K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 11. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 11. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5165
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 21:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeden z mnoha: Rozhlas tam ještě nedávno hlásil i po anglicku, ale je možný, že když je potřeba, tak se rozbije. Ona úmrtnost plechových hub po 171 je celkem vysoká. V Řevnicích tuším také pošla (pokolikáté už?).
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Fotista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.239.242.173
Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 22:49:56    Odkaz na tento příspěvek  

Odkud kam je uzavřena hrbatá? Nejde mi o NAD, ale o náklady, zda mohou z Nučic na Hostivici i Beroun příští týden bez omezení. Díky :-)
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 23:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Karlštejně je informační systém HIS (Václav Knop), přesunutý ze Zdic kvůli koridoru a nahrazení Elektročasem (potvrzeno z ČD intranetu). Když jsem byl na Karlštejně (v březnu) tak tam hlásili i anglicky, tak nevím proč nehlásili
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3851
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 23:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlásili tam česky i englicky i v sobotu večer.

Spíš to šacuju na prostej fakt že řečeno se Švejkem "se ještě nic určitého neví". Asi to obracení echálů probíhalo značně živelně.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 08. května 2011 - 23:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Řevnicích tuším také pošla (pokolikáté už?).

Letos už asi po 3., ale tentokrát definitivně. Nejsou náhradní díly a SŽDC ani Telematiku to nijak nedře a s opravou nespěchají. Prý minimálně měsíc.

Zapa: Tak to hrabání na Vyšehradě je způsobené přepojováním výpravčího + oprava závad. ČD/SŽDC prý vyhodili z nájmu na Vyšehradě, tak se výp. musí umístit jinam.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 06:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak přátelé uveďme to na pravou míru. V Karlštejně máme klasický MikroVox umí i anglicky a německy. Mimo provoz byl jen v týdnu před víkendem kvůli opravě podlahy v dopravní kanceláři, kdy výpravčí byli přesunuti do jiné místnosti a přepojen jim byl jen EDD a nikoliv i rozhlas.
A pokud mohu něco říct k tomu hlášení při mimořádnostech jak obyla tato - tak v tom případě je plechová huba úplně k ničemu a je lepší hlásit kecafonem normálně jako za starých časů. Ono totiž vyladit plecháče na hlášení různých změn či zastavování rychlíků apod. zabírá někdy až desítky minut tvrdého "hraní si" se softwarem atd. A pokud má výpravčí na trati uvázlý vlak a visí na třech telefonech + vysílačce, řeší sledy vlaků a obraty souprav, provoz po jedné traťové koleji + PMD a stahování uvázlého vlaku, tak fakt nemá čas "hrát" si na linuxu s MikroVoxem, aby plecháč hlásil co je potřeba. V takových situacích já prostě zastávám přechod na kecafon. Je to jediné rozumné řešení.
Mě se zdá, že většina z vás vůbec nemá představu co to obnáší. V Karlštejně sloužil kolega co tu dělá už 18 let a když chce tak umí opravdu zapnout na 200% a věřte, že toho měl plné kecky. Musíte si přátelé uvědomit co zažívají výpravčí na 171 při takovýchto mimořádnostech a sami také tedy uznat co je lepší. Buď bude výpravčí patnáct minut ladit rozhlas nebo stát venku a informovat, nebo se bude snažit řešit dopravní situaci a zajistit aby vlaky nestály (což je především jeho práce). Obojí najednou nelze.
Bývalo dobrým zvykem, že z Prahy při takovýchto průšvihách posílali revizory na výpomoc, ale tontokrát pokud vím, tak ani ťuk. A to to prosím bylo skoro celý den.
mll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.22.241
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 07:26:37    Odkaz na tento příspěvek  

173 Náklady Hostivive-Nučice,Nučice-Beroun jezdí abudou jezdit po dobu výluky.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 10:55:30    Odkaz na tento příspěvek  

ghost: a sme u toho. vysvetlite nam "objektivni potize", kvuli kterym neco "nejde". jasne, ja rozumim tomu, ze kdyz vypravci leze po strope, nema cas hrat si s plechovou hubou. ale tohle vysvetleni neni omluva, jen to svedci o tom, ze ceske drahy/ szdc naprosto nemaji smysluplne reseny postupy pri "krizovych situacich" (pricemz se bavime o trati, ktera mela jiz nekolik let byt ve srotu a "krize" na ni probiha ob den, cili by bylo vcelku smysluplne s tim pocitat).

petr vlcek (ad vase drivejsi reakce na brucounovske "reseni" 170 a mirosovky) - vite, problem techhle sotousku, co kdyz se nudej, tak misto aby jako kazdej slusnej clovek koukali na pornostranky, vymejslej grafikony, je jednoduchy. oni se domnivaji, ze se staci podivat do mapy a pak to "namalovat" nak tak, aby to "dobre vypadalo". pochybuji, ze by je nekdy napadlo podivat se treba, co je kolem trati za skoly a kdy konci, co tam kde je za fabricku/ montovnu/ tirnu lnu/ vyrobnu betonovych skruzi a kdo a kam a kdy z ni jezdi, kde je tam zdravotni stredisko a tak vubec. pro ne je nejdulezitejsi, aby se stihaly obraty a pripoje, a esli to bude pro tam zijici smrtelniky dobre ci zcela nepouzitelne, to je preci uplne egal. tohle vidim zcala zrejme pokazde, kdyz sotousi "resi" nejakou oblast, kde to znam, cili nepredpokladam, ze v oblastech, kde to neznam, budou postupovat jinak :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10284
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 11:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ghost: Určitě bych nechtěl být v kůži karlštejnského výpravčího, nicméně z požadavku informovat platící klienty a zákazníky nejen o tom co se stalo ale i jaké mají možnosti to řešit, slevit nelze.
Jirka z..: ad grafikony: přesně. Za povšimnutí stojí, že šototakt začíná až kolem devátý dopoledne, ráno si to nikdo nedovolí a jezdí se , jak je potřeba aby se lidi dostali do práce. Je to jak za socialismu - hlavně lidi odvozit do práce, z práce se už nějak dostanou.
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3851
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 11:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z ...:
Co kdybyste místo argumentaci vůči osobám vedl argumentaci k věci? Ne nadarmo se říká, že člověk toho na sebe nejvíce prozradí tím, jak mluví io druhých.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10285
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 11:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: za mnoha odpověďmi na otázku CO stojí odpověď na otázku KDO. Neříkejte, že zrovna vy to dodržujete a berete třeba moje texty vážně.
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3852
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 11:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ony jsou snad všechny myšleny vážně?

Mimochodem, nevěděl bys jaká je tak běžně cestovní rychlost tramvaje na segregovaném tělese? Ona totiž diskutovaná mirošovka se dá chápat jako jednokolejná tramvajová trať a stávající stav, tj. 8 km se 4 zastaveními za 17 minut je vskutku tristní.

P.S.: Koukám, že už si zase vykáme.

Mimochodem, v sobotu dopolednu padly dráty i mezi Běchovicemi a Úvaly, patrně coby výsledek toho, že dráteníci již sáhli do drátů ...
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 11:58:51    Odkaz na tento příspěvek  

mibl: prave proto, ze to v dane oblasti neznam, nehodlam tamnim obyvatelum vymyslet blaho. necitim se opravdu, narozdil od mnoha jinych, fundovan mluvit k cemukoli - proste o dopravnich potrebach obyvatel okresu romcikany ci salingrad-venkov vim velke kulove, tak o tom nebudu "zasvecene" debatovat a malovat grafikony :-).

jinak, argumenty jsou super vec, ale jak jsem se tu nedavno presvedcil v "radotinske diskusi", v urcitych situacich nezmohou nic, naopak se clovek dozvi, ze v miste, kde nekolik let bydlel a kde to zna jak sve boty, ve skutecnosti nikdy nebyl a vsechno si vyguglil.

mimochodem - nijak se nenavazim konkretne do vas, jen jsem si dovolil popsat to, co tu zacaste vidim - tedy navrhovani nejakych "jedinych spravnych" reseni bez elementarni znalosti mistnich podmminek (z ceho to odvozuji viz vyse).
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3854
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 12:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém pomalý Mirošoffky je v nezabezpečenejch přejezdech a z toho plynoucího courání se.

Zlom frekvence zcela jistě není Mirošov ba ani tamní Mě100 ale právě ty Příkozice jak bylo vícekrát osobně pozorováno v kladiva i víkendy. Navíc - ta trať velmi solidně obsluhuje území kde by při náhradě busy došlo spíš k zpomalení než zrychlení neb silnice klikatá a vjezd do Romkycan poněkud zdlouhavě krkolomnej. Nádraží celkem nikde nejsou mimo zástavbu.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2011

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 12:27:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka z... : No však já s vámi naprosto souhlasím. O nějakém systému řízení "krizových situací" nemůže být ani řeč anebo je to vše minimálně první dvě hodiny spíše v rovině totálního chaosu.

Káem: No však já se také nepřu o tom na co má cestující nárok. O tom žádná, na informace má právo. Já jen říkám, že výpravčí prostě není a nemůže být tím, kdo mu je bude v takovou chvíli podávat. To je celé.

Vlakové čety mají služební telefony. V Praze sedí v teplíčku a stranou od průserů mohutný dispečerský aparát. Dispečeři sedí v jedné místnosti a rozhodně mají přehled co se děje a jak se bude co řešit. Řekl bych, že ještě o dost větší nežli ten výpravčí. Tady bych viděl cestu. Nevím proč by se mělo v takových případech házet všechno na jednoho člověka (výpravčího), který tak maximálně stihne zkratkovitě během pár vteřinek něco nameldovat pokladní a tím jeho možností v takových chvílích končí.

Koneckonců do pár let se stejně brzy dozvíme jak to bude vypadat i bez nás. Čas výpravčích na trati 171 se už chýlí. Sám jsem zvědav jak to bude vypadat. V některých stanicích zůstanou pokladní, které nebudou vědět při průšvihu ani fň a nazdar. Já jsem na to fakt sám moc zvědavý. Vše zůstane na vlakových četách, které se prostě budou muset naučit zjišťovat a podávat informace při mimořádnostech úplně samy.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 12:35:42    Odkaz na tento příspěvek  

ghost: no dyk jo, ale vypravciho tady snad nikdo lyncovat nechce, ne? :-)

no uvidime, zase pokud by 171 szdc racilo zrekonstruovat, treba nebude ob den padat trolej a praskat kolej.

otazkou je, co s esusy, pac jejich spolehlivost asi jen tak neco nezlepsi (minulej tejden jsem jel 9x vlakem, z toho trikrat jela jedna souprava misto dvou - pocitam, ze prave z duvodu vyhreznuti toho klumpu).
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3853
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 13:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček 3854:
Mě nemusíte psát, kudy vede mišerovka, já to tam celkem znám a i se zlomem až v Příkosisích souhlasím.

Jirka z ...:
Já si furt říkám odkud se bere ta rétorika a on to asi bude nějaký podivný DF brevíř. Co se argumentace týče, tak se zcela zbytečně shazujete sám svou rétorikou.

Tady nejde o vymýšlení blaha pro obyvatele nejaké končiny, ale o to, jak nejlépe složit dopravu po zásadní modernizaci spojnice Beroun - Plzeň.

Pokud by měl jízdní řád vypadat jako dnes a veškeré zrychlení (za cca 20-25 miliard) mělo být využito pouze na zvýšení stability JŘ, tak by ty peníze nebyly investovány vůbec dobře. Tedy je třeba po trati jezdit a přihodit nezastavující dálkovku do Plzně. Navíc je třeba neztratit denní dojížďku z Rokycan a Hořovic do Prahy, a tedy je třeba mít i obslužné rychlíky, které mohou zastavovat mírně více než dnes, ale taky nemusí a mohou v případě, že budou relativně rychlé, vytvářet quasipůlhodinový takt do Plzně. Co se týká S7, tak na té bych předpokládal dnešní rozsah. Osobáky Beroun - Plzeň nechme taktéž v cca dnešním rozsahu. Kromě toho by bylo velmi vhodné mít Rokycany ve vztahu k Plzni pokud možno (aspoň) půlhodinové a zároveň dovézt radnickou lokálku do Plzně (nepojede-li až do Plzně tak bude časem na zavření) a rozumně vazbit mirošovku jak na Plzeň, tak na Prahu. Kromě toho chceme po 171 provézt švejky a tedy nastává problém s tím, že potřebujeme ve špičkové hodině 3 rychlé čáry za hodinu a navíc bychom se švejkem nechtěli jižně od Březnice pokud možno vůbec hýbat.

Záměry dálkového objednatele zde před časem naznačoval pan "pryž" a Bručounovi se celkem logicky nelíbí, že by rychlý Beroun neměl být co 30 minut (s jednou vynechávkou za 2 hodiny), jak odpovídá dnešnímu stavu, ale vlaky by byly s odjezdy z Prahy s posuny např. 60-15-45, resp. o víkendu 15-105 a snaží se najít řešení, jak mít Beroun ve špičce s linkou (říkejme jí třeba) R7 pokud možno s intervalem 30-30-30-....

Zadání je poměrně zřejmé. Máme definované linky a řešíme jejich vzájemné polohy s ohledem na potřebné vazby, které s Bručounem oba vidíme mírně jinak, ale ne nějak zásadně.

Vy jste se místo diskuse zmohl pouze na odkazování do šotoušků a osobní útoky kvůli tomu, že se s Bručounem lišíte v názoru na to, jak moc má být obsluha Radotína vlaková. I já se Bručounem mnohokrát neshodl (a občas mi jeho styl nesedí), ale to není nejmenší důvod k tomu vést proti němu osobní útoky, kterými jen prozrazujete mnohé o sobě.

Naopak si nemalé části Bručounových názorů velmi vážím a považuji je za jedny z nejlepších na k-reportu.

Abych to shrnul: Nemám-li co říci k tématu a neumím-li ani po káemovsku pobavit absolutní koninou, tak je lepší aspoň trochu šetřit klávesnici. Nebo snad chcete tvrdit, že 15 minut takt S7 po Řevnice je svatá kráva (ba co víc, Chuchle i vaše skorodomovské Všenory musí mít patnáctiminutovou obsluhu za každou cenu) a že se nemají přidávat rychlé vlaky do Plzně a zároveň, že se nemá hledat řešení, jak tu dálkovku složit tak, aby Beroun měl rychlou půlhodinu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Hlásná trouba
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.214.169
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 13:25:58    Odkaz na tento příspěvek  

Upřímně bych nějakou pitomou hlásnou troubu utnul. Stejně to nikdo neposloucha a když je to opravdu potřeba, jako v případě mimořádností a odklonů, tak to nikdo nevnímá a ztratí se to v tom šíleném chumlu hlášení co se chrlí z rozhlasu. Stačí hlavní nádraží v Praze. Tam ta plechová huba jede od rána do večera a stejně to nikdo neposlouchá. To nemluvím o té hrozné angličtině a němčině.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3854
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 13:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr 384:
Díky za odpověď.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10287
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 13:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: ale jo, tykáme si, bejvám zmatenej.
8km za 17 minut se 4 zastaveníma je furt skoro 30 km/h, to podle mě neni zlý. On bus rychlejší nebude.
U tý Mirošovky tu byl opět aktuálně na talíři ten názor, který tu v obecné rovině někteří neustále pranýřují a jsou za to ostouzeni: "roztrhnul bych to v Mirošově, bo město" To byl jasnej pohled z mapy, a ani se nepouvažovalo pročpak to asi je roztržený v Příkosicích. A takovýchto názorů je tu (a nejen tu) prostě spousta, jenže jejich nositelé ovládají lépe železniční terminologii a jsou hlasitější (no a my zbylí pak dostáváme bany).
Třeba u toho tvého odstavce, co všechno společně s Bručounem chcete si vůbec, ale naprosto vůbec nejsem jist kolik z toho se doopravdy chce vůbec někým z těch co to platí (kraj, kaštani).
Ghost: Inu ano, v MHD se to již u řidičů jaksi předpokládá, takže asi tímto směrem v době mobilů a podobných vyfikundací vývoj pude. automatické hlášení je k prdu, v berouně hlásili jak diví a byly to ty obvyklý kecy "... z důvodu poruchy na trati..." a "zpoždění se může změnit...". Kdyby jedna ze dvou pokladních co tam nic nedělaly dostala papír a přečetla slovy nehledanými "spadla trolej, pracuje se na tom, za půl hodiny by moh ject první vlak" lidi by byli spokojenější.
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3855
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 14:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
On bus rychlejší nebude.
Nebude. Ale ten vlak by mohl být o poznání rychlejší.

ale naprosto vůbec nejsem jist kolik z toho se doopravdy chce vůbec někým z těch co to platí (kraj, kaštani).

Kterej kraj máš v případě této spojnice a mnou uvedených linek na mysli?

Nebo se snad vrátíme k tvému tradičnímu evergreenu, že se rychlíky od Budějc a Plzně mají spojovat ve Zdicích/Berouně a že cca 6 miliard, které nás stálo získání 6 minut mezi Plzní a Zdicemi raději prostojíme při spojování, abychom marnotratně neobjednali zbytečně moc rychlých vlaků mezi Prahou a Berounem?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 14:20:44    Odkaz na tento příspěvek  

mibl: ale tak ja vcelku chapu, o co se snazite (i kdyz smysl, proc to delate, mi ponekud unika), lec jestli je vysledkem takovych uvah perla typu "15 - 13 - 15 - 19" na 171, nemohu rici, nez ze je to reseni naprosto zcestne a naprosto antikastanske. to neni o zadne svate krave, to je o selskem rozumu.

to je snad videt na prvni pohled a netreba k tomu jakkoli argumentovat. nu a nedivte se, ze kdyz vidim takova dusevni vzepjeti, tam, kde o tom neco vim, nemam duvod predpokladat, ze k podobnym vzepjetim nedochazi i v mistech, kde o tom vim podstatne min.

mimochodem, nikde jsem se nevyjadroval k vasemu ci brucounovu "reseni" 170, jen jsem si dovolil poznamenat, ze navrhy pro mirosovku asi daleko vice vychazeji ze snahy "namalovat hezky grafikon" nez resit, esli to mistnim k necemu bude.

zaverem - to, co tvrdite v poslednim souveti, neni nic jineho, nez podsouvani mi neceho, co jsem nikdy nerekl.

mimochodem, opravdu se nedomnivam, ze na moderni trati se zz na urovni 21. stoleti by mel byt az takovy problem procpat ctvrthodinu ve spicce do revnic, pulhodinu do berouna a k tomu jeste 2 rychliky za hodinu. jedine, co je potreba, je vyssi spolehlivost trate a vozidel a vyjezditelny grafikon (cili zadne hovadiny typu 5min obratu v revnicich, kdy jedno triminutove zpozdeni rozjebe provoz tech vlozaku na pul dne) a jeho dodrzovani, aby bylo jasne, kdy a kde se co predjizdi.

ale hlavne - zakladnim kriteriem by mela byt uzivatelska prijemnost a jednoduchost, nikoli snaha "aby se to tam nejak veslo".

tak co myslite, jsou to kraviny?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10288
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 14:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mibl: nejsem si jist že někdo požaduje že je nutná každá radnička do plzně (tvrdej kraj, tvrdý lidi, přestupy snášej dobře). nejsem si jist, že nekdo požaduje, že každá mirošovka musí mít přípoj pokaždé do prahy i do plzně. jsem přesvědčen, že nikdo z místních nechce co půl hodiny rychlík z prahy do berouna (nakonec jsem to ted v sobotu viděl - mnichovák nikdo neatakoval, jen já šotouš, ostatní čekali na pantograf). jsem si jist, že místní dají přednost spojení praha beroun o 10 minut delšímu, ale denně a týdenně na minutu přesnému, než spojení o deset minut kratšímu, které denně podléhá rozsáhlým rozvratům.
Takt , kterej cituje jirka z... výše, je pak vrchol pohrdání cestujícíma.
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3856
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 16:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka z ...:
by mel byt az takovy problem procpat ctvrthodinu ve spicce do revnic, pulhodinu do berouna a k tomu jeste 2 rychliky za hodinu

Jenže v brzké době budeme o level dále, bude třeba provézt 3 rychlíky za hodinu.


lec jestli je vysledkem takovych uvah perla typu "15 - 13 - 15 - 19" na 171, nemohu rici, nez ze je to reseni naprosto zcestne a naprosto antikastanske. to neni o zadne svate krave, to je o selskem rozumu.

Nemám-li lepší řešení, zkusít diskuznímu fóru předhodit to nejlepší*, co mám a doufám, že někdo přijde s něčím lepší.
*) pohled na to, co je nejlepší, se může u různých lidí samozřejmě lišit

Naši motivaci neřešte.

Káem:
tvrdej kraj, tvrdý lidi, přestupy snášej dobře
A proč teda pořád chceš, aby S6 jezdila dál než na Smíchov?

že každá mirošovka musí mít přípoj pokaždé do prahy i do plzně
Takže nebude takt na Mirošovce nebo budou systémové nepřípoje celodenně nebo budou přípoje jedním směrem jen ve špičce?

jsem přesvědčen, že nikdo z místních nechce co půl hodiny rychlík z prahy do berouna
Takže bude lepší na Beroun rovnou rezignovat a ty 3 vlaky za 2 hodiny budou jezdit 15-45-60?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 16:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Jenže v brzké době budeme o level dále, bude třeba provézt 3 rychlíky za hodinu.
Už jsem to tu psal, ale nesetkalo se s odezvou: proč se nezkapacitní 173 a alespoň Švejci, který beztak jezděj v motorový trakci, nejezděj tam?

(Příspěvek byl editován uživatelem Lukfi.)
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 17:07:59    Odkaz na tento příspěvek  

mibl: pomaleji s tou demagogii... to, ze nekdo vymysli evidentni kokotinu, rozhodne neznamena, ze ji bud musim vyvracet a navrhovat nejake vlastni novinky, nebo - jak ctu mezi radky - drzet hubu.

soucasne reseni - tedy 15-15-15-15 ci 30-30 je bezpochyby po vsech strankach lepsi, nez zminena fantasmagorie. to vam rikam jako clovek, ktery po ty trati jezdi 30 let, z toho 20 vpodstate denne.

co se tyce 3 rychliku za hodinu, ani tady nejak nevidim neresitelny problem, zvlaste bylo-li by mozne vyuzivat hrbatou jako "treti kolej 171".

btw, tu poznamku vuci kaemovi s tou s6 myslite uplne vazne? opravdu nevidite rozdil mezi spojenim "+-rudna - praha" a lokalkou nekde v "riti"?

to je presne, o cem mluvim - ta vase neznalost mistnich pomeru. at je to o dochazkove vzdalenosti (v praze lidi kvuli 300 metrum brblaj, na vesnici je uplne normalni chodit mnohem dal a nikdo se nad tim nepozastavuje), nebo o prestupech (od tohodle je prestup tam, od tamtoho jinam a podle toho jedem).

proste jde o to vytvorit pouzitelny system s rozumnymi intervaly mezi spoji a pouzitelnymi pripoji, nikoli se snazit za kazdou cenu nekde u rokycan vsechno propojit a vychytat tak, aby kazda 810 mela primej pripoj behem 5 minut na prahu i plzen, a mavat rukou nad takovou "prkotinou", jako ze se na s7 kvuli tomu rozjebe takt.

a neberte si to osobne, ja tim vlakem skutecne jezdim, za ta leta doslo k "pokroku" zvanemu takt, diky kteremu je mozno na vlak chodit jak na tramvaj (neresim ted vypadky) a proto mne moc netankuje predstava, ze bysme se zase vraceli na stromy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10289
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 17:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mibl:
ad S6(resp. radnička):způsob jakým lidé přistupují k cestování ve velkoměstě a jeho aglomeracích bude - podle mého názoru - odlišný od způsobu, jakým k dopravě přistupují, s prominutím, na venkově. To je třeba to, proč i sólo tramvaj po 10 minutách na st. 1 plýtváním není a sólo motor po hodině na st 1 stále ještě je plýtváním. nebo jinak - myslím že 10 lidí si přestoupí a když o ně přijdeme, tak o ně přijdeme, pro 50 lidí se už stojí zato snažit. Velmi zhruba a obecně řečeno, nedokládej mi nějaký počty lidí v motorákách. Z toho plyne i to, že v takový relaci jako je beroun a dál stačí jeden kapacitní rychlík za hodinu. ovšem měl by vézt 7-8 vozů a ne 5+2,5 K takové cestě se nerozhoduje člověk mezi prvnim a druhym pivem.
Řekl bych že primárním úkolem Mirošovky je dovézt lidi do Rokycan a Plzně do práce, úřadů a škol a že to se zvládne i osobákama. Nemyslím, že když někdo přijede rychlíkem z Prahy v 10,00, že mu bude vadit přípoj do 30 minut. Naopak bych řekl že dost lidí preferuje možnost např. občerstvit se na nádraží a ne šíleně lítat z vlaku do vlaku. Obávam se že díky snaze o šotoostré přípoje může být cestující se dvěma třema přestupama docela nasrán, že nemá čas si nikde koupit během třeba půldne kafe noviny nebo pivo. A čim ostřejší přípoj tim větší riziko, že se to nekde posere - což se v praxi i děje. Já osobně, když vim že mám přípoj do 5 minut, tak jsem celou cestu nervózní. Ale to je můj pohled cestujícího.
ad beroun: řekl bych že primárně stačí půlhodina do/z Prahy. Pokud zaintegrovaný R, pak k němu jeden os., pokud dva os, pak R vůbec neuvažovat a je to k tomu bonus. Ostatně soudím, že jet rychlíkem do/z berouna je neslušnost (i když jsem se jí v sobotu dopustil )
Ber to jako pohled pořád přeci jen ještě z části obyčejnýho cestujícího, kterej má ještě větší počet známejch, který vlakem jezděj ještě míň a slyšim co spatřujou za problémy na dráze. Takt na lokálce , dýlka jízdy 5 nebo 8 minut a přípoj 3 nebo 15 minut to obvykle nejsou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Jsem oběť, ne viník.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 17:57:07    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: vidim, ze netrempujete zbuhdarma :-). presne tak - vesnice neni praha, trafiky a stanky na nadrazich taky nejsou jen proto, aby zatezovaly dlazbu a kdyz prijedu odnekud vlakem, jedoucim dve hodiny, netrha mi zily, ze mam na prestup 18 minut.

jakozto vesnican vam naprosto rozumim.
mll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.22.241
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 19:57:05    Odkaz na tento příspěvek  

14.5.jede pendolino Praha-Cheb.Do pokladny v žst.Dobřichovice přišel manželský pár s dotazem, že by použili pendolino,ale nevědí zda pojede přes všenorský most rychle jako pendolino nebo obvyklou rychlosti jako jezdí běžný vlak. Obávají se zřícení mostu a pádu vlaku do Berounky.Zajímavý dotaz.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5167
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 20:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mll: To jako vážně? Tak jim vyřiď, že naopak to pojede pomaleji než ešus.


Já mám taky ze dneška zajímavou zkušenost, a to použití 1.tř. cestujícím s traťovkou pro 1.tř., nicméně s kolem, které šikovně narval mezi sedačku a stoleček před dveře k WC. A pak že tou jedničkou nikdo nejezdí.
Naštěstí to bylo ve volném vlaku, ale udělat mi to ráno ve špičce, tak mě dole stojící lidi umlátěj. Každopádně byl slušně požádán o přesun kola do vyhrazených prostor, resp. ke dveřím.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
mll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.22.241
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 21:21:22    Odkaz na tento příspěvek  

Je to smutné, ale k této situaci u pokladny vážně došlo.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Pondělí, 09. května 2011 - 23:59:58    Odkaz na tento příspěvek  

mll: a co jim bylo odpovezeno? :-)
mll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.22.241
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 06:20:29    Odkaz na tento příspěvek  

co jim bylo zodpovězeno nevím, ale mezi pracovníky nastal výbuch smíchu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10291
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 09:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měli jim říct, že pojede tak rychle, že to přeletí. Hlavně ať nejezděj vlakem po něm
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3857
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 10:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
způsob jakým lidé přistupují k cestování ve velkoměstě a jeho aglomeracích bude - podle mého názoru - odlišný od způsobu, jakým k dopravě přistupují, s prominutím, na venkově.

Napadlo Tě třeba někdy, že i oblast kolem Plzně se chová jako aglomerace a že radnička a mirošovka nejsou venkov?

Jinak ale debatu s Tebou vzdávám, mám důležitější věci na práci.

Jirka z ...:
to je presne, o cem mluvim - ta vase neznalost mistnich pomeru. at je to o dochazkove vzdalenosti (v praze lidi kvuli 300 metrum brblaj, na vesnici je uplne normalni chodit mnohem dal a nikdo se nad tim nepozastavuje), nebo o prestupech (od tohodle je prestup tam, od tamtoho jinam a podle toho jedem).

Tradiční mantra, jak shodit snahu o komplexnější pohled na věc.

Mimochodem, bydlím na vesnici, denně jezdím S1 a chodím na ni cca 1,2 kilometru.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3858
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 10:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi:
Protože jízdní doba Smíchov - Beroun po 173 bude cca 36 minut i po jejím zkapicitnění a mírném zrychlení, čehož lze na současné 171 dosáhnout i tak, že se z Prahy vyjede před krátkým ramenem a do Berouna dojede těsně za dlouhým, neb současné rychlé trasy na 171 vyberou rychlé a pomalé Plzně.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10292
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 11:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: nedovedu si představit , co je důležitějšího než si se mnou povídat Jistě, aglomerace k Plzni existuje také, ale obávám se, že bude 5 x menší než ku Praze (hádej proč jsem zvolil právě poměr 5x?), s 5x menšími nároky na všechno (takže ne int 10-15 min, ale 60, ne tři dvoupatrové vozy, ale jeden jednopatrový, že...). Navíc mám reálné podezření, že ta aglomerace je trochu nesouměrná a koncentruje se jaxi na druhou stranu kruhu a existující plzeńská městská linka mi to koneckonců potvrzuje). Pravda, s mapou jsem to nekonzultoval, jak zde mnozí rádi činí, jen tu plzeň tak nějak empiricky znám.
Jsem oběť, ne viník.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2700
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 11:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Těžko netvorovi jako je jirka z vysvětlíš, že se mýlí. Ten se prostě nemýlí, jen všichni nesouhlasící (čili s jiným názorem) jsou šotokreténi.

Připomíná mi jednoho diskutujícího z parních lokomotiv, který mi upíral právo mít na věc vlastní názor. Zajímavé bylo, když tentýž názor vyslovil člověk, kterého znal a hlavně uznával(), tak to bylo vše v pořádku. Přiznám se, že mi udělalo radost, když jsem ho rozdráždil tak, že žhnul přímo bílým žárem.

Káem to bere alespoň s nadhledem a tak k němu třeba přistupuji já. Občas se pokoušem, protože situaci vidíme jinak, ale jinak v dobrém.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10293
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 11:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: naprostej souhlas, když napíšu já že švejci jsou prázdný, dostanu ban, když to napíše MZ, tak je to jen smutná zpráva o nepochopení železnice kaštanama.
Právě pro ten nadhled je mi jedno jestli se pojede ve 13,28,43,58 nebo ve 14,29,44,59 ale vadí mi, když si někdo myslí že je to totéž jako 13,14,44,47
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3859
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 11:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Poměr 5 mi je poněkud utajen. Nebyla by nápověda?

Máš představu, jak daleko je z Chrástu na Doubravku po silnici a jak dlouho to bude v tom drsném kraji trvat s přestupem v Ejpovicích?

Bram:
Však já ke Káemovi přistupuji podobně.

Ještě bych měl jeden dotaz přímo na Tebe. Není v tom Bručounově provozním konceptu u expresů příliš dlouhá jízdní doba z Berouna do Plzně? Chápu, že bude dost záležet, zda pojedeme s 362 a šroty nebo s 380 na horní rychlostníky, ale nějak mi ta Bručounem naznačená jízdní doba nesedí s tím, co psal před časem Pryž, tj. Praha x:38 - Plzeň (X+1):50, přičemž k tomu uváděl, že nepočítá s tím, že mu bude uhnuto s regionálkou a tedy Smíchov - Beroun uvažoval 32 minut. Navíc bych čekal, že Pryž počítal s 362 a šroty.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 11:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to tak. Plzeň již je sama o sobě meziregionální centrum nižšího stupně, čili se na Plzeň váže řada dalších mikroregionů mimo mikroregion Plzeňsko. A navíc Rokycany patří mezi obce plzeňské aglomerace, takže pro lidi tohoto mikroregionu je důležité mít spojení v prvé řadě na Plzeň a až pak v další řadě na Prahu.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 11:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Káem myslí poměr obyvatel pražské AGLOMERACE a plzeňské AGLOMERACE. Zde tedy platí jiný poměr než v poměru obyvatel měst Prahy a Plzně. Zatímco více než 1/2 obyvatel pražské aglomerace bydlí PŘÍMO na území města Prahy, tak na druhé straně více než 1/2 obyvatel plzeňské aglomerace bydlí MIMO město Plzeň. Nemíchat aglomerace a samotná města dohromady. Pak ten násobný rozdíl je logicky menší než přímo násobky samotných měst Prahy a Plzně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10294
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 12:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xH: Já jsem takový prostší, takže bych řekl, že když Plzeň je cca 5-6x menší než Praha (pokud vim, Plzeň cca 170 000 obyv) (nakonec má taky 5-6x méně metrolinek tramvají, než by měla Praha, kdyby měla metrolinky, chachachacha, to se mi dost povedlo), tak že i ta aglomerace bude 5-6x kapacitně menší(rozlohou nebo počtem obyvatel). Ale nevylučuju, že to může být složitější jak píšeš ty.
Jsem oběť, ne viník.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 13:33:33    Odkaz na tento příspěvek  

bram: problem je v tom, ze ty si pletes nazory (ktere muze mit samozrejme kazdy jake chce, jen by mely byt alespon trosku konzistentni) s fakty, o kterych se neda polemizovat. kdyz tedy tvrdis, ze cukr je cerna tekutina, nejedna se o zadny nazor, ale o cirou pitomost.

mibl: to neni zadna mantra, to je nmaprosto zrejme z pohledu na to, co tu bylo vysotvoreno:-). nebo mi snad chcete tvrdit, ze jste se pri malovani grafikonu zajimal o to, v kolik odpichavaji v chrastu v atmosu?

proste a jasne - vytvorit fungujici system nelze od stolu s mapou. to bysme si to pak mohli vobjednavat za tretinu ceny v cine.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 13:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Protože jízdní doba Smíchov - Beroun po 173 bude cca 36 minut i po jejím zkapicitnění a mírném zrychlení, čehož lze na současné 171 dosáhnout i tak, že se z Prahy vyjede před krátkým ramenem a do Berouna dojede těsně za dlouhým, neb současné rychlé trasy na 171 vyberou rychlé a pomalé Plzně.
To ale počítáš s tím, že se to nikde nerozsype. 171 je méně spolehlivá, než kdejaká jednokolejka.
jirka z....
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 14:02:15    Odkaz na tento příspěvek  

a i kdyby, pochybuju, ze svejka by tech par minutek navic nejak vyrazne zneatraktivnilo.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 14:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme. Jenže ten rozdíl obyvatel měst Phy a Pně je cca 7,4x. Praha má přes 1,2mil. obyv. Takže když si dal číslo 5x a v diskuzi byly Říčany a Mirošov, které nejsousoučástí Prahy ani Plzně, tak z toho logicky vyplynulo, že máš na mysli pražskou x plzeňskou aglomeraci a pak nám ten rozdíl klesá, jak jsem psal.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3860
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 14:41:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka z ...:
nebo mi snad chcete tvrdit, ze jste se pri malovani grafikonu zajimal o to, v kolik odpichavaji v chrastu v atmosu?


Vzhledem k tomu, že v současném stavu (resp. horizontu 2016, tj. hotový tuleň, ale JD Stupno Chrást se nezkrátí) jsou stejně jen dvě možnosti, jak postavit grafikon na radnické lokálce (odlišné od toho, co navrhl Broučoun i já v obou svých návrzích), tj. ve Stupně buď bude 00 (pak Chrást 30, Ejpovice 38 a Plzeň 50, resp. opačně symetricky) nebo 30 (pak Chrást 00, Ejpovice 08 a Plzeň 20, resp. opačně symetricky) a pracovní doba v Atmosu s možnostmi křižování nehne ani o trochu, je možné vaši poznámku chápat pouze tak, že je třeba si vybrat z těchto dvou variant.

Navíc kolem radnické lokálky jezdí i autobusy a právě ony mohou podstatně lépe řešit tyto špičky.

Mimochodem současný uzel 30 v Chrástu taky jistě nebyl vytvořen podle pracovní doby jedné firmy, ale tak aby byly přípoje na obě strany.

Edit:
Tak si říkám proč na vás při všem hulvátském vyjadřování vůbec reaguji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10295
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 15:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xH: Jo, já to nevylučuju, stejně si prostě myslím, že řekněme 40 km trati 170 před Prahou a před Plzní má zcela jiný charakter. Ale není to věc, na které bych se betonoval.
mibl: To je ale nebezpečný, říct že na to hlavní, návoz a odvoz lidí do/z práce jsou vhodnější busy. KOHO tedy bude pak lokálka vozit? zase ti v tom proniklo na povrch takový to pohrdání kaštanama co neuměj ocenit krásu grafikonu, mi tak přijde....
Ono těch 30 v Chrástu je trochu asi náhoda, protože příjezdy do Plzně vycházejí na 43 a do Rokycan na 40 což je přesně tak na to bejt v celou u píchaček. Na tý radničce oceńuju ten čtyřhodinovej dopolední osobnědopravní klid, zjevně tu vládne někdo rozumnej
Jsem oběť, ne viník.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3856
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 15:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono kdyby nebylo každoroční hejby-hejby ale byl vytvořen základní systém na pár let tak by jistě šlo ukecávat i ty fabriky na změnu prac. doby. Pokud se ale hejbe 2x do roka tak to asi nepude.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2701
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 16:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: Takže mi budeš upírat i nadále právo na vlastní názor? Tak na to zapomeň. Od barvoslepého se těžko budu učit, která barva je červená a která zelená. Jasný?

Mibl: Pokusím se Ti vyhovět, jen nevím kdy.....
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 16:49:40    Odkaz na tento příspěvek  

bram: opet jsi nic nepochopil. coz je asi v poradku, protoze kdybys nekdy neco pochopil, ukroutil bych si hlavu uzasem. klidne si fakt mysli, ze cukr je cerna tekutina a ze voda je sucha a sypka, ale opakuji - to nejsou nazory, to jsou evidentni bludy. prevedeno do realu - tak napr. ten kopec nad radotinskym nadrem proste byl, je a bude lahovska, a nic na tom nezmeni vas a bucounuv nazor, ze tomu tak neni. chapes, co se ti snazim rict? ne, zejo?

mibl: o jakem hulvatstvi v prispevku: "to neni zadna mantra, to je nmaprosto zrejme z pohledu na to, co tu bylo vysotvoreno:-). nebo mi snad chcete tvrdit, ze jste se pri malovani grafikonu zajimal o to, v kolik odpichavaji v chrastu v atmosu? proste a jasne - vytvorit fungujici system nelze od stolu s mapou. to bysme si to pak mohli vobjednavat za tretinu ceny v cine.", to proboha mluvite?
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 17:39:57    Odkaz na tento příspěvek  

petr vlcek: ale tak to by asi slo (za predpokladu konce skatulat), nicmene nejak si myslim, ze by se doprava mela planovat dle potreb lidi, nikoli ze by se lidi meli chovat tak, aby "nekladli odpor" nejakemu naoktrojovanemu absolutnimu dobru.

ale vim, je to sprosty, dementni a naprosto hulvatsky nazor :-)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2702
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 18:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: Nemusíš mi dávat každým příspěvkem najevo, co jsi. Už to delší dobu vím. Tak laskavě zase zalez do díry.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 18:30:15    Odkaz na tento příspěvek  

bram: hele, vis co je zajimavy? ze sem dle tebeuplnej idiot, nicmene jsem od tebe jete ani naznakem nevidel vyvraceni jakehokoli meho tvrzeni. veskera tvoje argumentace je na urovni "jsi idiot, protoze si idiot", coz opravdu nezaklada ani sebemensi podezreni, ze bys sve mokre sotosny mel podlozene cimkoli, nez virou v neomylnost svateho vemene brucounova :-).

a ze mne vubec neudivi, ze ty, ktery se dovolavas sveho svateho prava mlit uplne kraviny (ktere ti navic nikdo neupira), mne neustale vyzyvas k drzeni huby a zalezabni do diry.

opet jsme u toho, ze nazory muze mit clovek jakekoli, ale mel by zachovavat jejich konzistenci. pokud volas po pravu na vyslovovani vlastniho nazoru, doprej to i ostatnim. v opacnem pripade si opravdu nevidis na spicku nosu.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 18:32:21    Odkaz na tento příspěvek  

(a ted schvalne, jak dlouho na sebe da cekat udani ve "vzkazech redakci" :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3857
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 20:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, jenže když pojedu z Radnice "na celou" do Chlastu (atmos) tak to třeba nebude vyhovovat ani pro Plzeň ani pro Romkycany...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2703
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. května 2011 - 21:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: Nehodlám tu donekonečna opakovat již několikráte opakované. Prolez si diskuzi a najdi si to. A s tím, že já někomu spílám do idiotů běž také někam. Nejlépe sem . Nepamatuji si, že bych nějakému diskutujícímu nadával týmž způsobem jako ty, navíc s tím vždy začínáš. Oblíbené téma je Radotín a Chýně.

Nevím, proč bych se měl obtěžovat psát nějaké udání redakci. Já se tvojí hloupostí už teď akorát dobře bavím. Ale ty by jsi se měl nad sebou zamyslet, dovedeš li to ovšem.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6275
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 11:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Přikládám novou vlastní verzi provozního konceptu pro 3.koridor a přilehlé tratě v úseku Praha-Plzeň.
Vynucuje změny prakticky jen na tratích 175 a 176, hodilo by se ztaktování 174 (návrh je včetně prokladů s autobusem na dalších listech souboru).
Tratě 180, 183, 190 a 200 můžou zůstat beze změny (jen na 190 a 200 jsou navrženy "drobné vychytávky").
Nevyžaduje prakticky žádné změny infrastruktury na okolních tratích.
Podle mého názoru je koncept v úseku Řevnice-Plzeň velmi dobře vyjezditelný a v úseku Praha-Řevnice únosný s reálnými časy mezi následy.
application/vnd.ms-excel
3koridor_provozni_koncept_2016_Br.xls (359.4 k)


(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3858
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 12:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo. Ať žijou busy v náhodných výstřelech aneb 171 do Prahy. "takt" v podobě "12 až 20 a to jak kdy" asi vzbudí skutečně nadšení jak u objednatelů tak i cestujících. Neboli viditelné zhoršení i proti současné rozesrané 171.

nebo to má být příprava jak zdůvodnit busy do Radotína zaříznutí pravidelnosti a srozumitelnosti vlaků pro cesty po Praze?

Mch proč je některej osobák trhlej v Hořovicích a jinej v Mějtě? Nebylo by i provozně jednodušší je provézt skrz (substrát není důležitej, ten může přestupovat jak o život)?