K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 08. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 08. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:23:28    Odkaz na tento příspěvek  

ze zrovny vy, verozvest "dochazkove vzdalenosti" nedokazete pochopit, ze ten autobus (s jednou ci dvema zastavkami) by slouzil lidem z dr. janskeho a stredni jakozto priblizovac na jeden ci druhy nadr, to mne skutecne udivuje.

zadruhe, co je to "hlavni vlakova zatavka"? v logice veci to vypada, ze tou se pro cernosice stanou v pripade "ztrojkolejneni" prave mokropsy.

jinak je pekne, ze jste dospel k nazoru, ze se jedna o vyhazovani penez. v nekterych, znacne jasnejsich pripadech vam to neni jasne dodnes :-).

jinymi slovy, zatimco v radotine je moc dochazkova vzdalenost 500 metru, v cernosicich vam asi prijde kilometr zadna streka.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6237
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě jednou. Nepsal jsem nic proti místní obsluze Černošic, nýbrž proti snaze za každou cenu protáhnou a ohnout vše do Mokropes.
Autobus z Vonoklas nemusí mít vhodnou časovou polohu pro rozvoz lidí po Černošicích, navíc můžou být jiné požadavky na interval v různých denních dobách a na rozsah provozu.
Není možné bez znalosti konkrétní časové polohy vlaků automaticky spojit linku z Vonoklas s MHD, protože by to nemuselo dobře fungovat.
Mně to smrdí snahou za každou cenu vyhnat autobusy od "hlavní" zastávky, na funkčnost se přitom zjevně nehledí.

Kdybych vymýšlel MHD v Černošicích, tak bych koukal hlavně spojit návoz z nejpotřebnějších částí k nádraží s návozem do škol. S těmito požadavky se ale nepropojené linky tažené Slunečnou a dr.Janského dost zásadně míjí.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2852
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 18:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

8106668: Nic. Jeden pár ML odřeknut. Přednost dostala přeprava výrazně většího počtu cestujících v S4. Jsou pro to předvymyšleny určité postupy pro dispečery.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3843
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun, ještě pár poznámek:
1) Že Vy tam uvažujete dvojkolejku Ejpovice - Chrást? Já tedy nevím, jaký je aktuální stav, ale před časem se počítalo s ponecháním jen jedné koleje.
2) Hotový uzel Plzeň ==> užší skupiny kolem 00 ==> posun Ex i R ==> čistý uzel 30 Rokycany pro R
3) Asi bych ten rychlík nechal každou hodinu stavět jak v Králováku tak v Kařezu
4) Pokud by došlo na generační výměnu vozidel, nezvládl by osobák dojet z Plzně až do Hořovic bez předjíždění? Čistý uzel v Ejpovicích by se bez potíží oželel. Rozhodující bude spíše to, jak brzy po uzlu 15/45 lze z Plzně vyjet.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6239
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: "Zabzař z G. n. do Koterova (naivně doufám, že bude součástí přestavby pražského zhlaví) by mohlo hodit minutu až dvě, tedy by neměl být problém mít R-190 s polohami 57/03"

Když počítám 7 minut na přestup (což je i s podchodem mezi rychlíky v Plzni hl.n. tak asi minimum), tak vychází Cheby 56/04. To už mi přijde, že klidně můžu nechat 55/05 a přepřahnout při tom.

"Pokud dojde na stavbu průjezd uzlem Plzeň ve směru 3. tžk, tak by se mělo výrazně zrychlit po jižní předměstí a tedy bych polohu 57/03 od Domažlic viděl celkem reálně."

Což při přepřažení znamená od Prahy 53/07, a velký tlak na následného, respektive předcházejího Švejka.
Zkoušel jsem asi 10 variant, a přijde mi, že by v tomto typu schématu asi bylo lepší tu 30 v Rokycanech obětovat. Přípoj od Plzně na lokální linky by mohl být relativně těsný, zatímco od rychlíku z Prahy volný. To podle mě uživatelsky dobře vyhovuje.
Mirošovka by musela nějak vyjít, stejně nikdy nevyjde optimálně všechno. Možná by se dala utnout v Mirošově městě, možná vykřižovat v Mirošově, to jsem zatím nepočítal.
Josef_sandr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 6-2009
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je to s tou výlukou u Úvál?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6240
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl, 3843: 1) "uvažujete dvojkolejku Ejpovice - Chrást? Já tedy nevím, jaký je aktuální stav, ale před časem se počítalo s ponecháním jen jedné koleje."

Vím. To je doufám jediný rozpor vůči existujícím projektům infrastruktury. Pokud by se zrychlil úsek Ejpovice-Stupno na 28 minut, tak se to dá o ty dvě minuty posunout (respektive nechat radničku 3-4 minuty hnít v Ejpovicích kvůli rychlíku), a stačila by jednokolejka.

"Hotový uzel Plzeň ==> užší skupiny kolem 00 ==> posun Ex i R ==> čistý uzel 30 Rokycany pro R" ...
.... a znamenalo by to asi rychlý Švejk v háji, respektive v pomalé "Pryžově trase" po 171. A hodinovou radničku asi taky v háji.

Zbytek zkusím promyslet, a večer se k tomu vrátím.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bez rozmýšlení bych si dovolil položit 2 otázky.

