K-report
 

Archiv do 31. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 31. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 08:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud jsem se díval, tak jak u DB, tak u OeBB je poznámka "bez záruky".("

A to je právě ten rozdíl mezi banánovou republikou a vyspělým státem. Utajování JŘ dotovaných osobních vlaků prostě je hovadské.

Proč kraje, ČD a SŽDC nutí obce k trapným tanečkům, když chtějí získat připravovaný jízdní řád?

Znovu ta samá otázka. Pokud je JŘ osobních vlaků v nezveřejnitelné podobě, tak jak je možné, že ho shodně zveřejnily DB a ÖBB. V případě, že je utajování na místě, měla být s oběmi železnicemi uzavřena smluvní doložka o utajení! Ve skutečnosti jde jen o úřednickou aroganci vůči občanům, o nic jiného. Pak taky ještě o alibismus a lemplovství. Jaký zákon zakazuje zveřenit data s poznámkou bez záruky? Nebo snad český SW neumožňuje obdobnou poznámku?
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 10:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediní kdo ten jízdní řád chtějí vidět jsou bezmezní šotoušci. Ostatní si počkají.
Rozlišujme fotiče a šotouše! Fotiči jsou neškodní, ty druhé bez varování střílim
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 11:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr: Jediní kdo ten jízdní řád chtějí vidět jsou bezmezní šotoušci. Ostatní si počkají.

Ti, kteří nevědí, jestli jim vlaky pojedou i od prosince tak, aby jim to vyhovovalo a mohli je používat, a váhají, zda si koupit čtvrtletní traťovou jízdenku, nebo třeba i In-kartu, platnou 3 roky, to vědět chtějí taky.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 11:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: No já nevím, ale co když je to docela prostě a nekonspiračně tak, že ta data fakt ještě nejsou definitivní a můžou se měnit (byly například krajské volby, že), na což DB a ÖBB prostě kašlou pod heslem "kdyžtak to změníme" a ČD+objednatelé raději ne, protože dobře ví, že ještě prostě není odladěno?
Nebo třeba že si zahraniční železnice vyžádaly data o dálkových vlacích, a ČD, líné data filtrovat, jim odeslaly celou databázi s vysvětlením "dálkovka snad platí, Os se ale může měnit", popř. si jen někdo u ČD myslel, že zahraničí bude zveřejňovat jen jejich vlaky na našem území a prostě to neřešil a tak dále?

Je lepší "utajovat" trochu déle a vylézt s hotovou verzí, nebo poskytnou "otevřeně" data a pak sorry, ono nám to nakonec nevyšlo? Kdy bude kdo z těch "nešoto" cílových skupin dle vás víc nasranej?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 11:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš Záruba:
Je lepší "utajovat" trochu déle a vylézt s hotovou verzí, nebo poskytnou "otevřeně" data a pak sorry, ono nám to nakonec nevyšlo?

Nevím, proč by to nemělo "nakonec vyjít"? Že by až dodatečně zjistili, že se na něco navíc "nenajdou peníze" a předtím to nevěděli?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 11:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buď tak (volby), a nebo ještě nějaké na poslední chvíli požadavky na časové posuny tuhle nebo támhle, nebo prostě a jednoduše některé věci (například omezení jízd) mohou být stále v řešení.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 12:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Pokud vím, tak nemáte pravdu. Přijímání požadavků na změny bylo provozovatelem dráhy ukončeno cca před měsícem. Od té doby prý nejsou ochotni dělat ani opravy zjevných chyb a to ani kdyby to objednatal a dopravce požadovali sebevíce.

Volby v tom jistou roli hrát mohou, ale jako zásadní vidím dva faktory:
- Přechod SENY pod SŽDC (=vše probíhá více úředně)
- Tanečky kolem navýšení úhrady za regionálku

Každopádně JŘ, podle kterého se v prosinci, začne jezdit je hotov (až na nějaké minutové posuny) a nová vedení krajů, pokud budou chtít zasahovat, budou mít možnost měnit až od první změny.

A je třeba si uvědomit, že vše bude stát a padat s penězi (ČSSD narozdíl do dosud vládnoucí ODS vidí v krajských rozpočtech rezervy, tak se nechme překvapit, zda tomu tak opravdu je).
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 12:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSSD narozdíl do dosud vládnoucí ODS vidí v krajských rozpočtech rezervy, tak se nechme překvapit, zda tomu tak opravdu je.
Jestli nějaké rezervy jsou, tak je ČSSD stejně vydá jako proplácení pobytu pacientů v krajských nemocnicích. Rozhodně to nepůjde do dopravní obslužnosti. Zdá se mi pravděpodobnější, že tomu bude spíše naopak.
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 17:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že se data objevují dříve v hafasu než v idosu se opakuje více méně již několik let. Pokud si pamatuji, tak jednou opravdu ČD nechtěly, aby se objevovaly data v Idosu dříve, neb na základě těchto neúplných dat musely odpovídat na řadu neoprávněných dotazů. Možná to platí až do dnes. Příklad za všechny, třeba že R1183 začíná až v Rosicích. Šotouši si svoje vlaky najdou a ostatní dají ještě chvíli klid. Vcelku mi to přijde jako efektivní.
Ale protože nesdílím stejný názor s pisatelem, že je nutné 2 měsíce předem zveřejnit data v Idosu, tak mě nazývat hovadem je poněkud ubohé. Co víš o tom, jak ty data vznikají? Jak se bojuje se záludnostma Idosu, aby výsledek aspoň trochu odpovídal skutečností, viz třeba http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2008051302 . Že plno obechcávek se musí dělat jen pro Idos, ale Hafas je schopem toto zpracovat bez problémů? Souvislosti jsou však daleko rozsáhlejší, než si leckdo myslí a vyplývají už i z toho, že kdysi MD předalo CIS na Chaps s tím, že si mají na to vydělat jak chtějí. Výsledek tohoto sklízíme všichni do dnes a ještě hodně dlouho ho poneseme. Jako např. šílený formát vstupních dat pro Idos, nesmylsné vyhlédávání spojů s přestupy a pod.
P.S. Komplet data bývají až tak začátkem prosince.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 19:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mája: když on David je nový fundovaný odborník přes všechno co tak poslední dobou pozoruji.
Rozlišujme fotiče a šotouše! Fotiči jsou neškodní, ty druhé bez varování střílim
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 19:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že se o mně Mája ve svém příspěvku ani slovem nezmiňuje.
Od toho snad toto diskusní fórum je, abychom zde diskutovali o různých železničních a s tím souvisejících tématech, i když má každý z nás jistě jiné názory; můžeme si i vysvětlit, že něčí názor je špatný a nesmyslný; ale vždy slušně a bez narážek. Držme se toho.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 19:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mája, Batyr, Tomáš záruba: Nic nepochopili. Šotouši si data vždycky nějak opatří (nebo neopatří), o to přece vůbec nejde.

Ještě jednou zopakuju stejnou otázku: jakým administrativně přiměřeným způsobem si mají obce zajistit nejaktuálnější stav přípravy GVD, zejména kvůli návaznostem busů na vlaky? To, že návrh, nebo hotový JŘ, někde vyškemrají, a jsou poučeni "a neříkejte na nás, že jsme vám to dali my", není přiměřený způsob.

Provozní obtíže typu "nemožný formát", "vydělejte si na to jak chcete", svědčí právě a arogantním systému informací o přípravě JŘ v ČR. Zrovna tohle v Německu a Rakousku zjevně dělají lépe.

Systém, kdy je konečný vlakový JŘ představen obcím až po termínech připomínkování autobusové dopravy, je od základu chybný. Dobrá veřejná doprava nikdy nevznikne tak, že se sejde několik géniů, kteří vymyslí všechny návaznosti v přísném utajení, a veřejnosti představí výsledek. Žádní géniové nikdy nedokážou myslet na všechny potřeby reálných cestujících.

