K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 24. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 24. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5595
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 16:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"MHD v Berouně, tak velkou četností spojů ani pravidelnými intervaly rozhodně neoplývají"

Velká četnost spojů tam je, pravidelné intervaly a přehlednost ne, tarifní propojení taky ne.
Zkuste si v IDOSu zvolit funkci "odjezdy", jako dopravní prostředek "autobusy" (čili ne jen samotnou MHD), a zvolit z "Beroun" do "Králův Dvůr". Budete se divit, kolik toho celkově jezdí. Bohužel je to hodně chaotické a neproložené, MHD není tarifně propojena se SID. Akorát kdo má čipovku, tak snad může na jednu elektronickou peněženku kupovat zlevněné jednotlivé jízdné jak v MHD tak v SID.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 16:32:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bručoun" = 5595:
Jistě: pokud berete dohromady "MHD" a "linkové" autobusy, pak spojení "celkově" jistě není málo, a asi i dostatečně pokrývají ("celkovou") poptávku - já jsem se ale vyjadřoval o (a k) MHD, protože pokud (formálně = názvem, financováním, atd.) tvoří samostatný systém, a to jak (z pohledu uživatelů především) tarifně, tak i organizačně (linkové vedení, zastávky, přestupní vazby, "proklady" spojů, atd.), tak je třeba ji také jako samostatný systém hodnotit. A jako "MHD" mi to, co se za ní vydává v Berouně, ideální zdaleka nepřipadá. Ale já jsem pouze vyjádřil svůj názor a pohled na věc (možná zkreslený), a opakuji, že já to řešit nechci a nebudu = nechám to kompetentnějším a "místních poměrů" znalejším.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5596
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 16:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: V ose Beroun-Králův Dvůr jezdí tolik příměstských spojů, stavících ve většině zastávek MHD, že je chyba mít MHD jako nepropojený systém. Značná část těch spojů vozí vzduch, v sedle běžně, mnohé spoje i ve špičce.
Samostatnou MHD v uživatelsky výhodném intervalu nelze ufinacovat. Pouze proklady s linkami SID a propojením do IDS může vzniknout to, co si představujeme jako fungující MHD. Ale to by napřed musel stát SID opravdovým systémem, a kraj by musel spolupracovat s městem na bázi vzájemné výhodnosti (něco by ušetřilo město, něco kraj, a ještě by "kaštani" vydělali).

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4996
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. března 2011 - 17:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem teď koukal na výluky na 171 a kromě příštího a přespříštího týdne tam přibyla ještě koncem měsíce jakási výluka přímo na Smíchově. Předpokládám, že další týden se objeví další a pak další a pak zase další a..... a tak se provýlukujeme celým jarem, létem a podzimem a v zimě zjistíme, že to bylo k ničemu.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 09:26:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bručoun" = 5596:
Pokud, jak tvrdíte (já nemám čas ani chuť se zabývat zkoumáním toho fenoménu) "v ose Beroun-Králův Dvůr jezdí tolik příměstských spojů, stavících ve většině zastávek MHD, že je chyba mít MHD jako nepropojený systém", pak:
- je pitomostí zavádět v této "ose" ještě jakoukoli další MHD (N.B. když tam navíc "spolupůsobí" ještě i železnice),
- má smysl MHD zavést do (městských) lokalit, které tyto příměstské spoje neobsluhují (jak jste to ostatně už také sám nastínil),
- má-li VHD jako celek tvořit smysluplný, dobře využitelný a zároveň i ekonomicky efektivní systém, je VŽDY nehoráznou pitomostí nemít tarifní integraci, a to na co nejvyšší plošné úrovni = optimálně na úrovni celého státu: i proto například neposlouží k ničemu dobrému ty hovadiny, které chystá OREDO pro obvod Pardubického kraje (s přesahem do krajů sousedících), neboť tam zatím ani žádný IDS není (teprve je "tvořen"), a až bude (možná) vytvořen, bude opět pouze regionální = nekomplexní a z pohledu "nadregionálních" uživatelů VHD jen komplikující situaci a zdražující cestování.
Z mé strany "Howgh" - na víc nemám čas a Berounem ani zhovadilostí SIDu už se nechci dále zabývat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9847
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 09:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun 5593: Ted jste mě fakt rozesmál. Toste asi první co si o mě něco takovýho myslí. Že by to bylo jen v tom, že neurážim jako první, o tom jste nepřemýšlel? Jo a najděte mi , kdy bych chtěl já ban na vás. Vidíte jaký jste ošklivý? Vy,vy,vy, jeden.
Žádám zřízení diskusní skupiny "Organizace dopravy" a v ní jednotlivá vlákna pro jednotlivé oblasti a druhy dopravy, když muže mít každej koridor svý vlákno!!!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5604
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 09:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem, "neurážim jako první": Stačí si přečíst seriál z "Optimalizace linkovéo vedení v Praze."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9849
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 10:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, Bručoune? Taxemse podíval. Po relativně delší odmlce (nejméně mezi 1-7/3 jste tam nebyl a probrala se řada témat) jste do Optimalizace vstoupil dne 7/3 s příspěvkem 5513, kde jste napsal: Jděte už vy tramvajošotouši, co nesnesete cizí názory, a chcete si z téhle diskuse udělat tramvajošotoušskou rezervaci, do . A to odstartovalo současnou kampaň. Tak co, Bručoune, kdo si začíná a kdo má pravdu?
Žádám zřízení diskusní skupiny "Organizace dopravy" a v ní jednotlivá vlákna pro jednotlivé oblasti a druhy dopravy, když muže mít každej koridor svý vlákno!!!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5605
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 10:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

""v ose Beroun-Králův Dvůr jezdí tolik příměstských spojů, stavících ve většině zastávek MHD, že je chyba mít MHD jako nepropojený systém", pak: - je pitomostí zavádět v této "ose" ještě jakoukoli další MHD"

Nemáte pravdu. Zcela bez MHD by to taky nešlo, to by taky nefungovalo dobře. Proč to musíte mít hop nebo trop?
Na každou složitou otázku existuje jednoduchá nesprávná odpověď ...

"je VŽDY nehoráznou pitomostí nemít tarifní integraci"

Souhlas.

"neposlouží k ničemu dobrému ty hovadiny, které chystá OREDO pro obvod Pardubického kraje (s přesahem do krajů sousedících)"

(Pominu-li přesah do sousedních krajů,) co je na tarifu IREDO a jeho aplikaci špatně? Tento výkřik by žádal podrobnější vysvětlení.
Kdybyste si pořádně prozkoumal tarify různých IDS v ČR, tak byste zjistil, že tarif IREDO je jediný, který by mohl skloubit technologické i uživatelské požadavky na jednotný tarifní systém pro celý středočeský kraj. I návaznost na pražský městský tarif je řešitelná, kupodivu jednodušeji, než v současném tarifu PID.
Tarif PID je pro celý Stk naprosto nepoužitelný. Ani tarif jinak slušného IDS-JMK se nehodí, protože konstruuje jízdné i předplatné podle projetých zón, což se v Stk nedá použít pro různé směry různých spojů mezi dvěma cíli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5606
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 10:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Nevytrhávejte z kontextu. Padl tam návrh na ban za příspěvek, který jako takový na ban rozhodně nebyl, protože byl sice provokativní, ale v mezích slušnosti, a na to kdo ho psal překvapivě k věci, jak mimo Vás pak spousta lidí uznala.

Hlavně jděte do háje s tím, že roztaháváte spory i do sousedních vláken, aniž byste měl něco k věci samé.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3581
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 11:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"To má dva háčky. Jednak tím rušíte dopravu z Králováku i z centra Berouna k obchodnímu centru u Billy, to samé od hřbitova, a máte nádraží rázem bez MHD. Udivuje mě, že tak zapálený fanda do vlaků by chtěl nádraží bez MHD."

Nevím co brání zastavování "modrejch" busů u De Billy na zast. MHD Plzeňská vrána nebojaxemenuje. Vzhledem k tomu že tam občas i pro výstup zastaví tak asi nic. Tím padá první bod.
Nádraží je bez MHD samozřejmě už dnes. Několik zmatených náhodných výstřelů na C (zpravidla nijak nenavázaných na vlaky) není MHD ani omylem.

Jediné lokality které nejsou obsluhovány "modrejma" ale jen MHD a "stojej za to" jsou Popovice a Nemocnice. Což je přesně to A který bych jakožto zcivilizovaný viděl jako jedinou MHD. Na Zdejcinu by mohly klidně pokračovat Tetobusy od nádraží po dnešní C.

Pokud by se navíc zkonsolidovalo asi 15 linek od Zdic v Berouně končících a jezdících stylem "3 najednou a tejden hovno" tak nevím proč by nešel udělat interval do Nižboru a Žloukotovic 60/120 kterej je takňák dnes na B.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9852
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 11:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já s roztaháváním nezačal:
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5604
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 09:47:22

----------------------------------------------------------------- ---------------
Káem, "neurážim jako první": Stačí si přečíst seriál z "Optimalizace linkovéo vedení v Praze."
Žádám zřízení diskusní skupiny "Organizace dopravy" a v ní jednotlivá vlákna pro jednotlivé oblasti a druhy dopravy, když muže mít každej koridor svý vlákno!!!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5613
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 12:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Nekecejte. Váš 9844 je sám o sobě tím roztaháváním sporu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9853
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 12:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neni. To je citace z této diskuse. Bezprostředně na váš 5592. Dyť je to těsně vedle sebe.
Žádám zřízení diskusní skupiny "Organizace dopravy" a v ní jednotlivá vlákna pro jednotlivé oblasti a druhy dopravy, když muže mít každej koridor svý vlákno!!!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5614
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 12:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: Nojo, ale jak si představujete spojení z nádraží na sídiště?

Myslel jsem tu větší Billu, co je vedle ní Kaufland a ještě něco. K té nad Plzeňskou bránou se dá dojít od koně, kde by ta Vaše linka jezdila.

Nemůžu si pomoct, ale podle mě jedna linka pro Beroun i Královák nestačí. Z Králováku se víc hodí jet po Plzeňské, protože jsou tam obchodní centra, i do většiny škol je to spodem blíž.
Pro sídliště ale je lepší jet pro třídě Míru, je to pro spoustu lidí blíž. Zkrátka mi jako páteřní linky vychází dvě, protože jedna je málo, ale víc než dvě by zase nemohly mít rozumný interval.
A - Závodí nádraží - "Delvita" - Počaply"pošta" - Popovice
C - Nádraží - sídliště - třída Míru - Hlinky - Závodí nádraží - nemocnice

Co se týče směru od Nižboru tak ten bych spolu s Kladnem a Loděnicemi stáhnul na vlakové nádraží, protože od Nižboru podle mě stačí, když se dojede přímo k Plzeňce. Vznikl by tím (snad) proklad přímých linek ze Závodí, od koně a z Plzeňky k nádraží.

Všechno ze Zdic bych srovnal do taktu s hořovickými pražáky a propojil s C19 do taktové "superlinky" (v úseku Zdice-Praha interval špička 15+zrychlené posily, sedlo 30, pozdě večer a víkend 60, celková úspora spojů Zdice-Beroun cca 15%, Hořovice-Žebrák-Zdice cca 5%). V Berouně by od Zdic končily jen posily na osmou ráno.
Těžko někdy bude jezdit tolik přímých vlaků ze Zdic do Prahy, a těžko se někdy vyřeší Žebrák-Praha tak, aby se daly hořovické v Berouně přeseknout. Takže nic jiného než přímo Zdice-Praha nezbývá, a když už tak by byla blbost nepropojit to s Žebrákem a tím pádem až do Hořovic. Pro Hořovice-Praha by to samozřejmě nebylo, vlak takovýhle polocorák hravě trumfne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 14:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Myslel jsem tu větší Billu, co je vedle ní Kaufland a ještě něco."

Pod sídlištěm u nájezdu k dálnici? Jak tam je i Penysmarket? neboli tam kde staví akorát kus vedle v zast. Delvita MHD B?

Ono je vůbec pozoruhodné jak se VHD vyhýbá všem nákupním místům.
Hypernoha nemá nic (zast. o dost dál u Zámku.
Lídl má zast jen z Berouna a jen MHD (tedy jako nic, taky tam výjimečně nastupuje tak 1 ks)
Centrum nad dálnicí má akorát MHD B a nějaký spoje někdy z C.

Ještěže máme vietnamský večerky
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5617
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 11. března 2011 - 15:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pod sídlištěm u nájezdu k dálnici? Jak tam je i Penysmarket? neboli tam kde staví akorát kus vedle v zast. Delvita MHD B?"

Jo, tu. Když necháte jen A, a ostatní linky dáte do háje, tak tam nic rozumného nepojede. Pražák tam těžko bude stavět. Linky ze vsí za Královákem by klidně mohly, ale samy o sobě pořádný proklad neudělají.
Nebo jste to myslel tak, že chcete jedinou linku A, ale kromě té "jediné" chcete nechat i B, prodlouženou a přejmenovanou na Cxx?
Mimoto pořád nevím, co navrhujete ze sídliště na nádraží.
Masarycka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 10:19:01    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes se bude celý den pohybovat motorák 801 s přívěšákem mezi Masaryčkou a Bubnama. www.facebook.com/masarykovo.nadrazi
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 60159
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 10:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.cd.cz/cd-online/vyluky/mimoradnost.php?mimo=3001:

Trať č. 171
Název tratě: (Souhrnná doprava Praha - Beroun (a zpět))
Úsek: Praha-Smíchov - Praha-Radotín - trať 171
Datum a čas: 12.března 2011 06:29 - 12.března 2011 09:00

Příčina mimořádnosti: technická závada na trati

Opatření v dálkové dopravě:
Provoz zajištěn jen po jedné ze dvou traťových kolejí.

Opatření v regionální dopravě:
Provoz zajištěn jen po jedné ze dvou traťových kolejí.

Poznámka:
Lom kolejnice.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 60173
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 18:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



To není někde v kopřivách - jedná se o hlavní průjezdnou kolej na Smíchově.

Ale hlavně že na netolickou trať, která je proti tomuhle koridor, se osadil červenej terč.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7252
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 20:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady měl být červený terč už dávno. A po Berounce náhradní lodní doprava ...
(Jsem moc rád, že do Benešova nebyl před pár lety v plánu žádný tunel.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4997
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 12. března 2011 - 20:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky jsou ty pražce už označený, a že jich je po Smíchově hafo. Možná to ale časem oprší a bude hotovo.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Jirka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mě napadlo, co by se ještě muselo na 171 stát, aby např. DÚ zahájil se SŽDC správní řízení. Protože jestli je tohle ještě provozování dráhy "pro potřeby plnylé a bezpečné drážní dopravy...", tak tady nevím.
Jirka.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4998
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 10:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka: Možná kdyby nějakej důležitej papaláš přijížděl z práce pozdě domů...
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 14:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a skočil při tom se slonem do Berounky nebo spíš
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.192.161
Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 18:42:45    Odkaz na tento příspěvek  

poučné čtení želpage
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 13. března 2011 - 23:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sliboval jsem video z úterní dopolední oceli vedené netlumenými 751089 a 751364, tak tady je:
http://www.youtube.com/watch?v=6Md4oBjpL50
V pondělí večer jsem si tak ze srandy hrál s myšlenkou, že by tohle dvojče mohli dát dohromady a nasadit ho do čela oceli. Nevím, zda mě dispečer slyšel, nebo měl chuť udělat někomu radost....nejspíš prostě obrovská náhoda, ale vyšlo to. Ani jsem už nedoufal, že bych si na téhle trati netlumené dvojče natočil...753.7 už tu přeci jen nějaký pátek jsou.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 16. března 2011 - 09:58:12    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Vlakoň" = 349:
Z toho Sedlce občas jezdím, tak jsem myslel tím šotoušem sebe.
To o sobě tedy valné mínění nemáte, když se sám označujete takovým dehonestujícím názvem - ale omlouvá Vás Vaše mládí, protože asi ani nevíte, že skutečný původce používání toho termínu jím před cca 40 roky charakterizoval osoby mdlého rozumu jednostranně zatížené na sledování veřejné dopravy, které při spatření jejích vozidel "upadají v trans", vyrážejí neartikulované zvuky a "kaní sliny" z nejméně jednoho koutku úst ...
Asi se "netrefujeme" do stejných dob, protože já vídám v odpoledních hodinách v sedlecké zastávce do "ML" nastupovat často okolo 20 osob, z nichž naprostou většinou jsou studenti ČZU - nástup do "ML" tam tak bývá větší, než ve výchozí žst. Roztoky u Prahy, a rozhodně větší, než do vlaků směr Masarykovo nádraží. Směrem na Kralupy nad Vltavou jezdí dost studentů pochopitelně také ("priváty" mimo Prahu jsou asi levnější, než jakékoli "studentské bydlení" přímo v Praze), ale že by jich bylo víc, než těch, kteří jezdí do Prahy, to bych nikdy tvrdit nemohl - ale samozřejmě nesleduji vše po celou denní dobu.
Přestup v Sedlci z autobusu na vlak lze rychlou chůzí běžně stíhat za 5 minut, "oficiální" minimální přestupní doba (s níž pracuje i IDOS) je 7 minut, platí ale kupodivu v obou směrech (pro přestup ve směru z Prahy je to doba zcela nerealistická, zejména při "legální" cestě podchodem pod kolejemi): ve směru do Prahy to naprosto vyhovuje, ve směru z Prahy ta "nereálnost" při špičkovém intervalu autobusů v pracovní dny 3 - 4 minuty příliš nevadí, navíc mladí i tak často stejně "stíhají"; IDOS asi "neumí" pracovat s rozdílnými přestupními dobami ve vzájemně opačných směrech cesty (asi by musely být vytvořeny dvě různé "přestupní hrany" a fiktivně dvě železniční zastávky = pro každou kolej samostatná, a data o vlacích zadávána komplikovaně ...). Výhodnost použití vlaku závisí především na cílech cest: do centra a do západní části Prahy je samozřejmě časově výhodnější použít jen MHD, pro leckoho při malých časových rozdílech a příjemném počasí může být zajímavé i "pohodlí" a větší část cesty po povrchu, než v podzemí = krátkou procházku s kopce + svezení vlakem vsedě s výhledem na Vltavu a Stromovku může leckdo považovat za příjemnější, než stání v plném autobusu (a po prodloužení trasy metra "A" určitě i v plném metru) a přestupy v davech lidí. Je škoda, že není technicky (a ani majetkoprávně) snadno schůdné zřídit v Sedlci obratiště vyhovující pro "velké" (dokonce třeba i kloubové) autobusy tak, aby k vlakům a od nich mohly fungovat kapacitní autobusové přípoje - buďme proto rádi, že si můžeme vybírat aspoň ze současné nabídky více možností spojení ...