K-report
 

Archive through 04.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Staré archivy » Archive through 04.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Celou výpravu Citelisů jsem neviděl, takže je možné, že 156 jezdila. Podle řidičů se to poslední dny moc určovat nedá. Ráno v 154 rozhodně nikdo z osádky 157 nebyl, takže je to nějaké rozházené. O autobusouvou garanci strach nemám, trolejbusy budou horší.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusy se nějak zvlášť zatím nedodržujou, ale v neděli by se to mělo srovnat.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 20:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wow, co podnik, to odlišnost, protože takto obsazené trolejbusy i autobusy máme v Ji taky a je to normální stav, sice teda šp. trvá cca 2-4 hodiny, takže kb netřeba, ale i tak z toho, že pár lidí stojí..... aspoň je to využito a trochu zaplaceno, za předpokladu, že jsou všichni platící.
Časem se přijde na to, že odporová regulace je lepší než tyristorová
Segodnja, zavtra, Škoda
Víme i to, co není pravda. Váš TASS.
Budováním trolejbusů spějeme k lepším zítřkům
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 20:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9_tr: Tady nejde o to že lidé stojí (to samozřejmě ve špičkách běžně stojí ), ale že je plný t-bus na lince 15 tedy na lince která má tak komplikovanou trasu a tak dlouhý interval že bysme čekali že o ni nebude zájem.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 20:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: přesně tak. Všude se hlásá, jak je ta linka zbytečná, jak s ní nikdo nejezdí, že je na zrušení a vida, jak neustále vidíme, on s ní někdo i jezdí a těch "někdo" není zrovna málo.
Jinak u nás jsou ve špičkách vozy také přeplněny a to dost, známá je linka č.11, ale pozor: docela není tak známo, že přeplněná jezdí i linka č.16 do Mokrého, čekal jsem idylku poloprázdného autobusu a jednou jsem měl "hubu" obtisklou na dveřích a jednou jsem stál na jedné noze, a to ještě né vlastní... Takže pozor i na takovéto zdánlivě hodně nenápadné směry....
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 20:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

153 přišla o reklamu na Mane tak že je býlá koukal sem že ve voze 57 byla viměněna část potahu jedné sedačky za tu barevnou hrůza!!!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19955
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 01:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VB:
Časem se dá maximálně zjistit, že nějaká linka smysl nemá (když se ani po pár letech nenaplní). Netroufak bych si ale tvrdit, že nějaká linka (či spoj) má smysl, protože s ní jezdí lidi - pouze využívají jedné (jediné) z možností.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 11:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Což v případě linky 15 neplatí, protože prakticky v celé její trase mají cestující jiné, vesměs lepší, možnost cesty.
Takže v tomto případě bude "problém" někde jinde.

Já jen nechápu zaujatost vůči plnohodnotné lince č.15, když tu máme doslova parodii na linku a to č.5. Ta nikomu nevadí? Jestli bych nějakou linku zrušil, tak je to právě tato, ale jen za současného vedení, kdy linka jede jen v jednom směru a druhý směr jede prázdná přes celé město. Úplně by stačilo přidat jedno pořadí, nechat současný rozsah provozu (je ve špičkách PD) a obnovit stav z minulých let, tj. normální obousměrný provoz. A vím, že i tato linka prázdná nejezdí.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 12:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad linka 16: Počet spojů na této lince závisí na tom kolik si jich Mokré, Šindlovy Dvory a Litvínovice objednají, takže s tím asi DP nic moc dělat nemůže pokud si nechce hrát na dobročinnou organizaci.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 13:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Plnohodnotná linka je linka která přepraví cestujícího nejlépe v nejkratší možné trase a má také odpovídající interval - to 15 nesplňuje ani náhodou. Lidi s ní jezdí jen v určitých úsecích a díky tomu se tváří vytíženě, resp. v některých (mnohých) úsecích vytížená je.
Na lince 5 nevidím nic až tak špatného. Je to prostě účelová linka, která má ráno odvézt pracující do Vráta a odpoledne naopak, nic víc.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 15:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K lince č.15: lidé s ní jezdí, byť mohou jezdit jinou linkou, tudíž zase asi tak špatná, jak se někde tvrdí, není.
K lince 5: já osobně si myslím, že zobousměrnění a pravidelný interval by pomohly přeplněným linkám 1 a 8. Stačí špička PD. Ale obousměrně a v taktu.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 16:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě malá poznámka k lince č.16: celá obsluhovaná oblast (Litvínovice, Šindlovy Dvory, Mokré) spadá pod působení ObÚ Litvínovice, takže se zde dohaduje DP pouze s jedním úřadem
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 16:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: No tak zřejmě jsem asi začátečník. Takže v tom případě můžeme zrušit velké procento linek, protože NIKDY nemůžou vyhovovat všem jako spojení v nejkatší možné trase a době.
Takovéhle uvažování nějak nepobírám.