Minutové posuny busů se dají dělat za pochodu, o to vůbec nejde. V předstihu je třeba řešit zásadnější přípoje a nepřípoje (10 a více minut). Dále zda jeden bus stihne přípoj od vlaku, i začátek školy nebo šichty, nebo zda to musí být dva busy. Opět nejde o jednotlivé minuty, ty se vždycky doladí. Současný systém utajování vůči obcím a skupinám dojíždějících velmi ztěžuje prosazení oprávněných požadavků. Podle mě to nelze řešit jinak, než plným zveřejňováním ještě před uzávěrkou připomínek k autobusové dopravě.

Jedním z motivů přípravářů JŘ zjevně je "aby nemuseli řešit neoprávněné připomínky". Tak raději neřeší téměř žádné připomínky, a kdo chce návaznost bus/vlak v kraji, který se o to nestará, tak si ať trhne nohou, nebo jede autem, že.
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 19:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O Davidovi to rozhodně nebylo . Jinak naprostý souhlas. Nazorů může být více, ale dizkuzi bychom měli vést slušně.
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 20:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun - poskytování informací obcím o přípravě JŘ železniční a autobusové dopravy by mělo být úkolem (zájmem) každého organizátora či odboru dopravy KÚ ne ? Ovšem skutečnost je jiná - třeba ve Stč. kraji na to dlabou, v Jihomoravském je tomu naopak ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 20:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: otázka je proč by to mělo dělat x krajů, když se dá zvládnou centrálně. Nejefektivnější by bylo, kdyby toto informování proběhlo zveřejněním na webu (nejlépe na tom, kde jsou i platné JŘ). Oni ti Němci a Rakoušáci asi ke zveřejnění nehotových JŘ mají nějaký důvod, který zdejším fachidiotickým byrokratům zůstává skrytý. Bohužel.

Mája: tykání na potkání a vyzývání k uklidnění místo věcných argumentů asi patří k těm dobrým způsobům.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 20. října 2008 - 20:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: nedávno tu psal Racek, že jim kraj dal k opřipomínkování autobusové JŘ, ale veškeré námitky smetl s tím, že nic nelze měnit kvůli přípojům na vlaky. Obec prý ale potřebovala načasovat spoje ke škole a do zaměstnání, tak si sama musela podloudně obstarat návrh GVD, aby mohla po kraji požadovat takové změny, s kterými ji kraj nebude moct utřít.
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 08:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za tykání se vám omlouvám. K té výzvě uklidnění vám doporučuji studium emotikonů viz třeba: http://cesky-jazyk.upol.cz/articles.php?id=616e27f3-3be3-102b-a08 f-bdc08c7ed098. Doufám, že z toho bude již plně patrné, že pokud se za větou nachází tento emotikon , tak není myšlena zcela vážně.
Teď k tématu: Mohl byste mi ukázat autobusové dopravce, který má zveřejněné data na příští JŘ v IDOSU? Defakto žádný. Proč asi? No protože dopravci řeší elektronická data jako téměř poslední věc v přípravě JŘ. Ono totiž, když něco změníte, nezbývá dopravci, než to zas celé vygenerovat, opravit do použitelné podoby a znovu zveřejnit. Takže tato činnost se dělá, až když je naděje, že se to už moc měnit nebude. Pravda, příprava dat pro vlaky probíhá trochu jinak, ale i tak je tam podobný problém.
Němci a Rakušáci zvěřejňují data kvůli tomu, aby se mohly začít rezervovat jízdní doklady na další grafikon, rozhodně to není kvůli tomu, aby dopravní svazy a jejich obce mohly koordinovat JŘ. To je opravdu záležitost dopravních svazů. To že tuto funkci v ČR některé kraje neplní, je bohužel smutnou realitou. Ale zkuste vyrazit za dopravci, že budou svoje návrhy JŘ dávat do Idosu, aby se to mohlo lépe kordinovat. Předtím však přijměte jedno moje doporučení: řádně si namasírujte nohy . A taky se stavte v Chapsu, že budou tuto činnost defakto zadarmo provozovat. Třeba vám vyjdou vstříc. Ale dost silně o tom pochybuji.
Ano, taky mám jinou představu o fungování elektronických dat JŘ. Současný monopol Chapsu podpořený postojem MD bohužel napřináší nějaké naděje na zlepšení stavu. Tak se snažím být aspoň realistou.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 14:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David (1282):Toť pravda,ten nový JŘ potřebujeme znát,ať se můžeme rozhodnout,jak dál s doklady,či co a jak výhodněji pořídit.(Na 320 máte odp.na váš dotaz ohledně Hundaye,nebo spíše můj pokus o to)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4944
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 17:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mája:
A je velký problém zveřejnit ty železniční JŘ v tabulkové podobě, když v IDOSu je to problém? Myslím, že by to bylo pro "koordinující obec" i přehlednější.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 22:31:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mája: Omlouvám se za nevhodné narážky. Vaši omluvu přijímám.

