Autor |
Příspěvek |
asiana Neregistrovaný host Odeslán z: 213.151.92.134
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:40:42 |
|
Liberečák: Proč pokud někdo nemá stejný "správný" názor jako ty,tak hned jdeš do okamžitě do extrémů??? To pak ale není diskuse... a ať se sebevíc snažím,nevidím jediný úspěch ČSAD Liberec,než že se mu podařilo držet monopol na svých léta stále stejných linkách,že??? A Wasserbaurer zprivatizoval bus nádraží Mazda_6: To mi fakt chceš říct,že se život v celém regionu řídí již třeba 15 let stejným jízdním řádem??? Správný systém je podle mého názoru,že dopravu bude organizovat regionální organizátor,právě na základě přepravních proudů,viz. školy,velké podniky..... Ares1: Doufám jenom že jsi ve všem tak důsledný a snažíš se dělat vše svou cestou a nekoukáš jinam,určitě jezdíš ve škodovce (samozřejmě v nějaké starší,né německé.....),nakupuješ zásadně jen české výrobky,chodíš nakupovat jen do českých obchodních řezězců |
Magiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3881 Registrován: 3-2005
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:43:21 |
|
ad.asiana: Přečti si ještě jednou, co Mazda_6 napsal.
|
Erťak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 374 Registrován: 2-2007
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:44:04 |
|
odkaz Tak na ty potvory- na provazek s nima. P.S. stará zapadni do kuchyně nebo zkratým řetěz.
|
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:50:28 |
|
V rámci změn na linkách ZDO je třeba také jednat s řediteli škol o posunutí zvonění, s podnikateli o úpravě pracovní doby jejich zaměstnanců atd... A tam je prostor pro marketing, i když možná poněkud "vesnický". Není ale přece až tak málo, když se dopravce postará o bezpečnou přepravu 5, 10, 15 dětí do školy. Magiq: Dopravce má jezdit podle zakázky kraje,který si objedná dopravu v určitém rozsahu a kvalitě a ne aby dopravce skládal jízdní řád a přesvědčoval instituce v regionu,aby se mu přizpůsobily. Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor právě tak,aby byla zajištěna nejlepší dopravní obslužnost,tzn. vylezu z vlaku a nastoupím na bus nebo pojedu meziregionálním busem a přestoupím na jiný bus v rámci region bez dlouhého čekání,ale to je u nás stále utopie! |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1001 Registrován: 6-2006
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 21:57:44 |
|
ad asiana - kdyby to fungovalo jak řikáš ty, tak těch busů je ve špičkách potřeba mnohem víc. Takhle se různými posuny dá ušetřit plno peněz. |
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 22:06:09 |
|
Liberečák: Já bydlím na Kladně a kolik by se třeba dalo ušetřit zrušením souběhu s železnicí do Prahy,viz. ten neustále odklad rekontrukce!!! Příkladů bych našel moc... Úspory mohou být obrovské,jen aktivita krajů je nulová až na Brněnsko a PID,ale v okolí Prahy je taky spousta zbytečných dotovaných souběhů dopravy. Když jsem jel nedávno vlakem lyžovat do Bavorska,na každém nádraží stál návazný autobus spíš autobusy do dalších míst a souběh nulový! |
Erťak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 375 Registrován: 2-2007
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 22:13:20 |
|
odkaz .....odkaz (Příspěvek byl editován uživatelem erťak.)
