K-report
 

Archiv do 7. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 7. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 22:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_p: Jak už napsal Orky, návrh na webu Olomouckého kraje je novější, než ten na webu Kordisu, proto ho považuji za relevantnější. Je mi jasné, že oproti tomuto návrhu se může lecos změnit. Zvlášť letos, kdy se na 330 dělají tak výrazné změny.

A ještě jedna věc, která mě zaráží už od prvního návrhu a zde zůstala. Hodinový takt Os Hodonín – Břeclav mimo špičku. I kdyby tam jezdila sólo 809 se samoobsluhou, pořád by to byla moc velá ztráta peněz, když se podívám na obsazenost současných Os v dvouhodinových taktech. Ale ono to asi jinak nejde, když není Kordis schopný navázat Os od/do Přerova na Os od/do Veselí. Je to ale přesto zbytečná ztráta peněz. Zvlášť když čtvrt hodiny po tšch Os jede R do Brna. Fakt nechápu, proč kraj takhle plýtvá penězi, místo aby je dal na něco rozumnějšího.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 784
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 22:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K trati 120:
Budu psát za sebe, to je nejlepší. Asi se budu v něčem opakovat. Konkrétně:
1) R 1287 (odj. Kladno 8:15) projíždí žst. Praha - Bubny. Tam hodně lidí vystupovalo. Do Holešovic nebo na metro C budou jezdit jak?
2) zrušen Os s odjezdem 8:06. Značná frekvence z nácestných zastávek, která se 2 roky učila tím vlakem jezdit, má smůlu. No co, i automobilky potřebují vydělávat.
3) Vlaky s odj. z Prahy 15:17, 16:17 apod.? V Praze není zvykem končit v zaměstnání ve 14:45 ba ani v 15:45.
4) Hodně vlaků dopoledne = nesmysl. Už jsem to psal, Kladno má vůči Praze jiné postavení než menší obce (nepotřebuje její obchody, lékaře a většinou ani úřady), frekvence se nevezme jen tak z ničeho.
5) Vynechání R 1298 (odj. Praha 21:02) o sobotách je obrovským zklamáním, myslel jsem, že alespoň výlety budou lepší. Vlak v 20:49 zrušen, takže si hodinku počkáme.
6) Os 9840 (odj. Praha 23:30) staví do půlnoci naposledy v Praze-Ruzyni. Tohle určitě není náhoda, dosud se na ČDnet dalo dojet alespoň do Kladna.
Shrnuto: velké rozčarování, dojíždění se stává složitějším a výrazně delším (10 minut denně = za měsíc 3 hodiny navíc ve vlaku), proti autobusům dráha ztrácí další body. Desira taky nejspíš nebudou, měla by vyjet za 3 měsíce, takže bychom už o nich měli slyšet, ne?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4698
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. září 2008 - 22:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že na MD setrvají ohledně EN na svých pozicích.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 00:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ano, ale aby to nedopadlo tak, že se budou s kraji dohadovat do listopadu a nakonec žádné přípojné Os nevyjedou a města o spojení přijdou. V případě Valašska by to byla škoda. Tyhle noční cancoury od rychlíků by měly smysl na více tratích, napadá mě třeba přípoj od Amica: Hulín – Kroměříž (to by ovšem musel v Hulíně zastavovat, lze též Přerov - Kroměříž), Otrokovice - Zlín, Staráč - Uh. Brod. Hodně lidí taky vždycky vystupovalo z Pannonky ve Žďáru n/S., divím se, že se nikdo neozval - teď mají mít poslední spoj z Prahy ve skvělých 17:56(!) Taky by přitom stačil šukafon od rychlíku, co jede z Prahy v 20:56...

V tom obrázkovém řazení na masa.unas.cz je Bohemia v trase Pha - Warszawa. Jde o renonc, ne?
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 01:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo třeba Hodonín. Posledním použitelným vlakem z Prahy je Strela, většina lidí ale pojede spíše Brahmsem nebo Ostravanem. Uznávám, že v příštím GVD přibude Amicus, ale ne každý bude ochotný jet nočním vlakem. Přitom by stačilo málo, udělat přípoj od Webbera. A nemusí to být nutně vlak, autobus by udělal stejnou službu, byť vlak by obsloužil obydlenější území. A že by takový spoj nebyl využitelný jenom jako přípoj od Prahy je nasnadě. Brno je dost velké město, aby dokázalo takový spoj dostatečně naplnit.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 07:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskii: Záměr to není, jde o to, že v době realizace konečného návrhu nebylo ještě rozhodnuto, co se na hlavní z 210 vejde. Nakonec to vypadá, že se nevejde skoro nic a až na jeden ranní pár vlaků vše pojede z Vršovic, což je sice v příkrém rozporu s přáním objednatele, leč provozovatel dráhy tvrdí, že nemá kapacitu.

Kubix: Komunikace v rámci SŽDC funguje opravdu záhadně....

