K-report
 

Archiv do 13. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 13. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 07:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé nesystémových rychlíků, zejména trať Praha - Kolín, ale i ostatní kolem Prahy jsou již tak narvané vlaky, že nesystémový netaktový vlak prakticky nemá moc šancí projet. Snad jedině ve volné čáře, pokud nejede v dané hodině Pendolino. Ovšem i zde jaksi vzhledem k rozdílné dynamice jízdy drobný problém, že takové vlaky celkem podstatně rozhazují takt příměstské dopravy.
Ono se možná někomu zdá, že takt je tady proto, že se některým lidem tvořícím grafikon líbí stejná minutová čísílka. Skutečnost je ovšem trochu jiná. Kromě toho, že v důsledném taktu si cestující lépe zapamatují jízdní řád, máme tady takové "drobné" klady jako např. rovnoměrné využití vlaků frekvencí nebo ekonomické využití autobusů v návazné dopravě. Zkrátka jakékoli odchylky od taktu významně komplikují systém IDS. A to dokonce i v případě, že taktový vlak vypadne, pak se zase rozsypou přípojové návaznosti. Tedy zapomeňte na vlaky mimo pravidelné systémy. Vést místo jednoho Brna Wroclaw mi přijde poněkud zcestné. Když se nahradí relací Hradec - Brno, copak to asi udělá s takty regionálky mezi Hradcem a Týništěm? A k čemu je to dobré, když frekvence z Prahy do Wroclawi není gigantická a ta která tam je, té už je skoro jedno jak dlouho ten vlak jede.... Nadto navržená Wroclaw oplývá celkem velmi dobrým využitím náležitostí. Mašinu navíc to negeneruje, soupravu navíc taky ne. Rychlík do Kyšperka přes HK by stejně musel jet, a tak vedení Wroclawi přes Pardubice by žádalo další soupravy. A tu dopravce jaksi nemá, protože tato fyzicky neexistuje.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 12:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- rekvence z Prahy do Wroclawi není gigantická Zabíjí ji právě to že se jede přes Doudleby na Orlicí a podobné <|>. A taky to, že se při výluce Lichkova nevedly třeba přes Královec. Pomalý R Praha-Brno snad není tak důležitý, aby několikrát za den odpadl (v úseku ČT Brno by mohl zůstat). Co se týče náležitostí, přepřahání na hranici je už anachronismus.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 12:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: Znova a pomalu přečíst příspěvek kolegy -aa-. Zrovna vlak podle Bručounova návrhu v 15:44 bych považoval za jeden z nejdůležitějších za celý den. Svitavy, Blansko, Letovice, Boskovice nejsou zas tak malá města, aby si nezasloužila přímé spojení ve 2-hodině do Pardubic a Prahy. Rychlík do Wroclavi nemůže ničit někde 2-hodinový interval. Buď tedy pojede navíc přes Pardubice, když ji bude čím a kudy odjezdit, a nebo jako prodloužené rameno některé rychlíkové linky. Jedinou takovou je právě linka do Letohradu přes HK. Jinou možnost, než tyto dvě, nevidím.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.68
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 12:33:08    Odkaz na tento příspěvek  

Nechte taky něco Hradci Králové, už teď jsou uraženi, že narozdíl od Pardubic nemají koridor. Taky si něco zaslouží, ne?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 12:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík:
oni Hradečáci jsou uraženi? To jako všech 100 000 lidí? Nebo 50 000 z nich? Docela nemám rád zobecňování a "házení všech do jednoho pytle".

Asi se nedá říct, že by to s těmi rychlíky do Wroclawi přes HK bylo, že Hradečáci si něco zaslouží, no každopádně když nevadí jeden zbytečný přepřah v Hradci a jeden další přepřah (zřejmě na polskou mašinu) v Letohradu...
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 12:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dle meho si HK nemusi vubec na nic stezovat ... zajisteni se svetem maji, mj. i diky pardubicim, tak o co go ...?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 13:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Wroclawi je frekvence mizivá ne proto že jede přes Doudlaby - to je venkoncem normálnímu substrátu egál (problém je že tak jezděj už akorát šotouši...), ale proto že:
1) tarif TCV a jeho nutné ochcáfky
2) léta to spojení za moc nestálo (nešlo jet ráno tam a večer zpět)
3) poté vylepšeno že nešlo jet dobu vůbec bez jakékoli náhrady.

To je stejnej problém jako tamtudy cpát víkendovej Jeseník když je taktem s přestupem v Zábřehu.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 13:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky a -aa- snesli pádné argumenty, ale přesto si myslím, že Wrocław 2hodinový takt pomalých brňáků ničit může, pokud by byl v Třebové přestup od IC/EC (jako např letos od Hutníka, což ušetří bratru 28 min. -- v návrhu už si ujíždějí). Podstatná část frekvence těchto R jede také Praha - Choceň/UO a Choceň/UO - Brno: těch by se to nijak nedotklo.
Co takhle budoucnu proklad R pomalé Brno (z Prahy 7,11,15,19:40) / Wrocław (z Prahy 5,9,13,17:40(noční do Gdyně) - mmch jako na 170) + HK-Brno (z HK 6,10,14,18:40)? Zároveň by na wrocławiácích (pokud by byl pobyt v Lichkově) mohly jezdit přímé vozy do Jeseníků (třeba o prázdninách ráno tam, večer zpátky denně, + sobota ráno tam, neděle večer zpátky celoročně).

Ještě mě napadla jedna možnost, jejíž uskutečnitelnost si netroufám tvrdit: současné R Praha - Brno mají v Třebové pobyt 13min., v návrhu stojí 12. Kdyby se pobyt (aspoň 8?min.) podařilo přesunout do Ústí, mohla by být Vratislav obsloužena přímými vozy, stačily by asi 4 do Brna, 4 do Polska.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 13:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych: pokud vím, tak u těch "pomalých" rychlíků se v Č. Tř. přepřahá stejnosměrná lokomotiva na dvousystémovou, což by sice teoreticky šlo i v Ústí nad Orlicí, ale prakticky je tam docela málo kolejí, pak je lepší čekání mašiny na svůj vlak určitě ve velké stanici atd.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4722
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 14:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin2:
Výměna č.10 je oblouková, opatřená elektromotorem a stavebně by měla vyhovovat do obou směrů rychlosti 60km/h.
Kdybych toto (a to, že dřív bylo přes Veleslavín traťová rychlost 60 km/h) věděl už někdy v tu sobotu nebo neděli, tak jsme si mohli ušetřit spoustu písmenek.
Njn, stává se.

Sou (č.93) a Opavák (č.29):

Klatovy a Domažlice:
Systém se mi líbí, jen bych časem (až bude z čeho brát) dodal nějaké ty zastávky na 180-ce. (A po dokončení bájného berounského tunelu je vedl z Plzně bezzastávkově.)

Orky a 3xHonzík:
Svitavy, Blansko, Letovice, Boskovice nejsou zas tak malá města, aby si nezasloužila
Nechte taky něco Hradci Králové, už teď jsou uraženi, že narozdíl od Pardubic nemají koridor. Taky si něco zaslouží, ne?
Za zásluhy se nikam nejedzí!

David:
Řekl bych, že to není jen o počtu kolejí, ale hlavně také o absenci ostrovních nástupišť.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 15:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Orky a -aa- snesli pádné argumenty ..."

A jsou dost pádné, aby mezistátní rychlík z hlavního města ČR do třetiny Polska jezdil o hodinu déle, než je jízdní doba nejkratším směrem?

"Do Wroclawi je frekvence mizivá .... proto že: 1) tarif TCV"

Přesně tak. ČD i PKP si samy mezinárodní frekvenci zabíjejí, a pak tvrdí, že není poptávka. Vzhledem k tomu, že vnitrostátní úseky jsou dotované, tak už dávno mělo zasáhnout MD, a podmínit dotaci tím, že mezistátní jízdné do Polska i z Polska bude účtováno jako prostý součet vnitrostátního jízdného k hranici a vnitrostátního jízdného od hranice. K tomuto kroku by samozřejmě byl nutný společný postup s polským MD ... nedělám si moc iluze. Každopádně je chyba, že ministsterstva dopravy obou zemí mlčky přihlížejí naprosté nekonkurenceschopnosti mezinárodních vlaků, a nechávají molochoidní národní dopravce ždímat mezistátní cestující ČR/PL. S tarifem TCV přeshraniční doprava ČR/Polsko nikdy nebude opravdu funkční, protože při cenových hladinách v postkomunistických zemích je tarif TCV opravdu drakonický.

(Kdysi jsem z hlouposti koupil přímý lístek Wroclaw-Praha. Pokladní polsky zavrčela sumu, která se mi zdála přijatelná, ale na podanou velkou bankovku nevrátila skoro nic. Tak jsem si přečetl cenu na lístku, zjistil, že jsem babě špatně rozuměl, a málem mě omyli. Tak jsem se zařekl, že takový ksindl podporovat nebudu.)

Mmch., kdo bude u rychlíků Praha-Wroclaw dopravcem na polské straně? PKP Intercity, nebo PKP Przewozy regionalne?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 15:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Frekvence do Wroclawi v jednom vlaku ze dvou za den bude menší v tom vlaku do Svitav a dále. Nevidím nejmenší důvod, proč bych kvůli tomu měl likvidovat jeden z vlaků dvouhodinového (snadno zapamatovatelného) taktu v nejatraktivnější dobu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 16:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: O jaké likvidaci taktu píšete? Spojení s jedním přestupem není likvidace spojení.

Jste si úplně jistý, že ve vlaku Praha-Brna je větší frekvence, než by byla v rychlém vlaku směr Letohrad, Kladsko, Wroclaw, s přestupem Králíky, Hanušovice, Jeseník, Poznaň, Gdaňsk? Zvlášť, když by byla přijatelná cena mezinárodní jízdenky. Ony totiž ty vlaky směr Brno bývají dost prázdné.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 16:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ony totiž ty vlaky směr Brno bývají dost prázdné."

Ovšem plnej vlak do Polska jsem viděl naposled za komančů. Výjimkou jsou občasné zájezdy cizinců do Krákova, obávám se ale že nájezdy žaponců do Wroclawi via Miedzyháj se konat nebude.

Na tarif existuje ochcáfka v podobě biletu přesgraničného co de koupit ve vlaku. Bohužel ale to znamená návazný zahraniční úsek s pisným. A netuším zda by tento způsob nabídla nějaká kasa a zda by ho akceptoval normální cestující...
artur
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.96.229
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 16:36:32    Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že pro Wroclav by stačil Sp z ústí do Mezilesí. Odtud mají myslím Poláci už takt. Ale jestli by to generovalo soupravu navíc, to nejsem schopen dohlédnout.
Stvolinky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 8-2008
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 16:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je takový zájem o dopravu do Polska, proč se toho už dávno nechytil nějaký busový dopravce?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 17:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Takt je o tom, že je v určité trase takový snadno zapamatavovatelný interval. Fakt se mi nelíbí, když si musím pamatovat vlak jede v L:44, ale v 7:44 a 15:44 musím přestoupit. S tím opravdu nesouhlasím. Tohle je zase cesta zpátky. To bych radši viděl přestup v Ústí na ty Sp, co tu navrhuje Artur.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4731
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 17:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez rozumné ceny nikdy moc potencilních cestujících (a tlak na rychlé přímo spojení)nebude a bez toho zas nebude tlak na nějakou akci na MD v podobě jednání o tarifníh úpravách.
Typický začarovaný kruh.

Pravdu má -aa-, že mimo takt se to kolem Prahy nevleze. Pokud by jednou měl být takt R Praha-Brno hodinový (jak se tu řešilo za časů páně Záruby), tak dva "odskoky" do Wroclawi s přípojem HK-Brno by nebyl problém (kolem HK zdaleka nevidím takovým problém s příměstskou). Ovšem jak to u nás chodí s mimotaktovými R už víme.

Nicméně v každém případě je nutné řešit trasu i tarif současně.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 17:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Když je takový zájem o dopravu do Polska, proč se toho už dávno nechytil nějaký busový dopravce?"

Kvůli zákazu vnitrostátní frekvence. (Vnitro bývá povoleno jen v busech na Slovensko. Dneska bohužel už jen na některých.) Veřejná doprava ČR-PL je všestranně začarovaný kruh. Pochopitelně, že do Polska je poptávka ze všech sousedů nejmenší. Ale zase ne tak malá, aby nejezdilo skoro nic.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 17:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun č.598: Za 12minut lze samozřejmě udělat přepřah loko z jednoho R na druhý. To ale předpokládá, že ten ranní R z Prahy bude den co den přijíždět do Letohradu na minutu přesně. A to je, s prominutím, nesmysl. Koukám ale, že diskuse se mezitím dostala někam jinam.
Co se týče toho HK - jak velký rozdíl je v JD Týniště-Doudleby-Letohrad, resp. Týniště-Choceň-Letohrad? Vím, je to z Týniště dolů na Choceň a pak zase nahoru z Ústí na Letohrad. Ale pořád stačí 1 el. loko na celou relaci Pha-Letohrad. Přepřah by byl až na polskou loko v Letohradě.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 17:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Artur: no se dvěma přestupy (navíc v Mezilesí na EN57) taky davy nenalákáte, nakonec rychlost by byla stejná.

Nájezdy Žaponců asi opravdu nebudou, ale abychom to nezakřikli: co třeba fotbalové mistrovství 2012, to se hraje mj. ve Vratislavi a Poznani, ne?

Poptávka se holt přizpůsobila nabídce, a kdo z nemotoristů tak neučinil, chodí pěšky, jako třeba já. A když ne pěšky, tak je to od nás nejlpeší stopem z Tanvaldu do Poręby nebo na Libnet přes Görlitz...
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 19:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: spodem je to o pár minut rychlejší (stavilo by se jen v Chocni a Ústí namísto v 5 nácestných zastávkách); další výhodou by byly přestupy v Ústí. Z Týniště do Letohradu by byl potřeba nějaký motor na spěšňák. I tahle podivná varianta by se mi zamlouvala víc než to, co je v návrhu. Další možností – nekamenujte mne – by bylo ty dva rychlíky prohodit, tj. Prha - Pce - Wrocław a Pha - Hk - Brno.

Přijde mi to trochu podobné, jako kdyby někdo v zájmu 2h taktu Praha - Klatovy prosazoval ukončení rychlíků z Bavorska v Plzni. Vždyť Klatovy jsou taky větší než Domažlice. Jistě, Brno je něco trochu jiného, ale pro dopravu z Prahy do Brna slouží i jiné vlaky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 19:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Přijde mi to trochu podobné, jako kdyby někdo v zájmu 2h taktu Praha - Klatovy prosazoval ukončení rychlíků z Bavorska v Plzni."

Anebo vozbu rychlíků Praha-Mnichov přes Klatovy.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 19:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wałbrzych: Pomalé vlaky Praha-ČT-Brno nemají primární funkci v dopravě Praha-Brno, ale především rychlou dopravu z Prahy a Brna do mezilehlých zastávek. Mezi Prahou a Brnem by se měly primárně používat EC a Brněnské expresy. Kolik se tady najde nápadů, jak řešit přímé rychlíky do Wroclawi bez navýšení náležitostí. Toto nemění nic na mé připomínce ohledně celistvosti a pravidelnosti linek.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2006

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 20:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono to není fór, Praha-Mnichov přes Klatovy by bylo ideální spojení, protože je nejkratší a bezúvraťové. Celý problém je v tom, že za Železnou Rudou jezdí soukromý dopravce a dohoda se dodnes nepovedla a asi se o ni už nikdo ani nesnaží.
P.S: Za současné situace jakákoliv změna rychlíků směr Klatovy a Domažlice by byla chybou.
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Thomas16x07
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 21:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://vlaky-sk.wz.cz ...aspon neco aktualnjesie zo Slovenska
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 21:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Za 12minut lze samozřejmě udělat přepřah loko z jednoho R na druhý. To ale předpokládá, že ten ranní R z Prahy bude den co den přijíždět do Letohradu na minutu přesně. A to je, s prominutím, nesmysl."

Na jednokolejce stejně musíte vlaky někde vykřižovat. Nouzově stačí na vzájemnou výměnu mašin tři volné koleje, akorát musíte jednu z mašin na chvíli uklidit na obsazenou kolej. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby celou cestu Praha-Wroclaw a zpět zvládla jedna mašina, ale to je zatím scifi. Nejen ta mašina, sci-fi je bohužel i použitelný přímý vlak. Současné (resp. brzy budoucí) "provozně geniální" vlaky zvládnou necelých 300 km silniční vzdálenosti za cca 6 hodin. Čili z pohledu cestujícího pojedou průměrnou rychlostí okolo 50 km/h. Oba páry by měly obdržet jména, například "Pražský šnek" a "Vratislavský hlemýžď".
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 00:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad takt: Co by se stalo, čistě teoreticky, kdyby přišel soukromý dopravce, že chce 2 páry denně IC Praha-Pardubice-Wrolaw? Dostane trasu, která by narušila takt, při uvážení zásady, že mezinárodní doprtava má přednost před vnitrostátní?
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 00:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zvládla jedna mašina, ale to je zatím scifi
Pravda, k čemu jsou schválené mašiny, když to ztroskotá na dohodě. I když teoreticky by nemuselo. Už se tu o EU07 v Praze od nového GVD mluvilo.

@Iii:Má přednost i před dopravou ve veřejném zájmu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bugear.)
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 00:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha-Mnichov přes Klatovy by bylo ideální spojení, protože je nejkratší a bezúvraťové

Ale je tu stále problém v trakčních vozidlech.Zatímco my máme pár smradlavejch a pomalejch 754 (DKV Plzeň),tak na opačné straně rychlé spoje nezávislé trakce drání povětšinou jednotky 611.Takže tak jako tak by se muselo přepřahat,takže výhoda bezúvrati není.Navíc Furth im Waldská trať je rychlejší a trakčně méně náročná než trať přes Železnou rudu.Takže přínos vedení přes Klatovy je silně diskutabilní.Navíc by možná bylo přínosnější více vlaků přes Domažlice,s tím,že by všechny R končily v Řezně,kde by se přestoupilo požadovaným směrem (München,Ingol.,Nür.).Navíc i do budoucna bude jednodušší navýšit rychlost na domažlické trati než na železnorudské.Doporučuji je obě projet až Bavorska a pochopíš rozdíl.
Zvoní tu umíráček.Komu?? Železniční regionální dopravě na Vysočině.Doufejme,že nezahyne.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 08:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii: Já jsem přesvědčen, když se vejdou nesystémové odpolední spěšňáky, že vlaky do Wroclawi +- v navrhovaných polohách by se ještě vešly. Největší problém by asi byl vlak kolem 15:45, kdy je už odpolední špička a příměstská doprava už bude jezdit po 15-minutách, ale ostatní navrhované vlaky jsou mimo špičky, vlak 7:45 z Prahy by se měl vejít mimo 15 minut příméstské dopravy z Prahy. Ale kam se nacpou plánované spěšňáky do Kutné Hory města, budou-li vůbec, netuším. Trať s takovým provozem měla být 4-kolejná.
artur
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.96.229
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 08:54:11    Odkaz na tento příspěvek  

Hm, tak jsem se koukal, že z Mezilesí do Wroclawi je to dvě a půl hodiny - nebyly tam dřív nějaké rychlejší vlaky v minulých letech?
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 09:42:27    Odkaz na tento příspěvek  

Co by se stalo, čistě teoreticky, kdyby přišel soukromý dopravce, že chce 2 páry denně IC Praha-Pardubice-Wrolaw

Zaplatil by mu je někdo ? Jaká by byla denní ztráta z této akce ?

Praha-Mnichov přes Klatovy by bylo ideální spojení, protože je nejkratší a bezúvraťové ?

Nesouhlas. Souhlasil bych však s jízdou tak dvou párů zastávkových R/Sp denně Praha-Mnichov přes Železnou Rudu a to nikoliv pro přímé cestující z Prahy do Mnichova , ale pro takové cestující třeba z Klatov do Zwieselu . Dále by toto spojení bylo vhodným příspěvkem pro rozvoj přeshraniční spolupráce.
Smiliropucha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 12:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hoja lidičky, nemáte tu někdo připravovaný grafáč ve zlínském kraji?
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 12:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

naroznej: pro místní dopravu mezi klatovami a zwieslem by byly ideální přímé vlaky plattling-klatovy, nejlépe v režii RS/1 a ideálně ve dvouhodinovém taktu. tahat tamtudy několikavozové klasiky praha-mnichov je opravdu nesmysl
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 12:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smiliropucha: Jen první návrh na gvd.kvalitne.cz
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 12:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha-Mnichov přes Železnou Rudu a to nikoliv pro přímé cestující z Prahy do Mnichova , ale pro takové cestující třeba z Klatov do Zwieselu

Potom ale postrádá smysl vést ty vlaky z Prahy,když by byly meziregionální.

Já jsem pro variantu,kterou nabídl Suri a to jest do Klatov s "ereskem".K tomu by vlastně stačilo,kdyby plzeňský kraj objednal dopravu na tomto úseku v režiji RBG namísto ČD + dohoda o uznávání jízdních dokladů atd.,nebo by pro ČD byla společnost RBG subdodavatelem.Těch možností financování je více.

Nebo ještě možnost zavedení přímých rychlých vlaků Plzeň-Řezno.Bohužel na to nemáme ani patřičné stroje a patrně ani finance.Navíc by zde byl problém s obsaditelností.Kolem Plzně a Řezna by musela být daleko větší kapacita soupravy než v úseku šumavských krpálů.
Zvoní tu umíráček.Komu?? Železniční regionální dopravě na Vysočině.Doufejme,že nezahyne.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 13:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, když už tady trochu fantazírujeme: vymyslel jsem, jak zkrátit spojení z jižních gubernií Českých zemí na východní Slovensko. Protože současné lůžko Budějice - Košice je nic moc a myslím si, že se spojením českého jihu a Slovenska by se něco udělat mělo: ta hodina a půl čekání na přestupu Rožmberkem–Šírava někde mezi Hranicemi a Bohumínem je bída.

A) Večerní R z Budějic (18:0x) poslat až do Brna (22:3x), a dál: Brno 22:50, Veselí/M. 0:10, N. Mesto n/V. 1:10, připojit na Zemplín, odj. 1:25, pro výstup použitelné cca od Popradu (4:50), Košice 6:10, Humenné 8:10. To je (mezi ČB a Brnem) úspora tří hodin a (mezi Brnem a Žilinou) asi 15 kilometrů. Zpátky to bohužel při současných časech nevychází. (N.Mesto n/V 5:00, Brno odj. 7:16).

No, je to trochu divoké... Další vynález, a myslím, že lepší:

B) Vihorlat (pokud možno celoročně, ale asi by stačila četnost navržená na 2009) v trase Budějice (18, časy=cca) - Brno (22:35 - 23:10) - Přerov (0:35 - 1:30) - Vsetín;) - Žilina (4:15) - Košice (7:25). V Přerově přestup od Prahy (Silesia oba směry, Amicus, mohl by mít přímé posilové vozy Praha-Košice, Vsetín by moh jásat). Jízdní doba Brno - Košice (8:15) by byla na rozdíl od současné (9:47) jak dostatečně dlouhá na spaní, tak konkurenceschopná vůči četným busů (nejrychlejší zřejmě eurobus Brno 23:00, Kce 6:05). Nekoukal jsem ještě, jak by to fungovalo nazpět, je to takový náhlý nápad.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 16:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokračování B)
Zpátky je to o něco horší: bylo by třeba Vihorlat z Košic (20:05) posunout až těsně před Slovakii (21:00), třeba na 20:45 (vadit by to nemělo: Slovakia je EN, jiná klientela atd.); Žilina 0:25 - Vsetín - Přerov 2:50-3:40 - Brno 5:00-5:20 (sice dost brzo, no ale tak) - ČB 9:45. V Přerově přestup na Amicus (v návrhu 2:50) a když ne, tak od Silesie a na Silesii (3:14 - 3:46). Tím získáváme:
- rychlejší spojení jihu Čech a Moravy se SK
- rychlíkové spojení (v případě přímých vozů přímé) Praha - Valašsko v noci - náhrada za Šíravu
- rychlejší spojení Jih - Brno - Varšava a Krakov a dál.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4736
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 17:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Walbrzych:
Má to jeden háček - A, i B obnáší minimálně v nějakém přeshraničním úseku vlak navíc, který by musel někdo zaplatit. Ale jinak je to B-čko nápad dobrý, to nepopírám.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 17:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě že ne tak docela, B) by znamenalo vlak navíc v úseku Jihlava - Brno - Přerov, "namíň" v úseku Praha - Přerov (de facto přímé vozy nejspíš na Amicovi, myslím, že nemá být tak dlouhý, aby se jich tam 5 nevešlo, a kdyby ne, můžou z Prahy zvlášť); + přesměrování Vihorlatu z 320 na 280 Znamenalo by to delší Vihorlat a pokud možno denně, ale snad by to stálo za to i v rozsahu navrženém na 2009 (tj. o prázdninách 4-7 + exponované dny (cca 18)); popř. o prázdninách denně a celoročně 5/6, 7/1.

Každopádně celý jih by získal použitelné spojení se Slovenskem (ne 1 pomalé lůžko, byť jezdí denně), potažmo s Polskem; Praha by o nic nepřišla; jen by nic nejelo z Prahy do Ostravy mezi Silesií (po 21.) a Excelkou (po 24.), což není žádná tragédie (když je v Ostravě ve 2:30). Koneckonců to přesměrování na 280 by nebylo nutné, kdyby se i při trasování via 320 v Přerově stíhaly přestupy/šibování s Amicem a Silesií; což by asi udělat šlo, vycházím ale z návrhu 2009.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4737
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 18:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslel právě toho Vihorlata denně. Pokud by stačil rozsah jízd jak je navržen, pak OK.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Kasi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 7-2005

Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 20:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se furt řeší zastavování/nezastavování nočního R nebo EN ve Vsetíně, pochybuju že tam je větší poptávka než ve ValMezu, kde se schází více tratí. Už jak sem psal jednou, že kdyby si vsetíňáci prosadili to zastavování u nich, tak to ještě více zkomplikují, protože v tom případě by nemusel být přípojný vlak do Hranic. A uznejte sami že je blbost jet na EN/R na vsetín a pak zpátky po trase do prahy nebo v opačném směru naopak. Taky je blbost vyjádření mluvky z MD, že v Praze se vše otvírá až od 9:00 h. Co takové obchodní jednání nebo doprava do školy ?
Prosím, zachovejte v novém GVD brzké ranní spojení ValMezu s Prahou co teď zajišťuje Šírava, děkuji.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 20:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No určitě lepší než nic. Ale to se ví, že čím víc, tím líp, aspoň v pátek na Slovensko a v neděli zpátky celoročně, aby se tím dalo regulérně dojíždět třeba do Brna za prací a tak.

(V souvislosti s tím mě napadá: pokud vím, mezistátní vlaky se dohadují kdovíjak dlouho dopředu na konferencích. Existují vůbec nějaké kanály, jak může občan mezist. dopravu ovlivnit? Je vůbec nějaká instance, kam podávat připomínky?)
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 20:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O zachování vlakových spojů jednala starostka na ministerstvu
Ilustrační foto.
VSETÍN – Rušení ranního a nočního vlakového spojení pro obyvatele Valašska na trati Praha – Vsetín – Humenné, ale i další nesrovnalosti v návrhu nového vlakového jízdního řádu byly důvodem dnešního jednání vsetínské starostky Květoslavy Othové s Vojtěchem Kocourkem, náměstkem ministra dopravy, který má na starosti drážní a veřejnou dopravu. Starostka přivítala přístup ministerstva dopravy a věří, že návrh nového jízdního řádu ještě dozná změn.



„Jednání bylo o hledání možností řešení, které se nabízejí. Pozitivní je, že jsme se shodli na nutnosti provést v návrhu jízdního řádu dílčí změny,“ potvrdila krátce po skončení jednání Květoslava Othová. Diskuze se přitom podle jejích slov vedla o situaci, která nastane v případě odklonění rychlíku Šírava přes Ostravu a zařazení Euronightu Slovakia, jenž nemá mít ani jednu zastávku pro výstup a nástup v celém kraji. Hovořilo se však i o dalších problémech.

„Otevřeli jsme také otázku vlakového propojení přes Hranice na Moravě do Brna a na základě připomínek občanů jsem vznesla podnět k posílení nebo koordinaci především pátečních spojů ve směru Praha – Hranice na Moravě tak, aby lépe navazovaly na přípoje,“ doplnila starostka Othová.

Obě strany se tedy shodly na dalším jednání, které se uskuteční 30. září ve Zlíně za účasti krajského radního pro dopravu Petra Hradeckého a zástupců Českých drah. „Na něm bychom již měli dospět ke konkrétním návrhům změn,“ uzavřela starostka.

Vsetínská radnice zahájila intenzivní jednání o zachování vlakových spojů bezprostředně po zveřejnění návrhu nového jízdního řádu na webových stránkách Zlínského kraje. Z něj totiž vyplynulo, že ranní a noční spoj, který dosud zajišťuje rychlík Šírava, by měl být nahrazen Euronightem Slovakia. Ten ovšem nestaví ani v jednom městě Zlínského kraje, čímž by došlo k výraznému omezení dopravní dostupnosti celého regionu. Také z ankety a diskuze na webových stránkách města Vsetína vyplývá, že rychlík Šírava je hojně využívaný spoj.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 12. září 2008 - 21:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minulý příspěvek byl pro Hrocha, už jsem ho nestih zeditovat.

Kasi: Vsetín & Valmez by řešil Vihorlat po 280. A i kdyby jen částečně, tuším, že tam je to taky především v pondělí do Prahy, v pátek dom. Nebo by mohl ve dny, kdy by nejel Vihorlat, jet onen přípojný Os Hranice - Vsetín.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4739
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 00:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přípojný Os Vsetín-Hranice by měl jet určitě. Jenže ten by musel kraj vsetínským a spol. zaplatit a to se mu jaksi nechce když je možnost, že "problém" vyřeší stát za své, resp. za peníze nás všech (kupříkladu v té proklínané Praze).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
_Denny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.79.31
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 00:57:23    Odkaz na tento příspěvek  

Hroch : Proč ?
Není náhodou to zastavení levnější než zavádět další vlak?
A proč si třeba Hranice něco takového platit nemusí?
Jen proto, že zrovna leží na trati?

Opět si hraje naše zemička na to, na co ani náhodou nemá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44464
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 02:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si vydupou zastavení, tak by mohli aspoň zajistit dostatečnou ostrahu vlaku vně i uvnitř. Jinak projíždět, nezastavovat a zase projíždět!!!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 02:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A že se Č. Třebová neozývá kvůli Metropolu? Jsem zvědav, jestli se zase budou přidávat zastavování v 1. změně.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 10:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Klatovy - ŽR:
Asi by nebyl problém vézt "německý" motorák až do Klatov, ale
a) bude mít v ŽR 30 minut pobyt?
b) v Klatovech bude přestup na R/Sp do Plzně 30 minut?
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 10:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Vsetín: Proč vlastně byla "Šírava" přetrasována na Ovu? Vždyť tam stejně jede "Silesia"? Kdyby "Šírava" zůstala na 280ce, tak by "Slovakii" nikdo neřešil.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 11:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... když se vejdou nesystémové odpolední spěšňáky, že vlaky do Wroclawi +- v navrhovaných polohách by se ještě vešly. ..... kam se nacpou plánované spěšňáky do Kutné Hory města, budou-li vůbec, netuším ...."

To je trochu obecnější problém. V létě jsem se zase párkrát projel vlakem po 010/270. Když to dám dohromady s dřívějšími zkušenostmi, tak si začínám říkat, že třeba na 010 je víc vlaků, než odpovídá poptávce.
Důsledné celotýdenní ztaktování vede k tomu, že ve špičkách jsou stejné návaly jako dřív, a že i mimo ni si na trati překáží velká spousta vlaků.
Přijde mi, že taktový základ by obecně měl být dvouhodinový, na tratích s větší poptávkou ve špičce proložený na hodinu. A podle reálné poptávky důsledně zvažovat, kolik dvouhodinových systémů si na kterou trať pustím. V mnoha případech by rozumný kompromis mezi přímým spojením všude a dvouhodinovým taktem všude vypadal tak, jako dnes Praha-Klatovy (proklad čtyřhodinových taktů na dvouhodinový střídavě přímo a s přestupem.) Na delší štreky (například Praha-Zlín, Praha-Vsetín) bych navíc oprášil dělení (resp. spojování) souprav. Pro cestující je přijatelnější, když projedou 250 km s minimem zastávek, a pak si při přepřahu můžou dát kouřovou, než když ten čas prostojí na různých mezích.
Vlaky mimo špičku totiž zhusta jezdí tak prázdné, že inkasované jízdné nezaplatí ani zlomek toho, co se zaplatí fírovi, vlakvedoucímu, průvodčímu, za naftu a za poplatky za DC. Tvrzení, že je levnější vozit všechny soupravy celý den sem a tam je ničím neopodstaněný mýtus. Skutečnost je taková, že vyslání pauzírující soupravy ještě na jeden oběh je podstatně levněší, než přidání nové soupravy ve špičce. Ale ani ten oběh navíc není zrovna zadarmo. Zjednodušeně řečeno, vlakové čety, které slouží na soupravě jen v ranní a odpolední špičce, mívají dělenou směnu, zatímco pro celodenní ježdění potřebuju dvě čety. Celodenní vožení všech souprav je velmi výhodné pro dopravce, protože buď podstatně více vydělá při konstantní ceně za vlkm, nebo může snížit cenu. V praxi asi kombinace obojího, dopravce víc vydělá, a erár se může chlubit jak "moc" srazil cenu. S ekonomicky přijatelným funkčním systémem to ale v mnoha případech nemá nic společného.

Obdobně jako na 010 si kladu otázku, kolik taktových vrstev bude mít smysl zavést na 170, až bude berounský tunel.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 11:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Když to MD zadotuje :-) Taky to líp vypadá jako dopravní obslužnost a třeba to do vlaku přitáhne pár lidí. Snad by neměl být takový problém v sedle jezdít s méně vozy, ve špičce s více. Ze strany objednatele by se to mohlo ošetřit, že za vlaky, které byly přecpané, až se to projevilo na kultuře cestování, by se krátila dotace.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 12:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jde o spojení Vsetína s Prahou,tak nechť si zplatí kraj autobus.Nebude se zbytečně objednávat spoj navíc a EN nebude zastavovat v tomto pofidérním městě,kde kriminalita určitého "geta" je na dením pořádku.Bus může klidně u Kroměříže najet na dálnici a šupajdit až do Prahy,když jde tak moc Vsetínské radnici o spojení s Prahou.

ad Mibl: To je bohužel zásadní nevýhoda,kterou jsem si uvědomil až po napsání příspěvku.Je otázkou,co by bylo menší zlo,protože hýbat kvůli této relaci s něčím jiným je nesmyslné.A ještě by mě zajímalo,kolik by se dalo ušetřit času,pokud bychom opravili 183.Na bavorské straně se jezdí do cca 100 km/h
Zvoní tu umíráček.Komu?? Železniční regionální dopravě na Vysočině.Doufejme,že nezahyne.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 12:40:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Sice mám ke Vsetínu citový vztah, ale objektivně vzato tam není kriminalita o nic vyšší, než například v pochybném městě Praze, Přerově, Ostravě, Bohumíně, Olomouci aj. To, že si místní nádražáci nedokážou ty fetny, zloděje a bezdéčka vypráskat z nádraží (onehdy mi Vsetínský nádr přišel jako suverénně největší humáč v ČR - bezdéčka si dělala úplně co chtěla, všude šílený bordel, smrad, řev, leželi úplně všude, prudili cestující, jejich čooklové se tam rvali, uprostřed haly byly po zemi roztahané kusy masa a kosti, které okusovali prašiví pejskové, bezdéčka tam po sobě házela flaškami vodky a asi tři roztřískla o zem, na peroně venku skoro ve východu haly, takže cestující nemohli pořádně projít, vařil jeden feťák na lžíci a píchal si do nohy), neznamená, že tam je celkově kriminalita horší. Podobný obrázek jsem tam spatřil asi třikrát. To jen tak na obranu Vsetína. Samo, že ve dvě ráno by ve vsetíně EN stavět NEměl.

Ono je to vůbec zvláštní, na některých hlavních tratích v noci (mezi 01:00 a 04:30) spoje zastavují, jinde ani nejezdí. Proč třeba z Prahy do Chebu už deset let nejmíň není spoj do Prahy na šestou ranní? To samé od Budějc, od Chebu přes Qary a Ú/Labem, ale z Plzně, Chomutova a Děčína je. Nebo z Liberce a z Hradce Králové do Prahy není. Zato od Východu je takové spojení pořád. Od Plzně se tohle spojení zruší, když je využíváno dostatečně a to právě dojížděči do PRahy z úseku Plzeň - Beroun.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 13:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy, Mibl: Nasazení RS1 až do Klatov by možná trochu zkrátilo časy oproti současným vlaků ČD. Stačí se podívat na úsek Bayer. Eisenstein - Špičák: RS1 to zvládá za 10 minut, brejlovci, regionovy, 842, etc. za 16 minut.
=>pak by čekání v Klatovech nebylo jen půl hodiny, ale možná ještě víc.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4740
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 13:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

_Denny:
Napsal to v druhém odstavci Qěcy, napsal jsem to už před nedávnem já - proč Vsetín ano a 95% jiných měst ne?! Co mají říkat v Opavě, Zlíně, UH, Šumperku, Havířově, Budějovicích, Chebu, Klatovech, K.Varech,... Opravdu nevidím pro to privilegium jediný důvod.

Bručoun, č.605:
To už jsem tu kdysi nesměle nadnesl panu inženýru Zárubovi. Musí se zaplatit, alespoň ten výjezd soupravy (energie, DC, mzdy), když ne režie a opotřebení... To jsou základy ekonomie.
Sobecky jsem ale za současnou 010 rád, poněvadž pro denní dojíždění Praha-Pce se situace letos podstatně zlepšila.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 2-2004

Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 14:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun, Sobota, 13. září 2008 - 11:10:42 : Mluvíte mi z duše...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. září 2008 - 14:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...jo tak se tady budem radši bavit, které všechny vlaky by se mohly zrušit.