K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 12. 05. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 12. 05. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6276
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 13:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl, 3850 (06. května 19:04): Konečně jsem se dostal k Vaší poslední úpravě provozního konceptu 3.tžk, tak sem hodím pár postřehů:
- Přesná čtvrthodina Praha-Řevnice a přesná hodina Praha-Plzeň vypadá hezky, mám ale obavy, jestli je to vyjezditelné. Prohození pořadí Švejka a Mnichova mi přijde nešťastné, podle mě by v praxi vedlo k poskakování Mnichova za Švejkem.
- Jízdní doba osobáku Rokycany-Plzeň mi přijde až příliš optimistická, osobně bych si netroufnul to takhle nakreslit.
- Koncept si vynucuje změny na 200, překládá křižování R do Milína. Není přípoj R/Os, mimo špičku ani Os/Os, ze 170 na 200.
- Není rychlé spojení Kr.Dvůr-Plzeň
- Není přípoj z Radnic do Rokycan. Přitom právě možnost obsloužit oba směry jedním dopravním prostředkem je asi jediné, co mluví pro zachování vlaku do Radnic i přes Ejpovice.
- Není proklad R,Os Rokycany-Plzeň. Kvůli tomu tam ve špičce máte vlaky navíc, čili v odpolední nárůst osobáků i rychlejších vlaků proti dnešku 100%. Přitom po zkrácení tratě a minutí Chrástu Os v daném úseku neobsluhuje žádnou větší obec.

Hodinový takt Ex i R Praha-Plzeň za maximum optimismu. Podle mého názoru je v takové případě nutné, aby R byly páteří regionálky ve všech klíčových úsecích (Praha-Beroun, Beroun-Hořovice, Praha-Hořovice, Rokycany-Plzeň). V úsecích Pha-Hoř, Ber-Hoř a Rok-Plz by osobáky měly být v prokladu. Pokud by se doplnily další Os, tak by se role rychlíků jako páteře regionálky oslabovala a hrozilo by vožení vzduchu. Naopak při systému násled Os, R a pak skoro hodina nic by bylo třeba více vycpávat obsluhu autobusy.
Při dobrém prokladu vlaků by autobusy byly potřeba téměř jen pro obsluhu zastávek dál od železnice (Rokycany Plzeňská, Plzeň Rokycanská, Kotopeky, Otmíče, Bavoryně, Žebrák, Beroun sídliště, Počaply a podobně). Určitě by byl menší tlak na zachování rychlých nebo delších regionálních autobusových linek, pokud by vlak jezdil i ve špičce stejně často jako dneska autobus.

Podle mě by bylo vhodné vymyslet koncept vlaků tak, aby nebyly potřebné žádné přímé spoje Praha-Zdice ani Praha-Hořovice. Ve směru z Prahy by všechny busy mohly končit v Králováku (některé posily klidně i v Berouně na sídlišti). Z Hořovic, Žebráku a Zdic by pak autobusy mohly končit vždy v Berouně. Mimo špičku by pak mohly být v úseku Beroun-Kr.Dvůr proklady s MHD a úspořily by se spoje. Mimoto by nebyly potřeba žádné přímé autobusové spoje Beroun-Praskolesy. V úseku Zdice-Praskolesy by se pak dalo zredukovat sedlo a dát ho do prokladu s vlakem.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6277
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 13:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

""takt" v podobě "12 až 20 a to jak kdy" asi vzbudí skutečně nadšení jak u objednatelů tak i cestujících"

Má smysl na koridoru zřídit Ex Plzeň-Praha v hodinovém taktu?
Má smysl zachování hodinového taktu Rokycany-Praha a Hořovice-Praha?
Má smysl zachování přímých Švejků do Prahy (bez poskakování za ešusem)?
Má smysl zřídit půlhodinový takt rychlíků Beroun-Praha?
Mají čtvrthodinové posily jezdit i nadále až do Řevnic?
Mají čtvrthodinové posily stavět v Mokropsech a Všenorech?
Mají vlaky základního taktu stavět v Chuchli?
Má se mezi Prahou a Berounem jezdit bez předjíždění osobáků rychlíky?

Pokud je odpověď na všechny otázky ano, tak z toho podle mě nevyhnutelně plyne mírné rozhození taktu Radotín-Praha. Komu se to nelíbí, tak by měl říct, co z výše uvedeného by obětoval.

"proč je některej osobák trhlej v Hořovicích a jinej v Mějtě?"

Na trhání v Kařízku nebo Holoubkově jste přišel jak?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10301
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 11. května 2011 - 13:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bručoun 6277
nemá
má ve špičky kladiv
nemá
nemá
ano
jasný?
Jsem oběť, ne viník.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6278
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 13:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem, 10301: Takže podle Vás je třeba téměř absolutně preferovat železniční obsluhu nejbližšího okolí Prahy před železniční obsluhou jiných sídel.
Firmy STUDENT AGENCY, Vratislav Štáhlich, ČSAD Plzeň a PROBO BUS si jistě velmi váží Vaší maximální podpory.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10304
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 11. května 2011 - 13:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě stačí rychlík do Plzně o 7-8 vozech jednou za hodinu a zastavení v Berouně, Bzdicích, Hořovicích, Zbirohu, Rokycanech ho nezpomalí v době výkonných elektrických lokomotiv tolik, aby to kaštanstvo nějak významně zpozorovalo. Dále stačí ve špičky v kladiva po hodině osobák Zdice-Plzeň, jinak po dvou hodinách. Nedělejte, že sestavit grafikon pro TŘI vlaky v jednom směru na dvoukolejné trati by nešlo i kdyby se dorozumívali mezi stanicema praporkama.
Ale jinak obecně řečeno ano, budoucnost vlaků je v dopravě příměstské(171), dálkové(R170) a nákladní. Varinata Os170 je opravdu velmi velmi na chvostě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Jsem oběť, ne viník.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 16:15:17    Odkaz na tento příspěvek  

bram: pokud pouzivam vuci nekomu vulgarismy, necinim tak zasadne prvni a navic je doprovazim argumenty.

vy bohuzel idiotovani zadnymi argumenty nepodkladate a na prime otazky zasadne neodpovidate. z toho vyplyva jedine - jste normalni srac. (coz nelze brat jako vulgaritu, ale jako diagnozu)
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 16:25:48    Odkaz na tento příspěvek  

jinak mame tu vyluku na 171. prijedu dnes na kole do radotina a dozvim se z hlaseni plechove huby, ze misto nejedouciho vlozaku s pravidelnym odjezdem v 8,47 si mame nastoupit do rychliku, co pojede v 8.52 a za tarif pid. tak se vmanevruju na nastupiste a napjate ocekavam, kde bude hytlak. nastesti uprostred, ale neb vlak zastavil div ne v chuchli, byla to stejnak vcelku bojovka. zaboucham na hytlak, dvere se otevrou, kolo nalozeno.
vlezu na chodbicku, pan ajznbonak prichazi a zada mne o 30 kc za kolo. odpovidam mu, ze mu je klidne dam, jen at mi vysvetli, jak je mozne, ze ve vlaku, kde, jak jsem byl informovan, plati tarif pid (jehoz soucasti je i kolo zadara), najednou vidim, ze ttarif pid az tak uplne neplati. prislo vysvetleni, ze tady nejde o poplatek za prepravu, ktera je zdarma, ale za uschovu behem prepravy, neb do vagonu si kolo vzit nemohu. otazal jsem se tedy, jestli v tom celem nehraje urcitou roli skutecnost, ze jsou nahradou za vlak, kde plati urcite podminky, s kterymi jako cestujici pocitam, a tak je trosku na hlavu postavene nektere z nich v nahradnim vlaku neakceptovat. no, skoncilo to prohlasenim pana zeleznicare ze "smysl to sice nedava, ale podle predpisu je to spravne" a 30 korun mi bylo odpusteno.
takze celkove pochvala, ale nekdo v nakym kanclu by moh popremyslet, esli by nechtelo malicko upravit nejaky predpis.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 16:29:43    Odkaz na tento příspěvek  

petr_vlcek: ja bych jeste ten takt oscilujici v rozmezi 12 - 20 vyresil jinak pro sude a liche dny a sude a liche tydny. porad mi to prijde jako zbytecne ustupovani kastanum na ukor krasne namalovaneho grafikonu.
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 11. května 2011 - 21:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím pánové, prosím vás, chtěl bych se zeptat, zda jezdí pravidelně nějaký náklad po Mostě Inteligence v čase od 8. do 10. hodiny ranní ve směru od Radotína. Nejsem místní a rád bych si zde zítra něco vyfotil, ale jsem docela vázán časem, tak ať tam nestepuju zbytečně. Díky moc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Koďas.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4906
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 11. května 2011 - 21:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Provozní koncepty roku 2016? Chacha. :-) Já jsem zvědav, jestli v roce 2016 bude stav trati 171 takový, aby byly možné následné jízdy kratší než 5 minut. Stejně tak odjezdy z hlaváku. No a pokud to možné bude, tak přijde nějakej trouba, kterej bude chtít protočit Plzeň na "30" a bude všechno jinak.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 01:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koďas:
Jezdí, ale víceméně je to náhodné, někdy jede 1, jindy 4. Teď až do 13.5. se tam budou prohánět i rychlíky, tak se tam moc nákladů neprotáhne, protože mají ještě asi poruchu a zamklou výhybku na odbočce Tunel.

Mibl: Stále máte moc na krev následné mezidobí osobák - rychlík. V momentě, kdy osobák od Prahy chytne 2 minuty, tak i při autobloku se nestihne osobák uklidit v Řevnicích a rychlík chytne minimálně výstrahu už v Dobřichovicích.

A to křížení těch obracáků v Řevnicích a jejich prostoj skoro půl hodiny, je taky geniální!! Tam těch vlaků před něčím zpožděným pak uhnete!!
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 06:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radotín opravený, kabel dodán do dalšího nájezdu dežodemontu...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3861
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 09:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr #391:
Neměla ta poznámka o mezidobích směřovat spíše na Bručounův příspěvek #6275?

Orky:
No a pokud to možné bude, tak přijde nějakej trouba, kterej bude chtít protočit Plzeň na "30" a bude všechno jinak.
Pak by ten trouba byl ale asi někdo zvenčí, neb jak Plzeňskej kraj, tak MD chtějí držet Plzeň 00 pro PlCh i R-190.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3862
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 09:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Nebudu se zatím vyjadřovat k navrženému provoznímu konceptu, to až časem.

A místo toho položím sobě i vám další otázky k zamyšlení:
1) Rozdíl JD Ex a R by měl být cca 10 (5 zastavení po průměrných 2 minutách). Má-li Ex přijet do Plzně v xx:50, pak by tam R mohl být při přesném prokladu z Prahy v xx:30, což by mělo vést ke stihnutí 00 v Přešticích a výsledkem jsou přípoje na obě části 185 v Klatovech a zároveň ŽR protočená o 30 minut a tedy přípoj na Waldbahn. Tohle samo o sobě není hloupé řešení, složitější pak je, jak to proložit mezi Klatovami a Plzní na pseudohodinový takt, ale i tam je více možností.
2) Byť jsem byl dříve opačného názoru, tak myslím, že R-190 není rozumné rozcamrávat přidáváním dalších zastavení (žádné Blovice, žádná Zliv, dokonce nestavět ani v Ražicích a Číčenicích). O tom se ale můžeme pobavit spíše v GVD obecně, než zde. Jen by mě teď zajímalo, co konkrétně máte na mysli ohledně zrychlení ve Střelských Hošticích, neb si nevybavuji, že by tam byl bodový propad rychlosti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 09:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:
Pardon, omlouvám se, samozřejmě na Bručouna.

Bručoun: Tak vyjezditelné by to v Řevnicích při sebemenším zpoždění nebylo. Toto je snad nejhorší verze GVD, kterou jsem viděl. Zkusil jste si to nakreslit, jak to bude vypadat?
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 10:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemělo by se vycházet z dnešního JŔ? Mně přijde docela dobrej. Jen se ptám. Taky si myslím, že nějaké Ex a vložené Sp jsou zbytečně. Stačí ty R 1x za hodinu.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3860
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"dokonce nestavět ani v Ražicích a Číčenicích"

Plánujete zrušit trať do Prachatic?

Jinak ad 170 - zatím to je a ještě léta bude akademická debata. A skoro bych řek že na tu 171 ani po nějaké zásadní reko ten vlakodrom nenacpete tak aby zůstal zachován současný stav příměsta Prahy (který odveze násobky toho co zbytek). Jinými slovy - koridor Popovice - Cheb bez vyřešení úseku Praha - Beroun je k hovnu a jen utopený prachy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6279
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr: Kreslil jsem jakousi nultou verzi návrhu provozního konceptu, ne výsledný GVD. Křížení v Řevnicích by přesně takhle samozřejmě nešlo. Výsledný takt by musel být posunutý o nějaké 2-3 minuty dřív nebo později. Jízdní doby pro rekonstruovanou 171 se v tuto chvíli na minutu nakreslit nedají. I jízdní doba Beroun-Plzeň je v tuto chvíli odhad plus mínus jedna dvě tři minuty, už kvůli neznalosti souprav pro pomalé R. Takže v tuto chvíli podle mě nemá cenu přesně ladit Řevnice, protože není jasné, zda by se měl takt posunout na dřív nebo na později. V této fázi úvah je podle mě zásadní počet vlaků v taktu a jejich vzájemná poloha.

Co se týče času na uhnutí, tak například na 010 se podle GVD stíhá uhnutí, předjetí a rozjetí za 4-5 minut. Pro modernizované ZZ na 171 jsem v konceptu nakreslil uhnutí v Řevnicích za 3 minuty a násled hl.n.-Smíchov za 4 minuty. Opravdu nevím, co je špatně, když na jiných tratích s modernizovaným ZZ to tak běžně funguje.
Pokud se považuje za naprosto nepřípustné předjetí osobáku třeba v Dobřichovicích, tak by se muselo jít třeba na interval 20-10-20-10, jak je to třeba na trati 221 nebo 091. Těch požadavků na příměstskou je pro dvoukolejku zkrátka moc, není možné kvůli tomu destruovat rychlíky. Představy o vlaku jako o příměstské tramvaji s dokonale pravidelným krátkým intervalem jsou reálné až když bude pro příměstskou samostatná trať a dálkovka pojede jinudy.

Čas na obrat ešusu v Řevnicích víceméně vyjde podle toho, jaká bude zastavovací politika nejrychlejších vlaků Praha-Plzeň. Nemyslete si, že se bude kvůli délce obratu ešusu v Řevnicích zásadně měnit čas dojezdu na uzel v Plzni, nebo nebo zásadně měnit jízdní doby rychlíků na koridoru. Doladí se minutky, aby překřížení trasy v Řevnicích technologicky vyšlo, ale jinak obrat vyjde jak vyjde. Nikdy nevyjdou všechny obraty ideálně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10315
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejména miblův bod 2) je přesná smrtící rána nejen dotčené trati, ale i desítkám tratí široko daleko. Buď hned v prvním kole, tedy rychlík profrčí stanice, o které by byl zájem, jen abysme vyjezdili grafikon, nebo v druhém kole, že se nejprve zavede pomalej rychlik, frekvence se rovnoměrně rozdělí mezi oba (neboť i pomalym pojede někdo Plz-ČB), následně se zjistí že poklesly všechny ukazatele na kilometr i sedadlo nebo rovnou na to nebudou peníze a zruší se oba. I když pravda, trať 190 toto již v úseku Horažďovice-Budějice má za sebou, takže tam lze experimentovat. Na 170 se tihle experimentátoři naštěstí ještě nedostali. prostě platí, že nejvíce zla vznikne, když se někdo tozhodne za každou cenu konat dobro. I když osobně nevěřím, že to Bručoun myslí s tratí 170 dobře.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Jsem oběť, ne viník.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6280
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: No hlavně že Vy to myslíte dobře. Absolutní přednost pro ropidí radotíny, obecně pro pražáky, a zbytek republiky si má vystačit s dlouhým rychlíkem jednou za uherák nebo jet ropidím courákem. Tak do očí bijící jednostrannost a nevyváženost, to se hned tak nevidí.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
1. ale na 010 máte Vmax 140-160, což na 171 nikdy nebude
2. na 010 máte výhybky na 60-100, což na 171 taky podle mě nebude. Dají se na 50 a bude po prdeli.
3. V Řevnicích ale pojedete křížem přes celou stanici, ne jen odbočkou vedle koleje.
4. na 010 máte taky pořádnou vatu.

Ty 4 minuty na Smíchově mi přijdou ideální. U těch Řevnic bych tam nechal taky alespoň ty 4minuty.

Je jasné, že po reko 171 se asi 1-2 minutky budou dát zkrátit, ale už teď u rychlíků není žádná vata, takže bych řekl, že moc pod 30 minut Praha-Smíchov - Beroun se nedostaneme.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Tak ten internval 20-10-20-10 máte už dnes a myslím, že funguje dobře. Odjezdy z Řevnic 05, 15, 35, 45.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3863
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Nenašel byste někde ještě tu vaši "sybilovskou" tabulku s jednovrstvými Plzněmi a kříži R-200 (doufám/tuším) v Lochovicích? Pokusil bych se ctěnému obecenstvu naznačit, jak přeřešit jižní Čechy, tj. co udělat s R-190, R-200, Os-200, Os-190 a Os-201. Jinak trať do Prachatic opravdu zrušit nechci, jen umím sestavit provozní koncept v němž mi přípoje vyjdou a zároveň nepotřebuji stavět rychlíkem ani v Ražicích ani v Číčenicích a má to fakticky jedinou větší podmínku: dostat R-190 na kříže do Strakonic, což by vzhledem k fixované Kubici u R-180 a tedy i široké Plzni u rychlíků Praha - Plzeň - Cheb, mělo při hotovém plzeňském uzlu jít. Z hlediska úprav trati 190 bych navíc potřeboval jen slušnější zabzař ze Strakonic do Ražic.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3864
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr:
V Řevnicích ale pojedete křížem přes celou stanici, ne jen odbočkou vedle koleje.

Svého času Tomáš Záruba prosazoval, aby v Řevnicích vzniklo obratiště v nulté. Omezující podmínku při konstrukci grafikonu by to ale mělo v tom, že nultá se tam projektantovi vešla pouze jedna. Jak to v reálu dopadne těžko říct, ale myslím, že zrovna tady by se nultá velmi hodila.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6281
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: "Rozdíl JD Ex a R by měl být cca 10 (5 zastavení po průměrných 2 minutách)"

Když si spočítáte průměrný rozdíl mezi Ex a Sp na trati 090, tak vychází jedno zastavení rychlíku tuším asi na 2,7 minuty. Na 010 je rozdíl kvůli různým soupravám ještě větší.

"Má-li Ex přijet do Plzně v xx:50, pak by tam R mohl být při přesném prokladu z Prahy v xx:30 .... ŽR protočená o 30 minut a tedy přípoj na Waldbahn"

Otázka je, jestli je přípoj v Železné Rudě tak důležitý, aby se kvůli němu předělala půlka západních Čech. Pokud byste to sepsal přehledněji, tak se k tomu rád vyjádřím, osobně bych do toho ale nešel. Asi jste si všimnul, že jsem se ve vlastním konceptu snažil sladit rychlejší 170 s ostatními tratěmi tak, aby se toho měnilo co nejméně.
Například, určitě by stálo za to se zamyslet nad rychlostí spojení z Plzně do Klatov, ale nejsem příznivcem myšlenky, že by případné zrychlení nutně muselo mít dopad na velké množství jiných tratí. Buď by byl v Klatovech volnější přípoj na 185, nebo by osobák vyhnil v Sušici, kde je poměrně velký lom frekvence.

"R-190 není rozumné rozcamrávat přidáváním dalších zastavení (žádné Blovice, žádná Zliv, dokonce nestavět ani v Ražicích a Číčenicích)"

Tranzitní frekvence na 190 je mimo pátky a neděle velmi nízká. Nejlépe je to vidět mezi Babinami a Strakonicemi. V praxi to funguje jako dva spojené spěšňáky. Přidání tří významnějších zastávek bych nepovažoval za rozcamrávání, nýbrž za posílení páteřní role v regionu.
Pokud by se na jihočeském konci přidaly ty dvě zastávky, tak už zbývají jen vsi, kde jsou přece jen nižší požadavky na hustotu spojení.
To, co je v JČ teď, je samozřejmě extrém. Na podobných tratích ale považuju za přiměřený koncept obsluhy všech významnější zastávek rychlíkem nebo spěšňákem, a osobák jezdí víceméně jen pro vesnice, s četností přiměřenou účelu.
Váš "expres" Plzeň-ČB by podle mě kladl na osobáky zbytečně velké požadavky.

"Střelských Hošticích, neb si nevybavuji, že by tam byl bodový propad rychlosti."

V TTP jsem viděl tuším 60, že bych se přehlédnul?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10316
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ta nevyváženost plyne z nevyváženosti hustoty a množství obyvatelstva v Praze, okolo Prahy a okolo Kařízku. To je celý kouzlo, ta dráha prostě neni ve vzduchoprázdnu.
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3865
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 11:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V TTP jsem viděl tuším 60, že bych se přehlédnul?
Nepopletl jste si směry a nejednalo se o 60 na vexlích na vjezdu do Babin?

K R-190:
Najděte tu tabulku a vyjádřím se k tomu.

ad 185:
Nechte ji tak, jak je a jen R-183 hoďte na kříže do Přeštic.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6283
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 12:10:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jako obvykle zcela přehlížíte množství lidí, jezdících z Berouna, Zdic, Hořovic a Plzně do Prahy, a z Rokycan do Plzně. Zanedbatelné nejsou ani počty lidí mezi Berounem a Hořovicemi.
Berounští se Vám na rychlík do Prahy jednou za hodinu vykašlou, a na courák taky, když dneska mají v kladiva rychlíkový autobus ve špičce s intervalem 15 a v sedle 30.
Plzeňští se zase vykašlou na vlak, co staví na každé mezi. Možná, že to tak dopadne, pak se ale 3.koridor stavěl do značné míry zbytečně.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6284
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 12:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spelcr: "Ty 4 minuty na Smíchově mi přijdou ideální. U těch Řevnic bych tam nechal taky alespoň ty 4minuty."

Toho by se dalo dosáhnout vychýlením základního taktu už v Praze na 16-14 a v Řevnicích na 17-13, to by šlo. Další vychýlení příměstské okolo dvou rychlíků za sebou (jednou za dvě hodiny) by ale pranýřovalo příliš mnoho lidí.

Takže buď uvažovat i výhled bez zastavení posil v Mokropsech a Všenorech, nebo předělat při modernizaci Řevnice tak, aby se dalo uhnout co nejrychleji. Neříkám, že dva rychlíky za sebou určitě pojedou, ale mělo by to podle mě být postaveno tak, aby projely s co nejmenším ovlivněním příměstské.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6285
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 12:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Archívy GVD obecně se někam ztratily, podívám se po tom v počítači.
Kříže R 200 tam vyšly do Lochovic, Os 200 tam asi byly hozené tak nějak odhadem. V Praze vycházel příliš těsný přípoj na Ex do Ústí a v Plzni by se na uzel přijelo taky poměrně těsně.

"185: Nechte ji tak, jak je a jen R-183 hoďte na kříže do Přeštic."

Nevychází mi to, nevím jak toho chcete dosáhnout. Pochybuju, že bude 185 za 5 let výrazně rychlejší.
Budu považovat za velký úspěch, když se za těch 5 let zvýší rychlost na tratích typu 070, 183, 190, 031 a podobně. Se zrychlením tratí typu 174, 185 a podobně bych nepočítal. Na lokálkách, které mají jistou budoucnost, se dají zabezpečit přejezdy, s ničím dalším bych taky nepočítal.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3866
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 12:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem ten váš starý příspevěk našel. Archivy byly vyexportovány z databáze do podoby statických stránek.

odkaz
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10317
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 13:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Velice se omlouvám že neustále vstupuju s abstraktními připomínkami, ale nepřehlížím počty lidí z hořovic, zbiroha, blablabla, naopak velmi přesně vím kolik jich je a v jaké jsou situaci, takže prostě jim pomalej R jednou za hodinu stačí. Tak jako vim, v jaké situaci jsou lidi např v Černošicích a proč by jim 30 ve špičce nestačilo. Nezlobte se na mě, ale dva R za sebou je nehoráznost. Vás nenaštvou na stanici dvě tramvaje stejného čísla za sebou (na které navíc nečekáte?) Nezastavování posil v Mokropsech je to co budí největší negativní ohlasy publika podél celé trati. Rozdíl mezi obyvatelem Černošic a Mokropes není totiž žádný, a jeden nechápe, proč je diskriminován a druhý nikoliv. Zatímco rozdíl mezi obyvatelem Černošic a Kařízku je asi nabíledni oběma.
Děkuji za větu "Možná, že to tak dopadne" - od vás si jí zvlášť cením.
(Btv. Koridor se staví přesně kvůli tomu samému, jako matro A. Kontrolní otázka - Kvůli čemu? )
Jsem oběť, ne viník.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6287
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 13:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Nepřekrucujte. Psal jsem hlavně o Berouně a Plzni, a Vy najednou Zbiroh a Kařízek.

O tom, kolik lidí jezdí z Berouna a čím jezdí, víte prd. Nejhoší je, že to ani vědět nechcete. Už několikrát se to tu přetřásalo, a Vy si přesto pořád melete svou, jako kdyby pořád byl komunismus, a lidi nejezdili dělat do Prahy. Kdyby zabedněnost nadnášela, tak jste už dávno ulétnul do stratosféry.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6288
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 13:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

application/force-download
Beroun-Praha_jen_rychliky.pdf (112.0 k)

application/force-download
Beroun-Praha_jen_rychliky.pdf (112.0 k)




Všechny fotky jsou vygúglené na základě hesla "probo scania irizar", autoři jsou takto patrní. Zařadil jsem fotky těch busů, které jsem na linkách Beroun-Praha někdy viděl. Podtýkám, že některé barevné provedení se vyskytuje na dvou či třech vozech.
Mimo velkokapacitních scanií jezdí i běžné karosy, ty si hádám každý umí představit.

Je to sice poněkud OT, ale já už fakt nevím, jak některým jedincům objasnit reálnou poptávku po dopravě z Berouna do Prahy.
Je mi bohužel jasné, že nejpozději do týdne nějaký chytrolín napíše, že pro ježdění z Berouna do Prahy bohatě stačí zastávkový osobák, a že rychlík stačí jednou za hodinu.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 13:56:34    Odkaz na tento příspěvek  

jo, jasne, nechme projizdeny mokropsy. dohromady tam vlastne nikdo nebydli a vubec tam neni p+r parkoviste pro cely cernosice. a vubec tam vod pristiho roku nebude privoz na kazin, kde take bydli stovky (mimo sezonu) az tisice (v sezone) lidi.

stejne tak vlastne skoro nikdo nebydli ve vsenorech.

boha jeho, takle mimo snad nebyl ani felix holzmann ve scence "skleroza".

kaem: tak a mate to. v beroune ste pravdepodobne nikdy nebyl a vsechno jste si vyguglil.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 13:57:56    Odkaz na tento příspěvek  

super, brucoune, tak az my pochopime realnou potavku z berouna do prahy, vy byste zase na revans mohl zkusit pochopit realnou poptavku treba z radotina a mokropes. co vy na to?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10321
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 13:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz pro redakci: je toto: "Kdyby zabedněnost nadnášela, tak jste už dávno ulétnul do stratosféry." ještě v rámci seriózní a slušné diskuse?
Ale vážněji: Vim to dost dobře, naposledy z této soboty. Pokud jezděj do prahy dělat, opravdu si nemužou tolik vyskakovat a vybírat si, jestli vlak zastaví jednou nebo 5x. Ale, ok, odprezentovali jsme si zde své názory, ale já vám bohužel nemužu napsat, že to bude třeba podle vás, protže si to jednak nemyslim a jednak tomu ani nic nenasvědčuje.
Já zas byl bručoune v sobotu v Lochovicích a posílám Vám SVOU fotku na rozdíl od vašich vygůglených.


(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Jsem oběť, ne viník.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6289
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chybička se vloudila, ještě odpoledne, opačný směr:
application/force-download
Praha-Beroun_jen_rychliky.pdf (112.2 k)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3863
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inu - základní takt by měl bejt celodenní hodina rychlíků. Tím míním ty dnešní, který by stavěly v Pařezu (místo Zbiroha). Dokonce bych ani R nestavěl v Králováku a to z prostýho důvodu že ze sídlišť i šmoulovů to je na místní nádraží (navíc po ukončení komerční služby neskutečně odporné a v rámci koridorizace vynechané) daleko. Tohle je přesně úkol pro antabusy v podobě MHD svozu do Berouna (samozřejmě s integrovaným tarifem, jinak to cenu nemá).

Leč integrovanej tarif není kupa betonu a tudíž je ještě méně pravděpodobný než tunel VRT do Berouna....

A hodinovej takt R by byl ve špičkách zahuštěn na půlhodinu tak, že jednou by jel Švejk s přípojem Os ze Zdic dál jako dnes a podruhý by jel novej R stavící stejně jako ty R. Nebo by se z něj udělal expres stavící jen v Berouně a Hořovicích. Stačilo by aby jezdil v kladivošpičkách.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6290
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Pokud jezděj do prahy dělat, opravdu si nemužou tolik vyskakovat a vybírat si, jestli vlak zastaví jednou nebo 5x"

To je pořád dokolečka jak u blbých. Tak ještě "dráha spoje":
application/force-download
Draha_spoje_Bus_210019_73.pdf (110.4 k)

application/force-download
Draha_spoje_Bus_210019_66.pdf (110.3 k)

Můžu se zeptat, kolik tam vidíte zastávek mezi Prahou a Berounem?
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:08:14    Odkaz na tento příspěvek  

mimochodem - mam kollegyni, bydli v beroune pobliz hospody u zelenejch. dle "vsech predpokladu" by mela s blazenym hykanim nabihat na autobus a radostne mirit na zlicin.

ona je vsak natolik neuvedomela, ze jezdi courakem (neb rychlik neni v pid) na hlavak.
(5 minut autem k nadru, pak 50 minut s moznosti notebooku na kline a 5 minut metrem).

je zrejme uplne pitoma, neb kdyby jezdila autobusem do poli na zlicin a pak metrem a z karlaku tramvaji, byla by tam aspon o 5 minut rychleji!!!!!!

autobusem
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6291
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někomu možná uniká, že popis hustoty spojení a kapacity autobusů sem nebyl umístěn kvůli oslavě autobusů jako takových.
Vnímavější jedinci by si třeba mohli udělat obrázek, jaké jsou přepravní výkony ve špičce, a odhadnout, jak by měla vypadat nabídka železničního spojení, návazné MHD a tarifu, aby to oslovilo více lidí než dnes.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6292
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimo rychlých spojů do Butovic samozřejmě jezdí i pásmově zastavující C20, která obvykle jede v Berouně horem, přes Loděnice a pak do Zličína. Ta ale odveze z Berouna ve srovnání s butovickou linkou nesrovnatelně méně lidí, jen o něco víc než vlak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6293
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Máte můj mail, nebo Vám ho mám poslat? Další debatu o konceptu 3.koridoru bych viděl spíš na mail.

Je celkem zbytečné psát do vlákna, v kterém redakce nechává bez povšinutí nekonečnou lavinu urážek od jirky z ..., a kde Káem donekonečna popisuje, jak to vidí z okénka pražské tramvaje.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10322
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pojmenovávejme rozdíly ve východiscích našich úvah, Bručoune, ono je to pak snáze k pochopení: Právě přesně v trase Plzeň - Beroun - Praha nevidím úlohu vlaků a busů jako konkurenční, ale jako KOMPLEMENTÁRNÍ. Tudíž argumentace množstvím spojů busů nebo počtem jejich zastávek je k jakékoliv úvaze o počtu vlaků a jejich zastávek IRELEVANTNÍ. To máte jako byste argumentoval kolikrát zastaví metro mezi Hloubětínem a Florencí a kolikrát by tudíž měla zastavit tramvaj. Pak taky zcela pomíjíte propastné rozdíly v kapacitě busu a vlaku jak jako kusu tak jako celku - systému.
Jsem oběť, ne viník.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10323
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DO !!! PODRUHÉ pro redakci: Je toto: "kde Káem donekonečna popisuje, jak to vidí z okénka pražské tramvaje" zejména ve srovnání s mými trpělivě osvětovými příspěvky stále ještě v mezích slušné diskuse nebo už zas mám dostat za Bručouna ban já???
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3867
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 14:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Raději pošlete (teď nevím, kde přesně ho dohledávat). Nebo se přesuňme do GVD obecně, tam se nebudou cítit tak pevní v kramflecích a navíc se k tomu může konstruktivně vyjádřit i někdo další. Je tam přece jen větší naděje, že do toho vstoupí ještě nekdo jiný.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6294
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Poslal jsem Vám mail.
S přesunem souhlasím.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:01:55    Odkaz na tento příspěvek  

copak, brucoune, zase jste nekde udaval a drab neprisel?

no nic, malujte si dal svoje grafikony, furt lepci, nez kdybyste obtezoval chlapecky nekde za vytopnou.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:07:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Káem" = 10323:
Klid - tady máte něco pro potěšení (Vašeho) ducha:
http://www.ropid.cz/tiskove-informace/posileni-expresni-autobusov e-linky-125-od-16.5.2011__s193x1193.html
= abyste mohl být zcela OPRÁVNĚNĚ "na koni" ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10324
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Naděje? Spíš nebezpečí, ne? Myslim že tam bude víc Spelcrů. A ti to maj vyargumentovanější, než Káemové.
Bručoun: No nevim. Pokud se pamatuju, tak jako další vývoj jste vy viděl linku SN-Budějovická.
Jsem oběť, ne viník.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3868
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže já i Bručoun stojíme o názory takových jako je Spelcr. Názory Káemů nás zase tak moc nezajímájí, neb jsou dokola stejné a nic konstruktivního nepřinášejí.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3864
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, tak budem mít jednosměrnej bagr z Jižáku na SN a pankrácou pláň zasekanou autama... Ostatně přispěje tomu i tarif neb kdo nemá lítačku tak by byl od července vůl aby jel třeba ze Zelenýho Pruhu do Arkád nebo Billy s infantilním přestupem za 24 Kč x 2. Těch 5 km vyjde levnějc i jednomu v autě.

Jinak ad Beroun a jirka z...: já též vídám až překvapivé množství lidí jedoucích z Berouna ráno osobákem (dokonce i v dobách předešusových to krásně bylo vidět na Krakenu v 6,33). Jestli vono to není krom toho že jde smysluplně dojet do centra Prahy taky tím že ty bus jsou už z Plzeňky na stojáka (a u Zelenejch bych si taky nebyl jistej ráno sednutím). A opačně to při touze po nevisení na tyči znamená jít stát frontu na banány - totiž autobus - ob jeden spoj a to na větru dešti (neb ani jedna nástupní stanice nedisponuje ani střechou - na Zličíně je akorát "bouda" a co je v Butovicích nevím neb jsem vocamcaď už asi 3 roky nejel).

Ty Skányje maj navíc jeden "autobusovej" syndrom - sedačky tam jsou narvaný snad ještě víc než v honekrově pomstě....Nějak zjara jsem jel z Berouna od Uně do Králováku kolem sedmé večer. Dorazila C934 narvaná na stojáka "xichty na dveřích", tak 30 stojících ks. Stálo se až na sídliště. Tudíž kjdo chce jet kulturně tak mu zbejvá stejně jen vlak.
Jarda XYZ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.183.254.166
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:30:55    Odkaz na tento příspěvek  

čest práci,
měl bych malej tarifní dotázek na přítomné nádražníky. Mám na opencard kupon pro pásma P,O,1 a potřebuju jet z Prahy do Kladna (TP3) Stačí mi štípnout jízdenku za 18,- nebo musim mít za 24,-?
Doufám,že mi odpoví někdo kvalifikovanej:-)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3869
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda XYZ:
Koukněte sem
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
JirikP.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.157.74
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:36:51    Odkaz na tento příspěvek  

čest, Jardo.
AFAIK 18. Nejsem nádražák, nejsem kvalifikovanej. Kvalifikovaní ti odpoví tady.
JirikP.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.157.74
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:38:06    Odkaz na tento příspěvek  

Shit. Ten odkaz měl být na mail ropid@ropid.mepnet.cz
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda: Potřebujete jízdenku na 2 pásma (TP2 a TP3), tj. za 18 Kč. Zbylá pásma máte pokryta kupónem. Označit v označovači na nádraží.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jadra: A pokud máte In25, pak je jízdenka ČD z Jenče do Kladna levnější.
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Čtvrtek, 12. května 2011 - 15:57:36    Odkaz na tento příspěvek  

mibl: predpokladam, ze sve nazory naopak pokladate za tak prinosne, ze si je nenechate vyracet lidmi, kteri po te "vasi hracce" narozdil od vas skutecne cestuji.. :-)

petr_vlcek: asi tak.