K-report
 

Archiv diskuse Trať Břeclav - Přerov a „Zlínka%93 do 07. 06. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Trať Břeclav - Přerov a „Zlínka%93 » Archiv diskuse Trať Břeclav - Přerov a „Zlínka%93 do 07. 06. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5860
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 25. května 2015 - 21:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: V případě zpoždění jede jeden jako kmen a jeden jako násled. Když je tam fíra v celé trase, není problém udělat opatření. Třeba Poříčany - Praha to tak kdysi bylo, když se tam spojovalo od Nymburka a od Kolína.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12048
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 02:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ono to díky tomu funguje. Se podívejte, jak jezdí narušené R z Olomouce díky přestavbě a kolik si dovezou zpoždění do Brna...
Ovšem; totéž funguje i jinde (a i tam se často argumentuje, jak se tyto rezervy dají odstranit a tím se dá cestovní doba zkrátit o XY minut).
Jak už jsem psal - i já jsem zvědav, jak se změní časové polohy těchto rychlíků po nasazení tzv. Interpanterů (kde předpokládám, že "shora" bude požadováno nastolení stavu, kdy "nové soupravy přinesly zkrácení cestovní doby** o XY min.).
** cestovní doby dle JŘ, bez zohlednění, že dosavadní nadstandardní "vata" (jak co do některých jízdních dob, tak i co do délky některých pobytů) již nebude.

Ono stačí, aby rychlík někde čekal na přípoj, například takový Hulín a pak už by neměl nikde šanci zpoždění zkrátit, a tím by se narušovaly vazby zase v dalších směrech.
Tím horší by to mělo následky ve zde navrhované jízdě mimo Břeclav + se spojováním v Podivíně.

V případě zpoždění jede jeden jako kmen a jeden jako násled. Když je tam fíra v celé trase, není problém udělat opatření. Třeba Poříčany - Praha to tak kdysi bylo, když se tam spojovalo od Nymburka a od Kolína.
Viděl jsem to i na t-244, kdy jeden Os v odpolední špičce vyjel z Brna hl. n. s cca 25min. zpožděním; ovšem zatímco "ivančická" souprava své zpoždění nepřenesla na obratový spoj vzhledem k dlouhému ivančickému obratu, tak "miroslavská" souprava vlivem ostrého obratu v žst. Miroslav přenesla takto vysoké zpoždění i na obratový spoj; důsledkem toho jeli jednotliví "kočkopsi" v úseku Moravské Bránice - Brno samostatně.

Jenže - toto je možné udělat v situaci, kdy na konečné stanici (zde Brno hl. n.) je delší obratový čas (což u Os-244 je - 50 minut).
A ne v situaci, kdy ve špičce je obratový čas R5 v Brně hl. n. roven 12 minutám (a bylo by otázkou, jak dlouhý by byl při eventuální změně konceptu na "rozpojovací/spojovací v Podivíně").

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Portáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2014
Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 09:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč asi jezdí( dle některých) Hradišťáci busem nebo autem?
Už to tady zaznělo - vlakem je o 100% delší JD. Takže buď se něco razantnějšího udělá z Vlárou nebo se postaví zmíněná spojka u Břeclavi. Také bych přivítal, kdyby se JD nasazením IP zkrátily, osobně mi vadí, že R zastavují mezi BO a BV u každé vrby.[ko]

Jelikož jezdívám občas do Mikulova, také bych nechtěl aby mi díky spojce R míjel BV, ale pokud by se dalo třeba přestoupit už v Hodoníně na (vinný) Sp vlak směr Znojmo, tak to by pak byla jiná [ok]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12052
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 11:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož jezdívám občas do Mikulova, také bych nechtěl aby mi díky spojce R míjel BV
Z Brna do Mikulova by se primárně mělo jezdit jinak než vlakem přes Břeclav.
Ale kdyby už, tak zkrácení cestovní doby Brno - Mikulov vlakem přes Břeclav může být dosaženo právě zkrácením pobytů R5 v Břeclavi.

osobně mi vadí, že R zastavují mezi BO a BV u každé vrby.[ko]
Tři mezilehlá zastavení na 59 km trasy nejsou žádná ostuda, co se počtu zastavení týče.
Bral bych to z opačného pohledu - nebýt těchto tří zastavení, tak by ty rychlíky vůbec neexistovaly.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 17:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno 2645:jen takové postesknutí, ale ne úplně od věci - nejen cestující z "Velkého Hradiště" jsou zvyklí chodit a otdud i odjinud jezdit do Starého Města na výhodné vlaky, takže těch 73 parkovacích na novém parkovišti ve Staráku je opravdu výsměch, zvláště při neexistenci návazných autobusových spojů.

Ferdinandka přežije!
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 4-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 17:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oprava: odtud

Ferdinandka přežije!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 18:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portáš: Jak už jsem napsal, jízdní doba R ze Starého Města do Brna přes Břeclav je už dnes srovnatelná s autobusy. Co je problém, je ale chybějící ranní spojení. První vlak před osmou s příjezdem do Brna před půl desátou je už prostě pozdě. Možná by pomohlo protažení R801 ze Starého města, ale je otázka, zda to v současné době má smysl.

Zderadíček: Na druhou stranu je 73 parkovacích míst ve Starém městě stále více než dvojnásobek třiceti parkovacích míst u nádraží v Hodoníně, kam také umí jezdit lidé z celého širého okolí a pak blokují místním obyvatelům parkovací místa v okolí nádraží.

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 19:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno: řekněme si upřímně, že pokud je před nádražím v Hodoníně plno, tak auto strčím na parking před Kaufland po bývalém cukrovaru a na perón to mám s bídou tři minutky chůze. Takže ani v tom Hodoníně bych to tak zle neviděl. Obávám se spíše parkování v Třebíči, až se otevře nový terminál - společný parking pro vlakové i autobusové dojíždějící, návštěvníky a pacoše okresního špitálu, případně delikventy, co jdou na okresní soud pro rozsudek - tam těch 112 míst bude brzy zabraných. Ale uvidíme...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12054
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 19:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obávám se spíše parkování v Třebíči, až se otevře nový terminál - společný parking pro vlakové i autobusové dojíždějící, návštěvníky a pacoše okresního špitálu, případně delikventy, co jdou na okresní soud pro rozsudek - tam těch 112 míst bude brzy zabraných.
Jéé, to je krásný odkaz!
Bude to největší změna za posledních padesát let, co se týká veřejné dopravy v Třebíči.
Jojo, další prolhanost. Aneb někdo asi nesnese pomyšlení, že dokončení autobusáku v polovině 80. let bylo větší změnou týkající se veřejné dopravy.
Anebo ostatně tzv. optimalizace MHD provedená před 3 lety - to taky byla zásadní změna, asi větší než ta, kterou přinese tzv. terminál.
Ale nééé, je potřeba vychvalovat, byť by z toho vzešly další prolhanosti jako že např. Třebíč bude mít jako jediné město na Vysočině a jižní Moravě moderní přestupní terminál. (aneb Znojmo, Břeclav, Kyjov, Veselí nad Moravou, Telč, Nové Město, Havlíčkův Brod se nepočítají, jenom my jsme letadlo [crazy]).

80 z těch 112 míst už u nemocnice existovalo dřív.
Dalších cca 15 míst už poslední necelé roky existovalo vyhrazených pro lidi jedoucí vlakem.
A dalších cca 20 míst se běžně používalo před "Podlipným", resp. "Kopečkem". Žádný zákaz parkování tam nikdy nebyl; to jen někdo najednou přišel s "argumentem", že tahle parkovací místa se do "stavu před stavbou" nemohou počítat, protože se tam údajně dle litery zákona nesmělo parkovat. [crazy]

Z těch 112 (jenom? nejnovější tzv. tisková zpráva píše o 113 místech) je cca 5 ve formě tzv. K+R a pak je jich několik desítek (podle oficiálních stránek prý 52) ve formě P+R (tzn. u těchto 52 nehrozí žádné "zabrání pacienty nebo delikventy").

Co je problém, je ale chybějící ranní spojení. První vlak před osmou s příjezdem do Brna před půl desátou je už prostě pozdě. [ok]
Stejně tak opačným směrem poslední rychlý vlak jede již v 18:36 h z Brna.
A takt je po celou dobu jen dvouhodinový, tzn. bez posil ve špičce (a v ranní špičce vlastně vůbec žádné spoje, jak jste sám zmínil).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Vasekpetr1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 19:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tzn. u těchto 52 nehrozí žádné "zabrání pacienty nebo delikventy"

A jak si to představuješ, že to nebude zneužíváno "pacienty nebo delikventy"?
Nebo tvou poznámku chápu blbě?
A hlavně jesli bysme neměli s tím pokecem utéct na štreky pro Vysočinu?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12055
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 20:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak si to představuješ, že to nebude zneužíváno "pacienty nebo delikventy"?
Od toho si snad město platí Městskou policii.
Vyhrazené to tam v té části přiléhající k Harlekýnu bude (resp. už je; značky už jsou instalovány) jasně.
A pokud přesto nevěříš tomu, že to bude dodržováno, tak já jsem to vyhrazení parkovacích míst + ty lži (resp. tenhle údaj asi náhodou bude pravdivý) na těch ofiko stránkách netvořil.

A hlavně jesli bysme neměli s tím pokecem utéct na štreky pro Vysočinu?
Tak to v žádném případě.
Ovšem samozřejmě také akceptuji, že tématicky sem toto téma nepatří (ostatně, kdyby nešlo o reakci na text napsaný někým jiným, tak to zde samozřejmě nezmíním), tudíž ani zde se k němu již nebudu vyjadřovat.


Jak už jsem napsal, jízdní doba R ze Starého Města do Brna přes Břeclav je už dnes srovnatelná s autobusy.
A ať si o tom myslíme cokoliv (má to svoje pro i proti), tak dojde k jejímu dalšímu zkrácení po nasazení tzv. Interpanterů.
Mmch. podle mě by v úseku Brno - Břeclav - Hodonín měly zrychlené vlaky jezdit ideálně 1 x za hodinu v sedle, resp. 2 x za hodinu ve špičce (s tím, že vždy každý druhý vlak - ovšem nikoliv ty vlaky, které tam už dnes jezdí jako R/Sp; toto by se týkalo těch nově zavedených - by tedy obsloužil i Rakvice + Ladnou).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 21:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
podle mě by v úseku Brno - Břeclav - Hodonín měly zrychlené vlaky jezdit ideálně 1 x za hodinu v sedle, resp. 2 x za hodinu ve špičce

Kordis si toto bohudík nemyslí a proto žádné vlaky přidány nebudou.
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 21:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ree Zderadíček. Taky jezdím k rychlíkům do Starého města autem , protože když je přípoj k rychlíku, tak zase není od něho a naopak. Přípoje dle KOVEDu jaksi nefungují, jak o tom svědčí dennodenní auta všude kolem staroměstského nádraží a tak bych uvítal větší kapacitu parkoviště.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12059
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 21:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kordis si toto bohudík nemyslí a proto žádné vlaky přidány nebudou.

Ovšem, jen jsem si dovolil v předchozím příspěvku uvést svůj vlastní názor, odlišný od verifikované oficiální koncepce.

Dle oficiálních předpokladů samozřejmě žádné takové vlaky přidány nebudou (na rozdíl např. od relace Brno - Kyjov, kde se zřízení 30min. intervalu Sp vlaků naopak ve špičce předpokládá); stejně tak dle týchž předpokladů zůstane ve špičce mezi Šakvicemi a Břeclaví jen 1 pár "neEC" vlaků (tzn. 2x méně vlaků než dnes; a v sedle jen 1 pár za 2 hodiny? To z níže odkazované koncepce není patrné - ta se zabývá jen špičkovým provozem), protože vše ostatní bude odkloněno do zadrátovaných Hustopečí; viz strana č. 61 + 62.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 22:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priapos: Já bych spíš řekl bohužel. Už teď jsou ty vlaky na hraně kapacity a Rypáci mají být ještě méně kapacitní, takže se buď budou muset přidat nové vlaky, nebo se budou muset soupravy spojovat, aby nenastal dopravní kolaps. To je prostě realita a já doufám, že si ji někdo nahoře uvědomí, než bude pozdě (= než se Rypáci nasadí do provozu).

Edit: Jinak, když nad tím tak přemýšlím, tak bych možná tu Davidovu koncepci posunul ještě o úroveň výše a zavedl celodenní hodinu i mezi Hodonínem a Starým městem, vždy s přípoji na luhačovické rychlíky směr Praha.

(Příspěvek byl editován uživatelem peno.)

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12062
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 23:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když nad tím tak přemýšlím, tak bych možná tu Davidovu koncepci posunul ještě o úroveň výše a zavedl celodenní hodinu i mezi Hodonínem a Starým městem, vždy s přípoji na luhačovické rychlíky směr Praha.

S tím se počítá i v odkazované verifikované koncepci počítá, viz údaj na straně č. 62

R/Sp Praha – Havl. Brod – Brno – Břeclav – St. Město
R/Sp Havl. Brod – Brno – Břeclav – Olomouc
celkem 60´

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 26. května 2015 - 23:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta koncepce je ovšem čtyři roky stará a pokud ovšem vím, tak právě nasazením Rypáků byla koncepce propojení R3 a R5 zlikvidována. Navíc je v té koncepci i likvidace přímých Os Hodonín – Přerov, s čímž ovšem, pokud je mi známo, důrazně nesouhlasí Zlínský kraj a tak od ní Kordis ustoupil. A mezi námi, třicetiminutový interval Os Hodonín – Břeclav, ačkoliv by se mi líbil, je naprosto zbytečný, tam není žádný kapacitní problém, který by takové plýtvání omlouval.

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12064
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. května 2015 - 01:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud ovšem vím, tak právě nasazením Rypáků byla koncepce propojení R3 a R5 zlikvidována
No tak se "Rypáky" (Ony už mají zažitou přezdívku? [blush]) nasadí i na S3 (namísto S2, kde tamní nasazení naopak znamená buď nemožnost jet přímo z Brna do Jeseníku, anebo konec provázání ramen Praha - ČT - Brno + Brno - Olomouc - Šumperk/Jeseník).

Pokud by to ale přeci jen byl pádný argument, pak je to nepříjemná zpráva - že koncept, podle kterého je např. vypočítávána kapacita (jakož i ekonomická návratnost) určitých staveb; koncept, jež měl být platný po mnoho, mnoho let, se stává nedodržitelným již po pár letech (aniž by ta stěžejní stavba - jejíž projektování stálo za vytvořením odkazované studie - vůbec započala).

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 27. května 2015 - 02:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona je ještě jedna věc, totiž že ČD počítají s tím, že současné soupravy na R Praha – Havlíčkův Brod – Brno – Bohumín už dožijí. Jinak mám trochu obavy, že plánované nasazení Rypáků na S2 už je pasé. Poslední dohady mluvily o nasazení na Luhačovické R zkrácené do Přerova a do Luhačovic místo nich pojedou přímé vozy z valašských Ex a o třívozových Rypácích se mluvilo na R Brno – Šumperk, ale tam jsem nepochopil, jak chtějí nahradit Jeseník, asi nijak. Ale propojení s R2 by tím pádem také padlo, pokud by se tam zároveň nenasadily spojení pěti- a třívozový Rypáci, kteří by se v Brně rozpojovaly. Ale na to by 10+4 soupravy nestačily, ať počítám, jak počítám. Jenom na Brno – Hodonín – Olomouc jsou potřeba čtyři soupravy + záloha a + (doufám) posily ve špičce. Uvidíme, jak to nakonec bude. Toto byla zatím jen spekulace, založená na odposlechu důležitě se tvářících pánů v obleku ve vlaku. Tak třeba je to kachna.

Ad přezdívka: No, zatím zažitá není, ale v diskusi o Panterech se zalíbila a tak ji už pár lidí, včetně mě, začalo používat. A Pavel Večeřa k tomu vyrobil dokonce i logo [lol]

Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
754_037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 27. května 2015 - 12:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapacita parkoviste ve Staraku je furt mala. Po jiz drivejsim zatrhnuti svevolne lidmi vytvoreneho parkplacu u sturcu “pod akatem“, po podle me nutne a celkem zdarile rekonstrukci celeho prednadr prostoru s markantnim narustem parkovacich mist, po souvisejicim vybudovani nepotrebne siroke dalnice pro chodce v ulici nadrazni a s tim souvisejicim zakazem podelneho parkovani, ktery sice neni nijak vyznacen, ale listky za steraci aut a v soucasnosti uz zadna parkujici auta to snad potvrzuji (driv jich tam stavalo cca 20), po uvolneni odstavne plochy u krizovatky naproti hospudky U Duba, ktera by me neprekvapila ze dne na den zavrena, nebot rekonstrukce je jiz dokoncena a po sice nenastalem, ale rovnez moznem zakazu parkingu v prostoru u skladiste, se muzem dostat snad i na pocet pakr. mist nizssi, nez pred rekonstrukci. Pozitivni budiz ale prozatim to, ze co tama jdu, skoro vzdy jedno dve oficialni stani volne vidim.

FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ

David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12071
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 27. května 2015 - 17:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak mám trochu obavy, že plánované nasazení Rypáků na S2 už je pasé. Poslední dohady mluvily o nasazení na Luhačovické R zkrácené do Přerova a do Luhačovic místo nich pojedou přímé vozy z valašských Ex a o třívozových Rypácích se mluvilo na R Brno – Šumperk
Hm, zajímavé. Zejména náhrada 5vozových rychlíkových souprav třívozovým rypákem.

Tak či tak, z hlediska zde diskutovaného tématu je to vlastně jedno, zda ty soupravy R5 budou v Brně hl. n. obracet, anebo budou provozně propojeny s jinou vlakovou linkou.
Neoddiskutovatelnou skutečností je, že R5 je z možných linek asi tou, kde rypáky nejvíce využijí rychlost 160 km/h - ovšem pak to i znamená, že v souladu s tím budou zkráceny jízdní doby a tím pádem doznají změn i některé přípojové vazby.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
PaZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.184.120
Odesláno Čtvrtek, 28. května 2015 - 22:05:07    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k parkování ve Staráku - občas jezdím prvním ranním spojem na otočku do Prahy s návratem večer a to parkování je tak trochu loterie. Většinou jsem to jedno místo našel, ale jedenkrát jsem zaparkoval na vyhrazeném místě pro drážní zaměstnance a celý den jsem potom trnul, jestli nenajdu auto s botičkou nebo nebude rovnou odtaženné. Od té doby jezdím raději na vlak až do Otrokovic, kde není s parkováním problém...
U masinky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.218.212
Odesláno Čtvrtek, 28. května 2015 - 22:11:54    Odkaz na tento příspěvek  

Na Sohajovi IC561 misto turnusove 361 ZSSK dnes 162.046 CD
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pátek, 29. května 2015 - 11:14:58    Odkaz na tento příspěvek  

VPU dne 02.06.2015

100551
Praha ONJ 4:50
Praha HLN 4:58 - 5:08
Praha Libeň 5:14 - 5:15
Kolín 5:51 - 5:54
Pardubice hln 6:17 - 7:15
Ústí nad Orlicí 7:46 - 7:54
ČT 8:02 - 8:11
Zábřeh 8:34 - 8:42
OC hln 9:06 - 9:16 > + 754
Přerov 9:32 - 9:35
Otrokovice 9:55 - 10:13
Zlín střed 10:26

10550
Zlín střed 16:40
Otrokovice 16:52 - 16:54
Přerov 17:18 - 17:30 > - 754
Oc hln 17:44 - 17:49
Zábřeh 15:15 - 18:20
ČT 18:46 - 18:52
Ústí nad Orlicí 19:00 - 19:03
Choceň + 19:14
Pardubice 19:32 - 19:42
Kolín 20:06 - 20:08
Praha Libeň 20:56 - 20:57
Praha HLN 21:03 - 21:08
Praha ONJ 21:16

Chlupatý maskot akce všechny pozdravuje a těší na na shledání ...
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2007

Odesláno Pátek, 29. května 2015 - 20:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím vysvětlit zkratku VPU! Děkuji

Ferdinandka přežije!
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 10-2012

Odesláno Pátek, 29. května 2015 - 20:09:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak Plný Úsměvů [ok]
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7533
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 30. května 2015 - 11:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo pro oživení diskuse: [fotic]


Videa na YT
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9208
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 30. května 2015 - 12:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fany: kdybys tu první fotku dělal o den později, tak´s mě ulovil...
Ale někde v tomhle místě jsme včera taky viděli šotiče se štaflema.
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7534
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 30. května 2015 - 13:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: viz SZ

Videa na YT
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 8-2009

Odesláno Sobota, 30. května 2015 - 19:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to bylo za páru dnes ve Zlíně kolem čtvrté odpoledne?

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7535
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 30. května 2015 - 19:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurek_fm:

Dnešní Zlín aneb parní lokomotiva 433 002 "Matěj" ... 30.05.2015, Dětský filmový festival..
Jistě někdo vloží snímky [wink]

MATĚJ zde:
https://www.youtube.com/watch?v=xlp87MlVU1Y

Videa na YT
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5878
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 31. května 2015 - 01:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

24.05.2015

08:30 h

Holíč nad Moravou – Holíč nad Moravou št. hr.

Členovia poľovného združenia počas pochôdzky v revíri zistili previsnuté trakčné vedenia nad traťovou koľajou. V danom úseku následne zistená krádež všetkých lán trakčného vedenia (trakčné, nosné a pomocné laná) v km 3,700 – 4,700. Koľaj toho času nezjazdná pre vlaky závislej trakcie. Šetrí PZ SR.
Dobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2985
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 31. května 2015 - 12:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurek fm: jednalo se o neveřejno-veřejný vlak...

VM - Vizovice - Zlín -> neveřejný
Zlín - Otrokovice - Vizovice - Zlín -> veřejný
Zlín - VM -> neveřejný

Veřejný vlak byl objednán u příležitosti Dětského filmového festivalu, jak uváděl Fany a neveřejnou část si zaplatila firma ROBE jako podnikový výlet pro zaměstnance....

[masinka] 433.002 [satan]

Matějovy oficiální stránky , Moje fotogalerie
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2631
Registrován: 8-2009

Odesláno Neděle, 31. května 2015 - 15:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem to jenom zahlíd při průjezdu po mostě u nádraží tak jsem byl jen zvědavý co to bylo. Dopředu jsem tu avizo nenaznamenal.

Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
Dobi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2986
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 19:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jurek fm: Tomáš to tu dával, tak jsi to zřejmě přehlédnul

ZDE

[masinka] 433.002 [satan]

Matějovy oficiální stránky , Moje fotogalerie
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5121
Registrován: 4-2004

Odesláno Pondělí, 01. června 2015 - 22:17:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

19 let stará fotografie posunujícího "čmeláka" 771.030-4 v Otrokovicích [ok]
http://www.strojvedouciplzen.cz/index.php?page=fotografie&id=8136

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Folcek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 02. června 2015 - 10:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní VPÚ na cestě do Zlína...

čekal jsem, že bude na čele čtverka, ale co už, i toto se počítá... [proud]
UBL
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.81.5
Odesláno Úterý, 02. června 2015 - 13:04:41    Odkaz na tento příspěvek  

Herold
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2014
Odesláno Úterý, 02. června 2015 - 15:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč lidi z Hradiště nejezdí vlakem do Brna? Protože když někomu řeknete, že by měl jet oklikou přes Břeclav (vzdálenost 118 kilometrů, čas 1:49) anebo spěšňákem přes Veselí (104 km, čas dvě hodiny) místo po silnici (70 kilometrů, autem cca hodina), tak si každý pomyslí něco o bláznech...
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Středa, 03. června 2015 - 08:51:51    Odkaz na tento příspěvek  

ad Folcek : no čtverka 754.079 v čele vlaku samozřejmě byla ... tímhle místem focení, ale kousek doprava projela asi v 10:20 ...

VPÚ 10050 ze Zlína do Prahy :

ÚCHVATNÉ

Otrokovice průjezd 16.54, Říkovice - Přerov "historicky" po levé koleji,
Dluhonice - Zábřeh za zpožděným žlutým 1014, CDP postavilo jeho průjezd "zbytečně" brzo .... ¨do Zábřeha na výstrahu za žlutým ...

471.073 trochu v Přerově zlobila ...

Z Blatova do Suezu, přes ranžír na "nultou" a v Kyjích před 10252 ....
Mišoune - nesloužil jsi ????
Portáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2014
Odesláno Středa, 03. června 2015 - 14:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jancura to jasne naznacuje, pokud by byly draty a kapacita tak by jezdil az do Zlina. Smysluplna odpoved CD by mohla byt snad v zexpresneni Luhacovickych R?
Klokan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 03. června 2015 - 16:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Portáš: Jančura by jezdil do Zlína i bez drátů, ale nemá na to mašiny. Podle mě spojení z Otrokovic bohatě stačí.

WWW.RAILGALLERY.CZ
Železnice Vaším objektivem
Loko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 03. června 2015 - 20:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě Jančura vidí ranní plné LEOše /minulé pondělí jen 3 volné místa za cenu 495 Kč /
A už se tu několikrát psalo o přestupování z ranní R v Olomouci do Moravan do lepších vozů a rychlejšího vlaku.
Jen ČD to stále nechápou, že na jedné z nejdelších tras v ČR Luhačovice - Praha jezdí staré vozy a R stojí u každé vrby. Že přijdou o další dálkové cestující je nasnadě.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3812
Registrován: 12-2011

Odesláno Středa, 03. června 2015 - 20:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by na škodu nebyl ani nějaký svoz z/do Uherského Hradiště, což by mohlo přilákat další cestující. Jestli by se to vyplatilo k tomu jednomu páru.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Středa, 03. června 2015 - 22:10:17    Odkaz na tento příspěvek  

Smysluplna odpoved CD by mohla byt snad v zexpresneni Luhacovickych R? Je nutno si uvědomit, že zastávkové R by bylo třeba něčím nahradit a hypotetické Ex do Luhačovic by už asi MD neobjednalo. To by se asi stalo jen v případě, že by úplně skončily Ex ČD do Žiliny přes Bohumín. Všichni by chtěli přímé rychlé spojení do Prahy, ale tratě 270 a 010 prostě nejsou čtyřpruhové dálnice...
noc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.115
Odesláno Pátek, 05. června 2015 - 22:03:35    Odkaz na tento příspěvek  

Z otrokovic ted rychlik do breclavi trio regina
842Kvatro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 1-2012
Odesláno Pátek, 05. června 2015 - 22:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

noc: Olomouc-Staré Město u Uh. Hradiště 814.247
Staré Město u Uh. Hradiště-Břeclav 362.082.

Důvod: neschopné hnací vozidlo na R 815 ve stanici St. Město u Uh. Hrad. (362.080)
Herold
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2014
Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 10:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Starý Hanák: Ono by aspoň pomohlo, aby ČD nasadily na linku Praha-Luhačovice aspoň trochu lepší vagóny, a ne ty staré hnusné béčka, které si pamatuju z doby, kdy jsem jezdil před dvaceti lety do školy vlakem.
Heroldovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.39.200
Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 10:27:19    Odkaz na tento příspěvek  

Herold:Nemužou, páč přednost má západ(Plzeň, Cheb atp.), víte jak by zápaďáci řvali, kdyby se jim tam ubralo byť jen jeden klima vůz?
U.B.L.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.67.81.5
Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 11:09:19    Odkaz na tento příspěvek  

Nevi nekdo, kdy se pocita s obnovou vozu na tech luhačovických R ?

Jinak si myslim, ze jestli to RegioJet mysli vazne a dotahne to do konce a opravdu zacnou jezdit RJ napriklad Otrokovice - Praha, tak to ČD s těmy vozy zlepší, to je ale tak jediny, co se stane. Ekonomicky, ale RJ a LEO podle me neuspeje, pac na te strane moravy, neni proste takove procento lidi (par 10tek lidi se najde a ve spicce samozrejme trochu vic+patky+pondeli+st.svatky), kteri by delali RJ a LEO poradny vývar,aby se jim to vyplatilo. Neni tam proste takova poptavka z tech uzlovych stanic. Vetsina lidi třeba z Prahy pak prestupuje(Přerov,Hulín,Otrokovice) a musí použít ČD,které navazují a přípoje např.v Olomouci na RJ a LEO to bezkonkurenčně odjíždí před nosem a lidi se diví a zírají na červená světla..[happy] Ono tam (Břeclav-Praha) ani ČD nepouští pendolino, pač se to ekonomicky neoplatí....Navíc RJ má dnes problém se strojvedoucími,takze uvidime jak to cele dopadne.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 8-2010
Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 14:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád se necháme poučit, ale kolik cestujících využije Luhačovický rychlík v celé trase (nebo alespoň ve velké části) ? Já mám z pozorování pocit, že se v Olomouci většinou přesedne na něco lepšího nebo opačně se v Olomouci z Pendolina přesedne do Luhačovického rychlíku. Ale samozřejmě nové vozy (nebo alespoň rekonstrukce) by si Luhačovické R plně zasloužily.

s DPMO vždy bezpečně po Olomouci i okolí [tramvaj] [wink]
R010101
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 7-2014
Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 17:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 06. června 2015 - 23:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlíky Praha - Luhačovice jsou už dnes přežitý nesmysl. Kdo jede do lázní, nebo jen do Luhaček na víkend, jede stejně autem. To už radši pár kvalitních a hlavně rychlejších spojů Praha - Přerov - Břeclav bez zastávek v každé díře, a k nim ve Staráku do Luhaček přípoje pendlem 844.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5923
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 00:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hook: Do lázní jezdí i méně pohybliví a nemocní lidé, kteří řídit auto nemohou. A každý nemá odvoz.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 01:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neříkám, že ne. Ale kolik takových vyloženě lázeňských hostů vlakem přijede? Moc jich asi nebude, většinu tvoří místní, kteří jen pendlují do Brodu nebo UH do školy a zaměstnání. Tomu by odpovídal i standart, který jim ČD v podobě přehadrovaných polorozpadlých B, případně nóbl "jedničky", kterou by už leckde nevzali ani na regionálku, nabízejí.
Luhačovice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.141.61
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 08:49:59    Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší by bylo, kdyby Radim nakoupil pár brejlí, a jezdil ty luhačovické rychlíky on. Dá se čekat, že jeho vlaky přitáhnou novou klientelu už jen tím, že to nebudou ČD.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 15:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rychlíky Praha - Luhačovice jsou už dnes přežitý nesmysl. Kdo jede do lázní, nebo jen do Luhaček na víkend, jede stejně autem.

Co jsem s tím několikrát jel(R885), tak přímo jede jen hrstka, ale...

V Praze jsem si lehnul ve dvojce, ale nejpozději v Přelouči budíček a sednout, bo příliv nových cestujích. To se drží až do Olmiku, kde je velká obměna, ale obasezenost neklesá. V Přerově a Hulíně přístup a v Otrokách vystupuje polovina a pokračuje dál do Zlína.

Takže ano, přímo skoro nikdo nejede, ale úsekovku musíte stejně něčím provozovat...
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 4-2007

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 17:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr 969: Abych se přiznal, mám trochu problém s přestupy v Olomouci a proto při jízdě směr Praha a dále volím raději ty přímé vlaky, které nám ze St. Města ještě zůstaly, a to právě z důvodu, že se vyhnu nutnosti v OL hledat volné sedadlo. Ale zpět už mi to tak nevadí, domů už je to kousek.

Ferdinandka přežije!
Klokan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 18:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luhačovice: To by mu ty Brejláky ale musel někdo chtít prodat. ČD udělají vše proto, aby se jejich vyřazené vozy nedostaly jinam, než na šrotiště.

WWW.RAILGALLERY.CZ
Železnice Vaším objektivem
ES499.0009
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2580
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 07. června 2015 - 20:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší by bylo, kdyby Radim nakoupil pár brejlí
Nemyslím si,že by kupoval brejláky.Jistě by si pronajal něco novějšího.

Dá se čekat, že jeho vlaky přitáhnou novou klientelu už jen tím, že to nebudou ČD
Kde bereš tu jistotu?[wink]
Já mám s těma R do Luhačovic zkušenost,že tam jezdí poměrně dost důchodců do lázní.