Linka 5: Účelová linka to je od roku 2004, kdy z ní DP účelovou udělal po znovuzavedení v dubnu. Do té doby to byla relativně slušná linka, která zajištovala slušné a rychlé spojení sídlišť s oblastí kolem Rudolfoské a Vrátem.
A dnešní spanilé jízdy prázdným vozem přes celé město jsou opravdu úžasné.
V tom případě nechápu, proč se neustále bojuje o to, aby zatahující spoje jely až do nejvzdálenější možné zastávky. To pak můžeme zatahovat třeba z Vltavy, Dobré Vody apod. a máme to stejné jako provozování linky 5 v současném provedení.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 17:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Já to beru tedy tak, že mám linku. Linka jede z místa A do místa B. Její počátek a cíl jsou dány nějakým průzkumem přepravních proudů, tedy se linka odvíjí od největších potřeb po směru přepravy největší skupiny obyvatel na určitém místě. V tom případě mi přijde celkem logické, aby linka jela nejkratší (= nejrychlejší) možnou trasou. Když vezmu např. linku 3. Největší masa lidí ve městě jezdí v relaci Máj - centrum a naopak. Proto je linka vedena nejkratší (= i nejrychlejší) možnou trasou a nejezdí např. přes Vltavu. Tak si to vykládám já.
...protože NIKDY nemůžou vyhovovat všem... To je snad jasné, ale musím vyhovět většině.
Pokud jde o linku 5 v nedávné minulosti, tak si dovolím nesouhlasit. Pravda, jezdila celodenně obousměrně, ale podle mě vždy vykazovala charakter účelové linky. V sedle a o víkendech končila na Palačáku, takže do Vráta se jezdilo jen ve špičce PD. Krom toho, pamatuju si , že ty přejezdy tam byly stejně - právě pro pokrytí větší poptávky z Máje (ráno) a z Vráta (odpoledne), takže tu účelovost tam vidím stejně.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 5-2003
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 18:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: No jo, jenomže nemůžeš srovnávat páteřní linky (např.3), které opravdu mají účel, jaký popisuješ, s linkami doplňkovými. To by potom všechny linky musely končit v centru, kam míří největší procento cestujících. A to asi nepůjde.
Navíc linka 15 se tváří jako bezbariérová (což se jí někdy daří), takže je vhodné, aby obsloužila co největší území (což se taky daří). A nakonec spojuje nejdůležitější nemocniční zařízení (Nemocnice, PK Jih) se všemi sídlišti, plus Palačákem.
A když k tomu připočtu solidní obsazenost i mimo špičky, nevidím jediný argument pro zrušení. Tím by vznikly jen další problémy navíc. A argument, že to je nesystémová linka neberu, linka je pro lidi, kteří s ní jezdí a víc snad není nutné....
Tak si to zas vykládám já.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 12:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Dobře, srovnávat to nebudu. Ale všechny linky v ČB, mimo 5 a 7 do centra JEDOU (za centrum lze považovat i nádraží, protože k fyzickému centru města bezprostředně náleží), ale jejich ukončení zde není ve všech případech nutné, protože musí obsloužit ještě další oblast. Většina linek jedoucích z okolních obcí jede přes centrum (nádraží) zase do nějaké obca a de facto jsou to dvě linky v jedné a pomyslným středem linky je právě centrum (nádraží).
Linka 15 spojuje sídliště se zdravotnickými zařízeními pouze teoreticky, prakticky tím nikdo nepojede, protože má daleko rychlejší a frekventovanější alternativu -> Máj a Šumava mají linku 7 a Vltava má linku 14, potažmo 19, se kterou dojedou na Ludvíka Svobody a buď to dojdou, nebo přelezou na 7, nebo U Soudu na 2,10, 13 apod. Takže tento argument zase neberu já! Určitý nezanedbatelný přínos pro oblast Palačáku má, ale její případné zrušení by se v této oblasti dalo řešit odkloněnou 17, jak jsme již diskutovali nedávno.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 13:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M__r: Linka 15 spojuje sídliště se zdravotnickými zařízeními pouze teoreticky, prakticky tím nikdo nepojede

Teoreticky máš pravdu, ale prakticky se zkus někdy do té linky podívat.
Proč by cestující měli používat linku č.19 a z Ludvíka Svobody jít jakej kus pěšky, nebo složitě přebíhat čtyřproudovou vozovku na né zrovna bezpečném místě U Soudu a nebo ze sídliště ŠUMAVA složitě vyhledávat linku č.7 (která toto sídliště obsluhuje hodně okrajově), když mohou pohodlně a bez složitého přestupu dojet linkou č.15.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 13:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě malá poznámka: je zajímavé, že linka č.15 je defakto v této trase hodně let. Jen se chytne a cestující si ji najdou a hojně je využívána, takže se přidalo pořadí a defakto DP může s klidným svědomím prodat 21Tr, protože tato linka je zralá na KB trolejbusy, tak sílí snahy o její zrušení. Toto fakt nepochopím.
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 14:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Já se nepotřebuji do té linky zkoušet dívat, když s ní tak jednou za 14 dní jedu. A vidím, že vytížení se střídá úsek od úseku - lidi se na určitých místech vystřídají.
U Soudu není důvod složitě a nebezpečně přebíhat silnici, neb je tam přechod!
Nechápu, co je pro lidi na 15 pohodlného, když ze Šumavy k Nemocnici jede dle JŘ 30 min (pracovní dny špička, podle IDOSU, po 14h) a kombinace 3 + 7 pouze minut 14 (bráno podle IDOSU, po 14h v pracovním dni). Navíc spojení 3 + 7 mohu využít i 7x za hodinu (opět dle IDOSU, mezi 14 - 15h v pracovním dni), kdežto linku 15 pouze dvakrát ve stejném časovém období. Takže pokud cestující, jak se domníváš, raději využijí linku 15, tak v tom případě je jejich inteligence na hodně nízké úrovni .
Pokud jde o relaci Vltava - Nemocnice, tak kombinací 19 + 7 a dokonce 14 + 7 mohou jet ve stejných obdobích, jako je napsáno výše 6x a trvá mi to pouze mezi 15 - 18 min (opět dle IDOSU). Linka 15 mi jede ve stejném období pouze 2x a s jízdní dobou 36min. Navíc jim ve stejném časovém období jede linka 14 v počtu 3 spojů s jízdní dobou 21min, dokonce s již výše zmíněnou rychlou alternativou přestoupení ze 14 na 7.
Takže pokud opravdu cestující jezdí z těchto míst linkou 15, místo daleko vhodnějších alternativ, tak budou opravdu celkem omezení, to se na mě nezlob.

...DP může s klidným svědomím prodat 21Tr...
No to snad ne! A čím by jako na ním mohli jezdit? Volný NP trolejbus mají jen jeden a pro provoz na této lince bys potřeboval 3 + 1 zalohový. Takže zas tak klidně bych je raději neprodával.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 14:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá teorie, jistě i pravdivá, ale jak jsem psal výše, praxe je jistě jiná.
Například já marně už 3x riskoval po 13. hodině přestup mezi 3 a 7 a u výstaviště jsem vždycky dokonale vymrzl, takže buď volím jízdu 3 až do města a risknu 2, což při závleku ze Sadů na Nádr zrovna taky dobré není, nebo jednoduše jedu rovnou linkou 15 a nemusím se stresovat, jak zase budu 30 minut mrznout u Výstaviště.
Vím, sice jsem omezený, ale docela spokojený
Myslel jsem samozřejmě, že DP se může zbylých 21Tr zbavit až po dodání dalších vozů 25Tr, myslel jsem, že už jsme se na toto téma bavili a že to bylo jasný
Je určitě jednodušší přísně potrestat toho, kdo na chyby poukázal, než se snažit chyby odstranit nebo se jich vyvarovat.......
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 15:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navrhuju všechny 21Tr prodat, linky 15, 17, 19 a spol. zrušit bez náhrady, případně odklonit jiné linky, tím pádem udělat totální chaos v linkovém vedení a bude to. Potom ale radši už MHD používat nebudu, protože nechci slyšet reakce lidí.
P.S. neberte mě moc vážně.

No polemizuje se tu o různých nízkopodlažních vozech. Já si myslím, že když se 21Tr prodají, vůbec nic se nestane. DP zřejmě nezná pojem nízkopodlažní vozidlo. Příkladem budiž dnešní den, který údajně měl být prvním, kdy jsou vybraná pořadí na linkách 1,2,8,9 a 19 zajišťována nízkopodlažními vozy.
Autobusy chválím, vše dodrženo bez problémů, ale trolejbusy hrůza a děs. Na lince 9 je pořadí dodrženo, 25Tr č.59. Linka 2 je dnes bohužel všechno, jen né garantovaná. Na garantovaném pořadí se dnes v průběhu dne objevily minimálně 3 vozy, Karosa č.273 a 15Tr č.08 a 10, přičemž po obědě byl vůz č.?? nahrazen autobusem, autobus nahradilo č.10, č.10 kolo poté nahradilo č.08 a to cca v 15 hod. bylo nahrazeno opět č.10. Sice zajímavá sestava, ale o nízkopodlažnosti nemůže být řeč...
Korunku tomu dal provoz zbylých 25Tr na lince č.3 (60) a na lince č.14 (č.58), přičmež na těhto linkách minimálně jeden vůz nemá co dělat.
Bravo, povedlo se.

Mmch. na lince č.104 se objevil nový autobus s pokladnou, sólo Karosa č.284.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 18:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to jsem teda čekal, že to dneska bude už OK. Holt opět garance jen cárem papíru. Ono stačilo v pátek: zatímco na negarantovaných 3/7 a 1/16 se zvesela proháněly Citybusy, tak na GARANTOVANÉ 2/10 byla 284.
Zase už se to nedodržuje????!!!!?????
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 738
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 18:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Ohledně 21Tr tedy souhlas. Ohledně 15 se neshodnem.
Jpribil: Já rozhodně prodej 21Tr nenavrhuju - daly by se využít na 14, případně na nočkách. A já jsem pouze pro zrušení 15 s tím, že oblast Palačáku převezme odkloněná 17 až k Nemocnici. Linka 19 je nezrušitelná a jsem velmi, ale velmi zvědav, co budou dělat po dostavbě Č.Vrbného - jestli to bude.
ad garance: Jak jsem říkal dříve, o autobusy bych strach neměl - to se potvrzuje. Ty jezdí poctivě kde mají. Ale trolejbusy? Tam vázla garance vždy, ať již kvůli technice, či laxnímu přístupu. Asi zase nějaké skvrny na slunci, nebo fakt nevím.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 19:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: né, za současné situace máme každý na linku č.15 jiný názor.
No nějaký kompletní změny linkového vedení bych se docela i bál. Ona totiž totální změna linkového vedení v roce 2000 nadělala totiž víc škody, než dvakrát těsně za sebou 100% zdražení jízdného počátkem 90.let
garance: autobusy se poslední dobu vesměs dodržovaly. Až do pátku, kdy si DP vybral nějakou slabou chvilku. Trolejbusy jsou slabší už odpočátku provozu 25Tr. Tam nebyla vidět zatím ani snaha...
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 19:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Přesně tak. Osobně bych žádné zásadní změny možná neprováděl, až na mnou výše jmenované, a to z toho důvodu, že reálně mě nic jiného nenapadá.
Tam nebyla vidět zatím ani snaha... Bohužel je to tak .
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jirka_c
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 08:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 15 toť významný omyl.

Linka v takto klikaté trase, nemá pro město s cca 100 000 obyvateli smysl. Hodí se spíše do maloměsta. Význam této linky je pouze v relaci Palackého Nám. - Rožnov a zpět. Základem pro systém MHD je minimalizace časových ztrát cestujících a to jak s ohledem na rychlost přepravy, tak s přihlednutím k jízdnímu řádu. S výše uvedenými problémy má tedy linka význam doplňkový. Pak se však ptám, proč se snažíme linku 15 doplňovat, když se nám nedostává na významné směry.

Proč je linka obsazena ?

1/ z hlediska jízdních řádů jede-li před jinou linkou (zejména 2)
2/ z relace přes Palackého nám.
3/ z důvodu preference místa k sezení (jiné linky jsou přeplněné oproti 15) Zde prosím aby si právě všichni všimli, kdy jede tato linka přeplněná, právě v době kdy jede před jinou linkou, pak se stává, že linka 15 je navaná k prasknutí a linka č. 2 jedoucí za ní je poloprázdná.
4/ z důvodu poznat město Č. Budějovic ze všech stran :-))

Všechny směry co linka č. 15 zajišťuje jsou obslouženy jinými linkami (Vltava - Šumava 5,8,17), (Šumava - Univerzitní areál - Nemocnice 7), (Výstaviště-Ratolest - Nemocnice 14), v návrhu BT pak známá linka č. 5 Máj - Vltava - Palackého nám. - Nádraží - Nemocnice - Papírenská. A samozřejmně že posílená 14.

Pánové, snažme se o tvůrčí a významnou diskusi, podloženou odbornými a profesionálními základy. Věřím v pochopení a děkuji.
MHD není jen dopravní systém. Je to součást města, ve které má své pevné místo.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 12:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na výluce ČD kromě dalších kloubáků i CITELIS 157. Dle mého názoru pokud ho ČD nepožadovaly a nepřiplatily (o čemž pochybuji), tak dávat na výluku nízkopolažák na úkor MHD je přinejmenším nestandartní. Pro zachování POPPovského a Kelišovského standartu bych tam radši viděl 122 apod. Vůbec co se stalo s populárním trojlístkem 104-120-122 ? Už jsem je skoro dva měsíce neviděl.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20012
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 14:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

By mne hlavně zajímalo, jak si vedl z pohledu JD a jízdních vlastností na tom voraništi...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 15:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Také jsem ani jednoho z trojice 104, 120, 122 neviděl prakticky od doby kdy začali jezdit Citelisy. Vypadá to jakoby se s nimi v provozu už příliš nepočítalo - nic proti tomu . O to rozporuplnější je ale v takovém případě hra s evidenčními čísly na 104...

ad linka 15: Už to tady padlo několikrát - myslím že ideální by byla nová linka která by v severní části vystřídala 17 a od IGY do Rožnova by měla trasu jako současná 15 s konečnou na Nám. bratří Čapků, alternativně u Papíren. A tímto by fakticky nedošlo ke zrušení "oblíbené" linky jak někteří hlásají - došlo by jen ke zrušení kličky přes Šumavu a kolem JČU a k jistě vítanému snížení intervalu.
Dan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 16:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka 15: situaci dobře vykresluje příspěvek od Jirky_C. Rád bych upozornil, že bychom neměli diskutovat linku jako "číslo", ale jako "vazbu oblastí". Proto chápu příspěvky typu linka 15 jezdí vytížená, tak proč ji rušit, protože ve skutečnosti je vytížená díky poptávané vazbě vybraných oblastí (v našem případě v určitých částech trasy). Především je nutné vnímat širší souvislosti a ne jen jedinou linku v omezeném čase. Je mi líto, když někteří zde diskutující "straší" jejím zrušením a vůbec se nezabývají myšlenkou, jak k problému přistoupit sofistikovaněji.

V návrhu skupiny BT, který je zmiňován v předchozích příspěvcích, nikdo nevyžaduje zrušení linky 15, ale zajištění jejích vazeb tak, abychom dosáhli přijatelné nabídky pro širší spektrum cestujících. Modifikovaná trasa Máj - O.Nedbala - Vltava střed - Družba-IGY - Palackého náměstí - Nádraží - Poliklinika Jih - Nemocnice + ukončení (Papírenská? Bratří Čapků? Rožnov?) zachovává velkou většinu současných vazeb linky 15, ale zajišťuje je v kratších časech. Konkrétně přináší výhody:
a) plnohodnotné přímé spojení Palackého náměstí na "obě strany" - tj. k Nádraží, Nemocnici, ale také do sídlišť na levém břehu Vltavy
b) rychlé spojení Vltavy s Nádražím (z Vltavy střed k Nádraží za 13 minut ve špičce a 10 minut o víkendu (!)
c) alternativní spojení Máje s Nádražím ve stejném čase jako linka 3 (viz víkend)
d) vhodná linka pro nízkopodlažní kloubové trolejbusy (Čtyři Dvory, Pražská, Pekárenská a Nádraží k PK Jih a nemocnici)
e) kvalitní celotýdenní interval na úrovni páteřních linek (1,9,...)
f) lepší využití trolejbusové trati v Pekárenské
g) po přesunutí dnešní linky 11 směrem na Sady - nové přímé spojení pro Hodějovice a Mladé...
Domnívám se, že tyto výhody bohatě kompenzují současný stav...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 18:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan & Jirka_c: Přečetl jsem si důkladně vaše příspěvky a musím reagovat.
V první řadě se musím obhájit ohledně rušení linky 15. Nevím jaký byl loňský a současný návrh skupiny BT, ale v paměti se mi stále ozývají hlasy o jejím rušení a převedení frekvence na novou linku 5 a další (14,2..). Se zrušením linky 15 jsem nikdy nesouhlasil a nesouhlasím ani nyní. Nevím proč, ale zejména v loňském roce jsem hlasy o rušení linky 15 slyšel ze všech stran, proto jsem se zejména na tuto linku v reálném provozu zaměřil. A nyní k tomu nejdůležitějšímu.
Razatně nesouhlasím se zavedením nové linky č.5, to řeknu předem. ALE.
V úseku Vltava - Výstaviště je linka č.15 postradatelná, její nahrazení je v režii linek č.14 a 19. Relaci Vltava - Šumava (Univerzita) nepovažuji za důležitou, prakticky není využívána. A když se k tomuto přistoupí, jako nejvhodnější varianta se mi jeví trasa, kterou zmínil Dan, ale s menšími detaily: Máj - V.Talicha - Vltava střed - Družba,IGY - Palackého náměstí - Nádraží - Poliklinika Jih - U Nemocnice - Náměstí br.Čapků. Preferuji (zanedbatelný) závlek přes zastávku U Nemocnice, ukončení v Rožnově považuji za zbytečnost (současná linka č.2 plně dostačuje) a oblast Papírenské bude obsluhovat posílená linka č.14.
Pokud platí tento návrh, nebyl bych v žádném případě proti a podpořil bych ho. Samozřejmě za současného zrušení linky č.17 a posílení linky č.14. Autobusové linky č.7, 8 i 19 by byly zachovány v současné podobě.
Linka by byla provozována kloubovými trolejbusy v intervalu dostatečně pokrývající poptávku zejména v oblasti Vltavy a Palačáku, obdobně jako dnešní linka č.17.
V žádném případě bych tuto linku nenazýval 5, ale 15. Linka 5 již X let patří do Vráta a přečíslování linek by akorát způsobilo chaos a nevoli cestujících.
Po takovéto změně ovšem nastává otázka, co s trolejbusy 21Tr, které jsou na pátěřní linky nepoužitelné. Na noční linky je jejich vypravení také nevhodné, protože nízkopodlažní noční provoz je podle mě zbytečný luxus, zejména při zvážení, jaká vrstva obyvatel noční dopravu nejvíce používá. V tom případě bych navrhoval jejich odprodej, dokud mají větší zbytkovou hodnotu a jejich nahrazení kloubovými trolejbusy (25Tr). Ale to už je jiná kapitola.....
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 19:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě z jiného soudku.
Pokud tuto diskuzi čtou pověření zaměstnanci DP, důrazně musím apelovat na trolejbusový dispečink a zdejší výpravčí.
Pokud to ještě neví, již od neděle je v zastávkových jízdních řádech vyznačen spoj, který je zajišťován částečně bezbariérovým vozidlem!!!! Již druhý den po sobě je garance dodržena jen na lince č.9 a na lince č.2 nikoliv!! Tuto situaci bych chápal, kdyby byly 25Tr neprovozoní, ale jedna byla na lince č.14 a jedna na č.3.
Nevím jestli to někdo dělá ze srandy nebo vznikly neúmyslné omyly, ale prosím o nápravu. Zejména dnes, když jsem byl v zastávce U Trojice svědkem, kdy stará paní se dměma holemi po shlédnutí jízdního řádu pousmála při zjištění, že pojede "nízký" trolejbus. Bohužel úsměv zmizel, když přijela klasická 15Tr.
Osobně MHD přes týden nejezdím, mě osobně to nevadí, ale mysleme na pravidelné cestující prosím... Díky.

Houmr: Je to tak, od dodávky nových Citelisů jsem trojici 104-120-122 v provozu prakticky neviděl. Tyhle vozy to mají "za pár".
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 19:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Houmr: Přesně jak píše Jpribil, tyto vozy to mají za pár. Všechny fyzicky existují v pojízdném stavu a stojí ve vozovně. Osobně čekám, že budou potřeba při velké výluce "Hluboká". Pokud jde o vypravení Citelisu, tak to rozhodně nemusí být luxus. ČD si na některé spoje speciálně objednávají tyto vozy, protože hradí vagóny, které jsou přizpůsobeny přepravě vozíčkářů.
Martin zlivský: O chování strach neměj. Citelisy se chovají velmi dobře a při sněhové kalamitě v lednu jezdily naprosto bez problémů - alespoň co jsem zaznamenal. Taktéž dnešní jízda brzo ráno na sněhu perfektní. V zatáčce to nikdy neustřelí.
Dan a Jirka_c: V podstatě jste potvrdili moje myšlenky. Vycházel jsem právě z návrhu BT - a podle mě by za takové situace šla stávající linka 15 zrušit a s Jpribilem se nyní povětšinou shodujem. Pokud jde o označení odkloněné 17, tak 5 mi nepřijde vhodné (ikdyž snaha o snížení čísel linek trolejbusů je dobrá věc), 15 tedy taky moc ne, protože z její původní trasy by nová linka přebrala jen minimální úsek. Čili osobně bych zůstal u čísla 17.
Jpribil: Dnešní a včerejší výprava je pro ostudu a podle mě to je nehorázná drzost a arogance nejvyššího stupně. Pokud by vozy prostě nebyly, tak v tomto případě nemohu ani pípnout, neboť je není čím nahradit (ani NP autobusem). Ale když člověk vidí vypravení vozu 58 na 3 a 60 na 14, tak ho to celkem i zamrzí, protože JŘ se opět stává kusem papíru.
Pokud jde o provoz 21Tr na nočkách, tak nevidím v tom problém, na 55 jezdily povětšinou taky a vandalismu se v krátkém voze předejde lépe. Prodej mi přijde zbytečný, neboť by se daly na linku 14 použít (myslím, že i po posílení).

A na závěr povzbuzující zpráva. J. řádu odporující spoj linky 4 s odjezdem v 13:52 od nádraží směr Hrdějovice (fyzicky ale na Hosín) končí po předělání JŘ linky 104 opravdu fyzicky v Hrdějovicích. Sláva!!!
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 19:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K lince č.15: sice se mi moc nelíbí zrušení závleku přes sídliště Šumava (ten byl vytvořen již na přelomu 70. a 80.let při vzniku této linky - a né zbůhdarma). No víceméně jsem ochoten přistoupit (i když ze skřípěním zubů) na kompromisní řešení, ale za předpokladu:
1. výrazně bude posílena linka č.14
2. kapacita linky č.17 se převede na novou linku č.15 v té trase, jak je uváděna výše
3. Nutno (konečně smysluplně!!!) začít také obsluhovat oblast přímo před nemocnicí, tudíž 15 zajíždět i tam
4. Provázání intervalu linky č.2 a 15 tak, aby se intervaly v exponovaném a hodně přetíženém úseku Nemocnice - Nádraží půlily
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 19:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: já bych rozhodně zůstal u označení č.15. Číslo 15 k nemocnici tak nějak stále patří a když už ste ji vyštípali ze Šumavy, tak ať alespoň zůstane u nemocnice, nebo ty lidi zblbnem úplně.
Vozy 21Tr Dopravní podnik chce odprodat a vůbec se mu nedivím. Ono by totiž při tom přeskupení linek mohlo vzniknout staré známé: Kam s nimi?
Odjezd 14:04 na lince č.104 byl hodně využívaný, proto byl zřejmě díky "ječení" obce Hosín ze zrušení tajně napasován k nejbližší 4. Od 26. se ten odjezd 14:04 na 104 vrátil tudíž na lince 4 není potřeba
Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vencabocku: Lidi nezblbneš. Na přetrasovanou 13 si zvykli taky, ale to je věcí názoru a je to celkem i detail. Situace okolo 4/104 jsem si vědom, proto můžeme oslavit, že 100% linek (snad) jezdí podle státem stanovených regulí - konečně.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20025
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na přetrasovanou 13 si zvykli taky

A to víš jak? Nedavno jsem jel na Srubec a opět jsem u polikliniky marně hledal čtyřku (a třináctka mi mezitím málem ujela)... A náhodný (o změny se nezajímající) cestující v tom musí mít guláš ještě mnohem větší...


O chování strach neměj. Citelisy se chovají velmi dobře a při sněhové kalamitě v lednu jezdily naprosto bez problémů - alespoň co jsem zaznamenal. Taktéž dnešní jízda brzo ráno na sněhu perfektní. V zatáčce to nikdy neustřelí.

O sníh mi teď nejde. Spíš o průjezd tankodromem mezi Zliví a Municema, plus zda dosáhly na II/105 alespoň rychlosti plíživých MANů, či jely rychleji (na NAD docela podstatná věc).

PS:
S NAD se možná dočkáme menší specialitky, ale nechci předjímat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 20:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: To s linkou 13 byla spíše ironická poznámka. Cestující jsou houževnatí a zvyknou si na ledascos - ono jim ani nic jiného nezbývá.
Náhodné cestující jako příklad dávat nemůžeš, neb to by se pak taky mohli divit, jak je možné, že do Hodějovic nejede dvojka .
Pokud jde o rychlost Citelisů, tak strach bych neměl. Když se rozjedou, tak celkem upalujou - ale jsou to městské busy, ne vozidla pro meziměstskou dopravu.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20033
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 21:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmch - v sobotu bude sraz, jako obvykle nejen železniční. Všichni jste samozřejmě zváni a budete vítáni. Kvůli víkendové (ne)dostupnosti Budějc (a hlavně zpátky) z téměř všech směrů, se bude konat o akci průběžně celodeení, protože v jeden čas se všichni prostě nemáme (bez noclehu) šanci sejít...

Více v těchto skupinách:
../28/603.html"../28/527.html" target="_blank">../28/527.html"../28/37980.html" target="_blank">../28/37980.html
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20037
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 21:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r:
Pravidelné cestující (velkou většinu) vůbec číslo linky nezajímá a když, tak znají své dvě nebo tři linky a to jim stačí. Označení linek využijí spíš ti náhodní (náhodní ale trochu jinak, než jsi asi pochopil - nemyslel jsem babičku, co přijede po letech na návštěvu ).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 21:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, tenhle víkend domů na Jih Čech taky nejedu a setrvávám v Brně :-(
Takže foťte, bude-li co a těším se na ten sepsaný report o průběhu!
Dif-tor heh smusma
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20041
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 21:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Report - když to někdo sepíše... :-)

Jinak jen upřesním místo a čas večerní „sedací” :-) části:
Od 16:00 vzadu v Rožnově, název jsem zapomněl (u zastávky Sokolovská doleva, ale ne na točnu, nýbrž hned na rohu dolů :-)).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 01:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče historie zajížďky linky 15 přes sídl Šumava (sídl. Vítězného února (teď nevím, s jaký ú/Ú se to píše)), tak ta je stará jak metuzalém. Ovšem, Venco, netvrdil bych, že co je staré, to je dobré, tenkrát byl Vítězňák největším sídlištěm a obsluhovaly ho dokonce 4linky! Například také sedmička, která jela z Halkáku po "koskatce" dnes Rošického dolů ke kasárnům a opět zpátky na Oskarku a "ke Gotvaldovi". To museli mít lidé z Haklových Dvorů radost, když si při každé cestě domů prohlédli nové sídliště, muhehehehe..... Takto do esíčka se cestovalo v roce 1980.

co se týče udělení čísla 5 - osobně už jsem před několika roky s Vláďou rozváděl, jak toho docílit, aby páteřní linky měly nízká čísla (nejlépe jednociferná), doplňkové a návazné linky ty vyšší (dvojciferná).
---linky 1, 3, 9, a i 8 jsou bez problémů páteřní
---2, 7, snad i 4 ještě ucházející,
---zbytek jsem navrhoval přečíslovat a uvolnit pro jiné linky typu 14,17

sami uznáte že takovéhle návrhy přečíslování by byly pouze hračičkou v rukou dopravních nadšenců a lidem by neprospěly, to teda ne!
ovšem posuďte jaké z obecné roviny dopravní teorie má významové číslování linek výhody:
---lepší rozlišuje síť MHD
---je daleko lépe zapamatovatelné
---město, které má hierarchizaci čísel MHD, zdá se na první pohled velkým a perspektivním městem, né zpátečnickým zapadákovem
nevýhody ze změn systému jsou zřejmé.
také se podívejte na poslední návrhy a změny
---21 dvacítkovou řadu obsazují neuskutečněné návrhy tangenciálních linek
---41 čtyřicítkovou linky supermarketů
---53,59 padesátkovou noční linky- jako např v Praze
---104 stovkovou IDS
---? 5 ? proč by jednotková řada nemohla být páteřní???????????

zanechme tedy chutí na razatní změny, které by znechutily půlku Budějovic, avšak budeme-li do budoucna při trasování linek dělat nějaké vážnější změny, nenechme bez povšimnutí možnost očíslovat linku podle jejího významu. Pokud by vznikla nová páteřní linka, proč by nemohla mít číslo 5, jestliže:
---číslo 5 není obsazeno dosud žádnou významnou linkou (pětku současnou považuju za natolik nevýznamnou, že nazdar)
---nová linka bude natolik nová, že nové čílso akorát správně upozorní na její novotu :-))))¨

V novém návrhu BT je dokonce i u několika linek z menší řady navrženo posílení. Dá se říct, že do budoucna bude v mezi čísly 1-11 více výzmamnějších linek a méně doplňkových. Takže kdo se mnou souhlasí, může být spokojen.

(Příspěvek editován uživatelem felix březen 01, 2006)
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 15:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dodávám, abyste to nidko nechápali špatně. systém číslování je na celé MHD dost podružný.
Ale pokud tu je - skoro "zadarmo" - možnost jej mírně upravit k lepšímu, nevidím důvod, proč to neudělat.
Nestydím se za to, když jedu citybusem!!! (tato věta určena pro pár jedinců fanatické sekty "Nekritičtí milovníci poláckých dokonalých superbusíků")
Pozor na agregátobusy 24Tr a jim podobné! Brzy začne při jejich provozu ubývat drátů, prvně těch manipulačních, později i jízdních...
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 18:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: Tak podle čeho se pravidelní cestující orientují??? To mi chceš tvrdit, že znají nazpaměť oběhy vozů a orientují se podle ev.č. ???

Jinak již v pondělí jsem si všiml, že trolejbusová síť má již pouze jeden druh LED diod na výhybkových ukazatelích. Žluté šipky u ČBPS a u viaduktu byly nahrazeny červenými, jelikož rozlišení výhybky se asi děje pomocí GPS a závisí na směru vozidla.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 20:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Felix: Víceméně souhlasím, logické čísla linek podle účelu a vzhledu bych uvítal možná nejen já. 1-10 páteřní, 11-20 zbytek, 40 účelové, 50 noční, 100 IDS. V tom vidím logiku.
Ale problémem je bezesporu reakce lidí, kterou bych nechtěl vidět a slyšet.
Takže bych to nechal osudu.

A ještě si dovolím malé rejpnutí. Je sice hezké, že uvádíš páteřní linky 1,3,9, ale mezi páteřní linku patří rozhodně i linka č.2!!! Naopak linka č.8 patří minimálně do druhé skupiny, z druhé bych také vyškrtl linku č.4, ta není ani ucházející. Do druhé skupiny bych zařadil 7,8,11,19 a 17. Vše za současného stavu.

Jo a jinak včera i dnes byla výprava na nových garantovaných spojích na mnou pozorovaných spojích v pořádku, takže musím poděkovat, že to konečně někdo z pověřených vzal na vědomí.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 21:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Linka 2 rozhodně páteřní je. Linka 8 je sporná. Ve špičce se jako páteřní tváří - obsazeností, KB vozy, slušným "intervalem", ale v sedlové době vykazuje charakter linky doplňkové. V pravém slova smyslu však o páteřní linku (díky trasování) nejde, jen se tak navenek tváří.

Garance je snad opravdu v pohodě. Jediné co jsem zaznamenal bylo stažení vozu 158 a jeho náhrada vozem 151. Tomu se ale neubráníme a podle mě je celý tento systém garance "nešťastný" - zvláště u trolejbusů.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20057
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 02:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak podle čeho se pravidelní cestující orientují???

Přijdou a jedou. Pokud je víc linek, nejdou na nějaký přesný čas (platí zejména pro návrat z města, ráno se bude číselm někdo zabývat, až když se nějaké vozidlo v ±pravidelném čase nezjeví), či jich zrovna jede více, pak na číslo kouknou.
Proč si to myslím? Už je to delší dobu, kdy na nejmenovaném nádraží, z kterého jezdí vlaky do mnoha směrů, byly prohozeny soupravy osobáku a rychlíku - ač byly zjevně označeny (navíc složeny ze zcela jiných vozů) a změna nástupiště hlášena (jednalo se o skupinový rozjezd), zhruba 40 „osobákových” lidí odjelo rychlíkem a strašně se v cílové zastávce divilo, že nezastavili (projetí předchozích zastávek zaznamenalo jen pár bystřejších).
(Osobně jsem se toho neúčastnil, mám to od jedné průvodčí (když jsem podobně seděl v „trochu” jiném vlaku, důvod byl mírně jiný :-)), ale nemám důvod tomu nevěřit, stejně jako že bude existovat jistá analogie s MHD.)

Proto si myslím, že pouhé přečíslování linek „pravidelným” hlavu nezamotá, to až menší, či větší překopání trasy (tras), pak už se přečíslovávat může, když to bude mít význam, zmatek v tom budou mít všichni.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vám řeknu jak jezdím MHD já... Protože jí jezdím dost málo, tak to nelze posuzovat jako pravidelného cestujícího. Ale - zjistím si který linky jedou z A do B, pak přijedu vlakem a jdu si stoupnout na zastávku. A pak sleduju: 2 - ta tam nejede, 15 taky ne, ale taky se dá, no ještě chvíli počkám, 1 - jo! A nastupuju. Orientačně si zjistím na IDOSu jestli v ten čas něco jede, ale určitě nečekám přímo na spoj, kterej se mi v IDOSu ukáže. Prostě co jede, tak použiju.
Edite bibite post mortem nulla voluptas
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: No dobře. Tohle mi přijde celkem praštěný. Pak teda ale není důvod osazovat vozy BUSE za několik set tisíc .

Jo a jedna zajímavost z provozu. V ČB máme první "jeskyni", tedy vůz, jehož celá boční a zadní plocha včetně oken je polepena reklamou. Stal se jím vůz ev.č.153, jenž dostal staronovou CVR na Mane. A vůz 155 má nový čelní nárazník v šedé barvě.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20099
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 03:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro jistou část (a jistě ne malou, na některých linkách třeba skoro všichni, ale třeba od Technoplynu Ti na označení vozidla nikdo moc koukat nebude) samozřejmě BUSE a další informační systémy smysl mají. Je jen otázkou častosti změn a nakonec i kvality systému, nakolik je taková orientace využívána.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 03:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když ti někde jedou tři autobusy a každej jinam tak to bez koukání půjde těžko :-)
I když to vlastně až na pár zastávek není případ Budějc...

(Příspěvek editován uživatelem spock březen 03, 2006)
Dif-tor heh smusma
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 18:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pokud nenastane nějaká mimořádnost nebo náhlé změny, tak dnešním dnem byla uzavřena jedna kapitola budějovické MHD. V provozu byl naposledy autobus v klasickém unifikovaném nátěru, Karosa B741 č.122. Vypraven byl na šejdr linky č.7 pořadí 5.
Pokud tomu tak bude a 122 byla dnes v provozu naposledy, tak tedy ČEST JEJÍ PAMÁTCE.....

Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 19:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda jí, můj nejoblíbenější budějický autobus. Nápadně mi připomínal i během výletů do Budějic, domov. Stavem, vzhledem, sedačkama. jen to buse a hlášení zastávek tam bylo jaksi navíc.
Silně nesympatičtí jsou mi: Škoda Electric a Karosa, Vysoké Mýto za neférové jednání při výběrovém řízení na dodávku nových vozidel do Chomutova
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 19:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pokud kolega zmínil vůz 122, je nutno zmínit i vůz č.120, jehož éra se také naplnila.
Dodán byl na jaře 1994, jeho osud se naplnil dodávkou pěti kloubových Citelisů. Za zmínku stojí, že je zrušen defakto podruhé. Po vážné nehodě 19.1.1998 byl už jednou vyřazen, avšak kritický nedostatek kloubových autobusů (výluka "Dlouhý most") mu prodloužil život nakonec o plných osm let......
Vzpomínáme.......

Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit....
ICQ 203-705-590
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 20:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: To věřím. To Buse tam ale není tak dlouho.

Venca: No když se to vezme kolem a kolem, tak 122 měla taky zajímavý život. Pravidelný cedulový provoz až do 27.6.2003, poté dlouhé stání a opětovné zprovoznění nově s Buse panely od 25.1.2005....
Holt nové Citelisy si musí vybrat svou daň.
V blízké době nás také opustí dva trolejbusy. Které, to se necháme překvapit. Ale myslím si, že to překvapení bude.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 20:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jpribil: Pokud vím tak nás opustí jen 1 t-bus. Koupili se 3 Citelisy a pryč šlo č. 07 a 43 takže zbývá jen jeden.

ad č.122: Muselo to přijít ale je to škoda, budu vzpomínat...
Zdenek_masek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 21:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no nevim jak to je ale když sem mluvil se zamestnancem z DP tak mi řek že vůz 122 bude převeden do vozovny T-busů jako záloha no tak uvidíme ale byla by škoda ho viřadit už pro ten nátěr
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 21:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zděna: Necháme se překvapit, ale neustále se mluvilo o dvou trolejbusech. Od jisté doby ale takovýmhle řečem nevěřím a nechávám to na dobu, kdy se to stane. Takže uvidíme.

Zdenek_masek: Nevím kde A-122 skončí, ale vyřazena bude na 90%. Jako záloha na trolejbusy stačí sóla... Stejně jako v předchozím případě, necháme se překvapit.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20125
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 01:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže 120 si odbyla své poslední jízdy u Natí?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace