K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná cyklistická diskuse do 04. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Automobily, lodě a letadla » Všeobecná cyklistická diskuse » Archiv diskuse Všeobecná cyklistická diskuse do 04. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 02:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Myšlenka to není špatná, pravidelně žasnu, co jsou někteří jedinci schopni předvádět za prasárny. A to nejen cyklisti ...
Kdo to nedávno navrhoval povinné přezkušování řidičů?

Janatak: Dnes jsem se byl odpolko projet z Blanska do Brna a v Adamově jsem narazil na nehodu žiletkáře s mladou motorkářkou. Motorka v kolejích, típek zrovna nakládán s těžkými zraněními do sanitky. Policajt říkal, že jeli ve stejným směru a zatím nevědí, jak ke střetu došlo. Schválně jsem si to pak počítal a do Brna jsem potkal 52 cyklistů, 21 aut a 16 bruslařů. Asi naplno začíná sezona :/
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.230.150
Odesláno Čtvrtek, 31. března 2011 - 20:00:22    Odkaz na tento příspěvek  

K debatě o ŘP: http://necyklopedie.wikia.com/index.php?title=%C5%98idi%C4%8Dsk%C 3%BD_pr%C5%AFkaz_ve_sv%C4%9Btov%C3%BDch_n%C3%A1bo%C5%BEenstv%C3%A Dch&oldid=84986
Není pro někoho cyklodoprava také náboženstvím?
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 00:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_j svojí snahou o výklad Gehlových myšlenek zřejmě neúmyslně a nevědomky uhodil hřebíček na hlavičku - odhalil mentalitu a smýšlení svých druhů aktivistů, a to nejen těch cyklistických. Gehl je Dán, co má rád sluníčko, kterého se mu v jeho rodné zemi nedostává. Je to jeho subjektivní pocit vycházející z prostředí, v němž se pohybuje. Přesto mu to nebrání v tom, aby mentoroval, kterak se mají s ohledem na sluneční svit stavět parky v České republice. A s aktivisty je to zrovna tak - mají své subjektivní pocity, představy, pohybují se v prostředí se stejným smýšlením a své vize chtějí realizovat bez ohledu na názory jiných skupin, které danou problematiku vidí odlišně. Jendo_j, takhle si nasrat do vlastních řad.

A ještě trochu rýpání do vosího hnízda:

Kdo by čekal, že po zaslechnutí blížícího se vozu a následně i zatroubení bude následovat semknutí vpravo v řad za sebou, mýlí se. Odpovědí bylo jasně specifikované gesto a setrvání v družném hovoru se záborem půlky komunikace. Zřejmě není levý krajník vyznavačem jízdního stylu Janataky a míjení na centimetry mu nevadí. Ostatně mně taky ne, pravý bok už mám stejně odřený.


Stejná silnice, o něco dříve. Manželský pár seřazen způsobně za sebou, no jejich pohyb připomínal z řetězu utrženou bárku unášenou větrem po vlnách jezera. Stejně tak i jejich rychlost. Bez jediného šlápnutí do pedálů se nechali gravitací unášet z mírného, velmi mírného klesání. Kvůli úzké cestě a nepřehledné zatáčce jsem i já byl unášen rychlostí chůze, než se mi otevřela zatáčka a já je mohl předjet. Naštěstí ničeho v protisměru, další zákruty následovaly.


V červené půlelipse cyklista nedbaje zákazové značky, řítí se ze široka protisměrem, jako by ulice patřila jen jemu. Ani pravidlo pravé ruky na křižovatkách, kde není přednost upravena dopravním značením, není mu známé. Zachycená situace se zde opakuje neustále, no dnes ráno (bez kamery) to bylo na milimetry, se zadupnutím brzd a stržením volantu a v roli ukřivděného s patřičnými gesty byl.... chvíle napětí... opět cyklista.

Pointa píchání do vosího hnízda? Proč by měly existovat výjimky, speciální úpravy a extra vyhlášky pro někoho, kdo není schopen nejen dodržovat stávající pravidla, ale ani používat prachobyčejného selského rozumu. Kde není mozek, nový zákon nepomůže. Na bicyklu jsem najezdil tisíce kilometrů a nikdy jsem necítil a necítím potřebu jakékoliv pozitivní diskriminace na úkor jiných účastníků silničního provozu, proto nechápu ty, co se jí dožadují.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 22:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by měly existovat výjimky, speciální úpravy a extra vyhlášky pro někoho, kdo není schopen nejen dodržovat stávající pravidla

Vy mi mluvíte z duše. Opět mi jezdili blbečci na kolech kolem ročního dítěte i když o tři metry vedle vede paralelní z mých peněz zaplacená cykostezka.
Ta kamera do auta je dobrý nápad. Ještě k ní z GPS navigace vytáhnout údaj o rychlosti a máte ideální černou skříňku. Co si víc přát? Slušného ochrání a hajzlíky poznáte, budou řvát o ochraně soukromí.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 08:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já zas vždy vidím blbečky chodce dokonce s malejma dětma nebo psama motající se v jasně nalajnované půlce cyklostezky mezi Podolskou vodárnou a tunelem. Přitom mi nepřipadá jako vhodné zrušit chodníky.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 11:31:52    Odkaz na tento příspěvek  

Mno a blbečky za volantem, o těch snad radši ani nepsat, těch je denně k vidění do tuctu.
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 14:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, jsi totálně v lese.
Projdi si teď třeba pražské centrum a zaměř se na to, kolik je na jednotlivých zahrádkách, lavičkách, parcích lidí. Zjistíš jednu věc - nikdo není na těch, které jsou ve stínu (tím myslím ve stínu budov) a naopak na otevřených místech je jich možná až moc. V létě, když je sluníčka dostatek/přebytek, stínumilovnému člověku krásně poslouží na zahrádkách slunečníky a koruny stromů, které na podzim opadají a lidé si pak i v méně přivětivějším období mohou užívat toho mála sluníčka, co je a znatelně se tím prodlouží sezona jednotlivých pobytových zón. Zas tolik se od toho Dánska nelišíme.

Je to vtipný, že jako jedinej argument proti budování cykloinfrastruktury máte to, že někteří jedinci nejsou schopni dodržovat pravidla silničního provozu. Kdyby se tohlo uplatňovalo globálně, tak rovnou můžem všichni skákat z liány na liánu.
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 22:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci se prezentuje sloganem "Učíme myslet". Letos to již zřejmě Jendo_j nestihneš, no příští rok si zkus podat přihlášku. Naučit se myslet, číst a chápat text potřebuješ jako sůl. Pak zjistíš, že totálně v lese jsi ty. Nikdy a nikde jsem se nevyjadřoval jakkoliv proti budování cykloinfrastruktury, jen jsem chtěl diskutovat (bez odezvy) o vhodnosti té které varianty. Co jsem už zde dříve několikrát zmínil a co jsem předchozím příspěvkem zopakoval, je vyjádřeno snad dost jasně a jednoznačně (nápověda: poslední odstavec mého posledního příspěvku). Totální zalesnění postihlo i sluníčkovou část tvého příspěvku.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 16. dubna 2011 - 17:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz

Minulý týden jsem vyslech rozhovor dvou starších lidí v autobuse. Zhruba sedmdesátiletý pán vysvětloval svému spolucestujícímu, proč už nejezdí na kole. "Všichni se diví, proč nejezdím, ale já sám cítím, že už nemám tak rychlé reakce jako zamlada, a než udělat někoho nešťastným, radši si těch 14 korun za autobus zaplatím." Kdyby mi nebylo hloupé, že vím, o čem se ti dva baví, asi bych mu šel poděkovat...
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Honny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 17. dubna 2011 - 09:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_08022 - dtto s autem. Kamarádův děda se takhle vzdal auta. Protože "cítím, že už na to nemám".

Petr_vlček - že? On chodce asi nějak přitahuje ten asfalt... Vždycky jsou všichni na části pro cyklisty. :D
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 5-2006

Odesláno Neděle, 17. dubna 2011 - 10:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A některé cyklisty zase nejspíš přitahuje dlažba...

Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3738
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 14:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

801 - a co to tam trčí do tý cyklostezky za tím parkujícím autem - nejmíň do půlky pruhu? Taky bych se tomu vyhnul.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 18:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Nevidím nikde nic, krom křoví.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5532
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 18. dubna 2011 - 19:38:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to vidím, ale to bude písek nebo možná ztvrdlá vrstva malty...nic, čemu by se bylo potřeba vyhnout. Holt to chce některým lidem, co jednou za uherskej rok vyjedou na kolo, vysvětlit, že ty lajny jsou tam pro ně.

Mimochodem, o inteligenci některých kolařů svědčí dnešní zkušenost s cyklopruhy na Mendláku. Dva kolaři jedoucí směrem od Úvozu podél kláštera jeli tím protisměrným pruhem směrem k Hlinkám a vůbec je netrkla orientace piktogramů kola na pruhu. Takže to je potom těžký, když k těm lajnám je ještě potřeba školení na úrovni základní školy.
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3747
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 12:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak včera jsem si v praxi vyzkoušel jak vypadaj cyklostezky v Brně. A při snaze se dostat na nádraží se to prostě bez dopravních přestupků nedá (nebo snad někam k nádru vede nějaký aspoň cyklopruh?).

Jel jsem zezhora od Bílovic a nic se nezdálo jednodušší než projet po břehu po "pětce" někam na Olomouckou (která je relativně široká) a po ní tam zezadu dojet. Z omylu jsem byl ale vyveden hned v Obřanech kde bez jakéhokoli varování nebo směrování objížďky je zazděnej vjezd na lávku a tudíž amen. Tedy dál po pěšině, pak po jakési dost frekventované uzoučké ulici s výjezdem na světla u tramvaje na křižovatce s okruhem. A protože jsem nehodlal čekat na další vlak za dvě hodiny pátráním po tom kterejma jednosměrkama se dá jak prokličkovat tak podle tramvaje "Bronxem". A protože parkovat auta můžou až těsně ke kolejím tak než mít za sebou kolonu a jet uprostřed kolejí jsem některá místa objel po chodníku. Sory, nejsem sebevrah. Na jakýkoli cyklopruh jsem po cestě dál nenarazil. Aneb klasickej problém asi vbšech měst že cyklostezky jsou jen pro místní co vědí kudy vedou a případně kudy se daj jejich zavřený úseky objíždět....
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 3936
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 20. dubna 2011 - 20:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklostezka v Obřanech je teď solidní problém. Starej most zavřen kvůli rekonstrukci a novej pro změnu neotevřen kvůli výstavbě.

Projížděl jsem tama včera, od Maloměřickýho mostu podél řeky až ke starýmu mostu, kde jsem zjistil, že dál ne-e. Tak jsem pokračoval po pěšince až na Obřanský most, kde je nutno podlézt a vyhrabat se ze schodů na druhé straně... fakt super

Upozornění nikde žádné, až u starýho mostu cedulka o uzavření. A přitom by stačilo doplnit k nejbližší značce upozornění o neprůjezdnosti :-(
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5543
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 21. dubna 2011 - 20:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak nepobírám, o kterej most jde? Šlo by to naznačit na mapě?
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 3941
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 09:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Loc: 49°13'27.999"N, 16°38'22.89"E

Původní starý, teď uzavřený kvůli rekonstrukci.

Loc: 49°13'14.383"N, 16°38'25.01"E

Zhruba v těchto místech již vystavěný nový, zatím uzavřený kvůli dostavbě.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5547
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 22. dubna 2011 - 23:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vojtik - díkec. Já už tu nějakej měsíc nejel. Ale nevím, v čem vidíte problém. Po obou stranách Svitavy lze jezdit mezi Maloměřicemi, potažmo Husovicemi a Obřany anžto bych byl nucen použít onoho mostu...
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8532
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 25. dubna 2011 - 18:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuju mrknout na youtube na tento účet a pustit si videa, které dotyčný točil kamerou upevněnou na kole.
Bohužel takoví "cyklisti" jako tento kazí pověst všem ostatním kolařům. Nebezpečné kličkování mezi auty, jízda po prostředku cesty a tisíc dalších hovadin, které dotyčný provádí jak by se nechumelilo. Za tohle by si zasloužil pořádně přes hubu od šoférů... Škoda třeba, že mu pořádně nepřibrzdil některý z těch autobusů, které gumoval. To se až rozum zastavuje, čeho jsou někteří schopní
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 11:42:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je lepší borec odkaz a kamioňáci dobře spolupracovali.

Jízdu po prostředku cesty tam nějak nevidim, jenom využívá svuj jízdní pruh, to dělám taky aby se nějakej debilní autíčkář nechtěl "vejít" vedle. Rozhodně takhle rychlejch kolařů moc nebude .. proti frekvenci dementů v černých limuzínách.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 12:00:23    Odkaz na tento příspěvek  

A jedna dobrá zpráva odkaz .. to to trvalo.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 13:13:30    Odkaz na tento příspěvek  

garfield: jizda po prostredku je mnohde nutna k preziti, ci aspon nebyti odhozen na svodidla. mnoho ridicu se domniva, ze pruh, ve kterem jede cyklista pri kraji, je cely volny. z principu se snazim vubec nejezdit mezi auty, ale jsou mista, kde neni vyhnuti a kde clovek musi velmi jasne ukazat, ze jede, jinak na nej nebude bran zretel.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3786
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 13:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemluvě o "finesách" zvanejch koleje (a "kozí hřbet" z asfaltu u krajnice) a propadlý kanály - tudíž míň nebezpečný je jet "v koleji" než 2x za 200 m muset "uskočit" vlevo kvůli nějaké jámě.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 13:53:56    Odkaz na tento příspěvek  

Jo a mohli by admini dát aspoň do názvu nadřazenýho stromečku "a cyklisti", abych to tu nemusel furt hledat
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5552
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z.. - velice přesně řečeno .
Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 14:35:47    Odkaz na tento příspěvek  

ad garfield jeste jednou: schvalne jsem se na ta videa kouknul a krom toho, zese ten clovcek nechova predposrane vuci tem, co si myslej, ze motor = prednost, tam nic tak strasnyho nevidim.

prag: vyborny, krasna ukazka uspesne spoluprace slusnejch lidi ve stretu s fizly :-)
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 27. dubna 2011 - 20:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Reakce na poslední příspěvky u tramvají: Souhlas s Rzeczpospolitou ohledně směřování cyklovybavenosti. Problém je, že tato vize je drahá a zdlouhavá a nenahoní se na ní ty kilometry... Ovšem, když se něco takhle realizuje, je to na furt a nemusí se tam dvakrát ročně běhat s barvičkou.

Horší problém, že cyklo v Praze máme stejně jako v Evropu dvourychlostní. Pro zlomek závodníků, kterým zbytek cyklistů na stezkách překáží, napínáme energii a prostředky na řešené, na něž nemůžu poslat dítě ani s rodičem...byť se to tváří taky jako řešení pro všechny cyklisty a dostává se to do vyhlášky. A na zbylá řešení a kapacitnější stezky (podmínka růstu počtu cyklistů) nám nezbývá čas, peníze a síly. A popravdě, půlce toho, co se pro cyklisty značí, nerozumím (SSZ uprostřed křižovatky u Badeniho, jízda přímo pro cyklisty zprava v odbočovacím pruhu aut doprava, předsunuté stopčáry všude i třeba na časovém ostrůvku na Francouzské apod.)
S 296 až do Brna a nikdy jinak :-)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 12:25:39    Odkaz na tento příspěvek  

To je takovej normální jev, dlouho nic a pak hop a maluje se to všude .. přemejšlet nad každou křižovatkou by bylo asi moc pracný ;-)
K tý "vícerychlosti", samozřejmě honič času se nebude motat na stezce, kde navíc překážej chodci a bruslaři, protože je často smíšená, a bude chtít jet po vozovce. Kdyby se to nepřehánělo, stačí zrušit ten nesmysl že cyklista musí vždy použít souběžnou cyklostezku, a bylo by to celkem levný (no, i když zasedání sněmovny je taky pěkná pálka ;-) .. kde je to nežádoucí, existujou značky zákaz vjezdu cyklistů či cedule s autíčkem. A jinde úplně stačej cyklopiktogramy, to mam pocit jako šofér auta že je dobrá připomínka a výraznější než pruh. Dokonce by se nemusely ani matlat tak nahusto, stačilo by cca s pětinásobnym rozestupem.

Ale jak píšu jinde, účelem je spíš vykázat utracení přidělených prostředků, a to co nejmíň pracnym způsobem, než vytvořit funkční infrastrukturu.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 12:27:15    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak "honič času" nemusí bejt jen sportovec, ale i běžnej turista jedoucí ku vlaku, nebo "samodopravovatel" kterej ještě chce stihnout nákup .. to se víceméně občas týká každýho.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5281
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 28. dubna 2011 - 12:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc sem nechdím ačkoliv jezdím na kole v Praze i do práce.
Každopádně pokud to tu nebylo tak dnes velké jarní cyklojízda. V Meatfactory na Smíchově hned u tratě pak koncert.

http://www.cyklojizdy.cz/?p=1352
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 29. dubna 2011 - 13:22:39    Odkaz na tento příspěvek  

Šel jsem sem, ale tady nic, všechno na tramvajích
Když takhle jede 2000 pelotonistů, bylo by každý zastavování masakrem v zadních řadách, i když se jede pomalu. Jediný řešení vidim v tom, rozsekat to na 20 balíků po stovce, to by se pak dalo i počkat na zelenou a zastavit na přechodu, dokonce by se ti možná "viditelnost" akce ještě zlepšila (takhle to viděj jen ti naštvaní na kolmých v prvních třech pozicích). Ovšem bylo by to víc o ježdění v reálnym provozu a asi pro účastníky nebezpečnější.

Komunikace: vzhledem k tomu že to pořádá guerilla, nedá se moc očekávat. Maraton je holt komerční akce s vysokym rozpočtem, reklamou, PR a všema dalšíma nectnostma, takže je "oficiální" a to jsou lidi zvyklí skousnout, jako když se zavře půl města, ať už kvůli Bushovi či Kim-Ir-Senovi (když tady někteří furt posílaj do Koreje, tak ať si užijou). To pak neni pro pár amatérů ale na profi agenturu za desítku milionů na akci, ne-li víc.

Co dodat .. snad jen že včera jsem to zas nestíhal a honit peloton v sedm se mi už nechtělo.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1810
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 02. května 2011 - 23:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budu mít zase rýpavou, no mně povinnost užít souběžnou cyklostezku či stezku pro chodce a cyklisty jako nesmysl nepřijde. Naopak nelogickým by dle mého bylo tuto povinnost zrušit. Jednak by to šlo proti smyslu budování cyklostezek, jakožto tělesa odděleného od automobilového provozu pro zvýšení bezpečnosti cyklistů. Dovolím si tvrdit, že převažující část souběžných cyklostezek vede podél vytížených komunikací, nikoliv podél silnic III.třídy s nízkou intenzitou provozu. A jednak to svědčí o jisté schizofrenii cykloaktivistů a skupiny cyklistů, kteří dávají najevo, kterak jsou ohrožováni piráty silnic, kterak musí jezdit středem pruhu a kterak se jim dějí na silnicích další různá úkoří, ale současně odmítají cyklostezky a trvají na užití silnice. Vždy bude v provozu někdo pomalejší a někdo rychlejší, komu ten pomalejší bude překážet. Rychlým cyklistům na cyklostezkách vadí pomalí cyklisté či na stezkách pro chodce a cyklisty bruslaři či chodci. Stejně ovšem pak působí cyklista - i ten rychlý - na silnici na řidiče. Často zaznívající argument o sportovních cyklistech neberu - pozemní komunikace neslouží jako závodní či tréninková dráha. To platí jak pro motoristy, kdy závodní jezdci netrénují v běžném provozu, tak to musí pochopit i závodní cyklisti.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3823
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 08:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak přesně zní ta formulace v zákoně? Není tam cosi jako "zvláštní pruh pro cyklisty"? Což směska pro chodce, pejskaře, inlajnisty a spol. tedy není.

Pokud je cyklostezka/cyklopruh použitelná (i pro jízdu na silničním kole) tak no problem. Pokud není (ať už povrchem - různé parkové cesty s hupy přes kořeny a pampeliškový boule - nebo značkama viz zde nedávno ilustrovaný les dávání přednosti) tak prostě to problém je.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 10:41:41    Odkaz na tento příspěvek  

Nelogický je to z jednoduchýho důvodu, přímo systémovýho. Pokud se staví seperátní komunikace pro motorová vozidla, je jejím přínosem zrychlení a zjednodušení průjezdu pro šoféra, tak nevím proč by tomu mělo být pro jiného a účastníka silničního provozu při budování stezek přesně naopak. Rychlý cyklista je ok, pokud nepřekračuje povolenou rychlost v obci.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 10:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolil jsem si dnes ohradit se proti osobě, jež mě málem přejela na chodníku s kolem a připnutým dvoukolákem. Výsledkem byla facka... Oboustraná tedy, nedal jsem se.

Jinak včera hodná maminka s dítětem bez přilby v protisměru na poměrně dost frekventované silnici Vojkovice - Židlochovice, cyklista, který mi málem urazil zrcátko, protože je potřeba jet, i když není kam, když to přede mnou stojí, ale stát za Tatrou je asi lepší než stát za osobákem, dále cyklista, který málem sejmul dva lidi na přechodu, protože auta sice stála, ale proč on by to řešil atd.

Kromě nich jeden slušně jedoucí cyklista ve svém pruhu, dávající znamení o změně směru jízdy, respektující i takové zbytečnosti, jako je semafor apod.

Docela dobré skóre, ne? 4:1 pro idioty.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3824
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 11:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já v pátek sic nepotkal v daném úseku žádnýho cyklistu ani na chodníku ani na vozovce leč jen u jedinýho bloku stálo na chodníku kde to povoleno není a to tak že po něm nešlo projít 5 aut.

Neboli skóre 5:0 pro idioty za volantem.

Jen nevím o čem ta skóre vypovídaj.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 17:11:10    Odkaz na tento příspěvek  

prag: presne tak. zatim plati ze "bike is the real face of hardcore" :-)
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 17:22:33    Odkaz na tento příspěvek  

robert: mam vam tu popisovat, co prumerne zaziji na silnici od aut (at uz jedu na kole ci autem?)

namatkou jen za posledni dva dny: pani v suv, stojici v silnici a telefonujici. blb s "kmotrovskou" spz stojici pres pulku chodniku, pac kdyby parknul za rohem a sel o dvacet metru dal, utrpala by jeho prestiz a upadly by mu nohy), pan s telefonem u ucha, jedouci mimo obec 40, nedivajici se do zrcatka a klickujici od kraje ke kraji, nakonec bez blinkru odbocivsi a konecne rodinka veprovych hlav, predjedsi mne (cyklistu) a vzapeti zastavici 20 metru prede mnou nastorc krizovatkou, pote do mne nacouvajici a jeste se pokousejici se mne inzultovat jak "zmrda, kerej nema na silnici co delat".

spokojen? ale mfakt nevim, co by to melo dokazovat.

(jinak, ja vas chapu, ziju v oblasti postizene tezce rekreacni cyklistikou, kde neni neobvykle potkat 4 blby jedouci na kole vedle sebe, blbeho tatinka s diagnozou "manager" majici sve dve ratolesti pekne zleva vedle kola a svistici po silnici, i kdyz o 50 metru dal vede paradni stezka kolem reky, pripadne veprove rodinky, stojici v pulce pro ne nevyjetelneho kopce, ktery pritom mohou v pohode objet...)
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1066
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 21:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď bych tě, Jirko, prosil o skóre. Já jsem vypsal všechny cyklisty, co jsem potkal, tys vybral blbce za volantem.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 687
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 21:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček 3686: Geniální myšlenka. To jste vymyslel sám?

Robert08022 + Doktor
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2011

Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 21:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktore, doporučuju navštívit Pardubice, HK či jiné město s rozvinutou cykloinfrastrukturou v PDP. Změníš názor :-)
U stezek mimo město v zásadě souhlasím, ale ve městě, kde jsou stezky ve spoustě případů "budovány" tak, že se akorát hodí na chodník značka C9a, to smysl nedává

Často zaznívající argument o sportovních cyklistech
Sportovci bych je nenazýval, spíš jsou to lidé, co nechtějí 5x za ulici na každém křížení slézat z kola
http://mestonakole.eu/blog/
http://www.facebook.com/mestonakole
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Úterý, 03. května 2011 - 22:09:49    Odkaz na tento příspěvek  

robert: a z toho vyplyva, ze 80 lidi na kole jsou idioti?

nevim, co se tu snazite uhadat - ja tvrdim, ze blbci jsou za riditky i za volantem, takze uplne nechapu tu snahu vmanipulovat me do pozice cykloteroristy...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2578
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 09:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se s chutí přidám k popisu cyklistického chování, tentokrát na komukacích v OC:
- Cyklista na rušné komunikaci v jízdním pruhu, ač je soubežně vedená cyklostezka (doktor to u Sokolovny zná). Důvod? Asi asfalt místo červené zámkové dlažby, frajerovo sebevědomí (přeci není stará bába, aby použil cyklostezku) a také při odbočení vlevo u tržnice to zkrátka "řízne napříč" před křižovatkou a bez dívání dozadu (blbci v autě přeci mají brzdy), zatímco na cyklostezce by musel přejíždět přes vozovku na semaforové křižovatce, brzdit kvůli semaforům a odbočovat na nechutném poloměru cca 5 metrů - to je pod úroveň sebevraha, pardon sebevědomého sportovce.
- Velmi častý jev je u přechodů. Auta stojí, aby mohli chodci přejít. Cyklista je zprava předjede a na přechodu bez brzdění a rozhlédnutí chodce "rozčísne". Přeci nebude brzdit a pak zase zrychlovat. To ať dělají motoristi, ti nešlapou do pedálů, ale ne plynový pedál a zrychlí za ně motor.
- Příhoda ze dneška: cyklista jede po chodníku, na přechodu se vřítí do vozovky a nerušeně přejede přes vozovku. Je přeci na přechodu, že (a auto má brzdy).
- Příhoda ze včerejška: Ignorant na kole za deště a pochopitelně v ruce s děštníkem. Znamení s změně směru jízdy by nedal ani za hezkého počasí, natoš s tím parapletem v ruce, kdy je zhoršená viditelnost i celkové podmínky pro brzdění auta. Na křižovatce auta stojí na červenou, ignorant je objede, na červenou vlítne na přechod mezi chodce a zmizí na chodníku. To celé za naprostého nezámu trotlů z firmy "podělat a škodit", kteří dozorují sousední přechod u školy.

Tyto příhody z posledních 3 dnů mi osvětlují alternativní myšlení cyklistů:
- NEMUSÍM jezdit autem
- NEMUSÍM jezdit autobusem
- NEMUSÍM brát ohled na chodce
- NEMUSÍM dodržovat předpisy
- Jsem ekologický a ekonomický alternativec a všichni mi musí uhnout. Ekologicky a ekonomicky smýšlející ignorant ale zapomíná, že ekologickou a ekonomickou škodu působí tím, jak kvůli němu musí brzdit auta a pak se zase (zbytečně po jeho sebevražených kouscích) rozjíždět. Jak velkou ekologickou a ekonomickou zátěž přinese léčba jednoho zraněného ekologickoekonomického ignoranta by asi mohl poreferovat kolega Doktor.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:00:08    Odkaz na tento příspěvek  

ze by: jasne, a palti to vzdy a pro vsechny cyklisty, ze? asi vam nebude stacit, kdyz vam reknu, ze nic z toho nedelam, ty, kteri jezdi na kole po silnici tam, kde je soubezna cyklostezka povazuji za kreteny, a presto jsem cyklista?

mimochodem, pouzivani vyrazu typu "ekologickoekonomicky ignorant" svedci o tom, ze vase nenavist k cyklistum je ponekud animoznejsiho druhu, nez se tu snazite tvrdit. nemam nic proti ostrejsim vyrazum v hadkach s konkretnimi lidmi, ale tohle podsouvani myslenky, ze kazdy, kdo sedne na kolo, je ignorant, je inteligencne zhruba na stejne urovni, jako tvrzeni, ze vsichni cikani kradou, pripadne ze vsichni ridici aut jsou naprosti kreteni a sobci s malym penisem.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3832
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak oni jsou dva druhy řidičů: chytrý a ty co dělaj naschvály.

Chytrej když se blížím k přechodu na kole mírně ubere a kejvne nebo blikne, já přejedu a on taky. Blbej vyžaduje sesednutí z kola aby to přecházení trvalo o dost dýl a on nebo další auta u přechodu stály.

Mch chtěl bych vidět jak ti co tu pyskujou když viděj nějakýho cyklistu spáchat přestupek nikdy nezaparkovali/nezastavili na zákazu nebo v druhý řadě a nikdy nepřekročili povolenou rychlost. Ani nemluvím o umožnění přejití chodcům na přechodu ("co kdyby ten za mnou byl stejnej pitomec jako já a nedobrzdil") nebo přejetí spojitý čáry protože "přeci nepojedu za traktorem nebo véeskou s hovnocucem". A telefonujou zásadně s hands free

jirka: no ono s tou souběžnou cyklostezkou to je různý. Třeba cestou z Chuchle kde ji je kousek "od zdi" k odbočce vlevo do Malý Chuchle (a pokračování cyklostezky). Silnice je široká natolik že není problém kolo předjet. Problém ale je při jízdě právě vlevo kde po stezce vedle to vyžaduje příčnej přejezd na jejím konci nebo "vlítnutí a projetí prostředkem křižovatky" (přičemž není důvod dávat znamení páč jedu ze stezkochodníku vlastně rovně). Při jízdě po silnici se vždy najde mezera kdy není problém projet ke středu a odbočit. S tím že takto vidím daleko líp zda něco nejede proti než při nájezdu z té stezky do zatáčky. Navíc netuším proč teda ta stezka nevede hned od přejezdu ale až kus za ním
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV: Já cyklisty na přechodu zásadné nepouštím. Taky proč? Nemají co dělat na chodníku, tudíž ani na přechodu. Nemluvě o tom, že se na něm obvykle chovají dle že_by_ho popisu. Pokud stojí s kolem vedle sebe, stojím na fleku a ukazuju volnou cestu. Ale pokud tam vjede, tam jediné, co dělám, je mačkání klaksonu, ať si tu hubu klidně nabije, když ohrožuje chodce na přechodu i chodníku. Pokud je to u přejezdu pro cyklisty, pouštím ochotně, nicméně jen ty, kteří zastaví a čekají, pro ty, co tam vjedou jako hovada, mám stejný scénář jako pro ty na přechodu.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:41:21    Odkaz na tento příspěvek  

Jen nevím o čem ta skóre vypovídaj.
Že by hlavně o mentalitě některých osob, co sem píšou příspěvky?
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 11:42:48    Odkaz na tento příspěvek  

robert: proc man tak nejak pocit, ze se va ute chovate nemlich stejne jako ti cykliste, ktere kritizujete (tady stylem "ja jedu, tak se poserte)

:-)

petr_vlcek: tam to prilis neznam, pri jizde z udoli jedu vetsinou podle reky az na smichov. pokud jedu pres chuchli, vetsinou to beru starolazenskou, na jejim konce vlevo a pak po chodniku vedle mezichuchelske (tam ctyricitkou klickuji mezi temi davy maminek :-), pred nadjezdem pekne pres silnici do paroplavebni, promoat se malou chrchli a pka dle nalady bud podjezdem k rece, nebo po zbrasavsky.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1068
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 12:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka z ...:

Myslet si to můžeš, ale myslím, že ti řada lidí (i odtud z fóra) může potvrdit, že tomu tak není. Já to slušné chování od cyklistů (i ostatních účastníků silničního provozu) vyžaduju právě proto, že se snažím předpisy dodržovat. Nicméně chápu, že tomu věřit nemusíš, proto tě o tom nepřesvědčuju.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3835
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 12:18:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert - koukám že jsem vás trefil přesně do tý druhý skupiny. Raději sám zastavíte než byste plynule projel "protože je zákon na vaší straně". No comment - podle toho to u nás na silnicích vypadá.

Mch když dojedete cyklistu před nepřehlednou zatáčkou s tím že při předjetí se dostanete do protisměru tak co uděláte? Pojedete za ním jako 98% Němců a 2% Čechů? A když vás v levým na dálnici dojede "rychlej" tak dokončíte předjíždění svejch 130 nebo to trošku přišlápnete?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 12:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu cyklisty na silnici nemám rád. Myslím si, že to není nechuť či odpor vůči menšině na silnici. Je to ode mně trochu sobecké, neboť netoužím po střetu s cyklistou, kdy budu třeba 1000x v právu, ale tu jeho hubu rozplesklou na předním skle budu vidět kažnou noc já a ne on. Obávám se, že cyklista asi neuvidí ten zsinalý obličej za sklem auta poté, co se odkudsi vynoří a kdy se řidič auta stává pouhým divákem a ví kam a na koho se ta tuna železa šine.

Sám na kolo občas sednu, ale jako na na relaxační nářadí. Autem si ho dovezu k místu "zasportování si" (třeba v Burgenlandu v pěkné krajině mezi vinicemi a ne na silnicích), pojezdím a zase naložím do auta nebo do sklepa penzionu. Opravdu zastávám názor, že kolo do SILNIČNÍHO provozu nepatří. Klidně mi za to nadávejte, je pravděpodobné, že většinu reakcí si i pozorně přečtu.
Sám se snažím předpisy dodržovat (i když asi 5 pokut mě za ty desítky let provozu taky neminulo) a proto mě iritují ti sebevražední ignoranti na kolech. Chápu, že je pohodlnější na kole rozjet se a jet, nebrzdit kvůli takovým blbostem jako jsou chodci, auta, semafory, železniční přejezdy... Motorista je s autem rozměrnější a těžší, vycepovanější (už slyším ten smích jako reakci na kvanta bezohledných ignorantů za volantem), dle SPZ dohledatelný a potrestatelný. Cyklista se (podle mých odpozorovaných zkušeností) zkrátka považuje za nepostižitelného a tudíž za naprostého anarchistu na silnici.

Pro Petra Vlčka - dovolím si odpovědět na otázky položené Robertovi (třeba si to někdy s Robertem vyříkáme v hospodě).
V nepřehledné zatáčce si nedovolím předjet ani toho cyklistu (a k vašim procentům, jsem rád, že nejsem čech), na rovince přes plnou čáru ano.
Když mě dojíždí nějaký závodník a neproblikává mě už z dálky, tak raději trochu přišlápnu, než bych vyvolával problémy na silnici. Tempomat nepoužívám a řízení auta mne baví. Předpisy vnímám jako nutnost, ale ne dogma a zdroj k vyvolání konfliktu.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2581
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 12:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jsem si vzpomněl na příhodu z Drážďan - také pro Petra Vlčka a jeho procenta 2:98. Vezl jsem se v tramvaji vpředu, abych viděl na cestu, neb jsem byl na tom předměstí poprvé. Ulice byla úzká a mezi tramvajovou tratí a obrubníkem bylo místa tak málo, že tramvaj nemohla předjed ani jízdní kolo. Po silnici jeli 2 kluci (cca 12 let) na kolech, když je tramvaj dojížděla, jeden kluk na nějakém vjezdu najel na chodník, aby tramvaji uhnul. Ten druhý (měl české předky???) zpomalil, jel dál po vozovce a řehtal se na celé kolo. Nereagoval na NEzvonící pomalu jedoucí tramvaj ani na výzvy svého kamaráda jedoucího po liduprázdném chodníku. Řidič tramvaje se s ledovým klidem vzorně šoural za cyklistickým nezbedou asi 200 metrů a zrychlil až po rozšíření vozovky. Ten klid jsem tomu tramvajákovi upřímně záviděl...
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:01:46    Odkaz na tento příspěvek  

Mno však ten váš "nezbeda" zřejmě jen striktně dodržoval předpisy, jak tady káže Robert s číslama, a nebyl to žádnej pirát jako jeho kamarád co nelegálně najel na chodník (co kdyby tam jel chodec v kočárku) ale slušnej účastník provozu, co vyžaduje slušný chování (nepřejetí) i od tramvajáka.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3836
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: tak přesně tohle mně napadlo. Krásná paralela k "donuti sesednou u přechodu i kdybych měl stát o půl minuty dýl" - ten kluk se choval naprosto stejně. Jen je víc vidět jaká to je hovězina dodržovat zákony za každou cenu.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2582
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla to jakási spojovací silnicoulice mezi dvěma čtvrtěma na východě (?) Drážďan a v inkriminovaném úseku nebyla ani zástavba. Rozhled byl dobrý a ten cyklouš, co uhnul na chodník by zajel leda zajíce (problém s ochránci zvířat ). Naopak ten předpisovec moc dobře věděl co působí a opravdu uličnicky se u toho bavil. Jak jsem psal výše, Ordnung ist Ordnung, ale na rovince toho cyklistu přes plnou čáru autem předjedu a předpis není modla. Myslím, že oba víme o čem je řeč.

Moc si považuju toho, když na K-R před časem nějaký hoch (kterého odhaduji o generaci mladšího, než jsem já) v nějaké komoře prozradil, že v jejich šlechtickém rodu se po generace předává umění situace řešit BEZ vyvolávání konfliktů. No, má pravdu. Jen ta schopnost s taktem a elegancí řešit problémy se (nejen) v CZ neučí - v rodinách ani ve školách. Mnohem častěji slyším "dej mu co proto!" a tak jsem rád, že jsem se zrovna v této žvanírně mohl zamyslet nad názorem někoho zjevně o dost mladšího, než jsem sám a snažím se tím občas i řídit.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3837
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten předpisovec v těch Drážďanech konal přesně to co je zde některými přispěvovateli po cyklistech dost striktně požadováno.

Mch jakpak se asi zachová tramvaják v případě cyklisty v Praze - třeba na značené cyklotrase mezi SN a Lihovarem kde se v kladiva parkuje až u kolejí a to až po někdejší ČSAD Smíchov?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV:
V prvním případě počkám a předjedu až za zatáčkou, v druhém to přišlápnu dřív, než ke mně ten rychlejší dojede, takže k ničemu nedojde. Pokud tzedy nejede vyložena jak hovado, protože nevidím důvod přidávat nějak moc.

EDIT: Teď vidím, že že_by mě odhadnul naprosto přesně:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem robert_08022.)
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2584
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 13:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Petr Vlček - "Mch jakpak se asi zachová tramvaják v případě cyklisty v Praze"
No, přiznám se, že jsem nějakou tu pražskočeskou reakci očekával i v těch Drážďanech...
Ale k žádnému zvonění, gestikulaci, úlevnému zabrblání, nadávkám, či pěstnímu vyřešení situace nedošlo. Možná si pak večet dal tramvaják o jedno pivo víc než obvykle, ale v kabině to byl PAN PROFÍK!
Fakt to jde bez konfliktů, ale proč ne v CZ?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 14:20:35    Odkaz na tento příspěvek  

Protože tady se neví, že pokud nejde o život, jde o prd. Každej fofrník má kyselej ksicht, že by ztratil tři vteřiny, a pak stejně vykysne na červený na minutu nebo v koloně na půl hodiny.
A pak je tady taky zvykem mít jinej metr na sebe a jinej na ostatní, což se nejspíš okoukává od věrchušky a naopak. Konec moralizování