Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 25. 03. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 25. 03. 2016

dolů
   autor příspěvek
Mladějov
Neděle, 20. března 2016 - 07:23:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8029
Registrován: 3-2007
Mimoni, vás snad omlouvá jen to, že jste v době, kdy se na 170 a 220 vozila halda kol, byl ještě brňák.
Na přelomu tisíciletí se vozila kola masově, jezdilo obvykle BDs a v létě ještě Ds, sám jsem pozoroval ve Veselí nakládku 72 kol do R na Prahu, asi třicet přeloženo z 012 od Velenic a Třeboně.
Já bych si dovedl představit řešení nepovinného místenkování s tím, že bez místenky by to bylo (o dost) dražší.
Ono jaksi přeprava velkého množství kol byla starost (personál, 1-2 vagony navíc, papírování), ale proto je to služba. Ono cyklisté jsou významná skupina nových cestujících ve vlaku a ignorace typu na R v osm ráno v sobotu z Prahy do Budějic prodám osm místenek a víc ani ťuk, taky způsobuje, že z osmi vagonů R na 220 bylo šest a dneska čtyři.
Jo ale vy ty peníze a ekonomii vlastně neřešíte, vás nezajímá, kde se dají vydělávat, vás zajímá jen, kde peníze získat, sebrat.

ČD opravdu jdou cestou tlumení poptávky - prostě dám hytlák na osm (nebo 12 ?) kol v létě v zimě a nazdar.
Pak opravdu většina vytáhne to auto, ač je vlak bez povinné místenky v řadě případů právě pro kolisty výhodný (jiná výstupní a nástupní stanice, možnost se vrátit dříve/později dle potřeby atd.)

Už to s tou advokacií ČD poněkud přeháníte.
Neděle, 20. března 2016 - 09:33:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10232
Registrován: 5-2004
A pridej nekonecny vyluky jak na 220 tak i 170.

Jinak pokud neni problem mistenka na prdel u soukromnika tak v dobe netu neni ani ta na kolo. Vyhani to tarif a vyluky. Tri roky neslo cely leto dojet bez obstrukci s kolem z prahy do korenova a dva na malou skalu.
Mladějov
Neděle, 20. března 2016 - 09:45:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8031
Registrován: 3-2007
Tarif ? Oni jsou cyklisté nějak hákliví na cenu ?
Výluky - tak to jistě. Ono je problém dojet bezvýlukově třeba z Plzně na Rudu, předtím to bylo řadu let z Plzně na Cheb. Ale pořád je ta poptávka třeba na té 220 o dost větší, než nabídka, a to o víkendech duben-říjen, a celé léto.
Mně připadá škoda tyhle lidi vyloženě od vlaku odnaučovat a vyhánět je, nota bene když na R v klasice stačí v sezoně přidat vůz na kola a třeba toho člověka navíc.
Větší problém je to na regínovlacích třeba na 210 či jinde - brejlák s klasou místo motoru je už hodně drahá sranda.
Neděle, 20. března 2016 - 10:55:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5754
Registrován: 5-2002
Na Cheb se toho vyhnalo dost těma rezervacema - především tím že místo Bds se nasadil ten rekonesmysl kam se vejde kol celých 12, a k tomu samozřejmě zdražení tak na dvojnásobek. Jednou jsem se s kolem z Chebu do Plzně vrátil jenom proto že ještě jelo starý Bds, "rezervace" vyprodaný, ale protože se do Bds vešlo fyzicky, tak na to průvodčí vypsal úschovu během přepravy či co. Přímé Sp jedou za den snad dva (ty s přestupem si bez problémů ujedou), a do pendolína se vejdou celý tři kola.

Ale jinak je to v pohodě, není problém zmínit jak je dráha obětavá že vozí ty cyklisty, a zároveň to takhle zaříznout, vůbec si to neodporuje...
Neděle, 20. března 2016 - 11:26:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10234
Registrován: 5-2004
No pokud zaplatíš za kolo do Českýho ráje a nazpátek přes kilo, tedy hnedle víc než při dvoučlenný skupině za osobu, tak to lidi logicky sere a cpe do auta. Dtto když nemůžeš například "popojet" neb bys vysolil dalších minimálně 30.

Neboli chybí zrušená celodenní jízdenka na kolo. Aspoň k síťovkám je to mírně řečeno trošinku mimo. I třeba za cenu že nebude za 50 ale těch 75 nebo kolik je dnes maximum...

Mimochodem výluky - letos opět (mezi Turnovem a Brodem už třetí rok) pokračuje prakticky nepřetržitá Paka - Liberec (takže Tanvald, Malá Skála a spol. s kolem ani hovno. Dále bude půvabná velikonoční výluka na 171, kde se chystá krom prvního hezkýho víkendu, navíc prodlouženýho, hodinovka osobáků na Beroun. To jsem zvědavej jak to bude pobírat lidi i kola...

Ovšem ono i u těch soukromníčků co v regionálce kola tzv. vozej se v JŘ u GWTR vyskytoval nějakej canc kam se musí předem zavolat aby se odjelo...
Neděle, 20. března 2016 - 11:44:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 8-2003
Mladějov:
Tak zrovna systém narvěte si tam kol kolik chcete, průvodčí radši nepřijde není moc super. Jsem pro povinné místenky, nebo prostě pro dodržování nějaké maximální kapacity a aktivní zapojení průvodčího. Ne že přijede vlak a místa pro kola už kolama přecpaná a najednou kola nejsou ničí, průvodčí pro jistotu nikde a místenka k prdu. Debilních 6 míst pro kolaře uprostřed vozu, kam lze dojet jen uličkou přes půl vozu, v RegioPanterech 1 hák u každých dveří, aby to prostě překáželo v celém vlaku a just nemohli jet 2 spolu. Rozum zůstává stát. O nějakém dodržování přednosti kočárků před koly ani nemluvě. Většině průvodčích je to total jedno.
Mladějov
Neděle, 20. března 2016 - 11:56:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8032
Registrován: 3-2007
Jistě. Jenže SŽDC je fakt úplně jedno, jestli budou ve vlaku cestující nebo jestli naplánovali výluku na dobu největších přeprav, natož aby nesly nějaké vícenáklady dopravců.

Nicméně 12 míst pro kola v R na 220 (170) je arogance k potřebám lidí. Jasně, že je to takto pro řadu úředníků i provozáků pohodlnější.
Nakonec tradiční problém Č(S)D byl vždycky posílení podle potřeby a reakce na prázdniny, státní svátky a prodloužené víkendy.

Zrušení celodenní na kolo - to je vážně buzerace.
Mladějov
Neděle, 20. března 2016 - 12:01:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8033
Registrován: 3-2007
Fucza : Já teda radši budu mít kola narvaný na sobě a pojedu, než abych čekal dvě hodiny na další rychlík a do něj se taky třeba nedostal.
Analogie s povinným a nepovinným místenkováním pro cestující jasná.
Bavíme se o dálkovce a tam bych teda preferoval kapacitní Ds s obsluhou. Naopak někde na ptg vážně není čas ani prostor každou půlmninutovou zastávku rovnat kola, ale zas není problém jet za půlhodinu dalším vlakem, nebo si popojet.
Pikehead
Neděle, 20. března 2016 - 12:20:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 3-2007
Mimoni, ano místenku na internetu chápeme, tím se řeší cesta TAM. Jestli jsi někdy dělal výlet s kolem (evidentně nedělal), tak pochopíš, že cesta zpět je trochu otevřená věc podle toho jak, kdy a kam člověk dojede. Není to jako když jede teta Agnes do Luhačovic do lázní.

Pokud můžou soukromý hospody se zahrádkama kupovat na hezký víkendy víc sudů piva, můžou i posraný státní dráhy přivěsit hytlák, aby měly lidi ve vlaku. Rozdíl je samozřejmě v tom, že když z vlaků zmizí cyklisti, tak se zvýší dosyp - perverzní incentivy "veřejného sektoru".

Děkuju za krásné rady o tom, jak strávit další dvě hodiny na cestě v panťáku a šukafonu - tohle přesně všichni chtěj. Myslím, že se tím jasně potvrzuje diagnoza, že jsi modrogum. Ale písně na téma "ČD zachránce vlakové cyklistiky" už nepěj, znějí opravdu falešně.
Neděle, 20. března 2016 - 13:58:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8058
Registrován: 12-2009
Bavíme se o dálkovce a tam bych teda preferoval kapacitní Ds s obsluhou
...
hospody se zahrádkama kupovat na hezký víkendy víc sudů piva

Takže plánovat potřebu vozu podle počasí? A člověka taky? (ve čtyři ráno telefon-přijď rychle na šichtu, vypadá to, že bude hezky nebo nechoď ,bude škaredě.)A co když se během dne počasí změní, přijde bouřka a lidi místo v obvyklých 17.hod.začnou odjíždět ve dejme tomu ve 14.h? Vůz bude jinde...
Jak každý ví, na předpověď se moc spoléhat nedá, kolikrát se během hodiny mění. A v létě už vůbec, pokud jsou hlášeny bouřky.

Takže na dálkových určitý neměnný počet s místenkou.
V případě známých cyklistických vlaků jezdit i za cenu, že bude v případě špatného počasí hytlák prázdný. To ovšem musí kraj nebo MD zaplatit.

U místní dopravy je to jasné. Kraj určí, kde mají jezdit vlaky s vyšší kapacitou pro kola celodenně a celoročně a je takto je i platí. I když v zimě budou prostory (částečně) nevyužité. Ovšem v místní dopravě jsou ty prostory zhusta osazeny sklopnými sedačkami, tudíž mají využití tak jako tak.
V hospodě ty sudy bez problémů vyčkají ve sklepě na další víkend, nevytočí se jen proto, že byly naplánovány na tento víkend a změnilo se počasí.
Neděle, 20. března 2016 - 18:00:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3165
Registrován: 8-2012
Takže plánovat potřebu vozu podle počasí?
Operativně posilovat soupravu "podle lidí"/"podle kol", jak zrovna bylo počasí, jsem teda viděl. Ovšem ale bylo to u těch fujfuj dopravců, teda. (Správně modrý to léto místní "cyklistické" vlaky spíš operativně zkracoval, protože měl vysoký správkový stav 840.)

I když - pro ČD by se aspoň dal vymyslet mimořádný dosyp bůčkem "na cyklovozy", to je zajímavá myšlenka...
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Neděle, 20. března 2016 - 20:37:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10199
Registrován: 4-2007
pro ČD by se aspoň dal vymyslet

Když to svrbí, kupte si pudr. [wink]
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Křivi
Pondělí, 21. března 2016 - 20:01:59  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
"Dnes je ten správný den, kdy mají básničky svátek jen.
Za pár dní pojedem, naším krásným RegioJetem.
Žlutý jako sluníčko, nenudíme se tam ani maličko.
Dáme si tam dortíček, až si kousnu malíček.
Jsou tam skvělí stevardi, zaboucháme petardy.
Máme vás rádi na to vemte jed, pro nás je nejlepší RegioJet"


(Jako umělecké jméno je na FB uvedena nějaká slečna, ale my znalci železniční poezie dobře víme, že autorem je... [happy]
Cogwheel
Úterý, 22. března 2016 - 10:53:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4016
Registrován: 1-2012
To má být báseň do této soutěže? http://www.regiojet.cz/novinky/svetovy_den_poezie.html [biggrin]
......
Úterý, 22. března 2016 - 17:36:27  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
Martin Pazdziora
Regiojet jede stále
ale má na male,
zpoždění mívá většinou
snad to bude tou krajinou
a to že topí maličko
Budou mrznout lidé
ale co jiné jim zbyde
kafe zdarma tomu dáme
umlčime každý lid
noviny k tomu
a snad má firma klid
......
Úterý, 22. března 2016 - 18:47:22  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
Vám z nábřeží!

Radim povolal nás do vlaků,
my opustily frézy a
růžové košile navlékly si,
namísto kombinézy.
Stojíme pevně v oku žár,
náš vlak vstříc slunci letí,
střežíme pohodí cestujících
a klidný spánek jejich dětí.
Kdyby snad vrazi z nábřeží,
přepadli nás jak saně,
poznají záhy radimův hněv
a promluví žluté zbraně!
Arriva kvalita
Úterý, 22. března 2016 - 18:49:00  
Neregistrovaný host
193.84.36.118
Tak se pochlubíme... člověk jede na výlet do Koutů nad Desnou, vlak ČD má zpoždění a dorazil o 8minut později než měl a soukromník?

Samozřejmě ujel.

Naštěstí tyhle situace s návratem ČD konečně skončí.
CD kvalita
Úterý, 22. března 2016 - 19:11:52  
Neregistrovaný host
31.221.87.81
A kterypak to byl vlacek? Ne nahodou ten, co ma v jizdnim radu kolecko s teckou? Rekl bych, ze ten nebude cekat, ani kdyz bude v najbrtu.
......
Úterý, 22. března 2016 - 21:14:44  
Neregistrovaný host
128.0.179.99
Tak se pochlubíme... člověk jede na výlet do Koutů nad Desnou, vlak ČD má zpoždění a dorazil o 8minut později než měl a soukromník?
Samozřejmě ujel.

Prosím, a který z nich byl žlutý vlak Regiojet?
Úterý, 22. března 2016 - 21:55:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12799
Registrován: 12-2007
Tak se pochlubíme...

Vlak dopravce ČD, a. s., z Náměště nad Oslavou má na příjezdu do žst. Střelice 16 minut zpoždění (příjezd ve 13:13 h namísto včasných 12:57 h) a přípojný vlak dopravce ČD, a. s. do Moravského Krumlova a "Miroslavi" (resp. s přestupem i do Ivančic) mu ujede před nosem (ve svůj pravidelný čas odjezdu 13:12 h): https://www.youtube.com/watch?v=TRcqwSht2Lk

A žádné "kolečko s tečkou" tam nemá a dopravce je u obou vlaků stejný - ČD, a. s.
Je to divné, vždyť jsou-li přeci dopravci stejní, tak se žádné zákeřné ujíždění před nosem přeci nekoná, ne? [happy]
Úterý, 22. března 2016 - 22:42:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10229
Registrován: 4-2007
David:

Když nevíte, kdo a jak určuje (a nedodržení určeného penalizuje) přestupní vazby a max. čekací doby, je každý argument zbytečný. ;-)
Různobarevní kojoti ze svých garáží vyjí, ale modrá karavana kráčí dál ... [vypravci]
Úterý, 22. března 2016 - 23:09:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12800
Registrován: 12-2007
Aneb i když je přípojným vlakem k vlaku dopravce ČD, a. s., též dopravce ČD, a. s., tak mu může ujet před nosem (kdy je řeč o čekání max. 2min. nad rámec pravidelného odjezdu).

Mmch. taky mi to připomíná někdejší zkušenost ze žst. Řetenice, kdy Os-097 zvýšil mezi Úpořinami a Řetenicemi své zpoždění z 1min. na 4,5min. (viz https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1545711), načež mi v Řetenicích odjel před nosem (tak, že bych si mohl sáhnout na zadní nárazník) přípoj do Litvínova.

A výpravčí (tehdy ještě) ČD, a. s., se mi vysmál do ksichtu, že si nemám nač stěžovat, že v jízdním řádu je "puntík", takže ujetí před nosem je v pořádku. [crazy]

Aneb skutečně nejde o problém "soukromník ujel", protože za dané situace by "státníkovi" v Šumperku ujel klidně i "státník", kdyby motoráky do Koutů nad Desnou provozoval on.
Středa, 23. března 2016 - 08:17:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10241
Registrován: 5-2004
A přestupoval vůbec někdo od tý Náměště na Bránici? Že je to taková vazba za roh. A dispečer to čekání nepovolil? Nebo se po něm u čety nikdo nepídil?
Ghost
Středa, 23. března 2016 - 08:41:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 1-2011
Všechny vlaky dopravce ČD a.s. se řídí společným opatřením SŽDC a ČD jménem " Přípoje mezi vlaky osobní dopravy". Nad rámec těchto čekacích dob se čeká pouze vznese-li ve vlaku někdo tento požadavek a dispečer dopravce ho po hovoru s vlakovou četou schválí. V případě že nikdo požadavek nevznese, nebo když ho dispečer dopravce neschválí, tak vlaky ujíždí a to klidně "na sáhnutí si na nárazník".
Tohle ale všichni vědí, jen pacient David to stále nedokáže pochopit. A tak se dál můžeme těšit na jeho přiblblá videa na youtube, kde ze sebe úspěšně jako i tady, dělá idiota.
Středa, 23. března 2016 - 09:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5755
Registrován: 5-2002
Koukám RJ má na zítřejší Velikonoční špičku z Prahy stále 7-vozovky v řazení... Taky tam u nich na to někdo asi pěkně sere...
Pikehead
Středa, 23. března 2016 - 09:51:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2201
Registrován: 3-2007
Ghost: Nádhera, takže jste pisateli "Arriva kvalita" dokázal, že ujíždění nezáleží na dopravci.

Jinak doufám, že nejsme daleko od doby, kdy si v telefonu naklikáme kam jedeme, bude se o nás vědět a zajištění přípojů pak bude starost dispečera a ne vystresovaných cestujících.
Středa, 23. března 2016 - 10:22:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12802
Registrován: 12-2007
přestupoval vůbec někdo od tý Náměště na Bránici? Že je to taková vazba za roh.
Nevím, zda v dané situaci přestupoval, každopádně průvodčí se nikoho neptal, a to ani mě, kdy já jsem měl jízdenku, ze které nevyplývalo, do které stanice jedu.

Všechny vlaky dopravce ČD a.s. se řídí společným opatřením SŽDC a ČD jménem " Přípoje mezi vlaky osobní dopravy". Nad rámec těchto čekacích dob se čeká pouze vznese-li ve vlaku někdo tento požadavek a dispečer dopravce ho po hovoru s vlakovou četou schválí.
Ano, takže opět potvrzení toho, že i při stejném dopravci si mohou vlaky navzájem ujet před nosem a dokonce platí, že cestující o tomto nemusí předem vědět, protože nikde pro něj není uvedeno, že i při nepřítomnosti "puntíku s tečkou" má vlak 0minutovou čekací dobu, resp. že "se cestující musí ohlásit" v situaci, kdy předpokládaný příjezd zpožděného vlaku do přestupní stanice je cca 1 minutu po čase pravidelného odjezdu přípojného vlaku.

Stejně tak je dle různých duchařin zjevně povinností cestujího bedlivě sledovat, zda vlak je schopen dodržovat jízdní doby - viz můj příklad mezi Úpořinami a Řetenicemi, kdy jsem si při odjezdu z Úpořin řekl "O. K., zpoždění jen necelou minutu, takže ten 4minutový přestup v Řetenicích určitě vyjde"; nikde ten vlak neměl pobyt delší nad rámec nezbytného času a až při vjezdu do žst. Řetenice jsem si na hodinkách všiml, že přesto vlak navýšil své zpoždění na více než 4 minuty...

Mmch. opět platí, že i kdybych si toho např. všiml o zastávku dříve (předtím to zpoždění nebylo tolik navýšené), tak průvodčí mohl v tu chvíli být ve druhém (vzájemně neprůchozím) voze.

Tak či tak, opět ukázka toho, že na dopravci nezáleží a že i vlak ČD, a. s., může vlaku dopravce ČD, a. s., ujet před nosem (a to i ve stanici typu Střelice či Řetenice, kde takové ujetí o to více "bije do očí" a kdy další vlak jede až za hodinu).
Středa, 23. března 2016 - 10:23:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10242
Registrován: 5-2004
"Jinak doufám, že nejsme daleko od doby, kdy si v telefonu naklikáme kam jedeme, bude se o nás vědět"

Tak to bude supr až se bude vědět že někdo jede mimořádně do nějaký prdele liduprázdný kde běžně nikdo nevystupuje. Zvýší se tím efektivita přepadistů co tam nebudou čumákovat nalačno (resp. tam nejsou protože by se neuživili).

Aneb další z cest ke zvýšení kretenizace ovcí.
Středa, 23. března 2016 - 10:24:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 252
Registrován: 1-2006
...vystresovaných cestujících.

Lidi delejte s tou svoji psychou neco. To je samy "vystresovany cestujici", jindy taky "zvireci strach z upusteneho obalu tatranky", onehda to byl i "pocit ohrozeni pri vykonavani potreby"...

[biggrin][rofl]
Středa, 23. března 2016 - 10:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10243
Registrován: 5-2004
"Nevím, zda v dané situaci přestupoval, každopádně průvodčí se nikoho neptal, a to ani mě, kdy já jsem měl jízdenku, ze které nevyplývalo, do které stanice jedu"

Děkuji, pro ilustraci stačí...
Středa, 23. března 2016 - 10:40:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12803
Registrován: 12-2007
Děkuji, pro ilustraci stačí...
Ano, pro ilustraci této ignorace ze strany ČD to stačí.
(eventuální vykrucování stylem "náhodou možná nikdo nepřestupoval" je alibismem analogickým se srovnáním "ano, sice ten strojvedoucí jel přes otevřený přejezd 40 km/h namísto předpisových 10 km/h, ale náhodou nikoho na přejezdu nesrazil"; mimochodem "vjíždění do lidí" hrozilo i v situaci ze Střelic - stačilo, aby se Os 4408 v této stanici nenadále zdržel a už by Os 4835 "vjížděl do cesty")

Mmch. zajímalo by mě, jak by se tedy měl zařídit cestující nastupující v Omicích a jedoucí např. do Moravských Bránic? Nastupoval by ve 13:09 h, tzn. okamžitě při nástupu říci průvodčímu, ten by volal dispečerovi, který by nařídil čekání Os 4408 ve Střelicích (cca 2 minuty nad rámec času odjezdu), ovšem v tu chvíli (cca 13:11 h, když dobře) už by měl Os 4408 ve Střelicích "postaven odjezd"...

Zajímavé.

BoH666
Středa, 23. března 2016 - 11:11:58  
Neregistrovaný host
147.251.18.233
Trollové odchází, tapetáři (tapetář) přichází... ach jo :/
Středa, 23. března 2016 - 11:30:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4673
Registrován: 12-2011
To je veselé. David se tu bije za slušnější přístup k cestujícím, a starým nádražákům je nějaké čekání u [zadnice]. Však co by ti kaštani ještě chtěli! Smutné.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička," řekla.
Středa, 23. března 2016 - 12:48:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5484
Registrován: 4-2003
intelpetr:To je veselé. David se tu bije za slušnější přístup k cestujícím, a starým nádražákům je nějaké čekání u [zadnice]. Však co by ti kaštani ještě chtěli! Smutné.


Tak tak, najde se pořád hodně pičusů s modrým mozkem, co nechápou, že cestující je především platící zákazník a budou tu mlít nesmysly typu: Měl si to zařídit sám u průvodčího, nikdo takové přestupy nevyužívá atd,.

Před několika lety se mi stalo ve Strakonicích něco podobného - vlak od Plzně byl zpožděn kvůli jednokolejnému provozu u Pačejova a nestihl jsem motorák do Volar. Ve Strakonicích jsem si tedy počkal dvě hodiny.

Přitom jsem byl aktivní - vyhledal jsem ve vlaku z Plzně do Strakonic průvodčí, která ihned zatelefonovala dispečerovi, aby přípojný vlak do Volar počkal - těch zájemců o přestup bylo asi dvacet, jak jsem později zjistil. Výsledek - motor ze Strakonic přesto ujel, ačkoliv jsme dojeli do Strakonic asi tři minuty po jeho pravidelném odjezdu.

Tak ač SŽDC je jiný podnik než ČD, tak jsem pak také zašel za strakonickým výpravčím a zeptal jsem se, co bránilo, aby motorák do Volar počkal pět minut, než si lidi přelezou. Docela dost oprskle odpověděl, že ho to nezajímá, že je mu to doslova u [zadnice].

Naštěstí jedinců jako zmíněný výpravčí ze Strakonic je na dráze čím tím méně, ale pořád existují. Jeden takový pitomec ale zkazí zbytečně pověst té většině ostatních, co se snaží, aby "dráha" (rozdíl mezi SŽDC a ČD je mimo rozlišovací schopnost naprosté většiny železnicí nepostiženého obyvatelstva ČR) byla vnímána pozitivně.
videovlak mezi
Středa, 23. března 2016 - 13:37:30  
Neregistrovaný host
88.102.10.195
Bram: "Jeden takový pitomec ale zkazí zbytečně pověst té většině ostatních,.."
To jste teda objevil Ameriku. Trochu jsem nepochopil o co jde, protože takových pitomců je ve všech oborech, setkáváme se s nima ve zdravotnictví, na úřadech, na policii, u soukromých dopravců... Tak netuším, proč to spojujete s "dráhou".
Mimoň
Středa, 23. března 2016 - 13:39:38  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Když výpravčí vyfuckuje zákazníka soukromého dopravce, tak to zákazník chápe, že soukromník za to nemůže, a že jsou za tím ty zlé ČD, co hážou soukromníkům klacky pod nohy a řešení je jedině privatizace. Průvodčí/stewardka od soukromníka v tom zákazníka ještě ujistí, že to je kvůli ČD. O nějaké SŽDC mu říkat nebudou.

Historka od Arriva kvalita mě nepřekvapuje, od soukromníků se tohle dá čekat.

Bram:
Když tu někdo napíše, že soukromník nečeká na mírně zpožděný vlak ČD, tak mlčíte. Ale jak tu někdo napíše, že nepočkaly ČD, hnedka začnete rýpat a vytáhnete slova jako "pičusové s modrým mozkem". Taky frustrace? Nebo jen růžové brýle, kdy všechno co soukromník posral ignorujete, ale co posraly ČD, to patřičně zveličíte? Prostě frustrace, no. Závist, že ČD jsou v klidu.

Naštěstí většině veřejnosti je souboj o dominantního dopravce natolik u zadku, že se bojuje jen zákulisně politicky a pak mají ČD pořád navrch. O tendrech se kecá jen na oko. Nějaký asi někdy bude, ale zbrzdit v zákulisí se to podařilo pořádně. [happy]
Neznamy
Středa, 23. března 2016 - 13:43:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 583
Registrován: 1-2005
Zpátky k tématu:
Vítek nabídl Českým drahám, že od nich odkoupí všechny budovy, kterých se převod týkal, za 4 miliardy, což je o 800 milionů korun více, než kolik mají dostat od SŽDC.

(http://ekonomika.idnes.cz/realitni-magnat-vitek-chce-koupit-vsech na-nadrazi-fv3-/eko-doprava.aspx?c=A160323_091507_eko-doprava_rts)

To trochu Jančůrovi nevyšlo.

A tohle taky ne:
http://ekonomika.idnes.cz/tick-tack-taxi-prodelal-71-milionu-koru n-d9b-/eko-doprava.aspx?c=A160322_213920_eko-doprava_suj
Středa, 23. března 2016 - 14:04:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5486
Registrován: 4-2003
Mimoň:Když tu někdo napíše, že soukromník nečeká na mírně zpožděný vlak ČD, tak mlčíte.

A mám snad tleskat, když se na přípoje vykašle soukromník? Mám mu to snad schvalovat tak, jako fanklub modrých, který to jednomyslně schvaluje ČD a SŽDC?

Kdybys ale hochu popřemýšlel nad tím, co jsem chtěl sdělit svým příspěvkem a pochopil ho, tak bys pro změnu mlčel ty.

Vůbec jsem se neopřel do ČD - opřel jsem jednak se do několika málo jedinců (tentokrát hlavně ze SŽDC, což ale veřejnost od ČD nerozlišuje), kteří dráhu zbytečně v očích veřejnosti shazují, ale opřel jsem hlavně do pičusů z řad modrogumů, kteří toto jednání schvalují.
Dan38
Středa, 23. března 2016 - 14:33:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 295
Registrován: 4-2006
To trochu Jančůrovi nevyšlo. }

Někdy nevyjde a jindy zase jo...
Jančura vydělal na dotacích do škol. Počet jazykových pobytů prudce roste
Mimoň
Středa, 23. března 2016 - 14:59:46  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Bram:
O soukromníkově selhání jste nenapsal ani slovo.

Ale nezapomněl jste napsat "pořád hodně pičusů s modrým mozkem". Na co je to narážka?

Ale když patříte do stáda, co na jedné straně kritizuje 810 u ČD, ale hájí je někam do Sklárské Poreby (TH) nebo Čakovic (vy), tak se to od vás dá čekat...

Jak napsal v jiném vlákně jeden uživatel: "ty za každou cenu přivohnutý kecy tady, to se fakt nedá!"

ČD nejsou bezchybné, soukromník je. To se od lidí, jako vy, dozvíme.
Středa, 23. března 2016 - 15:24:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3191
Registrován: 8-2012
Tohle ale všichni vědí, jen pacient David to stále nedokáže pochopit
IMHO to jako první nedokázal pochopit přispěvatel "Arriva kvalita" (ano, je potřeba povyměňovat zkratky v názvu toho dokumentu "opatření k zajištění provedení"), ale kdo už by to řešil, že...
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Středa, 23. března 2016 - 15:25:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3941
Registrován: 9-2011
Hele, Mimoni, a co jako ten fujfuj soukromník měl dělat?
SŽDC (STÁTNÍ ORGANIZACE, žádnej fujfuj soukromník) mu rozsvítila Volno, příp. mu možná i zamávala výpravkou.
Soukromník se měl podívat do křišťálový koule, jestli ten zpožděnej flák má minut 5 nebo 50?
Tohle je jednoznačně chyba na straně dispečerskýho aparátu, né toho soukromníka. A né ČD, pokud se jedná o ty Moravský Bránice apod.
Mimoňčura
Středa, 23. března 2016 - 15:34:47  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
A hele, Radim se fakt rozkmotřil:

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/capi-hnizdo-mi-nevadi-je-to-usmu dlanych-50-milionu-babis-je/r~9ee29d20f00211e5bb3a0025900fea04/

"Vadí mi ale, že například dává další a další peníze na nové úředníky na ministerstvech, nebo se posílají miliardy krajům, aniž by byla jasná pravidla pro co nejlepší využití těchto peněz. Vybírají se peníze od živnostníků a potom končí někde ve ztracenu."

Na co asi naráží? Co budou ty miliardy krajům? [happy]
Jančůra
Středa, 23. března 2016 - 16:00:18  
Neregistrovaný host
178.22.115.110
No jo panáček se nám pěkně vybarvil [happy] Jedna věc vadí a druhá nikoliv je to přece "jenom" 50 milionů. Co k tomu dodat [ko]
Řezník 112
Středa, 23. března 2016 - 16:27:07  
Neregistrovaný host
85.237.234.52
V pondělí 21. 3. 2016 projel poprvé vlak vedený elektrickou lokomotivou řady 162.112 RegioJet z Šumperka do Koutu nad Desnou.
Čtvrtek, 24. března 2016 - 09:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3727
Registrován: 12-2003
Ne-vybarvil. Prakticky je ale komické, jak Radim dělal rektální sondu do Burešova věnečku. Takové ty obludné reklamy megaxichtů na zadnicích žlutých autobusů, kde se na nás smál jak Bureš, tak i ten nomenklaturní pisál z předlistopoadové sféry Komárek. Nyní Bernard, a řada dalších. Otázkou času, kdy to bude i matematik Janeček. Nicméně Jančura by měl šoupat pantoflemi, protože jeho cucání státního vemínka také není moc košér [lol]
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Davidovi
Čtvrtek, 24. března 2016 - 11:40:30  
Neregistrovaný host
83.240.39.200
David: Ty idiote, a co třeba tomu průvodčímu říct si o ten přípoj? Víš kolik tam těch lidí v tom vlaku jezdí? Myslíš si, že má na starosti jenom tebe? Navíc ještě s IDS jízdenkou, u které nepozná, zda si hodláš přesednout do busu nebo jakou drožkou eště pojedeš, tak se uklidni.Já myslel, že normálnímu člověku huba neupadne..
Čtvrtek, 24. března 2016 - 11:59:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12804
Registrován: 12-2007
a co třeba tomu průvodčímu říct si o ten přípoj?
Výborně, zopakuji otázku - jak by se tedy měl zařídit cestující nastupující v Omicích a jedoucí např. do Moravských Bránic? Nastupoval by ve 13:09 h, tzn. okamžitě při nástupu říci průvodčímu, ten by volal dispečerovi, který by nařídil čekání Os 4408 ve Střelicích (cca 2 minuty nad rámec času odjezdu), ovšem v tu chvíli (cca 13:11 h, když dobře) už by měl Os 4408 ve Střelicích "postaven odjezd"...

A rovněž poprosím o odpověď na otázku - je tedy povinností cestujícího sledovat bedlivě na hodinkách, že ČD, a. s., nejsou schopny dodržet stanovené jízdní doby, čímž mezi Úpořinami a Řetenicemi navýšily zpoždění z 1min. na 4,5min., čímž "4minutový" přípoj ujel před nosem? V jakém okamžiku (při zjištění jaké výše zpoždění, mimochodem - tím pádem je i povinností cestujícího znát přesné odjezdy vlaku z mezilehlých zastávek?) je nutné se ohlašovat průvodčímu?

Myslíš si, že má na starosti jenom tebe?
Ano, má na starosti především kontrolu jízdenek a proto je tím více nelogické, aby ještě musel někam volat v situaci, kdy má vlak do přestupní stanice přijet pouhou 1 minutu po čase pravidelného odjezdu přípoje (viz Střelice 13:13/13:12 h, resp. Řetenice ve 13:15 h), protože takové přípoje by z logiky věci měly čekat (jde jen o cca 2 minuty nad rámec pravidelného odjezdu a kdy jde o "menší" stanici typu Řetenice/Střelice) v každém případě.

Navíc ještě s IDS jízdenkou, u které nepozná
Čtěte pozorněji - o žádné IDS jízdence zde nebyla ani zmínka a na žádnou IDS jízdenku jsem toho dne nejel.

Já myslel, že normálnímu člověku huba neupadne..
- Dle stejného uvažování především "neupadne huba" normálnímu průvodčímu, aby se sám od sebe zeptal cestujících, zda někdo potřebuje přestoupit (tím více když si přípoje mohou ujet před nosem; ovšem pořád zde je úskalí případného přestupujícího, který nastupuje v Omicích - viz výše).

- A stejně tak "neupadne huba" (resp. neubyde jich) dispečerů(m), případně dalším "rozhodujícím činitelům", pokud bude situace vyřešena vždy tak, že přípoj každopádně 2 minuty počká.

A zdůrazňuji, že situace byla vyřešena tak, že vjezd Os 4835 do stanice byl (příslušnou návěstí na vjezdovém návěstidle) povolen ještě předtím, než se ujíždějící Os 4408 rozjel ze žst. Střelice. Tzn. došlo k potenciálnímu ohrožení cestujících, pokud by se Os 4408 ve Střelicích nenadále zdržel.

Hm, velice zajímavé věci se tu člověk dozví, co se týče "správnosti" ujetí vlaku ČD, a. s., jinému vlaku ČD, a. s. A pak že za to můžou soukromníci... [uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Leinad
Čtvrtek, 24. března 2016 - 12:42:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 608
Registrován: 8-2009
Hm, velice zajímavé věci se tu člověk dozví, co se týče "správnosti" ujetí vlaku ČD, a. s., jinému vlaku ČD, a. s. A pak že za to můžou soukromníci. - přesně tak, musíš na to politicky.
Arriva kvalita
Čtvrtek, 24. března 2016 - 15:31:37  
Neregistrovaný host
193.84.36.118
O žádný vlak s kolečkem s tečkou nešlo.

Regulérně 6.3.2016 ujel Os 23856/13760 tomu 8min zpožděnému R 907. Nepočkal tedy ani řádných 5 minut. S nimi by na přestup byly 3 minuty, což by stačilo, ale soukromník se sebral a jel.

Tak kvalitní je soukromník.

Naštěstí kraj, zřejmě pro tyhle případy, které se od soukromníka dají čekat, objednal na 10h tím samým směrem i bus a tak moje skupina i řada dalších lidí nakonec odjela. A v autobuse šlo zaslechnout dostatek narážek na to, že zlatý busy... jedou dál a neujedou.

Soukromník na železnici vyhání lidi do busů. Opravdu díky bohu za návrat ČD.
Leinad
Čtvrtek, 24. března 2016 - 15:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 609
Registrován: 8-2009
Arriva kvalita: Přesně jako Davidem zmíněné nečekání nemůže u ČD nastat.

Vážně: Můj názor je k čekáčkám rozumně. Ex může a má čekat jen pokud mu to neudělá škody (max tolik, co zvládne zkrátit do svý příští stanice, max než někdo jiný bude potřebovat stejnou nástupní hranu,....).
Pod pojmem Os si můžu představit panťák po 15 minutách(nečekat) nebo šukafon na lokálce po 2 hodinách(spíš čekat).
V každym případě průvodčí zpožděnýho vlaku by měl zjistit, kolik lidí chce přestupovat. Pokud nepřestupuje nikdo, tak čekání odvolat, aby se zpoždění nepřenášelo zbytečně dál. Pokud se rozhodne, že se čekat bude, tak lidem ve zpožděnym vlaku říct na jakym nástupišti. Pokud navzdory zájmu o přestup není možný čekat, tak nabídnout náhradní dopravu a případně vyplatit kompenzaci.
Čtvrtek, 24. března 2016 - 17:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 8-2010
Tak kvalitní je soukromník

Od kdy je Arriva dceřinka největšího státního dopravce DB soukromníkem [proud] ?

Ale jinak je to divné na mě vždycky při přestupu Arriva počkala. Asi holt smůla. Ale je pravda, že s návratem ČD a zavedením přímých vlaků z Olomouce přestupování v Šumperku naštěstí v červnu skončí [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
hmmm
Čtvrtek, 24. března 2016 - 17:54:40  
Neregistrovaný host
82.117.130.25
nejvíc mě na tom baví, že on (ani kdokoli jinej) nechtěl přestoupit, on akorát hledá, kde by mohl vzniknout problém, aby ho tu mohl rozmazávat...takový to pozitivní myšlení po česku :-)
Leinad
Čtvrtek, 24. března 2016 - 18:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 610
Registrován: 8-2009
nechtěl přestoupit, on akorát hledá, kde by mohl vzniknout problém, aby ho tu mohl rozmazávat - mě se zdá, že jenom chtěl vyvrátit tvrzení. Tak se pochlubíme... člověk jede na výlet do Koutů nad Desnou, vlak ČD má zpoždění a dorazil o 8minut později než měl a soukromník? Samozřejmě ujel. Naštěstí tyhle situace s návratem ČD konečně skončí. [lol] Ale modrogumáci maj jasno.
Čtvrtek, 24. března 2016 - 18:57:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12805
Registrován: 12-2007
nejvíc mě na tom baví, že on (ani kdokoli jinej) nechtěl přestoupit
- V popisovaném případě ze žst. Řetenice jsem přestoupit CHTĚL (viz předchozí příspěvky), tzn. ano, byl jsem poškozeným cestujícím (a i od vás, uživateli Hmmmm, by mě zajímala odpověď na to, jestli tedy bylo mojí povinností bedlivě sledovat hodinky a zjišťovat tím, že dopravce není schopen dodržet jízdní doby; resp. ve kterém okamžiku jsem se měl ohlásit průvodčímu).

- V popisovaném případě ze žst. Střelice MOŽNÁ nikdo nechtěl přestoupit (detailně jsem to nesledoval), každopádně mohu zopakovat, že eventuální vykrucování stylem "náhodou možná nikdo nepřestupoval" je alibismem analogickým se srovnáním "ano, sice ten strojvedoucí jel přes otevřený přejezd 40 km/h namísto předpisových 10 km/h, ale náhodou nikoho na přejezdu nesrazil"; mimochodem "vjíždění do lidí" hrozilo i v situaci ze Střelic - stačilo, aby se Os 4408 v této stanici nenadále zdržel a už by Os 4835 "vjížděl do cesty".

O žádný vlak s kolečkem s tečkou nešlo.
Regulérně 6.3.2016 ujel Os 23856/13760 tomu 8min zpožděnému R 907. Nepočkal tedy ani řádných 5 minut. S nimi by na přestup byly 3 minuty, což by stačilo, ale soukromník se sebral a jel.

Tak kvalitní je soukromník.


No vidíte - a "státník" ujel s Os 4408 ve Střelicích o cca 1 minutu a taky nejde o vlak s "kolečkem s tečkou".
A žádný náhradní autobusový spoj tam (na rozdíl od Šumperka) nejede.

Tak kvalitní je "státník" vůči přípoji od "státníka"...
Pro Davida
Čtvrtek, 24. března 2016 - 19:10:39  
Neregistrovaný host
37.188.194.33
David:Co takhle do jiného vlákna?
Čtvrtek, 24. března 2016 - 19:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12806
Registrován: 12-2007
Co takhle do jiného vlákna?
Ne, logicky to patří sem coby reakce na příspěvky typu "před nosem ujíždějí vlakům 'státníka' jen přípoje 'soukromníků'".
Čtvrtek, 24. března 2016 - 20:10:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 8-2010
Naštěstí tyhle situace s návratem ČD konečně skončí. Ale modrogumáci maj jasno.

A co na tom výroku není pravda ? Vlaky budou přímé z Olomouce, takže přestupy v Šumperku už nebudou.
Jokabuši_Kavasaki
Čtvrtek, 24. března 2016 - 23:25:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2015
Chtěl bych mít váš optimismus...
Ghost
Pátek, 25. března 2016 - 10:17:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 1-2011
Tohle je můj poslední příspěvek zde, protože diskutovat s Davidem není vůbec obohacující. Takže milý zaseklý tapetáři:

1) Situace Řetenice
Žasnu, že zde máš neustále potřebu vytahovat jeden zhruba deset let starý případ (výpravčí byli ještě ČD), to už jinak mluví samo za sebe.
Povinností cestujícího skutečně není sledovat plnění jízdních dob, pakliže ale máš spojení kde na přestupu je u vlaku uvedeno "nečeká na žádné přípoje" tak nechápu proč se divíš, že nečekal. Prostě máme zpoždění, vlak nečeká, pojedu dalším za hodinu, tečka. Na tom kde zpoždění vzniklo fakt nezáleží. Tohle je spíš problém těch čekacích dob obecně, v hodinovém taktu by nějaké základní třeba pětiminutové/desetiminutové být měly a bývají.
Já když někam cestuji a mám po cestě někde přípoj na vlak který nečeká na žádné přípoje, tak vždycky počítám s tím, že to třeba nevyjde a pojedu dalším. Nečekání na žádné přípoje má vždy svůj důvod a musíš brát v potaz, že na železnici necestuješ jenom Ty. To, že sis mohl doslova "sáhnout na nárazník" je sice trochu smutné, ale občas se stane, je to o lidech (výpravčích).

2)Situace Střelice
Proto má dopravce svůj dispečink a vlakové čety, aby nedocházelo k alibismům "možná nikdo nechtěl přestoupit", ale prostě se VĚDĚLO že nikdo přestoupit nechce. Nikdo se neozval, vlaková četa zavolala dispečerovi (nebo i opačně) "hele nikoho tu ve Střelicích na přestup nemám, můžou klidně jet". Opět nechápu, co Ti na tom není jasné. Nevím proč by měl vlak ve Střelicích čekat dalších pět minut na to aby nikdo nepřestoupil, když se VÍ že nikdo přestupovat nechce. A já nepochybuji o tom, že se to vědělo. Natáčet z okna vlaku video, jak někde ujel přípoj a dávat ho s nenávistným komentářem na youtube aniž bys vůbec věděl jak situace proběhla, to je opravdu známka punku ala David.

3)Situace Omice
Cestující stojící na zastávce, vidouc že vlak nejede a má zpoždění a tudíž by žádost ve vlaku už byla pozdě, nelení a zavolá call centrum dopravce a vyžádá si informace o zpoždění, popřípadě požádá o zajištění přípoje. Call centrum dopravce má přímé spojení na dispečink. Tečka.
V případě, že cestující nemá telefon nebo signál, odebere se zpět do své jeskyně dumat nad tím jak celý svět stojí za hovno.
Mějte se tu hezky[vypravci]