Bručoun: To je ovšem v kompetenci SŽDC a ta se k takovým nápadům chová poněkud macešsky. Popravdě řečeno jsme rádi, že vůbec přes tuto instituci prošla nějaká změna jízdního řádu, protože zpočátku to vypadalo, že nic jiného než prosté opsání se na 120 udělat nedá. Nakonec po pečlivém zpracování JŘ jednou nejmenovanou poradenskou firmou SENA uznala, že to jde. Prodloužení jízdních dob s tím vším souvisí.

Čsad_zastávka:
1) Bubny, ale i Veleslavín či Ruzyně trošku převedením Sp a zrychlených Os do R poněkud utrpěly. Je si však ale třeba uvědomit, za jakou cenu. Ty vlaky převzalo MD do objednávky státu a ten nechce zastavovat na každém rohu. To ušetřilo krajům peníze, které se daly použít na jiné vlaky. A tak když to řeknu zjednodušeně, díky tomu, že rychlíky na 120 projedou Bubny, pojede víc vlaků třeba do Řevnic. Co má větší efekt? Na Prahu 7 je zajištěná z Dejvic i Masny četná MHD, na metro C je to stejně daleko z Buben i z Masny. Jó kdyby byly Bubny na Vltavské, to by bylo něco jiného.
2) Ten konec špičky možná není nejšťastnější, uvidí se dle výsledků. Myslím že v okolí jsou jiné vlaky, schopné provést dostatečnou náhradu alespoň ve frekvenčně nejzajímavějších bodech.
3) Odpolední vlaky v xx:17 nejsou nic jiného, než návraty ranních posilových souprav zpět. Čistě teoreticky v modelu nebyly potřeba, nicméně by byla blbost vracet náležitosti na ráno na závěsu nebo Sv. Takže jedou jako jakési Sp vlaky, které jedou tak, že všude čumí (proto ta dlouhá jízdní doba), prostě takové zveřejněné Sv vlaky.
4) Cílem koordinátora PID je zavádět kvalitní spojení po celý den v intervalu max. 30 min. na všech zásadních tratích. Do Českého Brodu ty dopolední vlaky taky nejezdí narvané, podobné to bude u Řevnic, Strančic či Lysé, nicméně jde o to, dát lidem dostatečnou nabídku v rámci celého dne. Počkejme s účtováním pár let. Lidí v dopoledním sedle rok od roku přibývá, stejně jako třeba přibývá lidí odpoledne do Prahy.
5) Původně to tam nebylo, MD zřejmě potřebovalo něco ušetřit.
6) Sorry, ale podle jízdních dokladů, které se navíc ve spektru jízdních dokladů objevují pouze v naprosto zanedbatelných tisícinách promile, se jízdní řád dělat nedá!
Shrnuto: Nějaké nějaké úpravy ještě časem budou, ale myslím že zas až tak tragické to nebude. Zřejmě ale nebudou Desira, takže do Rakovníka dojde na 854+054+954 (a do Příbrami zřejmě na klasiky...). Alespoň tak hovoří aktuální zprávy.
Jirka120
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.120.233
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 08:37:18    Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa-
Současný GVD na 120 není sice dokonalý, ale za léta celkem vypilovaný. Pro denní dojíždějící vyhovující. Hlavně preference vlaků ráno do Prahy a odpoledne z Prahy. Do realizace "rychlodráhy" by to chtělo jen vyměnit staré 810, 010 a 021 za něco kulturnějšího.
Klidně si takt zavádějte, ale výhradně na dvoukolejkách!!! Ne na jednokolejce bez elektrizace a s předpotopním zab. zař.
Uvidíme, ale některé vlaky v sedle budou vozit vzduch. Plný vlak bude nesmyslně čekat na křižování s prázdným. Pěkně děkuju.
Jo a chci vidět, jak 854+054+954 budou stíhat na stoupání. Jedině tak 854 sólo, maximálně s 954.
Zdravím
Ddt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 08:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa-: To, že na stránkách ROPIDu není konečný JŘ městské linky, znamená, že nebude jezdit, nebo tam jen prostě není?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 10:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka120: Tak myslím že není důvod proč takt nevytvářet i na jednokolejkách (existuje mnoho případů, kde to jde a též tam zab.zař. není zrovna dálkovina), nicméně je fakt, že k čekáním plných vlaků docházet bude. Bohužel je to dáno přístupem provozovatele, který při konstrukci JŘ bere ohled téměř výhradně na technické aspekty konstrukce (legislativa mu to tak konečně i přikazuje). Tedy osobně s jízdním řádem nejsem též 100% spokojen, ale přesto myslím že je to krok vpřed.
Na 854+054+954 je jízdní řád sestaven. Nelže-li výpočet příslušného programu, pak by to zvládat měly. A pokud lže, pak je jízdní řád sestaven špatně pro všechny řady hnacích vozidel.

Ddt: Chybička se vloudila, zaurgoval jsem na příslušných místech.
treb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.253.100
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 11:20:42    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: viz třeba trať 173, kde nakonec došlo k objednávce dalších vlaků a dnešní hodinový takt do Nučic se zahustí na 30 minut a jízdní doby se téměř neprodlouží, což pro mě jako denního dojížděče je super. Snad se tam časem nebude jezdit jen ve špičce, ale i mezi 9. a 14. hodinou a večer, jako na ostatních civilizovaných tratích. O víkendu nabídka zůstává zhruba stejně slabá jako teď i když v jiných časových polohách
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 11:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

treb: No já jsem zvědavej, jestli se najdou i další lidi, když se to tak zahustí.
Ovšem jestli to měl být jako vzor pro 120, jak takt funguje na jednokolejce, tak bych byl dost opatrný, protože tam kromě osobáků, které staví všude, nic jiného prakticky nepřekáží.

-aa-: K dopoledním vlakům: Třeba taková 9920, nebo i 9924 jezdí celkem slušně narvané. U té 20 je štěstí, že tam již nejezdí ešus jako dříve, protože lidi by sice jeli "v novém", ale minimálně po Černošice by jich plno stálo (dost důchodci). Samozřejmě, že u těchto vlaků hraje důležitou roli návštěvnost Karlštejna.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1404
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 12:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče návrhu Praha-Kladno, koukal jsem, že je tam ještě jedna volná trasa mezi Kladnem a Hostivicí, mimo špičku by se vyhradila pro náklady a ve špičce by se mohly zavést třeba vlaky Kladno-Dubí (z prov. důvodů) - Hostivice - Smíchov s.n. - Vršovice (aby nepřekážely na hl. n. a aby se mohly hned uklidit na ONJ, a třeba by někdo jezdil až tam)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 12:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: A protáhlo by se to pod Vyšehradem?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 13:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Snad by se místo našlo.

Ale když už bude hlavák (peróny) a I. vinohradskej po reko, proč tam neprotáhnout některé chomutovské rychlíky přes Zličín?
Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí.
ICQ 311-297-744
treb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.253.100
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 13:54:27    Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: pokud je mi známo, tak žádné chomutovské rychlíky trs po bývalé 120 nejsou jaksi v plánu; a než tahat cokoliv ze semeringu na hlavák, tak bych jako mnohem užitečnější viděl protažení hrbaté na hlavák nebo někam dál než jen na smíchov
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 15:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

treb: Jenže tam to naráží na potřebnost dalšího motoru, což už asi nikdo nezaplatí.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1941
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 15:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad treb: nemám moc šancí se na 173 ve špičce podívat: ujala se ta všednodenní nabídka pro dojíždění do Prahy? Té trati bych to přál, ale nejsem místní tak nedokážu posoudit, jestli je dneska v něčem konkurenceschopná.
S 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.215.201
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 16:27:43    Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat : nevíte jestli budou i příští GVD jezdit 831 na Šumpersku a Jesenicku ?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 16:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: No neříkej mi, že by si na hrbatý 854 s dvouma Btn neporadila... Ale asi by to byla vyhlídková jízda.
Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí.
ICQ 311-297-744
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 16:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38:
nic proti, ale opravdu by mě zajímalo, kde by se ty 854 měly sebrat. To samé když se mluví o nasazení těchto vozidel na další tratě, po kterých nyní nejezdí.
Pokud má být železnice v pražské příměstské oblasti nějak konkurenceschopná zejména s IGK, tak musí prostě být rychlá. A žádné pomalé rozjezdy se dvěma přívěsnými vozy!
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 16:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bóže....Myslel jsem je stáhnout z dolní Buštěhradky a hnát semeringem. Tzn., že by chomutovsko-jirkovské rychlíky nejezdily z masny...

Tato trasa příměstskou dopravu neplní a není to ani její účel.
Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí.
ICQ 311-297-744
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 17:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38:
tak tady mi splynuly 2 diskuse, ta o trati 120 a ta o 173, ale jako "hrbatá" je snad označována 173, a ne "semmering"?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4702
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 18:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38:
Žádné "chomutovsko-jirkovské" rychlíky se už konat nebudou.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 579
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 18:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Myslím, že by jízdní doby vlaků Praha-Kladno šly v odpolední špičce zkrátit docela podstatně. Posilový spěšňák o 9 minut, osobák o 7 minut. Dokonce by se tím zkrátila JD osobáku Kladno-Praha o 5 minut, t.j. na jízdní dobu mimo špičku.
Jedinou daní by bylo prodloužení JD rychlíku v protisměru, t.j. Kladno-Praha, o 5 minut, a projetí zastávky Veleslavín posilovým spěšňákem.

Vše je v přiloženém souboru. Jízdní doby myslím, že jsou plně reálné.

tabulka
120_navrh_zkraceni_JD_2009.xls (26.1 k)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 18:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: No neříkej mi, že by si na hrbatý 854 s dvouma Btn neporadila... Ale asi by to byla vyhlídková jízda.
Hm, každý asi zjevně mluvíme o něčem jiném.
Já ve svém 2438. příspěvku reagoval na požadavek jezdit Hrbatou (173) až na hlavák. Tam by byl potřeba ten jeden motor na víc.
Shánět další motor do vlaku teoreticky jedoucího po Semerinku (122) mě ani ve snu nenapadlo, protože jak už psali jiní, do Chomutova se jezdit přímo nebude a "drobit" Rakovník, případně Ostrovec nemá cenu. A za druhé ty 854 (spíš 853) tam dříve také jezdily a vyjely (když vyjedou do Veleslavína), tak by to bylo i tak zbytečné.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4915
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 18:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se v konečném návrhu i nadále počítá s ukončením vlaků z pacifiku ve Vrškách?
Díky
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4703
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 18:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravděpodobně málo hran na hl.n., ale jen odhaduji...
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 19:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... možná že by posilový spěšňák s kratší jízdní dobou zvládnul i ten Veleslavín, stejně se tam jede 40. Přikládám druhou verzi tabulky.

tabulka
120_navrh_zkraceni_JD_2009_var2.xls (35.8 k)


Obdobné zkrácení jízdních dob by šlo udělat i v druhé půli ranní špičky z Kladna do Prahy, jen by se musely ráno v kladiva obětovat odjezdy z Masny 02 a 30, a odjíždět s dvěma či třemi ranními vlaky o pár minut dřív.


"Žádné "chomutovsko-jirkovské" rychlíky se už konat nebudou." ...

... a rakovnické rychlíky budou mít zřejmou funkci v PID pro spojení Praha-Hostivice a Praha-Kladno. Odjezdy v celou z jednoho nádraží a o půl z druhého, to by věru nebylo moc přitažlivé. Nehledě na to, že na buštěhradce je kratší jízdní doba asi o 5 minut, a že na Masaryčce se rychleji dostanete z ulice do vlaku.


"Praha-Kladno, koukal jsem, že je tam ještě jedna volná trasa mezi Kladnem a Hostivicí, mimo špičku by se vyhradila pro náklady a ve špičce by se mohly zavést třeba vlaky Kladno-Dubí (z prov. důvodů) - Hostivice - Smíchov s.n. - Vršovice"

Výstup (a hlavně nástup) na společném nádraží není ničím přitažlivý, Vršovice taky žádná sláva.
Evidentně není vůle ani k zahuštění druhé půle ranní špičky z Kladna do Prahy, což by bylo potřeba daleko víc. Už jen proto, že okolo 8.-9. hodiny značně narůstají silniční zácpy. V tomto směru je nový GVD 2008 velké zklamání.


"jako mnohem užitečnější viděl protažení hrbaté na hlavák"

"naráží na potřebnost dalšího motoru, což už asi nikdo nezaplatí."

Na trati 122 budou strašit naprosto zbytečně dva motory. Stačilo by zrušit vše v úseku hl.n.-Zličín (a úsek Zličín-Hostivice zaintegrovat do PID, stanici Zličín přejmenovat Řepy).
Těch (doslovně) několik lidí denně by si v Řepích přestoupilo na tramvaj, nebo použilo bus ke stanici metra Zličín a dál jelo metrem.

Hned by byl na světě jak volný motor, tak nevyužité vlkm, a vlaky ze 173 by se mohly prodloužit na hl.n.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 19:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Už to tu někdo psal: Omezená kapacita Vršovice-hl.n. Asi kvůli odklonům rychlíků přes Malešice.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 20:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teprve teď jsem si všimnul těch drsnej obratů na 173. Oblíbená dvouminutovka se křižováním v Řeporyjích s následně delší jízdní dobou přesunula z Nučic (tam obrat 4 min.) na Smícháč (3 minutový přestup na S7 ve směru na hl.n., stejně jako dnes). Obráceným směrem přestup z pantografu na Hrbatou taktéž 3 min.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
pryž
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.171.135
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 21:18:26    Odkaz na tento příspěvek  

ad Bručoun: zrychlování zkolabuje na intervalech - ve všech prahách od bubnů po ruzyni je int. postupných vjezdů 3 min. Další - neříkám že to nejde - je ve vašem návrhu obrat R na masně za 5 min - myslím, že i kvůli těm 10 bylo nespokojené kroucení hlavami...
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 21:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak autobusy Linz - Graz asi nebudou, resp. o nich není v odkazu ani slovo. V novém JŘ u našich jížních sousedů je v plánu IC linka ve 2h taktu Salzburg - Graz s přípojemi na Sp vlaky Selzthal - Linz.

Informace viz http://www.regionale-schienen.at/0_thema_200806.asp?mid=23
treb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.187
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 21:33:38    Odkaz na tento příspěvek  

hrbatá samozřejmě nemůže ve stávající podobě konkurovat v počtu přepravených jiným tratím směřujícím do prahy, ale odkoukáno, že lidí postupně přibývá. problém vidím v provozovaném vozidle - dřevěná lavice, i když potažená hadrem dneska nikoho nenadchne, neexistence nebo spíš neochota trať plně zaintegrovat a to i přes letité sliby, že už to brzy bude, a neexistence zastávek v místech, které by natáhly další poptávku (v hlubočepích u šraněk, v centru rudné). půlhodinový interval po odstranění těchto nedostatků by mohl umožnit i určitou optimalizaci busů v oblasti a ušetřené prostředky použít na nové vlaky. stejně se to platí z jedné, krajské kapsy.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 21:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
To ušetřilo krajům peníze, které se daly použít na jiné vlaky.
Ano, třeba na poloprázdné dopolední vlaky nebo posilové spěšňáky v době, kdy jsou lidé ještě v práci. Teď jsem asi hodně kousavý, ale když mně to tak opravdu připadá. Určitou naději alespoň skýtají Vaše slova, že změny jsou možné.

Myslím že v okolí jsou jiné vlaky, schopné provést dostatečnou náhradu
No, kromě vstávání o 35 min. dříve asi žádná železniční možnost není. Jeneč má autobusy, Ruzyně taky (ano, i tam nastupuje frekvence) ale Přítočno a Pavlov nemají nic.

ve spektru jízdních dokladů objevují pouze v naprosto zanedbatelných tisícinách promile
Samozřejmě to platí taky pro SONE+ a hlavně zpáteční jízdenky použité 2. den platnosti. Co mě ale štve víc, je naprosto stejný odjezd krajem dotovaného vlaku a autobusu (linka SID A22 jede z Dejvic také v XX:40).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 22:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Jen dotaz, jaký význam bude mít vlak 9906 až do Řevnic, když tam nemá na co otáčet? Snad pak nepojede soupravově, to by byla docela hovadina.
Když už by ta šestka tedy měla jet, tak dle mého jen do Radotína, kde by točil na nový vlak v 9:09. Předpokládám, že jsou to jen takové nedodělávky v návrzích.

treb: dřevěná lavice, i když potažená hadrem dneska nikoho nenadchne, neexistence nebo spíš neochota trať plně zaintegrovat a to i přes letité sliby, že už to brzy bude, a neexistence zastávek v místech, které by natáhly další poptávku
Nojo, ale co tam dát, když ČD nic jiného nemají. Hypernova zbytečně kapacitní a hlavně by to asi časově nezvládla.
Integrace by byla dobrá, nevím kde to drhne. Možná na Kraji, resp. na dohodě Ropidu s Krajem. Třeba se dalšímu rozšiřování brání.
No a zastávky? To je obehraná písnička, přitom taková Rudná centrum by natáhla hodně lidí.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 22:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, ale co tam dát, když ČD nic jiného nemají.

No loni tu byl jistý návrh na RegioShuttle, ale to nebylo od ČD...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 23:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy před spaním jen ve zkratce:
K trati 120 toliko, že nemá cenu dnes to řešit, větší změny stejně nejsou možné a slovo provozovatele je svaté. Pro "nejvíce" postižený substrát z Přítočna a Pavlova lze poznamenat, že to prodloužení jízdních dob vzniká hlavně kříži v Přítočně a Dejvicích = minimálně tím prvním postiženi nebudou a tím druhým pouze v některých případech, neboť nemalá část cestujících končí v Dejvicích.

K trati 173: Na hl.n. asi těžko, není kudy a není kam, v Jamrtálu je vyprodáno. Bez ostrých obratů to nejde.

K trati 210: Ano, trať 210 se opravdu nevejde na čerstvě modernizované hl.n. - chybí koleje. Nicméně snad to trošku souvisí s výlukou Libeň - Běchovice = až vlaky od východu přijedou tak jak mají, tj. od Libně, bude možné je po krátkém pobytu odtáhnout bez úvrati na ONJ či Smíchov a kolej pro Pacifik by snad měla vzniknout.

K trati 122: Dva motory tam budou, to je pravda, je tam určitá myšlenka turistické dopravy. Prozatím - po obnovení výhyben a ukončení odklonové vozby ze 120 lze předpokládat regulérní provoz, protože oblasti kolem trati dosti ožívají a spojení MHD je mnohdy poněkud kulhavé.

Čsad_zastávka: Jak jezdí A22 Prahu tak nějak nezajímá. Pokud by tato linka byla v PID, řešilo by se to jinak. A co na to správce SIDu = ??? Jinak Vámi uváděných tarifně postižených budou velká kvanta. To bysme taky mohli šoupnout půlnočáky hluboko před půlnoc, protože proč by takové pravidlo nemělo platit u nich? Jel jsem nedávno na Slovensko a taky jsme museli ukončit ČD net v Suchdole a dál koupit skupinovku. A má snad kvůli tomu jet Cassovia o 2 hodiny dříve?

Zapa: 9906 bude asi na 9915 - můj tip. Samozřejmě to může být nějak prokvrdlané se sedlovými vlaky končícími v Řevnicích, oběhy neznám.
A rozšíření integrace? Je nutno počkat na výsledek krajských voleb neboli záleží na tom, koho obyvatelé Středočeského kraje zvolí a kdo bude odpovídat za dopravu. Když to dopadne dobře, bude SPID/PSID a situace se pohne. V opačném případě....
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 23:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-

oblasti kolem trati dosti ožívají a spojení MHD je mnohdy poněkud kulhavé.
Tak ať se to spojení MHD zlepší, protože vlaky na semmeringu by to mohly vylepšit jen velmi těžko, to by musely jezdit minimálně každou hodinu.

Když to dopadne dobře, bude SPID/PSID a situace se pohne.
Co to prosím znamená "dopadne dobře?" Která strana by byla schopna a ochotna (skutečnou) integraci rozšiřovat?
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 23:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
větší změny stejně nejsou možné
Teď už ne, ale za chvíli tady bude 1. změna a určitě bude trať 120 a její takt podroben zkoumání pod drobnohledem.

Jak jezdí A22 Prahu tak nějak nezajímá
Myslel jsem Středočeský kraj.

šoupnout půlnočáky hluboko před půlnoc
Třeba v Německu mají elegantnější řešení - denní jízdenky mají platnost do 3 hod. dalšího dne. Ale jinak je to prkotina, pozitivní je, že vlak po 23. hodině pojede i v sobotu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 23:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"ve všech prahách od bubnů po ruzyni je int. postupných vjezdů 3 min."

To je nějaká divná teorie. Znamená to, že je současný GVD sestaven chybně, a že se podle něj nejezdí? Víc než 2 minuty to ve zmíněných stanicích není. S vyjímkou Buben, tam jsou příjezdy opravdu zdlouhavé.
Mimoto ve Veleslavíně v jedné konkrétní kombinaci kolejí údajně jdou současné vjezdy.

Posuny vlaků v řádu minut jsou velká změna? Od kdy?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 09:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: 9906 bude asi na 9915 - můj tip
No to mě už také napadlo, jen se mi nějak nechtělo věřit, že tam jedna souprava bude celé dopoledne a část odpoledne blokovat jednu kolej.
Jen se ještě jednou ptám na ten ranní Radotín, některé ty posily budou rychlíkové soupravy pokračující z hl.n. někam dál, co? V tom případě bych ale vypustil zastavování v Chuchli, nebo je tam tak velký požadavek aby byl po ránu interval 10 min? Jako čísla tomu určitě neodpovídají.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 11:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Pro vznik PSID je v podstatě nutné, aby odbor dopravy opustila jistá paní Koudelková.
Zapa: Ke mně se donesla informace, že by v souvislosti z posílením železniční dopravy v Chuchli a Radotíně mělo dojít k poměrně značnému omezení autobusů MHD Radotín-Smíchov. Možná by -aa- mohl vědět více, já toto zatím řadím do kategorie zpráv agentury JPP.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4706
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 12:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
mělo dojít k poměrně značnému omezení autobusů MHD Radotín-Smíchov
Bylo by to pochopitelné.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 13:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Tato zpráva se ke mě také donesla, je ovšem otázkou, jestli zrovna v Chrchli je potřeba mít interval po ránu 10 min. Z Radotína je to samozřejmé.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
pryž
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.171.135
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 14:39:05    Odkaz na tento příspěvek  

ad Bručoun: já to nerozporuji, co píšete, tu divnost teorie Já Vám jen uvádím, že dodržení intervalu postupných vjezdů 3 min byla podmínka provozovatele dráhy, při jejímž dodržení byl ochoten vůbec něco zkonstruovat. Jak psal -aa-, tak situace s novým GVD na 120 byla při přípravě dost patová, a proto se muselo vyhovět všem podmínkám, které provozovatel měl, jinak nebyl ochoten hýbat byť jediným prstem... Je zřejmé, že pokud by se takovéto obludné intervaly nemusely dodržovat, mohlo by to celé vypadat trochu jinak (rychleji).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 16:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pryž: Aha, takže provozovatel dráhy je ochoten opsat stávající GVD, kde je například v Dejvicích u šesti křižování interval mezi vjezdy 2 minuty, ve Veleslavíně u čtyř křižování interval mezi vjezdy také 2 minuty, a jednou dokonce jen 1 minuta. Takhle to úspěšně funguje už léta, takže proč by se to neopsalo, že. Ale už není ochoten vytvořit nový GVD, kde jsou intervaly mezi vjezdy némlich stejné. Hm, to je teda dílo.

Pro případ, že by "všemohoucí" dopustil sem umístím ještě jednu variantu, kde jsou dodrženy nyní praktikované intervaly mezi vjezdy 2 minuty. Nějak se prostě nemůžu smířit s existencí spěšného vlaku Praha-Kladno, který 31 km urazí za 51 minut, notabene ve špičce ve směru frekvence.

tabulka
120_navrh_zkraceni_JD_2009_var3.xls (25.1 k)
pryž
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.171.135
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 20:23:57    Odkaz na tento příspěvek  

ano, je to tak jak píšete - je-li něco "historicky", pak to lze obkreslovat donekonečna, chcete-li však cokoli nového, nesmějí Vás na ničem nachytat a musíte splnit vše požadované. Je to hra bez pravidel - resp. s pravidly, které si provozovatel určí (a může si jě měnit a určovat jak se mu zachce, pokud zrovna usoudí, že je to tak správně - anebo si řekne, že to do teďka dělal špatně, ale zrovna když Vy chcete něco změnit, tak se to všechno musí začít dělat "echt")...
Zutý_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 20:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>>>pryž
K čemu interval postupných vjezdů ve Velekravíně? Tam přeci nejsou skupinové odjezdy?
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 06. září 2008 - 23:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun - a těch 6 x denně 2 minuty je tam použito u šesti po sobě jedoucích vlaků nebo je to "náhodně" rozprostřeno v celém dni???

Pro všechny které to zajímá:
Ono je něco jiného "zkrátit" interval, který výpočtem vyšel třeba 2,2 minuty (= správně by tedy mělo být zaokrouhleno na 2,5 minuty) na 2,0 minuty ve výjimečném případě (příkladem je právě ranní špička na netaktové 120), protože víte, že v nejnepříznivějším případě se to 12 sekundové zpoždění srovná brzy (v dopoledním sedle).

Ale nemůžete takto "zkrátit" provozní interval u taktové dopravy (= po celý den od rána do večera), protože u prvního křižování by druhý vlak odjel o 12 sekund později, u druhého taktového křižování o 12 + 12, u třetího...

Notabene ve chvíli, kdy byste si pohledem do letošní plachty GVD "vybrali" v každé stanici vždy ten nejkratší interval, co je tam namalovaný, a důsledně ho aplikovali (tzn. intervaly ve všech stanicích by byly "vykradené" po celý den, tak sice na papíře stvoříte úžasný JŘ a můžete se plácat po ramenou, jak jste zrychlil dopravu, ale potom, až to podle vaší plachty začne jezdit, najednou první vlak bude všude včas, druhý dojede do cíle s +5, třetí s +10 atd...
PEVA
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 00:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Tohle se pravděpodobně stane na 070, jsem zvědav, jak osobáky stihnou Čakovice-Neratovice za 16 minut. Mimochodem, co je tam plánováno za soupravy, že jsou u všech osobáků zastávky na znamení? Pokud tam budou pořád 053, tak se stejně bude stavět všude.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 00:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Velsu sice nejsou skupiňáky, ale současné vjezdy jsou omezeny. Jakmile se od Ruzyně vjíždí bez snížení rychlosti, tak od Dejvic nejde postavit vjezd. Pokud mne paměť neklame, tak jde provést současný vjezd od Ruzyně na první a od Dejvic na 3 nebo pátou, nic jiného současného není možné.
V Hostivicích současné vjezdy jsou možné a myslím že v Jenči taky.
Martin
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 09:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky:
V JŘ 2008/9 na osobáku plán 854 s jedním 054 (večer 854 sólo), jízdní doba Nera - Čako = 16,5 minuty), žádný Os nepoveze za hydrou vozy dva (na které jsou jízdní doby konstruované letos). No a žádný vlak osobní dopravy (až na jednu večerní výjimku) nekřižuje v Měšicích.

A protože R jede (na rozdíl od prokladu R/Sp na trati 120) jen jednou za 2 hodiny, tak se případný výkyv (nástup školní výpravy atd.) přenáší jen max. po 2 hodiny a na části tratě (mrkněte na pobyty v Čakovicích, Neratovicích a Všetatech)
PEVA
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 09:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Po obnovení výhyben lze uvažovat na 122 i interval 30 min., ale ještě mnoho a mnoho let to potrvá....
"Dopadne dobře" není o stranách, nýbrž o konkrétních lidech. Změna barvy na kraji není rozhodně žádána, MUDr. vyznávající mnohoženství není tím PSID/SPID spasitelem. Spíše naopak!

Čsad_zastávka: Zásadní změny bych ovšem čekal až pro prosince 2009. V první změně rozhodně nelze měnit takty, tam spíš půjde o nějaké kosmetické úpravy ve stylu "co kde uteklo".

Bručoun: S tím jízdním řádem to máte tak. Když se opisuje, tak to přece funguje a že je tam někde něco ulhaný, aby to vyšlo, tak to je přece jedno, když to funguje. Když malujete všechno znova, tak přece intervaly musí sedět, bo pořádek musí být. A je to celkem správné. Tedy vše je naprosto v pořádku. Navíc se od "taktového" GVD chtěla stabilita, což by s ulhanými intervaly zcela jistě nešlo. Ve stávajícím mišmašGVD se případné zpoždění díky ulhání rychle ztratí, při taktu by se vozilo do večera a úspěšně narůstalo.

Zapa: Radotín skoro vše rychlíkové soupravy. A jen ať si v Chuchli zastaví.