Co se týče koordinace JŘ, tak žádný dopravní svaz nebo kraj nikdy nemůže znát všechny detaily. Ani na obecním úřadě nemusí vědět úplně všechno. Jinou rozumnou cestu, než včasné zveřejnění návrhu GVD před termínem připomínkování autobusových JŘ, nevidím. A od té doby pochopitelně včasné zveřejňování každé podstatnější změny, a hlavně podoby, v jaké jde JŘ do tisku. Prodej papírových JŘ přece nemůže být tak úžasný kšeft, aby se tabulky od zadání tisku do vytištění musely tajit. A i kdyby to byl dobrý kšeft, tak je utajení v rozporu s veřejným zájmem.

Teoreticky si lze představit alternativu, že budou všechny podstatné fáze návrhu, a podoba dávaná do tisku, prostřednictvím krajů distribuovány všem obecním úřadům. (Těžko dělat nějaké hranice mezi obcemi, kterých se GVD týká, a kterých ne). Obce by pak předkládaly návrh GVD (spolu s návrhem autobusových JŘ) k nahlédnutí případným zájemcům z řad pravidelných cestujících. Což má háček, jak můžou ve větší obci vědět, kdo je pravidelný cestující a kdo ne? Podle mě je tato varianta zbytečně administrativně náročná, centrální zveřejnění na jednom webu je daleko jednodušší.

Důvody, proč jsou v době uzavěrky autobusových JŘ k dispozici jen předběžné nebo konečné návrhy GVD, a ne konečný JŘ, který mezitím odešel do tisku, jsou pro mě nepochopitelné. Takhle to je každý rok už léta, a byla tudíž spousta času nevyhovující systém změnit. Systém, kdy je dán termín k opřipomínkování autobusového JŘ, ale aktuální podoba vlakového JŘ je v tu chvíli tajná, je opravdu zrůdný.
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 5-2004

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 23:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé, že jindy tajnůstkářské ZSSK traťové tabulky KCP dneska daly na web: http://www.slovakrail.sk/sk/gvd-2008-2009
Zv94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 22. října 2008 - 09:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo od kdy bude v prodeji Knižní jízdní řád?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 10:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zv94: V minulých letech býval nový JŘ v prodeji cca 2 - 3 týdny před začátkem jeho platnosti; myslím, že není důvod, proč by tomu mělo být letos jinak.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 10:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden poznatek z Konečného návrhu JŘ pro trať 120:

Dva páry víkendových vlaků Praha - Středokluky - Slaný mají příští rok jezdit pod názvem "Cykloturistika", zatímco letos jezdí pod názvem "Velo" (Mimochodem, v žst. Praha - Dejvice byl tento název hlášen již loni, ačkoliv se tak tento vlak ještě nejmenoval).
V této souvislosti mě napadá souvislost těchto názvů, jde totiž o názvy dvou cyklistických magazínů, ovšem vydávaných stejným vydavatelem (viz zde). Říkám si - pokud je tedy moje hypotéza správná - jestli jde o placenou reklamu, nebo o reklamu takříkajíc skrytou?

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 17:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Panebože jako by to nebylo jedno. Ale potvrdil si jediné. Honíš se za příspěvkama. Ke všemu musíš mít nějaký komentář a dva příspěvky 6 minut po sobě nešli dát do jednoho že? 100 příspěvků za 3 dny není normální
Rozlišujme fotiče a šotouše! Fotiči jsou neškodní, ty druhé bez varování střílim
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 17:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od prosince bude asi bude v Čelákovicích veselo. Podle návrhu by osobáky na Prahu odjíždět v xx:34, ale v xx:33 by měl Čelákovicemi projíždět hradecký R na Lysou. A v Čelákovicích pořád docela dost lidí chodí přes koleje. Už vidím průser, jak hradecký R smete člověka, který bude dobíhat osobák na Prahu.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 17:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: Jeho blbost. Pokud R pojede za osobákem tak není problém. Kvuli nějakým blbcům, kteří si krátí cestu a neumějí se ani rozhlédnout se opravdu JŘ upravovat nebude. Ono jich tam pár přejedou a ti ostatní se to pak naučí. Možná
Rozlišujme fotiče a šotouše! Fotiči jsou neškodní, ty druhé bez varování střílim
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 19:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíše by mne zajímalo, proč ty časové polohy nemohou zůstat jako nyní. Čili Os odjezd v xx:31 a příjezd na Masnu v xx:59. A hradecký R odjezd z hl.n. v xx:13, aby byl Vysočany xx:20-xx:21 a Čelákovicemi projížděl v xx:35 jako nyní. Nebo je hlavák v xx:13 ucpaný a na hradecký R by nezbylo místo?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 19:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
Pohled do jízdního řádu na příští rok prozrazuje, že u Os vlaků dochází ke zkrácení JD mezi Prahou Vysočany a Čelákovicemi, naopak mezi Čelákovicemi a Nymburkem dochází k několikaminutovému prodloužení JD. Totéž v opačném směru.
Protože odjezdy/příjezdy vlaků do/od Prahy se liší v Nymburku v porovnání GVD 2008/2009 jen max. o 1 minutu, tak právě v Čelákovicích dojde příští rok k největšímu rozdílu v časech odjezdu u osobních vlaků oproti roku letošnímu.
Podle nového návrhu sice dojde ke zkrácení JD rychlíků o 2 minuty mezi Prahou hl. n. a Prahou Vysočany, ale mezi Prahou Vysočany a Nymburkem bude JD naopak o 2 minuty delší.
A když se výše uvedené faktory dají dohromady, vznikne ono "setkání" v Čelákovicích.
Batyr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 19:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Protože zachováme přípoje na Masně ve stejnou minutu. Jen přes Libeň už se nepojede.
Rozlišujme fotiče a šotouše! Fotiči jsou neškodní, ty druhé bez varování střílim
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4954
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 22. října 2008 - 20:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Batyr, č.349:
Souhlas.

Letos se v Měcholupech osobáčky potkávají. Stačí, aby ten Hostivaře jel o málo později jak ten z Benešova a vystupující, kteří se za tím z Benešova hned nahrnou do kolejí mu vlezou přímo pod kola. Moc se divím, že jsme tu neměli ještě nějakou mrtvolu.
Když ale někdo liný chodit o pár metrů dál přes nadjezd, tak je to jen jeho chyba.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 16:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David, Batyr: Díky za vysvětlení. Ono už tam snad moc lidí přes koleje nechodí. Když je zastávka v Jiřině. A někdo používá bus č.443. Takže by to snad neměl být problém.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 24. října 2008 - 13:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět se vrátím k připravenému taktovému GVD tratě 120 pro příští rok. Mám otázku, jestli by níže popsané schéma křižování na Negrelliho viaduktu nějak odporovalo provozním předpisům, a jestli by bylo dostatečně navatované pro běžný provoz.

1) xx:19:00 Os od Kralup uvolnil "kralupskou" kolej viaduktu
2) xx:21:00 Os od Kladna odjíždí z Buben na "kralupskou" kolej viaduktu
3) xx:22:30 Os od Kladna uvolnil zhlaví Buben
4) xx:23:00 Sp do Kladna odjíždí z 6. nebo 7. nástupiště Mas.n. na "kladenskou" kolej viaduktu
5) xx:23:30 povolení vjezdu z "kladenské" koleje viduktu do "dejvické" části Buben. Sp do Kladna je v tuto chvíli 2:30 min. od vjezdového návěstidla
6) xx:24:30 Os od Kladna zastavuje na "kralupské" koleji před vjezdem na Mas.n.
6) xx:24:30 Sp do Kladna uvolnil zhlaví Mas.n.
7) xx:25:00 povolení vjezdu z "kralupské¨" koleje na Mas.n., Os z Kladna se opět rozjíždí
8) xx:27:00 Os od Kladna zastavuje u 6. nebo 7. nástupiště Mas.n.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 11:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V návrhu nového grafikonu 08/09 je pro trať 270 uváděna stále stejná kilometráž,to i po stavebních úpravách a přetrasování některých úseků nedošlo ke změně v mezistaničních vzdálenostech?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 12:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook: Ke zkrácení tarifní kilometráže na trati 270, konkrétně úseku Tatenice - Hoštejn, došlo předloni (zkrácení ze 7 km na 5 km), od té doby, co mě paměť neklame, už k žádnému přetrasování nedošlo, takže ke změně kilometráže myslím není důvod.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 12:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David

Dík,u Lupěného také ne?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 13:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook: U Lupěného (směrem k Hoštejnu) také došlo ke zkrácení trasy díky dvěma novým tunelům, na druhou stranu už před otevřením tunelů začaly vlaky v Hoštejně zastavovat u nových nástupišť, která jsou až za vlastní stanicí směrem k Tatenicím, takže ten úsek Lupěné - Hoštejn vyjde kilometricky skoro nastejno jako předtím.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 13:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David,OK díky
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 19:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reakce na předchozí příspěvek veškeré žádné, přesto sem s křížkem po funuse pověsím návrh, jak ze "zveřejněných Sv jízd" v podobě odpoledních posilových spěšňáků Praha-Kladno udělat funkční Sp vlaky.

tabulka
120_odpol_spicka.xls (33.3 k)


Myslím, že tentokrát to není žádná šotoušovina, a že by se podle toho dalo v praxi jezdit bez zpoždění. Soupravy 854+054+954 téměř bez vaty, nadupanější soupravy by měly mít vaty dost.

Jsem zvědavý, jestli v uvedeném taktovém schématu někdo najde něco nefunkčního nebo ulhaného.
konkurent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.83
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 22:57:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ze ŽP: Odjezdy a příjezdy z Prahy a do Prahy pro nový GVD.

http://77.75.72.12/010120/
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 23:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

konkurent: Příjezdy z Kladna převážně na 6. kolej, odjezdy převážně ze 4. koleje. Včetně rychlíků, které původně měly mít desetiminutový obrat. Snažím se to dešifrovat, ale nedaří se mi to. Rychlíky budou přes dvě hodiny čumákovat na Masně? Vratné soupravy nebudou? Budou promíchané oběhy R a Sp? Ani jedna varianta mi nedává valný smysl.
Pan_gogo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 00:10:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě přidám Kladno:

application/pdf
kladno_odj.pdf (117.0 k)
application/pdf
kladno_prij.pdf (117.3 k)

My jsme všichni GOGO!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4980
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 22:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan_gogo:
Koukám, že na Kladně asi všechny koleje mimo třetí vytrhají...

Edit:
A v Praze na hlaváku, koukám, bude sedmý perón nějaký osiřelý (jen příjezdy rychlíku od Budějovic).

Dedukce (pro Bručouna):
Je to zase nějaká pracovní verze a nic bych z ní, co se oběhů týče, neusuzoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 30. října 2008 - 12:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hroch: to mě taky napadlo, jinak to opravdu nedává smysl.
Hrubyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 10:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tisková podoba nového JŘ pro Královéhradecký kraj je ke stažení na www.oredo.cz
Navštivte www.interrail.brejlovec.net a podělte se o své zážitky z cestování v cizině!
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 13:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondrůjův výplod posílaný s tabulkami:

Jakékoli zveřejňování dat z jízdního řádu podléhá informačnímu embargu do 24. 11., kdy proběhne centrální tisková konference a bude zahájena distribuce a prodej jízdního řádu. V tomto smyslu, prosím, informujte i příslušné koordinátory, objednatele a obecní či městské úřady. Současně není možné v tuto chvíli data poskytovat novinářům a veřejnosti - toto podléhá souhlasu tiskového oddělení. Zodpovědnost za toto je na jednotlivých ředitelích KCOD.

...

Předem děkuji za spolupráci.

S pozdravem,

Ing. Aleš Ondrůj
České dráhy / Czech Railways
Ředitel odboru marketingu / Marketing Director



Otázka - má Oredo souhlas, nebo o tom neví?

Jinak zveřejnění vítám
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 13:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Negrelli: Kde jste to vyjádření našel? To si ten Ondrůj snad dělá , ne? Jakému "embargu"? To zní, jako by šlo o něco vojenského, nebo válečného! Čeho se bojí?
Mimochodem - neříkalo se, že letos poprvé sestavuje JŘ a grafikon SŽDC?

Hlavně, že tam má Ondrůj uvedeno "Marketing Director", aby to znělo "světově", ale tímto vyjádřením - pokud se takto opravdu vyjádřil - vypadá hodně trapně.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Martintrneny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 13:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je už něco konkrétního ohledně řazení na příští rok?
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 13:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to v průvodním textu k tabulkám JŘ
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 14:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jeden komentář si k tomu neodpustím: říká to marketingový ředitel společnosti, která z velké části jen zajišťuje dopravní obslužnost na základě objednávky a požadavků orgánů veřejné správy, které této organizaci za tuto objednávku platí nemalé peníze.
A potom zástupci takové firmy řeknou to, co řekli, a ještě mluví o tom, že ty JŘ nemohou oficiálně sdělit ani objednatelům a koordinátorům, tedy těm, kteří tu dopravu objednávají a také platí?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 14:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jakékoli zveřejňování dat z jízdního řádu podléhá informačnímu embargu do 24. 11.",

O jaký zákon či obecně platnou vyhlášku se toto tvrzení opírá? Práva a povinnosti nelze v právním státě ukládat jiným způsobem.

Oredo:
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 14:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No co víc, jak si mohu naplánovat cestu a třeba zavčas objednat místenku před vánocemi, když vlaky ČD (předpokládám, že zákaz neplatí na vlaky jiných společností) jsou tajné.

Jak si mají pracující zvážit zavčas zakoupení vhodného dokladu (měsíční, roční), když neví jak budou vlaky jezdit? Stačí zavčas dát výpověď v práci, když z důvodů utajení se doví o zrušení vlaků na své trati až na poslední chvíli a nadále nebiudou moci dojet na pracoviště?

Pan Mařenin erector si dělá asi legraci.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 15:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady někomu zvoní ve věži...a ne málo...

Andrůje z toho neviním, dostal to asi příkazem. Ale kdo ví, možná je tak blbej, že je o tom sám přesvědčen.

A potom zástupci takové firmy řeknou to, co řekli, a ještě mluví o tom, že ty JŘ nemohou oficiálně sdělit ani objednatelům a koordinátorům, tedy těm, kteří tu dopravu objednávají a také platí?

Já být objednatelem, tak budu řvát. Hodně řvát. A příští objednávku si velice rozmyslím... Za ty prachy mi to soukromníci odjedou lépe...

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí.
ICQ 311-297-744
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 15:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen OREDO, ale I OBB a DB to zvěřejnilo...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 16:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už vidím, jak ČD nebo SŽDC žalují DB a ÖBB za nedodržení interní instrukce ČD

Konečně by mělo někoho na MD trknout, a zapracovat do vyhlášky, že od 1.9. (uzávěrka připomínek pro busové JŘ leckde bývá už v září) jsou všechny fáze návrhů GVD plně veřejné. A stanovit kdo, s jakým maximálním prodlením, a v jaké formě je povinen 1.9. a pak průběžně všechny návrhy zveřejňovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 16:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Za ty prachy mi to soukromníci odjedou lépe... Já se obávám, že neodjedou. Soukromnící nemají odepsané 810.
Šotouš_kuba: Nejen OREDO, ale I OBB a DB to zvěřejnilo... Ale narozdíl od OREDA to nezveřejnili v tabulkách.
Bručoun: Souhlas. Zajímal by mě jediný důvod, proč se již hotové JŘ nemohou zveřejnit.
Jakékoli zveřejňování dat z jízdního řádu podléhá informačnímu embargu do 24. 11. Jaképak jsou sankce za nedodržení tohoto embarga? Mají toto zakotveno ve smlouvě o závazku veřejné služby?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 17:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: "Za ty prachy mi to soukromníci odjedou lépe..." "Já se obávám, že neodjedou. Soukromnící nemají odepsané 810."
"Lépe" jistě neznamená "za stejnou cenu". Ale když se to vezme přísně ekonomicky, tak jakákoliv sólo 810 se dá nahradit autobusem. Jeho JŘ by asi nebyl zveřejněn o nic dříve, než necelé 3 týdny před začátkem platnosti nového JŘ, ale to by nikomu tak divné nepřišlo. A pro objednatele by to bylo levnější.

Opakuji ještě jednou - já být objednatelem takové dopravy, tak si to líbit nenechám, vždyť by mělo platit (neříkám, že tomu tak skutečně je), že objednatel platí, objednatel poroučí!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 18:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen něco poznámek:
Za ty prachy mi to soukromníci odjedou lépe...

V dálkovce nejspíše ano, ale v regionálce ne. Pokud by tomu tak bylo i v regionálce, tak v části krajů by už dnes ovládali značnou část sítě neČD dopravci. Nějak jsem si nevšiml, že by tomu tak bylo.

Opakuji ještě jednou - já být objednatelem takové dopravy, tak si to líbit nenechám, vždyť by mělo platit (neříkám, že tomu tak skutečně je), že objednatel platí, objednatel poroučí!

To je sice dobrý argument, ale obávám se, že protiargument je poměrně jasný: Tak my to jezdit nebudeme a najděte si někoho, kdo vám to za srovnatelných podmínek odjezdí.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.8.109
Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 19:14:42    Odkaz na tento příspěvek  

Otázka - má Oredo souhlas, nebo o tom neví?

OREDO má souhlas od příslušného KC ČD a příslušné divize VIAMONTU a pokud by náhodou nemělo, tak je zveřejní v nějaké jiné podob.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2529
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 31. října 2008 - 19:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakékoli zveřejňování dat z jízdního řádu podléhá informačnímu embargu do 24. 11.

Aha, takže až se mě nějaký cestující bude ptát, jestli nevím jak to bude jezdit od nového JŘ, tak ho mám poslat kamsi? No hlavně, že nám zase dnes přišlo lejstro, co děláme špatně a jak na cestující prdíme... Pohled do zrcadla by asi překvapil.
Já fakt nevím na co se čeká.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz