K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Ústeckém kraji do 09. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Doprava v Ústeckém kraji do 09. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 7-2005

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 08:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice je nemusim, ale pro Vás, kteří by měli zájem:

Jízdní řád SA na lince Praha - Most - Chomutov
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2724
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 10:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B741:Dobrý ráno!!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 7-2005

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 17:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Dobrou noc!!
Ojakup
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 12-2009

Odesláno Neděle, 28. dubna 2013 - 18:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B741: Já taky SA nemusim, ale ať se nám trošku DPCHJ zapotí v tom boji o tu linku.
EDIT: Příspěvek 300

(Příspěvek byl editován uživatelem OJakup.)

ŠkodAris=dokonalý trolejbus
Moje video ,foto
Co máš proti krabičkám?
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 9-2009
Odesláno Úterý, 30. dubna 2013 - 07:43:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx:
Mám na Tebe dotaz k požadavku nových vozidel. Nebudu řešit, co si o takovém požadavku myslím, nebo zda to je či není "politicky hezké" takový požadavek mít - ale z pohledu naší legislativy:
Zákon 194/2010, který se odkazuje na NV 63/2011 (o stanovení minimálních hodnot a ukazatelů standardů kvality a bezpečnosti a o způsobu jejich prokazování v souvislosti s poskytováním veřejných služeb v přepravě cestujících) hovoří o průměrném stáří následovně:
1) Dopravce poskytuje veřejné služby v přepravě cestujících ve veřejné linkové dopravě na základě smlouvy uzavřené s objednatelem vozidly, jejichž průměrné stáří nepřesahuje 9 let. Pro určení stáří vozidla je rozhodné datum jeho první registrace.

(2) Do 31. prosince 2012 dopravce poskytuje veřejné služby v přepravě cestujících ve veřejné linkové dopravě na základě smlouvy uzavřené s krajem vozidly, jejichž průměrné stáří nepřesahuje 10 let.

(3) Do 31. prosince 2014 dopravce poskytuje veřejné služby v přepravě cestujících ve veřejné linkové dopravě na základě smlouvy uzavřené s obcí vozidly, jejichž průměrné stáří nepřesahuje 10 let.


Jak si vysvětlujete body 2, resp. 3? Že požadavek je uplatnitelný i v rámci smlouvy uzavřené do daného termínu? Nebo že požadavek je nutné splnit v daném termínu bez ohledu na to, kdy byla smlouva uzavřena (to si spíš myslím já)?
A pokud tedy platí bod 1, jak máte v desetileté smlouvě toto ošetřeno? Já sice chápu, že SORky za deset let nevydrží všechny, ale s tím přece nelze počítat? A co bude za deset let? Dopravce koupí v devátém roce novou káru a kraj zase vypíše požadavky na vše nové??
Předem díky za vysvětlení. :-)

P.S. Mohl jsem se zeptat soukromě, ale když už se to tu řeší...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 01. května 2013 - 10:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto Pospíšil: Já jsem si podobné otázky nejen k této části pokládal také, ale raději jsem s tím přestal. Myslím, že zadávačky stanovují více detailů než je nutné, ale to je jen můj osobní názor. Sám se nechám překvapit jak si kompetentní s tímto poradí. Víc to tady rozebírat nebudu.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4060
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 01. května 2013 - 22:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil: Na takovou otázku Vám Jmx samozřejmě jako referent na KÚ nemůže odpovědět, neb je povinen plnit úkoly nadřízených.

Já na KÚ nijak závislý nejsem a proto mohu vyslovit svůj názor. Kraj prostě chytračil až přechytračil a vytvořil tak možnost, že smlouvy, uzavřené za účinnosti dnes platného zákona mohou být prakticky kdykoliv napadeny pro nezákonnost, danou nemožností plnění v desátém roce jejich platnosti. Ta nemožnost plnění je zřejmá: Vozidla, zakoupená těsně před zahájením smluvního plnění (což jest podmínkou uzavření smlouvy) budou v desátém roce nezpůsobilá k jejímu plnění dle obecně závazného předpisu. Jak by se k tomu postavil soud, nechci předvídat, jakož to i to, zda by se někdo chtěl soudit. Vždy však zde bude hrozba zásahu ÚOHS z úřední povinnosti. Ekonomickou nesmyslností požadavku zahájit plnění s úplně novými vozidly jsem se tady někde již zabýval. Nechce se mi to opakovat.

Tedy závěr: Smlouvy, uzavřené po účinnosti zák. 194/2010 Sb. musí respektovat ustanovení nařízení vlády 63/2011 Sb. a to zjevně pod sankcí neplatnosti. Co s tím udělá kraj, to nevím.
Krajánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 08:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, když si nařízení vlády 63/2011 Sb. přečtu, vidím, že povinnost mít průměrné stáří vozového parku 9 let je povinností dopravce. Nikoliv kraje. Dále požadavek kraje na tzv. základní vozidla je doplněn požadavkem na vozidla zálohová, která by se měla v seznamu vozidel jistě také objevit. Ano, zálohová vozidla mohou být ještě starší, ovšem jako schopný dopravce dokážu během smlouvy dodat taková vozidla, která mám a využívám je i pro jiné účely (jezdím pro město, pro jiného objednatele, smluvní dopravu atp.) Takže bych v tom problém neviděl. Kdo ví, co bude za 9 let. Kdo z nás ví, co bude zítra.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4062
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 09:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krajánek: "No, když si nařízení vlády 63/2011 Sb. přečtu, vidím, že povinnost mít průměrné stáří vozového parku 9 let je povinností dopravce. Nikoliv kraje"

To máte sice stoprocentní pravdu. Na druhou stranu ale už od dob římského práva, více než dva tisíce let, také platí, že ten, kdo prosadí do ujednání podmínku zjevně nesplnitelnou, musí být sankcionován a to nejen neplatností ujednání, ale i náhradou škod z toho vzešlých...A to prosazení nesplnitelné podmínky je zjevně na straně kraje (podmínky výběrového řízení).

A k poznámce o tom, že nikdo neví, co bude za devět let: To se dá říci i slovy "po nás potopa".
Krajánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 12:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: mno jestli to jsou nesplnitelné podmínky ukážou až soutěže. Uvidíme, jestli se někdo přihlásí.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 15:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx:
OK. Ptal jsem se hlavně z toho důvodu, že o výběrkách mluvíte otevřeně a vše propagujete jako precizně promyšlené...

Rudolf_33:
o prosazení nesplnitelné podmínky je zjevně na straně kraje
Ona ta podmínka není nesplnitelná - jen je (pokud by někdo bral v potaz všechny aspekty) drahá. Ale to se třeba na Lounsku nepotvrdilo...

Tahle problematika může klidně i vyhnít, protože i v legislativě je prostor pro polemiku (pozn: jinak by právnící asi neměli co žrát!). Vy zde prezentujete svůj názor, já se pokusím přidat další pohledy, jak je mohou zainteresovaní vidět:
Kraj vypsal výběrové řízení na všechna nová vozidla - je tedy na dopravci, jak se zařídí v průběhu zakázky. Pokud kraj tuto otázku dále neřeší, pak nechá "problém" dopravci...
Jiný pohled - standardy upravuje Z.194, ale co když je smlouva uzavřena na základě výběrka podle Zákona o veřejných zakázkách? Tak jako tak - dopravce bude argumentovat, že podle smlouvy (a podle zadávačky) dodal to, co měl, a basta... Smlouvu navíc stihl uzavřít v době, kdy bylo "národním standardem" dovoleno prům. stáří 10 let.
Další věc - co když se národní standard změní a zpřísní? Co budou dělat objednatelé, kteří s tím nepočítali? Nejspíš se budou právě odvolávat na období, ve kterém soutěžili a uzavírali smlouvy...
Nu a to nejpodstatnější - jaké jsou sankce za neplnění - kdo a od koho je dostane? (Ty zákony nemám dokonale načtené, ale o sankcích jsem se nic nedočetl - podobně jako např. u povinnosti vytvořit Dopravní plán.)


Mimochodem - už někdo někdy slyšel, že by dopravce dostal pokutu za neplnění standardu? Já jen, že jsem nedávno našel na netu tento článěk:
http://www.dnoviny.cz/silnicni-doprava/prumerne-stari-ceskych-aut obusu-je-14-56-roku
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4065
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 20:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1)Krajánek: ". Uvidíme, jestli se někdo přihlásí"

Proboha, proč by se kdokoli neměl přihlašovat? Vždyť by se tím zbavil možnosti kdykoli v budoucnu výsledky výběrového řízení napadnout!
Ještěže jméno dr. Patrika je v Ústí zcela neznámé...

2) Otto pospíšil:
Spoléhání na to, že něco vyhnije časem není vyloučeno. Je to jako když někdo, pracující podle hesla "po nás potopa" spoléhá, že budou suchá léta...
Smlouvou podle zákona o veřejných zakázkách nelze obcházet jiný zákon. Ledaže byste připustil, že podle tohoto zákona si lze beztrestně objednat např. vraždu. A vrah by mohl v obhajobě uvádět, že jen dodal, co bylo objednáno. Ale praktičtější případ: co když bude taková obhajoba uplatněna v případě nehody podle zákona "prošlého" autobusu, který však plně vyhověl smlouvě a podmínkám výběrka? Myslíte si, že kraj a zejména jeho úředníci se vyhnou odpovědnosti? Jako dlouholetý obhájce ve věcech trestních si tím nejsem zcela jist.

Naproti tomu, zpřísnění zákonných podmínek v průběhu plnění smlouvy je věc v EU celkem známá. Stát je povinen nahradit újmy, které účastníkům z toho vzejdou.

Pokud jde o sankce: je jasné, že kraj je ve správním řízení vyloučen z projednávání event. přestupku ve věci, ve které je sám účastníkem a to pro podjatost. Pokud by šlo o sankce smluvní, pak je dána příslušnost soudu, a ten by měl být na účastnících nezávislý - ledaže bychom přestali být právním státem. Ale to je zase spoléhání na suchá léta.

A pokud jde o neplnění standardu - maně si vzpomínám na společnost Busmat, které ústecký kraj dokonce vypověděl z toho důvodu smlouvu, po předchozích pokutách. Ale pokuty dostali i jiní. Na liberecku to neznáte?

A že jezdí i staré autobusy? No tak Praha jistě nebude uzavírat se svým dopravním podnikem smlouvu na provoz nových dopravních prostředků, kdo by to platil. A tak dvacetileté autobusy u DP Praha nejsou výjimkou. A protože mezi podnikateli musí být rovnost, tak tam např. Veolia stahuje busy, věkově nezpůsobilé provozu na teplicku. To jste také nevěděl?
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. května 2013 - 21:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto: ano zadávačky jsou promyšleny precizně, ale já je znám jen jako již hotovou věc a můj názor na ně je jen můj názor. Dejme tomu, že mám přehled proč tam co z jakého důvodu je a ne že bych nemohl, ale prostě nemám důvod a čas to rozebírat po diskuzním fóru, kde se to stejně zvrhne do neproduktivní debaty.
Takže obecně - zadávačky prošly nejprve sítem renomovaných právníků. V rámci probíhajícího výběrového řízení mají uchazeči právo požadovat doplňující informace. Na ty musí dostat odpovídající vysvětlení, které jim umožní další kroky v soutěžení nebo jinému postupu. Pokud bude k dispozici informace pro zveřejnění, tak na to je místo, kde se to objeví.
To je myslím k tomuto tématu pro toto místo dostačující odpověď a někdy sem vložím třeba nějakou hezkou fotku. Nemyslím to ironicky, ale vážně.
Josefj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 12:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že během těch deseti let určitě část autobusů odejde při nehodách či jinak předčasně, takže jejich náhrady to průměrné stáří stáhnou dolů.
Busmat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 07:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pátek 3.5 v Žatci
Neznámá Karosa 1ST 5668 ( dle středočeské RZ bych řekl že bude K servisu bohemia/ K+K dopravní agentury ? )

Scania Beulas Aura od K servis bohemia ( koukám údržba taky stojí za to...jak dlouho to poslední okno je vysklené... )

P.S.: A koukal jsem že na všech busech od K+K dopr. ag. je napsán druhej nápis K servis bohemia...
A jeden zaměstnanecký svoz a Milan Peruth ( dle vše převzal od Anexie linku pro Valeo )
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5109
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 08:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta sedmička vypadá na exČAD Blansko.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 12-2008
Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 11:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Busmat: Už v loni listopadu jsem ji tam zahlédl.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Busmat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 12:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek_kubik: Jo je to možné, že už je tam déle...nebyl ale čas jí vyfotit...
Robert_08022: Jo máš pravdu když koukám na barevné schéma ČAD...
Jinak jsem zahlédl i bus AD Korf ale rozhodně to nebyla tahle sedmička
http://seznam-autobusu.cz/vuz/37546
tohle bylo modré barvy ( tak buď je po laku anebo nový bus...akorát je to v místě kam se člověk jen tak nedostane ( dvůr soukromé firmy )
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3571
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 12:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta C 734 patří K+K.. respektive K Servisu Bohemia, která všechny vozy "převzala." Otázkou je, co se stalo se zelenými C 934, které převedeny nebyly. A z Blanska ten vůz je... někde bych našel i poznámku, který konkretně.

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Busmat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 12:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fedos: Předpokládám záloha v případě nejvyšší nouze na linku do Prahy...
Stejně pořád přemýšlím proč tahle komedie s dvěma firmama...
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 19. května 2013 - 18:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Busmat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 08:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Crossway 12M AD Podbořany/Busline
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4180
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 20. května 2013 - 19:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den všem,
prosím, má někdo ponětí, co jsou zač autobusy stojící v obci Bečov u Mostu?
Je to 5 autobusů DAB poháněných zřejmě LPG, z toho 1 bus na RZ, zbývající bez značek.
Všechny busy jsou v kompletně bílém laku, vůz s RZ s nápisy "EKOBUS" nebo něco v tom smyslu (nápis není ve fontech ani v designu DPÚK!!!). Je to vidět z vlaku.
Busy jsou patrně z některého skandinávského města, ví někdo více o těch busech - odkud jsou a k čemu nyní slouží? Předem děkuji za informace.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 29. května 2013 - 18:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: Pod dotaz se také podepisuji a přidávám mizernej dokument z vlaku.

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
Nostalgia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 6-2010
Odesláno Středa, 29. května 2013 - 19:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vraky...

Konkurenci na železnici pouze v případě zavedení IDS ČR! Děkuji.
Ojakup
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2009

Odesláno Čtvrtek, 30. května 2013 - 10:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nostalgia: Tak toho jsme si všimli i bez vás.
Chvilku jsem něco gůglil a došel k následující diskuzi: Austrálie, kde je na konci fotka autobusu velmi podobného, který jezdil v Copenhagenu a později se dostal do Maďarska. Však je to tam rozepsané

ŠkodAris=dokonalý trolejbus
Moje video ,foto
Co máš proti krabičkám?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8687
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 16:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem se svezl novou Kavkovo linkou spojující Žatec a Louny se Zličínem. Ze Žatce nás jelo celkem 13, akorát, že v Lounech se to docela vyprázdnilo.
Odpoledne z Mostu jsem jel do Žatce busem, překvapila mě ex-DPCHJ Sorka CN9.5 :-)
A když už jsem u těch zpráv, tak DPÚK na linku do Mostu evidentně začalo nasazovat to lepší, co má - včera na lince LH10.5 ex-ČSAD Č.L.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 7-2005

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 19:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: ta Sorka je i nadále DPCHJ, jezdí pro DPmML linky 733, 735 a 736
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 16:16:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to se ZDARem v Ústeckém kraji? Já myslel, že jezdí linky pod licencí DP, ale na 501 jsem včera potkal i DP Crossway. V případě nutnosti si to teda DP jezdí sám?

A otázka provozní - vozy jsou tedy ZDARu, ale řidiči jsou najatí ZDARem nebo DP?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 20:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj: Zdar jezdí pro DPmML, a.s. domluvené spoje. Jedná se o subdodávku.
A vzhledem k dohodě mezi dopravci a vzhledem k oběhu vozů některé spoje na lince 501 a 526 jezdí autobusy DPmML.

Řidiči a autobusy jsou Zdaru.
Licence, odbavovací systém apod. jsou DPmML.

E-mail: vladass@seznam.cz
ICQ: 196 184 286
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2375
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 21:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kafka Teplice - Praha....
http://www.kavka-bus.cz/teplice
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4464
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 13:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem u Loun zahlédl nějákou červenou Scanii s nápisem Kavka.

:-) Analýza Registračních značek Ústeckého kraje :-)
LN-83-36
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2012

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 20:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam se poděly dvě Citara z MHD Louny ????
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8757
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 20:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí na MHD Ústí n. Labem.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
LN-83-36
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 13:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík za odpověď. Jinak mi vyrazila v pátek dech SOR NB 12 ev.č. 16 dopravce DPMaL u zastávky Poliklinika a s nápisem 2 zkušební jízda. Vím že DPMaL měl zájem o MHD LOUNY ale zatím výběrové řízení nebylo. Nevšiml si někdo tohoto busu v pátek ?
LN-83-36
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2012

Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 11:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem rozluštil záhadu SORky z DPMaL. Údajně jela linku Most Louny a pak řidič pouze Louny projel s číslem 2 což vyvolalo pozdvižení na zastávkách kde dvojka skutečně staví :-)
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 13:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jww
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 12-2008
Odesláno Neděle, 21. července 2013 - 22:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz pro místní znalce: je pravda, že jeleni končí na severu? vandák atd.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8078
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 21. července 2013 - 23:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Jww viz meil

pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 15:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z celodenní akce Louny - Postoloprty - Žatec je mi známých pár busů (co nejsou na s-a). Po rozřazení fotek v PC přidám i pár fotek.

1SI 8665, Iveco MidiRider, pravděpodobně LEXTRANS - v tu dobu měl přijíždět na lince Rakovník - Louny

2SR 3210, Axer, K Servis Bohemia, v hráškové barvě

Autobusy Josef Danko na linkách DP Chomutov a Jirkov (na s-a bez info, že by to tak bylo):
6U0 4599, SOR
5U6 3234, Iveco Daily

V areálu ČSAD v Lounech nějaká C954, RZ XXX 3211 a řekl bych (nedá se to přečíst), že je označena jako K Servisu... Také tam stojí bez značek C 9.5 v polepu ČSAD BUS.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3637
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 16:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj:

Ten LEXTRANS souhlasí.

Ten Axer také a k němu patří ta C 955! z garáží, jejíž RZ je 2SR 3211.

Danko toho má na linkách DP CHJ více, tohle asi ještě nebylo zaregistrovaný, tak doplníme.

seznam-autobusu.cz - seznamy vozů českých dopravců

ICQ: 241-647-938
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 25. července 2013 - 20:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Provozní vozy na MHD Louny (24.7.2013)
4A3 4263; SOR-Ekobus BN 12 CNG
4A3 4558; SOR-Ekobus BN 12 CNG
4A4 6803; SOR-Ekobus B 10.5 CNG; polep ZOO Praha;
4A4 8805; SOR-Ekobus B 10.5 CNG; videň v garážích
4A6 0317; SOR-Ekobus B 10.5 CNG; polep ZOO Praha; videň v garážích
4A6 2594; SOR-Ekobus B 10.5 CNG;
4A6 3967; SOR-Ekobus B 10.5 CNG; videň v garážích
5A3 9452; SOR-Ekobus BN 12 CNG

Provozní vozy MHD Žatec (24.7.2013)
4A5 1087; SOR C 10.5
4A5 3404; SOR C 10.5
4A7 1836; SOR C 10.5 ČSAD BUS lak
4A7 6129; SOR C 10.5 ČSAD BUS lak
Ještě jezdí pro DPmCHaJ vůz 5U6 4223 - focen na lince 747:


Obrazový materiál k 2SR 3210:
LN-83-36
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 12-2012

Odesláno Sobota, 27. července 2013 - 11:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Lounech v ČSAD stojí i nějaká C 734 na boku má DPÚK ale je dlouho na jednom místě...... že by záloha ???
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 09:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je 3A3 5356. Důvod, proč jí mají mi není znám, protože pak mají už jen 2 kusy LC 936 a tím Karosa u nich končí...
LN-83-36
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 28. července 2013 - 12:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to že jsem zde začínal a tři roky jezdil bych si mohl trochu doplnit vzdělání :-) Ale asi si myslím že je tam jako záloha. Není to tak dlouho co na MHD vyjela Karosa B732 LNA 05-57 která tam stála taky jako záložní asi 4 roky..... už je v pánu..........
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 29. července 2013 - 23:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo, jestli je ještě nějaká šance, že vyjede na linku? Hned bych si jí zajel vyfotit. Měl jsem za to, že už nějakých 5 let DPÚK žádnou sedmistovku nemá..

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš!!
BERYHO DRÁHA-muj pohled na železnici
LN-83-36
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2012

Odesláno Středa, 31. července 2013 - 12:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dostal jsem včera večer info že není už dávno majetkem DPÚK, pokusím se v pondělí zjistit více až tam pojedu...
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 01. srpna 2013 - 20:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď koukám, že jsem v Žatci nepotkal ani jeden vůz DP Most. Je teoreticky možné, že na jejich linkách jezdí DP Chomutov a Jirkov? Časově by to odpovídalo a bohužel za sklem není tak úplně čitelná cedule.
Krajánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 12:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj:pro DP Most a Litvínov jezdí na linkách 723, 733 a 735 kolem Žatce DP Chomutov a Jirkov jako subdodávka. Zřejmě na všech spojích.
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 13:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem se lekl, že bych při přípravě výletu zapomněl zmapovat takového dopravce. Díky za uklidnění :-)
Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 13:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj: Nemůžeš prosím taky udělat nějakej fotoreport BusLine/ AD Podbořany?

Popřípadě nějaký fotky i poskytnout pro web
www.busline.ic.cz

www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.busline.ic.cz stránky o dopravci BusLine
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 02. srpna 2013 - 18:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jste u toho BusLinu - koukal jsem, že mají v Lounech odstavený žlutý Tedom, asi záloha.

:-) Analýza Registračních značek Ústeckého kraje :-)
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 04. srpna 2013 - 14:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prgy: Určitě hodím něco sem, případně i na tvůj e-mail pro ten web. Jen tak trochu nestíhám... Před "fotovýletem" jsem byl dva týdny (a to každý den) za volantem a den po návštěvě jsem zase za volant utíkal a o volnu si mohu nechat zdát nejdřív za týden... crazy
Host 1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.29.228.2
Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 13:38:52    Odkaz na tento příspěvek  

Radek- LN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.29.228.2
Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 13:57:08    Odkaz na tento příspěvek  

BobligvonEdelstadt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.146.50
Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 17:29:28    Odkaz na tento příspěvek  

Host 1 = Radek- LN:
Moc bych se neradoval, zatím schválený jř od 12.8. nic takového neobsahuje. A pokud se toto od 1.9. objeví, tak lze úředníka Magistrátu Hlmp konečně úspěšně zažalovat pro porušení zákona na MD. Respektive dvou zákonů. Rád tak učiním, i když milovníkům zdarma hnědé břečky se to líbit nebude.
Potěší, že MD nejen sejme dotyčnou úplatnou krysu na Magistrátu, ale i odejme licenci našemu společnému příteli - tedy pokud zjistí porušení zákona: a jízdní řád musí být schválen 15 pracovních dní před jeho platností..
Radek- LN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.39.51
Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 19:50:41    Odkaz na tento příspěvek  

No jo pane chytro
:-P
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 20:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže fotoreport z 24.7.2013.
Údaje o fotce (resp. můj název fotky - VŮZ / LINKA / MÍSTO / TYP / DOPRAVCE / POZNÁMKA / DATUM) přikládám jako popisek.

Louny



Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 20:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Postoloprty



Linka 562726 je správný "MHD". :-) 4 spoje a vždycky kolem vesnice.
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 3-2009

Odesláno Pátek, 09. srpna 2013 - 20:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žatec






Fotky BusLine / AD Podbořany budou během chvilky na mailu pod nickem.