Orky: Já myslím že o jisté jmenované paní to rozhodně není. Vývoj se ubírá jiným směrem - aneb volební doporučení - volte mladé modré politiky Ovšem nikoli pana Moravu-Hujera

K tomu omezení autobusů do Radotína, to je neuvěřitelné. Musím šéfovi říct, že doba od převedení jeho konkrétní myšlenky na DF K-reportu dosahuje několika hodin (pravda, samozřejmě účel zavedení vlaků byl, že po jejich zaběhnutí se autobusy trošku omezeí, ostatně proč by se jinak přidávaly vlaky, že? - nicméně teď se možná stane, že by mohlo busů ubýt již v prosinci)! Myšlenka tu je, asi se to zkusí zpracovat, nicméně se to pak taky musí projednat s městskými částmi a to rozhodně nebude jednoduché! Podobné myšlenky lze výhledově najít i v jiných částech Prahy....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 10:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Paní "K" měla být ta, která měla blokovat další rozvoj PID. Jméno Morava slyším poprvé a stránkách úřadu středočekého kraje jsem ho nenašel. Kdo je to?
Pokud jde o autobusy v Radotíně, tak tam si myslím, že by k alespoň částečnému omezení dojít mělo. A nebo by se neměl zavádět ráno interval 10 minut na vlacích. A pokud se to začíná řešit až teď, tak se opět ROPID předvedl. Opět za minutu 12. Já se jen obávám, že významné zkrouhnutí busů by možná zvedlo ještě větší odpor, než zrušení 207 a převedení 183 přes Spojovací. Ale to už patří jinam.
Já o omezení busů do Radotína slyšel už někdy na jaře. Jenže známe to, co se povída za zaručené informace na fórech, že?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 10:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Radotín skoro vše rychlíkové soupravy. A jen ať si v Chuchli zastaví."

Jo,to bude žrádlo u lichých vlaků v tom levém oblouku.Počítáte pobyt 3 minuty?

Jinak vozit soupravama od R frekvenci Rado-Sm-Ph je dobrý nápad,ale ta Chuchle ve vnějším oblouku,blbě se tam poleze :-(

Bych byl s Chuchlí opatrnější.A průjezd kilem Ra-Sm je pro kaštany opravdu RYCHLÁ doprava.
Klasika není PTG,bude se to ploužit,ve špici dlouho blokujete právě dlouhý oddíl Závodiště-Barrandov.
A redukce souběžných busů-konečně!

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 12:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Zkuste sledovat noviny, na kraji poslance Moravu opravdu nenajdete.
Na prosincové změny autobusů je času ještě až příliš.

Mladějov: Minuta pobytu jistě postačí. Ono se tam sice poleze blbě, ale těch lidí při intervalu 10 min. taky nebude zrovna mnoho. Když se to bude ráno mezi Radotínem a Smíchovem zpožďovat, je zrušení zastavení "Radotínů" v Chuchli jednou z možností reakce. Ponechme to ale na vyhodnocení reálného stavu. Ono taková šestivozovka taky zrovna neoplývá rychlým rozjezdem....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 13:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Jaký může mít tenhle Morava vliv na rozvoj PSID? Co on má do toho kecat? Je zástupce kraje? Není.
Na prosincové změny času příliš není. Stačí, když to příslušné úřady nebo dopravce hodí ROPIDu na hlavu a ten to pak bude nucen předělat. Jakože hodí, protože je to revoluční, způsobí to omezení a pro některé možná přestup navíc, byť budou v Praze podstatně dřív. Pokud má být změna v prosinci, tak teď už se měly řešit detaily (jako školní spoje), změny tras a základní jízdní řád už měl být hotov. A pak to dopadne, jako teď v září.
Ono totiž vzhledem k navrhované četnosti železniční dopravy by autobusová neměla být částečně omezena (řekněme na stejný interval jako vlak), ale omezena podstatně.
Kubabe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 15:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím na tu někdo aktualizaci pracovniho návrhu na řazení vlaku tak prosim na e-mail kubabe@seznam.cz
Řazení vlaku na www.masa.unas.cz
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2448
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 16:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Proboha už se v tom Moravovi nešťourejte.
-aa- ho zmínil kvůli mládí a "barvě", rozhodně ne kvůli PSID.

-aa-: Už si nějak nepamatuju, odkud zpráva o redukci autobusů z Radotína vzešla, ale určitě to někdo psal někdy najaře buď tady nebo na DF ČD. Obdobně tam padla i úvaha o zakončení příměstských busů, čemuž jsem ale moc nevěřil.
Tak nevím, třeba to tu šéf také čte...
O zastavováni v Chuchli každých deset minut si myslím svoje, ale pokud se to nepromítne do vyššího vyúčtování, tak je mi to celkem buřt. Předpokládám, že to budou většinou hradecký rychlíky a ještě jen ve směru "do" Prahy, popř. ještě něco jiného, bohužel návrh ostatních tratí teď nemám u sebe. A zavření těch jedněch dveří u pětivozové soupravy snad nebude zase až takový problém, budou-li se nějaké vůbec otevírat. O rychlé rozjezdy se také nebojím, protože jak bylo správně poznamenáno, tak šestitlama je celkem lenoch.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 17:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K rušení autobusů z Radotína: přiznám se, že nerozumím moc koncepci ROPIDu. Na jedné straně od září zrušil posilovou linku 23 a zavedl častější přímé spojení delší 22. Zavedla se 175 místo posilové 207 a prodloužila 133 - opět přímá spojení i ve frekvenčně slabých úsecích. Na druhou stranu je myšlenka jiné přímé spojení zrušit a v Radotíně přestupovat na vlaky.