Je půlhodinovový Beroun cennější než to, že bychom rychlíkem projeli Lochovice? Případně, jak velká je šance, že manažer infrastruktury zrychlí Trhové Dušníky - Dominikální Paseky na 100 km/hod? Z hlediska kolejového by se jednalo o změnu převýšení a výměnu přechodnic 3 oblouků. Kolik je tam přejezdů si teď nevybavuji. U nich by to znamenalo prodloužení přibližováků a nové zavázání do traťového zabzař.

Je nutné stavět jak v Dýšině, tak v Chrástu, když obě tyto zastávky slouží především Dýšině a pro Chrást slouží jiná zastávka? S jakým vozidlem počítáte na radničce? S regionovou?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 04. května 2011 - 19:46:20    Odkaz na tento příspěvek  

brucoun: ja furt nevim, v cem hledate problem s tim utobusem do klacikova. dneska jezdi od cernosickeho nadrazi, vyhledove by byl protazen o cca 2 kilometry do mokropes, pricemz by obslouzil uzemi kolem trati (krom toho, ze tam bydli vcelku dost lidi, je tam treba i zubar ci detskej doktor). a vzhledem k tomu, ze je to autobus do klacikova, kde konci silnice, neni potreba jeho polohu resit v souvislosti s nicim jinym, nez s vlaky na S7. a v logice veci by asi bylo lepsi, kdyby byl navazan spis na odjezdy z cernosic nez z mokropes. ovsem po vyklupeni vonoklaskeho substratu, jedouciho ve smeru na prahu, ta linka v klidu muze jet do mokropes a fungovat jako nablizovadlo na dalsi vlak smer beroun a a pri navratu jako nablizovadlo na vlak smer praha (a pak nalozit vonoklsky substrat v cernosicich a odvet ho do klacikova). jasne, dokazu si predstavit, ze by to jezdilo dal jen z vonoklas do cernosic, ale pride mi tak nejak logicke, bude-li snaha vybudovat nejaky dopravni system pro obsluhu cernosic a nekolika prilehlych levobreznich obci ci jejich casti, ze by to asi melo byt vedeno z jednoho mista.

a vlastne by takova 414 vonoklasy - mokropsy nebyla ve sve "cernosicke" casti trasy nicim jinym, nez pulkou soucasne "okruzni" 415, procez uz vubec nevim, v cem je problem.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6247
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 09:14:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: Hele mě už ten Váš styl i odmítání jakékoli normální argumentace nebaví.
Napíšu Vám, že při jízdě Slunečnou minete důležitou zastávku v horní Vráži, a dozvím se, že Slunečná už se dávno přestěhovala kamsi doprostřed, a že prý to neznám. Tak to jako sorry, za tou ulicí sice už dávno přibyla spousta baráků, ale osou osídlení horní části není a hned tak nebude.
Když napíšu, že 8 minut vata od Prahy je v dnešní podobě pitomost, že by měl být přípoj o něco těsnější a místo té vaty delší a důsledně vymáhaná čekačka na vlak (rozuměno technicky zajištěná á la IDS-JMK), tak místo protiargumentů přijde opět plk o údajné neznalosti, který zjevně má zakrýt, že Vám došly argumenty.
Odmítáte vzít na vědomí, že taktová poloha vlaků bude mít vliv možnost či nemožnost udělat jedním autobusovým spojem přípoj do Prahy i od Prahy, a že bez znalosti časových poloh nevíte, jestli bude propojení do jedné linky fungovat. Nemluvě o tom, že se taktová poloha vlaků může v průběhu let měnit.

Pořád opakujete, jak ideální bude autobusový terminál v Mokropsech pro místní obsluhu Černošic. Když je nějaký argument proti, tak místo abyste ho dal na misku vah, tak děláte že není relevantní.
Nebudu opakovat to samé jen přidám další pohled: Jak se podle Vás lidi dostanou z horních Černošic do okolí "hlavní" zastávky? Co je ideálního na tom, že se budoucí místní obslužná linka rozpadne na dvě větve, jedna z Mokropes Slunečnou do Dobřichovic, a druhá z Mokropes Janského do Vonoklas?
Čím víc to rozebíráme, tím víc jsem přesvědčený že autobusový terminál v Mokropsech je konina na druhou. Howgh.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bručoun:
Ještě mě dnes napadla jedna věc, nemám rozmyšlené detaily, ale napíšu hlavní ideu:
1) zastavující rychlíky křižujme cca v Klabavě
2) zabezpečme těch asi 5-7 přejezdů na Mirošovce a tím stíhejme v Rokycanech přípoje na rychlíky do obou směrů
3) pokud srazíme jízdní dobu Stupno - Ejpovice na cca 25 minut (přiznávám, že jsem zatím vůbec nepřemýšlel nad tím, jak toho dosáhnout), tak zastavme rychlíky i v Ejpovicích a mějme tam přípoj do Rokycan a Prahy
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6248
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl, 3844: Přijde mi, že by posun o 2 minuty přinesl zbytečně moc problémů a příliš návazností na doraz.
- nutnost zkrátit JD Švejka
- prakticky nestíhání přípoje Praha-Křivoklát
- nemožnost přidat mezi Plzní hl.n. a Domažlicemi zastávku
- příliš těsný přípoj v Plzni do ČB
(To vše za předpokladu, že to mám spočítané správně a včetně dobře vybalancované vaty.)

Pokud se vezme požadavek na rychlíkovou 30 v Rokycanech jako prioritní, tak bych oběma pomalým R dal zastávky Královák i Kařez jak píšete. Dál bych přidal po minutě pobytu v Berouně, Hořovicích a Rokycanech, a ono by to vyšlo. Vlk by se nažral a koza zůstala celá.

Osobák Hořovice-Plzeň by pak skutečně mohl jet z Hořovic až za expresem, byl by bez předjíždění a v Rokycanech by byl na uzel +2 minuty, což je pro autobusové přípoje v pohodě. (Opět za předpokladu, že to mám přesně spočítané.)

Radnička by to buď stihla před rychlíkem, nebo si to někde odstála, to není systémově podstatné. Spíš to druhé, protože víc než regionova se na radničku nedá čekat. Pak by to ale asi chtělo nelikvidovat druhou kolej Chrást-Ejpovice, aby nečučela zbytečně dlouho v Ejpovicích. Stihla by tak všechny zastávky, a nemusela by se nijak zrychlovat.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:17:41    Odkaz na tento příspěvek  

brucoune, umite cist?

napsal jste o mijeni vraze, ja odepsal, jak by se to dalo resit - tedy uplne stejnym "vlozenym okruhem", jakym je dnesni "cernosicka" 415.

hovorilo se tu o vate, ja napsal, ze u "mokropes" by vata mohla byt pravdepodobne mensi, neb by tam "terminal" lezel mimo hlavni tah, takze by nehrozilo tak caste cekani v kolone. je proste faktem, ze v okli cernosicke zastavky je malo mista, silny provoz a dvoje zavory a tak se halt musi pocitat se zdrzenim. pocitam, ze v mokropsich by tenhle problem vpodstate odpadl a tim padem by sla vata snizit. jinde po trase z dobrichovic neni zadne misto, kde by potencialne vznikal nejaky pravidelny zasek).

mluvil jste neco o nutnosti vazat 414 na jeste neco krom s7 (aspon to jsem z vasich slov pochopil), ja napsal, ze 414 jezdi do diry, kde konci silnice a na nic jineho nez s7 ji tudiz navazovat ani nelze.

a tak dal.

a krom toho jsem tu ani jednou ani naznakove nemluvil, ze bus terminal v mokropsich je idealni - mluvil jsem o tom, ze budou - li chtit udelat cernosice nejaky svuj "dopravni uzel", jinde na nej misto proste neni. muzete mi prozradit, kam byste chtel u cernosicke zastavky umistit odstavnou plochu pro busy ci zazemi pro ridice?

jo a zaverem odpoved na otazku "Jak se podle Vás lidi dostanou z horních Černošic do okolí "hlavní" zastávky?". proc by to delali? pocitam, ze 90 procent lidi, cestujicich z "hornich", jezdi nekam vlakem, cili by zrejme sli na vlak do cernosic jako dnes. proc by meli najednou jezdit pres mokropsy? nebo jste si nekde vydedukoval, ze nekdo hodla rusit zastavku v cernosicich? to veru ne :-).

cili, esli nekde vidite "odmitani normalni argumentace", svedci to pouze o tom, ze jste zrejme nepochopil smysl diskuse. proste ja to vidim zhruba takhle, podkladam to myslim vcelku smysluplnymi argumenty (se kterymi muzete ci nemusite souhlasit, jak je libo) a opravdu nemam za povinnost zmenit svuj nazor jen proto, ze se vy domnivate neco jineho.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6249
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Je-li řeč o horizontu za 5 let, tak bych raději viděl zkracování jízdních dob na tratích typu 020, 031, 070, 160, 190. Lokálky spíš počkají.

Přípoj z radničky na Prahu vychází v Plzni na expres. Nevychází do Rokycan. V kladiva kraj počítá s mírným rozšířením počtu spojů z Rokycan do Břas a Radnic. O víkendu mu přípoj nevychází ani v "Návrhu dopravního řešení Radnicka"
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Ona také JPP, že nějak nedorazily peníze od SZDC, takže se snad odvolala výluka na 200 a hrozí to i na 173. Ale tady už se toho nakecalo, tak se necháme překvapit.

...v terénu zatím nenasvědčuje nic tomu, že by výluka neměla být, všude stále visí s dostatečným předstihem vylepené výlukové jízdní řády. Když už se asi nikde nezvýší traťová rychlost, tak se snad aspoň zlepší pocit z jízdy v 810, docela se na to těším
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:45:14    Odkaz na tento příspěvek  

suri: no tak treba se ten mesic pouzije k prorezani krovicka, ne? :-)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun, 6249:
tak bych raději viděl zkracování jízdních dob na tratích typu 020, 031, 070, 160, 190.

Na druhou stranu tady jsme v aglomeraci a pokud se bavíme o doplnění několika zabezpečení přejezdů, tak by to snad mohlo jít.

Navíc se jedná o řádově menší peníze než jsou třeba na investiční akce Stéblová - Opatovice, zdvojkolejnění 190 či optimalizaci Všetaty - Kolín. Těch pár přejezdů a přechodnic na lokálkách by se mělo dát snad zaplatit z peněz na údržbu.

