Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 02. 10. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 02. 10. 2016

dolů
   autor příspěvek
Křivi
Středa, 28. září 2016 - 22:50:38  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
Honzalb: v životě jsem Vaše vlasy nekomentoval, kdyby Vám vypelichaly, bude mi to úplně jedno.

Zakázky pro SŽDC jsem dělal v nicotném objemu, maximálně statisíce Kč ročně, přesto byly řádně vysoutěženy z několika uchazečů podle ustanovení ZVZ pro sektorového zadavatele, a výsledky byly řádně zveřejněny, aby si je mohl najít i řadový blb a nepotřeboval k tomu elitního investigativce. Za zmanipulovanou informaci by Vás zažaloval každý, kdo Vás nemá na háku. Já naštěstí mám. Ale jestli jsem něco udělal špatně, podejte trestní oznámení. Přece byste jenom nešířil pomluvy.
Nyní již delší čas žádné zakázky pro SŽDC nedělám, ale hlásím se k nim a uvádím je v referencích, protože to byla poctivá a dobrá práce. Zajímejte se o mé veřejné zakázky pro MPSV, MŽP, MZ, AOPK, tam finanční objemy alespoň stojí za ty Vaše liberecké pindy. Do zakázek pro soukromé firmy, které mne živí, Vám pochopitelně nic není. Jaké zakázky smím a nesmím dělat a zda byly získány legálně - o tom rozhodujete Vy? Nemám se - podle Vás - o veřejné zakázky ucházet? To je nějaké nové náboženství, ve kterém jsem za kacíře? Pro stát smějí dělat jen svině a normální firmy jsou podle Vás vyloučeny? Zkuste v tom svém náboženství najít spíš smíření a nirvánu, než nenávist.

Kamarádi a kamarádky, když už si je berete za téma, studovali na mnoha školách, mimo jiné i v Liberci. A před pár lety mne v Pardubicích jeden semestr učil docent z Liberce. Všichni jsou normální, takže výjimka bude spíš Vy, Liberec či Žilina na integritu osobnosti nemají vliv.

A nezapomeňte se přisát, až se Jančurovi postaví cecík. Třeba poteče něco lepšího, než jar. [happy]
Honzalb
Středa, 28. září 2016 - 23:25:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 11-2010
Pane Křivánku, zkusíme fakta, ano?)
řád statisíců ročně:
Výroba a distribuce nákresných a vývěsných jízdních řádů 2014 1 127 060 Kč TISKÁRNA BíLÝ SLON s r.o. 10/3/2013, osloveny DVĚ firmy. nikdo jiný asi v čr jízdní řády neumí:-)
Křivi
Středa, 28. září 2016 - 23:59:21  
Neregistrovaný host
82.117.131.18
Pane Sůro, ale to je smlouva, která se plní dva kalendářní roky. Část v listopadu a část v průběhu dalšího roku. Oslovené firmy bývaly obvykle tři, někdy i pět. Konkrétně tyto plachty v nákladu pouhých desítek kusů od každého z mnoha druhů moc firem v tak nízké ceně opravdu neumí. Na plotru - ač jsou to kusovky - to vyjde podstaně dráž a je problém v PANTONE barvách. Ofsetem s klasickým osvitem termálních tiskových desek jsou velké fixní náklady přípravy. My jsme jedna ze dvou tiskáren v ČR, která švýcarským CtCP systémem Lüscher svítí digitálně konvenční ("analogové")desky, které jsou levnější. Tak co je špatně? Zakázky SŽDC mne opravdu nikdy neživily. (A za kolik to SŽDC prodává dopravcům není můj problém.)

Všiml jste si, že se s Vámi občas bavím jako s normálním člověkem? (Rád bych vždy, ale ono to často fakt nejde)
A v Plzni jsem za Vámi taky přišel jako za normálním člověkem, sám tváříte, že o setkání se čtenáři a diskutujícími stojíte. To pivo jste nemusel pít, když máte v Liberci lepší. Ušetřil byste si mnoho dodatečných zbytečných slov. Někdy jste fakt divnej. Nebuďte.
Čtvrtek, 29. září 2016 - 07:17:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6357
Registrován: 4-2003
Těžko se lidem typu Slim, BoH a dalším jedincům, kde záblesk inteligence jest zcela nepravděpodobný, budou do krámu hodit následující fakta:

Společnosti Regiojet a LEO se tu neobjevily zcela náhle k datu, kdy se svými vlaky na trasu Praha - Ostrava vyjely. Byly tu již dříve a ač ještě své vlaky na trase Praha - Ostrava neprovozovaly, tak Českým drahám bylo již minimálně dva tři roky před tím jasné, že opravdu vyjedou (Regiojet nakupuje ojetiny a pro LEO se vlaky již vyrábí) a že konkurence bude faktem. První mobilizaci na ČD ale způsobil už Railtrans, který ale nakonec se svými RTExpresy nevyjel. Už tady bylo jasné, že je potřeba nějak reagovat a ČD zcela správně vytušily, že se standardem A, B, AB, BDs v dalších letech opravdu nevystačí, že je nutné se změněné situaci na trhu začít přizpůsobovat, jinak bude opravdu zle.

Dalším faktem je, že LEO provozuje pět souprav nových vlaků a Regiojet provozuje cca 200 vozů (v naprosté většině ojetiny, ale velmi slušné), které v případě, že by měla železniční doprava být na stejné úrovni, jako je dnes, ovšem bez účasti těchto společností, by musely sehnat ČD a ministerstvo dopravy by muselo místo neobjednaných vlaků RJ a LEO tyto vlaky objednat u ČD. Takže zde by musela být opravdu velká aktivita i ze strany státu, aby železniční doprava byla ve stejném stavu jako dnes, ale bez účasti soukromého sektoru. Mám obavy, že stát je nakonec rád, že tu LEO a RJ má - jinak by musel problémy řešit sám [wink].

Toto jsou prostě fakta, která těžko nějací Slimta, BoH, Křivi, Blbelo a další vyvrátí [wink].

Jinak jako reakci na BoHa, který mne tu zcela nesmyslně nadává do ČD hatera (záblesky inteligence u něj nelze postřehnout ani v naprosté tmě), bych poznamenal následující: Jakožto velmi častý zákazník společnosti ČD vnímám, jakým vývojem tato společnost prošla za poslední léta a je to skok opravdu veliký - jak v kvalitě nasazovaných vozidel, tak i ve službách. Tuto společnost vnímám dnes jako moderní, která se konečně umí přizpůsobit potřebám svých zákazníků a tam, kde to ještě dnes občas skřípe, se to během pár let vyřeší. Ale chápu, že pro mnoho zaslepenců budu jen ČD hater, ačkoliv jsem jejich velmi častý a přitom v naprosté většině případů už také spokojený a i když se z toho tito méně inteligentní zaslepenci nejspíš osypou, že tak i věrný zákazník, který místo do auta sedne raději vždy do vlaku [wink].

Je mi líto, ale vzhledem k tomu, že nejlepší vyjádření přízně, kterou ČD u mne mají, jsou finance, které u nich zaplatím za jízdné. Někdy přemýšlím, zda by konečně pro mne nebylo výhodnější si zakoupit IN 100 a s přihlédnutím k tomu, kolik za rok projedu a vzhledem k vývoji na trhu, kdy ČD budou i během následujícího roku z různých důvodů téměř monopolním dopravcem v objednávané dopravě, tak si jí asi i koupím. Stejně většina místních tlachalů buď vlakem jezdí minimálně, nebo IN 100 má coby režijní výhodu. Ale že bych se pak vyhýbal soukromým dopravcům? To asi těžko, neb čas jsou také peníze a postávat na nádraží do příjezdu vlaku ČD fakt nehodlám [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Čtvrtek, 29. září 2016 - 07:38:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 740
Registrován: 5-2014
Bram: Ty slovo inteligence raději nevyslovuj. Vypadá to jako špatný vtip. Jediné, co umíš, je kopat do ČD, i když jsou to buď zjevné lži, jako například ohledně nasazovaných vozů a nebo naprosto stupidní výmysly typu "ať vydává jedna firma katalog pro všechny v odvětví".

Fakta - V roce 1997 byly rekonstruovány vozy Bee/Bpee, které byly nasazovány na trasu Praha - Ostrava. V té době opravdu konkurenční prostředí neexistovalo. Jednotky Pendolino byly zakoupeny v roce 2003 (do Ostravy od roku 2005). To jsou 2-3 roky před příchodem RJ?

Takže už raději sklapni [happy] Opravdu netuším, jak takový imbecil může vůbec vyslovit slovo inteligence. Musím se stydět i za tebe [happy]

P. S. Vůbec nevyvracím, že konkurence pomohla české železnici. Ale alespoň nepíšu naprosté podpásovky či zjevné lži jako ty. Jen v tomto obhajuji ČD, nic jiného. Stejně tak budu nadávat, že k nám nasazují kopřivy ze 70. let. A ještě dlouho budou, i když slibovali něco jiného. Ale ty jsi prostě de.., co si mele pořád jen svoje a ještě to považuje za inteligentní. Narozdíl od tebe alespoň kopu tam, kde to skutečně má smysl (nebo je to alespoň oprávněné a skutečně si tam ČD zasloužit nakopat do zadnice).

P. P. S. A ještě jedna věc. Proč nekopu do RJ haterů typu Bevelo či Slim? Protože nezačali do mě blbě kafrat jako ty. Tak si příště laskavě rozmysli, do koho začneš rýpat. Doporučuji ti to i vzhledem k tvým nepříliš dobrým argumentačním schopnostem.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Čtvrtek, 29. září 2016 - 07:52:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6358
Registrován: 4-2003
BoH:nebo naprosto stupidní výmysly typu "ať vydává jedna firma katalog pro všechny v odvětví".

Každý výmysl se nejlépe ohodnotí finančně - pokud by ČD nevymazávaly ostatní dopravce, sobě tím nikterak neuškodí a naopak neudělají zadarmo reklamu soukromým dopravcům, kteří pak toto téma s oblibou rozmáznou v médiích (už se stalo) a ve výsledku je to negativní reklama pro ČD, jejíž důsledky naopak finančně pocítí [wink].

V roce 1997 byly rekonstruovány vozy Bee/Bpee, které byly nasazovány na trasu Praha - Ostrava.

Toto nepopírá nikdo. Jen tu neustále tlachálci tvého typu popírají (a dokonce popíráš i sám sebe), že těch vozů bylo neskutečně málo na to, jaká byla po přepravě mezi Prahou a Ostravou poptávka již v této době. Míněno poptávka po slušném cestování - tyto vozy jezdily jen na několika vlacích.


Jednotky Pendolino byly zakoupeny v roce 2003. To jsou 2-3 roky před příchodem RJ?

Jednotky Pendolino byly určeny ke všemu jinému, než k provozu na trase Praha - Ostrava. Systém s třetinovým kmitočtem opravdu není potřeba pro funkci této jednotky v rámci České republiky [nene].


Takže už raději sklapni

Tu radost ti udělám na pár dní. Jedu do Vysokých Tater provozovat horskou turistiku a kupodivu jedu vlakem ČD [wink].
Čtvrtek, 29. září 2016 - 08:11:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2014
Bram:

1) pokud by ČD nevymazávaly ostatní dopravce,

To je jen, ale jen tvůj soukromý názor (který pochybuji, že nějakým způsobem můžeš podložit). Nikde jinde žádná firma, která by uváděla nabídky svých přímých konkurentů. Neexistuje důvod, proč by to měly dělat ČD. Pokud bys měl pravdu, tak ČD utřou a je to jejich problém. Ale v tomto se chovají prostě jako jakýkoliv jiná firma na trhu. Výjimka neexistuje (nebo mi není známa).

2) Toto nepopírá nikdo.

