K-report
 

Archiv do 30. dubna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 30. dubna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 19:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tak podle JPP z Berouna, se má na 171 jezdit po deseti minutách..... Kam se nacpou rychlíky už jsem se nedověděl."

Třeba budou jezdit po 173
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 19:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: No je to kratší, to je fakt. A pro focení to bude paráda, protože to budou určitě tahat dvojčata.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 21:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EC mezi Prahou a Plzní...No NE.A proč ne??Protože vlaky kvality EC by měly dosahovat větších traťových rychlostí a tedy nějakých solidních průměrných rychlostí.Myslím,že je na to přesně nějaká definice.Prostě jen lepší vagon či něčí zbožné přání vlak vyšší kvality nedělá.Takže zůstat u R (maximálně s nižším počtem zastavení a zavést tedy Ex).Jinak mezi Prahou a Plzní sem nikdy nejel vlakem,kde by byla obsazenost větší než 50% (nepočítám narvané vozy DB,kam se všichni nacpou,kvůli nezapařené zadnici),Ale jel sem dost spoji,kde nebyl problém mít kupé pro sebe.Jaksi dálnice tuto relaci značně zmařila (i čd a jejich chebská mňamózní B).

Jinak 171 a takt 10 minut... A smím vědět,čím se pojede??že bych se angažoval s bryčkou...:-)
Nepijte euro hnusná piva nadnárodních korporací SABMiller (Gambrinus,Pilsner,Kozel,Radegast),Inbev (pivovary Staropramen),Heineken (Krušovice,Starobrno)
Radši si dejte 100% české pivo z pivovarů,kde to dělají poctivě:Litovel,Svijany,Zubr,Poutník,Dalešice,Chodovar,Bernard(není zcela český).Tyto pivovary pivo nepasterizují a používají stále dvoufázové kvašení.Podporujme kvalitu,ne kvantitu!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1208
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 08:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ze šestitlamů se šlohne po dvou vložákách, ke každýmu se dá žehlička (žehličky jsou...) na které proběhne perspektivní reko na ovládání dveří a už se jezdí . Případně se vytvoří souprava šuk+krabička+šuk.....

Možná by šlo udělat 15 minut z Prahy do Břichovic a možná i Řevnic.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 10:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr Sobota, 19. dubna 2008 - 12:21:53:
Pokud se nepletu, tak R 625 jaxi nejede od Zábřeha (Olomouce), ale od Prahy !!! Tak tu prosím nemystifikujte nějakými údajnými přestupy ve směru Zábřeh - Brno !!! Ty se prostě nepoužívají tak jak si pořád myslíte tak už se s tím smiřte laskavě!
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 11:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ony ty přestupy Zábřeh - Brno by se i používaly, ale když po většinu dne jsou příjezdy od Zábřeha lichá:10, sudá:05, zatímco odjezdy na Brno lichá:11, sudá:00, tak je to obtížně realizovatelné. Kdyby tam přípoj byl, dalo by se ze Zábřeha dojet do Brna za cca hodinu a půl, ze Šumperka pod dvě hodiny ...

K nedávné diskusi o chybějícím zastavujícím nočníku mezi Č.T. a Brnem: zachytil jsem informaci, že ten zkrácený zbytek po Pannonii by měl jezdit přes Třebovou, takže předpokládám zastavování v obvyklých rychlíkových stanicích. Jenom doufám, že někoho napadne, že přijíždět do Brna 12' po celé je pitomost, a nebude se držet taktových časů ...
G.Galilei
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.127.203
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 12:04:10    Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: A vy se smiřte s tím že tyto přestupy se používají. Studentík od Zábřeha, co neumí ani psát, bude říkat vlakové četě vlaku EC kdo s nima jezdí a nejezdí. No super. Co se říká o někom kdo používá více než dva vykřičníky? A hned dvakrát. Nebudu odpovídat

Jak píše Racek. V dobách kdy si ty vlaky takto neujížděli se dalo ze Šumperka do Brna dojet v čase cca 1h45minut. Do dnes takto vydržel snad jen ranní spoj Šumperk 5:38 - Brno 7:41. A jak dlouho se jede přes Olomouc? O téměř 45minut déle. Tudíž plně souhlasím s Batyrem.

