hlášení.
Zde přidávám foto přímého spoje linky 104 k nádru, u kterého jsem měl zprvu obavy, zda se vůbec na BUSE zobrazuje. Tak na dnešní druhý pokus se to podařilo .
Jinak venku hafo B741. Vůz 162 v nové CVR (pěkná!) a i vůz 156 na 8.
 

Jo a v provozu byla i 198 (5), která mi udělala velkou radost. Bohužel jsem ji viděl až při zatahování...

(Příspěvek byl editován uživatelem M - R.)
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco. Má hlavu nějak děravou, takže si všechno nevybavuju hned.
Poslušně hlásím, že jsem objevil Ameriku!!! Dnes při nekonečné jízdě zácpami s velmi, ale velmi vytopeným vozem 162 jsem zjistil, že vozy Citelis nemají, narozdíl od jejich elektrických sourozenců, opěrku v prostoru pro kočárky u druhých dveří! Jestli je to stejně aktuální jako moje zjištění, že City Busům byly odstraněny sklopné sedačky na zadních plošinách, tak se omlouvám .
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
klex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.165.130
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 21:47:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: To si musíš stěžovat na DP, ne tady. Navíc snad není problém použít linku 1 a ten kousek dojít, ne?
Jsem si skoro jist, že dost lidí z DP ČB tuto diskuzi čte!

Možná pro někoho to problém není dojít z výstaviště pěšky, ale téměř většina studentů jedoucích v neděli na kolej je obtěžkána taškama, kuframa a báglama atd. a vybírají si takový spoj,aby se dostali co nejblíže svému dočasnému bydlišti. Určitě by stálo zauvažovat o posilových nedělních spojích od vlaku . Možná by nebylo od věci dát na linku 3, vždy v neděli po příjezdu vlaků od Prahy/Plzně trolej+bus, s tím že bus by jel jen ke kolejím.

Navíc znovu opakuji, že vysokoškolské koleje ve čtyráku mají nejlepší spojení ze všech městských částí po 24 hodin denně, takže zde všichni pláčete na špatném hrobě.

ještě aby neměli nejlepší spojení, když studenti pořád pendlují do centra a zpět a to i několikrát denně! A jestli je podle vás nejlepší spojení to, že jste namáčklý na dveřích a ty vás na každé zastávce po otevření znásilňují tak nevim nevim.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 22:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

klex: No mnoho lidí z DP to tu jistě číst bude, nicméně na to nebude brát ohled. Takže jedině doporučuji oficiální maily, či dopisy. Nikdo ze zde diskutujících naštěstí nemá možnost tvořit JŘ (to by to dopadlo, 1 na Haklák po 5 min, na Rudolfov po 5 min apod. ).
Pokud pojedou linkou 1, tak mohou jít od Parku, ne od Výstaviště. Nicméně máte pravdu, s taškama nikdo daleko chodit nechce. Dobře, ty posilové spoje asi špatný nápad nejsou, ale znovu opakuji, směřujte to přímo na DP, piště petice, stávkujte, nebo já nevím co ještě.
Jinak dokonalejší obsluhu v tomto městě nenajdete. ŽÁDNÁ jiná městská část nemá linku, která jede ve špičce v intervalu 4 - 6 min, v sedle po 10 min, večer po 15 min a v noci po 30 min. Navíc tudy jede linka 7, ze které se dá pohodlně u Výstaviště přestoupit na 1 a 19 a ještě tu je ten nesmysl v podobě linky 41. Lépe na tom je pražské metro, plzeňské linky 4 a 30, brněnská 8 a já nevím co ještě, ALE V ČB JIŽ NIC JINÉHO!!!!!!


Jinak já jsem taky student, taky musím dojíždět mhd z nádraží na kolej i s bagáží. Jenže narozdíl od Vás mám tu smůlu, že jezdím v Pardubicích, kde mi večer ke kolejím jede linka po 30 min, navíc v krátkých vozech. Takže myslím, že budějovice jsou na tom velmi, ale velmi zlatě!!! Nicméně přiznávám, že posila v podobě nějakého přejezdu z jiné linky by od některého z rychlíků byla vhodná - tedy pokud je situace opravdu taková, jak zde píšete.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 23:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes byl zázrak narazit na hlásící vůz

Já na hlásicí vozy narazil cestou do města i z města: citybus č.210 - linka č. 12 a trolejbus č. 20 - linka 17. a hlášení pořád staré.

