Autor |
Příspěvek |
Huples
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 540 Registrován: 2-2005
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 11:34:05 |
|
Já na Florenci působím dodnes a co se týče H.F.Touru, musím dát Boblickovi za pravdu i když jsem do něj v nedávné minulosti tady dost ostře zarýval. Spoje H.F.Touru jezdí jak mají, zajíždějí při návratu na Florenc a ne aby vysazovali lidi na zákazu zastavení pod magistrálou. Ale trend dnešního kaštanstva je holt vysoký dálkový bus na krátké vzdálenosti s instantní břečkou a novinami, to, že v těchto vozech není kam dát nohy díky hustotě sedaček je hold vedlejší. Co mám z toho, že jistá společnost provozující dálkovou dopravu do Michaloviec a Užhorodu má 2 luxusní autobusy, z nichž každý stál přes 20 milionů, když je jim za těžko zaplatit si vjezdové poplatky za to, aby vysadili cestující v areálu UAN? Spoje vynechávají v rozporu s jízdním řádem a ať mají sebehonosnější název, pro mě jsou prostě z výše uvedených důvodů nespolehliví. Takto se zmíněný H.F.Tour nechová. |
Fkam
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98 Registrován: 3-2011
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 13:49:02 |
|
Huples: Myslíte Nobless Line ? Chtěl jsem jejich služeb využít, ale právě toto mě odradilo, jsem slyšel to samé. Především vynechávání spojů a mnohdy i na poslední chvíli zrušení spoje. |
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193 Registrován: 12-2008
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 15:57:57 |
|
k zastávkám..: taky se tam říká u Havla, k zimáku, u sokolovny |
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194 Registrován: 12-2008
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 16:03:09 |
|
Miloš Paul: já znám dopravce TAD ten začal s dálkovejma a až později dostal zakázku od kraje. Ono to jde, ale začátky jsou těžký. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7244 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 16:56:37 |
|
ad Jww no jo to nemůžeš srovnávat Tad je s kvalitou o hodně tříd výše.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
|
|
Jww
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 195 Registrován: 12-2008
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 18:02:06 |
|
to je na 100% ono s Iliádou a Scánií těsně před smrtí nebo 735 už po těžko dobývá pozice na lince. |
Peoza
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 209 Registrován: 11-2009
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 20:26:23 |
|
Jww: TAD ale začínal před x(20?) lety pouze zájezdovkou. Dálkovku začal provozovat relativně nedávno(cca 5-6 let) a při rozšíření Ireda na celý Královéhradecký kraj převzal některé linky , které dříve provozovalo Osnado a pár dalších, které dostal přímo Oredem. Ale svou kvalitu si stále udržuje na poměrně vysoké úrovni. Mimo jiné i proto, že mu jízdní řády a trasy nestavěl některými zde tak "oblíbený" Boblick. Spolu s P-transportem bych TAD řadil mezi nejlepší dopravce v KHkraji. |
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2413 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 20:33:42 |
|
Ale jsou snad linky vytvořené výše zmíněným člověkem, kde se dopravci drží delší dobu a vozy jezdí plné. Ať je to relace Praha - Znojmo/Jemnice, nebo směr Praha - západní či jižní Čechy, apod. Pokud budu sídlit v (autobusovým) bohem zapomenutém kraji a pokusím se z místa svého bydliště provozovat linky, umřu za chvíli hladem, ať mi je vymyslí kdokoli.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. (Jan Werich)
|
|
Lomoda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17 Registrován: 9-2010
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 22:16:07 |
|
Rád bych se dočkal linky,kterou bude provozovat "Boblick",těch jeho pokusů za peníze druhých důvěřivých dopravců už snad bylo až dost.SNAD MU UŽ NIKDO DALŠÍ NENALETÍ !!! |
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3522 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 23:10:03 |
|
Robert_08022: Já bych řekl, že tyhle zavedené linky nevzešly z Boblickovy geniality, ale spíše z toho, že firmy ex-ČSAD, které na těch trasách dominovaly, v tom prostě neuměly chodit a místo přizpůsobování nabídky poptávce jen tupě škrtaly spoje. Přínos Boblicka a "jeho" dopravců je jen v tom, že byli první, kdo vzniklé mezery zaplnil. Nebýt jich, na 100% by to udělal někdo jiný. A patent na to rozhodně nemají - dokázali to i jiní, viz např. linky TADu Praha-Trutnov nebo Stenbusí linka na Šumavu. Boblickovým "patentem" jsou právě takové ty šílené linky, které mají sice zajímavou trasu, ale nepřehledný jízdní řád a brzy skončí pro nerentabilitu nebo krach dopravce. Lomoda: To už tady myslím bylo... V 90. letech se o to pokoušel a skončil neúspěšně. |
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6918 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pátek, 23. prosince 2011 - 23:23:46 |
|
Znáte nějakého dopravce, který v posledních dvou letech otevřel v ČR dálkovou linku, aniž by měl zázemí nějaké té dotované? A neskončil? Vím o jedné úspěšné - K+K dopravní agentura na lince 560002 Praha, Zličín - Louny - Žatec.
|
Huples
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 541 Registrován: 2-2005
| Odesláno Sobota, 24. prosince 2011 - 05:10:28 |
|
Fkam: Ano, přesně ty jsem měl na mysli. Moje pracovní pozuice mi však svazuje ruce a nemohl jsem to tedy napsat rovnou. Martinmarylinmanson: Byli ve správnou dobu na správném místě. Ale kdyby v době zavádění linek K+K nekrachoval BusMat, nevím, jestli by se tak rychle chytili. Nicméně jim to přeju, ale mohli by vypravovat když ne všechny, tak alesoň vybrané spoje od nás z Florence. |
žlutej max Neregistrovaný host Odeslán z: 213.195.199.239
| Odesláno Sobota, 24. prosince 2011 - 08:50:30 |
|
Ad boblifuck a paul miloš: ony ty linky nejsou nějaké světoborné vymýšlení tohoto tvora...to je jen jízdní řád z osmdesátých let a pět linek spojených do sebe...pokud možno vedených přes silnice 4.a horší třídy...Ještě že už nejsme federace :-) |
Milan Nejedlý Neregistrovaný host Odeslán z: 78.45.173.219
| Odesláno Sobota, 24. prosince 2011 - 10:17:11 |
|
Setkal jsem se s dopravcem Emil Paták, Praha, konkrétně zde. Zná ho někdo, můžete nějak zhodnotit jeho služby? Děkuji |
Damir_holas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 980 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 24. prosince 2011 - 10:38:58 |
|
Znáte nějakého dopravce, který v posledních dvou letech otevřel v ČR dálkovou linku, aniž by měl zázemí nějaké té dotované? A neskončil? A co takový Josef Hemelík a jeho 510902 z Rumburka/Šluknova do Prahy?
Žena? To je otevřená kniha... psaná hebrejsky a čínským písmem. |
|
Petr_vlček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4726 Registrován: 5-2004
| Odesláno Sobota, 24. prosince 2011 - 11:08:15 |
|
Tak to bych "hodil do placu" někdejší linku Harrachov - Přerov. To splňuje snad všechno - jelo to skrz via Trutnov, po Rtyněringu do Záchodu, přes Rychnov a UO a bylo to pomalejší i než tehdejší vlak. Jen to bylo blbý v tom že to jezdilo denně a ne 3 dny před a 3 dny po úplňku. |
žlutej max Neregistrovaný host Odeslán z: 90.176.209.85
| Odesláno Neděle, 25. prosince 2011 - 16:21:57 |
|
Tak se tady někdo vášnivě rozepisoval o "alkoholismu". Dodám jen postřeh ze srazu a jak to okomentovali kolegové: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2349863 Teda, to není jen běžnej výkon, to chce trenink! To zase budou linky! |
Béda z hor Neregistrovaný host Odeslán z: 82.202.65.71
| Odesláno Neděle, 25. prosince 2011 - 18:47:57 |
|
Vlčku, Vlčku, je vidět, že jsi tady u nás už dlouho nebyl... Kde jsou ty časy, kdy jsme tady měli terénní polygon, honosně zvaný "silnice I/14". On ten tebou vzpomínaný Přerovák byl pomalý i proto, že se z Vamberka táhl nahoru na Žamberk, Suchý vrch, Červenou Vodu, Zábřeh a přes Uničov a Olomouc do Přerova. |
Petr_vlček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4731 Registrován: 5-2004
| Odesláno Neděle, 25. prosince 2011 - 19:22:43 |
|
No ovšem tehdy si pěkně zadrncal. Já vím že s tím něco dělali neb tam byla uzavírka. Jak dopadla nevím neb od tý doby jsem tam jel akorát vlakem pod vrškem a na kole jen z Trauče do Opice. |