Mimochodem, když už zmiňujete 190, tak bych po dokončení modernizace plzeňského uzlu (na rodzíl do Vás si myslím, že 6 minut na přestup bude muset stačit) udělal maximum pro to, abych mezi Koterovem a Strakonicemi ušetřil v jízdních dobách rychlíků 2 minuty, kříže rychlíků následně posunul do Strakonic, s rychlíky projel Ražice a osobáky z Tábora protáhl do Strakonic. V Budějcích bychom pak byli o cca 15 minut dříve než dnes.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...: vymyslete jinou náplň, křovíčko už se tam letos na jaře prořezávalo :-)
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 10:52:51    Odkaz na tento příspěvek  

prosimvas, videl ste, jak to vsechno vyjelo? je treba prorezavaz znova!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6251
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 11:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Kdyby šlo jen o přípoj 170-190, tak 6 nebo 7 minut, to je svým způsobem detail. (10 minut pro přestup mezi rychlíky ve velkém uzlu by ale bylo lepších.) Když se ale začne hnát na doraz několik věcí najednou (zde Praha-Křivoklát, Švejk, přestup 170-190, Praha-Domažlice), tak by to nemuselo v praxi moc fungovat.
Nicméně, bavíme se o 2 minutách, takže už narážíme na přesnost výpočtu a reálnost odhadu infrastruktury. Možná tam ta časová vůle je, možná ne, to ale je svým způsobem detail.

Osobně vidím pro větší "vlakizaci" Berounska větší problémy, jak na celostátní, tak na krajské, tak i na lokální úrovni:
- dá se čekat, že MD za 5 let objedná dvakrát tolik rychlíků Praha-Plzeň?
- dá se čekat, že Stk přijme "pomalé rychlíky" do SID a udělá z nich páteř krajské obsluhy? Pokud by je MD nehradilo plně, bude je kraj spolufinancovat?
- je průchodné omezení rychlíkových linek Beroun-Praha na špičku všedního dne, a přenesení celotýdenní obsluhy relace Beroun-Praha13 na pásmovou linku vymetající Vráž a Loděnice? (O úplném zrušení rychlých a polorychlých autobusů a ponechání jen PIDího couráku se vůbec nelze bavit.)
- je průchodné důsledné rozseknutí přímých spojů Praha-Zdice na úseky Praha-Kr.Dvůr a Beroun-Zdice, se zakomponováním těch druhých přímo do MHD?
- je průchodný takt na 174 (PD 9-21, víkend celodenně)?
- dokážou udělat kraj a město dohodu o integraci MHD do SID, o větším využití příměstských linek pro některé směry MHD, a o přelití městských finací do zcivilizované a razantně posílené linky vedoucí přes sídliště na nádraží?

Idea převedení těžiště VHD Beroun-Praha z autobusu na vlak může zkolabovat na kterémkoli z výše uvedených bodů. Pouhou optimalizací všech linek v trase Hořovice-Žebrák-Zdice-Kr.Dvůr-Beroun-Praha se dá ušetřit asi 10%, zcivilizovat současné rychlíkové spojení Zdice-Beroun,město-Praha na důsledný interval 15/30, s posilovými expresními špičkovými spoji Zdice-Beroun,sídliště-Praha (ráno 15, odpoledne v největší špičce 30). Možná, že cesta k vytvoření uživatelsky přijatelné VHD vede právě tudy. Možná že "vlaková cesta" je pro Beroun-Praha slepou uličkou, nerealizovatelným nápadem. Pokud by třeba chyběl návoz MHD na nádraží, nebo nebyla vzájemná integrace, tak je zbytečné o rychlé vlakové půlhodině uvažovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6252
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 12:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K přechozímu výčtu problémů patří na neposledním místě jednou za dvě hodiny průjezd dvou rychlíků za sebou po 171, a tím rozhození taktu příměstské z 15-15-15-15-15-15-15-15 na 15-13-19-13-15-15-15-15.
-aa- už pohrdlivě napsal, že celé schéma připomíná chaos ála ČSAD. Nevole Ropidu by zřejmě byla mohutná, zvlášť když jde o "pilotní projekt Radotín".
V situaci, kdy by se po kraji chtěly peníze navíc (v praxi přelité zčásti z lokálek a zčásti z autobusů), chtěla by se po něm integrace vlaků i MHD, a Ropid by byl kvůli příměstské zásadně proti, tak se obávám, že jde jen o teoretické cvičení v sestavování GVD.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10265
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 12:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Very sorry Bručoune, věřte mi pro tentokrát že píšu bez jakýchkoliv osobních animozit, ale kdybych používal něco, co bude mít interval 15-13-19-13-15-15-15-15 postaral bych se , aby ten tvůrce šel dělat něco jinýho. Opravdu v tomto příspěvku chci zapomenout na to, že jste to napsal vy, ale prostě interval 15-13-19-13-15-15-15-15 je přesně to, co vyhání lidi z jakékoliv VHD. Ne nějaké 3 nebo 4 minuty delší jízdní doby z Prahy do Tanvaldu, ale toto.
Jsem oběť, ne viník.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 05. května 2011 - 14:01:23    Odkaz na tento příspěvek  

jojo, ty intervaly 13 - 15 - 19, to je opravdu neco, na co na 171 vsichni netrpelive cekame. styska se nam po kazdoocnim vytvareni si karticek do penezenky, abychom vedeli, kdy nam to vlastne jede :-).