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2576
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. března 2011 - 19:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Kdy už konečně pochopíš, že to, co pro obsluhu Suchodla navrhuješ, viz třeba výstavba obratiště pro standartní či kloubové autobusy, by se týkalo sotva jednoho procenta lidí, kteří cestují do Suchdola. A možná ani to ne. Já nehodlám nikterak zadupávat do země fakt, že pár desítek, snad možná stovek (což asi přeháním) lidí kombinaci bus a vlak při cestách do Suchdola využívají. Je to ale zoufale málo na to, aby se kvůli tomu budovalo obratiště, nehledě na to, že bych považoval za neskutečný úspěch, kdyby vlakem začalo jezdit třeba pět procent lidí. A pochybuji, že to nastane. Ani jízdní řád vlaků k tomuto faktu nepřispívá. Musel by tam být interval čtvrt hodiny ve špičce, ale to vzhledem existenci ML a tedy v lepším případě intervalu 2 x 30 minut nehrozí.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 11:19:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bram" = 2576:
Obratiště pro kloubové autobusy by se nikam blízko k sedlecké zastávce nevešlo, ale pro "jednoduché velké" autobusy by obratiště zříditelné bylo, jen by jeho výstavba byla náročnější technicky i majetkoprávně - vybudovat obratiště pro kratší vozidla (SOR 8,5, apod.) by ale příliš obtížné nebylo. A pokud umím dobře počítat, tak při odhadovaném využití hodinové kapacity osob asi 4000 osob činí 5 procent asi 200 osob, a tolik (na krátkou vzdálenost, aby nebyly námitky proti "dobytčákovému" charakteru přepravy) odvezou 4 spoje vedené vozidly SOR 8,5 (obsaditelnost sezení/stání = 25/31 osob) - tedy dvě "jednovozové" linky (jedna polookružní po Suchdolu a jedna po komunikaci okolo areálu ČZU třeba na smyčku v Lysolajích) v půlhodinovém neproloženém intervalu.
Dokonalejší proložení "ML" a "kralupských" osobních vlaků (na spičkový čtvrthodinový interval) je samozřejmě možné, ovšem do doby, než bude na "kolínské" trati regulérní a spolehlivě fungující čtvrthodinový interval vlaků vedených pokud možno alespoň do Českého Brodu by to bylo na úkor existence smysluplných přípojů v žst. Praha-Libeň, a ty jsou rozhodně důležitější, než přesně pravidelně rozložené všechny spoje de facto jen v jediném mezistaničním úseku - pokud by bylo takové zpravidelnění provozu někdy v budoucnu realizováno, pak čtvrthodinový interval "menších" autobusů by odvezl třeba i 400 osob za hodinu, a pouhý jediný "jednoduchý velký" autobus na krátké lince vedené v relaci Sedlec, žel.zast. - Kamýcká - ČZU a zpět (zastávku "V Sedlci" by samozřejmě mohl projíždět, u ČZU lze pro umístění výstupní zastávky a obratiště využít hlavní přístupovou komunikaci k areálu ČZU) by ve čtvrthodinovém intervalu odvozil těch cca 400 osob za hodinu také (je jen třeba vyřešit PJO jeho řidiče) - a to už rozhodně málo není.
Problémem je jen legální zpřístupnění nástupiště u 2. traťové koleje (= pravidelný směr z Prahy): nyní chodí asi 80 % cestujících vystupujících z vlaků od Prahy nelegálně přes koleje, protože při "optimalizaci" byla výstavba podchodu někde v oblasti Přerušené ulice požadována marně: optimální by bylo vybudování "zabezpečeného" (VSZ s krátkými závorami) přechodu pro pěší třeba přibližně pod krakorcem s oddílovými návěstidly UAB (tedy už i mimo prostor uvažovaného obratiště autobusů), což by bylo stejně žádoucí realizovat i bez souvislosti s možným zřízením "návazné" MHD.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5769
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 12:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sedlec letecký snímek
Na leteckém snímku není vidět, že je Přerušená ulice poměrně úzká a ke dráze docela s kopce. Přerušená je opravdu přerušená, žádný přechod ani podchod tam není.

"Obratiště ..... pro "jednoduché velké" autobusy by obratiště zříditelné bylo, jen by jeho výstavba byla náročnější technicky i majetkoprávně - vybudovat obratiště pro kratší vozidla (SOR 8,5, apod.) by ale příliš obtížné nebylo."

Problém by byl i samostný obousměrný průjezd 12 m busů, a to obratiště nevím, kam byste dal.

Malé Sorky, kdyby se moc chtělo, by se asi vešly. Jako doplněk současné dopravy by to bylo fajn, jak to ale řeší podstatu problému? Od každého vlaku jedna sorka, tím se problém ranního opakovaného nepobírání, kdy se vejdete až do třetího kloubu, celkem nevyřeší. Zrychlení nejméně poloviny spojů a jejich ukončení na novém obratišti u ČZU by problém nepobírání řešilo daleko elegantněji. Pokud je z ideologických důvodů nepřípustné zvýšit funkčnost linky ve vztaju k rozložení poptávky, tak se dá ve špičce přidat do oběhu jeden kloub, to by mělo větší efekt než ty sorky od vlaku.
Aby jezdilo 5% cestujících vlakem, z kterého se musí nelegálně přes trať nebo oklikou podchodem, a kde by musela být doba přesunu spočítaná na legální podchod, a kde jsou v Praze rozdílné nástupní zastávky, to je utopie, to nemá s realitou nic společného. Je iluzí myslet si, že by se našlo tolik lidí, pro které by to znamenalo opravdovou úsporu času.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 14:12:43    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Bručoun" = 5769:
Neprojektujte podle pohých leteckých snímků a zajděte se podívat na místo samé!
Netvrdím, že by to bylo levné (byly by potzřebné i terénní úpravy a možná i nějaká opěrná zeď, aby bylo obratiště "komfortní" a pokud možno i pro vozidla délky 12 metrů)), ale technicky to řešitelné je - problémy by byly asi spíše majetkoprávní.
Problém přechodu přes koleje je (jak jsem ostatně napsal) třeba výhledově řešit bez ohledu na to, zda by tam nějaká MHD jezdila, protože lidí přecházejících koleje je už skoro jako v Rumunsku.
Přerušená ulice je skutečně "přerušená" už více než 50 let (kdysi tam bývaly "šraňky", ale nějak už nepamatuji ani já, že by byly otevírány, i když ještě existovalo hradlo Sedlec).
Přidávat na suchdolské linky další vozy je naprostá pitomost, protože limitující je kapacita obratiště na "kulaťáku" a především provoz na ulici Jugoslávských Partyzánů (ve špičkách naprosto běžně stupeň 3 - 4 a jízdní doby "nesjetelné"), takže by jen víc vozů postávalo ve smyčce na Suchdole. Stejně tak je pitomostí i vedení "rychlíkových" spojů mimo ranní špičky z Prahy. Netvrdím a nikdy jsem netvrdil, že by "sedlecká posila" byla řešením, ale autobus až k železniční zastávce by využití železnice výrazně časově zvýhodnil proti MHD do podstatně větší části Prahy (včetně východní části centra), než jak je tomu nyní.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5772
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 14:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Neprojektujte podle pohých leteckých snímků a zajděte se podívat na místo samé!"

Byl jsem tam dostkrát, jeden čas i pravidelně. V Přerušené jsem byl i autem. Obousměrný průjezd 12 m busů tam zkrátka nevidím, a to Vaše obratiště taky ne. Neměřil jsem to, ale velmi bych se divil kdyby tam šlo to obratiště rozumně udělat a zajistit k němu rozumný průjezd.

Docela mě baví, jak si myslíte, že se dá každá praktická námitka zapudit tvrzením, že ten druhý tam nebyl. Spíš mi to přijde, že buď jste tam nebyl Vy, nebo nemáte v oku autobus. Hlavně nechápu proč byste tam chtěl dělat opěrnou zeď, když ten plácek u tratě už je celkem po rovině. S kopce je jen začátek ulice.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5773
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 14:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Přidávat na suchdolské linky další vozy je naprostá pitomost, protože limitující je kapacita obratiště na "kulaťáku" a především provoz na ulici Jugoslávských Partyzánů (ve špičkách naprosto běžně stupeň 3 - 4 a jízdní doby "nesjetelné")"

Nepřehánějte, skutečnost není tak démonická.
Jugoslávských partyzánů je běžně celkem v pohodě. Zácpy nejsou pravidelné a rozhodně nepřevažují. V ulici nijak nedominují autobusy, že by se nepodařilo zkrácerní intervalu ze 3 minut na 2,5, to je absurdní představa.
Při tramvajové výluce na obě strany se obě náhradní linky vešly zcela v pohodě do Šolínovy, a to jezdily v hustém intervalu. Pokud by přidáním jednoho nebo dvou vozů do oběhu směrem na Suchdol přetekla kapacita toho obratiště u metra, tak se z něj dá vyplivnou nějaká linka do Šolínovy, třeba 316 nebo 356, ty nejsou s linkami MHD nijak funkčně vázány, a tuším, že v té malé točně začínají obě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9903
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 15:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

316 a 356 jsou svázány s 355 a ta s 160, musely by se tedy přesunout i tyto dvě. 160 ale jezdí i se 116. vychází nám klubko busů, které když už odsuneme do Šolínovy, můžeme jej odsunout i zast Podbabababababa.
Jugo.part je daleko více v nepohodě než v pohodě. Již se běžně dostává do hlášení zelené vlny.
Žádám zřízení diskusní skupiny "Organizace dopravy" a v ní jednotlivá vlákna pro jednotlivé oblasti a druhy dopravy, když muže mít každej koridor svý vlákno!!!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 15:33:53    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: a to se jeste nebavime o chvili, kdy bude prokopana genialni trasa dalnice pres suchdol a jugoparty se stane normalni radialou mezi vnitrnim a vnejsim okruhem.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9905
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 15:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rád bych se toho dožil, ale velmi se obávám, že budu rád, když se dožiju tý zast. Podbaba. A to se nikam nechystám (resp. o tom nevím).
Žádám zřízení diskusní skupiny "Organizace dopravy" a v ní jednotlivá vlákna pro jednotlivé oblasti a druhy dopravy, když muže mít každej koridor svý vlákno!!!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 16:52:11    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: nu, chapu vas fatalismus, ale dalnice pres suchdol je takova kravina, ze je na milionsest procent jasny, ze zrovna na ni penize budou.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5775
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 18:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Provázanost 316+356 s 355 je poněkud nepravidelná. Ale budiž, na jedno nástupiště to patří, jede to přes stejnou ves.
Podbaba? Bezva návod jak přidusit MHD.

Hlavně si myslím, že řeči o tom, jak už se do obratiště nevejde ani myš jsou hodně nadnesené. 149 a 217 byly vyplivnuty do Šolínovy, a 316 a 356 najíždějí jen na čas odjezdu.

S Vaším hodnocením Jugoslávských partyzánů nesouhlasím, protože kolony loni bývaly o něco kratší než před 2-3 lety a nebyly tak často. (Chápu že napsat něco takového do kolejové sekce je skoro svatokrádež, ale co jsem vídal, to jsem vídal.)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. března 2011 - 19:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak copak se dnes ráno dělo na Masně? Jedu si žabákem na Os5806 a těsně před Masnou (na tom mostě, jak je vidět dolů na autobusák, resp. na druhou stranu na divadlo Ponec) jsme zůstali stát snad 15-20minut Ale co mne teda s prominutím nasralo nejvíc, že nás tam PŘEDJEL dvoješus, co jede na POZDĚJŠÍM Os9402. Takže ve finále odjezd z Čelákovic v poho v 6:50 a příj. na Masnu v 7:42 Milostivě nás šoupli na kolej č.5, jestli bylo volno i někde jinde, netuším. Dost možná v tom sehrál roli i ten nešťastný ešus na S4 s utrženým sběračem. Ale to předjetí před Masnou POZDĚJŠÍM spojem (=Os9402) - to mne teda vytočilo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9912
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 10:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: Ty dveře nemaj nouzový otevírání? Že by se problém uvězněnejch kaštanů změnil na problém českých drah?
Žádám zřízení diskusní skupiny Optimalizace autobusového linkového vedení, aby byl v tramvajích konečně klid!!!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 13:32:14    Odkaz na tento příspěvek  

coz vo to, instalovany tam asi i bude, ale s funkcnosti to nemusi byt nijak slavne. pamatuji se, ze jsem kdysi to nouzove otvirani pouzil (blahe pameti na 1.a, tedy ho-chi-minhove nastupisti na smichove, kdy jsme prijeli, zustali stat a nic. a z okynka jsme jenom videli, jak jde fira pryc.), a nestalo se lautr nic. nastesti panovi po nekolika desitkach kroku doslo, ze se od vlaku nehrnou zadni lide a vratil se nam otevrit. :-))
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 18. března 2011 - 18:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi si špatně rozumíme. Ten žabák byl v pořádku. Nechcípnul. Jen nás dispečer (výpravčí?) nechal vyhnít 15-20min. před Masnou. Následně jsme normálně dojeli na Masnu. Když kolem nás směrem na Libeň projela souprava od Sp1902 (či 1906, viděl jsem tam 163.021 Najbrt) tak sem si myslel, že se rozjedem. A pustěj nás na tu volnou kolej, co právě uvolnila ta souprava od toho Sp. No a ono nic. Dneska už sem radši vystoupil ve Vysočanech...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9919
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 17:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: Nerozumíte vy mě - pokud je někdo tak neschopnej, že nechá lidi čumět pár metrů před cílem a ještě nic neřekne a ještě upřednostní formální plnění grafikonu (lepší jeden zpožděnej pořádně než dva míň), je třeba ho potrestat nouzovým otevřením dveří. Z toho má MU, hlášení, popotahování a pod. Z pohledu kaštana je viníkem dráha, je jedno zda dispečer, fíra nebo průvodčí. Říká se, že tramvaje maj povinnost při předpokládáném čumění > 3 min. cestující vypustit. když je tramvaják línej a nechce se mu organizovat výstup kaštanů do vozovky, hrozba otevření dveří svépomocí velmi funguje
Žádám zřízení diskusní skupiny Optimalizace autobusového linkového vedení, aby byl v tramvajích konečně klid!!!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 19:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak slovo "neschopnej" bych asi nepoužil. Pokud se nepletu, tak to bylo to ráno, co si ešus na S4 utrhl ten sběrač. Takže přes Balabenku (do Holešovic a na Kralupy) jezdily I ešusy linky S4. Dispečeři tím pádem měli spoustu práce s přetrasováváním ešusů na S4. (Asi, je to jen můj názor.) No a odnesl to žabák na Os5806 linky S2. Já tam sice mám několik červených smajlů, ale celkově si moc stěžovat nemůžu. Při tom denním dojíždění se mi toto stane opravdu 1x za několik týdnů, ne-li měsíců. Takže oproti provozu na 171ce je to u nás v pohodě. A víc už bych to neřešil. Je to za náma (hlavně za mnou) a uvidím zítra, jak to bude jezdit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9925
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 20. března 2011 - 20:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadalste velmi rozčíleně
Žádám zřízení diskusní skupiny Optimalizace autobusového linkového vedení, aby byl v tramvajích konečně klid!!!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 10:49:03    Odkaz na tento příspěvek  

tak mame na 171 vyluku, dle toho, co jsem videl mezi dobrichovicemi a radotinem proto, ze nekde v mokropsich svadi ceta zamestnanacu szdc tezke boje s jakymsi krovickem.

co by mne ale zajimalo vice, je otazka, kdy dojde bande blbu z ceskych drah prostinky fakt, ze kdyz vynechaji pulku vlaku (tedy frekvence 1 vlak za hodinu), bylo by dobre jezdit zdvojenymi soupravami.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 21. března 2011 - 19:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přímo ten čtvrtek ráno jsem byl přímo nasranej a nebyl sem sám. Ale na druhou stranu musím přiznat, že se toto stává opravdu výjimečně. Dnes ráno jsem jel ešusama na Os9402, příjezd na Masnu v poho a při našem příjezdu na Masnu žabák od Os5806 už jel soupravově opačným směrem na Libeň.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 14:38:04    Odkaz na tento příspěvek  

http://img851.imageshack.us/img851/3342/metro.jpg

hura, slava. ted jese aby do tech severomoravskych napodobenin vlaku, co u nas brazdi koleje, namontovali takove drzaky na kola, aby do nich ta kola sla umistit :-)
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 19:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výtečné.
a) Proč v seznamu chybí S41?
b) V ešusech samozžejmě držáky jsou.
ZF axiomatika? SOR eliminace!
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.73.3
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 20:23:08    Odkaz na tento příspěvek  

slyda: samozrejme tam jsou, lec umistit do nich jine kolo nez silnicni galusku je rebus na urovni jezka v kleci.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5020
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 23. března 2011 - 20:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyda: V ešusech držáky jsou, ale některá kola, v provedení traktor, se tam nevejdou.

jirka z... : Většina se tam pověsit dá, nicméně pokud už jsou tam dvě kola, tak je lepší je opřít normálně o sedačky.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 20:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: Tak to bych chtěl vidět, co máte za endůro. 26x1.75 (dlouhá léta standartní rozměr MTB plášťů) se vejde jako nic.
ZF axiomatika? SOR eliminace!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3623
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 21:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně přijde že ty držáky jsou co kus to originál. Já mám kros 28 a někdy ho tam pověsím "bez násilí", jindy je to pakárna a asi 2x jsem ho tam prostě nenarval. Možná na tom někdo cvičil a ohnul to...

Jinak tak jak tam jsou háky přidělaný jsou úplně na houno. 2 kola zaberou celou trojsedačku (v jedničce dokonce čtyř). V echálech je fakt lepší kola opírat - bez problémů se tam kde na hákách visej dvě daj opřít tři. Podobně na tom je hypernoha - tam jsou sice háky kam by šel pověsit asi i Harlej leč opření 4-5 kol zabere stejně místa jako dvě visící. Jednou jsem to pověsit zkusil a řidítka tak mlátily do okna že jsem to radši zas rychle dal dolů...
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 22:55:37    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: ja mam normalni horske kolo, pneumatiky na dnesni pomery rekl bych podprumerneho profilu a presto jsem to z prvnich peti pokusu zvladl jednou. pak jsem toho nechal.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 22:59:34    Odkaz na tento příspěvek  

petr_vlcek: to maj dobry, krosovy kolo dorazej az na "dno" toho profilu, co z nej couha hak. ja se zaseknu vo tri centimetry "vejs" a tim padem tam pak inkriminovany hak nijak nenatetrisim.

zrejme to vyprojektoval bratr pospisil.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 23:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednou jsem to pověsit zkusil a řidítka tak mlátily do okna že jsem to radši zas rychle dal dolů...

asi se nepočítalo s tím, že se tam budou ta kola viset i za jízdy ono vůbec u regionov se asi moc nepočítalo s tím, že budou i jezdit, protože v klidu je to docela pohodlné a příjemné vozidlo
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 23. března 2011 - 23:35:50    Odkaz na tento příspěvek  

Praha musí mít vždycky něco extra!
Pochopil bych dovozné za kolo třeba 10,- / 1 spoj, 20,- / celý den.
Ovšem takhle si do Klánovic bude vozit kolo každý trouba zadarmo, ale z lidí od Kolína se budou ždímat těžké peníze. Tomu se říká podpora venkova???


CHCI KOLO ZADARMO NA CELÉ S1
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 00:02:24    Odkaz na tento příspěvek  

Pid cestujici: naopak, je to podpora! venkov se zoceli.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9980
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. března 2011 - 11:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka z... :
Tím opatřením s kolama by se mohla S49 naplnit i o víkendech a zdůvodnit S29 i o víkendech. Toto je podle mě podpora sportu, zdraví, občanů i železnice. Ne nějaký šotoušoviny typu švejk nebo pumaranč na švejkovi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Žádám zřízení jakékoliv diskusní skupiny! Domnívám se že to totiž už nejde a admini to tají!!!