Autor |
Příspěvek |
Pankreas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199 Registrován: 9-2003
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 10:42:06 |
|
Rudolf_33: Takových zbytečných a nevyužitelných staveb je plná celá Praha. Zvláštní, že se je využít velmi úspěšně daří. |
Pankreas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200 Registrován: 9-2003
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 10:45:12 |
|
Wałbrzych: Ano, obsadili lázně, ale P2 + policajtúrníci si s předstihem sehnali souhlasy od všech jinak nedostupných vlastníků chátrajících budov, aby mohli chránit Jejich Svatá Práva a zabouchat si. |
Rudolf_33
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4069 Registrován: 11-2007
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 10:54:22 |
|
Pankreas: Když se využití zbytečných a nevyužitelných staveb úspěšně daří, tak proč jich je celá Praha? Tedy to tvrdíte Vy, já se ptám |
honzaklonfar
Neregistrovaný host Odeslán z: 94.113.251.98
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 12:55:00 |
|
Wałbrzych: a co v té celnici je a komu patří? Muzeum a patří eráru. A vypadá to kolem úplně jinak, než když se tam "vytínalo" z vorů clo! Tak proč ten Vyšehrad "erár" prodával? Proč tam neudělal taky muzeum původního využití? Nevím jak ostatní diskutující, ale já jako malý kluk z toho nádraží jezdil. Dneska jezdím kolem a je mi z toho památkářského běsnění zle! Borci (obého pohlaví) si buď potřebují vyleštit ego, nebo čekají úplatek. Předmětný barák je EVIDENTNĚ na odpis a jest očekávati, že spadne někomu na hlavu.... Jako zámek v Českém Rudolci? |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8747 Registrován: 8-2004
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 12:55:37 |
|
Rudolf 33: Kupoval tedy nevyužitou Jenom bych upřesnil, že zcela nevyužitá ta budova není. Je v ní takový "nepodstatný detail", kterým je dopravní kancelář výhybny Praha-Vyšehrad ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět) |
|
Nechic
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 481 Registrován: 4-2010
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 13:14:39 |
|
Jak budou u mostu z Výtoně řešit místo? Nevím jestli se tam vůbec ta jedna kolej vejde. Odkud teda třetí kolej poevede? Od Vyšehradu? Jinak s Výtoní souhlasím, je šikovněji umístěná než Vyšehrad, na metro a do centra jde dojít i pěšky a třeba někoho napadne udělat tam pěknou pobřežní promenádu. |
Rudolf_33
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4072 Registrován: 11-2007
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 13:25:31 |
|
Hrochu, stanic, ovládaných odjinud, je v síti vícero. A jejich počet roste. A dojde-li mezi Wilsonem a Smíchovem k jakýmkoli změnám, je zpečetěn nejen osud té dopravní kanceláře, ale i stavědel...Skoro bych řekl: do roka a do dne. |
honzaklonfar
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 14:31:20 |
|
Rudolf 33: možná budou památkáři chtít zachovat i obsluhu a budou blokovat dálkovinu Kolorit budovy by sqěle podtrhnul návrat parní trakce a vagonů 3. třídy. Samozřejmě za prachy státního památkového úřadu (či jak se to dneska jmenuje). |
Iiii Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2648 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 19:46:51 |
|
Jeden dotaz k Výtoni: K čemu má smysl tříkolejný most, když na levém břehu zanikne odbočka do společného nádraží a posledních pár set metrů zůstane dvoukolejka? |
Rudolf_33
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4078 Registrován: 11-2007
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 20:10:23 |
|
|
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8749 Registrován: 8-2004
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 20:33:17 |
|
Rudolf 33: A dojde-li Ano, správně píšete dojde-LI. Ve stavu přítomném tam je a o tom píši.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět) |
|
Jchqs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 20:57:02 |
|
Rudolf 33 4078: Nenajdou, tam stejně jako u hostivařské vizualizace není vidět nic z kolejového rozvětvení, takže řada otázek zůstává. Třeba konkrétně jak ta dvoukolejná trať mezi mostem a Smíchovem, uzavřená do protihlukových stěn jedna báseň, se vlastně napojí na tříkolejný most, jak se budou na druhé straně vody ty tři koleje spojovat ve dvě a jak vlastně budou se Smíchovem propojeny Vršovice. Takže co z toho nakonec vznikne a kdy, je možná i pro tvůrce vizualizace dostud neznámou věcí. |
Sonic
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 741 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 04. května 2013 - 22:14:25 |
|
Vysvětlil byste mi někdo prosím důvody pro rychlostní omezení v Praze Malešicích ... ? Není mi jasné následující (jaký to má, nebo dřívě mělo význam): Proč je omezení rychlosti na 40 přes výhybky 5 a 8, když je to přes ně (do Libně) zcela rovně? Proč je 60-ka ve 3. SK mezi výhybkou 12 a náv. HSc? A proč náv. L1 a L2 do Vršovic návěstí rychlost 60? (Příspěvek byl editován uživatelem Sonic.) |
Číslo příspěvku: 2649 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 17:12:01 |
|
Jchqs: Přesně to mě taky zajímalo. Leda že by se autoři vizualizace spletli a od Smíchova osobního by již vedly tři koleje. |
Číslo příspěvku: 2650 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 05. května 2013 - 17:51:18 |
|
...mimochodem, na tom videu (cca od času 6:30) je vidět stávající dvoukolejný most přes Vltavu. Někde tam říkali, že ten (a zastávka) bude vydělen jako samostatná stavba - ve videu (od 10:20) říkají "ve výhledu". Pro první fázi jsou pochopitelné i dvě koleje dál na smíchovské straně, ale pak není jasné, jaká tam bude návaznost trojkolejného mostu ve druhé fázi. (Nějaké výhybky jsou vidět na videu kolem času 10:35 a pak znovu 11:00 a 11.40 - když se na to dívám opakovaně, zdá se mi, že tam bude vršovická kolej zapojena do probíhající dvoukolejky od Prahy hl.n.) |
Petr_Šída
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 530 Registrován: 1-2011
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 00:09:33 |
|
Koukněte na čas 3:20, jasně se tam mluví o zříkolejnění trasy Praha Vyšehrad - Smíchov (včetně přestavby mostů) jako s následnou stavbou otázkou ale zůstává, jak moc bude výsledná varianta odpovídat této prezentaci, předpokládám že ano, protože deklarovaných parametrů trati se jinak, než druhým mostem dosáhnout nedá jinak by asi dávala smysl i trojkolejka přes mosty s dvojkolejkou u Smíchova, protože by umožnila objetí stavícího osobáku rychlíkem ale na postavení třetí koleje mezi smíchovem a mosty místo je, to bude ten nejmenší problém (dokonce povětšinou na drážních pozemcích) |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3973 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 10:19:10 |
|
Jenže ani po ztříkolejnění Smíchov - odb. Vyšehrad (bude u ulice Rejskovy) nebude stačit kapacita pro S7 + S6 + dálkovku mezi Smíchovem a Hlaváčem. Lépe řečeno kapacita asi stačit bude, ale právě ten kus tříkolejky a kus dvoukolejky spolu s úrovňovým vyšehradským zhlavím Smíchova a úrovňovou odbočkou vyšehrad bude brutálně komplikovat sestrojení GVD a při sebemenších zpožděních bude docházet k zácpám na trati. Prostě je to na hovno a je to poměrně drahý. Postrádám jakoukoli zmínku o Novém spojení II, neboli o dvoujkolejném tunelu Smíchov - Karlák - Opera a dále. Protože podle toho, jak je naplánována modernizace Smíchova na videu, se zabije možnost zajet v peronech Smíchova dvěma kolejemi pod zem. Přitom by bylo možno krásně ponechat dvojkolejku Smíchov - Hlaváč a postavit novou dvojkolejku Smíchov - Opera. Lépe řečeno bylo by možno postavit dvojkolejku z VR tunelu od Berouna přes Smícháč a Vyšehrad na Hlaváč a zároveň bez úrovňového křížení dvojkolejku od Chuchle přes Smícháč na Karlák a Operu. Kromě toho, pokud se nepostaví ten VR tunel od Berouna k Barrandovskému mostu, tak nebude potřeba MÚ křížení na Smícháči tak, jak je ve videu navrženo. Mám pocit, že to video je v současnosti už dost mimózní a především těžce nekoncepční. Asi tak jako současné Nové spojení jedna.
|
Borovička
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5280 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 12:09:54 |
|
Qěcy - přečtěte si kolik stálo Nové spojení I (9 miliard), pak si vyhoďte nejdražší dopravní investice v ČR - napovím Tunel Blanka 36 Jižní silniční okruh Praha 31 Metro Dejvická-Motol 22,5 Tramvaje 15T 22 Modernizace D1 15 Dálnice Lovosice-Řehlovice 15 Dálnice Tábor-Veselí nad Luž. 14 Tunely Dobrovského, Brno 12 Praha, nové spojení 9 I když čísílka mohou být někde trochu jinak, je jasné, že žrout milard je Praha a případné Nové spojění II se bude pohybovat na čelním ne-li prvním místě. Zpátky na zem. |
Číslo příspěvku: 2651 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 12:25:51 |
|
Qěcy: Obávám se, že NS II je dnes téměř utopií, i když je to pěkný projekt. Jeho zapojení k perónům na Smíchově mi není příliš jasné, měl jsem za to, že kvůli výškovým poměrům by tato trať musela mít na Smíchově podzemní peróny, na něž by se naklesalo na jižním konci Smíchova (což by tedy mohl být v konfliktu s přesmykem. Nevím ale proč tento přesmyk stavět teď, když nebude ani tunel pod Barrandovem. |
Bram
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3630 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 12:41:20 |
|
Qěcy: Co bys navrhnul na Novém spojení jedna tak, aby to bylo lepší? Respektive se zeptám: Jak bys ho navrhnul, aby zároveň dnes nebylo pořád pouze na papíře? Oproti stavu před existencí Nového spojení jedna je současný stav zlepšením tak o 1000 procent.... (Příspěvek byl editován uživatelem Bram.) |
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6516 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 13:25:44 |
|
JCHQS: jak se budou na druhé straně vody ty tři koleje spojovat ve dvě Sudé koleje jsou na smíchovské straně rozvinuty tak, že by ta třetí traťová kolej mohla být zaústěna do 6. koleje. |
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6517 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 13:30:44 |
|
Qěcy: především těžce nekoncepční. Asi tak jako současné Nové spojení jedna Na NS I je nejkritičtějším místem Balabenka a tu lze (až nastane potřeba a až bude jasné, jestli a jak se tamtudy bude cpát VRT sever) řešit přesmykem z 301. koleje vrchem přes 500. koleje do 402. na Masaryčku. |
Jchqs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 16:57:13 |
|
Hajnej 6516: Mohla. Jenže vizualizace ukazuje dvoukolejnou trať (čas 2:40, 6:54 a 7:00) na smíchovské straně mostu, což této možnosti přímo odporuje. To už není něco, čemu se vizualizace raději vyhnula. A vkrádá se otázka, co ještě je (bude) jinak. |
Křivi Neregistrovaný host Odeslán z: 212.79.110.72
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 20:20:56 |
|
Pokud si dobře pamatuju, tak nádražní budovu Vyšehrad původně za hubičku koupili od dráhy odboráři a teprve ti jí pak zašmelili dál. Má někdo v hlavě podrobnosti? Docela by mne to zajímalo a nemám čas to hledat. Dík. |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8752 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 20:46:12 |
|
Qěcy: Neříkám, že zkapacitnění stávající tratě Smíchov - hl.n. bude bůh ví co, ale na druhou stranu, S6 křížem od Nučic do Vršovic je pěkná zhovadilost, která spoustu kapacity sežere a nic nepřinese.
|
Peva
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1502 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 22:25:03 |
|
Ad Bram: Sice nejsem Qěcy, ale jeden rychlý schematický náčrtek toho, jak mohlo NS1 dopadnout lépe s ohledem na směrování jednotlivých linek bych si dovolil...
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. |
|
Jamessn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1439 Registrován: 9-2006
| Odesláno Pondělí, 06. května 2013 - 23:56:57 |
|
Peva: chápu, že náčrt v rychlosti, ale zásadně neslučovat dvoukolejku do jediné koleje a vyvarovat se kolejových křížů. Hrál jsem Staničáře, tam jsem si pohrával s myšlenkou mít u sebe obě koleje z Masaryčky do Vysočan |
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6524 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 09:04:27 |
|
Peva: S2 bys tím pomohl, ale děčínské rychlíky bys tím zazdil... |
prag Neregistrovaný host Odeslán z: 88.100.223.130
| Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 09:27:46 |
|
Křivi: to je nějaká křivárna na odboráře? .. odkaz Mmch by mě zajímalo, kde že je ta "stylově shodná" budova .. nic detailně podobnýho budově Vyšehradu v Praze neexistuje, tohle provedení bylo dost extra. Možná tak Fantovka, ale to je docela jiný měřítko. |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3975 Registrován: 9-2005
| Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 19:18:40 |
|
Hroch: S6 křížem do Vršovic je samozřejmě naprostá zhovadilost. Hajnej, Peva a další: Nové spojení: Možná jsem trošku přehnal hodnocení NS1, ale každopádně tam už dneska chybí několik výhybek (paralelní spojka na Sluncové, Peva ji tam má), a nutnost jezdit jednokolejně z Vysočan až na Sluncovou při výluce 1., 2., 401., nebo 402. TK (protože chybí spojky na Balabence). Takže to co navrhuje Hajnej, bych doplnil ještě těmi mnou zmíněnými spojkami a bylo by to asi dost dobrý, vzhledem ke směrování linek suburbanu i dálkovky a zároveň by to zpříjemnilo řešení některých výluk TK. Vytvořil jsem dvě schémata. Na prvním je realizovatelný téměř ideální dostavba NS1 (zde zůstane kolizní bod pro trasy Vysoč - Masna a Holeš - Hlaváč, neboli pravidelné ježdění křížem přes spojky). Na druhém je ideální dostavba NS1, kde je navíc odstraněn ten kolizní bod na Balabence, takže nejvyužívanější linky si na Balabence křížit cesty nebudou. Druhé schéma je ale spíš sci-fi, protože by se muselo rozkopat těleso trati u tunelového mostu.
|
balik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1927 Registrován: 11-2002
| Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 20:11:33 |
|
K Vyšehradu: Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale v ročním plánu výluk na říjen bylo psané vymístění DK, provizorní SZZ s ovládáním z DOZ.
|
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6532 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 20:26:02 |
|
Qěcy: získat cesty odevšad všude za cenu napráskání křížů a angličanů (do toho oblouku...?) je typický příklad, kdy dobré úmysly dláždí cestu do pekla. A s tou 301. se tam nevejdeš a nevyjde to ani výškově. To je už lepší z té 301. odbočit novou kolej, vystoupat s ní a přejít vrchem obě holešovické a pak k nim zpět klesnout a zapojit se do 402. koleje. Pokud by se tam vešla ještě opačná spojka, řeší to i kolizi V-W s W-H. |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3977 Registrován: 9-2005
| Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 22:56:39 |
|
Hajnej: nějak jsem tvůj nápad nepochopil. Ke spojkám odevšad všude na Balabence: Jestliže v tom oblouku dnešní jedna spojka měří cca 165 metrů, tak při rozložení DKS a angličanů na samé jednoduché spojky mi to vychází na 4x 165 metrů (to jen v jedné krajní koleji, v jedné střední a druhé krajní je to cca 3x 165 m a ve zbylé střední koleji jen 2x 165 m. A to by se vejít mohlo. Horší je, že nevím, jaké jsou tam poloměry oblouků.
|
Martin_zlivský
Administrátor
Číslo příspěvku: 67981 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 08. května 2013 - 08:51:58 |
|
balik: Má jít o obvod Smíchova, ne o DOZ (ty už se mají strkat rovnou do CDP). Tlak na realizaci je značný.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
honzaklonfar
| Odesláno Středa, 08. května 2013 - 08:56:18 |
|
Prag - dobrý dokument! Přeložím-li si ho do hovorové češtiny, dostávám zhruba toto: současný drážní provoz barák VŮBEC nepotřebuje smysluplnému využití (v areálu Albertova je hodně študáků, kteří by tam pár korun nechali) zabránila dráha de facto sama současný majitel to nechá spadnout, protože je to kulturní památka (např. o materiálu parapetního plechu se povede 5 let vášnivá "vědecká" diskuse) a kecali by mu naprosto do všeho a on by jen platil. Konkrétní firmu, která asi bude taky pěkný qítko nikterak nehájím, mně jen o myšlénku se jedná Památkový úřad slavně zvítězí, té lípy se nevzdá... Ať jdou do riti drevenej, šaškové počmáraní! |
balik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1928 Registrován: 11-2002
| Odesláno Středa, 08. května 2013 - 09:27:29 |
|
Martin_zlivský: Mícháš víc věcí dohoromady - Obvod Vyšehrad jako součást stanice Smíchov bude až v nové stavbě. O čem já mluvím (že nevím, jestli je na letošek skutečně aktuální, ale do ročního plánu zapsáno bylo), je vyhození elmech a boudiček, dočasná provizorka a její dočasné ovládání odjinud (tj. předpokládám ze Smíchova, technologicky provedeno rozhraním DOZ, v kanceláři prostě přibude nová JOPka s výhybnou, podobně jako se z Holešovic ovládají zvláštním terminálem Roztoky), do doby nové stavby.
|
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8759 Registrován: 8-2004
| Odesláno Středa, 08. května 2013 - 11:13:24 |
|
balik:
|
Krumpolc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1627 Registrován: 8-2008
| Odesláno Středa, 08. května 2013 - 22:30:26 |
|
K tomu Vyšehradu - jeden čas se cosi povídalo o přemístění DK do toho stavědla na smíchovském zhlaví -po změně zab.zař. samozřejmě, ale nakolik je tahle varianta ještě aktuální, to netuším.. K chybějícím vyhybkám na Balabence - že tam ty vexle provozně budou chybět bylo zřejmé už v době kdy se NS spouštělo, ale šetřit se přece musí za každou cenu, ne...
www.ropiky.net Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938. |
|
McBain Administrátor
Číslo příspěvku: 21784 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 21:38:42 |
|
Dnešní celkem neobvyklá návštěva v centru Prahy:
|
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6541 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 21:51:47 |
|
No koukal jsem v úterý, jakej je nákladní šrumec na NS - chvíli jsme čekali na Balabence, až projedou bedny do Holešovic, a když jsem šel z Masaryčky na 135, tak zas jely nějaký Wapy či co. To asi byla nějaká výluka v Malešicích, ne...? Mmch když tak koukám na ty sypáky na fotce - dneska jsem viděl nad Mírákem sypák tramvajáckej. Zřejmě traťovka zareagovala na rostoucí počet tratí s klasickým svrškem. Co nemělo chybu bylo to, že měl klasický T3-ový podvozky, asi aby mohl využít jejich čelisťové brzdy. |
McBain Administrátor
Číslo příspěvku: 21785 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 23:20:50 |
|
To asi byla nějaká výluka v Malešicích, ne...? Jo, nejezdí se z Libně do Malešic.
|
Nick
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 658 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 23:44:24 |
|
|
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6543 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 01:22:03 |
|
Nick: jestli to byl přesně ten on, to říct nemůžu, ale vypadal tak. |
Racek Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1424 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 09:34:04 |
|
|
Jchqs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 10:31:17 |
|
Asi jo. Takto je to lépe vidět. |
Jchqs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 51 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 10:36:08 |
|
|
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6545 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 11:13:09 |
|
Jchqs: jo, to bude on. Já ho viděl jen z 135 DC zatáčející z objížďky na Mírák. |
Jeffer Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 603 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 13:31:31 |
|
Kvízová otázka: akou rýchlosťou sa jazdí cez takýto jazyk? Odpoveď: 80 km/h v priamom smere (výhybka 13 v Praze-Bubenči – už aby tam tá rekonštrukcia dorazila)
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy) |
|
Theodor Neregistrovaný host Odeslán z: 37.188.225.43
| Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 14:59:31 |
|
|
Str
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 167 Registrován: 6-2010
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 08:34:55 |
|
Zdravim, nevite, co za nocni vlak prijizdi kolem pul 7 na hlavak? Tahla to mesrschmitka (380), pak bylo par ruskych spacaku a na konci autovozy jak kdyby vyjeli z automobilky. Jo a z nejakeho zahadneho duvodu jsem to videl u Edenu, jak kdyby to prijelo pres Malesickou spojku (nebo tamtudy jezdi normalne aby se vyhli uvrati?). Podle IDOSu to snad mohl byt Excelsior se sekerou, nebo Fatran, ale nesedimi razeni podle ZP... Diky |
Jnd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7092 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 09:43:07 |
|
Str Ten vlak jezdí pravidelně přes Malešice,vídáme ho pokaždé cestou z noční a jezdí i 162,nebo 150 .. Duvod proč touto cestou přesně neznám,ale mohlo by to souvitet s rychlím posunem těch aut na rampu ... |
Jnd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7093 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 10:15:10 |
|
Fotit se dá,ale není to žádná hitparáda ... Nejlepší je mírně zataženo,ale dostatek světla. Což je pár dní v roce,někde fotku mám,ale nemohu jí najít tak,alespon za slunka .... |
Nick
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 659 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 11:24:21 |
|
Str, Jnd: Je to Slovakia. Přes Malešice jezdí již od svého zavedení a jednak je to snad kvůli natažení jízdní doby, aby nedojížděla do Prahy moc brzy, jednak kvůli otočení autovozu, aby řidiči nemuseli při sjíždění couvat. |
Jnd
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7094 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 11:46:50 |
|
JJ,minulý rok snad jezdilo tak cca hodku po něm ještě něco,ale nikdy jsme se nedokopali tam počkat. Tady mam tu při oblačnosti což jsou asi nejlepší podmínky,ale někde zrovna pozapoměl ruská lehátka. Zítra ho zase uvidím ... |
Str
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 168 Registrován: 6-2010
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 14:01:06 |
|
JnD: jo to bude on :-D Zajimave, ze ho idos nenajde... Diky |
prag Neregistrovaný host Odeslán z: 88.100.223.130
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 14:15:47 |
|
Pozor, idos nehledá ani všechna spojení, ba ani optimální spojení, ale jen "první vyhovující" v nějakym časovym okně. Asi kvůli úspoře výpočetního výkonu, to jádro bude hodně historická záležitost. |
Jpnk Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 684 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 14:29:00 |
|
EN 444 Slovakia v úseku Žilina - Praha jen lůžkové/lehátkové vozy, vnitrostátní přeprava vyloučena resp. zastavuje jen pro výstup proto ho Idos "nenajde"
http://www.pestraspolecnost.cz/ |
|
Zapa
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6939 Registrován: 10-2003
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 16:26:01 |
|
Idos, Idos... V papírové verzi JŘ je normálně nakreslená.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne. Radim Jančura ...asi o sobě... |
|
Racek Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1425 Registrován: 5-2004
| Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 16:56:02 |
|
A pro ty, co považují papír za mrtvou technologii - v pdf verzi na szdc.cz je nakreslená taky
|
Bobik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 318 Registrován: 7-2011
| Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 07:56:10 |
|
Hajnej Tram sypák tu není poprvý. Půjčenej z DP Most. V případě zájmu je více na "modrých" (pražské tramvaje) ať to tu neplevelíme.
Ostatně soudím, že Ropid musí být zničen..... |
|