kaem: dyz vono to asi pekne vypada v naky vysahany tabulce a dokonale to ladi se systemem vlaku na vsetinsku :-). coz je asi pro sotouse zakladni kriterium.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3847
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 11:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun a preference vlaků Beroun:
Tak jsem to vaše taktové schema trochu přeoral. Výsledek je zde

application/x-msexcelProvozní koncept pro 3. koridor pro rok cca 2018
Mibl_provozni_koncept-3tzk_horizont_cca2018.xls (50.2 k)


Abych pravdu děl, tak tam vidím více toho, co se mi nelíbí než toho, co se mi libí. Zásadní problém mám především s nenávaznostmi osobáků v Hořovicích, obsluze Králováku (vlaky po sobě a pak dlouho nic), asi jsem ulhal mezidobí na 171,v Plzni přijedu s pomalíkem do skupiny regionálky (15/45), Ejpovice - Plzeň využívám pro radničku a pomalík jako 2 jednokolejky, ...

Skoro bych si pohrával s myšlenkou to zkusit složit o dost jinak:
- R-170 Praha uzel 00, (asi) nezastavují v Králováku, Plzeň velmi lehce přetažená 30. V Hořovicích 00, zde vazba s Os od Plzně
- R-200 Praha uzel 30, tj. kříže Milín s tím, že ve špičce se tato linka doplní na hodinu, (asi) zastavují v Králováku
- R-170 a R-200 se nám navzájem pěkně křižují v Berouně (uzel 15/45, což jednak přináší slušné přípoje do Rakovníka, tak vazbu Příbram - Plzeň ve Zdicích)
- Os Hořovice - Rakovník jedou tak, aby přijely do Berouna na mezidobí před R-200
- Ex-170 jedou na 171 v prokladu mezi R-170 a R-200, což ale znemaná buď více rozvolnit R-200, nebo jít (a to bych uvítal raději) na těsnější skupiny v Plzni (zrychlujeme všem cestujícím za Plzeň)
- Os 171: pojedeme-li rovnoběžně Wilson - Radotín s rozestupem 3 minuty (osobák za rychlíkem, Chuchli projet nebo zpomalit všechny rychlíky o 2 minuty), v Berouně dokážeme jít na mezidobí 2 minuty, tak dokážeme provézt zastavující S7 po 15 minutách až po Beroun (případně se můžeme vzdát Všenor, tj. tyto nechat pouze půlhodinové)

Zkuste nad obojím pouvažovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6268
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 11:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Mrknu na to, porozmýšlím a okomentuju, spíš ale až za pár dnů. To už jdeme hodně do detailu, tak nechci dělat ukvapené komentáře.

Mezitím sem asi hodím dopilovanou radničku a mirošovku pro svou první variantu. Zjistil jsem totiž, že to, co jsem nakreslil pro Ejpovice, se při projektovaném počtu kolejí naprosto nedá. Radničce by asi stačil dvouhodinový takt a kladivové proklady autobusy 5-19 jak do Rokycan, tak do Plzně. Mirošovka vychází zajímavě, když se utne v Mirošově,městě, protože tam vyjde uzel vlak-bus.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10275
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 11:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč je Bručoune nyní Mirošovka "utnuta" v Příkosicích? Nebude to náhodou na přání místních? Myslim že utnutí v Mirošově se směle dá nazvat sabotáží dráhy směřující k nahražení busy.
Jsem oběť, ne viník.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 12:25:40    Odkaz na tento příspěvek  

ten clovek to zna fakt vsude a ocvidentne se dost nudi :-)

co treba vymyslet nejaky pekny vhd system mezi mesici jupitera?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6269
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 12:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"utnutí v Mirošově se směle dá nazvat sabotáží dráhy směřující k nahražení busy"

Má-li se 3.koridor v úseku Praha-Plzeň stát skutečnou páteří, tak je třeba zvýšit jeho význam v regionální i dálkové dopravě, včetně funkčního zvýšení počtu vlaků. Všechny vlaky objednávané z veřejných zdrojů je třeba integrovat do krajských IDS a nedělat jim nadbytečné autobusové souběhy. Naopak lokálka vedoucí přes vesnice může význam zčásti nebo zcela ztratit, a náhrada busem může být na místě.

"kdyz vono to asi pekne vypada v naky vysahany tabulce a dokonale to ladi se systemem vlaku na vsetinsku :-). coz je asi pro sotouse zakladni kriterium"

Je to daleko prostší. V xx hodin přijíždí vlaky z Německa do Plzně. V yy hodin přijíždí vlaky z Budějovic do Plzně. V zz hodin přijíždí vlaky z Budějovic do Zdic. Dneska to na trať 170 navazuje. Po dokončení 3.koridoru se ale jízdní doba Praha-Plzeň změní, a přestane to navazovat. Modernizací zabzař a generální opravou 171 o něco vzroste kapacita. Na to vše se musí reagovat, Vsetín nevsetín.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6271
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 13:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"problém mám především s nenávaznostmi osobáků v Hořovicích"

O tom jsem uvažoval, a usoudil jsem, že v Hořovicích to chce hlavně nějakou návaznost Os-R pro cesty typu Mýto-Praha, Holoubkov-Praha. Nějaká návaznost by měla být i pro cesty typu Praskolesy-Plzeň, to se ale taky dá řešit jako Os-R. Cesty typu Zbiroh-Praskolesy považuju za poměrně nepravděpodobné, tam podle mě stačí, aby si to vyloženě neujíždělo, půlhodina žádná míra. Čili jsem vyhodnotil vazbu Os-Os v Hořovicích jako víceméně zbytečnou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 13:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun 6271:
Tak to se shodneme.