Tak to je zajímavé. Pokud vím, pořád tady mluvíš jen o tom, jak tam byl standard jezdit v B. Což je zjevná lež, protože standard bylo Bee/Bpee. Že těch vozů bylo relativně málo (především pro špičkové časy, protože jindy s tím problém nebyl) je věc úplně jiná. Vůbec se netýká toho, jaký to byl vůz (ty pořád tvrdíš něco o béčkách, což zjevně není pravda, kterou jsi sám teď přiznal), ale o jejich počtu, které v exponované časy nestačily.

3) Jednotky Pendolino byly určeny ke všemu jinému, než k provozu na trase Praha - Ostrava.

Irelevantní. Od roku 2005 jezdí na trase Praha - Ostrava, tedy dávno před příchodem konkurence. Ano, byly původně pořízeny pro trať Praha - Berlín. V tom případě je možné, že by vozy Bmz přešly právě na trať Praha - Ostrava. A třeba také ne, to jsou domněnky a tím si narozdíl od tebe hrát nechci. Faktem je, že od roku 2005 jezdí do Ostravy.

4) kupodivu jedu vlakem ČD
To ani nevyvracím. Vyvracím jen nepochopitelné kopání a lži ohledně ČD. Takže ČD hater jsi, i kdyby jsi vlastnil IN 100.
Čtvrtek, 29. září 2016 - 08:11:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6359
Registrován: 4-2003
BoH:A ještě jedna věc. Proč nekopu do RJ haterů typu Bevelo či Slim? Protože nezačali do mě blbě kafrat jako ty.

Přesně tak, jak jsem očekával - mé údajné haterství ČD je jen zástěrkou, kdežto pravý důvod je, že jsem panáčkovi šlápnul nevědomky na bebíčko. Tak hlavně, že to tedy konečně vím a nemusím si to jen myslet [wink].


Tak si příště laskavě rozmysli, do koho začneš rýpat.

Není nad to si názory opačné strany z diskusního fóra brát osobně a mít kvůli tomu neklidné spaní [biggrin].


Doporučuji ti to i vzhledem k tvým nepříliš dobrým argumentačním schopnostem.

Doporučovat mi můžeš cokoliv, ovšem je na mne, zda nějaké takové doporučení vezmu v potaz. Nutno ale říci, že některá doporučení jsou vskutku úsměvná a naopak neklamně ukazují na skutečnost, že ten, kdo taková doporučení dává, je argumentačně zcela v koncích [biggrin].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Čtvrtek, 29. září 2016 - 08:23:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6360
Registrován: 4-2003
BoH:Faktem je, že od roku 2005 jezdí do Ostravy.

Tak si nalijme čistého vína - jednotky byly původně určeny na trasu Berlin - Praha - Vídeň. Z různých (a obecně známých) důvodů toto naštěstí nevyšlo a naštěstí také někoho rozumného u ČD tyto jednotky napadlo nasadit na trasu Praha - Ostrava, kde sice naklápění má přínos zanedbatelný, hned dva systémy se nevyužijí, ale mělo to nesporný úspěch a někde tady začala velmi pozvolná změna vnímání železniční dopravy veřejností od naprostého odmítání jako dopravy pro socky směrem použitelné dopravě pro široké vrstvy veřejnosti. Čili až něco NEPLÁNOVANÉHO zajistilo obrat situace na železnici v dálkové dopravě v České republice směrem k lepšímu [wink].
Čtvrtek, 29. září 2016 - 08:58:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2014
Bram: Však toto jsem přesně napsal. Pokud by došlo k nasazení těchto vlaků na linku Berlín - Praha (- Vídeň), došlo by k uvolnění vozů Bmz, které na této lince jezdí do dnes. Tyto vozy by byly následně někde jinde nasazeny. Takže by stejně někde přispěly ke kvalitnější dopravě. Tak či tak, Pendolina jezdí od roku 2005 do Ostravy. Někdo z vedení ČD toto rozhodnutí musel učinit a učinil ho dávno před příchodem konkurence (tedy ČD zřejmě viděly na této trase potenciál).
Čtvrtek, 29. září 2016 - 09:17:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6361
Registrován: 4-2003
BoH:Pokud by došlo k nasazení těchto vlaků na linku Berlín - Praha (- Vídeň), došlo by k uvolnění vozů Bmz, které na této lince jezdí do dnes.

Ty Bmz a spol. by šly všude jinam, kde ČD v mezinárodní dopravě chyběly slušné vozy a něco málo by zbylo i do vnitrostátní dopravy. Že jim vozů chybělo velké množství, dokazovalo i to, že se třeba do Vídně podívaly nejednou vozy B s režimem RIC na vlacích IC/EC. Slušných vozů bylo fakt neskutečně málo, přičemž rozsah dálkové dopravy se neustále zvyšoval.

Mimochodem, je otázka, zda by v mezistátní dopravě dosahovala pendolina takových proběhů, jako mají dnes - údržba by byla přitom stále v Praze, tj. musely by tomu být přizpůsobeny i oběhy. To jen taková poznámka na okraj......