Jsem si skoro jist, že dost lidí z DP ČB tuto diskuzi čte!

To teda jo a zvlášť řidiči MHD kteří to tady čtou musí z vás bejt nadšený co tady všechno řešíte a vymýšlíte.

(Příspěvek byl editován uživatelem Macek.)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 23:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Jednou máme svobodu slova a podobné vymoženosti demokratické společnosti, takže si zde můžeme de facto psát co chcem, pokud to nebude odporovat přímo nějakým zákonům. Takže jestli se ti to tu nelíbí, tak sem prostě nechoď!!!!
Navíc zde o řidičích téměř nepadne špatné slovo. Mimo jiné také kvůli tomu, aby si to zde nějaký "inteligent" z vedení nepřečet a pak případně nevymýšlel nějaké sankce proti nim.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28661
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 23:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r:
Přestoupit a ještě k tomu pohodlně? To je (bohužel) pro většinu cestujících naprosto nepředstavitelná věc.


Jinak dokonalejší obsluhu v tomto městě nenajdete. ŽÁDNÁ jiná městská část nemá linku, která jede ve špičce v intervalu 4 - 6 min, v sedle po 10 min, večer po 15 min a v noci po 30 min.

Jistě, ale k čemu je to dobré, když na té trase potřebuješ převézt řádově víc lidí než jinde? Pro některou oblast je desetiminutový interval obrovský luxus, jinde můžou být i čtyři minty málo.

Pak pro běžného cestujícího samozřejmě působí mnohem komfortněji téměř každá jiná linka, kde ve stejný čas jsou třeba i volná místa k sezení.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


BMBČ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.104.34
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 20:57:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotiči POZOR! Může se stát kdekoliv.
Karlovarský kraj
Českobudějovický deník - 22.12.2006

Karlovy Vary ľ Konfliktem s řidičem autobusu městské hromadné dopravy skončila před několika dny cesta studenta Střední odborné školy logistické v Dalovicích Daniela Sládka. Když student nastupoval, řidič ho údajně chytil, dal mu ránu pěstí do břicha a z autobusu ho chtěl vykázat. A to podle studenta i jeho spolužáků jen proto, že si Daniel na zastávce autobus fotil mobilním telefonem. äPřitom vůbec o nic nešlo. Autobusy jsou mým koníčkem, věnuji se historii autobusové dopravy a s kamarádem jsme založili o autobusové dopravě na Karlovarsku i webové stránky, kde uvádíme i jízdní řády a spoustu fotografií autobusů a zastávek,ô vysvětluje Daniel. äV ten den řidič nemohl autobus nastartovat. Otevřel kryt motoru, aby závadu odstranil. A já jsem mezitím fotil,ô líčí student příčinu konfliktu a vypráví, jak řidič začal reptat, že to není normální, aby si někdo fotil autobus. Řidiči se podle Danielových slov podařilo závadu rychle odstranit. äNastoupil jsem a označil jízdenku, načež mne řidič jednou rukou chytil a za bundu mě k sobě přitáhl. Řekl mi, že až bude mít volno, že mě zmlátí. Pak mě bouchl do břicha a chtěl, abych vystoupil,ô popisuje student. Daniel oponoval, že má označenou jízdenku a tudíž že nevystoupí. Řidič mu tedy přikázal, aby si šel sednout dozadu. äSedl jsem si dopředu, jeho řeči jsem už přehlížel a ani nekomentoval,ô uzavřel rozhořčený student, který se cítil ponížený i před svými spolužáky. I když neutrpěl fyzickou újmu, na chování řidiče si chtěl ústně stěžovat na MHD. Když neuspěl, obrátil se na policii. Zbytečný konflikt tak možná bude mít dohru u přestupkové komise. äO konfliktu nic nevím. Pokud cestující mají nějaký problém, mohu jim poradit, aby podali na ředitelství Dopravního podniku písemnou stížnost. My ji prošetříme,ô radí vedoucí dopravního útvaru MHD Jiří Tlučhoř.

EVA SLOVÁČKOVÁ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28685
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 21:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle člověk již byl opakovaně vykázán i z tohoto fóra...
Možná ještě nějaké pozůstatky budou tady:
../2484/601.html
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2785
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 21:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i tak ale nemá řidič právo někoho zbančit.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 28690
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 21:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, natož pak dokonce ve vozidle. Ale jen Bůh ví, jak to dopravdy bylo.
A že si o to dotyčný svým arogantním, povýšeneckým a hulvátským vystupováním koledoval i tady.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 12-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 23:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Samozřejmě máš pravdu. Jde o to, jak daná oblast potřebuje intenzivní dopravu. Spíše to bylo míněno tak, že nic lepšího si již přát nelze (krom nějaké té jedné posily, která by jela v době, kdy přijedou rychlíky od Prahy a Plzně současně).
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 21:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlášení zastávek nešlo ani dnes, alespoň tedy v autobusech ve kterých jsem jel (221, 154 a 281 tuším), takže se určitě pustili do toho přehrávání názvů. Sice později než bylo slíbeno v nových JŘ ale jinak jde jednoznačně o pozitivní krok. Doufám že se podaří a do nového roku již vkročíme s profesionálními nahrávkami názvů.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 00:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: To, že to nefaká je způsobeno tím, že se vyměňují stávající hlásiče za nové s větší kapacitou. Jsem zvědav, kdy se začne hlásit. Hádám příští týden.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 11:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Možná se zeptám hloupě, ale k čemu bude dobrá větší kapacita? Vždyť teď se ty zastávky a i ostatní provozní hlášení do paměti také vejdou. Nebo o co jde konkretně?
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 12:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak přeju všem zde diskutujícím klidné a pohodové prožití svátků vánočních, Silvestra jakého si přejete a v roce 2007 hodně štěstí, zdraví a úspěchů ať už ve škole nebo v práci!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1341
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 17:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: No ta větší kapacita je údajně nutná proto, že data hlášení zastávek mají větší objem. Takže jedině mě napadá, že se to udělalo ve vysoké kvalitě a převedení do jiného formátu by třeba bylo až moc drastické, takže se to radši udělá tak, jak se to právě dělá .
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 10:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: OK, dík za upřesnění.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1343
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 14:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: No upřesnění. Neříkám, že to tak je, ale rozhodně jsem to tak pochopil .

Jináč má někdo ponětí, jak letos probíhal noční provoz? Loni pokud vím byly nějaké problémy, protože na nočkách byly autobusy a k tomu sóla navíc. Byl někdo na mši, nebo tak nějak ?
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 15:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

noční provoz se střídá. Jeden rok autobusy a jeden rok trolejbusy. Pokud byly loni autobusy, pravděpodobně to letos vyšlo na trolejbusáky.....
Teorie je krásná věc. V praxi to bývá obvykle úplně jinak.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 22:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Asi to tak bylo, večer okolo 23.00 ještě jezdili trolejbusy.
Mně potěšilo, že celý vánoce jezdí jeden ze třech rábáčů, v sobotu 09 a včera a dnes 02.
Jinak dneska pro nějakou poruchu vozu suplovala na lince 2 Karosa č.196.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 25. prosince 2006 - 22:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Díky. To znamená, že bylo vše v "normálu".
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 27. prosince 2006 - 16:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dnes okolo 12.h došlo k bouračce vozu 16 na lince 17 na Mariánském ve směru z centra. "Šestnáctka" sejmula felicii, která patrně jela na červenou z ulice 28.října. Díky tomu nebyla trať z centra pro trolejbusy průjezdná, takže ve směru od nádraží jely linky 2, 3 a 17 přes Pekárenskou. Devítka jela ze Sucháče na nádraží, pak radeckého spojkou zpět a dále Pekárenskou. Čtrnáctka objízdnou trasu patrně nestihla. Vše se vyřešilo ca za 35 min. Je třeba pochválit dispečink za tradičně dokonalé zvládnutí situace. Na 17 byl pár kol vůz 196.
A zde pár fotek. Díky ostrému slunci stojí za nic, ale alespoň pro ilustraci...
 
 
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 14:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dneska jsem jel vozem 50 a musím pochválit perfektní a profesionální hlášení zastávek. Konečně už to není ta paní z průjezdu, ale tipoval bych to na profesionální hlas paní Jurinové (stejně jako v pražském metru). Jen by možná neškodilo po pražském vzoru hlášení o příští zastávce hlásit hned po zastávce aktuální.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 28. prosince 2006 - 17:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem dnes jel vozem 225 a zdálo se mi že je tam stále staré hlášení. Ono je jasné že to trvá předělat víc než 150 vozů... Už se těším až někde uslyším to nové

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace