K-report
 

Archiv do 3. července 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 3. července 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 11:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad:Já se prostě nemohu ubránit pocitu že dřívější model vl.čet byl daleko lepší,jak pro komandující,tak pro čety,prostě pro všechny,ale 016 si mlela svoje,tak si to zavedla....Můj názor na VLR je takový,že bych je buď striktně posílal pomáhat dělat revizi na problémových (plných-nebo neprůchozích vl.spojích,příp samozřejmě OKO) anebo zrušil.Aby se vozili někteří celý den po vlaku a hledali mouchy,na to je nepotřebujem.Tuhle práci si může v klidu ohlídat KOPák.Na to nepotřebuju každý týden kontrolovat předpisy.A že některým VLR stoupla funkce do hlavy a jsou trošku dost mimo mísu,to ví snad každý.Jak říkám VLR by měl být na lidi a KOP na čety a VLR.Jinak co na nás chodí to mi je jasný a ani šéfům na RCVD nezávidím.Z jedný strany tlak od nadřízených a pak zase mraky nesmyslů od cestujících a VLR,pak máme také pár věcí oprávněných a pak tlak od komanda,nejsou lidi a tak.
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 12:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pritt: My také máme info o výluce i o tom jak se mají překládat jízdenky již dávno a to i v eposu, tak nevím kde to vázne u vás. A to některé z našich DSVČ tam nezajíždějí ani zdaleka. Ale komandující bych z tohoto asi opravdu neobviňoval, protože se myslím celkem snaží (až na vyjímky). Tlačí na ně z vrchu vedení a ze spodu zaměstnanci a z vlastní zkušenosti vím, že např. když nastane doba dovolených je celkem vše poobsazovat, aby to vycházelo a nejednou se stalo, že na trať vyjel komandující sám

Já osobně bych VLR uplně zrušil. Od čeho jsou vlakvedoucí? V Rakousku, Německu, Švýcarsku, Dánsku, Holandsku,... to funguje. Proč ne u nás? Tam vlakvedoucí doprovázejí vytíženější vlaky složené z klasických souprav a SB-zugy (očíčka) doprovázejí ti samí, ale ve funkci VLR. A ne jak u nás, aby na kasičkách byl jen proto aby si vidělal a na nekasičkách proto aby jízdenky prodával namísto mě a potom mě buzeroval, že neprovádím odbavení cestujících, nestojím u vlaku, nemám otočené směrovky apod. Nejsou ale dopravní úkony přednější před přepravními? Od toho je, jak píše 753006, KOPák. Některým VLR skutečně stoupla funkce moc do hlavy.

753006: Nakonec skončíme stejně všichni i s depama a strojvedoucíma pod KCOD, tak je to myslím asi jedno. Ale souhlas, že dříve když byli vl.čety pod Užst tak to bylo lepší.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 13:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Batyr:jj,já bych je asi zrušil taky,KOPáci by na to stačili.Nehledě o tom že pár VLR ani nejsou původní četytak o tý práci nemaj ani šajn.S kasičkama bych to udělal tak že buď je kasa a podmínky na Sko takový,že může prodávat a kontrolovat fíra (přední dveře a malá frekvence) a kde ne,tak holt Sko zrušit,stejně je to blbina.Dále bych zakázal rg jízdy.Nechápu proč má na soupravě školáka jeden vlakvedoucí lítat a je únik tržby a druhý z jiný dom.st se veze rg za 100%.To bych okamžitě zatrhl.(A to samo že mám jako člen VD rád rg jízdu,ale musím myslet s rozumem).Takže zrušit rg jízdy (reději vlak 2/0) a zrušit VLR.Omezit S ko na minimum lokálek.
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 14:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, já sice nerozumím vaší hantýrce (KOP, VLR, DSVČ, atd.), přesto si dovolím reagovat aspoň na toto

S kasičkama bych to udělal tak že buď je kasa a podmínky na Sko takový,že může prodávat a kontrolovat fíra (přední dveře a malá frekvence) a kde ne,tak holt Sko zrušit,stejně je to blbina.
...
Omezit S ko na minimum lokálek.