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Čtvrtek, 29. září 2016 - 10:24:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 743
Registrován: 5-2014
Bram: Tak v tomto se hádat nebudu. Nevím, jak moc často jezdily béčka do Vídně. Já jsem od roku 2007 pravidelně cestoval vlaky Praha - Vídeň a vždy s jednou výjimkou jsem tam narazil na vozy Bmz, později Bee/Bpee. Co si tak matně vzpomínám, tak tyto vozy jezdily i do Maďarska, takže si nemyslím, že pro mezinárodní výkony měly ČD až takový nedostatek vozů. Každopádně souhlasím, že i díky konkurenci se situace především v rychlíkové dopravě rapidně zlepšuje (i když nyní se na Maďarská EC cpou Bdpee, což je podle mě celkem dobrý rychlíkový vůz, nicméně v mezinárodní dopravě nemá co dělat, takže za mě horší stav, než před 10 lety).
Čtvrtek, 29. září 2016 - 10:43:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 512
Registrován: 10-2011
Poměrně často jsem jezdil přes Prahu na Ostravsko v letech 2006 - 2007. Již tehdy se dalo jezdit s jízdenkou eLiška za 140 Kč, Pendolinem za 226 Kč. Béčka pamatuji jen z posil 1540/1541/1542/1543, což byly páteční a nedělní "kopřiváky", za které ovšem byli studenti poměrně rádi, protože právě díky nim nemuseli stát v chodbičce u záchodu. Jo a jezdil Excel. A byl narvaný.
Čtvrtek, 29. září 2016 - 10:46:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 8-2010
Já jsem v roce 2009 cestoval z Prahy do Ostravy vlakem vyšší kvality v pátek odpoledne se dvouletou dcerou. Vlak byl složen téměř z vozů Bc, kde se stálo i na chodbičce. Proto jsme zamířili k vozu 1. třídy Apmz a obsadili poslední 2 volná místa. Za jízdenku (s příplatem 1. třídy) jsem dal přes 600 Kč a to jen díky tomu, že jsem měl Kilometrickou banku. Závěr - pravdu má BRAM.
honza ÝÁÁÝ
Čtvrtek, 29. září 2016 - 10:53:42  
Neregistrovaný host
77.93.192.42
a co 2 rychliky supersity MANAGER? bez zastavky do Prahy a z Prahy? jeden jezdil rano a jeden odpoledne. tam bylo taky skoro fsecko zadarmo a super vozy!! ty vyhnalo pendolino, zadne ojetiny nebo tramvaje
Jeho Vysost
Čtvrtek, 29. září 2016 - 11:10:28  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
Ved stačí si pozrieť radenie ostravských expresov z roku 2011 a pokiaľ nebol vlak radený zo slovenských voznov, tak tam boli väčšinou B prípadne Bme a pár kusov Bee. Pamätám si, že vtedy bolo za trest cestovat v týchto vlakoch cez deň a Cesko by turista pri pohľade na vlak považoval za rozvojovú krajinu. Teraz je už situácia lepšia, akurat stále tu je neduh v podobe medzi. tarify, takze ak potrebujem súrne do Ziliny, tak listok bude za 900 ... Pritom kúsok pred hranicu to bude za 330...
Čtvrtek, 29. září 2016 - 11:14:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2541
Registrován: 8-2010
Tak Manažer byl na svou dobu dobrý produkt a vlak dnes by však už asi neměl šanci na úspěch. A nějaké posilové bezzastávkové spojení do Ostravy by nebylo od věci. Jet bez zastávky Sprinterem do Ostravy nebylo vůbec špatné.

No i před konkurencí se dalo do Ostravy dobře cestovat i s ČD v Pendolinech pravda ale je, že v Ex to bylo horší. Ale Bram má pravdu v tom, že soukromníci zvedli kapacitu a zlepšili služby na této trati.
Jeho Vysost
Čtvrtek, 29. září 2016 - 11:17:54  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
Hlavne bol problém v tom, že taký Kosican ku koncu nebol povinné miestenkovy, takze keď šiel plný už z SK, tak na Valassku ešte pridali ďalšie vozne a ostatní sa napchali do chodbiciek, takze kultúra cestovania ako v Indii, už len kvôli tomu ludom nie je za tým vlakom smutno, keď idú s RJ
Čtvrtek, 29. září 2016 - 11:52:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 1-2009
Video z 1.jazdy Regiojet do Prahy. Stevardka Simona K.,tvár Regiojetu je letuškou v v Saudskej Arábii.No keby Jančura vedel,čo sa objaví o 5 rokov v kuchynkách žltých vagónov...
https://youtu.be/j_sZ2i6YI9E
Čtvrtek, 29. září 2016 - 12:05:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 491
Registrován: 11-2007
ad Bram: Celkem inteligentní příspěvky[ok]
Čtvrtek, 29. září 2016 - 13:03:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3775
Registrován: 12-2003
Proč by vlak kategorie Manažer neměl dnes úspěch? Podívejte se třeba do Německa na HKX (Hamburk - Kolín - Express), ČD chce od prosince vyjet s expresy i mezi Prahu a České Budějovice, resp. Rakousko. Dokud nebyl koridor hotový, tak od těch tzv. "soukromých zachránců železnice" (RJ,LE), nebyl zájem vůbec žádný. Nyní by se tam chtěl nacpat jak žlutý cirkus, tak i paštika. Zaujmul ale jeden komentář u nedávno zrzounem vydaného článku, kde někdo napsal "..Jančura není železniční arbitr, aby rozhodoval kde bude jezdit státem vlastněný dopravce, a co chce on..".

Má to ale dvě roviny, jedna je prašivá mediální podpora Burešovo periodika, která se snaží cestující veřejnosti podsouvat uměle plánované reálie, že: RegioJet a cirkusák Jančura je zachránce naší železnice, a že vlastně kdyby nebylo jeho, dnes se jezdí v nákladních vozech nebo co. Tohle u jednodušeji smýšlejících jedinců ale funguje, marketing jede na plný plyn. Lze to vidět právě u Bureše a jeho masírky na soc. sítích, Jančura nedělá nic jiného. Prostě jen je moderní nadávat na vše co patří státu, a i když to bude stát dělat třeba i někde lépe, pořád to nebude ono. Slováci už na to s Jančurou pomalu přicházejí také, že se jedná o naleštěné pozlátko, za kterým se skrývá série provozních a personálních problémů. Vždy to pak dorazí blábola Ondrůj [lol]
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Jeho Vysost
Čtvrtek, 29. září 2016 - 13:53:05  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
Bevelo, problém je ten, že štát nemá vo viacerých veciach nejaky cieľ, ktorý by chcel dosiahnuť, preto sa môže D1 rekonstruovat 15 rokov a kdejaky lokálny ekoterorista brániť dolezitym stavbám ako D11 či pražský okruh. Potom v novinách čítame sťažnosti Bechovic na dopravu, ale okruh povoliť nechcú a korunu tomu nasadzuje radnica Prahy 6, ktora bráni trati na letisko a spôsobila kolaps na VN. Taký RJ sa napríklad chcel dostať aj na trať Brno Praha, kde žiadna reko nie je a vidíte, že aj v tom mu CD bránia, pričom tam nasadzujú Bdpee a pokiaľ náhodou niekto súrne potrebuje dnes z Budapeste a nemá prístup na internet, tak za listok zaplati desiatky € výpalného zvané cestovné. A presne o tom to je, že zeleznice stále živia nezmysel ako medzinárodná tarifa a cenových ponúk je toľko, že keď ich chcete niekomu objasniť, tak potrebujete 2h prednasku.
Čtvrtek, 29. září 2016 - 15:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 744
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: Ved stačí si pozrieť radenie ostravských expresov z roku 2011 a pokiaľ nebol vlak radený zo slovenských voznov, tak tam boli väčšinou B prípadne Bme a pár kusov Bee

