Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 18. 10. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 18. 10. 2016

dolů
   autor příspěvek
PeM
Neděle, 16. října 2016 - 12:18:51  
Neregistrovaný host
89.102.189.243
Bevelo: Veselé příhody s lepším dopravcem na FB RJ CZ
Paštikáři na to šli chytřeji a zobrazují jen příspěvky po cenzuže správcem profilu. [crazy]
Neděle, 16. října 2016 - 12:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7101
Registrován: 5-2007
déja vu:
Štát neušetril, cena za vlkm je výsledkom výrazného nárastu počtu vlkm objednávaného na tejto trati, za cenu toho, že ZSSK "musela" vyňať IC vlaky zo ZDO a došlo k škrtom na iných miestach SR... Opäť sa natíska otázka, prečo ministerstvo k takýmto zmenám neprišlo pred nástupom súkromného dopravcu.

Regiojet má plnú hubu súťaží, ale zjavne len vtedy, pokiaľ necíti možnosť dostať sa k byznysu inak. Takže akékoľvek kázanie p. Jančuru o transparentnosti a korupcii je vo svetle tohoto len očividné pokrytectvo.

Skapacitnenie určite nevadí, vadí len, že v prípade ZSSK sa ŽSR a ďalšie organizácie nepretrhnú, kdežto u súkromníka ide všetko hneď (či už Regiojet, alebo ja Jaguár) a nasleduje otázka, že čím to je...

Zdôrazňovať prenajatie jednotky (resp. ich pôvod) je vhodné o.i. z dôvodu, že nie je úplne zaistená opakovateľnosť takéhoto obchodného modelu za rovnakú cenu.

Ad preplnenosť, ono je to trocha o inom. Za ZSSK sa posilňovalo, a na špičkových obratoch jazdili klasické súpravy až so 4 vozňami. Jančura zpočiatku neposilňoval vôbec, potom ponúkol prevádzkový model taký, že 3 talenty vymenil za 4 desirá s tým, že v úseku BA-DS sa budú spájať. Tento koncept sa mu ale nedarilo kvôli správkovému stavu realizovať, takže v špičke došlo dokonca k POKLESU kapacity. Následne si nechal pomerne mastne priplatiť ďalšie 2 talenty, lenže tie podľa všetkého opäť "skonzumoval" správkový stav, takže sa zasa neposilňuje... Týmito "posilami" sa zrejme dosť dorovnal aj ukazateľ EUR/vlkm...

Ako som písal v úvode, nedá sa pritom hovoriť o viac peniazoch do železnice, ale len o presune na jednu trať, ktoré si niekto nejak vylobboval.
Neděle, 16. října 2016 - 12:54:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 8-2010
Jeho Vysost: Radim by vás měl zaměstnat jako svého PR poradce. Klobouk dolů takhle obhajovat RegioJet za každou cenu jen tak někdo neumí [biggrin]

RF: [ok][happy]
Jeho Vysost
Neděle, 16. října 2016 - 12:56:59  
Neregistrovaný host
46.135.182.254
Pretože do manažmentu ZSSK sa chodí za odmenu a nie je odtiaľ žiaden tlak na zvýšenie prostriedkov pre železnicu. Viď trebars okate zvýšenie počtu vlakov, keď sa viaceré zlomili aj keď v skutočnosti to ide jedna súprava. Čo sa týka dodatočných vozňov, tie sa zaplatia aj u ZSSK, akurat u súkromníka je to mastne zaplatené. Tým samozrejme neobhajujem obehu na hranici únosnosti, ale takto to v súkromnom sektore často chodí.
Jeho Vysost
Neděle, 16. října 2016 - 13:03:25  
Neregistrovaný host
46.135.182.254
Honza7887: Asi využívam dopravu vo viacerých štátoch či formách a vidam takéto nedostatky často. Navyše u RJ sa dá sťažovať naozaj veľmi jednoducho, u LE CD ZSSK LH či iných spoločnostiach to také jednoduché nie je. Krásny príklad je tá pani s jizdenkou, kto zaručí, že je to tak ako tvrdí ona a nebude mať niekto problém? Toto si bohuzial ľudia často neuvedomujú, že viaceré veci majú svoj dôvod.
déja vu
Neděle, 16. října 2016 - 13:07:19  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
Bevelo:
na FB RJ CZ
Tak to asi budou ty "slovenské média", co nečtu.
Čili zásadní problémy s Regiojetem: není "sushi" (někteří lidé dokonce i vyslovují sus-hi!), mají drahé lístky při nákupu ve vlaku, z Brna do Košic se musí přestupovat, nepřišla stewardka, zamítnuta manipulace s kreditovou jízdenkou nesouhlasné osobě, nefunguje palubní portál, vlak měl zpoždění, cestující museli stát, ve vlaku se svítilo (to je dokonce KATASTROFA).
Prakticky nekonečný seriál stěžování si pro stěžování.
Zatímco u ČD suši vždycky je, lístky ve vlaku jsou levné a bez přirážky, z Brna do Košic se nepřestupuje, stewardky přijdou okamžitě, manipulace s cizím EPIKem se dělá na dobré slovo, palubní portál vždy fungoval, vlaky nemají zpoždění, cestující nemusí stát a ave vlaku se nesvítí.
Proč jednostranně zveličujete jen jednotlivosti od Regiojetu, je to dle vašeho podpisu propaganda nebo paskvil?

Asdf:
cena za vlkm je výsledkom výrazného nárastu počtu vlkm objednávaného na tejto trati
Další železniční pseudofanda, kterému vadí nárůst počtu vlaků jednostranně v konkrétním případě. Kolik vás ještě bude?
Přečtěte si výše, co jsem napsal vašemu kolegovi pseudofandovi o celkové ceně, nebudu to znovu opakovat každému ideovému nepříteli Regiojetu.
Samozřejmě že moderní motorák stojí víc než šrot ze sedmdesátých let, samozřejmě že na takové trati má jezdit vlak nejpozději po hodině a ve špičce ještě častěji a ne od půl osmé do jedenácti vůbec, samozřejmě že trať s takovým potenciálem nemá být rekonstruována do poměrů gemerské lokálky.
Zřejmý problém zdejších pseudofandů není v tom, že se do železnice dávají peníze, ale že se dávají do železnice provozované Regiojetem.
Jenže za za dob ZSSK to tam vypadalo jako v roce 1980, to opravdu chcete?
v prípade ZSSK sa ŽSR a ďalšie organizácie nepretrhnú
Že by ZSSK byla neschopná (proč ji ale potom nevyměnit) a neuměla "lobbovat"? Anebo spíš nechce, protože jí byznysmodel "ČSD 1980" vyhovuje?
Vezměme si trasu Bratislava-Trnava. Stát tam opravil trať "pro ZSSK", koupil jí nová vozidla (671, push-pull, 381), dává jí obrovský balík peněz. Výsledek: takt tam není doteď, z push-pullů jsou pull-pully tahané laminátkami, 671 mají průměrný denní proběh lehce přes 400 kilometrů, půlka souprav obsahuje šroty ze sedmdesátých let.
Na to si ale nestěžujete. Asi té propagandě proti "súkromníkovi" opravdu věříte, logické lapsy v ní vidět nechcete a budete obhajovat ZSSK za každou cenu.
Protože na vaši otázku "prečo ministerstvo k takýmto zmenám neprišlo pred nástupom súkromného dopravcu" je jednoduchá odpověď - protože VŠEM ZÚČASTNĚNÝM výše popsané naprosto vyhovuje.
Neděle, 16. října 2016 - 13:09:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 8-2010
Jeho Vysost:
"Navyše u RJ sa dá sťažovať naozaj veľmi jednoducho, u LE CD ZSSK LH či iných spoločnostiach to také jednoduché nie je."

U ČD si člověk může taky snadno stěžovat stačí se podívat na oficiální profil ČD na FB. Paštikáři to ale tou cenzurou vyřešily opravdu nejlépe [crazy]
Jeho Vysost
Neděle, 16. října 2016 - 13:25:12  
Neregistrovaný host
46.135.182.254
Akurát FB nie je oficiálny kanál, musím si nájsť e-mail a sťažnosť napísať ta či ísť do pokladne, u RJ mi rovno na emaily pristane formulár a ešte mi to stevardka pripomenie. Uz len z ukážky tých sťažnosti vidno, že nie všetky sú opodstatnené, aj keď tu na zrušený spoj o 21 z Prahy vcelku chápem, kufor dam pohodlne do kufra a batoh k sebe a šanca na krádež vcelku malá, vo vlaku kufor na policu, v kupe ďalších 5 ľudí...
Neděle, 16. října 2016 - 13:46:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7103
Registrován: 5-2007
déja vu:
Ešte raz Vám opakujem, že to nie je nárast ale presun v prospech súkormného dopravcu. Aby ich mohol Regiojet dostať, muselo sa u ZSSK škrtať. Chápete ten rozdiel? Na Slovensku funguje "objednávanie" dopravy a GVD stanovuje MDVaRR. Prečo niekde "chce" takt, a inde takt "nechce"? Prečo MDVaRR trvá na stanovovaní objednávky čisto podľa vlkm (tzn. keby sa chcela posilniť doprava na nejakej ďalšej trati, musí sa zasa škrtať o to viac inde)?

Jeho Vysost: FB profil Českých Dráh už nejakú dobu JE oficiálny. Formulár majú ČD tiež a v prípade, že administrátori profilu naznajú, že by ste ho mal použiť, tak Vám tam dajú priamo odkaz.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Neděle, 16. října 2016 - 13:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 775
Registrován: 5-2014
Honza7887: U ČD si člověk může taky snadno stěžovat stačí se podívat na oficiální profil ČD na FB. Paštikáři to ale tou cenzurou vyřešily opravdu nejlépe [crazy]

No to bych Vám moc nedoporučoval, nebo na Vás fanatičtí obhájci Jurečka s Crhou (a třeba se někdo další přidí) neúprostně zaútočí a když se budete bránit, tak Vás soudruh Kohoutek zablokuje.
Jeho Vysost
Neděle, 16. října 2016 - 14:14:59  
Neregistrovaný host
46.135.182.254
Asdf:To ale nie je problém či vina RJ, že MD nechce/nemôže/nevidi potrebu zvýšiť počet vlkm a že si ZSSK nechá zoskrtat vlaky, skor to len ukazuje na podradenosť toho manažmentu, ktorý len pocuva hlasy zhora.Samozrejme aj nizsie majú skvostné nápady ako presun princezien z BA do NZ, kde ich údržba ide od 10 k 5 či iné. Dalsia vec je, ze ZSSK by aj mohla chcieť ďaľšie vlaky, len či v depe na to maju mašiny a ľudí, aby ten vlak mohol ísť.
Neděle, 16. října 2016 - 14:45:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 8-2010
BoH:
"No to bych Vám moc nedoporučoval, nebo na Vás fanatičtí obhájci Jurečka s Crhou (a třeba se někdo další přidí) neúprostně zaútočí a když se budete bránit, tak Vás soudruh Kohoutek zablokuje."

[ok] A na FB RJ zase nekompromisně zaútočí pan Chvastek nebo stevard od RJ SK Veres [lol] A cenzura a blokace uživatelů tam taky nejsou nic výjimečného.

Takže ve finále si všichni tři dopravci mohou podat ruce [biggrin]
Pezos
Neděle, 16. října 2016 - 14:46:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324
Registrován: 4-2014
Asdf:
"Na Slovensku funguje "objednávanie" dopravy a GVD stanovuje MDVaRR. Prečo niekde "chce" takt, a inde takt "nechce"?"
Aby jim zůstaly peníze na broskvoviny typu bezplatná přeprava. Bezplatná přeprava ano, ale teprve v momentě, kdy železnice nebude vypadat jako skanzen socializmu pomíchaný se současným Balkánem.
Jeho Vysost:
"Dalsia vec je, ze ZSSK by aj mohla chcieť ďaľšie vlaky, len či v depe na to maju mašiny a ľudí, aby ten vlak mohol ísť."
To bude těžké, když se GVD sestavuje stylem, že ešus půl dne prostojí.
Jeho Vysost
Neděle, 16. října 2016 - 15:22:01  
Neregistrovaný host
46.135.182.254
Pezos, to ale nie je len o esuse, ktorý niekde stojí. Obnovujú sa IC vlaky, budú na komerčné riziko, bude na nich dosť mašín? Alebo opäť to bude fungovať štýlom, najbližšiemu vlaku zoberieme mašinu, aby sme cestujúcich nemuseli odškodniť. Vďaka bezplatným ešte bude poruke výhovorka, vezies sa zadarmo, tak bud rád. Tych pár platiacich bude mať jednoducho smolu. Dalsia vec je, že ZSSK má problém nahradiť rušňovodičov a nových je málo, predlžuje sa im prác doba. Preto nejake hádky o odchode RJ sú scestné, pokiaľ si ZSSK nevyrieši elementarnejsie problémy, ktoré ale manažment prehodí ako horúci zemiak tomu ďalšiemu.
Neděle, 16. října 2016 - 15:43:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6424
Registrován: 4-2003
Já jsem fakt rád, že nežiju na Slovensku. Země s krásnou přírodou a ještě hezčími ženami, ale z hlediska dopravy je to děs a bída. Pokud se (byť díky tlaku Regiojetu) podařilo udělat z cigánskej štreky slušnou příměstskou trať, tak zde mnozí neustále řvou, že ZSSK tu možnost neměla atd.

Prolobbovala si něco takového? Měla o něco takového vůbec zájem? NE!!!

A ty, co jste si na Slovensku zvolili, tak ti vám vládnou. Že v dopravě se Česká republika blíží západní Evropě a Slovensko naopak směřuje k Balkánu, je toho též výsledkem. Nestěžujte si, nikdo vám neublížil.

Nakonec třeba Asdf sice žije v České republice, ale jeho výchovou dané národovectví (tím se liší většina Slováků od většiny Čechů) mu zabraňuje vidět věci tak, jak jsou a podvědomě obhajuje stav, který na Slovensku panuje. Přičemž zcela nežádoucí stav je nejen rozsah a kvalita objednávané dopravy, ale i nulové jízdné. Lidem nelze nic dávat zadarmo, neváží si toho a hlavně: Zadarmo nic není NIKDY, vždy to někdo musí zaplatit.
Neděle, 16. října 2016 - 15:54:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 776
Registrován: 5-2014
Bram: Prosím, netahejte tady ten pravičácký kolovrátek... :/
Neděle, 16. října 2016 - 16:06:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6425
Registrován: 4-2003
BoH:Prosím, netahejte tady ten pravičácký kolovrátek... :/

Ach ano, zapomněl jsem, že jediné přípustné argumenty do diskuse musí pocházet z levé strany, jinak se to nebude BoHovi líbit [biggrin].
Neděle, 16. října 2016 - 16:11:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 777
Registrován: 5-2014
Bram: Už začínáš zase frasnit? Najdi mi jedinou větu, která byla ode mě politická... Kolovrátek o tom, že nic není zdarma, je politický kec, protože každý ví, že to z daní. Od toho také jsou. A od toho je také politika, aby nastavila pro občany správný kompromis mezi tím, kolik se vybere a tím pádem i zpětně vydá. Když si chceš hrát na velkého pravičáckého frajera, tak alespoň hlásej, že žádná dotovaná doprava být nemá. Ať vše jezdí na komerční riziko [happy]
Jeho Vysost
Neděle, 16. října 2016 - 16:12:23  
Neregistrovaný host
46.135.182.254
U nás je jedno, koho by ľudia zvolili, na dopravu tam nemá niekoho normálneho žiadna strana. Doprava sa začne v CR približovať západu, až tu budú koridory na viac ako 160, bez prejazdov a hlavne nejake VRT. Nehovoriac o plechacoch či bobinach alebo voznoch radu B či WLAB.
Jeho Vysost
Neděle, 16. října 2016 - 16:20:06  
Neregistrovaný host
46.135.182.254
Predtým bol systém nastavený dobre, dôchodcovia platili pár centov a študenti mali 50%. Teraz sa dochodcovia vozia porozprávať s lekármi, chodia na výlety alebo študenti len tak do mesta. To by nebol problém, keby dôchodcom nebola všade zima a nesli proti väčšine cestujucich resp študenti dodržiavali nejake pravidlá a poriadky. A toto prinieslo bezplatné cestovanie, ono to by najskor spoločnosť musela mať tak priority, aby mohlo takéto gesto fungovať.
Neděle, 16. října 2016 - 16:27:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 778
Registrován: 5-2014
Jeho Vysost: Souhlasím, také bych nesouhlasil s bezplatným cestováním vybraných skupin u nás. Nicméně bych řekl, že Fico má u Vás poměrně úspěch, takže lze předpokládat, že se zalíbil poměrně značné části voličům (samozřejmě otázka, jestli zrovna tímto [happy])
Neděle, 16. října 2016 - 16:37:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 12-2003
PeM:
Zajímavá informace, z toho bych mohl napsat článek, třeba s nadpisem: Cestující nešetří kritikou žluté vlaky. LeoExpress naopak kritiku cenzuruje"
[lol]
déja vu:
No já to spíše spojuji s dobou, kdy Radimek byl v médiích u vytržení když vstupoval na koleje. Kde mj. blábolil o vlacích s několika class hned najednou, případně možnost prožitku gastronomického orgasmu. Ano, ten se dostavil, především od skupiny jistého obyvatelstva kteří low-cost žlutý cirkus vyloženě vyhledávají. Ono to už tak bývá, tedy podobně jako u politiků, že nejdříve je plná kušna keců a lží, a realita je ve zlomcích procent víme? Jančura má perfektně zmáknutý marketing, což ČD nemají, ale také nehulákají do světa každý pšoukanec co se v podniku stane, nebo co je nového.
Nicméně marketing tak nějak v duchu "skutek, tak nějak utek". [biggrin]
Ale přeroubované voejky ex.ÖBB alá Astra zatím jezdí, ač v nich nefachčí palubní portlál, a řada z nich má už "botičku".
Pokud není žurnalistika nestranná, nejedná se o žurnalistiku ale o propagandu (nebo paskvil)!
Neděle, 16. října 2016 - 16:40:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6426
Registrován: 4-2003
BoH:Kolovrátek o tom, že nic není zdarma, je politický kec, protože každý ví, že to z daní.

Zjevně to asi každý neví, když tenhle nesmysl má na Slovensku takovou podporu - já si pojedu zadarmo a ať to za mne zaplatí i ti, co vlakem nikdy nepojedou. Pokud se platí jízdné, tak je to daleko spravedlivější - hlavně je alespoň nějaký bič na ty, co vlak chtějí využívat jako bezplatnou noclehárnu a odpočívárnu.

A od toho je také politika, aby nastavila pro občany správný kompromis mezi tím, kolik se vybere a tím pádem i zpětně vydá.

Viz výše - i nízké jízdné odradí ty, co ve vlaku nikam cestovat nechtějí a zároveň tak nejsou plně sankcionováni ti, co vlak využívat nechtějí.


Když si chceš hrát na velkého pravičáckého frajera, tak alespoň hlásej, že žádná dotovaná doprava být nemá.

Když si chceš hrát na levičáckého frajera, tak ten bezplatný cirkus plať celý ze své kapsy. Co ty na to?

Já proti tomu, že vlak, linkové autobusy a MHD platím dvakrát - jednou ze svých daní a podruhé v podobě jízdného, nemám vůbec nic. Ale když už za to platím dvakrát, tak nechci slyšet, že nejdou koupit nové či slušné ojeté vozy a podobné bláboly.


Jeho vysost:Doprava sa začne v CR približovať západu, až tu budú koridory na viac ako 160, bez prejazdov a hlavne nejake VRT. Nehovoriac o plechacoch či bobinach alebo voznoch radu B či WLAB

Potrefený národovec se ozval, což chápu [biggrin].

Ovšem zdaleka nejde o koridory na více, než 160 bez přejezdů a hlavně nějaké VRT. Jde o celkovou použitelnost veřejné hromadné dopravy. V České republice je mnohdy pomalá, ale síťovost existuje a kde se díky hloupému přístupu Ministerstva dopravy nedají objednat dálkové autobusy, nastoupil nějaký Regiojet s nabídkou svých linek.

Ovšem na Slovensku jediná jakž takž použitelná železniční linka hromadné dopravy je mezi Košicemi a Bratislavou, ještě je slušná mezistátní železniční doprava do České republiky, mezistátní do Vídně, plus linka regionální železniční dopravy Bratislava - Dunajská Streda - Komárno a tím to celé hasne.
Neděle, 16. října 2016 - 16:46:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7105
Registrován: 5-2007
Bram: [coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze]

Tak ešte raz a pomalšie. Ja nemám nič proti tomu, že sa na trati 131 dá jazdiť ako v civilizovanom svete. Teda, SKORO ako v civilizovanom svete, viď poznámka o "posilňovaní" súprav (tiež to svedčí o tom, že stran údržby a organizácie prevádzky si RJ SK môže so ZSSK ruky podať, jedni za 18, druhí za 20-2). Ja len píšem o tom, že to nie je globálne zlepšenie, ale len presun na základe akéhosi lobbingu, v ostrom kontraste s mediálnym vystupovaním p.t. Jančuru.

O globálnom stave na Slovensku nepíšem nič, nijak ho neporovnávam s ČR ani nič iné. To tam len vidíte Vy, asi vo svojej zaslepenosti buď nacionalizmom, alebo Jančurom, alebo v snahe zakryť nedostatok vlastných argumentov odvedením diskusie inam.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Neděle, 16. října 2016 - 16:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 779
Registrován: 5-2014
Bram: A že se tyto vlaky dotují je spravedlivé? Proč se z daní platí vlaky a autobusy, když je někdo třeba nikdy nevyužije. Protože se tomu říká sociální politika. A v tomto případě (bezplatné cestování) je sociální, jak to jen jde. Ale o tom přesně politika. A když to lidé chtějí, tak to volí. Na tom není nic špatného.

Viz výše - i nízké jízdné odradí ty, co ve vlaku nikam cestovat nechtějí a zároveň tak nejsou plně sankcionováni ti, co vlak využívat nechtějí.

Samozřejmě. Čím více dotované, tím více levicové. Ale opět, na tom není nic špatného. Prostě to lidé chtějí a raději budou platit vyšší daně.

Když si chceš hrát na levičáckého frajera, tak ten bezplatný cirkus plať celý ze své kapsy. Co ty na to?

Zase jedná trapná poznámka? Já jsem někdy napsal, že to tak chci? Jen říkám, že to je legitimní politika, i když nějací politici pořád omýlají dokola to, že "nic není zadarmo". Samozřejmě, že nic není zadarmo. Ale když většina demokraticky chce platit vyšší daně a mít za to levnější hromadnou dopravu, je to naprosto legitimní požadavek. A když to nechcete, tak volte někoho jiného, no...

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
déja vu
Neděle, 16. října 2016 - 18:16:52  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
Asdf: Prečo niekde "chce" takt, a inde takt "nechce"?
Takt je jakýsi konstrukt vylobbovaný súkromníkmi, vyvozuji z vašich výroků. Pak ovšem súkromníka nejlépe na každou trať, i když vás ten první tak irituje.
Ale na druhou stranu požadavek na horší dopravu za větší peníze je naprosto legitimní, ostatně je to požadavek nejen váš, ale většiny slovenských voličů.

BoH:
Prosím, netahejte tady ten pravičácký kolovrátek
Konstatování, že nic není nikdy zadarmo, je (středový) fakt. Že to musí zaplatit někdo jiný, je fakt. Že si věcí "zadarmo" lidi neváží, je fakt. Co je na tom pravičáckého?

Bevelo:
já to spíše spojuji s dobou, kdy Radimek byl v médiích u vytržení když vstupoval na koleje
To je kdy, rok 2008? Co jste dělal a říkal před osmi lety vy?
Vaši primitivní fascinaci osobou Radima Jančury nechápu, ale naštěstí se to kompenzuje jen psaním nenávistných postů na internetu.
Neděle, 16. října 2016 - 18:27:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 780
Registrován: 5-2014
déja vu: Jen to, že si je každý toho vědom, jen pravice to pořád omýlá dokola. Nic jiného v tom nehledejte [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
déja vu
Neděle, 16. října 2016 - 18:43:52  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
Jen to, že si je každý toho vědom
Tím bych si nebyl úplně jist - stačí se podívat např. do zdejšího tématu o grafikonech, kde nějaký Tomáš Záruba naprosto vážně mluví o tom, že když státu zbydou peníze na investice, mají se roztočit v dotacích vlaků. Zdroje jsou, nějak vznikly a teď se musí za každou cenu rozházet.
jen pravice to pořád omýlá dokola
Omýlá v mlýně? Ona totiž levice nesnáší, když to někdo připomíná, pak se jí ztrácí ona aura dobrodince, který rozdává jakoby ze svého.
Neděle, 16. října 2016 - 19:39:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 903
Registrován: 8-2011
Klobouk dolů takhle obhajovat RegioJet za každou cenu jen tak někdo neumí

Říká někdo kdo nám ještě nedávno v každém příspěvku velebil Pendolino a vynášel ho do nebes ?[biggrin]

Kolovrátek o tom, že nic není zdarma, je politický kec, protože každý ví, že to z daní.

Ano,ty peníze z daní rostou na stromě,zdroje tu jsou. Nee,ještě tvrd'te že nejste levičák,at' se zasmějem.

Jen to, že si je každý toho vědom, jen pravice to pořád omýlá dokola.

Však to je taky správné připomínat levičákům,že daně stát nevybírá pro to, aby si za ně levičácká sebranka kupovala voliče.
Neděle, 16. října 2016 - 19:59:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7109
Registrován: 5-2007
déja vu: [coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze][coze]

Ďalší, čo si moje príspevky snaží vyložiť tak, aby vyhovovali jemu [crazy] Kde ste preboha prišiel na to, že takt spájam so súkromníkmi??? Alebo, že snáď taktovú dopravu nechcem??? *

Ja sa len pýtam, prečo sa "chce" civilizovaná taktová doprava na jednej trati, na ktorej jazdí súkromník, ale už sa nechce na ostatných tratiach (to nie je záležitosť ZSSK, to je záležitosťou MDVaRR). Azda nie preto, že tam sa už nedá škrtať inde, ale musia byť "nové" peniaze. A tie chce, bohužiaľ, Smer venovať ZSSK očividne len na to, na čom sa populisticky zviditeľní aj tam, kde vlaky nejazdia vôbec.

* Názor, že občas môže byť, v prípade nedostatku peňazí, pre dopravu lepšie viesť v rannej špičke viac vlakov na úkor obedňajšieho sedla za odmietanie taktovej dopravy nepovažujem.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
déja vu
Neděle, 16. října 2016 - 20:17:25  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
prečo sa "chce" civilizovaná taktová doprava na jednej trati, na ktorej jazdí súkromník, ale už sa nechce na ostatných tratiach
Alespoň v předchozí větě netvrďte, že to nespojujete s tím soukromníkem.
Proč se tedy podle vás u soukromníka chce a u státního nechce, máte pro to nějaké jiné vysvětlení než opakované spojování taktu se soukromnictvím?
Osobně se domnívám, že Regiojet, takt a nová vozidla na 131 byla spíše obdivuhodná souhra mnoha náhod a osobní statečnosti ministra dopravy, než to zase zapadlo do vyjetých kolejí běžného slovenského marasmu.
Neděle, 16. října 2016 - 20:58:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7110
Registrován: 5-2007
déja vu: Tak ešte raz a pomalšie. Ja som za to aby bol všade rozumný takt, a preto sa pýtam, prečo je ten rozumný takt ministerstvo ochotné dotovať na trati 131, ale na tratiach ako 110 alebo 130 to isté ministerstvo vymýšľa rôzne "úsporné" koncepty.
Neděle, 16. října 2016 - 21:14:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8514
Registrován: 12-2009
zastávkovou politiku ČD v okolí Ostravy mají vliv různé zájmové skupiny uvnitř ČD, které si upřednostňují teritorium, ze kterého pochází a zároveň se snaží uškodit těm druhým, co takový vliv nemají, třeba nezastavováním v Havířově. Ostatně nejedno dementní vyjádření diskutujího Ohla týkající se soupravových vlaků Ostrava - Bohumín by to celkem i dokládalo. Normální situace by byla soupravové vlaky zveřejnit a samozřejmě také zastavovat v Havířově.
Jaké dementní prohlášení? Sv vlaky prostě kraj neobjedná jako normální. Podobně jako služební jízdy busů atd.
Přes Havířov žádné vlaky ČD, co tam nezastavují, nejezdí.
Zájmové skupiny bojující o vedení vlaků přes |Havířov či Karvinou existují, ale mimo ČD.

Ovšem na Slovensku jediná jakž takž použitelná železniční linka hromadné dopravy je mezi Košicemi a Bratislavou, ještě je slušná mezistátní železniční doprava do České republiky, mezistátní do Vídně, plus linka regionální železniční dopravy Bratislava - Dunajská Streda - Komárno a tím to celé hasne.
Ještě bych přidal Čadca Žilina,Zvolen Filakovo, Zvolen B.Bystrica, obecně Btatislava, TEŽ atd.
Další tratě po obnově typu té Dunajské strady a objednání dopravy na nich by seznam rozšířily.
Garfield
Neděle, 16. října 2016 - 21:14:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11951
Registrován: 10-2004
RJ 1016 byl dneska zas nesmyslně zasekaný v Ostravě, bo ho musel předjet zpožděný Landek (RJ přitom odjel z Ovy hl.n. dřív, oba vlaky soupravy na 140 km/h). RJ pak za ním drhnul a zvyšoval zpoždění až do Kolína, kde Landeka konečně předjel. V Praze dělilo oba vlaky na příjezdu skoro 15 minut.
Neděle, 16. října 2016 - 21:18:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8515
Registrován: 12-2009
Každonedělní výjev u kontejnerů RJ na konečné. Však oni to v pondělí ráno popeláři uklidí a platba za kontejnery, co by to pobraly, se tak ušetří.
Neděle, 16. října 2016 - 21:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3705
Registrován: 4-2003
To se vážně už nedá...

BoH:
"Prostě to lidé chtějí a raději budou platit vyšší daně."
BoH:
"Ale když většina demokraticky chce platit vyšší daně a mít za to levnější hromadnou dopravu, je to naprosto legitimní požadavek."
Až na to, že lidé požadující vše "zadarmo" toho na daních státu moc neodvedou, neboť se povětšinou jedná o sociální skupiny závislé na státním sociálním zabezpečení, s minimálními příjmy, pokud vůbec nějakými. Ostatně, to se odráží i ve skladě voličské základny stran slibujících koláče bez práce.

BoH:
"Jen to, že si je každý toho vědom, jen pravice to pořád omýlá dokola."
Ne, není si toho každý vědom. Rozhodně si toho nejsou vědomi právě ti, kteří služby "zadarmo" konzumují. Zdroje příjmů státu, toky financí a vše s tím spojené je jim naprosto neznámé, ba až ukradené. Pro ně je stěžejní, že dostanou něco "zadarmo". Že i to "zadarmo" něco stojí, jen ne přímo je, naprosto neřeší. Klasika v lékárně - pacient si bere krabičky s léky s tím, že to je zadarmo. Oponuji, že to není zadarmo, že ty krabičky stojí několik tisíc. Pacient začíná brunátnět, že nikdy nic neplatil, že to bylo vždycky zadarmo. Tak povídám, že ani tentokrát nic platit nebude, ale že ty léky nejsou zadarmo, stojí několik tisíc, ale jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění. Nikdy nepochopili. Na místě nic neplatí, tak jsou ty léky prostě zadarmo...
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 16. října 2016 - 22:04:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8516
Registrován: 12-2009
Káva je taky zadarmo.[wink]
déja vu
Neděle, 16. října 2016 - 22:05:50  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
Asdf:
S vámi je diskuze jako s kozou na ledě.
Nejdřív je takt kvůli tomu, že si ho vylobboval soukromník. Pak tvrdíte, že to do spojitosti nedáváte. Nato se vás zeptám, jaké máte jiné vysvětlení, a vy přijdete se 131.
Naposled: čím si vysvětlujete chtění (a nechtění), když ne zázrakem v slovenském dopravním pekle, kde o takt obvyklý dopravce nestojí?

Ohl:
Fotit po nocích popelnice a dávat to na internet, to už by mohlo být pro nějakého psychiatra zajímavé. Bevelo nenávidí pouze virtuálně kopírováním hejtů z facebooku, vy tu nenávist posouváte o úroveň blíž směrem ke stalkingu.
déja vu
Neděle, 16. října 2016 - 22:20:31  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
K dnešní diskuzi o "úkolu ZSSK" dosáhnout ziskovosti trucIC Bratislava-Košice doporučuji přečíst toto.
http://www.etrend.sk/ekonomika/preco-si-na-seba-ic-vlaky-nezarobi a.html
Analýza dochází ke stejným závěrům - IC především byly vykanibalizovány "zdarma" vlaky nižších kategorií a možné maximální jízdné bude výrazně nižší než původní, takže stát je bude muset (skrytě) dotovat.
Neděle, 16. října 2016 - 22:32:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 8-2010
Hroch.R420:
"Říká někdo kdo nám ještě nedávno v každém příspěvku velebil Pendolino a vynášel ho do nebes ?[biggrin] "

Hrochu, věř tomu nebo ne, ale pokud by v Pendolinu byl nějaký problém jako třeba nefunkční klimatizace, internet atd. tak ČD a Pendolino za každou cenu fakt obhajovat nebudu. Mě už ČD taky dokázaly pohnout žlučí nemysli si. Třeba asi před měsícem kdy v Ex místo velkoprostorového Bdmpee jel vůz s kupé a jelikož jsem čekal velkoprostor u stolečku s WiFi tak jsem byl logicky celkem vytočený (ještě když jsem jel s kamarádem a systém nás každého dal do jiného kupé [crazy])

Aktuálně na FB ČD je jeden příspěvek kde paní si stěžuje na rezervaci na neexistující místo. Vidíš tam snad, že bych se tam ČD zastával?
Slim
Pondělí, 17. října 2016 - 00:32:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5514
Registrován: 2-2005
Jeho výsost + déja vu: Goebbels s Vaškem Kopeckým by bledli závistí...A asi i Pavel Kohout ve svý svazáckobudovatelský éře počátkem padesátých let...

To se nijak detailně komentovat nedá...
Pondělí, 17. října 2016 - 06:02:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6427
Registrován: 4-2003
Ohl:Ještě bych přidal Čadca Žilina,Zvolen Filakovo, Zvolen B.Bystrica, obecně Btatislava, TEŽ atd.

Bratislava s parodií na příměstskou dopravu na dvoukolejných tratích - základem je jakýsi podivný hodinový (skoro)takt, doplněný ve špičkách posilovými vlaky. Nic, co by cestující do vlaků nalákalo. Srovnejme třeba s Brnem, abych tu neuváděl jen Prahu a zjistíme ihned velké rozdíly.

TEŽku bych také nezmiňoval - zoufalá nabídka v podobě hodinového celodenního taktu - vlaky mnohdy přeplněné, základem by měl být přitom půlhodinový takt v letní sezóně po celý den. O zoufalém vlakovém spojení mezi Tatranskou Lomnicí a Popradem je lepší se nezmiňovat - vždy s přestupem, ačkoliv dříve jezdily přímé vlaky Poprad - Studený Potok - Tatranská Lomnica. Opět nic, s čím by se dalo chlubit. Jistě, před několika lety to bylo výrazně horší horší, ale dnešní dvouhodinový takt na trati Tatranská Lomnica - Studený Potok také netáhne, ale hlavně že ve vlaku jezdí průvodčí. Zaměstnanost je ale pro levici důležitá, já vím. Jak to dopadne, když se to rozjede tímto směrem, se stačí podívat do Řecka - až na několik výjimek tratě se slabým až žádným provozem, ale stanice plné personálu, který se celý den kope do [zadnice].


Zvolen - Filakovo? Ale fuj, vždyť tam je taková super prozákaznická dopolední tříhodinová díra [crazy].

Vrútky - Banská Bystrica - Zvolen? Nic moc k chlubení, jen mezi BB a Zvolenem to jezdí celkem slušně.

Prostě celkově jde při porovnání s Českou republikou o dost zoufalou situaci, kdy se tímto Slovensko řadí úrovní v dopravě k zemím na Balkánském poloostrově [crazy].

Je to škoda, protože výchozí situace Slovenska po rozdělení ČSFR v železniční dopravě nebyla vůbec špatná............
Pondělí, 17. října 2016 - 06:25:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8517
Registrován: 12-2009
Fotit po nocích popelnice a dávat to na internet, to už by mohlo být pro nějakého psychiatra zajímavé. vy tu nenávist posouváte o úroveň blíž směrem ke stalkingu.
Kdyby by ty popelnice nebyly na veřejném prostranství a parkovišti, nic by se nepsal. Pokud tento chanovský přístup k veřejnému pořádku považujete za normální, jste buď příslušník jednoho etnika nebo hodně fanatický žluťák.

Prostě celkově jde při porovnání s Českou republikou o dost zoufalou situaci,
S tím souhlasím, ale přece jen jsou ty zmíněné tratě na tom docela dobře.
Pondělí, 17. října 2016 - 07:43:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 904
Registrován: 8-2011
Ad Slim: koukam,ze jak ma nekdo jiny nazor nez vy,tak hned vytahujete demagogy,Goebbelse,svazaky,apod chutovky,je videt ze to kadrovani mate pod kuzi. Aneb kdyz nemam argumenty k tematu,dehonestuji oponenta v osobni rovine.
Pondělí, 17. října 2016 - 07:58:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 781
Registrován: 5-2014
déja vu: Hehe, grammar nazi [happy] Tak sorry, jsem se upsal při spěchu na vlak [happy] ... Ono je to hlavně trapné, že to stále dokola opakuje (mám pocit, že jiné téma tito lidé nemají). Vždy to totiž někdo zaplatí. Ale pokud jsem z chudší rodiny a využívám hromadnou dopravy, tak se mi to vyplatí, protože to pro mě je skoro zadarmo. A ten člověk to dobře ví. Není blbý, že by si myslel, že ten vlak jezdí sám na vzduch a vyrobili ho skřítkové. Ale prostě se mu to vyplatí. Pokud jsem prachatý a valím špeka zásadně v autě, tak spokojený nebudu, protože to platím já. Je to jen úhel pohledu [happy]

Doktor:

Až na to, že lidé požadující vše "zadarmo" toho na daních státu moc neodvedou

Samozřejmě. A o tom je politika. Nevidím v tom nejmenší rozpor [happy]

K tomu dalšímu nemá smysl vůbec reagovat. Úplně nesnáším ty arogantní a opět bych řekl typicky ... (raději jsem to vytečkoval, abych zbytečně nevyvolával zlou politickou krev [happy]) kecy o tom "já jsem ten inteligentní a ostatní o tom ví ho..." [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pondělí, 17. října 2016 - 08:07:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6428
Registrován: 4-2003
Ohl:S tím souhlasím, ale přece jen jsou ty zmíněné tratě na tom docela dobře.


Klasický případ manipulace - druhá věta v souvětí popírá první větu souvětí [crazy].


Pravdivý výrok v tomto směru je například tento: Na poměry Slovenska jsou tyto tratě ještě s přijatelným rozsahem provozu, ovšem rozsah provozu v porovnání s tratěmi v České republice, které spojují obdobně velké sídelní celky, je malý a charakterem se blíží spíše zemím na Balkáně.


BoH:já jsem ten inteligentní a ostatní o tom ví ho...

Lepší popis svého chování jsi sem dát nemohl. Ještě bych to doplnil: Pokud je to argument, na který nejsi schopen věcně reagovat, napíšeš rovnou, že je irelevantní [biggrin].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Pondělí, 17. října 2016 - 08:19:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8518
Registrován: 12-2009
Tak si poslužte, ale já to myslel zrovna tak.[wink][proud]
Pondělí, 17. října 2016 - 08:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 782
Registrován: 5-2014
Bram: Ty se sklidni. Žvatláš nesmysly, ale ego máš až na měsíc.
Honzas
Pondělí, 17. října 2016 - 09:52:22  
Neregistrovaný host
93.190.63.42
ad Garfield: "V Praze dělilo oba vlaky na příjezdu skoro 15 minut."
Praha hl.n. příj. 1016 20:02 (+4), 146 20:10 (+31)
Pondělí, 17. října 2016 - 09:55:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91
Registrován: 1-2016
Hroch: se Slimtákem a tím žlutým andělem nemá smysl diskutovat, oni to totiž neumí a vybírají si jen to, co se jim hodí do krámu ;-) Docela Tě obdivuju s Focusem, že (zejména) na toho druhého máte ještě nervy ;-) Já se již přizpůsobil jejich stylu "diskuze", sice jsem se zařekl, že s nimi nebudu ztrácet čas, ale občas když ty jejich lži, urážky a sprosťárny vidím, tak mi to nedá. Však pak taky skáčou dva metry do výšky, že si někdo dovolil jim říct pravdu :-)
(a teď přesně vím, co minimálně ten druhej jmenovanej napíše ;-))
Pondělí, 17. října 2016 - 10:13:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6431
Registrován: 4-2003
BoH: Ty se sklidni. Žvatláš nesmysly, ale ego máš až na měsíc.

Tak hlavně, že zdroje jsou a já mohu být konečně v klidu [biggrin].

Jinak to tvé neustálé pořvávání slova irelevantní mi připomnělo jednoho uječeného skřeta, který coby právník obhajoval lumpy v jedné detektivkce E.S Gardnera, kde nevinné naopak hájil Perry Mason. Aneb svůj k svému [rofl].
Pondělí, 17. října 2016 - 10:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 783
Registrován: 5-2014
Bram: Ty jsi vážně zamindrákovaný kolovrátek. Zase píšeš dokola to samé. Nemá to hlavu, nemá to patu. Zjevně tvá demence způsobuje, že ani nerozumíš významu slova irelevantní, jinak bys přesně věděl, proč toto slovo v daném kontextu používám [happy] Opravdu nechápu, jak někdo tak hloupý, jako jsi ty, si může tolik o sobě myslet [happy]

P. S. Alespoň, že ses zasmál


(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pondělí, 17. října 2016 - 10:51:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6432
Registrován: 4-2003
Význam slova irelevantní je bezvýznamný. Takže když BoH použije toto slovo pro vyjádření hodnoty argumentu protistrany, tak to prostě tak JE a další diskuse na toto téma je nepřípustná. Jinak [smrt].

[biggrin][biggrin][biggrin][rofl][rofl][rofl]

Ale teď něco pro odlehčení, zde je ukázka jak si ZSSK představuje příměstskou dopravu. Balkánské pojetí příměstské dopravy okolo Bratislavy (která je ale přitom pár kilometrů od Vídně, kde je příměstská doprava mnohem civilizovanější) je ze tohoto snímku více než patrné: https://www.k-report.net/discus/obrazky/55/74/1155574.jpg
Pondělí, 17. října 2016 - 12:06:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8519
Registrován: 12-2009
Balkánské pojetí příměstské dopravy okolo Bratislavy je ze tohoto snímku více než patrné.
Jak je z toho patrné? Nějaký konkrétní důkaz o tomto vlaku?
Ano, na Slovensku jsou některé soupravy děs ohledně počmáranosti. Ale této mi spíš vypadá na rychlou změnu, protože pušpul zkolaboval.
Pondělí, 17. října 2016 - 12:25:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5168
Registrován: 12-2011
Ony jsou balkánské i jízdní řády, kdy i hodinový interval osobáků je pro příměsto mnohdy málo. Veselá je i dvouhodina v sedlových časech směrem na Kúty.

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pondělí, 17. října 2016 - 12:29:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2008
Je to prakticky nekonečný příběh stížností, ale když jsou ovce tupé, a slyší na laciná gesta, tak pak mají držet hubu a jet s někým jiným. No touha po bezedném šálku nekvalitní kávičky, případně potravin po datu expirace, je vskutku neodolatelná věc.. [ok][ok][ok]
Pondělí, 17. října 2016 - 13:58:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6434
Registrován: 4-2003
intelpetr:Ony jsou balkánské i jízdní řády, kdy i hodinový interval osobáků je pro příměsto mnohdy málo. Veselá je i dvouhodina v sedlových časech směrem na Kúty.

Tohle je to hlavní, na co neustále narážím.

Odpudivá souprava je v tomto směru jen to, co to doráží už úplně [crazy].


Ohl:Ano, na Slovensku jsou některé soupravy děs ohledně počmáranosti.

Nejen počmáranost, ale i odpudivý interiér a neumytá okna.


BoH:Pokud má nějakou váhu, tak to připustím.

Tohle si musím někam poznamenat [biggrin].
žlutý anděl
Pondělí, 17. října 2016 - 14:32:01  
Neregistrovaný host
46.135.37.244
Tn 26 hlavně, že se s tebou dá diskutovat. Větší sprosté hovado sem neviděl. A to velmi mírný výraz. Chovám se k tobě tak, jak si se ke mě začal chovat ty. Je to jen odlesk v zrcadle, kam se díváš. Potkat bych tě nechtěl, mohl bych z toho mít trvalé následky. Bohužel lidi jako ty musíme strpět.
Garfield
Pondělí, 17. října 2016 - 15:38:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11952
Registrován: 10-2004
Honzas:
Praha hl.n. příj. 1016 20:02 (+4), 146 20:10 (+31)
To říkám, skoro 15 minut. [biggrin]
Úterý, 18. října 2016 - 09:40:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 791
Registrován: 5-2014
http://ekonomika.idnes.cz/hostem-poradu-rozstrel-bude-podnikatel- radim-jancura-pdn-/ekonomika.aspx?c=A161017_155530_ekonomika_fih