a) Zavádět "samoobsluhu" bez AVJ s prodejem fírou (tak jsem to z napsaného pochopil) je podle mě ptákovina (a na svém názoru si budu trvat i v případě, že mi uvedete příklady tratí, kde to tak třeba je). Fíra má při současných AVJ na samoobsluhách maximálně lidem rozměnit (AVJ nežere papírové peníze), poradit s obsluhou automatu a případně napsat skupinovou jízdenku. Aspoň tak to funguje na Blatenkách.
b) Rušit "samoobsluhy" a nabírát průvodčí bude znamenat nemalé zvýšení mzdových nákladů na nové zaměstnance, které se jistě nezaplatí zabráněním úniku tržeb. Budou kraje ochotny toto platit?
d) Kde dělají Němci chybu, že vozí "samooblužně" i Desira?
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 15:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: Mě osobně se rg jízda také líbí, ale na školáku, kde jedou 4 vozy (810+2*010+810) a kolega je tam sám, to není asi to pravé.

pár VLR ani nejsou původní čety
Nebylo svého času, že každý VLR musel rok jezdit jako vlakvedoucí?


Mibl: Vysvětlím.

KCOD - Krajské centrum osobní dopravy
VDOD - Vlakový doprovod osobní dopravy
RCVD - Regionální centrum vlakového doprovodu
DSVČ - Domovské středisko vlakových čet
VLR - Vlakový revizor (tj. takovej ten s tou fialovou visačkou)
KOP - Zaměstnanec specializované kontroly v osobní dopravě a přepravě

Ad a) jenže to je víceméně každá nová S trať.

Ad b) Ti zaměstnanci tam jsou většinou stejně dál, jen jinde (většinou násilně daleko od bydliště), ale mimoto se naberou ještě VLR, takže na jeden spoj sice náklady klesnou, ale na jiný logicky narostou.

Ad c) Němci to sice jezdí, ale podívejte se také na jakých tratích, příp. jaké vlaky. Vytížené vlaky vozí stejně jako Rakušáci klasikou i na lokálkách a tam je vlakvedoucí vždy.

Nemám nic proti kasičce v solo 810 kde průměrně jezdí něco kolem 20-30 cestujících, ale pokud kasička tahá vlek, nebo jezdí dokonce ve trojici až čtveřici a fíra na každé mezizastávce prodává 15-30 jízdenek, kde do přívěsného vozu nevidí apod., není něco v pořádku, tj. i případ Regionovy. Porovnejte tyto vozidla s Desirem, kde dohlédnete ze stanoviště až na druhý konec. A zkuste se mj. někdy podívat kolik cestujících tím Desirem v Rakousku nebo Německu jede. Mnohdy vám bude stačit jedna ruka.

Ovšem zde nejde ani tak o zachování nebo nezachování kasiček, ale o to proč se na tom živí desítky revizorů, kteří se musejí tak jako tak zaplatit, když to můžou dělat stejně dobře, né-li lépe, vlakvedoucí z jiných tratí.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2332
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 15:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:...již dávno a to i v eposu...
Já pořád čekám, kdy mi něco přijde.

Jen abych se pak nedivil.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 16:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Batyr:Přesně tak,dovolím si opět ještě klasické povídání.nechtějte někdo srovnávat mentalitu německého národa (popř švýcarů) a čechů.Zatímco v DB si koupí 80% jízdenku a 20% jede na černo,tak v ČR je poměr obrácený.Kdo nevěří ať se zeptá VLR.A jak zde píšeš,vhodnýma obratama se i tyhle tratě dají zařídit.Kdyby se solidně poskládaly oběhy čet a ne kolikrát systém chaos rg,tak by zbylo i na ty Ska a VLR by mohly zmizet.Mohu doložit VLR,který nikdy nedělal u jízdy....
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2132
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 16:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a jak se na ten epos dostanu kluci z domova? K čemu nám to je (epos) když nemáme na raportce u nás počítač
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
Předchůdce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 16:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na 231 budou jezdit samé ešusy od Prosince
myslím,že to schválili akorát to nevím přesně
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 18:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předchůdce: Mělo by to tak býti. Ovšem turnusové a skutečné nasazení jsou věci odlišné a mnohdy neslučitelné.

753006: Je to přesně tak. Co vím od známého (vlakvedoucího) z Rakouska, tak jet na černo pro obyvatele Rakouska je pod jejích úroveň.

No ono nejen rg jízdy, ale i ta krásná přerušení. Přijedu do jedné nejmenované stanice a mám tam 5 hodinek přerušení, ačkoliv na návazné kasičkové štrece mezitím projedou 4 páry vlaků, kde bych si mohl hrát na revizora.
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 19:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jqcp:Myslím že loajální jsem až až,nevím co z toho všeho děláte,pouze jsem naštvaný že důležitá depeše která se mě týká u nás není ani dnes a za to ručím,sehnal jsem si jí u naší školařky která se mnou dnes jela rychlíkem.Nikoho neobviňuji ale je to prostě bordel.Kdyby mě tu jeden z vás neupozornil že ta jízdenka s nulovou hodnotou bude i v POPu tak to nevím a neodbavil bych dnes cestjícího správně první co bude,bude následovat stížnost a snížení VO!!!A nikoho to nezajímá...A EPOS nevím na co mám když ani za 3 měsíce od zavedení mi nepřišel jediný mail!Tak asi chyba někde bude že?
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 19:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr: no, pod jejich úroveň ani ne, spíš by se při pokutě nedoplatili...
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 20:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pritt: Tak pokud mejly nechodí, tak potom bude někde zádrhel. Já jich tam mám týdně tak 5. Zrovna včul přišli stanice s časovým omezením výdeje jízdenek od 1.7.
Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 20:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

glex:no vidíš,aspoň máš info ihned...my opět nic,teď jsem to kontroloval....
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1601
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 21:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr:

ad a) Asi mám na samoobsluhy zkreslený pohled, neb u nás na jihu Čech jsou všude na samoobsluhách v 810 dosazené AVJ a ve vlecích označovače jízdenek.

ad b) To se mi nezdá. Počet zaměstnanců po zavedení samoobsluh na 203 a 191 před cca 10 lety výrazně opadl. Tipuju, že na cca třetinu ne-li dokonce čtvrtinu, neb z původních průvodčích zbyli v pozici "revizora" jen tři. Podobně ušetřilo průvodčí zavedení samoobsluhy na jižní 200. Tam to odhaduju na úsporu 4-6 zaměstnanců, což je nějakých 1 - 1,5 MKč (a to je jen hrubý odhad nákladů na zaměstnance) ušetřených ročně z krajského rozpočtu.

ad c) Regensburg - Schwandorf, plné Desiro, málem jsme stáli. Ale byla to jen jedna náhodná cesta, tak o třeba po většinu roku může vypadat jinak, ale nezdá se mi to.

Nemluvě o tom, že u nás na jihu jsou "revizoři" využíváni např. i na sčítání cestujících v systémech IDS (na Táborsku a kolem ČB), když bylo třeba, tak dělali pro KCOD ve vybraných vlacích průzkum frekvence a sčítali přestupující a toto sloužilo jako jeden z podkladů pro rozhodnutí, zda přípojovat nebo ne (resp. přípoj na kterém konci ramene preferovat).

Toto celé je v mém případě z pohledu "civilisty" a v jiných krajích to samozřejmě může být jinak, ale spoje s kasičkou obecně ano (neb tam kde pobere frekvenci jeden bus, jsou mzdové náklady na průvodčího značným handicapem železnice) s tím, že počet revizorů by měl být přiměřený "mentalitě" národa. U nás na jihu, ale lidi platí, zažít při revizi neplaticícho pasažéra je celkem vzácnost.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 22:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Jak jsi poznamenal. Hodnotíš pouze tvůj kraj. Jak to chodí jinde netušíš.

Ke sčítání:
Mám ti říct co vydali za rozkaz u nás?

"Od 11. do 21.7. bude provedeno sčítání frekvence cestujících, VLR budou přesnosti sčítání kontrolovat a případné nedostatky budou řešeny snížením výkonových odměn vlakové četě provádějící sčítání"

Ale ať mi prosím nějaký VLR vysvětlí jak mám přesně sečíst 600, 700 cestujících v rychlíku.
Glex
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 22:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám problém sčítání vyřešen: Od 11. do 21. července si beru dovolenou
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 22:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad batyr:Díky,aspoň vím že nevezmu žádný vložák od 11. do 21. a jednou mi šáhnou na premie za sčítání a do konce gvd nezvednu prdel ze židle doma a na vložák ať zapomenou.Ať si jezdí VLR.

(Příspěvek byl editován uživatelem 753006.)
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 22:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, promluvili vlakvedoucí, ti chudáci, co za málo peněz tak mooooc dřou...
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 22:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr a Glex: ty trpíš rozdvojením osobnosti?:-)
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 23:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S. odkdy jezdí rychlíky 600 nebo 700 lidí? To snad jedině v exponované dny vlaky IC nebo EC, ale těmi ty nejezdíš:-) Ty si tu svou stovku dvě sečteš v pohodě.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4479
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 23:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ke sčítání:
Z osobních zkušeností mohu říct, že cokoliv, co má více než 1 vůz už bývá problematické, což teprve 6-vozový rychlík.

ke kasičkám:
Dnes na 203 nebyl problém, ale nedávno jsem jel ze Sedlčan a tam tedy automat na 99% nebyl. Na Prachovicích, či 017 si to už nějak nevybavuju - "neukládal jsem to do paměti" .
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 09:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr:
Jak jsi poznamenal. Hodnotíš pouze tvůj kraj. Jak to chodí jinde netušíš.

Zatímco ty píšeš tak obecně, aby se nedalo zjistit odkud jsi. Nemluvě o tom, že to celé příliš nepatří sem do tohoto tématu.

Ke sčítání:
Mám ti říct co vydali za rozkaz u nás?


Dokážu si to představit.

Ale to sčítání v "mém" případě obnášelo to, že jsme s tvůrcem JŘ z KCOD řešili, zda přípojovat tak nebo tak a ani jeden jsme neměli k dispozici plnohodnotná data, podle kterých by se dalo rozhodnout (=oba poměrně shodné názory plavaly na vodě), tak byli na sledování přestupu nasazeni revizoři (přestup z 810 do rychlíku se dá celkem dobře sesčítat) a dostali jsme se k potřebným údajům. Pokud jiná KCOD takto využívat revizory neumí, tak by se nad sebou měla zamyslet.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 10:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: VLR jen tak do funkcí vlakvedoucích nedostaneme. Důvodem je příplatek za nástup před 5:00 a příplatek za noc, který KCOD , jejich zaměstnavatel, nechce platit a zřejmě ani vzájemkovat VDOD. Už jsme to zkoušeli před dvěma měsíci domluvit výpomoc přes prázdniny a dovolené.
Malý hektor: Tak jako všude jsou lidé, kteří pracují, jsou slušní a pak jsou jen tací, co jen slintají a pobuřují.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
...Profil se právě rekonstruuje.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 12:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jqcp: já naštěstí pracuji a jsem slušný:-)
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 12:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VLR budou přesnosti sčítání kontrolovat
...jak mám přesně sečíst 600, 700 cestujících v rychlíku


Domnívám se, že přesností se myslí, aby si sčítající nevymýšleli (bohužel, občas se vyskytují případy typu "jedou dva lidi, tak tam Franto napiš deset, ať nám to nezruší"), u stovek lidí pochopitelně není absolutní přesnost možná.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4484
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 14:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké to včerejší sčítání: ()
Os 27722 Zadní Třebaň (7:06) - Lochovice (7:56); úterý 1.7.08; sólo 810
Zadní Třebaň - nástup 16
Běleč - průjezd
Liteň - výstup 5/ nástup 3+kolo ... pokračuje 14+kolo
Skuhrov p.Brdy - 1/0 ... 13+kolo
Nesvačily - průjezd
Všeradice - 0/1 ... 14+kolo
Vižina - 1/0 ... 13+kolo
Osov - 2/3 ... 14+kolo
Hostomice p.Brdy - 7+kolo/0 ... 7
Radouš - 4/0 ... 3
Neumětely - 1/0 ... 2
Lochovice - výstup 2 (přestup směr Zdice 0)

Os 17906 Březnice (11:52) - Strakonice (13:04); úterý 1.7.08; sólo 810
Březnice - nástup 15+kočárek
Hudčice - průjezd
Slavětín u Březnice - průjezd
Bělčice - 0/23 ... 38+kočárek (v protijedoucím Os cca 15 ks)
Závišín - 1/2 ... 39+kočárek
Bezdědovice - 0/1 ... 40+kočárek
Blatná - 34+kočárek/8 ... 14
Mačkov - průjezd
Sedlice - 0/0
Sedlice město - 0/2 ... 16
Rojice - průjezd
Velká Turná - 0/2 ... 18
Radomyšl - 1/2 ... 19
Radomyšl zast. - průjezd
Domanice - průjezd
Řepice - průjezd
Strakonice - výstup 19

Os 18108 Strakonice (13:21) - Volary (15:52); úterý 1.7.08; 810+BDtax (do Vimperka +810)
Strakonice - nástup 40
Radošovice - 1/0 ... 39
Přední Zborovice - 2/0 ... 37
Strunkovice n.V. - 1/2 ... 38
Hoštice u Volyně - 0/0 ... 38
Volyně - 10/6 ... 34
Nišovice - 0/0 ... 34
Malenice n.V. - 10/0 ... 24
Lčovice - 1/0 ... 23
Čkyně - 5/1 ... 19 (v protijedoucím Os cca 10 ks)
Bohumilice v Č. zast. - 0/2 ... 21
Bohumilice v Č. - 0/0 ... 21
Vimperk - 12/13+2 kola ... 22+2 kola
Vimperk zast. - 0/0 ... 22+2 kola
Lipka - 3/0 ... 19+2 kola
Kubova Huť - 10+2 kola/2 ... 11
Horní Vltavice - 0/0 ... 11
Zátoň zast. - 2/0 ... 9
Zátoň - 0/0 ... 9
Lenora - 0/4 ... 13
Lenora zast. - 1/0 ... 12
Soumarský Most - 0/3 ... 15
Volary - výstup 15
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 15:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A po opožděném obědě to ještě dokončím:
Os 18011 Volary (15:56) - Číčenice (17:24); úterý 1.7.08; sólo 810
Volary - nástup 9
Spálenec - 0/2 ... 11
Zbytiny - 0/0 ... 11
Skříněřov - průjezd
Ovesné u Pr. - průjezd
Chroboly - 3/3 ... 11
Rohatec - 0/1 ... 12
Prachatice lázně - 2/0 ... 10
Prachatice - 8/17+kočárek ... 19+kočárek
Husinec - 2/0 ... 17+kočárek
Strunkovice n.B. - 7/3 ... 13+kočárek
Blanice - průjezd
Bavorov - 7+kočárek/0 ... 6
Svinětice - průjezd
Pražák - 2/0 ... 4
Vodňany - 0/4 ... 8
Číčenice - výstup 8

Otavu sem snad raději ani dávat nebudu, ale doufám, že o víkendech je to výrazně lepší.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Davas1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 6-2008
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 16:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevite jak to vypáda s novým GVD na trati (280) na přiští GVD předem děkuju
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2334
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 18:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Jen bych doplnil, že 27722 je mimo prázdniny školním vlakem, takže ta obsazenost po Liteň bývá o dost lepší.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 20:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:
Samozřejmě, každý čtenář (i autor ) si musí uvědomit, co je to za den a že je to jen jedna ukázka, tj. s odpovídající (malou) vypovídací hodnotou.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Romcajet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 20:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mam otazník,
kolik bere vlak vedoucí?
Janek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.158.178
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 20:55:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ti na IC a EC pod dvacet nejdou.
Romcajet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 20:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdroj údajů Hrubá mzda Počet údajů
Respondenti zapojení v průzkumu (Kč) 25 500 95
Plat očekávaný uchazeči* (Kč) 16 500 - 26 900 631
*Platy nabízené zaměstnavateli a platy očekávané uchazeči nezahrnují 13. plat a ostatní finanční odměny vyplácené během roku.
Tohle jsem našel na interntetu, tak mě to zajímalo. A to jako vážně že mají víc jak dvacet?
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 21:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romcejt: proč se ptáš na jejich mzdu? No, slyšel jsem podobnou sumu, zdá se ti to moc?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4487
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 21:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu řeší vlakvedoucí - včera mě zarazil přístup v R Otava, kde dotyčný s kolegyní řešil, že jeho vlak pravdelně končí na Smíchově, takže žádné jízdenky na metro s nulovou hodnotou vydávat nebude!
Přestupující (třeba dál za Prahu) mají smůlu.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Romcajet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 21:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý hektor: no já ani nevím, předpokládám, že je to hrubá mzda, že? Teď jde o to, co znamená "nejdou pod dvacet". Ale asi je to slušný.
Předem se omlouvám, že jsem se ptal v diskuzi o novém GVD, ale prostě jak si čtu výše uvedené příspěvky o vlakových četách a jejich nadřízených, tak jsme chtěl vědět, za kolik se nechají buzerovat.
moje výplatní páska
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.197.47
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 21:43:29    Odkaz na tento příspěvek  

Romcajet: Já si nestěžuju. Základ pro neECčkáře je bez mála tuším 17 + nějaké příplatky. Záleží také na hodinách a přesčasech. Řeknu to asi takhle, od začátku roku jsem pod 21 čistého nešel, maximum bylo skoro 25 čistého. Daně ovšem 11, ale najednu stranu si zase říkám, že aspoň něco se zase z toho nacpe zpět do dráhy.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2337
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 21:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Jízdenky nulové hodnoty se vydávají pouze těm, kteří nemají "papírovou" jízdenku překlenující úsek Praha Smíchov - Praha hl.n./Mas.n. popř. Vysočany, kterou by se mohli prokázat při kontrole revizory DPP.
Ono je také otázkou, jestli se náhodou cestující nenaučili zbytečně kupovat jízdenky jen na Smíchov, přičemž zbytek své cesty si pak dotují ze svého. Když jsem ráno tak koukal na skladbu jízdenek, tak jsem takového dojmu nabyl. Další možností je ovšem také to, že jim to vydají pokladní s tím, že "dál je výluka".
Nicméně zmíněný přístup čety nebyl šťastným.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Romcajet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 21:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...že pozdravuji tvoji výplatní pásku
Ale samozřejmě jestli nekecáš, tak je to docela slušný.
Teď mě napadá, jaký jsou požadavky na to se stát vlakvedoucím?
Romcajet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 21:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ještě mě tak napadá, kolik berou V.I.P. vlakvedoucí na vlacích SC? Teda stewardi
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 22:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad romcajet: to vypada, ze drahy budou mit noveho vlakvedouciho :-))
Romcajet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 22:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


jestli jsou ty částky reálný, tak bych to bral. Možná i to ECčko, teda pokud by stačila angličtina na komunikativní úrovni a francouzština.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 22:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže bez jazyků, pernamentního furt v prdeli a dalších argumentů ta práce vlakvedoucího na EC dělat nejde. A to by si jinde i zinkasovali víc. Takže je to spíš fakt jen průměr. Ono je občas lepší mít 18 a vědět, že mi v 17-18 padla a v klidu se vyspím, než žít život spím na noclehárně, rodinu vidím občas, sex mám když si správně naplánuju služby a ne když se mi chce atd.. Myslím že to celkově není med. P.S. řídím středně velkou obchodní firmu
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 22:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Romcajet:jen pojď,každého je třeba,zejména v Pha.maj velký podstav prý.Aby jsi měl ale dvacet,musíš udělat nějaký vlóžo.Záleží jakej máš turnus,u některých jdou vlóža dělat dobře (třeba můj 3 dny v práci 3 dny doma) ale jsou i turnusy kde jsi rád že jsi aspoň někdy doma.
753 006-6 je minulost,radujme se v PP Rumburk nad "skvělým" Honzíkem,Helenkou a Davidem
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2338
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 22:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: No a nejlepší je, když se člověk při zpoždění dozví, že "co ještě chcete, pořád byste jen stávkovali...". Teda nic proti fýrům (jejich práci obdivuju), ale kdo to pak odnese? Hlavně tu kvůli tomu prosím nerozvádějte politickou debatu. Byla to jen taková připomínka, nicméně za těch pár dní už jsem to slyšel hodněkrát a to i v případech, kdy by to člověk fakt nečekal.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Romcajet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 22:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain: Ale mě by to asi bavilo Protože jsem student a teď přes léto jsem na brigádě a dělám po-so 10-11 hodin a mám cca 20tisíc, ale prostě je to nuda, když vím, že vždycky ta směna končí v 18 hodin. A co myslíš znalost jazyků? Anglicky se domluvím dobře, francouzsky s pomocí rukou, nohou taky. Ale spíš mě zajímala ta němčina. Přece jenom Německo, Rakousko vedle nás. Asi bude potřeba, že?
753006: Nevíš, kdy se koná příští výběrový řízení na pozici vlakvedoucí?
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 22:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakein: průvodčí souloží furt:-)
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 23:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romcajet: stav se na pražském hlavním nádraží na komandě vlakových čet, určitě tě tam odkáží dále. Vchod okolo Fantovy kavárny a dozadu jako k vládnímu salonku. Nabírá se průběžně.
Druhá možnost je stavit se na personálním odd. na Křižíkově 2.
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
...Profil se právě rekonstruuje.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 43492
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 00:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další možností je ovšem také to, že jim to vydají pokladní s tím, že "dál je výluka".

Pokladní tam musí(?) zadat číslo In-karty, takže lidi s klasickou jízdenkou pouze na Smíchov by měli mít nejspíš smůlu.
Ale Hrochovi šlo velmi pravděpodobně právě o případ, kdy je cestující třeba s režijkou nebo jinou síťovou aplikací.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4488
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 00:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:
Přesně tak.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2340
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 09:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Opravdu se tam musí naťukat číslo inkarty. Včera jsem ťukal na jednom vlaku 3x. Ostatním jsem to nabízel, ale asi mají tramvajenky.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 43504
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 10:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zobrazí POPka nebo UNIPOK při takovém výdeji, co daná In-karta nese? Tedy zda se nejedná např. jen o In-Zákazník a cestující tedy na tuto náhradní jízdenku nárok nemá?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pritt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 10:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin zlivský:Na tuto jízdenku má nárok:železniční průkazka,In-senior,In-Gold...Jinak je platná pouze platná jízdenka ČD...Doufám že jsem to napsal správně..aby si tu na mě zase někdo nesmlsl...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 43506
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 11:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mělo souhlasit, mě jen zajímá, zda to POP (a především UNIPOK) sám po zadání čísla pozná a takovému neoprávněnému výdeji zamezí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 11:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Pokud by POP či Unipok nerozpoznal, co je na Inkartě nahrané, pak by každý držitel karty mohl tvrdit, že tam má In-Gold. Pokud tuto možnost někdo potvrdí, v životě si k Inkartě nekoupím zákaznickou jízdenku...a při kontrole budu tvrdit, že je to In-Gold. Trochu fantaskní představa, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 11:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: No jasně že POPka zobrazuje příslušnou aplikaci, k čemu by se pak ta kontrola dělala?
S UNIPOKem nedělám, ale předpokládám, že to bude to samé.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 11:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vcelku vzato, dovedu si při současných pražských výlukách a náhradní MHD představit jediný způsob "zneužití" železniční jízdenky - totiž že si koupím železniční jízdenku Smíchov-Hlavas a místo vlaku pojedu metrem za tarif ČD. Ale od toho tam snad ta náhrada je....
Kolotomik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 12:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jj, i na UN to lze samozřejmě dohledat... záložka In-karta - položka Informace o In-kartě - a buď vyťukat číslo nebo přiložit ke čtečce...
bohužel řada cestujících vůbec netuší jakou aplikaci má na In-k zakoupenou... takže správný pokladník před prodejem jízdenky si to zjistí a cestujícímu to prozradí...
v UN se to objevuje následovně:
In-Z 1/1 (nad 15 let) platí od.... do....
Rail+ platí od.... do....
Ich verstehe Bahnhof....
Kdo má informace, má moc....
Doprava je prostředkem k dosažení cíle...
Kdyby rychlíků na 221 nebylo, jak krásně a pohodově by se tu žilo...
Pokladník si musí umět s cestujícím pohrát...
Ponožky do sándalů PATŘÍ!!!
Předchůdce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 03. července 2008 - 13:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak fungují in karty platí třeba i v ešusu 1 třídě
chtěl bych si zakoupit studentskou a potřebuji trošku poradit

Díkys