Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 03. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 03. 2016

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 03. března 2016 - 23:20:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3273
Registrován: 11-2006
Lions: Jenže zrovna Octavia mi přijde taky jako koráb, který krásně táhne a sedí jak přilepený

Nechci shazovat Tvá slova, ale tos asi nejel tím Fordem :D. To bys mluvil jinak. Oktávka opravdu není auto na řezání zatáček, a to ani jedničková, ani dvojková. 1,9 nebo 2,0 táhne slušně, ale ten Ford táhne daleko, daleko lépe. Já mám 2,2 a ten má třeba krouťák 310 Nm, Oktávka 210 Nm. Jezdil jsem s Mondeem 2,0 a prostě ani to se s Oktávkou nedá srovnávat. A jelikož Superb ve stejné kategorii neměl o moc jiné motory, je to totéž. Co se týká poruchovosti, zde Ti opět musím oponovat. Měl jsem Octavii rok a za ten rok jsem měnil obě lambdy, 1x startér a jelikož byla před tím v rodině, vím, že se na tom třeba dělala 2x spojka a to auto mělo najeto opravdu poctivých 100 tisíc. Táta na firmě měl 3 Octavie, ano, sice najely 500 tisíc, ale původní tam byla možná tak anténa. Na dvou se zcela rozsypal motor. Kolegyně v práci má Oktávku, najeto 230 tisíc a nacpala do toho víc, než já do Forda. Nehledě na fakt, že díly na Oktávku/Superba jsou dražší než na Mondeo. To jsem se bavil o jedničkových Oktávkách. Dvojková byla na firmě taky a ta se taky rozsypala ale oprava se už nevyplatila. Tchán má dvojkovou a slouží mu dobře, v práci jezdím dvojkovou po FL a sice slouží dobře, ale jak jsem již někdy psal, prorezly páté dveře. To vše jsou ale mechanické záležitosti a rozbít se může i statisticky nejspolehlivější auto. ALE, co mi na starších Škodovkách extrémně vadí je, že je na nich brutálně vidět vyšší nájezd (především v jedničkových). Všechny tlačítka sešoupaný, sedačky prosezený, všude něco vrže..to prostě ve Fordu neexistuje. Znám Mondeo, právě toho dvoulitra, který má najeto 450 tisíc a měněná byla jen kožená sedačka řidiče a přesto to auto vypadá, jak kdyby mělo najeto 100 tisíc.

A proč nad ním držím ochrannou ruku? to je snadné. Zaprvé jsem do něj vrazil už tolik, že si říkám, že teď by byla blbost se ho zbavovat. Zatím mě nechal ve štychu jen jednou a za to jsem si mohl sám, protože jsem při výměně tlumiče rozbil cosi na poloose. Ale hlavně, já prostě nevím, co bych si koupil místo něho. Já chci jednoznačně kombíka, který umí jet i sportovnější jízdu. Musí mít silnější motor a musím se v tom autě cítit dobře. Vzhledem k tomu, že jsem vyšší postavy, potřebuju prostor. Tady je prostoru královsky a kromě Mercedesu jsem neseděl v osobním autě, ve kterém by bylo více místa (z těchto let výroby snad jen začínající dvojkový Superb, ale ty jsou moc drahý). Designově je to stále líbivé auto. Seděl jsem v Mazdě 6, o které jsem uvažoval místo něj, ale prostě oproti tomu Mondeu má děsně stísněný interiér a i kámoš, který jí má tvrdí, že by si raději koupil Mondeo. To auto mi prostě sedlo jako máloco. Takže ted záleží, jestli elegantně vyřeším příčinu zvlnění brzd. To asi rozhodne o osudu tohoto auta. Protože pro mě je alfa a omega, aby řízení a jízdní vlastnosti byly na 100%.

Třeba s dvojkovou Oktávkou nebo Superbem se jezdí krásně, oboje bych bral, ale zase jsme u ceny. Za ty prachy můžu mít podstatně lepší zahraniční auto.

Peta303: v tom případě bych se díval po Focusu II, který nerezne, benzínů je dost, místa v něm je habaděj, vypadá dobře a podvozek Focusu je vyhlášenej.

Martin: to bylo asi myšleno spíše z pohledu bezpečnosti.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Pátek, 04. března 2016 - 00:21:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 8-2009
S tím korábem to bylo myšleno na Octavii r.v. 2012 combi s motorem 2.0 TDI, který má krouťák 320 nm pokud se nepletu. Což se samozřejmě s Mondeem srovnávat nedá. Mimo to s jedničkovou Octavii se podle mě taky dá jet hodně sportovnější jízda, co jsem měl čest s kamarádovou 1.8T (což se samozřejmě zase nedá srovnávat s naftou), tak ta vážně držela dobře a když jsem tomu zatopil pod kotlem, trochu jsem se až lekl toho zrychlení. Co se týče poruchovostí Octavii v tvém okolí, tak si nemůžu pomoct, ale asi se jim u vás prostě daří špatně. [lol] Strýc prodával starou I ještě bez faceliftu dokonce s motorem SDI s najetými 260 000 někdy před šesti lety a auto doteď dobře slouží. Zmíněná kamarádovo 1.8T, najeto přes 280 000km a co vím, jezdí taky bez větších investic, snad možná, že teď byla v servisu s termostatem. A ten nájezd bys na ní nepoznal. Známý má II r.v. 2010, 2.0 TDI, od té doby taky běžný servis, tak doufám, že v tomhle trendu u nás bude Škodovka pokračovat. Co se týče designu, tak já osobně ujíždím právě na jedničkové Octavii combi.

A z toho, plus z To auto mi prostě sedlo jako máloco od tebe plus pod slovem koráb si představuju úplně jiné věci od Jabberwocky plus Pro Mondeo ... mám slabost od Peta303 prostě plyne, že je to na každého preferencích a že tahle debata nemá řešení, protože stejně každý zůstaneme u toho svého.
Pátek, 04. března 2016 - 09:12:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3274
Registrován: 11-2006
Lions: to s Tebou souhlasím. Každý ať si jezdí v tom, čem se cítí dobře, na co má a co se mu líbí [happy].

K těm Octaviím, zapomněl jsem zmínit, že já měl benzínovou a kromě všeho výše zmíněného ještě neskutečně chlastala olej. Soused má taky benzín, tuším 1,8 nebo 2,0, taky mu chlastá olej. A často potkávám benzínové Octavie, které čmudí a smrdí jak stará Tatra 815. Zrovna cestou do práce dneska proti jela Octavie a myslel jsem, že jí hoří zadek, kouř šel za ní po celém městě. Evidetně podle smradu taky benzínová, smrděla takovou tou spáleninou. Ale tak globálně vzato jsou to asi spíše spolehlivější vozy a navíc jako u každého auta, vše je jen o přístupu majitele. Já si každopádně asi příště koupím třílitrové Mondeo ST :D.
Pátek, 04. března 2016 - 11:14:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 330
Registrován: 10-2007
Já to myslel tak, že slovo koráb ve mně evokuje něco trochu většího než zrovna oktávku na golfí platformě. Aspoň nějak od střední třídy výš, s odpovídajícími rozměry, rozvorem atd.

Edit: Třeba tak něco :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Jabberwocky.)
Pátek, 04. března 2016 - 15:15:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3277
Registrován: 11-2006
Když už jsme u toho, co se komu líbí a co ne, aktuálně probíhá autosalon v Ženevě. Co říkáte na novinky? vybrali jste si? Překvapivě se mi líbí Fiat, a to jak Tipo tak Spider. Naopak nejvíce se mi snad hnusí Mitsubishi ASX, takhle zprznit hezký auto. No a co říkáte na SUV od Škody, ať už se bude jmenovat Kodiaq nebo ne? podle mých zdrojů z automobilky by se skutečná verze neměla od konceptu příliš lišit. Nevypadá špatně, ale na zadek jsem si z něho nesedl. Superb se mi líbí daleko více.

http://auto.idnes.cz/autosalon-zeneva-2016-04t-/automoto.aspx?kli c=52059

Každopádně já jsem stará konzerva a nová auta mně prostě nic neříkají. Pro mě jsou současné a budoucí tvary moc "futuristické". Doufám, že se nedožiju dne, kdy auta budou řídit nás a budou vypadat jak létající talíř po srážce se slonem.

A propos, když jsme se bavili o spolehlivosti Octavie, dneska mi přestaly na služební dvojkové fungovat stěrače [happy]. Nemluvě o zadním, který funguje poslední rok jen když se mu chce.
Pátek, 04. března 2016 - 16:50:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 8-2009
To snad není možný, tebe ta auta prostě nemají ráda, nebo už vážně nevím. [lol]

Co se týče Ženevy, tak ten Vision S se mi zrovna líbí dost, ze zadku jsem si na zadek docela sedl zrovna, ten se, myslím povedl. Rozporuplné pocity mám z interiéru, ale je to koncept, tak uvidíme, co s tím provedou. S Fiatem nezbývá, než souhlasit, 124 Spider vypadá tak hezky "kompaktno-sportovně" a to Tipo taky nevypadá vůbec zle. Designově se mi ještě líbí snad Kia Optima. Docela problém mám se zadkem Hondy Civic, ten mi přijde hodně přeplácaný. Co se mi vyloženě hnusí je zadek toho nového Lamorghini, ten vypadá jako po zásahu železolupičů nebo atomové bomby - prostě neexistuje. To Mitsubishi vypadá trochu jako nakopnutá koza, nicméně není to nic, z čeho bych měl nutkání vyloženě zvracet. Hodně zvědavý jsem na provozní zkušenosti avizovaného koncernového motoru 1.5, ale to si asi ještě hodně počkám. Obecně mi přijde (a to už v posledních letech), že začíná být všechno tak nějak na jedno brdo, prostě taková trochu nuda.
Co ale nesouvisí příliš s autosalonem a z čeho jsem si na [zadnice] vážně sedl, když jsem viděl prvně, je toto. [jidlo]
Peta303
Pátek, 04. března 2016 - 21:17:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 6-2005
Mirous - dvojkové Focusy také kvetou rády, i když ne tolik, spíš když na to majitel kašle (stejně jako u fabie jsou to blatníky - prahy) a lepší kusy už byly nad finanční limit pro koupi + servis.

Jinak - Lion's coach, nechci Ti tu Octavii rozmlouvat, ale abych byl upřímný, nikdy bych nešel do ojetého TDI, pokud bych neznal majitele, nevěděl, jakým stylem jezdí a neznal jeho servisní historii...

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Zlin__24tr
Pátek, 04. března 2016 - 22:02:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 3-2005
neznal jeho servisní historii...
To by měla být právě výhoda Škoda Plus bazaru. Problém vidím ale v tom, že třeba služebáky se prodávají jako pravidelně servisované vozy s jasnou minulostí. Ale ve firmě dokud auto nespadne do nouzáku a nesvítí červená kontrolka, tak do servisu skoro nesmíš jet (bo náklady)...

Ale jak tu píšete o drahotě Octavie. Už jsem to tu určitě psal - když jsem vybíral povoz, tak po první filtraci a následném přebírání v r. 2012 se nakonec rozhodoval mezi Cee´d a Octavii, kde jsem po prolézání různých salonů, smlouvání, skončil na ceně 390tis Kia (1,6 benzín, výbava exlusiv) a 419tis O2FL (1,4 benzín, ambiente, lehce dovybavená). Reálný rozdíl ve výbavě byl, že kia měla vyhřívané přední sesle a ovládání na volantu (navíc oproti škodě), jinak vše stejné (=cca výbava za dalších 15tis u škodovky). Tzn. 390tis vs. virtuálních 434tis. Ale jakmile ve škodovce vytasili financování bez navýšení a u Kie by bylo přeplaceno za stejné období 30tis. Nebylo co řešit a soused z Boleslavi vyhrál (vyhřívaní netřeba, ale zase to ovládání rádia na volantu mě drobět štve)...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Pátek, 04. března 2016 - 23:28:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6205
Registrován: 12-2005
to bylo asi myšleno spíše z pohledu bezpečnosti.
A jsem u toho zase... jestli slečna nebo paní jezdí na kole či na lyžích pak je "strach" z nebezpečný felicie naprosto nesmyslnej.

Abych vám naznačil jak to myslím.
Někdejší přítelkyně před dávnými lety mi zakazovala jakoukoli motorku a to dokonce i ježdění na babettě kterou mám. Argumentovala bezpečností a že by se o mě bála...... Ovšem z vesela jezdila na lyžích i na kole bez helmy a nenechala se k jejímu používání nijak donutit.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 05. března 2016 - 09:47:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9348
Registrován: 10-2003
Diskuzní komory o autech se nařízení ohledně SPZ zatím netýká, tak to plácnu sem:



ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 12 let na K-reportu
Sobota, 05. března 2016 - 10:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13533
Registrován: 11-2004
se nařízení ohledně SPZ zatím netýká

O co jsem přišel?
Sdružení historické dopravní techniky Prostějov
Kecama autobus nezachráníš...
Sobota, 05. března 2016 - 11:23:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9354
Registrován: 10-2003
Study

celkem o nic [happy]
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 12 let na K-reportu
Sobota, 05. března 2016 - 11:53:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 8-2005
Dále momentálně nefunguje velká výhoda Fordu a to je vyhřívání čelního okna, resp. funguje jen půlka (má to dva obvody)

Loni mi přestala fungoval levá polovina a letos i pravá. Počkám na jaro a dám to do kupy. Nejčastější závadou je tady vypálený el. konektor někde v kabeláži. Akorát že na sídlišti se mi to blbě opravuje. [happy]
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
-OndraS
Sobota, 05. března 2016 - 18:40:35  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Study - přišel jsi o velkou legraci. Nevím v jaké souvislosti, ale pravděpodobně teplým bonzem nějakýho dobrokonače, který uviděl zcela správně, že si tady každej fotí kdy chce co chce, se redakce k-reportu musela podřídit sdělení úřadu pro ochranu osobních údajů, nebo jak se ta instituce jmenuje, a obeznámiti nás přispívající se stanoviskem tohoto úřadu. Zkrátka, vyfotíš auto který má nějakou zajímavou SPZ/RZ/RZNP, ale nesmí z toho být zřetelný, co je to za auto, nebo kde stojí, nebo kdo s ním přijel, nebo tak něco.
Přečti si to sám (je to v každé komoře o RZ, psáno adminem), já osobně jsem to jako vždy, když je něco psaný tou zákonodárnou strojořečí, vlastně nepochopil, co teda nesmím.

Problém je, aspoň tak to chápu, že si třeba pojedeš na vejlet do Horní Zadele, tam tě vyfotí nějakej jarin, protože budeš mít značku která bude zajímavá, nebo budeš mít auto který bude zajímavý, a vystaví to na k-remont, aby tou fotkou potěšil ostatní, stejně "postižené" uživatele. Ale když vona zrovna to bude číst manželka toho strejca, uvidí že jeho auto stojí v Horní Zadeli (jednoznačně rozpoznatelné podle budovy kravína s hromadou hnoje), a dovtípí se, že jí lhal, protože říkal, že jede na služební cestu do Prahy. A podezření z nevěry je na světě!
Berme to tedy pozitivně. ÚOOÚ se nás snaží, když už si ho platíme ze svých nemalých daní, ochránit právě před těmito případy. Já osobně tuto aktivitu vítám, konečně si můžu jezdit svým nenápadným vozidlem po celé republice a nikde mě nikdo nemůže vyfotit, protože ÚOOÚ tomu zamezil!
-OndraS
Sobota, 05. března 2016 - 19:19:32  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
3260 - kolego, vůbec jste to nepochopil [lol]. Celej tel elaborát se týká jakoby jen vyfocených značek. Ale vyfocený auto = vyfocená značka. Takže je to celý blbě, a tvůj příspěvek by se měl smazat (chápu to přece dobře).

Šanci má leda tak komora "vraky, torza", kde je hromada vozidel všeobecně bez RZ, nebo již nemá majitele, nebo není poznat, v jakým křoví na úuzemí našeho milovaného státu se automobil či jeho torzo nachází.

Doporučuji redakci umístit stejné upozornění, jaké mají v zálaví všechny komory o RZ, i do ostatních diskusí - všech. Vyfotím šalinu, bude tam v pozadí auto, a už je problém.
Sobota, 05. března 2016 - 19:28:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 10-2007
Ale Ondro, vyfotit snad může, jen by to neměl vystavit na web. Já chápu, že zničené životy jsou zcela bagatelní záležitost proti svobodě honit si triko před ostatními návštěvníky fóra, jaký snímek jsem to zase ulovil, a tato svoboda honit si triko snímkem a hltat snímky ostatních by měla být zaručena, protože je na rozdíl od zveřejňování pohybu soukromých osob pro nás všechny úplně zásadní. Ale nemuseli bychom se snad uchylovat k překrucování skutečnosti, aby vyzněla více absurdně.

Všichni určitě znáte nazpaměť tu definici hranice svobody člověka ve společnosti, kde že to vlastně ta svoboda musí končit. Tak toto je jenom vymezování té hranice. Nečekám, že pochopíte lidi, kteří z obrázků na k-reportu v lepším případě nemají nic a v tom horším z toho mají škodu, ale holt i takoví jsou. Myslím, že takoví jsou i na ÚOOZ (a možná, ale toto asi nečtěte, protože tomu nebudete věřit - i skoro všude kolem nás), tak nejspíš proto to tak dopadlo.
Sobota, 05. března 2016 - 19:34:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3099
Registrován: 3-2005
ČR byla běžnými zahraničními občany chválena za opravdovou svobodu. Během týdne jsem přišel o poslední iluze. Viz tady a v práci. Opvovažte se mi někdo přinést víno nad 50€ nebo mě pozvat na prezentaci vyrobku se školením nad 100 €.
-OndraS
Sobota, 05. března 2016 - 19:53:36  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Risan - já to celý chápu víc než si myslíš. Přesto, mi to přijde absurdní. Dejmetomu, že uvidím nějaký fakt zajímavý auto, tak proč se s ním tady nepodělit, aby to potěšilo i ostatní. Nebo tebe snad nepotěší fotka nějakýho verku, kterej nevídáme každej den? Potěší, samosebou.
A tohle právě tak nějak končí. Zase klasickým zásahem do zdravýho rozumu. Prostě se nám to nařídí, co se vkládat smí a co ne. Zdravej člověk až dopotavaď vyfotil auto bez majitele, nebo tak, že tam majitel stejně z toho úhlu vidět nebyl, a byla to prostě fotka auta, kde nebylo nic proti ničemu. Bylo z toho třeba poznat, kde to je vyfocený, a já se ptám - NO A CO? Když mám něco, co stojí na očích veřejnosti - i kdyby to byla stříbrná Fabie kterých jsou tisíce, musím počítat s tím, že si ji třeba někdo vyfotí na pozadí, když bude fotit tulipány co budou růst před tou Fabíí, a dá to na květinkovej web.
Vámos
Pondělí, 07. března 2016 - 09:24:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5560
Registrován: 6-2002
Takhle to třeba vypadá v praxi na nějakých německých stránkách s fotkama autíček. Někdy je značka zamazána, někdy ne. I když teda fotku, kde je zamazaná značka, ale obličeje posádky jsou krásně vidět, moc nechápu.
A je taky pravda, že zamazáním značky se fotka většinou totálně zprzní.
Pondělí, 07. března 2016 - 09:31:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 8-2009
Pánové, děda se bude s těžkým srdcem zbavovat Favorita, tak než se to odveze na vrakáč, říkal jsem si, že kdyby o to měl někdo šikovnej odsud zájem, určitě bychom byli raději, než to sešrotovat. Určitě by ještě vydržel jako pracant nebo začátečnický auto, motorově i podvozkově je to naprosto ok, nedávno měněny zadní tlumiče a brzdové hadičky. Je to r.v. 1993, u dědy sloužil 17 let, z čehož 10 let jezdí 1x měsíčně do Globusu pro párky, 1x měsíčně po nákupech ve městě a 2x ročně veze švestky na vypálení. Ani předtím toho nenajezdil tolik. Najeto je cca 103 000 km, motor je 1.3, na specifikace bych musel mrknout do techničáku, neb těmto motorům nerozumím (nebo pokud to někdo poznáte z fotky).. Problém je trochu s karoserii, jak je vidět z fotek, děda si sám kitoval rohy dveří na levé straně, ačkoliv to ještě nebylo ani potřeba a bude potřeba buď vyklepnout nebo vyměnit dveře od kufru, ťukla ho prý na parkovišti dodávka. Fungovat samozřejmě může i bez výše popsaných oprav. TK má do 6/2016. Říkali jsme si, že bychom to nechali za 6 000 Kč i s pneu na discích, tak kdyby měl někdo zájem, kontaktujte mě na mailu adam.ehre@gmail.com nebo na tel. 721 826 301 (pokud to nebudu brát, napiště SMS, že máte zájem o Fanouše a zavolám zpět) ... Děda to chce mít do týdne pryč, takže buď o to bude mít někdo zájem, nebo půjde bohužel do automobilového nebe.




Pondělí, 07. března 2016 - 10:17:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3278
Registrován: 11-2006
Lions: nevím, jestli je K-report jediné místo, kam jsi Favorita dal, ale doporučím Ti Škoda-Virt a nebo facebook Škoda-Virtu, tam by se mohl někdo chytnout.

Jinak koukám, že tady člověk víkend není a zase je tu srandy kopec. Cenzura koukám dorazila i sem..takových příspěvků je plný FCB a nikdo to neřeší..