Ovšem v mé verzi mám mezi příjezdem osobáku od Plzně a následným pomalíkem 20 minut, což je proti dnešnímu přestupu do švejka ve Zdicích dost zhoršení.

Edit:
Jinak vaše finta jezdit Beroun - Hořovice multisystémovým :-) dieselem je dobrá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6273
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 14:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jestli nebude ten multisystémový diesel od Rakovníka pro úsek Beroun-Hořovice kapacitně předimenzovaný.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3849
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 15:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě, ať to položím jakkoliv, tak mám strach, že to budu mít prázdné.

Co je vlastně omezující podmínkou mezidobí mezi hlavním a Smíchovem? Jsou to perónní intervaly na Smíchově?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2011

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 16:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mible a Bručoune, vím že mi do toho nic není, ale stejně by mě zajímalo co vy dva vlastně ve skutečnosti děláte. A kde berete tolik času a síly na promýšlení tolika vymakaných, ale totálně zbytečných šotosnů
Ženskou na vás, nebo chlapa..nebo já nevím co...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3850
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 19:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Mezitím sem asi hodím dopilovanou radničku a mirošovku pro svou první variantu.

Radničku dodejte, Mirošovku nechte tak, jak je dnes v jízdním řádu, jen na ni sežeňte čtyřnápravové motoráky na posilové vlaky a celé to zakomponujte do následujícího konceptu:

application/vnd.ms-excelProvozní koncept pro 3. koridor pro rok 2016
Mibl_provozni_koncept-3tzk_horizont_2016.xls (33.8 k)


Ze 3 objednatelů (Praha, StK a PlzK) klade navržený koncept největší požadavky na plzeňáky a u nich bych doobjednaní posilových osobáků (Mirošov -) Rokycany - Plzeň považoval za poměrně pravděpodobné.

Edit:
Koukám, že
1) jsem opomněl omezení jízdy pro osobáky Hořovice - Rokycany
2) bych potřeboval zkrátit JD Rokycany - Mirošov na cca 13-14 minut a zároveň bych potřeboval slušné zabzař v Mirošově. Bohužel mám obavu, že tamější stanice disponuje klíčovým průmyslem.


(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Franta z hor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 22:23:27    Odkaz na tento příspěvek  

No vida, tak trať Praha-Beroun se možná fakt zmodernizuje... A možná i "hrbatá" !

http://www.zelpage.cz/zpravy/8187
Giba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 06. května 2011 - 22:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes ráno výpravka v Nučicích aktivně upozorňoval substrát, že zítra začíná měsíční výluka s NAD a kde visí výlukový JŘ. Pochvala za prokaštanský přístup. :-)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5156
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 00:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Giba: Už jsem měl strach, že v Nučicích se to nikdo nedozví. Faktem je, že zatímco jinde po trati výlukáč visel už hodně dlouho, tak v Nučicích si s tím dávali na čas.
Na příští týden se fak netěším, protože na těch autobusech pár hodin prožiju.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 01:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je vlastně omezující podmínkou mezidobí mezi hlavním a Smíchovem? Jsou to perónní intervaly na Smíchově?

Je to kvůli zab. zař. Vlak z Vyšehradu může na Smíchov odjet teprve až po postavení vjezdové vlakové cesty na Smíchově (platí i opačně). Navíc při odjezdu z hlaváku se musí počkat až na odhlášku z Vyšehradu, což nějaké 3-4 minuty trvá.

Zapa: Tak jsme se dočkali, 7. začíná vzpomínaná výluka na Smíchově.

Máte to hezké, ale ty následné mezidobí máte moc "na krev."
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 07:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro představu posílám pár obrázků k nynějšímu úsilí na Smíchově k zajištění provozuschopnosti jedné hlavní koleje. Předpokládám, že další měsíc se budou hrabat v druhé koleji, aby se vyměnilo dalších cca 20 nejhorších pražců.... Pražec na posledním obrázku je asi ještě O.K., ten se pravděpodobně ještě měnit nebude

Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 09:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr: Jo, dočkali.
Na Vyšehradě se taky něco hrabe, to má jaký účel?

Suri: Výcuc ROV:
Rozsah prováděných prací:
1.kolej:
-souvislá výměna dřevěných pražců za betonové v km 1,115 - 0,845; čištění blátivých míst v km 1,485 - 1,225; oprava výhybek č.66ab,51,43ab; oprava BK v km 0,704 - 0,306; strojní propracování koleje v km 1,485 - 0,306; doplnění a úprava štěrkového lože; úprava TV

2.kolej:
-souvislá výměna dřevěných pražců za betonové v km 0,695 - 1,145; ojedinělá výměna dřevěných pražců v km 0,293 - 0,666; oprava výhybek č.36 a 69; strojní propracování koleje v km 0,293 - 1,413; doplnění a úprava štěrkového lože; úprava TV

Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3842
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 10:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda když to tak čtu....

