K-report
 

Nízkopodlažnost Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Nízkopodlažnost « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 23.duben 20062127260  23-4-06  20:06
Archiv do 07.června 2006Fma_052660  07-6-06  17:56
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ALE NO TAK PÁNOVÉ PŘECE SE NEBUDETE ŠTÍPAT.JÁ TĚ CHÁPU CO SI CHTĚL ŘÍCI.JASNĚ,ŽE TO BUDE KLOUBÁK TRUTNOV MÁ VP KB KAROSY.A TED POPTÁVÁ NP.A ASI NEPOCHYBUJU,ŽE TO BUDE IRISBUS.NO A SOR NEVÍM JELIKOŽ DO JEHO SÉRIOVKY JE DALEKO TAK TO MÁ JEDINÝ VÝSTUP....
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 14:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Pavel Škramlík jezdí MHD v Klášterci nad Ohří. Má dvě B732, nějakej "dodávkobus" a asi čtyři nebo pět C a LC700, ty ale spíš na zájezdy. Viz. taky "MHD - malé provozy" (asi už archiv).

(Příspěvek byl editován uživatelem R B.)
Majlen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 10:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Do Trutnova míří Citelis 18m CNG s předpokladem dodání na konci listopadu. Jinak ty další dva NP vozy na které osnado dostalo dotace přijdou taky nějak tak a budou to příměstské Ekobusy InterCity Plus (CN 12 CNG) - stejné jako vloni dodané a od nových JŘ se počítá se zavedením garantovaných NP spojů na vybraných linkách kde to může mít nějaký smysl (Trutnov - Janské Lázně apod.).
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 16:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Majlen no tak nějak jsem předpokládal že to bude citelis a bude to první 18 cng v ČR a možná i v regionu střední evropy.Asi to bude za něj pěknej balík.No už se na něj těším až ho pojedu vyfotit.Ty citybusy nebudou spíš bn?s cn asi moc nízkopodlažní nebudou.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 16:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CN 12 se taky vyrábí, má to třeba TQM Opava nebo Connex Morava.
Koneckonců v SORu vyrobí prakticky jakoukoliv variantu. Český Krumlov má dvoudveřovou B10,5 s klimatizací a kdyby si to někdo objednal tak věřím že by byla a B 12.
Majlen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 17:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Ty EkoBusy jsou dvoudvéřové v příměstské verzi - jakoby SOR CN12 se škatulí na střeše :-) Jezdí tu už od prosince dva exempláře - pokud budeš chtít jejich foto tak klidně zašlu...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 18:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

majlen,r-b jo já už vím.jen jsem si neuvědomil že jsou CN mají přední část nízkou.Trošku mě děsí jejich značení hlavně typů které dělají na zakázku.Také jsem viděl tu z Krumlovska. Já mám jen jednu vyfocenou a ta je ve Dvoře K/N/L.pokud můžeš něco poslat budu rád také něco mám.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Do Trutnova míří Citelis 18m CNG s předpokladem dodání na konci listopadu.
neni to blbost??v Trutnově není plnírna
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 16:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se koukni po okolí ...



Zdroj tuším Ekobusí stránky. (Je to dávno, co sem to stáhnul)

(Příspěvek byl editován uživatelem fma_0526.)
Majlen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 18:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No představa, že nízkopodlažní MHD kloubák jezdí 50km co dva dny do Hradce tankovat je docela zajímavá - už teďka tam mají co vím kapacitní problémy že "nenafoukají" doplna všechny zájemce z řad autobusů a třeba takové manévrování u té malinkaté plničky v Hradci by možná bylo ještě zajímavější nicméně výstavba CNG plničky v Trutnově nebo jeho blízkém okolí je asi vůbec nutným předpokladem pro dodávku jak toho kloubáku, tak i těch dvou Ekobusů - jinak by to šlo asi těžko provozovat. Uvidíme kam nakonec ty škatule s kompresorem a zásobníky složí
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Maxwilien mě to taky nesedí ale....na www.centralniadresa.cz je u osnada poptávka po jednom naftovém a jednom cng.Navíc na ně mají schválenou i státní dotaci.Realizace je ale věc jiná.No rozhodně by to bylo zajímavé jak jede kloubový citelis na lince HK-Trutnov.Rozhodně rarita.
P.S. my jí zatím v Jilemnici nemáme tak k nám jet nemůžete z Trutnova!
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 12:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak od Osnada se dá čekat cokoliv.A že na něj mají schválenou dotaci to se taky dalo očekávat protoze si ani nepamatuji kdy naposled kupovali autobus sami bez pomoci dotací,nebo ruznych mest(trutnov a jiné menší).
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1874
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 16:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