Racek: No já obhajuji zastavení toho nočního vlaku v ČT, ale zase aby byl ten pahýl Panonie přesměrován přes ČT a zastavoval jako R a přes KH, HB, Žďár nebylo noční spojení? S tím moc nesouhlasím.
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 12:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K přestupu v Třebové v relaci Zábřeh-Brno můžu říct jen toliko: sám tuhle štreku jezdím a tyhle "přípoje" v tomhle GVD mě vyloženě pijou krev. Což o to, já to zkousnu (a mimochodem, cca v 50% se to "nějak" stihne, zbytek holt se jde na pivko do nádražky), ale znám mnoho lidí, co byli ochotni jet Zábřeh - Brno za 1:45 a právě jedině přes Třebovou. Jak jezdí dnes, když mají na výběr rychlíkem přes Olomouc s cestovní dobou >2:20 nebo s hodinovým hnitím v třebové s cestovní dobou cca 2:35 (!!!), můžete hádat... Ano, správně
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 17:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Je naprosto jedno jestli R625 od Olomouce jede nebo nejede. Pointa byla naprosto v nečem jiném a vy jste ji očividně nepochopil. Dotyčný cestovatel skrátka přestoupí v ČT na jiný vlak a tím jiným vlakem je vlak EC. A tomu se říká ta dojezdní vzdálenost. Rychlíkem z Šumperka, Chocně, Ústí, Letohradu,... na vlak EC/IC do ČT a s ním dále Brno, Olomouc, Ostrava,... Na střední vzdálenosti, jak zde zmínil myslím Happy, je skutečně kategorie R. Ale střední vzdáleností chápu např. Choceň-Letovice nebo Ústí-Blansko.

Michalk, G. Galilei, Racek: Děkuji. Je vidět že rozumní lidé se ještě najdou. On Nádražák takto vyřvává stejně zřejmě jen proto, že v Zábřehu mu staví jen R a pár EC/IC. Lidé to skutečně využívali, když ty přípoje za něco stáli. Bylo to levnější a rychlejší.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 17:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa : Ale SA staví na Rokycanské, kde jste v centru trolejbusem za pár minut, jet až na CAN se nevyplatí. Já jsem dal Zličín-Mrakodrap asi za 59 min.-hodinu + 20 min. metro Karlák - dohoromady 1,5 od baráku k baráku :-) za 60 korun (mám tedy tramvajenku i Plzeňskou kartu), tak nevím :-)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 20:53:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

G.Galilei: Tak to jsou argumenty hodné 8letého dítěte. Pokud nemáte nic k věci tak se radši nevyjadřujte.
Batyr: Zas tak jedno to není, když jste se tady honosil tím, jak někdo přstupuje z R 625 od OLOMOUCE na Brno - což je totální kravina. A nezlobte se na mě, ale já tu přestupovou frekvenci ne a nevidím ať se koukám jak se koukám. Až se dostaví koryto k Olomouci, budou myslím přímé R Jeseník - Brno využívány ještě víc. Jinak já si na nedostatek spojů v Zábřehu nestěžuju - každou hodinu vlak na Prahu - na velikost našeho města naprosto dostačující spojení. To jen "pánové" z Třebové tu brečí, když když jim pod okny projíždí brněnské Ex. Co na tom, že mají spoj 5x za dvě hodiny což? A mě tu budete o něčem poučovat...