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Pondělí, 07. března 2016 - 12:26:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6224
Registrován: 12-2005
Ty jo krásnej fakan.... neni to škoda vyhazovat?
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pondělí, 07. března 2016 - 12:29:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 10-2007
Ondro, já vidím, že tomu rozumíš, jen jsem chtěl poukázat na to, že spousta lidí tady v naštvání hned tvrdí, že je zakázáno fotit. Což není pravda.

Někoho baví zveřejňovat snímky aut z ulice a někoho zase baví třeba jezdit bez tlumiče výfuku v noci po ulicích. Mělo by se s tím něco udělat, aby někomu neprobudil nemocný dítě? Co je to za voly, zakazovat takovou věc, to je absurdní útok na svobodu. Budeme někoho omezovat?

Ostatně nejvíc mě na tom baví, jak zdejší komunitu rozzuří k nepříčetnosti celkem bagatelní věc a celkem neškodný úřad. Taková docela malá hoblinka nám spadla na hračku. Ale ty metrový třísky, co vždycky zatím jenom prosvištěly kolem hlavy a probodly někoho jinýho? V pohodě, dělá se pořádek a pořádek musí bejt. Je přece potřeba si došlápnout na ty, co škodí slušnejm lidem. No a najednou jsme to my, co škodíme slušnejm lidem? Ale to přece není pravda, my se jenom radujem z obrázků. Tamty ostatní, ty určitě škodili a došlápnout si na ně bylo třeba. Ale my, to je přece něco úplně jinýho. Určitě.
Pondělí, 07. března 2016 - 12:57:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 332
Registrován: 10-2007
Na Virt určitě. Tam by se mohl někdo chytit. Pak je otázka jestli třeba i na Ráj veteránů. Auta z devadesátek se tam už objevují, naposled Mini z roku 1997, co koukám. A přece jen je tam větší šance, že to zaujme fandu, než když se to hodí někam na Bazoš a koupí si to zlý výrostek Hugo na krosení po poli :-) Ekozlo zaplacené asi není, že? Jinak fáčko na první pohled hezké, všechna čest. Děda už nechce jezdit? Nebo plánuje obnovu vozového parku?
Pondělí, 07. března 2016 - 13:22:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3282
Registrován: 11-2006
Risan: překvapuje mne, že zrovna Ty to tak "hájíš".
Pondělí, 07. března 2016 - 13:31:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 12-2008
Neškodný úřad? Má tak akorát totalitní praktiky.
Historie má zelenou.[vypravci]
Klub historické techniky Praha, z.s.
Pondělí, 07. března 2016 - 14:00:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 8-2009
Díky borci, zkusím to na ten virt i na ty veterány, určitě bych byl rád, kdyby sloužilo dál. Právě přesně proto to nechci dávat na bazoš. Ekozlo právě zaplacené není a obávám se, že je to EURO 0, takže víc, než auto, bude stát ekokotina, proto se bojím, že to bude neprodejný. [sad] Což je Škoda.

Jinak děda jezdit chce, jen obměňoval a Fanouše nemá kam dát. Koupil moc hezký kousek, pochlubím se po vyřízení formalit. [happy]

Což o to, klidně bych si to vzal já, ale nemám s tím kde stát, akorát by mě to stálo prachy, které (jako student) docela potřebuju a jezdit s tím do Brna se mi nechce, na každodenní dojíždění po dálnici to prostě není.

Ono je opravdu v docela dobrým stavu, motor šlape krásně a podvozkově taky ok, problém je se stářím a relativně podrbanym zevnějškem.
Pondělí, 07. března 2016 - 14:08:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 333
Registrován: 10-2007
Ještě mě napadá, že by ses mohl přeptat adminů na forech tematicky věnovaných jiným autům než škodovkám, jestli bys tam mohl fanouše vystavit, když je to takhle specifický případ. Napadá mě třeba Trabime, ale jsou samozřejmě i další.
Pondělí, 07. března 2016 - 15:23:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 10-2007
Mirousi, možná to tak vypadá, že to hájím, ale já si spíš užívám tu situaci, kdy najednou zdejší komunitě vadí nějaká regulace a všichni mají plná ústa svobody a boje proti totalitě. Přitom jde z mého pohledu o situaci, kdy nějaká skupina se dovolává práva potenciálně působit škodu jiným lidem, a to pro svoji zábavu. Jinak jsem pro svobodu a zrušení úřadu, ale nezačínejme a nezůstávejme u takové prkotiny. Můžeme se zde dočíst od pana kubíka, že zrovna tento úřad má totalitní praktiky, ale já si myslím, že to je inherentní vlastnost každého úřadu.
Pondělí, 07. března 2016 - 17:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 688
Registrován: 1-2013
Pozor!Pro motoristy detektivy.
Dosti nepochopitelná nehoda na Bělohorské,kde se auta loudají od retardéru k retardéru. Přesto se našel někdo,kdo sramoval dvě před ním. S jakým jel autem?


Pondělí, 07. března 2016 - 18:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 859
Registrován: 3-2011
Lions_Coach: ja by som tých 6000 za fáčko dal, lenže keby to bolo tak jednoduché ako prísť do krámu po rohlíky...
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Pondělí, 07. března 2016 - 21:07:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 8-2008
Mardob: najdi si v archivu TV Nova včerejší TV noviny. Myslím, že to bylo BMW a jel s tím nachcanej dement.
Jsme jen lidi...
Xik
Pondělí, 07. března 2016 - 21:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2011
mardob, Mihyl:

Těch aut sroloval dokonce víc. Zapomenutý odznáček Blueefficiency je vtipný, skoro takové moderní umění.

http://www.novinky.cz/krimi/396782-mladik-v-praze-naboural-merced esem-ctyri-auta-pri-uteku-narazil-na-policistu-v-civilu.html

Na odkazu je i video zachycující nehodu.
Slim
Pondělí, 07. března 2016 - 23:37:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5374
Registrován: 2-2005
Risan:[ok][ok] [ok]
Májnejmis...
Úterý, 08. března 2016 - 09:54:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 5-2014
Pro malé osvěžení něco ze života.
Vlastní "Kozy na valníku" už jsem sem dával, tak tentokrát to bude vypůjčená "Svině v autech". Vlastně v autě.
Je to příběh z jedné daleké a velké země za Velkou louží, z místa, zvaného Shelby. Zveřejnil jej zdroj www.extra.cz a visí na netu už od loňského června, takže ho možná někteří už znáte (snad se nikdo neurazí, když ho volně převyprávím) :

Byla jednou jedna svině, která se pro jednoho pána stala domácím mazlíčkem. Dostala jméno Daisy (u nás, na Moravě, bychom spíš psali i řekli daj_si).
Byla to veselá kopa a tak celé dny dováděla po psím způsobu na zahradě domu svého pána. Leč - jednou, když byl pán v práci, zastesklo se jí z nudy po společnosti, překonala oplocení a na té samé ulici jen o pár domů dál vběhla radostně skoro přímo do náruče mnohem více zděšené než překvapené sousedky. Tu se jala pronásledovat po jejím pozemku až do chvíle, kdy se vystrašené paní podařilo ukrýt a zavolat místní policii.
Strážníky však nenapadlo jiné řešení, než naší milou Daisy nastrkat do zadní části služebního vozu, převézt jí o těch pár domečků vedle a zadržet jí ve svém autě až do chvíle, kdy přifrčí zpocený pan majitel. Stalo se a došlo na šťastné shledání a předání uprchlice...

Ač se to nezdá, plyne pro nás z tohoto příběhu malé poučení :
"Nachází-li se svině v autech, stává se, že to posere všude a všem, (a ještě se tomu vesele chechtá)."


zdroj obr.: viz text, cenzurováno
Úterý, 08. března 2016 - 12:20:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689
Registrován: 1-2013
Xik netušil jsem,že to proběhlo medii. Jinak pokud by ten mercedes z místa nehody ujel,byl by ten utržený díl "blue efficience" nádherným doličným předmětem.
Jinak gratulace k první správné odpovědi.
Smíchov začal osazovat nové inteligentní parkovací stojany. Platit se bude QR kodem,mastercard nebo cash. Kontrolovat se bude z jedoucího auta čtečkou RZ. Jenom se neví,kdo bude postihovat neplatiče. Pokud to nebude MP,pak zahraniční auta budou mít Parking free.

Úterý, 08. března 2016 - 13:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3293
Registrován: 11-2006
Risan: mluvím teď pouze za sebe, ale ano, mně to vadí. Vadí mi to, protože za poslední dobou je to několikátý případ, kdy se setkávám s nějakým nepochopitelným omezením. Z nichž minimálně tři se mě dotýkají osobně, a je jedno jestli je to na úrovni městské vyhlášky u nás či tady na K-reportu. Ještě před pár lety mi připadalo, že opravdu žijeme v relativné svobodné době. Ano, vždy budou zákony, které bude nutné dodržovat. Ale tak nějak mi přišlo, že lidi mají vlastní rozum a zbytečně se neprudí a neomezuje. Za posledních pár let mám pocit přesně opačný. A sice, že se lidem polehoučku cíleně vypatlává mozek, jelikož se tak neděje naráz, úderně tak to lidi přijmou a zvyknou si. Zrovna internet se všeobecně bere jako "svobobné" médium, a najednou člověk narazí na omezování i tady.
Jestli je to kvůli tomu, že někdo může škodit druhýmu pro vlastní zábavu? možná. Ale to bychom museli zakázat vše, protože se denně dostáváme ke střetu zájmů. Já jsem například silný odpůrce kouření, je to něco, co opravdu ze srdce nesnáším. Vadí mi, že denně mě obtěžuje kouř z cigaret od lidí, kteří kouří pro vlastní zábavu, potěšení. Zakáže někdo plošně kouření, aby prokazatelně nezdravé kouření nepůsobilo zle na nekuřáky? Moje máma nemá rády cyklisty, protože jezdí po lesních cestách jako blázni, často na místě, kde nemají co dělat. Zakážeme cyklisty, protože to vadí pěším, kteří tu byli ,,dříve"? Jistě chápeš, že toto byly značně nadnesené příklady, ale ten střet zájmů tu je a je tu denně. Je trochu paranoidní si myslet, že nějaký K-report může způsobit někomu škodu. Pokud bude někdo chtít způsobit škodu skrze SPZ (RZ), jistě si cestu najde i bez K-reportu.

A teď jedna hypotetická otázka. Na Facebooku je několik skupin zabývajích se značkami. Jsou to mezinárodní značky. Přispívají tam Američané, Australané, Češi. Takže úřad u nás řekne, že se to nesmí, ale v USA se to smí. Jak se toto bude řešit? skupinu založil třeba Američan, bude tedy vedení Facebooku mazat jednotlivé příspěvky jednotivým uživatelům? vždyť je to padlé na hlavu.
Úterý, 08. března 2016 - 17:41:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 10-2007
Mirous: to je ten rozdíl mezi námi, že to omezení vnímáš jako nepochopitelné a já zase jako pochopitelné. Asi raději hned vysvětlím - že je pro mě pochopitelné, neznamená, že ho schvaluji, že bych ho sám zaváděl nebo že bych se snad někde dožadoval jeho zavedení. Já souhlasím, že zakázat cyklisty, kuřáky či obrázky na k-reportu je blbost a žádný problém to neřeší.

Ovšem tohle je výsledek stavu, kdy jeden ignoruje druhého. Ty jsi přesvědčen, že zveřejnění obrázku na k-reportu nemůže nikoho poškodit. Několikrát jsi to tady opakoval. Někdo jiný je zase přesvědčen, že může. Místo, abyste se vzájemně poslouchali, tak se ignorujete. Moje hypotéza, proč tohle nastalo, je právě taková, že lidi s bohorovnými tvrzeními "to nemůže nikoho poškodit, my si tady budeme zveřejňovat, co budem chtít" nasrali svou bohorovností někoho tak, že to prostě šel prásknout. Možná proto, že někomu skutečně způsobili škodu, možná proto, že jim to prostě chtěl nandat, aby viděli, jak se ve své bohorovnosti mýlí. Tohle jsou konce, ke kterým vede v naší společnosti to vnímání svobody typu "já si můžu dělat co chci a na ty, co jim moje jednání vadí, seru, protože já jsem přesvědčen, že jim vadit nemá a nemůže." Tak dlouho se na ně sere, až začnou hledat zastání u státu. A vznikají zákazy, příkazy a způsoby jejich vymáhání. Takhle je to se vším. I s cyklistama, kuřákama, i s fotičema aut.

Zbytečně jsi ve svém příspěvku smíchal "může poškodit" a "chce poškodit". Spíš to je nevědomost a nechtěné působení škody, než že by lidi tady chtěli zveřejňováním obrázků někomu ublížit. Vidím svůj zájem zprostředkovat ostatním snímek se všemi údaji a nevidím zájem někoho jiného, aby takové údaje nebyly trvale veřejně dostupné. Proto nemá smysl řešit "kdyby chtěl, najde si cestu i bez k-reportu."
Pajzák
Úterý, 08. března 2016 - 18:45:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 165
Registrován: 6-2015
Dotaz: Je nějak omezen počet vozidel na jednoho držitele ZTP, u kterých se tak při převodu neplatila ekodaň?
Auto klip
Středa, 09. března 2016 - 19:15:35  
Neregistrovaný host
78.108.148.65
Udělali s s kámošema takovy jednodeni krátkyklip, a natočit atmosferu za volantem [happy]https://www.youtube.com/watch?v=BN8zfzwwdMg
Středa, 09. března 2016 - 20:56:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3311
Registrován: 11-2006
Risan: jenže ten dotyčný šel a prostě to hned prásknul. Nikdo tu zprvu neříkal, že je nám jedno koho poškodíme nebo ne. Dávali jsme sem nevinné fotky, bez cíle někoho poškodit, resp.zdravý člověk ani takto nesmýšlí, že by to někomu mohlo vadit. Těžko jsme se mohli vzájemně poslouchat a najít kompromis, když druhá strana ani nepřišla. Rovnou přišla represe a to ještě navíc okořeněná tím, že se možná v pravidlech ztrácí sama redakce a vesele maže příspěky, které ty pravidla neporušují.
Ono tak nejde o samotný K-report, ale o to absurdno, které tady prostě vzniká. Někdo nahraje zloděje na kameru, ale nemůže to být použito jako důkaz, protože zabírala veřejné prostrantví..žilo se mi v té naší zemi tak nějak dobře, ale poslední roky se nestačím divit a jsem totálně znechucen. Nedělám si iluze, že jinde je to lepší, i když kdo ví. Ale tenhle styl žití je dneska asi globální a jednou nás zničí.
Čtvrtek, 10. března 2016 - 10:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 10-2007
Mirous: nemáš pravdu, diskuse byla a ne jedna, odkazoval jsem na poslední z nich. Já pořád vidím, že máš svoje přesvědčení a bereš to, jak je u Tebe zvykem, emocemi a ne racionálně. Nemá to cenu, líp to napsat neumím, tak zůstaňme každý na svém.
Čtvrtek, 10. března 2016 - 10:29:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3315
Registrován: 11-2006
Risan: pokud diskuse byla, pak jsem jí asi nezaznamenal a pak asi nemám pravdu. Já Tvůj názor beru a máš asi pravdu v tom, že toto beru více emocemi..znáš to: "někdo nám bere hračky"...
Čtvrtek, 10. března 2016 - 15:47:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 10-2007
No, jestli se Ti podaří přijmout, že část viny na současném stavu má arogantně neotřesitelné přesvědčení zdejší komunity (zastávané i Tebou), že zveřejňování obrázků nemůže nikomu uškodit a je na ně (nejen morální) právo, máš (především nad sebou samým) vyhráno.
Čtvrtek, 10. března 2016 - 17:41:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9371
Registrován: 10-2003
pokud diskuse byla, pak jsem jí asi nezaznamenal

Asi ne... Máš bohužel trošku tmu před očima :-) Ale chápu tě, protože mi jinak přijde, že jsi celkem normální a inteligentní.

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 12 let na K-reportu
Čtvrtek, 10. března 2016 - 19:56:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3319
Registrován: 11-2006
To děkuji pěkně [happy]. Zaznamenal jsem jen odkaz na starší diskusi, kde si v hlavních rolích účinkoval práve Ty, resp. Tvoje stránka. Ale to jsem taky nevnímal jako oboustrannou diskusi.

Přátelé, abych řekl pravdu. Člověk v naštvanosti myslí jinak, než když "vystřízliví". Když zvážím Vaše argumenty, ano, může to někomu uškodit a dejme tomu, že chápu toto nařízení. Spíš mě momentálně štve chování redakce, která opakovaně smazala či upravila příspěvky, které ty pravidla neporušovaly a ještě s arogantními odpovědmi.
Sobota, 12. března 2016 - 11:13:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 336
Registrován: 10-2007
Jak je to dlouho, co se zaváděla objektivní odpovědnost provozovatele vozidla? Co se humlisti dušovali, že to je pro dobro všech, že to je výjimečné, že prostě presupmce neviny být v tomhle konkrétním případě nemůže, ale že to rozhodně není vhodné pro nic jiného? Tak už tu máme objektivní odpovědnost majitele pozemku. Prokazuje se pochopitelně nevina, destrukce právního prostředí pokračuje.
Pondělí, 14. března 2016 - 10:53:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3326
Registrován: 11-2006
Chlapi, takový oříšek, kdo identifikuje auto v garáži?
Jef
Pondělí, 14. března 2016 - 10:57:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5532
Registrován: 5-2002
Mirous:

Lincoln Town Car z 80. let...?
Pondělí, 14. března 2016 - 11:50:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3327
Registrován: 11-2006
Asi máš bludišťáka [happy]. To by vážně mohl být [happy]. Koukám na jeden starší domek a v garáži vidím tohle, kdyby to prodávali i s autem, tak to beru :D
Pátek, 18. března 2016 - 13:02:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 697
Registrován: 1-2013
Obrázky z Itálie



Sobota, 19. března 2016 - 17:57:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592
Registrován: 7-2008
pánové, máte někdo zkušenost s tímto? Dostal jsem to co alternativu vosku, ale po použití mám z toho tak trochu rozporuplné pocity. Aplikace jednoduchá, to jo, ale jestli dělám něco špatně - za nic na světě se mi nedaří to svinstvo ve finále doleštit tak, aby nezůstávaly na kastli šmouhy. Funkci to sice plní, ale vypadá to dost děsně oproti výsledku po použití vosku...
-OndraS
Neděle, 20. března 2016 - 11:19:45  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Určitě je něco špatně. Doporučuju vygooglit stránky Meguiars a tam se píše, že tohle se má použít až po finálním vyleštění. Nevim no, tyhle věci jsou dost drahý na to, aby nefungovaly, ale je potřeba mít kompletní sadu od šamponu přes leštěnku až po ty různý utěrečky a detailery, jinak to fungovat nemusí.
Je to chemie, takže se to třeba nesnese s tím podkladem co tam máš aplikovanej předtím, je to možný?
Neděle, 20. března 2016 - 11:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 595
Registrován: 7-2008
OndraS: Právě v té rovině uvažuju taky - že tohle nejspíš není žádný shit, proto mně napadlo, že je třeba něco špatně u mně. Šampon i leštěnku mám "cizí". Varianta jedna loni na podzim: Umytí, clay (Meguiar´s) leštěnka + jako poslední krok tenhle přípravek. Teď před pár dny, jelikož už voda držela na kastli jako na holém laku (žádné kapky), proběhlo jen rychloumytí, opláchnutí, usušení a nanesení přípravku. V obou případech výsledek víceméně stejný, mám pocit, jako bych natíral petrolej nebo něco podobného. Pořád je prostě na kastli i po několikerém přeleštění utěrkou nějaký "zbytek", co tam být nemá... Vosk byl sice pracnější, ale výsledek byl bezchybný.
-OndraS
Neděle, 20. března 2016 - 15:03:10  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
V tom případě bude asi fakt krpa v tom, že poslední leštění proběhlo na podzim. Tady ten přípravek patří asi na čerstvě vyleštěnou kastli. Jen teoretizuji, já používám jenom obyčejné průměrně stojící šampony a leštěnky co se koupí v každým marketu.
Neděle, 20. března 2016 - 16:36:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 596
Registrován: 7-2008
OndraS: Díky, vyzkouším a uvidím.
Pondělí, 21. března 2016 - 23:59:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8375
Registrován: 5-2002
Kudy chodím, tudy chválím ten můj rumunskej verk, ale tady jsem to fakt nedal. Uprostřed civilizace mne to malinko překvapilo, už jsem pár brodů na českých okreskách a polňačkách potkal a všechny zatím i projel. Tudy viditelně osobáky jezdí, ale zrovna tál poslední sníh a vody a hlavně průtoku bylo nějak moc.

Zlin__24tr
Úterý, 22. března 2016 - 00:19:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3186
Registrován: 3-2005
353: Ale koukám, že fotograf suchou nohou zvádnul brod (a nebo skokem kamzíka?)...[biggrin]
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Úterý, 22. března 2016 - 00:28:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8376
Registrován: 5-2002
Ale nehledej senzaci, fotograf to zvládl vedle po lávce [happy]. Viz https://mapy.cz/s/wE3l
Úterý, 22. března 2016 - 14:44:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 705
Registrován: 1-2013
Test
Kdo napíše co to je? Když jsem to teď dohledal-velmi mě to překvapilo.

Vypadlo mi totiž ,že je to od Forda,což mě značně překvapilo. Teď už to ale znova nalézt nemohu. Takže zřejmě žádné překvapení.

(Příspěvek byl editován uživatelem mardob.)