|
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002 Registrován: 6-2006
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 22:20:13 |
|
ad asiana - věř tomu, že kraje se snaží i jinde. Jde totiž o jejich peníze. To že na brněnsku a ve středních čechách tomu řikají integrovaná doprava, tak to z toho nedělá něco lepšího. To samé se chystá už i v libereckém kraji (letos už se to myslim spouští). Víš co mě zajímá? Když jseš z Kladna, tak podle čeho tak důkladně znáš dopravu na liberecku a dovoluješ si ji tak komplexně posuzovat, podle svých zkušeností z jedné linky LB-PR. |
Veverka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146 Registrován: 5-2004
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:10:44 |
|
Erťak: Ale ona tam jasně uvádí, že nevaří a neuklízí A většina dopravců má v přepravních podmínkách, že bez schrány je možné přepravovat pouze psa, a ten ještě kromě vodítka musí mít i náhubek. Takže vzhledem k tomu, že slečna nebyla ve schráně ba ani neměla náhubek, tak řidič jen dbal na dodržování přepravních podmínek, né? |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3803 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:15:16 |
|
ad Asiana víš dokonce přísná důslednost je mým životním chlebem již téměř 20 let. Budeš se divit i v osobním životě patřím k Českým patriotům a zastávám názor že především potraviny jsou České nejlepší.V obchodě vybírám potraviny především podle kvality a podle země původu.Česká má vždy přednost.Maso kupuji pouze u řezníka kde má zveřejněno odkud maso pochází. A pokud se chceš podívat na západ tak např. Francouz kupuje především vína francouzká,Holanďan sýry atd....Je v tom jejich národní hrdost.Tímto odbočením ti chci naznačit,že i ti o které se chcete opírat myslí především na sebe na svoje lidi.Bohužel klasické češství je pořád se v někom vzhlížet,místo se hrdě dívat na svoje věci.Proč myslíš že jsme před válkou patřily k jedničce v Evropě?Proto že se lidé snažily a nekoukali po východu ani západu až do osudné dohody v Mnichově. Jak už Mazda 6 napsal opravdu lidé na linkách do vesnic nevítají přesuny spojů.Oni naprosto trvají na zakonzervovaném čase.Prostě to jede ráno v 7.00 a basta¨.Zkus to posunout na 6.50 a jdi se na zastávku podívat.Uslyšíš toto:Kterej debil,kterej kokot,kterej č.... to posunul.Proboha proč.Co to tam sedí za debila.Přijede řidič a dostane sodu co si to jeho firma dovolila posunout odjezd.On poprávu hájí firmu že to udělal Kú a v té chvíli se ozve to jsou kreténi,debilové na tom Kú.Tak to prostě je.To si můžeš vyzkoušet a uvidíš že je to tak. a jak píše Mazda 6 jen blbec mění JŘ na dálkové lince vícekrát do roka.Okamžitě propad cestujících.Nejlepší linky jsou takové které se nemění a mají min. omezení.(tzn že jezdí denně bez ohledu na víkendy,so a ne)Lidé si to totiž pamatují. A divil by ses jak málo lidí se vyzná v JŘ opět zkušenost osobní(ale jsem ovlivněn tím,že já JŘ dokonce i sbírám) Dále je třeba aby dopravce spolupracoval s Kú,s institucemi(podniky,školy atd)městy a obcemi.Aby společně vytvořily JŘ kde bude moci být využit bus v max. míře i s ohledem na dopravce.A tyhle jednání se dějí,jen málokdo to vidí.A když dopravce žádá aby spoj jel o 10 min dřív(třeba proto,aby bus za hodinu mohl pokračovat na jiné lince a nemusel vyjíždět jiný) a nebrání se tomu partneři tak není důvod tomu nevyhovět.Je to vše o jednání.Tím kolikrát se dá ušetřit spoustu peněz,aniž by se zhoršila dostupnost ZDO.Toto se ale musí provádět citlivě nikoliv 10x za rok. Nezlob se ale tady si dovolím říct že v roce 2007 jsem v různých regionech strávil téměř 4 týdny a systémy v regionech mám velmi dobře zmapované,včetně dopravců kteří kde jezdí. Závěrem říkám vyzkoušejte si dopravu i v jiných regionech než jen kde žijete.Ne ale tu lukrativní,ale tu kterou jezdí do vesnic a malých měst.Pak budete hodně přesvědčeni že i to ČSAD Liberec dělá tu dopravu dobře.Bohužel pořád tady někteří píší mezi řádky že ČSAD jsou komunistické spol.Možná se podívejte jestli někteří jste tu průkazku v rodině též neměli.Nejhoší je když "komunista křičí chyťte komunistu"
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
|
|
Erťak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377 Registrován: 2-2007
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:30:54 |
|
No pravda mohla někoho pokousat nebo něco jiného....
|
Veverka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147 Registrován: 5-2004
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:41:49 |
|
Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor No, já mám spíš pocit, že proč by se úředníci na kraji pachtili, že. Vždyť ti dopravci v tomhle mají docela praxi, tak to zvládnou sami, poskládají to podle svých možností a ne že jim bude 20% busů a hlavně řidičů chybět. Lidi se tam kam potřebují, nějak dostanou. Dopravce dostane dotaci, která úředníkovi z kapsy nejde, a úředník může svoji dobře placenou pracovní dobu dál pokojně trávit krafáním u kafe |
Minibox
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:47:42 |
|
Mazda_6: já taky nemyslel ZDO, ale komerční linky, u ZDO až tolik konkurence není, a primární je ten jízdní řád, který si prostě cestující najdou ať se děje co se děje. Navíc se tam konkurence dá slušně omezit - dálková komerční linka nesmí brát místní frekvenci atd. Ale u komerčních linek je potřeba dnes opravdu dělat něco víc. I ty ČD to už začínají chápat a trochu o ty cestující bojují. A o tom je marketing. Mně to ale občas přijde, že než by se někdo snažil, tak to raději zabalí, protože má své jisté v ZDO, tak proč by provozoval nejistý byznys - a netýká se to jen linek, kde jezdí SA. Na druhou stranu útlum dálkových linek chápu, je to víc vlivů - lidi přesedají do aut apod. Ares1: S těmi posuny v JŘ by se myslím dalo polemizovat, ono někteří cestující budou nadávat, ale jiným to může vyhovovat a lidi obecně remcaj když se jim něco nelíbí ne když jsou spokojeni (vyzkoušeno, ověřeno praxí). Jinak i u mě má "české" přednost, zajímá mě co je doma ale i jinde, ale pořádek už tady asi nikdo nikdy neudělá, za což si ovšem můžeme sami, ale to je na jinou diskuzi ;-) Já osobně nepoklonkuju ani na západ ani na východ, mám svou hlavu.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz ICQ 262 816 345 |
|
M__r Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2766 Registrován: 12-2004
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:52:55 |
|
Erťák: Teoreticky se oba ničeho nedopustili, jelikož slečna byla na provázku dobrovolně. Tudíž je řidič měl svézt. Já bych to asi přešel s humorem.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus Věřím své značce... Karosa |
|
| Odesláno Středa, 23. ledna 2008 - 23:55:27 |
|
Liberečák: Na Brněnsku jsi patrně nebyl,zrušení souběhů linek,podstatné rozšíření nabídky... Na Liberecku jsem stabilně několikrát do roka už 10 posledních let... Veverka: Rozdílné pojmy jsou: Organizátor dopravy a úředník kraje. Třeba SID a ROPID nebo ta organizace na Brněnsku. A proč si má za peníze daňových poplatníků dopravu dělat dopravce podle sebe??? Myslíš že si třeba o linkách v okolí Prahy rozhodují dopravci jak budou jezdit??? Stejný systém klidně funguje kdekoliv,ale změna myšlení potrvá v některých krajích ještě dlouhý čas... Ares1: Ale to je přece věcí nedotovaného dopravce,že několikrát za rok změní jízdní řád,ne??? Když ho nedokáže udělat ani na několikátý pokus,stejně skončí a přijde zase jiný... Přesně tak,dopravce je samozřejmě také partnerem,ale ne aby on byl ten,kdo rozhoduje jak se bude jezdit a jenom se každoročně přidá na dotacích,jak to bylo v Ústeckém kraji donedávna a jak si funguje i ČSAD Liberec! |
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:02:55 |
|
Ares1: A ještě malý dodatek,třeba PID nebo SID fungují stejně jako všechno integrované dopravní systémy ve vyspělé evropě a nikdo si nestěžuje,že potřeba vymýšlet nějaký "český" systém! To že něco běží 20 let,neznamená že je to v pořádku a že to nevyžaduje zlepšení a modernizaci... A pokud myslíš tím "českým",že se často doprava dělá doslova na koleni a funguje spíš ze setrvačnosti,tak opravdu nevim co odpovědět. |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1003 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:08:43 |
|
ad asiana - Tobě už se snad i o čsad lb zdá? To jak fungujou dotace pro čsad lb, tak takhle fungujou dotace v celým lb kraji. Takže podle tebe jsou zloději i v čsad semily, jablonec a česká lípa? Celek´široké obvinění. Tito dopravci totiž jezdí za stejné dotace, tak to podle vás potom kradou všichni, nebo jak to mam chápat? |
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:30:23 |
|
Liberečák: A můžeš mi říct,čím se tito dopravci tak mimořádně zasloužili,že mají nárok na časově neomezené provozování ZDO??? Jen tím že to prostě běží léta,tak proč v tom nepokračovat??? A ještě jedna věc,proč mi příspěvcích kde oponuješ vykáš a v ostatních tykáš? |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1004 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:36:16 |
|
asiana - A můžeš mi říct,čím se tito dopravci tak mimořádně zasloužili,že mají nárok na časově neomezené provozování ZDO??? Jen tím že to prostě běží léta,tak proč v tom nepokračovat??? a za to kritizuješ ty dopravce? To přece neni jejich chyba, že neexistuje zákon o veřejné dopravě a není poviností kraje vypisovat výběrová řízení. Pro kraj je to takto jednodušší. A ti dopravci pouze podnikají, proč by chodili od válu? Jo a to tykání, vykání tu moc neřešim. Jak mě to vypadne tak to napíšu, ale chceš li (chcete li) to či ono, stačí říct. |
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:38:27 |
|
Liberečák: ČSAD Semily dopravu umí dělat-vstup na linky LTM-Praha s Manama,nová linka do Prahy z Českolipska. ČSAD Liberec si jezdí své dotované linky se základními verzemi busů Karosa,zakoupenými s dotací a nějaká jedna smluvní doprava! Řekni mi jednu věc v posledních letech,která znamenala rozvoj ČSAD Liberec,já nic nenacházím...................... |
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:43:03 |
|
Liberečák: Já za to nikoho nekritizuju,jen říkám že ČSAD Liberec se stáhlo na své dotované linky a jinou činnost nevykonává,to že si firma žije z poměrů,které panují v kraji ale neznamená,že tento dopravce je něčím skvělý,naopak nevidím jediné pozitivum,třeba klimu z těch jejich ZDO Karos nemá jediná! |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1005 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:50:52 |
|
asiana - čsad sm jezdí na linkách po kraji asi s čim? se zlatejma busama? Taky maj karosy v základu. A co je špatnýho na kupování busů z dotací? Maj se toho vzdát? A můžeš mi říct, proč by mělo bejt cílem společnosti se za každou cenu rozpínat do všech koutů? Ano přišli o linku do prahy, kde neuspěli v boji. Zase získali přízeň cestujících na některých linkách pro zaměstnance a provozují je i bez dotací továrny. V posledních letech se např. rozšířil provoz v lbc mhd dost výrazně. A přece nechceš abych ti tu vypisoval co všechno dělaj? |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1006 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:53:59 |
|
klimu z těch jejich ZDO Karos nemá jediná 2x karosa axer s klimou. 2x ares s klimou - akorát nevim jestli to bereš jako karosu nebo irisbus. A karosu bereš jako podřadnej bus? Ono i plno těch obyč karos má záclonky, atd. Myslíš že connecto či intouro je o něco lepší? |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1007 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 00:56:08 |
|
a že ještě otravuju a spamuju tady - zkus mrnout na stránky www.csadlb.cz a uvidíš co všechno proovzujou za činnosti. Nejenom busy v zdo... |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 39157 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:01:14 |
|
jen říkám že ČSAD Liberec se stáhlo na své dotované linky a jinou činnost nevykonává To samé ovšem dělá i takový Connex/Veolia...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:03:07 |
|
Liberečák: A ten Axer a Ares jezdí v pravidelné dopravě,tedy v ZDO??? Nevěděl jsem že rozšiřování provozu MHD je aktivita dopravce,to se nám tady úplně mění pořádky a organizace dopravy Pokud se v LBC rozšířilo MHD,tak je to kvůli magistrátu,který si to objednal a následně zaplatil Beru Karosu v nejzákladnější výbavě za podřadný bus! Cílem podnikání je rozšiřování činnosti a maximalizace zisku a pak je vidět ten rozdíl že si třeba Wasserbaurer založí podnikání na dobrých vztazích se zástupci kraje... Extrémní případ tohotu druhu podnikání je Syner,ale to je dostatečně známé |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1008 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:04:11 |
|
ad Mz - asi bude ejlepší to tu hodně dozadu smazat, protože to co tu s asianou vedu asi moc lidí nezajímá. Ale já si prostě nemůžu pomoct, když tu někde řiká částečné nepravdy a očerňuje někoho jiného. |
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:08:17 |
|
Martin_zlivský: Ale Connex/Veolia tady Liberečák nijak nezdůrazňuje a je to právě ten důvod,proč sem tyto firmy přišly,mají na dlouhá léta dopředu garantovaný zisk,ZDO není charita ze strany dopravce jak si někteří myslí! Naopak je to nejjistější výkon v osobní dopravě,sice s malým,ale jistým ziskem!!! Liberečák: Ale my se tady bavíme o autobusové dopravě,ne??? |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1009 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:08:25 |
|
ad asiana - představ si že to jezdí v ZDO. Se zkus příště mrknout co tu jezdí, až budeš na liberecku. To mhd jsem myslel, že čsadlb už provozuje okolo 1mil km v mhd. A taky nechápu, jak si podle tebe pan W. zakládá kamiónovku, zasilatelství, opravárenství, pneuservis, bus mhd, bus dělníky do továren, atd zakládá na vztahu s krajem. |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1010 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:11:09 |
|
ad asiana - o bus dopravě ano, ale toto je sekce SA. Ale mě to neva, jenom aby ostatní neremcali. |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 39158 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:11:33 |
|
Proč mazat? Aby to tu za chvíli bylo zase a s někým jiným? Faktem je, že dost krajů nedělá vůbec nic, resp. dělá naprosté minimum, a je pouze na dopravcích, jak se zařídí. Ti šikovnější se aspoň snaží a připravují na nevyhnutelné (snad), někteří jen visí na krajském vemenu, až jednou přijde někdo, kdo je od struku odtrhne. A že se to řeší zrovna tady? To snad ani nevadí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:11:56 |
|
Liberečák: Ty zvládneš úplně všechno převrátit,bavíme se tady o kamiónové dopravě snad??? Mluvím o busové dopravě + bus nádraží v Libereci,na něj bylo nějaké VŘ??? Dobrou noc |
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:14:01 |
|
Faktem je, že dost krajů nedělá vůbec nic, resp. dělá naprosté minimum, a je pouze na dopravcích, jak se zařídí. Ti šikovnější se aspoň snaží a připravují na nevyhnutelné (snad), někteří jen visí na krajském vemenu, až jednou přijde někdo, kdo je od struku odtrhne. A že se to řeší zrovna tady? To snad ani nevadí... Líp bych to už říct neuměl |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1011 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:15:34 |
|
ad asiana - nic sem nepřevracel, jenom ty mluvíš o čsadlb, tak jsem to chápal jako diskusi o celku. Ta firma prostě nejsou jenom busy. A těch aktivit v busech i mimo zdo je plno, jenom se o nich nepíše v novinách jako o SA, takže o nich prostě nevíš. Taky přeju dobrou noc. |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 39159 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:15:53 |
|
asiana: To jen pro úplnost, že to zdaleka není výsadou býv. ČSAD. Ty sice mají zatím výhodu výchozí pozice, ale obvykle už docela malou a většinou pouze díky nezájmu kraje o tuto oblast. V tomto lze ocenit SA, která v linkové dopravě opravdu podniká. Ale své mouchy to má samozřejmě taky, tomu se dá těžko vyhnout, dokonalé to těžko někdy bdue.
|
|
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 01:22:33 |
|
A těch aktivit v busech i mimo zdo je plno, jenom se o nich nepíše v novinách jako o SA, takže o nich prostě nevíš Liberečák: Co si tím chtěl říct??? Není lepší někdy mlčet,než říkat nesmysl??? |
Fanagt11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225 Registrován: 6-2007
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 06:54:46 |
|
ad Erťák: http://www.zelpage.cz/zpravy/5732 |
Mazda_6
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 97 Registrován: 5-2007
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:02:18 |
|
Ad Asiana: Dopravce má jezdit podle zakázky kraje,který si objedná dopravu v určitém rozsahu a kvalitě a ne aby dopravce skládal jízdní řád a přesvědčoval instituce v regionu,aby se mu přizpůsobily. Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor právě tak,aby byla zajištěna nejlepší dopravní obslužnost,tzn. vylezu z vlaku a nastoupím na bus nebo pojedu meziregionálním busem a přestoupím na jiný bus v rámci region bez dlouhého čekání,ale to je u nás stále utopie! Asiana: Promiň, ale opravdu si myslíš, že organizátor dopravy nebo KÚ zná jednotlivé požadavky zájmových skupin cestujících - ať dětí,zaměstnanců,zaměstnavatelů - lépe, než místní dopravce? To snad ne. Víš vůbec, že probíhají koordinační porady ke změnám jízdních řádů za účasti KÚ, dopravců, starostů, ředitelů škol, příp.integrátora ? (tzv.zainteresované osoby). Tam se projednávají návaznosti spojů nejen jednoho dopravce, ale samozřejmě všech v oblasti. A poslední slovo má ten kdo to platí... Velice si vážím toho, že v oblasti jižně od Prahy se daří dojednané návaznosti dodržovat, případně iniciovat vznik nových. A to bez ohledu na "podnikatelské zájmy" jednotlivých dopravců (pro příklad třeba propojení služeb dopravců Probotrans BE-Probotrans PZ-Bosák-Connex PB). A dodržování návazností kontroluje KÚ při výkonu státního odborného dozoru, i organizátor ROPID. Nechce se mi věřit, že na kladensku by to bylo jiné. To spíš nekdo jen "kalí vodu". |
asiana Neregistrovaný host Odeslán z: 62.168.4.226
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:25:46 |
|
Mazda_6: Ale tím zastřešujícím prvkem celého systému není jednotlivý dopravce,ale ROPID nebo SID. Ve středočeském kraji si opravdu dopravci nedělají dopravu podle sebe,ale jsou jen jedním z prvků systému,to je rozdíl proti jiným krajům... |
Magiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3884 Registrován: 3-2005
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:56:56 |
|
ad.asiana: Ale to Mazda_6 nepopírá.
|
Erťak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378 Registrován: 2-2007
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 08:58:24 |
|
Diť jo je to sranda
|
Fousekx
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 789 Registrován: 1-2005
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 14:23:01 |
|
Kouř z nastartovaného autobusu autobusu vyklidil těšínské Tesco. Asi nějaká sedmistovka |
Stanley
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2449 Registrován: 2-2005
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 15:16:38 |
|
Jízdní řád má vytvářet regionální organizátor A nejlépe od stolu v krajském městě...
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete... Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete! Stránky opatovické kopané. |
|
Sergeilbc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2391 Registrován: 10-2004
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 16:46:57 |
|
asiana: Aneb VHD pro lidi!
|
asiana Neregistrovaný host Odeslán z: 62.245.89.205
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 16:57:58 |
|
Sergeilbc, Stanley: PID,SID,OREDO,KORDIS si organizátor dělá někde od stolu a ignoruje obyvatele kraje??? Teď tomu nerozumím co ste tím chtěli pánové říct... Vytrhávat věty z kontextu umí každý |
Stanley
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2452 Registrován: 2-2005
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:16:45 |
|
asiana: Vím, jak proběhlo zavedení IDS u nás. Polovina lidí si musela upravit pracovní dobu podle nového jízdního řádu a druhá polovina, která to udělat nemohla holt jezdí do práce dříve a z práce později než dříve. Ranní spoje prostě z počátku absolutně nerespektovali jakékoliv zažité zvyklosti a logiku. Nyní už je to o něco lepší hlavně díky intervenci ze strany dotčených obyvatel (nebo chcete-li zákázníků). Ale jinak IDS JMK podporuju a až na malé výhrady mi vyhovuje.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete... Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete! Stránky opatovické kopané. |
|
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3806 Registrován: 4-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:32:21 |
|
Ach jo.......................... Asiana krásně to popsal Mazda 6.Víš jaká všechna jednání probíhají?Je naprosto správné že i dopravce mluví do JŘ.Neboť se ke všem partnerům stahují informace. Dám ti dva příklady:ČSAD Sm oslovilo s příchodem na Šluknovsko starosty všech obcí(vyzvalo jej) k tomu aby se podíleli na návrzích JŘ a tak vznikl nakonec systém(nechci posuzovat nežiji tam),ale poznal jsem za dobu kdy jsem tam se vyskytl že určitě je doprava přehlednější. V naší firmě je neobvyklý začátek pracovní doby.Jednáním s dopravcem se podařilo stávající spoj prodloužit.Vše posvětil i kraj,ale jednání nechal na dopravci a firmě. Sám jsem prosadil před nějakou dobou celkem 7 úprav v JŘ přes Kú.Proto i kritika Kú LBC není na místě,sám jsem to jednání absoloval a musím říci že jsou vstřícní. Ty říkáš že kraj udělá JŘ a ostatní se přizpůsobte.A ty myslíš že firmy (průmyslové)se budou přizpůsobovat nějakému JŘ?BYL JSI NĚKDY PŘI VYJEDNÁVÁNÍ PODMÍNEK VE FIRMĚ?Já se ho účastním třetí rok a můžu ti říct že JŘ se musí přizpůsobit firmě ne naopak. A opravdu dopravce ví o situaci nejvíc a proto se k jeho názorům přiklání. Proto když jedná dopravce jde vše tak nějak líp.S organizátorem dopravy si průmyslové firmy vytřou tak akorát ......
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
|
|
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:50:37 |
|
Ares1: Ale je podstatný rozdíl třeba Liberecký kraj a Středočeský... Pokud vím tak na Liberecku žádný organizátor dopravy není........ a dopravce si dělá dopravu po svém. Ale viz. výše,už to v hodně krajích funguje jinak,zpočátku byly problémy a najednou to funguje,vzniknou úspory,zruší se souběhy,jezdí víc busů atd. Ono stejně pokud bude jednou nový zákon o veřejné dopravě (a že musí přijít,protože už i EU kritizuje neprůhledný systém dotací na ZDO),tak se celý systém změní a dopravci zůstanou pouze partnerem v ZDO,nikoliv jak dneska je ještě v některých krajích,že oni diktují podmínky a kraj pouze přihlíží. |
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 17:53:46 |
|
Ares1: A kdyby vše fungovalo jak má,tak se proč najednou vzniká nějaký SID,KORDIS,OREDO.......??? |
Liberečák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1014 Registrován: 6-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 18:02:44 |
|
ad asiana - v lb kraji je KORID LK. Např. i knižní JŘ jednotlivých dopravců maj jednotný vzhled podle KORIDU. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3808 Registrován: 4-2006
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 19:10:50 |
|
AD Asiana aha takže budeme papouškovat EU.Takže je to jako za komoušů.A to je právě špatně.Proč by v EU nemohli být základními standarty od nás.Copak má EU patent na kvalitu?Nezlob se nejsem beznázorovým zastáncem EU.V Eu je třeba být aktivní ne jen si nechat diktovat.
|
|
crosway Neregistrovaný host Odeslán z: 82.113.60.122
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 20:58:40 |
|
no ja dost dobře nechápu,proč tady vedete diskuzio jizdních řádech,mezi obcemi a o tom,kdo jezdí ze Sm na Sluknovsko a kdo byl u jakého zasedaní na kraji,když to ma byt diskuze o SA |
Veverka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149 Registrován: 5-2004
| Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 22:31:04 |
|
crosway: Jestli to tu neznáš, tak bude asi lepší si zvyknout, že diskuze o SA je poměrně emotivní a tudíž se často zvrhává dost mimo téma ... Asiana: Já mám trochu přehled akorát o plzeňském kraji. A Plzeňský holding to je opravdu organizace unikátní Zlatý ČSAD, to kdyby se chovalo stejně jako tenhle "organizátor", tak lidi můžou leda chodit pěšky. |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 39185 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 02:14:25 |
|
Funguje vám busportal? Mně zhruba poslední tejden s dost bídnou odezvou, teď dokonce vůbec...
|
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 39188 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 02:29:13 |
|
crosway: To s SA souvisí (i když teď už opravdu hodně málo). Ale hodím to teda do všeobecný autobusový...
|
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 39191 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 02:52:02 |
|
Tak už to tu máte. Polovina lidí si musela upravit pracovní dobu podle nového jízdního řádu a druhá polovina, která to udělat nemohla holt jezdí do práce dříve a z práce později než dříve. Ranní spoje prostě z počátku absolutně nerespektovali jakékoliv zažité zvyklosti a logiku. Tady je možná problém, že nikdo není schopen těm podnikům nebo školám dát záruku, že JŘ se změní a minimálně nějakých 5 let se nijak zásadně už měnit nebude. Pak by s nima možná řeč byla. Ne vždy je možné dopravu přizpůsobovat potřebám a hlavně to často stojí zbytečně dost peněz navíc. Často to řeší výpomocný spoj, který by z kapacitních důvodů ject stejnak musel, ale nezřídka se veze pravidelnej a účelovej spoj krátce za sebou a oba poloprázdný.
|
|
Bobyk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8278 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 04:56:12 |
|
MZ: Busportal mi teď zrovna jede, ale v posledních dnech je to opravdu spíše výjimka.
|
Dopravce
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1523 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 19:29:42 |
|
asiana:jízdní doba vlaku z Kladna do Prahy je hodina, jízda autobusem 45 minut.ehem,kdo tím vlakem jezdí?Já jsem vláčkem jel a moc nás tam teda nebylo.IDSku na Brněnsku znám a prosím, já se nezajímám jakou máte dopravu na Kladně, prosím nevyjadřuj se "odborně" k dopravě IDS na Brněnsku,když o ní vůbec nic nevíš.Děkuji.Jinak po přečtení všech těch příspěvků,zdá se mi ta diskuze s Tebou více než zbytečnou.
Dnes jsem si všiml, že zmizla z bilbórdu reklama na krávu. |
|
Astra
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10 Registrován: 1-2008
| Odesláno Pátek, 25. ledna 2008 - 21:30:05 |
|
neví někdo co je to za ikarus????
|
Repelend
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1445 Registrován: 10-2004