(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 23. dubna 2008 - 21:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: Ty přípoje jsou asi těžko proveditelné. Vzhledem k malé propustnosti 010 a velkému přepravním toku a taktové dopravě lze asi jen stěží realizovat přestup na vlak z opačného směru, ikdyž poté pokračuje jiným směrem. Prostě to o pár minut nevychází, ale posunovat kvůli tomu celý grafikon je asi nemožné. Z návaznosti by asi vypadla velká spousta dalších spojů. Ale opravdu nemyslím, že by ta přestupující frekvence byla až tak závratná. Jinak děkuji, že alespoň s NĚKÝM se dá na toto téma ROZUMNĚ diskutovat.
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 00:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řešení přestupu v Třebové existuje, minimálně u jedné hodiny ze dvou: Vykašlat se na rychlík v úseku Třebová - Přerov a to jedno zastavení v Zábřeze nahradit současnými expresy, které ty rychlíky v Zábřeze předjíždějí. Od nich přípoj na Brno je (zcela zbytečně, protože z Olomouce do Brna přes Třebovou fakt nikdo nepojede)... Rychlíky stejně vozí od současného GVD v úseku Oc-Ct vzduch, protože lidi jezdí právě tím expresem. Jo, a ještě k těm Brněnskejm expresům: kdyby stály v Třebové i ty, tak je přípoj od Zábřeha i na ně a dělalo by to Zábřeh-Brno celodenně hodinový skorointerval s jízdní dobou cca 1:35, což je skoro jak autem.
Nádražáku, a že tu přestupovou frekvenci v Třebové nevidíš, se ani nedivím, jaksi není přestupovat z čeho. Jestli to opravdu nebude spíš tím. Přímé rychlíky Jeseník - Brno nebudou dávat jízdní dobu ze Zábřeha pod 2 hodiny minimálně do doby, než se udělá něco s tou šílenou jednokolejkou z Olomouce do Brna. A do té doby je to zabitý, to bych raději preferoval přestup v Třebové a o půl hodiny rychleji.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 10:55:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě stejně nejlepším řešením by v tom případě tedy bylo zprovoznění spojky Třebovice - odb. (teď mi vypadlo jméno - je to ta od Svitav). Ušetřila by se tak další spousta času zbytečným zajížděním do Třebové, odpadla by tak nutnost nějakých návazných spojů, když už tu tak všichni neustále tvrdíte, že ty přestupy jsou tak hojně použávané. Vzniklo by tak rychlé spojení mezi severní a jižní Moravou (částečně i východními Čechami).

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádražák.)
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 11:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vypadá, že Galileo nebude stavět ani v Pardubicích. Nedala by se tam udělat nějaká technologická pauza, třeba výměna HV, aby VČ nepřišly o jediné noční spojení s Jižní Moravou, Rakouskem a Maďarskem?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 11:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: spojka je podle mne blbost, protože na obou těch tratích je vlaků až dost, další přidávat netřeba. Ohýbat některé z nich do nové trasy je taky nesmysl, protože frekvence ze Šumperska na Brno bude vždycky menší, než součet frekvence z Ústeckoorlicka plus přestupy ve Třebové.
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 12:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: Dobře, ale pokud tedy píšete, že frekvence ze zábřežska, šumperska a jesenicka bude menší než z ústeckoorlicka, pak podle mě je zbytečné rozbíjet návaznosti dalších spojů, jen aby vznikla přestupní vazba Zábřeh-Třebová-Brno.
Musíme si tak uvědomit: Buď je ta frekvence lidí opravdu velká - pak js spojka dobrým řešením, nebo frekvence není dostatečná na to, aby zde vznikaly přestupní vazby a rozbil se tím takt na 010 - při současném přepravním toku je totiž téměř nemožné hýbat s časy jednotlivých vlaků kvůli předjíždění, kterého je na 010 a 270 již tak dost.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 13:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: řešení existují, jedno z možných popsal o pár řádků výš Michalk.
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 15:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražák: Buď je ta frekvence lidí opravdu velká - pak js spojka dobrým řešením, nebo frekvence není dostatečná na to, aby zde vznikaly přestupní vazby ...

jenže ono to není dvouhodnotové. Na vlak frekvence Zábřeh - Brno (teda vyjma neděle večer...) skutečně asi nebude, ale na přestupní vazby rozhodně ano! Spojka Třebovice - Zádulka by sice byla fajn, ale za současné finanční a dopravní situace opravdu nehrozí.
A jak bych to řesil já, jsem popsal o příspěvek výše. Jen by se muselo chtít (a ještě by se v podstatě ušetřilo)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4213
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 16:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se spíš než spojkou Zádulka-Třebovice zabýval vážně myšlenkou modernizace a zdvoukolejnění tratě (Brno-)Blažovice-Nezamyslice(-Olomouc/Přerov). To je neoddiskutovatelně potřeba, neb z Brna do Olomouce i do Ostravy to jinudy objet nelze. Pak se uvidí, kudy to je lepší. Ono vlak z Jeseníku stejně musí do Olomouce dojet a z Olomouce do Brna to je bez diskuze.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 16:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Myšlenkou zdvoukolejení Bo-Pv se mám pocit ti "nahoře" zabývají. Je to v plánu tuším do r. 2012, a to jako novostavba do 230 km/h. Až bude tahle stavba realizovaná, tak se uvidí, můj soukromý odhad je Bo-Oc kolem 60 min (pokud se nic neudělá i s tratí via Prostějov), což do Zábřeha bude dávat nějakých 90-95 minut.

Ono vlak z Jeseníku stejně musí do Olomouce dojet a z Olomouce do Brna to je bez diskuze.
Naprostý souhlas, bohužel spojení šumperska s Brnem je tímto vlakem trochu podobné jako např. spojení Pardubice - Prostějov přímými vlaky (93x/86x)via Brno...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 17:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalk: Co se týče toho zastavování Ex v Zábřehu. Kde a jak by proběhlo předjetí pinďou? Odpolední "Košičan" Zábřeh projíždí a v ČT je v 15:00 aby - mohl být předjet pinďou. Takže - pokud by "Košičan" zastavoval v Zábřehu. Zvládl by to i tak do ČT před pinďou? Tak, aby se dalo přestoupit na "Vindobonu"?
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 19:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: stále v Třebové. Kvůli 010 a 011 bude asi nutné zachovat současnou polohu. Vycházím z toho, že bude hotový koridor ze Zábřeha do Olomouce, tudíž dojde k urychlení (tipl bych minimálně 10 minut oproti současnému GVD) a expresy budou schopny to jedno zastavení v Zábřeze "vstřebat" a v podstatě i vyrazit z Olomouce později. Pinďa pojede adekvátně později, aby se do Třebové trefil tak, jak je dnes.

Edit: stejně bude záviset, jak to "namalují" na nábřeží... Třeba to díky tomu urychlení nějak vyjde a nebo to dopadne úplně jinak

(Příspěvek byl editován uživatelem michalk.)
John
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 7-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 21:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Je to tak. Ten Ex kdyby v Zábru stavěl, tak by ani neměl pomalu kde stát, páč by tam už byl Galán. Navíc teď v Zábru, díky výluce, postávají Sp z Jesu atd. Holt je to tam teď dost ucpaný, chvílema.

Z vlastní zkušenosti vím, že je teď hodně frekventované spojení do Brna přes ČT. Právě díky výlukám. Znám taky pár lidí, co radši jedou R Jeseník - Olomouc - Brno, protože jak sami říkají - alespoň ve vlaku sedím, ať se děje, co se děje a nemusím tvrdnout na nádraží, když mi ujede přípoj. Ale celkově se teď dost lidí přeorientovalo na spojení Zábřeh - ČT - Brno. Poznamenávám, že je to odvozeno z vlastní zkušenosti, takže to nemusí být pravidlem.
Ale rozhodně je blbost tvrdit, že nikdo v ČT nepřestupuje od Brna na Zábřeh, potažmo Šumpersko, Jesenicko a naopak.

Jinak se podepisuji pod příspěvek od Hrocha č. 4213.
http://danone39.blogspot.com/ - Nejucelenější dennodenní informace o nasazení hnacích vozidel !
Michalk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 08:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

John: V současné době je to přesně tak, ten Ex už by se do Zábřeha asi hodně těžko vlezl. Právě proto jsem uvažoval, že by onen rychlík, který tam dnes čtvrt hodiny "překáží" (myslím pražák, ne jeseničák) a mimo neděle vozí vyloženě vzduch, prostě vyjížděl do Prahy až z Třebové (Brna). Tím by místo u nástupiště v Zábřeze bylo a spojení Zbh-Pha by bylo zajištěno místo rychlíku expresem.

Ale už bych debatu na tohle téma ukončil, přece jen počkáme, co vymyslí ti na nábřeží...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 17:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalk, John: Díky. Ale stejně by ten Košičan (a další Ex) měly jet za pinďou už od Hranic n. M. a ne se nechat předjíždět po cestě. Pinďa by totiž už kvůli přestupům v Praze na Hungarku (a další EC do Německa) měl přijíždět do Prahy dříve než nyní. Ale jak je správně napsáno - počkáme, co vymyslí ti na nábřeží.
viktor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.78.160
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 22:10:56    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by mi někdo potrvdit nebo vyvrátit informace, že se na 026 změní jízdní řád tak, že pojede střídavě Sp a Os po hodině a na Sp, které pojedou z Broumova nebo Meziměstí do Starkoče/Chocně bude nasazena 814 nebo 814.2? Díky Viktor
Miloš_jonák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2008

Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 01:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví nědko jestli se v brzký budoucnosti nechystá na 200 nějaká regionova ?
Křeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.52.53
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 19:23:13    Odkaz na tento příspěvek  

To neví nikdo... i když bych typoval že později asi jo.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 20:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Miloš_jonák: Ví - nechystá.
PEVA
benpat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.91.54
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 20:33:08    Odkaz na tento příspěvek  

Když se tu začalo tak trochu řešít co bude příští rok, tak se zeptám nevíte někdo jestli se nechystá něco nového okolo Opavy?
Jarabystrc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2008
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 22:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zánovní" vozy z NSR pro Ex BM-Praha, nevíte jsou už v ČR, nějak se o tom přestalo mluviti :-)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4397
Registrován: 8-2003

Odesláno Neděle, 27. dubna 2008 - 12:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsou, počítá se s nima až koncem roku.
Your Disco Needs You!
Luky123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.52.53
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 03:33:17    Odkaz na tento příspěvek  

AD Peva: Mohu se zeptat kde berete tu jistotu?
Drix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 18:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím někdo, jak to vypadá s novým grafikonem pro trat 018 Chocen - Litomyšl?
údajně mají být veliké změny
DriX
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 19:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drix: Prosím víme
Drix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 19:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky... taky jsi mne poradil hodně... Brouzdal jsem všude možně aj po foru, ale nikde jsem odkaz na nějakej (asi) pdf s novym GVD nenarazil... nevíte, zda a kde něco takového je?
DriX
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1994
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 20:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drix: no buď třeba i rád, že ho nevidíš. Já ho také nechtěl, jednak bych se zase určo naštval a jednak to není definitivní verze... ale jinak miluji ty sobce, kteří jím disponují a budou se chlubit, že jej mají, ale mailem nepošlou... co víš, třeba ČD zakázaly dávat odkaz na k - rep no a mailem Ti ho asi nikdo nepošle
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 21:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ti co ho už mají - nevíte jak se budou měnit (krátit) jízdní doby na ramenu Pha-Ova u IC/EC/SC?
Vlakynachod
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 1-2008

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 21:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr: když jste to nakousl, tak to můžete dokončit
www.vlakynachod.cz
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 21:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drix: Nikde nic není. Jsou to interní záležitosti dopravce a kraje. A kor ne v pdf. Jízdní řád začne platit v prosinci a do té doby se návrhy ještě 100* změní. Změny budou. Jaké změny to budou se dozvíte včas.

Vlakynachod: Dokončit to nemohu jelikož a protože... (viz Ris)

Ris: Jací sobci? Ti sobci jen nechtejí přijít o práci. Víme? Příprava jízdního řádu je věcí neveřejnou a tak to i zůstane. Pokud něco chcete napište si na kraj, ale já vám řeknu rovnou co vám odpovědí. Vyjde návrh pro veřejnost v červnu ve verzi pdf a tím to hasne. Potom až konec listopadu nový KJŘ.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1995
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 21:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem nemyslel tak úplně sobci, ale když tu někteří píší, že mají zdroje a disponují tím návrhem, tak to třeba někomu nedočkavému nemusí dát spát . Já sám se o připravovanou verzi moc nezajímám, návrh pro JMK jsem viděl, ale moc jej nestuduji, neboť lze předpokládat, že se tam určitě ještě něco změní.. já si vždy rád studuji až ten platný návrh GVD a řazení, a to až koncem probíhajícího GVD...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4227
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 21:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr:
Příprava jízdního řádu je věcí neveřejnou a tak to i zůstane.
Nic není definitivní a navěky.

Vyjde návrh pro veřejnost v červnu ve verzi pdf
Možná vyjde, jenže některé kraje si ho budou syslit pro sebe.
Doplním svojí zkušenost: Na kraji vám odpovědí, že aktuální verzi v pdf nemají a neaktuální (byť je otázka nakolik) prostě neposkytnou. Tečka.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 22:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jsou to interní záležitosti dopravce a kraje."

Kraj je veřejnoprávní subjekt. Cokoli je placeno z veřejných peněz, má být veřejné. Chystat něco, co má být placeno z veřejných peněz, pod pláštíkem utajení, značně smrdí.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 22:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkdy bývá k dispozici 2. změna JŘ? Abych věděl kdy si zajít na nádraží.
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
Drix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 22:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to napsal špatně... myslel jsem tím změnu aktuálního GVD! Páč u nás na lokálu chtějí nasadit regionovy a bude se muset na přímé 24km dlouhé trati přesedat a tím převorat celej GVD trati... Je to jen z kvalitního doslechu...

(Příspěvek byl editován uživatelem DriX.)
DriX
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 17:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyjde návrh pro veřejnost v červnu ve verzi pdf

Tak to chci vidět, jak bude veřejnosti dobrovolně poskytnut!!!

Doplním svojí zkušenost: Na kraji vám odpovědí, že aktuální verzi v pdf nemají a neaktuální (byť je otázka nakolik) prostě neposkytnou. Tečka.

Bohužel mám se Stč. krajem zkušenost naprosto stejnou.
Pochval se sám, nikdo jinej to za tebe neudělá.
ICQ 311-297-744
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 17:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drix: Pokud bude, tak to bude pouze regionova jedna, s kterou počítá nový GVD.

A kde by se ta Regionova vzala?

Proč by se mělo přesedat? Jakože 814 bude jezdit Chocen-VM a 810ky VM-Litomyšl?
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 17:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Já psal že návrh vyjde. O jeho poskytnutí veřejnosti sem se nezminoval
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4234
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 18:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr:
Vyjde návrh pro veřejnost
U tohoto slovního spojení tak nějak automaticky očekávám, že veřejnost se nerovná pár úředníků na kraji...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 19:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holt některé kraje to na net dají (ty které chápou,že VHD je jejich partnerem a nikoliv nepřítelem) a jiné kraje to pro jistotu ututlají,aby nedej bože měl někdo nějaké výhrady či zlepšováky.Viz Vysočina a jiné anti VHD kraje.Asi s tím nic neuděláme a chápu,že někdo to sem nechce vzhledem ke svému zamestnavateli riskovat své místo.A pokud se vám všem něco v kraji na VHD nelíbí,tak se dotažte koordinátora a pokud budete mít štěstí,tak vám i věcně odpoví :-).Jinak budou volby do krajských samospráv a obecně v tuto dobu mají politici plné huby VHD a její podpory čehož by se mělo využít :-)
Nepijte euro hnusná piva nadnárodních korporací SABMiller (Gambrinus,Pilsner,Kozel,Radegast),Inbev (pivovary Staropramen),Heineken (Krušovice,Starobrno)
Radši si dejte 100% české pivo z pivovarů,kde to dělají poctivě:Litovel,Svijany,Zubr,Poutník,Dalešice,Chodovar,Bernard(není zcela český).Tyto pivovary pivo nepasterizují a používají stále dvoufázové kvašení.Podporujme kvalitu,ne kvantitu!
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 19:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Co chápeš nebo ne je mi naprosto jedno. Návrh pro veřejnost to je, jak dalece se na veřejnost ale dostane je věc druhá. Většina lidí v tom najde dva rozdílné pojmy, Hroch však ne.
("Návrh pro veřejnost" a "Návrh který veřejnost skutečně dostane do rukou"). Chápeš to už?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 21:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:
tak se dotažte koordinátora
Existuje-li.

Batyr:
Já ale nepíšu o skutečném významu, ale o tom, co člověka automaticky napadne. Chápete to?

Mimochodem my si tykáme?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 21:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OFF TOPIC: K tomu tykání. Nevím, jak moderátoři, ale já osobně razím zásadu, že na DF jsou si všichni rovni a mohli by si klidně i tykat. Vím, někteří si zásadně tykají, jiní vykají. Já např. vykám jen tomu, kdo mě o to požádá, či mi začne vykat on sám.
Pochval se sám, nikdo jinej to za tebe neudělá.
ICQ 311-297-744
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 22:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

souhlas ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4237
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 23:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38:
Já si v naprosté většině případů tykám s lidmi, které už jsem fyzicky poznal a "pohlédl jim do tváře".
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 11:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jenze to ja prave ta anonymita ... tim padem naprosto normalni jev (z sociologickeho hlediska), staci se podivat na jíny fora. ono to bude zrejme i tim, ze si stale vetsina lidi, ze pristup k novym technologiim maji pouze ti mladsi, takze kdyz je nekomu 50 a nevi se o tom, automaticky se to zahrnuje do kategorie tykani ... proste bych z toho nedelal zadnou kovbojku!!! sorry za "mimo misu"
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2008
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 12:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

normálně si tykejte a je to....na co sem hrnout vykání:-)
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 15:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těším se od nového j.řádu na hodinový takt Liberec -Praha a dvouhodinový takt Liberec - Hradec - Olomouc - Ostrava. Jo a na spojení Liberec - Jirkov.
Prochor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 15:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale fakt nevím, jestli to bude platit od letoška nebo od roku 2020.