K-report
 

Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 04. 08. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv diskuse Tratě a lokálky v okolí Prahy do 04. 08. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 17:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Píšu snad něco o tom, že si někdo stěžuje na ukončení linek na Masarykově nádraží??? Nikdy jsem nic takového nenapsal. Naopak, píšu o něm VŽDY jako o vhodném místě pro ukončení VŠECH vlaků od Kolína, jsem zásadně proti střídání koncových/výchozích stanic na jedné trati.

Orky: Další, kdo nechápe, co jsem měl na mysli. Osobně jsem zásadně proti průjezdnému modelu v příměstské dopravě v okolí Prahy na současné infrastruktuře. To totiž znamená v případě linek od Kolína a Lysé buď úplné opuštění Masarykova nádraží, nebo střídání výchozích stanic. Obojí uživatelsky nevýhodné, respektive výhodné pro velmi malou část cestujících.

Suma sumárum: Nové spojení 2 je pro mne pouze vzdálený výhled do budoucna, který by měl být zanesen v územním plánu a stavebními uzávěrami by měla být zajištěna jeho realizovatelnost v budoucnu. Chce se to dívat do budoucnosti s určitým výhledem. Ne aby bylo nemožné NS2 vybudovat, až to bude potřeba. A potřeba to časem bude.

Ale zpět na zem, v současnosti jsou daleko důležitější záležitosti, které je třeba vyřešit. Jak jsem již zmínil, jde o trati 231, 171, 120 a úseky Hostiavař - Libeň, Běchovice - Úvaly, dále již zmíněné zastávky Vyšehrad, Rajská Zahrada, Kačerov, Rudná, dále stanice Bubny coby odstrašující příklad nepropojení železnice a ostatní MHD. Myslím, že je na další léta co dělat a pokud vše výše zmíněné bude hodtovo, tak se vrhnout na trať Vysočany - Všetaty. Až po těchto akcích je možné uvažovat o Novém spojení 2. Časový horizont si jistě určíte sami.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 18:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by se ale někdo zeptal "chcete vlaky navždy ukončit na Masně a na Karlák (atd.) přestupovat na MHD nebo tam dojet vlakem přímo" tak asi bude spokojenost s ukončením na Masně jiná.
Když jim k tomu i řeknete, kolik to veřejné rozpočty bude stát a nějaké příklady, co jiného by za to mohlo být (protože tu částku si těžko někdo představí), tak jsem zcela jasně pro provedení takového výzkumu.

(Příspěvek byl editován uživatelem lukfi.)
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 19:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Jenž obdobně astronomické rozpočty má i metro a nezdá se, že by to lidi pálilo. Jak říkám, dát do územního plánu a nechat to být. Jsou jiné věci, které je potřeba řešit a přitom už měly být dávno vyřešeny.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 21:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, ale metro je opodstatněné, alespoň na některých místech, jimiž bohužel Letňany ani Motol nejsou. No a samozřejmě, že to lidi nepálí, všichni na to totiž koukají tak, že peníze státu nebo města nejsou jejich peníze, tak co by se starali o nějakou výhodnost, nebo o lepší neuskutečněné projekty... když popravdě stejně rozhodnutí politiků těžko změní :-(
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3459
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 21:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídile, mírni se. Pro SŽDC je prioritou prostavět dotace. A ty jsou dávány naprosto různě. Ty prdelní tratě se modernizují proto, protože na ně jdou dotace pro pohraniční dopravu (zcela jasným příkladem je Znojmo – Retz). SŽDC má málo peněz, aby něco velkého financovala sama, proto nejradši staví to, na co někdo přispěje. Jinou věcí je, že na údržbu kašle a částečné modernizace typu "výměna rozježděných kolejnic v celém úseku jsou" tabu, stejně jako pouhá modernizace ZZ. Jistým pokrokem je první etapa na trati 231. A nyní ty kolejnice na trati 171, chystá se modernizace ZZ na trati 171. Když totiž bude SŽDC provádět na tratích, kde není možno v dohledné době udělat komplet modernizaci, provádět řádnou údržbu a podle potřeby například zkapacitnění trati, tak velmi ušetří a provoz nebude kolabovat pro poruchy.

No a jinak je potřeba neustále bazírovat na tom, že Praha je rozlehlé město a kromě zastávkových linek potřebuje také linky rychlé. K tomu se hodí železnice dobře, bo zastávky jsou daleko od sebe. Na středně rychlé linky se hodí autobusy a metro (nebo městská železnice, kterou Praha nemá a mít nebude (stavět ji, bych považoval za zhovadilost, protože má metro a část sítě příměstské železnice)). Takže jen víc linek, jako je bus 125. Rád bych linku jezdící Strahovským tunelem. Rád bych rychlé linky skrz centrum, to busem nejde, bo 50 km/h, pěší zóny, semafory a zácpy. Leda po magistrále, jenže tu kopíruje jedna linka metra, takže opět by to bylo zbytečné. Takže pro rychlé linky skrz centrum zbývá pouze železnice příměstského typu, jejíž základ je položen. Bohužel podstatná její část nejen na území Prahy má rozesratou infrastrukturu a kapacitu, která by dostačovala pro samotnou rychlou městskou/příměstskou železnici, ale ne pro dálkovou a nákladní dopravu.
Ošem i tak se domnívám, že modernizace ZZ a vylepšení kolejí dokáže zvýšit spolehlivost této žel. infrastruktury tak, aby bylo možno spolehlivě provozovat průjezdné linky. To však díky legislativě a nízkém počtu traťových kolejí z Prahy na východ, jih i západ komplikuje dálkovka s nákladkou. Tudíž i já bych prozatím doporučil na hlaváči obracet všechna eska, leda pokud nějaká eska se stejnou kapacitou vyjdou hezky proti sobě, tak je udělat průjezdné.
A NS2 bych se snažil prosadit co nejdřív. Stojí to zhruba jako metro, tunely bych dělal s pevnou dráhou a pevnou trolejí, i tak by měly asi větší profil, než metro. Ale zase budou mít méně stanic na kilometr, než metro.
Jezdím do práce skrz Prahu linkou S7 a S2, kdyby k sobě pěkně navazovaly, nebo měly čtvrthodinovej interval ráno i večer obě dvě, tak bych to považoval za dokonalé i s tím pěším přesunem Hlaváč - Masna. A jsem si jist, že lidi by další rychlé linky využívali hojně.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 21:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Bohužel podstatná její část nejen na území Prahy má rozesratou infrastrukturu a kapacitu, která by dostačovala pro samotnou rychlou městskou/příměstskou železnici, ale ne pro dálkovou a nákladní dopravu.

Tohle by si měli jistí jedinci opsat alespoň stokrát. Pak by byl od návrhu průjezdných modelů na současné infrastrukuře konečně pokoj.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5260
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 21:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Já teď nevím, jaká je odhadovaná cena Nového spojení 2 v dnešních cenách, ale náročnost bude podobná tomu metru. A je dost pravděpodobné, že počet přepravených cestujících bude nižší než do Letňan čí Motola.
Qěcy: Stavba NS2 půjde nepochybně do desítek miliard a toho času potřeba není. Současná kapacita je dostatečná a zatížení lze snížit vhodnou organizací osobní dopravy tak, aby se kapacita trati zbytečně nesnižovala soupravovými vlaky na protilehlá nádraží.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5436
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 22:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S 8864 jedeme mezi Radotinem a Dobřichovicema po správné a je to opravdu nezvyk, když nejsou slyšet styky.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Tomáš_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 30. července 2011 - 22:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Tak nějak si to taky představuju.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 7-2002

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 08:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Jo, pro SŽDC je prioritní prostavět dotace (i když jsou cca ve výši 50% ceny), ať je přínos jakýkoliv. A tak se dělaj krávoviny jako Chodeň - Brandýs, zatímco Brandýs - Ústí se nechá být, a teď si nikdo netroufne udělat pořádnou modernizaci Choceň - Ústí, bo by ty prachy do Brandýsa přišly vniveč. Takže se ještě minimálně 20 let bude jezdit přes Bezpráví po stávajícím svršku.

Nehledě na to, že správně by se z Pardubic na Brno nemělo jezdit skrz MuN, ale někde okolo Litomyšle, aneb prošvihli jsme možnost napravit chybu předků.

Největší problém mnoha míst a tras je, že existuje Vize, Vize s velkým V. Vize tunelu do Berouna blokuje cokoliv "odvážnějšího" od Smíchova po Beroun. Když jsem viděl, jak se flikujou průjezdné koleje na Smíchově, ani se to nevyčistilo, takže kolej po průjezdu PUŠLu místy připomíná spíše záhon přes výsadbou.

Anebo, když není vize, dráha čeká, až jí něco už dlouho potřebného zaplatí někdo jinej. Zabzař na Smíchově Sekyra, protažení jednoho podchodu na Wilsoňáku Praha (jako součást metra D), atd.

Peněz má SŽDC málo. A lepší to nebude, dokud se budou dělat kokotiny, jako elektrifikace Velenic. A i Rybníka a lipenky.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3131
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 09:07:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: Já bych na ty předky nebyl tak příkrý. Nezapomínejme že před těmi 170 lety panovaly poněkud jiné podmínky (řekněme technické, hospodářské i politické) a tak ti předkové udělali to nejlepší co v daném okamžiku udělat mohli. Zkrátka naši předkové, kteří Severní státní dráhu připravovali (a nejen oni), nebyli žádní blbci. Což si nejsem tak úplně jist zda se dá říct o těch, kteří železniční infrastrukturu řeší nyní. Ale to správně zhodnotí až odstup několika desetiletí, protože kritika s odstupem pár let (či dokonce jen měsíců či týdnů) je z historického hlediska příliš předčasná a ukvapená (tím neříkám, že nemůže být rovnou správná).
Čili (ne)vedením trati mimo Českou Třebovou nemusíme nenapravovat chyby našich předků, nýbrž jsme možná promeškali šanci vytvořit svůj přínos historii. Ovšem až budoucnost ukáže, zda naše generace volily chybně či ne. Předběžné výsledky při pohledu na zatížení silnice - železnice nasvědčují, že na chybu je zaděláno

Ale jinak naprostý souhlas. Jsem opravdu zvědav jak bude železniční historik za 100 let hodnotit konání našich drah v letech řekněme 1990 - 20??, škoda že se toho nedožiju. Hodnocení to možná bude pro naši generaci velmi příkré, že by se někteří dnešní experti dmoucí se svými koridorovými (i nekoridorovými) úspěchy divili. Jen pevně doufám, že činnost železničního historika v té době nebude naplněna podobnými činnostmi jako dnes činnosti archeologa či antropologa.... (aneb info v médiích ze dne 31.7.2110: Při stavbě meziplanetárního letiště u Hořovic archeologové narazili na unikátní pozůstatky koridorové železniční tratě z počátku 21.století....)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3460
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 10:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: já nejsem tak kategorickej (vyjma zbytečných elektrifikací), bo to nemám spočítaný. Třeba trať Pl-Ch potřebovala modernizaci především zabzař, bo to už byla katastrofa (asi jak smíchov). Já spatřuju naprosto největší chybu ani ne tak v prostavování dotací, které totiž na nic jiného nedostaneš, ale v tom, že se dělá buď velká modernizace, nebo jen oprava katastrofálního stavu. Dílčí úpravy infrastruktury z účelem zkapacitnění trati, nebo odstranění poruchovosti kolejnic, či poruchovosti ZZ se dělají naprosto výjimečně. Klidně se vsadím, že po položení zcela nových kolejnic Rado - Dobři nebudou tyto přebroušeny, protože to se přece dělá jen na komplet novém svršku. To, že se díky nepřebroušení hlavy rychle sjedou a zvlní, to nikoho nezajímá. Polovičatost, nedomyšlenost a neschopnost vládne na SŽDC. Viz třeba to, že letos se bude ve Vysočanech budovat ESA na stávajícíh zredukovaných kolejích, ale ohřev výhybek tam NEBUDE. Tohle může vymyslet fakt jen totální ignorant. Každou zimu tam nastává rozvrat dopravy a to tam je vždy signalista a peroňák. Občas dorazila traťovka, nebo najatá firma (vcelku neschopná, bohužel). Bez toho signalisty to bude za sněhu ještě víc v prdeli. Ale hlavně, že SŽDC ušetří na ohřevu.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 62193
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 10:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 200 dneska slítnul strom. Jestli ani 3 týdny nepřetržité výluky nestačily na vyřezání aspoň toho nejhoršího... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5440
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 11:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mz: Nejspíš nebyl vhodným stromem k přeměně na teplo v krbových kamnech.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 7-2002

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 15:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad -aa-: ... jak bude železniční historik za 100 let hodnotit konání našich drah v letech řekněme 1990 - 20?? ...

Např. na trase MuN - Brno je to, myslím, jasné už teď.


Ad Qěcy: ... že se dělá buď velká modernizace, nebo jen oprava katastrofálního stavu ...

Vidím to úplně stejně.


Ad Martin Zlivský: To ale nejspíše byla výluka na něco jiného. Na vyřezávání bude, počítám, výluka úplně jiná. :-Q

(Příspěvek byl editován uživatelem slídil.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7447
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 17:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil:
Jinak bychom nebyli svědky toho, že se modernizujou tratě někde prdelích, a v okolí Prahy se to nechává hnít.
Ono i mimo Prahu, překvapivě, žijí nějací lidé co by třeba i jezdili vlakem. Samozřejmě záleží co se dělá a kde přesně se to dělá (třeba v drátizaci Velenic přínos nevidím). Také nechci tvrdit, že se nemá nic dělat v Praze a okolí. Nerad bych se ale dožil okamžiku, kdy budou vlaky jezdit jen na koridorech, kolem Prahy a možná kolem Brna a Ostravy.

Lukfi, Čelakovičan:
A proto stejně jako čelakovičan preferuji, aby S7 a S9 jezdily do Libně a Vysočan, ale ne dál
Problém vidím v tom, že v Libni není na obracení linky od hlaváku vhodná kolej.
A vozit přes Balabenku jak 2x (v budocunu snad 4x) do hodiny S2 a 2x (v budoucnu až 4x) do hodiny S9 je snad to nejhorší, co může pro kapacitu této části uzlu být.

Qěcy:
Třeba trať Pl-Ch potřebovala modernizaci především zabzař, bo to už byla katastrofa
V momentě, kdy tu máme pořád ještě dost stanic (z toho některé i významnější uzly), kde chodí výhybkáři s klíčema, tak prostě nemohu považovat releové ZZ za katastrofu, byť několik desítek let staré.

