Diskuse K-report » Archiv 2016 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 27. 02. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Registrační značky - diskuse do 27. 02. 2016

dolů
   autor příspěvek
Středa, 10. února 2016 - 23:41:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 9-2005
Martine a co takhle na mopedauta nafasovat druhou tabulku pokud ji maji ve formatu 102 ☺
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Čtvrtek, 11. února 2016 - 22:16:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2554
Registrován: 6-2007
|Martin_L
...Ale abychom jen neteoretizovali. Dnes byla podána a bez námitek přijata ke zpracování žádost o vydání 3. tabulky pro vozidlo nesoucí žluté tabulky RZ vzoru ´86. Až bude vydána, tak by se tu měla objevit její fotografie.

Do 30 dnů budeme vidět...Pokud to projde a bude jak jste popisoval...tak dobrou noc české PZ,
byly jste pěkné a jeden čas i vzor pro jiné státy...

TO co je zapsáno v malém a velkém TP není samozřejmě stejná forma alfanumerického zápisu v databázi registru vozidel...a to jsem měl na mysli. Budeme o tom polemizovat?
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pátek, 12. února 2016 - 08:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7025
Registrován: 5-2004
Minor: TO co je zapsáno v malém a velkém TP není samozřejmě stejná forma alfanumerického zápisu v databázi registru vozidel...a to jsem měl na mysli. Budeme o tom polemizovat?

Nebudeme, já měl na mysli něco trochu jiného[happy]: Pokud pracoviště registrů vozidel změní způsob zápisu v tištěných dokladech, aniž by se změnil způsob "zápisu" na tabulkách RZ, tak to patrně znamená, že existence a umístění mezer a pomlček nejsou v alfanumerickém řetězci RZ podstatné. A pak by neměl být problém vyrobit tabulku RZ v aktuálně platném vzoru pro jakoukoliv aktivní RZ.
Pavel2
Pátek, 12. února 2016 - 11:38:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13674
Registrován: 8-2002
kontrolní otázka: vyžaduje ČKP mezery a pomlčky nebo je odmítá? [wink]

a k terminologii, abychom si to ujasnili:
velkej techničák je prostě TP, ať už starej ve formátu A5 sešitu nebo novej nadvakrát přeloženej tiskopis ze Státní tiskárny cenin co se skoro nedá na běžný kopírce A3 okopírovat. ORV je malá zalaminovaná kartička, kterou ukazujeme policajtovi při silnční kontrole.

ML:
dostávají jednotlivý ORP od MD nějaký tištěný nebo PDF manuály jak postupovat ve standardních situacích? tj. step-by-step popsaný typický úkony, který si vedoucí ukládá někam do šanonu, občas mu dojde aktualizace a když slepice na přepážce neví, zajde za vedoucím a jede podle kroků v manuálu?

pakliže má na 216 nebo kolika místech něco fungovat standardním způsobem (tedy všude stejným, jako hamburger od McD je stejnej v Pze, Plzni, Berouně, Kodani, Berlíně, NY, Bombaji, Moskvě atp.), musí být přece správnej postup detailně popsanej.

pokud to popsaný není a jede se podle zvyklostí z minulosti aktualizovaných na ústní nalejvárně několikrát do roka a pak šířenýma jednotlivýma vedoucíma na svých úřadech volnou formou, je to bordel a kocourkov.
Pátek, 12. února 2016 - 12:53:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 10-2007
Já teda tady asi nejsem moc oblíbený, takže nečekám, že mi někdo dá za pravdu. Ale přijde mi logické, aby se v databázi všechny pomlčky a mezery vyhubily. Brát mezery a pomlčky jako součást klíče do databáze, to je potenciální zdroj chyb jako prase. Očekávat, že to správně pochopí a zadají všichni, co s tím pracují, včetně bab v přechodu a policajtů, to bych já spíš nazval prasárnou. Ovšem u státní databáze mne to vůbec nepřekvapuje. Naopak to dává smysl, protože státní databáze musí být nefunkční a drahá, ovšem zaručeně pěkná. Proto věřím Minorovi, že nejnovější specifikace na tom bazíruje.

Jsem ochoten pochopit, že když se všechno psalo a hledalo ručně, bylo milé a snad i užitečné dělat plnicím perem po skupinách znaků nějaké hezké oddělovače. Všichni pak hezky četli, hledali a pamatovali si dvanáct-třicetčtyři a ne tisícdvestětřicetčtyři. Ale pro počítačovou evidenci?
Pátek, 12. února 2016 - 18:58:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2555
Registrován: 6-2007
Mě tištěné zápisy SPZ-RZ nezajímají, jsou psány různě a nejsou vůbec relevantní pro registr vozidel - a to je to co mě zajímá.
Podle papírů se nedohledávají vozidla, kde je k dispozici jenom zlomek zápisu SPZ/RZ, dohledává se elektronicky. A je to celkem
propracovaná záležitost umožňující z torza alfanumerického zápisu bleskově nabídnout možné varianty, což v případě
urgentního dotazu kriminalisty může být rozhodující když jde např. o životy lidí (popisuji případ, kdy to skutečně funguje...).

Dotaz pavla2 zda postupují jednotlivá pracoviště ORP v agendě registrace jednotně podle pokynů MD,
lze jednoznačně odpovědět NE 100%.
Nejsou to zaměstnanci MD nýbrž příslušného admin. celku a spoustu věcí si upravují "na míru". Nejnovější případ byly žádosti
o výdej RZP v Praze od 4. ledna. Teoreticky to měla umět a dělat každá přihlašovna - ne však v Praze. Plno lidí ztratilo spoustu
času dohadováním se s neochotnými úředníky než se dozvěděli, že to dělá (zatím) jen na Pankráci.

Přehnané delegování pravomocí na správní jednotky, které na to placama personálně ani kvalifikačně nestačí je ten důvod.
Podobně existence nestátní policie (obecní a městská) jako nepochopení základní dělby státní moci. Možná budou časem
vedle státních věznic obecní a městské šatlavy aby ministerstvo ušetřilo a mělo na vyhazování jinde...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pavel2
Pátek, 12. února 2016 - 19:50:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13675
Registrován: 8-2002
takže kocourkov, žádnej řád a bez výjimky jednotný pravidla [ko]

a jaxe to teda zapisuje do registru vozidel - PSI1234? PSI-12-34 ani PSI 12-34 asi nebude přípustná forma zápisu...
Pátek, 12. února 2016 - 20:29:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 10-2007
Podle papírů se nedohledávají vozidla, kde je k dispozici jenom zlomek zápisu SPZ/RZ, dohledává se elektronicky.

To ovšem půjde, ať počítač má nebo nemá pomlčky v databázi, jestliže je zřejmé, kde pomlčky mohou a kde nemohou být. Dokonce se mi zdá, že bez spoléhání na to, že v databázi jsou u všech záznamů všechny pomlčky a mezery správně, to bude ještě lepší.
Sobota, 13. února 2016 - 10:51:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2557
Registrován: 6-2007
PSI-12-34
Můžu uvést ukázku (není to tak identicky!!!), jak funguje zápis např. v Německu, kde registr vozidel eviduje ve speciální přidané databázi provinilce, co překročili dovolenou rychlost a nejsou registrovaní tamtéž (neprochází databází německých registrací).

Prvotní záznam, když se hledá identifikace mezi domácí registrací:

PSI@12@34@00000

Po zjištění, že se nejedná o německou registraci
se záznam doplní:

PSI@12@34@00001

Po zjištění, že se jedná o českou registraci (203 = ISO kod Česka) se záznam zařadí pod české záznamy provinilců.

PSI@12@34@20301

V případě opakovaného přestupku tam k té registraci nabíhají další pod pořadovými čísly: 02..03 atd. Po jisté době se záznam v pořadí evidovaných případů archivuje, tak jak jsou přestupky promlčeny, nebo vyřízeny. SPZ jako taková však už v systému jednou je a semotamo některý český řidič kouká, že po něm silnční hlídka chce mastnou pokutu za nedávný delikt...
Nemusím dál popisovat, že querry hledání zvládne každá policejní hlídka ze svého vozu a jeho palubního počítače...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Sobota, 13. února 2016 - 13:23:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7026
Registrován: 5-2004
Risan: Ale přijde mi logické, aby se v databázi všechny pomlčky a mezery vyhubily. Brát mezery a pomlčky jako součást klíče do databáze, to je potenciální zdroj chyb jako prase. (...) Dokonce se mi zdá, že bez spoléhání na to, že v databázi jsou u všech záznamů všechny pomlčky a mezery správně, to bude ještě lepší.

Ano, já si myslím naprosto totéž. Výskyt pomlček či mezer je v průběhu času poměrně komplikovaná záležitost, protože se různě měnil počet a umístění těchto speciální znaků. Ostatně kdo z běžných občanů i pracovníků na registrech je schopen rozlišit, že značka ADC-99-99 má pomlčky dvě, kdežto číselně bezprostředně následující ADD 00-01 už má jednu mezeru a jednu pomlčku? Opravdu se má RZ traktoru A00 00 01 zapisovat s mezerou, když to tak je na tabulce RZ? A co značky motocyklů v systémech 1953 a 1960? Jsme zvyklí psát dvě pomlčky (KA-00-01, AB-00-01), protože tak jsou standardně zapisovány značky těchto systémů, ale na tabulkách je vždy jen jedna, druhou nahrazuje zalomení řádků. Anebo traktory či nákladní vozy: Vpředu pomlčky dvě, vzadu jedna... Opravdu není šťastné se na pomlčky či mezery spoléhat.

Pavel2: dostávají jednotlivý ORP od MD nějaký tištěný nebo PDF manuály jak postupovat ve standardních situacích? tj. step-by-step popsaný typický úkony, který si vedoucí ukládá někam do šanonu, občas mu dojde aktualizace a když slepice na přepážce neví, zajde za vedoucím a jede podle kroků v manuálu?

Nedostávají, veškeré metodické řízení pracovníků registru na úrovni ORP je ze strany MD, jemně řečeno, velmi slabé.

a k terminologii, abychom si to ujasnili:
velkej techničák je prostě TP, ať už starej ve formátu A5 sešitu nebo novej nadvakrát přeloženej tiskopis ze Státní tiskárny cenin co se skoro nedá na běžný kopírce A3 okopírovat. ORV je malá zalaminovaná kartička, kterou ukazujeme policajtovi při silnční kontrole.


Ono je to složitější[wink]: V dobách, kdy byla státní poznávací značka (SPZ), tak mělo vozidlo v sídle svého vlastníka/provozovatele uložen technický průkaz (TP) a řidič během jízdy u sebe jeho osvědčení o technickém průkazu (OTP). Dnes máme registrační značku (RZ) a k vozidlu je vydáno osvědčení o registraci vozidla (ORV), která se skládá z první části (I.), což je malá zalaminovaná kartička, kterou vozíš s sebou a druhé části (II.), což je velký doklad uložený doma. A stejně jako se mávnutím "kouzelného proutku" ze všech SPZ staly RZ (neplatí tedy dělení, že RZ je krajská a SPZ okresní), tak se ze všech TP staly ORV II. a všechny OTP se změnily na ORV I. bez ohledu na to, jaký název je na nich skutečně napsán[wink].
Crash
Sobota, 13. února 2016 - 14:01:08  
Neregistrovaný host
46.135.253.7
Minor: To si pak kupte v Čechách auto bez výměny RZ. Fritzchen vám napaří praseckou pokutu za předchozího majitele a chraň bůh se s nimi dohadovat.
Pavel2
Sobota, 13. února 2016 - 14:13:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13678
Registrován: 8-2002
ML:
ok, a mohli bychom se tedy držet vcelku jednoznačně srozumitelnýho označení velkej TP a malej TP?
jinak je v tom o5 mrdník, jak je v Česku-Plesku špatným zvykem [ko]

jinak jsme v úrovni píšeme Praha 7, čteme Holešovice, což je na palici...
Neděle, 14. února 2016 - 10:21:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2558
Registrován: 6-2007
ad Crash
Ano, tak to je. Takže další dobrej kšeft pro "zprostředkovatele".
Chtít ke kupní smlouvě doklad o "bezdlužnosti" z CRV Německa,
Rakouska, Polska a Slovenska...[biggrin]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 15. února 2016 - 22:40:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6165
Registrován: 12-2005
V aktuálním světě motorů je článek o plastových držácích RZ a jejich "nárazovej" test.

Což mi připomělo že sem vyfotil v praze možnej budoucí úhyn...

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Úterý, 16. února 2016 - 10:27:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 4-2010
Martin_100: ano, úplně to vidím jak hlásí "někdo mi ukradl značku" [angry]
V JMK sbírce mi chybějí série RZ: 8B3 9B2 1BA 1BE 1BH 1BJ 1BK 1BL 1BM 1BN
V cizineckých SPZ mi chybějí jen: BK BR BV CK CL CR DC DO HB HO JC JE JN KD KH KM KT KV LN LT ME MO OC PU PB PE PI PJ PS PT PV PZ RA RK SM ST SU SY TA TC TP TU UH UL VS VY ZL ZR
[new] ---> MCDLXXX <---[new]
Středa, 17. února 2016 - 18:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 12-2014
Dobrý večer všem. Mám dotaz:
U nás v Přelouči a dalších vesnicích jezdí bílá AVIA. Celou dobu měl RZ 3E7 8773 (vzadu ta hranatá). Minulý týden v úterý jsem ho viděl bez zadní RZ. Jdu mu říct, že nemá zadní značku. On se velice polekal a rychle odjel. Ve čtvrtek jsem ho viděl už s novými RZ, normálně dostal typ 101-> 5E2 5957. Docela mě to překvapilo, že dostal typ 101. Asi kvůli tomu, aby ji opět neztratil. Ale nejvíc mě zaráží, že nemá vůbec červenou známku. Je to možné?
Pardubický kraj [happy]
OKRESY: 1. Chrudim; 2. Ústí nad Orlicí; 3. Svitavy a 4. Pardubice.
JIŽ ROK NA K-REPORTu![happy]
Čtvrtek, 18. února 2016 - 00:24:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 9-2005
Michal 7208: Pokud má auto propadlou TK, dostane značku bez nálepky.
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Čtvrtek, 18. února 2016 - 05:58:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9425
Registrován: 7-2006
Pajda (1928):

Stejný případ jsem viděl předevčírem v Kravařích, ani na jedné z RZ nebyla nálepka TK, nemělo by tím pádem vozidlo vůbec vyjet do normálního provozu?
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2016
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2016
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.1.2016
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
Čtvrtek, 18. února 2016 - 13:26:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 9-2005
Rul: přesně tak. Leda by došly nálepky :-)
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Pátek, 19. února 2016 - 21:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 6-2007
Pajda: Pokud má auto propadlou TK, dostane značku bez nálepky.

Aha, to jako že lze registrovat nové/ojeté, nebo přeregistrovat auto bez TK
a k tomu všemu vyfasovat RZ bez nálepky TK?
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pátek, 19. února 2016 - 21:40:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6176
Registrován: 12-2005
Samozřejmě... proč by to nemělo jít?
Jediná podmínka je sjednaný povinný ručení.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Sobota, 20. února 2016 - 12:38:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 9-2005
a evidenční kontrola, bez toho to nejde.
Mám teď doma auto s 8 let propadlou TK a musel jsem na EK, abych ho převedl.
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
m04
Sobota, 20. února 2016 - 17:22:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2013
Takto jsem dopadl po technické. [sad]

Sobota, 20. února 2016 - 18:58:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9428
Registrován: 7-2006
M04 (148):

Slušní dobytci, udělej jim tady reklamu, kde že to přesně bylo, ať lidi ví, kam nejezdit.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2016
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2016
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.1.2016
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.
m04
Sobota, 20. února 2016 - 20:46:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2013
Rul (9428): V sídle jedné nejmenované ORP právě vydávající 1BF 6xxx. [biggrin] Zase si nemyslím, že by kvality STK úplně určovalo způsob odlepování/neodlepování emisí, ale zamrzelo... Bohužel jsem tam s tím sám nebyl, jinak bych si řekl. Doufal jsem, že se sloupávat nebude, ale nakonec smůla... Co ale vím, tak si spousta stanic trvá na sloupávání. Co si všímám aut ze stejné série, který by už taky měly mít ko. za sebou, tak je to tak 75:25 ve prospěch odlepování.

Přemýšlím, co teď s tím, jestli to takto nechat, odlepit úplně, nebo něčím přelepit, třeba nějakou imitací zelené. To už by ale asi mohlo vadit...
Sobota, 20. února 2016 - 22:21:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1934
Registrován: 9-2005
ME si mohou objednat samolepky, ktere zakryji sloupnutou nalepku. Jenze to stoji penize......
To sundali na ME nebo na TK?
Pokud vim, tak tam zelenou nalepku mohou nechat, na jednom aute ji taky mam i po TK
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Nereg. Host
Neděle, 21. února 2016 - 00:57:02  
Neregistrovaný host
46.135.3.14
V Dekře v Praze na Chodově bez problémů zelenou známku nechali po požádání (už se na ni na TK vrhali, že ji sloupnou). V Brně v Krpoli ji nechali dokonce sami od sebe, aniž by se jim cokoliv říkalo.
Neděle, 21. února 2016 - 12:20:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2563
Registrován: 6-2007
Mícháte tu jablka s hruškami
Odlepování/odrývání ME a (ne)přelepování úřední samolepkou je naprosto bezvýznamný detail...jakékoliv rýpání do lícní plochy TRZ ovšem vede k jejímu rychlejšímu materiálnímu znehodnocování neb t.č. používaná hliníková slitina je nevalné kvality. Návod na použití co Hicon dodává ke každému páru tabulek je zbytečný kus papíru když už ani ignoranti z STK se jím neřídí...

Pěkně se tu zakecalo tvrzení, že RZ může být bez nálepky TK.

Může, kdesi mimo veřejné silnice v garáži atp. když se na něj nevztahuje povinnost DEPOZITa. Vozidlo bez platné TK, natož bez nálepky že ji absolvovalo, nemá na veřejné komunikaci co dělat, leda tak na podvalníku. Že ji někdo zrovna na tabulce nemá lze přičíst tomu, že lidé jsou různí...neznalost zákonů neomlouvá.
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Neděle, 21. února 2016 - 12:52:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2622
Registrován: 10-2007
m04: Loni v Kuřimi na STK se mě ptali, jestli ji chci sloupnout, nebo nechat. Samozřejmě, že zůstala.
Neděle, 21. února 2016 - 13:18:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 9-2005
Minor:Depozit neni povinnost, ale jen moznost. Je to jen reakce na system ohledne neplceni povinneho ruceni.
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Neděle, 21. února 2016 - 13:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2145
Registrován: 11-2009
m04 /148/: Takto jsem dopadl po technické.

Proč si jim proboha neřekl, ať Ti ji tam nechají. Znám plno STK, kteří ji raději nechávají, než aby řidiči poškodili RZEtu. Rozhodující je vlastnit potvrzení o provedené emisní kontrole u dokladů při kontrole PČR. Když tam půjdeš nyní až s křížkem po funuse, řeknou klidně, že jsi si to udělal sám, a nemáš odvolání. [wink]
m04
Neděle, 21. února 2016 - 18:42:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2013
Říkám, na STK jsem s autem nebyl, to bych si ani netroufl, po těch věcech, co jsem slyšel, když s autem přijde někdo jinej, než opravář, kterej se s kontrolorem zná... Moje obavy se koncentrovaly spíš na to, jestli auto vůbec projde, než na ztrátu známky. Teď mě to zpětně dost štve, ale nenadělám nic asi.
Neděle, 21. února 2016 - 20:30:57  
Neregistrovaný host
85.71.16.150
Prosím někoho zkušeného o radu:Mám možnost výhodně koupit peugota bez papíru ,zajímalo by mě jestli je v současné době možné přihlásit ho na papíry mého havarovaného peugota ,liší se pouze barvou a výkonem motoru.
Neděle, 21. února 2016 - 20:41:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9330
Registrován: 10-2003

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 12 let na K-reportu
Neděle, 21. února 2016 - 20:43:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2566
Registrován: 6-2007
Pajda:Depozit neni povinnost, ale jen moznost. Je to jen reakce na system ohledne neplceni povinneho ruceni.

Překrucujete - kdo nechce platit povinné ručení za vozidlo které nechce někajaký čas provozovat, což je naprosto legitimní a logické,
musí dát značky do depozitu - jinou možnost nemá. Navíc za to musí platit...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Pondělí, 22. února 2016 - 09:09:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 4-2010
Mně ji chtěl automaticky technik sloupnout asi na šesti autech a na osobní intervenci mi je tam nechal.
Ovšem neopomněl mě upozornit na známkou historku majitele vozu s propadlou známkou ME, který měl při kontrole v Reichu problémy s Policii a prý zaplatil tučnou pokutu.

Jednoduché řešení je, stálo mě 60,- Kč [happy]

V JMK sbírce mi chybějí série RZ: 8B3 9B2 1BA 1BE 1BH 1BJ 1BK 1BL 1BM 1BN
V cizineckých SPZ mi chybějí jen: BK BR BV CK CL CR DC DO HB HO JC JE JN KD KH KM KT KV LN LT ME MO OC PU PB PE PI PJ PS PT PV PZ RA RK SM ST SU SY TA TC TP TU UH UL VS VY ZL ZR
[new] ---> MCDLXXX <---[new]
Pondělí, 22. února 2016 - 09:24:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 3-2010
533 5BE pro ty, co sledují exportky, vůz je asi momentálně nepojízdný

Pondělí, 22. února 2016 - 22:49:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7033
Registrován: 5-2004
Minor: Do 30 dnů budeme vidět...Pokud to projde a bude jak jste popisoval...tak dobrou noc české PZ,
byly jste pěkné a jeden čas i vzor pro jiné státy...


Tak už víme. Tabulka RZ určená k umístění na nosné zařízení připojitelné k vozidlu byla dnes vydána k vozidlu registrovanému na žluté okresní značky. Fotografii zatím nemám, protože ji úřad sice vydal, ale hned si ji opět nechal a přibalil k ostatním uloženým v depozitu. Snímek tedy bude k dispozici až se vůz opět vydá do sezónního provozu (cca za dva měsíce). Z toho plyne další zajímavá informace a sice že při ukládání značek do depozitu je třeba donést všechny tabulky, které byly vydány, tedy i tu třetí.

Bmc5365: Jednoduché řešení je, stálo mě 60,- Kč

Tolik?[wink] Mě dal dvě prázdná kolečka můj autoservis jen tak...

Jannys: Rozhodující je vlastnit potvrzení o provedené emisní kontrole u dokladů při kontrole PČR.

Rozhodující pro co? Potvrzení o provedené emisní kontrole s sebou vozit nemusíš a tudíž ho po tobě ani PČR nemůže chtít.

Martin Vlkowski: zajímalo by mě jestli je v současné době možné přihlásit ho na papíry mého havarovaného peugota ,liší se pouze barvou a výkonem motoru

Liší-li se výkonem motoru, tak se také liší typem motoru a tudíž je to úplně jiné auto[happy]. Přihlásit nějaké auto na "papíry" jiného auta samozřejmě nejde (nemělo by jít)...
Úterý, 23. února 2016 - 11:23:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1937
Registrován: 9-2005
Martin Vlkowski: U Peugeota povolí jen pokud je shodný typ motoru. Což nemusí být vždy stejný výkon.
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Úterý, 23. února 2016 - 13:07:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 6-2007
Martin_L Tak už víme. Tabulka RZ určená k umístění na nosné zařízení připojitelné k vozidlu byla dnes vydána k vozidlu registrovanému na žluté okresní značky. Fotografii zatím nemám, protože ji úřad sice vydal, ale hned si ji opět nechal a přibalil k ostatním uloženým v depozitu. Snímek tedy bude k dispozici až se vůz opět vydá do sezónního provozu (cca za dva měsíce). Z toho plyne další zajímavá informace a sice že při ukládání značek do depozitu je třeba donést všechny tabulky, které byly vydány, tedy i tu třetí.

Víme starou belu...a ten co ví, z neznámého důvodu nic neřekne, tedy jak ta 3. RZ na okresní žluté SPZ vypadá neb tabulky obratem vrazil do depozitu....
....zvláštní, že [proud]

Jinak s ohledem na smluvní dodávky reflexní folie pro výrobce českých RZ nemůže 3. RZ v barvě "žluté" (všechny alfanumery 1954 - 2001) obsahovat předepsaný EU pruh. To by bylo jasně v rozporu s vyhláškou, ledaže by někde ležel nezveřejněný TOP SECRET dodatek.
Chybějící europruh ovšem může výrobce snadno nakašírovat, čímž by ihned tvrdě porušil podmínky za jakých smí TRZ dodávat (EU pruh musí být vždy součást fólie, jinak se nejedná o úřední RZ).

Takže tu máme vrelativně krátké době jednu tajemnou historickou SPZ (ZO-xx-xx) o které se ví a neví a teď fungl novou - tedy prazvláštní produktový bastard na nosič [lol] Už to pomalu dává základ na objevný Dodatek k tvorbě Járy da Cimrmana...

Podstatné! Nahlášená ztráta 3. RZ vede nemilosrdně k totálnímu přeregistrování vozidla.

HICON a hausnumera
Obdrželi jsme v naší familii několik 3. RZ v několika destinacích s různými rozlišovacími písmeny - a světe div se - všechny měly stejné číslo šarže: 2583701150.
Kdo má k dispozici tabulky vydané v 3. a 4. Q. 2015 zjistí, že mají tahle identická hausnumera...lepší označení ta změtˇ čísel nezaslouží...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Úterý, 23. února 2016 - 16:52:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7034
Registrován: 5-2004
Minor: ten co ví, z neznámého důvodu nic neřekne, tedy jak ta 3. RZ na okresní žluté SPZ vypadá neb tabulky obratem vrazil do depozitu....
....zvláštní, že


Podobnou reakci jsem očekával[happy]. Třetí tabulka, o které je řeč, vypadá úplně stejně jako ta, kterou jsem zde prezentoval 7. února. Vzor 2004, černé znaky na bílé ploše, bez pomlček, s europroužkem a dvěma hvězdičkami. Rozdíl je v tom, že je na ni vyražena okresní registrace oproštěná od pomlčky. Vozidlo je provozováno sezónně, takže až budou značky opět vydány, objeví se tu její fotografie. Nic víc v tom hledat netřeba[happy].
Úterý, 23. února 2016 - 18:13:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 11-2009
Martin I - Rozhodující pro co? Potvrzení o provedené emisní kontrole s sebou vozit nemusíš a tudíž ho po tobě ani PČR nemůže chtít.

Musíš ji mít u malého techničáku, velký papír ne, který vyjedou z tiskárny na STK, ale růžovou kartičku s kulatým razítkem ano.
Zvláště nyní, když se nedává červená známka. Mám to hochu ověřené z vyšších míst, lépe řečeno, přímo od Urquellu. [kiss]
Úterý, 23. února 2016 - 20:08:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 580
Registrován: 7-2008
Jannys:

Nedává se zelená známka a růžovou kartičku nikde neukážeš, protože ti jí seberou...
Úterý, 23. února 2016 - 20:10:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 9-2005
Jannys:k emisim se uz nic nevozi. Karticky oranzove i zelene uz neplati, protokol se nevozi. Proste jen nalepka na znacce. Proto se musi z EK a TK do 14 dnu.
Už dlouho mám přefocenou většinu své sbírky. Podívejte se
Úterý, 23. února 2016 - 20:11:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3420
Registrován: 4-2003
Jannys: Pokud jsou ty tvé zdroje policisté, pak to svědčí o tuposti dotyčných policistů. Ať už dřívější tvůj příspěvek, kdy si tvůj známý policista stěžoval, že nerozezná nulu od písmene O na registrační značce, byť písmeno O se na registrační značce vykytovat nemůže a vše je tedy nula. Samozřejmě s výjimkou okresního kódování, ale tam je jasné, že první dva, resp. tři znaky jsou písmena, tudíž O a zbývající čtyři znaky jsou číslice, tedy nula.

A teď ta povinnost míst u sebe růžovou kartičku z emisí. Takže hochu, takto hovoří zákon a zákon je víc než policista a policista se musí zákonem řídit:
Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe
a) řidičský průkaz,
b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu2),
c) průkaz profesní způsobilosti řidiče nebo obdobný doklad vydaný jiným členským státem nebo Švýcarskou konfederací, vztahuje-li se na něj § 3 odst. 4; to neplatí, má-li záznam o profesní způsobilosti v řidičském průkazu,
d) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.


Kde tam vidíš růžovou kartičku z měření emisí? Popřípadě, kde ji tam vidí ten tvůj zdroj? A ten tvůj zdroj, je-li to opravdu policista, tak vyžaduje od řidičů tuto kartičku?

...

Voy: Můj příměr s hodnostmi u vojáků, co jsi opět shodil byl v pořádku. Tvoje kritika a srovnávání se služebním číslem vojáka je od počátku mylná. Bavíme se totiž celou dobu o identifikátorech, které jsou jasně viditelné v provozu, na veřejnosti. Což značky a hodnosti jsou. Ovšem interní služební čísla nejsou (nebavíme se o policejním sboru).
Tvůj příměr nebyl ani v nejmenším v pořádku. Identifikátor slouží k jednoznačné identifikaci nositele příslušného identifikátoru. Pokud jím je tedy dle tede viditelně nošené vyjádření hodnosti, pak mi vysvětli, proč všude na bránách či při sepisování různých úředních dokumentů vyžadují osobní číslo, popř. číslo služebního průkazu (to se rovněž nemění a i nově vydaný průkaz nese stále stejné číslo, jako ten předešlý) a nespokojí se pouze s hodností, kterou vidí? Hodnost je zkrátka vyjádřením pozice v hierarchii armády a o identitě konkrétního vojáka nic neříká.

Očekával jsem aspoň od tebe konstruktivní kritiku systémů poznávacích značek v jiných zemích, k čemuž jsi dostal příslušný odkaz.
Nevidím důvod, proč bych měl podrobovat konstruktivní kritice systémy poznávacích značek v jiných zemích. Já bych se spokojil s pouhým jednoduchých výčtem výhod a přínosu speciálních RZ.

(Příspěvek byl editován uživatelem doktor.)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 23. února 2016 - 20:27:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 6-2007
Jo Jannys a jeho "zdroje" [uhoh] Takhle to dopadá, když někdo od lokomotiv stočí svůj zájem na značky....
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Úterý, 23. února 2016 - 21:15:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 11-2009
Děkuji hoši za osvětu a ještě jedno:

mám na autě obě známky do EK a TK 09/17 - proto růžovku mám stále u sebe v dokladech. Letos mě kontrolovala 2x PČR, 1x v Praze, 1x nad ránem u nás. Když jsem vyndaval doklady ke kontrole po absolvování dechové zkoušky, spolu s malým TP jsem tam u něho měl i růžovku a vše bylo OK.

OŘ PČR mám kousek od domu a znám i nejvyššího šéfa dopravky PČR.
To je již k tomu vše a naposledy. [wink]


ad Minor: Jo Jannys a jeho "zdroje" [uhoh] Takhle to dopadá, když někdo od lokomotiv stočí svůj zájem na značky....

Ano, ano, železnice je můj koníček, každý má nějakého ..... [jidlo] a co se týče značek, tak opravdu jen ty značky. [wink]
Úterý, 23. února 2016 - 21:36:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3422
Registrován: 4-2003
Jannys: OŘ PČR mám kousek od domu a znám i nejvyššího šéfa dopravky PČR.
A ty moudra, co tu trousíš, to máš tedy od něj či od některého z jeho kolegů? Jen si říkám, jak může dohlížet na dodržování zákonů a navíc jejich porušování trestat někdo, kdo ty zákony ani nezná. Vždyť to je absurdní a policista pak může mít autoritu pouze u ovcí, které mají nulové právní povědomí.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 23. února 2016 - 22:00:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7035
Registrován: 5-2004
Jannys: Letos mě kontrolovala 2x PČR, 1x v Praze, 1x nad ránem u nás. Když jsem vyndaval doklady ke kontrole po absolvování dechové zkoušky, spolu s malým TP jsem tam u něho měl i růžovku a vše bylo OK

Já jsem už také párkrát absolvoval silniční kontrolu, emisní kartičku s sebou nikdy nevozím (není k tomu důvod) a vše bylo taky vždy OK[wink]. Proto nerozumím spojení mám na autě obě známky do EK a TK 09/17 - proto růžovku mám stále u sebe v dokladech. Kde a na základě čeho by měla vznikat povinnost při silniční kontrole předkládat tento doklad?
Sparky
Úterý, 23. února 2016 - 22:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2013
"OŘ PČR mám kousek od domu a znám i nejvyššího šéfa dopravky PČR." [lol] [crazy]

Policie může kontrolovat a požadovat pouze to, co má v zákoně...
Středa, 24. února 2016 - 12:22:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 3-2010
Jannys: Kartičku po mě nikdy nikdo nechtěl. Taky jsem byl několikrát kontrolován (ty to píšeš, jak kdyby to bylo búhví co výjimečného). Jestli znáš osobně plk. ing. Lercha je sice pěkné, ale že to tady tak prezentuješ je přinejmenším nerozumné a navíc, koho to zajímá... Důsledně vzato zde naznačuješ, že plk. Lerch ti poskytl informace, které jsou nejen nepřesné, ale i špatné. Dokazuješ tím, že vedení dopravky a její šéf jsou nekompetentní a i tak banální záležitosti nerozumí. To je velmi odvážné tvrzení a ty seš v tom až po uši.

Doktor: již bylo vše podstatné napsáno v dřívějších příspěvcích. Mlátit prázdnou slámu tady už nebudu.
Středa, 24. února 2016 - 13:29:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 6-2007
Obávám se, že Jannys (který stejně nic nepochopil...) bude mít následovníky v dalších otázkách spojených s SPZ/RZ.
Kdysi tu někdo trefně napsal, že lid, který povětšinou věří všemu co je natištěno a odvysíláno zvukem a obrazem
vstřebá jako pravdivé i naprosté hovadiny neb za garancí jejich "správnosti" považuje jejich šíření popsanými prostředky...
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 24. února 2016 - 13:42:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3239
Registrován: 11-2006
Já vozím růžovou kartičku o dokladů, protože nevidím důvod jí uklízet někam do šuplíku, ale fakt je ten, že jsem kolikrát dával PČR doklady kompletní a růžovou kartičku mi vždy vrátili, že tu nepotřebují.

Jinak ještě dodám k nálepkám na STK, mě zelenou na jednom autě nechali (STK Říčany), na druhé sundali (STK Kostelec). A v Říčanech mi k tomu řekl, že by správně měli dávat bílé nálepky, ale protože stojí peníze, tak je majitel nekoupil a tudíž je nemají.
Středa, 24. února 2016 - 19:06:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 6-2007
Aktuálně: Dnes v 17 hod ministr dopravy zrušil tendr na nového výrobce RZ
kvůli chybám v zadání na straně jeho úřadu a jemu podřízených úředníků.
Je to druhé storno v průběhu 2 let.
[cunik]

To nemá chybu, že? Proč vyrábět RZ dobře a levně, když to jde jinak, hlavně draze...
Ti úředníci, co to mají na triku, samozřejmě zůstávají - pro případ, že by se musel
vypsat 3. tendr, tak aby to měl kdo zkazit [lol]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 24. února 2016 - 19:08:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 11-2009
Martin I: Kde a na základě čeho by měla vznikat povinnost při silniční kontrole předkládat tento doklad?

Já vím, máš pravdu, není to povinnost, ale vozím ji stále do konce platnosti nové kontroly na STK.
Ale musím Ti vysvětlít to, že mám růžovku s kulatým razítkem STK do 09/16. Jsem ale popleta, protože mi končí obě známky na RZetě ne 09/17, ale letos 09/16. Tak promiň, že jsem to přemotal.

Dále vím, že až pojedu na STK, tak mi zelenou nechaji jako památku, pro mě tzv. RETRO, tak jako malá růžovka, stejně tak jak mi zůstali i velké techničáky z předešlých vozech.
Bude to jen vzpomínka na to, co se v mém životě událo při provozování vozidla. [happy]


ad Minor a Voy: já vaše "moudra" i "reakce" nepotřebuji.
Středa, 24. února 2016 - 20:58:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 6-2007
Nápodobně [ok]
www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Středa, 24. února 2016 - 22:17:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7036
Registrován: 5-2004
Jannys: Ale musím Ti vysvětlít to, že mám růžovku s kulatým razítkem STK do 09/16. Jsem ale popleta, protože mi končí obě známky na RZetě ne 09/17, ale letos 09/16. Tak promiň, že jsem to přemotal.

Nic se nestalo, ale já pořád nerozumím něčemu jinému: Napsal jsi proto růžovku mám stále u sebe v dokladech a já bych jen rád věděl, z jakého proč tohle proto vzešlo. Oprava, že TK nekončí 09/17, ale 09/16 mi v tom bohužel moc jasno neudělala, protože zrušení vylepování zelené známky na tabulku RZ nezměnila nic na (ne)povinnosti s sebou tuto kartičku mít. Jediné, co mi napadá, je, že sis pro sebe interně stanovil tento doklad s sebou vozit a při příští TK si tuto povinnost pro sebe zrušíš[wink].
Čtvrtek, 25. února 2016 - 09:31:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 3-2010
Ad zrušení tendru (viz Minor 2570) doplnění:

http://ekonomika.idnes.cz/stat-i-podruhe-zrusil-soutez-na-registr acni-znacky-fxh-/eko-doprava.aspx?c=A160225_073009_eko-doprava_su j
Pátek, 26. února 2016 - 18:14:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 4-2014
Třicátá sedmá RZ Moravskoslezského kraje. Naposled ji tuším někdo fotil v Marklovicích, že?
Sobota, 27. února 2016 - 13:59:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9437
Registrován: 7-2006
Bobesh (1239):

Necvaknul jsi taky toho Nissana BOM 00-33 v pozadí?
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2016
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.1.2016
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.1.2016
Vildo, pořádně to tam ze shora analyzuj! R.I.P.