K-report
 

Archiv do 30. prosince 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv do 30. prosince 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 19:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DH: Ty osobáky tam jsou právě pro lidi ze zastávek, ve kterých nestaví rychlíky. Kdo by tím jezdil? To už bych na to šel radši metodou Tomáše Záruby (na tratích, kde je rychlá doprava, tu pomalou zlikvidovat, aby nepřekážela): Pomalé rychlíky Praha - Děčín v hodině, doplněné spěšňáky ve špičkách PD na půlku. 810 ze Straškova prodloužit do Kralup a úsek Vraňany-Roudnice nahradit busem.
Ale hned říkám, že si mi ani tvoje, ani moje kompromisní varianta nelíbí.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 20:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad budul: Ano, tento systém je správný. Jednalo se mi pouze o tento přípoj(e). Zejména v takto pokročilou noční hodinu, kdy bych spíše zastával - čím méně přestupů, tím lépe, než se dogmaticky držet něčeho zuby nehty.
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 22:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona by třeba zase byla návaznost na rychlíky denní.

Orky:No tak třeba do Soluně jede jen noční rychlík, na určitých úsecích té tratě je to dokonce jedinný vlak za 24hodin.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 22:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky : No myslím, že určitě víc lidí než dnešními osobáky... Vyškrtal jsem stanice, kde kdyby se konal průzkum, tak by dopadly stejně jako Chabařovice.

Mně by se nejvíc líbilo :
po hodině : Praha-Děčín-(střídavě Dresden /v úseku Děčín-Bad Schandau staví jako Os-ty zrušeny/ a Liberec po 2 h)
libercové rychlejší - zastávky jen Roudnice, Lovosice, Ústí, Děčín - rozhodí takt, ale je tu přímé spojení - určitě by liberečtí uvítali :-) tarifní odbavení - platnost jízdenek Praha-Liberec přes Turnov - platné i v těchto vlacích
- v úseku Děčín-Dresden cestující odbaveni jako ve spěšném vlaku
- odjezd Masaryčka S:00, S:52, do 20:52, pak 23:22 až do Liberce
po 2 h, ve špičkách PD po 1 h : IR Praha-Kralupy jako Os, pak Nelahozeves x2, Ouholice, Vraňany, Beřkovice, Hněvice, Roudnice, jako Os do Lovosic, zde přípoj Os směr Ústí
- odjezd z Prahy v S:07, poslední 22:07 až do Ústí

Kralupy obslouženy Os(IR) v intervalu 30 minut v PD, 60 min. v SoNe a co 2 h rychlíkem Praha-Děčín, ve všech platí jízdní doklady PID

- elektrifikace trati Litoměřice-Lovosice a přímé navazující Os Litoměřice horní-Ústí hl.n.
(daleko potřebnější přímé spojení, je dost využívané, asi hudba hodně daleké budoucnosti, ale nejvíc by to respektovalo přestupní vazby, spojení Roudnice-Ústí zajištěno hodinovým taktem R)

- EC + EN staví jen Dresden, Ústí, Praha, Pardubice, Brno, Břeclav (Wien nebo Bratislava)

(Příspěvek byl editován uživatelem Denny Hozman.)
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 23:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DH: No nechci Vám brát iluze, ale domnívám se, že v dnešních pomalých R Praha-Děčín stejně největší frekvenci vykazuje úsek Praha-Lovosice a dál už je to bída. A tím, že ho prodloužíte zrovna do Liberce nic nezískáte. To už bych si spíš dovedl představit každé dvě hodiny R Praha-Děčín-Rumburk a mezi tím R Praha-Ústí nad Labem-Chomutov. Os mezi Ústím a Mostem by pak nemuseli jezdit každou hodinu, ale každé dvě hodiny a každou hodinu by jezdili jen ve špičce místo dnešních Sp. V relaci Děčín-Rumburk by byly zavedeny R a tím by se zrychlilo spojení Prahy s Benešovem nad Ploučnicí, Českou Kamenicí a dalšími městy ve Šluknovském výběžku. Tyto R by byly proloženy z Os a vznikl by zhruba hodinový takt. Posilové Os v pracovní dny do České Kamenice by byly zrušeny.

Co se týká relace Děčín-Česká Lípa-Liberec, domnívám se, že současný stav je v podstatě vyhovující, navíc představa, že by někdo jel z Prahy do Liberce takto je docela naivní...
Trpaslík_ludvík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 23:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bych tedy skutečně uvítal možnost kodrcat se z Liberce do Prahy okolo půl republiky s postáváním v takových dírách, jako Lovosice. Po elektrifikaci tratě Litoměřice - Lovosice navrhuji zavést přímé IC "Hozman" Liberec - Křižany - Úštěk - Litoměřice horní (přepřah) - Lovosice závod - Lovosice (přepřah, připojení salónního vozu pro Dennyho) - Praha. Určitě by se hodily přímé ubytovací vozy i do Lovosic města.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 23:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad mates a denny:A do Rumburku/Liberce by v Dc jako vzala 750 jedno B a Bds a frčela by dále,nebo byste tahali celou 7 vozovou soupravu s tak 50 lidma?.Nebo by Regionova jezdila až do Prahy?....Pánové,tak se zase vraťte zpátky na zem jinak duete mít brzo přímej rychlík gumokolem do Beřkovic....