FMA: Máš blbou mapu, není tam Hradec.......
web o MHD #242-617-336
Letní verze VDP
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 18:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maxwilien no ono kupovat busy na MHD bez dotací je dost nepravděpodobné. a CNG už vůbec nikdo nekoupí.Dp to také kupují přes městské peníze.Trutnov na vlastní Dp mít nebude tak používá dopravce v tomto případě Osnado.Jinak je to státní dotace a určitě ještě něco přihodí město.Mám pocit že osnado není u tebe moc v přízni vid?
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 22:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neníjejich služby jsou podlě mě neodpovídající.Stejnetak stav autobusu.Tohle je vsechno jejich vec - ale dostavaji dotace,kterymi si pomuzou i v zajezdovce - jezdi za nizsi ceny...a to je podle me trochu podvod.
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 22:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maxwilien je mi jasné kam míříš.Já nevím jestli to tak je jak říkáš.Je to ovšem váš konkurent (podle mě jen malý)a je pochopitelné, že jste na jednom trhu.Zájezdům by neměli pomáhat neb dotace dostávají na linkové vozy a ty mají být na linkách.Jenže toto by si měl hlídat ten kdo dotace poskytuje nemyslíš?Patrně je to někdo ze státních úředníků.Jinak podle mě se ten stav busů rapidně zlepšuje at už nákupem nových nebo Go starších vozů.Dám ti příklad: viděl si stav busů společnosti KAD??V tom případě má Osnado busy zlaté.
Neber to jako kritiku. Já znám vaše busy jen od pohledu a nemůžu je posuzovat i když se mi líbí váš vozový park. Je to jen diskuse a uvidíme jaké busy přijdou.Jen věř,že pokud by byl ten kloubák cng bude Trutnov na čas rájem pro fotoaparáty.
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to beru ...nepřijde mi že by KAD měl tak strašný busy - do trutnova jezdej vetsinou samí lepší.Za to kdyz jedu do HK na trenink starou sedmickou s osnadem - prijde mi ze na takovyhle lince nemaj karosy rady 700 co delat,já mám teda ten nazor ze by na linkach nemeli bejt vubec:-D ale at aspon jezdej nejaky primestsky a ne TU-HK -tam bych cekal lepsi bus
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nám jezdí většinou tohle,nebo jeste mikrobus MB.Ta 700 od KADu je mnohem zachovalejší nez ty co má osnado.

www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 17:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maxwilien no to máš na Kad štěstí,mají i podstatně horší busy.V Hradci dřív kolovala taková sázka po odjezdu jakého busu zůstane louže oleje.Vždy suveréně vyhrával KAD.Ale musím říct,že se to s prodejem společnosti začíná zlepšovat. jen snad ty mikrobusy také mají na lince co dělat,jak sis všiml mají ještě ruční otvírání dveří a pak také bývají přecpané.Souhlasím s tebou,že by např na Hradec měli jezdit novější vozy .To je záležitost dispečera a tvá kritika je oprávněná.
Bohužel s 700 se na linkách ještě budeme setkávat asi delší dobu.Ono obnovit tu hromadu busů není jen tak.
Nemáš ze stejného místa jako je ta 956 na fotce i tu fialovou 955 a axera??
Jedna otázka jaký je váš současný voz.park?,pokud to není tajemství.........
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 19:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ares1:axera ani 955 od KADu jsem nefotil.Náš park-koukni na www.tad.cz ale jinak 2x S415GT-HD,2x S315GT-HD,2x LC 936 (jedna E a jedna XE) a mikrobus MB
www.tad.cz ---> Setra forever www.setra.de
kdybyste náhodou někdy vyfotili nějakej z autobusů TAD tak mi prosím pošlete fotky na mejl(Mic.halB@seznam.cz)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 21:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hezké
Majlen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 19:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono asi provozovat linkovou dopravu v dopravní obslužnosti není v této době až tak jednoduchá záležitost - pokud mám dobré informace tak takzvaná cena dopravního výkonu je už v královéhradeckém kraji stejná asi čtyři roky a pokud si dobře vzpomínám, tak jen co udělala za tuto dobu nafta tak určitě ekonomice všech dopravců moc neprospívá, takže vlastně jen dostávají to co projezdí (možná někdy i ani to) a o obnově vozového parku může být těžko řeč... Druhá věc jsou investiční dotace na nákupy vozidel, které jezdí v dopravní obslužnosti. Ty jsou si myslím správná věc - podporují obnovu vozového parku a motivují dopravce aby kupovali pro cestující lepší autobusy (nízkopodlažní, v plynovém provedení, s informačním systémem pro nevidomé apod.) - ony to v základu nejsou ani tak závratné sumy - např. pro linkovou dopravu je dotace myslím 600tis. na standardní autobus a počet těchto dotací je pro každého dopravce omezen.

Jinak na autobusy pro MHD Trutnov město přispívat asi logicky musí - kdo by si kupoval sám autobusy, když z provozování MHD nemůže mít žádný podnikatelský zisk z kterého by je zaplatil? Já teda ne...

Občas tady zaznívají opravdu zajímavé názory, které ovšem moc s realitou společného nemají - třeba že se dá z linkové dopravy dotovat zájezdová apod. ...sorry Maxwiliene, jinak ale autobusy máte opravdu pěkné
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 21:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Majlen: Napsal jsi to úplně správně. Ostatním doporučuji dvakrát přečíst a chvíli přemýšlet.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23818
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 22:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží taky jak kde. Leckde ještě dostávají dopravci na provozování spojů v rámci ZDO poměrně dost.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2542
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 20:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to v současné době vypadá s posilováním vozového parku NP vozy? V HK do roku 2008 přijde 24 nových NP vozů, do Pardubic přijdou příští rok 2 Citelisy. Praha letos 10 Citelisů. Ústí nad Labem 6x 25Tr, Chomutov Solarisy a Trollina. České Budějovice dostaly 25Tr (6 kusů?), co dál?
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 13. září 2006 - 08:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_nosek: České Budějovice letos 6xCitelis kl + 5x25Tr, tj. celkem již 11xCitelis + 8x25Tr.
Chomutov pokud vím 2xST12 a 5xSU12.
Více snad doplní místní z jiných měst...
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2545
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardubice letos 3x 24Tr, příští rok stejný počet stejných vozů. Mariánské Lázně 6x 24Tr.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2546
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 13. září 2006 - 19:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimněte si schválně jedné věci- dokud ve městě jezdí NP vozů málo, tak lidé nic nenamítají, i když si občas postěžují, ale vysokopodlažní vůz tolik nehodnotí. Dokud v HK byly NP vozy v menšině, nikdo se nepozastavoval nad tím, když přijelo vysokopodlažní vozidlo. Jinže- čím víc jezdí NP vozů, tím hůř se prosazují v provozu vozy vysokopodlažní. Když po dvou měsících náhodou na jednu linku vyjela Karosa, tak (ač vůz v pěkném a dobrém stavu) cestující prskali (nikoli důchodci, ale zaměstanci průmyslové oblasti), co to přijelo za vysoký vrak. Jak se mluví o vysokopodlažních trolejbusech snad netřeba rozvádět. Cestující začínají brát nízkopodlažní vozy jako standard a to je dobře, protože zrychluje nastupování a má výhody pro maminky s kočárky, lidi o holích, pomalejší seniory, lidi po operaci, se zlomeninami apod.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 14:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2.nízkopodlažní autobus v okrese Svitavy.Sor BN9,5 spol.Zlatovánek.
 
 
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 20:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si takový trochu off-topic, který ale souvisí i s MHD. Dostal se mi do ruky text z dopisu:

DÍKY VÁM VŠEM ZA TRPĚLIVOST A POCHOPENÍ
Ze dne na den jsem se dostala na "druhou stranu". A ten pohled z jiné části světa, no nic moc. Těžká paréza obou dolních končetin znamená, že neuděláte normální krok, neboť vaše nohy už nevědí, jak chodit. Příčina? Prostě vaše tělo řekne dost a bojuje proti něčemu, o čem nemáte ani tušení...
Lékař předepíše léky, rehabilitaci, pomůcky a začne váš denní boj se základními věcmi, jako je obstarat sám své potřeby, dítě, psa a taky fungovat dál s co nejmenšími změnami. Mezitím chytáte francouzské hole, které vám pomáhají stát, chodit, otáčet se, ale také padají vždy, když je na chvilku postavíte.
Slavíte každé malé vítězství. Stihnete autobus, který vás zaveze na rehabilitaci, i když musíte z domova vyrazit o hodinu dříve než ostatní? Vítězíte, musíte se radovat.
Máte odvahu přejít přechod na frekventované křižovatce, i když vás po dvou krocích honí červený panáček rychle na druhou stranu? Slavíte. A jestli se na vás řidič, který trpělivě čeká, než vaše noha překoná pár centimetrů, ještě usměje- máte bonus- svět ještě není tak špatný...
Jestli vyjdete schody v podchodu, které jsou pro vás malou osmitisícovkou a máte sílu říct- tak zítra zas- vyhráli jste.
Jsou to malá vítězství, která vidí jen ten, komu ty zatracené, ale tolik potřebné francouzské hole pomáhají k téměř normálnímu životu. I já už chápu, bohužel i bohudík.
Prosím vás zdravé za nás všechny, co se teprve učíme, jak to všechno urychlit, o trpělivost.
Trpělivost na schodech. Vážně vás nezdržujeme rádi, jen nás to všechno stojí desetkrát víc síly nežli vás. Trpělivost a schopnost usmát se a říct: Jen klid, hezky pomalu, máte čas, vždyť není kam spěchat. Tohle gesto znamená víc, než když mě vezmete do náruče a přenesete.
Přeji vám, aby "pohled z druhé strany" pro vás zůstal pouze tímto článkem a nikdy se nestal skutečností.
Jana Suchopárková, Chomutov
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5010
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostal se mi do ruky dokument s odjezdy NP autobusů provozovaných Connexem Morava. Přiznám se, že jsem takový rozsah nečekal.

Pracovní dny:
Přeprava bezbariérovými autobusy - zajištěna vždy

920030 Přerov - Olomouc - Prostějov, všechny spoje, BN 12

925001 Přerov, Předmostí - aut. st. - Kozlovice, spoje 6, 9, 14, 17, 22, 25, 38, 39, 44, 45, 48, 51, 58, 61, 66, 69, 72, 73, Citybus

910 285 Ostrava - Velká Polom - Hrabyně, všechny spoje, BN 12

850 027 Bruntál - Břidličná - Rýmařov, všechny spoje, BN 12


Přeprava zpravidla zajišťovaná bezbariérovými autobusy:

890724 Olomouc - Prostějov, spoje 1, 9, 13, 16, 18, BN 12

890736 Lutín - Smržice - Prostějov, spoj 10, BN 12

890738 Lutín - Budětsko - Konice, spoj 1, BN 12

890741 Olomouc - Laškov - Konice, spoj 2, BN 12

890700 Olomouc - Dolany - Bělkovice-Lašťany, spoje 1, 3, 4, 6, 8, 11, 15, 16, 19, 20, 21, 22, 26, 27, 29, 34, 35, 39, 53, 65, 67, 68, 70, 150, 156, BN 12

925003 Přerov, Lověšice - aut. st. - Henčlov, všechny spoje, B 10,5

925004 Přerov, záv. ČSAD STS - nám. TGM - ČSAD STS, všechny spoje, Citybus

935233 Šumperk aut. st. - Mototechna - aut. st., spoje 1, 3, 7, 9, 11, 15, 19, 21, 25, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, 51, BN 12

935231 Šumperk, SUMTEX - Temenice, spoje 25, 26, BN 12

930214 Šumperk - Vikýřovice - Hraběšina, spoje 9,10, BN 12

950112 Supíkovice - Jeseník, Lázně, spoje 51, 52, 53, 54, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 69, 70, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, B 10,5 CNG

950113 Jeseník - Lipová Lázně, Jeseník prům. zóna, spoje 27, 28, B 10,5 CNG

950111 Jeseník - Bělá pod Pradědem, spoje 3,4, B 10,5

950112 Supíkovice - Jeseník, Lázně, spoje 67, 68, 71, B 10,5

950113 Jeseník - Lipová Lázně, Jeseník prům. zóna, spoje 2, 5, 8, 17, 29, 30, 33, 40, B 10,5

880610 Nový JIčín - Sedlnice - Ostrava, spoje 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 11, 112, 113, 114, 116, 117, 120, BN 12

856801 Krnov, nemocnice - Červený dvůr, spoje 7, 8, 15, 16, 20, 23, 24, 37, 38, 43, 44, 47, 48, 51, 52, 55, 56, 59, 60, 53, 64, 69, 70, 75, 76, 79, 80, 87, 88, 89, 90, Citybus

856802 Krnov, Petrův důl - Ježník, sanatorium, spoje 23, 26, Citybus

856804 Krnov, nemocnice - Červený dvůr, spoj 19, Citybus

856805 Krnov, Krásné Loučky - Hlubčická, spoje 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 10, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 20, B 10,5

885611 Studénka, Dělnický dům - STS, spoje 1 - 16, B 9,5


Sobota
Přeprava zpravidla zajišťovaná bezbariérovými autobusy:

890700, Olomouc - Bělkovice, Lašťany, spoje 7, 12, 13, 17, 18, 25, 31, 32, 33, 40, 42, 45, 47, 48, 50, 51, 54, 61, 64, 66, BN 12

935233 Šumperk, aut. st. - Mototechna - aut. st., spoje 29, 31, 35, 37, 41, 43, BN 12

935232 Šumperk, SUMTEX - stadion - SUMTEX, spoj 33, BN 12

935231, Šumperk, SUMTEX - Temenice, spoje 13, 14, 23, 24, BN 12

950112 Supíkovice, Jeseník, Lázně, spoje 53, 54, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 73, 74 ,75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, B 10,5 CNG

856801 Krnov, nemocnice - Červený dvůr, spoje 6, 22, 26, 32, 42, 62, 66, 94, Citybus

856802 Krnov, Petrův důl - Ježník, sanatorium, spoje 3, 6, 24, 25, Citybus

885611 Studénka, Dělnický dům - STS, spoje 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, B 9,5


Neděle
Přeprava zpravidla zajišťovaná bezbariérovými autobusy:

890700 Olomouc - Bělkovice, Lašťany, spoje 7, 12, 13, 17, 18, 25, 31, 32, 33, 40, 42, 45, 47, 48, 50, 51, 54, 61, 64, 66, BN 12

935233 Šumperk, aut. st. - Mototechna - aut. st., spoje 1, 3, 7, 9, 11, 15, 19, 21, 25, 29, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, 51, BN 12

935232 Šumperk, SUMTEX - stadion - SUMTEX, spoj 33, BN 12

935231, Šumperk, SUMTEX - Temenice, spoje 25, 26, BN 12

930212 Šumperk - Brníčko, spoje 14, 27, BN 12

950112 Supíkovice, Jeseník, Lázně, spoje 53, 54, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 73, 74 ,75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, B 10,5 CNG

856801 Krnov, nemocnice - Červený dvůr, spoje 6, 22, 26, 32, 42, 62, 66, 94, Citybus

856802 Krnov, Petrův důl - Ježník, sanatorium, spoje 3, 6, 24, 25, Citybus
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2560
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: ty informace jsou super ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5015
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 17:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli platí, tak jo :-) Jak jsem koupil (půjčil si), tak prodávám
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. října 2006 - 21:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Ještě můžeš sehnat oběhy jednotlivých np vozidel a bude to fajn.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5423
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 10:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A až je seženeš, tak se hlásím Případně nabízím nějaké jízdní řády na výměnu. (Třeba jízdní řád trolejbusu z linky Simferopol - Jalta určitě ofocený nemáš.)
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5060
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: Ee, nemám.

Ty oběhy jsou v podstatě vepsány do toho, co jsem napsal výše. Jen ještě doplním, že jedna ze dvou BN 12 jezdící spoje 2, 3, 6, 7, 10 a 11 na 920030 jezdí ještě spoj 6 na 890736, odkud služebně přejíždí do OL na spoj 10/920030.

U linek 890700 a 920030 jde o dva vozy, jinak vždy po jednom
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace