K-report
 

Archiv do 24. srpna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Volná dopravní diskuse » Archiv do 24. srpna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 08. srpna 2009 - 23:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V kterých podnicích?
AP-76-88 BEST OF RTO
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 01:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Opět jsi mě pochopil špatně a děláš ze mě nelidský monstrum. Tou "lůzou" jsem myslel ty hodné lidičky, které čmárají po autobusech, ty milé fetky, co osahávají ženskou co jede z práce a milé klienty, co neznají ani základní principy slušnýho vychování, jenom nadávat a urážet. Ale protože máš zřejmě pseudohumanistické sklony pro posuzování společnosti, tak je zbytečný to tady dál vysvětlovat.
Ty příklady, které jsi uvedl jako špatné řidiče, jsem nikdy nezažil. Byly to velké extrémy.

Já osobně se chovám k cestujícímu tak, jak se chová on ke mně 100:100. Pozdraví, dokáže i slušně vyjádřit nespokojenost a snesu mu modré z nebe, vysvětlím, co a jak a je to v klidu.
Potom jsou tam lidi s nervama u konce, vybouchnou, seřvou, důrazně ale slušně vysvětlím a oni si pak ještě rádi pokecají a při výstupu už jsou naprosto v pohodě. Jsou to lidi, co mají nějaké problémy doma a potřebujou to s někým probrat...
Pak tam jsou arogantní frajírci, co mají mindrák a potřebujou si zvednout svoje ego na "podřadném" řidiči... No a ti poznají, že nejsem ten, kdo by se nechal i v nejmenším urážet, jen proto, že zrovna v tuhle chvíli dřepím v uniformě a za volantem. Je něco špatně? Má být snad řidič otloukánek těchhle případů?

Dodržení přepravních podmínek vyžaduju téměř ve všech případech, kdy jde o bezpečnost/čistotu ostatních, ale vždy tak, že se chovám, jako bych byl na stejné úrovni.
Takže když mi řvali v autobusu na plech ožralý hooligans a chtěli demolovat sedačky, zařval jsem si s nima, dohodl si s nimi fiktivní setkání příští víkend u piva, kde něco zničíme společně, hoši zasedli a byli jako beránci. Hools scéna a další subkultury, mi nejsou zase tak vzdálené, tak vím, že jsou to taky lidi, jenom se na ně musí specificky.
Bezdomovci dostali poučení o tom, že jsem před půl rokem na tom nebyl líp a že se můžou taky snažit, ale hlavně ať vypadnou, nebo na tý ulici skončím zase. Byli ve vteřině venku a ještě se omluvili.
2x se mi servali frajeři v autobusu, z toho jednou z nich cákala krev. Jednou si to srovnali sami, chtěli zastavit a šli si to vyříkat ven. Podruhý jim stačilo říct, že musím svážet lidi z nočních přestupů a ne je tam oba fačovat a uklízet krev, tak toho nechali s příslibem pozdější odvety (pak jsem tu odvetu zahlídl v zrcátku při odjezdu ze zastávky). a tak dál... je v tom kus psychologie, člověk se musí umět okamžitě přizpůsobit podmínkám.
Kdybych na každýho cenil zuby a používal naučené fráze, jenom abych vypadal co nejslušněji, byl bych za chvíli pro srandu a můžou si do mě ještě za 26 korun utírat podrážky.

Já uznávám, že řidič je úřední osoba, sloužící pod akciovkou závislou na příjmech klientely a že klientela by nejradši jezdila zadarmo a mohla si dovolit všechno. Jenomže na druhou stranu pracuje s obrovskou masou-davem lidí, ve stresových situacích a rychlém provozu. Proto musí i pokaždé jinak reagovat, důrazně a s vážností, když je potřeba. Na chudák babku o holích, co mě prosí, jestli na ní můžu počkat, nebudu pořvávat a cukat dveřma a přifetlé bandě vejrostků, nebudu říkat vážení cestující prosím vás porušujete přepravní podmínky...
Jestli máte zájem někdo pokračovat v té volné dopr. diskusi, jsem pro. Mám k tomuhle tématu ještě hodně co říct.

