K-report
 

Archiv do 22. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv do 22. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl: k smíchu je to, že mu jde o vlastní příjmy z podnikatelské činnosti, nikoliv o žádné veřejné blaho jak se nám tu snaží prezentovat

Když už to nejde bez těch sprostých slov... Jenom bych podoktnul, že na jeho místo se nacpe spousta dalších dopravců nebo si snad myslíš že RJ dělá nějakou charitu? Jak už jsem napsal, nikde se dopravní obslužnost po nástupu SA nezhoršila, ale pokud uvedeš příklady, rád se poučím. Spíš se prostě mění zavedené pořádky, doposud měl každý svoje jisté, autobusů jezdilo málo, ale konkurence v dopravě neexistovala a no a situace se mění.

Tak do dotované dopravy se nějaká konkurence ve většině krajů vůbec nepouští, protože bývalé podniky ČSAD jsou až přílíš spjaté s vedením krajů. Je ostudné, že je dodnes možné dávat dotace na pořízení autobusu dopravci vzešlého bez VŘ
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 10:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý Anděl:Seš úplně mimo panáčku.
Do ZDO SA jen tak někdo nepustí.
(SA už to zkoušela např. v JMK,kde jsou prachy jedny z nejnižších v ČR).
Zkus mě napsat jedinou linku,kde nemůže nějaký KU najít dopravce.

V busové ZDO sice není tolik peněz,jako mají třeba ČD,ale určitá jistota to je.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.167.9
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 12:18:48    Odkaz na tento příspěvek  

Martin240025
Minibox
brno-otrokovice trvá 1h 36 min. a pokud bydlíte třeba ve zlíně-malenovicích nebo naopak ve vizovicích nebo dokonce v těch otrokovicích, které se považují za součást zlínské aglomerace, tak je rychlejší ten vlak. ještě je třeba poznamenat, že páteřní linky otrokovického nádraží jezdí 2 trolejbusové linky, které lze označit za zlínské páteřní.
doufám, že z toho máte ten správný guláš, čím jet do zlína
zlín resp. zlínská aglomerace není úplně nejvhodnější příklad ke srovnávání různých druhů dopravy díky jejímu lineárnímu tvaru.
netýká se to jen zlína. obecně platí, zvláště u velkých měst, že spoj jedoucí na zastávku A 1:30 minut nemusí být ve výsledku pomalejší než vlak jedoucí na zastávku B 1:45 minut a naopak.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 19:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pv: jo Zlín byl vždycky "prima" na dojíždění a někdy jsem v dopravních prostředcích trávil neuvěřitelné časy - jak v buse, tak občas i ve vlaku nebo trolejbusu z Otrokovic... Dnes už se to zlepšilo hlavně u autobusů/aut díky tomu, že se konečně povedlo rozšířit 4-proud v Malenovicích, i když to stále není úplně hotové.
Jinak co se týká Zlína, tak je škoda jedna věc, že Housacar v podstatě rezignoval na dálkovku a i on se dnes spokojí se svým "jistým" na ZDO... Na začátku to byly docela boje se "zavedenými" ČSAD...
Dnes řeší dálkovku na Prahu vlastně jen ČSAD Vsetín, SA a něco málo Krodos a UH...
Osobně si myslím, kdyby se SA nebo jiný dopravce vrhnul na trasu Zlín - Brno s využitím dálnice do KM, že by se z toho dal vytěžit dobrý kšeft právě kvůli tomu, že vlak není prostě úplně ideální na této trase. A nemuselo by to být ani v podání SA se stewardkou, kafem atd.
Ale asi by narazil na pronájmu nádraží v KM příp. Hradišti... tam to pořád funguje tak nějak "postaru".
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Ondřej Pešta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.182.195.60
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 09:30:11    Odkaz na tento příspěvek  

dobrý den,
zabrousil jsem na Vaši debatu a musím jenom souhlasit!Jezdím Zlín Brno každý týden a nového dopravce by to určitě chtělo..i když Čsad Vsetín je docela v pohodě..dokonce uvažuji o tom, že si zřídím megabus kartu..jsou na tom portálu a asi to bude pohodlnější..jeden tam takto jezdí a říkal, že je to docela v pohodě..víte o tom něco?děkuji za info
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 13:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě si sem dovolím hodit pár postřehů náhodných z místních busů:

AN v Chodově u Karlových Varů. Něco úžasného. Dvě unimobuňky v rozkladu (asi útulek řidičů?), orezlé cedule s cíli zastávek, tu a tam již nečitelné, jediný plus byly vylepený JŘ. Až na to že se musely obejít "kolíky" za účelem zjištění odkudže.... Jestli tam je vůbec něco jako hajzlíky jsem nezjišťoval - možná k tomu slouží stěny těch buněk. Proti tomu je i legendární humuszbořeniště KV horní nádraží luxus.

Bus levnější než vlak - no jak kde. Lignita chce za 6 tarifních km 14 korun, čímž bude někde kolem nebo lehce nad zlodějským jízdným ČD. Jako zjevení mezi starý C734 se vmísil na lince z Varů Crossway.

Sokolov vypadá na pohled podobně odrbaně, je tam ale aspoň velká cedul se seznamem stanovišť, hala a docela dobrá hospoda.

