Autor |
Příspěvek |
Vojtik Moderátor
Číslo příspěvku: 5328 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 13. srpna 2012 - 19:55:04 |
|
Děkuji za rady, ještě se u kamaráda kouknu, čím přesně jsem to vlastně barvil (co jsem přešel k papírákům, tak jsem mu předal svoje "plastové" vybavení, protože on zase lepí plastové modely). Z modelu jsem schválně vyndal všechna okna a mám teď jen a pouze kastli, ze které chci dostat nátěr, nejlépe až na samotný plast. Celý model se pak přetře do nějakého moderního nátěru... třeba do Najbrtu |
121073
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 325 Registrován: 9-2007
| Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 16:33:09 |
|
Na kolejiště nemůžu, tak se hrabu na modelech a dodělávám resty, na které při kolejišti nebyl čas. Sergej Roco předělávka beztlumičového na tlumič a Rosnička překopání pomocí leptů Hekttor. |
Povstalec
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 21:31:19 |
|
Konečně taky sergej s českým tlumičem.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací. Třikrát sláva Metalu a královně Tarji! www.kpka.cz
|
|
Vojtik Moderátor
Číslo příspěvku: 5330 Registrován: 2-2007
| Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 22:09:26 |
|
Jaká by tohle mohla být lokomotiva (typ, výrobce, nějaké foto)? Vypadlo to na mne z krabice, ve které byly samé polotovary modelů. Tohle konkrétně je pouze kastle a podvozek, vnitřek to vůbec nemá. Popisky už vůbec |
Rt6n26
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1092 Registrován: 5-2009
| Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 23:00:49 |
|
BR92, výrobce BTTB, údajně by se česká verze měla jmenovat 415.0 - v provozu od začátku 20. století do 50. až 60.let...
Můj VDP zde. Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill) |
|
Zlámalík Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 647 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 14. srpna 2012 - 23:57:47 |
|
Upřesním - je to BR (řada) 92.65 - pod řadou 92 ale byla spousta typů a zrovna tento žádné řadě u ČSD neodpovídá. Jinak je to ve výrobě stále, takový evergreen |
Alf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5540 Registrován: 9-2003
| Odesláno Středa, 15. srpna 2012 - 14:56:51 |
|
Foto "české" řady 415.0 najdete zrovna dnes v tématu parní lokomotivy..pro představu..
..pořádná mašina má kotel a komín.. |
|
Trainmaniak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 202 Registrován: 12-2006
| Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 11:42:17 |
|
Zdravím vespolek. Snad to není úplně OT od modelařiny... Na http://www.trainmania.info/3d.html jsem dal něco málo poznatků o focení (nejen) modelů ve 3D. Je to spíš jen takové hraní, v praxi to člověk moc k ničemu nevyužije, ale hračičky my modeláři vlastně jsme, že ano.
------------------------------------------------ TRAINMANIA - Zajímavosti o velké i malé železnici |
|
Husky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95 Registrován: 10-2011
| Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 12:47:11 |
|
Mohl by mi někdo prosím napsat, jak na pokládku flexi kolejí, jak jim měnit délku, krátit je a jak s pražcema. Předem díky za odpověď.
|
Trainmaniak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203 Registrován: 12-2006
| Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 12:52:51 |
|
Husky: Roviny jsem rovnal podle laťky, oblouky dělal od oka, lepil Butacelemm, ale stačí i Herkules, neb po zaštěrkování to drží jak sviň. Pražce řízneš/střihneš čímkoliv, kolejnice jsem štípal kleštěmi a konce pak piloval, později jsem si pořídil pilku na koleje od Roco.
------------------------------------------------ TRAINMANIA - Zajímavosti o velké i malé železnici |
|
J_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 847 Registrován: 8-2004
| Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 14:42:16 |
|
Na oblouky je lepsi si bud udelat sablony z kartonu nebo si je nakreslit a flexi kolej potom pokladat na nakreslenou caru. Udelat prechodnice a prevyseni spravne od oka neni snadne (alespon pro me ne). Stejne se nejdriv "poklada" rakvicka sterkoveho loze napr. z korku. Pokud je ta spravne, tak by to nakonec mohlo jit i od oka. |
Tempotaxi
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1900 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 20:07:41 |
|
J_p - přechodnice = ano - převýšení = ne = modelová železnice se chová jinak než velká dráha. |
Číslo příspěvku: 648 Registrován: 4-2006
| Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 22:32:05 |
|
Přidám taky postřeh: pro rovné úseky (např. staniční koleje) mám "hlazenku" - ocelovou tyč 12x12 mm (různé délky) a flexi kolej lepím akrylovým lakem (Sportakryl) do sádrokartonářské pásky (dle Houmra), zatíženou touto vloženou tyčí. Je to pak bez debaty rovně. |
_mf_
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52 Registrován: 5-2007
| Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2012 - 23:43:03 |
|
Maditel: Krásná práce. Hlavně 310 Kdysi jsem nahrazoval kus starých plechových kolejí, kde byl v oblouku vložený nesmyslný neprůjezdný protioblouk. Použil jsem flexi kolej. Abych měl oblouk podle nějaké míry a nepřekročil minimální oblouk, z klasických plechových kolejí jsem si to nejdřív sestavil. Položil na své místo a zatlučenými špendlíky v odstupech z nich udělal dorazy pevně vymezující kolej. Kolej pak vytáhl, aby tam špendlíky zůstali. Flexi kolej jsem tam pak vložil a podle dorazů jistil. Přechod mezi obloukem vyřešila samotná flexi kolej. Zajistil jsem jen její rovný začátek a pak oblouk. Urovnal jsem pražce a protáhl napájecí dráty, když jsem byl spokojen a vše bylo pevně zajištěný. Žiletkovou pilkou jsem zkrátil přesah a kolej zapadla na své místo. Zajistil zaštěrkováním a špendlíky ve středu pražců. Pak jsem odstranil všechny dorazové a pomocné špendlíky a bylo hotovo. |
J_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 848 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 08:48:31 |
|
Fyzika plati kupodivu i pro modelovou zeleznici. Prevyseni je vysvetleno i v klasickych modelarskych knizkach Vzhledem k tomu, ze vetsinou pouzivame tramvajove polomery oblouku, tak budeme muset mit prevyseni mensi, nez co by odpovidalo vypoctu. Nejlepe je vyzkouset si to a najit hodnotu, pri ktere nam nebude stojici nebo pomalu jedouci vlak vypadavat dovnitr oblouku a zaroven pri ktere nebude rychle jedouci vlak v oblouku vyhazovan odstredivou silou. |
Jirka1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103 Registrován: 7-2008
| Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 12:48:29 |
|
Převýšení v oblouku bych vůbec neřešil, jak píše Tempotaxi, protože modelová železnice se chová poněkud jinak v porovnání se skutečnou. J p: Fyzika skutečně platí i pro modelovou železnici, to máte rozhodně pravdu. Ovšem je zásadní chybou se domnívat, že stačí prostě všechny rozměry jednoduše změnšit v daném měřítku. Pokud budu chtít udělat zmenšený model parní loko, tak pokud jej pouze jednoduše zmenším, tak nikdy fungovat nebude. Je třeba zohlednit to, že rozměry délkové se redukují měřítkem v první mocnině, plošné ve druhé a objemy a hmotnosti dokonce ve třetí. A podobně je to se silami, pevnostmi, tlaky, rychlostmi a podobně. Takže funkční záležitosti se pak musí znovu přepočítávat stejnými postupy jako se původně počítaly u stroje 1:1, aby se došlo k funkčnímu modelu. A pak logicky některé rozměry vyjdou naprosto jinak než jeho pouhým podělením měřítkem. A toto konkrétně platí mimo jiné i pro převýšení vnější kolejnice v oblouku.
|
Číslo příspěvku: 649 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pátek, 17. srpna 2012 - 23:30:12 |
|
J_p: tak tento pokus bych chtěl vidět Vzhledem k tomu, že dobře zatížený vůz s kovovými dvojkolími projede i po rovině takřka nemožné, že rychlost bude těžko větší, než 160 km/h (skut.) a že náklon bude zjevně menší, než 30 °, kdy to možná začne padat dovnitř, máme pole působnosti dosti široké... Já jsem plánoval oblouk R cca 700 mm s převýšením max. 1 mm, kdy to už vypadá "jako doopravdy" a přitom nehrozí problémy. Nakonec mrkněte ke kolegům sem či sem, že to jde. |
Lubomír
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 156 Registrován: 6-2009
| Odesláno Sobota, 18. srpna 2012 - 20:08:40 |
|
Tak převýšení v kolejnici nepotřebuji z fyzikálních důvodů, ale potřebuji ho z důvodu zachování modelovosti. Ono vypadá trochu divně ostrý oblouk, ve kterém by ve skutečnosti bylo 150 mm, když v něm pojede brejlovec s rychlíkem, aniž by se v modelu nenaklopil a vytíral poloměr 1000mm přepočtenou rychlostí 100 km/h. Ale to je na každém, co preferuje. Mě to působí zkrátka nepřirozeně. Podle scénáře fyzika nepotřebuje - model nepotřebuje bych třeba mohl dojít k názoru, že model elektrické lokomotivy nepotřebuje sběrač, protože neodbírá proud z troleje, aj. Já do převýšení na malých poloměrech jdu. Zatím jsem daleko nedošel. http://kubickaparabola.wz.cz/olbram/P1080110.jpg Ale na tomto oblouku jsem se o to pokusil. Problém je v přesné geometrii vzestupnice tak, aby to bylo opravdu pozvolné a mašiny neztrácely kontakt v lomech vzestupnice s kolejnicemi a tedy i odběrem proudu.
http://kubickaparabola.wz.cz/ |
|
Pavel23 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 605 Registrován: 10-2007
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2012 - 20:28:16 |
|
Pár nových vozejčků
|
J_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 849 Registrován: 8-2004
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2012 - 20:55:28 |
|
Jirka1: Ja to prevyseni nepocitam podle meritka, ale podle vzorecku. Mimo jiz uvedeneho taky zalezi jestli mate vozidla s okolky vysokymi 1 mm (BTTB) nebo 0,6 mm a taky jak tezke. Me treba tezka masina v oblouku bez prevyseni vypadavala odstredivou silou. Treba Pacific vazi bez tendru 445 gramu a Challenger dokonce vic nez 500 gramu. A to jsou parni masiny s odlitym kotlem, ktere maji teziste vysoko. (tady prepocet pres treti mocninu meritka nemuze platit) A potom samozrejme to modelarske hledisko. Priklad s vypadavanim dovnitr oblouku jsem daval kvuli tomu, ze se to s tim prevysenim nesmi prehnat. Dovnitr oblouku dokazaly vypadavat rychlikove vozy Zeuke a BTTB, ktere byly prilis lehke a mely mizerne podvozky. A to i v oblouku bez prevyseni. |
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93 Registrován: 3-2011
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 22:21:16 |
|
Sestava všech vyrobených vozů...jelikož už neni nikdo kdo by je dělal nakonec jsem vzal tuto úlohu na svá bedra
|
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95 Registrován: 3-2011
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 22:36:32 |
|
Rychlík miřící vstříc třicátým létům
|
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96 Registrován: 3-2011
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 23:04:52 |
|
Naše kolejiště v krátkosti přivítalo vzácné hosty Bejčka,Mikádo a Čtyřkoláka.Všechny tři stroje jsou vynikající prací pana Pospěcha...jejich nadcházející působení s příslušnými soupravami bude na dobovém kolejišti v muzeu České Třebové.
|
Číslo příspěvku: 651 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2012 - 23:11:35 |
|
Pepefith: Dost dobrý! |
M2359 Neregistrovaný host Odeslán z: 94.112.128.93
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 15:39:17 |
|
EVO2 ve velikosti N: http://modelytramvaji.websnadno.cz/Lepty--Atzplatte-N.html http://www.youtube.com/watch?v=YjB-rpUNiDU&feature=youtu.be Michal |
Vober
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224 Registrován: 1-2009
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 18:11:41 |
|
...Pepefith, konečně mašiny dle mého gusta. Ještě skromný dotaz. Mohl byste nafotit jeden vagon z boku, čela, vrchu i spodku, nejlépe ten s lávkou. Jestli je to možné tak děkuji předem. |
Maditel
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 346 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 18:33:19 |
|
Pepefith:paráda !
Sdružení železničních modelářů PEČKY - http://www.szmp.cz Modely TT - http://maditel.webnode.cz Alba uživatele maditel - http://maditel.rajce.idnes.cz |
|
735 Neregistrovaný host Odeslán z: 85.70.40.253
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 20:30:50 |
|
Pepefith : Rychlík miřící vstříc třicátým létům no já bych tomu tak 3/4 století přidal. Standartní rozteč kolejí ve stanici bývala 4750 mm, zde je vidět, že už každá druhá chybí, to vypadá tak na rok 2005 ! Po provedené modernizaci. Mašiny jsou pěkné, to ano. |
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98 Registrován: 3-2011
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 21:55:37 |
|
735...standartní rozteč kolejí na tomto kolejišti udávaly segmentové díly takže určitě nepřidávat žádné tříčtvrtiny v letopočtech a podobné nesmysly...každá druhá kolej nemůže chybět,protože by se nevešla a jelikož jistě všichni víme,že čím větší prostor mezi výhybkami je tím více se snižuje riziko šprajcnutých vozů v esíčku...Rok 2005 po provedené modernizaci nádraží by se těžko obešel bez světelných návěstidel takže podobně mylné spekulace jsou liché :-) |
Roman Svoboda Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.183.149
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 22:23:00 |
|
735...abych nemusel řešit názory "odborníků" tak tady nikdy fotky z kolejiště nedám |
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99 Registrován: 3-2011
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2012 - 22:51:05 |
|
Roman Svoboda...náhodou je to sranda když tu zachytračí podobnej klaun typu 735 a naopak škoda,že to například vás odrazuje k posílání svých fotek.Určitě až budu chtít tak zas něco pošlu a v nejhorším vysvětlím chybné připomínky těm kteří je chybné mají.V neposlední řadě to přinese třeba i ponaučení dotyčnému,aby už příště podobné zhovadilosti nepsal.Obecně vzato je tu málo fotek z kolejišť a jestli je to kvůli obavám z "chytráků" a jejich obecně špatných vědomostí nejen o šířkách kolejí atd pak je to škoda |
xtom Neregistrovaný host Odeslán z: 82.145.209.26
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 07:18:04 |
|
Já bych tyhle rádoby chytrolíny ignoroval. Vypouštějí chytrý řeči,ale samy to nemaji vymodelovany líp. Jestli vůbec,ale sou to ti odborní rejpalové. |
milan ferdián Neregistrovaný host Odeslán z: 82.209.11.222
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 07:51:50 |
|
adPepefith: Tvé kolejiště znám z řadu fotografií.Vím že jsi budoval své kolejiště v době,kdy bylo jen co momentálně k dostání v TT a taky rozteče os kolejí ti odpovídají geometrii standartnímu kolejivu(U).Málokdo ale ví,že jsi spolu se synem vybudoval ještě jedno kolejiště a to v N-ku. Mohl bych klidně ohodnotit a okomentovat tvá kolejiště.Ale respektuji to,že každý si staví kolejiště dle svých představ,možností a pro své potěšení.A když zveřejníš svá fota,těžko se ubráníš kritice,byť je to míněno v dobré víře a né v zlém úmyslu. |
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 100 Registrován: 3-2011
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 08:37:56 |
|
To Milan Ferdián...hodnotit sedá cokoli...pokud jsou komentáře smysluplné a nečiší z toho zoufalost potom to dává naději diskuzi na úrovni :-) jinak jen malá opravička ohledně pozice v rodině.Já jsem ten syn :-D .To Vober fotky jsem před chvilkou poslal na mail :-) |
Golemklusacek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130 Registrován: 3-2010
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 08:43:47 |
|
Ad Pepefith: Budou některé vozy i na prodej? Třeba ve formě stavebnice? |
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101 Registrován: 3-2011
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 09:05:49 |
|
No ono se o stavebnice jedná od prvopočátku,jelikož jde o přestavbu stavebnic dvouosáků Be,Bi od LPH Jičín.Kusové zakázky udělám o seriovce určitě neuvažuji :-) |
J_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 850 Registrován: 8-2004
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 12:15:31 |
|
735: Nahodou to ma Pepefith spravne v ramci moznosti bezne dostupneho kolejiva. Porad je lepsi vetsi vzdalenost koleji nez esicka bez meziprime. Ja jsem se snazil esickovy problem resit peronem, takze vetsi vzdalenost mezi tratovou koleji a nejblizsi predjizdnou nevadi (kdyz je mezi nimi ostrovni peron). To ale zrovna v tomhle pripade pouzit nejde. Co se tyce negativnich reakci: Ja velmi vitam kazdou fotku z kolejiste. Jsou vyborne pro inspiraci. At uz v pozitivnim nebo negativnim smyslu. Da se najit neco pozitivniho, co by se mi mohlo hodit. Kdyz najdu neco, co se mi nelibi, tak se z toho taky poucim, ze "takhle ne". A pokud budu mit kolejiste ve stavu planovani a nedokazu si predstavit jak konkretni usporadani koleji vypada, tak mi takova fotka hodne pomuze a muze usetrit hodne casu i penez. Pokud se mi nelibi jak vypada tahle konkretni osova vzdalenost a sam mam totez naplanovano, tak to muzu zmenit uz v planu a nebudu tak muset vsechno prekopavat az kdyz bude moje kolejiste hotove. Pripominky jsou podnetne. Mozna by bylo vhodnejsi je trochu zaobalit, aby to ostatni neodradilo. Ja sam delam vedome plno chyb nebo kompromisu - at uz to jsou nespravne velikosti popisu (protoze neexistuji TT obtisky a davam misto nich N-kove) nebo jde o nespravny (ale podobny)typ vozu nebo jde o cizi vuz, ktery se v realu nikdy nemohl objevit na te "me" trati. U lokomotiv to plati jeste vic, zejmena u tech, ktere byly vyrobeny pred vice nez pulstoletim. U tech jsem rad, kdyz se je podari zprovoznit a kdyz usporadani pojezdu odpovida predloze. K odlevani noveho kotle nemam vybaveni, podklady a ani "know-how" Maximalne mohou dostat novou budku. |
Jacek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638 Registrován: 9-2003
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 17:02:03 |
|
Obtisky v TT by nějaké byly, dovoluji si nabídnout přebytky z nové várky - http://jacek-modely.cz/ (Příspěvek byl editován uživatelem Jacek.)
Stránky o skutečné, modelové i virtuální železnici http://jacek-modely.cz |
|
81-71
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32 Registrován: 5-2012
| Odesláno Středa, 22. srpna 2012 - 17:38:53 |
|
Věděl by někdo, jestli se dají do motoráku 842/3 použít okna z BTTB rychlíkáčů nebo čím zasklít molatovský odlitek. Děkuji |
Číslo příspěvku: 608 Registrován: 10-2007
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2012 - 20:19:48 |
|
81-71 ano dá se to použít Pomalu dodělávám ř.130 ( celkem 6 ks )
|
Číslo příspěvku: 609 Registrován: 10-2007
| Odesláno Úterý, 28. srpna 2012 - 13:28:18 |
|
Ještě pošlu něco z mého stolu (Příspěvek byl editován uživatelem Pavel23.)
|
Malard
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168 Registrován: 8-2009
| Odesláno Úterý, 28. srpna 2012 - 16:31:19 |
|
Pavel23: no teda klobouk dolů, nádherný žabotlam... A tady něco ode mne.
|
Číslo příspěvku: 610 Registrován: 10-2007
| Odesláno Úterý, 28. srpna 2012 - 19:14:50 |
|
Malard: Díky, já ale na žabákovi vidím moc chyb, bohužel už od výrobce. Další chyby jsem nasekal já. Celkem by mě zajímala originál fotka té 363. Ještě přidám pár fotek, dlouho jsem nic nepublikoval, práce šly pomalu, nebo nemělo smyslu něco ukázat. Ale dnes bylo hezky a já naštěstí nebyl v práci, takže se trochu lakovalo Pro klid v duši tyto stroje nehodlám nijak patinovat ( konečně jsem dostal rozum ) A ještě přidám foto na ( světle ) jedna 141.041 taky čistá, už tu byla publikovaná, ale byl to tmavý snímek A tím se loučím, zítra budou snad ty 130-tky komplet po laku
|
Mazanov
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 783 Registrován: 5-2003
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 08:18:17 |
|
Pavel23: Třeba takováhle?
|
Pepefith
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102 Registrován: 3-2011
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 09:45:02 |
|
Pavel23 to je úctyhodná flotilka električek.Jaké pojezdy na ně používáš? |
Marf72
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 440 Registrován: 2-2010
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 20:15:25 |
|
Pavel23- 451 jsi mě opravdu udělal radost .Na těch mašinkách jsem dělal 11 let.Taky jsem tam zahlédl 181 .Těm jsem dělal rozvaděče.Dokonce i pro OKD.181 024.Opravdu krásný stroje.Ale žabáci jsou žabáci. |
Číslo příspěvku: 611 Registrován: 10-2007
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 20:46:30 |
|
Mazanov: Tak do toho bych neměl odvahu se pustit, moc náročné na lakování, uf, paráda no.... Pepefith: ano, pár jich už je někdy vytáhnu všechny a cvaknu najednou, pár jich je poschovaných v šupleti. Pojezdy výhradně Pan Pleticha. Dříve jsem na motoráky používal i Wilingera, ale odcházely motory a plastový kardany nepovažuju dnes za něco k provozu. Jedna E499 byla na upraveném pojezdu BTTB, řezaný čelníky, jezdila fajnově, ale přoč mít 1 kus makový a ostatní tvarohové, že. Tak pojezd šel do světa Marf72: To jsem rád, že jsem udělal radost. On ten žabotlam je jak zakletý, stříkal jsem ho možná už před 3 roky, pak čekal na potisky, ty tam jsou asi 2 roky, ale chybějí ještě tabulky a dvojky, to bude během týdne. Pak ještě zafixuji mat.lakem a už můžu být sklenářem. Pojezdy doma taky jsou, jen doobjednat smetáky Tillig. Ano 181 mám...je to tahoun, plánuji ještě 1-2 kusy přidělat, nemůžu si pomoct
|
Marf72
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 443 Registrován: 2-2010
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 21:12:53 |
|
Pavel23-chtěl jsem si pořídit nefunkční model žabáka,ale nevím kde ,nebo u koho.181 byly dobrý.A jak jsme dělali tu OKD tak ta měla i stykače v chromu. |
chlupac Neregistrovaný host Odeslán z: 90.176.27.160
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 21:17:55 |
|
xtom: ... dotaz k podvozkům/pojezdům Tvých elektrik - tuším, že asi budeš jak "Tajemný hrad v Karpatech", ale nemůžu si pomoci: ...co všechno použiješ ze samotného továrního Kuehn pojezdu? |
Číslo příspěvku: 612 Registrován: 10-2007
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 21:53:46 |
|
Marf72: když už bych chtěl po někom dělat žabáka, tak si radči ten rozdíl mezi nepojízdným a pojízdným doplatím, dle mého jde o trapných 750 Kč. A měl bych doma funkční jednotku, třeba jen v šuplíku. Nefunkčního modelu je přeci škoda...
|
Marf72
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 444 Registrován: 2-2010
| Odesláno Středa, 29. srpna 2012 - 22:08:50 |
|
Pavel23-chtěl jsem si pořídit aspoň nefunkční model ,ale nevěděl jsem kde nebo u koho.Kolikátka ten žabák bude?181 byly dobrý.Ta 24 pro OKD měla i stykače v chromu. |
Číslo příspěvku: 613 Registrován: 10-2007
| Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 20:04:14 |
|
Marf72: Jak kolikátka ?
|
xTom Neregistrovaný host Odeslán z: 95.82.140.167
| Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 20:28:39 |
|
pro chlupáče: pojezd od Kuehna použiju celej, až na masky podvozků, ale když je to nějaká ta bobina nebo něco podobnýho dají se taky s úpravama použít, nový masky sou s odlitku, první vzory byly dělaný ručně a teď už sou odlívaný
|
| Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 20:37:45 |
|
moje elektroflotila a to se tam nevlezly všechny elektriky
|
Vojtik Moderátor
Číslo příspěvku: 5345 Registrován: 2-2007
| Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2012 - 21:07:30 |
|
Pozůstatky někdejšího vláčkového období... na pokračování chybí peníze , papírová modelařina je levnější Vše v popředí snímku je plně funkční (vyjma parní loko v druhé řadě vpředu, kterou jsem zde již prezentoval, to je pouze kastle bez vnitřností), dvě řady v pozadí jest šrot s titulkem "někdy zprovoznit" |
Vober
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 225 Registrován: 1-2009
| Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 09:51:48 |
|
Vojtík,jakých lepidel používáš při papířině?Dík. |
S 489 Neregistrovaný host Odeslán z: 78.156.159.98
| Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 14:12:19 |
|
xTom: Překrásná flotila, jen je škoda, že na trhu se dají pořídit víceméně zdařilé odlitky nebo lepty různých druhů elekrik, ale pro laminátku to bohužel neplatí. Na jejím složitém tvaru si už mnozí vylámali zuby a ještě jsem neviděl v TT karosérii, která by odpovídala skutečnosti. Sám jsem se o to taky neúspěšně pokoušel. |
| Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 19:19:03 |
|
Joo lamina má takovej podivnej tvar, nejhorší sou čelní okna, zbytek je brnkačka . V TT sem zatim lepší než tu moju neviděl. V HO jo (např u krále železnic) páč tam jde vytvořit více detailů, v TT asi moc lidí střídavku nedělá. No a to co bývá po burze a od rubikonu je na kvantitu a vypadá to strašně. Ta spořitelna za 4690,- nevypadá moc hezky, ČEZovka mě vyšla všehovšudy na 5000,- za matroš. Má pojezd z nevyužité Rote Lady od Tilliga. Na pojezdu od Keuhna by vyšla na cca 3500,- |
chlupac Neregistrovaný host Odeslán z: 90.176.27.160
| Odesláno Pátek, 31. srpna 2012 - 21:10:19 |
|
xtom: ...pouze na vysvětlenou proč jsem se ptal: ... no a mám dilema: a) Pleticha? b) zkusit zmermomocnit podvozky ze staré bobiny zkombinované s Mashimou a setrváky a-la Brejlovec od MTB? c) použít tovární pojezdy Tillig nebo Kuehn? -bohužel např. odlitek na 162 se nevejde na střeva např. vyfocené 372, leda obětovat jednu kinematiku, nebo řezat odlitek- |
Marf72
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 445 Registrován: 2-2010
| Odesláno Sobota, 01. září 2012 - 06:28:57 |
|
Pavel23-myslel sem to tak jaké číslo ta jednotka dostane.Např 451-69 - 451 -70.To jsou třeba čísla celé jednotky ,jak jezdila. |