K-report
 

Archiv diskuse Fotografování %26%2343; fotograf... do 15. 05. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Fotografování + fotografové + fotografie » Archiv diskuse Fotografování %26%2343; fotograf... do 15. 05. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 13:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě.
ale když to stihli 3 zamítnout, než nahraju např. patnáctou verzi, tak na to kašlu.
To, že se špatná verze zamítne, je v pořádku. Aspoň nám to pak neleží na stole. Jakmile uděláš další edit, tak se to hlasy správců smažou, udělá se "tenká čára", neboli ten komentář "Autor uložil novou verzi této fotografie, předchozí komentáře již nemusí odpovídat aktuální skutečnosti." a jede se znova. Už dobrý? Schválíme. Furt špatný? Zase zamítnem a autor může zase udělat novou verzi a jedeme zase znova. Někteří experti jsou schopný fakt udělat třeba osm nebo jedenáct verzí, než to stojí za to. Žádnej učenej z nebe nespadl a když vidíme, že tam je snaha a aspoň nějaký pokrok, rádi takovýmu autorovi ukážeme cestu. Ale zase aby na jedenáct verzí nedělal i svou stopadesátouosmou fotku, to už by bylo trošku blbý.

Jestli seš taková citlivka, že neuneseš fakt, že se to zamítá průběžně a až je to dobrý, tak teprv potom se to schválí, tak jako sorry, ale tak je to nastaveno. Zkus si chodit s diplomkou na konzultace k nějakýmu dobrýmu vedoucímu práce. Ten by ti měl v průběhu říct "no, tohle je blbý, předělat, to je dobrý, to nech, blbý, předělat, blbý, předělat". A každý takový odpálkování je vlastně zamítnutí fotky. Teprv až to bude dobrý, tak teprv potom s tím běž před komisi.

Autoři nám píšou "nezamítejte to, ještě to budu editovat" a když se jim snažíme vysvětlit, že vůbec o nic nejde, že to zamítnutí je na tuhle nepovedenou verzi, že to jedno zamítnutí vlastně vůbec nic neznamená a kdykoliv to může editovat novou, snad lepší vrzí, a jakmile to edituje, tak se jede znova od nuly, nic. Hluchý, slepý, a jdou si o tom popovídat na pole ke Kolmačkovi, asi [lol]

Mně jako správci tam svítí, kolik fotek mi tam leží k omačkání. Když je fotka polotovar nebo dokonce neotesanej ingot, nedejbože železo rozlitý na podlahu, není důvod, aby se čekalo, jestli se autor uráčí. Protě se to zamítne a až autor usoudí, že má dost času se v tom porejpat a zkusit tu fotku opravit, tak potom po editaci se nám to tam zase rozsvítí a zase jedeme od nuly.

Takže není dohledatelné, že ten, kdo mi chtěl promluvit do duše vůbec fotku neposuzoval, jen zamítl?

Myslíš, že se někde na serveru zapisuje, jestli si ten či onen správce fotku prohlédl dostatečně (dlouho či kvalitně) nebo ne a zda se k ní vyjádřil dle svého nejlepšího vědomí a svědomí? Jak bys to chtěl udělat [crazy][crazy][crazy]

Navíc, jestli pod fotkou vidí napsáno "neostré, fialové" a ta fialka je vidět už z náhledu, tak jen letmý pohled na fotku v plném rozlišení stačí, aby se rozhodl. Navíc, stále platí, že pokud další správce souhlasí s tím, co napsal jeho předchůdce, který již verzi fotky hodnotil, tak nemusí znova psát to samý a stačí jen přihodit mínus. Prostě když nahraješ neostrou fialku a třeba topič napíše "neostré, fialové", tak já nemusím znova psát to samý, mně stačí, když tam dohodím další mínus, BBvK třetí a je to v červenejch. Nad neostrejma fialovejma fotkama není o čem rozjímat, je-li to autor schopný, tak to narovná, děje se to denně. Je-li to autor jelito a udělá napotřetí zase fialovou neostrou, a tentokrát ještě hutnou verzi, tak se to prostě zamítne se slovy "stále" a furt je to běžný postup. Ono by taky nebylo od věci, aby komunikaci správci-autor byla obousměrná, třeba jako že by se autor zeptal, co a jak a tak. Jenomže opět, mám pocit, že autoři si své problémy se svými dovednostmi a fotkami místo se správci chodí řešit na pole s Kolmixem, asi [uhoh]


To je ta příčina zahořklosti šotoušů proti žp. Aspoň si to myslím. Lidi si myslí, jak mají pěknou fotku a najednou jsou tvrdě odpálkováni.

Ano, to je velký problém a už tu byl několikrát popisován, minimálně mnou a Mad Noodlem 2. Problém je v tom, že lidi si koupí foťák, někdy ani to ne, stčí mobil s funkcí fotoaparátu, jdou k trati, vyfotěj nějakou příšernost, nebo možná i dobrou fotku, ale následně humpolácky zeditovanou, myslej si, kdoví jaký nejsou saudkové a když jim někdo otevře oči, tak hledaj vinu kde?



Koupí fotoaparátu to celé teprve začíná a součástí tzv. učící křivky je i konflikt s lepším, sebereflexe (tzv. vím, že nic nevím) a snaha o zlepšování, dá-li zakončená vavříny. Bohužel, ne každej to tak má.

A co je uplně nejhorší, říká se, že rozum přichází s věkem, ale někdy prostě jen věk přijde sám.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2061
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 13:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: Tos pochopil špatně. Amatér to dělá pro zábavu, profesionál pro obživu. Tak je to i v jiných řemeslech. To, že zapálený domácí kutil bez výučního listu strčí do kapsy kdejakého řemeslníka, který se řemeslem živí, platí i ve fotografii.
Já bych si dovolil nabídnout "vlastní" kategorie.

1. amatér
a. vlastník fotoaparátu (cvaká a nic jiného "neřeší")
b. amatér začátečník - cvaká a má snahu, aby jeho fotky k něčemu vypadaly a tak se časem naučí slušně využívat svůj aparát a k tomu se naučí aspoň základy editace
c. amatér pokročilý - oproti 1b. zvládá navíc víc než základy editace a umí využít aparát téměř na maximum
d. amatér zapálený (nadšený) - oproti 1c. se vzdělává samostudiem, studiem (škola, workshopy atd.), zkouší neobvyklé postupy s fotografickou technikou nebo editačním SW, kdyby chtěl mohl by se fotografováním živit, ale raději si fotí pro zábavu, uspokojení, vlastní potřebu atd.

2. profesionál
a. fotí pro obživu na zakázku (produktové fotky, svatby, společenské události, portréty, rodinky, pro média, policejní fotka, fotky vědeckých pokusů atd.)
b. jako 2a. a k tomu si fotí pro radost volnou tvorbu a občas z ní může něco prodat zájemci
c. fotí pro obživu obojí, zakázky i volnou tvorbu, kterou prodává soustavně (takových fotografů moc není)
d. fotí pouze volnou tvorbu a dokáže se s ní uživit (takových je ještě o dost méně než 2c.)

* volná tvorba - vše co není zakázka (na co není objednávka)

Profesionální fotograf 2a. nemusí v některých profesích mít výtvarné cítění ani omylem. Stačí mu zvládnout řemeslo.
A pokud někdo má výtvarný cit (umí "vidět") a k tomu zvládá řemeslo, nemusí být vůbec profesionál, když to dělá pouze pro zábavu i když si tím může občas přivydělat.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 13:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen doplním, že prý snad až 90% všech placenejch fotek vůbec jsou produktovky, neboli to, co vidíte v letáku z Kauflandu/Ikey/atd., a tam je to skutečně jen a pouze o řemesle. S trochou snahy a vhodným vybavením (např. světelný stan) to zvládne za dopoledne cvičená opice.

Kámoška dělá různý koláčky a sušenky a kdesicosi a chtěla naučit, jak si vyfotit nějaký lepší fotky na web. Foťák už měla, na mé doporučení si ještě dokoupila stativ, dálkovou spoušť, baterku měla svoji, ubrousků plnej špajz a "světelný stan" za pusinku byl na světě. Za dvacet minut ty fotky švihala jak Baťa cvičky.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Klokan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 14:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary: Profík fotograf tam asi není žádný, ale myslím, že už několik autorů dostalo za fotky slušné honoráře. Mimohodem si myslím, že kdokoli ze správců ŽP (nebo těch aktivnějších a schopnějších autorů) je schopno provést nějakou fotpráci na zakázku - nafotit třeba zboží do katalogu, atd. U svatby a nebo reportáže už bych byl opatrnější, protože tam je kolikrát jen jeden pokus na to, aby to klaplo.

WWW.RAILGALLERY.CZ
Železnice Vaším objektivem
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1183
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 14:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nepsal jsem to snad japonsky... Dle Topičových kategorií jsou "amatéři zapálení" (tedy např. správci ŽP), ti, kteří, kdyby chtěli, mohli by se fotografováním živit, jak píše. Já napsal to samé v bledě modrém. Jsou to profíci v oboru, ne v zaměstnání.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 14:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klokane, být něčeho (teoreticky) schopen a dělat to pravidelně a hlavně za peníze jsou podle mě dvě docela rozdílné věci. Já jsem těch svateb už taky pár nafotil, i za peníze. Přesto se nepokládám za profesionálního svatebního fotografa.

Slušné nárazové honoráře za fotky z těch lidí rovněž nečiní profíky, ale to už jsme taky řešili. Já jsem už taky nějaký fotky prodal ČD, SŽDC a kdovíkomu. Co se týče focení a editování, slovy klasika, párkrát jsem si už vystřelil. Přesto se za profíka nepovažuju [wink]

Jamamoto, japonsky nebo čínsky. Nic jako "profík v oboru ale ne v zaměstnání" neexistuje. Profík, totiž profesionál, je od slova profese a to zase souvisí s povoláním a to zase s příjmem a obživou. Já vím, že je to těžký pochopit.

Když je někdo v nějakým oboru dobrej, tak mu říkejme třeba machr. Ale dokud se tím nebude souvisle živit, tak to není profík ;-)

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 15:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jo, machři: Např. Wikipedie tvrdí: "Lidově se říká profík neboli profesionál rovněž lidem, kteří něco dělají velmi dobře, byť za to nejsou přímo placeni."
Klokan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 15:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jardo, ve svem komentu doslova pisi, ze profik tam neni zadny a konstatuji ze par lidi je schopno udelat nejakou honorovanou praci. Ani slovem jsem se nezminil o tom, ze by to z nich udelalo profiky.

WWW.RAILGALLERY.CZ
Železnice Vaším objektivem
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 15:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: V příspěvku č.1182 jsi to napsal spíš hotentotsky než japonsky.

Např. Wikipedie tvrdí Nojo, wikipedie zdroj vědění všehomíra.[kladivo]

Bylo by dobré sjednotit termíny, aby někteří (myšleno neadresně) nepsali bludy.
Já jsem už od lidí v galerii četl různé ptákoviny. Jako třeba to, že profesionál (profík) je ten:
a. co má zrcadlovku nebo dražší zrcadlovku
b. kdo umí fotit lépe než já
c. kod umí editovat fotky lépe než já
d. kdo tráví hodiny editací jedné fotky
e. kdo z fotky dělá omalovánky
f. kdo jezdí fotit autem
e. kdo věnuje focení více času než já
g. kdo má vyšší nároky na celkovou "vizáž" fotek

* za já si můžeš dosadit kteréhokoliv ze správců galerie

a to jsem ještě určitě na něco zapomněl.

Tak ještě raději jednou a polopatisticky.
Amatér se tím neživí, profesionál ano. Tečka, finito.
To že v obou kategoriích jsou jedinci s různou úrovní znalostí a dovedností je snad neoddiskutovatelný fakt.
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 15:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snažíš se hezky, ale marně. Hovorově "profík" je zkrátka odborník v oboru. S tím nic nenaděláš. Tečka, finito.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 16:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto: Ale hovno. Hovorově může být slovo "profík" použito klidně pejorativně ve zcela opačném významu než jako odborník v oboru.

"Kterej profík vám tu koupelnu obkládal (spravoval zuby, auto, vysavač atd.)?"
Z napsaného kolikrát poznáš prd. Z mluveného projevu se dá odhadnout podle modulace řeči, zda to tazatel myslí jako pochvalu nebo pohanu.
Snažíš se hezky, ale marně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Topič.)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8862
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 16:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda ,že i já chápu slovem profesionál někoho kdo se tím živí ,dělá to komerčně atd a amatér někdo kdo to dělá spíše pro zábavu eventuelně někoho,ale ne za učelem výdělku.

To že ten amatér může být lepší než profesionál je věc jiná a je jedno zda mi bude dělat koupelnu nebo fotky ...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5312
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 16:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič, Jamamoto - já bych řek, že pravda není ani jedno a nebo je pravda obojí.
Viz taková spojení jako profesionální přístup, zrcadlovka profesionální úrovně atd.
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 17:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2065
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 17:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 19:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: Samozřejmě, že pravda je obojí [ok]
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/profesional
Příkladně druhou možnost výkladu použil sám Topič: "Hovorově může být slovo "profík" použito klidně pejorativně ve zcela opačném významu než jako odborník v oboru." Ano, může být použito hanlivě i pochvalně jako označení odborníka v oboru.
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 14358
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 19:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


lokomotivy.net
FZF
[vypravci]
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 20:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: ...Profesionálem v pravém slova smyslu je taková osoba, která má vyšší odborné či bakalářské vzdělání a vyšší, pracuje v oboru, který buďto navazuje na jeho vzdělání anebo se mu přizpůsobil. Minimální příjem je měsíční hrubá průměrná mzda podle Českého statistického úřadu...

Pobavilo [biggrin][ok]
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 20:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jamamoto:
...dostali do vínku nějaké výtvarné cítění...
To bude asi problém mnoha z nás, že si to editujeme tak, aby se nám to líbilo a né tak, jak by to mělo správně vypadat.

Chary:
Autoři nám píšou "nezamítejte to, ještě to budu editovat" a když se jim snažíme vysvětlit, že vůbec o nic nejde, že to zamítnutí je na tuhle nepovedenou verzi, že to jedno zamítnutí vlastně vůbec nic neznamená a kdykoliv to může editovat novou, snad lepší vrzí, a jakmile to edituje, tak se jede znova od nuly
No, mě třeba přijde dost blbý nahrát tam podruhý, nebo i vícekrát tu samou fotku a zase zmršenou.

Jenomže opět, mám pocit, že autoři si své problémy se svými dovednostmi a fotkami místo se správci chodí řešit na pole s Kolmixem, asi [uhoh]

No, lidé problémy většinou řeší s někým v okolí, například s kamarády, například u piva, v případě šotoušů třeba s jinými šotouši na šotofleku. Jak to tak bývá, člověk vidí chyby první na ostatních, málokdy na sobě. To je pochopitelné.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 13. května 2015 - 21:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, mě třeba přijde dost blbý nahrát tam podruhý, nebo i vícekrát tu samou fotku a zase zmršenou.

Zajímavý. Tak to nedělej. Prostě nenahrávej verzi zmršenou. Když ti správci napíšou, že to máš fialový a neostrý, tak prostě znova nenahrávej další neostrou a fialovou verzi. Chyť se za hlavu, vlítni do editoru a udělej verzi s oblohou nikoliv fialovou, a celou fotku doostři. Nic na tom není. Vlastně je to logický. Proto ti to tam správci píšou.

Na druhou stranu, když to nezkusíš a tu nějakou novou verzi nenahraješ, tak se třeba nedozvíš, že to je stále fialový nebo už zase tyrkysový. Když nebudeš svoje fotky konfrontovat s někým, kdo ti řekne, jak to vypadá, tak je budeš stále dělat fialový, protože se ti to tak líbí a máš rád barevnej svět.

Nebudeš tomu věřit, ale choděj za mnou lidi a chtěj, abych jim říkal, co maj blbě. Protože to napříště už blbě mít nechtěj. Dělaj chyby, každej dělá chyby. Ale dokud si od někoho zkušenějšího nenechá říct, v čem ty chyby dělá, proč je dělá a jak je nedělat a jak to má vypadat bez chyb, tak ty chyby bude dělat pořád. "Nevím, co nevím." A jak říkám, mně se lidi vnucujou s "fialovejma fotkama" a chtěj, abych jim to pomohl opravit, třeba nadesetkrát. A není jim to blbý. Protože vědí, že ty chyby dělaj a vědí, že ty chyby prostě dělat nechtěj. Možná to bude rozdíl mezi nimi a tebou...

Mně třeba přijde blbý jednomu člověku psát "máš zase fialový" na v pořadí patnáctou fotku. Čtrtnáctkrát jsme to po třech editech dotáhli z fialové na blankytnou, a popatnáctý zase fialka. Ale to je úplně jinej příběh.

...a né tak, jak by to mělo správně vypadat.

Což je relativní pojem, ale myslím, že se dají vysledovat nějaké vzorce. Třeba že fotky pozdě odpoledne mívaj oranžovější nádech než před polednem, nebo že věci blíž objektivu bývají sytější a kontrastnější než věci velmi daleko, kvůli vzdušné prašnosti. A že termín "modravé dálavy" pochází z toho, že ty dálavy jsou právě modravý a nikoliv zelenavý, a tak dále a tak dále. Mohl bych tu pokračovat celý večer a není to zrovna tématem.

Jak to tak bývá, člověk vidí chyby první na ostatních, málokdy na sobě. To je pochopitelné.

Zajímavý. Kéž bys měl takovejhle raketovej progres i v jiných oblastech. A nejen ty.

Teď si vybavuju jeden nápis na jedný nástěnce, kterej jsem nedávno četl.

Sestra je ta, na kterou se řve proto, že dělá svou práci.

Dala by se k tomu vysledovat jistá analogie.

(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 13. května 2015 - 22:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je problém, že někteří nevidí, že je to fialové. Když jim to správce řekne, tak vzhledem k tomu, že to nevidí, tak si myslí, že si dělají reglaci; přičemž samozřejmě neví, co s tím mají udělat. A když jim to správci popíší, tak to zase nevidí, takže nakonec je z toho takové tahání za šoupáky netodou pokus omyl, což by mohlo vysvětlit opakovaní nahrávání zmršených fotek. [coze]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4072
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 00:21:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary - Já nemyslím a rozhodně jsem ani nechtěl, aby se tu kydaly nějaké hnoje. Nechci a nechtěl jsem nikoho špinit (to bych rovnou napsal, že ŽP je ... a lidi kolem ŽP jsou ... - ale takto striktně si to stejně nemyslím, tak proč to psát, že).
Prostě jsem si jen (zřejmě naivně) myslel, že to co běžně slýchám o galerii ŽP od lidí kolem sebe, nebudou mít tito problém i normálně napsat zde.
Znovu podotýkám že mnohdy nejde o mé kamarády, jak píšeš Ty, ale obecně o lidi, které potkávám a mnohdy ani neznám - jen oni občas poznají mne. Nevím čím jsem si to vysloužil, ale stává se mi docela často, že mně oslovují "cizí" fandové železnic a chtějí si pokecat. A já si zas popovídám rád, proč ne...
A co se této diskuze týče, rozhodně jsem nechtěl a nechci, aby to šlo do nějakých sprostot, hádek či osobních urážek. Snažím se psát slušně a k věci a respektuju důstojnost každého člověka. Hold že jsme každý v určité oblasti "miglý pražcem po kebuli" je věc druhá - ale opět hezká a právě to je na životě krásné, že jsme každý jiný [lol]

Statistik - díky že ses ozval, brachu, alespoň někdo, kdo se nebojí sdělit otevřeně, co si myslí, i když (stejně jako ostatní) předem ví, čeho se tu v této společnosti dočká [biggrin]
Že Kolmix to prostě ještě doteď nepochopil, že toto už dávno není žádná férová diskuze o fotkách, focení, nebo o ŽP - to samozřejmě chápu, ale znáš po celodenním zápřahu lepší relax, než si rýpnout do vysokého ega třeba tadyhle pana Topiče? Vyloženě se bavím jeho reakcema [jidlo]

Přesvědčovat o své pravdě mně nemusí, neb já "svou" pravdu stejně znám a jak já, tak myslím že i on dobře víme, že i kdyby mně tady stokrát přesvědčil, že to "myslí upřímně" a že opravdu vše dělá (dělají) v tom nejlepším přesvědčení a hluboké snaze ostatním pomoci a naučit je něco, na co dosud při svém IQ sami nemohli přijít, názory "obyčejných pěšáků" ze železniční branže na svou galerii stejně nezmění.
Když to shrnu, budu v souladu se známým rčením chytrému napověz, blbého kopni neskonale šťastný za každé zamyšlení nad pohlížením jak na fotky, tak na ty "přiblblé takyfotografy kolem", ke kterému kluky od ŽP přiměju - i když to oni sami samozřejmě nikdy nepřiznají. A to je vlastně podstata toho celého mého dopisování sem...