Ex 140 „Beskyd“ - B
Ex 142 „Odra“ - Bmee
Ex 144 „Landek“ - Bmee
Ex 146 „Hukvaldy“ - Bee272
Ex 148 „Jan Perner“ - Bpee + slovenské vozy
Ex 240 „Leoš Janáček“ - Bee + Bpee

Opravdu tam nevidím většinově ty vozy B. Ano, někdy kolem roku 2012 (2013) bylo poměrně mnoho vlaků dočasně řazeno z vozů B, ale to jen proto, že vozy Bmee byly staženy na rekonstrukci.
Jeho Vysost
Čtvrtek, 29. září 2016 - 15:28:44  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
No to preto, lebo niekde zmizli Fatra a Kysuca, to máme cca pol na pol B a Bmee, čo v tých časoch predstavovalo rovnakú kvalitu cestovania..Slovenske vozne boli hotové ICE oproti tomu..
Čtvrtek, 29. září 2016 - 15:42:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 745
Registrován: 5-2014
Ex 152 „Kysuca“ - Žilina - Ostrava => nejede na trase Praha - Ostrava
Ex 126 „Fatra“ - Žilina - Vsetín - Praha => nejede na trase Praha - Ostrava (a i tak byla složena z vozů Bmee)

Takže znovu... v roce 2011 se jednalo o jediný spoj a to Beskyd.
honza ÝÁÁÝ
Čtvrtek, 29. září 2016 - 16:13:40  
Neregistrovaný host
93.99.162.231
geront: občas se někdo odkope...
Ano, třeba tím že neumí zareagovat na příspěvek ve správném vlákně.....

Ty magore geronte zmiz uz do hrobu!! Na tebe tu fakt neni nikdo zvedavej! Honza7887 je bezva chlap

Zrzek z iDNES nemá novinářský průkaz, proto nemusí dodržovat žádný etický kodex.
Pane Bevelo, kdyby si oholil palici nebo ji nabarvil, pomohlo by to?

Koukám,že pan Bevelo je dost velkej znalec
Konecne nekdo neprudi a pochvali a vyzna se
Jeho Vysost
Čtvrtek, 29. září 2016 - 16:35:00  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
BoH, Fatra sla Olomouc Praha, to máte na rovnako, podobne je jedno či je riadené B alebo Bme, pretože vozne poskytujú rovnakú úroveň "pohodlia" resp sa nedajú s Bpeer resp Bmpeer ani porovnať. Snad to tak uz pochopíte
Čtvrtek, 29. září 2016 - 16:43:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2543
Registrován: 8-2010
Koukám, že anonymní debílek si zase potřebuje ulevit. Jen si posluž a pozdravuj v Bohnicích [zadnice]
Čtvrtek, 29. září 2016 - 17:21:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 746
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: To není rovnako, protože jsme se přeli o trasu Praha - Ostrava. Navíc:

Ex 126 „Fatra“ - Bmee
Ex 128 „Hradčany“ - slovenská souprava
Ex 220 „Detvan“ - slovenská souprava
EC 120 „Košičan“ - slovenská souprava

a přes Ostravu jsem ještě zapomněl EC 110 „Praha“ - Bee + Bpee

Takže ani tady to žádný propadák rozhodně není.

Ale poradím Vám. O rok dříve ještě Ex jižní (Vsetinské) větve nejezdily na Slovensko a ano, tam to skutečně bylo pošušňání v podobě koženkových B. A koženková B jsou stále IN na některých méně lukrativních trasách.

Co se týče kvality Bmee, skutečně to není žádná hitparáda. Nicméně pořád je to o pár tříd výše, než B, o kterých jsme se tady hádali [happy]
Jeho Vysost
Čtvrtek, 29. září 2016 - 21:23:02  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
No to sa ani nečudujem, kto by posielal nejake kvalitnejšie súpravy do oblasti, kde sa ľudia pri jazde vlakom zásadne posilňujú alkoholom. No práve tu úroveň držali slovenske železnice, že tam posielali najlepšie vozne a reciprocita boli české B, to sa ľudia na vlakoch do He fakt tešili, keď na REx behala česká pomsta. Kazdopadne už len tento príklad dokazuje, že B jazdili v značnej miere na Ostravy ešte roku 2013.
Pátek, 30. září 2016 - 07:17:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 11-2007
Nemá cenu se pitvat v minulosti. Faktem je že ten žlutej circus nakupuje stále "nový" a "nový" vozy a modráci kulový.[crazy]Celkem malej soukromník strčí "národního dopravce" do kapsy[crazy].Docela ostuda,ne?[ko]
Pátek, 30. září 2016 - 07:24:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 747
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: No nebyly to B, ale Bee/Bpee/Bmee, ale to už je jedno [happy]

Dj_tiësto: Souhlasím, nemá smysl se dále v tom rýpat. Nicméně dovolím nesouhlasit. Díky konkurenci i ČD nakupují "nové" vozy ve velkém. Když si vzpomínám na kauzu kolem roku 2010, kdy se ČD nemohly rozhývat ohledně nákupu vozu Bimz. Teď skupuijí vše, co jim padne pod ruku (podobně jako RJ), například starší vozy Bmz. Navíc je zde (nepříliš povedená) rekonstrukce Bdpee. A za poslední rok se také vyrojili ve značné míře Panteři. Před nedávnem to byly Bdmpee a Railjety. Na druhou stranu má ČD ve svém vozovém parku takový deficit, že my budeme jezdit v béčkám ještě hodně dlouho.
Pátek, 30. září 2016 - 09:22:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 8-2010
ČD nemohly rozhývat ohledně nákupu vozu Bimz.

Problém asi trošku byl v tom, že ta koupě 100 ks vozů (= což je hodně solidní numero) byla nějak zapodmínkovaná tím, že je sice odprodají, ale následně zrekonstruují sami Němci (nebo tak něco..). Dneska možná skupují ČD "vše, co jim padne pod ruku", ale pak se na to (dřív nebo později..) přisaje DPOV (= alias skupina ČD) nebo PARS, nebo kdokoliv tady v naší domovině.

Kdyby to bylo tak, že OBB prodají jen to, co ale napřed sami opraví, tak si osobně myslím, že by tady v dnešní době nebylo jediné ojeté rakouské železniční kolo...[biggrin][rofl]

PS:
Ta Vaše naivita mne trošku překvapuje, si vemte, když ČD kupovaly Railjety, co to tenkrát bylo s tím nákupem za polízanici..nevím o tom, že by v PARSu nebo ve Škodovce skákali z toho nadšením...ale jak se mají opravovat vozy "u nich", tak i kdyby to byly 100 let staré kopřiváky, tak se modernizuje a opravuje o 106...[kladivo].

Zkuste jim ale říct, že se Bdpee a Bdmpee a všechno bude opravovat v Německu nebo Rakousku...[rofl][biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.)
Pátek, 30. září 2016 - 09:48:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 748
Registrován: 5-2014
Paul_red_adair: Což o to, nevím, jaké byly přesně podmínky nákupu těchto vozů. Pokud máte pravdu, je otázkou, o kolik by byla dražší rekonstrukce v německu. Občas mi přijde, že ČD jsou dojnou krávou pro Škodu, Pars a jim podobné a udělají cokoliv, jen aby se udržely u cecíku. A pak už je problém ČD, že jim ten cecík dokola nastavuje. Možná je to i tím, že modernizace v myslích ČD je občas výměna koženky za látku a tím to končí. A nalijí do toho odpovídající částku. No a výsledek vidíme.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pátek, 30. září 2016 - 09:54:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 493
Registrován: 11-2007
Tak ono je jedno, kde se to rekonstruuje, klidně i v tom PRASETI, jen nechápu, proč tam neuměj dělat kvalitně? Pořád na tu jejich práci někdo nadává. Kde je chyba? A druhá věc, dokud budou sedět na nábřeží ti stejní "chytráci" tak ty reko budou vypadat tak jak vypadaj, tudíž hrozně[crazy]
Pátek, 30. září 2016 - 11:12:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 8-2010
ad Dj_tiësto:

Tím "kvalitně" myslíte kvalitu dílenského zpracování nebo obecně uspořádáná interiéru ?

Já jsem se v létě shodou náhod osobně setkal s jedním z lidí, který za České dráhy řešil "rekonstrukční koncept" /nebo jak to nazvat/ vozu Bdpee a měl jsem takové všetečné dotazy - třeba proč to nemá polohovatelné sedáky, nebo displeje jsou místo LCD žluté, maticové, nemoderní = něco jako Regionova.

A on mi na rovinu (= mezi 4-ma očima) řekl, že co se týče konkrétně displejů, tak je velký problém v době, která uplyne mezi návrhem, zadáním výběrka a vlastní realizací - ta je bohužel neúměrně dlouhá, takže prvky v interiéru jsou/mohou být v době realizace modernizace bohužel již zastaralé.

A co se konkrétně týče polohovatelnosti sedáků, tak konkrétně u Bdpee by byl rozdíl v ceně sedáku polohovatelný a nepolohovatelný asi 30% ceny sedáku - což bylo již mimo nastavené limity modernizace, nebo by to bylo na úkor jiných prvků ve voze.
Pátek, 30. září 2016 - 11:29:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3776
Registrován: 12-2003
Takže pointa zase nebude. Jsem ani netušil, že Jančury cirkus nakupuje nové vozy. Asi myslíte ty přerubané ex.ÖBB na krámy Astra. Jinak provozuje osobní vozy s výrobou 1979 až 1984. Tím, že se vymlátí interiér původní, a naroubuje se tam interiér nový neznamená, že se jedná o nové vozy. To Vám také sdělil zrzoun na iDNES? Ale jděte [lol]
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Pátek, 30. září 2016 - 11:43:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2014
Paul_red_adair: No mě by hlavně zajímalo, kdo vymyslel to, že vůz neobsahuje sedačky v letadlovém uspořádání (současný systém se hodí jen pro skupiny lidí a pro regionální dopravu) a proč nejsou mezi sedadly opěrky. Toto jsou pro mě celkem zásadní otázky a opravdu netuším, jaký truhlík vymyslel současný stav.
Pátek, 30. září 2016 - 11:45:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 11-2007
ad Bevelo: Neboj, já to vím ale na rozdíl od ČD ty reko nějak vypadají. Stylem ala ČD je lepší když interier zůstane původní neb co páprdové na nábřeží vymyslí je vždycky nějakej špek a stojí za[zadnice]

ad Paul red adair: Myslel sem kvalitu zpracování....Interiér viz odpověď pro Bevela.
Ale ty displeje, tak tomu nevěřím, LCD panely se používají hooodně dlouho, tam mají máslo na hlavě asi zase na nábřeží neb těm dědkům tam je to u [zadnice]
Pátek, 30. září 2016 - 12:34:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4280
Registrován: 9-2011
proč vůz neobsahuje sedačky v letadlovém uspořádání
Třeba proto, že to cestující nechtějí?
(já vím, to je dost naivní představa, že by se dělalo něco, co cestující chtějí [happy]).
Tak třeba proto, že je to dražší.
Leteckému uspořádání se já osobně vyhýbám, jak můžu.
Pátek, 30. září 2016 - 13:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2014
Aleš_Liesk.: Tak to nevím, jaká je popularita těchto sedadel. Ale člověk tam má větší soukromí, než ve čtyřce, takže si nemyslím, že by lidé nějak zatracovali. Jestli je to dražší také netuším, ale nenepadá mě důvod, když je to v podstatě jen o natočení sedačky.
Jeho Vysost
Pátek, 30. září 2016 - 13:17:21  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
Predstavuje skriňa stará x rokov nejaky problém, pokiaľ sa vymení prakticky celý interiér a ďalšie časti? Lebo ťa skriňa je na tom vozni to najtrvalejsie, aj u lietadiel sa to viackrát robí. Čo sa týka leteckého usporiadania, pokiaľ niekto cestuje hodinku, tak mu nevadí ani sedenie oproti, akonáhle ale človek cestuje nad 2h, tak je to dosť nepríjemné hlavne ak niekto vysoký sedi oproti a vy sa takmer dotýkate kolenami, čo je celkom casty jav, keďže Cesi patria medzi vyššie národy v Europe. A nedáva mi zmyslel ani to, prečo by sedenie za sebou malo byť drahšie, keď na 4 sa montujú často ešte stolíky.
Pátek, 30. září 2016 - 13:22:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4282
Registrován: 9-2011
Já to rád nemám (což je samozřejmě subjektivní pohled). Čumět do opěrky sedadla před sebou nebo do stěny vedle sebe mi nevyhovuje a stísněný prostor nemám rád. Soukromí nepotřebuju, já jsem společenský tvor [wink].
Co se týče ceny - nevím. Možná je na tom víc práce (místo jedné čtyřky se uchytávají dvě dvojky - ale to závisí na tom, jak jsou sedadla zkonstruovaná), ale ke čtyřce zase přijde stoleček. Rozdíl cen asi nebude velký a ani bych si netroufl tvrdit, co je ve výsledku dražší.
Pátek, 30. září 2016 - 13:22:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 495
Registrován: 11-2007
a není to náhodou tím,že tam jsou původní sedačky, jen nově polstrované[wink]Zase dědkové n nábřeží chtěli ušetřit bez ohledu na cestující[crazy]
Pátek, 30. září 2016 - 13:24:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2895
Registrován: 11-2008
Jak tady sleduji, tak to vypadá, že všichni příznivci RJ a LEO ( kteří jsou současně odpůrci ČD) tu prohlašují, jak "čas jsou peníze". Jsou to asi samí "podnikatelé" a manažeři na vysokých postech ....[lol] ( opravdoví podnikatelé a manažeři asi vůbec nemají potuchy o nějakém Káčku. ) Současně, kromě jiného, tvrdí jak u soukromníků během cesty "tvrdě" makají na "noťasech" , což prý u státních ČD nemohou. Jak to ale vypadá, tak mnoho času také stráví tady na Káčku. Možná, že i při těch cestách ve vlaku "nepracují", ale jen diskutují tady. [lol][andel]
Pátek, 30. září 2016 - 13:53:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 751
Registrován: 5-2014
Aleš_Liesk.: Jasný, každý je nějaký. Jen si myslím, že nejsem sám, co by potěšilo trochu soukromí. Stolečky určitě něco stojí, na druhou stranu stolečky zabudované v sedadlech určitě také nebudou zadarmo.

Dj_tiësto: Jo, to zní jako velmi rozumný argument. Vysvětluje to, proč po té rekonstrukci to vypadá jako ve voze Bdtee, kde snad došlo jen k drobné úpravě sedadel a do 1/3 vozu zavedení zásuvek. Jo a nové dveře, to je celkem fajn.
Tonda_p
Pátek, 30. září 2016 - 15:39:58  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
Dj_tiësto - napiš, kde konkrétně se na české železnici používají LCD dost dlouho a to v takovém provedení, že je lze prezentovat do oddílu pro cestující. Díky.
Practicus
Pátek, 30. září 2016 - 22:03:51  
Neregistrovaný host
89.103.184.177
Výpravčíxy - maká tak 10%, ostatní to maj na blbosti, resp. "mám wi-fi a ty ne" - to je první věc, kterou na nových routerech, který si pořizuji, vypínám
blbánkovi Dj_tiësto
Pátek, 30. září 2016 - 22:12:22  
Neregistrovaný host
94.112.180.38
Dj_tiësto: Páprdové, dědkové z nábřeží...chlapečku, přestaň hulit to svinstvo nebo ti někdo šlápne do úsměvu. Nejspíš jsi v životě nedokázal více než blbě kecat a hystericky mlátit do klávesnice, šotoušku...
Můžeš se nám předvést, předlož nějakou vlastní rekonstrukci - projekt, financování, zkoušky, schválení. A pak můžeš někoho titulovat, hlupáčku s IQ houpacího koně.
Nesni
Sobota, 01. října 2016 - 14:35:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 6-2014
Ohl:
"v ČR se šlo cestou obnovy regionálky,dálkovka přišla na řadu později. Proto třeba projížděly přes ČR lepší polské vozy české, ale regionálka se tam rušila po tisících spojů i km. Zaleží na vás, co považujete za lepší."
Ano, je věc názoru, který přístup se komu líbí víc. Ale v té době prostě platilo, že dálkový vlak sestavený z vozů cizích železničních správ byl o třídu lepší než ten z vozů ČD a u vozů ČD v podstatě nebyla možnost si vybrat mezi kupé a velkoprostorem. Nešlo ovšem jenom o kvalitu vagónů. Docela by mě zajímalo, jaký podíl na prosazení se soukromníků měl zastaralý vozový park ČD, a kolik jim přinesly jejich nové služby (jako kreditová jízdenka, levné občerstvení a nižší jízdné).
Sobota, 01. října 2016 - 19:55:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 4-2011
Čumět do opěrky sedadla před sebou nebo do stěny vedle sebe mi nevyhovuje a stísněný prostor nemám rád. Soukromí nepotřebuju, já jsem společenský tvor.

Čistě technicky, a jak/co tedy děláte? To celou cestu hypnotizujete toho člověka naproti? A hrajete přitom kolenový tetris? Sedět desítky minut ve vlaku čelem k cizímu člověku na nějaké dva metry, spíš míň, je málem jako položit mu hlavu na rameno v tramvaji na dvacet sekund. Já sice taky jsem společenský tvor, ale šance narazit na sympatickou společnost ve vlaku je skoro nulová a vést hovor pár desítek centimetrů od cizí hlavy...to zase těžce nevyhovuje mně. Stejně tak se děsím trapných konverzací, před jejichž posloucháním není úniku, což "v letadle" hrozí mnohem méně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Focus1976.)
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Sobota, 01. října 2016 - 20:03:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 12-2003
No ono dnes už moc rozdílů mezi cirkusem RJ a vlaky ČD není. U žlutého vás obskakuje stevard s umělým výšklebením, co kdyby zrovna v jeho voze byl invisible práskáč, to jde automaticky ihned s love do mínusu. Kdepak je konec Budulínkovi, ten vždy tvrdil, že vlaky ČD (a jím nenáviděné SC) jezdí prázdné, a u Jančury v šapitó už sedí kaštani i na streše jako v Indii!
Jak jsem psal výše, dnes je moderní nadávat na ČD, i když Radimek něco vybleje s Onrůjem do médií, ty každé vyzvracení ihned interpretují na internetu, případně i tištěném periodiku. To byl i případ svrabu v nocležnách na Slovensku, zde ten průsak do médií byl ale ze strany zaměstnanců.

Urychlení modernizací i nákupu nových vozů, lokomotiv a jednotek pro dálku i příměsto, mělo nepatrný vliv právě vstup soukromých dopravců. Ostatní, a vlastně dnes už jezdící vlaky, jsou přirozeným vývojem. Ale stále se najde řada pitomců, kteří třeba nasazení vlaků Shark, případně Inter Panter ad. je zásluha Radima Jančury - hovadina. Ale je pravda, že to tak zrzek na Burešovo portále interpretuje, což lze dohledat jako patrnou vložku vždy v posledním odstavci článku, který třeba pojednává o nákupech nových vlaků railjet, nebo lokomotiv řady 380 - to je prostor, který je určen pro vyjádření toho narcise z Lipé.
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
4242
Sobota, 01. října 2016 - 22:50:19  
Neregistrovaný host
85.92.42.253
Bevelo

Uklidni se ty ČD PR-šášulo, stačí se podívat na dnešní potěmkiádu v podání luhačovických R souprav - nebýt dnešního dne Zlínského kraje, jezdily by dál ve svém klasickém řazení shnilých vágus béček, které by jinde už nevzali ani na poslední regionálku.
Na co si to tady hraješ, kašpare?
Komu chceš dnes něco vykládat o tom, že vstup soukromých dopravců měl "nepatrný vliv" na urychlení modernizací ČD parku?
A jestli si myslíš, že "invisible" práskači se vyskytují jen a pouze u nenáviděné konkurence, tak si rovnou skoč k odbornému lékaři.
Jsi akorát bůhvíproč samozvaný ČD PR-šašek, kdo tě platí za tyhle žvásty?
Jeho Vysost
Neděle, 02. října 2016 - 00:05:01  
Neregistrovaný host
147.32.88.200


Kdeže Jancura. Tento pán je skutočný hrobar a škodca zeleznice
Arctia
Neděle, 02. října 2016 - 00:05:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 6-2010
Paul + DJ:
Radsi "nemoderni" a "zastaraly" zluty maticovy displej ala 954, ktery je ostry a citelny za jakehokoliv osvetleni i z druheho konce vagonu, nez LCD, co je v "Libereckejch" sukafonech, ktery je sice "moderni a informacne hodnotnejsi", ale z pulky vagonu uz to neni k precteni...
Utúlien aurë...
Neděle, 02. října 2016 - 07:50:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 752
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: Co Vám provedl?
král Jančurák
Neděle, 02. října 2016 - 09:31:55  
Neregistrovaný host
89.102.121.64
jeho Vysost:
copak, už nestojí?
bandita
Neděle, 02. října 2016 - 10:01:47  
Neregistrovaný host
90.181.10.174
Co Vám provedl?
... v 97 vpálil kulku do hlavy český železnici. Slavný odbory toho moc neudělaly, pro posun železniční dopravy u nás. Pár modernizovanejch kočárů, průser pendolina nasazenýho z nutnosti na Ostravu, páč všude jinde dostal fakáče (Berlín, Vídeň, Bratislava), něco málo ešusů kolem Prahy, to zas takový skok nebyl. Progrese přišla až s Jančuru a paštikařem...
Neděle, 02. října 2016 - 10:33:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2014
bandita: To je skvělé, co píšete, ale co špatného provedl konkrétně on? Odbory hájí zájmy zaměstnanců, nikoliv zákazníků. Také pochybuji, že on rozhodl o nákupu Pendolin. Stejně tak neměl žádnou kompetenci rozhodovat o nákupuju jakýchkoliv vozů...

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Jeho Vysost
Neděle, 02. října 2016 - 12:05:59  
Neregistrovaný host
147.32.88.200
Bráni vstupu súkromníkov na trate a najradšej by všetko bezhlavo priklepol jednej firme, v prípade, že je jeho firma v ohrození tak hľadá riešenie v jej prospech napriek tomu, že ako štátny úradník má konať v prospech občanov..