Myslím že současný model OS DP-Rbk-Dc a s návazností na EC a opbráceně je to nejlepší co může být.(Uznávám že v Dc by měla být přestupní vazba v důsledku zpoždění tak aspoň 20 minut,současná doba při nutnosti spolehlivého přestupu moc jistoty neskýtá,stačí + 5 Mlýny na kříž a s EC se můžete rozloučit.),Návaznost Liberec-Ústí s přestupem na R Holešovice/Cheb je taky v pohodě,Lovoš,Roudnice řeší ihned Os.Osobáky od Lípy zase R na Masnu,tak panebože co by ste chtěli víc.Chce se to vrátit do reality,rovněž nápady Iiii,panebože kdo by to platil,podívejte se kolik lidí těma vlakama jezdí/by mohlo jezdit....klídek lidi.
Šestka to je minulost,užily jsme si s ní dost.Náš je David-Helenka-povedená rodinka.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 11-2005

Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 23:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud mě paměť nešálí, je Liberec jediné krajské město, co nemá s Prahou přímé žel. spojení. Chápu, že busu, co má JD asi 1 hod., vlak za dnešních okolností konkurovat nemůže. Ale přes ten Turnov by se to snad za 2,5 hod dalo zvládnout. I s úvratí.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 26. prosince 2008 - 23:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006: tak já jenom reagoval na to, že nepovažuji R z Prahy přes Děčín do Liberce za vhodný.

Co se týká námětů do budoucna, považoval bych za zajímavé spíše tu část se zahuštěním taktu R mezi Ústím a Chomutovem na 1 hodinový takt. Otázkou je, jak to udělat. Řešením by mohlo být proložení R Liberec-Děčín-Chomutov s R Praha-Ústí-Cheb, oboje v současném řazení. No a když už jsme u toho, tak proč ty R z CHomutova neprodloužit až do Plzně a spojit současné R Liberec-Ústí a Most-Plzeň s tím, že úsek Ústí-Most by se posílil např. na úkor těch Os.

Zrovna tak přímé vlaky Ústí-Děčín-Rumburk by také nemuseli být od věci. V Os Děčín-Ústí jezdí tolik lidí, že by Regionova stačila. Proč jí tedy neprodloužit až do Ústí??
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 00:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě současný model 090 a návazné tratě s ohledem na současnou infrastrukturu přijde snad ten nejlepší možný. Vadu mají snad jen Podřipské lokálky, ale ani tam to nedopadlo tak zle, špičkové směry jsou navázány dobře.
Do budoucna to spíš vidím na zahušťování současného modelu, pomalé rychlíky by měly jezdit celotýdenně po hodině (ráno i po půl hodině) a společně s těmi rychlími tak vytvořit páteř sever-Praha.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 00:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates111 (ale i ostatní): Pánové, než vymyslíte nějakou kravinu, zkuste si to alespoň nakreslit, co to způsobí ze systémem. Uvědomte si, jak fungují přestupní uzly. Jenom pouhá myšlenka zavedení hodinového taktu rychlíků na 130 znamená, že budete muset překreslit skoro celou severní půlku Čech.
Liberecké rychlíky posunout o hodinu nejdou, neboť by se musel o hodinu posunout takt od Nymburka, přes Boleslav, Českou Lípu a celé Sluknovsko. Pak lze ukecat Němce a prohodit Chebské expresy s ECčkama do Německa. Jenže to vyvolá minimálně posun o hodinu nových spěšňáků do Lužné a kompletní hodinový posun Kladenska a možná Litvínov (pokud by nebyl vázán na rychlíky Liberec-Chomutov). Pochopitelně jejich spojení s plzeňskými by pravděpodobně pobouralo zase něco jiného a jednotky, které stačí pro úsek Ústí-Liberec by na Ústecku nestačily. Když opominu, že by se už dost daleko tahaly motory pod dráty (jen z Ústí do Chomutova je to 71 km!).
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 00:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: Viz GVD obecně, přes Turnov se dá s nezanedbatelnými, avšak stále v pohodě představitelnými úpravami 070 zajet asi za 2:05, s úpravami typu "zítra" za cca 2:15. Chápu ale, že v dálkové dopravě jsou stále priority jinde: Zejména v "usazení" dvouhodin bez přerušování na 160, 238, 080, hodiny na 220, 170 (večer) a 300, stejně jako Brno - Hodonín, R-090 a dejme tomu protažení taktů déle do večera bez (podstatných) úprav konceptů. Zkrátka aby všechny tangenty a slabé radiály vypadaly asi jako 030, silné asi jako 170 nebo 020.

Liberec přes Děčín je naprostá kosočtvercovina. Je neuvěřitelné, že i přesto (nebo možná právě proto, neb periodicky? ;-) ) furt dokola někoho napadá, a to včetně "slovutných" projekčních firem.

Mates111: Hodina na 130 je dobře řešitelná opuštěním představy, že na 090 nikdy nebude mít smysl půlhodina. :-) Jinak bych se na 130 obecně zamyslel, má-li význam Os za Teplicemi, resp. pro koho (popř. mimo začátků / konců směn), zejména pokud by jezdily (častěji) busy pro ostatní obce v okolí trati.

Denny Hozman: Že vás to ještě baví - bejt váma, "bojuju" za celodenní hodinu R-090 a jinak si dám pokoj. Na to, jak neuvěřitelná díra ty Lovosice jsou, má dopravu ještě luxusní. Ano, kdyby IC segment stavěl v Lovo, bylo by to ještě lepší, to nepochybně. ;-) Taky Přelouči by se to jistě hodilo, a samozřejmě nelze zapomínat ani na Svitavy apod. :-))) A význam "Naduzel" (ne nepodobný syndromu Třebová ;-) ) dostává čím dál větší trhliny, zejména směr Praha se prakticky jedná akorát o 097, Os-090 (a busy). :-D
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 01:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(přepřah, připojení salónního vozu pro Dennyho) - Praha
Wow, pěkný

Taky Přelouči by se to jistě hodilo
Přelouč má dávno celodenní hodinový takt, až tady bude, tak zavřu klapačku...

Proč kosočtvercovina? Je to stejný jako Praha-Cheb přes Ústí, vychází to časově tak, že se to dá spojit, čili nevím, kde je problém... Znamená to nárůst km v tom úseku Ústí-Praha, kde dojde k zahuštění taktu, nic jinýho...
Nehledě na to, že se ušetří za občas zdublované Ústí-Děčín, když je tak už zahuštěn na hodinu (v prac.dny). Je to asi 3x za den jen, ale je to MÍŇ km.
Nejde primárně o spojení Liberec-Praha, to je nouzovka (a já věřím, že toho pár lidí využije), ale spojení dvou ramen a navázání jich na Prahu, stejně jako se stalo Chomutov-Praha. Když mám přímý vlak na Prahu, tak vždy vygeneruju víc cestujících.
Když už nic jiného, tak Benešov nad Ploučnicí např. nemá přímé spojení s Prahou (ani vlak, ani bus).
Takhle bude mít střídavě pomalejší přímé a rychlejší s přestupem na EC (předpokládám, že ta vazba tam je).
I pro ten Liberec - je prostě rozdíl, když mám možnost jet naposled v 21:30 nebo 23:30, i když to pojede 3,5 hodiny (no je to vražda teda :-D, ale aspoň to jede z centra Prg), ale pojede to. Chápeme? :-)
Ale přes ten Turnov by se to snad za 2,5 hod dalo zvládnout. I s úvratí.

V momentě, kdy se považuje za normální jet Praha-Karlovy Vary přes PLzeň a Cheb (viz eLiška), tak můj Liberec ještě jde :-D Min. v tom, že se nepřestupuje...

OK, kompromis :
R Praha-Děčín 1h CD, CT , střídavě Dresden, Liberec, zastavují shodně :-D

dnešní Os ve 21:37 zkrácen do Kralup, zaveden Sp ve 22:07, úsek Praha-Kralupy projíždí, projíždí Mlčechvosty, Cítov, Horní Počaply, Záluží, Dobříň, prodloužen do Ústí nad Labem.

A tím, že ho prodloužíte zrovna do Liberce nic nezískáte
To je diskutabilní. Rozhodně tím ale nic neztratím.

Btw. Nevšimli jste si, že se superexpresema jsem dal pokoj? Pokoušel jsem se je posunout do taktu děčínských R a rozbilo to celé Teplicko, Karlovarsko. Tak jsem se té myšlenky vzdal, ono to s EC ten hodinový takt vypadá dobře, je to luxus, jaký jiné město svého formátu nemá (Ústí) a líbí se mi to, i když tam nebydlím .

Ale neustupuji se svým požadavkem vazby na ně - pokud by zůstaly Os, tak by vše řešily garantované 471, jejich možnost jet 140 km/h, dojely by tak z Kralup až do Ústí bez předjetí a na superexpres směr Podkrušnohoří by byl krásný přípoj.


(Příspěvek byl editován uživatelem Denny Hozman.)
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 01:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T753006: Co by kdo měl platit? Že navrhuji nové čas. polohy stávajících vlaků a k nim pár přípojů, které jsou jen třešničkou na dortu?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 03:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denny Hozman:
Když už nic jiného, tak Benešov nad Ploučnicí např. nemá přímé spojení s Prahou (ani vlak, ani bus)
A jeden přestup pro obyvatelé takového, relativně menšího, města, je něco špatného?

"A tím, že ho prodloužíte zrovna do Liberce nic nezískáte"
"To je diskutabilní. Rozhodně tím ale nic neztratím."
Myslím, že smyslem zavádění čehokoliv nového by mělo být "něco získat", ne jen "něco neztratit".

Ad "Interval 1 h pro rychlé vlaky na trati 130"
No nevím, to by byl takový problém vést Sp vlaky Ústí - Chomutov od vlaků EuroCity jedoucích do Německa, s přestupní dobou v Ústí 6 minut? Jak lehce by se to vyřešilo.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 10:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Denny: Pochop,ale že prostě v úseku Liberec-Děčín-Ústí ale už teď jezdí 3 vozová souprava většinu dne poloprázdná,přece nebudeš chtít do Lbc přes Dc hnát 5 vozovou soupravu s traktorem,když je tam frekvence tak na 843+943.Takže současný model je naprosto dostačující.
ad Mates:To by jsi ale potřeboval další 814 navíc,navíc s faktem že ti nejdříve jede EC jako přípoj,dále R od Liberce,takže by ti to jako přímý vlak moc nepasovalo,kdyby měl pobyt půl hodiny nebo i více v Dc.
ad Iiii:Sorry,trošku sem se v tý tabulce zamotal.Ale každopádně,na to Slovensko,ať se na mne nikdo nezlobí,ale dálkové vlaky na Slovensko (a to se týká i Metropolu,jako jihu) neslouží k neustálému zastavování a obsluhování okresních měst.Prostě bych na Slovensko zavedl tvrdě 3 vlaky EN v cca 20:00 přes Ostravu,22 a 23 už přes Lideč.
Šíravu jako EN vést v cca 20:00 a zastávky pro nástup! Kolín,Pardubice,Třebová,Olomouc.Ostrava a dále stavět až pod Tatrama pro výstup)
Slovakia cca 22:00 nástup Kolín,Pardubice,z dopr důvodů Olomouc - dobrat přímé vozy z Brna a Budějovic) a dále až pod Tatrama
Vihorlat cca 23:00 nástup pouze Praha -tento vlak by v Praze by byl vlastně spojen z přímých vozů chebských rychlíků - přímých vozů dobral 2 sedačku+lehátka/lůžka od Cheb,Plzeň a 2 sedačky+lehátka/lůžka do Cheb,UnL a v této cca 10 vozové soupravě by pokračoval z Prahy bez zastavení a 1.zastávka až Žilina a pak Tatry.
Vše sedací min. Bmee,samozřejmě max 3-4 vozy sedačka,zbytek Lůžko/lehátko
Uspíšený Excelsior (postačí Béčka)by poté jako sedačkový vlak (s 1-2 přímýmy vozy od Cheb/Plzně a 1-2 vozy od Cheb/UNL a další vozy přidat v Praze a pokračovat se zastávkami v rychlíkových stanicích s odjezdem v cca 23:30 dál
Kolín,Přelouč....Ostrava (v Hranicích přestup na SP směr Vsetín (třeba 814)) do Košic.Na vymetání stanic okresních měst na Slovesnko jeden vlak stačí.
R Silesia vést pouze sedačkovou část v úseku Pha-Ostrava a lůžkovo-lehátkovou část vést na Vltavě (se zastávkou Pha,Kolín,Pdb) s oddělením v Ostravě a přidáním na Silesii /Chopina
Zrušit zbytečné R Praha-Brno přes Č.Třebovou v úseku Praha-Č.Třebová a udělat přípoje od Vsetínských rychlíků v Třebové.myslím že v úseku Pha-Třeb stačí pro rychlíkové stanice 2 hod takt.Za ušetřené vlkm zaplatit noční Sp Pha-Brno jak přes Třeb,tak přes HB s odjezdy cca 23:30.Toť mé návrhy...
Šestka to je minulost,užily jsme si s ní dost.Náš je David-Helenka-povedená rodinka.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 10:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DH: Rychlíky Praha-Cheb budou mít určitě překryvnou funkci větší, než navrhované Praha-Děčín-Liberec, tady by se muselo navíc přepřahat, odpojovat vozy a tahat zamráči kvůli frekvenci na 854+054. Stejná hovadina jako klasy na 200.
Opakuju, že lepší systém na 090 a okolí nikdo nevymyslíte. Dnešní hodinový takt rychlíků na 130 v podstatě díky spěšňákům už existuje alespoň v PD.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 903
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 11:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych ty EN na Slovensko viděl nějak takto:

Spojení Morava-Slovesnko už by se mělo konat spíše za dne.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.83.1
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 12:08:27    Odkaz na tento příspěvek  

Napadlo mě jak optimalizovat provoz na tratích 171,170,200 a ušetřit pár litrů nafty.

Rychlíky od Budějovic by končily ve Zdicích, kde byl připoj na osobáky od Plzně které by z Berouna pokračovaly bez zastavování do Prahy. Nebo by mohly ve špičce zastavovat v Řevnicích, Dobřichovicích, Černošicích a Radotíně a nahradily by část posilových vlaků Praha Řevnice
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1986
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 12:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VD: Jenom takový drobný detail: Ty propálené hektolitry nafty platí ministerstvo dopravy, které přece jenom zaplatí ochotněji, nežli Středočeský kraj, který by platil uvedené osobáky (nebo spěšné vlaky, to je jedno).
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.83.1
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 12:38:14    Odkaz na tento příspěvek  

Myslím že středočeský kraj je k financování osobní dopravy poměrně velkorysý a při nahrazení některých zrychlenek z Řevnic do Prahy by se vlastně musel navíc projíždět jen úsek Beroun Řevnice. S ohledem na přepravní proudy cestujících by to určitě bylo výhodnější.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 13:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VD: Středočeský kraj vůči železnici není velkorysý. Příměstskou dopravu (na základě mně neznámých smluvních vztahů s krajem) organizuje Ropid, což je organizace hl.m.Prahy.

Mezi Prahou a Berounem je volná trasa pro rychlý vlak přesně každou půlhodinu. Ve Zdicích by nebyl čas na přestup.

Pokud by Sp měl ve špičce nahradit vlak příměstské dopravy, buď by neměl dostatečnou kapacitu, nebo by se musely přidat vagóny navíc. Těch ale není dostatek. Mimoto je i málo es.

Hlavně si myslím, že když už se jednou přímé R Praha-Příbram-ČB zavedly, tak by to chtělo první rok zjistit, jaké to má mouchy, druhý rok udělat GVD bez těchto chyb, a v průběhu druhého roku, nejlépe až po sezóně vyhodnotit, jestli v "projektu" pokračovat.

Pokud dva týdny od nového GVD v některých dnech či časech 2 vozy nedostačují, a bude se muset přidávat třetí, tak to zas tak zbytečné rychlíky možná nebudou. Skoro bych řekl, že některých tratích jezdí ještě méně vytížené rychlíky, a taky je nikdo neruší.

Pravidelné přímé vlaky Praha-Příbram-... nikdy neexistovaly, takže to chce trochu trpělivosti, a ne je chtít po dvou týdnech zaříznout.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 13:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravidelné přímé vlaky Praha-Příbram-...

a co jízdní doba komfort a cena ??! tohle v soucasné podobe v zivote nemuze konkurovat autobusum naprosto v nicem.Osobne tomu dávám maximálne jeste jedne JR nez zjistej ze je to naprostá hovadina navíc to co prestavuje onen rychlík ty rozpadající se olezlá bécka?des - bes
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: No jasně, přijde se na to, že za nezájem cestujících v této relaci můžou rozpadlá béčka, takže se s tím spojením udělá co??? Zruší se to!
VD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.78.83.1
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:10:51    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Mezi Prahou a Berounem je volná trasa pro rychlý vlak přesně každou půlhodinu. Ve Zdicích by nebyl čas na přestup.

Osobáky z Plzně do Prahy by mohly odjíždět ze Zdic o 3 minuty pozdějí, v opačném směru o 3 minuty dříve, pak by čas na přestup byl. Ve špičce by to nešlo, ale to by právě nahrazovaly posilové zrychlenky které mají 3-4 vozy, tedy stejně jako Os Beroun-Plzeň
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Pokud jsem to pochopil správně, tak R Pha-Příbram-ČB jsou alternativou vůči R Pha-Tábor-ČB. Uvidíme na jaře a v létě, jak (ne)přesně budou jezdit R přes Tábor při rozkopanosti 220ky. Co se týče JD přes (na) Příbram (resp. i Plzeň), tak tam je to jednoznačně dané absencí tunelu do Berouna. Ono nebýt dálnice, tak to tím busem taky nebude žádný zázrak. Souprava typu chrchle+Bdt+Bds ( jestli se to nezměnilo ) je prostě nouzovka. Tady je absence Desira ( nebo podobného vozidla ) zcela markantní.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
1)prijde se na to ze jízdné za 108 kc (pokud mám zákaznickou kartu tak 81) je drazsí nez za 62 kc autobusem
2)casove je autobus v Praze dríve
3)olezlé bécko s 30 let starou masinou v cele to vsechno jen podtrhne proc tímto rozhodne ne!
takze vezhledem k tomu ze dnes má málokdo na rozhazování penez a lidé mají rádi komfort tak téhle relace je za soucasných podmínek naprosto k nicemu.
Ovsem ne pro ruzné soutouse a zamracenofily ale ty to asi nuzivi - smula

A na místní relace Príbram - Jince Bratkovice - Zdice a td bohate stacé nejaký Os jako tomu bylo dríve.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Práve ze uz od prvopocátku mohl být pro tento nápad spásou pouze desiro nebo jiná moderní motorová jednotka (ne 854-954 i kdyz i to by bylo lepsí nez narychlo poshánené a nechtené 749 z dep po CR)
Alternativa tohoto spojení je stejne efektivní asi jako Pha-Beroun / Pha-Rudná-Beroun
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Fakt nevidíte jinou relaci na celém tomto rameni, než Příbram (Písek) - Praha? Nebo jen předvádíte podobně "malinko příliš přímočaré" myšlení, jako v tom seriálu co z něj máte tu fotku...? :-P

Jinak k autobusu si přičtěte dobu odbavení a "dobu nejistoty odjezdu" = o kolik dřív musím přijít, abych seděl a neujelo mi to. Ve vlaku tak asi 2-3 minuty.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o kolik dřív musím přijít, abych seděl a neujelo mi to.
A vy jste odkud? z Príbrami asi urcite ne protoze jinak by jste vedel ze souhrný spickový interval na linkách D 97-99 je 15 minut a nebo nechcete vedet? Takze celý tento argument je naprosto lichý

Samozrejme ze relací je ta spoustu pro Sp a Os pro megalomanii R Pha -CB po á 2 h 749 + DVA vozy Bé ani jedna respektive co zastane ona zastane stejne kde jakej Sp v rezii 842

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 14:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: 1)prijde se na to ze jízdné za 108 kc (pokud mám zákaznickou kartu tak 81) je drazsí nez za 62 kc autobusem
2)casove je autobus v Praze dríve
3)olezlé bécko s 30 let starou masinou v cele to vsechno jen podtrhne proc tímto rozhodne ne!

Tak kdybychom měli podle těchto kritérií porovnat i další relace, tak to si myslím, že by těch rychlíků moc nezůstalo.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 15:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:A podle jakých kriteríích by jsme to mely porovnávat nez cas/cena/komfort? Sotouských ??
Bohuzel ty v ekonomice dopravy zahrnuty nejsou a doufám ze ani nebudou.

Na tohle je jednoduchá odpoved ze tam kde se ty rychlíky uzívý je asi víc cestujících respektive oni se neuziví nikde ale aspon neco vozí u relace Pha-PB je potreba si uvedomit ze 90% cestujících vozí autobusy a dráha jim za soucasných podmínek konkurovat nemuze.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 15:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A podle jakých kriteríích by jsme to mely porovnávat nez cas/cena/komfort? Sotouských ??
Ty rychlíky zcela jistě nebyly zřízeny kvůli šotoušům, a opakuji, že toto porovnání čas/cena/komfort by, bez ochoty investovat do většího komfortu (ovšem je otázka, jaká by byla v tom případě přijatelná cena takového produktu), v mnoha relacích nevychází bohužel pro vlaky příznivě, přesto však vlaky v těchto relacích jezdí.
Ale relace Praha - Příbram jistě nebyla primárním důvodem pro zavedení těchto rychlíků, takže na tom zase tolik nezáleží.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 16:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753+0rky: V zásadě souhlasím. Šlo mi spíše o celý systém, než o to jestli EN xxx zastavuje tam a tam. Možná trochu je problém v opačném směru, kdy se kumuluje frekvence nočních vlaků ze Slovenska a pravidelných dojíždějících z Moravy, kteří chtějí být v Praze brzy ráno.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 17:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Ta efektivita spojení ( ale do ČB!) se právě ukáže až v létě, až bude rozkopaná 220ka. Takže R do ČB přes Tábor budou (asi) jezdit všelijak, jen ne na čas... Nehledě na to, že přes Tábor také jezdí na R B-éčka. Takže je celkem jedno, jestli pojedu B-éčkem přes Tábor nebo přes Příbram. Navíc bych u R přes Příbram asi řešil spíše relace Pha-Písek a dále. A možná bych zapojil i Prachatice a Volary. Nevím ale, jak v Číčenicích (ne)vycházejí přestupy.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 17:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:Spojení pres Tabor je rychlejsí cca asi o pul hodiny samozrejme ze v dobe výluky si tyto "R" asi zakazníky najdou ale pochybuju ze je to celé zavedené jen pro budoucí výluky na 220.
Bejvávalo mnohem lepsí spojení napríklad Otava a volarák to melo smysl.

David:me ani moc nezajímá co vsechno NEbylo duvodem pro zavedení tohoto ale naopak.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 20:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Tak částečně jsou ty R přes Příbram i jako náhrada za R 89x Beroun-ČB. Jenom kvůli výlukám na 220ce to není. To je pravda.
Starý_bédeeso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 20:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslim si že R přes Příbram je to to nejlepší co mohli udělat. Ideální spojení Praha-Jince, Praha-Příbram, Praha-Březnice, Příbram-Budějovice atd... Nikolivě náhrada spojení Praha-Budějovice, 2 hodinový takt dokonalý, jen škoda těch souprav co na tom jezdi. Ale takhle by to mělo vypadat všude.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 21:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

škoda těch souprav co na tom jezdi

Ono by stacilo tam dát napríklad ALESPON 854 + 054 nebo jeste idealnejsí 854 + 954 a zamraceny dát na Tanvald kde by tahali víc nez dva vozy v pátek a v nedeli nekteré vlaky v klasice i na 200.Tohle je strasne neekonomické to me dá snad za pravdu i ten nejvetsí zamracenofil ne?o urovni Bé vozu uz se rozepisovat nebudu.
Ovsem nejvetsí skoda je tech Desir.

K JR bych rekl ze dva páry PHA -PB- CB denne by stacilo ostatní bych nechal jen Beroun - CB
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 22:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 6120: Souprava 854+954 neujede vzdálenost Písek - Příbram (se zastavením v Mirovicích, Čimelicích a Čížové) za 59 minut (nutná podmínka, aby celý 2h takt mohl na trati 200 fungovat), proto na této relaci do doby, než si ČD obstarají odpovídající motorovou jednotku o patřičném měrném výkonu jezdí řada 749 se dvěma vozy.

K JŘ bych řekl, že "rumunský styl" (jednou denně přímý vlak kamkoli) se do ČR nehodí (jako cestující nebudete zkoumat, že v tuto hodinu to končí ve Zdicích, další v Praze, potom v Berouně...).
Buď bude tato relace fungovat jako celek (Praha - Příbram - ČB každé 2 hodiny) nebo ať není vůbec. Doba náhodných výstřelů jako "Volarák", "Otava", či šotoušstvem oplakávaný "Bezdrev" již skončila.

Btw: Rychlíkem z Volar jsem se svezl náhodně 2x (v době, kdy na tom jezdil pražský vůz 853). V úseku Volary - Písek to bylo naprosté vyhazování peněz objednatele (místo 810 na tom jel 853 sólo, skrz Strakonice nejel prakticky nikdo, na odjezdu ze Strakonic ve vlaku pár jednotlivců).

(Příspěvek byl editován uživatelem PEVA.)
PEVA
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 6-2008
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 23:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: V návrhu jste pokrátil jízdní dobu na 9.45hod.což je oproti současnému GVD pozitivní.
I když se jedná o noční vlaky ,není důvod trasu Košice-Praha jet 10hod.30min.(Šírava)čas také vždy hraje významnou roli.
Tato relace je významná,využívaná a není důvod ji ořezávat.
Nejlépe 3x zastávkvý R a k tomu 1x EN.
Jízdní doba R cca 9hod.15min.pokud možno bez přeprahu(mimo úvratě Přerov) a s pouze zjednodušeným připojováním/odpojováním(z/do destinací Budějovice,Zvolen,Poprad atd.)šlo by li to,tak z/na konec vlaku nejlépe.
EN Slovakia by trasu určitě zvládl za 8hod.15min.(jako denní zastavující Košičan).
EN nástup Praha/Kolín/Pard.
EN výstup Mikuláš/Poprad/SNV/Kysak/Košice a zpět.
EN odjezd Praha/Košice vždy 23.hod.cca
EN příjezd Praha/Košice cca 7hod.15min.
Zkrátka řečeno,příjdu (popř.auto naložím)spím,nejsem ve vlaku zbytečně 10hod.9min. jako nyní ve Slovakii.O něco málo si sice více připlatím za luxusnější nocleh i rychlejší přepravu.U vozů pouze na sezení,si zakupuji povinnou místenku,ať je Euro Night opravdu EN s velkým EN.(?)
Takt v noci u R.není až tak důležitý zejména u dojezdu do cíle např.z důvodů různého trasování vlaků.
Více spojů=více možností=více cestujících.

Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 46492
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 23:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva, 6120:
Ono hlavně by to v Berouně končilo mezi rychlíky od Plzně, tedy s půlhodinovým čekáním... To leda se vrátit ke starému modelu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Xanri05
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 27. prosince 2008 - 23:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: jak uz napsal Peva, 854+954/054 je na tuto relaci s planovanymi jizdnimi dobami trakcne nedostatecna, takze zamracenofil tu roli nehraje. Ale to je ohrana pisnicka.
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 16:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glexi, moc jsem tě nepochopil. Mohl bys to rozvést? Podle mě není příliš moudré soudit inteligenci podle softwarového vybavení.
Yeah Federace zlínských fotičů - nejlepši
CNLpollux
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.54.149
Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 17:07:40    Odkaz na tento příspěvek  

Když tu takt diskutujete o EN ,tak mě napadá že EN 456/457 nejede přes noc ,což je povinost pro EN??
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.116.112
Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 21:46:39    Odkaz na tento příspěvek  

CNLpollux: jaktože nejede přes noc. V Berlíně se přečísluje na 446 a pokračuje dále. V Německu je normální, že CNL mají různá křídla.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1101
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 01:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 753006: POkud jsem dobře pochopil Váš návrh, pak byste chtěl zrušit jednu z mála použitelných vnitrostátních ubytovacích relací a to Podkrušnohoří-Ostravsko. To by se mi jako obyvateli Teplic rozhodně nelíbilo. A nejsem jediný, kdo takto vnitrostáně jezdí.
CNLpollux
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.54.149
Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 10:09:38    Odkaz na tento příspěvek  

HP:No právě ČD by měli psát cílovou stanici Amsterdam ,akorát matou cestující.Navíc v německu zastavuje Kiepura jen na Výstup ,takže 456/457 by se měl psát až do amsterdamu.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 7-2004

Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 12:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Chomutovák:Tak pokud by se jeden Bc+1 WLAB na vnitro relaci uživil,tak proč ne,ovšem nevím kolik lidí na této vnitro relaci jezdí.Rozhodně mi ale nebylo v Excelu příjemné když sem jel pod Tatry že jsem nastoupil do lůžka v Ústí a usnul,v Kralupech přišel nějaký maník co se až do Prahy ubytovával,někde za Prahou dal pokoj a vystupoval ve Studénce a zase 20 minut před tam dělal bugr....Tuhle vnitro frekvenci bych řešil zvl.vozem,pokud by se vůbec vyplatil.
Šestka to je minulost,užily jsme si s ní dost.Náš je David-Helenka-povedená rodinka.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 13:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 753: Pokud by se vyplatil, jinak zachovat stávající stav (volná místa v ubytovacích vozech až na výjimečné dny bývají, tj. není důvod tahat ještě jeden nebo dva vozy navíc). Problém s podobnými spolucestujícími v lůžkových vozech lze řešit zakoupením celého kupé (tj. single nebo double), popř. omezením nastupování jen na určitý úsek (to by ale v případě Excelu muselo být až po Prahu včetně, výstup někde od Olomouce včetně).
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 17:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tady řeší ty noční vlaky, 26./27.12. jsem jel Metropolem z Brna do Prahy a přijde mi, že dva vozy na sezení jsou málo. Jinak, když chcete stihnout nějaký vlak na hlavním, třeba R do Mariánek ve 4:11 nebo osobák do Berouna ve 4:16, osobák do Benešova ve 4:19, tak musíte jet tramvají (za 26Kč), ze které vystoupíte na MasNě ve 4:05 a pak trtejte na hlavní. Řešením by bylo buďto jako Metropol v opačným směru zastavit na hlavním i v Holešovicích nebo zastavit v Pardubicích pro přestup na Excela, kterej jede na hlavní, případně jeden z vlaků, co začínají na hlavním vést už z Holešovic.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 18:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šotouš Kuba: Raději bych ten Metropol viděl v opačném směru jet také přes hlavní. A následně Holešovice. Proč musí být odjezd do taktu ve 3:40 z Holešovic? Tomu nějak nerozumím.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 20:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u toho Metropolu, tak bych to viděl ještě jinak. Mohl by jezdit v úseku Praha-Berlin v taktu s EC vlaky, tj. příjezd do Prahy o hodinu dříve (22:30), odjezd naopak o hodinu později (4:28). V Německu se stejně plouží, příjezd do Dresden na 7,00 je optimální, 9,15 do Berlína je použitelné. Pak by se daly zavést i další přímé vozy (většina už v minulosti jezdila), např. Františkovy Lázně-Budapešť, Berlin-Košice apod.
Když jsem jel před dvěma lety železniční rallye (z pátku na sobotu), tak jsem byl překvapen tím, jak živo je ve 4 ráno v Praze na hlavním nádraží. Na nástup do Plzeňského křídla Excelsioru už před 4 čekalo cca 80-100 lidí, podobná suma nasedla do prvního rychlíku směr Břeclav. V hale pak bylo živo, většina stánků otevřena, sehnat "snídani"nebyl žádný problém.
Projelbus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 09:12:00    Odkaz na tento příspěvek  

Pospec: Já GlExe pochopil. Pakliže ty ne, je to tvoje smůla.

Ale vysvětlím jak jsem to pochopil já. Snad to potom pochopíš i ty. Je to asi tím, že ti méně inteligentní se zde musí pochlubit, že mají IDOS "zadarmo" (který obsahuje reklamy, zato neobsahuje JHMD) a jak šikovně se zbavili ČD reklamy. Prostě "Jo, sem dobrej, mám něco zadarmo a ještě sem och*al ČD". Kdežto ti chytřejší mají už 4 roky zdarma ELIS, kterýžto je zcela volně ke stažení, bez zadávání nějakých údajů, je méně náročnější a obsáhlejší. A ted otázka. Chlubí se zde s tím někdo?
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 09:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák: A když ten Metropol přijede do Prahy ve 22:30, kdy bude mít odjezd? To bude mít v Praze 2hodiny prostoj? Já jen, že v Břeclavi jste vázaný na Chopina a výměnu vozů mezi Metropolem a Chopinem. Opačně by to v těch 4:28 asi problém nebyl. Jinak přímé vozy typu Fr.Lázně-Budapešť asi mohou jezdit i nyní. I když v opačném směru by se to lůžko/lehátko muselo přetáhnout ve 3:29 z Holešovic na hlavní. Ale loko, co přiveze Metropol, stejně musí přejet na hl.n. A možná si dojet až na ONJ pro soupravu na Avalu nebo Haška.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 10:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad čelakovičan: Ten příjezd měl být pochopitelně až ve 23:30, v taktu s EC, omlouvám se za chybu. Odjezd stejně, tj. cca 0:40, 50 minut prostoj na všechny přepřahy atd. U nočního vlaku to nevadí a má alespoň rezervu.
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 10:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelákovičan: Gorila od Metropola jede strojně na ONJ a pak soupravově na hlavní.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 11:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chomutovák: V pohodě. Stane se.

Šotouš kuba: Tím pádem by nebyl problém převézt to lůžko/lehátko do Fr.Lázní z Holešovic na hlavní.

Ale do budoucna bych stejně raději viděl jezdit Metropol přes hlavní. Příjezd cca v 3:38 a odjezd ve zmiňovaných 4:28 z hlavního na Holešovice. Otázkou pak zůstává, jestli Holešovice projíždět, nebo stavět.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 12:38:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud chcete aby místní bezdomovci stihli okrást všechny v sedačkový části,tak nechte stát vlak hodinu na hlavním.Jel sem Excelem několikrát a kolik vagabundů s za tu hodinu tam prochází a hledá co sebrat....V současné bezpečnostní situaci v Praze jsem pro Holešovice,výstup-nástup a zmizet.
Šestka to je minulost,užily jsme si s ní dost.Náš je David-Helenka-povedená rodinka.
Zličíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.88.134
Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 12:56:36    Odkaz na tento příspěvek  

753006: Jak je vlastně ten Excel, nebo jinej noční vlak na Slovensko bezpečnej v lůžkové části? Může se tam člověk vyspat, nebo jak jsou ty WLAB apod. zabezpečený proti vniknutí zlodějů.