Já spatřuju naprosto největší chybu ani ne tak v prostavování dotací, které totiž na nic jiného nedostaneš, ale v tom, že se dělá buď velká modernizace, nebo jen oprava katastrofálního stavu. Dílčí úpravy infrastruktury z účelem zkapacitnění trati, nebo odstranění poruchovosti kolejnic, či poruchovosti ZZ se dělají naprosto výjimečně.
Nevím, jestli největší chyba, ale souhlas.
Ještě bych možná doplnil, že i ty modernizace mívají mouchy a při různých racionalizacích se řeší separovaně jen jeden prvek.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 18:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Problém vidím v tom, že v Libni není na obracení linky od hlaváku vhodná kolej.
Ale S7 nějakou dobu jezdila do Libně, nebo ne?

A vozit přes Balabenku jak 2x (v budocunu snad 4x) do hodiny S2 a 2x (v budoucnu až 4x) do hodiny S9 je snad to nejhorší, co může pro kapacitu této části uzlu být.
S9 tam přece vůbec nemusí jezdit 4× za hodinu. Když uděláme kompromis, že pro cesty skrz budou nastaveny jenom dva vlaky za hodinu a z toho jednou to bude přestup z S3 (jako teď S3 přijíždí do Vysočan z hl.n. v x:55 a S2 v x:01), do Vysočan stačí jedna S9 za hodinu.
Pak by se eventuelně dalo odbourat obracení souprav z S8 ve Vysočanech (nebo některé spoje jezdit i s lidma, zase jako vazba na S2, ale S8 se asi nepovede srovnat do hodinového taktu).

V opačném směru už dneska funguje jednou za dvě hodiny vazba z S2 na R3 s 6 min. na přestup a trochu méně pohodlně každou hodinu z S2 na S3 s 12 min. na přestup.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10803
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 18:15:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa- : Děkuji aspoň za pochvalu teorie. Nicméně si myslím, že vlaků by mohlo být do radotína max.5 a za radotínem max. 3. Jen bych doplnil, že na trati, kde jsou běžná zpoždění kolem hodiny i kvůli nereálnému grafikonu bez rezerv je hra na 14 nebo 20 minut směšná. Myslím si, že by veřejnost ocenila o 6 minut delší jízdu, zato ale denně přesně. A ne rušení osobáků jen proto, že se souprava nestačí otočit.
Obecně: Pořád si myslím, že průjezd je rychlejší , než obracení. A pořád si myslím, že zejména Praha dráhu svými požadavky velmi kultivuje. Viz přeprava bicyklů.
Ve světle průjezdnosti se pak leckteré požadavky na zastávky jeví jako překonané - např. Rajská zahrada je již evidentní anachronismus.
Co je mi nejasné, proč se v Dejvicích za 30 let ( nyní při pracích na Hrádče tuplem) neposunulo nástupiště až k bubenskýmu zhlaví a nezřídil chodníček cca 50 m. k podchodu metra. asi by to bylo moc levné. Totéž Bubny.


(Příspěvek byl editován uživatelem káem.)
NIC NEBUDE
749.107
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 20:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka pro znalé: V případě vybudování zastávky na Rajské Zahradě, přestupního bodu Centr. Zahr. Město... Myslíte, že se vyplatí tam stavět i rychlíky??? Druhá otázka... Ať jezdím, jak jezdím po 070, zdá se mi, že zastávka Praha-Kbely, je strašně nevhodně položená. Nevyplatilo by se tu stávající o pár desítek metrů šoupnout směr Satalice a zároveň vybudovat ještě jednu další o kus dál??? Přijde mi, že skrze největší ,,zástavbu,, ten vlak projíždí
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7449
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 20:44:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749 107:
... zastávka Praha-Kbely, je strašně nevhodně položená. Nevyplatilo by se tu stávající o pár desítek metrů šoupnout ...
Podle mě ne. Pro obsluhu Kbel má vlak ve světle intervalu autobusů celkem okrajovou úlohu a další zastávka jen zpomalí cestování do míst, kde vlak třeba nějaký ten smysl má. A nemyslím tím jen zpomalení vlivem zastavení, ale i vlivem dost možná přeloženého křižování, případně i nevhodné trasy na NS.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5275
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 20:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.107: Se stavěním na Rajské zahradě je otázka, jestli by měly rychlíky dále stavět ve Vysočanech, na obojím asi ne.
Ve Kbelích se skutečně o přemístění uvažuje, a to někam k přejezdu s Mladoboleslavskou. Dokonce se snad uvažuje o tom, že by Kbely mohly mít zástávky dvě, ještě jednu na Nouzově. Jenže na 070 mají přibýt Rajská Zahrada, Třeboradice, dokonce snad ještě zastávka v Nerátkách u sídliště, za zvážení ještě stojí nová zastávka v Měšicích v obci. Těch zastávek by byla hrozná spousta a je otázka, jestli dvě zastávky ve Kbelích nejsou trošku luxus.
Leonardo da Vinci: „Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.“
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 20:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Rajská zahrada není anachronismem. Těžko říci, jaxi na tento nesmysl přišel.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 20:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Smysl má pouze zastávka v Neratovicích, ostatní je akorát brzdou provozu. Těžko dojde v Praze k přemístění lidí do vlaku, neb ten má proti busům velmi dlouhé intervaly. A samozřejmě má smysl Rajská Zahrada. Je ostuda, že tato zastávka dosud není.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10806
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 20:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Inu tak, že když jsou průjezdné vlaky, že, tak nebude třeba přesedat na metro aby se dojelo na Smíchov, žáno. časy se prostě měěěěěění
NIC NEBUDE
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rajskou Zahradu bych už taky vnímal jako anachromizmus, přinejmenším pro S2. Pro S3 v relaci Černý Most - cokoli na severu to jakous přidanou hodnotu má. Nicméně rozhodujícím faktorem pro ne/výstavbu této zastávky je její cena.