Nick - A jaké jsou vlastně ty názory na lidi od ŽP, které se řeší všude jinde, jen ne s lidmi od ŽP? - Opravdu doporučuji zavítat na jakékoliv místo, kde se kumulují železniční nadšenci a prostě se zeptat (a nedat přitom najevo, že jsem z toho či onoho tábora). Myslím, že když si každý z nich přečte, jak úděsně se tu každé slovo pitvá ve snaze obrátit řečenou pravdu proti pisateli, opravdu to mnohé odradí...

Mad_noodle2 - No, se Statistikem nemám nejmenší problém. Myslím, že je dostatečně známá osůbka, která taky v naší "branži" mnohé dokázala - o čemž svědčí nejen jeho profesní život, ale např. i všem dostupná Statistika dislokací hnacích vozidel, která je i pro mne cenným zdrojem v mé práci. Fakt nevidím důvod, proč by měl být jeh hlas nějak méněcenný oproti ostatním zde přítomným.
S pomyslným "otočením listu" nemám problém [nene]

Chary - Hluchý, slepý, a jdou si o tom popovídat na pole ke Kolmačkovi, asi
Ty si z toho děláš [zadnice] , ale to je vážná věc! Proč to těm zhrzeným "šotoušům" nevysvětlíte sami a oni pak chodí brečet na cizí ramena? Proč si stěžují PRÁVĚ na galerii ŽP a ne nějakou jinou, když jich existuje celá řada?
Jinak obvykle nejde o pole, ale o vlaky, ve kterých se tato témata diskutují [wink]

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5313
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 05:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R. Kolmix - o méněcenosti a znalostech nepadlo jediné slovo, neznám ho osobně / pravděpodobně/ ale jeho zalosti ctím a respektuji.
Co se mi nelíbí, je jeho lidský profil.

Mě jsou bližší různí Kroulové, Motyčkové, Leštinští a podobně.Ty ovšem osobně znám dlouhá desetiletí.

K Tobě samému - taky s Tebou nemám problém, ani ten sebemenší, ale myslím li si,že nemáš pravdu řeknu Ti to, bez obalu ,bez příkras.
Stejně jako komukoli jinému. Dělám to tak celý život a na stará kolena to měnit nebudu.
Prostě nedělím lidi podle zásluh ale podle toho, jak se mi jeví po lidské stránce a je mi srdečně jedno jsou li sprostí jako dlaždič nebo používají salonní mluvu páně Špačka.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5314
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 05:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič - akademicky vzato třetí link potvrzuje moji domněnku.
Profesionální foťák, jiné zařízení, nářadí se neživí ale je / může být/ nástrojem k obživě, vlastnit ho může ovšem i amatér.
Profesionální stěžovač, žvanil,lhář - tady vidím ten pejorativní význam. A dalo by se pokračovat
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5315
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 06:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŠARI - vskutku výživný blábol, pro dnešní dobu velmi charakteristický.
Pisatel má zřejmě IQ tykve a životní rozhled v záporných číslech. Nebylo li to ovšem vyprodukováno 1.4.20xx
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4354
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 08:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mad_noodle2: myslet si o mě můžete, co chcete, já Vám to neberu. V návaznosti na to, co jste tu napsal, je ale pro mě podstatné to, co si myslí a jak to cítí pan Klusáček, ne Vy. Za ty roky, co se známe, spolu nemáme absolutně žádný problém a nikdy jsme nic podobného neřešili, a to se za ta drobná vzájemná "pošťuchování" na internetu, po mailu i osobně pro jistotu sami sobě čas od času omlouváme. Ale ten Váš poslední výpad jsme probrali, protože nás to oba fakt dost zaskočilo. Jsem rád, že jsme se oba ujistili, že to byl naprostý nesmysl. Neventiloval bych to tady, kdybyste se tu v tom furt nešťoural. Můj e-mail znáte. To, že jste nenapsal na něj, ale radši sem, z toho si zase udělám závěr pro sebe já.

Ještě jednu věc: až si budete chtít příště na někoho zase z nějakého důvodu plivnout, zkuste si vybrat někoho jiného. Tady jste bohužel těžce netrefil. A jestli jste takový charakter, jak tady často píšete, tak se zajisté dokážete za tuhle ubohost panu Klusáčkovi omluvit.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 08:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych fakt dával bacha co je v těch internetových encyklopediích, často tam bývají nesmysly. Každou informaci je potřeba si řádně ověřit. Najdou se odborné stránky, kde jsou informace přesné, ale je potřeba pečlivě hledat.

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 09:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč to těm zhrzeným "šotoušům" nevysvětlíte sami a oni pak chodí brečet na cizí ramena? Proč si stěžují PRÁVĚ na galerii ŽP a ne nějakou jinou, když jich existuje celá řada?

Pod každou fotkou, kterou jim zamítáme s nějakým komentářem typu "fialové, neostré" je diskuse. Tam mají možnost se zeptat, napsat svůj názor, vyjádřit se. Všichni.

A než aby se o těch svých fotkách a našich komentářích k nim bavili s námi právě pod těmi fotkami, v naprosté většině se odmlčí, zmizí, a pak se dozvídám od tebe, že chodí za tebou. My jsme jim možnost diskuse dali, ostatně to okno tam zívá. Že se jim do toho nechce... hele já nevim.

Já, když mám problém tam či onde, tak ho řeším především tam, a teprv až když po opakovaných pokusech nedosáhnu uspokojivého vysvětlení, jdu jinam.

Někteří s námi mluví, někteří vůbec. A třeba na FB se choděj vyblejt (jo, rád nazývám věci pravými jmény, slečinky z cukru, bacha, bude pršet) třeba lidi, kteří na žp nahráli desítky fotek, naučili se tam fotit a editovat, a pak jim rupne v bedně a maj neodbytnou potřebu po tom všem dělat obrovský machry a urážet. A takoví ani nemaj potřebu s náma cokoliv řešit, ty chtěj hlavně blejt. Bohužel, tohle nejde vyřešit, ty lidi jsou šprajclí.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 09:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V češtině (i v jiných jazycích) je slovo profesionál a profesionální přetěžováno: profesionály samy sebe nazývají firmy a právnické osoby nebo v rámci marketingu za profesionály označují věci, u kterých není žádná souvislost s jejich prací nebo dokonce finanční odměnou za ni (20palcový profesionál (o monitoru), profesionální operační systém, profesionální fotopapír, …). Slovo profesionál (resp. professional) je součástí označení některých produktů (jistá dodávka, mrazicí box, hosting, …).

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Bilbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 09:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jéžižmárjá, vy z toho naděláte, ŽP byl, je, a bude stále tím stejným, šotomilitarizovaným starým šotomístem kdesi zahrabán na zarostlé kusé, tudy vlaky už dávno nejezdí, evidentně nechcou žádné změny, nechtějí se posunout dále, nechtějí opustit své staré klišé a tak rapidně propadají, žádné nové aktuality, jednou za týden zkopírovaný text je málo, nic nového k přečtení, nic nového k nabídnutí, stále starý vzhled stránek a stejná nabídka z roku raz-dva, jo a ta jejich galérie, jednou za uherský rok tam vlezu jen kvůli řazení vlaků nebo výlukám, ale ta galérka je fakt extra speciál (ten apríl byl u nich hroznej propadák) a tak nestojí ani za zmínku, zajednak tam mají miniaturní fotky, jako fakt 1024 je už velmi malý, když většina monitorů poplatněné době má přes 1280 pixlů, né-li většina širokáčích 1920 a více je taková fotka fakt jen náhled, dále ta jednotvárnost galerie je taky šílená, kdyby tam nebyli ty historický šotky, který většinou jsou lepší než monotóní předpisové šotky, stálo by to ouplně za prdlačku a za zbytečně ztrávený čas... takže vůbec nechápu, jak někdo může být z takovýho webu vůbec odvařenej, zvláště z těch, co si myslí, jací jsou mitři v oboru, hlavně že mu neschválili šotku, vidím to jinak, od toho jsou tu jiné weby, větší fotky, větší výběr i zahraniční účasti, větší rozmanitost, ŽP je dávno za zenitem, když se tam admini nemíní změnit a nechtějí dělat změny, tlačí stále tu svou starou dobmatickou bibli, jejich problém, mne to netankuje, už tam nechodím, nemají co už nabídnout, i slováci vlaky.net mi může něco zajimavějšího nabídnout, třeba některé reportáže z akcí jsou zajimavé, ikdyž snímky jsou jen dokumentačního charakteru a vůbec nesplňují žádnou z kritérií žp bible, i tak když už, tak se raději kouknu tam, než zrovna na žp. tak tu o nich nevřiskajte, je to marná snaha, jsou to prostě namyšlení idioti poslaneckýho formátu, nechcou změny ani ústupky, jejich problém, a mínění, že chtěj galérii jen super speciál, to je ještě směšnější blábol, než se dohadovat, zda je snímek podexponovaný s vyblitými barvami. žp dávno umřel, tak je nechme odpočívat v pokoji v Bohnicích [happy]
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 10:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pod jakým nikem jste se snažil na žp publikovat, abych si udělal představu, proč jste tak zatrpklý? [crazy]
A nejzábavnější je, že se na žp nedíváte, ale přesně víte, co se tam děje...[proud][wink]

"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 14:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bilbo: Tvůj komentář je taky závan starých časů [wink] "Nechodím tam, ale přesně vím, jak to tam chodí, admini si myslí, že jsou mistři světa, fotky do článků musí splňovat pravidla galerie, žp bible atd." - mnoho let stále stejná klišé, chtělo by to trochu upgradovat [wink]

Ohledně technické části to poněkud vázne na změně našich životů, studentský život je dávno pryč, nastoupila práce, rodiny... tak už na vrtání v ŽP není tolik času. Nicméně nesedíme na obláčku, některé změny jsou ve fázi příprav, některé již rozpracované, u některých už chybí jen kousek. Od Vánoc je po technické stránce připravené navýšení rozměrů fotek, ale zbývají ještě nějaké formality k dořešení.

BTW: Měl bys tip na web, který jede po hlavní koleji, kde se dnes pohybují moderní trendy? Třeba bude jednodušší ŽP vypnout a z producentů něčeho, o co vlastně nikdo nestojí, se stát konzumenty moderního obsahu [wink]


Rosta_kolmix: Byť už na cestování není tolik času, občas se nějaké akce zúčastním. Narozdíl od svého slavnějšího jmenovce nemám profláklý ksicht, takže mám možnost slyšet nezkreslené názory. A v zásadě se kryjí s Bilbem. Když k tomu přidám "Přesvědčovat o své pravdě mně nemusí, neb já "svou" pravdu stejně znám...", tak je jakákoli diskuze bezpředmětná. Nicméně jsou lidé, kteří jsou informacím otevření a pak je jejich nejčastější reakcí "aha, to jsem nevěděl". Když se podaří zbořit hradbu předsudků a nesmyslů, je z toho většinou celkem plodná diskuze. Nicméně dotyčný musí chtít znát pohled i z druhé strany a ne jen lačnit po poplácání po zádech od někoho se stejným názorem.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 14:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pod žádným, kolega to slyšel jen z doslechu. [lol]
Jediná věc, se kterou bych souhlasil, je rozlišení fotek, tam je ŽP hodně pozadu. [pozor]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 14:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No že bych se taky hecnul? Ale jelikož je můj ksicht nejspíš profláklejší, budu muset trošku zaimprovizovat.

Když už někoho u na poli u pražce potkám, tak buď je to mlčoch, nebo někdo, kdo nepublikuje, nedává a "jo, sem tam se podívám na fotky, ale nemám na to tolik času".

Co se týče navýšení rozměru fotek, docela se na to těším. Hlavně na to, že třeba při navýšení na 1920x1280 (poměr 3/2, případně 1920x1440 pro kompaktoidní poměr 3/4, čtvercová fotka 1920x1920) to bez zmenšování anebo rolování uvidí asi 0,8 % lidí, což budou ti, co mají rozlišení 2560x1440 (WQXGA), případně 2560x1600 (QHD).

Nicku, takže poslední zhasíná, ano?

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 15:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a je to tu. Já nesouhlasím. [proud]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Bilbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 5-2012

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 18:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tvůj komentář je taky závan starých časů"

stačí si otevřít tu slavnou stránku žp a přímo na mne vyskočí ten závan starých časů, na to nemusím nic komentovat, ale podle těch oponentních posledních slov mám více jak pravdu, prostě žp už nemá co nabídnout a jestli se chystají změny, pak jsem na ně zvědav, do té doby, než ta změna příjde, stále to bude to stejné staré, pokud redakce nestíhá, měli by se zamyslet a předat to někomu, kdo stíhá, jinak aktuality nicmoc, žádný kloudý články ke čtení, galerie furt to a samé, nic nového jen stejný stereotyp, krom pár pozitiv jako výluky a řazení souprav stále to staré stejnak bude, ikdyž to komentovat vůbec nebudu, jo a přihlášenej tam nejsem, proč taky, cvakám si jen dokumentačně, navíc takový cvaky publikovat je horizontální nesmysl padající po vertikále
perník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 18:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Hobitíně dneska byla provedena nějaká experimentální aplikace psychedelických drog vodovodním řadem?
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 19:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[biggrin][proud][ok]

"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Mihyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 8-2008

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 20:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se taky přidám do diskuze všichni proti ŽP.

Asi budu divnej, ale mě ŽP nijak navadí. Naopak do její galerie rád chodím pro inspiraci kam jezdit fotit, abych nejezdil na stejná místa. Sám se mam hodně co učit co do ovládání aparátu i editačního umění.

Myslím, že i dnes má ŽP co nabídnout, ikdyž Bilbo je jiného názoru a naráží na extra buřty na lokomotivách.net.
Nemá smysl se hádat co je lepší. 100 lidí, 100 názorů... Takže mějte dobré světlo a spoustu fotek [vypravci]
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5316
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 21:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik - máte to na mailu, reagovat netřeba, pouze dodat požadované informace.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5318
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 21:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mihyl - řek bych, že nejsi divnej, jak Tě znám.

Bilbo - a donesla se ti informace, že sledování ŽP je již dlouho nepovinné ? Pouze podle chuti, naturelu a zájmu každého soudruha ?.....[crazy]
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 847
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 21:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: [ok] [rofl]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 21:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mn2: Tak můžou bejt i soudruzi masochistického naturelu a zájmů ještě extravagantnějších. [happy]
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 21:42:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... krom pár pozitiv jako výluky ...
Člověče, je to ještě horší, výluky už nějaký ten měsíc nefungují [sad]

... měli by se zamyslet a předat to někomu, kdo stíhá...
Když ony ty úplatky, za které pak píšeme PR články pro žluté, černé i modré, jsou docela příjemným přilepšením pro adminy. Zvlášť teď před dovolenými, kdy se každá ušetřená kačka na dopravě hodí [wink] Nabídky sice chodí několikrát do týdne, ale zatím nic moc. Ale třeba se jednoho dne iDnes plácne přes kapsu a Honza Sůra konečně přijde s nějakou zajímavou nabídkou. Ale to se spíš dřív domluví s Bevelem na psaní pro Ohňosíť [wink]
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 21:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chary, Topič: A já si myslel, ze se chovám slušně, nikomu jsem nenadával, jen normálně debatoval. Jak vidno jsem akorát plebs a na obtíž. Jaké jsem měl blbé kecy? Nic proti žp jsem nepsal, pouze měl nezaujatý názor. Koukám, že se tam cítíte dotčeni, tak to jste na omylu slečinky. Vadí vám, že se musíte neustále zastávat žp a nakonec se chováte tak, jak si to všichni z venku představují. Nechci to screenovat , takže posílám akorát jednu z mnoha nevyhovujících fotek, která nemá žádnou cenu a nemá cenu ji řešit. Klasicky "fialová obloha", "celkově studená" a "kresba celkově nedostatečná".
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 22:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďasi, četl jsi ten můj komentář celý? Dal sis dvě a dvě dohromady, obzvláště po tom všem, co jsme tu spolu probírali? Kde jsi byl, když se rozdával selskej rozum? Byl sis přidat ve frontě na vedení, že? Dvakrát...?

Já to sem klidně překopíruju celý, i v tý podobě, jak to tam je napsaný, to taky mohlo chytrému napovědět:

------

Hele, když si vzpomenu na ty tvoje blbý kecy na Káčku, tak tohle ne.






















































Jo a máš fialovou oblohu a celkově to je studený, nemá to náhodou být později odpoledne?


------

Dej si to do kontextu s tímto - začátekkonec - a začni žrát maso!

Mimochodem, bylo by celkem fajn, kdybys sem dal tu verzi, na kterou jsem ti ten komentář psal, totiž tu s tou fialovou oblohou. Nechat si to okomentovat, že to máš fialový, pak to opravit a pak si tu stěžovat, to tu dělával jeden. Nebudu ho jmenovat. Prej jezdil s formulí.

Předkládat verzi fotky, která nesouvisí s tím komentářem, to mi přijde jako solidní prasárna [uhoh] [ko][ko][ko][ko] [zadnice]
Rozhodně jsi se u mne posunul na morální stupnici.



(Příspěvek byl editován uživatelem chary.)

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 22:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, ta tvá lživá pomluva, to je to Nic proti žp jsem nepsal, pouze měl nezaujatý názor, ano?

Další posun na morální stupnici.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 22:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ten tvůj butthurt* přístup, Nechci to screenovat , takže posílám akorát jednu z mnoha nevyhovujících fotek, která nemá žádnou cenu a nemá cenu ji řešit.

Co jsem ti psal? Autor předloží nepovedenou verzi, mi mu to pojmenujeme a je na něm, jestli to opraví nebo ne a jak. Tady jsem ti přímo popisoval, jakej je postup. Takže si nech ty svoje ublíženecký kecy vo tom, že ta fotka nemá žádnou cenu a že ji nemá cenu řešit. Očividně jsi vůbec nic nepochopil [uhoh]

* nevím, jaký je na to používaný vhodný překlad. Znamená to něco jako "přehnaně ublíženecký, přehnaně uraženecký, zjevně nepoměrně k dané situaci".

Četl jsi, co ti tam psal Raven na ty tvoje první zelený pokusy? "zelené". Co jsem ti na tu předchozí zelenou verzi napsal? "Přesně o tomhle jsme se bavili..." A o čem jsme se bavili? O tom, že autor nahraje zelenou (fialovou, neostrou, ...) verzi, my mu to pojmenujeme a je na něm to zeditovat.

Mimochodem, neostrá byla právě ta zelenkavá verze, kterou ti popisoval Raven.

Proč motáš tři různé verze jedné fotky dohromady a děláš tu z nás blbce?


První komentovaná verze fotky (ve skutečnosti třetí nahraná, ale první dvě jsme nestihli ani okomentovat, přehrával jsi to jak z kulometu):



Komenář: Obloha zelená jako rákosníček, neostré, vlevo zbytečně volné (dalo by se řezat lehce vlevo a adekvátně tomu nahoře i dole).



Druhá komentovaná verze fotky:



Komentář: Jo a máš fialovou oblohu a celkově to je studený, nemá to náhodou být později odpoledne?

Zajímavé je, že tu zelenou neostrou a rozcamranou verzi jsi zeditoval, doostřil, ořezal, přehnaně vystudil a zfialověl. A když ti napíšu, že to je fialový a studený (a teda čekám, že když jsi měl snahu tu zelenou neostrou opravit, že zkusíš napravit i tenhle přešlap), tak se šprajcneš a začneš tu fňukat, že nemá žádnou cenu a nemá cenu ji řešit.

Je ti tak jako úplně dobře?

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 23:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechat si to okomentovat, že to máš fialový, pak to opravit
Jako bych na žp nanahrával desítky špatných verzí jedné fotky a teď mám najednou fotku na káčku a ta je dobrá jo?

četl jsi ten můj komentář celý?
Vzhledem k tomu, že tam nikdo jiný, než ty nepsal, že je fialová a studená, tak logicky četl[crazy][uhoh]

Rozhodně jsi se u mne posunul na morální stupnici.
Už jsem charakterem zase o kousek blíže k autorům na žp? To mě těší[ok]

Zajímavé je, že tu zelenou neostrou a rozcamranou verzi jsi zeditoval, doostřil, ořezal, přehnaně vystudil a zfialověl.
Ne, bral jsem to dokonce znovu z rawu.

A když ti napíšu, že to je fialový a studený (a teda čekám, že když jsi měl snahu tu zelenou neostrou opravit, že zkusíš napravit i tenhle přešlap), tak se šprajcneš a začneš tu fňukat, že nemá žádnou cenu a nemá cenu ji řešit.
Hele, když si vzpomenu na ty tvoje blbý kecy na Káčku, tak tohle ne.

Z toho, co jsi napsal jasně vyplývá, že nemám nic zkoušet a už se na to vykašlat, protože jakákoli verze bude pro mé dohadování zamítnuta.

Kolik lidí by si fotky stahovalo a hledalo rozdíl porovnáváním jednotlivých pixelů v editoru? Bída.
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 23:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem rád, že zde byl problém s Balďasem objasněn.
Zkusme věcně.
Balďasi,
Je zo z RAWu?
Víš, kolik je barevná teplota za denního světla? Je tam jistý rozměr, který se nejčastěji užívá.
Víš, jak se dá v RAW konvertoru vyladit odstín? Je tam na to šoupák.
Víš, jak se míchají RGB barvy ? Já se to učil na základní škole.
Víš, kde najdeš křivky a k čemu slouží?

Zkus odpovědět na otázky. Pak uvidíme dál. [pozor]

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4073
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 23:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nick - S tím, že svou pravdu znám, jsem to samozřejmě mínil jen a pouze na to, že vím, co mi "ti druzí" vykládají, a tedy že je zbytečné mi namlouvat, že jsem vlastně nic nic neslyšel, nebo že jsem si to celé jen vymyslel.
Jinak věci mezi mnou a galerií/správci ŽP si určitě minimálně vyslechnu (přečtu) a ANO, určitě jsem se dověděl i lecos nového, což může můj osobní pohled na galerii nějak ovlivnit.
A zde přítomní od ŽP by se měli zamyslet nad tím, jak se "očistit" hlavně v očích ostatních...

A ještě koment k té "zastaralosti" atd. celého serveru ŽP (dosud jsem psal vždy jen ke galerii). Ano, po technické (či přesněji programátorské) stránce obsahuje server poměrně málo různých "moderních vychytávek" - ale sám to považuji spíše za výhodu (berte to jen jako názor jednoho z uvedených 100). Server je přehledný, bez potíží funkční ve všech mně známých prohlížečích, včetně různých mobilních zařízení a telefonů (že v nich občas napoprvé naskočí v jiném jazyce, není díky vlaječkám až takový problém). Za sebe říkám, že se docela děsím připravovaného upgradu SW celého serveru, hlavně např. přemíry užívání LightBoxu pro zobrazování fotek, který se opravdu chová v různých prohlížečích různě, na mobilech zlobí a hodně u něj záleží na nastavení, aby ovládání uživatele nemátlo. Ale třeba to bude OK, uvidíme...
Sám spravuju několik webů a o tom, že cokoliv "za chodu" měnit není žádná [zadnice] bych mohl napsat knihu. X dalších věcí mám v plánu, ale není na to odvaha a teď vlastně ani čas, takže např. mé stránky www.prototypy.cz jsou po té programátorské stránce i proti ŽP úplná katastrofa. Takže pokud má někdo komplexy z programové úrovně ŽP, nechť se klidně zajde uklidnit ke mně [uhoh]

Co se týče např. množství těch aktualit a dalších informací, možná se na ŽP nedostane vše, ale stále ho považuji ze železničních serverů za ten lepší.
A fotky už jsem řešil - co se námětové pestrosti týče, je to "střídavě oblačno" - teď v posledních dnech dobrý (že by tomu tato diskuze přeci jen trošku pomohla? [biggrin] - no, nebudu si "foukat", třeba je to jen náhoda), v době mého vyhlášení "anketní otázky" a době před tím teda docela nic moc, ale to už jsme probrali a netřeba se k tomu vracet.

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 14. května 2015 - 23:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, jednak jsi na žp nenahrál desítky, ale dvě okomentované verze. Ty první dvě nebudeme počítat, ty nikdo neposuzoval. Ta třetí verze předložená zde a popsaná zcela zavádějícím způsobem ještě není dokonalá, ale rozhodně je lepší než ta fialová. Ale teď už to vlastně ani nemusíme rozebírat, protože přece ta fotka nemá žádnou cenu a nemá cenu ji řešit. [crazy]



- Zajímavé je, že tu zelenou neostrou a rozcamranou verzi jsi zeditoval, doostřil, ořezal, přehnaně vystudil a zfialověl.
- Ne, bral jsem to dokonce znovu z rawu.


Postupy jsou různé. Někdy stačí jen vzít ten export do tifu16 a provést korekci. Lehké barevné korekce většinou nevyžadují vyloženě začínat od nuly, pokud to není uplně blbý. Některé korekce není dokonce nutno ani dělat na plném rozlišení, pokud to plné rozlišení také nepotřebuješ v korigované kvalitě.



Z toho, co jsi napsal jasně vyplývá, že nemám nic zkoušet a už se na to vykašlat, protože jakákoli verze bude pro mé dohadování zamítnuta.

Když si neumíš dáš dvě a dvě dohromady, jak jsem ti tu už psal, tak to se pak nedá nic dělat. [crazy]
Ty sis byl pro to vedení víckrát než jen dvakrát, že? [lol]



Kolik lidí by si fotky stahovalo a hledalo rozdíl porovnáváním jednotlivých pixelů v editoru?

Stačilo by, kdybys nepsal "fialová obloha" a "kresba celkově nedostatečná" k verzi, která není neostrá a vyloženě fialová, tak jako byly postupně ty dvě předchozí verze, který jsi nahrával na žp. Tam ta fialovost je vidět už z náhledu.

Co si myslím o tom, když někdo nahraje na ŽP nejprv neostrou zelinkavou verzi, my mu napíšem "neostré a zelené", on to pak doostří a udělá fialkový, my mu napíšem "fialové" a on to pak odfialoví a opravený (tedy ani neostrý, ani zelenkavý a ani přehnaně fialkový) nahraje sem na K pak si tu na K stěžuje "hele, tohle mi zamítli, že to je prej neostrý a fialový", tak to jsem tu už popisoval [crazy] a ani u toho není nutno porovnávat pixely, ty barevný nádechy jsou vidět bez nějakýho srovnávání pixelů v editoru.



Už jsem charakterem zase o kousek blíže k autorům na žp?

Autorem na ŽP už jsi, už tam máš jednu fotku. Tvůj celkový charakter rozebírat nebudu, ovšem z těch střípků, které tu předvádíš, se dá dovodit ledasco.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 00:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolmix: A zde přítomní od ŽP by se měli zamyslet nad tím, jak se "očistit" hlavně v očích ostatních...

[rofl] [rofl] [rofl] vtip století, a to máme teprve rok 2015 [rofl] [rofl] [rofl]

Ty si jako vážně myslíš, že po těch letech zatrpklosti a nenávsti by se mohlo jakkoliv stát, že by se hlavně v očích ostatních mohl zdejší světonázor na ŽP změnit? Považuji tě za lehce pošetilého, ale že seš až takovej magor, to bych do tebe nikdy neřekl, obzvláště, když zdejší názor na správce galerie ŽP pomáhá budovat třeba například takovej jedinec, jako Balďas, pomocí manipulací, fabulací a lží [rofl] [rofl] [rofl]

Jedna moudrost praví, že přátele přesvědčovat nemusíš a nepřátele nikdy nepřesvědčíš.

Ale pobavils, to zase jo. [ok]

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 00:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nahraje sem na K pak si tu na K stěžuje "hele, tohle mi zamítli, že to je prej neostrý a fialový",
Mě jde hlavně o to, že jsi napsal, že mám blbé kecy na káčku. O fotku ani tak nejde, jako o to, že by to v hodnocení fotografie vůbec nemělo být. Stejně jako Topičův koment reagující na mé reakci na fotku RJ zde na káčku a stejně jako jsem zmiňoval kdysi zveřejněný koment k mé fotce " za ty kecy na káčku"

Autorem na ŽP už jsi, už tam máš jednu fotku.
Moje chyba, teď na mě známí koukají skrz prsty. Ale aspoň mě lze brát za lehce znalého, jak to tam chodí.

když zdejší názor na správce galerie ŽP pomáhá budovat třeba například takovej jedinec, jako Balďas
Sám bych to nezvládl, díky za pomoc [biggrin]
Ve světě tak funguje plno věcí, proč by tohle nemohlo? Nejprve jsem chtěl nenápadně naznačit, že žp nejsou tak strašní, jak si ostatní myslí, ale diskuzi jsi/jste si nasměrovali sami.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 00:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zde přítomní od ŽP by se měli zamyslet nad tím, jak se "očistit" hlavně v očích ostatních...
Myslím, že tu je poměrně hodně příspěvků, kde jsme jednotlivé výtky v rámci možností věcně vysvětlili a uvedli na pravou míru. Zbyla jen neurčitá obvinění a výtky, kde snaha získat nějaké konkrétní informace, aby se dalo odhalit nedorozumění a následně lépe vysvětlit, končí jen urážkou, že právě kvůli tomuto přístupu nás nemá nikdo rád. Takže to spíš budí dojem, že určitá skupina lidí potřebuje mít nějakého nepřítele, vůči kterému se potřebují vymezovat a ten se v žádném případě nesmí bránit nebo se snažit očistit. Někdo má Jančuru, někdo ŽP. Holt širší známost generuje i až fanatickou nenávist, to je normální a počítá se s tím [wink]
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 00:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A né, že mi zas někdo zamítne fotku s důvodem, že se na káčku předvádím.

Nojo, tímhle jsi to celý začal. A rozhodně jsi to napsal proto, protože jsi chtěl ukázat, jak jsme na tebe byli hodní, že? Vůbec jsi tím nikoho nechtěl provokovat a rozhodně jsi to nepsal zcela účelově. Jistě. Samozřejmě. Jak prosté.

Kdyby měl člověk v pořádku onen fotografický ekvivalent "jak k jídlu, tak k dílu", totiž, kdyby dělal fotky tak, jak je jiným kritizuje, nenahrával by druhýmu na smeče. Když ovšem děláš chytrýho a snažíš se kritizovat cizí fotku (a přitom mít subjektivně 4/5 kritiky mimo) a přitom máš sám hodně co dohánět, tak já ti nevím. Já bych se třeba nesnažil dělat chytrýho v něčem, co mi samotnýmu vůbec nejde. A když mi to někdo naznačí, tak bych se především zamyslel na sebou a ne nad tím, že mi to řekl.

Ale ono to souvisí s tím, co tu psal mj. MN2 a co je tak nějak vyjádřeno v tom obrázku z tohoto příspěvku.


Mě jde hlavně o to, že jsi napsal, že mám blbé kecy na káčku.
Vedení. Dlouhý vedení. Strašně dlouhý vedení. Balďasi, bavili jsme se na to téma - totiž, co se píše a na co se zamítá - a propírali jsme to v hodně příspěvcích. Přitom ti ten zjevný kontext vůbec nedošel. Máš strašně dlouhý vedení. To myslím vážně.

Ale taky je dost dobře možný, že jsme se o tom bavili "včera" (12.5. 20:33 - 13.5. 13:23) a tys tu fotku nahrál "dnes" (13.5. 22:34 + 14.5. 19:44) a máš jen krátkou paměť. Vždyť to bylo tak dávno. Tohle je ironie, kdyby ti to taky nechtělo dojít.

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Balďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 4-2009

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 06:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vedení. Dlouhý vedení. Strašně dlouhý vedení. Balďasi, bavili jsme se na to téma - totiž, co se píše a na co se zamítá - a propírali jsme to v hodně příspěvcích. Přitom ti ten zjevný kontext vůbec nedošel. Máš strašně dlouhý vedení. To myslím vážně.
Když si to myslíš, já tvrdím, že pokud jde o schvalování fotky, tak by tam např. o káčku neměla být ani zmínka, natož představa o tom, že tady kydám hnůj...

Honzinus: Jaký problém s baldasem? Já jen nahazuji návnady a chytám jen pořádný macky[lol]
Na otázky, ano vím. Problém je barvy ideálně vyladit...
Honzinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 08:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďasi, tak odpověz, na to, co jsem se ptal. Přeci to víš. Pokud je problém barvy ideálně vyladit, tak existují určitě mantinely, kterých když se budeš držet, mělo by to dopadnout slušně. Tedy?

Tohle je Apple , ty vole!

http://www.flickr.com/photos/honzinus/
Chary
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 09:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďasi, kdybys viděl, o čem všem se bavíme s autory pod fotkami. Jestli maj ovšem všichni takovou bystrou a otevřenou mysl a schopnost kontextového uvažování jako ty, tak je zřejmě ke zvážení to změnit, minimálně vůči tobě. Zároveň se však domnívám, že včerejškem zřejmě zanikla veškerá potřeba jakkoliv upravovat styl komunikace vůči tobě pod fotkami tebou vloženými na ŽP.

Čistě soukromě, nepracuješ náhodou u dráhy?

Mělo mě ale napadnout, že když se spolu bavíme o tom, že ta tvoje vyfabulovaná pomluva "zamítli jste mi fotku kvůli tomu, co jsem psal na K" se vůbec nezakládá na pravdě, tak ti vůbec nedojde situační kontext, totiž že ti ze srandy to samý napíšu úplně to samý znova hned den na to. Nevadí.

Tak ještě jednou.

Fotku jsme ti zamítli, že byla studená a fialová. Tedy ta fialová, kterou jsem sem nalinkoval já, nikoliv ta následně znovu opravená, co jsi za fialovou v rámci své manipulace vydával. To ostatní, co jsem tam psal pod tu fotku, nemělo na schválení či zamítnutí žádný vliv. Vědělo to zhruba 11 ze 12 zúčastněných lidí (11 správců, kteří se k tomu mohli vyjádřit) a kdyby to bývalo někomu doteklo, tak jich mohlo být 12.

Zkus přemýšlet o tom, že bys pro začátek začal žrát maso.

No, a psát sem na K, že "oni mi na ŽP zamítli fotku kvůli tomu, co jsem sem na K psal", to je právě to kydání hnoje. Vlastně jedno z mála, které jsme se tu skutečně dozvěděli. Opět kontextová souvislost, která ti unikla, že?

Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5320
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 15. května 2015 - 10:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balďas - nahazuješ prd, chytáš to samý. Co ale předvádíš dokonale je manipulátor s fakty a ubrečenej, mindrákem posedlej klouček.
Sorry.
Ad fotky - mě se zdá i ta regionoha pěkná, hlavně výběr místa i expozice v pravou chvíli. Barvy neřeším, nemám kalibrovaný monitor. Podle mě by mohla být i sytější - opět monitor.

Můj syn opravoval svou první fotku na ŽP asi 5 x, podle doporučení Charyho. Při tom se ale i něco naučil. Po výtvarné stránce už mě dávno předběh, stejně jako v editaci.
Inu starej pařez chápe pomalu.

Ale v podstatě jsem Ti chtěl říct, že fotky máš / většinou a podle mého vkusu / pěkný, jen poněkud nedotažený.

S Charym mám tu nejlepší zkušenost - je to trpělivej učitel a umí.

Mezi členy poroty nepatřím a nikdy jsem nepatřil. Pouze hledám rady u těch, co umí.