Hynek a spol.: díky za zastání. Víme, jak to chodí...

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Jak nejlépe vyzkoušet funkčnost kontrolky ASR u autobusu? Raději nezkoušet, žárovka stejně chybí! :-D
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3192
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 11:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo inak v dedovej 100vke je v kurfi rezerva nepoužita od kedy to auto vyrobili (´75) a nič s ňou nie je.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3973
Registrován: 7-2003

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 14:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skus se na ni projet ......
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho! Lamer.cz
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3193
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 09. srpna 2009 - 14:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keď dostanem defekt, dam vediet
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1816
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 00:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu při čtení těch rádoby moralistických cancu toho člověka s ikonkou chobotnice která měla hýzdit letnou se musim od srdce zasmát.Opravdu keci magora který akorát čeká s nataženou dlání a jen brát - vy musíte vy,jste povini,já jsem zákazník očekávám perfektní službu atd. Hovno leda když se ty lidi neumí chovat tak je potřeba se k nim chovat jak se do lesa volá.. plno těch podle jeho řečí klientu - spíš pacientu jezdí zadarmo nemají vubec žádné vychovaní a je jich víc než 1% v praze je takovejch případu čim dál tim víc a odraží se to na všch zaměstnáních co mají to dočinění s lidskou veřejností na hrubej pytel hrubá záplata! a have a nice day bude až se ty lidi budou chovat slušně a né jako dobytek - i ten se chová někdy lépe.

Jinak mě nepiš na nereaguju!

ML636:jé ty ikarus časy si vystihnul fakt dokonale

jinak všeobecně jsem samozřejmě pro tu závoru nebo pro kabinu oddělenou jako je v Tr 14 nebo nových tramvajích DP to je jasné.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 00:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Trošku mírni výrazivo, ať to nezačne připomínat boj buržoazie vs. proletariát
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2009 - 01:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Někdy na ty Ikarus časy chci napsat delší "práci", postupně bych si vzpomněl na daleko víc příhod. Jezdil jsem tím denně od 1. do 4. třídy do školy z konečné na konečnou a intenzívně se o busy zajímal už v té době, takže věcí jsem z provozu pochytil hodně.

Jinak s tím očekáváním perfektní služby, vždycky, když s tímhle na mě někdo začne něco vytahovat, je mi do smíchu. Když si uvědomíme, jaké máme ve srovnání i s mnoha jinými městy "západu" intervaly, hustotu tratí a celkově sítě (až na to metro no...), návaznosti, na vysoké úrovni noční linkové vedení a přestupy, kulturu cestování v metru apod. a k tomu chceme přirovnat hlavně v předplaceném jízdném pořád značně nízké ceny jízdného, řekl bych, že jakékoliv sebemenší stěžování je dost nefér.
Navíc, jak jsi správně poznamenal, celá řada lidí a CELÁ ŘADA STĚŽOVATELŮ jezdí normálně načerno a za tohle všechno by od nás chtěli minutové intervaly, od řidičů květiny do ruky a na každé zastávce 5 minut času na dotazy.
Až si cestující budou chtít zaplatit 200,- za přestupní lístek (stále výhodnější, než taxi na druhý konec Prahy), až budou nastaveny ceny nepřestupního jízdného podle několika zón a roční jízdné bude odpovídat skutečným nákladům minus určitá dotace magistrátu jako příspěvek občanům za využití ekologičtější dopravy;
pak se podniku vyplatí najmout, vycvičit a zaplatit řidiče s nejlepším možným výcvikem, vzděláním v oblasti psychologie, techniky a řízení, každý rok obnovit vozový park a na každé konečné 2 operativky pro případ okamžitého záskoku za výpadek vozidla.

V Praze je největší "zbraní" těch pošuků anonymita. Nedělám si iluze, že by skutečné "kádry" v oborech používali MHD. A když, většinou jsou v klidu a když už si stěžují, protože zrovna nemají svůj den a při jejich skutečné inteligenci jim nedojde, proč má autobus zpoždění, nebo proč zastavil dále od sloupku atd. jsou v oddělení A) tedy že se umějí i přesto chovat slušně a jen trochu rozumný a slušný řidič jim jistě i slušně odpoví.

Lidi, co rádi machrují na řidiče a celkově pracovníky provozu, jsou většinou zamindrákovaní jedinci, kteří mají pro svou malost sklony ke strachu a křečovitému respektu, až vlezdoprdelismu k vysoce postaveným lidem. O to víc si pak dovolí na, z jejich pohledu "spodní vrstvy" (což jsou bohužel i řidiči, ale důvod a viníci toho, proč to tak je, jsou zase na jiné téma) Těmhle lidem pak stačí, když jim někdo, případně oni sami, srazí hřebínek.
Taky když se jim během toho machrování třeba rozepnou gatě, nebo si zlomí podpatek, případně při ukazování si na hlavu hodí držku o sloup, nebo sebou fláknou do louže (všechno tohle jsem zažil) pak nezbývá, než se oddat zaslouženému výbuchu hysterického smíchu a vyššího zadostiučinění.

Pak ještě k té skupině B) co se potřebuje jenom vypovídat... To jsou lidi, co v řidiči vidí (a co on skutečně je) další z úředních osob svého města a státního molochu, doma mají nějaké problémy, manžel zase přišel opilej, syn má problémy ve škole a do toho se večer podívali na zprávy, jak si úředníci za jejich peníze koupili to a to, přitom oni sami byli málem vyhozeni z bytu pro nedoplatek 60,- na nájemném, telefon už půl roku pořád chrčí a přes ulici ještě stále není vyřešen ten výkop, do kterého jim každý víkend spadne babička.
Pak jedou do své práce za 15 tisíc hrubého a vynechá jim spoj. My se tady dřeme, my tady riskujeme problémy a naše chaterné místo a oni si dovolí nepřijet???
Řidič jako zaměstnanec města a tedy i toho jejich nenáviděného státního aparátu, je pro ně snadný terč.
Ale jak říkám, zakříčí si bez náznaku arogance, spíše zoufalství a bezmoci, takže řidič když začne s důrazným oponujícím tónem, za pár vteřin si osoba (většinou ve věku 40-50 let) sedne na babosed a za chvíli se rozpovídá, co ji trápí. Řidič se může už stejným tónem na stejné úrovni přidat, výsledkem je potom přátelské rozloučení a dotyčná osoba má nejlepší náladu, někdo ji vyslechl, uklidnil a zjistila, že ten řidič není zdaleka tak strašlivý bubák, ale prostý člověk s vlastními problémy, který hraje úplně stejné divadlo na stejných prknech, jako ten chudák z činžáku, co právě přijede pozdě do své mizerné práce za 15 tisíc hrubého...
Jak nejlépe vyzkoušet funkčnost kontrolky ASR u autobusu? Raději nezkoušet, žárovka stejně chybí! :-D
Dpkbv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 14:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VOjtik: Lol a toho mailu sis všiml až ted. Bože, já to vidím u každé SZ co dostanu. Hele, to co je na k-r nemusí být normálně venku bez internetu.
ICQ:424-939-680. VDP DPKB-v, a.s. Karosy řady 700 a 900 jsou nej. Miluju Karosy.


Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 15:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DPKBV-Hele, to co je na k-r nemusí být normálně venku bez internetu.
Tak téhle větě absolutně nerozumím...
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 15:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions coach:
To nejsi sám, snad se najde někdo, kdo to "přeloží."
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 15:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wang: To doufám...a třeba to bude sám velký DPKBV!...
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 17:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte co je ale nejzajímavější? Když byla kauza "Cosi podobného fotkám v autobusech" (mimochodem později skoro všechno smazané, mistr si uvědomil, že řidiči zadělal na průšvih), tak byl od něj příspěvek "Vojtik je borec, jedinej, kdo mi nezačal nadávat...". Prostě něco v tomto duchu.

A teď, když jsem se ho též opovážil kritizovat, tak najednou obrací a jsem ten zlý a starý. Jak si mám vysvětlit toto? Myšlení některých lidí je vážně zajímavé.
Udělejme něco se stále se rozšiřující řadou negramotů v diskuzích.... Vždyť se to nedá číst.
Můj Skype: Vojtik48
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 18:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, nevím, mě přinde, že před pár týdnama byl ještě v pohodě...ovšem už ty fotky, co kvůli nim nadělal cavyku...já sem sice taky dával fotky z mobilu, ale do teď se kaju ..no, kaju se i za víc věcí... :-(
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Dpkbv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 22:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: To co bylo s fotky v diskusi Autobusy v Brně je za námi, a nehodlám to tu řešit, ať mě tam každý posíla do háje, když jsem jen napsal toto. No, přece se kvůli mým fotkám nebudu kamenovat, je to jen fotka a ta se dá kdykoliv vyfotit znovu a lépe..

Nepsal jsem, že jsi na mě hnusný, hlavně mě štvou dotyční jako je Hladík, Study, Stanley a někdy i Lions_coach, ale tomu jsem to už odpustil a to stejné i Bobykovi. Přidej si mě na ICQ, nechce se mi to řešit tady veřejně.

Wang: Ehm, sory kámo, jestli jsem tě nějak urazil, asi mi to neodpustíš, ale chtěl bych aby to ce se mezi námi odehrálo, smázlo.

Lions_coach: Jako, sory, ale spletl jsem si tě s jedním uživatelem Karosa_lc_957_4ever. No, a tak jsem ho zbytečně seřval na ICQ, až si mne určitě hodil do ognore. Takže jsem zvědav jak si to u něj vyžehlím.
ICQ:424-939-680. VDP DPKB-v, a.s. Karosy řady 700 a 900 jsou nej. Miluju Karosy.


Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2009
Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 22:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dpkbv: ehm...já jsem ex Karosa_lc_957_4ever...akorát jsem pod tímto nickem napáchal dost neplechy, tak jsem jej zahrabal a založil si tento nový...
K těm fotkám: No, já bych se za ně minimálně styděl, jako se stydím za ty z mobilu...
Mimo jiné, to seřvání na ICQ mě dost pobavilo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Lions_coach.)
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Dpkbv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 14. srpna 2009 - 23:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions_coach: Ja tě budu pytvat za živa. . Ještě že jsem nevěřil Tominovi. Takže v poho, doufám, že nejsi na mě naštvaný?. Fotky už neřeším, je to už dávno za mnou.
ICQ:424-939-680. VDP DPKB-v, a.s. Karosy řady 700 a 900 jsou nej. Miluju Karosy.


Jamie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 15. srpna 2009 - 00:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda... Vaše starosti bych chtěl mít.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4236
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 15. srpna 2009 - 12:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...hlavně mě štvou dotyční jako je Hladík, Study, Stanley a někdy i Lions_coach...

Hlavně nám tady prosím zase nebreč!!!
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11850
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 15. srpna 2009 - 12:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já su tak šťastné...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6628
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 15. srpna 2009 - 15:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že jste v dobré společnosti Mistra H.
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 09:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions_coach: Tebe nikdo v tom Blansku nezbuzeroval, že to tam fotíš? Za mnou si tam došel nějákej šéfíček až do autobusu, že prý sem na soukromým pozemku a tady nemám co fotit, a pokud něco chci, že sem se ho měl nejdřív dovolit
PLUSBUS - SOR CN10,5 & CROSSWAY LE
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 09:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: Pokud jsi fotil na nádru, tak by to neměl být problém, ale jak jsi fotil ve "vozovně" (nad Albertem), tak to je soukromý :-)Chtěl jsem tam taky fotit, ale taky mě zbuzeroval.
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 10:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4karlos4, Lions coach: no vy to máte ešte dobre, ale niektorý naši sa rovno vyhrážajú že zavolajú rôznych "pánov bohov" a to som sa ho iba opýtal, že či tu je nejaká osoba...
www.ad-smat.webz.cz www.imhd.sk ICQ - 489-696-538
SOR radu LH. Najlepšie diaľkové autobusy na krátke vzdialenosti.
Karosa B941.1936 - BB-390CH 4ever
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 10:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions coach: V garážích sem nefotil, byl sem pouze na autobusáku a za to sem byl zbuzerován
PLUSBUS - SOR CN10,5 & CROSSWAY LE
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 10:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: A kdo buzeroval, řidič?
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 10:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Freekey: Řidičům to vubec nevadilo, došlápnul si na mě nějákej pan táta od ČADu, když sem seděl v autobusu na Klepačov tak řekl řidičovi ať otevře zadní dveře a šel si to za mnou vyřídit
PLUSBUS - SOR CN10,5 & CROSSWAY LE
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5826
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 15:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4karlos4 já už v Blansku fotil třikrát a nikdo na mě nepřišel. Ale je fakt že při odjezdu vždy začala bouřka a liják.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11956
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 15:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4karlos4 já už v Blansku fotil třikrát a nikdo na mě nepřišel.

Na mě takhle jednou přišel šéf ve ZDARu nad Sázavou a byl jsem potěšen, že jsem byl poctěn jeho návštěvou, obvykle mi vždycky nadává jen nějaký řidič nebo "poskok". Ale napadá mě jedna věc, kolik je vám let? Praxe ukazuje, že na -náctiletého kluka si troufne mnohem víc lidí, než na někoho, komu je hodně-cet let.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 15:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Co bych se tajil, je mi 14...Máš pravdu, všichni řidiči když vidí náctiletý, tak by vraždili...
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 16:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v Blansku jsem fotil jednou, byla sobota, ale autobusů tam bylo dost a zistil jsem i 3-4 v.č.

Ač jsem měl štěstí v Blansku, tak mě to postihlo zase jinde...
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11958
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 17:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lions_coach: No, mě je přesně dvakrát tolik - a loni moc nechybělo, abych si s jedním řidičem od Connexu dal "po hubě".
A ironií osudu - 31.12. jsem šel v šest večer do DP na noční, tenhle řidič tam zrovna jel tankovat, tak se stavil na dispečinku, popřál do nového roku oběma dispečerům takové ty obvyklé věci a když už jsem tam byl, popřál mi taky. Když odešel, pokrčil jsem rameny a povídám: "Tohle nějak nechápu, teď mi přeje štěstí zdraví a ještě letos v květnu mi chtěl rozbít hubu..."
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Pfm10
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 17:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Mne je 12 rokov...

Mna zbuzeroval jeden prímestský na námestí . Ale vidno že si chcel rýpnuť.. ale keď som mu vytiahol na oči jeden úryvok z práv fotografov, a zbuzeroval ja jeho už bol ticho, a minule keď som ho znova stretol tak už sa mi zdravil a už bol normálny.. Istých vodičov vážne nechápem. Jeden na mňa dokonca s metlou vybehol. Keď fotím autobus a ešte nedajboh sa zohnem aby som odfotil zdola tak už sa na mňa kukajú šetci ľudia jak keby mi hrabalo . Ale dosť o tomto, o takýchto debatách je diskusná časť "Fotografování, fotografi" či jak sa to volá.

(Příspěvek byl editován uživatelem pfm10.)
icq: 380-989-951, skype: pfm100
Web PFM-Trans a.s, www.vbusbb.wgz.cz
KAROSA B732.1654 TT-752CB navždy ostane v mojom srdci. Stroj ako sa patrí!
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3229
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 17:38:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Niektori sa na konečnej nudia tak musia si najsť nejaku zabavu, hlavne "stari komunisti". Najradšej mam výrok "vytiahnem ti z toho film a rozbijem ho"

(Příspěvek byl editován uživatelem peto5220.)
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3230
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 17:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pfm10: Oni to pochopia aj keď to napišeš po slovensky Navyše toto je česko slovensky nezmysel čo si napisal.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Pfm10
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 17:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peto5220:

Všetko je tam napísané po slovensky, iba ten názov sekcie po česky, lebo aj po česky je tu na k-reportu. Chapeš?
icq: 380-989-951, skype: pfm100
Web PFM-Trans a.s, www.vbusbb.wgz.cz
KAROSA B732.1654 TT-752CB navždy ostane v mojom srdci. Stroj ako sa patrí!
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 18:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin j: Také se přiznám je mi 16 let.

Celkem často se mi stává, že když fotím nějáký regionální autobus u nás na Jížní Moravě, tak někteří řidiči za mnou dojdou se zeptat jestli to náhodou nebonzuju na KORDIS (koordinátor IDSJMK) načež jim slušně odpovím, že to opravdu ne, že se zajímám o veřejnou dopravu a fotím si to čistě jenom pro svoje potřeby, nacož se většinou jen usmějí a někdy mi nabídnou vyfotit si autobus zevnitř či větší detaily.
Avšak jednání toho šefíká z Blanska mě opravdu zarazilo, jelikož sem tam opravdu nikoho ničím neotravoval (nefoil bleskem, nezavazel v dráze vozdila ad.) prostě si tím asi chtělo pouze dokázat svoji vážnost
PLUSBUS - SOR CN10,5 & CROSSWAY LE
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 18:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ruku na srdce, pánové.Být takový postarší, kolem 50-ky řidič, tak by vás neštvalo, že kolem vás běhá nějakej dementík s foťákem? Někteří jsou fajn a nevadí jim to, ale některým to prostě vadí, no..
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 18:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda v tom Blansku byl taky, ale bez foťáku (původní v tom počasí odmítal fotit, tak jsem ho ani nebral).

Ona situace se stala po dojezdu Crosswayem z Olomučan. Řidič nám donutil zaplatit jízdné za úsek, který jsme šli pěšky (Olomučany-> první zastávka směr Blansko aut.nádr.) se slovy, že je to v jiném úsek. Něco jako zény neznal (já jel na jízdenku na 60 minut, 2 zóny) V té zimě se nám nechtělo hádat, tak jsme těch 2x7Kč radši obětovali... Je možné, že tahle situace měla přímý vliv na další událost, protože se s ní řidič dosti naštvaným tónem "chlubil" ostatním kolegům na AS.

Tak jsme tedy nasedli do busu na Klepačov, první dvojsedadlo za druhými dveřmi. Čekáme na odjezd, a najednou nějaký pán od ČADu houkne na řidiče: "hele, otevři mi zadí dveře". Zadní dveře otevřeny a milý pán od ČADu se s vážnou tváří ptá kolegy 4k4, proč to fotí. Po sdělení, že pro sebe do archivu mu pán důležitě vysvětluje, že "tady jste na soukromém pozemku, tak si raději dávejte pozor a moc tady nefoťtce, když nemáte povolení!". Načež odešel.

4k4 přitom fotil jen z míst určených veřejnosti, tj. nástupiště. Maximálně přešel přes přechod na ostrovní nást., aby se opět po přechodu vrátil. Takže se prostě někdo chtěl vytáhnout nad slabším (sorry), aby si připadal důležitej.

K řidičům: jojo, občas se nějakej ptá, proč to fotím, ale (naštěstí) se ptají slušně a ze zvědavosti, takže není problém se s nima dolmuvit, že opravdu nebonzujeme, ale fotíme si někam do sbírky.

Sem se nějak rozepsal
Udělejme něco se stále se rozšiřující řadou negramotů v diskuzích.... Vždyť se to nedá číst.
Můj Skype: Vojtik48
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 18:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: s Crosswayem LE tu občas jezdí velice nepříjemný řidič...
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5827
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 19:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hm to je také část Martine. mě je ještě o 9 víc než tobě takže asi by si to rozmyslel. Ono i účast v klubu metrákových koná své.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 19:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik: Děkuji za podrobný popis situace

Lions coach: Ano, ten řidič je nehorázný prase! Na moje detailní focení v Olomučanech sice nenadával, ale s těma lístkama nám to dal opravdu vyžrat!
PLUSBUS - SOR CN10,5 & CROSSWAY LE
Lions_coach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2009
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 19:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: Já se ho nedovážil fotit...pokud to byl takový..starší pán, trocha při těle, tak je to stopro on .
A ještě jenom k té B732 s CVR OSKAR už je zase krásně červeno-rezavo-bílá a po reklamě ani stopy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Lions_coach.)
VEOLIA TRANSPORT MORAVA
MAN LION'S COACH
Kdo debil je, debilem zůstane...nebo bude ještě blbější.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 19:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na mna bola len jedna krhla na Vyšehradskej, metla na Hlavnej stanici a silné reči na Súhvezdnej (tú navštevujem najčastejšie, takže logicky viacejkrát).

Podľa ňa je to vo vzťahu k práci. Vodič, ktorý má rád svoju prácu a robí to preto, lebo sa mu to páči za hocijaký peniaz, ťa tak ľahko nevyženie, lebo ťa chápe. Vodič, ktorý to robí preto, že nemá čo do huby a má ledva "vyštudovanú" základku tak ten ťa bude oháňať aj vybitými zubami...

Ono, v Leviciach som mal kedysi rešpekt, (z istým niekomu známych a niekomu nie dôvodov), tak si takmer žiadny vodič a hlavne od nás, z dediny (tak no, jeden prasynovec starého otca a druhý jeho otec,) tak tí boli radi, že som tam.


Tak aj ja sa čudujem, prečo sa na mňa dívajú ľudia štýlom "ty si opica, alebo si iba tak sprostý?", keď sa na Račianskom Mýte v rannej a poobedňajšej špičke krčím, aby som si cvakol koleso na kĺbovom plyňáku, ale predstavte si, že by nejaký "somár podrobnejšieho typu - oblokofil" fotil okenné pánty na budove v centre mesta... čo by ste si o ňom pomysleli?
www.ad-smat.webz.cz www.imhd.sk ICQ - 489-696-538
SOR radu LH. Najlepšie diaľkové autobusy na krátke vzdialenosti.
Karosa B941.1936 - BB-390CH 4ever
Irizar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 19:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krhla ?!?
ondrejsokol.rajce.net
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 20:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Irizar: kýbl

V ktorom sa z neviem akého dôvodu v niektorých vozidlách vyskytuje piesok.
www.ad-smat.webz.cz www.imhd.sk ICQ - 489-696-538
SOR radu LH. Najlepšie diaľkové autobusy na krátke vzdialenosti.
Karosa B941.1936 - BB-390CH 4ever
Irizar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 20:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Viem čo je krhla, len rozmýšľam, aký by som musel byť ... povedzme slušne že nevyrovnaný, aby som na niekoho z niečím takým vybehol
ondrejsokol.rajce.net
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 22:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tady o tom focení, tak já mám taky čerstvý zážitek z minulého týdne z Příbrami. Fotím si asi 20 metrů před zastávkou přijíždějící autobus, pak tedy ještě zezadu na té zastávce. No a najednou koukám, řidič vylezl ven, nechal ten autobus i s lidma na zastávce a šel se mě zeptat proč to fotím a kde že to bude Ale ne agresivně, spíš ze zvědavosti. Tak jsem mu vysvětlil o co jde a poté mě ještě s úsměvem pozval, ať jedu s ním. Asi si chtěl pokecat . To jsem ale musel s díky odmítnout, protože jsem potřeboval za půl hodiny stihnout vlak a on jel nahoru na Novou Hospodu. Nejsem si jistý, ale podle podoby bych řekl, že právě s tímhle řidičem už jsem tam dříve prohodil pár slov, když jsem si fotil "jeho" autobus na tehdy lince č. 5 v Bohutíně a pak ještě v Orlově, a docela pohodář. Tak kdyby to tady dotyčný náhodou četl, tak že pozdravuji
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3231
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 18. srpna 2009 - 22:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino: Krhla a kybel su 2. Inak možeš mi preložiť tuto vetu?

Ono, v Leviciach som mal kedysi rešpekt, (z istým niekomu známych a niekomu nie dôvodov), tak si takmer žiadny vodič a hlavne od nás, z dediny (tak no, jeden prasynovec starého otca a druhý jeho otec,) tak tí boli radi, že som tam.

ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 19. srpna 2009 - 09:13:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peťo: ide o to, že si nikto nedovolil ani zmraštený pohľad.
www.ad-smat.webz.cz www.imhd.sk ICQ - 489-696-538
SOR radu LH. Najlepšie diaľkové autobusy na krátke vzdialenosti.
Karosa B941.1936 - BB-390CH 4ever
Erik_pauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 19. srpna 2009 - 11:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hm niekto tu robi velkeho sefa
http://erikpauer.rajce.idnes.cz/
Jojo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.127.149.152
Odesláno Středa, 19. srpna 2009 - 16:48:11    Odkaz na tento příspěvek  

Kua, tu je ale silná káva.Možno len pre šéfa.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 19:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Divím se, že tu ještě nepadlo od šéfiků moje jméno...
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8976
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 21. srpna 2009 - 21:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jsi bůh, když teď děláš ty pravidla...
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 10:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.

Ale odjet by mohl. Ale netušil jsem, že to prožíváš až tak :-D
SOR LH12 - nejlepší český dálkový autobus na vnitrostátní linky.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8977
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 22. srpna 2009 - 10:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, taky pravda. Stačí se chytnout na špatném místě a rázem ležím pod širákem .
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 19:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak aby v tom bylo jasné, hladíku, dám sem klidně i historii chatu s mauríciem:

thomas ‎(17:33):
Dejme tomu, když jsem obdržel licence od jiného dopravce, příklad DADO Trans. Musím o tu licenci žádat znova, když jsem to od nich převzal nebo to jen oznámím a licence mi zůstane?
mauricio ‎(17:33):
Oznámíš, licence ti zůstanou, a kdyby se někdo čertil, řekneš, že o tom vím.
mauricio ‎(17:34):
Já ty licence nikomu nevnucuju, jen jsme chtěli zamezit tomu, aby někdo říkal "tady nemáš co jezdit, tady jezdím já". Jestli je to tak dobře nebo ne, to je otázka... To nevím.

A přečti si ten chat laskavě hladíku pozorně. V nejhorším to objasní mauríciuo. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem tomas25.)
VDP Přerov, a. s. , DP Přerov, a. s. - 2. web
Brzy bude spuštěno 6 dalších poboček.

PRA 24-91. Nejlepší bus, co jezdil v MHD Přerov.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 19:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomas25: ale to nemá nic společného s tím, že sis vymyslel MHD Lanžhot. Pokud reálný název města, tak i reálný typ dopravy. - to je moje taktika.

Maurícius je uplně jiný uživatel než Maurício

(Příspěvek byl editován uživatelem Hladík.)
KAROSA LC735.00 SE-969AM 4ever
Autodoprava Lubomír Hladík
Galerie Hladík
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 19:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co, uzpůsobil jsem si to k obrazu svému. Vadí ti to zas až tak moc? Vbus je free hra a ty mi nebudeš mluvit do toho, jestli jsem si Lanžhot zařídil tak nebo jinak. Je to moje věc, jak to tam funguje.
VDP Přerov, a. s. , DP Přerov, a. s. - 2. web
Brzy bude spuštěno 6 dalších poboček.

PRA 24-91. Nejlepší bus, co jezdil v MHD Přerov.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 24. srpna 2009 - 23:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže jsem sem přesunul ke konci lehce vyhrocenou diskuzi z Karos. Můžete pochopitelně pokračovat, ale prosím bez osobních výpadů
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
www.spdz.estranky.sk/ - stránky věnované motorovému vozu M131.1443