Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 03. 05. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Německo do 03. 05. 2016

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 27. února 2016 - 14:39:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 2-2016
ad Soukromík=úpadek VHD : odpor k obnově tratě Gotteszell-Viechtach trať je sjízdná, byl jsem tam loni v květny, ve Viechtachu jsou dílny ... odbor k obnovení pravidelného provozu ...
Soukromík=úpadek VHD
Sobota, 27. února 2016 - 15:54:56  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
O sjízdnost nejde. 70% místních lidí je proti nahrazení autobusů vlaky. Proti nostalgickým a jiným vlakům nic nemají. Akorát vyvíjí tlak na politiky, aby se neobnovoval provoz osobky (chystají o tom referendum).

Což mě osobně moc netěší. Když už v Sasku tolik tratí padne, nebylo by na škodu aspoň jinde něco oživit.
Majkl007
Sobota, 27. února 2016 - 16:52:25  
Neregistrovaný host
78.102.203.236
"70% místních lidí je proti nahrazení autobusů vlaky."
Njn, co naplat, když jsou pro lidi ty autobusy lepší než vlaky, tak holt budou chtít autobusy, i kdyby se všichni šotouši světa na hlavu stavěli. Podobné je to i u nás, např. z Mělníka do Mšena by se také dalo rychleji dojet autobusem než vlakem. [rofl]

"Když už v Sasku tolik tratí padne, nebylo by na škodu aspoň jinde něco oživit."
Bylo oživeno přeshraniční spojení Aš - Selb-Plößberg, kde byla kvůli tomu dokonce zrekonstruována nesjízdná trať! Zejména občané města Aše jsou za to jistě rádi, neb jim to přineslo mnoho pozitivního, např. při jízdě z Chebu do Aše města a opačně u některých vlaků nutnost přestupu na "hlavním nádraží" Aš. [lol]
Soukromík=úpadek VHD
Sobota, 27. února 2016 - 17:54:40  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Majkl007:
Do Mšena lidé vlak chtěli. V té bavorské oblasti ho nechtějí, otázka ale je, zda by nezměnili názor, kdyby si vlak na ty 2 roky mohli vyzkoušet. Pokud tou peticí zabrání i té zkoušce, považuju to za smutné, protože není jisté, že by zájem nebyl.

Aš-Selb není v Sasku.

Co se týče Saska... pokud vám přijde zrušení vlakové dopravy do 14.000cového Neustadt in Sachsen jako super, tak jste celkem drsňák. Místní rozhodně vaše nadšení nesdílí, stačí číst články. Jednají, vadí jim to, ale hold Sasku u zadku. Sasko chce šetřit a někdo to odsrat musí a tratě typu Mšeno už byly zrušeny v Sasku dávno, tak hold to padá na takovéto tratě.

Je to svým způsobem ukázkový příklad, jak to dopadá, když není finanční rezerva v podobě slabých lokálek. Ruší se pak tratě kde jezdí 600 lidí denně.

Českou obdobou tratě Pirna-Neustadt in Sachen by klidně mohla být trať Lovosice-Louny. Je to vlastně slabší obdoba, protože z Lovosic do Ústí je to sice podobně jak z Pirny do Drážďan, ale význam Ústí a Drážďan je dost jinde. Připadá vám super zavřít takové tratě jako Lovosice-Louny?
Majkl007
Sobota, 27. února 2016 - 18:08:54  
Neregistrovaný host
78.102.203.236
"Do Mšena lidé vlak chtěli."
To víme, však nám to tu jeden z nich stále píše. [biggrin]

"Aš-Selb není v Sasku."
Gotteszell - Viechtach je v Sasku? Reagoval jsem na Vaši větu "Když už v Sasku tolik tratí padne, nebylo by na škodu aspoň jinde něco oživit."

"pokud vám přijde zrušení vlakové dopravy do 14.000cového Neustadt in Sachsen jako super"
Psal jsem někde něco takového?

"jak to dopadá, když není finanční rezerva v podobě slabých lokálek. Ruší se pak tratě kde jezdí 600 lidí denně."
Aha, takže lokálky kde jezdí 60 lidí denně je potřeba provozovat proto, aby bylo co rušit až "bude nejhůř". Zajímavý myšlenkový pochod.

"Připadá vám super zavřít takové tratě jako Lovosice-Louny?"
Psal jsem někde něco takového?
Sobota, 27. února 2016 - 18:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 12-2007
Připadá vám super zavřít takové tratě jako Lovosice-Louny?

Tato trať žije jenom díky tomu, že se čeká na rekonstrukci. Počty cestujících jsou tam dnes zcela tragické a kdyby neexistoval potenciál v podobě plánované rekonstrukce, tak [smrt]

Je to svým způsobem ukázkový příklad, jak to dopadá, když není finanční rezerva v podobě slabých lokálek.