Pak ještě NAD za rychlík z Chebu do Planý. Podařilo se mi vlézt do SORky a tím se vyhnout luxusní městské B952. Od Frantovek přijela zastávková C954, její řidič na dotaz jedné paní zda jede on do Plané zahuhlal cosi jako "ostatní vozy" a na její dotaz kde jsou pravil "jak já to mám vědět" a zmizel kamsi do nádraží. Vzápětí se ale objevili pracovníci ČD a bylo vše v poklidu vyřešeno. Samotná jízda pak zpestřena rozkopaným můstkem v Hleďtebe (naštěstí kilometrová fronta před semafory opačně) a asi ťukancem klamionů v Chodový Planý (policajti a fronta až do Planý, naštěstí taky proti). A protože největším zpožděním disponoval vlak na příjezdu do Chodova a to +3, vše topilo, bylo čistý a personál příjemný, vítězil dojmově vlak nad busem
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 15:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke Zlínu:

Zlín je neprůstřelný na novou linku. Máme za sebou tříměsíční anabázi a omezující podmínky Zlínského kraje jsou takové, že jim prostě nelze vyhovět. Tudíž žádost o udělení licence na linku Praha - Brno - Kroměříž - Zlín jsme stáhli.
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 15:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

boblick: žádat o licenci se dá přeci i v Praze, ne? pokud se nepletu, tak ja většina linek povolená v případě SA, minimálně u Liberce tomu tak je
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 16:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: vsadím se, že tam bylo mj. naprosto výrazné omezení místní přepravy apod. Je to škoda, ale hold to tam na kraji mají někteří pěkně pošéfované... (nemyslím SA).
Kolik spojů a jak často jste chtěli, jestli to není tajné info?
Jinak ta Praha by neprošla, co se týká licence?
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 16:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: Není tohle právě to ono vyzobávání místní přepravy??? Proč by kraj měl povolovat místní frekvenci v souběhu s jinou dotovanou dopravou?

Euroflyer: Tady jde ale o to, že boblick by rád vyzobal místní frekvenci ke zlepšení ekonomiky své dálkové linky a to kraj samozřejmě nesvolí
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 16:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LSD: Boblick přeci není žádný vyzobávač, přeci by nedělal to, co Radim:-)))))
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 17:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lsd: protože zde je místní přepravou myšleno např. cesta mezi Kroměříží a Zlínem, kde není jediný důvod to omezovat, aby lidi museli objíždět všechny vesnice po cestě když mohou jet přímo. Časová úspora dálkový bus - místní bus je i 20 minut na zhruba 35 km... což už je docela dost, zvláště při každodenním dojíždění, se kterým jsem měl 5 let pravidelnou zkušenost...

Když takto můžou jezdit místní dopravci, proč by nemohl kdokoliv další? Pokud by tohle zatrhli i místním dopravcům na jejich dálkových (komerčních, ne ZDO) linkách, tak se to dá pochopit. Ale místní je "náš" tak může, ten "cizí" nemůže, to je zřejmě úřednická logika. Přitom to, že má někdo na autobuse napsané "Vsetín" "Kroměříž" ještě nemusí nutně znamenat, že je to v dnešní globalizované době "místní" firma, kterou je potřeba "chránit" (příklad).
Neříkám, že to tak zrovna je u Boblickovy firmy, ale v jízdních řádech dřívějších dálkových linek jiných firem to tak omezeno bylo.
Ať si kraj objedná potřebnou přepravu (ZDO) v nutné míře, stejně tu ztrátu platit bude a zbytek nechá na dopravcích. Např. na linkách Zlín - KM - Brno se prakticky nic nezměnilo už několik let... snad kromě příchodu SA a občas nějakému posunu JŘ. Snaha to změnit tu zřejmě je a nevím, proč by o tom měl rozhodovat úředník, který viděl autobus možná jen z okna Baťova mrakodrapu.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 18:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: Ať nám teda boblick ukáže návrh jízdního řádu, jinak to jsou všechno jenom spekulace... Pokud by kraj boblickovi dal méně výhodné podmínky než konkurenci, má možnost se obrátit na antimonopolní úřad, který vydá stanovisko. Ale opakuju, bez znalosti konkrétních údajů to jsou všechno jenom spekulace.

Obecně je omezení místní přepravy právě kvůli souběhu se ZDO, aby slovy některých zde nemohlo docházet k "vyzobávání". Věřím že charakter boblick nechce ani vyzobávat dálkovku a konkurovat některému ze 7 spojů Zlín - Praha v prac. dnech a 8 v neděli stejně jako Zlín - Brno s 22 spoji v prac. dnech a 18 v neděli, když místní dopravci musí zajišťovat ZDO a boblick z Prahy by jenom vyzobával
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 18:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádáno o licenci bylo v Praze. Neřešitelný problém je s nádražím ve Zlíně (tam se svým dílem podílí i chování SA - dostalo se to do písemných podmínek ostatním dopravcům), další potíže s Kroměříží - ty ale řešitelné.
To omezení souběhu spojů se ZDO je normálka - to problém vůbec nebyl. Nadšenost z kraje hlavně vůbec nebyla z jízdní doby Brno - Zlín 85 min (přímý expres z Brna po dálnici přímo do Kroměříže).
Takže žádné vyzobávání místní frekvence, ale tvrdá provázanost s místními linkami a rychlé spojení s Brnem 1:25 (a Prahou 3:55).

Místo toho jsme tedy udělali 2 jiné linky, jednu takovou courací a jednu rychlíkovou do jiných krajin a po trase, kterou dosud nikdo nikdy nejezdil. Uvidíme, jak se chytnou.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 19:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: dík za info, já si tady spekuluju, jak by se dalo využít dálnice a dopravci(dopravce) už na tom pracoval o dost dříve ;-)
Nechápu, co mohlo kraji vadit na jízdní době... vždyť to by jim mohlo být naprosto ukradené, navíc těch 85 minut si myslím, že je úplně v pohodě reálné.
Hlavně že představitelé kraje nevynechají jedinou příležitost postěžovat si, jak je Zlín(sko) odstrkované, že tam dosud nevede dálnice (to už nyní neplatí) a jak je pro turisty špatně dostupné - a když jim někdo nabídne možnost rychlé dostupnosti autobusovou linkou, tak se jim to taky nelíbí... nemá smysl to více komentovat, to je na jinou diskuzi.

jen mě napadá taková myšlenka - až SA upraví jízdní doby díky dálnici, budou taky protestovat? Uvidíme...
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 19:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lsd: tak diskuze je vždy tak trochu o spekulaci, myslím že boblick nemusí nikomu ukazovat jízdní řád, protože tady spekuluju já, on jen podal pro mě zajímavé informace...
Jinak ať budeš přece jezdit kdy chceš a kam chceš, tak vždycky budeš někomu konkurovat. Ty bys to dělal jinak než že zavedeš spoje na zajímavé časy, kdy je předpoklad zájmu cestujících? Obchod si taky otevřeš tam, kde je nejvíc lidí a ne někde na dědině s 20 baráky (tedy pokud chceš vydělávat a někdo ti neposkytne úhradu ztráty).
Jestli tomu chce někdo říkat vyzobávání, tak klidně. Ale o tom přece podnikání je - vydělat. Když nenabídneš dost, tak se cestující sezobnou nenechají a zůstanou u původního dopravce, ne? A pokud se sezobnout nechají, tak asi pro to byl důvod (lepší služby, lepší časy, lepší bus, řidič.. cokoliv).
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 21:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: komu patří ve Zlíně autobusák a jaké uvedly důvody, proč tam nemůžete? Myslím, že ÚOHS jednou rozhodl v záležitosti lokálních monopolů v podobě AN poměrně jasně v Liberci. Pan Wasserbauer, odborník na zákaznický servis z ČSAD Liberec, by mohl jistě vyprávět, jak dobře se mu platily dva melouny pokuty, o ostudě po celé republice nemluvě
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 22:55:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ovád:
Ve Zlíně je to složitější. Na autobusáku je pěkný vlastnický zmatek (podle písemného podkladu KÚ to vypadá, že SA toho využívá a neplatí ani korunu). Alternativní zastávku v dosahu Obchodní centrum (HOUSACAR) má zase uživatel omezenu městem tak, že jí nesmí dále pronajímat. Prostě guláš.
Písemné podklady na mne spíš působí dojmem, že pokud nebude jasno na autobusáku, tak prostě kraj nechce žádného dalšího dopravce, natož aby to byl expres, který vybere nejen Zlín a Kroměříž, ale i Fryšták a Holešov.
Počkáme, až se to tam rozštípne, daj po pazourách neplatičům, a řízení obnovíme. Jen jsme ho pozastavili.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 00:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: dit sami jsou ve Zlíně proti sobě... snad by mohli nalákat dálkové linky, aspon tím, že jim nebudou dělat byrokratický problémy, o podpoře typu první měsíc bez poplatku za vjezd na AN ani neuvažuju...
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 00:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: to "vyzobávání" byla jenom narážka na rétoriku jiných, netřeba řešit dále...

Nové dálkové autobusové linky nemají s turistickým ruchem pranic společného, vlastně je to takové parazitování na zaostalé železniční dopravě ve východním bloku. Často jediná možnost jak se (dnes už většinou) s aspoň uspokojivým (v případě "dálkových" sorů) komfortem přesunout bez invididuální dopravy. Na západ od nás se ani na podobné linky nedávají licence.

boblick: Přece zavedené společnosti si zastávky na busáku od někoho pronajímat musí,ne? Tak musí být lehké prostě o pronájem písemně daný subjekt požádat. Jak bylo řečeno výše, ÚOHS už v podobném (dle mého názoru) případě velmi razantně zasáhlo.
aby bylo jasno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.42.71
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 07:17:42    Odkaz na tento příspěvek  

Příští týden bude vyslechnut soudem R.Jančura, majitel Student agency ve věci nákupu kradených náhradních dílů z garáží firmy Asiana. Jednalo se o to, že R.Jančura osobně nakoupil náhradní díly, které tehdy bývalý zaměstnanec firmy Asiana ukradl v garážích Asiany. Ten za to již byl odsouzen, nyní probíhá odvolací řízení a v jeho rámci má být vyslechnut R.Jančura. Niže viz informace, kdy k tomu dojde. Telefonicky jsme kontaktovali trestní oddělení Městského soudu v Brně s dotazem na termín výslechu svědka Radima Jančury. Pracovnice podatelny trestního oddělení sdělila, že se v současné době soud stěhuje do nového justičního areálu. Proto došlo k částečnému zdržení věci. Dále sdělila, že výslech sv. Jančury bude proveden pod sp. zn. 5 Td 39/2009 dne 25.11.2009 ve 14,30 hod v novém justičním areálu v Brně Vojtova ul., č. dveří 15. Výslech má být veden soudcem Mgr. Chocholou
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 17:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lsd: ok, zob netřeba řešit dále.

Jinak s tím západem nevím, ale třeba v Anglii jsem minulý měsíc docela hleděl, jak se snaží nalákat turisty do dálkových linek právě takového typu, je to dělané hlavně pro turisty, samozřejmě svést se může i "místní". A přijde mi, že se tam mezi sebou docela přetahují jak autobusové společnosti mezi sebou, tak železnice s autobusy navzájem.
A když jsme viděl jeden takový "dálkový" bus, tak se může i SA se svými službami jít zahrabat. Ve spodním patře něco na způsob bistra, stolky, kožené troufám si říct křesla, net na palubě samozřejmostí, stewardka.. a to na linku jedoucí cca 3-4 hodiny, takže v podstatě jako taky dálkáč ze Zlína do Prahy. Takže že by na to nedávali licence bych neřekl. Ale možná jak kde, tohle je jen takový postřeh z mého posledního výletu.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.167.9
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 17:26:09    Odkaz na tento příspěvek  

Boblick:
nejvtipnější je, že přímé rychlé busy mezi KM a Brnem by se negativně dotkly hlavně kraje olomouckého. ty couráky se velkou část trasy plazí v olomouckém kraji(křenovice(PR)-nezamyslice(PV)). zhoršení by to ještě přineslo ivanovicím(brněnský kraj). zlínský kraj o tom možná neví, ale vychází paradoxně více vstříc olomouckému a brněnskému kraji než sám sobě.
z hlediska obchodního nevidím jako nějak zvlášť výhodné kombinovat brno s prahou. s brna do prahy se jezdí s SA od grandu, takže buď povezete do prahy poloprázdný bus a nebo budete mít zanedbatelnou kapacitu do brna a párkrát budete muset vyhodit lidi, pokud je nebudete vozit na stojáka. o generátoru zpoždění v podobě D1 ani nemluvím.
je to podobná situace jako prostějova. přímé spoje do prahy nikdy dobře nefungovaly, i když byly snahy (capital expres, SA, ftl).
bohužel dálkové busy by měly být trochu systémově řešeny. o všem vypovídá, že do prahy jezdím z 90% z ol vlakem(do ol autem). do mnohem bližšího brna z 90% autem.
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 21:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: V anglosaských zemích mají vlaky hodně okrajovou roli. Koukněme se třeba na Rakousko, Švýcarsko, Německo, Francii...
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1211
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 23:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad pv:

Ještě za ČSAD Praha - západ existovala posila lince z Ostravy s odjezdem v 16:30 z Prostějova a s příjezdem na Florenc v 19:30. Obyčejná 735, 239km, bez zastávky, cena 107,-Kčs (20Kčs příplatek za expres).
A dnes má díky SA Prostějov jaké spojení s Prahou? Žádné. A to tam nejprve SA nasrala 6 párů, aby zlikvidovala konkurenci.

Jeden z příkladů, kdy se tu kdosi ptal, kde se doprava zhoršila. Tak tohle je malý příklad likvidace VEŠKERÉHO spojení v podání SA. Dokud tam jezdil CA, tak SA vymetala vše. Pak zlikvidoval RJ Capital Expres a zároveň zjistil, že MD dotuje dálkové vlaky tak, že ani jeho krAditky mu nepomohou. A tak je celá Morava a Slezsko kvůli jednomu tydýtovi bez veřejného spojení s Prahou (až na pár jeho málo použitelných spojů, neb ty zaserou jeho kraditkáři na úsek Ostrava - Brno a zároveň BRno - Praha, neboť bus je zároveň veden na lince Brno - Praha).

Prostě Turecko je ještě nedostižný vzor. Do Evropy tyto manýry nepatří - neb odporují zákonu - a jen se divím, že když na MD mu souběh dálkových a mezinárodních spojů jedním busem stále prochází.
Asi ho bude muset někdo konkrétně UDAT.
Hezký večer.
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.67.110
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 23:48:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Boblick:
Ja bych tady SA nenasazoval psi hlavu. Jejim cilem urcite nebylo zhorseni dopravy z jakyhokoliv mesta. SA to proste prepiskla s celou linkou do Ostravy. Mela velky oci a postupne asi zjistila ze v tom Prostejove skoro nikdo nenastupuje/nevystupuje a tudiz je ta zastavka zbytecny zdrzovani. To je celkem pochopitelny chovani.

A co se tyce toho spojovani linek, tak se nedomnivam ze to odporuje zakonu. Licence ma SA vydany na obe linky a nikde neni receno ze nemuze byt schodou okolnosti operovano jednim BUSem. Nebo kde se toto zakazuje?
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 23:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Prostějov MÁ přímé spojení s Prahou každé 2 hodiny, a to rychlíky Olomouc - Brno - Braha s bezkonkurenční jízdní dobou 4:57 . Morava a Slezko má bezkonkurenčí spojení s vlakem, aspoň někde vyhrává vlak nad autobusem, ale uznávám, že Prostějov, Zlín,... by si lepší spojení zasloužily.

Ještě za ČSAD Praha - západ existovala posila lince z Ostravy s odjezdem v 16:30 z Prostějova a s příjezdem na Florenc v 19:30. Obyčejná 735, 239km, bez zastávky, cena 107,-Kčs (20Kčs příplatek za expres).

teď by se tenhle spoj nevyplatil? Třeba, kdyby ho vozila FTL, ve směru do Prahy se zastávkou ve Vyškově, případně vyjet z Olomouce (třeba by se našel někdo, kdo by uvítal spojení busem, pokud mu nevyhovuje vlak), ve směru z Prahy se zastávkou v Brně a ve Vyškově.
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 23:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boblick: Já si nepamatuju za, že by do Capital expressu v Prostějově někdy nastupovalo víc než několik cestujících, tady evidentně lžeš! Prostějov má s Prahou vlakem časově úplně skvělé spojení s přestupem přes Olomouc něco málo přes 3 hodiny jízdy. Celá Morava a Slezsko je bez veřejeného spojení s Prahou? Lhát se nemá, to bys měl vědět Po dokončení koridoru je prostě jakkékoliv spojení severní moravy a prahy autobusem nekonkurenceschopné, tvoje tvrzení o ceně lístku ČSAD západ před 100 lety je pořádná demagogie, celkově úplně zbytečný příspěvek

(Příspěvek byl editován uživatelem lsd.)
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 00:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Licence ma SA vydany na obe linky a nikde neni receno ze nemuze byt schodou okolnosti operovano jednim BUSem. Nebo kde se toto zakazuje? No jo, typicky ceska otazka. Co neni zakazano, je povoleno, ze.. Ze to odporuje etice, ci treba nedava logicky smysl, je sumak. TO je jako, kdybych si zavedl linku Usti nad Labem - Praha, pak linku Litomerice - Praha, Terezin - Praha, Straskov-Praha, vzdy na jednom papire a pak to "nahodou" svezl jednim busem... Pitomost a navic tim Jancura dela neporadek na IDOSu.
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 00:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klavirista: A můžeš mí říct co je jako na tom tak "neetického"? Etické pravidla a morálku v lidské společnosti určují ty největší morální kapacity, co to má společného s SA? Další zoufalostní fráze při nedostatku argumentů je říct "typicky české"! V demokratické společnosti jednodušše platí, že co není zakázáno je povoleno. Stačí se obrátit na svého poslance nebo MD s žádosti o změnu zákonů/pravidel.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 00:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím,jak to zákon upravuje dnes, ale za "zlatých komunistů" když k takovým souběhům pomocí jednoho vozu docházelo, tak v jízdním řádu jsme uváděli "spoj č.X linky Y jede v úseku A-B jako spoj číslo W linky Z" nebo spíš "spoj x pokračuje do A po lince Y." (pak v prvním jízdním řádu byla jen ta část spoje, kterou jel jen po jedné lince). Cestující v A tak nečekal druhý bus ve stejném čase a cestující na spoji X věděl, že v A nemusí vystupovat, neb bus jede dál...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 00:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ostatně jak takový spoj je vyznačen na jízdence? Obávám se, že pokud bych reklamoval ten, který na jízdence vyznačen není, byl bych velice úspěšný a SA by z toho mohlo být dost horko, protože to je neplnění podmínek licence...
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 00:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Podobné spíše administrativní nedostatky by podle mě nebyly argumentem ani k samotnému zahájení správního řízení. Nedokážu si ani představit situaci, kdybych se mohl soudně domáhat třeba vrácení zaplaceného lístu... Skus třeba nadhodit nějaký hodně konkrétní příklad
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 12:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy asi moc nejezdíte s RJ Ostrava - Praha... Větišna lidí naleze ve FM a jede DO BRNA, odkud by mu jelo jen prár zoufalců až do Prahy, proč by nemohl v Brně nabrat další cestující???
http://www.katalogyjizdenek.cz/
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 16:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klavírista: Pravdu díž, ten zmatek v IDOSu u linek SA je donebevolající. A taky by měl žlutejm mozkům někdo vysvětlit, že uvádění čísla odjezdového nástupiště z Florence výrazně usnadňuje orientaci cestujících. Autobusové nádraží Florenc SA naštěstí neprovozuje, takže se musí chovat jako všichni ostatní a jezdit z těch nástupišť, která jim byla přidělena, ne odjinud.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.167.9
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 17:00:30    Odkaz na tento příspěvek  

Martin240025
FTL tohle zkoušela. jezdila pv-vy-brno-praha. obsazenost byla jen v úseku brno-pv.
Boblick
tohle je trh chlapče. to přímé spojení s prahou téměř nikdo nepožaduje. dnes lidi zajímá četnost a rychlost.
107 kčs za totáče byl slušný balík peněz.když si srovnám, tak dnes je ta dálková doprava sakra levná.
Zdenda999
z FM by se shodla přímá linka do hranic na nádraží(FM-příbor-NJ-hranice/přestup na Brno a Olomouc+Praha).pro autobusovou linku s tarifem čd by to byla trefa do černého.
pro všechny
ani dálnice, ani korytor nejsou zárukou lepšího spojení. zlínský kraj je toho důkazem
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 17:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt, např. z KM do Prahy je poptávka hlavně neděle odpoledne/pondělí ráno a zpátky hlavně ty pátky. Přes týden moc lidí nejezdí, je to vidět i na odpoledním spoji Krodosu z Prahy, kdy v po-čt zajíždí nabírat cestující do Brna směrem na KM / ZL a člověk se většinou v pohodě vejde a v pátek Brno vynechává a jede přímo.
Nebo když i potkávám po Brně některé spoje na Prahu, tak toho moc nevezou. Na téhle trase je prostě SA, pak dlouho nic a pak ostatní dopravci, kterým dříve úsek Brno - Praha výrazně vylepšoval obsazenost, dnes už často i přes nízkou cenu moc cestujících nevozí.
je to samozřejmě individuální. Ale nejvíc spojů skončilo právě u dopravců jezdící jen Brno - Praha (Tourbus, Eurolines, ČNE...), ti kteří mají linky protažené dál, tak nějak přežívají z lidí, co nechtějí/nemusí přestupovat. Možná je to i otázka toho, že pro některé dopravce byla dříve linka do Prahy jakási dálková vlajková loď, kterou se prostě snaží udržet z určité prestiže apod. i dnes - i když zisky už rozhodně nejsou co bývaly... (konkurence BR-PR, celkově příklon k individuální dopravě, mýto a všechny ostatní faktory). Třeba Housa, ten Prahu zrušil prakticky se zavedením mýta a Brno taky hodně omezil...
Na jednu stranu je to škoda, na stranu druhou mi jednu dobu vyhovovalo jet z KM/ZL do Brna, tam si dát hodinku přestávku na oběd a tak a pak jet s SA dál do Prahy. Časově to vycházelo skoro nastejno jako přímou linkou (SA jezdila přímo, ještě to bylo bez Jihlavy), místní dopravci zajížďka VM a přestávka v motorestu za VM, který je fakt strašný (nebo býval, dnes nevím)...
Dost vzpomínání
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.67.110
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 21:18:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Klavirista:
Co je v tom proboha neetickeho? Oni existuji i autobusy pro 30 lidi. Tak to proste misto dvou pro tricet lidi jede jeden pro sedesat. Jaky je v tom rozdil? Mne prijde silne neeticky ze se vydavaj licence s podminkama typu vyloucene vnitrostatni prepravy! Specialne u nasich bratru slovaku. Nekolikrat jsem byl svedkem jak ridic SA vysvetlovat potencionalni zakaznici v Trencine nebo PB ze ji nemuze vzit do Popradu, nebo do Kosic. Proboha proc?! Kdyz ma volny misto!! Uvedomte si ze EU je jeden trh!! A nemel by byti delan rozdil mezi dopravou vnitrostatni a mezinarodni uvnitr EU!!

Ad Slim:
S tim souhlasim, nejak by to tam napsany byt melo, aby to nedelalo bordel v IDOSu, ale to prece neni zadny problem zaridit.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 21:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spinar: Mezinárodní jízdné je osvobozeno od DPH, už se to tu nedávno taky řešilo, tak proto. Mě spíš přivádí k šílenství nařízení, že dopravci, kteří nejsou z EU nemohou přepravovat cestující z bodu A do bodu B uvnitř EU. To v praxi vypadá tak, že v pátek večer chce cca 10 lidí do z Prahy do Bratislavy, Turancar ve 21:30 je plný a Setra srbské K.M.G.Sputnik vyjíždí z Florence s 12ti cestujícími do Nového Sadu a do Bělehradu. To chápu oprávněný hněv těch cestujících.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 22:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A můžeš mí říct co je jako na tom tak "neetického"? Etické pravidla a morálku v lidské společnosti určují ty největší morální kapacity, co to má společného s SA? Další zoufalostní fráze při nedostatku argumentů je říct "typicky české"! V demokratické společnosti jednodušše platí, že co není zakázáno je povoleno.
Poslední větu řekněte v USA a máte pouta na rukou :-)
Jakém nedostatku argumentů? Argument je jasný - desítky let platí, že co spoj, to VOZIDLO. Všichni dopravci se s tím umí poprat a jeden dopravce dělá bordel v české legislativě, která prostě zajišťování několika spojů jedním vozidlem nezná, a je to dobře.
A proč je to neetické? Protože to dělá z cestujících blbce. A z přehledného systému bordel. Ale holt to není zakázáno, tak to je povoleno :D No jo, ten náš Tatarstán :D

Co je v tom proboha neetickeho? Oni existuji i autobusy pro 30 lidi. Tak to proste misto dvou pro tricet lidi jede jeden pro sedesat. Jaky je v tom rozdil? Tak ve 21:00 jedou z Brna do Prahy 3 busy... Teda jsou 3 spoje v IDOSu. To fakt nečekám jeden bus, sorry.
Pokud SA chce dělat speciality, tak ať do řádu napíše možnost přestupu na vlastní spoj linky té a té. Poznámky jdou snad udělat pod JŘ jakéhokoli znění.
A ne lhát v případě skoro všech mezinárodních linek, že jedou ve 21:00 z Brna. Nebo to se z Brna do PRahy ve 21:00 vydává na cestu 5 busů a z toho ještě jeden z Budapešti? Nezlobte se, ale to je věšení za nos.

To v praxi vypadá tak, že v pátek večer chce cca 10 lidí do z Prahy do Bratislavy, Turancar ve 21:30 je plný a Setra srbské K.M.G.Sputnik vyjíždí z Florence s 12ti cestujícími do Nového Sadu a do Bělehradu.
Hm, tak my jsme jeli 3 z Prahy do Bratislavy linkou do Bělehradu 11.srpna v 9:00 ráno. Autobus v 8:30, kterým jsme měli jet (Češi do Sofie), vůbec nebyl přistaven a zástupkyně té společnosti nás poslala nelegálně na ten v 9.
2 spoje, 2 linky, 2 časy, 1 bus. Zlatá SA :D ta má aspoň 1 čas :D
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klavírista: To jsou bulharské společnosti, Bulharsko je v EU, takže vás do Bratislavy přepravili legálně. V 8:30 podle jízdního řádu "má jezdit" z Prahy do Sofie firma Katev. Autobus již ale minimálně od jara nejezdí (pardon, tedy od 1. 4. jel dvakrát a na to, že má jezdit denně je to celkem výkon, že?) a paní Kateva na něj přesto stále prodává jízdenky - to byla ona zmiňovaná zástupkyně společnosti, která vás posadila do jiného spoje. Spoj v 9:00 provozuje Group Company ve spolupráci se společností Eurotours, s.r.o. se souhlasem jejíhož jednatele, pana Bačeva, jste byli vy a cestující do Bulharska jejich autobusem přepraveni. Paní Kateva je insolventní a rozhodně panu Bačevovi nezávidím peripetie, jak z ní potom dostává jízdné za takové cestující. Je jen jeho dobrá vůle, že v případě volné kapacity v jeho spoji tyto cestující přepravuje, protože je mu jich za a) líto a za b) nechce, aby všechny bulharské přepravní společnosti měly špatné jméno, takže nadávat, že jste jeli jeho autobusem o půl hodiny později není rozhodně na místě. Mohli jste taky zůstat v Praze a řešit svůj problém s firmou Katev travel, která funguje tak, jak jsem popsal výše, což se ostatně již mnohokrát kvůli plně obsazenému spoji v 9:00 stalo.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je jen jeho dobrá vůle, že v případě volné kapacity v jeho spoji tyto cestující přepravuje
To jsem pochopil a taky proto jsem si nikam nešel stěžovat :-)

jste jeli jeho autobusem o půl hodiny později není rozhodně na místě Že jsme jeli o půl hod.později podle mě je na místě. :-) A vinou přestávky jsme měli v Blavě dalších 15 min. zpoždění.

To jsou bulharské společnosti, Bulharsko je v EU, takže vás do Bratislavy přepravili legálně. Aha! Díky za osvětlení :-) Ale samozřejmě ta legislativa je nesmyslná :-(
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klavírista: Ok, já jen měl pocit, že poukazuješ na zmatek, který je zaviněn oběma dopravci, tak jsem se snažil vysvětlit, že to tak není, vinu na tom nese jen a pouze Katev travel.
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2007

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už to bylo napsáno asi stokrát, ale nemohu to vydržet a použiju ustanovení silničního zákona -
§ 18 zák.č.111/1994 Sb. - povinnosti dopravce:
c) provozovat dopravu podle schváleného jízdního řádu,SPP a tarifu
d) SPOJEM uvedeným v jízdním řádu přepravit každého, jsou-li splněny SPP a tarif, atd.
e) označit vozidlo příslušné linky názvem výchozí a cílové zastávky SPOJE, atd.

A dále navazující vyhláška č.175/2000 Sb. o přepravním řádu v § 2 písm.f) praví:
-pravidelnou přepravou osob je přeprava SPOJEM podle předem zveřejného jízdního řádu, tarifu a SPP.

Tak praví zákon.

Z toho přece jasně vyplývá, že 1 spoj = 1 autobus, ať je velký jak chce, protože jezdí-li jeden autobus dohromady pravidelně tři různé spoje, tak nutně poruší buď trasu, nebo zastávky, nebo směrové tabule nebo něco ! . A v IDOSU je z toho maglajs.

Jenom furt nevím, proč státní odborný dozor nekoná ve prospěch dodržování zákona a dovolí dělat z lidí blbce.
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 5-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples : Já jsem rád, že jsme tam dojeli, ale jak dlouho se chování fy Katev Travel bude tolerovat?
Mazda_6: Hurá, no konečně to někdo jasně pojmenoval. Díky.
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zajímavé přestupy



Dále mě překvapuje, kde že staví SA ve Vídni... hledat autobus v zapadlé uličce či kdesi mezi spoji MHD by se mi nechtělo. To není ve Vídni autobusové nádraží mezinárodních linek, jako je například v Berlíně?
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2009
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 23:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mazda_6: Pokud se domníváš, že byl porušen zákon, můžeš přece svůj podnět zaslat příslušnému KÚ nebo rovnou MD,ne? Výsledek poté zveřejnit, aspoň uvidíme jak příslušný zákon vykládají dané instituce

Huples: Co má nějakej neustále nějakej "Bačev" společného s tématem SA???

Klavirista: Vydavatelem licence zahraničních linek je MD, tak dotaz můžeš směřovat tam, od toho taky státní správu z našich daní živíme,ne?

Martin240025: Ve Vídní staví u Pratersternu a zrovna ta lokace mi přijde ok, na jejich stránkách to vypadá trochu složitě, ale ve skutečnosti je to mnohem jednodušší.

(Příspěvek byl editován uživatelem lsd.)
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 00:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, tahle linka už funguje několik let a je většinou vyprodáno. Jezdí tam stejný autobus. Jen se mění posádka. Využívají ho hlavně cestující, kteří ráno odlétají charterovými lety z Vídně.
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 00:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože to dělá z cestujících blbce.

Na to mi nedá nereagovat... To ti někdo řekl nebo je to prostě tvůj názor? Praktické zkušenosti tvých přátel? Nemyslím to nějak osobně, jen mi to prostě připadá jako nějaká fráze aplikovatelná na všechno co se ti nelíbí

desítky let platí, že co spoj, to VOZIDLO.

Desítky let platí vedoucí úloha jedné strany a najednou šup, je tu změna. To že v dobách státních ČSAD existoval nějaký systém neznamená, že se prostě nemůže změnit
Klavirista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 01:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lsd : a) To je můj názor a praktické zkušenosti moje i mých přátel, ano. :-)
jen mi to prostě připadá jako nějaká fráze aplikovatelná na všechno co se ti nelíbí
Ano, jelikož jsme já i moji známí cestující :-) kupodivu :-)
b) No jo, to jsem přesně čekal... Že ze mě uděláš konzervativce :D Já mám rád změny - viz Optimalizace linkového vedení v Praze :-)
Ale ne změny nesmyslné. A jedním busem odvézt 3 spoje je nesmysl.
A ČSAD sem nepleť, jde o legislativu z roku 2000 a navíc jde o IDOS. Který fakt za doby jedné strany nebyl :D Naprosto není důvod psát část spoje do jiné linky, IDOS umí Odjezdy a tam se vypíše vše v dané relaci. Pokud to SA nějak vadí, že to není všechno na jednom papíře, ať distribuuje souhrnku, nebo ať se aplikace na vytvoření souhrnného JŘ k tisku ve formě tabulkového JŘ nahraje do IDOSu. Ale takhle v tom Jančura děla nelogický bordel. Já myslím, že všem, kteří to chtějí pochopit, je to jasné :-)

A propo: Může mi někdo říct, kolik těch busů v reálu tedy jezdí? Já jak se mám zařídit, když mi nic jiného nezbyde a budu potřebovat třeba ve 21:00 z Brna do Prahy :-)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6983
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 06:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Lsd: Změna proč ne, ale ta musí být dána zákonem a ne tím, že ses tu na K pro tu změnu rozhodl. Ta citace toho zákona je poměrně jasná, kontrolovatelnost také.
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 07:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Kdyby to bylo tak jasné, s dopravcem by už někdo dávno na podnět konkurence zahájil správní řízení,ne? Já z dané citace zákona nikde nevidím, že nelze mít pod několika čísly linky jediný spoj. Pokud je porušován zákon, odpovědné instituce musí konat a to se neděje, takže je otázkou, jestli jsou podobné spekulace na místě

(Příspěvek byl editován uživatelem lsd.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6984
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 07:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já zase z dané citace vidím, že podle daného zákona nelze splnit náležitosti tak, aby jel jeden vůz najednou pod více linkami. Jaké může být sankce a vymahatelnost této sankce je věc druhá.
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 09:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: S vymahatelností sankce to opravdu nemá nic společného. Jaká může být sankce? Tak podej podnět k zahájení správního řízení, jinak to jsou opravdu spekulace.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6985
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 09:29:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Lsd: Proč mám já něco podávat? Já nejsem odborný dozor s páskou na ruce. Takže si můžu napsat, že podle mě tímto zákon dodržet nejde. A to je tak vše, co jsem k tomu chtěl říct.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 09:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lsd: Jak jsem již několikrát zmínil, pracuji na Florenci a to, že žlutý bordel v linkách v IDOSu dělá z cestujících blbce je NEODDISKUTOVATELNÝ FAKT. Proč nejede autobus ve 23:55 do Plzně vysvětlujeme lidem dnes a denně, nicméně já již dávám jedním dechem dovětek, ať si to jdou vyřídit na pokladnu 1 až 6, ať si ty kecy poslouchají zaměstnanci toho, kdo je za tento nelogický a chaotický stav zodpovědný. Např. spoj Eurolines ve 22:30 Praha-Paris může Plzeň vozit OFICIÁLNĚ, protože si to Eurolines ZAŘÍDIL a PLATÍ Z TOHO DPH. Jízdenky lze před odjezdem koupit u jejich pokladen, takže JE-LI VŮLE, JDE TO I K VŠESTRANÉ SPOKOJENOSTI! SA si musí uvědomit, že není něco víc než ti ostatní a s takovými manýry prostě přestat. Za svévolné používání nástupišť na Florenci, která "nejsou jejich" ostatně už přes prsty dostali a najednou to jde, dodržovat je, tak nevím, proč by to nešlo i v tomto případě, kdy navíc porušují zákon (viz. Magiq). Hulákání v hale každou půlhodinu ala Turecko také doufám brzy skončí ("ještěěééé nějakýýýý cestujííícíííí ve třináááct třicééééét do Brnááááá!!!!!) Ať se SA prostě chová jako všichni ostatní a nebudou na ně tyto stížnosti.

Klavírista: nebo ať se aplikace na vytvoření souhrnného JŘ k tisku ve formě tabulkového JŘ nahraje do IDOSu to by bylo naprosto úžasné a geniální. Pokud nemáš nic proti (je to Tvůj nápad), tak se do toho opřu a vyruluju s tím na příští schůzi. Co se týče Katev Travel, situace se na zákadě podnětů a stížností cestujících již samozřejmě řeší.
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 09:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Tím jsem jenom chtěl říct, že ten zákon se dá vykládat na tisíc způsobů a vlastně jediný opravdu závazný výklad může určit až soud
Lsd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 09:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: Tak oni dělají jenom to co se jim v rámci zákonů a smluvních vztahů dovolí.

Proč nejede autobus ve 23:55 do Plzně vysvětlujeme lidem dnes a denně

Tak se místo stěžování na fóru radší obrať na vydavatele licence s žádostí o sjednání nápravy,ne? Myslím že na všech linkách je to pražský magistrát. Ty můžeš vykládat zákon když mluvíš o jeho porušování?

Trochu mimo téma, když podotýkáš že jsi zaměstnanec Florence: Řeší se taky bezdomovci v terminálu po večerech? A co zákaz kouření na nástupštích u slováků, ukrajinců, poláků, bulharů, rumunů...???

(Příspěvek byl editován uživatelem lsd.)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2825
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 10:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lsd: Bezdomovci v terminálu? Já se tam pohybuji dost často a bezdomovce v areálu ÚAN jsem neviděl už pěkně dlouho (minimálně od doby, co je otevřená nová hala). Zákaz kouření kontroluje policie (zejména městská) a pokuty za to padají celkem často. Ovšem aby se to skutečně uhlídalo, museli by areál ÚAN kontrolovat minimálně 3 policajti nepřetržitě po celou provozní dobu, což dost dobře nejde.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 10:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co zákaz kouření na nástupštích u slováků, ukrajinců, poláků, bulharů, rumunů...???
Buď rád, že aspoň respektují, že v Česku není dovoleno používat nejbližší sloup jako WC pro malou potřebu a lavičku pro velkou, jak je u nich doma zvykem. Světlá výjimka jsou v tom seznamu Slováci, ti jenom hulí ještě na schodech busu, rakovinu plic na ně,
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...