1) Beroun - Praha.
Visí na tarifní integraci rychlíků a zavedeníé MHD v Berouně směr sídliště (a KD). Už dnes je ráno do Prahy půlhodina (byť jeden R končí infantilně na Smíchu a taky je to na obsazení znát - toť poznámka pro propagátory přestupu vlak/metro od Kladna a ostatní jezděj dle vejbuchu necek neb JŘ asi poněkud předčasně předpokládal že z Rokycan do Zdic už je hotovo). Nicméně trasy pro rychlej po půlhodině tam jsou i dnes.

2) zrovna tou Mirošovkou jsem vloni párkrát jel, odpoledne směr Rokycany. V kladiva i o víkendech. Vždy z Příkosic a vždy to vypadá tak že se postupně plní a jezdí i relativně dost lidí Příkosice - Mirošov. Předpokládám že koncept "ukončení v Mirošově" má na mysli na zastávce Mirošov město a ne v prdeli na hlavním. Ta lokálka je vysoce funkční a netuším proč by měla být nějak dojebávána. Funkční jak v kladiva coby suburban Rokycan tak i o víkendech jako doprava pro turisty a cyklisty směr Brdy a Třemšínsko.

3) Utnout osobáky v Hořovicích? No nevím. Pokud tedy předpokládáte zastavování nějakých R co hodinu ve špičce na Kařezu a v Cerhovicích tak proč ne... Jinak jezdí osobákama ne až tak málo lidí od Praskoles i Stašova dál za Hořovice směr Plzeň. Osobně se mi zdá nejlepší systém "dvouhodina Plzeň - Beroun a proložená dvouhodina z 200". S tím že MOŽNÁ ve špičce by mohla bejt hodina od Plzně do Zdic s přestupem na ten z 200 (jak je odpoledne i dnes). A Rakváč by moh bejt spíš směr na 200 (jak i tu a tam bejval).
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 10:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No co jsem viděl z vlaku, tak na Smíchově mají označené snad 90% procent pražců ve výhybkách na výměnu (Berounské zhlaví).

Zapa: Netuším, zkusím zjistit.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 15:19:43    Odkaz na tento příspěvek  

Tak nevim, ale podle těch fotek by už snad bylo jednodušší a rychlejší tam komplet vyměnit kolejová pole .. takovejhle nácvik tam jinak můžou provádět každou sezonu.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 5-2007
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 15:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prag: Souhlas, jenže to by se těžko udělalo při plném provozu a v takovém rozsahu.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 18:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr: o té výluce od 9. - 13. 5. se rozhodně nedá říct, že by to byl plný provoz. Že by výluka nešla udělat delší, aby se to mohlo udělat komplet?
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 19:12:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás píšou : 7. až 25. května 2011 proběhnou výluky ve stanici Praha Smíchov .. Dopravce ČD a.s. proto musí přistoupit k následujícím opatřením ve vedení dálkových os. vlaků v uzlu Praha :

V úseku P.Smíchov - P.hl.n. odřeknuty vlaky ..

R 865,705,867,869,709,871,623,525,873,703,875,625,877,621,879

Opačně z P.hl.n. - P.Smíchova vlaky :

R 862,620,864,524,622,866,868,624,870,704,872,874,876,628 ..


ICQ 237-113-861
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 7-2006

Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 19:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak tady si můžete nastudovat nejen vše o výlukách či omezeních provozu : nejen o výlukách a omezení provozu ...


ICQ 237-113-861
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5160
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 20:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa: Z "výluk" čerpám info už dávno, protože není vyjímkou, že k nám se to oficiální cestou dostane třeba tři dny před začátkem výluky.
Ta smíchovská se nám ještě teď krásně seběhla s tou na Hrbatý a rázem máme v turnuse pěkný guláš, protože to co máme napsaný na jednu trať už nesouhlasí s tou druhou. Naštěstí ty vlaky na které jsme odkazováni nejedou, takže snad to nějak odjezdíme. Jestli se opravdu začne něco dít ohledně reko 171 během dvou let, tak tohle je jen taková malá příprava.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 07. května 2011 - 21:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi. V Praze platí na vlacích i 100kč celodenní jízdenka PID, ale zajímalo by mě, jestli tato jízdenka platí i na pražský motoráček kžc, nebo tam vyjímečně platí krromě lítačky jen lístek pro jednotlivou jízdu 26kč. Děkuji za upřesnění. dík.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10280
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 09:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela jsou mi k smíchu vaše řeči o dvou třech minutách zrychlení nějakejma kejklema s grafikonem. Vidim, že těma vlakama moc nejezdíte, že tu ještě nikdo nepíše o úspěších na trati 171 včera přes poledne a odpoledne. Já zažil ten druhý odpolední pád troleje. Už když jsme nekřižovali v Lochovicích a ve Zdicích viselo +40 na švejka, zneklidněl jsem. Motoráček od Jinec načas v Berouně asi s 15 osobami, a v Berouně ani jeden pantograf a čekající rychlík z Mnichova(14,17) a čekající motoráček do Rakovníka. Rychlik odjel v 15,17 s +60, hned poté, co přijel ešus, kterej měl odjíždět v 14,29. Ešus v 14,59 jsme potkali PŘED Kárlštejnem (to museli mít kaštani radost), další ešus v Třebáni. V Karlštejně dva rychlíky, ten do Prahy s 742+363. Motoráček do rakovníka musel odjet tak s + 50-60 (to měli chataři na rakovnicku radost).Průvodčí rychlíku nepožadoval doplatek z Radotína, slušnej člověk. Mimořádně jsme zastavili v Radotíně (vítr ČD z Ropidu je asi dost velkej ), kde bylo asi 40 lidí (že nejeli busem, co?). Další ešus na Smíchově a na hlaváku hlásili zpoždění dalšího výchozího ešusu (no bodejť by ne, když měli všechno před Berounem ). Zajímavý, že lidi čekali na ešus a nečinili pokusy dostat se do R - asi ten zastávkovej vlak z Berouna tak nevadí, jak se tu fabuluje.
Velmi pěkně se dráhy předvedly v den konání hrnčířských trhů v berouně, jelo na ně fakt dost lidí - ranní ešus byl plně obsazenej až do cíle.