A pokud stavět zastávku v Měšicích, tak současně zrušit zastavování na nádru.

(Příspěvek byl editován uživatelem sexuolog.)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Tak zrovna na Smíchov se přesedat bude muset. Na hlaváku z S2 na S7... Pokud teda pojede S2 na hlavák a dále na Vršovice, Strašnice,atd.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2846
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:39:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Tak zas nějakou o karkulce.
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 10-2010
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.107: Ať jezdím, jak jezdím po 070, zdá se mi, že zastávka Praha-Kbely, je strašně nevhodně položená. Nevyplatilo by se tu stávající o pár desítek metrů šoupnout směr Satalice a zároveň vybudovat ještě jednu další o kus dál??? Přijde mi, že skrze největší ,,zástavbu,, ten vlak projíždí
Zatímco vy skrz Kbely jenom projíždíte a ostatní dost možná projíždějí jen prstem po mapě, já tady bydlím :-) Není pravda, že vlak největší zástavbu míjí; zastávka je naopak situována přibližně na půli cesty mezi dvěma sídlišti bytových domů (jedno k ní hned přiléhá, druhé je za parkem). Posunutím k Mladoboleslavské se nic nezíská, jedni to budou mít blíž a jiní dál; o užitečnosti vazby na autobusy trochu pochybuji. Navíc směrem na Satalice žádná nová velká zástavba neporoste, protože letiště.

V oblasti pod Nouzovem se v posledních letech hodně staví, když to bude pokračovat, tak by tam zastávka mohla být fajn. Pak je otázka, jestli má další zastávka být hned "za rohem", nebo třeba až za přejezdem s Mladoboleslavskou, aby mezi stanicemi a zastávkami byla nějaká rovnoměrnější vzdálenost.

Třeboradice jsou podle mě zbytečné (mimo zástavbu), s RZ jsem na vážkách, ale každá další zastávka nahlodává jediné dvě výhody vlaku proti autobusu (rychlost a pohodlí). Se stávajícími vozidly to holt vychází tak, že buď bude jezdit rychle omezená skupina lidí, nebo bude pomalu jezdit ještě omezenější skupina, neb všichni přesedlají na bus. A nebo by autobusy mohly svážet lidi k vlaku, nemyslím ve Kbelích, ale třeba do Měšic.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 21:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pátek jsem si projel NAD Beroun-Smíchov. Příjemná cesta autobusem za 32 minut, během výluky platí jednotlivé jízdenky PID a pak že to nejde :-)

Jinak by mě zajímalo, zda je nějaká určena trasa pro NAD, protože jsme jeli Rozvadovskou, pak pro mě nepochopitelně k Motolu, Plzeňskou a pak opět nepochopitelně Mrázovkou, z Mrázovky vlevo okolo Knížecí a doprava po Nádražní. Dle mých zkušeností z auta je nejrychlejší jet přes Barrandov a pak okolo Lihovaru.
749.107
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 22:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: No mě se právě zdá pro lidi, kteří bydlí v zástavbě ,,přes park,, že je to pro ně daleko a pak vlastně od ,,přejezdu,, kde se vjíždí do zástavby a je tam i nějaká zastávka na busy (nevím z hlavy omlouvám se) tma se mi zdá, že to chybí. Ale možná je to jen můj pocit, Nevím. Asi se mýlím, pokud zde bydlíte, víte své.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 23:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se divím, že tu nikdo nenapsal o kiksu lokomotivy Praha - Čerčany ve Vranném v sobotu odpoledne ve tři hodiny. hodinu a půl se čekalo než dojela náhradní lokomotiva. Pak se jelo do Týnce a tam se přesedalo na vlak do Čerčan a vlak se kterým jsme jeli se vrátil do Prahy. Ten měl pak 15minut zpoždění. My jsme pak přijeli s 1h 5m spožděním. Tak to o 25minut zkrátili to zpoždění i pro nás.
749.107
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2011
Odesláno Neděle, 31. července 2011 - 23:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik... zkuste diskuzi o pár řádek výše možná se vše potřebné dozvíte
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 11-2002

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 00:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4:
Od poloviny července se SOKP 516 dost štrůdluje kvůli zúžení na MÚK Třebonice. Takže NAD jel celkem chytře.
2koridor.websnadno.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 06:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Rajská Zahrada přiláká odhadem stonásobné množství cestujících, než nějaké Kbely - Nouzov. A tak je potřeba se na to dívat.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3462
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 07:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Já teda považuju za důležitější vyměnit kolabující RZZ, než nekolabující klíčový průmysl (za jinak stejných provozních podmínek).

Ta separace dílčích modernizací, kterou zmiňujete, je opravdu děsná. Např. Vysočany: super, nahradíme tamní paskvil křemíkovkou. Ale to, co z 90 procent způsobuje kolapsy provozu – absence ohřevu výhybek plus křivé angličany tam zůstane. Za tohle by měli být odpovědní zaměstnanci odejiti.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 08:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch, 7447: ... i mimo Prahu, překvapivě, žijí nějací lidé co by třeba i jezdili vlakem ...

Jojo, např. v Tatenicích přínos stavby koridoru určitě ocenili. :-) I předtím měli zastávku úplně bokem, a teď jí maj ještě o půl kilometru dál.

A teď vážně: Investice do infrastruktury by měly být adekvátní počtu vlaků, resp. počtu přepravených cestujících / množství převezeného nákladu za jednotku času, resp. vč. kvalifikovaného výhledu do budoucna. A třeba hned za Plzní se nám ajznboňáci s tou budoucností nějak spletli, resp. nějak to zapomněli konzultovat s německými soudruhy.


... vozit přes Balabenku jak 2x (v budocunu snad 4x) do hodiny S2 a 2x (v budoucnu až 4x) do hodiny S9 je snad to nejhorší, co může pro kapacitu této části uzlu být ...

Já nevím, kdo si ten průjezdný model vymyslel.

A vůbec, už před několika lety, ještě když bylo Nové Spojení ve výstavbě, se mi na webu NS podařilo jednoho z tam diskutujících projektantů donutit k přiznání, že NS je sice velký pokrok vzhledem k předchozímu stavu (Vítkov a hrabovská spojka), ale žádný zázrak do budoucna to rozhodně není.

Je opravdu s podivem, že i při tak bombastické stavbě, jakou NS bylo, se neudělala mimoúrovňová Balabenka. A (znova opakuji) můžeme poděkovat i těm, co na Wilsoňák a NS navalili ZV 1000 m.


... V momentě, kdy tu máme pořád ještě dost stanic, kde chodí výhybkáři s klíčema, tak prostě nemohu považovat releové ZZ za katastrofu ...

Ano, před zrušením tratě je potřeba vše zgenerálkovat. Podle mého názoru, hranice rozumného využití vlaku je někde minimálně 100 osob za hodinu (v neobsazenějším úseku), alespoň pro vlaky jedoucí na kratší vzdálenost, než 100 km. Všechny menší přepravy na tuto vzdálenost je potřeba vozit busy. A škrty v rozpočtech na všech úrovních budou takto tlačit.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4118
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 09:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No Rajská zahrada bude přestup čistě na metro. Ve Vysočanech je sic na metro dál ale zas tam je přestup na silnou bus tangentu. Náhradou Vysočan Rajčatama u R to povede jen k tomu že na Žižkov a možná i Prosek a pod. pojedou lidi via Hlavák = centrum (a pár jich přibude na 1 stanici do C...).
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 10-2010
Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 09:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rajská zahrada bude přestup čistě na metro
Právě proto nevím, proč má podle Brama RZ přilákat stonásobné množství cestujících, než Kbely-Nouzov (tam počítejme tak jednoho člověka na vlak, tudíž na RZ do každého vlaku 100 lidí ). Kde se tam ty lidi jako vezmou? A když odečtete ty, kteří se tam jenom přemístí z Vysočan?
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10808
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 01. srpna 2011 - 10:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: Von Bram trošku kecá, zejména když čte moje názory a vidí jejich postupnou realizaci na rozdíl od těch jeho (např. názor na průjezdnej model, že).
NIC NEBUDE
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 10:22:43    Odkaz na tento příspěvek  

lukfi: tak esli to zna bram na rajsky zahrade a ve kbelich tak dobre, jako to zna v radotine, pak se nedivte :-))

jinak dneska poprvy jizda po hotovy koleji mezi dobrich a radotinem a da se rict, ze to nedrnca. lec uvidime az par tydnu, jaka je kvalita provedeni...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 14:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem pozoroval zprovozněnou 2.TK Radotín - Dobřichovice, a kromě závad v ukolejnění, které jsem popisoval na DFCD (do Infrastruktury), mě zaujalo vybagrované odvodnění. Místy je to tam vybrané cca metr pod TK, a pak je najednou skok, a je to tam ponechané v původní výšce (t.j. cca 30 cm pod TK), protože jsou tam stykové transformátory a někomu se je asi nechtělo dávat pryč, nebo se nechtělo dělat nějaký rám, do kterého se pak uloží, nebo co. Voda zřejmě vyskočí těch 70 cm nahoru, aby mohla téci dál. Pak je zase hluboká škarpa, a pak zase hup nahoru, kvůli něčemu jinému. Něco úžasného na pohled.

BTW, kolíčkový zapojovač už se nepoužívá (v Dobřichovicích se pomocí něj evidentně nejezdí), nebo jsou jen zabezpečováci líní ho na 7 dní montovat ?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 14:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: No zrovna od takového hloupého jelita, jako jseš ty, si nechám radit.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 15:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: ne, v Dobřichovicích je kolíčkový zapojovač jen pro náhradní spojení. Ale ústředna je snad poslední ústředna vz.69 u ČSD...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
jirka z ...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.73.147
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 16:31:02    Odkaz na tento příspěvek  

bram: kdybych byl stejne bezcenny ubozak jako ty, uz bych sel bonzovat do sdeleni redakci, ze jsi na mne vulgarni.
balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 11-2002

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 17:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek:
Slídil měl asi na mysli spíš tohle:
kolíèkový zapojovaè (Pøedpis ÈD Z1, Pøíloha 3, èl. 73)

Zdroj: Předpis ČD Z1, Příloha 3
73. Při přestavbách nebo úpravách řídicího přístroje nebo při výlukách kolejí se může pro umožnění stavění odjezdu vlaku na nesprávnou kolej použít pro naznačení zvolené vlakové cesty tzv. kolíčkový zapojovač. Popis obsluhy kolíčkového zapojovače musí být uveden ve VR, v DU nebo v ZDD. V případě použití kolíčkového zapojovače smí být v obvodu celé dopravny dovolena rychlost nejvíce 40 km.h-1.
2koridor.websnadno.cz
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2835
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 17:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká je situace na žižkovském nádraží? Slyšel jsem něco o trhání kolejí. Je možné se dostat nějak legálně přes vrátnici, aniž bych musel složitě ukecávat vrátnýho? Je možný si projít trať do Malešic?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 18:35:52    Odkaz na tento příspěvek  

Tam žádnej vrátnej nesedí. Nebo teda loni na podzim neseděl, vyvrácenej plot a široko daleko ni živáčka, leda by se schovával v křoví. Když vás nic nepřejede ..
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 19:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V pátek jsem tam zrovna vrátnýho potkal. Na bráně do areálu žižkovskýho nákladovýho nádraží.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7453
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 02. srpna 2011 - 21:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, Sexuolog:
Já bych si dovolil také nevidět Rajskou Zahradu jako úplnou prioritu - jó Černý Most někde za Chlumeckou na místě McDonaldu by bylo trochu jinčí kafe. Takto to sice na řadu směrů není úplně časově diskvalifikující, ale přeci jen ten přestup navíc (Rajská Zahrada - Černý Most) je poněkud odrazující. Na samotné Rajské Zahradě je v podstatě jen pár autobusů směr Průmyslová a Depo Hostivař, B-čko je na Vysočanech - Vysočanská.
Takové Zahradní Město, Vltavskou, Kačerov nebo Podbabu bych viděl jako smysluplnější.

A pokud stavět zastávku v Měšicích, tak současně zrušit zastavování na nádru.
Samozřejmě.

Qěcy, Slídil:
Já teda považuju za důležitější vyměnit kolabující RZZ, než nekolabující klíčový průmysl (za jinak stejných provozních podmínek).

Ano, před zrušením tratě je potřeba vše zgenerálkovat.

Nj, ale pak budeme mít v některých stanicích možná už 5. generaci ZZ a jinde pořád ten klíčový průmysl. Já samozřejmě vnímám, že Praha - Ostrava/Brno je o něčem jiném než trať v příhraničí. Přesto je potřeba se podle mě zamyslet, zda náhodou ten propastný rozdíl není mj. v tom, že se do některých stanic/tratí pořádně nešáhlo ještě od dob císaře pána a zda statut s trochou nadsázky "na zrušení" není důsledek a nikoliv příčina. Nemyslím si (a doufám, že mě o tom žádné úspory nepřesvědčí), že by stanice jako Bakov nad Jizerou, Česká Lípa hl.n., Turnov, Stará Paka nebo Trutnov hl.n. (nebo z křižovacích např. Čermná n.O., Hlinsko v Č., Raspenava, Roztoky u Kř.) byly natolik "", že je lepší to kolem nich zavřít. A není to samozřejmě jen o tom klíčovém průmyslu, ale leckdy i o nenástupištích, neinformačním systému atd.
Např. Vysočany
... to by nesměly být jen odbytištěm pro jeden konkrétní výrobek.

Slídil:
třeba hned za Plzní se nám ajznboňáci s tou budoucností nějak spletli, resp. nějak to zapomněli konzultovat s německými soudruhy
Je jistě pravda, že za ty peníze se teoreticky dalo bodově (prosím rozlišovat od dílčích úprav) vylepšit mnohem více palčivých problémů na více místech. Otázkou je, zda by ty peníze někdo dal mimo tzv. "koridor".
A (znova opakuji) můžeme poděkovat i těm, co na Wilsoňák a NS navalili ZV 1000 m.
Nejspíš jen tak děkovat nepřestaneme (aneb připravte si slavnostní mávátka).
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2852
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 08:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Také bych raději viděl vlakovou zastávku u terminálu Černý Most. Ale jak to udělat, když území je zastavené a přeložka trati k terminálu již nepřichází v úvahu. Nakonec jsme se již o tom jednou bavili.

Rajská Zahrada je ale i přes to smysluplná i díky velkému sídlišti v okolí a dalších v dosahu jedné stanice metrem. Takže bych to opravdu neviděl zle, ale naopak.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 08:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ale tady nejde o Prahu versus pohraničí. I docela blízko Prahy jsou některé tratě na odstřel a jiné podinvestované.

Na 171 je zabzař někdy z První Republiky, a naposledy se tam šahalo někdy před čtyřiceti lety, kdy se ta trať elektrifikovala a předtím se, počítám, nahrazovala mechanická návěstidla a šraňky světelnými / elektromotorickými, ale závislosti zůstaly původní, prvorepublikové. (Samostatné "kapitoly" jsou Smíchov, Radotín a Beroun.) Tahle trať potřebuje "koridorizaci" jako sůl.

Ale když se podívám na 172, ta trať má význam akorát tak do Litně, dál z toho bude časem jen vlečka a obsluhu budou mnohem lépa zajišťovat busy. Kdyby ta trať nebyla tak dementně zapojená do Třebáně, ale směrem na Řevnice, řekl bych: Pojďme to do Litně zadrátovat, ať tam můžou jezdit ešusy, nyní končící v Řevnicích. Ale přeložka je nereálná jak z hlediska ekonomického, tak i prostorového.
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 10:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Na 171 je zabzař někdy z První Republiky, a naposledy se tam šahalo někdy před čtyřiceti lety, kdy se ta trať elektrifikovala a předtím se, počítám, nahrazovala mechanická návěstidla a šraňky světelnými / elektromotorickými, ale závislosti zůstaly původní, prvorepublikové. (Samostatné "kapitoly" jsou Smíchov, Radotín a Beroun.) Tahle trať potřebuje "koridorizaci" jako sůl.


Souhlas. Na Karlštejně nám dokonce zůstaly jedny závory kliku
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 12:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: tak "merkur" na výluku v Dobři opravdu není...
k tomu ZZ: za první republiky byly stanice řešeny jinak - prokluzvé vzdálenosti. Na 171 není jediný původní blok. Všechno jsou "reinkarnáty" v rozmezí roků 1969-(?)1979, kdy se v rámci modernizace také dosadila všechna světelná návěstidla (vzor SSSR, ale úzký štít, produkce AŽD). Radotíně je RZZ předcházející RZZ vz.71.
Při velké obnově v 70. letech došlo k prodloužení stanice Dobřichovice. Elektromotory jsou záležitost až pozdějíších roků.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 13:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Kralupech zase perlil PRAGOTRON:



V 11.21 to měl být pravděpodobně myšlen Os do Lužce a ne na Louny. DOcela to moji drahou polovičku spěchající na osobní vlak do Slaněho (11.23) poděsilo (ten jel z jiného nástupiště).
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 14:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jen pro pobavení... kdo pozná stanicu?

http://www.youtube.com/watch?v=WGXCDKkJcpY
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5446
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 15:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: Strojní traktorová?
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 15:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jojo, pro znalé: co se v dané dopravní kanceláři změnilo oproti videu...?
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 19:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek: Moc ne. Blok zůstal stejný, stejně tak MTZeta a indikační deska. Pokud vím tak se dnes v Dobřichovicích v blízkosti výpravčích nenachází tak pěkná slečna v uniformě. Dále výrazně chybí budovatelský smysl pro odpovědnost a vůle splnit následnou pětiletku. I když....
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 03. srpna 2011 - 21:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no a na zdi už není váleček. 5ekl bych, že i ta lampička nad noční pokladnou je dneska přidělaná nad blokem.
Ano, absence slečny v uniformě je zásadním krokem k horšímu
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Ghost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 04. srpna 2011 - 05:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na nádraží v Karlštejně to dnes pěkně zrána rozbalili nějací filmaři. Opanovali druhé nástupiště a k němu příslušné koleje - jezdí se jen v sudých. Přijela kvůli tomu sem nějaké parní lokomotiva a na na parkovišti přes noc vzniklo stanové městečko. Některé lidi čeká dnes po ránu asi překvapení
Hafec lidí se pohybuje v kolejišti a přes koleje ...na nádraží v pět ráno čurbes jako v cirkuse

(Příspěvek byl editován uživatelem Ghost.)