K-report
 

Archiv do 13. května 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 13. května 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 09:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Hezké,já v tom zas cítím toho Bělohradského et cetera.
Můj skromný názor je tento: Každý jedinec by si měl najít čas na zamyšlení o sobě,svém životě,svých blízkých a přátelích,kam směřuje,je-li ten jeho způsob života řekněme férový k těm ostatním,jestli nevěnuje příliš mnoho času žabomyším hádkám,činnostem,které dělal "ze zvyku",práci,která ho vlastně nebaví,jestli sebou nenechává třeba trochu manipulovat tam,kam nechce..
Prostě priorita hodnot.Rodina,práce,oddych,čas na ně,nepodléhání "zlatému teleti"..

Spokojený a plně prožitý život je věcí mysli.
Ano,mysli.Obecné nářky nikam nevedou,jen si každý trochu uleví-ale třeba to ani vlastní vůlí změnit nechce.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5633
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 10:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno jsi mě Milky obvinil z rádobyintelektuální ekvilibristiky....
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 12:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S Mladějovem souhlasím. Na tebe jsem Káeme reagoval, protože nesdílím názor, že bydlení ve městě v obecním nebo vlastním megapaneláku je nějaká velká výhra a láce. Nedá se to stavět do pozice megapanelák v širším centru nebo satelit za městem v polích. Ty satelity jsou jen póza a hraní si na přírodní život, který jim mají navíc ještě ostatní zaplatit. Proto mi vadí. Mně nevadí lidé, kteří jdou hospodařit někam na samotu, ale takovíto nabobové. Proto to stavím do roviny slušnostXneslušnost.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 14:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: pokud je pro Tebe osoba, která za své koupí pozemek a postaví si na něm domek, nebo koupí hotový domek s pozemkem nabob, tak je mi Tě velice líto.
Doporučuji půjčit si dvě děti (jedno v kočáře, druhé tak 3 roky) a jít s nimi z Řeznické na Karlovo náměstí na hřiště (u Moráně) a zpátky.
Na sídlišti je to trochu lepší, ale nalezení injekční stříkačky na dětském hřišti či vysypané kočičí bobky v pískovišti nejsou zas tak velkou vyjímkou.
O ceně nového bydlení v Praze už vůbec nemluvím.
Na přírodní život si nikdo podle mě nehraje, jen se snaží nebydlet s rodiči, protože obě generace mají samostatně dle mého názoru lepší život.
A jedna technická, Káem nepsal o megapaneláku.
A druhá technická, pokud si někdo koupí pozemek kdekoli za 5mega a na tom postaví barák za 11mega, tak jen proto, že na to má. Toho 2 auta v garáži už nezabijou a hlavně se u něj nedá předpokládat, že bude bydlet v paneláku a hlídat si, zda mu nějaký *** krade či nekrade boty. Víš, Milky, jsou i lidi, co třeba říděj firmu o 100 zaměstnancích a přijdou domů vymačkaní jak citron, tak prostě na relaxaci potřebují nějaký komfort. A ten mu panelák prostě nedá. Že těmto lidem říkáš nabobové, je pouze tvůj problém.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 15:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se tedy ještě vrátím ke konstatování, že má spokojenost či nespokojenost je stavem mysli. V ideálním osobním případě by to tak mělo být, ale žijeme ve společnosti. A jednomu vadí bezdomovci, druhému lidé s jinými kulturními a společenskými návyky, dalšímu dotovaná veřejná doprava a sociální zabezpečení, někomu mercedesy, jaguáry a vily za desítky miliónů, ohebné zákony, neohebné zákony, že mi ujede tramvaj, přecpané ulice auty...

Já bych jen nerad, aby jen jedna skupina si dělala patent na rozum a ty další marginizovala nebo dokonce kriminalizovala. Zalepit si oči "vznešeným posláním" budování svého osobního blaha je velice jednoduché. Jako je hnusné někomu ujet tramvají, tak jsou i daleko hnusnější věci, halené do závoje vznešenosti.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5638
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 15. března 2009 - 17:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víš Milky, ty tu tak trochu filosofuješ bez zapojení faktoru času. Ono dřív bylo módní bydlet u fabriky, protože kromě vlaků a byciklů nic nebylo. A taky se nevědělo o životním prostředí. Pak ti vychází, že žijeme rozmařile. Filosofie, která nezohledňuje vývoj společnosti ji nemůže ani poznat ani popsat.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. března 2009 - 16:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Především žijeme hloupě. Cestujeme za vzduchem do vzdálených sídlišť, přitom nám nevadí, že ho těmi cestami znečišťujeme. Vyrábíme tuny balastu, abychom je pracně likvidovali...
V zájmu pohodlí si vyrábíme spousty jiného nepohodlí (hromady obalů na zboží, chemikálie na trvanlivost, barviva na líbivost atd.) A pak se divíme, že se ploužíme jak mátohy. Jo, Káeme, holt vývoj.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. března 2009 - 16:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: Přes KN by neměla vést tranzitní doprava. Největší náměstí v Evropě a chlouba Karla IV. je totálně znehodnoceno.
A mám obavu, že takto dál znehodnocujeme postupně všechna místa v Praze, která snad ještě za něco stojí: Letná, Bílá hora, Petynka...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. března 2009 - 23:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky:

se bojim že ti komu říkáte "nabobové" nebydlej v satelitech (kde šlo koupit řadovku za cenu panelákovýho bytu) nýbrž na ořechovce nebo v podolí ;-)

a že jezděj do práce autem ? no ... je trapný když čtu rozhovor s chlapíkem z benešova, který se doběla rozpaluje nad zúžením magistrály, po který denně veze jen sebe do práce do centra

ale stejně trapný je, že trať od benešova teprve "optimalizujeme", posprejovanym a počmáranym žabotlamem taky nepřilákáte, navíc když tento skončí v malebných vršovicích bez podchodu do nuslí a tím s poloviční návazností, stejně jako na "vábném" hlaváku, kam skutečný nabob havel (ano ten z vilky na ořechovce) umístil amnestované vězně a zasadil tím nádraží ránu z milosti - holt vašek radši meďoura nebo a8 nebo čim se to vozí :-)

jenže takovým havlům vy skočíte na jejich sladké řečičky, zatímco drsná nepřikrášlená pravda je pro vás asi krákání ultrapravičáků :-))

a výsledek - za gigantické zdanění dostanete za 20 let párkrát zakroucené metro do polí, tunel na jednom břehu vltavy a stále horší zácpy na tom druhém ... jo a pardóoon, státní školu zadara.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.203.67
Odesláno Pondělí, 16. března 2009 - 23:44:26    Odkaz na tento příspěvek  

No koukám že Vaška máte taky rád jak haló rudý právo .. žádnej dišputát, pokuď se vám líbí v takový společnosti. Ovšem věcně jste mimo, tehd8 nebyl z ořechovky, ale z rašínova (dříve engelsova) nábřeží, a ty homelesáky na hauptbahnhof neumístil osobně degretem, ale spíš je tam plácla neviditelná pracka černýho bratrstva.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 00:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tyhle plátky nečtu, tak nevim jak moc se s vaškem můžou, ale no vaškovi čalfova (a jiných) společnost evidentně nevadila :-) stejně tak to kádrování lidí na ty kdo chtěj mír, pravdu a lásku, a na druhou skupinu rozeštvávačů - tady si je někdo taky podobnej, ostatně co se škádlívá ...

a na tom rašínově nábřeží bydlel už v době, kdy i lidi dělnicko-rolnickýho původu ale bez konexí mohli pomejšlet na družstevní byt za 20let, do tý doby hezky do fronty na podnájem

Hlavák? vašín je totiž neumístil nikam!, pro láskovce typický - líbivý řečičky a gesta, následky si vyžere plebs :-) to máte propuštěný jako matiční - přijet, zapravdoláskovat - odjet ... a rozhodně tam vašnosta nebyl některym z krušnohorskejch rychliků :-)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 00:55:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

za gigantické zdanění dostanete za 20 let párkrát zakroucené metro do polí, tunel na jednom břehu vltavy a stále horší zácpy na tom druhém

...kteréžto jsou věci vnucené tím zlým socialistou, který Vás sdírá gigantickou daní.

jo a pardóoon, státní školu zadara.

Nebojte, na tom se pracuje, takže nám zůstane to gigantické zdanění a zakroucená metra do polí, jakož i jiné tunely. :P

BTW. Nevím, podle složení osazenstva na Wagusonu bych to na výsledky Vaškovy amnestie viděl jen s oběma očima zavřenýma. To nemluvím o tom, že stejně jako s bolševikem... o 20 let později už ta výmluva začíná být trochu vyčpělá.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 08:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavák nikdy nebylo místo, kde bych se cejtil nějak extra příjemně - dílem to je vina stavu železnice za minulého režimu, nedodala tomu ani rekonstrukce či rozšíření nádraží, ale ti amnestovaní to spolehlivě dorazili! Tam je ta dělicí čára jasná. Že je plynule nahradili kradáci, bezdomovci a prostituti, to je další smutná kapitola. A pana ochránce pravdy a lásky zjevně nezajímalo, že existují také lidé, kteří jezdí do práce vlakem ... a že tito lidé by měli mít přednost před trestanci či jinými "ptáčky" (třeba těmi jejichž etnikum nesmíme jmenovat, z matiční)

Pokud jde o stav 20let po předání moci, tak jednání páně vaška jsem uváděl proto, že jde o nádherný příklad jak zametat s "prostým lidem" a zároveň být jeho hrdinou. Vyzdvihl bych zejména vynikající práci s médii (ta si tuto personu prakticky nedovolí kritizovat)

Bolševické myšlení je tu v lidech hluboko zažrané. To potrvá generace a zmizet nemusí nikdy - dřív totiž může zmizet tento stát ...

...kteréžto jsou věci vnucené tím zlým socialistou, který Vás sdírá gigantickou daní.

ano, jsou vnucené tím, kdo zrovna sedí na příjmech z nemravně vysokých daní
vysoké daně, vysoké přerozdělování (já stát vím občane lépe, co s tvými penězi udělat) to je socialismus (to jestli musíte do průvodu je vedlejší) ... ale povinné vyvěšování vlajek se nám již vrací, stejně jako se vrací cenzura, jako přichází "zločin nenávisti" :-( a že tentokrát ne z Moskvy, ale z Brusele ? no právě - lidé tu 40 let hleděli na západní část Evropy jako na vzor ... tím to má socialismus přicházející odtud snadnější :-(( představte si, kdyby vám chtěla Moskva zakázat žárovky - to by se naše média přetrhla v tom, rozdupat takový nápad .... ale když tatáž ****** přijde z Brusele ? vesměs cudné ticho ... a už jdeme rušit plazmové televize, další krok bude maximální uhlopříčka obrazovky, další maximální povolená teplota v bytě, další maximální množství teplé vody na sprchování ... stát ví vše nejlépe, a brusel, to je dnes stát
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5651
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 08:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, jste si jisti, že tomu rozumíte? Ještě nebo vůbec?
Budoucnost patří bagrům!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 09:58:28    Odkaz na tento příspěvek  

No a co by tam nebydlel, když tam jeho děda ten barák postavil (kromě jiných) ;-)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2167
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 11:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Jsem si jistej že ne. Takový míchání hrušek s jabkama a buhvíčímještě dohromady jsem už dlouho neviděl...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 12:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pomáhat a chránit", to dal do vínku poplicii ČR pravicový ministr vnitra. Nikoli vychovávat a trestat. Vypadá to jako líbivá fasáda, můžeme si o tom myslet podle své nátury ledasco, ale takový je trend v západní Evropě. O co se také jiného opřít, když je Evropa již postkřesťanská. A nějak navzájem soužít musíme. U nás tento všehumanizující přístup budí nevoli, nebyli jsme na něj dlouhá desetiletí zvyklí, a ani vnitřní podmínky nás k němu nenutily. My jsme byli a jsme zvyklí, že kdo vybočoval, seděl v kriminále. A lenost a pohodlnost pro majoritní spořádané občany z toho plynoucí je evidentní. Nejsme schopni účinně a systematicky s takovými lidmi pracovat, pořád se jen vymlouváme, že to musí dělat někdo jiný, na ráně je většinou policie. Ale poplicie si dala do vínku ono heslo, protože je to moderní, ale společenské, státní a občanské instituce nedělají to, za co jsou placeny. Jen se vymlouvají a vyžvaňují po kancelářích a koukají jako za socialismu, aby už byly v teple doma. Západ je na tom ale jinak. Má velké národnostní a kulturní komunity a tento přístup je pro něj nezbytný. Opak by znamenal stav na pokraji občanské války. To jenom my pořád nevíme, co vlastně chceme. Zda totalitu nebo občanskou, demokratickou společnost.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 12:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag:
no jo, jenže jeho děda byl stejně jako mj. úhlavní nepřítel režimu, nebo žeby ne tak úplně ? :-)) holt někomu nedáme rakonu, někomu dáme lucernu, někoho vyhodíme z chaloupky že nesplnil nepslnitelný kontingent, někoho necháme ve velikém bytě na nábřeží + mu necháme hrádeček, jinýho důsledně hlídáme jestli nezabírá nadměrný metry

KM:
náhodou si dobře pamatuju na zdejší diskuse před zprovozněním Depa a IVC2 ... a zdejší dikutující výsledek odhadli mnohem lépe, než protlačitelé těchto miliardových investic
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 12:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si ještě zafilosofuju, ať má Káem radost. Hodně lidí žehrá na vysoké daně. Myslím si, že jim ale unikají některé souvislosti.
Aby společnost mohla dlouhodobě zdárně fungovat, vždycky musí s lidmi někdo pracovat. A to stojí obrovské peníze. Bylo tomu tak i v minulosti, ač si to neuvědomujeme nebo nechceme připustit. Dřív tuto úlohu plnila celoročně, 24 hod. denně církev. V každé vsi byl kostel, lidé se měli vždy na koho obrátit. Samozřejmě, že to nebylo zadarmo. To jen dnes si myslíme, že pracovat s lidmi půjde samo od sebe jako nějaké perpetum mobile a že to nic nesmí stát. Opak je pravdou a facky, které ještě dostaneme, budou velmi tvrdé. Jak jsem psal v předchozím příspěvku, zainteresované instituce si musí uvědomit, že je to každodenní, velice tvrdá práce, a ne žvanění a popíjení jednoho kafe za druhým.

Ono je líbivé říkat, ať si každý, kdo na to má, staví kde chce co chce, ať si jezdí autem, když se mu chce nebo ať jezdí VHD nebo na kole. Ať si každý spotřebovává všeho kolik je mu libo atd. Dnes už jsme totiž, oproti minulosti, schopni vyrávět cokoli takřka neomezeně. Problémem se spíš nakonec stává to dokázat spotřebovat, protože když stále víc nespotřebobávám, nemohu ani produkovat stále víc, jak je naším vysněným cílem. Takže si myslím, že bez nějaké regulace v řadě oblastí se stejně neobejdeme.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 13:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

představte si, kdyby vám chtěla Moskva zakázat žárovky - to by se naše média přetrhla v tom, rozdupat takový nápad .... ale když tatáž ****** přijde z Brusele...

A biopaliva, a... oblíbené terče proč se smát Bruseli a její bezbřehé úřední stupiditě, ale ve své zaslepenosti většina nadšenců nevidí, že ta Brusel je v těchhle nápadech pozadu a většinou jenom dohání Spojenou Státu, Kanadiho nebo Austrálium popř. všechny najednou a pouze výjimečně udává krok kupředu levá.

Což ve mě pouze vyvolává dojem, že tady máme pár (s prominutím) blouznivců, co se oddávají snům o tržních utopiích, ale v reálu to to nikdo nikde nezkusil v praxi... a osobně se obávám, že by to stejně nedopadlo o nic slavněji, než pokusy dosavadní pokusy vybudovat komunismus.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 13:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:
to že v bruseli s nějakým hloupým nápadem někoho dohánějí, to snad neznamená, že s tím musím souhlasit ;-) stejně jako že neexistuje stát, prostý strůjců veřejného blaha za veřejné peníze, které napadne tu přikrývat ledovec, tu dotovat slunečníky nebo daňově osvobozovat řepku, tu poskytovat hypotéky někomu, kdo je evidentně nesplatí a vzápětí natisknout více barevných papírků na pokrytí dluhů ...

jen je na současném dění krásně vidět, jak i v kapitalistické "demokracii" krásně projdou socialistické a totalitní praktiky

oficiálně nemáme cenzuru, ale jsou věci, které se prostě nepíší
oficiálně máme kapitalismus, ale přibývá kapitálu plně řízeného státem

Milky:
ohánět se minulostí je velmi módní, jenže zavádějící - mnoho lidí si neuvědomuje, že díky technickému pokroku opravdu nemusí dřít 16hodin denně, a budou se mít mnohem lépe než jejich předci
toho zneužívá hodný stát, a novodobým otrokům hned zabaví 2/3 příjmů, děláte "jen" 8-12 hodin, tak co byste chtěli
to ta církev byla ve věci udržování společenských a morálních norem věru levnější, a zřejmě i účinnější
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 13:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek_p:

"Obávám se" (tedy já jsem tomu ve skutečnosti rád a doufám v to), že společenská zodpovědnost a solidarita patří k průvodním jevům rozvinuté společnosti, která dosáhla jisté míry blahobytu. Prostě se myslí i na ty, co neměli tolik štěstí.

Pokud chcete opravdovou svobodu bez daní a zásahů státu (vč. žádné zbytečné policie, která by chránila Váš majetek atp.) a opravdu volná soutěž (tj. společenský darwinismus (to by se chudák starý Darwin asi zhrozil, kdyby viděl, co z něj někteří udělali, aplikací jeho biologických poznatků na zcela nesouvisející disciplíny), tak se tedy hlavně obávám, že je to "utopická vize", ale snad byste měl šanci se svým ideálům přiblížit v některé ze zemích rovníkové Afriky (i když pravděpodobně k Vaší nelibosti, i tam bych doufal časem ve změnu).
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 13:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To samozřejmě ano. Dřív většina neměla čas na nějaké psycholgizování. Co dnes s časem, když ve veřejné i státní sféře, s již i při dnešní nízké míře pracovní vytíženosti, vytváříme uměle zaměstnanost. Jak ten čas naplnit? Kecáním na internetu, stále vyšší a rozmanitější spotřebou, drogama, chozením k doktorovi a psychiatrům a psychologům? A co se všemi těmi svéráznými "individui", kteří hlady neumírají a mohou "otravovat" spořádané...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 14:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

jenže se pod těmi na city hrajícími prohlášeními o solidaritě nesmí skrývat živení zbytečného úředního aparátu + navázaných spřízněných firem :-))

při pohledu na stav ldn, zdravotní péče o těžce nemocné nebo třeba dostupnosti metra pro imobilní ... se mi zdá, že se ta solidarita někam vytratila ? žebychom měli tak nadstandardní školství nebo snad policii, armádu a hasiče, nebo soudce ?
--- přestože stát hospodaří s jakým rozpočtem ? a každého jednoho občana solidárně zadlužil jakou částkou ?! :-)


1)jasně definovat kde zákonem vynucená solidarita končí a začíná
2)vymyslet mechanismus, který zajistí nejefektivnější splnění solidarity, kt které stát občany zavázal v bodě 1)
3)body 2 a 1 jsou neuskutečnitelné, protože politici a úředníci a na ně navázaní podnikatelé si pod sebou nikdy nepodřežou větev
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 14:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

Darwin by se nedivil, mnul by si ruce, jakou měl pravdu ... co myslíte že se časem stane se společností, která v dokonalé solidaritě umožnila extrémně rychlé množení těm, kteří se na té solidaritě převážně vezou ? :-)

samozřejmě podobné otázky jsou v naší solidární společnosti fuj, nekorektní, tabu ... ale to že se o něčem nemluví, to neznamená, že problém neexistuje :-)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 14:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě se myslí i na ty, co neměli tolik štěstí

možná by se mohlo myslet i na ty, kteří neberou svůj stav jako výsledek nějakého "štěstí", ale z podstatné části vlastní píle
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 14:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Připomíná mi to články o tom, že homosexualita je úchylka s kterou je třeba skoncovat za každou cenu.
Už si nepamatujete jak dopadl člověk, co tenkrát zachránil to dítě?
Navrhuji se vrátit k dopravě a články o tom, co dělá (nedělá) policie psát na jiné servery.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5656
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 14:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek p: Neodhadli to. Prostě jenom nebyly provedeny důsledně nutné návazné kroky - tedy radikální změna busové sítě. To co dovedl Lacek a ještě v případě prodlužování B se to podařilo taky.
Ostatní: Nevidím, jistě k vaší velké lítosti, jediný zde nastíněný problém, který, pokud od jeho řešení byla vyhnána církev nebo státostrana, by nevyřešil trh. Vaším filosofováním jen do jeho působení zbytečně zasahujete a brzdíte jej.
Budoucnost patří bagrům!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 14:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

možná by se mohlo myslet i na ty, kteří neberou svůj stav jako výsledek nějakého "štěstí", ale z podstatné části vlastní píle

Ano, toto je velmi populární blud. A není divu, ono se to dobře poslouchá... když člověk zrovna není dole.

Bohužel, spousta lidí lživost tohoto mýtu nikdy neprohlédne... a bohužel, pro Ty co prohlédnou, to často bývá bolestivá zkušenost.

Nějaká "píle" je Vám totiž úplně k prdu, když k ní v životě nemáte dostatečnou dávku štěstí (nebo alespoň absence smůly).
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 15:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich: naprostý souhlas
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 15:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak jste mi nikdo neodpověděl na otázku, kolik z toho rozpočtu jde na tu solidaritu ... a kdo je tedy "dole" ? státní zaměstnanec, člen dr státní firmy,soukromý dodavatel pro stát ??
a kdo je ten "nahoře" ? daňový poplatník ?:-))
Velmi dobře vám jde podpásová argumentace typu "musíme podržet člověka, který je dole" - já ho snad držet nechci ? proč takové věci vůbec říkáte, to přeci se státním přerozdělováním téměř nesouvisí, neboť tento stát cpe peníze všude možně, a bohužel jen minimálně těm ne vlastní vinou dole ...
kolik myslíte, že bere nějaký náměstek buhví koho, a kolik dostává nějaký skutečný invalida ?
myslíte si, že když dostanete těžký zánět plic, tak se kolem vás seběhne vybrané konsilium ? cha ... je vidět, že jste celý život hodně nahoře!
Ale věřte si že, hypertrofovaný stát rozdává lidem nejlépe štěstí ... i když je to pravda, vždyť máme dokonce státní televizi plnou zábavy :-)) kupodivu vzhledem k dani z hlavy (z přijímače) ji zacálují nejvíc chudí pracující (ti nepracující za ni platit nemusí)

KM:
to by samozřejmě vytížení zlepšilo! jenže ... byly k této racionalizaci nutné dvě stanice na proseku ?
bylo nutné otvírat depo dřív, než bude rekonstruována trať ze strašnické na skalku a do toho depa ?
nakolik racionální je plánovaná trasa MA ?
nakolik racionální je plánovaný neprůjezdný!!! železniční uzel praha ? (to doufám byl jen špatný vtip, ale po chalupoidě už jeden neví)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. března 2009 - 15:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě k tomu Depu - část busů se tam vůbec nedostane, protože zácpy ... to také nikdo nevěděl předem ? :-)

já jsem všemi 10 pro přestupní uzly, a proti rozcmrdnávání 4 linky sem, tři tuhle a dva vymetače okolo, protože sou na to lidi zvyklí ... jenže to co tu bylo předvedeno je ryzí amatérismus

jak je možné chtít na jedné straně soustředit někam příměstskou dopravu, a na druhé straně z návazné linky dělat vymeták, nota bene v dvounásobném intervalu (letňany - dc via 2xprosek, Dlouhá Míle - okružní výlet, Depo-šnekodráha)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14786
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 12:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich - Nějaká "píle" je Vám totiž úplně k prdu, když k ní v životě nemáte dostatečnou dávku štěstí (nebo alespoň absence smůly).

Člověk, který má pocit, že "má celej život smůlu", by se především měl nad sebou pořádně zamyslet.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 13:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:

No, už jsem se k tomu nechtěl vracet, protože mi přišlo, že se to vrací k tématu.

Já se mám dobře, vlastně velmi dobře. Co chceme, to si se ženou koupíme, kam chceme, tam si zaletíme, ve vlastním bydlíme... Stejně si nemyslím, že jsem tak zásadně pilnější, lepší nebo cokoliv jiného, než třeba paní, co nám uklízí kanceláře (a svou práci dělá dobře). Nebo kolegové (vlastně hromada kolegů, ale teď mám na mysli těch pár, co dělalo na stejné věci), co jsme je před pár měsíci vyhodili, protože prostě každý pátý musel jít.

Takže já bých to viděl tak, že jsem měl (zatím) v životě štěstí.


Člověk, který má pocit, že "má celej život smůlu", by se především měl nad sebou pořádně zamyslet.

To máte pravdu. Pokud je někdo takový a utápí se v sebelítosti, měl by se nad sebou zamyslet.

Nicméně, stejně tak by se nad sebou měl zamyslet každý, kdo si myslí, že lepší, než ostatní.


Pomineme-li detaily jako zájem o druhého, vzájemná pomoc, a co je lidského ducha důstojné a co ne. I když se mám výrazně nad průměr, tak i kdybych byl jenom sobec, idea sociálního státu by se mi pořád líbila. Ne kvůli celoživotní smůle, ale kvůli strachu, že jedná pořádná mě dokáže poslat na doživotní ke dnu (pod hranici bídy). (Což si člověk opojený strmým a věčným růstem možná ani nepřipustí.)

Radek_p:

Takže si to shrneme. Chceme zemi bez úředníku (a pokud tomu správně rozumím bez veřejných zakázek), pokud možno bez odvodů (nebo s minimálními odvody), kde ale funguje princip solidarity ve smyslu pomoc se dostane potřebným (kteří si za to sami nemohou... určí domovní důvěrník? Uliční výbor? Dobrovolná komise poctivě pracujících? Strana?) (a předpokládám, že silnice a policii byste taky chtěl... nebo tohle ať si každý postaví/zařídí sám podle potřeby a možností?).

No a teď nějaký nápad, jak na to?
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 16:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Člověk, který má pocit, že "má celej život smůlu" ...
Tedy McBaine, tady je to jako na televizi Nova s pořady typu Výměna manželek, 112 a druhá šance.
Tohle jsou věci, které většina lidí bez pomoci nedokáže. Ano, jsou vyjímky potvrzující pravidlo, ale z většiny závislostí (alkohol, drogy, automaty) se sám člověk bez pomoci nevyhrabe. To je to štěstí, mít okolo sebe lidi, kteří Vám v případě průšvihu dokáží pomoci a dokáží Vás podržet. A pomoci myslím pomoci dostat se z toho a ne říkat jaký si borec když se umíš opít.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 16:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hnidopich:

je vidět že si asi žijete velmi dobře ... protože očividně nechápete, že tento dle Vás spravedlivý a sociální stát Vám v případě skutečných potíží téměř nepomůže!!

za nezaviněné neštěstí například považuji životosprávou nezaviněnou vážnou nemoc, vrozenou vadu, úraz který člověka postihne nikoli jeho vinou - a myslíte si, že o tyto lidi se tento stát s gigantickým rozpočtem stará v první řadě, a nějak extra dobře ?? tak to jste asi upadl z třešně, nebo žijete někde v paralelním vesmíru!

což se mi zdá velmi asociální, vzhledem k tomu, že tento stát vám na ony blahobytné účely zabaví 2/3příjmů ... a mimochodem, za mizerné silnice Vás zinkasuje zvlášť, prostřednictvím spotřební daně - kterou zaplatíte z již zdaněného výdělku

většina lidí nežije z nějakého "štěstí" nýbrž ze své práce, a bohužel nenasytný státní moloch a jeho přerozdělování lásky a štěstí dopadá nejtvrději na nízkopříjmové pracující! taková pokladní v hypermarketu nemá za zády xxx koordinátorů, asistentů, poradců a občanských sdružení, které by jí vydupaly přídavky a příspěvky na to či ono, a onen "sociálně spravedlivý" systém je nastaven tak, že na nějakou sociální spravedlnost nikdy nedosáhne! a po půl roce bez práce je na tom stejně, jako kdyby 20let předtím nedělala!

to samozřejmě vysmáté zaměstnance odboru pro změnu klimatu, vysmáté držitele razítka "energetický auditor", vysmáté pobírače grantů na průzkum pramene amazonky nebo letopisu kardašořečického, vysmáté hlasatele 4 státních televizních kanálů (a 7 rozhlasových) a vysmáté pobírače státních dotací, eurograntů či "jen" státních zakázek nezajímá ...

všichni chápeme, že každý organizovaný útvar potřebuje nějaké zdroje na svůj chod ... je to co dostáváme za zabavení 60-90% příjmů opravdu odpovídající protihodnota ? a pro koho je výhodné zachování stávajícího vyděračského systému ? opravdu zrovna pro lidi, kteří měli smůlu ?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14788
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 17:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

G. - tady je to jako na televizi Nova s pořady typu Výměna manželek, 112 a druhá šance.

Tak to nemůžu soudit, z těchhle pořadů jsem nikdy neviděl ani jednu epizodu (nevlastním již několik let TV přijímač ).

ale z většiny závislostí (alkohol, drogy, automaty)

Závisláky za smolaře opravdu nepovažuju. Ostatně smolaři podle mě téměř neexistují. Všechno - i tzv. smůla - má svou příčinu.

Radek p - většina lidí nežije z nějakého "štěstí" nýbrž ze své práce

Tak. Aspoň doufám, že je to pořád ještě většina...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 17:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek p: Nelze, po vlastních zkušenostech pádu z "ráje" mezi "plebs", než souhlasit. Dřív bych tomu taky nevěnoval pozornost a říkal si, že je všechno v pořádku. Ale není, i když se všichni oháníme demokracií a zájmem o druhé. Oblasti práce se demokracie, humanita a svoboda dotkla jen pro některé. A pak si holedbáme svědomí sociálním státem, z něhož ale nejvíc profitují vyšší střední třídy.

Dlouho jsem nerozuměl následujícímu podobenství o dělnících na vinici: "Pán vinice je dobrý, a proto dokonce i ti, co pracovali jen jednu hodinu, dostanou plnou mzdu za celou hodinu, stejně jako ti, co snášeli tíhu a horko celého dne" (Mt 20/1-16). Sv. Pavel velmi jasně prohlašuje: "Milostí jste tedy spaseni skrze víru; není to vaší zásluhou, je to dar Boží! Dostáváte ho ne pro skutky, aby se nikdo nemohl chlubit" (Ef 2/8-9).

S přibývajícími léty to začínám chápat
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 17:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale já neřekl, že žijeme v ideálním státe... i když míra péče o potřebné je (horši než v některých) zemích, ale zase lepší než v jiných (třeba za velkou louží).

Co vím a nevím, s čím přijdu nebo nepřijdu do styku... no to je z Vaší strany odvážné tvrzení. Vedení diskuze moc nepomáhá, když si strany rovnou doplňují to, co určitě druhá strana ví, dělá, říká... I někteří mí spolužáci (pracovití a chytří (to druhé tedy neovlivnili, to je to štěstí a nemělo by se brát v úvahu)) dělají za minimální mzdu. Dokonce bych řekl, že užitečnější práci (péče o staré a nemocné lidi).

Jestli Vás to uklidní, moje 2/3 není ani trochu málo (čistě na základě statistiky násobkem většiny produktivní populace) a vidíte, ještě nad to dalších 10-20% společných příjmu rozdáme se ženou na charitu. Věřte nebo ne, on člověk ve skutečnosti potřebuje jenom tolik a tolik.

Samozřejmě, že většina lidí žije ze své práce. Ale míra "štěstí" má zásadní vliv na jejich blahobyt. Myslíte, že byste se se svou úžasnou pílí měl dobře třeba v Sierra Leone? Jak jste se svou pílí dopracoval k tomu, že jste se narodil právě zde? Jak jste svou pílí přispěl k tomu, že nemáte zásadní (vrozené; nebo po nehodě, když Vás nějaký magor přejel) zdravotní potíže, které by Vás odkázaly do invalidního důchodu (který by chca nechca byl nutný). Vaše talenty a pronikavá inteligence? Nepotřeboval jste vrozené předpoklady?

dopadá nejtvrději na nízkopříjmové pracující!

No, pokud Vám tak leží v žaludku odvody, pak jsem velmi překvapen nad Vaším závěrem. Pod největší zátěží je střední třída. Procentní míra odvodů progresivně roste od téměř nuly u minimální mzdy až k 80kKč hrubé mzdy, kdy zase začíná pozvolně klesat procentní sazba.


No. já myslím, že se shodneme, že náš státní aparát je přebujelý a za vybrané peníze neposkytuje odpovídající služby... Ale nějak jste přešel mou otázku, jak to udělat lépe. Jak zajistit pomoc těm, co ji potřebují, pokud možno bez úředníku... nebo z minimálním minimem. Třeba mě pro své reformy získáte.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 17:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:

Závisláky za smolaře opravdu nepovažuju. Ostatně smolaři podle mě téměř neexistují. Všechno - i tzv. smůla - má svou příčinu.

Pro mě osobně je "jedna chyba jdeš ke dnu" nepřijatelná alternativa. I kdyby to bylo vlastní vinou, i kdyby ne. Jímavé příběhy v Americkém stylu... jeden z těch lidí se dostal do potíží protože jako hasič (v tom je trocha toho zámořského sentimentu, protože je to jedna z těch profesí, které jsou ve vážnosti a její zástupci jsou respektovaní hrdinové) byl při práci zraněn při nehodě (http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1881854,00.html).


Milky:

Ono možná bude něco na tom, že bez ekonomické svobody nemá osobní (občanská) svoboda valného smyslu, protože se stejně nedá v praxi použít. Jinými slovy, demokracie bez sociální spravedlnosti je pouze iluzí.

Jo, dělníci na vinici... to byl vždycky problém.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 18:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to tak, že ti skutečně nějak handicapovaní na tom nejsou zdaleka nejhůže, i když každé srovnání kulhá a štěstí se jen těžko definuje. Za řidiči chodí jeden postižený a vozí se s nimi v tramvaji. Řidiči mu občas něco nabídnou ze své svačiny a proběhne pokaždé více méně stejný rozhovor. Má legitimaci pro invalidy, mobilní telefon s kreditem, péči s vychovateli v zahradnictví a 2x ročně jezdí na rekreaci, z toho jednou na hory. Já mu to samozřejmě nezávidím, ale vezměte si pokladní z obchoďáku, co má 10 - 15 tis. měsíčně, pečuje o dítě, rodiče...
Celý život markuje zboží, žije poctivě, nejsou s ní žádné problémy, a tudíž ani nikoho nezajímá. To není fér.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 18:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky, chceš tím napsat, že když nemám jedno ucho a tím pádem jsem osoba zdravotně znevýhodněná, která má jisté sociální výhody (jedna z nich je, že nikdy nemohu usednout jako řidič za panel tramvaje), že jsem na tom líp než Ti, co mají obě uši a tyto výhody nepobírají?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 19:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: Takto jsem to rozhodně nemysle. Sám jsem napsal, že štěstí je relativní a jsou věci, které se penězi nevyváží. Spíš jsem to myslel tak, komu by měla být společnost vděčná, že se může postarat o ty, kteří to skutečně potřebují. Že i tito anonymní lidé, kolem kterých chodíme s přezíravou samozřejmostí, protože nijak a nikdy nevybočují, si zaslouží naši úctu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 19:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: A to jsem ani neupřesnil, že ta pokladní není ani nijak hezká, spíš je nezajímavá. A co teď?

Já vím, že je v povaze některých lidí vidět všude něco. Tak zle se zatím v Čechách skutečně nemáme a jak správně psal Mladějov, štěstí je stav duše.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14791
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 20:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych trochu konkrétnější dotaz - nedávno tu padlo, že by se mělo víc dbát na to, aby ševci dodržovali rychlosti, zejména na křižovatkách a při odbočování. A mě by zajímalo, jestli s tím vůbec světelná signalizace počítá?? Protože například pravidelně pozoruju na Floře při odbočení 10ky a 16ky doleva k Orionce, že volno pro chodce přes Jičínskou padá v momentě, kdy se na zebru dokodrcá první podvozek prvního vozu...

Takže jak to je?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.203.67
Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:13:41    Odkaz na tento příspěvek  

No skoro si myslim, že se u vyklizovacích dob s desítkovou rychlostí nepočítá .. ona taky ta tramvaj nejede v každym cyklu a plejtvalo by se kapacitou. A doby pro chodce jsou prostě namaštěný kam se vejdou .. inženýři tradičně přemejšlej, jak zpříjemnit pohyb vozidlům, a že přes to choděj i lidi je moc nezajímá, pokud chodce rovnou nepovažujou za obtížnej hmyz a nezaženou je do podchodů třikrát nahoru-dolů a kolem dokola křižovatky, jak u Hlávkova mostu. Podstatný je, aby na tom přechodu už bylo aspoň spřáhlo, když padne zelená, protože žádnej soudnej chodec snad tramku z boku nenabourá.

Mmch jak je to s tim pražskym profilem kol a kolejiva, bude se to všecko opravdu postupně předělávat? Robustnější okolky a lepší tvar jízdních ploch by asi snesly i větší rychlosti v zatáčce, ne?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14792
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. března 2009 - 22:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ona taky ta tramvaj nejede v každym cyklu

Tam je snad dynamika, ne?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. března 2009 - 11:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skutečně při rychl. do 10 km/h nejsou vyklizovací doby na některých křižovatkách v pořádku (Kubáň - tam se už naštěstí vlevo neodbočuje, Želivského, Flora). Kdysi to komentoval i ing. Dub, protože technický náměstek se vyjádřil, že tachografy jsou nastaveny z důvodu "bezpečnosti" tak, že ukazují víc, než tramvaj skutečně jede. Bylo to tehdy spojeno s kampaní za striktní dodržování vnitropodnikových rychlostí. Dub hájil řidiče, že když si nechají v takovém případě rezervu na tachografu, aby je náhodou při jeho stažení nikdo nemohl nachytat, tak že vlastně podnik tak vědomě ohrožuje bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu.

Jinak jedna fámička: probíhají volby volitelů do dozorčí rady DPP. Některé odborové organizace je bojkotují, protože prý jsou za kandidáty předem vybraní lidé, aby mohl ing. Dvořák uskutečnit svůj záměr převést všechny řidiče pod agenturu?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5707
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 24. března 2009 - 09:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bratia preberajú zkúsenosti.
TV MARKÍZA:
Po nedávnom zavedení SMS lístkov v hlavnom meste sa pridáva aj košický dopravný podnik, cena bude rovnaká, no jazdná doba kratšia.

trolejbus
(Foto: imhd.sk)

Cestovný lístok v košickej mestskej doprave sa od začiatku apríla bude dať zakúpiť aj prostredníctvom mobilu.

Lístok bude stáť 80 centov (24,1 Sk) a platný bude 60 minút.

Rovnaká možnosť platí od novembra aj v Bratislave. Stačí, ak tesne pred príchodom autobusu, trolejbusu či električky MHD pošlete prázdnu SMS na číslo 1100 a cestujete rovnako za 80 centov, avšak o 10 minút dlhšie ako to bude možné v Košiciach.

Za elektronické cestovné platné v celej sieti Košíc zaplatia cestujúci rovnako ako za hodinový papierový lístok.

Lístok v Košiciach sa bude dať zakúpiť na čísle 1160.

Lístok by do mobilu mal doraziť do minúty. Cestujúci sa už nebudú môcť vyhovárať na chýbajúce stánky či automaty s cestovnými lístkami,
riaditeľ DP Košice Michal Tkáč.

MENEJ ČIERNYCH PASAŽIEROV

Dopravný podnik, ktorý do zavedenia služby investoval 33 000 eur (milión korún), očakáva, že zavedenie novej služby zníži počet čiernych pasažierov.

Cestovné sa bude dať zaplatiť prostredníctvom všetkých troch operátorov a onedlho službu využijú konečne aj zákazníci predplatených služieb (viď dolu v článku). Cestujúci musí pri kontrole ukázať revízorom mobilný telefón.

ÚSPECH V BRATISLAVE

Podľa šéfa DPB Branislava Zahradníka je SMS predaj v Bratislave hitom. Denne túto možnosť využije totiž až 6 000 cestujúcich.

Úspech v hlavnom meste má aj predaj predplateného cestovného lístka cez internet. Možnosť kúpiť si električenku cez internet ponúka dopravný podnik od 1. februára tohto roka.

Mobilní operátori
(Foto: TV Markíza)

K PAUŠÁLOM SA PRIDÁVAJÚ KREDITY

Ak ste zákazníkom mobilných operátorov Orange a O2 a využívate predplatené karty s dobíjaním kreditu, SMS lístok si nekúpite. Problém nenastane pri akejkoľvek mobilnej SMS službe od T-Mobile.

Aspoň takto to zatiaľ funguje v Bratislave, no podľa našich informácií z DPB bežia rokovania aj o sprístupnení možnosti SMS kúpy z predplatených kariet Orange i O2.

Telefónica O2 už má komunikáciu s Národnou bankou Slovenska uzavretú. "Po doladení detailov by mali byť predplatené služby na kúpu SMS lístka dostupné už v priebehu apríla, a to aj v Bratislave aj v Košiciach," povedal nám hovorca O2 René Parák.

Orange už takisto dostal od NBS licenciu, službu aj pre dobíjacie kredity spustí podľa hovorcu Richarda Fidesa najväčší operátor už v priebehu niekoľkých týždňov.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5721
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 13:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen velmi zdánlivě o.t.
ČTK
Letečtí technici a inženýři Českých aerolinií (ČSA) kvůli krizi souhlasí se snížením svých platů o pět procent. Novináře o tom dnes informovala jejich odborová organizace CAAE. Vedení letecké firmy chce kvůli krizi letos ušetřit na mzdových nákladech zhruba 300 milionů korun. Zaměstnancům dalo na vybranou mezi dobrovolným snížením mezd na loňskou úroveň a propouštěním.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14895
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 15:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lístok by do mobilu mal doraziť do minúty.

To je super. Ty dvě minuty jsou v Praze někdy strašně moc .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5818
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 14:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobří holubi....
Z ČTK:
Komunikaci české elektrotechnické a strojírenské skupiny ČKD Group od poloviny letošního dubna vede Michaela Kuchařová (44). Na starost bude mít komunikaci všech sedmi firem skupiny. Firma o tom dnes informovala v tiskové zprávě.
Někdejší dlouholetá mluvčí Dopravního podniku Hlavního města Prahy nastoupila do ČKD Group po návratu ze zahraničí a práci na volné noze v lednu 2009 jako ředitelka kanceláře generálního ředitele ČKD Group.
Kuchařová je absolventkou žurnalistiky na fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Poté působila v redakci časopisu Reflex, jako mluvčí ministerstva hospodářství nebo ve společnosti Compress, která zastupovala město Vídeň v Praze.
Kuchařová je svobodná a ve volném čase se věnuje především sportu. Hovoří anglicky.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 14:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, kotě, je svobodná, běž do ní :-)
To je vůně, jak ta buchtička se peče ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5819
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 22. dubna 2009 - 15:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hovoří anglicky, pucíku. To bych jí moc nerozuměl
jaxeš na tom ty, tlamičko? nemyslim s angličtinou.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 04. května 2009 - 21:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DPP loni hospodařil se ziskem přes 50 milionů korun

"Dopravní podnik hlavního města Prahy loni hospodařil se ziskem 50,954 milionu korun, když původně plánoval ztrátu ve výši 64 milionů korun. Zisk podnik vykázal mimo jiné kvůli vyšším výnosům z prodeje materiálu (kolejnic, panelů, obručí a vytěženého materiálu) i díky vyšším tržbám z prodeje služeb. Vyplývá to ze zprávy o hospodaření Dopravního podniku hlavního města Prahy, kterou má ČTK k dispozici. V roce 2007 podnik hospodařil se ztrátou 1,8 miliardy korun."

No vida ono to jde, takže příští rok očekávám dotace ještě víc skrouhnuté...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 08. května 2009 - 20:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, už tu zaznělo, proč zaměstnanci DP dostali letos významně přidáno?
a) mají dobré odbory
b) v loňských analýzách možného outsourcingu vyšli zaměstnanci DP levněji než možné externí firmy, po letošním zvýšení platů (a zmrazení mezd v ostatních firmách) však již toto neplatí...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 09. května 2009 - 22:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odcházející vláda schválila přidání státním zaměstnancům o 3,5%. Krize, nekrize. Nejspíš taktika před brzkými volbami. Osobně mám stále silnější pocit, že přísně kauzální vztahy přestávají fungovat. V řadě rozhodnutí, kroků a jednání ji lze čím dál obtížněji vysledovat. Proto se i lidé dnes přestávají čemukoli divit a v zájmu vlastního zdraví přijímají věci tak jak jsou. Možná bude fungovat i nekauzální svět, respektive on nejspíš navzdory nám i funguje.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. května 2009 - 12:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevite nekdo, co ma tohle znamenat ?
http://www.dpp.cz/online-kamery/
polovina kamer nefunguje vubec a v druhe jsou zabery z noci, kdyz je po poledni
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 13. května 2009 - 13:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co by, asi se někdo hrabal v nějakém skriptu.
Zkuste http://kamery.praha.eu/Situace.jsp
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 13. května 2009 - 14:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

diky, tuhle stranku znam, ale je tam mene kamer
i tusim jak k nefunkcnosti doslo, ale udivuje me, ze uz je to pul roku, co kamery presly na new portal a dpp spi a spi