Hlavně že si to dokážete odůvodnit. [crazy]
FS
Sobota, 27. února 2016 - 21:18:48  
Neregistrovaný host
85.71.8.157
V roce 38 jsme vydali Hitlerovi bez výstřelu třetinu republiky, a za půl roku ten zbytek, ale po válce je každý generálem - viz úvahy generálů i ostatních z roku 46 :

Kdoví, zdali by ještě dnes jezdily vlaky z Rumburka přes Sebnici do Děčína , kdyby se ty tehdejší plány uskutečnily ?
Soukromík=úpadek VHD
Neděle, 28. února 2016 - 01:10:13  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Pro příznivce rušení vlaků uvedu stav veřejné dopravy v Sasku na dříve opuštěných tratích:

Trať "Neustadt in Sachsen-Neukirch/Lausitz" byla zavřena 12.12.2004...

Autobusy místo vlaků byly logicky přetrasovány na Bischofswerdu, k přípojům na zachované vlaky.

V současnosti (2016) jezdí do Bischofswerdy busy ve všední dny mezi 5-16h. Večer nic a o víkendu také nic.

Jak to asi dopadne s autobusy z Neustadtu do Sebnitz či Pirny za 12 let od zrušení vlaku? V prosinci 2016 jistě budou jezdit i ve 20 večer a o víkendu. Ale budou jezdit i v prosinci 2028?

A nebo jen zapomínám, že veřejná doprava odčerpává peníze na důležitější věci, a tak nevadí, že se po zrušení vlaků zruší do 12 let i busy večer a o víkendech?

Lidé jako Jis nám jistě vysvětlí, že nejen vlaky, ale i busy pro 10 lidí jsou plýtvání, a proto nevadí, že krom školních busů nejezdí nic? Stát tu přeci není od toho, aby vozil lidi, na to si mají lidi koupit auto.
čmelák 770
Neděle, 28. února 2016 - 12:11:25  
Neregistrovaný host
83.208.245.185
Nebude tam jezdit nic [smrt]. Peníze půjdou na mnohem důležitější věci, než na nějaké vlaky a autobusy. V první řadě to bude na integraci imigrantů [lame].
Neděle, 28. února 2016 - 13:34:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3000
Registrován: 8-2012
A kdepak je pan T.H. ... Mlčí nějak
No tak nejspíš narozdíl od šotoultras, pro které je G.rep začátkem i koncem všeho, žije nějaký reálný život, v němž na zdejší magory nepřipadá prostě úplně ta nejvyšší priorita.
který tu bagatelizoval, že Sasko nebude mít peníze na vlaky?
Sasko bude mít peníze na vlaky (jen furt stejně, bez dalšího procentuálního navyšování, jak bylo doteď zvyklé). Což samozřejmě neznamená, že se nějaká nevyužitá linka nemůže nahradit nebo zrušit.
Pozn. v případě SB71 má smlouvu Städtebahn Sachsen až někam do roku 2024, takže to se "zavíráním" nebude tak horké - buďto je budou muset vyplatit (ukončení leasingů, propuštění zaměstnanců) nebo jim (pravděpodobněji) přidat někde jinde, čímž ty peníze prostě půjdou za tou silnější/potřebnější linkou jaksi samy od sebe, že.
Zde tedy nejde o ekonomiku a peníze, Bavorsko škrty nepostihnou, ale o petice proti trati
Divný, že? Navzdory všem šototeoriím si ti lidé chtějí dobrovolně vybrat to, co je pro ně nejvýhodnější, i když ty autobusy určitě nebudou za chvíli (natož v prosinci 2028) jezdit, večer a o víkendu nic, navíc se tam nedá pracovat na notebooku a má to dlouhé jízdní doby kvůli závlekům na náves...

P.S. Nejsou to jediné protesty v Německu kvůli železnici, jakkoli to pro ultrašoto komunitu musí být naprosto nepochopitelné.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Soukromík=úpadek VHD
Neděle, 28. února 2016 - 15:46:20  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
T_._H_.:
Tím, že někde lidé nechtějí zpět vlaky, ale chtějí busy, jste chtěl říct co?

To vylučuje, že jsou oblasti, kde po zániku vlaku je větší náchylnost k zániku celé VHD? (tedy krom školáků a důchodců, protože těm jediným může stačit, že busy jezdí jen v kladiva mezi 5-16h)

V Bavorsku máte i oblasti, kde lidé vlaky obnovit chtějí. Pro změnu ale nevychází studie na 1000 kaštanů denně. Nicméně o Bavorsku tu nejde. Někde v něm vlak chtějí, někde nechtějí.

Jde o Sasko. Lidé z Neustadtu nejsou nadšení z toho, že má vlak skončit.

Vědí moc dobře, jak se jim rozpadlo spojení směrem na Bautzen, Görlitz a Zittau. Sice to pro ně nikdy nebyl tak důležitý směr, jako směr Drážďany, ale jistě to ovlivňuje jejich názor, proč nechtějí bus. Oni se v Sasku posledních 20 let neškrtají jen vlaky.

Nehledě na to, že bus bude pomalejší. Cílem škrtů je úspora, kvůli výpadku peněz pro VVO. Nebude zavedena nějaká expresní bus linka do Drážďan. Bus bude muset obsloužit to, co dnes vlak. Což nemalou část cestujících vyžene. Kdo nebude chtít řídit do Drážďan, dojede autem do Bischofswerdy. Busy tak velmi pravděpodobně budou jezdit dost prázdné a spojení brzo upadne stejně, jako když busy nahradily vlaky do Bautzenu.

Pokud jde o váš obecný názor:
Veřejná doprava (mimo MHD ve městech od 200.000+ lidí) je v zásadě menšinová záležitost pro nějakých 5-8% populace, ale to neznamená, že panuje všeobecná shoda, že je nepotřebná.

Kdyby byla jednoznačně nepotřebná, nemyslíte že by v celém Německu a celé západní Evropě (kde jízda VHD je obvykle dražší než autem, narozdíl od východní Evropy) panoval stejný názor na rušení spojů? A že by všechny víkendové a večerní busy byly dávno zrušeny a všechny tratě, kde nejezdí aspoň 150 lidí ve vlaku a tedy nevyjde levněji nasadit bus, nahrazeny busy?

Saský přístup k veřejné dopravě je nejdrsnější v celém Německu. A spolková vláda Sasku ještě sesbrala peníze na inflaci.

"Což samozřejmě neznamená, že se nějaká nevyužitá linka nemůže nahradit nebo zrušit."
Pokud se každý rok zavře v Sasku jedna trať, tak za těch 15 let to bude redukce o 50% proti dnešku.

Ale pro vás zřejmě normálka... konečně chápu, proč to bagatelizujete.

Ale pro změnu nechápu, proč řešíte nějaké vlaky v Harrachově, pokud jinde schvalujete zrušit 50% sítě, tak logicky stejnou metodikou by musely být odstřeleny ty tratě, co tolik hrotíte v ČR. 1000 lidí denně fakt nemají. Ani 700.
Žirafa
Pátek, 04. března 2016 - 22:34:42  
Neregistrovaný host
90.177.87.135
Včerejší Karel Čapek z Mnichova do Prahy dojel sotva za Freising. Čtvrtý vůz (ČD) měl poruchu a údajně začal dým, což zalarmovalo složky IZS a došlo k evakuaci cestujících a konci cesty vlaku v nějaké vesničce. Co se s vlakem stalo?
http://www.idowa.de/gallery.langenbach-alex-zug-nach-prag-qualmt. 7dd79520-1bc5-4f55-ac78-b9a8b5691593.html/id/ac154950-3500-495c-8 8b4-22f5d782aa05
Žirafa
Pátek, 04. března 2016 - 22:41:38  
Neregistrovaný host
90.177.87.135
Další článek o včerejší neslavné jízdě:
http://www.merkur.de/lokales/freising/rauchender-waggon-macht-not halt-langenbach-6177344.html

Co se na voze stalo? Jsou rekovozy bezpečné?
Z F J
Sobota, 05. března 2016 - 18:56:13  
Neregistrovaný host
109.80.18.6
Tak to jsem zvědavý na čem se Bohuš a Horst dohodnou.

http://domaci.ihned.cz/c1-65194080-sobotka-coby-prvni-cesky-premi er-navstivi-misto-podpisu-mnichovske-dohody

Jedním z hlavních témat jednání premiérů bude zlepšení železničního spojení mezi Prahou a Mnichovem a mezi Prahou a Norimberkem, protože mezi Českem a Bavorskem dosud není plně elektrifikované propojení.
Sobota, 05. března 2016 - 20:12:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3026
Registrován: 8-2012
Tím, že někde lidé nechtějí zpět vlaky, ale chtějí busy, jste chtěl říct co?
Tím jsem vám chtěl dokladovat, že reálný svět se neřídí šotokritérii "vlak je rychlejší, protože nemá závleky do center obcí" [happy] (reálná šotoargumentace ve prospěch Koziny), že tudíž reální lidé dávají přednost dopravně nejvhodnějšímu řešení bez ohledu na to, jaká kola používá. Nepochopil jste, nevadí.
Vědí moc dobře, jak se jim rozpadlo spojení směrem na Bautzen, Görlitz a Zittau
Tam nejezdil vlakem vůbec nikdo. Z Neustadtu do Wilthenu a Bautzen jezdily vlaky jen proto, že tam před 140 lety natáhli koleje.
Pokud se každý rok zavře v Sasku jedna trať, tak za těch 15 let to bude redukce o 50% proti dnešku
To je plně na rozhodnutí Freistaat Sachsen. Já vám jen doložil, že peníze jim nikdo "nesebral", jen holt už jim nebude navyšovat (protože prostě končí transfery ze západu na východ). Na druhou stranu, ani ta Pirna-Neustadt nebude mít 1000 cestujících denně, maxla tak 300.

na čem se Bohuš a Horst dohodnou
Tak Sobotka (KSČSSD) a Seehofer (CSU) se hlavně budou dohadovat proti Merkelové, že.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Z F J
Sobota, 05. března 2016 - 20:19:03  
Neregistrovaný host
109.80.18.6
Tak Sobotka (KSČSSD) a Seehofer (CSU) se hlavně budou dohadovat proti Merkelové, že

No tak to doufám, vzhledem k otřesnému postoji Merkelové k uprchlické krizi. Ale snad jim zůstane trochu času i na vlakové spojení Česko-Bavorsko.[happy]
P.S. U premiéra Sobotky jste uvedl neexistující stranu, ale to Vám asi nemá cenu vysvětlovat...
Soukromík=úpadek VHD
Neděle, 06. března 2016 - 03:25:57  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
"Tam nejezdil vlakem vůbec nikdo. Z Neustadtu do Wilthenu a Bautzen jezdily vlaky jen proto, že tam před 140 lety natáhli koleje."
A proto to byla jediná trať uvažovaná pro reaktivaci v Sasku.

V době zavření tam jezdilo 320 lidí denně. Číslo viz. článek.
http://www.sz-online.de/nachrichten/kein-zug-in-sicht-2710142.htm l

Ale pan T.H. nepotřebuje citovat, on napíše co selským rozumem vypadá jasné a úderně to nazve "nikdo nejezdil".

To samé... Pirna-Neustadt jen 300 lidí? Tak to bude hovadina. Na to jsou ta města moc velká, přípoje moc dobré a trať v zásadě rychlá.

Myslím, že čísla se brzy dozvíme... nějaká kampaň s argumenty pro a proti určitě bude. A v rámci ní se čísla vytáhnou.

"To je plně na rozhodnutí Freistaat Sachsen. Já vám jen doložil, že peníze jim nikdo "nesebral", jen holt už jim nebude navyšovat."
Kdyby jim je ale navýšili, tak by Sasové nevybrali k obětování železnici, že. A o cca 1% to klesne. Je to sice detail, ale vy detaily ignorujete až příliš rád. Takže buďme přesní - nikoli "nebude navyšovat", ale "nepatrně sníží".

A inflace se jaksi nezastaví. Za stejné peníze nelze za 10 let provozovat stejný rozsah ZDO.

Pro vás ale zredukovat až 50% sítě je: "Což samozřejmě neznamená, že se nějaká nevyužitá linka nemůže nahradit nebo zrušit."
Soukromík=úpadek VHD
Neděle, 06. března 2016 - 03:35:39  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
A ještě bych pro vrchního demagoga doplnil něco, co samozřejmě neví, byť se tváří, že všude byl a všechno zná:

Německá obdoba "Memoranda" se týká i busů, ta není jen na vlaky. V Sasku se týká díky výjimce vyjednané kurvami z FDP i peněz na silnice (rekonstrukcí). (nikde jinde v Německu taková prasárna není, aby šlo část peněz na ZDO od federální vlády dát do silnic)

Zastavení valorizace "Memoranda" znamená, že by muselo Sasko škrtat i v busech (kterých už teď jezdí málo, Sasko je jak Jihočeský kraj) a snižovat každým rokem počet kilometrů silnic, co jsou schopni ročně opravit.

Pak je logické, že nahrazovat vlaky busy a ušetřené peníze použít na valorizaci nákladů tam, kde by se jinak čistě škrtalo (busy ničím levnějším nahradit nejde) a dál na valorizaci nákladů na údržbu silnic, je nejméně bolestivé řešení.

Nicméně velmi hloupé. Ve státě, který má vyrovnaný rozpočet.

(Chápu ale, že je nad vaše síly si toto zjistit.)
Neděle, 06. března 2016 - 10:36:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 8-2012
jezdilo 320 lidí denně
JÁ jsem tam jezdil (byla to v dobách "jízdenky na st.hr." nejlevnější volba k cestám do Česko-saského Švýcarska a čas nehrál roli, bo to bylo šoto). Jezdila tam faustovka s jedním pustoprázdným honekrem nebo rychlíkáčem (stejně jako Eibau-Zittau přes Varnsdorf), z Pirny do Neustadtu pak ferkeltaxe. Kam byste nacpal 320 lidí denně? To budou nějaká "optimistická" čísla, navíc úsek Neustadt-Wilthen byl typicky ten nejslabší.
Na to jsou ta města moc velká
Á, oblíbený "gravitační" šotomodel.
část peněz na ZDO od federální vlády dát do silnic
Vidíte, už jste na to přišel. Peňauzí bude furt stejně, ale Freistaat Sachsen si je (logicky, podle priorit) přerozdělí. Tak se T.H. omluvte za napadání ze lhaní.
Ve státě, který má vyrovnaný rozpočet
Nojo, vyrovnané rozpočty (mají na to v Německu dokonce zákon!) nenávidí mentální bolševici ze všeho nejvíce, protože jim znemožňují rozhazovat za pičoviny a sociální korupci jednodušších voličů.

(Příspěvek byl editován uživatelem t_._h_..)
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Neděle, 06. března 2016 - 15:05:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 650
Registrován: 12-2012
Pár záběrů z druhé strany hranice: http://www.youtube.com/watch?v=zg-ZBvdwVoo

Více videí na Videokanále Mi.Ko & Endy96 [happy]
Soukromík=úpadek VHD
Neděle, 06. března 2016 - 23:35:44  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
"JÁ jsem tam jezdil"
To nic nedokazuje. Vy nejste oficiální zdroj dat. V odkaze, co jsem vám dal, se cituje oficiální zdroj - ZVON.

Vy jste tam celý den sčítal cestující a to ještě několikrát do roka ve středy, abyste měl vypovídající průzkum? ZVONu věřím, že to dělal. Němci jsou pečliví. Ale proč byste to dělal vy, to smysl nedává, takže vaše informace nemají žádnou hodnotu.

"Á, oblíbený "gravitační" šotomodel."
A vy nějaká skutečná čísla máte, nebo spekulujete? Buď servírujte čísla, nebo se jen ztrapňujete spekulováním.

"Tak se T.H. omluvte za napadání ze lhaní."
Za jaké lhaní?

"Freistaat Sachsen si je (logicky, podle priorit) přerozdělí"
Pokud vám přijde logické utnout veřejnou dopravu v těchto místech, tak mi konečně vysvětlete, proč řešíte nějaké Josefovy doly, Smržovky a Harrachovy.

Já od vás nečekám šotoušské hájení každé lokálky, ale čekám od vás názorovou konzistentnost.

A pokud napíšete "logicky, podle priorit přerozdělí", tak nedává sebemenší smysl, proč v Libereckém kraji, kde silnice opravdu nejsou v lepším stavu než v Sasku, vám trať pro 300 lidí denně přijde jako důležitá udržet a řešíte, jak je na ní pojata VHD a jinde vám to jako priorita nepřijde.

Já bych se od vás rád dozvěděl, co si představujete pod zbytečnými tratěmi.
Soukromík=úpadek VHD
Neděle, 06. března 2016 - 23:41:23  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
"vyrovnané rozpočty (mají na to v Německu dokonce zákon!) nenávidí mentální bolševici ze všeho nejvíce, protože jim znemožňují rozhazovat za pičoviny a sociální korupci jednodušších voličů"

A tím chcete říct co?

Vyrovnané rozpočty nijak nebrání tomu, že se jezdí vlakem z Bodenmais do Zwieselu, z Chamu do Lamu, z Bayreuth do Weidenbergu, z Hofu do Bad Steben a další a další lokálky.

Vyjednané navýšení peněz na "německé memorandum" se nijak nedostává do rozporu s vyrovnaným rozpočtem Německa.

Ale tím, že se výrazně přidá západním zemím, na úkor východních, tak se způsobí rozdělení Německa z hlediska veřejné dopravy na 2 dost odlišné celky. Což není vůbec k ničemu dobré. Vysvětlíte mi, v čem je to super, že v jedné části Německa, kde bude 15.000 město stejně vzdálené od půlmilionového města, zajede do centra vlak a v druhé se vlak do centra zruší a zavede bus?

Já to neumím pochopit. Místní po busu nevolají, takže proč?

Pokud chtělo Německo výrazně přidat západním zemím a ty peníze na to najít dokázalo (protože sám tu pořád opakujete, jak ve východním Německu se jen nebude valorizovat a peněz bude stejně), tak by určitě dokázalo Německo najít peníze i pro východní země. Aspoň na takové úrovni, aby se nemuselo škrtnout až 50% tratí.

Ty tratě jsou stejná sociální korupce i na západě. Ani tam nejsou v zisku.

Ale z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu o nich na západě Německa nemluvíte jako o sociální korupci, zatímco na východě ano. Vysvětlete. Opět chybí konzistentnost.

Buď buďte proti obojímu a napište něco jako, že očekáváte, že trend ze Saska dorazí i na západ. A nebo mi to vysvětlete, proč jedno vám vadí a druhé ne.
Desiro
Pondělí, 07. března 2016 - 17:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 2-2004
Vysvětlíte mi, v čem je to super, že v jedné části Německa, kde bude 15.000 město stejně vzdálené od půlmilionového města, zajede do centra vlak a v druhé se vlak do centra zruší a zavede bus? ... Já to neumím pochopit. Místní po busu nevolají, takže proč?

Dneska jsem mluvil s jedním znalým místním z Halle a ten se vyjádřil, že zatímco na východě jsou tratě po rozsáhlých investičních akcích v relativně dobrém stavu, na západě to bývá horší, než před dvaceti lety. A že se asi rozsah sítě na západě nepodaří udržet (konstatoval).
Tak třeba proto.
Úterý, 08. března 2016 - 08:59:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3057
Registrován: 8-2012
Vyrovnané rozpočty nijak nebrání tomu, že se jezdí vlakem z Bodenmais do Zwieselu
Vyrovnaný rozpočet očividně nebrání ani tomu, že se jezdí vlakem po Sächsische Semmeringbahn. Jenže ten vyrovnaný rozpočet vyžaduje rozpočtovou kázeň (ne že jako u nás v době konjunktury místo splácení dluhů zatnou socialisti sekeru dalších cca 70 miliard za rok) a tudíž si srovnat priority. Čili pokud Sasko spíš potřebuje opravit okresky, je to jeho volba (a volba voličů tamního Landratu). Chápu, že ultrašoto není v případě železnice schopen uvažovat v ekonomické rovině, ale jen dělat dluhy prostě dlouhodobě nejde, i když se nás mentální bolševici snaží přesvědčit o opaku.
se výrazně přidá západním zemím, na úkor východních
Ale tak to prostě není. Holt jen 25 let po sjednocení už končí transfery peněz na východ a zůstanou tam, kde byly vyprodukovány, ne že by se západu "přidávalo na úkor východu". I když budete stokrát opakovat nějakou lež, Goebbels z vás nebude.
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Pondělí, 14. března 2016 - 22:22:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1599
Registrován: 11-2005
Koukal jsem, jak DB masivně kácí okolo hlavních tratí. Je to v zásadě tak daleko od kolejí, jako je výška průměrného stromu. K zemi jde úplně všechno včetně keřů a občas pořádné kousky stromů, které tam rostly desítky let. Například mezi Bad Schandau a Schönou, ale i mezi Eisenachem a Bad Hersfeld.

To u nás by asi na MŽP někomu praskla žilka...
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 16. března 2016 - 18:05:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 81
Registrován: 2-2016
ad Rail2005 : mezi Berounem a Karlštejnem se taky masivně likviduje "dříví" rostoucí u koleje číslo 1 ...
Zdenek Jonas
Čtvrtek, 17. března 2016 - 13:57:05  
Neregistrovaný host
80.146.219.77
Nový Bundesvekehrplan. Podle toho plánu se má elektrifikovat trat Hof Regensburg. Nevíte, zda je to jenom zadrátování, nebo zda taky zrychlí tu trat?
čmelák 770
Čtvrtek, 17. března 2016 - 21:34:13  
Neregistrovaný host
83.208.245.185
Něco z FB: https://www.facebook.com/986070068074263/photos/a.988805267800743 .1073741828.986070068074263/1256440354370565/?type=3&theater
Neděle, 20. března 2016 - 11:55:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3823
Registrován: 5-2010
Včerejší RBH "babička" v syrovém počasí v čele ucelenky kotlů,společnosti Nacco.
Neděle, 27. března 2016 - 21:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2442
Registrován: 9-2003
Odklonová vozba náhradou za přechod Wegliniec - Horka přes Görlitz snad stále probíhá, o čemž svědčí snímek ze žst. Görlitz dne 24. 3. 2016. V čele ludmila neznámého čísla.


Na druhém snímku míjí tento vlak dvojice desir v majetku DB Regio, ale ve službě u společnosti Trilex jako vlak TLX směr Wrocław.

Z nejhoršího jsme uvnitř!
NE žlutým vlakům
Pondělí, 28. března 2016 - 01:39:03  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
čmelák 770:
Hezký seznam rušení v Sasku, trochu zmírnili rozsah, ale pořád velmi slušný seznam. A hlavně, že tu to někteří zkouší pořád popírat. [happy]

Ruší se přehraniční doprava do Chebu, Sokolova.

Končit bude i peážka do Varnsdorfu. Dalo se to čekat.
Z F J
Pondělí, 28. března 2016 - 09:12:46  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
NE žlutým vlakům: nepopírám nic, ale ono je otázka jak moc je ten seznam pravdivý - těch seznamů už bylo víc. A také v jakém horizontu by se mělo realizovat.
Z F J
Pondělí, 28. března 2016 - 09:24:04  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
NE žlutým vlakům: pokud by chtěli Němci odstřelit vlaky v relaci Falkenstein-Kraslice, pak nechápu proč chtějí v květnu t.r. tu trať opravovat:

http://www.vogtlandbahn.de/de/fahrplan/Baustellen-2015/ , soubor Linienplan Baustellen vogtlandbahn 2016
Pondělí, 28. března 2016 - 10:29:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 12-2007
NE všemu: Doporučuju se ještě jednou na ten seznam podívat a všimnout si v nadpisu slova "drohende". Takže není pravda, že se "ruší", nýbrž pouze "hrozí zrušení".
Co se týče Klingenthalu, tak bohužel se to dá očekávat - trať je na německé straně trasována dost nešťastně a pro cesty z Klingenthalu do civilizace je de facto nepoužitelná.
Peážka nejspíš neprojde, to by byl politicky problém. (viz "záchrana" peážního úseku BSch - Sebnitz na úkor Pirna - Neustadt)
Úterý, 29. března 2016 - 22:20:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 11-2005
Dle dnešního pozorování už je v plném provozu 4 kolejka z Drážďan na sever přes Radebeul-Ost. Jezdí se plnými rychlostmi, pro IC/ICE to znamená nejprve 120, pak 160 a S-bahny z Dresden-Neustadt používají dvojici východních kolejí. Ale nevím, kdy přesně to bylo zprovozněno. V každém případě to muselo být pouze několik dní zpátky.
Donner au train des idées d'avance...
Úterý, 29. března 2016 - 23:32:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3837
Registrován: 5-2010
A řada 143 to ještě nevzdává ani na S-Bahnech do Schöny.
V neděli a v pondělí se ukázala dvojice této řady na vložených posilových vlacích v Elbtalu.
Středa, 30. března 2016 - 07:01:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459
Registrován: 6-2003
Draku, a pokud si tam chceš vyfotit slavnou Hamsterbacke, tak Ti prozradím, že se od 2.4. prodlouží RE z Lipska do Schöny, odj. Dresden Hbf. 8:34 h, Schöna přij. 9:11 h.
Zpět ze Schöny v 16:26 h.
Středa, 30. března 2016 - 15:44:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3838
Registrován: 5-2010
Jojo "Křečka" (dokonce zdvojeného) jsem na tom fotil již předminulý GVD,ale nejezdil pravidelně,stejně jako minulý GVD kdy jsem ho tam neviděl snad ani jednou,většinou to bylo v režii Tauruse s patrama.
Středa, 30. března 2016 - 15:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 11-2005
Jinak od 4.3. do 16.4.2016 probíhá masívní několikafázová nepřetržitá výluka S-bann kolejí v Kölnu. Kompletní výměna svršku a spodku od Köln-Nippes přes Köln Hbf až po Köln-Mulheim.

Více zde:
http://www.deutschebahn.com/presse/duesseldorf/de/aktuell/pressei nformationen/10802052/160215_Weichenerneuerung_Koeln.html
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 30. března 2016 - 16:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 2-2016
Nemá prosím někdo stažen balík německých kursbuchových tabulek ???
Z F J
Středa, 30. března 2016 - 16:39:14  
Neregistrovaný host
62.141.0.146
Miroslav_Zikmund: myslíte toto ?
http://kursbuch.bahn.de/hafas/kbview.exe/dn?rt=1&dosearch=1&searc hmode=tableplus&table_nr=%20&controlpattern=P.ddd&mainframe=utabl e&tocinfo=reg_tab
Lexa_karel
Čtvrtek, 31. března 2016 - 23:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 12-2009
Rail 2005: dnes ověřeno, že:
- dvoukolejka pro S-Bahn provozní v celém úseku mezi DD Neustadt až Coswig
- dvoukolejka pro rychlou vrstvu - vyloučena vnější (tedy pravá kolej ve směru do centra) v úseku Radebeul Ost(mimo) až DD Neustadt(mimo). Stavba odstraňuje provizorní zastávky S-Bahn a provádí konečné terénní úpravy okolí tratě. Koleje jsou rezavé, nejeté.
Pátek, 01. dubna 2016 - 08:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 11-2005
Lexa_karel:
To s tou rychlou vrstvou jsem nemohl vidět, protože:
- jel jsem z centra na sever, tedy normálně
- soustředil jsem se pohledem vpravo na S-bahn koleje
Donner au train des idées d'avance...
Lexa_karel
Pátek, 01. dubna 2016 - 21:06:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 12-2009
Rail 2005: to nebyla kritika, ale doplnění info. Měl jsem čas, tak se tam povozil.
RE50 do Leipzig jel z DD Neustadt po rychlé do Radebeul Ost a dál již po pomalé do Coswig. Zpět jsem jel S1.
Pondělí, 04. dubna 2016 - 17:35:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2016
Z F J : ano toto, občas TO někdo stáhl a udělal z toho kompletní balík ...
Úterý, 05. dubna 2016 - 20:54:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 5-2010
Wxdf:Tak v sobotu na RE 50 Leipzig-Schöna-Leipzig jelo toto.
Cogwheel
Pátek, 08. dubna 2016 - 14:56:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4033
Registrován: 1-2012
Mansfeldská měďná dráha (muzejní úzkokolejka) u Hettstedtu zítra zahajuje sezonu: http://www.iks.hs-merseburg.de/mansfeld/menu/index-fahrplan.htm
I ve městě zatím je pohoda, neboť tam nejsou žádní „uprchlíci“: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/399945-chceme-do-praveho- nemecka-uprchlici-odmitaji-mensi-nemecka-mesta.html
Neděle, 10. dubna 2016 - 20:04:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 11-2005
Doporučuji toto: http://vulkan-express.de/

Jinak nájezdníci by v malém městě nebo na vesnici museli pracovat a nemají tam založeny své islámské obce a tudíž mešity. Ve velkých městech se snáze ztratí a budou moci provádět svinstva.

Kámoška bydlí na malé vesnici za Berlínem, pracuje za něco málo více než německý průměrný plat (což je na východě hodně dobré) dojíždí na kole/autem jen do sousední vesnice za prací a vůbec si na nic nestěžuje.

To když já se podívám, co se mi tady na západě rojí pod oknem, tak nejspíš budu muset o vystěhování z velkoměsta také uvažovat.
Donner au train des idées d'avance...
Hon
Pondělí, 11. dubna 2016 - 17:32:08  
Neregistrovaný host
80.92.250.254
Neví náhodou někdo, jestli mají ICE-T v současné době vypnuté naklápění? Vím, že s tím byly problémy, takže to nějaký čas bylo deaktivováno.
Úterý, 12. dubna 2016 - 06:39:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 11-2005
Ano, ICE-T stále jezdí s vypnutým naklápěním. A asi to nebude v budoucnu jinak.
Donner au train des idées d'avance...
Hon
Úterý, 12. dubna 2016 - 08:15:54  
Neregistrovaný host
80.92.250.254
Rail2005: díky za odpověď!
Neděle, 17. dubna 2016 - 15:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 416
Registrován: 11-2007
Tak pánové, pokud chcete ještě vyfotit pořádný vlak na saské magistrále tak pospěšte. Jak jsem již psal tak 11.6. končí DB regio na tratích Dresden-Chemnitz-Hof a Chemnitz-Reisa a tím i řada BR143 a přebírá tyto relace soukromník s nějakýma jednotkama. Tím také klasne významně turnusová potřeba této řady a zase ubyde další vzpomínka na bývalé DR a již nebude v Německu co fotit[sad]
Nesni
Neděle, 17. dubna 2016 - 17:01:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 927
Registrován: 6-2014
přebírá tyto relace soukromník
"Soukromník" patřící Veolii.

další vzpomínka na bývalé DR
Tento "soukromník" jezdí linku Chemnitz-Leipzig a používá východoněmecké vozy, částečně modernizované. Stahovací okénka se v nich ovšem najdou.
Video z jízdy vlakem
Představení vozů i nových jednotek Coradia Continental (od času 2:56)
Majitelem jednotek je přímo dopravní svaz VMS. Depo pro ně se v Chemnitzu snad teprve staví, tak prý jsou odstaveny v železničním muzeu v Hilbersdorfu.
Neděle, 17. dubna 2016 - 18:35:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3862
Registrován: 5-2010
Při příležitosti 8.Dresdner Dampfloktreffen byl zaveden i zvláštní vlak z Berlína,který pokračoval z Drážďan až do Bad Schandau.
V jeho čele se v úseku Drážďany-Bad Schandau blýskl stroj 119 158,zde zachycen během dešťové přeháňky v Königsteinu.
Neděle, 17. dubna 2016 - 19:36:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 6-2003
A od 8.4. jede tramvaj Chemnitz - Mittweida
http://oi64.tinypic.com/141ijjm.jpg
Čtvrtek, 21. dubna 2016 - 23:44:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 396
Registrován: 1-2004
Nejedete někdo na akci IBSE - Grossraum Nuernberg na konci května?
Pružinskij
Pátek, 22. dubna 2016 - 07:46:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689
Registrován: 4-2015
Jedu, ale zatím nemám program. Pravděpodobně částečně autem.
Waarschijnlijke Afstanden.
Rybák
Sobota, 30. dubna 2016 - 17:35:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2008
Existuje z Berouna do Furth i Waldu nějaká levnější varianta než kombinace včasná Beroun-Plzeň + Plzeň-Domažlice a mezinárodní Railplus Domažlice-FiW za 80 Kč? Dál potom mám Sparpreis, který je až z FiW.
Sobota, 30. dubna 2016 - 18:39:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 607
Registrován: 10-2010
Rybák:
https://www.cd.cz/assets/infoservis/cim-se-ridime/zuj_13_12_2015_ zmena_9_finalcb.pdf (str. 54 a 55).

Domažlice - Furth im Wald Gr. 15 km, IN 25 22,- Kč.
Furth im Wald Gr. - Furth im Wald Railplus 1 Eur.
Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt.
Maturant
Úterý, 03. května 2016 - 23:13:08  
Neregistrovaný host
90.181.117.111
Letošní zadání písemných prací státní maturity z českého jazyka:
http://www.novamaturita.cz/index.php?id_document=1404038171&at=1
Kde byl mimojiné na výběr i na výběr popis tohoto obrázku:
http://www.bahnbilder.de/bild/gemaelde~eisenbahnbilder~ol-aquarel l-pastell-grafik/611548/bahnhof-goyatz-am-schwielochsee-bis-1970. html
Po srovnání slohovky s realitou jsem správně tipnul 70. léta i oblast bývalého východního Německa...
Bravo do CERMATu, lepší češtinu jsem si nemohl přát! [masinka] [jidlo]