(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
Jsem oběť, ne viník.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5161
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 09:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Velmi pěkně se dráhy předvedly v den konání hrnčířských trhů v berouně, jelo na ně fakt dost lidí - ranní ešus byl plně obsazenej až do cíle.

Bohužel takovéto průsery se většinou, dle zákona schválnosti, stávají při velké frekvenci, a to buď v pátek, sobotu ráno, v neděli večer a v pondělí po ránu. Že to bude plný bylo jasný snad každému a předpokládám, že nikdo to ještě zbytečně nesabotoval. Jo dokud 171 bude provozována na hranici rozpadu, tak to asi lepší nebude.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 10:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Přesně tak. Jak už jsem psal jinde. Ta stržená trolej na Berounském záhlaví byla s přesností na 50 metrů na stejném místě letos už po čtvrté. Myslím, že by se měl někdo chytit za hlavu.
Káem: Ten R který stál v Karlštejně s tou 742 byl ten osudný který to strhnul a 742 (Cargo) ho jen stáhla z trati do Karlštejna. Z Prahy si pro něj přijelo jiné eso a jelo se zpět na Plzeň.
Všechno se to stalo opravdu v nejnevhodnější dobu a Berounské i Karlštejnské (a nejen tato) nádraží byla plná velmi rozladěných cestujících. Navíc tentokrát rekordně dlouho trvala i oprava.
Ono to máte hned. V momentě kdy se toto stane tak máte okamžitě traťovou kolej Be - Ka bez proudu a navíc v tomto šikovném místě to znamená i celou lichou skupinu Berouně bez proudu. To se potom těžko dá nějak seriózně doprava řídit, když jste najednou na 50% možností.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 10:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně jaksi nebyl aktualizován ani web přičemž nemálo osobáků (já vím o 18.29 a 19.29 z Berouna) byly točeny na Karlštejně. Jezdit se začalo "po obou" někdy kolem 19.30.

Navíc výluka na hrbatý a tudíž nešlo odklonovat ani ty Švejci.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10281
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 10:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele Zapo, znaj vás tam přezdívkou? Se tak čas od času ptám průvodčích v ešusech a nic....
Jsem oběť, ne viník.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 12:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zrovna v pátek vpodvečer to na 171ce fungovalo. Jel jsem v 17:15 z hlaváku do Řevnic a vpoho. Z Řevnic jsem jel hned zpět. Nicméně místo v 18:05 odjezd v 18:09, bo asi čekání na průjezd Švejka... Plus pomalá při příjezdu na Smíchov a + stání u tunelu před hlavákem. Takže na hlavák příjezd a kuplování cca v 18:44-45, tedy v čase odjezdu zpět na Beroun...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2011

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 13:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Pokud vím, tak jste to byl zrovna vy kdo se nejvíce čílil při spojování zdejších přispěvatelů s konkrétními osobami a jejich občanskými jmény. Osobně trochu tedy vaši iniciativu nechápu. Sám jste přeci argumentoval, že na k-reportu jste pouhý "šotouš" Káem a co a kdo jste v osobním životě, do toho nikomu nic není.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5162
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 15:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jestli to nebude tím, že to není přezdívka. Ale představovat se vám tu opravdu nebudu.
Ono sem zase tolik lidí od čet neleze a od nás už tuplem ne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10282
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 16:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, very sorry. Vlastně to tak muže vypadat taky. Omluva a dík za upozornění. Berte to jako dotaz z blbosti, ne ve zlym úmyslu.
Jsem oběť, ne viník.
jeden z mnoha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.73.212.207
Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 20:00:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednu připomínku k té sobotě. Byl jsem mezi čekajícími na Karlštejně a co bylo (tradičně) naprosto nezvládnuto, bylo informování cestujících. Rozhlas tam není, občas proběhl někdo v uniformě a vykřikoval - já nic nevím, neptejte se mně na nic. Chápu problémy, ale cestující by si zasloužili trošku jiný přístup.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19431
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 20:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera dopoledne jsem se přichomýtl na nádraží v Karlštejně. Auta stojí, vlaky jedou...


Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici